Άρθρο 9 Διορισμός διακριθέντων αθλητών.

1. Αθλητές οι οποίοι επιτυγχάνουν εξαιρετική αγωνιστική διάκριση σε ατομικά ή ομαδικά αθλήματα , διορίζονται κατά παρέκκλιση των κειμένων διατάξεων.

Εξαιρετική αγωνιστική διάκριση αθλητή, προκειμένου να αποκτήσει δικαίωμα διορισμού είναι :

Α. 1η έως 3η νίκη σε θερινούς ή χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Β. 1η έως 3η νίκη σε Παγκόσμιους Αγώνες ανδρών – γυναικών.

Γ. 1η έως 3η νίκη σε Πανευρωπαϊκούς Αγώνες ανδρών – γυναικών.

Δ. 1η έως 3η νίκη σε Μεσογειακούς Αγώνες ανδρών γυναικών.

Ε. Η επίτευξη ή ισοφάριση παγκόσμιας επίδοσης ανδρών – γυναικών , νέων ανδρών –γυναικών, εφήβων – νεανίδων σε αγώνισμα αθλήματος που καλλιεργείται από αναγνωρισμένες ομοσπονδίες.

Δικαίωμα διορισμού αποκτούν και αθλητές με αναπηρία που κατακτούν 1η έως 6η νίκη σε θερινούς ή χειμερινούς Παραολυμπιακούς αγώνες καθώς και στους υπό τα στοιχεία, Β, Γ και Δ ανωτέρω αγώνες. Οι εν λόγω αθλητές επιτρέπεται να διορίζονται και σε συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις, οι οποίες συνιστώνται με την πράξη διορισμού και καταργούνται με την αποχώρηση με οποιονδήποτε τρόπο αυτών που τις κατέχουν.

Εξαιρούνται οι επαγγελματίες αθλητές που επιτυγχάνουν νίκη κατά τις ανωτέρω διακρίσεις.

2. Απαραίτητη προϋπόθεση για το διορισμό των αθλητών, είναι να έχουν διακόψει αποδεδειγμένα την αγωνιστική τους δραστηριότητα κατά το χρόνο υποβολής της αίτησής τους για διορισμό. Για το σκοπό αυτό υποβάλλουν σχετική περί τούτου βεβαίωση της οικείας ομοσπονδίας, καθώς και υπεύθυνη δήλωση περί διακοπής της αγωνιστικής τους δραστηριότητας. Σε περίπτωση που αποκαλυφθεί εκ των υστέρων η ανακρίβεια των όσων αναφέρονται στην υπεύθυνη δήλωση , ανακαλείται υποχρεωτικά ο διορισμός τους, επιφυλασσομένης της ποινικής και αστικής ευθύνης τους για την υποβολή ανακριβούς ή αναληθούς δήλωσης.

Δεν διορίζεται, κατά τις διατάξεις του παρόντος άρθρου, αθλητής ο οποίος τιμωρήθηκε ποινικά ή πειθαρχικά για παράβαση ντόπινγκ. Σε περίπτωση που η παράβαση ντόπινγκ διαπιστωθεί μετά τον διορισμό τότε ο διορισμός αυτός ανακαλείται.

3. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, ορίζονται οι φορείς διορισμού, οι προϋποθέσεις, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και ο χρόνος υποβολής τους, η διαδικασία καθώς και κάθε άλλη λεπτομέρεια για την εφαρμογή των διατάξεων του παρόντος άρθρου.

4. Η διαδικασία διορισμού διακριθέντων αθλητών που πέτυχαν διάκριση μέχρι και την 31/12/ 2009 , γίνεται βάσει των διατάξεων του Ν.2725/99, καθώς και της κοινής υπουργικής απόφασης αρ. 24344/9-6-2009 (ΦΕΚ 1182/Β/17-6-2009), όπως ισχύουν. Ο διορισμός τους γίνεται οποτεδήποτε, χωρίς τον περιορισμό που προβλέπεται στην παρ. 12α του άρθρου 18 του Ν.3708/08 (ΦΕΚ 210Α), όπως αντικαταστάθηκε από την παρ. Γ2 του άρθρου 45 του Ν.3773/09 (120Α), υπό .την απαραίτητη προϋπόθεση να έχουν διακόψει την αθλητική τους δραστηριότητα, που θα διαπιστώνεται όπως ορίζεται στην παρ. 2 του παρόντος.

Η ισχύς των παραγράφων 1, και 2 του παρόντος άρθρου αρχίζει την 1η Ιανουαρίου 2010.

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 00:17 | Ηλιας Αραπιδης

    Δεν πιστευω πως ειναι αναγκαιο να διοριζονται οι αθλητες,οιουδηποτε αθληματος κ κατηγοριας. Καλα κανουν κ διακρινονται αλλα ας αφησουν τις θεσεις να τις παρει κανενας που εχει αναγκη,κ οχι ο καθε Νικοπολιδης με τις μεταγραφες κ τα πριμ εκατομμυριων,να παιρνει κ το 1000ρικακι που θα μπορουσε να ταιζει μια οικογενεια. Ασε που θα πρεπει να φορολογηθουν κιολας,γιατι δεν πληρωνουν τιποτα στο κρατος. Κ οποιοι εχουν ονειρο το διορισμο,στον ΑΣΕΠ μαζι με το λαο. Οποιος εχει κοτσια παλευει «ισοις οροις».

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 23:52 | ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ

    Βεβαίως και πρέπει να τεθούν όρια και σε αυτούς τους διορισμούς λόγω αθλητικής διάκρισης. Οι διατάξεις με βρίσκουν σύμφωνη.Αν και δεν γνωρίζω καλά το θέμα, πρόσφατα έμαθα ότι πρώην ποδοσφαιριστής μεγάλης ομάδας πληρώνεται χρόνια από το δημόσιο φορέα που διορίστηκε , ΄χτυπώντας απλά κάρτα’!τίποτα άλλο δεν έκανε. Δεν ξέρω , έμεινα άφωνη είναι δυνατόν να συμβαίνει κάτι τέτοιο!

  • Μόνο οι κατηγορίες Α,Β,Γ και Ε.

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 18:09 | παραάλλος πολίτης

    κ.άλλε πολίτα προσβλήθηκαν αί ολυμπιονίκαι από την σύγκριση με τους ποδοσφαιριστάς; μάλλον δεν ενθυμίστε τον εντοπισμόν τούτων αθλητών δια τις ουρολογικής εξετάσεως και εντοπισμός απαγορευμένων ουσιών;
    σε αρσιβαρίσται,δρομείς(παρότι ενήλικες να φέρουν ακμή εις το πρόσωπό τους με εντόνως γουρλομένα μάτια ωσάν εξόφθαλμο και βλέμμα απευθυνόμενο και αττενίζοντας το υπερπέραν) τοιάυτοι επισήμως ντοπαρισμένοι αθλητές φέρουν θεωρητικώς το εθνόσημο στην κεφαλή τους διότι δεν επιτελούν το λειτούργημα του αξιωματικού και ουσιαστικώς φέρουν τον μισθό στην τσέπη τους!!! διά ποίον λόγο;
    ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΜΟΥ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ κ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ,ΑΝΑΜΜΕΝΩ!!!

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 18:59 | πολιτης

    είδα θάνου και κεντέρη κ. πολίτη!!!
    «άστα και βράστα όπως λέει ο λαός

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 18:56 | George Stefanidis

    Μπραβο στο ΠΑΣΟΚ που με τον νεο αθλητικο νομο μας υπενθυμιζει οτι δεν διαφερει σε τιποτα απο την ΝΔ!!!Μικρες πινελιες μονο στον ισοπεδωτικο ελεεινο νομο του Ιωαννιδη.
    Αναρωτιεμαι ποιες ειναι οι τρομερες αλλαγες που κανατε?
    Γιατι αραγε δεν κανετε επ ευκαιριας τον Ιωαννιδη ΓΓΑ να σας δωσει τα φωτα του ωστε να παρετε ακομα χειροτερα μετρα για τον αθλητσμο?
    Ετσι και αλλιως ειναι δισδιακριτες οι διαχωριστικες γραμμες σας.
    Αν πραγματικα θελετε να κανετε κατι νεο και προς τη σωστη κατευθυνση γιατι δε ρωτατε πρωτα ανθρωπους παραγοντες ολυμπιονικες και ειδικους του αθλητισμου να σας βοηθησουν?
    Γιατι δε ρωτατε τις μαναδες και τους πατεραδες των πρωταθλητων μας?τους ιδιους τους πρωταθλητες μας που ματωνουν ψυχικα και οικονομικα καθημερινα για να ποζαρετε εσεις για μια φωτο διπλα τους μετα απο καθε μεγαλη διακριση.
    Βεβαια μετα την μεταπολιτευση ο μεσος ελληνας γαλουχηθηκε με το ρουσφετακι το μεσον και την αναξιοκρατια
    Πως να αντεξει τωρα ο εκαστοτε αξιωματικος του στρατου που κρινεται καθαρα ρουσφετολογικα και πολιτικα την αξιοκρατια του αθλητισμου(ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΟΜΑΔΙΚΑ)
    Πως να αντεξει ο μεσος νεοελληνας οτι ο ολυμπιονικης που δοξαζει την χωρα θα διοριστει στο δημοσιο και οχι αυτος που ηταν καλος αφισοκολητης?
    Ειναι χαζοι τελικα αυτοι οι αμερικανοι που ανοιγουν τις αγκαλες τους με υποτροφιες στα πανεπιστιμια τους προς τους πρωταθλητες μας.
    Εμεις κανουμε κατι καλυτερο.
    Τους διωχνουμε απο την Ελλαδα γιατι ειχαν την ατυχια να ειναι αξιοι με αυτο που ασχοληθηκαν και αγαπησαν

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 16:45 | άλλος πολίτης

    Ο ποδοσφαιριστής που ανέφαιρες ούτε απ’έξω απο Ολυμπιάδα πέρασε ποτέ.
    Στην πυρά λοιπόν μαζί με τον εκατομοιριούχο επιχειρηματία και επαγγελματία ποδοσφαιριστή και όλο το αθλητικό οικοδόμημα.

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 15:44 | Δημήτρης

    Τα προνόμια των αθλητών καλά κάνει και τα επανεξετάζει η πολιτεία. Δεν νομίζω όμως ότι με αλλαγές στα προνόμια θα αποτρέψει το Dopping Θα πρέπει να δώσει ελπιδα στους νέους για μια καλύτερη ζωή και να αγαπήσουν τον καθαρό αθλητισμό. Μήπως όμως θα πρέπει να επανεξετάσει και όλους όσους κινούνται γύρω από τους αθλητές και τους προπονητές (πολιτικούς,παραγοντες κ.λ.π.). Μήπως πρέπει να δημοσιεύονται στο διαδύκτιο οι ισολογισμοί των Ομοσπονδιών; Μήπως πρέπει να δημοσιεύονται οι ισολογισμοί των αγώνων που διεξάγονται στην χώρα μας; Μήπως τώρα που η οικονομία μας είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα έπρεπε να δηλώσουμε αδυναμία οργάνωσης των Μεσογειακών αγώνων; Tι πρόσφεραν οι Ολυμπιακοί αγώνες στην χώρα μας; Ακίνητα τα οποία ακόμα περιμένουμε την αξιοποίηση τους. Μήπως με αυτά τα χρήματα θα μπορούσαν να γίνουν σύγχρονα σχολεία με κλειστά γυμναστήρια η σύγχρονα νοσοκομεία; Τι προϋπολογισμό είχε το Grand Prix στίβου της Θεσσαλονίκης και πόσο στοίχησε τελικά; Γιατί τιμούμε τον Τζαμαϊκανό Ολυμπιονίκη και τον στέλνουμε στα σχολεία για να προάγει τον αθλητισμό και τον Έλληνα Ολυμπιονίκη τον στέλνουμε να κάνει αίτηση για κηπουρός;

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 15:36 | πολιτης

    O «κ». νικοπολιδης κατέλαβε ή θα καταλάβει θέση κηπουρού αυτά τα ολυμπιακά ιδεώδη μας μεταφέρουν οι πρεσβευτές στα πέρατα του κόσμου πρωταθλητές μας,τι μυνήματα θα περάσει αποδεχόμενος αυτή τη θέση; ΤΗΝ ΙΣΟΝΟΜΊΑ ΚΑΙ ΙΣΟΠΟΛΙΤΙΑ ΤΗΣ ΑΡΓΟΜΙΣΘΙΑΣ;
    και εντάξει αυτός μπορεί λόγω αγαθής ψυχής να μην το κατάλαβε, η πολιτεία πως θα τους προστατέψει απο την κατακραυγή του λαού;
    ΑΡΘΡΟ 9 ——– DELETE

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 14:50 | ΚΗΠΟΥΡΟΣ

    ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΤΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΙΜ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ.

    ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΗΠΟΥΡΙΚΗ ΣΕ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΤΥΧΙΟ!!!

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 14:14 | Κυριάκος

    Ζούμε την εποχή της απαξίωση των πάντων!!!! Ότι δέν διέλυσε η Ν.Δ στον αθλητισμό το κατάφερε το ΠΑΣΟΚ.Απαξίωσε όλο τον ερασιτεχνικό αθλητισμό καταργόντας στην ουσία ΌΛΑ τα κίνητρα και όχι μόνο τον διορισμό στο δημόσιο.Όλοι οι καλοί αθλητές έγιναν ανυπόληπτοι πολίτες απατεώνες που πρέπει να τιμωρηθούν. Αν το ντόπινκ είναι η αιτία ας τιμωρηθούν οι ντοπαρισμένοι και αυτοί που τους τα δίνουν.Για να μήν μπεί ο κλέφτης στην τράπεζα ΔΕΝ καταργείς την τράπεζα!!!!!
    Όποιος γίνεται Ολυμπιονίκης ,……2.500 χρόνια τώρα αποτελούσε τιμή για τον Ελληνα,σήμερα πρέπει να τιμωρηθεί ,για να πιάσει δουλειά θα πρέπει να του σταματήσουμε τον αθλητισμό.
    Ζούμε την εποχή του μεσαίωνα της κατρακύλας για την Ελλάδα που λίγοι πιά έλληνες μπορούν να σηκώσουν την ελληνική σημαία στα πέρατα του κόσμου με υπερηφάνεια.
    Εσείς κύριε Παπανδρέου πότε την σηκώσατε για τελευταία φορά?
    Ο πατέρας σας κρυβόταν στην ταράτσα και εσύ στην Σουηδία.

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 13:34 | Epikopos Varkas

    Προτείνω να αφαιρεθεί ή να τροποποιηθεί παράγραφος 2.
    «2. Απαραίτητη προϋπόθεση για το διορισμό των αθλητών, είναι να έχουν διακόψει αποδεδειγμένα την αγωνιστική τους δραστηριότητα »
    Η συγκεκριμένη προϋπόθεση θα λειτουργήσει ως αντικίνητρο σε περιπτώσεις αθλητών κατακτούν τις σημαντικές αυτές επιτυχίες σε μικρές ηλικίες .
    Για παράδειγμα εάν ένας 19χρονος κερδίσει χάλκινο σε Μεσογειακούς θα μπει στο πειρασμό να εγκαταλείψει και να διοριστεί παρά να συνεχίσει σε μεγαλύτερη διοργάνωση.Ιδιαίτερα αν λάβουμε υπ΄όψη μας τις δύσκολες συνθήκες στις οποίες προετοιμάζονται οι αθλητές ,όλων των αθλημάτων με εξαίρεση τις επαγγελματικές κατηγορίες ποδοσφαίρου και μπάσκετ.
    Στο ίδιο πνεύμα δεν συμφωνώ να συμπεριληφθούν στο συγκεκριμένο άρθρο Έφηβοι και νεάνιδες , ακόμη και εάν πρόκειται για παγκόσμιο ρεκόρ.

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 12:32 | Ανδρονίκη Αναστασίου

    Για τους ανάπηρους αθλητές η διαρκής ενασχόληση με τον αθλητισμό αποτελεί ανάσα ζωής. Με βάση ποια λογική, λοιπόν, θα πρέπει να εγκαταλέιψουν τον αθλητισμό για μια δουλειά στο Δημόσιο?

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 12:27 | ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

    ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΘΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΛΗ ΕΘΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 2010 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΖΗΤΗΘΕΙ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΘΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ Η ΘΕΣΗ;;ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΙΣΧΥΕΙ;ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ.

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 11:36 | Π.Ι.Γ.

    Απαιτείται σαφής ορισμός του ποιοι αθλητές είναι επαγγελματίες και ποιοι όχι
    Δεν θα πρέπει να καταργηθεί το τμήμα του ισχύοντος νόμου (περί βίας στα γήπεδα κ.λπ.), που ορίζει με απλά λόγια ότι αθλητές θα πρέπει να διορίζονται σε σχετικές θέσεις (κατά βάση στη ΓΓΑ και σε αθλητικούς οργανισμούς Δήμων). Ίσως θα μπορούσε να μπει κάποιος περιορισμός στις θέσεις που μπορεί η ΚΥΑ να ορίσει, αν και προσωπική μου άποψη είναι ότι πρόκειται για νομοθετική και όχι εκτελεστική πράξη

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 08:26 | Aleka

    Ο σκύλος μου τρέχει πολύ γρήγορα. Αν κερδίσει σε κυνοδρομίες μπορεί να διοριστεί στο δημόσιο;

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 08:10 | Τασος Μ.

    Ενα λογικο συμερασμα αυτου του αρθρου ειναι οτι η θεση στο δημοσιο αντιμετωπιζεται ως «βραβειο». Οταν το ιδιο το κρατος εχει αυτη την θεωρηση, τοτε πως περιμενουμε οι πολιτες να βλεπουν τη θεση στο δημοσιο σαν μια ευκαιρια για παραγωγικη δουλεια?

    Καταργηση αυτου του αρθρου θα μπορουσε να δωσει ενα σωστο μηνυμα στην κοινωνια, δειχνοντας οτι οι λανθασμενες αντιληψεις του παρελθοντος πρεπει να αλλαξουν.

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 02:17 | ΚΛΕΑΡΧΟΣ ΤΣΑΟΥΣΙΔΗΣ

    Είναι ντροπή να μοριοδοτούνται αθλητές ακόμη και σήμερα! Κατ’ ουσίαν επιδοτείται η ντόπα, διότι όλοι οι αθλητές που πετυχαίνουν αξιόλογες επιδόσεις παίρνουν «βοηθήματα» ή «βελτιωτικά», και το γνωρίζουν όλοι οι αρμόδιοι. Και μόνον η στάση της πολιτικής ηγεσίας στο θέμα Θάνου – Κεντέρη, ή το ρεζιλίκι με τη …λαμπαδηδρόμο Χαλκιά (όλοι βγήκαν λάδι) πείθει πως όλα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις. Αν ένας αθλητής εκτός από μυς έχει και μυαλό, ας διαβάσει να προχωρήσει. Γιατί να μη μοριοδοτείται
    ένα παιδί με IQ 140 και να επιβραβεύονται τα ανεγκέφαλα; Αυτές οι πρακτικές ταιριάζουν σε τριτοκοσμικές δικτατορίες ή στα εναπομείναντα καθεστώτα του ανύπαρκτου σοσιαλισμού. Κι αν εν πάση περιπτώσει αυτό θέλει το πόπολο, να το πείτε καθαρά και να επιδοτείται επίσημα η ντόπα και να πλουτίζουν οι πάσης φύσεως «χημικοί».
    Καλά, λίγη τσίπα δεν υπαρχει;
    ΥΓ.: Θα δικαστούν ποτέ οι Κεντέρης – Θάνου πέντε χρόνια μετά την ηρωική τους έξοδο από το ολυμπιακό χωριό; Μήπως ήδη παραγράφηκαν τα αδικήματά τους; Συνεχίζουν να είναι αξιωματικοί του ελληνικού στρατού; Και θέλετε να μας παραμυθιάσετε με τη δημόσια διαβούλευση; Ντροπή.

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 00:39 | ELENH

    ΘΕΩΡΩ ΤΗΝ ΔΙΑΤΑΞΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΥΣΤΟΧΗ!
    ΕΙΜΑΙ ΜΗΤΕΡΑ 2 ΠΑΙΔΙΩΝ 14 ΚΑΙ 12 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΣΕ ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΑΣ ΜΕΤΑΦΕΡΩ ΜΟΝΑΧΑ ΛΙΓΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 9 ΧΡΟΝΙΑ: ΑΥΣΤΗΡΕΣ ΔΙΑΙΤΕΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΤΑΠΟΝΙΣΜΟΣ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΩ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΟΥ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ.
    ΚΑΙ ΕΡΩΤΩ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΚΑΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΠΟΙΟ ΠΑΙΔΙ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΩΝ 18 ΕΤΩΝ ΘΑ ΚΑΤΟΡΘΩΣΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ ΩΡΕΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗΣ ΝΑ ΑΝΤΑΠΕΞΕΛΘΕΙ ΣΤΟ ΑΠΑΙΤΗΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΕΙ? ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΠΑΙΔΙ ΣΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΩΝ 30 ΕΤΩΝ ΗΛΙΚΙΑ ΠΟΥ ΣΥΝΗΘΩΣ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΕΚ ΤΟΥ ΜΗΔΕΝΟΣ ΝΑ ΒΡΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ? ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ
    ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ Ο ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΒΑΖΕΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΛΙΓΟΙ ΦΤΑΝΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΠΩΣ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
    ΤΕΛΟΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΩ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΝΤΟΠΙΝΓΚ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΙΜΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ. ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΙΜΟΔΟΤΗΣΗ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΣΤΟ ΝΤΟΠΙΝΓΚ ΑΛΛΑ ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΑ Η ΚΑΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ Η ΚΑΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΩΣ ΜΕΣΟ ΚΑΤΑΞΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΔΩΣΑΤΕ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΩ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΣΑΣ

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 23:21 | Δημήτρης

    Αν θέλουμε να ωθήσουμε τα παιδιά στον αθλητισμό θα πρέπει να βελτιώσουμε την υλικοτεχνική υποδομή (δεν μπορεί να γίνονται σχολεία στο ξεκίνημα του 21ου αιώνα χωρίς κλειστά γυμναστήρια) και να αλλάξουμε την νοοτροπία της νεολαίας. Τα κίνητρα για τους παραολυπιονίκες είναι καλά όμως για μια κοινωνία προτεραιότητα είναι να δημιουργήσει συνθήκες για να μπορούν να ζούν σαν όλους τους άλλους ανθρώπους την καθημερινότητα τους όλοι οι άνθρωποι με ειδικές ικανότητες και όχι μόνο οι παραολυμπιονίκες.Τα κίνητρα στον πρωταθλητισμό πρέπει να υπάρχουν όχι όμως στον σχολικό αθλητισμό όπου κάποια σχολεία μαζεύουν με μεταγραφές όλους τους καλούς αθλητές οι οποίοι στην ουσία είναι αθλητές συλλόγων και κερδίζουν τα πρωταθλήματα για να διαφημίζεται το σχολείο. Τα κίνητρα πρέπει να υπάρχουν για διακρίσεις με την εθνική ομάδα και μόνο. Τα κίνητρα αυτά πρέπει να είναι εισαγωγή στο ΤΕΦΑΑ και διορισμός των Ολυμπιονικών όχι σαν αργόμισθοι στις Ένοπλες δυνάμεις παρά μόνο στην ΓΓΑ ή στο ΥΠΕΠΘ.
    Ο Ολυμπιονίκης έχει υποχρέωση να αποτελεί παραδειγμα και να προσφέρει στην κοινωνία και η πολιτεία έχει υποχρέωση να δημιουργεί τις προϋποθέσεις στον Ολυμπιονίκη να προσφέρει. Προσλαμβάνεται λοιπόν και είναι υποχρεωμένος να πηγαίνει σε 50 σχολεία κάθε χρόνο και να κάνει ομιλίες για τον αθλητισμό ή να κάνει εκδηλώσεις σε συνεργασία με τους Δήμους κ.λ.π. Φυσικά σε περίπτωση που κάποιος Ολυμπιονίκης κάνει κάτι αρνητικό είναι μεγαλύτερος ο αντίκτυπος στην κοινωνία και γι΄αυτό πρέπει να απομονώνεται και να μπαίνει στο περιθώριο.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 21:04 | Αθλητης

    Κύριε Νιδριώτη,

    Διαβάζοντας τα σχόλιά σας και την αντιπαράθεση που είχατε με την κυρία Φράγκου και μου δημιουργήσατε κάποιες απορίες!!!
    Έχετε σίγουρα ακούσει ή ίσως έχει τύχει και σε εσάς ένας γιατρός να ζητάει φακελάκι…. Έχετε γράψει σε κάποιο αντίστοιχο forum τέτοια σχόλια σαν κι αυτά που γράψατε για τους αθλητές?
    Τα παιδία σας θα τα βάζατε στον αθλητισμό ή θα προτιμούσατε να μην ασχοληθούν και να ασχοληθούν μόνο με την μόρφωση?
    Αν το παιδί σας ασχολιόταν με τον αθλητισμό και βλέπατε ότι στο άθλημα του η στο αγώνισμα του ήταν καλός και μπορούσε να ασχοληθεί με τον πρωταθλητισμό θα το σταματούσατε η θα το παροτρύνατε να συνεχίσει να ασχοληθεί με τον πρωταθλητισμό? Να αφοσιωθεί σε αυτό και να αφιερώσει την ζωή του σε αυτό (γιατί έτσι είναι ο πρωταθλητής) και στα 30 35 του να ξεκινήσει να δει τι θα κάνει με τη ζωή του? Τότε που θα είναι άνεργος χωρίς μια στην τσέπη (γιατί υπάρχουν και αθλήματα που οι αθλητές πληρώνουν από την τσέπη τους για να φέρουν μια διάκριση…δεν είναι όλα τα αθλήματα επαγγελματικά)

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 21:19 | κοντομαρης χριστοφορος

    Οι αθλητες που διακρινονται σε αγωνες να πριμοδοτουνται για προσληψη σε θεσεις που εχουν σχεση με τον αθλητισμο και πουθενα αλλου.Οι περισσοτεροι εξαλλου μαλλον ντοπαρισμενοι ειναι οποτε μαλλον τους ωθουμε στο ντοπινγκ για να διοριστουν.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 21:32 | Αθλητης

    Όλοι εσείς που ξαφνικά πιστεύετε ότι ο αθλητισμός είναι μόνο ντόπα γιατί βγήκατε να πανηγυρίσετε την κατάκτηση του EURO (ή μήπως ήταν μόνο αθλητές αυτοί που βγήκαν στους δρόμους? ) γιατί αισθανθήκατε υπερήφανοι για την εθνική ομάδα Basket? Και μην συνεχίσω παρακάτω γιατί υπάρχουν και αλλά αποτέλεσμα που έγιναν από αθλητές που ούτε την οικονομική υποστήριξη είχαν όπως αυτές οι δύο ομάδες ούτε τους χορηγούς και η νίκη τους δεν ακούστηκε πουθενά…….
    Γιατί λοιπόν ξαφνικά σας έπιασε ο πόνος για τους πτυχιούχους και τους αριστούχους…..? και γιατί σκίζεστε τόσο πολύ να κοπούν τα προνόμια των αθλητών και δεν σκίζεστε εσείς, οι ακόμα και οι ίδιοι οι αριστούχοι και πτυχιούχοι ώστε να πριμοδοτηθούν και αυτοί…….? Γιατί καλά το είπε ο συγχωρεμένος ο μητροπολίτης Χριστόδουλος: «αυτό που σας νοιάζει είναι να ψοφήσει ι κατσίκα του γείτονα και όχι να δείτε πώς θα αποκτήσετε κι εσείς μια!!!!!»
    Ας καταργηθούν τα προνόμια από τους αθλητές!!!! (εδώ καταργήσαμε το υπουργείο αθλητισμού στα προνόμια θα κολλήσουμε!!!!) και ας βάλουμε όμως περισσότερους αστυνομικούς στα Εξάρχεια γιατί θα καταντήσουμε σαν την Αμερική….. γιατί για εκεί μας πάνε!!!!!

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 20:08 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ S.O.S.

    ΤΕΛΙΚΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΙ θΑ ΕΧΕΙ με αυτό το Άρθρο 9 ;
    ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ…..
    Δέν νομίζω οτι το κίνητρο που διδεται στους αθλητές μας που σέβομαι και εκτιμώ βαθύτα είναι μια θέση στο ΔΗΜΟΣΙΟ … αλλά γιατί έχουν πνεύμα ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ (πάει αυτό) .Γιατί η πολιτεία δεν βρίσκει ένα άλλο τρόπο επιβράβευσης… ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ που να αντέξει αλλα θα μου πείτε πόσοι θα είναι 1,2,3η σειρά ;
    και λένε ότι στο Δημόσιο δεν δουλεύουν …

    ΝΟΜΙΖΩ οτι χρειάζεται να παραληφθεί η διάταξη αυτή..

    Διορισμός διακριθέντων αθλητών.
    *******************************************************************
    1. Αθλητές οι οποίοι επιτυγχάνουν εξαιρετική αγωνιστική διάκριση σε ατομικά ή ομαδικά αθλήματα , διορίζονται κατά παρέκκλιση των κειμένων διατάξεων.

    Εξαιρετική αγωνιστική διάκριση αθλητή, προκειμένου να αποκτήσει δικαίωμα διορισμού είναι :

    Α. 1η έως 3η νίκη σε θερινούς ή χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

    Β. 1η έως 3η νίκη σε Παγκόσμιους Αγώνες ανδρών – γυναικών.

    Γ. 1η έως 3η νίκη σε Πανευρωπαϊκούς Αγώνες ανδρών – γυναικών.

    Δ. 1η έως 3η νίκη σε Μεσογειακούς Αγώνες ανδρών γυναικών.

    Ε. Η επίτευξη ή ισοφάριση παγκόσμιας επίδοσης ανδρών – γυναικών , νέων ανδρών –γυναικών, εφήβων – νεανίδων σε αγώνισμα αθλήματος που καλλιεργείται από αναγνωρισμένες ομοσπονδίες.

    Δικαίωμα διορισμού αποκτούν και αθλητές με αναπηρία που κατακτούν 1η έως 6η νίκη σε θερινούς ή χειμερινούς Παραολυμπιακούς αγώνες καθώς και στους υπό τα στοιχεία, Β, Γ και Δ ανωτέρω αγώνες. Οι εν λόγω αθλητές επιτρέπεται να διορίζονται και σε συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις, οι οποίες συνιστώνται με την πράξη διορισμού και καταργούνται με την αποχώρηση με οποιονδήποτε τρόπο αυτών που τις κατέχουν.

    Εξαιρούνται οι επαγγελματίες αθλητές που επιτυγχάνουν νίκη κατά τις ανωτέρω διακρίσεις.

    2. Απαραίτητη προϋπόθεση για το διορισμό των αθλητών, είναι να έχουν διακόψει αποδεδειγμένα την αγωνιστική τους δραστηριότητα κατά το χρόνο υποβολής της αίτησής τους για διορισμό. Για το σκοπό αυτό υποβάλλουν σχετική περί τούτου βεβαίωση της οικείας ομοσπονδίας, καθώς και υπεύθυνη δήλωση περί διακοπής της αγωνιστικής τους δραστηριότητας. Σε περίπτωση που αποκαλυφθεί εκ των υστέρων η ανακρίβεια των όσων αναφέρονται στην υπεύθυνη δήλωση , ανακαλείται υποχρεωτικά ο διορισμός τους, επιφυλασσομένης της ποινικής και αστικής ευθύνης τους για την υποβολή ανακριβούς ή αναληθούς δήλωσης.

    Δεν διορίζεται, κατά τις διατάξεις του παρόντος άρθρου, αθλητής ο οποίος τιμωρήθηκε ποινικά ή πειθαρχικά για παράβαση ντόπινγκ. Σε περίπτωση που η παράβαση ντόπινγκ διαπιστωθεί μετά τον διορισμό τότε ο διορισμός αυτός ανακαλείται.

    3. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, ορίζονται οι φορείς διορισμού, οι προϋποθέσεις, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και ο χρόνος υποβολής τους, η διαδικασία καθώς και κάθε άλλη λεπτομέρεια για την εφαρμογή των διατάξεων του παρόντος άρθρου.

    4. Η διαδικασία διορισμού διακριθέντων αθλητών που πέτυχαν διάκριση μέχρι και την 31/12/ 2009 , γίνεται βάσει των διατάξεων του Ν.2725/99, καθώς και της κοινής υπουργικής απόφασης αρ. 24344/9-6-2009 (ΦΕΚ 1182/Β/17-6-2009), όπως ισχύουν. Ο διορισμός τους γίνεται οποτεδήποτε, χωρίς τον περιορισμό που προβλέπεται στην παρ. 12α του άρθρου 18 του Ν.3708/08 (ΦΕΚ 210Α), όπως αντικαταστάθηκε από την παρ. Γ2 του άρθρου 45 του Ν.3773/09 (120Α), υπό .την απαραίτητη προϋπόθεση να έχουν διακόψει την αθλητική τους δραστηριότητα, που θα διαπιστώνεται όπως ορίζεται στην παρ. 2 του παρόντος.

    Η ισχύς των παραγράφων 1, και 2 του παρόντος άρθρου αρχίζει την 1η Ιανουαρίου 2010.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 19:21 | ΣΥΝΤΩΣΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

    Η γενίκευση όπως και η απλούστευση στην προσέγγιση ενός ζητήματος , τις περισσότερες φορές , οδηγεί σε λάθος επεξεργασία και ανάλυση των δεδομένων , των προθέσεων και της στόχευσης ενός προτεινόμενου νομοθετήματος. Ας δούμε λοιπόν με ψυχραιμία και πάντα χωρίς να χάνουμε το ΜΕΤΡΟ , τα εξής:

    ΣΤΟΧΕΥΣΗ: Πρόκειται για επιβράβευση εξαιρετικής αγωνιστικής διάκρισης αθλητών που εκπροσωπούν τη Χώρα , σε πολύ υψηλό διεθνές επίπεδο και ΜΟΝΟ για τις τρεις πρώτες θέσεις. Με δεδομένο την ξεκάθαρη θέση και πρόβλεψη του νομοθετήματος , σε ότι αφορά την αντιμετώπιση όσων κάνουν χρήση απαγορευμένων ουσιών , πιστεύω ότι η στόχευση κινείται στη σωστή κατεύθυνση, με δεδομένο μάλιστα τον ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟ ΑΡΙΘΜΟ αθλητών που επιτυγχάνει αυτές τις διακρίσεις.

    Η συζήτηση γενικώς περί κινήτρων (αν πρέπει να υπάρχουν και σε πιο βαθμό) σε αθλητές – πρωταθλητές , είναι ένα τελείως διαφορετικό ζήτημα , το οποίο κατά την άποψή μου θα πρέπει να ξεκινήσει από άλλη βάση . Θα πρέπει να διαλεχθούμε , να προβληματιστούμε , να σχεδιάσουμε και να εντάξουμε στρατηγικά το κομμάτι αθλητισμού (και όχι πρωταθλητισμού σε αυτό το στάδιο) , στο γενικότερο και κεφαλαιώδες ζήτημα ΠΑΙΔΕΙΑΣ .

    Αυτά προς το παρόν . Όχι ΚΡΑΥΓΕΣ για να μη χάνουμε την ουσία και οδηγούμαστε σε λάθος μονοπάτια . Το βασικό είναι να μη συγχέουμε τα θέματα.

    Ευχαριστώ για τη φιλοξενία

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 19:24 | george v

    Αγαπητοι τι συζητάμε τωρα.
    Να επαναφέρουν διατάξεις που απο μικρά παιδια στα πανελλήνια σχολικά τα χαπακωνουν για να πάνε πανευρωπαικό να περάσουν στο πανεπιστημιο ανευ, και μετα ανευ (ΑΣΕΠ)δουλειά.
    Παλι τα ίδια ; Να διαφθείρουμε κι οσους απομειναν κι αντιστέκονται σε αυτό το ρεζιλίκι;
    Μια ματια στο Αριστοτέλειο και ελληνικό κολέγιο για το βολευ, Μαντουλίδη για το μπασκετ και…ουκ εστιν αριθμός για τα υπόλοιπα αθλήματα θα σας πεισει….. ΕΛΕΟΣ !!!!!

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 19:06 | george v

    Αγαπητοι τι συζητάμε τωρα.
    Να επαναφέρουν διατάξεις που απο μικρά παιδια στα πανελλήνια σχολικά τα χαπακωνουν για να πάνε πανευρωπαικό να περάσουν στο πανεπιστημιο ανευ, και μετα ανευ (ΑΣΕΠ)δουλειά.
    Παλι τα ίδια να διαφθήρουμε κι οσους απομειναν κι αντιστέκονται σε αυτό το ρεζιλίκι;
    Μια ματια στο Αριστοτέλειο και ελληνικό κολέγιο για το βολευ, Μαντουλίδη για το μπασκετ και…ουκ εστιν αριθμός για τα υπόλοιπα αθλήματα θα σας πεισει….. ΕΛΕΟΣ !!!!!

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 18:19 | Ελένη Φράγκου

    Γενικώς, ποτέ δεν κατάλαβα γιατί ένας πρωταθλητής πρέπει να διοριστεί στο δημόσιο και όχι π.χ. να ανοίξει μια δική του επιχείρηση όταν αποσυρθεί. Ως ολυμπιονίκης έχει βγάλει αρκετά χρήματα -ή μήπως όχι;;;
    Μακάρι να σταματούσαμε να ρίχνουμε λεφτά στον ΠΡΩΤαθλητισμό έτσι κι αλλιώς! Αυτό το μελόδραμα της εθνικής περηφάνιας , επειδή κάποιος έκανε το καλύτερο άλμα, είναι κατά τη γνώμη μου μια ανοησία που κάποτε πρέπει να σταματήσει.
    Σόρρυ, αλλά το θέμα γενικά του πρωταθλητισμού είναι μια εξώφθαλμη διεθνής και εθνική υποκρισία.
    Ποιοι ολυμπιονίκες ΔΕΝ είναι ντοπέ;; Ρωτήστε -κατ’ ιδίαν, γιατί δημόσια δεν τα λένε συνήθως! -κανέναν γιατρό.
    Ποιος πιστεύει ότι αυτά τα υπεράνθρωπα ρεκόρ γίνονται μόνο με προπόνηση; Και γιατί να τα πριμοδοτεί το κοινωνικό σύνολο, όταν μάλιστα το κράτος βρίσκεται οικονομικά στο μαύρο του το χάλι;;;

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 18:35 | Ελένη Φράγκου

    Γενικώς, ποτέ δεν κατάλαβα γιατί ένας πρωταθλητής πρέπει να διοριστεί στο δημόσιο και όχι π.χ. να ανοίξει μια δική του επιχείρηση όταν αποσυρθεί. Ως ολυμπιονίκης έχει βγάλει αρκετά χρήματα -ή μήπως όχι;;;
    Μακάρι να σταματούσαμε να ρίχνουμε λεφτά στον ΠΡΩΤαθλητισμό έτσι κι αλλιώς! Αυτό το μελόδραμα της εθνικής περηφάνιας , επειδή κάποιος έκανε το καλύτερο άλμα, είναι κατά τη γνώμη μου μια ανοησία που κάποτε πρέπει να σταματήσει.
    Σόρρυ, αλλά το θέμα γενικά του πρωταθλητισμού είναι μια εξώφθαλμη διεθνής και εθνική υποκρισία.
    Ποιοι ολυμπιονίκες ΔΕΝ είναι ντοπέ;; Ρωτήστε -κατ’ ιδίαν, γιατί δημόσια δεν τα λένε! -κανέναν γιατρό.
    Ποιος πιστεύει ότι αυτά τα υπεράνθρωπα ρεκόρ γίνονται μόνο με προπόνηση; Και γιατί να τα πριμοδοτεί το κοινωνικό σύνολο;;;

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 17:47 | Κατερίνα Φράγκου – Παρέλλη

    Κύριε Νιδριώτη,

    Είμουν σαφής. Μην διαστρεβλώνετε τα λόγια μου.

    Το ποιός είναι τεμπέλης και ποιός όχι το γνωρίζει ο καθένας από μόνος του.

    Όπως επίσης είναι σαφές ότι υπάρχει ο καλός αθλητισμός και ο αθλητισμός που αναφέρετε στο κείμενό σας &

    Είναι σαφές επίσης ότι οι άνθρωποι που έχουν Πτυχίο, έχουν αγωνιστεί σκληρά και έχουν διαβάσει πολύ για να το αποκτήσουν.

    Ο κάθε ένας έχει αγωνιστεί με τον τρόπο του, στον τομέα του και αναλόγως πρέπει να αξιολογηθεί και να τοποθετηθεί. Διαφωνείτε σε αυτό ??

    Ευχαριστώ,
    ***

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 17:34 | DOOD

    ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΓΕΡΜΑΝΟΥ!!!
    ΠΑΡΑΦΡΑΣΗ ΦΥΣΙΚΑ

    ΘΑ ΘΕΛΑ ΝΑ! ΘΑ ΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥΝ ΚΗΠΟΥΡΟΣ!!!
    ΝΑ ΜΟΥ ΤΑ ΧΩΝΕ ΤΑ ΦΡΑΓΚΑ Ο ΛΑΟΣ
    ΚΑΙ ΝΑ ΓΕΛΩ,ΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΩ
    ΗΡΩΑ ΝΑ ΜΕ ΝΟΜΙΖΕΙ Ο ΦΤΩΧΟΣ…

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 15:17 | Anastasios Nidriotis

    Κ. Φράγκου
    -Κάθε άποψη είναι σεβαστή. Σαφώς και δεν είναι όλοι οι αθλητές ντοπέ και αυτό τονίστηκε. Ωστόσο μπορείτε εσείς να βάλετε το χέρι στη φωτιά ότι αυτά που βλέπουμε στους αγωνιστικούς χώρους είναι αποτέλεσμα σκληρής προπόνησης;
    -Για πόσους αθλητές πρότυπα μάθαμε τελικά ότι μας εξαπάτησαν ως προς την ακεραιότητα των επιτυχιών τους;
    -Κάντε μια βόλτα στη Γλυφάδα σε στέκια γνωστών αθλητών ποδοσφαίρου και μπάσκετ και ξαναγράψτε πόσοι καπνίζουν ή όχι. Και ο γιατρός καπνίζει, τι να λέει αυτό δηλαδή;
    -Δεν γνωρίζω κανένα πτυχίο να πριμοδοτείται με τον τρόπο που γίνεται στους αθλητές. Δεν ξέρω αλλά εγώ τελείωσα το πανεπιστήμιο και έπρεπε να δώσω εξετάσεις (και μάλιστα στον ιδιωτικό τομέα) για να βρω δουλειά ή να περάσω από τις εξετάσεις του ΑΣΕΠ. Κανένας δεν μου είπε ότι επειδή τελείωσα μπορώ να μπω στα σώματα ασφαλείας αρκεί να πηδάω και να τρέχω ή να διορίζομαι κηπουρός στην Κηφισιά επειδή πιάνω μπάλες μπροστά από το τέρμα και αμοίβομαι ήδη με εκατομμύρια το χρόνο (γνωστή υπόθεση, ψάξτε το να δείτε ποιόν αφορά).
    -Πόσους από αυτούς τους αθληταράδες έχετε δει να ενδιαφέρονται για τον αθλητισμό μετά το τέλος της καριέρας τους;
    -Όσο για τα κοκαλάκια σε πισίνες κλπ, αυτά να τα πείτε στους «τεμπέλιδες που σπούδασαν, πήραν μεταπτυχιακά και διδακτορικά, διακρίθηκαν στο ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ για τις επιτυχημένες τους έρευνες και για τα επιστημονικά επιτεύματά τους (αν δεν το γνωρίζετε έχουμε από τους καλύτερους νέους γιατρούς και επιστήμονες στον τομέα της ρομποτικής) και το μόνο που τους περιμένει στην Ελλάδα είναι ένας ΑΣΕΠ για μια κακοπληρωμένη θέση στο δημόσιο ή ο κικεώνας του ιδιωτικού τομέα ή στην καλύτερη μια θέση επίκουρου στα τρομερά μας πανεπιστήμια. Αυτούς τους «τεμπέληδες» να τους διώξουμε για να αμοίψουμε τους Θανοκεντέρηδες και τους λοιπούς διάτοντες αστέρες που επειδή πήραν ένα μετάλλιο, θα πρέπει να θεωρώ ότι μου ανέβασαν το κύρος της χώρας μου.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 15:51 | ΦΩΝΤΑΣ ΧΗΤΑΣ

    Στον Τομέα Αθλητισμού του ΠΑΣΟΚ είχε κατατεθεί εκ μέρους μου η παρακάτω πρόταση: «Κίνητρα: α) Συνολική μοριοδότηση από την αρχή της καριέρας του αθλητή, β) Διαχωρισμός κινήτρων σε επαγγελματικό και ερασιτεχνικό αθλητισμό, γ) Απολαβή επαγγελματικών κινήτρων, μετά το πέρας της αθλητικής σταδιοδρομίας, η οποία δεν μπορεί να ορίζεται αποκλειστικά από τον ίδιο τον αθλητή, δ) Κατηγοριοποίηση βάσει επιπέδου αθλήματος, συναγωνισμού και αξίας διεθνών διοργανώσεων».

    Η φιλοσοφία συνεπώς που αναφέρει απονομή κινήτρων, για πρόσληψη σε προσωποπαγείς θέσεις στο Δημόσιο, μετά το πέρας της αθλητικής σταδιοδρομίας, είναι στη σωστή κατεύθυνση. Όπως και ο διαχωρισμός ερασιτέχνη και επαγγελματία αθλητή. Ο διαχωρισμός εδώ δε είναι εύκολος. Αυτοί που υπογράφουν επαγγελματικά συμβόλαια με ΠΑΕ (ποδόσφαιρο), ΚΑΕ (μπάσκετ) είναι και με τη βούλα επαγγελματίες αθλητές. Σε μια ενδεχόμενη επιτυχία των αντίστοιχων Εθνικών ομάδων, ασφαλώς δικαούνται επιβραβεύσεων, όχι όμως αναγκαστικά αυτές να αφορούν διορισμό στο Δημόσιο.

    Υπόψιν να ληφθεί η ενέργεια της κυβέρνησης της ΝΔ προεκλογικά να βάλει φραγμούς στα κίνητρα από Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, με αστήρικτα επιχειρήματα. Θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι ο αριθμός συμμετοχής εθνικών ομάδων στις παραπάνω διοργανώσεις, είναι καθορισμένος από τις οικείες Ομοσπονδίες (Ευρωπαϊκές, Παγκόσμιες). Μετέχουν στην τελική φάση π.χ σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα και όχι 18 που απαιτεί σήμερα η σχετική τροποποίηση που έγινε από τη ΝΔ, ή 12 εθνικές ομάδες σε Ευρωπαϊκό και όχι 14 που λέει η διάταξη.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 15:22 | ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΣΚΟΒΟΛΑΣ

    1) ΑΡΧΙΚΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΘΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΤΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ. ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΕΛΕΙΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ 1ος-3ος ΣΕ ΕΝΑ ΑΤΟΜΙΚΟ ΑΘΛΗΜΑ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΣ ΜΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΤΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΙΟΣ ΕΩΣ ΚΑΚΟΣ ΑΛΛΑ ΩΣ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ(ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΟΥΤΕ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ-ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΤΟ 2004 ΠΟΣΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΚΑΘΟΝΤΟΥΣΑΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΘΟΛΟΥ)ΝΑ ΚΑΤΑΤΑΓΕΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΘΕΣΗ. ΝΟΜΙΖΩ ΛΟΙΠΟΝ ΑΣΧΕΤΩΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟΥ ΟΦΕΛΟΥΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΤΑ ΟΜΑΔΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ.
    2) ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΝΤΑΜΟΙΒΗΣ Η ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΡΟΥ Η ΤΟΥ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟΥ ΟΦΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ/Α ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΕΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΕΚΤΙΜΩ ΟΤΙ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΟΙΟ ΩΣΤΕ ΕΝΑΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΛΙΓΑ ΘΑ ΛΕΕΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΤΕΤΟΙΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ. ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ Η ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ π.χ. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΣΕ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ, ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ κλπ.
    3) ΤΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΚΑΙ ΟΙ «ΑΝΤΑΜΟΙΒΕΣ» ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΗΛΙΚΙΕΣ. ΔΗΛΑΔΗ ΤΙΣ ΗΛΙΚΙΕΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΑ ΤΗΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΟΠΟΥ Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΧΡΟΝΙΚΕΣ ΘΥΣΙΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΑΒΑΣΜΑΤΟΣ. ΣΤΗΝ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΠΟΡΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΣ Η ΔΕΥΤΕΡΟΣ Η ΤΡΙΤΟΣ. ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΤΟΥΣ π.χ. ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ(ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΙ ΚΑΤΟΧΟΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΥ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΣ ΜΕ ΠΡΩΤΟΤΥΠΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ.
    4) ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΜΟΡΦΗ ΚΙ ΑΝ ΔΟΘΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΑΜΟΙΒΗ(ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ Η ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ) ΝΑ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΟΡΙΖΟΜΕΝΕΣ ΠΡΩΤΕΣ ΘΕΣΕΙΣ. ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ 1ος-3ος ΣΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 200 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟ 1ος-3ος ΣΕ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ 22 ΧΩΡΩΝ. ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ. ΑΛΛΟ π.χ. Ο 3ος ΝΙΚΗΤΗΣ ΣΕ ΑΓΩΝΙΣΜΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟ Ο 3ος ΝΙΚΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ Η ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ.

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΧΩΡΟ.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 13:06 | Good Hope

    Η επιβράβευση των αθλητων μπορει και πρεπει να γινεται με τροπους διαφορετικους…
    Η διευκόλυνση των μαθητων επισης μπορει να γινεται διαφορετικα, ο διορισμος στο δημόσιο δεν ειναι ο μονος τροπος επιβράβευσης και σιγουρα δεν ειναι ο καλυτερος.
    Ο μαθητης που πιθανως να ηθελε και να ειχε ολα τα φοντα να γινει πρωταθλητης, αλλα προτιμησε τη γνωση και τη διαφορετικη προσπαθεια, δεν δικαιούται επιβράβευση?
    Ή ακομα, ο νεος που δουλευει με 700 ευρώ εχοντας πτυχια και μεταπτυχιακα ειναι λιγοτερο αξιος για το δημόσιο από εναν αθλητη?

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 12:29 | The Great

    «Εξαιρούνται οι επαγγελματίες αθλητές που επιτυγχάνουν νίκη κατά τις ανωτέρω διακρίσεις.»
    Υπάρχει αθλητής σήμερα που να επιτυγχάνει τέτοιες διακρίσεις και να μην είναι επαγγελματίας? Που να μην υποστηρίζεται υλικοτεχνικά από την πολιτεία? Να μην αναφερθούμε και σε άλλη «σκοτεινή υποστήριξη», που είτε ανιχεύεται, είτε όχι … Τέτοιες διακρίσεις εξάλλου επιβραβεύονται συνήθως και με καλοπληρωμένα πριμ και με πολύ καλές χορηγίες, αλλά και καλοπληρωμένες διαφημίσεις. Δεν υπάρχει λόγος να πριμοδοτούνται και με διορισμό στο δημόσιο.
    Η καλύτερη επιβράβευσυη είναι τα στεφάνια ελιάς και δάφνης, με το ζεστό χειροκρότημα του κόσμου …

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 11:11 | Κατερίνα Φράγκου – Παρέλλη

    REVISED. PLS IGNORE PREVIOUS.

    ********

    Θα ήθελα να ενημερώσω ότι δεν υπάρχουν μόνον ντοπέ αθλητές,
    (διότι βλέπω πολλά σχόλια να αναφέρονται μόνον σε αυτούς), αλλά
    και αθλητές που δεν είναι ντοπέ.

    Επίσης, θα ήθελα να αναφέρω εδώ, ότι ο αθλητισμός έχει και θετικά
    στοιχεία, τα οποία προφανώς οι περισσότεροι αγνοούν και τα οποία είναι τα εξής :

    **Tα παιδιά που κάνουν αθλητισμό, ΔΕΝ ΚΑΠΝΙΖΟΥΝ (εξαιρέσεις πάντα υπάρχουν).
    **Ο αθλητισμός, λόγο του ότι αφιερώνουν τα παιδιά σε αυτόν πολύ χρόνο,
    συμβάλλει πολύ στο να «κρατάει» τα παιδιά μας μακρυά από τα ναρκωτικά,
    κάτι που πιστεύω ότι ενδιαφέρει όλους τους σωστούς γονείς.
    **Ο αθλητισμός βοηθάει στην βελτίωση του χαρακτήρα ενός παιδιού, για πολλούς λόγους και με πολλούς τρόπους.
    **Πολλά παιδιά – αθλητές είναι και εξαιρετικοί μαθητές.
    **Οι αθλητές κάνουν υγιεινή διατροφή κάτι το οποίο συντελλεί στην υγεία του οργανισμού μας γενικώτερα. (Έχετε δει χοντρούς αθλητές ? Εκτός αν κάνουν κάποιο άθλημα που το απαιτεί).
    **Προτιμάτε ένα παιδί χοντρό που αφιερώνει τον χρόνο του επάνω σε έναν καναπέ αγκαλιά με πατατάκια και σάντουιτς και φυσικά τσιγάρα από
    ένα παιδί που αφιερώνει τον χρόνο του σε χώρο προπόνησης και πίνει χυμούς ???

    ΓΙΑΤΙ Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΕΣΤΙΑΖΟΥΝ ΜΟΝΟΝ ΣΤΟΥΣ ΝΤΟΠΕ ! ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΞΑΦΝΙΚΑ ΑΘΛΗΤΗΣ ΣΤΑ 20 !!

    Και δεν είναι σωστό για κάποιους λίγους, να «χαντακώνονται» και όλοι οι άλλοι που προσπαθούν !

    ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑ ΘΕΤΟΝΤΑΙ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ !!

    ΟΠΩΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΚΑΙ ΠΡΙΜΟΔΟΤΟΥΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΤΥΧΙΑ ΕΤΣΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΡΙΜΟΔΟΤΥΜΕ ΑΝΑΛΟΓΑ.

    ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΒΛΕΠΑΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΠΝΙΖΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΡΩΓΩΝΤΑΣ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΤΡΕΧΑΝ ΤΟΝ ΣΤΙΒΟ ΠΑΝΩ – ΚΑΤΩ !!

    Ε ! ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΑΣ ΑΜΟΙΨΟΥΜΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΤΡΩΕΙ ΠΑΤΑΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΑΦΗΝΕΙ ΤΑ ΚΟΚΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΠΙΣΙΝΕΣ !!

    ΜΗΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΤΕΜΠΕΛHΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΕΙ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ??

    ΠΩΣ ΛΕΜΕ :ΓΙΑΤΙ Ο ΓΕΙΤΟΝΑΣ ΕΧΕΙ MERCEDES? ΑΝΤΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΩ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΩ ΚΙ ΕΓΩ ΜΙΑ ΘΑ ΤΟΥ ΧΑΛΑΣΩ ΤΗ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥ… ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ !!

    ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΑΘΛΗΤΩΝ ΣΕ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΛΟΓΗ ΠΡΙΜΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥΣ !!

    ***

  • Διορισμό μόνο στις Α και Β περιπτώσεις και σε καμμία άλλη περίπτωση .Πρέπει να είναι πολυ αυστηροί οι όροι ανάκλησης σε περίπτωση ντόπινκ και αρκεί η απόφαση αποκλεισμού της αντίστοιχης παγκόσμιας ομοσπονδίας χωρίς να απαιτείται τελεσίδικη δικαστική απόφαση ,διότι τότε δεν πρόκειται να χάσει τα δικαιώματα του.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 11:26 | Κατερίνα Φράγκου – Παρέλλη

    Θα ήθελα να ενημερώσω ότι δεν υπάρχουν μόνον ντοπέ αθλητές,
    (διότι βλέπω πολλά σχόλια να αναφέρονται μόνον σε αυτούς), αλλά
    και αθλητές που δεν είναι ντοπέ.

    Επίσης, θα ήθελα να αναφέρω εδώ, ότι ο αθλητισμός έχει και θετικά
    στοιχεία, τα οποία προφανώς οι περισσότεροι αγνοούν και τα οποία είναι τα εξής :

    **Tα παιδιά που κάνουν αθλητισμό, ΔΕΝ ΚΑΠΝΙΖΟΥΝ (εξαιρέσεις πάντα υπάρχουν).
    **Ο αθλητισμός, λόγο του ότι αφιερώνουν τα παιδιά σε αυτόν πολύ χρόνο,
    συμβάλλει πολύ στο να «κρατάει» τα παιδιά μας μακρυά από τα ναρκωτικά,
    κάτι που πιστεύω ότι ενδιαφέρει όλους τους σωστούς γονείς.
    **Ο αθλητισμός βοηθάει στην βελτίωση του χαρακτήρα ενός παιδιού, για πολλούς λόγους και με πολλούς τρόπους.
    **Πολλά παιδιά – αθλητές είναι και εξαιρετικοί μαθητές.
    **Οι αθλητές κάνουν υγειηνή διατροφή κάτι το οποίο συντελλεί στην υγεία του οργανισμού μας γενικώτερα. (Έχετε δει χοντρούς αθλητές ? Εκτός αν κάνουν κάποιο άθλημα που το απαιτεί).
    **Προτιμάτε ένα παιδί χοντρό που αφιερώνει τον χρόνο του επάνω σε έναν καναπέ αγκαλιά με πατατάκια και σάντουιτς και φυσικά τσιγάρα από
    ένα παιδί που αφιερώνει τον χρόνο του σε χώρο προπόνησης και πίνει χυμούς ???

    ΓΙΑΤΙ Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥ ΚΑΙ ΕΣΤΙΑΖΟΥΝ ΜΟΝΟΝ ΣΤΟΥΣ ΝΤΟΠΕ ! ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΞΑΦΝΙΚΑ ΑΘΛΗΤΗΣ ΣΤΑ 20 !!

    Και δεν είναι σωστό για κάποιους λίγους, να «χαντακώνονται» και όλοι οι άλλοι που προσπαθούν !

    ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑ ΘΕΤΟΝΤΑΙ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ !!

    ΟΠΩΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΚΑΙ ΠΡΙΜΟΔΟΤΟΥΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΤΥΧΙΑ ΕΤΣΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΡΙΜΟΔΟΤΥΜΕ ΑΝΑΛΟΓΑ.

    ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΒΛΕΠΑΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΠΝΙΖΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΡΟΓΩΝΤΑΣ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΤΡΕΧΑΝ ΤΟΝ ΣΤΙΒΟ ΠΑΝΩ – ΚΑΤΩ !!

    Ε ! ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΑΣ ΑΜΟΙΨΟΥΜΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΤΡΩΕΙ ΠΑΤΑΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΑΦΗΝΕΙ ΤΑ ΚΟΚΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΠΙΣΙΝΕΣ !!

    ΜΗΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΤΕΜΠΕΛΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΕΙ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ??

    ΠΩΣ ΛΕΜΕ :ΓΙΑΤΙ Ο ΓΕΙΤΟΝΑΣ ΕΧΕΙ MERCEDES? ΑΝΤΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΩ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΩ ΚΙ ΕΓΩ ΜΙΑ ΘΑ ΤΟΥ ΧΑΛΑΣΩ ΤΗ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥ… ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ !!

    ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΑΘΛΗΤΩΝ ΣΕ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΛΟΓΗ ΠΡΙΜΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥΣ !!

    ***

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 11:12 | ΒΑΣΙΛΗΣ

    Οι αθλητές να μοριοδοτούνται για την εισαγωγή τους στη Γυμναστική Ακαδημία και τέλος.

    -Η δημόσια διοίκηση χρειάζεται ανθρώπους ικανούς να τη στελεχώσουν και να εξυπηρετήσουν τον πολίτη.
    -Ο δημόσιος λειτουργός δε μπορεί να είναι απλά κάποιος που κλωτσάει το τόπι ή πηδάει μακριά.

    Η χώρα δε χρειάζεται πρωταθλητές, χρειάζεται αθλητές και ο αθλητισμός δεν έχει καμιά σχέση με τον πρωταθλητισμό. Ο πρωταθλητισμός είναι ένας χώρος με διαπλοκή, αναβολικά, χρήμα από χορηγούς, φανατισμό και βία.
    Βαρέθηκα να βλέπω Ολυμπιονίκες, να βγαίνω στους δρόμους να τους επευφημήσω και στους μεταξύ μας διαλόγους να αναρωτιέμαι τι παίρνει και δεν τον πιάνουν.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 10:34 | Anastasios Nidriotis

    Απλά απαράδεκτο και αναχρονιστικό. Τι ακριβώς επιβραβεύεται με την παρούσα διάταξη. Ποια αθλητικά ιδεώδη προβάλλουν τα τελευταία χρόνια οι «άξιοι» Ολυμπιονίκες μας; Αυτά των διαφημιστών τους, αυτά της εμπορευματοποίησης των αγώνων που συμμετέχουν, αυτά του
    Και για ποιά ρεκορ μιλάμε; Αυτά της ντόπας ή των super μαγιό που σε κάνουν να πετάς αντί να κολυμπάς;
    Και πώς μας έχουν πείσει οι περισσότεροι από αυτούς ότι ενδιαφέρονται για τον αθλητισμό και την προαγωγή του; Με το να προσεγγίζουν τα νέα παιδιά και να ανακαλυπτουν ταλέντα ή με το να έχουν κάνει επιτέλους κάτι ουσιαστικό για την καταπολέμηση της βίας;
    Και τι ανάγκη έχουν οι χρυσοπληρωμένοι αθληταράδες μας να διορίζονται στο δημόσιο ή στα σώματα ασφαλείας και να στερούν τις θέσεις από ανθρώπους που και το αξίζουν και το χρειάζονται;
    Και γιατί το να τρέχουν, να πηδούν ή να κλωτσούν ένα τόπι προβάλλει περισσότερο την χώρα από έναν ερευνητή ή έναν επιστήμονα; Αλλά αυτούς έχουμε μάθει να τους διώχνουμε από την χώρα αυτή και να κρατούμε αγράμματους αθλητές που η μόνη συγκροτημένη φράση που ξέρουν να αρθρώσουν είναι «θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για την ομάδα» και η μόνη τους προσφορά είναι ένα μετάλλιο τις περισσότερες φορές κάλπικο αφού δεν ξέρεις πια τι να εμπιστευτείς ως αληθινό και τι ως αποτέλεσμα ντόπας.
    Όχι κύριοι, έχω υποστηρίξει τα περισσότερα μέτρα σας μέσα από την διαβούλευση, αλλά αυτό με τίποτα.
    Ας φροντίσουμε επιτέλους και κανέναν επιστήμονα μήπως δούμε καλό σε αυτό το ταλαίπωρο κράτος και μετά εδώ είμαστε να το συζητήσουμε ξανά.
    Σημ: αν και απαξιωτική η άποψή μου, αναγνωρίζω πως υπάρχουν και δείγματα αθλητών που είναι παράδειγμα προς μίμηση και πραγματικά μας τιμούν με το ήθος τους, αλλά αυτό δεν είναι λόγος να διορίζονται.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 10:41 | ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

    ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΔΙΟΤΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΙΟ ΙΣΟΥΣ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 10:16 | ΑΝΤΩΝΑΚΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    Να καταργηθούν όλες οι προσλήψεις κατά παρέκλιση των κείμενων διατάξεων. Με την ίδια λογική είναι προτιμότερο να διορίζονται οι αριστούχοι των Πανεπιστημίων, ΤΕΙ και γιατί όχι αποφοίτων Λυκείου που προφανέστατα έχουν και καλύτερο γνωστικό αντικείμενο από τους αθλητές.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 09:03 | ΜΕΤΑΞΑΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ

    ΝΑ ΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΙΑΚΡΙΝΟΝΤΑΙ,ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΥΜΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΩΡΕΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ?

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 08:38 | Γιώργος Πανίδης

    Ο κατ’ εξαίρεση διορισμός στο δημόσιο από αθλητές πρέπει να περιορίζεται στον κλάδο των εκπαιδευτικών γυμναστών και μόνο. Οποιαδήποτε άλλη θέση που επιθυμούν να μην καταλαμβάνεται κατ’ εξαιρεση αλλά με μικρή μοριοδότηση. Όσοι μέχρι σήμερα έχουν διοριστεί στα διάφορα σώματα, να κληθούν να υπηρετούν σε ανάλογες γυμναστικές εκγυμνάσεις παρέχοντες υπηρεσία καιόχι να μισθοδοτούνται ως δήθεν εργαζόμενοι.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 03:59 | ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΡΟΥΦΙΔΗΣ

    Ο θεσμός της μοριοδότησης των αθλητών για διορισμό είναι ξεπερασμένος και αναχρονιστικός κατά την άποψή μου!Καλώς μοριοδοτούνται οι άξιοι αθλητές και αθλήτριές μας για να εισαχθούν ευκολότερα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αλλά αυτή η ευνοιοκρατία του να μοριοδοτούνται για διορισμό ή να κάνουν καριέρα στις Ένοπλες Δυνάμεις είναι απαράδεκτη! Επιτέλους να καταργηθούν οι απαράδεκτες ρυθμίσεις. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΙΣΧΥ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΩΝ 1 ΚΑΙ 2! ΔΗΛΑΔΗ Η ΦΑΝΗ ΧΑΛΚΙΑ, ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΝΤΟΠΑΡΙΣΜΕΝΟΙ,ΘΑ ΔΕΧΤΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ;


    Aπάντηση / Διευκρινήση

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 02:47 | Nick Thomaidis

    Σας παρακαλουμε να δωσετε κινητρα στους νεους και στους μαθητες να ασχοληθουν με τον Αθλητισμο, μοριοδοτηση, αναγνωριση αλλα και επιβραβευση των προσπαθειων τους και των επιτυχιων τους, αν θελουμε η χωρα μας να διαπρεπει στον Παγκοσμιο αθλητισμο και να κρατησουμε τα παιδια μας μακρια απο τους επικινδυνους πειρασμους.
    Βασικο !!! ιση μεταχειρηση σε ολα τα αθληματα, οχι μονο στο Ποδοσφαιρο και Μπασκετ, εξισωστε στα ματια των νεων ολα τα αθληματα, και μην κανετε τις διακρισεις που κανουν τα ΜΜΕ.
    Υπαρχουν αθληματα που κανουν τους Ελληνες υπερηφανους και δοξαζουν την Ελλαδα (οπως πχ Κωπηλασια, Γυμναστικη, Κολυμβηση και πολλα αλλα)
    και δεν το μαθαινει κανεις.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 01:29 | Τασος Μ.

    Θεωρω το αρθρο απαραδεκτο. Εαν η επιβραυευση των αθλητων γινεται για να προωθηθουν αθλητικα/ολυμπιακα ιδεωδη, τοτε η υλικη επιβραβευση ειναι εμφανως λανθασμενη. Επομενως η πιο πιθανη λογικη εξηγηση ειναι οτι προκειται για επιβραβευση λογω του οτι οι αθλητες αυτοι προεβαλαν την εικονα της χωρας στο εξωτερικο.

    Σε αυτη την περιπτωση ομως, προκειται για αδικια σε βαρος αλλων επαγγελματων, τα οποια προβαλλουν την Ελλαδα. Για παραδειγμα, ενας ερευνητης ο οποιος δημοσιευει μια εργασια σε ενα διεθνες συνεδριο, και λαμβανει την αναγνωριση της επιστημονικης κοινοτητας, δεν προβαλλει τη χωρα? Η΄ ενας επιχειρηματιας, ο οποιος ηγειται μιας επιτυχημενης επιχειρησης στο εξωτερικο? Η΄ ενας διεθνους φημης καλλιτεχνης?

    Προφανως, η λιστα παραδειγματων ειναι μεγαλη. Επισης προφανως, δεν υπαρχουν (και δεν πρεπει να υπαρχουν) αντιστοιχα «κινητρα» για αυτα τα επαγγελματα.

    Η μοριοδοτηση στον ΑΣΕΠ των αθλητων για προσληψη σε θεσεις σχετικες με τον αθλητισμο ειναι μια πολυ καλυτερη λυση.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 01:10 | Κωνσταντίνος

    Θα ήθελα να μάθω στα υπόλοιπα πολιτισμένα κράτη, διορίζουν τους αθλητές κατ΄ εξαίρεση;

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 01:14 | ΚΩΣΤΑΣ ΜΠ.

    Θεωρώ τις δύο πρώτες παραγράφους ότι βρίσκονται σε θετική κατεύθυνση αλλά δεν ξέρω κατά πόσο είναι αποδεκτή η παράταση για διορισμούς και των διακριθέντων μετά την εφαρμογή του Ν.3708/08, δηλαδή έως 31-12-2009. Ποια η σκοπιμότητα και ποιους ακριβώς αφορά;