Άρθρο 24: Επανασύσταση καταργηθέντων κλάδων και ειδικοτήτων και κατάταξη προσωπικού

1. α) Οι ειδικότητες και κλάδοι του προσωπικού της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που καταργήθηκαν με το άρθρο 82 του ν. 4172/2013 (ΦΕΚ Α 167) επανασυστήνονται αυτοδίκαια από τη δημοσίευση του παρόντος, όπως και το σύνολο των κατεχόμενων από το προσωπικό αυτό οργανικών θέσεων.

 β) Επανασυστήνονται επίσης οι ειδικότητες και κλάδοι, όπως και το σύνολο των οργανικών και προσωποπαγών θέσεων μόνιμου και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου  διοικητικού προσωπικού των Πανεπιστημίων που καταργήθηκαν κατ’ εφαρμογή της παρ. 1 του άρθρου 90 του ν. 4172/2013 (ΦΕΚ Α 167).

γ) Επανασυστήνεται η ειδικότητα των Σχολικών Φυλάκων, όπως και οι θέσεις σχολικών φυλάκων που καταργήθηκαν δυνάμει του άρθρου 80 του ν. 4172/2013 (ΦΕΚ Α 167).

2. Το προσωπικό της προηγούμενης παραγράφου, εφόσον δεν έχει μεταταχθεί/μεταφερθεί βάσει οριστικών πινάκων διάθεσης, δύναται να επανέλθει στις θέσεις τις οποίες κατείχε πριν τεθεί σε διαθεσιμότητα ή πριν λήξει η υπαλληλική του σχέση, εφόσον καταθέσει αίτηση που υποβάλλεται εντός δέκα (10) ημερών από τη δημοσίευση του παρόντος στη Διεύθυνση Προσωπικού/Διοικητικού του φορέα που υπηρετούσε. Οι υπάλληλοι αυτοί κατατάσσονται με πράξη του οικείου οργάνου διοίκησης στις ως άνω θέσεις με τον ίδιο βαθμό και μισθολογικό κλιμάκιο που κατείχαν κατά τη θέση τους σε διαθεσιμότητα βάσει του ν.4172/2013 (ΦΕΚ Α 167).

3. Οι θέσεις κλάδου ΥΕ στις οποίες έχουν τοποθετηθεί υπάλληλοι της ειδικότητας των Σχολικών Φυλάκων κλάδου ΔΕ δυνάμει οριστικών πινάκων μετατρέπονται αυτοδίκαια σε προσωποπαγείς θέσεις κλάδου ΔΕ της ίδιας ειδικότητας.

  • 19 Μαρτίου 2015, 12:50 | ΦΩΤΕΙΝΗ ΚΑΡΚΟΥΛΗ

    ΑΡΘΡΟ 24
    ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ,
    ΔΩΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΜΕΤΑΤΑΧΘΗΚΑΝ(ΛΟΓΟΙ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ)ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ,ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

  • 19 Μαρτίου 2015, 12:26 | Ελένη

    Κύριε Υπουργέ συγχαρητήρια, για την αποκατάσταση των αδικιών, που έγιναν σε βάρος κλάδων εργαζομένων και για την επανασύσταση του θεσμού του Σχολικού φύλακα,όμως η αδικία δεν πρέπει να τελειώσει και για μας τους μεταταχθέντες Σχολικούς Φύλακες στα νοσοκομεία; Όπου αναγκαστήκαμε,παρόλο τις δύσκολες συνθήκες ,υγείας και την ηλικία μας(είμαι 57 χρονών)να εργασθούμε σε αυτόν τον δύσκολο τομέα. Δώστε μας την επιλογή όσων θέλουν να γυρίσουν στα σχολεία ….

  • 19 Μαρτίου 2015, 12:27 | ΝικοΣ ΓιαννιδηΣ

    ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΠΡΩΗΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΦΙΛΑΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ

  • 19 Μαρτίου 2015, 11:58 | Βαμβακιδης αρχοντης

    Ειμαι πατερας 3 παιδιων σχολικός ΦΥΛΑΚΑΣ που λόγω της τρίτεκνοι ας με μετέφερε ο πρώην υπουργός σε νοσοκομειο.ηταν μια ακούσια μεταφορά αφου το 2000 ειχα προσληφθεί ως σχολικός ΦΥΛΑΚΑΣ και αυτο ηταν το αντικειμενο μου.σιγουρα τα νοσοκομεία χρειαζονται προσωπικο αλλα δε σημαινει οτι θα καταργήσουμε ενα κλάδο που ειναι απαραιτητος για να βοηθήσουμε έναν αλλο.επειτα με την ίδια λογική χρειάζονται και ιατροδικαστες θα μπορούσαν να πάρουν οδοκαθαριστές και να τους διορίσουν ιατροδικαστες. πρόκειται για μια γελοία μετακινηση που εξυπηρετουσε οταν έγινε μονο τους πατρωνες ευρωπαιους.Η κοινή λογικη πρεπει να εφαρμοστεί και αφου γινεται επανασύσταση θέσεων σχ φυλακών να μπορούμε ολοι να γυρίσουμε στη δουλεια που επιλέξαμε για να προσληφθουμε στο δημοσιο.Εγω προσωπικά που μεταφερθηκα με την τριτεκνια έκανα παρά πολλούς αγώνες στο δήμο μου οταν δούλευα σχ φύλακας και ποτε δε σταμάτησα να ειμαι σε αγώνες και καλο θα ηταν κάποιοι να μη γράφουν μονο πικρόχολα σχόλια για μας,αυτα τα σχόλια αφορούν αλλο το πρώην υποργο.αμεση επιστροφή όλων των σχ φύλλου στις θέσεις τους.

  • 19 Μαρτίου 2015, 11:40 | ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΕΛΛΟΣ

    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΤΗΣ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΔΙΚΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΥΤΗ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΤΑΧΘΕΙ ΒΙΑΙΑ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΥΠΟ ΤΟ ΦΟΒΟ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΛΑΔΟΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΤΑ ΜΕΓΙΣΤΑ ΣΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.

  • 19 Μαρτίου 2015, 11:21 | traylos dionisis

    ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΟΠΩΣ ΜΕΡΙΜΝΗΣΕΤΕ ΝΑ ΠΡΟΒΛΕΥΘΕΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ Η ΑΠΟΚςΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΔΙΚΙΑΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΚΑΤΑΘΕΣΑΜΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΑΡΟΝ ΑΡΟΝ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΡΑΤΗΘΗΚΕ Η ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΟΣΗ ΣΥΜΨΙΦΙΖΟΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΔΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΑΣ

  • 19 Μαρτίου 2015, 10:05 | ΣΑΛΙΧΟΣ ΠΕΤΡΟΣ

    ΤΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΜΟΥ ΘΑ ΤΑ ΔΩΣΩ ΟΤΑΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΠΛΗΡΩΣ Η ΑΔΙΚΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΑΝΑΙΤΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ. ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ, ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΜΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ. Η ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΠΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ ΕΠΙ 14 ΣΥΝΕΧΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!!!!

  • 19 Μαρτίου 2015, 09:07 | ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΟΥΤΣΕΛΗ

    Μπραβο στην κυβέρνηση για την αποκατάσταση των αδικιών .
    Κύριε υπουργέ προσωπική μου γνώμη είναι ότι με αυτό το νομοσχέδιο αποκαταστούνται αδικίες και μπαίνουν πολλά πράγματα στη θέση τους .

  • 19 Μαρτίου 2015, 09:31 | παναγιωτης

    Ευχαριστούμε τον υπουργό και συνολικά την κυβέρνηση, για την τήρηση των δεσμεύσεων.Θα ήθελα όμως να αναφέρω ότι για να αποκατασταθη πλήρως ή αδικία και αφού το νομοσχέδιο δεν αναφέρεται σε έπανατοποθέτηση στις θέσεις των απολυμένων, αλλά σε νέα πρόσληψη δεν θα έπρεπε να δωθει η αποζημίωση της απολυσεις; η έστω ο συνολικός χρόνος δηλαδή από τον Ιούλιο του 13 μέχρι την ημέρα που θα επανέλθουν οι απολυμένοι στην εργασία τους να θεωρήθηκε χρόνος πραγματικης υπηρεσιας για την μισθολογικη και υπηρεσιακή εξέλιξη τους.Ειδικα για τούς σχολικούς φύλακες για τους οποίους ήδη έχουν αφαιρεθεί 5,5 χρόνια Είμαι σίγουρος οτι ο υπουργός θα λάβει πολύ σοβαρά αυτή την παράμετρο όπου δεν έχει και δημόσιο νομικό κόστος . Ευχαριστώ

  • 19 Μαρτίου 2015, 09:08 | ΑΡΙΣΤΗ ΦΛΑΜΠΟΥΡΗ

    ΑΞΙΟΤΙΜΟΙ ΚΥΡΙΟΙ.
    ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ 526 ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΙΚΑΝΑ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘΙΣΤΑ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑ ΠΟΥ ΗΔΗ ΠΑΡΑΠΑΙΕΙ. ΔΩΣΤΕ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΣΕ ΑΛΛΑ ΠΟΣΤΑ ΤΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ…

  • 19 Μαρτίου 2015, 09:01 | zaklin

    ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΦΥΛΑΚΑ
    ΠΛΕΟΝ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ!!!
    ΜΕ ΠΙΚΡΙΑ ΟΜΩΣ ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΗΝ ΓΡΑΨΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ.
    ΒΛΕΠΩ ΠΡΩΗΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΝΥΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΥΣ ΝΑ ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΝ ΠΙΣΩ.
    ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΤΟΣΟ ΒΙΑΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΑΣ ΣΤΕΡΗΣΑΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΠΕΛΥΣΑΝ,,, ΑΥΤΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΝΤΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΤΟΜΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΟΥ Η ΖΩΗ ΜΟΥ ,,, ΕΚΛΕΙΝΑΝ ΜΥΣΤΙΚΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΣΩ ΠΟΡΤΕΣ,, ΕΓΙΝΑΝ ΥΜΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΕΚΦΡΑΣΤΗ ΤΗΣ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ,,ΦΤΑΝΟΝΤΑΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΟΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΩΣ ΚΑΜΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΑ ( ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΣΤΟ ΣΤΕ) ΚΑΙ ΒΓΑΖΟΝΤΑΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΙΚΑ ΔΙΑΖΥΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΛΕΥΤΟΥΝ ΑΥΤΟΙ .
    ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΠΟΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ. ΕΝΑΝ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΜΕΤΡΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΘΑΝΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΛΟΓΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΕΧΕΙΑΣ, ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΟΥΝ,, ΝΑ ΖΗΤΟΥΝ ,,, ΝΑ ΖΗΤΟΥΝ,,

  • 19 Μαρτίου 2015, 08:25 | ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΡΑΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    Η επιλογή για τους Σχολικούς φύλακες που μετατάχθηκαν στα νοσοκομεία να παραμείνουν η να επιστρέψουν, είναι απαραίτητη.Για πολλούς η ηλικία και η κατάσταση υγείας είναι παράγοντες που σχεδόν απαγορεύουν να προσφέρουν σωστές υπηρεσίες στα νοσοκομεία, αν και υπάρχει μεγάλη θέληση. Αντίθετα στα σχολεία είναι το καταληλότερο προσωπικό με τόσα χρόνια προυπηρεσίας.

  • 19 Μαρτίου 2015, 02:31 | μανολης γαλιοτζακης

    Το δικαιο θα ηταν οι σχολικοι φυλακες που ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑΝ να μεταφερθουν στα νοσοκομεια να εχουν επιλογη να γυρισουν στα σχολεια !!!εγω με 3μικρα παιδια ΔΕΝ ειχα αλλη επιλογη!!!οταν με ΕΚΒΙΑΣΑΝ να μεταφερθω η να πεινασουν τα παιδια μου!! στα νοσοκομεια μας χρησιμοποιουν και σαν διοικητηκο,θεσεις που ειναι ΤΕ πως γινεται ΥΕ προσωπικο να αναλαμβανει τμηματα προμηθειων,προσωπικου,μισθοδοσιας κλπ?πως θα αξιολογηθουν αυτοι?σαν ΤΕ?Αυτη λοιπον ειναι η μεταρρυθμηση του κρατους ? οι ανθρωποι με τα αναλογα προσοντα στις αναλογες θεσεις?για να ειναι ποιο αποδοτικο το κρατος αυτην την <> θα συνεχισετε???
    ΑΝ ΙΛΙΚΡΙΝΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΡΘΟΥΝ ΟΙ ΑΔΙΚΙΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ!
    ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ ΧΡΕΙΖΟΝΤΑΙ ΕΞΙΣΟΥ ΜΕΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ !!ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ!!(ΝΑΡΚΟΤΙΚΑ,bullying….)!!!

  • 19 Μαρτίου 2015, 01:30 | Δαδίνου Μαρία

    Συγχαρητήρια στην νέα κυβέρνηση.Μπράβο σας κύριε υπουργέ κάνετε πράξεις τις προεκλογικές σας δεσμεύσεις. Δίνεται την ηθική δικαίωση σε όλους τους απολυμένους σχολικούς φύλακες με την επανασύσταση του θεσμού που με κόπο έχτισαν εδώ και 14 χρόνια. Σε αυτά τα χρόνια προσφέραμε όμως τις υπηρεσίες μας και εμείς οι σχολικοί φύλακες που μεταταχθήκαμε στα νοσοκομεία και πολλοί συνάδερφοι χιλιόμετρα μακριά απο την πόλη τους κάτω από τον ψυχολογικό εξαναγκασμό της προηγούμενης κυβέρνησης. Για αυτό θα ήταν δίκαιο να μας δώσετε την ευκαιρία και εμάς τους νοσοκομειακούς που βρεθήκαμε σε ένα εντελώς άγνωστο χώρο χωρίς καμία εξιδείκευση σε αυτό το αντικείμενο να επιστρέψουμε όσοι επιθυμούμε στις αρχικές μας θέσεις, έτσι ώστε ο θεσμός του σχολικού φύλακα να ξεκινήσει και πάλι δυναμικά!

  • 19 Μαρτίου 2015, 00:46 | ΒΑΣΛΕΙΟΣ ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ

    ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΕ ΕΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΓΕΝΙΚΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΕΧΟΥΝ ΙΣΟΤΗΜΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΞΑΝΑΣΥΣΤΑΘΟΥΝ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΗΝ ΙΣΟΤΗΜΙΑ ΟΠΩΣ ΠΙΣΤΕΥΑ ΟΤΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΜΠΡΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΣΕΛΘΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ .

  • 19 Μαρτίου 2015, 00:09 | dimitris

    δωστε την δυνατοτητα επιλογης και σε μας που η αναγκη μας εκανε να παμε στα νοσοκομεια οσοι θελουν να γυρισουν στα σχολεια. Ας τελειωση αυτη η ιστορια για μια φορα δικαια…

  • 19 Μαρτίου 2015, 00:52 | Λαμπρος

    Ισονομια και αξιοκρατια σημαινει ολοι να εχουν τις ιδιες ευκαιριες στην εργασια.Αποκατασταση της αδικιας των πληγεντων απο το θεσμο της διαθεσιμοτητας ΕΞΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ και οχι μονομερως με διαχωρισμους.Δεν νοειται επανασυσταση των θεσεων των φυλακων σχολικων κτιριων χωρις να εχουν δικαιωμα αιτησης επιστροφης οι μεταταγεντες στα νοσοκομεια.

  • 18 Μαρτίου 2015, 23:44 | ΤΖΕΝΗ

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΔΙΚΙΩΝ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΚΥΒΕΡΝΟΝΤΕΣ!ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΝΤΑΧΤΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΣΤΗ ΜΙΝΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ!

  • 18 Μαρτίου 2015, 23:05 | ΛΟΥΙΖΑ

    κ Υπουργε συγχαρητηρια για την προσπαθεια αποκαταστασης των αδικειων προς τους σχολικους φυλακες αλλα για να ολοκληρωθει δωστε το δικαιωμα επιλογης σε αυτους που εχουν μεταταχθει να επανελθουν διοτι ειναι πολυ δυσκολο ανθρωποι 50 ετων και πανω και κυριως γυναικες να σερνουνε φορια 150 κιλων το λιγοτερο μεχρι τα 67τους.Η εργασια αυτη ειναι για νεοτερα ατομα και καποιων προδιαγραφων[σωματοτυπος δυναμης ηλικιας κτλ] ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  • 18 Μαρτίου 2015, 23:28 | ΣΟΦΙΑ Π.

    ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ
    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΜΑΣ ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΤΟΥ ΑΣΕΠ. ΣΧΕΔΟΝ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ ΖΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΓΧΟΣ,ΤΗΝ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΜΗ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΣΕ ΠΙΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ.ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΝΤΕΚΑ ΕΤΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΜΑΣ ΔΙΝΕΤΑΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ.

  • 18 Μαρτίου 2015, 23:07 | Αριστείδης Π

    άρθρο 24 .Συγχαρητήρια στην κυβέρνηση γιατί με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο κατάφερε να αποκαταστήσει μετά από σχεδόν 2 χρόνια μία παράφορη αδικία.Σε αυτή την αποκατάσταση όμως υπάρχει μία παράλειψη η οποία είναι πολύ σοβαρή και κρίσιμη διότι δυστυχώς στο νομοσχέδιο αυτό δεν υπάρχει δικαίωμα επιλογής για επιστροφή των εκβιαστικά μετεταγμένων και πρόωρα συνταξιοδοτημένων σχολικών φυλάκων που δημιούργησε η πρώην κατάπτυστη συγκυβέρνηση. Δυστυχώς ο υπουργός στο νομοσχέδιο αυτό δεν έλαβε υπόψιν του και έναν ακόμη πολύ σοβαρό παράγοντα.Η πρώην συγκυβέρνηση μετέταξε εκβιαστικά τον εργαζόμενο Σχολικό φύλακα από τον ευαίσθητο τομέα της παιδείας με συγκεκριμένα καθήκοντα
    σε έναν άλλο τομέα επίσης ευαίσθητο με εντελώς όμως διαφορετικό αντικείμενο με αποτέλεσμα ο εργαζόμενος αυτός άθελα του αντί να προσφέρει υπηρεσίες να θέσει τον εαυτό του και κυρίως τους συνανθρώπους του (ασθενείς) σε κίνδυνο αντί να προσφέρει τις υπηρεσίες του.Ο τομέας της υγείας χρήζει πάντα εξειδίκευσης , εμπειρίας και ανάλογης εκπαίδευσης.Οι σχολικοί φύλακες όμως δεν είναι εκπαιδευμένοι για τον τομέα της υγείας.Υπηρέτησαν επί 13 χρόνια με πίστη και αφοσίωση τον θεσμό του σχολικού φύλακα ο οποίος θεσμός έγινε πλέον κοινωνική απαίτηση.Για αυτό και το δικαίωμα της επιλογής επιστροφής των εκβιαστικά μεταταγμένων και πρόωρα συνταξιοδοτημένων είναι η μόνη δίκαιη εξέλιξη.Θα σας παρακαλούσα θερμά να λάβετε υπόψιν σας κε Υπουργέ τις ανωτέρω σκέψεις μου πολύ σοβαρά στην τελική κατάθεση του νομοσχεδιου.

  • 18 Μαρτίου 2015, 22:10 | ΜΑΛΑΚΟΖΗ ΑΝΘΗ

    Άρθρο 24 Επανασύσταση καταργηθέντων κλάδων καιειδικοτήτων και κατάταξη προσωπικού.
    Με πειθαναγκασμό οι 526 σχ.φύλακες μεταταχθήκαμε στα νοσοκομεία ως ΥΕ υγειονομικό βοηθητικό προσωπικό(τραυματιοφορείς,βοηθοί θαλάμων)χωρίς στοιχειώδη γνώση.Στην πλειοψηφία είμαστε γυναίκες με μέσο όρο ηλικίας 50 ετών που κληθήκαμε να γίνουμε τραυματιοφορείς! Η σωματική διάπλαση και η ηλικία μας δεν πληρούν και δεν επαρκούν για τις ανάγκες αυτής της εργασίας με αποτέλεσμα την καταπόνηση,εξάντληση,εξουθένωση μας και ότι συνεπάγεται από αυτά.
    Η πλήρης αποκατάσταση της αδικίας είναι και η δική μας επαναφορά στους χώρους των σχολείων.

  • 18 Μαρτίου 2015, 22:09 | ΣΟΦΙΑ ΚΟΥΡΑΚΗ

    Το χειρότερο επακόλουθο τη διαθεσιμότητας, δεν είναι τα 6 διαφορετικά χάπια που χρειάζεται να παίρνω πλέον καθημερινά και ισοβίως, λόγω του εμφράγματος που υπέστη (στα 41 μου χρόνια!)… Δε θα ξεχάσω ποτέ, ήταν Τετάρτη 08/01/2013, την ίδια ημέρα που κατέθεσα την αίτηση μου για τα δια βίου μάθησης. Τυχαίο; Δε νομίζω… Επίσης δε θα ξεχάσω τη θλίψη στο πρόσωπο του γιατρού στην εντατική, όταν με ρώτησε εάν μου συνέβη κάτι που με τάραξε το τελευταίο διάστημα και εγώ του απάντησα ότι βγήκα σε διαθεσιμότητα… Όμως, το χειρότερο που ακολούθησε είναι που, όταν λέω ότι είμαι σε διαθεσιμότητα, κάποιοι με ρωτούν πονηρά και συνωμοτικά «Αλήθεια, τι έκανες;»… Είναι η στιγμή που νομίζω ότι παθαίνω το δεύτερο έμφραγμα!!! Με τις υγείες μας…
    Υποσημείωση: Και όχι, δε χρησιμοποίησα το χαρτί της αναπηρίας για να ζητήσω εξαίρεση από τη διαθεσιμότητα… Δεν είμαι διοικητικός υπάλληλος. Είμαι εκπαιδευτικός.

  • 18 Μαρτίου 2015, 22:52 | Χαλάτση Φρόσω

    Μπράβο στον υπουργό και στην κυβέρνηση για την άρση των αδικιών.
    Μπράβο που όλοι οι απολυμένοι και διαθέσιμοι γυρνούν πίσω στις θέσεις τους.
    Η αδικία πρέπει να διορθωθεί όμως στο σύνολο της .Οι σχολικοί φύλακες πρέπει να γυρίσουν όλοι πίσω στα σχολεία,στις θέσεις που έχουν εμπειρία και στις θέσεις που είναι χρήσιμοι και έχουν πολλά να προσφέρουν δηλαδή στα σχολεία.Αλλά υπάρχει η απορία και η ανησυχία για τους εκβιαστικά μεταταγμένους σχολικούς φύλακες σε άσχετες θέσεις (βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό στον τομέα της υγείας και στους δήμους).Σε αυτό το νομοσχέδιο δεν μας δίνετε το δικαίωμα επιστροφής στις θέσεις που είχαμε ως σχολικοί φύλακες,Σας παρακαλώ να το προσθέσετε στο νομοσχέδιο ,την επιστροφή μας δηλαδή πίσω στα σχολεία.Με αυτό τον τρόπο θα ενισχυθεί ο θεσμός του σχολικού φύλακα που ανήκει στον ευαίσθητο τομέα της παιδείας και θα επανορθωθεί πλήρως η αδικία.

  • 18 Μαρτίου 2015, 22:32 | ΣΤΡΑΒΟΠΟΔΗ ΝΕΚΤΑΡΙΑ

    ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΦΥΛΑΚΑΣ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ.ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΘΑΜΕΝΟΙ ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΝΑ ΑΝΑΣΤΗΘΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΩΡΙΣ.ΜΗ ΤΟ ΑΦΗΝΕΤΕ ΓΙΑ ΜΕΤΑ….ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

  • 18 Μαρτίου 2015, 22:05 | Sofia Sofia

    Άρθρο 24
    Κύριε Υπουργέ, συγχαρητήρια για την αποκατάσταση των αδικιών και
    ειδικά για την επανασύσταση του καταργηθέντος κλάδου των Σχολικών Φυλάκων και την επιστροφή όλων των απολυμένων στις θέσεις τους όμως για να μην δημιουργηθεί μία νέα αδικία ΔΩΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ στους Σχολικούς Φύλακες που μετατάχθηκαν στα νοσοκομεία όσοι θέλουν να επιστρέψουν στις θέσεις τους.

  • 18 Μαρτίου 2015, 21:48 | Φόνη Λακ.

    Μπράβο στην κυβέρνηση που προχώρησε στην επαναπρόσληψη των άδικα απολυμένων.
    Για να αποκατασταθεί όμως πλήρως η αδικία και στην περίπτωση των σχολικών φυλάκων θα πρέπει να δώσετε επιλογή επιστροφής στις θέσεις που κατείχαν πριν την διαθεσιμότητα με σαφή τρόπο μέσα σε αυτό το νομοσχέδιο σε όλους τους Σχολικούς φύλακες που εξαναγκάστηκαν από την πρώην συγκυβέρνηση να μεταταχθούν σε υπηρεσίες και θέσεις παντελώς άσχετες με το αντικείμενο τους.Επίσης η επιλογή επιστροφής στις θέσεις των σχολικών φυλάκων πρέπει να δοθεί και σε όσους εξαναγκαστηκαν τότε σε πρόωρη σύνταξη.Το παραπάνω είναι σημαντικό για να ενισχυθεί όσο γίνετε πιο πολύ ο θεσμός του σχολικού φύλακα.

  • 18 Μαρτίου 2015, 21:12 | ΜΠΑΙΡΑΜΗ ΑΘΗΝΑ

    Αρθρο 24.Αποκατασταση αδικιας,θεωρειται οταν γινεται ολοκληρωμενη.οι σχολικοι φυλακες που μεταταχθηκαν στα νοσοκομεια ως βοηθοι θαλαμου η τραυματιοφορεις ,οι περισσοτεροι ανω τον 50 ετων με προβληματα υγειας που η κατασταση επιδεινωθηκε,και πολλοι αναγκαστηκαν να μετακομισουν και σε αλλες πολεις για να μη μεινουν χωρις εργασια,με δυο και τρια παιδια μονογονεικες οικογενειες,γιατι Κε Υπουργε δεν τους δινεις το δικαιωμα επιστροφης εαν το επιθυμουν?
    Ευχαριστω!!!!

  • 18 Μαρτίου 2015, 21:28 | ΣΟΦΙΑ

    Ερώτηση: Οι εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα, θα έχουμε δικαίωμα επιλογής μεταξύ της οργανικής θέσης που κατείχαμε πριν τη διαθεσιμότητα και της τοποθέτησης μας στις μονάδες δια βίου μάθησης βάση των πινάκων κατάταξης μετά τη διαθεσιμότητα; Εάν κάτι τέτοιο ισχύει τότε με τι υπαλληλικό-μισθολογικό καθεστώς θα είναι η σύμβαση στα δια βίου μάθησης; Πρόκειται για μόνιμες οργανικές θέσεις;

  • 18 Μαρτίου 2015, 20:04 | ΚΑΤΕΡΙΝΑ

    ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΦΥΛΑΚΑ.ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΞΙΔΙΚΕΥΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΤΡΕΨΕΤΑΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ

  • 18 Μαρτίου 2015, 20:10 | Κρουστάλης Δημήτρης

    Το νομοσχέδιο είναι στην σωστή βάση.Συγχαίρουμε την κυβέρνηση που συμβάλει στην αποκατάσταση των αδικιών.Υπάρχει ωστόσο μια αδικία που πρέπει να επανόρθωθεί.Θα πρέπει στο νομοσχέδιο να υπάρξει πρόβλεψη και σαφή αναφορά για τους μεταταγμένους Σχολικούς Φύλακες και για αυτούς που εξάναγκάστηκαν σε πρόωρη συνταξιοδότηση να τους δοθεί η δυνατότητα- επιλογή να επιστρέψουν στις θέσεις που κατείχαν πριν την διαθεσιμότητα.

  • 18 Μαρτίου 2015, 20:17 | ΣΤΕΛΛΑ ΣΙΑΜΙΝΟΥ

    ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΥΠΕΡΟΧΗ ΣΤΑ ΑΥΤΙΑ ΜΑΣ Η ΕΚΦΡΑΣΗ, ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΔΙΚΙΩΝ. ΟΤΑΝ 20 ΜΗΝΕΣ ΤΩΡΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ, «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΔΙΚΙΩΝ» ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥΣ. ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ Η ΑΔΙΚΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ. Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ. ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΟΙ ΜΕΤΑΤΑΧΘΕΝΤΕΣ ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΩΣ ΕΧΟΥΝ. ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΕΙΠΩΘΗΚΑΝ ΠΟΛΛΑ. Η ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ. ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ. ΘΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΕΙΤΕ ΑΡΓΟΤΕΡΑ. ΑΠΑΝΤΩ. Η ΥΓΕΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΠΕΝΗΝΤΑ ΝΑ ΚΟΥΒΑΛΑΝΕ ΕΩΣ ΤΑ 67 ΤΟΥΣ ΤΑ ΦΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ? ΓΙΑΤΙ ΑΦΟΥ ΠΡΟΥΠΗΡΧΕ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΜΑΣ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΦΟΡΕΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΗΚΑΝ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΙΟ ΕΥΝΟΗΜΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ? Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΙΔΙΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΝΕΟΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ. ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΤΟ ΜΕΣΟ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΡΟΥΣΦΕΤΙΩΝ. ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ. ΜΕ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ Ο ΠΡΟΚΑΤΟΧΟΣ ΣΑΣ ΜΑΣ ΕΔΙΩΞΕ, ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΝ ΘΥΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΗΤΑΝ «ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ». ΣΕ ΤΙ ΔΙΑΦΕΡΕΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ? ΘΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΕΙΤΕ ΑΡΓΟΤΕΡΑ. ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΜΕΤΡΑΤΕ ΣΕ ΜΕΡΕΣ, ΜΗΝΕΣ. ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΜΕΤΡΑΜΕ ΣΕ ΕΝΕΣΕΙΣ ΚΟΡΤΙΖΟΝΗΣ, ΣΕ ΛΟΥΜΠΑΓΚΟ, ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ ΓΕΜΑΤΑ ΠΟΝΟΥΣ ΣΤΙΣ ΑΡΘΡΩΣΕΙΣ ΜΑΣ, ΣΕ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΕΩΣ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΤΩΝ 100 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΔΙΚΙΑΣ ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΜΕΡΙΚΗ.

  • 18 Μαρτίου 2015, 17:58 | ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ Κ.- εκπαιδευτικός σε διαθεσιμότητα

    Άρθρο 24
    Κύριε Υπουργέ, συγχαρητήρια για την αποκατάσταση των αδικιών και σας παρακαλώ για να μην δημιουργηθούν νέες αδικίες ΔΩΣΤΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ μεταξύ παλιάς οργανικής και θέσης προσωρινών/τελικών πινάκων ΑΣΕΠ. Υπάρχουν πολλοί εκπαιδευτικοί που μετακινήθηκαν στις περιοχές των νέων θέσεων ΑΣΕΠ(προσωρινοί/τελικοί πίνακες) και ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΞΑΝΑ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΟΥΝ ΠΙΣΩ στις παλιές οργανικές.Δώστε τέλος στην ταλαιπωρία των οικογενειών μας, δεν αντέχουμε άλλο..Ευχαριστώ πολύ.

  • 18 Μαρτίου 2015, 16:01 | ΠΕΤΑΝΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

    Μπράβο στην κυβέρνηση για την αποκατάσταση των αδικιών,συγχαρητήρια στην κυβέρνηση που επαναφέρει σημαντικούς θεσμούς που η πρώην συγκυβέρνηση κατάργησε αδίκως μέσα σε μια νύχτα (όπως του σχολικού φύλακα).Προσθέστε στην παράγραφο όμως να έχουν επιλογή και οι μεταταγμένοι σχολικοί φύλακες στα νοσοκομεία να έχουμε την επιλογή να επιστρέψουμε πίσω στις θέσεις μας ,στα σχολεία, στο αντικείμενο στο οποίο έχουμε ειδικευτεί να εργαζόμαστε.Αυτό που έκανε η πρώην συγκυβέρνηση όσον αφορά τους σχολικούς φύλακες ήταν εξοργιστικό και χωρίς κανένα δημοσιονομικό όφελος. Καταργήσανε ένα κοινωνικό θεσμό,αφήνοντας τα σχολεία να ρημάζουν εδώ και 2 χρόνια,πετάξανε στην ανεργία 2500 σχολικούς φύλακες ,από αυτούς κάποιους σχολικούς φύλακες που ανήκαν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (όπως εμένα τρίτεκνος) μας έκαναν μετάταξη σε άλλη υπηρεσία εντελώς άσχετη με το αντικείμενό μας(βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό) στον ευαίσθητο τομέα της υγείας (βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό).
    Ελπίζω να επανορθωθεί αυτή η αδικία και να δώσετε επιλογή σε εμάς τους μεταταγμένους σχολικούς φύλακες να επιστρέψουμε πίσω στις παλιές μας θέσεις .

  • 18 Μαρτίου 2015, 16:00 | Χρήστος Γ.

    Μπράβο για την αποκατάσταση της αδικίας. Ασφάλεια στα σχολεία.

  • 18 Μαρτίου 2015, 15:20 | Gianis

    Υπό το πρίσμα της αποκατάστασης της εμπιστοσύνης από τον διοικούμενο προς τη διοίκηση , της αποκατάστασης αδικιών στο μέτρο του δυνατού , της αποφυγής στο να αποτελέσουν οι διαπιστωτικές πράξεις διαθεσιμότητας που έχουν εκδοθεί στο παρελθόν φερετζέ άτυπων μετατάξεων και κατ’ επέκταση καταστρατήγησης οργανικών θέσεων ,
    προτείνω η παράγραφος 2 του άρθρου 24 του «τελικού» Σχεδίου Νόμου να διατυπωθεί και να διευκρινιστεί πληρέστερα , ως εξής :
    « 2. Το προσωπικό της προηγούμενης παραγράφου, εφόσον δεν έχει μεταταχθεί/μεταφερθεί βάσει οριστικών πινάκων διάθεσης, δύναται να επανέλθει στις θέσεις τις οποίες κατείχε πριν τεθεί σε διαθεσιμότητα ή πριν λήξει η υπαλληλική του σχέση, εφόσον καταθέσει αίτηση που υποβάλλεται εντός δέκα (10) ημερών από τη δημοσίευση του παρόντος στη Διεύθυνση Προσωπικού/Διοικητικού του φορέα που υπηρετούσε. Οι υπάλληλοι αυτοί κατατάσσονται με πράξη του οικείου οργάνου διοίκησης στις ως άνω θέσεις
    , στη κατηγορία στο κλάδο και στην ειδικότητα τους σύμφωνα με το επ’ ακριβώς αναγραφόμενο λεκτικό επί του ΦΕΚ διορισμού τους είτε επί του ΦΕΚ της όποιας μετάταξής τους εφόσον αυτή υπάρχει ,
    με τον ίδιο βαθμό και μισθολογικό κλιμάκιο που κατείχαν κατά τη θέση τους σε διαθεσιμότητα βάσει του ν.4172/2013 (ΦΕΚ Α 167) .
    Η υπηρεσιακή τους κατάσταση θα θεωρείται ως συνεχής . »

  • 18 Μαρτίου 2015, 14:31 | Ρέγγας Λυμπέρης

    Επίσης θα πρέπει να δημιουργηθούν ( ή να επανέλθουν) οι κενές οργανικές θέσεις που έχουν καταργηθεί γιατί υπάρχει πολύς κόσμος που θέλει να κάνει μετάταξη σε ανώτερη κατηγορία και δεν μπορεί γιατί δεν υπάρχουν κενές οργανικές! Εργάζομαι σε μεγάλο νοσοκομείο, είμαι μόνιμος ΔΕ, απέκτησα πτυχίο ΤΕ και η υπηρεσία δεν το αναγνωρίζει γιατί δεν υπάρχει κενή οργανική θέση!!! Εγώ και άλλα 18 άτομα είμαστε δεσμευμένοι σε κατώτερες κατηγορίες υφιστάμενοι μεγάλη οικονομική ζημιά όλα αυτά τα χρόνια. Αντίστοιχη περίπτωση σε μεγάλο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης όπου εκεί παιδεύονται 25 άτομα. Χάνουμε πολλά λεγτά την ώρα που μας κυνηγάνε οι τράπεζες για τα δάνει που δεν μπορούμε να πληρώσουμε!

  • 18 Μαρτίου 2015, 13:35 | ΛΑΖΟΥ ΕΦΗ

    Πολύ σωστή κίνηση η επαναφορά των άδικα απολυμένων, πολύ σωστή και η κίνηση να επανασυσταθεί ο θεσμός του Σχολικού Φύλακα, που η κατάργηση του από την πρώην συγκυβέρνηση αποτέλεσε καίριο πλήγμα στην ομαλή και εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων.Οι Σχολικοί Φύλακες ήταν η δύναμη αποτροπής και προστασίας από καταστροφές και βανδαλισμούς στην υλικοτεχνική κτιριακή υποδομή των σχολικών μονάδων και κατοχύρωναν στην καθημερινή σχολική ζωή το ύψιστο αγαθό της ασφάλειας των παιδιών από χίλιους δυο κινδύνους, από εξωσχολικούς κυρίως παράγοντες. Για να επανορθωθεί όμως πλήρως η αδικία και να ενισχυθεί στο μέγιστο ο θεσμός θα πρέπει να δώσετε την επιλογή επιστροφής και σε όσους σχολικούς φύλακες μετατάχθηκαν αναγκαστικά και εκβιαστικά από την προηγούμενη συγκυβέρνηση λόγω του ότι ανήκαν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (τρίτεκνοι,μονογονείς,άνθρωποι με ποσοστά αναπηρίας κα) σε άλλες υπηρεσίες εντελώς άσχετες με το αντικείμενό τους.Οι Σχολικοί φύλακες είναι για τα σχολεία για τα οποία έχουν την ανάλογη εξειδίκευση και εμπειρία (13 χρόνια προϋπηρεσία) και όχι για τα νοσοκομεία ή για διάφορες διοικητικές υπηρεσίες των δήμων που απαιτούν στην πρώτη δε κατηγορία πτυχία, σπουδές και εξειδίκευση ανάλογη με τους τομείς υγείας και στην δεύτερη κατηγορία πτυχία,σπουδές κτλ ανάλογη με τους τομείς διοίκησης και παροχής υπηρεσιών στους πολίτες

  • 18 Μαρτίου 2015, 13:13 | ΚΟΥΡΤΗ ΜΑΡΙΑ

    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΔΙΚΙΩΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΕΧΑΣΑΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΒΙΩΝΟΥΝ ΜΙΑ ΨΥΧΟΦΘΟΡΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΤΟΣΟ ΑΥΤΟΙ ΟΣΟ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ

  • 18 Μαρτίου 2015, 13:58 | Βασιλική Κίτσιου

    Μπραβο στην κυβέρνηση για την αποκατάσταση των αδικιών απέναντι της αδικίας. Εκπαιδευτικοί με 25 και άνω χρόνια υπηρεσία, με μακροσκελή λίστα προσόντων, με πολυετή περιπλάνηση από νομό σε νομό και κυρίως διορισμένοι με ΓΡΑΠΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΑΣΕΠ τέθηκαν σε διαθεσιμότητα. Ποιο δημοσιονομικό όφελος προέκυψε από αυτή την ενέργεια; Το ότι καταστράφηκαν προσωπικόητες και οικογένειες; Ή το ότι προσλήφθηκαν αναπληρωτές και ωρομίσθιοι για να κάνουν τη δουλειά των διαθέσιμων; Σε ποια πολιτισμένη κοινωνία πετιέται ένας εργαζόμενος στο δρόμο στο όνομα της σωτηρίας της χώρας; Φυσικά και επιβάλλεται να γίνει άμεσα επαναφορά των διαθεσιμων στις θέσεις τους . Δεν είναι απλά αποκατάσταση αδικίας, είναι κοινωνική επιταγή. Ευχαριστώ.

  • 18 Μαρτίου 2015, 13:40 | ΣΤΡΑΒΟΠΟΔΗ ΝΕΚΤΑΡΙΑ

    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΙΑ Η ΕΥΠΑΘΕΣ ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟΓΟΝΕΙΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΝΑ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΦΟΡΕΙΣ ΔΕ? ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΑ ΘΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ 120 ΕΥΡΩ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΑΝΑΠΗΡΟΙ ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΥΝΑΙΚΕΣ.ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΦΙΑΛΤΗ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

  • 18 Μαρτίου 2015, 12:24 | ΧΡΑΠΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

    Είμαι Σχολικός Φύλακας του δήμου ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ θεσσαλονίκης.ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ την κυβερνηση του ΣΥΡΙΖΑ που είναι καθαροί άνθρωποι και κρατάνε τον λόγο τους.Επιτέλους δικαιοσύνη.Επίσης πρέπει ο κύριος ΡΩΜΑΝΙΑΣ να λύσει το θέμα των ενσήμων της πενταετίας.Δεν πρέπει να πληρώσουμε ούτε ενα ΕΥΡΩ,διότι δουλεύαμε οκταώρο πρωι,απογευμα΄βράδυ.

  • 18 Μαρτίου 2015, 11:49 | Στέφανος Πασχαλίδης

    Παρακαλώ να λάβετε υπόψη σας τα εξής :

    Στο ΦΕΚ Β’ 978/17-4-2014 περιλαμβάνεται απόφαση Κατανομής διακριθέντων αθλητών ΠΕ και ΤΕ σε ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού.

    Η διαδικασία τοποθέτησης των αθλητών αυτών δεν έχει ολοκληρωθεί καθώς απαιτείται η ύπαρξη κενής οργανικής θέσης στον ΟΤΑ που διορίζεται ο αθλητής όπως προβλέπουν οι διατάξεις του άρθρου 33 του Ν.4305/3014 όπου αναφέρεται ότι δεν επιτρέπεται ο διορισμός προσωπικού μόνιμου ή με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου εφόσον δεν υφίσταται κενή οργανική θέση.

    Το πρόβλημα παρουσιάζεται καθώς με τις διατάξεις του αρθ. 33 του Ν.4024/11 οι κένες οργανικές θέσεις των Οργανισμών Εσωτερικής Υπηρεσίας των ΟΤΑ έχουν καταργηθεί.

    Συνεπώς θα πρέπει στο παρόν νομοσχέδιο να προβλεφθεί και η περίπτωση αυτή για τους διακριθέντες αθλητές για τους οποίους υπάρχει ήδη ΦΕΚ όπως σας ανέφερα , καθώς οι διορισμοί τους εκκρεμούν.
    Πληροφορίες για το θέμα μπορείτε να λάβετε και από το Υπ. Εσωτερικών, Γεν. Δ/νση Αποκέντρωσης και Τοπ. Αυτ/σης, Τμήμα Μόνιμου Προσωπικού που γνωρίζει το θέμα και τις τυχόν λεπτομέρειες του.
    Σας ευχαριστώ

  • 18 Μαρτίου 2015, 00:40 | Χρύσα Παπαδέλη

    Άρθρο 24 παράγραφος 2
    Οι εκπαιδευτικοί που εξαιρέθηκαν από τη διαθεσιμότητα σε Διοικητικές θέσεις θα υποβάλλουν αίτηση εντός 10 ημερών από τη δημοσίευση του Ν/Σ. Πότε θα γίνει η επιστροφή τους;; Θα είναι «αυτόματη» ή θα περνάει από την κρίση κάποιου (υπηρεσιακού) συμβουλίου; Προτείνω να γίνει το αντίστροφο από το προβλεπόμενο, δηλαδή να ανακληθεί η υποχρεωτική μετάταξη των εκπαιδευτικών και όσοι από αυτούς επιθυμούν να παραμείνουν στις Διοικητικές θέσεις, να υποβάλουν αίτηση εντός 10 ημερών. Τέλος, θα αναγνωριστεί η περίοδος της διαθεσιμότητας ως εκπαιδευτική υπηρεσία;;

  • 17 Μαρτίου 2015, 22:16 | ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΡΑΙΣΚΟΥ

    Πολύ σωστή κίνηση η επαναφορά των άδικα απολυμένων,είναι μία επανόρθωση της αδικίας ,όμως στην επανρθωση της αδικίας δεν πρέπει να συμπεριληφθούν και οι τρίτεκνοι οι οποίοι αναγκάστηκαν να γίνουν βοηθοί θαλάμου ;
    Ή αναβάθμησή τους σε ΔΕ είναι θετική ,αλλά δεν πρέπει να έχουν επιλογή επιστροφής στην προηγούμενη εργασία τους που έκαναν τόσα χρόνια ,εφόσον οι θέσεις τους συστήνονται εκ νέου και ο αριθμός των φυλάκων έχει μειωθεί πολύ;
    Ελπίζω να επανορθωθεί μια αδικία σε μιά μερίδα ταλαιπωρημένων οικογενειαρχών.
    Με εκτίμηση

    Καραΐσκου Ελευθερία

  • 17 Μαρτίου 2015, 21:05 | Σουμάκης Συμεών

    Στο άρθρο 24 «Επανασύσταση καταργηθέντων κλάδων και ειδικοτήτων και κατάταξη προσωπικού» στο τέλος της παραγράφου 2 να συμπληρωθεί: «…και δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.» Έτσι κατοχυρώνεται καλύτερα ο εργαζόμενος.

  • 17 Μαρτίου 2015, 21:07 | ΘΕΟΦΑΝΑΚΗ ΟΥΡΑΝΙΑ

    ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΙΔΑΧ οι οποίοι είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα λόγω κατάργησης της θέσης τους, δυνάμει των διατάξεων της υποπραγράφου Ζ.4 της παραγράφου Ζ του άρθρου πρώτου του Ν.4093/2012 ΚΑΙ ΑΝΈΛΑΒΑΝ ΚΑΘΉΚΟΝΤΑ σε άλλες υπηρεσίες (μεταταγμένοι), δεν έχουν δικαιωμα επιστροφής στις παλιές τους υπηρεσίες κατόπιν αιτήματος τους;
    Γιατί δεν αναφέρονται εδώ;
    Ευχαριστώ!

  • Αστυνομικοί και Αξιωματικοί της Αστυνομίας οι οποίοι δήθεν αξιολογήθηκαν με το μνημονιακό οργανόγραμμα της Αστυνομίας το 2014 δικαιούνται να επανακριθούν και να επανέλθουν στις οργανικές τους θέσεις ακόμα και ως υπεράριθμοι.
    Αστυνομικοί που είχαν αυξημένα τυπικά προσόντα (μεταπτυχιακά γλώσσες κλπ ) και η υπηρεσία δεν τους έδινε τον ανάλογο μισθό που άρμοζε στα προσόντα τους δικαιούνται να ζητήσουν την αποκατάσταση του μισθού τους και αναδρομικά έως και 20 ετών.

  • Εκπαιδευτικοί που στερήθηκαν το 2011 με οπιοδήποτε τρόπο τις οργανικές τους θέσεις εξαιτίας του τον Νόμο 3966/2011 (ΦΕΚ 118, τ. Α΄), «Θεσμικό πλαίσιο των Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων, Ίδρυση Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής κλπ., δικαιούνται να επιστέψουν στις οργανικές τους θέσεις στις 30-6-2015 με την λήξη του σχολικού έτους και ειδικά στα Πειραματικά σχολεία κατά προτεραιότητα των εκπαιδευτικών επί θητεία σε αυτά…

  • 17 Μαρτίου 2015, 19:45 | ΑΝΝΑ ΠΑΠΑΝΤΩΝΗ

    Άρθρο 24 Επανασύσταση καταργηθέντων κλάδων και ειδικοτήτων και κατάταξη προσωπικού
    1. Δυστυχώς και στο άρθρο 24 του παρόντος όπου αφορά την Επανασύσταση καταργηθέντων κλάδων κλπ ενώ γίνεται αναφορά στους Συναδέλφους του Υπ. Παιδείας, τους Διοικητικούς των Πανεπιστημίων και τους Σχολικούς Φύλακες, δεν γίνεται καμία αναφορά για επανασύσταση των καταργηθέντων κλάδων (ΔΕ ΕΜΠΕΙΡ) των Εκπαιδευτικών των σχολών μαθητείας (ΕΠΑΣ) του ΟΑΕΔ. Επομένως σας παρακαλούμε για όλους τους ανωτέρω λόγους όπως προβείτε σε προσθήκη εδαφίου στην παράγραφο 1 του άρθρου 24, όπου θα επανασυστήνεται ο κλάδος ΔΕ ΕΜΠΕΙΡΟΤΕΧΝΙΤΩΝ των Εκπαιδευτικών σχολών μαθητείας του ΟΑΕΔ, που καταργήθηκαν με την αρ. 30301/139/17-9-13 (ΦΕΚ 2322/Β΄/17-9-13) ΚΥΑ κατ’ εξουσιοδότηση του αρ. 90 του Ν. 4172/13, όπως τροποποιήθηκε με την αρ. 31992/154/1-10-2013 (ΦΕΚ 2450/Β΄/1-10-13).