Άρθρο 22 – Κάτοχοι αλλοδαπής ραδιοερασιτεχνικής άδειας που εκδόθηκε σύμφωνα με την CEPT

  1. Κάτοχοι αλλοδαπής ισχύουσας ραδιοερασιτεχνικής άδειας που εκδόθηκε σύμφωνα με την Σύσταση T/R 61-01 της CEPT και τούτο αναγράφεται-δηλώνεται επί της αδείας, έχουν δικαίωμα λειτουργίας ραδιοερασιτεχνικού σταθμού σύμφωνα με την αντίστοιχη ραδιοερασιτεχνική κατηγορία της αλλοδαπής αδείας τους, κατά την διάρκεια της προσωρινής παραμονής τους στην Ελλάδα και όχι πέραν των τριών (3) μηνών, χωρίς να απαιτείται έκδοση Ελληνικής άδειας. Στις περιπτώσεις που ο ραδιοερασιτέχνης επιθυμεί να εγκαταστήσει «σταθερό» σταθμό, εφαρμόζονται οι διατάξεις που ισχύουν για την εγκατάσταση ραδιοερασιτεχνικού σταθερού σταθμού συμπεριλαμβανομένων κατά περίπτωση και των διατάξεων αδειοδότησης των κατασκευών κεραιών.
  2. Στην περίπτωση που ο ανωτέρω αδειούχος ραδιοερασιτέχνης, αποκτά δικαίωμα μόνιμης διαμονής στην Ελλάδα, δύναται να ασκεί τις ραδιοερασιτεχνικές του δραστηριότητες μόνον εφόσον λάβει «ειδική ελληνική άδεια ραδιοερασιτέχνη» σύμφωνα με τα οριζόμενα στον παρόντα κανονισμό.
  3. Κάτοχοι αλλοδαπής ισχύουσας ραδιοερασιτεχνικής άδειας “CEPT Novice Radio Amateur Licence” της Σύστασης ECC/REC/(05)06 και τούτο αναγράφεται-δηλώνεται  επί της αδείας, έχουν δικαίωμα λειτουργίας «φορητών»  και «κινητών» ραδιοερασιτεχνικών σταθμών, κατά την διάρκεια της προσωρινής παραμονής τους στην Ελλάδα όχι πέραν των τριών (3) μηνών, χωρίς να απαιτείται έκδοση Ελληνικής άδειας. Οι «φορητοί» ή «κινητοί» σταθμοί μπορεί να τροφοδοτούνται από σταθερή πηγή ηλεκτρισμού σε προσωρινό τόπο διαμονής του ενδιαφερομένου (π.χ. χώρο φιλοξενίας, ξενοδοχείο, κατασκήνωση κλπ). Ο ραδιοερασιτέχνης της κατηγορίας αυτής δεν επιτρέπεται να εγκαταστήσει «σταθερό» σταθμό.
  • Άρθρο 22 – Κάτοχοι αλλοδαπής ραδιοερασιτεχνικής άδειας που εκδόθηκε σύμφωνα με την CEPT

    § 3 Κάτοχοι αλλοδαπής ισχύουσας ραδιοερασιτεχνικής άδειας “CEPT Novice Radio Amateur Licence” της Σύστασης ECC/REC/(05)06 και τούτο αναγράφεται-δηλώνεται επί της αδείας, έχουν δικαίωμα λειτουργίας «φορητών» και «κινητών» Ραδιοερασιτεχνικών σταθμών, κατά την διάρκεια της προσωρινής παραμονής τους στην Ελλάδα όχι πέραν των τριών (3) μηνών, χωρίς να απαιτείται έκδοση Ελληνικής άδειας. Οι «φορητοί» ή «κινητοί» σταθμοί μπορεί να τροφοδοτούνται από σταθερή πηγή ηλεκτρισμού σε προσωρινό τόπο διαμονής του ενδιαφερομένου (π.χ. χώρο φιλοξενίας, ξενοδοχείο, κατασκήνωση κλπ). Ο ραδιοερασιτέχνης της κατηγορίας αυτής δεν επιτρέπεται να εγκαταστήσει «σταθερό» σταθμό.

    Εφόσον αναγνωρίζουμε την CEPT Novice, θα πρέπει να διευκρινισθεί σε τι κατηγορία εντάσσονται οι κάτοχοί της. Στη χώρα τους έχουν συνήθως επιτρεπόμενη ισχύ εξόδου 10W.

  • «όχι πέραν των τριών (3) μηνών, χωρίς να απαιτείται έκδοση Ελληνικής άδειας»

    Ας γίνει πράξη αυτή η πρόταση και να μη χωρηγούνται Ειδικά Διακριτικά Κλήσεως σε συναδέλφους Ρ/Ε που κάνουν τουρισμό στη χώρα μας.

    Τους ευχαριστούμε που μας τιμούν με την επιλογή τους !