Άρθρο 16: Ηλεκτρονική ταυτοποίηση-Κάρτα πολίτη

1.            Στο τέλος της παραγράφου 1 του άρθρου 32 του Ν. 3979/2011 (ΦΕΚ Α’ 138) προστίθενται εδάφια ως ακολούθως:

«Κατά την εγγραφή στην υπηρεσία ηλεκτρονικής διακυβέρνησης δύνανται να χρησιμοποιούνται διαπιστευτήρια που έχουν εκδοθεί για την επιβεβαίωση της ταυτότητας του χρήστη από άλλους φορείς του δημόσιου ή ιδιωτικού τομέα και είναι διασυνδεμένα με ένα ή περισσότερα αναγνωριστικά που σχετίζονται με βασικά μητρώα, όπως  ιδίως α) το μητρώο ταυτοτήτων, β) το μητρώο κοινωνικής ασφάλισης, γ) το φορολογικό μητρώο, και δ) το δημοτολόγιο. Οι φορείς που παρέχουν ηλεκτρονικές υπηρεσίες επιβεβαίωσης της ταυτότητας σε άλλους φορείς και συστήματα του δημόσιου τομέα λειτουργούν σύμφωνα με  τον Κανονισμό 910/2014 της 23ης Ιουλίου 2014 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου σχετικά με την ηλεκτρονική ταυτοποίηση και τις υπηρεσίες εμπιστοσύνης για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στην εσωτερική αγορά και την κατάργηση της Οδηγίας 1999/93/ΕΚ, όπως αυτός κάθε φορά ισχύει. Με κοινή απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, των κατά περίπτωση αρμόδιων Αναπληρωτών  Υπουργών Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και του κατά περίπτωση αρμoδίου Υπουργού καθορίζονται τα ειδικότερα τεχνικά και λεπτομερειακά ζητήματα που αναφέρονται στη διασύνδεση των διαπιστευτηρίων και των αναγνωριστικών με βασικά μητρώα των φορέων του δημόσιου τομέα.».

2.  α) Μια πιλοτική εφαρμογή της «κάρτας πολίτη» που θα περιλαμβάνει ένα ή περισσότερα αναγνωριστικά που σχετίζονται με τα βασικά μητρώα που περιγράφονται στην παράγραφο 1 του άρθρου 32 του Ν. 3979/2011, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, μπορεί να εφαρμοστεί και ως μέσο ταυτοποίησης των δικαιούχων και χορήγησης της επιδότησης σίτισης κατά τα προβλεπόμενα στην παρ. 3 του άρθρου 3 του νόμου *** «Ρυθμίσεις για τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης», ή για ανάλογες επιδοτήσεις, με έλεγχο των εισοδηματικών κριτηρίων βάσει των τηρουμένων ηλεκτρονικών αρχείων από το Υπουργείο Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Για την δημιουργία του αρχείου που θα χρησιμοποιηθεί για κάθε περίπτωση χορήγησης της επιδότησης, υπεύθυνος Επεξεργασίας είναι το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύσης. Για το σκοπό αυτό,  χρησιμοποιούνται οι βάσεις δεδομένων που τηρούνται από το TAXIS και το ΗΔΙΚΑ για την διακρίβωση του εισοδήματος και της οικογενειακής κατάστασης. Η διάρκεια τήρησης των στοιχείων ορίζεται διετής από την ημερομηνία συλλογής τους.

β) Μέτρα για την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων και κάθε άλλη λεπτομέρεια εφαρμογής της παραγράφου αυτής ρυθμίζονται με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, του αρμόδιου αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης  και Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

  • 22 Μαρτίου 2015, 12:21 | ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

    ΛΟΓΩ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

  • 22 Μαρτίου 2015, 12:02 | ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

    ΛΟΓΩ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΓΙΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ

  • 22 Μαρτίου 2015, 12:59 | ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

    ΛΟΓΩ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΤΟΛΙΜΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ

  • 22 Μαρτίου 2015, 12:26 | ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

    ΛΟΓΩ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΛΟΓΩ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

  • 22 Μαρτίου 2015, 12:03 | Γιώργος

    Σε καμία περίπτωση και για οποιοδήποτε λόγο, δεν πρέπει να γίνει αποδεκτό από την Βουλή των Ελλήνων, μέτρο ηλεκτρονικής ταυτοποίησης προσώπων που θίγει ευθέως τόσο τη θρησκευτικότητα όσο και την κοινωνική συνοχή της ελληνικής κοινωνίας, όπως αυτή έχει δομηθεί και πορεύεται στους αιώνες της ιστορίας της. Παρόμοια παραδείγματα εφαρμογής ανάλογων μέτρων σε Μεγάλη Βρετανία και Γερμανία, εκτός του ότι απέτυχαν, κόστισαν τεράστια ποσά για την οργάνωση και εφαρμογή τους και έθεσαν σε κίνδυνο τα προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων πολιτών τους. Κατά συνέπεια, πρέπει να αποσυρθεί το άρθρο 16 πα. 1 & 2 από το παρόν Σχέδιο Νόμου

  • 22 Μαρτίου 2015, 12:22 | Μαρία

    Καταρχήν, η άμεση δημοκρατία, την οποία επαγγέλεστε, επιβάλλει να δημοσιεύετε όλες ανεξαιρέτως τις απόψεις-σχόλια!

    Δεύτερον, θα ήθελα να επαναλάβω την αντίθεσή μου στην Κάρτα του Πολίτη, η οποία καταπατά το βασικότερο δικαίωμα του ατόμου, που είναι η ελευθερία του!

    Και τρίτον, θα ήθελα να θυμήσω ότι το 2010 ο κ. Τσίπρας δήλωσε ανοιχτά και ξεκάθαρα την αντίθεσή του στην Κάρτα του Πολίτη. Γιατί δεν είναι συνεπής στην άποψή του, ως πρωθυπουργός πλέον της χώρας; Τι πιέσεις δέχεται;

  • 22 Μαρτίου 2015, 12:45 | ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ

    KAΘΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΗ ΠΑΡΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΕΑΝ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΑ Η ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΑΙΩΝΙΑΣ ΖΩΗΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟ.ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΟΤΙ ΤΟ BARCODE ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΤΟ ΣΑΤΑΝΙΚΟ ΑΡΙΘΜΟ 666 ΚΑΙ ΤΟ ΝΑ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΜΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΑΡΙΘΜΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΕΛΕΓΧΕΙ.ΤΙΘΟΝΤΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΔΥΟ ΕΞΗΣ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

    1)ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΔΕΧΤΩ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΑΞΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣΥΝΗΣ ΠΟΥ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΣΩΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΛΥΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ?
    2)ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ?ΟΙ ΠΑΡΟΔΙΚΕΣ ΑΠΟΛΑΥΣΕΙΣ Η Η ΑΙΩΝΙΑ ΚΑΘΑΡΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΗΓΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΟΣ ΑΛΛΟΥ?

    ΑΣ ΘΕΣΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΘΕ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΣΤΗ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΒΟΛΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΓΙΔΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΦΥΛΑΣΕΙ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΝΑ ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΔΗΘΕΝ ΚΑΡΤΕΣ.
    Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΥΛΟΓΙΑ ΑΝ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΣΗΚΩΝΑΜΕ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΠΟΥ ΘΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΕΚΕΙΝΟΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΣΤΕΡΟΥΜΕΝΟΙ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΗ ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΚΑΡΤΑ.ΟΣΟ ΛΟΙΠΟΝ ΚΙ ΑΝ ΑΥΤΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΑ ΕΙΤΕ ΓΡΑΦΙΚΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ.

  • 22 Μαρτίου 2015, 12:50 | λενα

    H KAΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΗΝ ΕΜΜΟΝΗ ΣΑΣ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΑΡΤΑ
    ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΘΡΗΣΚΙΕΣ ΑΝ ΠΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΑΝΤΙΚΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΡΝΗΘΟΥΝ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝΤΕΣ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΟΥΣ.ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΕΒΕΣΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ Η ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ?
    ΤΑ ΙΔΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
    -ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΑΡΙΘΜΟΣ
    -ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΤΗΜΑ ΕΝΟΣ ΑΡΙΘΜΟΥ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙ ΤΡΩΩ ΤΙ ΠΙΝΩ ΤΙ ΔΙΑΒΑΖΩ ΚΑΙ ΤΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ
    -ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΑΠΕΔΕΙΧΘΗ ΟΤΙ ΟΙ ΧΑΚΕΡ ΕΡΙΞΑΝ ΕΥΚΟΛΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝ ΗΘΕΛΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΔΙΑΡΕΥΣΟΥΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ
    ΟΤΑΝ Η ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗ ΜΗ ΑΣΦΑΛΗΣ ΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΡΟΘΕΣΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΑΣ ΠΑΝΤΑ ? ΤΟ ΤΣΙΠΑΡΙΣΜΑ?
    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΛΑΒΕΤΕ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕΒΑΣΕΙΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ !

  • 22 Μαρτίου 2015, 11:56 | Θεολογία Καλλιδάκη

    Ως Ελληνίδα και πιστή του Τριαδικού Θεού και της Ορθόδοξης Εκκλησίας αρνούμαι μετ’επιτάσεως την κάρτα του πολίτη,την ηλεκτρονική ταυτότητα και την όποια τέτοιου είδους και με όποιο όνομα, εφαρμογή.Η κυβέρνηση και οι όποιες κυβερνήσεις,αν θέλουν να είναι ελληνικές,ας μην επαναπαύονται στα εκλογικά τους ποσοστά και ας μην μηχανεύονται διάφορες μεθοδεύσεις με το όποιο ‘προοδεύτικο’ και ‘υπέρ του λαού’, πρόσχημα.Καθήκον τους είναι η προστασία του λαού και των παραδόσεών του,ο σεβασμός της Ορθόδοξης πίστης του και η καλλιέργεια Ελληνορθόδοξου ήθους,αρετής και αληθινής παιδείας.Υποχρέωσή τους είναι να λάβουν σοβαρά υπ’όψιν την άρνησή μας να δεχτούμε την ύπαρξη της περιβόητης κάρτας.

  • 22 Μαρτίου 2015, 11:51 | Κώστας Παπαγιάννης

    Μετά την κάρτα του ηλεκτρονικού φακελώματος, τη λεγόμενη και «βαρουφοκάρτα» ή «κάρτα του πολίτη», ακολουθεί το υποδόριο τσιπάρισμα… ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ ΤΟ ΘΕΜΑ… ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ… ΠΡΕΠΕΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΠΑΡΑΥΤΑ… Δεν είναι απλά η βούληση ενός Υπουργού που θα προσπαθήσει να την επιβάλει ή μιας κυβέρνησης που τη θεωρεί ως «μια κάποια λύση ή αθώα κάρτα» …. Είναι σχεδιασμένη και προγραμματισμένη να επιβληθεί από την διατλαντική, επικυρίαρχη, τραπεζοκλεπτική ελίτ σε κάθε χώρα, χρησιμοποιώντας τα, κατά τόπους, πολιτικά της μίσθρανα όργανα και τα κατά περίπτωση προσχήματα… Δυστυχώς κατάφεραν να διεισδύσουν και μέσα στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ… (Διατηρώ πολλές επιφυλάξεις για το ρόλο του ουρανοκατέβατου Γιάνη Βαρουφάκη, του κολλητού της αμερικανόφιλης οικογένειας Παπανδρέου, μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ).
    Σκοπός της κάρτας μακροπρόθεσμα ο πλήρης έλεγχος του πολίτη – σκλάβου – αριθμού. Το ηλεκτρονικό φακέλωμα εξυπηρετεί μόνο άρρωστα μυαλά που βλέπουν τους πολίτες ως δούλους που θα τους απομυζούν και παράλληλα θα τους ελέγχουν σε κάθε έκφανση της προσωπικής τους ζωής. Εξυπηρετεί μόνο τη διατλαντική επικυρίαρχη ελίτ που θεωρεί τις χώρες και τους λαούς ως «αγελάδες» που θα τις αρμέγει, μέσα από το στημένο μηχανισμό του αέναου χρέους και της στυγνής φορολόγησης. Όλα τα χρήματα των συλλεγόμενων φόρων ήδη σήμερα καταλήγουν στις τσέπες των διεθνών τοκογλύφων, δυο – τρεις δυναστείες παγκόσμιων τραπεζοκλεπτών… Φανταστείτε τι έρχεται μετά… Και φυσικά θα εξυπηρετεί και τον πλήρη έλεγχο των αντιδράσεων των πολιτών- αριθμών μέσα από ένα μηχανισμό οικονομικών, ηθικών και ιδεολογικών εκβιασμών… ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ.

  • 22 Μαρτίου 2015, 11:22 | Βασίλειος

    Χρόνια και χρόνια προσπαθούν οι ανάξιοι κατά των αναξιοπαθούντων. Οι Άθεοι κατά των Θεοσεβούμενων Ορθοδόξων Ελλήνων. ΟΧΙ με κάθε ΚΟΣΤΟΣ για όποιον ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΑ στην κάρτα ελέγχου. Έχουν τον τρόπο τους οι υποκριτές, αλλά ενάντια στήν αληθινή πίστη είναι νεοσσοί.

  • 22 Μαρτίου 2015, 11:36 | Νίκος

    Είτε το θέλουμε είτε δεν το θέλουμε τα προσωπικά μας στοιχεία από μόνοι μας τα έχουμε ήδη σε κοινοί θέα μέσω social media. Δεν έχουν ανάγκη την κάρτα για να βρούν ποιοι είμαστε διότι όλοι μας έχουμε κινητό και μη ξεχνάμε και τις κάμερες ασφαλείας. Καμιά κάρτα λοιπόν δεν θα μου αλλάξει το θρήσκευμα και καμιά κάρτα δεν θα με κάνει λιγότερο Έλληνα. Αυτό που θα πρέπει να γίνει ώστε αυτή η κάρτα να είναι επιτυχημένη είναι πολύ απλά οι παροχές σε πολλές συναλλαγές με το δημόσιο. Για παράδειγμα να υπάρχουν δεδομένα που θα διευκολύνουν, όπως υπεύθυνες δηλώσεις, πιστοποιητικά, ακόμη και για εκλογικό δικαίωμα και γιατί όχι και η και του διπλώματος οδήγησης. Αυτό όμως που θα πρέπει να διασφαλίσει το κράτος είναι το αδιάβλητο στα στοιχεία μας από τρίτους. Για παράδειγμα να χρησιμοποιούμε επιτέλους δικές μας ηλεκτρονικές πλατφόρμες και όχι παγκόσμιες όπως Windows ή Mac OS. Υπάρχουν μυαλά στην Ελλάδα όπου μπορούν να φτιάξουν επάνω στην πλατφόρμα Linux μια δική μας Ελληνική. Η νότιος Αφρική έχει φτιάξει τα Ubuntu εμείς δεν μπορούμε; ακόμη και το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας δουλεύει με δική του πλατφόρμα στημένη πάνω στα Linux. Τέλος θα πρέπει να υπάρχει και συνέχεια, με γνώμονα τη διευκόλυνση του Έλληνα πολίτη ώστε να υπάρξουν και τύπου ATM μηχανήματα όπου θα εκδίδουν διάφορα πιστοποιητικά η στοιχεία που θα ενημερώνουν για το πότε παίρνουμε σύνταξη.

  • 22 Μαρτίου 2015, 11:36 | μαρια

    Οχι στην καρτα του πολιτη.Πως γινεται να κανουμε διαβουλευση για ενα πραγμα χωρις να ξερουμε τι θα ειναι.Τεχνικα χαρακτηριστικα θα μας τα πειτε αφου το ψηφισεται. Ειστε ψευτες το βλεπω και με την αδικεια που κανετε στους δημοτικους ατυνομικους. Μονο οποιους θελετε βολευετε.

  • 22 Μαρτίου 2015, 11:39 | Χαρίδημος Αργύρης

    Ζητώ ο σέρβερ να είναι στην Ελλάδα και να μη συνδέονται τα δεδομένα του με άλλους σέρβερ άλλων χωρών ή της Ευρωπαικής Ένωσης.

  • 22 Μαρτίου 2015, 10:39 | Μάγδα Παπαδοπούλου

    Αρνούμαι την κάρτα του πολίτη. Δεν μπορώ να φανταστώ πως μια αριστερή κυβέρνηση θα πρότεινε τρόπους καταπάτησης της ελευθερίας των πολιτών της.

  • 22 Μαρτίου 2015, 10:59 | Μαριος

    ΟΧΙ στην καρτα του πολιτη.
    ΟΧΙ στην Νεα Ταξη Πραγματων.
    ΟΧΙ στο «μαρκαρισμα» του σατανα.

    Ειμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ.

  • 22 Μαρτίου 2015, 10:03 | ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ

    ΟΧΙ στην κάρτα του πολίτη διότι παραβιάζονται τα προσωπικά δεδομένα καταλύεται η ελευθερία του ανθρώπου κάνοντάς τον δέσμιο σε ξένα τοκογλυφικά συμφέροντα.

  • 22 Μαρτίου 2015, 09:28 | Χρηστος

    Βρισκω σωστο και απαραιτητο το μετρο εκδοσης καρτας του πολιτη.Με την χρηση της θα μειωθουν κατα πολυ οι επισκεψεις μου στα «γκισε» διαφορων υπηρεσιων του Δημοσιου.

  • 22 Μαρτίου 2015, 09:10 | Μαρία

    Αρνούμαι να λάβω αυτήν την κάρτα διότι είμαι ορθόδοξη χριστιανη διότι αυτή η κάρτα περιέχει το 666 και δεν θέλω να χάσω την ψυχή μου τελωντας το σχέδιο του αντιχριστου που κυβερνάει αυτήν την στιγμή και μας έχει πςρικυκλωσει στο σύστημα του με τον αριθμό του 666

  • 22 Μαρτίου 2015, 08:37 | Εμμανουήλ

    Δεν θα παραλάβω την κάρτα του πολίτη κυρίως για λόγους θρησκευτικής συνείδησης.
    Είμαι Χριστιανός Ορθόδοξος και τόσο τυχερός, που γεννήθηκα Έλληνας.
    Είναι σατανικό εργαλείο. Ο προπομπός για το σφράγισμα.
    Όταν μας κατασκεύασε ο Θεός, μας έδωσε το αυτεξούσιο. Και μόνο, που το σκέφτομαι, είναι η υπέρτατη ευλογία και αγάπη του Θεού για το πλάσμα του.
    Με ποιό δικαίωμα ανθρώπινο ον το καταργεί;

  • 22 Μαρτίου 2015, 08:49 | Χρύσα Ορφανου

    Αρνούμαι να παραλάβω την κάρτα του πολίτη διότι είμαι ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ και είναι πλήρως αντίθετη με τα θρησκευτικά μου πιστεύω.Είμαι μια ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΥΠΑΡΞΗ που πιστεύει στην ελευθερία του ατόμου.ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΡΙΘΜΟΣ έχω όνομα.Αρνούμαι το ηλεκτρονικό φακέλωμα όπου ο οποιοσδήποτε υπάλληλος έχει πρόσβαση στα προσωπικά μου στοιχεία και μπορεί ανά πάσα ώρα και στιγμή να τα παραποιήσει αν δεν είμαι αρεστή στο καθεστώς το οποίο μας κυβερνά.Αρνούμαι να παραλάβω την οποιαδήποτε ηλεκτρονική κάρτα που αποδεδειγμένα φέρει τον αριθμό του θηρίου!! Είμαι παιδί του ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ και όχι του άνομου!!Αρνούμαι να συμμετάσχω στα σχέδια της ντπ! Καμία ηλεκτρονική κάρτα δεν θα είναι ασφαλές διότι αποδεδειγμένα οι χάκερς μπορούν να σπάσουν τους κωδικούς οπότε μετά θα πρέπει να υπάρξει άλλος τρόπος για να μας πείσουν ότι θα είμαστε ασφαλής! Και ποιος άλλος τρόπος παραμένει μετά? ΤΟ ΤΣΙΠΑΚΙ κάτω από το δέρμα μας? δλδ η πλήρη υποταγή ψυχή και σώματι στον άνομο??? Όπως προείπα είμαι παιδί του ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ και δεν πρόκειται να υποκείψω στα σχέδια κανενός πλην του ΘΕΟΥ μου!!

  • 22 Μαρτίου 2015, 06:52 | George

    Αρνούμαι εγώ και η οικογένεια μου να δεχτούμε την κάρτα πολίτη, ακόμη και εάν είναι κάποιος από εμάς δικαιούχος με πιστώσεις – «αξιοπρέπειας». Εάν θέλετε αξιοπρέπεια για τους Έλληνες πολίτες, τότε κάντε επανεκκίνηση του πρωτογενή τομέα και κάντε σωστές επιλογές για την χώρα. Όχι άλλα μνημόνια η όπως αλλιώς τα βαφτίσετε.
    Η εντύπωση που έχει δοθεί μέχρι τώρα, είναι ότι μπήκατε μόνο και μόνο για φέρεται της κάρτες.

  • 22 Μαρτίου 2015, 04:36 | teo

    ΕΝΟΕΙΤΑΙ ΟΧΙΙΙΙΙΙΙΙΙ
    ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΧΙ
    ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΟΧΙ
    ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΦΑΚΕΛΟ, ΠΑΡΑΚΟΥΛΟΥΘΗΣΗ, ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΦΥΛΑΚΙΣΗ
    Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ
    ΟΠΟΤΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ
    οχι οχι οχι

  • 22 Μαρτίου 2015, 03:09 | Ιωαννης Παπαθανασιου

    Aρνουμαι κατηγορηματικα με οποιαδηποτε μορφη την καρτα του σκλαβωμενου Πολιτη.Ουτε προαιρετικα, ποσο μαλλον υποχρεωτικα.Αν θελατε να βοηθησετε τους πολιτες αυτης της δοξασμενης πατριδας, θα φροντιζατε να τους βρειτε δουλειες, και κυριως να φορολογουσατε ολους εκεινους που τοσο εντεχνα τους καλυπτετε.Ο ελληνικος λαος σας εχει καταλαβει και περιμενει λυτρωση, αλλα οχι απο εσας.Πρωτα βαλτε φυλακη αυτους που τοσα χρονια εχουν ρημαξει τον τοπο, μαζι με τους συνεργατες τους Γερμανους, και τους περαν του Ατλαντικου…ξερετε.Μαζι επιστρεψτε και τα κλεμμενα, και ολα οσα μας χρωστανε απο το 1823,δημευση των περιουσιακων στοιχειων, και επειτα βλεπουμε.Λοιπον, επειδη το σχεδιο που θελετε να εφαρμοσετε δεν μπορειτε να το φερετε εις περας, γιατι ο χρονος δεν φτανει…θα σας συμβουλευα να δωσετε την καρτα του πολιτη στους Γερμανους, μπας και γλιτωναμε μια και καλη απο αυτους, που θελουν για μια ακομη φορα να αιματοκυλησουν τον πλανητη, σε συνεργασια με τους συνηθεις υποπτους τοκογλυφους …ξερετε…Υ.Γ Η ορθοδοξια θα λαμψει για μια ακομη φορα θελετε δεν θελετε.

  • 22 Μαρτίου 2015, 03:03 | Τάσος

    Αρνούμαστε και εγώ και η οικογένεια μου να δεχτούμε την κάρτα του πολίτη ή όποιο άλλο ανάλογο κατασκεύασμα. Δεν το δεχόμαστε ως ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ. Αλλά και γιατί οποιοδήποτε κατασκεύασμα δεν θα είναι παρά ακόμα μια επιπλέον αλυσίδα από τις πολλές που μας έχετε φορτώσει όλα αυτά τα χρόνια. Κανένα κατασκεύασμα είτε κάρτα είτε τσιπάκι δεν είναι «απόρθητο» και ως εκ τούτου το μόνο που θα κάνει θα είναι να είμαστε εύκολα διαχειρίσιμοι από τον όποιο κακόβουλο δημόσιο ή ιδιωτικό παράγοντα. Αυτά τα περί ευκολιών, συσσιτίων και λοιπά είναι τουλάχιστον αστεία.
    Αν θέλετε ένα κράτος δικαίου, καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και άλλων βαρύτατων νοσημάτων του σύγχρονου Ελληνικού Κράτους, έχετε ήδη όλα τα στοιχεία και γνωρίζετε όλοι πάρα πολλοί καλά, και το ποιοι ζημίωναν και ζημιώνουν το χώρα και το λαό, και ποιοι ήταν ή και είναι συνεταίροι τους. Τηρείστε απλά το Σύνταγμα και τους Νόμους. Έχετε και τη γνώση και τα όπλα ήδη να αποδώσετε δικαιοσύνη και επιτέλους μια ανάσα στον απλό πολίτη.
    Αν θέλετε να υπάρχει Ελλάδα κάντε αυτό που δεν έκαναν όλοι οι άλλοι. Αρχίστε να σκέφτεστε και με μακροοικονομία σε όλους τους τομείς ανάπτυξης που θα μπορούσαμε να έχουμε ( γεωργία, βιομηχανία, τουρισμό κλπ), να σκέφτεστε για εθνική παιδεία και εθνική άμυνα.
    Έχουμε χάσει το αυτονόητο σε αυτή τη χώρα. Είναι ζητούμενο το αυτονόητο, το έχετε αντιληφθεί; Ως εκ τούτου μια κάρτα του πολίτη είναι εκ των πραγμάτων άχρηστη, με ένα επιπλέον κόστος στις πλάτες μας, αβέβαιη χρησιμότητα κι ακόμα πιο επικίνδυνα αβέβαιη χρήση των δεδομένων (από ποιους αλήθεια;)
    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ.
    ΕΙΜΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΊΝΩ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.
    ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΤΙ ΔΩΣΤΕ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ ΤΩΝ ΚΟΠΩΝ ΤΟΥ.
    ΚΙ ΟΧΙ ΑΙΣΘΗΣΗ ΔΙΚΑΙΟΥ, ΑΛΛΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΜΠΟΡΕΙΤΕ;

  • 22 Μαρτίου 2015, 03:59 | MIKE COOPER

    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ.
    ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝΕ ΦΑΕΙ ΣΤΗΝ ΜΟΥΡΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟ ΧΕΡΙ, ΤΟ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΣΕ ΕΧΟΥΝ ΤΣΙΠΑΡΙΣΜΕΝΟ…
    ΟΧΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

  • 22 Μαρτίου 2015, 03:08 | Παναγιώτηςχ.κ.

    Τι να σχολιασουμε ; παντα με την πλατη στον τοιχο μας εχουν οι εκαστοτε κυβερνωντες , μου αρεσει που ταχα μας ρωτανε κιολας , τοση μα τοση κοροιδια.

    Τα ειπε η Μπενακη στον Παπουλια , ολα τα εχουν δρομολογησει.Διαμορφωνουν τις καταστασεις και την καταλληλη στιγμη περνανε τα σχεδια τους .

    Η επιβολη της ηλεκτρονικης ταυτοποιησης ειναι ενα πολυ σημαντικο βημα για να υποδουλωθει ο ανθρωπος ολοκληρωτικα.

  • 22 Μαρτίου 2015, 02:26 | Βενετία

    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

    Κατ’αρχήν δεν έχει διευκρινιστεί το κόστος, που στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες υπήρξε ένα βασικό επιχείρημα για την ακύρωση κυκλοφορίας της.

    Κατά δεύτερο λόγο, με τα όποια χρήματα θα διατίθονταν είναι σαφώς προτιμότερη η δημιουργία υποδομών για να βρουν εργασία χιλιάδες άνεργοι συμπολίτες μας για να είναι αξιοπρεπείς κι όχι ζητιάνοι.

    ΟΧΙ στην κάρτα, γιατί ο κάθε ένας γνώστης ηλεκτρονικών θα μπορεί να ξεκλειδώνει τα προσωπικά δεδομένα του Έλληνα πολίτη, που θα είναι πια μη ασφαλής.

    Πώς είναι δυνατόν μια κυβέρνηση που διατείνεται πως είναι λαϊκή να φέρνει στην Βουλή έναν νόμο που θα έφερνε η κυβέρνηση ΓΑΠ (Ιούνιος 2010) και η Υπηρεσιακή (Ιούνιος 2012);;;

  • 22 Μαρτίου 2015, 01:51 | fotis

    Οχι στην καρτα του πολιτη που δεν ξερω καν τι θα περιεχει.

  • 22 Μαρτίου 2015, 01:15 | Μαθιου Αρωνης

    Αρνουμαι να παραλαβω την καρτα του πολιτη επειδη θελω να παραμεινω πολιτης κ οχι φυλακισμενος σκλαβος

  • 22 Μαρτίου 2015, 01:16 | Δημητρης

    NAI στην κάρτα του πολίτη.
    Να σταματήσει επιτέλους η προπαγάνδα των εγκάθετων των διάφορων φοροφυγάδων που βάζουν μπροστά θρησκείες και ατομικά δικαιώματα (τώρα τα θυμήθηκαν) για να καλύψουν τις οικονομικές λαμογιές τους.

  • 22 Μαρτίου 2015, 01:40 | Εμμανουήλ.Μ

    Στην Αγγλία παρόμοιο νομοσχέδιο για κάρτα του πολίτη αποσύρθηκε σε 24 ώρες μετά από μεγάλη αντίδραση του κόσμου στα social media.
    Στην Γερμανία “με το καλημέρα” αποσύρθηκε το λογισμικό ανάγνωσης των καρτών γιατί είχε τρύπα ασφαλείας.
    Οι Steven Murdoch και Saar Drimer του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ έχουν καταδείξει τα προβλήματα της συγκεκριμένης τεχνολογίας.
    Η Shell αναγκάστηκε να ακυρώσει την εν λόγω τεχνολογία από τις κάρτες της αφού είχαν κλαπεί περίπου 1.000.000 λίρες από πελάτες της.
    Ο υπεύθυνος Εθνικής Αντικατασκοπίας των ΗΠΑ Joel Brenner δήλωσε ότι: «μέχρι πρότινος μόνο κρατικές υπηρεσίες πληροφοριών μπορούσαν να εκτελέσουν κάτι τέτοιο. Είναι τρομακτικό»
    Ποιος λογικός άνθρωπος θα ήθελε τα προσωπικά του δεδομένα, σε πλινθίο(chip) το οποίο μπορεί να χακαριστεί είτε από απόσταση είτε ακόμη και εξ επαφής?Επίσης η ηλεκτρονική συλλογή και διασταύρωση προσωπικών δεδομένων μέσω της συγκεκριμένης τεχνολογίας θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα σε νομοταγείς πολίτες εφόσον τα δεδομένα τους πέσουν σε λάθος χέρια(εγκληματίες,εκβιαστές,μυστικές υπηρεσίες ξένων χωρών κτλ.).
    Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο εάν περάσει το μόνο που θα κάνει είναι να δημιουργήσει επιπλέον προβλήματα στην ήδη αναστατωμένη Ελληνική κοινωνία.
    Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο περιορίζει περαιτέρω τα δημοκρατικά μας δικαιώματα και θέτει σε κίνδυνο την προσωπική ασφάλεια οποιουδήποτε πολίτη δεχτεί αυτήν την κάρτα.
    Προσβάλλει την θρησκευτική συνείδηση εκατομμυρίων Ορθοδόξων Ελλήνων.
    Ένα πολύ σημαντικό ποσοστό Ελλήνων πολιτών θα αρνηθεί να παραλάβει την συγκεκριμένη ταυτότητα.
    Όποιος ή όποιοι θα πάρουν την απόφαση να προχωρήσει αυτό το νομοσχέδιο να γνωρίζουν εκ των προτέρων ότι:
    Ρισκάρουν την συνοχή της Ελληνικής κοινωνίας,εφόσον ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού δεν θα την δεχτεί.
    Ρισκάρουν την σταθερότητα της τωρινής και οποιασδήποτε άλλης κυβέρνησης κάνει το λάθος να προχωρήσει σε εφαρμογή τον συγκεκριμένο νόμο.

  • 22 Μαρτίου 2015, 01:25 | Ζωή Σπαθή

    Δεν θα μπω στην διαδικασία να γραψω περι προσωπικών δεδομένων κλπ κλπ… με εχουν καλύψει προηγούμενα σχόλια. Στέκομαι στο ζήτημα θρησκευτικής συνείδησης και με βρίσκει αντίθετη το όλο θέμα. Η Αποκάλυψη μας αναφερει καθαρα το θηρίο και τον αριθμό του και ο Αγιος Αρεθας επίσκοπος Καισαρείας μετα τον Μ. Βασίλειο μας περιγραφει το χαραγμα ως «ψήφον εντριβη» (πλακίδιο καθημερινής χρήσης). Μου είναι παντελώς αδιάφορο αν τελικά το νομοσχεδιο περασει. ΑΡΝΟΥΜΑΙ να την παραλάβω για λόγους θρησκευτικής συνείδησης και Ορθοδόξου Ομολογίας. Καλό θα είναι οι υπεύθυνοι να λάβουν σοβαρα υπόψη τους τις όλες αντιρρήσεις και αντιδράσεις των Ορθοδόξων Ελλήνων, ακόμα και αν η ίδια η Ιερα Σύνοδος συμβουλεύσει για αποδοχή της κάρτας να γνωρίζεται καλά πως το ποίμνιο έχει πάψει προ πολλού να αποτελείται από αβουλα πρόβατα…

  • 22 Μαρτίου 2015, 01:10 | Αθανάσιος

    Πιστεύω εις το όνομα της Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος.
    Αυτή είναι η ομολογία μου και δεν μπορεί κανένας παγκόσμιος σχεδιασμός να μου την αλλάξει.
    Όσο και εάν πολεμηθεί η πίστη στον Κύριο Ιησού Χριστό μας και η ελευθερία που Αυτός μας παρέχει, δεν πρόκειται να περάσουν τα σχέδια του πονηρού, με κάρτεςή όχι…..
    Στο τέλος το ΦΩΣ θα νικήσει!

  • 22 Μαρτίου 2015, 00:46 | Κωνσταντίνος

    Αρνούμαι να δεχτώ την κάρτα του πολίτη.

  • 22 Μαρτίου 2015, 00:50 | Kωνσταντινος ᏍᏁᎵ

    Οχι στην υποχρεωτικη καθιερωση της ηλεκτρονικης καρτας, οι πολιτες πρεπει να εχουν δικαιωμα επιλογης. Εαν δεν θελουν την ηλεκτρονικη καρτα επιβαλλεται να μπορουν να παιρνουν αυτα τα οποια δικαιουνται με το παραδοσιακο τροπο. Ενα δημοκρατικο πολιτευμα δεν μπορει να εκβιαζει το λαο.

  • 22 Μαρτίου 2015, 00:50 | Γιώργος Μπουκουβάλας

    ΟΧΙ στην κάρτα. Δε μπορεί προσωπικά δεδομένα να είναι γνωστά σε δημόσιους ή Ιδιωτικούς παρακαλώ «Φορείς» προς ταυτοποίηση. θεωρώ ότι προοδευτικά περιορίζει ή και στιγματίζει τους ανθρώπους. Έλεος πια, τι είδους πολιτισμός είναι αυτός;
    (Προφανώς αυτό θα εννοούσε η κα Μπενάκη «Νέες μορφές Διακυβέρνησης».) ΟΧΙ στην Κάρτα, ΟΧΙ στην παγκόσμια Ν.Τ.Π.

  • 22 Μαρτίου 2015, 00:49 | ΔΟΞΑΝΙΩ

    Είναι λυπηρό την ώρα που οι Έλληνες άρχισαν να θυμούνται την εθνική τους αξιοπρέπεια να τους ζητείται η εκχώρηση της προσωπικής τους ελευθερίας. Αν θέλει η κυβέρνηση να έχει το λαό με το μέρος της, οφείλει να ¨παγώσει» το θέμα της κάρτας του πολίτη. Ως ορθόδοξη Ελληνίδα αρνούμαι να την παραλάβω.

  • 22 Μαρτίου 2015, 00:31 | kostas

    Μετά τις «Βαρουφάκες» έρχονται οι… κάρτες
    Μαζί με όλους τους Έλληνες διαφωνώ κι εγώ για την κάρτα του πολίτη.

    ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΟΧΙ

  • 22 Μαρτίου 2015, 00:51 | kostas

    Μαζί με όλους τους Έλληνες διαφωνώ κι εγώ για την κάρτα του πολίτη.

  • 22 Μαρτίου 2015, 00:33 | Ισαάκ

    Είστε κοντά στον τελικό σας στόχο. Να δούμε όμως και εάν θα προλάβετε!

  • 22 Μαρτίου 2015, 00:45 | ΓΙΑΝΝΗΣ

    ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΩ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

  • 22 Μαρτίου 2015, 00:54 | Χρήστος

    Αρνούμαι να παραλάβω την κάρτα του πολίτη 1ον) ως ορθόδοξος χριστιανός και 2ον) για λόγους ασφάλειας των προσωπικών μου δεδομένων και της ιδιωτικής μου ζωής.

  • 22 Μαρτίου 2015, 00:06 | ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

    ΟΧΙ στην κάρτα του πολίτη που οδηγεί στο ηλεκτρονικό φακέλωμα.
    Κύριοι της αριστεράς, εσείς ειδικά θα έπρεπε να είστε αντίθετοι με το ηλεκτρονικό φακέλωμα για λόγους ιδεολογικούς και ιστορικούς. Αντί αυτού όμως είστε αυτοί που πάνε να το νομοθετήσουν. Ύποπτο ακούγεται.
    Ακόμα κι αν δεν συμμερίζεστε τους φόβους των Ορθοδόξων Χριστιανών, θα πρέπει από δημοκρατική ευαισθησία που πρέπει να σας διακατέχει, να μην εφαρμόσετε ένα μέτρο με το οποίο διαφωνούν τόσοι άνθρωποι. Κι αυτό διότι πρόκειται για ένα ζήτημα συνείδησης η οποία παραβιάζεται βάναυσα με την εφαρμογή ενός τέτοιου μέτρου. Δεν μπορεί να είστε υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δικαιωμάτων παντός τύπου μειονοτήτων και να μην υπερασπίζεστε και το δικό μας δικαίωμα να αρνούμαστε την κάρτα του πολίτη. Είμαι βέβαιος ότι ακόμα κι αν στην αρχή είναι προαιρετική, σκοπός είναι κάποια στιγμή στο κοντινό μέλλον να γίνει υποχρεωτική. Τότε όσοι δεν την λάβουμε για λόγους συνειδησιακούς θα τεθούμε εκτός οικονομικής και κοινωνικής ζωής για λόγους ευνόητους. Δεν επαναστατεί η δημοκρατική σας συνείδηση; Απορώ!
    Εάν δεν έχετε αλλότριους και ύποπτους σκοπούς, μετά τον καταιγισμό των σχολίων της διαβούλευσης αλλά και η γενική αντίθεση που εκφράζεται ποικιλοτρόπως, θα πρέπει να αποσυρθεί η διάταξη πάραυτα. Άλλως, η απευκταία εξέλιξη θα επιβεβαιώσει τους φόβους μας.

  • 22 Μαρτίου 2015, 00:48 | Διονύσης

    Όχι στο ηλεκτρονικό φακέλωμα.
    Δεν θέλω την κάρτα του πολίτη γιατί προσβάλλει την πίστη μου και καταργεί την ελευθερία μου.

  • 21 Μαρτίου 2015, 23:07 | ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΜΗΤΣΑΤΣΙΚΑΣ

    Το δώρο της ελευθερίας του ανθρώπου από τον Θεό δεν μπορεί να το καταργήσει κανείς. Για τον λόγο αυτό καλό θα ήτανε να συμβουλευτεί το αρμόδιο υπουργείο, και την γνώμη της Εκκλησίας της Ελλάδος για το ζήτημα αυτό. Ήδη έχει σταλθεί επιστολή της Ιεράς επιστασίας του Αγίου Όρους με τις αντιρρήσεις της πρός τον κ. Κατρούγκαλο. Όχι μονομερείς ενέργειες από την πλευρά της κυβέρνησης αλλά πάντα με συλλογική απόφαση όλων μας.

  • 21 Μαρτίου 2015, 23:40 | Παναγής

    Δεν θέλω καθόλου αυτή την κάρτα.

  • 21 Μαρτίου 2015, 23:34 | ΓΙΑΝΝΗΣ

    ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΩ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ.

  • 21 Μαρτίου 2015, 23:01 | Giorgos

    προσβαλει την ελευθερια. εξομειωνει τον ανθρωπο με αριθμο.
    πως ειναι δυνατον η αριστερα, ο υπερμαχος των ανθρωπινων ελευθεριων να φερει αυτο το μετρο?

  • 21 Μαρτίου 2015, 23:35 | Γιωργος

    αποτελει προσβολη της ελευθεριας. αρνουμαστε να την παραλαβουμε.