Άρθρο 1 Έκταση εφαρμογής

1.Οι διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 14 του ν. 2190/94 (ΦΕΚ 28Α), όπως ισχύουν, αντικαθίστανται ως ακολούθως:

«1. Στις διατάξεις των κεφαλαίων Α, Β και Γ του Ν.2190/94, ως ισχύει, υπάγονται όλοι οι φορείς του δημόσιου τομέα όπως αυτός οριοθετείται με τις διατάξεις του άρθρου 1, παρ. 6 του Ν. 1256/82 (ΦΕΚ 65Α) και τις μεταγενέστερες συμπληρώσεις του, πριν την τροποποίησή του με το άρθρο 51 του Ν. 1892/90 (ΦΕΚ 101Α ) .Στον κατά τα ανωτέρω δημόσιο τομέα και για την εφαρμογή των διατάξεων του παρόντος και μόνο υπάγονται επίσης :

Οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης α΄ και β΄ βαθμού, συμπεριλαμβανομένων και των αμιγών και μεικτών επιχειρήσεων τους, κατ΄ εφαρμογή της παρ. 3 του άρθρου 1 του Ν.2527/97.

Οι Τοπικές Ενώσεις Δήμων και Κοινοτήτων (Τ.Ε.Δ.Κ) και η Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Κ.Ε).

Οι τράπεζες στις οποίες ο διορισμός Προέδρου του Δ.Σ ή Διοικητή υπάγεται στις διατάξεις του άρθρου 49Α του Κανονισμού της Βουλής, καθώς και οι θυγατρικές τους ανώνυμες εταιρείες.

Τα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου που ανήκουν στο κράτος ή επιχορηγούνται τακτικώς, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις από κρατικούς πόρους κατά 50% τουλάχιστον του ετήσιου προϋπολογισμού τους.

Οι δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμοί στους οποίους το ελληνικό δημόσιο ασκεί άμεσα ή έμμεσα αποφασιστική επιρροή, λόγω της συμμετοχής του στο μετοχικό τους κεφάλαιο ή της χρηματοοικονομικής συμμετοχής του ή των κανόνων που τη διέπουν, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 1 του Ν. 3429/05 (ΦΕΚ 314/Α).

2. Οι διατάξεις της παρ. 1 του παρόντος άρθρου ισχύουν και για το ακόλουθο προσωπικό :

α. Το προσωπικό της Βουλής των Ελλήνων, σύμφωνα με όσα ορίζει ο Κανονισμός της

β. Το μόνιμο προσωπικό της Προεδρίας της Δημοκρατίας

γ. Το προσωπικό των συνταγματικώς κατοχυρωμένων Ανεξάρτητων Αρχών

δ. Το προσωπικό των νομικών προσώπων της Ορθοδόξου Εκκλησίας και των λοιπών Εκκλησιών, δογμάτων και των κατά το άρθρο 13 του Συντάγματος γνωστών θρησκειών εφόσον η μισθοδοσία τους βαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό πλην των κληρικών και των φερόντων το ιερατικό σχήμα,

ε. Το πάσης φύσεως προσωπικό του Υπουργείου Εξωτερικών με εξαίρεση τους υπαλλήλους του διπλωματικού κλάδου και το επιτοπίως προσλαμβανόμενο προσωπικό του κλάδου της εξωτερικής υπηρεσίας του ίδιου Υπουργείου

στ. το προσωπικό του Εθνικού Κέντρου Πιστοποίησης Δομών Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης και το Προσωπικό του Πειραματικού Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης και Απασχόλησης (Π.Ι.Ε.Κ.Α.) Αττικής

ζ. Το προσωπικό του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (Ο.ΚΑ.ΝΑ.), το προσωπικό του Κέντρου Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων (Κ.Ε.Ε.Λ.), το προσωπικό του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕ.Θ.Ε.Α.) και το προσωπικό που ασχολείται στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής και στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης για τα προγράμματα απεξάρτησης από τα ναρκωτικά

η Το πάσης φύσεως προσωπικό των Τοπικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων (Τ.Ο.Ε.Β.)

3. Κάθε γενική ή ειδική διάταξη που ρυθμίζει διαφορετικά τη διαδικασία πρόσληψης πάσης φύσεως προσωπικού, στους φορείς της παρ. 1 του παρόντος άρθρου, καταργείται., με εξαίρεση τις λοιπές περιπτώσεις της παρ. 2 του άρθρου 14 του Ν.2190/94 , καθώς και τις ακόλουθες περιπτώσεις:

α. Διορισμός συγγενών προσωπικού του ΥΕΘΑ (ΓΕΣ, ΓΕΑ, ΓΕΝ) θανόντων ή τραυματισθέντων κατά την εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας και ένεκα αυτής σύμφωνα με το άρθρο 19 του Ν.1911/1990 – ΦΕΚ 166 τ.Α΄11-12-1990, ως ισχύει

β. Διορισμός συγγενών εργαζομένων στο Δημόσιο ή στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα, αποβιωσάντων κατά και εξαιτίας της εκτέλεσης υπηρεσιακού καθήκοντος σύμφωνα με το άρθρο 20 του Ν.2266/94- όπως ισχύει.

γ. Διορισμός συγγενών θανόντων εξαιτίας των καταστρεπτικών πυρκαγιών του έτους 2007 σύμφωνα με το άρθρο 5 του Ν.3624/2007 -ΦΕΚ 289.Α΄

δ. Διορισμός συγγενών προσωπικού του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (πρώην Υπ. Δημόσιας Τάξης) σε περίπτωση θανάτου ή ανικανότητας συνεπεία τραυματισμού, αστυνομικού ή πυροσβεστικού υπαλλήλου, κατά την εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας και ένεκα αυτής σύμφωνα με τον Ν. 2452/1996 -ΦΕΚ 283 Α.

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 14:26 | ΜΑΡΙΑ ΑΤΡΕΡΗ

    Είναι αξιόλογη η πρωτοβουλία που παίρνετε για αλλαγή του συστήματος προσλήψεων αλλά είναι τουλάχιστον νοσηρό να προσπαθεί η νέα γενιά να μπει στο δημόσιο και να έχει θέσει ως στόχο ζωής αυτό και μόνο αυτό. Δυστυχώς όμως η αγορά εργασίας στην Ελλάδα είναι τόσο απογοητευτική που μας έχει ωθήσει σε αυτό το σημείο. Όταν τα συνδικάτα στον ιδιωτικό τομέα είναι ανύπαρκτα, όταν τα εργασιακά σου δικαιώματα καταπατόνται από τον εργοδότη ο οποίος δεν ελέγχεται από πουθενά, όταν η επιθεώρηση εργασίας δεν κάνει τη δουλειά της, όταν η ανεργία χτυπάει κόκκινο και σε αναγκάζει να υποστείς την εκμετάλλευση του ιδιωτικού τομέα τότε εξιδανικεύεις το δημόσιο και παλεύεις να εξασφαλίσεις μία θέση.
    Δε θα αναφερθώ σε λεπτομέρειες του σχεδίου που έχετε θέσει σε δημόσια διαβούλευση(έχουν άλλωστε ειπωθεί αρκετά). Είμαι σύμφωνη σε γενικές γραμμές γιατί είναι σαφώς μία πρωτοβουλία που θέτει ως πρώτο στόχο τη διαφάνεια και την αξιοκρατία. Είναι πολύ σημαντικό ότι μας δόθηκε επιτέλους ο λόγος και μπορούμε και εμείς να διεκδικήσουμε αυτό που μας ανήκει. Το πιο απογοητευτικό ομως είναι ότι τόσα χρόνια οι ισχύουσες ρυθμίσεις έβγαζαν μάτι χωρίς να υπάρχει περιθώριο αντίδρασης. Προκηρυξεις φωτογραφημένες που εξέδωσε το ΑΣΕΠ (π.χ. ΟΑΕΔ:πρόσληψη όσων έχουν εμπειρία στην προώθηση στην απάσχοληση αποκλειστικά στον ΟΑΕΔ), συμβάσεις από τα παράθυρα και δωράκι η προσαύξηση, stage που ο άνεργος χωρις βίσμα δεν έμαθε ποτέ, αύξηση του παράβολου από 5 σε 15€, μοριοδότηση του σεμιναρίου του ΟΑΕΔ, ελάχιστες θέσεις για Α.με.Α. Μα όλα αυτά δεν τα έβλεπε κανείς;;;Σε αυτή την αποδοχή δεν έχουμε μερίδιο ευθύνης όλοι μας;;;Από αυτούς που κάνουν πολιτική, μέχρι αυτούς που δέχονται να είναι μέρος αυτού του παιχνιδιού;;;Έίναι ανησυχητικό ότι συμβαίνουν όλα αυτά για εμάς χωρίς εμάς.

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 14:08 | xourafi katerina

    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ Π.Δ.164 ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΟΡΙΟ ΗΛΙΚΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΤΟΜΕΑ.ΔΙΟΤΙ ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ 3-5 ΕΤΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΕΙΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΦΟΡΕΑ ΒΑΣΗ ΤΟΥ Π.Δ.164 ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ 47 ΕΤΩΝ ΠΡΟΚΥΡΗΧΘΕΙ ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΕΝΕΙΣ ΕΚΤΟΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΙΑ ΑΥΤΟ. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΚΑΤΑΡΓΗΣΤΕ Η ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟΝ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΑΝΕΛΕΗΤΟ ΝΟΜΟ ΤΟΥ Π.Δ.164 ΤΗΣ Ν.Δ. ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΕΡΓΑΣΤΟΥΜΕ ΩΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ.ΕΡΩΤΩ ΣΕ ΠΟΙΟ ΙΔΙΩΤ.ΤΟΜΕΑ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΓΥΝΑΙΚΑ 47 ΕΤΩΝ ΓΙΑ ΘΕΣΗ ΔΕ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ. ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΘΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΑΣ ΕΡΓΟ.

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 14:39 | ΣΑΚΑΛΗΣ ΘΕΜΗΣ

    Για τον ανωνυμο που εγραψε το μηνυμα στις 15 Νοεμβριου στις 23:24,
    Α)ο γραπτος διαγωνισμος το 1998 διενεργηθηκε απο το ΑΣΕΠ γιατι παρεληψε να το αναφερει
    Β)Ζηταει απο την κυβερνηση σας να μην καταδικαστει απο εμας οπως οι επιτυχοντες(!) της αγροφυλακης που καταδικασαν τη ΝΔ-καταρχην ενας απο τους λογους που το ΠΑΣΟΚ το 2007 καταψηφισε το νομοσχεδιο για την αγροφυλακη ηταν η μη αξιοκρατικη διενεργεια διαγωνισμου και μαλιστα χωρις ΑΣΕΠ.Και αν η ΝΔ τους διορισε αναξια, οι αγροφυλακες παντως θα συνεχισουν σαν νομαρχιακοι υπαλληλοι χωρις καμμια εγκριση απο το ΑΣΕΠ οπως προσανατολιζεται η νεα κυβερνηση…
    Γ)Αναρωτιεται μετα απο τοσα χρονια γιατι ζηταμε κατι τετοιο:α)γιατι υπαρχει αποφαση του Σ.Τ.Ε.με 29-0 και το ΣΤΕ ειναι για τη δικαιοσυνη οτι το ΑΣΕΠ για τις προσληψεις και β)γιατι ακριβως δεν υπαρχει κατι αναλογο σε αλλους γραπτους διαγωνισμους αφου στον πρωτο του 1995 απονεμηθηκε η αντιστοιχη δικαιοσυνη που ζητουν οι αδιοριστοι του 1998,και ο τριτος του 2004 διενεργηθηκε σωστα γιατι το ΑΣΕΠ στην προκηρυξη του διαγωνισμου διορθωσε οτι αντισυνταγματικο υπηρχε στους προηγουμενους γι’αυτο δεν εμφανιστηκαν νεοι αδιοριστοι.
    Δ)Γιατι μια κυβερνηση δεν μπορει να λεει μονο για αποκατασταση της αδικιας των συμβασιουχων η’να νομιμοποιει τον αγροφυλακα-δεν υπαρχει αποκατασταση αλα καρτ,
    Ε)Γιατι πολυ καλα το σχεδιο νομου προβλεπει την επεκταση του τεστ δεξιοτητων στα 10 χρονια που αποδεικνυει οτι σε ενα γραπτο διαγωνισμο το προσον σου αποδεικνυεται και μετα απο μια δεκαετια και δεν ειναι εφημερο,
    και ΣΤ)και γιατι ΟΛΑ τα επιχειρηματα που γραφει, ακριβως τα επικαλειτο η κυβερνηση της ΝΔ και ο κυριος Παυλοπουλος με το προσχημα της αξιοκρατιας.Και αυτα και αλλα για τοσους αλλους στην κοινωνια ηταν που την καταδικασαν.
    Γι αυτο πρεπει η κυβερνηση να απαλλαγει απο τετοιες λογικες που ισως δινει και αυτη σημασια και να τολμησει να κανει πραξη το δικαιο αιτημα μας.

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 14:31 | ΠΟΛΙΤΗΣ

    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ,ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΜΕ ΣΤΑΖ ΑΠΟ ΤΟ 2005 ΩΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΕΧΩ ΜΑΘΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ…ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΣΤΑΜΑΤΑΩ.ΕΧΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ:

    1 ΓΙΑΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΑΣ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΑΛΑΖΙΑ
    ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΜΠΗΚΑΜΕ ΜΕΣΩ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ?? ΜΑΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ
    ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ??? ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΒΑΖΕΙ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΣΟΥΒΑΛΙ???

    2 ΜΕ ΤΑ 8ΜΗΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ
    ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΟΥΣ
    ΣΥΝΑΛΛΑΣΟΜΕΝΟΥΣ ΣΩΣΤΑ???ΑΦΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 8 ΜΗΝΕΣ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΑΝΕ
    ΚΑΙ ΘΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΕΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ…ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ
    ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ???

    3 ΕΑΝ ΟΙ ΣΤΑΖΕΡΣ ΤΟΥ 1999 ΚΑΙ ΤΟΥ 2000 ΠΟΥ ΜΟΝ/ΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΜΕ 16 ΜΗΝΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ ΤΟΤΕ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΤΑΦΟΡΗ ΑΔΥΚΙΑ ΔΙΟΤΙ ΘΑ
    ΥΠΑΡΧΕΙ ΡΑΤΣΙΤΣΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ
    ΔΙΑΧΩΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΣΤΑΖΕΡΣ ΣΕ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ ΚΑΙ ΓΑΛΑΖΙΟΥΣ…ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΝ/ΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΣΟΙ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΠΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝΕ 24 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΩ,ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΣΑΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ…

    4 ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝΕ ΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑΚΙΑ ΣΤΟΝ ΑΣΕΠ????ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΑΝ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ
    ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΜΕ ΑΓΟΡΑΣΜΕΝΑ ΠΤΥΧΙΑ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ
    ΙΙΕΚ ΜΕ ΒΑΘΜΟ 20. ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΑΝ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΜΕΣΩ ΓΝΩΣΤΟΥ ΚΟΛΟΥΣΑΝΕ ΕΝΣΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΟΥΝΕ ΕΚΕΙ
    ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ!!! ΤΑ ΕΝΣΗΜΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΑΝ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ.
    ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΚΑ ΚΑΙ ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ??

    ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ
    ΔΕΝ ΣΚΟΤΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΟΥΛΟΥΣ ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΟΥΣ…

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 14:05 | Nikoletta_X

    Να γινει ο πίνακας καταξης των επιτυχώντων του γραπτού διαγωνισμού 1Γ/2008 κυλιώμενος προκειμένου να καλυφθούν ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΜΕΣΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ του Υπουργείου Οικονομικών από την αποχώρηση των αναξιοκρατικων stage και συμβάσεων έργου καθώς και για την κάλυψη των οργανικών κενών.

    Επί 5 χρόνια έγιναν ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΕΣ μετατάξεις προς αυτό το Υπουργείο υπαλλήλων που δεν έχουν τις απαράιτητες γνώσεις, και στον συγκεκριμένο διαγωνισμό προκηρύχθηκαν ΜΟΝΟ 250 ΓΕΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ με αποτέλεσμα υποψήφιοι με βαθμολογίες 76% και κάτω να μην είναι διοριστέοι.ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΑΥΤΟ????

    Αν είσατε αξιοκράτες και θέλετε να στελεχώσετε το συγκεκριμένο Υπουργείο με υπαλλήλους που εχουν μάθει να διαγωνίζονται αξιοκρατικά, που έχουν ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ για εργασία στο συγκεκριμένο Υπουργείο ΤΟΤΕ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΤΕ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΣΕ ΚΥΛΙΩΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΑΜΕΣΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ.

    Επιτυχώντες έχετε, με το να κανετε τον πινακα κυλιωμενο εξοικονομειτε χρήματα απο την διενεργεια νεου διαγωνισμου, χρόνο απο την προκηρυξη μεχρι τον διορισμο (τουλαχιστον 2 χρονια) , μέσα σε αυτα τα 2 χρονια οι ηγδη επιτυχώντες θα είναι παραγωγικά στελέχη.

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 13:31 | γιούλα

    Η φιλοσοφία κ το γενικό πλαίσιο του νομοσχεδίου είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.Εντούτοις, μήπως θα έπρεπε να αρχίσει η αλλαγή από το ίδιο το ΑΣΕΠ, δεδομένου ότι οι διαδικασίες επιλογής είναι εξαιρετικά χρονοβόρες; Επίσης, για τα ΑΜΕΑ δεν ακούστηκε τίποτα.Θεωρητικά, κάθε χρόνο πρέπει να προκηρύσονται θέσεις εργασίας. Φυσικά δε συμβαίνει αυτό και όταν προκηρυθχθούν, τα αποτελέσματα αργούν χαρακτηριστικά!! Τέλος, θα ήθελα να αναφερθώ στα stage, τα οποία όλοι βιάστηκαν να κατηγορήσουν και να κατδικάσουν με «δημόσιο λιθοβολισμό». Στα προγράμματα αυτά δουλεύουν νέοι άνεργοι, οι οποίοι βρήκαν διέξοδο στο εργασιακό μεσσαίωνα, προσφιλής χαρακτηρισμός όλων των πολιτικών για να αναφερθούν στα σκοτάδια που επικρατούν στις εργασιακές σχέσεις στην Ελλάδα, και που εργάστηκαν για 500 ευρώ, ανασφάλιστοι και προδοκώντας την προσαύξηση του 50% που ίσως τους έδινε μια αξιοπρεπής εργασία.
    Υ.Γ. Είμαι ΑΜΕΑ με αναπηρία 67%,με προυπηρεσία και με τα τυπικά προσόντα που απαιτούν πολλές θέσεις κ εργάζομαι με το καθεστώς των stage από το 2007. Τι μέλλει γενέσθαι;
    Ευχαριστώ.

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 13:53 | Πορτοκαλίδου Ξένη

    Αξιότιμη κ. Υπουργέ
    Θα ήθελα να ρωτήσω τι προτίθεστε να κάνετε ακριβώς με τους πολύτεκνους; Είναι ένα θέμα που με αφορά άμεσα, όπως αφορά και αρκετούς άλλους συναδέλφους. Είμαι εκπαιδευτικός του κλάδου ΠΕ 04 (Βιολόγος), εργάζομαι ως αναπληρώτρια φέτος και περίμενα την ερχόμενη χρονιά για το διορισμό. Όσο κι αν προσπάθησα να βρω κάποια απάντηση στις συνεντεύξεις σας, δεν υπάρχει κάτι ξεκάθαρο. Εκτός κι αν μου έχει διαφύγει.

    Αν πάντως αληθεύουν τα όσα ακούγονται από ανευθυνουπεύθυνα χείλη δεξιά και αριστερά, σχετικά με την κατάργηση του μέτρου στήριξης της πολύτεκνης οικογένειας, θεωρώ ότι το κοινωνικό πρόσωπο του κράτους δέχεται ένα τεράστιο ράπισμα και ουσιαστικά τίθεται αντιμέτωπο και όχι σύμμαχος του πολίτη και δη εκείνου που στηρίζει ουσιαστικά την ελληνική κοινωνία και δίνει ζωή και συνέχεια στην όλο και συρρικνούμενη ελληνική οικογένεια. Και εκείνου που θα κληθεί στο άμεσο μέλλον, να στηρίξει την Ελλάδα σε εργατικό, επιστημονικό και γενικώς ενεργό δυναμικό.

    Αν υπάρχει λοιπόν η πεποίθηση πως η αξιοκρατία ξεκινά από την καταρράκωση ενός ευαίσθητου τομέα της ελληνικής κοινωνίας και πως με τον ουσιαστικό αποκλεισμό του από το ελληνικό δημόσιο, θα λυθούν όλα εκείνα τα προβλήματα που το ταλανίζουν τα τελευταία 30 χρόνια, τότε συγγνώμη που το λέω, αλλά μπαίνουμε σε βαθιά κοινωνική κρίση.

    Ελπίζω πως όλα όσα ακούγονται είτε δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα είτε πως αν υπάρχουν ως σκέψεις σας, θα τύχουν μιας δεύτερης θεώρησης.

    Θα εκτιμούσα πάντως αν υπήρχε μια ξεκάθαρη απάντηση πάνω στο θέμα.

    Με τιμή

    Πορτοκαλίδου Ξένη
    Εκπαιδευτικός Βιολόγος

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 13:15 | ΓΙΑΝΝΗΣ

    ΕΙΣΤΕ ΣΕ ΣΩΣΤΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΣΑΣ. ΟΜΩΣ ΒΕΛΤΙΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ. ΔΩΣΤΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΟΧΙ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΠΟΛΛΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ.ΜΕ ΤΟ ΤΡΟΠΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΔΙΚΙΑ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΝΑ ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΠΛΑΣΙΟ ΜΙΣΘΟ.
    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΩΣΤΕ ΑΝΑΣΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΡΑΧΟΚΟΚΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 12:22 | ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

    TA STAGE ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΒΥΣΜΑΤΑ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ,ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΜΟΝΟ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΣΩ ΠΟΡΤΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 12:26 | Μαργαρίτα Νικολακάκη-Κέντρου

    Μία παράμετρος που θα ήταν σκόπιμο να ληφθεί υπόψιν των κέντρων λήψεων αποφάσεων αλλά και όλων των μη ευνοημένων ή αδικημένων από τους αξιωματούχους της προηγούμενης κυβέρνησης εργαζομένων (μεταξύ των οποίων συγκαταλέγομαι και εγώ) είναι το εξής:
    Είμαι σε θέση να γνωρίζω (από την απασχόλησή μου με συμβάσεις έργου ή παροχής ανεξαρτήτων υπηρεσιών -με το γνωστό μπλοκάκι- τα τελευταία τέσσερα χρόνια στον Οργανισμό Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού -ΟΠΕΠ- του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού) ότι προεκλογικά έγιναν καθαρά ψηφοθηρικές προσλήψεις προσωπικού με συμβάσεις μίσθωσης εξηρτημένης εργασίας διετούς διάρκειας με ισχύ από την 1η Σεπτεμβρίου 2009, χωρίς να υπάρχουν ελλείψεις προσωπικού, τουλάχιστον στη Διεύθυνση Ψηφιακών Εφαρμογών, όπου απασχολούμαι, και μάλιστα σε περίοδο που η Διοίκηση του ΟΠΕΠ δηλώνει ότι αντιμετωπίζει σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα. Οι άρτι αυτοί προσληφθέντες θα παραμείνουν στον ΟΠΕΠ, εκτός απροόπτου, μέχρι και τον Αύγουστο του 2011, ενώ κατά πολύ αρχαιότεροι εργαζόμενοι με πλούσια εμπειρία και τεχνογνωσία και μεγάλη προσφορά στον Οργανισμό δεν θα μπορούν πλέον να προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους στην προώθηση του πολύπαθου Ελληνικού Πολιτισμού, άλλοι από το τέλος του έτους και άλλοι από τον Σεπτέμβριο του 2010, καθώς θα έχουν λήξει οι συμβάσεις τους. Αναμφίβολα, ανάλογες προεκλογικές προσλήψεις θα έχουν γίνει και στις κεντρικές ή περιφερειακές υπηρεσίες του ΥΠ.ΠΟ.Τ, αλλά και σε άλλα υπουργεία και φορείς του Δημοσίου. Καλώ λοιπόν τους αρμοδίους να διερευνήσουν αυτό το ζήτημα και να λάβουν μέτρα για την εξάλειψη των πρόσφατων και των επικείμενων αδικιών εις βάρος των παλαιών εργαζομένων στο ΥΠ.ΠΟ.Τ. και όπου αλλού.

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 12:57 | ΕΥΑ

    ΚΥΡΙΟΙ, ΕΙΜΑΙ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ Γ.Π.Α, ΜΕ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΟΧΘΗΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΧΤΩ ΔΙΟΤΙ ΠΙΣΤΕΥΑ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΚΥΡΗΣΣΕΤΕ ΚΑΙ ΑΡΝΗΘΗΚΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΟΣΦΥΟΚΑΜΠΤΗΣ ΚΑΙ ΔΟΥΛΟΠΡΕΠΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΑ ΜΕ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ, ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ 3 ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ, ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ, ΜΗΤΕΡΑ ΕΝΟΣ ΠΑΙΔΙΟΥ 2 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΤΟ 2ο ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΠΗΚΑ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΝΣΤΑΣΗΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΜΟΥ(ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ).
    ΚΑΙ ΣΑΣ ΡΩΤΑΩ ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΟΙ ΟΙ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΚΑΡΠΩΝΟΝΤΑΙ ΕΠΙ ΣΕΙΡΑΣ ΕΤΩΝ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ; ΔΗΛΑΔΗ Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΥΝΤΕΛΟΥΝ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΠΟΓΕΝΝΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ(ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ) ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΟΤΙ ΘΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ;ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΤΕ ΩΣ ΚΡΑΤΟΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΔΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΠΑΡΟΧΕΣ.ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΠΟΥΘΕΝΑ ΝΑ ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΤΕ ΠΩΣ ΠΡΟΤΙΘΕΣΤΕ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΖΗΤΗΜΑ. ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΗΚΑΤΕ ΠΟΤΕ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΠΑΡΟΔΟΣ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ;Η ΜΗΠΩΣ ΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΟΝΕΙΟΣ ΟΤΑΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΕ ΣΚΟΠΟ;ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ, ΣΚΕΦΤΗΚΑΤΕ ΠΟΤΕ ΟΤΙ ΙΣΩΣ ΑΥΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΟΡΦΗ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΝΕΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΕΚΝΟΠΟΙΗΣΟΥΝ Η ΚΑΤΑΦΕΥΓΟΥΝ ΣΕ ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΓΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑ;ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ ΣΤΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΥΠΟΓΕΝΝΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΜΠΟΡΩ ΟΜΩΣ;
    ΕΠΙΣΗΣ ΣΑΣ ΚΑΤΑΘΕΤΩ ΟΤΙ ΕΠΙ ΣΕΙΡΑΣ ΕΤΩΝ ΕΙΜΑΙ ΘΕΑΤΗΣ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΑΝΕΥ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ. ΕΣΤΙΑΣΤΕ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΣΤΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΓΑ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΑΤΟΜΑ ΑΝΙΔΕΑ(ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟ ΠΡΟΣΟΝ ΕΝΑ ΠΤΥΧΙΟ ΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΕΩΣ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ) ΠΟΥ ΑΠΛΑ ΥΠΕΓΡΑΦΑΝ ΣΥΝΕΧΩΜΕΝΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ (ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΠΣΕΑ-ΚΑΝΤΕ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΤΕ ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ), ΕΣΤΙΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΑΓΡΩΓΗ, ΣΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΟΠΕΚΕΠΕ, ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΟΥ ΟΠΕΚΕΠΕ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΒΟΛΕΜΑΤΑ(ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ 21 ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΑΝ ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΛΓΑ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ ΤΑ ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΕΛΕΓΧΟΥ 4-5 ΜΗΝΕΣ. ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΑΚΡΙΒΟΔΙΚΑΙΟΙ;ΕΓΩ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΜΕ; ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΑΠΛΩΣ ΝΑ ΘΕΩΡΗΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΛΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ »ΣΥΓΚΥΡΙΩΝ»;Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΚΥΡΙΟΙ, ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΙ, ΑΝΑΙΡΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ. ΠΩΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΜΕ, ΑΝΑΡΩΤΗΘΗΚΑΤΕ ΠΟΤΕ ΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΧΥΛΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ;
    ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΑΦΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ, ΜΕ ΠΟΙΑ ΛΟΓΙΚΗ;ΚΑΤΑΘΕΣΤΕ ΤΗΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ. ΑΦΟΥ ΕΠΙΘΥΜΕΙΤΕ ΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΑΝΤΕΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ, ΑΞΙΟΛΟΓΕΙΣΤΕ ΤΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΕΡΧΕΣΤΕ ΣΕ ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ.
    ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΣΤ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΜΕ 400 ΜΟΡΙΑ ΟΣΑ ΔΗΛΑΔΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΤΟΧΟΣ ΕΝΟΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ. ΕΝΑ ΤΕΣΤ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΣΤ ΓΝΩΣΕΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΝΟΥΣΙΩΝ(ΠΟΙΟΣ ΕΚΡΟΣΩΠΟΣ ΧΩΡΑΣ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΕ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΟΙΑ Η ΙΣΟΤΙΜΙΑ ΔΟΛΑΡΙΟΥ ΕΥΡΩ ΚΤΛ).
    ΙΣΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΝΑ ΕΙΣΑΓΕΤΕ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΡΑΠΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ, ΟΜΩΣ ΤΟΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΤΕ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΜΕ.ΒΙΑΣΤΗΚΑΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕΛΕΤΗΣΑΤΕ ΣΩΣΤΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΣΑΣ. ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΕΤΕ ΤΙΣ ΑΔΙΚΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ, ΕΣΤΩ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΖΗΤΗΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΗΘΙΚΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΟΤΙ ΤΙΜΑΤΕ ΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ.ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΛΜΑΤΩΣΕΙ, ΚΥΡΙΟΙ, ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΑΝΑΙΡΕΙΤΕ Η ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕ ΑΝΕΣΗ ΚΑΙ ΑΠΕΡΙΣΚΕΨΙΑ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΥΤΗ.

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 12:20 | ΚΑΤΕΡΙΝΑ

    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΟΜΗΡΙΑ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ, ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.
    ΤΕΡΜΑ ΣΤΟ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΤΗς ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΕ ΜΠΛΕ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ.
    ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΤΩΡΑ

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 12:34 | ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ

    ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ 1998

    Η προηγούμενη κυβέρνηση έθεσε σε αχρηστία την Ελληνική Δικαιοσύνη και εφάρμοσε «τακτοποίησε» τις δικαστικές αποφάσεις κατά το δοκούν, ενώ έκανε ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους ημέτερους.

    Με την αλλαγή του πολιτικού σκηνικού και ακούγοντας όλες αυτές τις εξαγγελίες για αξιοκρατία πίστεψα ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και για τους επιτυχόντες του 1998. Ελπίζω ότι το Υπουργείο Εσωτερικών δε θα αγνοήσει για μια ακόμη φορά δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν ανθρώπους που δεν καταδέχθηκαν να περάσουν από τα βουλευτικά γραφεία για να διοριστούν, αλλά διάβασαν και πέτυχαν σε έναν διαγωνισμό.

    Η πρότασή μου λοιπόν, για να αποκατασταθεί η αδικία που συντροφεύει, εμάς και τις οικογένειές μας, είναι να γίνει άμεσα ο διορισμός μας. Στο νέο Σ/Ν θα πρέπει να μεριμνήσετε και για εμάς. Έτσι θα αποδείξετε εμπράκτως ότι όλα αυτά τα οποία ισχυρίζεστε δεν είναι απλά λόγια αλλά στάση ζωής.

    Διαφορετικά γιατί θα πρέπει να υφίστανται δικαστήρια, νόμοι και διατάξεις;

    Γιατί οι αδικημένοι να προσφεύγουν σε αυτά;

    Γιατί οι νέοι να πιστεύουν στο ΑΣΕΠ και σε ένα κράτος δικαίου;

    Πως θα ζητήσετε από τους απλούς πολίτες να είναι δίκαιοι, να μη φοροδιαφεύγουν και να τηρούν το γράμμα του νόμου;

    Γιατί τα παιδιά μας να διαβάζουν και να εφοδιάζονται με γνώσεις;

    Πιστέψαμε σε σας, μη μας απογοητεύσετε λοιπόν!

    ΟΛΟΙ έχουν δικαίωμα για μια θέση στο δημόσιο αρκεί να παλέψουν γι’ αυτή. Εμείς παλέψαμε 11 ΧΡΟΝΙΑ και αν χρειαστεί θα παλέψουμε κι άλλο!

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 12:37 | Αριστοτέλης Σταγκίκας

    Σύμφωνα με το παρόν σχέδιο νόμου, υπάγονται σε αυτόν: «Οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης α΄ και β΄ βαθμού, συμπεριλαμβανομένων και των αμιγών και μεικτών επιχειρήσεων τους…». Ωστόσο, σύμφωνα με το άρθρο 252 του νέου Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, οι επιχειρήσεις ΟΤΑ διακρίνονται πλέον σε κοινωφελείς και σε ανώνυμες εταιρείες.

    Ειδικότερη κατηγορία των ανωνύμων εταιρείων ΟΤΑ είναι οι Αναπτυξιακές ΑΕ ΟΤΑ. Δεν ξέρω αν είναι στα σχέδια σας κ. Υπουργέ κάποια ειδικότερη ρύθμιση για τις αναπτυξιακές, αλλά είναι γεγονός – όπως σχολίασαν δύο συμπολίτες μου – ότι έχει δημιουργηθεί ένα αξιόλογο ανθρώπινο κεφάλαιο σε αυτές τις εταιρείες σχετικά με την διαχείριση και υλοποίηση έργων ΕΣΠΑ, ανάπτυξης αγροτικού χώρου (LEADER, ΟΠΑΑΧ), εκπόνησης μελετών και λοιπά. Η σωρευμένη γνώση και εμπειρία θα πρέπει να διατηρηθεί (ας μην ξεχνάμε ότι και το ΕΣΠΑ ουσιαστικά δεν έχει ξεκινήσει) και μην ξεκινήσουμε πάλι απο την αρχή.

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 12:20 | ΑΝΩΝΥΜΟΣ

    ΚΑΛΗΜΕΡΑ,

    ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ Η ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΥΡΟΥ ΜΕΤΑΠΤΙΧΙΑΚΟΥ ΤΙΤΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΕΝΑ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΤΑΤΗΣΕΙ ΜΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΟΥ ΜΕΤΑΦΡΑΖΟΝΤΑΙ ΩΣ ΤΟ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ. ΠΟΛΛΟΙ ΛΙΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΕΝΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΥΑΤΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΓΝΩΣΗ.
    ΑΥΤΗ Η ΑΛΛΟΓΙΣΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ. ΤΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ.
    ΑΚΟΜΗ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ. ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕΝΟΥΝ ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ????

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 11:02 | ΠΑΥΛΟΥ ΑΝΝΑ

    σωστό. αλλά στην βουλή τι γίνεται??????ο χαμός!!!!!!

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 11:20 | ΜΑΡΙΑ ΝΑΣΙΟΠΟΥΛΟΥ

    Συνήθως το απλό είναι συνάμα και το πιό δύσκολο.Και αυτό το νομοσχέδιο παρά τις καλές προθέσεις των συντακτών, που δεν αμφισβητώ, δυστυχώς κινείται στην κατεύθυνση της συντήρησης και της διατήρησης αφενός της διαδικασίας μοριοδότησης αλλά και της υποχρεωτικής για τους συμμετέχοντες στούς διαγωνισμούς απόκτηση τίτλων μεταπτυχιακών, διδακτορικών κλπ αλλά και ECDL κ.ά. Γύρω από την αγωνία των νέων να βρούν δουλειά έχουν δημιοθργηθεί πολλά παραμάγαζα φροντιστήρια, σχολές αναγνωρισμένες από το Κράτος για τη χορήγηση των ECDL, που κοστίζουν ακριβά στην ελληνική οικογένεια.
    Αντιπρόταση λοιπόν στην πρόταση.
    Γραπτοί διαγωνισμοί ΠΕ, ΤΕ ΔΕ με τη μέθοδο των multiple choise, με ύλη γνωστή εκ των προτέρων, με μία αίτηση, χωρίς την υποβολή των αντίστοιχων δικαιολογητικών στο ΑΣΕΠ.
    Συμμετέχουν στην κάθε κατηγορία οι έχοντες πτυχίο ΑΕΙ(χωρίς συνάφεια)ΤΕΙ, Λυκείου.
    Κατάταξη των υποψηφίων ανάλογη των αποτελεσμάτων τους στη γραπτή δοκιμασία.
    Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων έλεγχος για την ύπαρξη των τίτλων από το ΑΣΕΠ. Εννοείται των βασικών τίτλων.
    Οι φορείς που θα υποδέχονται τους επιτυχόντες εάν έχουν μεταπτυχιακό ή διδακτορικό ή παραπανω από μία ξένη γλώσσα να πριμοδοτούν μισθολογικά τα ε[ιπλέον προσόντα.
    Με αυτόν τον τρόπο ε΄μαη ότι ανακουφίζονται οικονομικά οι οικογένειες, σταματά αυτό το απίστευτο κυνηγητό των νέων για τίτλους, όχι για γνώσεις και το σύστημα γίνεται πραγματικά δίκαιο.
    Ολες οι λοιπές μοριοδοτήσεις καταργούνται(εργασίας εμπειρίαςκλπ). κλπ).Αυτό το σύστημα κατά τη γνώμη μου φέρνει πλήρη δικαιοσύνη.

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 11:17 | ΞΥΔΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

    ΕΦΤΑΣΕ ΝΟΜΙΖΩ Η ΩΡΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΔΕΙ ΥΠΕΥΘΥΝΑ & ΚΑΤΑΜΑΤΑ
    ΕΝΑ ΜΕΙΖΟΝ ΘΕΜΑ.
    ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΕΞΕΤΑΣΟΥΜΕ ΗΘΙΚΑ,ΝΟΜΙΚΑ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΗΚΩΝΕΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛ.ΓΡΑΠΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΑΣΕΠ 1998.
    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΟΜΙΖΩ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΛΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΝΑ ΧΕΙ ΒΙΩΣΕΙ ΣΤΟ ΠΕΤΣΙ ΤΗΣ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΑΔΙΚΙΑ,ΕΚΔΙΚΗΣΗ,ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟ,ΜΙ
    ΚΡΟΤΗΤΑ,ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΛΟΓΟ ΠΙΣΤΕΨΕ ΣΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
    ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΑΣ ΤΟΝ ΘΕΣΜΟ ΤΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ & ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΟΥ ΑΣΕΠ….ΓΡΑΨΑΜΕ ΠΕΤΥΧΑΜΕ ΚΑΙ Η ΛΑΘΟΣ ΔΙΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΜΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΕΚΤΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ….ΤΟ ΕΙΠΕ ΑΠΟ ΤΟ 1999 ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΕΜΠΝΕΥΣΤΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ
    Ο Κ.ΠΕΠΟΝΗΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ.
    ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΛΟΓΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΟΥ 1995 ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΑΝ
    ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΜΗ ΔΙΟΡΙΣΤΕΟΙ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ….ΓΙΑΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥ 1998 ΓΝΩΡΙΣΑΜΕ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟ ΧΕΡΙ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ,ΙΣΟΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΕ ΕΝΟΙΑΣ ΔΙΚΑΙΟΥ & ΗΘΙΚΗΣ Σ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ.
    ΠΙΣΤΕΨΑΜΕ ΟΤΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΝΤΩΣ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΙΣΟΝΟΜΙΑ,ΙΣΟΠΟΛΙΤΕΙΑ,ΔΙΚΑΙΟ,ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ,ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ,ΗΘΙΚΗ ΔΕΝ ΤΙΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΑΠΛΑ ΑΛΛΑ ΤΙΣ Π Ι Σ Τ Ε Υ Ε Ι.
    ΑΠΟΔΕΙΞΤΕ ΜΑΣ ΟΤΙ ΑΞΙΖΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΘΕΣΜΟΥΣ
    ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ……

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 11:47 | κώστας κ.

    ΔΕΝ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΕΑΝ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΘΑ ΜΟΡΟΙΟΔΟΤΗΘΕΙ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΕΙ ,ΤΕΙ.
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ 4 ΚΑΙ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΣΠΟΥΔΕΣ.
    ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΡΟΙΟΔΟΤΗΘΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ, ΑΝ ΟΧΙ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ,ΟΣΑ ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΥ.

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 11:58 | Κατερίνα Π.

    Αδιόριστοι επιτυχόντες Γραπτού Διαγωνισμού ΑΣΕΠ 1998

    Ισότητα – Ισονομία – Αξιοκρατία. Λέξεις με νόημα που πιστέψαμε όλοι όσοι δώσαμε εξετάσεις στον εν λόγο γραπτό διαγωνισμό για θέσεις στο Δημόσιο. Τις είδαμε να κουρελιάζονται στις λίστες διορισμού του 1999 να δικαιώνονται στα δικαστήρια και να ξανακουρελιάζονται το 2005 με την ρύθμιση Παυλόπουλου. Δεν ζητάμε καμιά είδους χάρη! Ζητάμε να εφαρμοστεί και για εμάς η Ισονομία και η Ισοπολιτεία που είναι Συνταγματικά μας δικαιώματα και που τα έχουμε κατακτήσει μια φορά πετυχαίνοντας στις εξετάσεις και άλλη μια φορά στο Συμβούλιο Επικρατείας που μας δικαίωσε.
    Ότι και να κάνετε για την εξυγίανση στους διορισμούς του Δημοσίου, όσο και αν ενισχύσετε τις διαδικασίες μέσω ΑΣΕΠ όσο θα υπάρχει έστω και ένας αδιόριστος απ τους Επιτυχόντες του Γραπτού Διαγωνισμού του 1998 θα υπάρχει μια ανοιχτή πληγή.

    Δώστε τώρα λύση για άμεσο διορισμό

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 11:17 | Μαρία Σαρτζετάκη

    Πρέπει οπωςδήποτε να επαναπροσδιοριστούν οι διαδικασίες πρόσληψης μέσω ΑΣΕΠ με απώτερο στόχο να μειωθεί ο χρόνος πρόσληψης από την ημέρα που μια υπηρεσία δηλώνει την ανάγκη πρόσληψης μέχρι την πρόσληψη

    Προτείνω όλες οι αιτήσεις στο ΑΣΕΠ να είναι ηλεκτρονικές (όποιος δεν μπορεί να την καταθέσει μπορεί να απευθυνθεί σέ ένα ΚΕΠ ώστε να την κατάθέσει αντ’αυτού βάσει χειρόγραφης αίτησης). Η προσκόμιση δικαιολογητικών δεν είναι απαραίτητη σε αυτό το στάδιο
    Ο Πίνακας κατάταξης δημιουργείται άμεσα μετά την καταληκτική ημερομηνία λήξης της προκύρηξης και πλέον οι επιτυχόντες ΜΟΝΟ πρέπει να καταθέσουν τα δικαιολογητικά ΠΡΙΝ προσληφθούν. Σε περίπτωση που δεν καλυφθεί ο αριθμός των θέσεων συνεχίζεται με τους επόμενους στη λίστα

    Σε μεταγενέστερο χρόνο, όλα τα δικαιολογητικά μπορούν να είναι ηλεκτρονικά πιστοποιημένα

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 11:35 | ΔΕΛΛΑΓΡΑΜΑΤΙΚΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

    Θα ήθελα να ρωτήσω αν οι αιτήσεις για τις προκηρύξεις των Ο.Τ.Α. – Δήμων κλπ, θα συνεχίσουν να αποστέλλονται στο Φορέα (όπως ισχύει σήμερα ) ή θα αλλάξει το υπάρχον καθεστώς και θα αποστέλλονται απευθείας στο Α.Σ.Ε.Π.

    Ευχαριστώ

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 11:44 | Χάρης Μπασδέκης

    Αν και είμαι συμβασιούχος στο Δημόσιο και ανήκω στην κατηγορία των ατόμων που μπήκαν με την αξία τους σαν υποψήφιος διδάκτωρ πριν πέντε χρόνια, εντούτοις θεωρώ όπως βλέπω και ιδίοις όμασοι καθημερινά, ότι η συντριπτική πλειοψηφία εργάζονται με συμβάσεις έργου στο σύνολο των Δημοσίων οργανισμών λόγω του ότι έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με τους προϊσταμένους και υπευθύνους των εν λόγω οργανισμών ή ελέω πελατειακών πολιτικών σχέσεων. Η συντριπτική πλειοψηφία των συμβασιούχων αυτών δεν έχει σε καμία περίπτωση τα προσόντα να διεκδικήσει τη μονιμοποίηση τους μέσω γραπτού διαγωνισμού ή μοριοδότησης και περιμένει τη μονιμοποίηση τους λόγω των συνεχών ετών προϋπηρεσίας και του ότι θεωρούν ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες επειδή έχουν συνεχείς συνεχόμενες συμβάσεις. Συνεπώς παρόλο που δε με συμφέρει προσωπικά η κατάργηση της μοριοδότησης, επικροτώ αυτή την κίνηση αξιοκρατίας στην οποία προβαίνετε και στην ισότητα μεταξύ δημοσίων και ιδιωτικών εργαζομένων. Επίσης θεωρώ ότι σωστά πράττετε να μεταφέρετε όλες τις προκηρύξεις κάτω από τον έλεγχο του ΑΣΕΠ, προκειμένου να αυξηθεί η αξιοκρατία. Εξάλλου το ΑΣΕΠ θεωρείται από τους λίγους θεσμούς σε αυτή τη χώρα που εμπιστεύονται οι Έλληνες πολίτες. Η ένσταση μου σχετίζεται με τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Είναι πασιφανές ότι το ΑΣΕΠ δεν είναι κατάλληλα επανδρωμένο για να χειριστεί γρήγορα τέτοιες καταστάσεις. Κάνει κατά μέσο όρο γύρω στο ένα έτος ανά διαγωνισμό προκειμένου να δημοσιεύσει τα οριστικά αποτελέσματα. Συνεπώς ο χρόνος δημοσιοποίησης των αποτελεσμάτων ανά διαγωνισμό θα πολλαπλασιαστεί αν εκχωρηθούν στον ΑΣΕΠ όλοι οι διαγωνισμοί επιλογής προσωπικού πλήρωσης οργανικών θέσεων και οι διαγωνισμοί κάλυψης θέσεων ορισμένου χρόνου. Αυτό είναι ένα πολύ λεπτό ζήτημα το οποίο θα πρέπει να αντιμετωπίσετε με τη δέουσα προσοχή. Εξάλλου το ήδη υπάρχον χρονικό διάστημα αναμονής του ενός έτους είναι πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα και θα πρέπει να μειωθεί κατά πολύ και όχι να πολλαπλασιαστεί.

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 10:41 | ΠΛΙΑΣΑΣ ΟΡΕΣΤΗΣ

    Πρέπει να προβλεφθεί ιδιαίτερο καθεστώς (διαδικασία) για τις προσλήψεις στους Φορείς Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ- Άρθρο 30 του Νόμου 3537/2007).
    Υπάρχουν ΦοΔΣΑ, οι οποίοι προκειμένου να κάμψουν τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών και να καταφέρουν να χωροθετήσουν, να κατασκευάσουν και να λειτουργήσουν τα έργα διαχείρισης στερεών αποβλήτων (Χ.Υ.Τ.Α. – Σταθμοί Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων – Μονάδες Ανακύκλωσης – Κομποστοποίησης, κ.λ.π.) έχουν δεσμευθεί έναντι των τοπικών κοινωνιών ότι οι εργαζόμενοι στις εγκαταστάσεις αυτές, θα είναι από την περιοχή της κάθε εγκατάστασης.
    Με το Νόμο 3688/2007 – Άρθρο 15 – παρ. 9, οι ΦοΔΣΑ τηρώντας τις δεσμεύσεις έναντι των τοπικών κοινωνιών, έχουν προσλάβει προσωπικό με συμβάσεις έργου και λειτουργούν τα έργα αυτά. Το προσωπικό αυτό έχει εκπαιδευθεί στο εξειδικευμένο αυτό αντικείμενο, έχει αποκτήσει μια πολύ καλή εμπειρία και αποτελεί μια πολύ καλή «μαγιά» για την περιβαλλοντικά ορθή λειτουργία των έργων αυτών.
    Πρέπει λοιπόν το προσωπικό αυτό να παραμείνει αλλά και τυχόν προσωπικό που μελλοντικά απαιτηθεί να εργασθεί στον ΦοΔΣΑ να είναι από τη περιοχή.
    Στη περίπτωση κατά την οποία δεν τηρηθούν οι δεσμεύσεις των ΦοΔΣΑ έναντι των τοπικών κοινωνιών, (π.χ. ¨απολυθούν¨ οι ήδη εργαζόμενοι που είναι από τη περιοχή, ή προσληφθούν προς εργασία άτομα από άλλες περιοχές, κ.λ.π.) το πιο πιθανό είναι να δημιουργηθούν τα εξής προβλήματα:
    • Για ένα χρονικό διάστημα τα έργα να μην λειτουργούν όπως πρέπει καθόσον είναι ένα πολύ εξειδικευμένο αντικείμενο και το προσωπικό πρέπει να εκπαιδευθεί κατάλληλα.
    • Οι τοπικές κοινωνίες να αντιδράσουν με δυναμικές κινητοποιήσεις, π.χ. κλείνοντας τους δρόμους πρόσβασης προς τις εγκαταστάσεις.

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 02:37 | Γιώργος Πανίδης

    Οι πανεπιστημιακοί πρέπει και αυτοί να επιλέγονται όπως επιλέγονται οι καθηγητές στα σχολεία. Γιατί η διαφοροποίηση; Η οικογενειοκρατία που υπάρχει σήμερα, υποβαθμίζειο τους ρόλους.

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 02:46 | ΚΩΣΤΑΣ

    Συγνώμη αλλά αφού θέλετε να είστε τόσο αξιοκρατικοί όσο λέτε θα πρέπει να κάνετε και κάτι άλλο. Να απολύσετε τους συμβασιούχους υπαλλήλους που γίνανε αορίστου το 2004 (και οι περισσότεροι ήταν από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ) με το διάταγμα Παυλόπουλου και να τους βάλετε να δώσουν κι αυτοί γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ. Εκεί θα σας παραδεχθώ. Γιατί κι αυτοί γίνανε αορίστου με το πρόσχημα ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Επίσης όσους γίνανε μόνιμοι από το 1980 και μετά χωρίς διαγωνισμό αλλά μπαίνοντας από το παράθυρο να τους βάλετε να δώσουν επίσης γραπτό διαγωνισμό. Αυτό είναι το πιο δίκαιο. Και μην μου πείτε ότι δεν είναι εύκολο να βρείτε ποιοί είναι γιατί είναι πολύ εύκολο. Μην μου πείτε ότι αυτοί είναι μεγάλοι άνθρωποι έτοιμοι για τη σύνταξη. Γιατί αν είναι έτσι τότε δεν θα αποδίδουν και στη δουλειά τους και όλο εξώ για βόλτες και καφέ είναι όπως οι περισσοτεροι δημόσιοι υπάλληλοι. Αφού λοιπόν ξεκινήσατε κάτι τόσο καλό και δίκαιο όπως λένε όλοι εδώ μέσα κάντε το σωστά. Επίσης σε τι χρησιμεύουν οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε κάποιον που θα κάνει τα χαρτιά του για 8 μήνες απασχόλησης? Στο να πάρει 700 και 800 ευρώ το μήνα μόνο για 8 μήνες? Και μετά? Τι θα κάνει? Θα περιμένει 12 μήνες στην ανεργία μήπως και μαζέψει τα μόρια για να ξαναμπεί σε κάποια θέση? Μόνιμες δουλειές θέλει ο κόσμος και όχι συμβάσεις. Και κάτι ακόμα. Μήπως πρέπει να βγάλετε και κανένα νόμο για όλους τους πολιτικούς? Νομίζω δεν είναι κακό να μπαίνουν κι αυτοί με διαγωνισμούς ΑΣΕΠ κάθε 4 χρόνια και ο καλύτερος στη βθμολογία να γίνεται και προθυπουργός ακόμα. Σκεφτείτε το.

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 01:21 | Παναγιωτης

    Η πρότασή μου έχει να κάνει με τη γενική αλλαγή της φιλοσοφίας προσλήψεων στο δημόσιο.
    Προτείνω προκήρυξη κάθε 2 ή 3 χρόνια πανελληνίων εξετάσεων του τύπου των εξετάσεων για ΑΕΙ-ΤΕΙ. Οι εξετάσεις αυτές θα περιέχουν θέματα γενικού ενδιαφέροντος και γνώσεων χωρίς την ύπαρξη συγκεκριμένης ύλης με μόνο γνώμονα της αναζήτηση ατόμων που έχουν ευφυία, κρίση και γενικές γνώσεις (ιστορικές, τρέχουσας καθημερινότητας, δημοκρατικών αρχών, κλπ). Ο βαθμός που θα πετυχαίνει ο κάθε εξεταζόμενος θα συνοδεύει για τα επόμενα 2 ή 3 χρόνια τις αιτήσεις του σε κάθε προκήρυξη πρόσληψης, που θα προκηρύσει το Δημόσιο, οι ΟΤΑ, τα ΝΠΔΔ & οι λοιποί κρατικοί Οργανισμοί.
    Τι θα πετύχουμε: Έξυπνους υπαλλήλους.
    Τι θα αποφύγουμε: Να παίρνει τη θέση του κλητήρα ή του διοικητικού υπαλλήλου πτυχιούχος … βιολόγος με μεταπτυχικό ή διδακτορικό στο πέταγμα της … μύγας.

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 01:19 | ΓΙΩΡΓΟΣ 77

    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.
    ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΜΟΥ ΝΑ ΣΑΣ ΥΠΟΒΑΛΛΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ-ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΚΦΡΑΣΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ.
    1)ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΣΤΟ ΙΔΙΟ «ΤΣΟΥΒΑΛΙ».Η ΟΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΞΕΣΠΑΣΕΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ STAGE ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΣΥΡΕΙ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ!ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΙ ΜΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ.ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ 5-6 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΔΙΑΔΟΧΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ.ΤΙ ΣΚΟΠΕΥΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΣ?ΑΝ ΔΕ ΒΡΕΘΕΙ ΜΙΑ ΔΙΚΑΙΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΟΝ ΑΣΕΠ!
    2)ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ.
    3)ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΣΕ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΑ ΔΙΑΤΗΡΩ ΤΙΣ ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ ΜΟΥ.ΚΑΤΑΡΧΑΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΤΙΤΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΜΕΝΗΣ ΘΕΣΗΣ.ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΗΣ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΠΩΣ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΤΟΧΟΙ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ ΤΙΤΛΩΝ ΔΕΝ ΕΠΙΛΕΧΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΛΕΟΝ ΔΙΑΦΑΝΕΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ!
    4)ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΚΤΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΑΙΖΕΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΡΟΛΟ.ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΕΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ.Ο ΘΕΣΜΟΣ ΤΩΝ ΚΕΠ ΕΙΝΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΥΡΕΙΑ ΑΠΟΔΟΧΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!ΕΧΕΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΒΡΑΒΕΥΘΕΙ ΟΥΚ ΟΛΙΦΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ!ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΖΗΛΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΦΟΣΙΩΣΗ ΠΟΥ ΕΔΕΙΞΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΩΝ ΚΕΠ.ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΑΥΤΗ Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΤΙΜΗΘΕΙ.ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΕ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ON LINE ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.ΑΝ ΕΡΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΞΟΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΚΑΙ ΑΜΦΙΒΟΛΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΘΕΤΙΚΟ ΔΕ ΤΟ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ!ΔΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΜΙΑ ΔΙΚΑΙ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ?
    5)ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΙΚΗ ΜΝΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.(Α.Μ.Ε.Α.) ΑΥΤΗ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΘΕ 5 ΚΑΙ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΑΕΔ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΟΡΟΙΔΙΑ!ΠΡΩΤΟΝ ΓΙΑΤΙ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΠΑΝΙΑ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΡΓΟΥΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΕΙΔΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΠΟΥ ΝΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΜΙΑ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΣΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΤΟΥ ΑΣΕΠ?
    ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΤΕ ΜΙΑ ΣΑΦΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΘΕΣΑ.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ.

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 00:45 | Β.Λ.

    Μια ερώτηση / διευκρίνηση: Επιχειρήσεις όπου το δημόσιο έχει ποσοστό ιδιοκτησίας κάτω του 50% αλλά ασκεί το management (δηλ. ορίζει διοίκηση) θα ισχύσουν οι προσλήψεις μόνο μέσω ΑΣΕΠ;

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 00:27 | Αλέξης

    Οι αλλαγές είναι προς τη σωστή κατέυθυνση.
    Αυτό που θέλω να βάλω σαν θέμα είναι πως πρέπει επιτέλους να υπάρχει ειδική μεταχείριση για τις «μονογονεϊκές» οικογένειες. Μία χήρα με παιδιά ανήλικα , θέλει την άμεση στήριξη της πολιτείας , τουλάχιστον στο θέμα ΕΡΓΑΣΙΑ.
    Στις προσλήψεις ΔΕ, δεν θα ήταν κακό, εφόσον έχουν τα τυπικά προσόντα, να προηγούνται οι γονείς μονογονεϊκών οικογενειών με ανήλικα παιδιά.

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 00:14 | ΖΩΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΑ

    Η πρωτοβουλία θετική αλλά εξαιρετικά λίγη μελέτη έχει γίνει και έμφαση έχει δοθεί σε ειδικότερες κατηγορίες του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

    1. Κατά την παρ.3 άρθρου 9 Ν.3577/2007,
    ΦΕΚ Α 130/8.6.2007,η οποία ισχύει από την 1η Ιανουαρίου 2007:
    «3. Η παράγραφος 2 του άρθρου 14 του ν. 2190/1994 (ΦΕΚ 28 Α`), όπως ισχύει, εφαρμόζεται και για το προσωπικό που απασχολείται με σύμβαση έργου ή εργασίας από το Ινστιτούτο Νεολαίας για την εκτέλεση έργων στο πλαίσιο συγκεκριμένου επιδοτούμενου, συγχρηματοδοτούμενου ή αυτοχρηματοδοτούμενου προγράμματος».

    Στο πλαίσιο αυτό μήπως θα έπρεπε ήδη να είχατε σκεφτεί την πρόβλεψη εξαιρέσεως για συμβάσεις έργου ή εργασίας γενικότερα για την εκτέλεση έργων στο πλαίσιο επιδοτούμενων, συγχρηματοδοτούμενων ή αυτοχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων?» Στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ για παράδειγμα, θα χαθούν πολλά χρήματα από καθυστερήσεις για προσλήψεις αν οι φορείς που υλοποιούν τα έργα αυτά, καθώς και άλλα ευρωπαϊκά και διεθνή έργα μπουν σε διαδικασίες ΑΣΕΠ για να τα υλοποιήσουν. Η χρηματοδότηση των εν λόγω συμβάσεων από τα έργα αυτά δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό των εν λόγω φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα και είναι καθόλα επιλέξιμα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Έτσι υλοποιούνται όλα τα έργα ευρωπαϊκά και διεθνή μέχρι σήμερα και έχουν εξαιρεθεί από όλους τους σχετικούς νόμους. Δεν είναι τυχαίο ότι στο π.δ. 164/2004 υπήρχε ρητή πρόβλεψη για συμβάσεις συνολικού χρόνου διάρκειας απασχόλησης άνω των είκοσι τεσσάρων (24) μηνών ειδικών, από τη φύση και το είδος της εργασίας τους, κατηγοριών εργαζομένων που προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία, όπως, ιδίως, διευθυντικά στελέχη, εργαζόμενοι που προσλαμβάνονται στο πλαίσιο συγκεκριμένου ερευνητικού ή οιουδήποτε επιδοτούμενου ή χρηματοδοτούμενου προγράμματος, εργαζόμενοι που προσλαμβάνονται για την πραγματοποίηση έργου σχετικού με την εκπλήρωση υποχρεώσεων που απορρέουν από συμβάσεις με διεθνείς οργανισμούς.

    Προς επίρρωση των ως άνω ας σκεφτούμε πολλά από αυτά τα έργα απαιτούν υψηλές δεξιότητες τις οποίες δεν μπορείς εύκολα να βρεις προκηρύσσοντας μέσω ΑΣΕΠ και επιστήμονες που δεν θα υπαχθούν σε τέτοιου είδους διαδικασίες χρονοβόρες για να δουλέψουν στο εν λόγω πρόγραμμα. Δεν γίνεται να μετατρέψουμε τον ευρύτερο δημόσιο τομέα τον οποίο η προηγούμενη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ διεύρυνε και καλώς έπραξε, λόγω της ταχύτητας και ευελιξίας του, σε δημόσιο. Γιατί όταν το σχέδιο νόμου δεν προβλέπει καμιά ουσιαστική εξαίρεση, δεν έχει σταθεί σε ιδιαιτερότητες της λειτουργίας φορέων που έχει ανάγκη η χώρα, δεν θα πετύχει, θα είναι καταστροφικό. Είναι καλύτερο να ληφθούν υπόψη όλα τα ως άνω και άλλα που διαβάζω και να υπάρχουν ουσιαστικές και κυρίως αιτιολογημένες εξαιρέσεις παρά να αλλάξει ο νόμος 50 φορές τα επόμενα έτη.

    Επίσης σας προσκαλώ να αναλογιστείτε πόσες συμβάσεις θα «φορτωθεί» το δημόσιο, όταν με τον πανικό που προκαλεί το σχέδιο νόμου σε συμβασιούχους π.χ., αποφασίσουν όλοι αυτοί που σήμερα δεν το κάνουν και ας καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, να δοκιμάσουν την τύχη τους στο στίβο της δικαιοσύνης για να αποκτήσουν μόνιμη θέση και να αποφύγουν τις διαδικασίες ΑΣΕΠ πριν τεθούν σε εφαρμογή.

    2. Σε συνέχεια των ως άνω και πάντοτε στην συζήτηση για ειδικές κατηγορίες υπάρχει απόφαση της Μείζονος Ολομέλειας του ΑΣΕΠ (αριθμός 43 που συνεδρίσε στις 24 Οκτωβρίου 2001) και απεφάνθει για την εξαίρεση από τις διατάξεις του 2190/1994 σχετικά με την πρόσληψη προσωπικού στους εποπτευόμενους από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και τεχνολογίας, ερευνητικούς και τεχνολογικούς φορείς,στις εταιρείες του άρθρου 3 παρ. 5 του ν. 1514/1985 καθώς και στα Επιστημονικά και Τεχνολογικά Πάρκατου άρθρου 23 του ν.2741/1999 (ερμηνεία των συνδυασμένων διατάξεων των άρθρων 3 παρ.5 ν1514/1985, 7 παρ.3 εδαφ. β’ ν. 1955/1991, 5 παρ. 12 ν.2229/1994, 2 παρ. 2 ν.2261/1994, 23 ν. 2741/1999 και 4 παρ. 1 ν.2919/2001). Σας προσκαλώ να την δείτε και να ενσωματώσετε την εν λόγω εξαίρεση στο σχέδιο νόμου που καταρτίζετε και για τις συμβάσεις εργασίας και για τις συμβάσεις έργου.

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 00:59 | ΙΩΑΝΝΑ Κ.

    ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ 11 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΔΙΚΙΑΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΓΡΑΠΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ Α.Σ.Ε.Π 1998 ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΩΣ ΚΥΒΡΝΗΣΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΤΗ ΛΥΣΗ.

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 23:17 | ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ Τ.

    Κύριε Πρωθυπουργέ,

    συγχαρητήρια για τις νέες διατάξεις και την καινοτόμα πολιτική σας.
    Με βρίσκουν απολύτως σύμφωνη.
    Ειμαι 26 ετών, οικονομολόγος με ΜΒΑ στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και εργάζομαι από 20 ετών στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.
    Επειδή μέχρι στιγμής η «αξιοκρατία» δεν μου επέτρεψε να διοριστώ, ξεκίνησα δεύτερο μεταπτυχιακό.
    Εχω ήδη πληρώσει τα δίδακτρα, για τα οποία πήρα δάνειο.
    Θα σας παρακαλούσα θερμά να επανεξετάσετε το θέμα της κατάργησης μοριοδότησης του 2ου μεταπτυχιακού διότι η γνώση που αποκομίζουμε από αυτό, και κάθε άλλο τίτλο σπουδών, θα συμβάλλει θετικά στην θέση εργασίας που ευελπιστούμε να προσληφθούμε.
    Καθε είδους γνώση θεωρώ οτι θα πρέπει να επιβραβεύεται και γνώριζω οτι είστε και εσείς υπρασπιστής αυτής της άποψης.
    Εξάλλου με τα δίδακρα σε αυτά τα μεταπτυχιακά συνεισφέρουμε στην χρηματοδότηση των ΑΕΙ(είναι γνωστό οτι τα μεταπτυχιακά βοηθούν οικονομικά τα αντιστοιχα προπτυχιακά τμήματα), με αποτέλεσμα να προσφέρεται καλύτερο επίπεδο σπουδών στους νέους φοιτητές των ΑΕΙ.

    Με την ελπίδα να επανεξετάσετε το ζήτημα,
    καλή δύναμη στο δύσκολο αγώνα σας.

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 23:29 | ανωνυμος

    ζητουν οι επιτυχοντες του γραπτου διαγωνισμου του 1998 να δικαιωθουν.
    Κανεις απο το 1970 υπαρχει?
    Προσεξτε κυριοι της κυβερνησης μην σας καταδικασουν κι εσας ,οπως την ΝΔ που προσελαβε τους επιτυχοντες της αγροφυλακης ,οι οποιοι ειχαν πετυχει κι αυτοι χρονια πριν και ξεθαφτηκαν απο το πουθενα.
    Μην πτοειστε απο τις 60 αρνητικες ψηφους που θα δειτε εδω.
    Ειναι οι ιδιοι πονεμενοι του 98 που θα ψηφισουν.
    Μα ειναι δυνατον τοσα χρονια μετα να ζητουν κατι τετοιο?
    Με την ιδια λογικη να κανουμε ολοι ενστασεις για προηγουμενες προκυρηξεις και πού ξερετε ισως δικαιωθουμε.
    Προσεξτε καλα μην αφησετε μια ομαδα ανθρωπων να σας παρει στο λαιμο της.
    Αφου ειναι αξιοι εδω ειναι το ΑΣΕΠ.

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 23:56 | ΖΩΡΖΟΥ Φ

    Το νομοσχέδιο είναι σε πολύ θετική κατεύθυνση και αποτελεί τομή για τις προσλήψεις στο Δημόσιο. Θα πρέπει όμως το συντομότερο δυνατόν να καταρτισθεί νομοσχέδιο που να ρυθμίζει και τις εργασιακές σχέσεις στον ιδιωτικό τομέα, όπου επικρατεί απαράδεκτη κατάσταση (ενοικιαζόμενοι, μπλοκάκια, κτλ).

    Επί μέρους σχόλια

    Αρθρο 1
    Παρ. 2,ε , Παρ.3 (για περιπτώσεις της παρ.2 του άρθρου 14 του Ν. 2190/94) και
    Αρθρο 3, παρ.2
    ΄Αρθρο 11
    Και για τις εξαιρούμενες περιπτώσεις, που οι προσλήψεις έχουν χαρακτήρα μόνιμης και διαρκούς απασχόλησης θα πρέπει να θεσπισθεί αδιάβλητη διαδικασία πρόσληψης, ξεχωριστή για κάθε κατηγορία, με τον έλεγχο και σύσταση ειδικών επιτροπών του ΑΣΕΠ, το οποίο βέβαια θα πρέπει να ενισχυθεί και να αναδιαρθρωθεί κατάλληλα, ώστε οι προσλήψεις να γίνονται σε εύλογο χρόνο. Στην Τριτοάθμια Εκπαίδευση π.χ., που στην εκλογή μελών ΔΕΠ οργιάζει ο νεποτισμός, η διαπλοκή και το ρουσφέτι, η εκλογή θα μπορούσε να γίνεται από σώμα εκλεκτόρων που θα συνιστούσε το ΑΣΕΠ, ξεχωριστό ανά γνωστικό αντικείμενο, που θα αλλάζει ανά τακτικά χρονικά διαστήματα (διετία, τριετία) και να επιλέγει μέλη ΔΕΠ για όλα τα ιδρύματα.
    Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να δημοσιοποιούνται τα κριτήρια με βάση τα οποία γίνονται οι προσλήψεις στις εξαιρούμενες περιπτώσεις, να γίνεται κατάταξη των υποψηφίων και να υπάρχει δυνατότητα ελέγχου από τους μη επιτυχόντες.

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 22:54 | Δομινίκη Κ.

    Διαβάζοντας το επίμαχο νομοσχέδιο, είχα την προσδοκία ότι θα μάθαινα περισσότερες πληροφορίες για τον εξαγγελθέντα ετήσιο πολυμορφικό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Η μη θέσπισή του με το παρόν πρέπει να μας προδιαθέτει για την άρση της προεκλογικής πρόθεσής σας??? Πρέπει να θεωρήσουμε ότι τίποτε δε θα αλλάξει επί της ουσίας, εκτός των πολύ συγκεκριμένων ειδικών εισηγήσεων???

    Μιλάτε για ένα αξιοκρατικό σύστημα προσλήψεων, πώς αυτό διασφαλίζεται με τη διχοτόμηση των θέσεων, με βάση το κριτήριο της ύπαρξης ή μη εμπειρίας???
    Είναι ευρέως γνωστό στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ , πώς πλέον όλες, ανεξαιρέτως, οι προκηρυσσόμενες θέσεις καταλαμβάνονται από μία πολύ ιδιαίτερη κατηγορία υποψήφιων…Πρόκειται φυσικά για τους διδάκτορες, άνω των τριάντα, που διαθέτουν σαφέστατα και άλλες μεταπτυχιακές σπουδές και σε κάθε περίπτωση, δυο-τρεις γλώσσες κ.α…. Οι συγκεκριμένοι, καθ’όλο το διάστημα των σπουδών τους, συνήθως υποαπασχολούνται, διαθέτουν δηλαδή μικρή εργασιακή εμπειρία, ως εκ τούτου η διχοτόμηση δεν τους εμποδίζει με κανέναν τρόπο, στην ουσία, να καταλάβουν και πάλι όλες τις θέσεις…Και ειδικά, τώρα, μετά και την γενναία πριμοδότηση μεταπτυχιακού (+200 μόρια) και διδακτορικού (+400 μόρια), αλλά και μετά τον τελευταίο περιορισμό της προσμετρούμενης εργασιακής εμπειρίας.

    Και ερχόμαστε τώρα στην «καυτή πατάτα»…Πώς διασφαλίζεται το κριτήριο της ισότητας, των ίσων ευκαιριών, απέναντι σε όλες τις κατηγορίες των υποψηφίων??? Πώς αυτό εφαρμόζεται στους νέους πτυχιούχους, τους μόλις αποφοιτήσαντες??? Στους πτυχιούχους, τους επί πολλά έτη εργαζόμενους ??? Εκείνοι, εκ των πραγμάτων, με το παρόν σύστημα προσλήψεων, σταθερά, συστηματικά α π ο κ λ ε ί ο ν τ α ι…

    Α π ο κ λ ε ί ο ν τ α ι όσοι δεν έχουν την άνεση, το χρόνο, την ευκαίρια να συνεχίσουν τις σπουδές τους και υποχρεούνται άμεσα να εργαστούν… Ωθείτε διαρκώς όλους τους νέους να μένουν άεργοι, να παρασιτούν εις βάρος των γονέων τους, θεσπίζοντας έναν πληθωρισμό πτυχίων άνευ προηγουμένου!!!
    Το θέμα είναι ιδιαίτερως πολυδιάστατο, δεσμευτήκατε προεκλογικά για ένα νέο σύστημα προσλήψεων, ισότιμο για όλους, με συνδυασμό μορίων και γραπτής εξέτασης…Μας δώσατε ελπίδα…Μην την διαψεύσετε…

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 22:47 | Αθανασία Μπαχτσεβάνου

    Ως πτυχιούχος πανεπιστημίου του εξωτερικού με όλες τις βασικές και μεταπτυχιακές σπουδές μου στην Αγγλία, στη Διοίκηση Ανθρώπινων Πόρων και με πενταετή εργασία στο αντικείμενό μου στον ιδιωτικό τομέα, θα ήθελα να επισημάνω τις προϋποθέσεις που ισχύουν στο ΑΣΕΠ σχετικά με την αναγνώριση του χρόνου εμπειρίας των πτυχιούχων ΑΕΙ των Πανεπιστημίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που συμμετέχουν στους διαγωνισμούς για πρόσληψη στον δημόσιο τομέα.

    Σύμφωνα με τις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ η εμπειρία λαμβάνεται υπόψη (αναγνωρίζεται) εφόσον έχει αποκτηθεί στην ημεδαπή ή αλλοδαπή μετά την λήψη του βασικού τίτλου σπουδών με τον οποίο ο υποψήφιος μετέχει στη διαγωνιστική διαδικασία, σε συνδυασμό πάντοτε με την, κατά περίπτωση, ασφαλιστική κάλυψη. Ως βαθμολογούμενη εμπειρία λαμβάνεται υπόψη η απασχόληση με σχέση εργασίας ή σύμβαση έργου στο δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα ή η άσκηση επαγγέλματος σε καθήκοντα ή έργα του είδους της εξειδικευμένης εμπειρίας που ορίζεται στη προκήρυξη ως τυπικό προσόν διορισμού.

    Σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΑΣΕΠ η εμπειρία, των πτυχιούχων των αναγνωρισμένων ΑΕΙ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναγνωρίζεται εφόσον αυτή έχει αποκτηθεί μετά την έκδοση της σχετικής πράξης αναγνώρισης ισοτιμίας και αντιστοίχισης από τον ΔΟΑΤΑΠ (πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ).

    Επίσης, η εμπειρία αναγνωρίζεται και μοριοδοτείται στην περίπτωση που έχει αποκτηθεί πριν την έκδοση της σχετικής πράξης αναγνώρισης από τον ΔΟΑΤΑΠ, υπό την προϋπόθεση όμως ότι για την αναγνώριση του προβλεπόμενου από την προκήρυξη αλλοδαπού τίτλου σπουδών δεν απαιτούνται συμπληρωματικές εξετάσεις.

    Η εμπειρία όμως διαγράφεται και δεν αναγνωρίζεται όταν αυτή έχει προηγηθεί της έκδοσης της σχετικής πράξης αναγνώρισης από τον ΔΟΑΤΑΠ και έχουν απαιτηθεί συμπληρωματικές εξετάσεις για την αναγνώριση της αντιστοιχίας του τίτλου σπουδών.

    Η διαγραφή εφαρμόζεται και όταν έχει ήδη αναγνωριστεί από τον ΔΟΑΤΑΠ, πριν από την ημερομηνία αντιστοίχησης, η ισοτιμία του απονεμόμενου (από ΑΕΙ χώρας της Ε.Ε.) τίτλου σπουδών ως πτυχίο ισότιμο προς τα απονεμόμενα από τα ελληνικά ΑΕΙ.

    Η πρακτική αυτή ισχύει τα τελευταία χρόνια ενώ από καιρό έχει υποστηριχθεί στο ΑΣΕΠ η γνώμη (βλέπε την υπ΄ αριθμ. 18/2002 απόφαση της Μείζονος Ολομέλειας του ΑΣΕΠ) ότι « η εμπειρία αποκτάται από την επαγγελματική απασχόληση και στηρίζεται στο πραγματικό γεγονός της απασχολήσεως και των εκ σπουδών γνώσεων του απασχολούμενου, που δεν συναρτάται με την αναγνώριση του αλλοδαπού τίτλου σπουδών στην ημεδαπή, αφού η απόκτησή της εμπειρίας είναι δυνατή και χωρίς αυτήν την αναγνώριση».

    Από τα παραπάνω υποστηρίζεται οτι η εμπειρία πρέπει να υπολογίζεται με βάση το χρόνο απόκτησης του τίτλου και όχι με βάση το χρόνο έκδοσης της πράξης αναγνώρησης, έστω και αν απαιτούνται συμπληρωματικές εξετάσεις.

    Συνεπώς και κατά μείζονα λόγο, όταν ο τίτλος αναγνωρίζεται από τον ΔΟΑΤΑΠ χωρίς εξετάσεις ως πτυχίο ισότιμο προς τα απονεμόμενα ελληνικά Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, η έναρξη υπολογισμού της εμπειρίας πρέπει να αρχίζει από τον χρόνο απονομής του βασικού τίτλου σπουδών από το ΑΕΙ της χώρας της Ε.Ε και όχι από την ημερομηνία αναγνώρισης της αντιστοίχησης των σπουδών με κάποιο τμήμα ελληνικού πανεπιστημίου και σε κάθε περίπτωση τουλάχιστον από την ημερομηνία αναγνώρισης της ισοτιμίας.

    Σημείωση:
    Επισημαίνω ακόμη τις γνωστές μεγάλες καθυστερήσεις που διαπιστώνται στην έκδοση των σχετικών πράξεων αναγνώρισης από τον ΔΟΑΤΑΠ (πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ) και που οφείλονται αφενός σε διάφορους λόγους λειτουργίας του Οργανισμού και αφετέρου στην χρονοβόρα γραφειοκρατική αλληλογραφία και τις αντιπαραθέσεις μεταξύ των διαφόρων ελληνικών ΑΕΙ και του ΔΟΑΤΑΠ (που σχετίζονται με τις πολιτικές των ΑΕΙ και το περιεχόμενο της εξεταστέας ύλης για την απονομή της αντιστοιχίας) .

    Αποτέλεσμα των καθυστερήσεων αυτών είναι να προστίθεται, χωρίς την υπαιτιότητα των υποψήφιων, και άλλος χαμένος χρόνος στην αναγνωριζόμενη απο το ΑΣΕΠ επαγγελματική εμπειρία τους.

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 22:41 | ΠΑΡΗΣ

    ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΜΕΤΡΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 22:02 | Σλουπάκος

    Αγαπητοί συντάκες και εμπνευστές του νέου νόμου, θα πρέπει σίγουρα να μεριμνήσετε όπως εξαιρεθούν από την ισχύ του οι Αναπτυξιακές Ανώνυμες Εταιρείες των Ο.Τ.Α. οι οποίες διαχειρίζονται τα τελευταία 18 χρόνια με μεγάλη επιτυχία προγράμματα ανάπτυξης της υπαίθρου (π.χ. LEADER, δημιουργώντας εκ του μηδενός ένα μοναδικό ανθρώπινο κεφάλαιο με σημαντική και αποκλειστική ορισμένες φορές τεχνογνωσία αλλά και αστείρευτη διάθεση και μεράκι. Είναι επιστήμονες και στελέχη γενικότερα που συνέδεσαν την εργασιακή τους καριέρα με την τοπική ανάπτυξη, χωρίς να προκαλούν το κοινό αίσθημα περί δικαίου, διαφάνειας και αξιοκρατίας αλλά αντίθετα κερδίζοντας την αποδοχή, τον σεβασμό και την εκτίμηση όλων των πολιτών σε τοπικό επίπεδο. Τα στελέχη αυτά δίνουν πνοή στο θεσμό των Αναπτυξιακών Εταιρειών και μετουσιώνουν σε πολύτιμο έργο την απασχόλησή τους που είναι κυρίως με συμβάσεις έργου (χωρίς κανένα εργασιακό δικαίωμα ή προσδοκία μονιμοποίησης), που διαρκούν όσο και η υλοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων που κατά κανόνα τα ίδια τα στελέχη «κέρδισαν» σχεδιάζοντας τις σχετικές προτάσεις υποψηφιότητας. Δεν μπορώ να διανοηθώ την περίπτωση κατά την οποία ανατραπεί η μέχρι σήμερα λογική και πρακτική και αποπέμψετε τα -ηλικίας 35 με 45 ετών-στελέχη αντικαθιστώντας τα με νέους (βάσει …ΑΣΕΠ) χωρίς καμία εμπειρία και ειδική γνώση στο αντικείμενο. Πιστεύετε ότι θα υπάρξει το παραμικρό όφελος από μια τέτοια εξέλιξη; Ας μην απαριθμήσω τα προφανέστατα προβλήματα που θα προκύψουν. Επίσης, δεν μπορώ να διανοηθώ την ουσιαστικά «κατάργηση» της ευελιξίας των Αναπτυξιακών Εταιρειών αναφορικά με τη συμμετοχή τους σε προγράμματα και προγραμματικές συμβάσεις που απαιτούν άμεση και αποτελεσματική στελέχωση για την υλοποίησή τους καθώς δεν μπορεί να προβλεφθεί ούτε ο χρόνος ούτε η ποσότητα για να προγραμματισθεί η στελέχωση με προσωπικό εξαρτημένης εργασίας. Τα άτομα αυτά δεν μπορούν να απασχοληθούν με εξαρτημένης εργασίας αλλά ίσως ούτε και με ορισμένου χρόνου με τις σχετικές χρονοβόρες διαδικασίες ΑΣΕΠ. Συμφωνώ απόλυτα με την αξιοκρατία αλλά όχι στον μηδενισμό. Τέλος, γιατί να μην ισχύει η μοριοδότηση των έμπειρων στελεχών όταν συνιστούν υποψήφιους στον φορέα στον οποίο απέκτησαν την εμπειρία; Τι πιο λογικό από αυτό. Παρακαλώ όπως εμβαθύνετε περισσότερα στα των Αναπτυξιακών Α.Ε. (όχι των ΔΕΥΑΚ κ.λπ.) ώστε για να μην γίνουν περισσότερα λάθη απο τα σωστά, που σωστά επιδιώκετε με το σχέδιο νόμου.

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 21:49 | Βαλμάς Ισαάκ

    Αξιότιμε κ. Υπουργέ
    Θέλω αρχικά να σας εκφράσω τις πιο ειλικρινείς ευχές μου να έχετε υγεία, δύναμη, υπομονή και επιμονή, για να μπορέσετε να φέρετε σε αίσιο πέρας την τόσο δύσκολη αποστολή σας.
    Ελπίζω κ. Υπουργέ να φθάσει έγκαιρα σε Σας η επιστολή μου αυτή, που περιλαμβάνει τις σκέψεις και απόψεις, τόσο τις προσωπικές μου όσο και πολλών άλλων συμπολιτών και φίλων μου, αλλά συνάμα εκπέμπει και τα μηνύματα αγωνίας των νέων με τους οποίους συζήτησα το θέμα.
    Πιστεύω ότι οι παρατηρήσεις και οι προτάσεις μας θα αποτελέσουν αφορμή για μια πιο μελετημένη σύνταξη του προτεινόμενου νομοσχεδίου, ώστε με αυτό στην τελική του μορφή, να αρθούν οι αδικίες, που δυστυχώς διατηρούνται ή καθιερώνονται με το προτεινόμενο νομοσχέδιο.
    Ακούγοντας τόσο τις προεκλογικές εξαγγελίες του ΠΑΣΟΚ, όσο και τις προγραμματικές δηλώσεις του κ. Πρωθυπουργού, ανέμενα ειλικρινά με μεγάλη αγωνία τη δημοσίευση, μέσω του διαδικτύου, του σχεδίου νόμου για την αναμόρφωση του συστήματος προσλήψεων στο δημόσιο.
    Το νομοσχέδιο αυτό, με μία πρώτη ανάγνωση, φαίνεται ότι κινείται προς τη σωστή κατεύ-θυνση, που είναι η άρση των αδικιών, που υπήρχαν μέχρι σήμερα, στο σύστημα προσλήψεων στο δημόσιο.
    Δυστυχώς όμως διαβάζοντας–μελετώντας το κάποιος προσεκτικά, διαπιστώνει ότι αυτό, ενώ προσπαθεί¨να σπάσει αυγά¨ δεν είναι τελικά ένα ρηξικέλευθο και ιστορικής σημασίας νομοσχέδιο, όπως ήταν ο Ν.2190/1994, αλλά απλά ένα νομοσχέδιο με το οποίο αντιμετωπίζονται αποσπα- σματικά μόνο ορισμένες στρεβλές πλευρές του όλου προβλήματος των προσλήψεων στο δημόσιο.
    Οι ΄Ελληνες πολίτες και ιδιαίτερα οι νέοι μας, ελπίζαμε ότι αυτό θα καθιέρωνε με ξεκάθαρο τρόπο τη δίκαιη, ισότιμη και αξιοκρατική αξιολόγηση όλων των νέων της πατρίδας μας, για να στελεχώσουν τη δημόσια διοίκηση και θα εξασφάλιζε τη δυνατότητα ¨επιλογής των άριστων και όχι των αρεστών¨, χωρίς προνομιακή μεταχείριση ορισμένων ομάδων πολιτών.
    Συγκεκριμένα, μετά από μελέτη του νομοσχεδίου αυτού, έχω να παρατηρήσω τα εξής :
    Γενικές παρατηρήσεις
    1. Οι οποιεσδήποτε ρυθμίσεις αποφασισθούν θα πρέπει το συντομώτερο δυνατό να περιληφθούν στο Σύνταγμα, για να κατοχυρωθεί πραγματικά η ισχύς τους στο μέλλον.
    2. Θεωρώ ότι το νομοσχέδιο αυτό, με τη σημερινή του διατύπωση, πετυχαίνει τελικά να άρει κάποιες από τις πολλές αδικίες που ίσχυαν μέχρι σήμερα στο σύστημα προσλήψεων στο δημόσιο όπως π.χ. είναι το Stage και η πριμοδότηση κατά 50% της εμπειρίας στο δημόσιο και η συνέντευξη,.
    3. Σε αντίθεση όμως με αυτές τις δίκαιες, κατά την άποψή μας ρυθμίσεις, παρά τις καλές προθέσεις της Κυβέρνησης κ. Υπουργέ διατηρούνται, όπως και αναλυτικά θα εξηγήσω παρακάτω, άλλες επίσης κραυγαλέες αδικίες, οι χαρακτηριστικότερες από τις οποίες είναι:
    • Η προνομιακή αντιμετώπιση των πολυτέκνων και των τέκνων πολύτεκνων και τρίτεκνων οικογενειών και των παλινοστούντων, με τον διαχωρισμού του 35% (20%, 10% και 5% αντίστοιχα) των εκάστοτε προκηρυσσόμενων θέσεων αποκλειστικά γι’ αυτούς.
    • Η ισχύς του τεστ δεξιοτήτων στις προσλήψεις πτυχιούχων ΑΕΙ και ΤΕΙ στο δημόσιο.
    • Η επί πλέον μοριοδότηση των υποψηφίων, λόγω εντοπιότητας, σχετικά με τη θέση.
    4. Τέλος με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις επιβάλλονται νέες αδικίες σε βάρος άξιων και ικανών νέων, όπως αυτό γίνεται με :
    • Τη βαθμολόγηση μόνο του ενός και όχι όλων των τίτλων σπουδών των υποψηφίων (μεταπτυχιακών, διδακτορικών).
    • Τη μη μοριοδότηση όλης της προϋπηρεσίας των υποψηφίων, αλλά μόνο των 5 ετών.
    • Την εξωφρενικά παράλογη εξίσωση της απόδοσης των υποψηφίων στο τεστ δεξιοτήτων με τις ικανότητες που ισοδυναμούν με δύο τίτλους μεταπτυχιακών σπουδών ετήσιας τουλάχιστο φοίτησης.
    • Την πρωτάκουστη, αξιοπερίεργη, ισοπεδωτική και απαξιωτική κατάργηση της συνάφειας των μεταπτυχιακών σπουδών, με το αντικείμενο εργασίας της προκηρυσσόμενης θέσης.

    Ειδικές παρατηρήσεις( Οι αριθ. των παρατηρήσεων ταυτίζονται με τα άρθρα της νομοθετικής πρωτοβουλίας)
    1. Προνομιακή μεταχείριση των πολυτέκνων και των τέκνων πολύτεκνων και τρίτεκνων οικογενειών και των παλινοστούντων προσφύγων.
    Μέχρι σήμερα με διάφορους νόμους, όπως είναι οι νόμοι 1648/86, 2643/98, 2790/00,3260/04 και 3454/06 έχουν θεσπισθεί από την Πολιτεία μέτρα ¨κοινωνικού χαρακτήρα¨ για την προστασία των πολυτέκνων και των τέκνων πολύτεκνων και τρίτεκνων οικογενειών και των παλινοστούντων.
    Είναι οπωσδήποτε υποχρέωση, κάθε συντεταγμένης Πολιτείας, στα πλαίσια της κοινωνικής της πολιτικής, να λαμβάνει μέτρα υποστήριξης και ενίσχυσης των αδύναμων-ιδιαίτερων κοινωνικών ομάδων των πολιτών της, όπως είναι οι πολύτεκνες – τρίτεκνες οικογένειες και οι πρόσφυγες.
    Τα μέτρα αυτά όμως θα πρέπει να είναι δίκαια και να μη λαμβάνονται σε βάρος των άλλων πολιτών, που δεν ανήκουν στις υποστηριζόμενες ομάδες. Τέτοια μέτρα θα μπορούσαν να είναι π.χ :
    • Η χορήγηση επιδόματος πολυτέκνων, ικανού όμως να βοηθήσει πραγματικά τις οικογένειες αυτές (τρίτεκνες, πολύτεκνες ή και παλινοστούντων προσφύγων) στην επιβίωσή τους.
    • Η δωρεάν παραχώρηση σ’ αυτές οικοπέδων ή και έτοιμων κατοικιών, για τη στέγασή τους.
    • Η δωρεάν νοσοκομειακή περίθαλψη.
    • Η δωρεάν παραχώρηση δελτίων κοινωνικού τουρισμού.
    • Η χορήγηση σύνταξης στους υπερήλικες από αυτούς.
    • Η χορήγηση υποτροφιών για σπουδές σε παιδιά τέτοιων οικογενειών.
    Είναι όμως όχι μόνο άδικο, αλλά και αντισυνταγματικό (άρθρο 1 του Συντάγματος για την ισότητα των πολιτών) το μέτρο με το οποίο διατίθεται, αποκλειστικά και μόνο για τους πολύτεκνους, τρίτεκνους και τους πρόσφυγες, συνολικό ποσοστό 35%, από τις εκάστοτε προκηρυσσόμενες θέσεις εργασίας στο δημόσιο,.
    Ο συνολικός αριθμός ατόμων, που ανήκουν σήμερα στη χώρα μας, στις κατηγορίες αυτές (τρίτεκνες ή πολύτεκνες οικογένειες), σύμφωνα με στοιχεία απογραφής τους, κοινοποιημένα στο διαδίκτυο από επίσημες οργανώσεις των ιδίων, δεν ξεπερνά τις 385.000 ήτοι ποσοστό 3,5% του συνολικού πληθυσμού της χώρας. Το ποσοστό ακριβώς αυτό όμως επιβεβαιώνει και τη μεγάλη αδικία της πολιτείας, να διαθέτει προνομιακά γι’ αυτούς δεκαπλάσιο αριθμό θέσεων εργασίας, από αυτές που τους αναλογούν, από τις οποίες μάλιστα αποκλείονται όλοι οι άλλοι Έλληνες πολίτες.
    Έτσι το 96,5% των Ελλήνων πολιτών, εξ αιτίας του ότι οι γονείς τους για διάφορους λόγους (υγείας, οικονομικούς κλπ) αποφάσισαν να μη δημιουργήσουν πολύτεκνες οικογένειες, δεν ανήκουν σήμερα στους ¨ευνοούμενους¨ και δικαιούνται να καταλάβουν μόνο το 70% των θέσεων εργασίας, ενώ μόλις το 3,5%, που είναι πολύτεκνοι-τρίτεκνοι, δικαιούται το υπόλοιπο 30%.
    Αν κ. Υπουργέ αυτό θεωρείται δικαιοσύνη τότε ποια είναι η αδικία; ; ; ;
    Αποτέλεσμα του μέτρου αυτού είναι να προσλαμβάνονται κατά προτεραιότητα – προνομιακά στο δημόσιο, άτομα με πολύ λιγότερα προσόντα, μόνο γιατί ανήκουν στις παραπάνω κατηγορίες και να αποκλείονται άλλοι υποψήφιοι με πολύ περισσότερα προσόντα (γνώσεις, εμπειρία κλπ.).Αυτό επιβεβαιώνεται περίτρανα από μια απλή ματιά στα αποτελέσματα του διαγωνισμού για τη πρόσληψη υπαλλήλων στο Υπουργείο Οικονομικών, που πρόσφατα ανακοινώθηκαν. Σ’αυτά βλέπουμε να επιτυγχάνουν τέκνα πολύτεκνων ή τρίτεκνων οικογενειών, με βαθμολογία μόλις 17 μορίων και να αποκλείονται, ως αποτυχόντες, άλλοι υποψήφιοι με βαθμολογία 50, 60 ή και 70 μορίων.
    Με τη μεθόδευση αυτή είναι βέβαιο ότι, για τη στελέχωση του δημοσίου, δεν εξασφαλίζεται η επιλογή των ¨άριστων¨, αλλά σε μεγάλο ποσοστό των ¨ευνοούμενων¨ που, κατά περίπτωση, αποδεδειγμένα υστερούν σε προσόντα. Συνέπεια αυτού είναι να υποβαθμίζεται η ποιότητα των παρερχομένων από το δημόσιο υπηρεσιών προς τους πολίτες αυτής της χώρας.
    Έτσι, σε πολλές περιπτώσεις υποψήφιοι, κατά τεκμήριο αξιότεροι, αναγκάζονται να στραφούν προς τον ιδιωτικό τομέα, χωρίς αυτό να είναι πάντοτε κακό. Πιστεύω όμως ότι αυτό δεν αποτελεί συνειδητή επιλογή της κυβερνητικής πολιτικής, η οποία στοχεύει στην αξιοποίηση των άξιων Ελλήνων πολιτών(των εντός ή εκτός της χώρας), για τη στελέχωση του δημοσίου.
    Προτείνω λοιπόν την κατάργηση της διάθεσης ποσοστού επί του συνόλου των θέσεων και την αντικατάστασή της με προσαύξηση κατά 20%, 10% και 5% αντίστοιχα της συνολικής βαθμολογίας των υποψηφίων, που είναι οι ίδιοι πολύτεκνοι ή τρίτεκνοι ή παλινοστούντες ή τέκνα πολύτεκνων ή τρίτεκνων οικογενειών ή οικογενειών παλινοστούντων προσφύγων.
    2. Κατάργηση της προσαύξησης μοριοδότησης, λόγω εμπειρίας (άρθρο 2 προτεινόμενου νόμου).
    Θεωρώ ότι ορθά και δίκαια καταργείται μόνο η προσαύξηση κατά 50-55% της μοριοδότησης των υποψηφίων, για εμπειρία από εργασία τους στον ευρύτερο δημόσιο τομέα ή από συμμετοχή τους σε προγράμματα που χρηματοδοτούνται από εθνικούς ή κοινοτικούς πόρους ή συγχρηματοδο-τούνται από την Ε.Ε.
    Αυτό γιατί και από προσωπική μου εμπειρία, στην ηλικία των 64 ετών που βρίσκομαι, ύστερα από 30 χρόνια εργασίας μου στο δημόσιο, πιστεύω ακράδαντα ότι η εμπειρία που αποκτά κάποιος που εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα, είναι τουλάχιστον ισάξια, αν όχι και μεγαλύτερης αξίας από αυτή στον δημόσιο τομέα.
    Παράλληλα πιστεύω ότι οι ¨δημόσιοι άνδρες¨, που έσυραν στην πολυετή εργασιακή ομηρία τις χιλιάδες των νέων μας, θα πρέπει να λογοδοτήσουν ενώπιον των αρμοδίων αρχών και αντί σήμερα να συνεχίζουν να παριστάνουν τους συνηγόρους υπεράσπισης τους, να ζητήσουν τουλάχιστο συγνώμη από αυτούς τους συμπολίτες μας, που υπήρξαν θύματά τους.
    3. Κατάργηση του κριτηρίου της συνέντευξης (άρθρο 3 του προτεινόμενου νόμου).
    Θεωρώ ότι ορθά και δίκαια καταργείται το κριτήριο της συνέντευξης, για όλες τις άλλες περιπτώσεις επιλογής για πρόσληψη προσωπικού στο δημόσιο, πλην του Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού. Θα πρέπει όμως να προσδιορισθούν με ακρίβεια οι κατηγορίες του ειδικού αυτού προσωπικού, ώστε στο μέλλον να μην μπορούν να μεθοδευθούν έκνομες προσλήψεις, βασιζόμενες σε αυτή την εξαίρεση.
    Η καθιέρωση της συνέντευξης, ως στοιχείο αξιολόγησης των υποψηφίων, με τον τρόπο που αυτή εφαρμόσθηκε μέχρι σήμερα, με βάση την εμπειρία μου από την περίπτωση του υιού μου, πιστεύω ότι αποτελεί τουλάχιστον προσβολή της πολιτείας προς τους πολίτες της.
    Η συνέντευξη ήταν ένα αίσχος της πολιτείας, για το οποίο αυτοί που το καθιέρωσαν θα πρέπει να ντρέπονται αντί να συνεχίζουν να αυθαδιάζουν δημοσίως.
    4. Επαναρυθμίσεις για τη μοριοδότηση των υποψηφίων(άρθρο 4 του προτεινόμενου νόμου).
    § 1α. Θεωρώ ότι είναι λάθος αλλά και άδικο να καταργείται το κριτήριο της συνάφειας του αντικειμένου σπουδών(οποιασδήποτε βαθμίδας) με το αντικείμενο της προκηρυσσόμενης θέσης.
    Πιστεύω ότι εάν γίνει αυτό, θα οδηγηθούμε, σε πολλές περιπτώσεις, σε επιλογή υποψηφίων, που ενώ θα διαθέτουν τίτλους σπουδών(μεταπτυχιακών ή διδακτορικών), άσχετων με το αντικείμενο της θέσης,θα διορίζονται αλλά δε θα μπορούν να ανταποκριθούν ουσιαστικά στις ανάγκες της θέσης.
    Γι’ αυτό προτείνω όχι μόνο να παραμείνει ως έχει η διατύπωση των περιπτώσεων α΄ και β΄ της παρ. 8 του άρθρου 17 του Ν.2190/94, αλλά ακόμη και να τροποποιηθούν ώστε να πριμοδοτηθεί κατά ένα ποσοστό, τουλάχιστο 50%, η συνάφε§ια των σπουδών. Μόνο έτσι θα μπορούν να επιλέγονται μεταξύ των υποψηφίων εκείνοι, που είναι οι πλέον κατάλληλοι για την εκάστοτε προτεινόμενη θέση.
    § 1β. Προτείνω να παραμείνουν ως έχουν οι διατάξεις των περιπτώσεων α΄ και β΄ της παρ. 8 του άρθρου 17 του Ν.2190/94, για τους λόγους που αναφέρω στη παρακάτω § 6.
    § 2 και 3. Θεωρώ ότι ο περιορισμός του χρόνου προϋπηρεσίας, για απόκτηση εμπειρίας στα πέντε (5) έτη, αντί των δέκα (10) που ισχύει σήμερα, είναι άδικος. Με τον τρόπο αυτό ευνοούνται μόνο όσοι υποψήφιοι μπόρεσαν να εργασθούν τα τελευταία πέντε (5) χρόνια, ενώ αδικεί όσους εργάζονταν πριν το2004,μηδενίζοντας την αξία της εμπειρίας, από την εργασία τους αυτή.
    Γι’ αυτό προτείνω να παραμείνει ως έχει η διατύπωση των περιπτώσεων ι, ια΄, ιβ΄ και ιγ της παρ. 8 του άρθρου 17 του Ν.2190/94, όπως ισχύουν σήμερα.
    § 4. Συμφωνώ με την προτεινόμενη ρύθμιση γιατί αναβαθμίζει την αξία των τίτλων σπουδών.
    § 5. Θεωρώ ότι η οποιαδήποτε εμπειρία και γνώση των υποψηφίων, που αποκτάται από τη παρακολούθηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, ή συνεδρίων ή και σεμιναρίων (ημερίδων κλπ) επαγγελματικής κατάρτισης, σε αντικείμενο συναφές με το αντικείμενο της θέσης, ανεξάρτητα από τον φορέα που το πραγματοποίησε, θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη και να βαθμολογείται ανάλογα.
    Η βαθμολόγηση αυτή πρέπει να είναι ανάλογη της διάρκειας των προγραμμάτων εκπαίδευ-σης, των συνεδρίων ή των σεμιναρίων (ημερίδων κλπ) και να γίνεται είτε ανά ημέρα, είτε ανά ώρα διάρκειας, ο δε συνολικός αριθμός των μονάδων να μην υπερβαίνει τις εβδομήντα (70).
    Γι’ αυτό προτείνω να μην καταργηθεί η διάταξη του τρίτου εδαφίου της περίπτωσης «Α Τίτλοι Σπουδών» της παρ. 1 του άρθρου 8 του Ν.3051/2002 αλλά να αντικατασταθεί ως εξής:
    « Για τις κατηγορίες ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ βεβαίωση ή πιστοποιητικό παρακολούθησης προγραμμάτων, συνεδρίων ή σεμιναρίων (ημερίδων κλπ), επαγγελματικής κατάρτισης, σε αντικείμενο συναφές με το αντικείμενο της θέσης, ο υποψήφιος λαμβάνει μία (1) μονάδα ανά ώρα ή επτά (7) μονάδες ανά ημέρα διάρκειάς τους, με ανώτατο όριο τις εβδομήντα (70) μονάδες.
    § 6. Θεωρώ ότι με την προτεινόμενη διάταξη καταργείται η δυνατότητα μοριοδότησης των υποψηφίων για περισσότερους του ενός τίτλους μεταπτυχιακών ή διδακτορικών σπουδών τους, όπως ισχύει σήμερα, με τις διατάξεις των περιπτώσεων α΄ και β΄ της παρ. 8 του άρθρου 17 του Ν.2190/94, αλλά και των εδαφίων πέντε, έξη, επτά, οκτώ και εννέα της περίπτωσης «Α Τίτλοι Σπουδών» της παρ.1 του άρθρου 8 του Ν.3051/2002
    Θεωρώ κ. Υπουργέ ότι το μέτρο αυτό αποτελεί εγκληματική μεθόδευση της Πολιτείας.
    Η Πολιτεία αντί να επιβραβεύει, όπως οφείλει, όλους αυτούς τους νέους μας, για τη προσπά-θειά τους. να αποκτήσουν, με πολλές θυσίες των ιδίων και των οικογενειών τους, περισσότερα ουσιαστικά και τυπικά εφόδια – προσόντα, χωρίς μάλιστα αυτή να δαπανήσει ούτε ένα ευρώ γι’ αυτούς, τους τιμωρεί ξαφνικά, χωρίς πρόβλεψη μεταβατικής περιόδου ισχύος της νέας ρύθμισης.
    Έτσι, αυτό που επίσημα ανακοίνωσε η Κυβέρνηση ότι, με το προτεινόμενο νομοσχέδιο δίνει μεγαλύτερη αξία στις μεταπτυχιακές σπουδές των υποψηφίων, στην πραγματικότητα δεν ισχύει. Η Πολιτεία με τη ρύθμιση αυτή, θεωρώντας ότι της είναι άχρηστες οι, περισσότερες της μιάς, μεταπτυ-χιακές σπουδές των υποψηφίων, μηδενίζει στη πραγματικότητα την αξία τους, μετατρέποντας, σε ¨κουρελόχαρτα¨ τους πλέον του ενός μεταπτυχιακούς ή διδακτορικούς τίτλους σπουδών τους.
    Αυτό θεωρώ ότι είναι κατάφορα άδικο για όλους τους νέους μας, που από αγάπη για την επι-στήμη τους και πίστη στη¨Διά Βίου Μάθηση¨, θέλησαν να αποκτήσουν περισσότερα ουσιαστικά και τυπικά εφόδια–προσόντα, που θα τους επέτρεπαν να διεκδικήσουν μία θέση στο δημόσιο, μια και δεν διέθεταν ¨μπάρμπα στη Κορώνη¨. Άλλωστε πιστεύω πως αυτοί δεν είναι και τόσοι πολλοί ώστε να αποτελούν σοβαρό πρόβλημα για τη Κυβέρνηση, που επιχειρεί να το λύσει με τέτοιο άδικο τρό-πο, καθιστώντας έτσι ουσιαστικά κενές περιεχομένου τις εξαγγελίες της για τη ¨Διά Βίου Μάθηση¨ .
    Μήπως όμως κ.Υπουργέ κάποιοι, για δικούς τους λόγους, δε θέλουν άξια στελέχη στο δημόσιο; ;
    Κύριε Υπουργέ
    Πιστεύω ότι, η ευρύτητα του πνεύματος σας αλλά και η πίστη σας στην αξία της γνώσης για τη βελτίωση και την πρόοδο της Πολιτείας μας, δεν θα επιτρέψουν να θεσπισθούν τέτοιες ισοπεδωτικές-εκμηδενιστικές και απαξιωτικές διατάξεις, όπως αυτές των παρ. 1 και 6 του άρθρου 4 του προτεινόμενου νομοσχεδίου, που επιτρέψτε μου να θεωρώ ότι είναι όχι μόνο απόλυτα άδικες αλλά και πέραν κάθε ανθρώπινης λογικής.
    Συμφωνώ μόνο με τη προβλεπόμενη ρύθμιση της βαθμολόγησης των τίτλων για διδακτορι-κές σπουδές, με τετρακόσιες (400) μονάδες, στο γνωστικό αντικείμενο της θέσης και διακόσιες (200) μονάδες, σε άλλο γνωστικό αντικείμενο.
    Επίσης συμφωνώ με τη προβλεπόμενη ρύθμιση της βαθμολόγησης των τίτλων για μεταπτυχιακές σπουδές, με διακόσιες (200) μονάδες, στο γνωστικό αντικείμενο της θέσης και εκατό (100) μονάδες, σε άλλο γνωστικό αντικείμενο.
    Αυτό γιατί θεωρώ ότι η ρύθμιση αυτή αποτελεί έμπρακτη αναγνώριση από την πολιτεία της προσπάθειας των υποψηφίων για βελτίωση των γνώσεών τους.
    Γι’ αυτό προτείνω να παραμείνουν ως έχουν οι διατάξεις των περιπτώσεων α΄ και β΄ της παρ. 8 του άρθρου 17 του Ν.2190/94, καθώς και των εδαφίων πέντε, έξη, επτά, οκτώ και εννέα της περίπτωσης«Α Τίτλοι Σπουδών» της παρ.1 του άρθρου 8 του Ν.3051/2002, με την αύξηση της βαθμολογίας των τίτλων σπουδών, όπως παραπάνω αναγράφω.
    § 7. Συμφωνώ με την προτεινόμενη ρύθμιση, διότι τη θεωρώ δίκαιη.
    § 8. Τέλος προτείνω να προστεθούν δύο εδάφια ένδεκα και δώδεκα στη περίπτωση «Α Τίτλοι Σπουδών» της παρ.1 του άρθρου 8 του Ν.3051/2002 με την εξής διατύπωση :
    «Επιστημονική εισήγηση του υποψηφίου σε επιστημονικό συνέδριο, σχετική με το αντικείμενο της θέσης, επίσημα δημοσιευμένη στα Πρακτικά του Συνεδρίου ή στην ιστοσελίδα του φορέα που οργάνωσε το Συνέδριο στο διαδίκτυο, όπου δημοσιεύονται τα Πρακτικά του Συνεδρίου, που αποδεικνύεται με την υποβολή των Πρακτικών του Συνεδρίου ή της ιστοσελίδας δημοσίευσής τους : Πενήντα (50) μονάδες.
    Συγγραφή βιβλίου από τον υποψήφιο, σχετικού με το αντικείμενο της θέσης, επίσημα δημοσιευμέ-νου, που αποδεικνύεται με την υποβολή ενός αντίτυπου του βιβλίου : Εκατό (100) μονάδες.»
    Με τον τρόπο αυτός ένας επιστήμονας, υποψήφιος για πρόσληψη στο δημόσιο, που διαθέτει πρόσθετα προσόντα (γνώσεις, εμπειρία), με βάση την επιστημονική δραστηριότητα του, αξιολογείται δίκαια από τη Πολιτεία για τα προσόντα του αυτά, όταν αυτά σχετίζονται με το αντικείμενο της θέσης,.
    5. Επανακαθορισμός εμπειρίας για διορισμό ή πρόσληψη προσωπικού(άρ.5προτεινόμενου νόμου).
    Συμφωνώ με την προτεινόμενη ρύθμιση, διότι τη θεωρώ δίκαιη.
    6. Τεστ δεξιοτήτων (άρθρο 6 του προτεινόμενου νόμου).
    Κύριε Υπουργέ
    Ως γνωστό το τεστ δεξιοτήτων καθιερώθηκε με την διάταξη της παρ. 3 του άρθρου 8 του Ν.3051/02. Αυτό έγινε προφανώς, για να αντικατασταθεί η γραπτή εξέταση των υποψηφίων στην έκθεση, τα μαθηματικά και την ιστορία – γεωγραφία (γενικές εγκύκλιες γνώσεις), για λόγους απλούστευσης της διαδικασίας και μείωσης του κόστους της.
    Θεωρώ όμως ότι η διαδικασία αυτή του τεστ δεξιοτήτων θα πρέπει να ισχύσει μόνο για τους υποψηφίους των κατηγοριών ΥΕ και ΔΕ και όχι για υποψηφίους των κατηγοριών ΠΕ και ΤΕ. διότι :
    1. Ο ίδιος ο όρος ¨τεστ δεξιοτήτων¨ σημαίνει ότι με αυτό επιδιώκεται να εκτιμηθούν οι δεξιότητες (γνώσεις, ευστροφία του νου, κριτική ικανότητα, κοινωνικότητα κλπ) του κάθε υποψηφίου, ώστε συνυπολογιζομένων και των λοιπών προσόντων του (πτυχία τεχνίτη, εμπειρία κλπ), να αξιολογηθεί πληρέστερα η καταλληλότητα του για τη θέση.
    2. Οι υποψήφιοι των κατηγοριών ΥΕ και ΔΕ διαθέτουν μόνο απολυτήριο γυμνασίου ή λυκείου ή ίσως και κάποιο πτυχίο ή δίπλωμα ειδικού τεχνίτη και τυχόν ανάλογη εμπειρία Το τεστ δεξιοτήτων επομένως πιστεύω ότι είναι χρήσιμο για την αξιολόγηση των υποψηφίων αυτών, διότι αποτελεί ένα ουσιαστικό εργαλείο εκτίμησης των ικανοτήτων(δεξιοτήτων) τους, δοθέντος ότι στην περίπτωσή τους δεν υπάρχουν άλλα ουσιαστικά κριτήρια αξιολόγησης των δεξιοτήτων τους..
    Θα πρέπει όμως και στην περίπτωση αυτή το τεστ δεξιοτήτων να διαχωριστεί για την κάθε μία από τις δύο κατηγορίες. Έτσι θα πρέπει το είδος και η δυσκολία των ερωτήσεων να μην είναι η ίδια για τους υποψηφίους της κατηγορίας ΥΕ, με αυτές των υποψηφίων της κατηγορίας ΔΕ.
    3. Οι υποψήφιοι των κατηγοριών ΠΕ και ΤΕ, διαθέτουν ειδικές επιστημονικές γνώσεις, με βάση τους τίτλους των σπουδών τους (προπτυχιακών ή μεταπτυχιακών), που κατά τεκμήριο αποδεικνύουν και τις δεξιότητές τους, σχετικά πάντοτε με τη προκηρυσσόμενη θέση. Στη περίπτωσή τους ο βαθμός του πτυχίου τους και οι γνώσεις τους από την διά βίου μάθησή τους (μεταπτυχιακές σπουδές κλπ), αλλά και η απόδοσή τους σε γραπτές εξετάσεις, όπου προβλέπονται τέτοιες (περίπτωση εκπαιδευτικών, οικονομικών επιστημόνων κλπ) μαζί με την εμπειρία τους, θεωρώ ότι εξασφαλίζουν πλήρως την αξιολόγησή τους, καθιστώντας περιττή την απόδοσή τους στο τεστ.
    4. Η διατήρηση του τεστ δεξιοτήτων θα αποτελέσει σημαντικό αιμοδότη της παραπαιδείας, γιατί με βάση την εμπειρία, από την πρώτη εφαρμογή του μέτρου, διαπιστώνεται ότι η αγωνία των υποψηφίων για εξασφάλιση καλής επίδοσής τους σε αυτό, τους οδηγεί ομαδικά στα φροντιστήρια. Έτσι φυσικά, οι αδύναμοι οικονομικά, που δεν θα μπορέσουν να πάνε στα φροντιστήρια, για να πάρουν συστηματοποιημένες τις γνώσεις που απαιτούνται για την επιτυχία τους στο τεστ, κατά τεκμήριο, πλην ίσως κάποιων εξαιρέσεων, θα έχουν μειωμένη απόδοση και θα υστερούν έτσι έναντι των άλλων που παρακολούθησαν φροντιστηριακά μαθήματα.
    5. Θεωρώ επίσης κ. Υπουργέ ότι είναι όχι μόνο ισοπεδωτική και απαξιωτική αλλά και εξωφρενικά παράλογη η εξίσωση της απόδοσης των υποψηφίων στο τεστ δεξιοτήτων με τις ικανότητες που ισοδυναμούν με δύο τίτλους μεταπτυχιακών σπουδών ετήσιας τουλάχιστο φοίτησης.
    Πιστεύω ότι ο συντάκτης της εξισωτικής αυτής διάταξης, προφανώς εν αγνοία σας, ή ενήργησε από σκοπιμότητα ή οπωσδήποτε έχει τελεία άγνοια (μαύρα μεσάνυχτα, που λέει ο λαός μας) του τι σημαίνουν μεταπτυχιακές σπουδές και ποιο μπορεί να είναι το επίπεδο των εξειδικευμένων γνώσεων ενός επιστήμονα με μεταπτυχιακό τίτλο.
    6. Ένας κοινός νους κ. Υπουργέ δεν θα μπορούσε να δεχθεί ότι επίδοση ενός υποψηφίου, οποιασδήποτε κατηγορίας (ΥΕ,ΔΕ, ΠΕ ή ΤΕ), που συμμετέχει σε μία τετράωρη γραπτή εξέτασή του τεστ δεξιοτήτων, ισοδυναμεί αξιολογικά και αξιοκρατικά με τις γνώσεις και τις ικανότητες, που αποκτά από τη φοίτησή, τις εξετάσεις και τις επιστημονικές εργασίες του που υποβάλει ένας επιστήμονας, για να αποκτήσει δύο μεταπτυχιακούς τίτλους ετήσιας τουλάχιστον διάρκειας.
    Για τους παραπάνω λόγους προτείνω το άρθρο 6 του προτεινόμενου νομοσχεδίου να διατυπωθεί ως εξής :
    «Η ειδική γραπτή δοκιμασία (τεστ δεξιοτήτων) εφαρμόζεται μόνο για την αξιολόγηση των υποψηφίων των κατηγοριών ΥΕ και ΔΕ. Ο γραπτός διαγωνισμός διενεργείται την ίδια ή διαφορετική ημέρα με ξεχωριστά θέματα – ερωτήσεις για τη κάθε μία από αυτές τις δύο κατηγορίες υποψηφίων.
    Ο βαθμός της ειδικής γραπτής….ισχύει ο βαθμός της τελευταίας εξέτασης.(ως προτάθηκε το εδάφιο).
    Η διαδικασία της ειδικής γραπτής….έως το εκατό (100)». (ως προτάθηκε το εδάφιο).
    7. Ρυθμίσεις που αφορούν στην πρόσληψη προσωπικού, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου
    ορισμένου χρόνου (άρθρο 7 του προτεινόμενου νόμου).
    Συμφωνώ με την προτεινόμενη διατύπωση του άρθρου αυτού.
    Εντοπιότητα
    Με δεδομένη την τρομακτική, τα τελευταία χρόνια, διόγκωση της ανεργίας στη χώρα μας, πιστεύω ακράδαντα ότι, με βάση το άρθρο 1 του Συντάγματος, για την ισότητα των Ελλήνων πολιτών, αλλά και για λόγους κοινωνικής συνοχής, απαιτείται να καταργηθεί το κριτήριο της εντοπιότητας για την αξιολόγηση και επιλογή των υποψηφίων, που προβλέπεται από την παρ. 11 του άρθρου 21 του Ν.219094.
    Όμως για να διευκολυνθεί η κάλυψη των κενών θέσεων του δημοσίου στις παραμεθόριες – ακριτικές περιοχές της χώρας μας, θα ήταν σκόπιμη και δίκαιη η πριμοδότηση της βαθμολογίας εκείνων των υποψηφί-ων, που ανεξάρτητα από τον τόπο καταγωγής ή κατοικίας τους δηλώνουν υπεύθυνα, ότι αποδέχονται να υπη-ρετήσουν σ’ αυτές τις θέσεις για 10 τουλάχιστο συνεχή έτη, προτάσσοντας στη αίτησή τους τις θέσεις αυτές
    Τέλος για τα προτεινόμενα άρθρα 8,9,10 και 11, του υπό δημόσια διαβούλευση νομοσχεδίου, δεν έχω να παρατήσω κάτι και συμφωνώ με την προταθείσα διατύπωσή τους.
    Κύριε Υπουργέ
    Με αίσθημα ευθύνης, επιθυμώ να συμβάλλω θετικά στην προσπάθεια της Κυβέρνησης να κάνει πραγματικές τομές στο σύστημα πρόσληψης των δημοσίων υπαλλήλων.
    Ύστερα από ενδελεχή μελέτη των ισχυουσών διατάξεων, προσπάθησα και εγώ να σας παρουσιάσω μία κατά το δυνατόν λεπτομερή κριτική για το νομοσχέδιο που προτείνατε στον Ελληνικό λαό για δημόσια διαβούλευση και να προτείνω τις βελτιώσεις εκείνες, που έκρινα επιβεβλημένες, με βάση και την 30 ετή εμπειρία μου, ως δημοσίου υπαλλήλου.
    Θα ήμουν ευτυχής εάν μου δίνατε τη δυνατότητα και δια ζώσης να υποστηρίξω ενώπιόν σας τις προτάσεις μου αυτές, εάν εσείς φυσικά το κρίνετε απαραίτητο.
    Με τιμή Σέρρες 15/11/2009

    Ισαάκ Βαλμάς
    Νικομηδείας 76
    Τ.Κ. 62124 Σέρρες
    Τηλ, και φαξ :23210 28168
    Κιν: 6976886406
    E-mail: valmasisaak@yahoo.gr

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 21:26 | ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ Κ.

    Επιτέλους ένα Νομοσχέδιο βάζει τάξη και δίνει τέλος στη καταχρηστική πρόσληψη και στην ασυδοσία που είχε παρατηρηθεί τα τελευταία χρόνια με προσλήψεις απο το παράθυρο και με καθαρά κομματικά κριτήρια.
    Όλοι έχουμε δικαιώματα σε ίση και δίκαιη μεταχείρηση απο το Νόμο. Παρ’όλα ταύτα και για μια απόλυτα δίκαιη μεταχείρηση πρέπει πάντα να λαμβάνονται υπόψη στη νομοθεσία οι ιδιαίτερότητες των ευπαθών ομάδων. Η τυφλή εφαρμογή των νόμων δεν καλύπτει τις ειδικές περιπτώσεις, όπου η κοινωνία και ο νομοθέτης οφείλουν να ανοίξουν το παράθυρο του νόμου ώστε να συμπεριλάβουν και αυτά τα άτομα που διαφορετικά θα εξαιρούνται απο τη διαδικασία.
    Όπως και ο συνάδελφος απο τον ΟΚΑΝΑ-Θεσσαλονίκης , κ. Απόστολος Αρβανιτάκης, αναφέρεται στην εργασιακή σχέση των πέντε πρώην χρηστών που εργάζονται στον ΟΚΑΝΑ τα τελευταία τέσσερα χρόνια, είναι απόλυτα εμφανές οτι με τη καινούρια διάταξη, οχι μόνο θα χάσουμε τη θέση μας αλλά και θα αποκλεισθούμε απο οποιαδήποτε ευκαιρία εργασίας. Απλό παράδειγμα το ότι όλοι επιβαρυνόμαστε με το ποινικό μητρώο του «χρήστη» που μας αποκλείει από κάθε διαδικασία πρόσληψης στο Δημόσιο.
    Ο ρόλος μας στη συγκεκριμένη υπηρεσία είναι στην ουσία αυτός του ζωντανού παραδείγματος της απεξάρτησης και της επανένταξης, μιας εμπειρίας που δεν αποκτάται με πτυχία και δεν αναπληρώνεται με στυγνά νομοθετικά κριτήρια. Οι προσλήψεις με τη διαδικασία του ΑΣΕΠ δεν μπορούν να καλύψουν αυτή τη ζωτική πτυχή της εργασίας μας.
    Οπως η διάταξη προβλέπει εξαιρέσεις στο διπλωμτικό κλάδο του Υπ. Εξωτερικών, λογω ιδιομορφίας και των ιδιατεροτήτων του κλάδου, κάλλιστα μια εξαίρεση θα μπορούσε να καλύψει και το δικό μας εργασιακό καθεστώς και να μην διακόψει μία σχέση που έχουμε καλλιεργήσει με τα άτομα που η ζωή τους κρέμεται κυριολεκτικά απο τις υπηρεσίες του ΟΚΑΝΑ.

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 21:56 | ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ

    ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟ.

    ΩΣΤΟΣΟ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΟΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΟΠΩΣ Η ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΕ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΟΠΩΣ ΤΟΥ (ΚΕ.Θ.Ε.Α.) ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΚΑΘΩΣ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΑΥΤΟ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΕΙ ΕΠΙΤΥΧΩΣ!!!
    ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΑΥΤΩΝ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΜΕΣΑ ΑΠΌ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΦΟΡΕΑ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥ.

    ΘΕΩΡΩ ΛΟΙΠΟΝ, ΟΤΙ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΒΙΩΣΙΜΕΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΚΑΘΩΣ Ο ΑΣΕΠ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΓΝΩΣΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙ ΕΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΤΕΧΕΙ ΤΙΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ – ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΕΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΤΕΤΟΙΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΚΕΘΕΑ.

    ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΕΞΑΙΡΕΘΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΘΕΣΕΙΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ-ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΚΕΘΕΑ ΚΑΘΩΣ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΕΤΟΙΩΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ.

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 19:51 | mperetsos marinos

    Ο έλεγχος των προσλήψεων στο δημόσιο και η κατάργηση μορφών απασχόλησης όπως οι συμβάσεις έργου και ορισμένου χρόνου που ανανεώνονται συνεχώς ασφαλώς και αποτελεί πρωτοβουλία στην σωστή κατεύθυνση. Η διευρυνση όμως της έννοιας του δημοσίου στις μεικτές επιχειρήσεις της Αυτοδιοίκησης δημιουργεί μια σειρά προβλήματα χωρίς να λύνει κανένα.
    Η έννοια μεικτές επιχειρήσεις δεν υφίσταται άρα η σπουδή του συντάκτη προδίδει έλλειψη γνώσης για τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις το αντικείμενο τους και το πλαίσιο λειτουργίας τους.
    Οι Ανώνυμες Αναπτυξιακές Εταιρείες Ο.Τ.Α δεν επιχορηγούνται απο το κράτος ούτε την Αυτοδιοίκηση. Ιδρύονται απο φαρείς της Αυτοδιοίκησης και άλλους τοπικούς φορείς σε μιά περιοχή όταν υπάρχει λόγος και αντικείμενο.Κατά κανόνα υλοποιούν προγράμματα ανάπτυξης περιοχών καθώς και παρέχουν υπηρεσίες τεχνικής στήριξης στους μετόχους τους.
    Τα έργα που αναλαμβάνουν είναι αποτέλεσμα διαγωνιστικών διαδικασιών και ανάπτυξης ικανοτήτων και αξιοπιστίας.
    Αρα απασχολούν προσωπικό και συνεργάτες σύμφωνα με την ορολογία του Θεσμικού πλαισίου που διέπει την λειτουργία τους ανάλογα με τα έργα που αναλαμβάνουν.ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ μέχρι σήμερα υπάγονταν στο καθεστώς του ελέγχου από το ΑΣΕΠ.Για τους σενεργάτες όμως συνάπτονται συμβάσεις έργου τηρουμένων κανόνων δημοσιότητας, βάση των αναγκών των έργων που αναλαμβάνουν για τα οποία δεν μπορεί να υπάρξει ασφαλής πρόβλεψη.Στόχος της ίδρυσης και λειτουργίας τους είναι η παροχή υπηρεσιών δημοσίου συμφέροντος με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια λειτουργίας και αποτελέσματος.
    Στόχος πρέπει να είναι να λειτουργεί το δημόσιο ανταγωνιστικά και όχι οτι λειτουργεί ανταγωνιστικά να γίνει δημόσιο.
    Η μείωση του δημοσίου,η ανταγωνιστικότητα των υπηρεσιών του η μείωση του κόστους λειτουργίας του βρίσκεται στο μοντέλο των Αναπτυξιακών Εταιρειών το οποίο θέλει μελέτη και επέκταση σε περισσότερες κρατικές λειτουργίες και οχι υπαγωγή στο δημόσιο .
    Επέιγει η ενεργοποίηση των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ και θα μετρήσει το αποτέλεσμα..είναι ήδη πολύ αργά.
    Σύμφωνα με τον Γράμσι.. η κρατική γραφειοκρατία πρωτίστως ενδιαφέρεται για τα προνόμια της και την αναπαραγωγή της

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 19:32 | Αθανάσιος Μαλέας

    Στο νομοσχέδιο θα πρέπει να υπάρχουν ρυθμίσεις για να βοηθηθούν τα άτομα εκείνα που σε κάποια στιγμή στην ζωή τους καταδικάστηκαν για πλημμελήματα χωρίς φυλάκιση. Και σήμερα δεν μπορούν να διορισθούν.
    Ο συνήγορος του Πολίτη έχει ασχοληθεί θετικά με τις περιπτώσεις αυτές.

    Δεν μπορεί μια καταδίκη με αναστολή για πλημμέλημα να είναι ισοβίως τροχοπέδη για να βρουν τα άτομα αυτά δουλειά στο δημόσιο.

    Πρέπει να μπορούν να διορισθούν μετά την λήξη της αναστολής τους.

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 19:02 | Mόνιμη Υπάλληλος

    Καμια καινουρια συμβαση εργου στις Δ/νσεις Αλλοδαπων Αστικης Καταστασης και Μεταναστευσης. Να αναλαβουν οι οι μονιμοι που προσληφθηκαν γι αυτο το σκοπο κ δεν τους τοποθετησαν ποτε σ΄αυτες τις Δ/νσεις. Αν δεν επαρκουν να γινουν κανονικες προσληψεις, γιατι οι υπηρεσιες αυτες, δεν έχουν αντικειμενο που να χρειαζονται εργολαβοι για να το υλοποιησουν. Ολα αυτα περι εκτακτων αναγκων ηταν τερτιπια για ν ανανεωνονται οι συμβασεις εργου.
    Σε καποιες μαλιστα Περιφερειες προσωπικο με συμβαση εργου της Δ/νσεων Αλλοδαπων, εκτελουσε καθηκοντα στο Γραφειο του Περιφερειαρχη, οπως και συμβασιουχοι μερικης απασχολησης, οπως και με συμβαση stage.
    Kατα τ΄αλλα ζητανε επιπλεον προσαυξηση της μοριοδοτησης λογω εμπειριας.
    Επιτελους βάλτε μια ταξη στο Δημοσιο. Μας τρελλανατε, δεν αντεχουμε αλλη κοροϊδια.
    Αν γινει προσληψη προσωπικου με συμβαση εργου θελουμε να γνωριζουμε ακριβως το αντικειμενο τους, το οποιο μεσα απο τις συμβασεις μεχρι τωρα αναφερονταν, ως εκτακτες αναγκες που δεν καλυπτονται απο Μονιμους υπαλληλους. Ποιο ακριβως ειναι αυτο, που θεωρειται εκτακτο και διαρκει χρονια;;

  • Σωστές οι αλλαγές και βέβαια να αφορά τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 18:00 | Ιωάννης Χαριζάνης

    Οι προκηρύξεις του Ν.2643/98 να γίνονται και αυτές από το ΑΣΕΠ και με τα κριτήρια που προβλέπονται από το ΑΣΕΠ για διορισμό σε μόνιμες θέσεις του Δημοσίου. Να μην εκδίδονται πλέον από τον ΟΑΕΔ προκηρύξεις μόνιμου προσωπικού. Δώστε τέλος στις χρονοβόρες και ασαφείς διαδικασίες που ταλαιπωρούν τα άτομα των ειδικών κατηγοριών.
    Συγχαρητήρια για τη θετική προσπάθεια και τη δυνατότητα που μας δίνετε να μετέχουμε στο διάλογο.

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 18:57 | Ιωάννης Γεώργιζας

    Τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργηθεί πληθώρα σχολών με παρεμφερή αντικείμενα πολλά από τα οποία ουσιαστικά είναι ενσωματωμένα στα προγράμματα σπουδών των παραδοσιακών σχολών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να διεκδικείται από αυτούς τους αποφοίτους μερίδιο εργασίας στην αγορά εργασίας με συντεχνιακές κατοχυρώσεις. Παραδείγματος χάρη σε θέσεις περιβαλλοντικού χαρακτήρα αποκλείονται οι φυσικοί και οι χημικοί αν και ο τομέας του περιβάλλοντος αποτελεί βασικό κορμό των προπτυχιακών μαθημάτων τους. Άλλο παράδειγμα αποτελούν οι θέσεις πληροφορικής που προφανώς μπορούν να διεκδικηθούν και από τους μαθηματικούς και από τους φυσικούς. Έχει δε παρατηρηθεί να αποκλείονται και κάτοχοι μεταπτυχιακού στο συγκεκριμένο αντικείμενο. Δεν είναι δυνατόν ο βασικός τίτλος σπουδών να είναι υπερεξειδικευμένος. Θα πρέπει οι θέσεις να προκηρύσσονται με βάση τις θεματικές ενότητες των πτυχίων: θετικές, νομικές, ιατρικές, μηχανικοί, οικονομικές, θεωρητικές(φιλόλογοι κλπ). Πιστεύω ότι πρέπει το ΑΣΕΠ να εξαλείψει αυτές τις απαράδεκτες συντεχνιακές μεθοδεύσεις κάτι που δυστυχώς δε γίνεται μέχρι στιγμής, ούτε και προβλέπεται στο νομοσχέδιο.

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 18:09 | ΣΙΜΟΣ. Λ

    ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ Κ.ΡΑΓΚΟΥΣΗ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΙΚΑ ΣΑΣ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΑΣ ΟΤΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΑΣΕΠ 1998 ΕΧΕΙ ΛΥΘΕΙ(??)ΑΠΟ ΤΟΝ Κ.ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ!!
    ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΓΙΑΤΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΥΠΕΡΔΕΚΑΕΤΗ ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΤΡΙΒΕΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΡΗΞΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΛΗΝΙΟ ΚΛΙΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΑΠΟΤΟΜΑ. ΜΑΣ ΠΤΟΗΣΑΤΕ ΝΟΜΙΖΕΤΕ??! ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΝΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΗΣ ΥΓΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠ.ΕΣ ΟΤΑΝ ΕΙΣΤΕ Ο 5ος ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΕΔΩ 11 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ!!!ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΛΕΙΣΤΕ ΓΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΕΙΧΑΜΕ «ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΕΥΣΕΙ» ΓΙΑ ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΝΟΜΟ(!)ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΑΜΕ 2ο ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ. ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥΣ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΜΑΣ. Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΤΑ ΜΜΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤOI ΤΩΝ STAGE ME ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΑΛΤΕΡ(…)
    ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΤΕ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΣΑΣ. ΑΝ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΕΛΙΚΑ…ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ Η ΣΥΝΕΣΗ ΚΑΙ Η ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΕΟΥΣΑ ΠΡΟΣΟΧΗ ΙΣΩΣ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΦΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΙΑ ΑΛΗΘΙΝΗ ΤΟΜΗ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΚΑΙ ΑΤΟΛΜΗ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ. ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΤΟΤΕ ΟΤΙ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΣΑΣ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΣΕΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΑΝΗΚΕΙ. ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΑΝ ΔΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΤΟΤΕ ΘΑΣ ΣΑΣ ΑΝΑΓΚΑΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ.

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 18:11 | Σ.Κ.

    ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΥΟΜΕΝΟΙ ΖΗΤΟΥΝ ΔΙΟΡΙΣΜΟ , ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΟΥ Α.Σ.Ε.Π. 1998 ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΚΕΝΟ.ΕΝΤΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΟΡΟΙΔΙΑΣ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ.ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ, ΑΛΛΑ ΕΦΑΓΑΝ ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ.ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥΣ.ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΤΥΧΕΙ ΜΕΣΩ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ Α.Σ.Ε.Π..
    ΚΕ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΚΕ ΡΑΓΚΟΥΣΗ , ΔΩΣΤΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΡΟΙΔΙΑ.ΔΩΣΤΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΤΟΥΣ.ΕΝΤΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΒΙΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΨΕΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ.ΣΑΣ ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΔΩΣΕΤΕ.ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΘΕΛΕΤΕ……