ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΙΒ’ ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΤΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ, ΤΩΝ ΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ Άρθρο 45 Συνεδρίες Ολομέλειας

1. Η Ολομέλεια της Ακαδημίας συνέρχεται σε τακτική συνεδρία μια φορά την εβδομάδα και οι Τάξεις μια φορά ανά δεκαπέντε (15) ημέρες, εκτός εάν οι Πρόεδροί τους αποφασίσουν διαφορετικά. Οι Πρόεδροι των Τάξεων ορίζουν συνεδρίες της Τάξης σε ώρες κατά τις οποίες δεν συνεδριάζει η Ολομέλεια.
2. Δεν γίνονται συνεδρίες της Ολομέλειας και των Τάξεων κατά την περίοδο που αρχίζει από την 1η Ιουλίου και λήγει τη 15η Σεπτεμβρίου κάθε έτους. Η Ολομέλεια και κάθε Τάξη, ως προς τις δικές τους συνεδρίες, μπορούν, για το έτος που διανύεται, να προβλέψουν διαφορετικές ημερομηνίες έναρξης και λήξης της περιόδου του πρώτου εδαφίου, λαμβάνοντας υπόψη τις σχετικές ανάγκες.

  • 1 Φεβρουαρίου 2024, 11:01 | Λ. Χριστοφόρου

    Παρ.2 Σχόλιο: Οι ημερομηνίες έναρξης και λήξης των θερινών διακοπών πρέπει να είναι εκ των προτέρων γνωστές και σταθερές σε όλα τα μέλη, ώστε να μπορούν απρόσκοπτα να προγραμματίζουν τις επιστημονικές τους υποχρεώσεις και δραστηριότητες εντός και εκτός της χώρας. Προδήλως λόγοι διαφάνειας επιβάλλουν να μη γίνονται εκλογές Ακαδημαϊκών κατά τη θερινή περίοδο!

    Για την Α’ Τάξη της Ακαδημίας

    Οι Ακαδημαϊκοί

    Αντώνιος Κουνάδης Λουκάς Χριστοφόρου Κωνσταντίνος Συνολάκης