Άρθρο 1 Έκταση εφαρμογής

1.Οι διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 14 του ν. 2190/94 (ΦΕΚ 28Α), όπως ισχύουν, αντικαθίστανται ως ακολούθως:

«1. Στις διατάξεις των κεφαλαίων Α, Β και Γ του Ν.2190/94, ως ισχύει, υπάγονται όλοι οι φορείς του δημόσιου τομέα όπως αυτός οριοθετείται με τις διατάξεις του άρθρου 1, παρ. 6 του Ν. 1256/82 (ΦΕΚ 65Α) και τις μεταγενέστερες συμπληρώσεις του, πριν την τροποποίησή του με το άρθρο 51 του Ν. 1892/90 (ΦΕΚ 101Α ) .Στον κατά τα ανωτέρω δημόσιο τομέα και για την εφαρμογή των διατάξεων του παρόντος και μόνο υπάγονται επίσης :

Οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης α΄ και β΄ βαθμού, συμπεριλαμβανομένων και των αμιγών και μεικτών επιχειρήσεων τους, κατ΄ εφαρμογή της παρ. 3 του άρθρου 1 του Ν.2527/97.

Οι Τοπικές Ενώσεις Δήμων και Κοινοτήτων (Τ.Ε.Δ.Κ) και η Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Κ.Ε).

Οι τράπεζες στις οποίες ο διορισμός Προέδρου του Δ.Σ ή Διοικητή υπάγεται στις διατάξεις του άρθρου 49Α του Κανονισμού της Βουλής, καθώς και οι θυγατρικές τους ανώνυμες εταιρείες.

Τα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου που ανήκουν στο κράτος ή επιχορηγούνται τακτικώς, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις από κρατικούς πόρους κατά 50% τουλάχιστον του ετήσιου προϋπολογισμού τους.

Οι δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμοί στους οποίους το ελληνικό δημόσιο ασκεί άμεσα ή έμμεσα αποφασιστική επιρροή, λόγω της συμμετοχής του στο μετοχικό τους κεφάλαιο ή της χρηματοοικονομικής συμμετοχής του ή των κανόνων που τη διέπουν, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 1 του Ν. 3429/05 (ΦΕΚ 314/Α).

2. Οι διατάξεις της παρ. 1 του παρόντος άρθρου ισχύουν και για το ακόλουθο προσωπικό :

α. Το προσωπικό της Βουλής των Ελλήνων, σύμφωνα με όσα ορίζει ο Κανονισμός της

β. Το μόνιμο προσωπικό της Προεδρίας της Δημοκρατίας

γ. Το προσωπικό των συνταγματικώς κατοχυρωμένων Ανεξάρτητων Αρχών

δ. Το προσωπικό των νομικών προσώπων της Ορθοδόξου Εκκλησίας και των λοιπών Εκκλησιών, δογμάτων και των κατά το άρθρο 13 του Συντάγματος γνωστών θρησκειών εφόσον η μισθοδοσία τους βαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό πλην των κληρικών και των φερόντων το ιερατικό σχήμα,

ε. Το πάσης φύσεως προσωπικό του Υπουργείου Εξωτερικών με εξαίρεση τους υπαλλήλους του διπλωματικού κλάδου και το επιτοπίως προσλαμβανόμενο προσωπικό του κλάδου της εξωτερικής υπηρεσίας του ίδιου Υπουργείου

στ. το προσωπικό του Εθνικού Κέντρου Πιστοποίησης Δομών Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης και το Προσωπικό του Πειραματικού Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης και Απασχόλησης (Π.Ι.Ε.Κ.Α.) Αττικής

ζ. Το προσωπικό του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (Ο.ΚΑ.ΝΑ.), το προσωπικό του Κέντρου Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων (Κ.Ε.Ε.Λ.), το προσωπικό του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕ.Θ.Ε.Α.) και το προσωπικό που ασχολείται στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής και στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης για τα προγράμματα απεξάρτησης από τα ναρκωτικά

η Το πάσης φύσεως προσωπικό των Τοπικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων (Τ.Ο.Ε.Β.)

3. Κάθε γενική ή ειδική διάταξη που ρυθμίζει διαφορετικά τη διαδικασία πρόσληψης πάσης φύσεως προσωπικού, στους φορείς της παρ. 1 του παρόντος άρθρου, καταργείται., με εξαίρεση τις λοιπές περιπτώσεις της παρ. 2 του άρθρου 14 του Ν.2190/94 , καθώς και τις ακόλουθες περιπτώσεις:

α. Διορισμός συγγενών προσωπικού του ΥΕΘΑ (ΓΕΣ, ΓΕΑ, ΓΕΝ) θανόντων ή τραυματισθέντων κατά την εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας και ένεκα αυτής σύμφωνα με το άρθρο 19 του Ν.1911/1990 – ΦΕΚ 166 τ.Α΄11-12-1990, ως ισχύει

β. Διορισμός συγγενών εργαζομένων στο Δημόσιο ή στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα, αποβιωσάντων κατά και εξαιτίας της εκτέλεσης υπηρεσιακού καθήκοντος σύμφωνα με το άρθρο 20 του Ν.2266/94- όπως ισχύει.

γ. Διορισμός συγγενών θανόντων εξαιτίας των καταστρεπτικών πυρκαγιών του έτους 2007 σύμφωνα με το άρθρο 5 του Ν.3624/2007 -ΦΕΚ 289.Α΄

δ. Διορισμός συγγενών προσωπικού του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (πρώην Υπ. Δημόσιας Τάξης) σε περίπτωση θανάτου ή ανικανότητας συνεπεία τραυματισμού, αστυνομικού ή πυροσβεστικού υπαλλήλου, κατά την εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας και ένεκα αυτής σύμφωνα με τον Ν. 2452/1996 -ΦΕΚ 283 Α.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 13:04 | Ευγενία

    Κύριε υπουργέ γιατί στην κατηγορία ΔΕ βαθμολογείται ο δεύτερος τίτλος σπουδών με 150 μόρια ασχετα αν το πτυχίο αυτο εχει δωθεί μετα την προυπηρεσία?αυτό δεν είναι άδικο?

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 13:12 | Σταύρος Βιρβιδάκης

    Δεν γνωρίζω άλλο πολιτισμένο κράτος με αντίστοιχη διαδικασία προσλήψεων. Πιστεύω ότι στην προσπάθεια μας για αδιάβλητες προσλήψεις, θα δημιουργήσουμε τελικά ένα υδροκέφαλο τέρας. Αντίθετα, είμαι σίγουρος ότι θα υπάρχουν πολλά Ευρωπαϊκά κράτη με θεσπισμένες διαδικασίες προσλήψεων (βασισμένες κυρίως σε αδιάβλητους διαγωνισμούς και συνεντεύξεις που πληρούν κριτήρια) ορισμένες εκ των οποίων θα μπορούσαμε εύκολα να υιοθετήσουμε (αντιγράψουμε).

    Δεν γνωρίζω και ουδείς το έχει αναφέρει ή έχει δώσει απάντηση στα παρακάτω ερωτήματα:
    Ποιός πρέπει να είναι ο αριθμός «αξιολογητών» του ΑΣΕΠ που απαιτείται για τον έλεγχο των βιογραφικών χιλιάδων υποψηφίων που υποβάλλουν αιτήσεις για κάθε «άνοιγμα» που προκύπτει?
    Ποιό είναι το κόστος των αμοιβών τους?
    Πως προσλαμβάνονται?
    Που στεγάζονται και με τι κόστος?
    Ποιός μας διαβεβαιώνει ότι όλοι οι αξιολογητές πληρούν τις προϋποθέσεις να κρίνουν αντικειμενικά άτομα με ικανότητες πολλές φορές καλύτερες των ιδίων?
    Ποιός μας διαβεβαιώνει ότι όλοι οι κριτές, κρίνουν με την ίδια μεθοδολογία, δηλαδή «ομοιόμορφα» και αντικειμενικά?
    Ποιός είναι ο χρόνος που απαιτείται για την ολοκλήρωση της διαδικασίας? (Απ’ ότι ακούω, διαρκεί περίπου δύο χρόνια με ότι αυτό συνεπάγεται σε έμμεσο κόστος όπως η κακή λειτουργία Δημοσίων υπηρεσιών που με τη σειρά της συνεπάγεται κακή εξυπηρέτηση πολιτών κλπ.)

    Έχοντας εμπειρία προσλήψεων από υπεύθυνη θέση που κατείχα σε τράπεζα στην Αμερική επί σειρά ετών, πιστεύω ακράδαντα ότι πέρα από την οποιαδήποτε προγενέστερη διαδικασία (π.χ. διαγωνισμό) η συνέντευξη επιβάλλεται. Αν δεν θες να καταλήξεις με «γουρούνι στο σακί» πρέπει να δεις προσωπικά τον υποψήφιο διότι μόνο έτσι θα αποκαλυφθούν όλα τα «λάθη» που ενδεχομένως το βιογραφικό αναγράφει. Αν δεν κάνεις σωστή επιλογή, είσαι εσύ υπεύθυνος και λογοδοτείς με τη σειρά σου στον «εργοδότη» σου. Ναι, θα υπάρχει υποκειμενική κρίση με πιθανά λάθη αλλά το πιθανότερο είναι ότι το σύστημα θα δουλέψει άμεσα και με πολύ μικρότερο κόστος.

    Ευχαριστώ.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 13:19 | Γιώργος Παντελιδακης

    Τα παρακάτω προτείνονται για προφανείς λόγους:
    1) να υπάρχει στα δικαιολογητικά πρόσληψης ψυχολολογική, ψυχιατρική γνωμοδότηση και ιστορικό.
    2) να επεκταθεί στις προσλήψεις πανεπιστήμιου, ΟΤΑ αλλά και σε κάθε κλάδο που μισθοδοτείται από το Δημόσιο ή τον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Ακόμα και οι ιερείς, εφόσον μισθοδοτούνται από το Δημόσιο.
    3) Να κατηγοριοποιηθούν οι προσλήψεις κατά ειδικότητα και να προσλαμβάνονται με πρόσθετη μοριοδότηση οι έχοντες γνώση του αντικειμένου πχ σε διοικητική θέση δεν μπορεί να μπεί χημικός μηχανικός με διατριβές ο οποίος βάσει των μορίων ευρίσκεται ψηλά αλλά βάσει γνώσεων αντικειμένου χαμηλά. Είναι δυνατόν να προσλαμβάνονται κατά προτεραιότητα οι γνώστες και επί ελλείψει αυτών οι άλλοι.
    4) Σε περίπτωση θέσεως μη χρείας προσόντων πχ κλητήρας, οδηγοί κλπ να αποκλείονται στην 1η διαλογή άτομα με σπουδές και δή ειδικές. Αυτό για να μην αποκλείστούν κατ΄αρχήν άτομα από το δημόσιο τα οποία έχουν αποφοιτήσει από ΔΕ ή ανάλογες σχολές και ανάλογα προσόντα με την θέση αλλά επιπλέον είναι περισσότερο ικανά για χειρονακτικές ή ανάλογες εργασίες και μη αισθανόμενα ότι αδικούνται στην θέση.
    5) σε περίπτωση χρείας ατόμων για ειδικές περιπτώσεις πχ θυρωρός το ανάστημα πχ 175 εκ και το βάρος πχ 70κιλά να είναι στις προδιαγραφές και να ελέγχεται ανά 5ετία η κατανομή.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 13:13 | xristos

    επιτέλους τέλος στις γεννιές διορισμών με τρόπο αναξιοκρατικό. Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου, ώστε κάποια στιγμή να σταματήσουν να χαιδεύουν τους τους βολεμένους δημ. υπαλλήλους και να μην δημιουργούνται χαρακώματα στην ελληνική κοινωνία με τους ιδιωτικούς υπαλλήλους. Βαρεθήκαμε τα χρήματα μας να πηγαίνουν για μισθούς ακαμάτηδων και η δημόσια υγεία και παιδεία να μην υφίσταται. Επόμενο βήμα η άρση της μονιμότητας. Τέρμα ο διαχωρισμός, ίσα δικαιώματα για ιδιωτικούς και δημοσίους υπαλλήλους, αλλιως η επιχειρηματικότητα και η ανάπτυξη δεν μπορεί να προέλθει απο μια χώρα υπαλλήλων και μάλιστα αντιπαραγωγικών.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 13:25 | Έρη Ανδριακοπούλου

    Άρθρο 1: Έκταση εφαρμογής, πρέπει να μην αφήνει παραθυράκια.

    Αυτό το νομοσχέδιο είναι και μία καλή ευκαιρία να αποσαφηνιστούν ορισμένες διατάξεις που επιδέχονται διαφορετικές ερμηνείες. Όταν αναφέρεστε «στα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου που ανήκουν στο κράτος ή επιχορηγούνται τακτικώς, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις από κρατικούς πόρους κατά 50% τουλάχιστον του ετήσιου προϋπολογισμού τους» θα πρέπει να είστε πιο συγκεκριμένοι. Όταν λέτε κρατικούς πόρους εννοείται μόνο τον τακτικό προϋλογισμό ή και το Πρόγραμμα Δημοσίων Εππενδύσεων. Διότι πολλά ΝΠΙΔ μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα που εποπτεύονται από Υπουργεία μπορεί να επιχορηγούνται από τον τακτικό προϋπολογισμό για τις λειτουργικές τους ανάγκες έως και 30% αλλά όλα τα υπόλοιπα έσοδά τους να είναι από το ΠΔΕ ως τελικοί δικαιούχοι σε πράξεις κοινοτικά και εθνικά χρηματοδοτούμενες.
    Παρακαλώ να αποσαφηνιστεί αυτό.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 13:52 | ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΕΥΑΝΘΙΑ

    ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ,ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΥΧΗΘΩ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΕΡΓΟ !
    ΕΙΜΑΙ 55 ΕΤΩΝ,ΠΟΛΥΤΕΚΝΗ ΜΗΤΕΡΑ(ΜΕ ΕΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟ),
    ΤΕΚΝΟ ΠΟΛΥΤ.ΟΙΚΟΓΕΝΙΑΣ(6 ΑΔΕΡΦΙΑ),Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ ΣΤΗ ΖΩΝΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ,ΘΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΩΣ ΠΡΟΝΟΜΟΙΑ ΓΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ,ΚΑΘΩς ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ Ν.2190/94 ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΙΣΤΩΝ ΠΡΟΤΑΣΟΝΤΑΙ .
    ΕΧΩ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΟ ΥΠΕΧΩΔΕ-ΤΟΜΕΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΩΝ 25 ΜΗΝΕΣ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΑ,(2 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ 11 meres/1995-1997…) ΕΠΙΣΗΣ 30 ΜΗΝΕΣ ΜΕΡΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡ.ΚΕΝΤΡ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΥΠ.ΜΑΚ-ΘΡΑΚΗΣ.
    ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΩ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΘΑ ΜΕΤΡΗΣΟΥΝ?(ΕΧΩ 5).
    ΚΑΙ ΟΙ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΧΩ 2 ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ /2007-08,ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ,ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ/2008-09.ΕΙΧΑΝ ΠΕΙ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ.ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 13:24 | Παπαδόπουλος Γιώργος

    Κύριε Υπουργέ,

    μήπως πρέπει κάποτε να γίνει και μια ειδική νομοθετική ρύθμιση για το θέμα των ελλήνων εργαζομένων στις ελληνικές υπηρεσίες στο εξωτερικό ;

    μήπως πρέπει να ρυθμιστούν και εκεί τα θέματα προσλήψεων επιτόπιων υπαλλήλων που είναι χρόνια εργαζόμενοι με συμβάσεις έργου 6μηνες αλλαά σύμφωνα με την εργατική νομθεσία των χωρών τους έχουν Status αορίστου χρόνου;

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 13:39 | Αλεξανδρος

    Ωραία όλα αυτά.Για ΑΜΕΑ δεν διάβασα τίποτα που ο τρόπος μοριοδότησης είναι άθλιος. Δίνουν 20 μόρια για ΑΕΙ εκπαίδευση και άλλα 20 για μεταπτυχιακό. Αυτοί που διαβάζουν και μορφώνονται εκτός!! Πρέπει να δώσουν βάρος στα πτυχία και εκεί!! Για ΑΜΕΑ να αλλάξετε το νόμο!!!


    Aπάντηση / Διευκρινήση

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 13:14 | Λ.ΒΑΓΓΕΛΗΣ

    ΑΞΙΟΤΙΜΕ Κ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ,

    ΕΙΜΑΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΤΑ ,ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΟΑΕΔ-ΑΜΕΑ(3+1),ΕΧΩ 75% ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΕΚ ΓΕΝΝΕΤΗΣ, ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΥ ΠΑΝ/ΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ, ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΟΜΩΣ ΛΟΓΩ ΕΙΔΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΠΟΥ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΩ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ ΔΙΠΛΩΜΑ.

    ΣΕ 5 ΜΗΝΕΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΥΠΤΩ ΠΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ,ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΩ 48 ΜΗΝΕΣ(4ΕΤΗ) ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΟΝ ΕΥΡΗΤΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΟΠΗ!ΤΙ ΘΑ ΑΠΟΓΙΝΩ? ΕΙΜΑΙ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΣ ΜΕ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ!!

    ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ Ν.2643 ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΩ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΜΟΥ,ΔΙΟΤΙ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΗΘΕΛΕ ΚΑΡΤΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ. ΑΛΛΟΙ ΔΙΕΞΟΔΟΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΑΜΕΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.

    ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΤΟΜΑ ΑΜΕΑ ΜΕ ΠΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΤΥΧΙΑ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΥΤΟ.
    ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΜΟΝΩΜΕΝΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ.

    Ο ΝΟΜΟΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΣ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΟΥΣΕ! ΔΕΝ ΜΑΣ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΕΙ ΠΙΑ.

    ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΣΚΟΠΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΜΕΑ!! ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ(ΑΜΕΑ) ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΑΣ ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ ΟΠΩΣ ΚΑΝΑΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ(ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ-STAGE κ.α)

    ΛΑΒΕΤΕ ΥΠΟΨΗ ΣΑΣ ΟΤΙ Ο ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΜΟΛΙΣ ΑΚΟΥΕΙ ΓΙΑ ΑΜΕΑ ΚΑΙ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΠΟΡΡΟΦΑ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ. ΕΤΣΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΜΑΣ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ Η ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ, ΑΝΕΡΓΟΙ!!.

    ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΔΕΙΞΕΤΕ ΛΙΓΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΑΜΕΑ

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 13:03 | Μάνος Πανουσάκης

    Συγχαρητήρια! Είναι η πρώτη φορά εδώ και πάρα πολλά χρόνια που γίνονται βήματα προς μια σωστή κατεύθυνση. Δεν είναι δυνατό να διορθωθούν όλα με τη μία αλλά είναι πολύ ενθαρρυντικό να βλέπεις ότι τουλάχιστον υπάρχει ουσιαστική διάθεση και βούληση για την αποκατάσταση της αξιοκρατίας στο δημόσιο τομέα. Ένα δημόσιο τομέα που θα δικαιώνει το σκοπό και την αποστολή του στελεχωμένος με ανθρώπους που έχουν όρεξη να προσφέρουν, με σεβασμό στους θεσμούς και πάνω απ’όλα με επίγνωση της ευθύνης που αναλαμβάνουν απέναντι στον πολίτη και στο κοινωνικό σύνολο. Ίσως όλα αυτά να μην απορρέουν άμεσα από τις τωρινές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης αλλά ΣΙΓΟΥΡΑ τις προϋποθέτουν!! Και κάθε τι που γίνεται προς τη σωστή κατεύθυνση θα πρέπει να χαιρετίζεται και να επιδοκιμάζεται αντίστοιχα από όλους ακριβώς γιατί μας αφορά όλους. Συνοψίζοντας, θέλω να πω ότι θεωρώ όλες τις επικείμενες αλλαγές θετικές, ιδιαίτερα δε την κατάργηση της περίφημης μοριοδότησης-προίκας του +50%.

    Συγχαρητήρια και πάλι! Καλό το ξεκίνημα, εύχομαι να είναι εξίσου καλή και η συνέχεια!

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 13:52 | ανώνυμο

    Αφού (καλώς) επεκτείνετε το μέτρο, γιατί να συνεχίσουμε να διαχωρίζουμε τους ανθρώπους σε κατηγορίες (ΠΕ, ΔΕ κλπ) άσχετες και πιθανόν ξεπερασμένες σε σχέση με τις σημερινές τους δεξιότητες;
    Εάν κάποιος απόφοιτος γυμνασίου θέλει να εξεταστεί στο ίδιο επίπεδο με πτυχιούχους, και αν πάει καλύτερα από τους πτυχιούχους, τότε γιατί να μην προτιμηθεί; Γιατί του αποκλείουμε τη δυνατότητα και να εξεταστεί ακόμη; Βάση μίας επιλογής που μπορεί να ηταν και πρίν από 20 χρόνια, η μίας δυνατότητας που μπορεί τότε να μην είχε, κρίνουμε τις δυνατότητες που τους δίνει το δημόσιο σήμερα (εάν δε το έχουνε εν τω μεταξύ λειτουργικά ξεπεράσει;). Και αν μεν δεν εξετάζονταν, καλώς. Αλλά αφού εξετάζονται, γιατί να διαχωρίζονται πριν εξεταστούν;

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 13:58 | axilleas

    Kalhspera sas! Tha eithela prwta na sas sinxarw gia tin protoboulia sas sto thema ths axiokratias. O logos pou pernw to tharos na sas sthlw auto to email einai because akouga proeklogika gia stirixh tis omogeneias kai makari na ginei auto. Tha eithela na xerw an omogeneis theoroude oi palinostoudes ellines ths former Soviet Union (san tous Pontious) kai oxi emeis oi omogeneis from the U.S (Chicago). Gnorizw merika elafridika pou exoume opos metikesia kai ta paidia mas na kanoune 6 mhnes stis enoples dynameis, h stis paneladikes, omws giati na mhn primodotoude me moria gia thn proslipsi tous sto dimosio tomea (efoson exoun tis axies, eite apo panepistimio h lykeio)(se oles tis dimosies yperesies, alla kai ta somata asfalias) opos kai oi Ellines tou Pountou, thn stigmi pou apofasizoun na epistrepsoun pisw mona tous oi me tin oikogeneia tous kai afinoun thn Amerikh gia thn Ellada(ena megalw epixirima me megala riska). Theorw oti auth einai mia megalh adikia tou ellinikou systematos kai o monos pou mporei na thn diorthosh einai of Georgios Papanderou giati gnwrizei apo proto xerh thn omogeneia kai idika tis amerikhs kai tou Chicagou. Prosopika ta dika mou paidia ta krataw me to zwrh na mhn figoun epidei o gios mou eixe mia stromenei douleia me axioprepei mistho stin amerikh kai apo kalo panepistimio kai edw paroti agapoun tin ellada kai theloun na mhnoun den exoun pou na patisoun kai niwthw oti ton katestrepsa. Elpizw na hsakousth to ethma mou kai o ponos mou kai to parapono mou giati ton psifo mas ton rixame ston Giorgo giati ton niwthoume diko mas anthwpo! Giati opos lete kyrie ypourge stin selida tou ypourgeiou «Είναι μία πρώτη πράξη αποφασιστική για την επαναθεμελίωση αρχών και αξιών που είναι απαραίτητες, που σε τελική ανάλυση τις χρωστάμε στους Έλληνες, πολύ περισσότερο στους Έλληνες του μέλλοντος», pisteuw oti kai oi ellines tou exwterikou einai ellines.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 13:26 | Αθηνά Κούλα

    Καλησπέρα σας και Συγχαρητήρια για το δύσκολο έργο σας,

    Θα ήθελα με τη σειρά μου να καταθέσω τις εξής προτάσεις, με την εφαρμογή των οποίων πιστεύω ακράδαντα, ότι θα υπάρξει Δικαιοσύνη και Ισότητα για Όλους:

    1) Είναι επιτακτική ανάγκη να γίνονται οι προσλήψεις τόσο μέσω Γραπτών Διαγωνισμών, όσο και με Σειρά Προτεραιότητας (με μόρια), πάντα από τον Α.Σ.Ε.Π.

    2) α) Όσον αφορά τους Γραπτούς Διαγωνισμούς θα πρέπει να γίνεται Ετήσιος Διαγωνισμός ΑΝΑ Υπουργείο (π.χ.για το Υπ.Αγροτικής Ανάπτυξης, άλλος για το Δικαιοσύνης, γιατί εκ των πραγμάτων θα οφείλει να είναι διαφορετική η ύλη). Επισημαίνω ότι το σωστό, εφικτό και αποτελεσματικό είναι να ορίζονται για παράδειγμα από Όλες τις υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών αρχές του έτους οι ελλείψεις (εφορίες, τελωνεία κ.α.)και να γίνεται Ετήσιος Γραπτός Διαγωνισμός, όπως έγινε πρόσφατα, να επιλέγουν οι ενδιαφερόμενοι με σειρά προτίμησης τις θέσεις ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ 70%, και το υπόλοιπο 30% να καλύπτεται Χωρίς διαγωνισμό με κοινωνικά κριτήρια.

    Ο Πίνακας Επιτυχίας να ισχύει για το τρέχον-ημερολογιακό έτος μόνο, ή για 2 έτη το Πολύ, αν καθοριστεί, οπότε μετά να ξαναγίνεται διαγωνισμός για να εισέρχονται και Νέοι Υποψήφιοι!

    β) Με Σειρά Προτεραιότητας θα πρέπει να υπολογίζεται ο βαθμός πτυχίου σίγουρα, ξένες γλώσσες μέχρι το επίπεδο που καλύπτονται με τα ΚΡΑΤΙΚΑ ΠΤΥΧΙΑ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ, (γιατί υπάρχει ένα θέμα εδώ-σοβαρό!, που θα ήταν καλό να το δείτε όλοι σας, όχι μόνο το Υπουργείο Παιδείας).
    Σίγουρα να μετράει η ανεργία στο 50% και η προϋπηρεσία στο 50%, για να είμαστε ΌΛΟΙ ευχαριστημένοι!

    3)Παρατήρηση: Υποψήφιοι που ανήκουν στις Ειδικές Κατατηγορίες (Πολύτεκνοι, Τρίκνενοι κ.τ.λ.) θα Δηλώνουν ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ αν θέλουν να κάνουν χρήση του ευεργετήματος!!Οπότε θα έχουν δική τους σειρά προτεραιότητας!
    Διαφορετικά, θα εντάσσονται στο Γενικό Πίνακα με τους υπόλοιπους υποψηφίους, ΧΩΡΙΣ του δικαιώματος του ευεργετήματος.
    Επιπλέον, ο νόμος για τους πολύτεκνους να ισχύει ΜΟΝΟ για ένα παιδί! Και αυτό να Ελέγχεται ΑΥΣΤΗΡΑ! Διότι σήμερα Καταστρατηγείται!

    Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας.
    Καλή συνέχεια και καλή Δύναμη!

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 13:55 | vanouli

    Μπράβο στην κυβέρνηση! Επιτέλους κάτι έπρεπε να γίνει προς αυτή την κατεύθυνση.
    Δηλαδή, όσοι έχουν σπουδάσει και έχουν τόσα πτυχία, είναι με λιγότερα προσόντα από έναν με Απολυτήριο Λυκείου; Και στο κάτω-κάτω, δεν πρέπει να αποκτήσουμε επιτέλους υπηρεσίες υψηλότερου επιπέδου;

    Προτείνω τα εξής:

     Όσον αφορά το τεστ δεξιοτήτων-για να μην χρυσοπληρώνουμε τα φροντιστήρια, να αναρτηθεί το απαιτούμενο εκπαιδευτικό υλικό σε κάποιο site (π.χ. του ΑΣΕΠ), ώστε να μπορεί ο κάθε υποψήφιος να μπορεί να το κατεβάζει δωρεάν, αλλιώς ποιο είναι το νόημα; Ή μήπως όλα γίνονται για να πλουτίζουν τα φροντιστήρια για άλλη μια φορά;

     Τα πιστοποιητικά γνώσης Η/Υ να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ισχύς και όχι μόνο 3 χρόνια.

     Σε ότι αφορά την ταυτοποίηση μέσω του site του ΑΣΕΠ- να καταχωρούνται όλα τα πιστοποιητικά του υποψήφιου (εάν χρειαστεί και σε ηλεκτρονική μορφή), ώστε να μην χρειάζεται σε κάθε διαγωνισμό να τα στέλνουμε και να τα επικυρώνουμε.

     Για την απόδειξη της εμπειρίας στον ιδιωτικό τομέα – δεν υπάρχει μεγαλύτερη βλακεία από το πιστοποιητικό προϋπηρεσίας για μια συγκεκριμένη ειδικότητα που πρέπει να ζητήσει ο υποψήφιος από τον εργοδότη ή/και όλους τους εργοδότες, αφού αυτό αποδεικνύεται από τα ένσημα και θα μπορούσε το ΙΚΑ να το αναφέρει στη βεβαίωση που χορηγεί για το διάστημα προϋπηρεσίας. Στο κάτω-κάτω, ο εργοδότης μπορεί να μην υφίσταται πια ή η σχέση μαζί του να είναι προβληματική, οπότε κάτι τέτοιο να μην είναι εύκολο. (Αυτά σε περίπτωση που διατηρηθεί η μοριοδότηση λόγω προϋπηρεσίας).

     Σχετικά με την μοριοδότηση της προϋπηρεσίας στην αντίστοιχη δημόσια υπηρεσία η οποία προκηρύσσει τις θέσεις εργασίας – δεν υπάρχει μεγαλύτερη αδικία, διότι μπορεί κάποιος να μην είχε το μέσον να κάνει stage σε αυτήν, αλλά να πληροί όλα τα κριτήρια. Με βάσει αυτής της λογικής- δεν έχει καμία ελπίδα.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 13:39 | ΕΙΡΗΝΗ

    ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΑΥΤΟ ΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ;

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 13:29 | ΚΙΣΣΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

    Συγχαρητήρια για την κα8ηστερημένη αλλά απολύτως ορθή κατάθεση του νομοσχεδίου για τις προσλήψεις στο δημόσιο.Εύχομαι αυτό να είναι η αρχή για την αποκατάσταση της ισονομίας και ισοπολιτείας στη ταλαιπωρημένη αυτή χώρα από την κομματική φαυλότητα.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 13:06 | Δρ Γ.Γιαννιτσιώτης

    Κάποια στιγμή πρέπει να πάψει η σύγχυση μεταξύ Δημοσίας Διοικήσεως, Κοινωφελών Ιδρυμάτων – Οργανισμών Δημοσίου Δικαίου και Δημοσίου Τομέα της Οικονομίας. Οι ανάγκες εκάστου των τριών ανωτέρω, διακριτών οντοτήτων είναι διαφορετικές και η πρόσληψη του προσωπικού τους δεν μπορεί να χωρέσει σε έναν κανόνα «κραββάτι του Προκρούστη».

    α) Η Δημόσια Διοίκηση αποτελείται από:
    1. Τα Υπουργεία
    2. Τις Ανεξάρτητες Διοικητικές / Ρυθμιστικές Αρχές (ΣτΠ, ΕΕΤΤ, ΡΑΕ κ.α.)
    3. Τις Περιφέρειες
    4. τους ΟΤΑ Α΄ και Β΄βαθμίδος
    Επίσης, στην Δημόσια Διοίκηση εντάσσονται και η Προεδρεία της Δημοκρατίας, η Βουλή των Ελλήνων και οι Δικαστικές Αρχές

    β) Κοινωφελή Ιδρύματα – Οργανισμοί Δημοσίου Δικαίου αποτελούν:
    1. Τα Δημόσια Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (από το Νηπιαγωγείο εως τα ΑΕΙ)
    2. Τα Δημόσια Νοσηλευτικά Ιδρύματα
    3. Δημοσίου Δικαίου Ιδρύματα εξειδικευμένης αποστολής (όπως το ΙΓΜΕ, ο ΟΑΣΑ κ.α.) ή κληροδοτήματα

    γ) Ο Δημόσιος Τομέας της Οικονομίας αποτελείται από όλες τις ανώνυμες εταιρείες που το Δημόσιο κατέχει το 50%+1 μετοχή (π.χ. ΔΕΗ ΑΕ, ΕΥΔΑΠ ΑΕ, ΟΣΕ ΑΕ, ΕΘΕΛ ΑΕ, ΑΜΕΛ ΑΕ, ΗΛΠΑΠ ΑΕ κ.α.)

    Επισημαίνεται ότι το Σύνταγμα της χώρας κατοχυρώνει μονιμότητα για τους Δημοσίους Υπαλλήλους (ήτοι τους υπαλλήλους της Δημόσιας Διοίκησης). Η από τον Ν1262/1982 διεύρυνση της μονιμότητας δια της υιοθέτησης του συγχυτικού όρου «Δημόσιος Τομέας» έχει επιφέρει και πολλά προβλήματα στην διαδικασία πρόσληψης του Ν.2190/1994 (Νόμος Πεπονή).

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 13:30 | Γερασίμου Γέωργιος

    Αν και το υπάρχον σχέδιο νόμου κινείται προς την σωστή κατέυθυνση ωφείλω να συμφωνήσω οτι θα πρέπει να υπάρξουν σχετικές ρυθμίσεις για τον διαχωρισμό επιτέλους σε αυτή την χώρα των προσλήψεων με βάση την εκπαιδευτική κατάρτηση, τις ανάγκες κλπ. Δεν μπορεί π.χ. να μοριοδοτούνται τα μεταπτυχιακά ,βαθμοί πτυχίου κλπ και να καταλαμβάνει καποιος μια θέση που δεν απαιτεί αντίστοιχα προσόντα καθώς του να υπερτερεί έναντι κάποιου άλλου που είναι κατάληλλος για αυτή. Δημιουργούμε έτσι μια κοινωνική αδικία άνευ προηγουμένου και διαστρεβλώνουμε την έννοια της αξιοκρατίας. Επίσης καλείται ο νέος να διανύσει έναν αγώνα δρόμου για την απόκτηση προσόντων μέσα από ενα εκπαιδευτικό σύστημα το οποίο πραγματικά φυτοζωεί και πολύ φοβούμαι να μην δημιουργήσουμε μια πελατειακή σχέση σε άλλους τομείς. Συνεπώς είναι επιτακτική ανάγκη η θεσμοθέτηση όρων και στον τομέα της παιδείας και κυρίως της μεταπτυχιακής αφού καλείται να παίξει έναν τέτοιο καταλυτικό ρολό.
    Επίσης το μέτρο θα πρέπει να ισχύσει για όλες τις ανεξάρτητες άρχες τουλάχιστον στον διοικητικό τομέα καθώς και στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου. Πώς είναι δυνατόν σήμερα να επιτρέπουμε την ανεξέλγκτη και φωτογραφική πρόσληψη οποιουδήποτε ,ο οποίος τυγχάνει να έχει έναν γνωστό σε αυτά και να τον «βολεύει» ? ΟΡΘΑ καταργείται η συνέντευξη κλπ ΑΛΛΑ πρέπει να διασφαλίσουμε
    Τέλος πρέπει να μειωθεί δραματικά ο αριθμός προσλήψεων σε όλο το εύρος του δημοσίου γι’ αυτό και προτείνω ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ένα πλάνο αρμοδιοτήτων και αναγκών από την κάθε υπηρεσία για να μάθουμε πόσοι και πού χρείαζονται το οποίο θα αποτελεί και μια πάγια βάση προσλήψεων στο μέλλον.( Π.χ. δεν μπορεί σε μια υπηρεσία να υπάρχουν 5 άτομα για το πρωτόκολλο και σε άλλη ένας ,ίδιας δυναμικότητας σε προσέλευση κοινού).
    Η ΛΥΣΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ , ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΚΑΙ ΕΥΕΛΙΓΚΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΚΡΑΤΗ ΤΗΣ ΕΥΡΏΠΗΣ , το οποιό θα χαρακτηρίζεται απο αξιοκρατία στις προσλήψεις του αλλά και στην απουσία της σημερινής γραφειοκρατίας του.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 13:10 | ανδρεας

    ΕΝΤΑΞΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΠΔΔ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΞΕΡΕΤΕ Ο 2190 ΕΞΑΙΡΕΙ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ…

    ΕΝΝΟΩ ΟΤΙ ΒΓΗΚΑΝΕ ΑΡΚΕΤΑ ΦΕΚ ΠΟΥ ΕΞΑΙΡΕΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΝΠΔΔ.

    ΙΣΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 12:54 | Γιάννης

    Με μια πρώτη ματιά που έριξα στο νέο νομοσχέδιο, βλέπω ότι είναι πολύ θετικό και προς τη σωστή κατεύθυνση.
    Όσο για τα Σώματα Ασφαλείας που ανέφερε κάποιος συμπολίτης μας, δεν μπορεί να προσλαμβάνουν προσωπικό μέσω ΑΣΕΠ λόγω της φύσης, της ιδιαιτερότητας του αντικειμένου τους και πιστεύω πως είναι και από τις εξαιρέσεις που πολύ σωστά υπάρχουν στο νέο νομοσχέδιο. Θεωρώ πως και οι προσλήψεις στις σχολές Αστυνομίας πρέπει να γίνονται αποκλειστικά με αντικειμενικά κριτήρια και με αυξημένα τα όρια ηλικίας, τουλάχιστον 32 όπως ήταν και παλιότερα στους συνοριακούς φύλακες, και όχι μέσω πανελλαδικών εξετάσεων, διότι ο αστυνομικός πρέπει πρωτίστως να αγαπάει τη δουλειά που κάνει, να έχει ψυχή, να είναι ψημμένος από τη ζωή και να έχει σωματικά, ψυχικά και πνευματικά προσόντα. Ο μαθητής που είχε την οικονομική ευχέρεια να κάνει ιδιαίτερα μαθήματα ή έτυχε τελοσπάντων να γράψει καλά στις πανελλαδικές, δεν σημαίνει ότι είναι και καλός, ικανός για αστυνομικός. Απλά επιλέγει αυτό το επάγγελμα για να αποκατασταθεί επαγγελματικά και να λαμβάνει μισθό από τα 18 του, πράγμα το οποίο δεν με βρίσκει σύμφωνο.
    Η Αστυνομία και γενικότερα τα Σώματα Ασφαλείας δεν είναι όπως όλο το άλλο δημόσιο, είναι ειδικές κατηγορίες υπαλλήλων με ειδικές αρμοδιότητες.
    Μην παραβλέπουμε ότι πουθενά στον κόσμο, πουθενά στις αναπτυγμένες ευρωπαϊκές Χώρες, η εισαγωγή στις σχολές Αστυνομίας, Πυροσβεστικής κτλ δεν γίνεται μέσω εισαγωγικών εξετάσεων (τύπου πανελλαδικών) αλλά μέσω άλλων αντικειμενικών κριτηρίων και με πολύ μεγαλύτερα όρια ηλικίας!

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 12:30 | ΒΙΛΛΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΣΕ ΟΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 26-6-2003 ΕΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΕΛΛΙΠΩΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΣΧΕΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ .ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑ ΥΠΟΣΧΕΤΕ ΝΑ ΜΕ (ΜΑΣ) ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ.ΠΛΕΟΝ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ 6 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΕΡΙΜΕΝΩ , ΥΠΟΜΕΝΟΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΥΠΕΡΩΡΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΜΙΣΘΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΕΝΑ.ΟΛΟΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ.ΠΑΡΑΚΑΤΩ , ΟΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΩ »ΑΠΛΗ ΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ» ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΜΙΣΘΟΣ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΣ.
    ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΟΠΩΣ ΕΓΩ , ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΜΟΝΟΣ .ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΞΕΠΕΡΝΑΜΕ ΤΑ 10 ΑΤΟΜΑ.

    1. Από 26-06-2003 έως 26-02-2004 με οκτάμηνη (8 μήνες ) σύμβαση εργασίας .
    2. Από 27-02-2004 έως 15-04-2004 με απλή σχέση εργασίας .
    3. Από 16-04-2004 έως 16-12-2004 με οκτάμηνη (8 μήνες ) σύμβαση εργασίας .
    4. Από 17-12-2004 έως 03-03-2005 με απλή σχέση εργασίας .
    5. Από 04-03-2005 έως 04-05-2005 με δίμηνη (2 μήνες ) σύμβαση εργασίας .
    6. Από 03-05-2005 έως 30-05-2005 με απλή σχέση εργασίας
    7. Από 01-06-2005 έως 31-07-2005 με δίμηνη (2μηνες ) σύμβαση εργασίας .
    8. Από 01-08-2005 έως 14-12-2005 με απλή σχέση εργασίας
    9. Από 15-12-2005 έως 14-08-2006 με οκτάμηνη (8 μήνες ) σύμβαση εργασίας .
    10. Από 15-08-2006 έως και σήμερα συνεχίζει με απλή σχέση εργασίας .

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 12:36 | ΜΑΝΤΕΚΑ ΑΘΑΝΑΣΙΑ

    ΒΡΙΣΚΩ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟ ΚΑΙ ΣΩΣΤΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΤΟ ΑΣΕΠ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΣΧΟΛΑΣΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΔΙΟΡΙΣΤΕΩΝ ΠΟΥ ΕΚΔΙΔΕΙ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΦΕΡΟΝΤΑΙ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΟΡΙΣΤΕΟΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ.
    ΑΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΔΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΩΝ 2007 ΚΑΙ 2008 ΘΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙ ΟΤΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΤΟΜΑ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ. ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΘΕΣΕΙΣ, ΠΑΡΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ, ΞΑΝΑΠΑΡΑΙΤΟΥΝΤΑΙ, ΞΑΝΑΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΕΝΟΥΝ ΘΕΣΕΙΣ ΚΕΝΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΕΛΟΥΝ ΜΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ.
    ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΣΟΙ ΟΡΚΙΖΟΝΤΑΙ ΩΣ ΜΟΝΙΜΟΙ ΣΕ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΠΙΝΑΚΑ ΔΙΟΡΙΣΤΕΩΝ ΞΑΝΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΤΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΕΣ (1 ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΘΕΣΗ) ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΟΤΑΝ ΠΑΡΑΙΤΗΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΙΟΡΙΣΘΕΙΣ ΝΑ ΚΑΛΕΙΤΑΙ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΝΟΥΝ ΚΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΜΟΥ ΔΟΘΗΚΕ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 12:50 | ΓΙΑΝΝΗΣ

    Αξιοκρατικότατο το καινούργιο νομοσχεδιο.

    Τεράστια αδικια η προσαυξηση 50% για ευνοειτους λόγους(stage-βουλευτικο γραφειο-ΟΑΕΔ) αρκετους διορισαν φτανει.Τεραστια αδικια τα 70 μορια του ΟΑΕΔ που είναι οργανο των βουλευτων για να βολευουν τα παιδια τους και οχι αυτο που θα επρεπε να είναι,και μοριων που κατοχυρονονται απο ΚΕΚ μονο στην Αθηνα και εγω που ζω σε βουνο μεσα σε σπηλια τι πρεπει να κανω που δε γουσταρω να παω Αθηνα ε?
    Α, και φτανει πια με τη κλαψα αυτων των stagier και των συμβασιουχων που δεν έχουν να ταισουν τα παιδια τους, και τους πετανε στο δρομο και τι θα κάνουν τώρα και αλλα τετοια…. Ετσι για να καταλάβω με 400 ευρω τι τα ταιζατε αυτα τα παιδια γαμω τη τρελα μου…..Καλύτερα ειναι στο δρόμο λεω εγω μπορεί να βρείς και καμια αξιοπρεπή δουλεια και ας μην είναι σε γραφείο ε?
    Ενας φιλος λεει πιο πάνω οτι δεν μπορει να εχει την ιδια αντιμετωπιση με εναν…. ΑΝΕΡΓΟ…κατσε ρε φιλε τι εχει ο άνεργος ψείρες.Βάλε ψειρόσκονη.Τέλος παντων επειδη δεν τελειωνει η κουβεντα αυτη τα μετρα μπορει να μην βολευουν όλους ειναι όμως αξιοκρατικά και βαζουν ολους τους υποψηφιους σε κοινη αφετηρία.

    Γιάννης 29 ετων πτυχιουχος ανεργος(χωρις ψείρες) Οικοδομος,σερβιτορος,και αλλα τετοια οτι να ‘ναι

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 12:45 | Δεσποινα Δημητριαδου

    καλημερα,
    ειμαι αποφοιτος του Ελληνικου Ανοιχτου Πανεπιστημιου του τμηματος «Εληνικος Πολιτισμος».
    θα ηθελα να δειξετε σεβασμο στο προβλημα των αποφοιτων διοτι και αυτοι κοπιασαν παρα πολυ για να παρουν το πτυχιο αυτο. Δυστιχως δεν υπαρχει ανταποκριση απο κανενα φορεα αλλα και υπουργειο να αξιοποιησει τις γνωσεις μας πανω στον Ελληνικο Πολιτισμο. Το υπουργειο Πολιτισμου προτοιμα να προσλαβει αποφοιτους ΔΕ για επιμελητες των μουσιων και οχι εμας που γνωριζουμε πολυ περισσοτερα.
    Επισης, γιατι να μην μπορουμε να διδαξουμε Ελληνικη Ιστορια και Πολιτισμο στα σχολεια? ποιος πιο ειδικος απο εμας?
    ευχαριστω

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 12:35 | Original

    Καλημέρα,
    Κατ’αρχήν συγχαρητήρια για την συγκεκριμένη διαδικασία(Δημόσια Διαβούλευση),τι πιο δημοκρατικό-σύγχρονο,όπως επίσης συγχαρητήρια και για τη διαφορετική νοοτροπία που σας διέπει στο θέμα των προσλήψεων και μακάρι να συνεχίσετε ακόμα πιο αποφασιστικά και θαρραλέα!!!Όλα αυτά αποτελούν άλλωστε την υλοποίηση των προεκλογικών σας δεσμεύσεων που τόσο τίμησε ο ελληνικός λαός με την ισχυρή εντολή που σας έδωσε!!!Θα ήθελα να προτείνω και εγώ με τη σειρά μου κάποιες αλλαγές που πιστεύω κινούνται στη σωστή κατεύθυνση,ενώ αρκετές εξ’αυτών αναφέρονται ήδη στο σχέδιο νόμου!!!
    1)Όσον αφορά την κατηγορία ΔΕ,πιστευω πρέπει να δίνεται προτεραιότητα σε απόφοιτους Ενιαίου Λυκείου και όχι αυτό που γίνεται τώρα όπως π.χ. σε απόφοιτους ΤΕΕ που όλοι γνωρίζουμε ότι τα 19 και 20 τα παίρνουν υπερβολικά εύκολα με αποτέλεσμα να προηγούνται κατά πολύ απο απόφοιτους Ενιαίου Λυκείου.Καμία σχέση(σε επίπεδο-βαθμό δυσκολίας) το Ενιαίο Λύκειο με ΤΕΕ και τα σχετικά.-Καμία αναφορά στο σχέδιο νόμου
    2)Αυξημένη μοριοδότηση σε μεταπτυχιακά-διδακτορικά!!!Να πριμοδοτείται μέχρι και ένα μεταπτυχιακό γιατί όπως αναφέρθηκε και απο ορισμένα παιδιά υπάρχει και ένα ταβάνι στα προσόντα και δεν μετριούνται ορισμένα πράγματα με το κιλό!!!Το συγκεκριμένο σημείο βέβαια είναι λίγο λέπτο,οπότε και δεν είμαι απόλυτος.Τη μεταξύ τους διαφορά(μεταπτυχιακού-διδακτορικού) όμως στα μόρια τη βρίσκω λογική….!!!-Υλοποιείται
    3)Αυξημένη μοριοδότηση σε επίπεδο ξένων γλωσσών απο advanced και άνω…το lower πλέον με τα σημερινά δεδομένα αποτελεί αρκετά χαμηλό επίπεδο γνώσης αγγλικών.-Καμία αναφορά
    4)Κατάργηση μοριοδότησης σεμιναρίων ΟΑΕΔ!!!-Υλοποιείται
    5)Ενιαίος πίνακας για τις ειδικές κατηγορίες με ένα ποσοστό για όλες(πολύτεκνοι,τρίτεκνοι κ.λ.π) και όχι ξεχωριστά ποσοστά!!!Εννοείται το ποσοστό να είναι χαμηλότερο πλέον!!!-Καμία αναφορά
    6)Το τεστ δεξιοτήτων να γίνεται κάθε 1-2(το αργότερο) χρόνια και να παραμείνει ή να αναβαθμιστεί ότι ισχύει γι’αυτό!!-Υλοποιείται
    7)Κατάργηση μοριοδότησης απο εργασιακή εμπειρία!!!-Καμία αναφορά
    8)Κατάργηση εντοπιότητας που δίνει 150 μόρια!!!Καμία αναφορά
    9)Κατάργηση συμβάσεων-stage στο δημόσιο!!!-Υλοποιείται….ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!
    10)Κατάργηση προσαύξησης 50% για όλους(συμβάσεις-stage) στο δημόσιο και της περιβόητης συνέντευξης!!!-Υλοποιούνται…επίσης ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!!
    Επίσης,συμφωνώ(με το σχέδιο νόμου) σ’ότι αφορά το 50% των θέσεων να αφορά άτομα χωρίς εμπειρία,ενώ δεν συμφωνώ στις συμβάσεις ορισμένου χρόνου(που είναι μέσω ΑΣΕΠ) να μην έχουν μια προτεραιότητα οι άνεργοι,που είναι και πιστεύω το πιο λογικό(να προηγούνται) ως άνεργοι.
    Τέλος, προσωπικά είμαι υπερ των γραπτών διαγωνισμών μέσω ΑΣΕΠ την πλέον(κατ’εμέ) αξιοκρατική διαδικασία και προτείνω ότι επιπλέον μονάδες έχει κάποιος από πτυχία-μεταπτυχιακά-ξένες γλώσσες να προσμετρώνται,εννοείται χωρίς προσαυξήσεις(50%) και είμαι επίσης υπερ της κατάργησης επιπλέον μονάδων για εργασιακή εμπειρία-εντοπιότητα….τι γραπτός είναι άλλωστε αν δεν ισχύουν τα βασικά που είναι ο βαθμός του γραπτού και οι τίτλοι σπουδών-ξένες γλώσσες!!!Να προσθέσω-προτείνω επίσης για τους γραπτούς διαγωνισμούς μέσω ΑΣΕΠ και την επαναφορά της βάσης για όλους αφού μέχρι και πρόσφατα στον 1Γ π.χ. είχαμε και φαινόμενα(σε ειδική κατηγορία) που περνούσε στο ΓΛΚ με 16.6!!!

    Ευχαριστώ!!!
    Καλή συνέχεια και πάλι συγχαρητήρια!!!!

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 12:51 | ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ Μ

    Συμφωνώ απόλυτα με την κατάργηση της προσαύξησης. Κινήστε στο σωστό δρόμο για αξιοκρατικές προσλήψεις. Θα θελα μόνο να επισημάνω ότι περιμένουμε από εσάς να λάβετε υπόψη και τις μονογονεϊκές οικογένειες στην Ελλάδα. Είμαστε η μόνη χώρα που δεν δίνει καμία βοήθεια σε ανθρώπους που μεγαλώνουν μόνοι τους παιδιά. Δώστε μια μικρή μοριοδότηση σ αυτές τις μητέρες που δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα.Κι αυτά παιδιά είναι και δικαιούνται να μεγαλώνουν τουλάχιστον με αξιοπρέπεια.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 12:16 | KATE

    Συγχαρητηρια για τα νεα μετρα.Ξερετε οτι διοριστηκαν στην 8Κ πολλα ατομα με πχ 1200 μορια ενω εγω δεν ειμαι διοριστεα με 1500;Ξερετε γιατι;Γιατι ειχαν την προσαυξηση 50% απο stage και η προκηρυξη ηταν κατα το ημιση φωτογραφικη αφου ειχε τον κωδικο 027 για εργασια στο ικα 2 χρονων.Δεν ειναι αδικο για ολους εμας τους υπολοιπους που προσπαθουμε τοσα χρονια για μια θεση στο δημοσιο;με προσοντα, υποβαθμιση των πτυχιων μας ,γιατι δεν τα καναμε τα χαρτια σαν πε αλλα σαν δε λογου του καλου βαθμου του απολυτηριου;Ελπιζω να ηταν η τελευταια αδικη προκυρηξη.Θελω να δω αυτους τους stagers τωρα που δεν ντρεπονται να διαδηλωνουν στους δρομους διεκδικώντας τι;ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ;Εγω τι πρεπει να κανω;Απεργια πεινας εξω απο τη βουλή;Ντροπη τους.Ξερουμε πολυ καλα πως μπηκαν και ειχαν και σιγουρη τη μονιμοποιηση.Ελπιζω σαν κυβερνηση να μην κανετε πισω .
    Ναι στην αξιοκρατια.Επι ισοις οροις ολοι.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 12:28 | ΚΑΙΤΗ ΠΑΠΑΔΟΓΙΩΡΓΑΚΗ

    ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΝΑ ΙΣΧΥΣΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΠ. ΤΕΡΜΑ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΠΡΟΚΥΡΗΞΕΙΣ. ΣΤΑ ΚΕΠ ΤΟ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ, ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ, ΆΛΛΑ ΟΤΑΝ ΖΗΤΑΝΕ ΄΄ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 18ΜΗΝΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΄΄ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΕΛΙΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΠΕΞΩ ΠΑΕΙ ΠΟΛΥ!!! ΕΓΩ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΑ ΔΕΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΩ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ????? ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΑΦΗΝΟΥΝ ΑΠΕΞΩ!?????

    ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΗ ΚΟΙΤΑΞΕΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΠΤΥΧΙΩΝ!!!!ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΄΄ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ-ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ΄΄ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΙΤΗΣΗ ΟΠΟΙΟΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΑ, ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ, ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΙΑ. ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ, Δ.ΣΗ ΕΠΙΧ/ΕΣΕΩΝ, ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΥΝΑΦΗ.

    Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΦΟΡΕΑ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ. ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ. ΣΤΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΠΑΝΕ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟ.ΔΕ ΓΙΝΕΤΕ ΜΕ ΕΝΑ ΠΤΥΧΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΘΕΛΕΙΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟ.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 12:25 | Ενεργός Πολίτης

    Στίς μεταβατικές διατάξεις νομίζω οτι πρέπει νε εξεταστεί το θέμα των υπηρεσιακών-πειθαρχικών συμβουλίων.
    Προτείνω να καταργηθούν όλα τα υπηρεσιακά – πειθαρχικά συμβούλια που λειτουργούν σε επίπεδο Νομών και να γίνουν οργανωμένες υπηρεσίες που θα επικουρούν τά εκλεγμένα και οριζόμενα μέλη των συμβουλίων τα οποία θα λειτουργούν σε περιφερειακό επίπεδο στίς έδρες των αντίστοιχων Περιφερειών.
    Ετσι ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης θα μπορεί να ελέγχει τα πολύ λιγότερα σε αριθμό περιφερειακά υπηρεσιακά συμβούλια.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 12:13 | Δημήτρης Χατζής

    Ενω οι γενικές κατευύνσεις του νομοσχεδίου είναι θετικές, δε βλέπω πουθενά κάτι σχετικό με τον προγραμματισμό των προκηρύξεων που είχατε υποσχεθεί, πχ μια προκήρυξη το χρόνο και μόνο για όλους τους φορείς του δημοσίου. Είναι απαράδεκτο το σημερινό καθεστώς να βγαίνουν 600 και πλέον προκήρύξεις τον χρόνο, η πλειοψηφία των οποίων να περιέχει 5-15 θέσεις. Αυτό συνεπάγεται γραφειοκρατία, καθυστερήσεις, πολλαπλά έξοδα και ταλαιπωρία για τους υποψήφιους και πολλές κενές θέσεις καθώς ενας υποψήφιος μπορεί να είναι διοριστέος σε πολλές προκηρύξεις (νοσοκομεία). Όλες οι προκηρήξεις να γίνονται με προγραμματισμό από το ΑΣΕΠ και να καταργηθεί η δυνατότητα των φορέων να βγάζουν δικές τους (κυρίως ΟΤΑ)

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 12:17 | Σ. Καπούλας

    Άρθρο 1, π.2ε: ΓΙΑΤΙ;;

    Στις περισσότερες χώρες διενεργείται ένας κεντρικός διαγωνισμός όπου βάσει μορίων ο κάθε υποψήφιος τοποθετείται σύμφωνα με τις προτιμήσεις και τα μόρια που έχει πετύχει. Λίγο σαν τις δικές μας Πανελλήνιες. Παράδειγμα το Βρετανικό σύστημα.

    Για το συγκεκριμένο Υπουργείο που αποτελεί στην ουσία μια από τις αιχμές του δόρατος της εθνικής μας ύπαρξης (και όπου πρέπει υποχρεωτικά να προσλαμβάνονται αποκλειστικά οι καταλληλότεροι που διαθέτει η χώρα μας), μπορούν άνετα να τροποποιηθούν οι διαδικασίες πρόσληψης στα μέτρα των υπηρεσιών των άλλων χωρών. Ένα καλό μοντέλο εφαρμογής θα ήταν φερ’ ειπείν το Κυπριακό, με την παράλληλη εφαρμογή των κριτηρίων επιλογής του Γαλλικού ΥπΕξ όσον αφορά τη μέγιστη ηλικία δυνατότητας υποβολής υποψηφιότητας (δηλαδή τα 40), και η προσμέτρηση προηγούμενης εμπειρίας ως προς τον βαθμό εισαγωγής της/του υποψηφίου στη συγκεκριμένη υπηρεσία.

    Παρεμπιμπτόντως, οι πρώτοι που καθιέρωσαν εξετάσεις βάσει καθαρά αξιοκρατικών κριτηρίων ήσαν οι Κινέζοι κατά της δυναστείας Σούι το 605μΧ (!), όπου εξετάζονταν συστηματικά 5 ενότητες.

    Αποτελεί ελληνική ιδιαιτερότητα το ότι εμείς, 1404 ολόκληρα χρόνια μετά την καθιέρωση ενός ενοποιημένου, κεντρικού, αξιοκρατικού συστήματος πρόσληψης προσωπικού στον δημόσιο τομέα από τους φίλους μας τους κινέζους, ακόμα δεν μπορούμε να καταλήξουμε σ’ ένα αποδοτικό και ωφέλιμο σύστημα για την ταλαιπωρημένη αυτή χώρα!!

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 12:38 | ΒΙΒΗ

    ΝΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΟΜΩΣ ΟΤΑΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ή ΥΠΟΥΡΓΟ.ΥΠΑΡΡΧΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΛΥΚΕΙΟΥ 17,18,19 ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΜΗΡΟΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΔΕΝ ΜΕΤΡΑΕΙ Ο ΒΑΘΜΟΣ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟΥ ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΘΛΗΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΤΑ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΓΝΩΣΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΕ ΚΟΨΟΥΝ ΔΕΝ ΜΕΤΡΑΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΟΡΕΞΗ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΦΑΝΟΥΝ ΤΥΧΕΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΝΕΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΡΕΞΗ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΄΄ΜΕΣΟ΄΄ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 12:51 | Παπαδακη Ελλη

    Δεν βλεπω κατι για τους γραπτους διαγωνισμους? Θα γινονται οντως μια φορα το χρονο για το μονιμο προσωπικο? Και μεχρι να γινει ο επομενος γιατι δεν υπαρχει κυλιομενος πινακας απο τον 1Γ/2008 που οι διοριστεοι ειναι πολυ λιγοι σε σχεση με τον διαγωνισμο του 2004?

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 12:24 | ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΥΤΗΣ

    ΠΠΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΕΡΑΙΘΟΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΕΠ ΑΝ.ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΕ ΕΝΤΟΝΗ ΕΠΟΧΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΥΝΧΑΝΟΥΝ ΚΑΜΙΑΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 12:50 | Πιπέρης Χρήστος

    ΚΡΙΝΩ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΘΕΤΙΚΟ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΟΙ ΤΥΧΑΡΠΑΣΤΟΙ ΚΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΚΡΕΣ ΣΤΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ. ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΤΕ ΠΑΡΑΘΥΡΑΚΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΣΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥς, Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΟ.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 12:22 | Γερογιάννης Αθανάσιος

    Κύριε Υπουργέ, θα πρέπει να δείτε και το θέμα του προσοντολογίου. Με ποια λογική πτυχιούχος από οποιαδήποτε σχολή μπορεί να καταλαμβάνει θέση διοικητικού υπαλλήλου (π.χ. νηπιαγωγός, γυμναστής κ.λπ.);

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 11:57 | ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΡΑΚΟΥΜΑΤΣΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

    ΞΕΚΙΝΗΣΑΤΕ ΚΑΛΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΡΙΣΤΑ !

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 11:29 | ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΡΑΚΟΥΜΑΤΣΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

    Η πραγματική βούληση και η πολιτική απόφαση γιαυτό το οποίο επιδιώκεται προσδιορίζεται τόσο από τον κείμενο του νόμου μετά την ψήφιση του μέχρι και την πλήρη διαδικαστική αμετάκλητη εφαρμογή του .
    Το υπό διαβούλευση σχέδιο κινείται σαφώς στην σωστή κατεύθυνση .
    Λόγω της εμπειρίας στα Διοικητικά Δικαστήρια θέλω να κάνω μερικές επισημάνσεις:
    1. Ο νόμος που θα τεθεί σε ισχύ είναι αδύνατον να αφήνει και κατά την λεκτική του ορολογία και προσδιορισμό , ασάφειες , παραθυράκια , υποκειμενικές ερμηνείες , διασταλτική και συσταλτική του ερμηνεία , όχι μόνο για την συνταγματικότητα του , αλλά για την σαφή του αναφορά τι προσδιορίζει . Επίσης πρέπει να αναφέρει ποιους φορείς περιλαμβάνει γιατί στους ΟΤΑ π.χ υφίστανται δεκάδες Νομικά Πρόσωπα ΝΠΔΔ , αλλά Ιδιωτικού Δικαίου αλλά και Οργανισμοί και πιθανόν και Α.Ε ή ποιους εξαιρεί αν εξαιρεί .
    2. Είναι επιβεβλημένη η διαδικτυακή ανάρτηση για λόγους διαφάνειας και ενημέρωσης από το αρχικό στάδιο μιας προκήρυξης μέχρι την αμετάκλητη απόφαση του ΑΣΕΠ δηλαδή από την υποβολή των νομιμοποιητικών εγγράφων κάθε υποψηφίου μετά την προκήρυξη μέχρι την αμετάκλητη απόφαση . Αν αντίκειται στα προσωπικά δεδομένα η ανάρτηση του ονόματος κάθε υποψηφίου με τα πλήρη σχετικά του δικαιολογητικά , είναι δυνατόν να αναρτάται στο διαδίκτυο με τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησης του ώστε ο καθένας θα γνωρίζει τα στοιχεία και θα συγκρίνει τα προσόντα του με των άλλων χωρίς να γνωρίζει όνομα και επώνυμο αλλά με το αριθμό πρωτοκόλλου ενός εκάστου .
    3. Στον ίδιο Νόμο ή σε άλλο είναι επιβεβλημένη η ανάταξη θεσμικά του ΑΣΕΠ . Δεν φτάνει λεκτικά ο όρος ως η αιχμή του δόρατος της δικαίας κρίσης για τον ΑΣΕΠ. Πρέπει να γίνει θεσμική ανάταξη του κατά την θεσμική λειτουργία ενδεχομένως του Συμβουλίου Επικρατείας η του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους με αποκέντρωση ίσως με περιφερειακά τμήματα . Η μόνη λειτουργία του στην Αθήνα θα τον οδηγήσει στον υδροκεφαλισμό και την απαξίωση .
    4. Το ΑΣΕΠ πρέπει να επιλαμβάνεται της αξιολόγησης από το αρχικό στάδιο μετά την κατάθεση των δικαιολογητικών μέχρι την αμετάκλητη κρίση . ΟΙ επιτροπές αξιολόγησης από τους καθύλην θεσμικούς φορείς που προβαίνουν στην προκήρυξη στην αρχική κρίση για την σύνταξη των προσωρινών πινάκων κατάταξης είναι καταστροφική . Δεν μπορεί να σταθεί πλέον ο ισχυρισμός πολιτικά και νομικά ‘ ΕΓΩ ΕΤΣΙ ΣΥΝΕΤΑΞΑ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΚΑΝΕ ΕΝΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΣΕΠ ‘ η μετά στα Διοικητικά Δικαστήρια έχουν παρουσιαστεί φαινόμενα πελατειακών σχέσεων κύρια σε ΟΤΑ ή και αλλού.
    5. ΣΤΗ δόλια παράβαση των διατάξεων για την αξιολόγηση πρέπει βρίσκει ισχύ η διάταξη για την παράβαση καθήκοντος με δόλο . Υπήρχε διάχυτη η αντίληψη ‘κρίνω αυτόν που θέλω και αν ο αποκλεισθείς προσφύγει στην Δικαιοσύνη θα χρειαστεί χρήματα , δικηγόρους , χρόνο κάποτε θα βαρεθεί .
    6. Ένας νέος η νέα Κε Υπουργέ που κατοικεί στην Γορτυνία Αρκαδίας και υποβάλλει τα δικαιολογητικά του με συστημένη επιστολή σε μία προκήρυξη θέσης πρέπει από την πολιτεία να του διασφαλιστεί η δικαία κρίση του . Αν αποκλειστεί άδικα και επιχειρήσει με τα σημερινά δεδομένα να βρει το δίκαιο του το πιο πιθανόν να χρειαστεί ψυχοφάρμακα .
    7. Ξεκινήσατε καλά , ολοκληρώστε την προσπάθεια σας ΑΡΙΣΤΑ .

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 11:08 | Απόστολος Αρβανιτάκης

    ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΜΕ ΑΓΩΝΙΑ ΤΟ Σ.Ν. ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ. ΟΜΟΛΟΓΩ ΟΤΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΗΚΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΟΥ. ΚΑΙ ΕΞΗΓΟΥΜΑΙ. ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΣΤΟΝ ΟΚΑΝΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 23/1/2006 ΜΕ ΜΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕΣΩ ΕΝΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΠΟΥ ΕΠΙΔΟΤΕΙ ΓΙΑ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΕΝΩ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΤΟΝ ΤΕΤΑΡΤΟ ΧΡΟΝΟ. εΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΕ ΚΑΙ ΩΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ 3+1). ΕΧΩ ΠΛΗΡΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ Κ.Λ.Π. Η ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΓΚΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗΣ. ΤΕΤΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΕΓΩ. ΠΡΩΗΝ ΧΡΗΣΤΗΣ ΑΠΕΞΑΡΤΗΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΕΝΤΑΓΜΕΝΟΣ . ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ – ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ.ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΕΓΙΝΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΜΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΕΔΕΙΧΝΕ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗΣ. Ο ΟΚΑΝΑ , ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΘΕΑ ΝΟΜΙΖΩ ΕΧΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ.ΗΔΗ ΣΤΟΝ ΟΚΑΝΑ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΣΧΕΣΗ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΠΟΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΠΑΛΙΑ ( ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟΝ ΑΚΡΙΒΗ ΑΡΙΘΜΟ ). ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΟΤΙ Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΟΝΟ ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΜΕΛΛΗ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΒΟΗΘΑΕΙ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ.ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΤΙ ΤΟ ΝΑ ΑΒΑΝΤΑΡΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΕΠΕΙΔΗ ΗΤΑΝ ΠΡΩΗΝ ΧΡΗΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΔΙΚΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΧΡΗΣΤΕΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΙΛΩ ΓΙ ΑΥΤΟ.ΕΝΑΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ «ΨΥΧΡΟ» ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΝΕΦΕΡΑ.
    ΔΕΝ ΕΧΩ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΚΑΤΙ. ΜΑΛΛΟΝ ΕΛΠΙΖΩ – ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΗΜΑΣΤΕ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ – ΝΑ ΛΑΒΕΤΕ ΥΠ ΟΨΙΝ ΣΑΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΤΑΞΕΤΕ ΜΙΑ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ. ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟ – ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΧΡΗΣΤΩΝ – ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ ΑΦΟΥ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ. ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ.
    ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΕΙΜΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ ΘΕΛΕΤΕ , ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΟΥ ΟΚΑΝΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ
    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 11:51 | ΜΠΕΝΤΕΒΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

    Η καταργηση της συνέντευξης υπονοεί για την ελληνικη πραγματικοτητα την κατάργηση του κομματικου ή αλλου παρεμβατισμου, είναι ομως ταυτοχρονα η αναγνωριση της αδυναμιας του κρατους να αποδωσει αξιοκρατικά το σωστό. σε όλα τα πολιτισμένα κρατη του κόσμου η συνέντευξη αποτελει βασικό κριτήριο αξιολογησης (αν μας λεει κατι αυτό).
    θεωρω λαθος την κατάργηση της, οπως επίσης θεωρω λάθος την μεχρι σήμερα εφαρμογή της. συστήνω λοιπόν να καθιερωθούν αντικειμενικά κριτήρια για την συνέντευξη μεχρι ωτου ωριμάσει η κοινωνία μας. κριτήρια αδιαμφισβήτητα που να είναι μετρήσιμα και σταθερα. κριτήρια που θα ξεχωρίσουν τους πιο δραστήριους και πιο εξυπνους, αλλα κυριως κριτήρια που θα ξεχωρίσουν ψυχολογικά, μαθησιακά και προβλήματα προσαρμοστηκότητας. θεωρω λοιπον αναγκαια την συνέντευξη, με αλλους όρους βεβαια και σιγουρα με την παρουσια και την καταλυτική συμμετοχή ψυχιάτρου.
    τελειώνω με ενα ρητορικό ερωτημα: υπαρχει κανεις σε ιδιωτικη επιχείρηση που προσλαμβάνεται χωρίς συνέντευξη?

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 11:14 | labrosko

    Θα ήθελα να γνωρίζω αν υπάγονται και οι προσλήψεις ΔΕΠ των πανεπιστημίων και ΕΠ των ΤΕΙ.

    Κατά την γνώμη μου θα πρέπει να υπάγονται στον έλεγχο του ΑΣΕΠ και να θεσπιστεί κατάλογος κριτηρίων για τη μοριοδότηση του Εκπαιδευτικού Προσωπικού των Ανωτάτων Σχολών. Η αδικία που συντελείται σήμερα είναι κατάφορη και ο εμπαιγμός των υποψηφίων που υποβάλλουν αίτηση για κατάληψη τέτοιας θέσης δεν έχει προηγούμενο.

    Σε περίπτωση που προβλέπεται κάτι τέτοιο θα ήθελα να γνωρίζω περισσότερα για το πως θα προκυρήσσονται στα τμήματα τα γνωστικά αντικείμενα και πως θα αξιολογείται ο καταλληλότερος και σχετικότερος υποψήφιος πάνω στο αντικείμενο.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 11:08 | κατερίνα

    Συγχαρητήρια.
    Συμφωνώ και γώ όπως οι περισσότεροι πολίτες με με το σύνολο των προτάσεων για την αναμόρφωση του συστήματος των προσλήψεων.
    Κινούνται στην σωστή κατέυθυνση .
    Κάποιες επισημάνσεις μόνο που θεωρώ πως θα βοηθήσουν.
    Η εμπειρία που διανύθηκε στον ιδιωτικό τομέα δεν μετράει ως χρόνος εμπειρίας για την κατάταξη σε μισθολογικό κλιμάκιο μετά την πρόσληψη στο δημόσιο αντιθέτως με την εμπειρία που διανύθηκε στο δημόσιο τομέα.
    Δεν πρέπει να αρθεί και αυτή η αδικία ;
    και κάτι άλλο .
    κύριε υπουργέ δείτε στο ΦΕΚ 908 ΤΕΥΧΟΣ Γ/2009 πως διορίζονται μόνιμοι υπάλληλοι στο δήμο Ζωγράφου 175 άνθρωποι-έχουν τη σημασία τους και οι ημερομηνίες .
    Πρώτα προσλαμβάνονται με αδιαφανή κριτήρια κάποιοι σε διάφορες δημοτικές επιχειρήσεις διαφόρων δήμων και μετά που κλείνουν οι επιχειρήσεις γίνονται όλοι υπάλληλοι του αντίστοιχου δήμου . Ήθελα ως πολίτης να ρωτήσω αν γνωρίζετε πόσες μονιμοποιήσεις έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια μεσω αυτού του νόμου.
    θα επανέλθω…

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 11:46 | Απόστολος Χατζηδήμου

    Οι ξεκάθαρες διαδικασίες δίνουν αξία στην ίδια την εργασία που θα αναλάβει κάποιος να κάνει για λογαριασμό όλων των πολιτών.
    * Ναι, ο ΑΣΕΠ είναι η αρχή που θα πρέπει να αναλάβει την πρόσληψη όλων των υπαλλήλων όλων των θέσεων όπου το Δημόσιο κατέχει τουλάχιστον το 51%.
    * Θέλει προσοχή στον έλεγχο των προσλήψεων στις περιπτώσεις που ο ΑΣΕΠ απλά γνωμοδοτεί και ελέγχει σε πρώτο στάδιο χωρίς ανάμειξη στην διαδικασία πρόσληψης. Δεν μπορεί π.χ. ένας Δήμος να προχωρά με έγκριση του ΑΣΕΠ σε διαδικασία πρόσληψης και ο εκάστοτε Δήμαρχος να επιλέγει όπως θέλει αυτός τον τρόπο της διαδικασίας. Δεν είναι δυνατόν να επιλέγει επιτροπή υπαλλήλων που είναι ΔΕ και ΥΕ όταν στον Δήμο υπάρχουν ήδη 3 υπάλληλοι με ΠΕ. Αν αυτό δεν είναι παράνομο και δόλιο, τότε τί είναι; Πρέπει να καθορίζεται ξεκάθαρα η όλη πορεία της οποιαδήποτε πρόσληψης. Να μην υπάρχουν κενά ή γκρίζα σημεία. Χάρτης κανονικός

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 11:57 | Γιάννης Κωνσταντινίδης

    Μπράβο για την ρύθμιση για το Υπουργείο Εξωτερικών, αφού είναι γνωστό ότι στους διαγωνισμούς του γίνονται «πράγματα και θαύματα» (θυμίζω μόνο τις καταγγελίες στο τύπο για σκανδαλώδεις προσλήψεις εμπειρογνωμόνων τα τελευταία χρόνια, καθώς και τα δημοσιεύματα για έντονο «μαγείρεμα» του τελευταίου διαγωνισμού για τους τεχνικούς επικοινωνιών).
    Νομίζω όμως ότι η εξαίρεση των διπλωματικών δεν εξυπηρετεί την αξιοκρατία. Είναι γνωστό σε όλους ότι ο διαγωνισμός για πρόσληψη υποψηφίων ακολούθων πρεσβείας είναι ο πιο διαβρωμένος στην δημόσια διοίκηση. Τις συνέπειες τις υπομένουμε όλοι μας όταν βλέπουμε το κατάντημα της διπλωματικής υπηρεσίας. Γιατί δεν ρωτάτε τον Πάνο Μπεγλίτη νας σας πει που έχει καταντήσει ο κάποτε περίβλεπτος διπλωματικός κλάδος; Νομίζω ότι η ίδια η κοινωνία έχει γυρίσει πια την πλάτη στο όλο θέμα διότι ο αριθμός όσων δηλώνουν συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι όλο και μικρότερος και αυτοί που τελικά παρουσιάζονται για να δώσουν εξετάσεις είναι όλο και λιγότεροι. Θυμίζω επίσης τις ανοικτές επιστολές/καταγγελίες που έστειλαν πριν από χρόνια δύο υποψήφιοι για την εικόνα που συνάντησαν κατά τις εξετάσεις στον τότε ΥΠΕΞ Μολυβιάτη.
    Συνήθως το επιχείρημα που φέρεται κατά της εντάξεως των διπλωματικών στο ΑΣΕΠ είναι ότι αυτό δεν μπορεί να διεξάγει τις ειδικές εξετάσεις που είναι αναγκαίες. Αλλά αυτό είναι ψευτοδίλημμα που κατασκευάζουν οι ίδιοι οι διπλωματικοί (πιθανώς γιατί νομίζουν ότι έτσι θα βολεύουν ευκλοότερα τα παιδιά τους -αδικούν έτσι και τους εαυτούς τους και τα παιδιά τους). Νομίζω ότι πρέπει να αφαιρεθεί από το άρθρο όλη η φράση «τους υπαλλήλους του διπλωματικού κλάδου». Αυτό δεν σημαίνει ότι οι διπλωμάτες υποχρεωτικά θα εισάγονται μέσω διαγωνισού ΑΣΕΠ. Μπορεί να προβλεφθεί με νόμο ότι θα εισάγονται μέσω της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, για την οποία διατηρείται, καθώς βλέπω, στη παράγραφο 3, η σχετική εξαίρεση του Ν. 2190/1994. Άλλωστε έξη ή επτά σειρές διπλωματικών, αν θυμούμαι καλά, έχουν παραχθεί από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης στο παρελθόν (μεταξύ των οποίων και ο Πάντος Μπεγλίτης) και σήμερα ως σύμβουλοι πρεσβείας αποτελούν μερικά από τα πιο εκλεκτά στελέχη του διπλωματικού κλάδου.
    Να μια μεταρρύθμιση που θα οφελήσει την δημόσια διοίκηση συνολικά σε βάθος χρόνου. Διότι αν επιλέγονται οι διπλωματικοί μέσω του διαγωνισμού της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης περισσότεροι και καλύτεροι υποψήφιοι θα προσέρχονται, και όσοι από αυτούς θα αποτυγχάνουν, θα παρεμένουν ως επιτυχόντες σε άλλα τμήματα της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, ενισχύοντας το επίπεδο των αποφοίτων της και την γλωσσομάθεια τους.
    Με την ευκαιρία, πιστεύω επίσης ότι θα πρέπει να καταργηθούν ρητά με τον νόμο οι διατάξεις που προέβλεψε ο τελευταίος Οργανισμός του Υπουργείου Εξωτερικών για διαγωνισμούς προσλήψεως διοικητικών υπαλλήλων χωρίς συμμετοχή του ΑΣΕΠ. Είναι γνωστό σε τι απέβλεπε αυτή η ρύθμιση, αφού επί χρόνια οι προσλήψεις διοικητικών του ΥΠΕΞ μέσω του ΑΣΕΠ προχωρούσαν χωρίς κανένα πρόβλημα και με επιτυχημένα αποτελέσματα. Το Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας όταν ήλθε το σχετικό εφαρμοστικό διαταγμα έκρινε τη διάταξη αντισυνταγματική και επιστρατεύθηκε η ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας μέσα στο καλοκαίρι του 2008 για να την κρίνει συνταγματική με οριακή πλειοψηφία. Δεν γνωρίζω αν με τις διατάξεις αυτές κινηθηκε ήδη διαγωνισμός, αλλά αν είναι έτσι πρέπει αυτός ή να καταργηθεί ή να περάσει άμεσα στην αρμοδιότητα του ΑΣΕΠ.
    Όσο για την εξαίρεση για το επιτόπιο προσωπικό στο εξωτερικό δύο παρατηρήσεις: Πρώτον, δεν υπάρχει πλέον κλάδος επιτοπίου προσωπικού. Η διατύπωση θα πρέπει να γίνει «το επιτοπίως προσλαμβανόμενο προσωπικό των Αρχών της Εξωτερικής Υπηρεσίας». Δεύτερον, είναι γνωστό το φαινόμενο οι «επιτοπίως» προσλαμβανόμενοι να στέλνονται στην πραγματικότητα από την Ελλάδα για να προσληφθούν. Ιδίως τα τελευταία χρόνια υπήρχαν πολλές καταγγελίες στο τύπο για κατάχρηση της εξαίρεσης (π.χ. επιτόποιοι στην Αμερική που δεν γνώριζαν αγγλικά κλπ). Η εξαίρεση έχει σημασία, αλλά δεν θα έβλαπτε να προβλεφθεί ότι στη περίπτωση τους υποβάλλεται στο ΑΣΕΠ η σχετική εισήγηση του προϊσταμένου της Αρχής της Εξωτερικής Υπηρεσίας και τα δικαιολογητικά για τη πρόσληψη.
    Τέλος, είμαι σίγουρος ότι από σήμερα θα υπάρχουν αντιδράσεις -στο παρασκήνιο φυσικά- από στελέχη του Υπουργείου Εξωτερικών με σκοπό να ματαιωθεί η παρέμβαση του ΑΣΕΠ στο «μαγαζί τους». Αυτό που βέβαια δεν θα πουν είναι ότι ήδη το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει αρχίσει να κοιτάζει με υποψία την εξαίρεση του ΥΠΕΞ από το ΑΣΕΠ. Τον τελευταίο καιρό αναστάτωση στα υψηλά κλιμάκια του ΥΠΕΞ προκάλεσε η πληροφορία ότι σε εκκρεμούσα υπόθεση η εισήγηση ήταν ότι οι διατάξεις για κατ’ απόκλιση από τις ρυθμίσεις του ΑΣΕΠ προσλήψεις είναι αντισυνταγματικές. Θυμίζω ότι ο νέος Οργανισμός του Υπουργείου Εξωτερικών είναι νεώτερος της συνταγματικής αναθεώρησης του 2001 και δεν καλύπτεται έτσι από τις μεταβατικές συνταγματικές διατάξεις του άρθρου 118 παρ. 6 του Σ. Με άλλα λόγια, γιατί να μην γίνει από τη Βουλή η μεταρρύθμιση και να περιμένουμε την αναστάτωση μιας δικαστικής απόφασης;

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 11:36 | Ανώνυμος

    H επέκταση θα πρέπει να περιλαμβάνει και τις προσλήψεις στο Αττικό Μετρό, στην ΑΜΕΛ, στο ΤΡΑΜ, στην ΕΡΓΟΣΕ στο Κτηματολόγιο Α.Ε. που είχαν εξαιρεθεί με τον προηγούμενο νόμο.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 11:10 | Απόστολος Κίτσος

    Οι προτεινόμενες αλλαγές είναι σίγουρα προς την σωστή κατεύθυνση. Το γεγονός ότι μόνο ο ΑΣΕΠ θα διενεργεί προκηρύξεις για επιλογή προσωπικού στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο φορέα κλείνει πολλές κερκόπορτες που ήταν ορθάνοιχτες μέχρι σημερα. Ενδεικτικά αναφέρω ότι ο ίδιος ο φορέας με αποφάσεις του οικείου του οργάνου διοίκησης (Νομαρχιακά, Δημοτικά ή Διοικητικά Συμβούλια) καθόριζε το προσοντολόγιο των προκηρυσσόμενων θέσεων. Με αποτέλεσμα να «φωτογραφίζονται» οι θέσεις. Άπειρα τα παραδείγματα, συγκεκριμένες εμπειρίες στα απαραίτητα προσόντα που ήταν παντελώς άσχετες με την προκηρυσσόμενη θέση, Proficiency επίσης στα απαραίτητα προσόντα σε ακριτικό, αγροτικό Δήμο των 4000 κατοίκων, προφανώς για καλύτερη επικοινωνία στη «μητρική» γλώσσα του ζωϊκού πληθυσμού του Δήμου, όταν ταυτόχρονα την ίδια χρονική στιγμή σε προκήρυξη όμορου Δήμου δεν συμπεριλαμβάνονταν στα απαραίτητα προσόντα η γνώση ξένης γλώσσας.
    Σε συνέχεια λοιπόν των παραπάνω θα πρέπει να τηρείται ενιαίο προσοντολόγιο για όλες τις γενικές θέσεις (εκτός του ειδικού επιστημονικού προσωπικού), χωρίς ύποπτες μεθοδεύσεις.
    Και επιτέλους τα απαραίτητα προσόντα θα πρέπει να έχουν και λίγο σχέση με την πραγματικότητα και σε συνδυασμό με το τι σου παρέχει η δημόσια εκπαίδευση, όχι θεωρητικά αλλά πραγματικά. Γιατί μπαίνουμε σε ένα φαύλο κύκλο που επηρεάζει την καθημερινότητα των παιδιών, που ξεκινούν από το Δημοτικό να προετοιμάζονται για να καλύψουν τα κριτήρια και τα προσόντα για να γίνουν στο μέλλον δημόσιοι υπάλληλοι.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 11:00 | Δημήτρης Κ.

    Τα σχόλιά μου:

    1)Να συμπεριληφθούν ΟΛΕΣ ΟΙ Α.Ε. του δημοσίου οπως π.χ. το Κτηματολόγιο, η Εταιρία Τουριστικής Ανάπτυξης, τα ΕΛ.ΠΕ. και πολλές άλλες.

    2) Συμφωνώ με την ιδέα της κατασκευής βάσης δεδομένων απο το ΑΣΕΠ με όλα τα διακαιλογητικά των υποψηφίων και την κατάργηση του κόστους αίτησης, το παράβολο των 15 ευρώ. Είναι παράλογο να απαιτείς απο κάποιον που ψάχνει για δουλειά, να πληρώνει και μόνο την πιθανότητα, του να βρεί δουλειά. Επίσης είναι και το κόστος των ενστάσεων που ειναι παράλογο, γι αυτό καλό θα είναι να καταργηθεί και να μην ασχολείται κανένας φορέας με την καταμέτρηση των μορίων ουτε για θέσεις έκτακτου προσωπικού. Είναι γνωστό το κόλπο που παίζεται με την αύξηση των μορίων των «ημετέρων» και όποιος το πήρε χαμπάρι, το πήρε. Άλλωστε ο «ημέτερος» που προσλήφθηκε με τα προσωρινά αποτελέσματα ούρως ή άλλως, εισπράττει τα δεδουλευμένα του για το διάστημα των 2-3 μηνών που κάνουν να βγούν τα οριστικά. Τέλος λοιπόν και τα προσωρινά αποτελέσματα. Η παραπάνω ιδέα με την βάση δεδομένων μπορεί να βάλει ένα τέλος σε αυτό και να έχουμε μόνο τελικά αποτελέσματα, σε μικρό χρονικό διάστημα, και μονο απο τη βάση δεδομένων του ΑΣΕΠ δίχως κόστος ενστάσεων και χρονοτριβές που βολέυουν προσωρινά τους «ημετερους» κομματικούς ή διαφόρων φορεών του δημοσίου.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 11:22 | Αλέξανδρος Τακτικός

    Πεποίθησή μου είναι οτι το νομοσχέδιο κινείται προς την σωστή κατεύθυνση. Συμφωνώ με όλες τις διατάξεις του. Πρέπει όμως να μπει και άλλη μία παράμετρος αξιολόγησης των υποψηφίων. Θα δώσω ένα παράδειγμα: Ας υποθέσουμε οτι υποψήφιος έχει σπουδάσει ιατρική σε κρατικό πανεπιστήμιο της Αγγλίας ή της Αμερικής που βρίσκεται σε πολύ ψηλή θέση στην παγκόσμια κατάταξη των πανεπιστημίων (όσοι έχουν σπουδάσει σε κρατικό στην Αγγλία ή στις ΗΠΑ γνωρίζουν πόσο δύσκολο είναι αυτό) και κάποιος έχει σπουδάσει σε ΑΕΙ ιατρικής στην Σερβία όπου πλήρωνε για να περνάει τα μαθήματα. Και οι δύο έχουν αναγνωρίσει το πτυχίο τους στην Ελλάδα. Δεν είναι μεγάλη αδικία να έχουν ακριβώς τα ίδια μόρια? Πρέπει κάποτε επιτέλους, να μπεί στην διαδικασία αξιολόγησης η ποιότητα του τίτλου σπουδών που κατέχει κάποιος και όχι μόνο ο ίδιος ο τίτλος. Ίσως έτσι κάποτε να δοθεί και ένα κίνητρο στα ελληνικά κρατικά πανεπιστήμια για να «ξεκολήσουν» απο την 200η θέση στην παγκόσμια κατάτξη ποιότητας που κάτεχει το καλύτερό μας.

  • Αγαπητέ Κύριε Υπουργέ,
    Σας εύχομαι καλή επιτυχία στο έργο σας που θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό για την εξέλιξη της χώρας μας.
    Θα ήθελα να σας ενημερώσω για ένα σημαντικό θέμα όσο αφορά τις προσλήψεις μέσω ασεπ και την πιστοποίηση των ξένων γλωσσών και συγκεκριμένα της Αγγλικής Γλώσσας.
    Αυτή τη στιγμή έχουν αναγνωριστεί πάνω από δεκαπέντε φορείς που πιστοποιούν τη γνώση της αγγλικής γλώσσας σύμφωνα με το προεδρικό 1π.δ 146/2007 γιαυτό σας παραθέτω το αντίστοιχο παράρτημα του ασεπ για πιστοποίσηση των ξένων γλωσσών:
    Α) ΑΓΓΛΙΚΑ

    Η γνώση της Αγγλικής γλώσσας (άριστη Γ2/C2, πολύ καλή Γ1/C1, καλή Β2 και μέτρια Β1) αποδεικνύεται με βάση το άρθρο 1 π.δ 146/2007 «Τροποποίηση διατάξεων του π.δ 50/2001 Καθορισμός προσόντων διορισμού σε θέσεις φορέων του δημόσιου τομέα όπως αυτό ισχύει» (ΦΕΚ 185/3.8.2007/τ.Α’), σε συνδυασμό με το τελευταίο εδάφιο της παρ.1 του άρθρου 1 π.δ. 116/2006 «Τροποποίηση του άρθρου 28 του π.δ. 50/2001…….» (ΦΕΚ 115/9.6.2006/τ.Α’», ως εξής:

    α) Με Κρατικό Πιστοποιητικό γλωσσομάθειας αντίστοιχου επιπέδου του ν.2740/1999, όπως αντικαταστάθηκε με την παρ.19 του άρθρου 13 του ν.3149/2003.
    ή

    β) με πιστοποιητικά αντίστοιχου επιπέδου των πανεπιστημίων CAMBRIDGE ή MICHIGAN

    ή

    γ) με πιστοποιητικά αντίστοιχου επιπέδου άλλων φορέων (πανεπιστημίων ή μη) ανεξάρτητα από τη νομική τους μορφή, εφόσον είναι πιστοποιημένοι ή αναγνωρισμένοι από την αρμόδια αρχή της οικείας χώρας για να διενεργούν εξετάσεις και να χορηγούν πιστοποιητικά γνώσης της αγγλικής γλώσσας στο αντίστοιχο επίπεδο. Εάν δεν υπάρχει φορέας πιστοποίησης ή αναγνώρισης στην οικεία χώρα, απαιτείται βεβαίωση του αρμόδιου Υπουργείου ή της Πρεσβείας της χώρας στην Ελλάδα ότι τα πιστοποιητικά που χορηγούνται από τους παραπάνω φορείς σε τρίτους, οι οποίοι δεν έχουν ως μητρική γλώσσα την Αγγλική , είναι αποδεκτά σε δημόσιες υπηρεσίες της αυτής χώρας ως έγκυρα αποδεικτικά γνώσης της Αγγλικής γλώσσας στο αντίστοιχο επίπεδο. Ως οικεία χώρα νοείται η χώρα στην οποία η μητρική ή επίσημη γλώσσα είναι η Αγγλική

    Βάσει των ανωτέρω καθώς και των μέχρι σήμερα προσκομισθέντων στο ΑΣΕΠ, από τους οικείους φορείς, βεβαιωτικών εγγράφων γίνονται δεκτά, πέραν του Κρατικού Πιστοποιητικού γλωσσομάθειας, τα εξής πιστοποιητικά:

    (α) Αριστη γνώση (Γ2/C2) :

    • CERTIFICATE OF PROFICIENCY IN ENGLISH (CPE) του Πανεπιστημίου CAMBRIDGE.

    • BULATS English Language Test, βαθμολογία 90-100, του Πανεπιστημίου του CAMBRIDGE.

    • INTERNATIONAL ENGLISH LANGUAGE TESTING SYSTEM (IELTS) από το University of Cambridge Local Examinations Syndicate (UCLES) – The British Council – IDP Education Australia IELTS Australia με βαθμολογία από 7,5 και άνω .

    • CERTIFICATE OF PROFICIENCY IN ENGLISH του Πανεπιστημίου MICHIGAN.

    • LONDON TESTS OF ENGLISH LEVEL 5 -PROFICIENT COMMUNICATION- του EDEXCEL.

    • ISE IV INTEGRATED SKILLS IN ENGLISH LEVEL 3 CERTIFICATE IN ESOL INTERNATIONAL του TRINITY COLLEGE LONDON.

    • CITY & GUILDS LEVEL 3 CERTIFICATE IN ESOL INTERNATIONAL (reading, writing and listening) -MASTERY- και CITY & GUILDS LEVEL 3 CERTIFICATE IN ESOL INTERNATIONAL (Spoken) -MASTERY- (Συνυποβάλλονται αθροιστικά για την απόδειξη της άριστης γνώσης) ή CITY & GUILDS CERTIFICATE IN INTERNATIONAL ESOL-MASTERY- και CITY & GUILDS CERTIFICATE IN INTERNATIONAL SPOKEN ESOL -MASTERY- (Συνυποβάλλονται αθροιστικά για την απόδειξη της άριστης γνώσης).

    • OCNW Certificate in ESOL International at Level 3 (Common European Framework equivalent level C2).

    • ESB Level 3 Certificate in ESOL International All Modes (Council of Europe Level C2).

    • Michigan State University – Certificate of English Language Proficiency (MSU – CELP) : CEF C2.

    • Test of Interactive English, C2 Level.

    ——————————————
    (*) Σημείωση για τους φορείς : Η γνώση και το επίπεδο της ξένης γλώσσας καθορίζεται σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον κανονισμό ή οργανισμό του οικείου φορέα. Σε αντίθετη περίπτωση καθορίζεται με τους όρους της προκήρυξης μετά από απόφαση του οικείου φορέα.

    (β) Πολύ καλή γνώση (Γ1/C1) :

    • CERTIFICATE IN ADVANCED ENGLISH (CAE) του Πανεπιστημίου του CAMBRIDGE.

    • BULATS English Language Test, βαθμολογία 75-89, του Πανεπιστημίου του CAMBRIDGE.

    • INTERNATIONAL ENGLISH LANGUAGE TESTING SYSTEM (IELTS) από το University of Cambridge Local Examinations Syndicate (UCLES) – The British Council – IDP Education Australia IELTS Australia με βαθμολογία από 6 έως 7.

    • BUSINESS ENGLISH CERTIFICATE – HIGHER (BEC HIGHER) από το University of Cambridge Local Examinations Syndicate (UCLES).

    • LONDON TESTS OF ENGLISH LEVEL 4 -ADVANCED COMMUNICATION- του EDEXCEL.

    • CERTIFICATE IN INTEGRATED SKILLS IN ENGLISH ISE III του TRINITY COLLEGE LONDON.

    • CITY & GUILDS LEVEL 2 CERTIFICATE IN ESOL INTERNATIONAL (reading, writing and listening) – EXPERT- και CITY & GUILDS LEVEL 2 CERTIFICATE IN ESOL INTERNATIONAL (Spoken) – EXPERT- (Συνυποβάλλονται αθροιστικά για την απόδειξη της πολύ καλής γνώσης) ή CITY & GUILDS CERTIFICATE IN INTERNATIONAL ESOL -EXPERT- και CITY & GUILDS CERTIFICATE IN INTERNATIONAL SPOKEN ESOL – EXPERT – (Συνυποβάλλονται αθροιστικά για την απόδειξη της πολύ καλής γνώσης).

    • ADVANCED LEVEL CERTIFICATE IN ENGLISH (ALCE) του HELLENIC AMERICAN UNIVERSITY (Manchester, ΝΗ- USA) και της ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΕΩΣ.

    • ΤΕST OF ENGLISH FOR INTERNATIONAL COMMUNICATION (TOEIC), βαθμολογία από 785 έως 900 του EDUCATIONAL TESTING SERVICE/CHAUNCEY, USA.

    • EDI Level 2 Certificate in ESOL International JETSET Level 6 (CEF C1).

    • OCNW Certificate in ESOL International at Level 2 (Common European Framework equivalent level C1).

    • ESB Level 2 Certificate in ESOL International All Modes (Council of Europe Level C1).

    • Test of Interactive English, C1 + Level.

    • Test of Interactive English, C1 Level.

    (γ) Καλή γνώση (Β2) :

    • FIRST CERTIFICATE IN ENGLISH (FCE) του Πανεπιστημίου CAMBRIDGE.

    • BULATS English Language Test, βαθμολογία 60-74, του Πανεπιστημίου του CAMBRIDGE.

    • INTERNATIONAL ENGLISH LANGUAGE TESTING SYSTEM (IELTS) από το University of Cambridge Local Examinations Syndicate (UCLES) – The British Council – IDP Education Australia IELTS Australia με βαθμολογία από 4,5 έως 5,5.

    •BUSINESS ENGLISH CERTIFICATE – VANTAGE (BEC VANTAGE) από το University of Cambridge Local Examinations Syndicate (UCLES).

    • (MCCE) MICHIGAN CERTIFICATE OF COMPETENCY IN ENGLISH του Πανεπιστημίου MICHIGAN.

    • LONDON TESTS OF ENGLISH LEVEL 3 – UPPER INTERMEDIATE COMMUNICATION- του EDEXCEL.

    •CERTIFICATE IN INTEGRATED SKILLS IN ENGLISH ISE II του TRINITY COLLEGE LONDON.

    • CITY & GUILDS LEVEL 1 CERTIFICATE IN ESOL INTERNATIONAL (reading, writing and listening) -COMMUNICATOR- και CITY & GUILDS LEVEL 1 CERTIFICATE IN ESOL INTERNATIONAL (Spoken) -COMMUNICATOR- (Συνυποβάλλονται αθροιστικά για την απόδειξη της καλής γνώσης) ή CITY & GUILDS CERTIFICATE IN INTERNATIONAL ESOL – COMMUNICATOR – και CITY & GUILDS CERTIFICATE IN INTERNATIONAL SPOKEN ESOL – COMMUNICATOR – (Συνυποβάλλονται αθροιστικά για την απόδειξη της καλής γνώσης).

    •TEST OF ENGLISH FOR INTERNATIONAL COMMUNICATION (TOEIC) βαθμολογία από 505 έως 780 του EDUCATIONAL TESTING SERVICE/CHAUNCEY, USA.

    • EDI Level 1 Certificate in ESOL International JETSET Level 5 (CEF B2).

    • OCNW Certificate in ESOL International at Level 1 (Common European Framework equivalent level B2).

    • ESB Level 1 Certificate in ESOL International All Modes (Council of Europe Level B2).

    • Michigan State University – Certificate of English Language Competency (MSU – CELC) : CEF B2.

    • Test of Interactive English, B2 + Level.

    • Test of Interactive English, B2 Level.

    (δ) Μέτρια γνώση (Β1) :

    • PRELIMINARY ENGLISH TEST (PET) του Πανεπιστημίου CAMBRIDGE.

    • BULATS English Language Test, βαθμολογία 40-59, του Πανεπιστημίου του CAMBRIDGE.

    .
    • INTERNATIONAL ENGLISH LANGUAGE TESTING SYSTEM (IELTS) – Βαθμολογία από 3 έως 4.

    • BUSINESS ENGLISH CERTIFICATE – PRELIMINARY (BEC PRELIMINARY) (UNIVERSITY OF CAMBRIDGE LOCAL EXAMINATIONS SYNDICATE (UCLES).

    • LONDON TESTS OF ENGLISH LEVEL 2 –INTERMEDIATE COMMUNICATION-του EDEXCEL.

    • CERTIFICATE IN INTEGRATED SKILLS IN ENGLISH ISE I του TRINITY COLLEGE LONDON .

    • CITY & GUILDS ENTRY LEVEL CERTIFICATE IN ESOL INTERNATIONAL (reading, writing and listening) (ENTRY 3) – ACHIEVER- και CITY & GUILDS ENTRY LEVEL CERTIFICATE IN ESOL INTERNATIONAL (Spoken) (ENTRY 3) – ACHIEVER – (Συνυποβάλλονται αθροιστικά για την απόδειξη της μέτριας γνώσης) ή CITY & GUILDS CERTIFICATE IN INTERNATIONAL ESOL – ACHIEVER – και CITY & GUILDS CERTIFICATE IN INTERNATIONAL SPOKEN ESOL -ACHIEVER- (Συνυποβάλλονται αθροιστικά για την απόδειξη της μέτριας γνώσης).

    • BASIC COMMUNICATION CERTIFICATE IN ENGLISH.

    • TEST OF ENGLISH FOR INTERNATIONAL COMMUNICATION (TOEIC) βαθμολογία από 405 έως 500 του EDUCATIONAL TESTING SERVICE/CHAUNCEY, USA.

    • EDI Entry Level Certificate in ESOL International (Entry Level 3) JETSET Level 4 (CEF B1).

    • OCNW Certificate in ESOL International at Entry Level 3 (Common European Framework equivalent level B1).

    • ESB Entry Level Certificate in ESOL International All Modes (entry 3) (Council of Europe Level B1).

    • Test of Interactive English, B1 + Level.

    • Test of Interactive English, B1 Level.

    Πιστοποιητικά άλλα, πλην των ανωτέρω, προκειμένου να αξιολογηθούν για την απόδειξη της γνώσης της αγγλικής γλώσσας πρέπει να συνοδεύονται από:

    (i) βεβαίωση του φορέα που το εξέδωσε, ότι τόσο ο φορέας όσο και το συγκεκριμένο πιστοποιητικό γλωσσομάθειας είναι πιστοποιημένα από την αρμόδια προς τούτο εθνική αρχή

    ή

    (ii) βεβαίωση του αρμοδίου Υπουργείου ή της Πρεσβείας της χώρας στην Ελλάδα (σε περίπτωση μη υπάρξεως φορέα πιστοποίησης ή αναγνώρισης), ότι το προσκομιζόμενο πιστοποιητικό είναι αποδεκτό σε δημόσιες υπηρεσίες της οικείας χώρας ως έγκυρο αποδεικτικό γνώσης της Αγγλικής γλώσσας σε αντίστοιχο επίπεδο.

    Β) ΓΑΛΛΙΚΑ

    Η γνώση της Γαλλικής γλώσσας (άριστη Γ2/C2, πολύ καλή Γ1/C1, καλή Β2 και μέτρια Β1) αποδεικνύεται, ως εξής:

    (α) Αριστη γνώση (Γ2/C2) :

    • Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας επιπέδου Γ2 του ν.2740/1999, όπως αντικαταστάθηκε με την παρ.19 του άρθρου 13 του ν.3149/2003.

    • Δίπλωμα ALLIANCE FRANCAISE.

    • Πιστοποιητικό D.A.L.F. – ΟPTION LETTRES ή DALF C2.

    • DIPLOME DE LANGUE ET LITTERATURE FRANCAISES (SORBONNE II) [Μέχρι το 1999 ο τίτλος του διπλώματος ήταν: DIPLOME D’ ETUDES FRANCAISES (SORBONNE II).

    • DIPLOME SUPERIEUR D’ ETUDES FRANCAISES (SORBONNE 3EME DEGRE).

    • CERTIFICAT V.B.L.T. NIVEAU PROFESSIONNEL του Πανεπιστημίου Γενεύης.

    (β) Πολύ καλή γνώση (Γ1/C1) :

    •Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας επιπέδου Γ1 του ν. 2740/1999, όπως αντικαταστάθηκε με την παρ.19 του άρθρου 13 του ν.3149/2003.

    • DIPLOME D’ ‘ETUDES SUPERIEURES (DES) (χορηγείτο μέχρι το 1996).

    • DELF 2ND DEGRE (UNITES A5 ET A6) ή DALF C1.

    • CERTIFICAT PRATIQUE DE LANGUE FRANCAISE (SORBONNE I).

    • CERTIFICAT V.B.L.T. NIVEAU OPERATIONNEL του Πανεπιστημίου Γενεύης.

    (γ) Καλή γνώση (Β2) :

    •Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας επιπέδου Β2 του ν.2740/1999, όπως αντικαταστάθηκε με την παρ.19 του άρθρου 13 του ν.3149/2003.

    • DELF 1ER DEGRΕ (UNITES A1, A2, A3, A4) ή DELF B2.

    • CERTIFICAT DE LANGUE FRANCAISE (το οποίο χορηγείτο μέχρι το 1996).

    • CERTIFICAT DE LANGUE FRANCAISE-SORBONNE B2.

    • CERTIFICAT V.B.L.T. NIVEAU SOCIAL του Πανεπιστημίου Γενεύης.

    (δ) Μέτρια γνώση (Β1) :

    •Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας επιπέδου Β1 του ν.2740/1999, όπως αντικαταστάθηκε με την παρ. 19 του άρθρου 13 του ν.3149/2003.

    • DELF B1.

    • CERTIFICAT V.B.L.T. NIVEAU SURVIE του Πανεπιστημίου της Γενεύης.

    Σημείωση: Για τα πιστοποιητικά παλαιοτέρων ετών τα οποία δεν αναγράφονται στο παρόν, απαιτείται βεβαίωση, από τον οικείο φορέα (Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών-Υπηρεσία Εξετάσεων), για το επίπεδο του πιστοποιητικού .

    Γ) ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ

    Η γνώση της Γερμανικής γλώσσας (άριστη Γ2/C2, πολύ καλή Γ1/C1, καλή Β2 και μέτρια Β1) αποδεικνύεται, ως εξής:
    (α) Αριστη γνώση (Γ2/C2) :

    • Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας επιπέδου Γ2 του ν.2740/1999, όπως αντικαταστάθηκε με την παρ.19 του άρθρου 13 του ν.3149/2003.

    • Πιστοποιητικό GROSSES DEUTSCHES SPRACHDIPLOM (GDS), του Πανεπιστημίου Ludwig-Maximilian του Μονάχου και του Ινστιτούτου Goethe.

    • KLEINES DEUTSCHES SPRACHDIPLOM (KDS), του Πανεπιστημίου Ludwig-Maximilian του Μονάχου και του Ινστιτούτου Goethe .

    • ZENTRALE OBERSTUFENPRUFUNG (ZOP) του Ινστιτούτου Goethe .

    • ZERTIFIKAT V.B.L.T. PROFESSIONALES LEBEN του Πανεπιστημίου Γενεύης.

    (β) Πολύ καλή γνώση (Γ1/C1) :

    •Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας επιπέδου Γ1 του ν. 2740/1999, όπως αντικαταστάθηκε με την παρ.19 του άρθρου 13 του ν.3149/2003.

    • GOETHE – ZERTIFIKAT C1 του Ινστιτούτου Goethe.

    • ZENTRALE MITTELSTUFENPRUFUNG (ZMP) (μέχρι τον Μάιο 2007) του Ινστιτούτου Goethe.

    • PRUFUNG WIRTSCHAFTSDEUTSCH (PWD) του Ινστιτούτου Goethe.

    • ÖSTERREICHISCHES SPRACHDIPLOM (ÖSD) C1 OBERSTUFE DEUTSCH.

    • ZERTIFIKAT V.B.L.T. SELBSTÄNDIGES LEBEN του Πανεπιστημίου Γενεύης.

    (γ) Καλή γνώση (Β2) :

    •Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας επιπέδου Β2 του ν.2740/1999, όπως αντικαταστάθηκε με την παρ.19 του άρθρου 13 του ν.3149/2003.

    • GOETHE – ZERTIFIKAT B2 του Ινστιτούτου Goethe.

    • ZERTIFIKAT DEUTSCH FUR DEN BERUF (ZDfB) του Ινστιτούτου Goethe.

    • ÖSTERREICHISCHES SPRACHDIPLOM (ÖSD) B2 MITTELSTUFE DEUTSCH.

    •ZERTIFIKAT V.B.L.T. SOZIALES LEBEN του Πανεπιστημίου Γενεύης.

    (δ) Μέτρια γνώση (Β1) :

    •Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας επιπέδου Β1 του ν.2740/1999, όπως αντικαταστάθηκε με την παρ. 19 του άρθρου 13 του ν.3149/2003.

    • ZERTIFIKAT DEUTSCH (ZD) του Ινστιτούτου Goethe.

    • ZERTIFIKAT DEUTSCH ALS FREMDSPRACHE (ZDAF) [(Αντικαταστάθηκε από την 1-1-2000 (στην Ελλάδα από τον Μάιο του 2000)] με το ZERTIFIKAT DEUTSCH (ZD).

    • ZERTIFIKAT V.B.L.T. ALTAGLICHES LEBEN του Πανεπιστημίου της Γενεύης.

    Δ) ΙΤΑΛΙΚΑ

    Η γνώση της Ιταλικής γλώσσας (άριστη Γ2/C2, πολύ καλή Γ1/C1, καλή Β2 και μέτρια Β1) αποδεικνύεται, ως εξής:

    (α) Αριστη γνώση (Γ2/C2) :

    • Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας επιπέδου Γ2 του ν.2740/1999, όπως αντικαταστάθηκε με την παρ.19 του άρθρου 13 του ν.3149/2003.

    • DIPLOMA SUPERIORE DI LINGUA E CULTURA ITALIANA.

    • DIPLOMA DI LINGUA E CULTURA ITALIANA .

    • DIPLOMA DI TRADUTTORE ή DIPLOMA DEL CORSO SUPERIORE DI TRADUTTORE.

    •CERTIFICATO DI CONOSCENZA DELLA LINGUA ITALIANA, LIVELLO 5 (CELI 5) του Πανεπιστημίου της Περούντζια.

    • CERTIFICATO V.B.L.T. LIVELLO PROFESSIONALE του Πανεπιστημίου Γενεύης.

    (β) Πολύ καλή γνώση (Γ1/C1) :

    •Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας επιπέδου Γ1 του ν. 2740/1999, όπως αντικαταστάθηκε με την παρ.19 του άρθρου 13 του ν.3149/2003.

    • DIPLOMA DI LINGUA ITALIANA ( του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθήνας).

    •DIPLOMA AVANZATO DI LINGUA ITALIANA (του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης).

    • CERTIFICAΤO DI CONOSCENZA DELLA LINGUA ITALIANA LIVELLO 4 (CELI 4) του Πανεπιστημίου της Περούντζια.

    • CERTIFICATO V.B.L.T. LIVELLO OPERATIVO του Πανεπιστημίου Γενεύης.

    • Πιστοποίηση P.L.I.D.A. C2 ή P.L.I.D.A. D (έως το 2003) ή P.L.I.D.A. C1 ή P.L.I.D.A. C (έως το 2003) .

    (γ) Καλή γνώση (Β2) :

    •Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας επιπέδου Β2 του ν.2740/1999, όπως αντικαταστάθηκε με την παρ.19 του άρθρου 13 του ν.3149/2003.

    •CERTIFICATO DI CONOSCENZA DELLA LINGUA ITALIANA LIVELLO 3 (CELI 3) του Πανεπιστημίου της Περούντζια.

    • DIPLOMA DI LINGUA ITALIANA (του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης).

    • CERTIFICATO V.B.L.T. LIVELLO SOCIALLE του Πανεπιστημίου Γενεύης.

    • Πιστοποίηση P.L.I.D.A. B2 ή P.L.I.D.A. Β (έως το 2003).

    (δ) Μέτρια γνώση (Β1) :

    •Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας επιπέδου Β1 του ν.2740/1999, όπως αντικαταστάθηκε με την παρ. 19 του άρθρου 13 του ν.3149/2003.

    •CERTIFICATO DI CONOSCENZA DELLA LINGUA ITALIANA, LIVELLO 2 (CELI 2) του Πανεπιστημίου της Περούντζια.

    • CERTIFICATO V.B.L.T. LIVELLO SUPRAWIVENZA του Πανεπιστημίου της Γενεύης.

    • Πιστοποίηση P.L.I.D.A. B1.

    Ε) ΙΣΠΑΝΙΚΑ

    Η γνώση της Ισπανικής γλώσσας (άριστη Γ2/C2, πολύ καλή Γ1/C1, καλή Β2 και μέτρια Β1) αποδεικνύεται, ως εξής:

    (α) Αριστη γνώση (Γ2/C2) :

    • Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας επιπέδου Γ2 του ν.2740/1999, όπως αντικαταστάθηκε με την παρ. 19 του άρθρου 13 του ν. 3149/2003.

    • DIPLOMA DELE SUPERIOR DE ESPANOL.

    • DIPLOMA DE ESPANOL COMO LENGUA EXTRANJERA (NIVEL SUPERIOR) (Ministry of Education).

    • CERTIFICADO SUPERIOR E.O.I. (ESCUELAS OFICIALES DE IDIOMAS (Ministry of Education).

    (β) Πολύ καλή γνώση (Γ1/C1) :

    •Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας επιπέδου Γ1 του ν. 2740/1999, όπως αντικαταστάθηκε με την παρ.19 του άρθρου 13 του ν.3149/2003.

    • CERTIFICADO ELEMENTAL E.O.I. (ESCUELAS OFICIALES DE IDIOMAS).

    (γ) Καλή γνώση (Β2) :

    •Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας επιπέδου Β2 του ν.2740/1999, όπως αντικαταστάθηκε με την παρ.19 του άρθρου 13 του ν.3149/2003 .

    • DIPLOMA DE ESPANOL COMO LENGUA EXTRANJERA (NIVEL INTERMEDIO).

    • DIPLOMA DELE BASICO DE ESPANOL (Ministry of Education).

    (δ) Μέτρια γνώση (Β1) :

    •Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας επιπέδου Β1 του Ν.2740/1999, όπως αντικαταστάθηκε με την παρ. 19 του άρθρου 13 του ν.3149/2003.

    •DIPLOMA DE ESPANOL COMO LENGUA EXTRANJERA (NIVEL INICIAL).

    •CERTIFICADO INICIAL DE ESPANOL COMO LENGUA EXTRANJERA (Ministry of Education).

    ΣΤ) ΡΩΣΙΚΑ

    Η γνώση της Ρωσικής γλώσσας (άριστη Γ2/C2, πολύ καλή Γ1/C1, καλή Β2 και μέτρια Β1) αποδεικνύεται, ως εξής:

    (α) Αριστη γνώση (Γ2/C2) :

    • Κρατικό πιστοποιητικό γλωσσομάθειας επιπέδου Γ2 του ν.2740/1999, όπως αντικαταστάθηκε με την παρ.19 του άρθρου 13 του ν.3149/2003).

    • PYCCKИЙ ЯЗЬІК – ДИПЛОМ «ПУШКИН (ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΟΥΣΚΙΝ ΑΘΗΝΩΝ).

    (β) Πολύ καλή γνώση (Γ1/C1) :

    •(Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας επιπέδου Γ1 του ν. 2740/1999, όπως αντικαταστάθηκε με την παρ.19 του άρθρου 13 του ν.3149/2003).

    • PYCCKИЙ ЯЗЬІК – ПОСТПОРОГОВЬІЙ УРОВЕНЬ (ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΟΥΣΚΙΝ ΑΘΗΝΩΝ).

    (γ) Καλή γνώση (Β2) :

    •(Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας επιπέδου Β2 του ν.2740/1999, όπως αντικαταστάθηκε με την παρ.19 του άρθρου 13 του ν.3149/2003).

    •PYCCKИЙ ЯЗЬІК – ПОРОГОВЫЙ УРОВЕНЬ (ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΟΥΣΚΙΝ ΑΘΗΝΩΝ).

    (δ) Μέτρια γνώση (Β1) :

    •(Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας επιπέδου Β1 του ν.2740/1999, όπως αντικαταστάθηκε με την παρ. 19 του άρθρου 13 του ν.3149/2003).

    • PYCCKИЙ ЯЗЬІК – ЭЛЕМЕНТАРНЫЙ УРОВЕНЬ (ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΟΥΣΚΙΝ ΑΘΗΝΩΝ).

    Ολοι οι τίτλοι σπουδών ξένης γλώσσας πρέπει να συνοδεύονται από επίσημη μετάφρασή τους στην ελληνική γλώσσα

    Επίσης:
    α) Η άριστη γνώση της ξένης γλώσσας αποδεικνύεται και με τους εξής τρόπους:
    (i) Με Πτυχίο Ξένης Γλώσσας και Φιλολογίας ή Πτυχίο Ξένων Γλωσσών Μετάφρασης και Διερμηνείας ΑΕΙ της ημεδαπής ή αντίστοιχο και ισότιμο σχολών της αλλοδαπής,
    (ii) Με Πτυχίο, προπτυχιακό ή μεταπτυχιακό δίπλωμα ή διδακτορικό δίπλωμα οποιουδήποτε αναγνωρισμένου ιδρύματος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της αλλοδαπής,
    (iii) Με Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας επιπέδου Γ2 ,
    (iv) Με Απολυτήριο τίτλο ισότιμο των ελληνικών σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, εφόσον έχει αποκτηθεί μετά από κανονική φοίτηση τουλάχιστον έξι ετών στην αλλοδαπή.

    β) Η καλή γνώση της ξένης γλώσσας αποδεικνύεται και με απολυτήριο ή πτυχίο σχολείου της αλλοδαπής δευτεροβάθμιας ή μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης τριετούς τουλάχιστον φοίτησης.

    Οι υπό στοιχείο α(iv) και β τίτλοι σπουδών της αλλοδαπής πρέπει να συνοδεύονται επιπλέον και από βεβαίωση για το επίπεδο της εκπαιδευτικής βαθμίδας στην οποία ανήκουν, η οποία χορηγείται από τον Ο.Ε.Ε.Κ. ή από την αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων. Διευκρινίζεται ότι η εν λόγω βεβαίωση χορηγείται από τον Ο.Ε.Ε.Κ μόνο μετά την έκδοση της αντίστοιχης ατομικής διοικητικής πράξης ισοτιμίας.

    O τρόπος επικύρωσης των αντιγράφων ορίζεται στη σχετική ενότητα του Κεφαλαίου Γ’ της προκήρυξης.
    Σημείωση:
    α) Δεν απαιτείται η απόδειξη της γνώσης της ξένης γλώσσας εάν οι επικαλούμενοι τίτλοι σπουδών έχουν αποκτηθεί στο εξωτερικό, όπου τα μαθήματα διδάσκονται στην ίδια γλώσσα.
    β) Είναι αυτονόητο ότι τίτλοι σπουδών γνώσης ξένης γλώσσας υπερκείμενου επιπέδου αποδεικνύουν και τη γνώση κατώτερου (ζητούμενου) επιπέδου της ξένης γλώσσας.

    Η άδεια επάρκειας διδασκαλίας ξένης γλώσσας, δεν αποδεικνύει την γνώση ξένης γλώσσας (π.δ 347/2003). Οι υποψήφιοι που είναι κάτοχοι της σχετικής άδειας πρέπει να προσκομίσουν επικυρωμένο αντίγραφο και ακριβή μετάφραση του τίτλου σπουδών βάσει του οποίου εκδόθηκε η άδεια επάρκειας διδασκαλίας ξένης γλώσσας.

    Νομίζω ότι είναι ότι χειρότερο έχει συμβεί την τελευταία δεκαετία. Αυτή την στιγμή έχετε αναγνωρίσει πιστοποιητικά σε επίπεδα β1 β2 γ1 και γ2 που δεν έχουν την αντίστοιχη αξία και δεν μπορούν να συγκριθούν μεταξύ τους.
    Συγκεκριμένα έχετε αναγνωρίσει, πολύ σωστά κατά την γνώμη μου, το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας σε επίπεδο Γ1 και ταυτόχρονα άλλο φορείς που οι εξετάσεις στο συγκεκριμένο επίπεδο δεν περιλαμβάνουν εξέταση στο γραπτό ή στον προφορικό λόγο. Αυτό είναι απαράδεκτο και θεωρώ άδικο για τους υποψηφίους που έχουν κοπιάσει για να αποκτήσουν κάποιο σωστό πιστοποιητικό.
    Είναι ένα μεγάλο ζήτημα και έχει φέρει σε τέλμα πολλούς υποψηφίους γονείς αλλά και ιδιοκτήτες κέντρων ξένων γλωσσών.
    ‘Εχουν αυτή τη στιγμή που μιλάμε σαν κομήτες άνθρωποι που παρουσιάζονται ως αντιπρόσωποι φορέων και κερδίζουν χρήμματα για πιστοποιητικά τα οποία δεν είναι ισάξια.
    Είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα που αξίζει την προσοχή σας και θα ήθελα να σας ενημερώσω από κοντά το συντομότερο δυνατό.
    Είμαι στη διάθεσή σας για πληροφορίες

    Μετά Τιμής

    Κίμων Πανάρετος

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 11:42 | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΚΟΥΝΤΕΛΑΚΗΣ

    Γκουντελάκης Παναγιώτης
    Εκπαιδευτικός-Πολύτεκνος
    5 ανήλικα παιδιά
    Email: pgoudelakis@yahoo.gr

    Θέμα: η φημολογούμενη κατάργηση των προνομίων των πολυτέκνων!!

    Τις τελευταίες μέρες γίνεται πολύς λόγος από πολλά ΜΜΕ και ακούγονται ακόμα περισσότερες φήμες για κατάργηση του ειδικού ποσοστού 20% επί των προσλήψεων του δημοσίου από τους πολύτεκνους γονείς και τα τέκνα αυτών.
    Θέλω να πιστεύω ότι όλα αυτά είναι απλώς φήμες και ότι τίποτα από τα κεκτημένα των πολυτέκνων δεν θα χαθεί, αντίθετα θα δοθούν ακόμα περισσότερα (τουλάχιστον τα θεσμικά) γιατί αν περιμένουμε για οικονομικά μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε πολλά ακόμη χρόνια.
    Το 1993 η Βουλή των Ελλήνων με το διακομματικό της πόρισμα αποφάνθηκε ότι πρέπει να δοθούν κίνητρα για την αντιμετώπιση του ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ. Το οποίο από τότε χαρακτηρίσθηκε σαν το υπ΄αριθμό ένα Εθνικό πρόβλημα της χώρας μας. Πάρθηκαν δειλά – δειλά ορισμένα μέτρα από τις εκάστοτε κυβερνήσεις, τα οποία όμως δεν μπόρεσαν στο σύνολο τους να διορθώσουν το πρόβλημα και να συμβάλλουν στην ανάκαμψη του ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ.
    Το 1998 ο τότε Πρωθυπουργός κ.Σημίτης έβαλε πλαφόν στα οικογενειακά επιδόματα των πολυτέκνων. Μια τελείως άστοχη ενέργεια. Και αντιδημογραφική και αντιπολυτεκνική. Ήρθε μετά η επόμενη κυβέρνηση η οποία πήρε το νόμο πίσω (το οικογενειακό πλαφόν),καθώς επίσης έπαυσε τη φορολόγηση των επιδομάτων του ΟΓΑ. Ξέρετε πόσοι πολύτεκνοι ταλαιπωρούνται στα δικαστήρια για να πάρουν πίσω τα χρήματα τα οποία στερήθηκαν από την τότε απαράδεκτη ενέργεια;
    Κατά τη γνώμη μου δυο ήταν τα καλλίτερα μέτρα (από πλευράς Δημογραφικής Πολιτικής) τα οποία απέδωσαν και αποδίδουν τα μέγιστα στην διατήρηση του πληθυσμού.
    1. το 20% των προκυρησσομένων πανελλαδικά θέσεων καλύπτεται από πολύτεκνους και τέκνα αυτών.
    2. Οι διορισμοί των πολυτέκνων εκπαιδευτικών βάση του ν.3255/2004(που τόσο πολύ τους πολεμάει η ΟΛΜΕ)
    Η τότε Κυβέρνηση έκρινε, έχοντας πάντα και τη Συνταγματική επιταγή <> ότι τα δυο παραπάνω μέτρα θα αποδώσουν. Και αυτό έγινε. Τώρα ,λίγες ημέρες από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Κυβέρνησης τα <> άρχισαν να κελαηδάνε, να ενδιαφέρονται ΜΟΝΟ για τον εαυτό τους, να φέρνουν σε δεύτερη μοίρα την ύπαρξη του Έθνους και να θέλουν να λύσουν το πρόβλημα με τους μετανάστες, ωσάν να έχουμε προσωρινή έλλειψη πατάτας!! Με επιχειρήματα του τύπου, τι μας ενδιαφέρει αν οι πολύτεκνοι γεννάνε, όπως τα δικά μας παιδιά δίνουν εξετάσεις για διορισμό μέσω ΑΣΕΠ το ίδιο να ισχύει και για τους πολύτεκνους και τα τέκνα τους κ.ο.κ. Ήθελα και έγινα πολύτεκνος (με τη βοήθεια του Θεού) γιατί προ πάντων αγαπάω τα παιδιά, την οικογένεια, τη θυσία αλλά τα παιδιά μου πως θα τα πείσω να δημιουργήσουν οικογένεια, να αποκτήσουν πολλά παιδιά όταν η Ελληνική Πολιτεία ενεργεί σαν μητριά;
    Το θεωρώ αδιανόητο κάθε φορά που αλλάζει μια Κυβέρνηση, ένα υπουργός, να έρχονται και να παίρνουν μέτρα προς την αντίθετη κατεύθυνση. Το κράτος πρέπει να έχει συνέχεια.
    Νομοθετείστε επιτέλους, γι αυτούς που εμπράκτως αγωνίζονται για να μη συρρικνωθεί κι άλλο η Ελλάδα ως προς το ανθρώπινο δυναμικό της.
    Αυτό ήταν και το πνεύμα της επιστολής του κ.Πρωθυπουργού στην γιορτή των πολυτέκνων στην Αθήνα <>.

    Περιμένοντας με αγωνία τις εξελίξεις