Άρθρο 16: Ηλεκτρονική ταυτοποίηση-Κάρτα πολίτη

1.            Στο τέλος της παραγράφου 1 του άρθρου 32 του Ν. 3979/2011 (ΦΕΚ Α’ 138) προστίθενται εδάφια ως ακολούθως:

«Κατά την εγγραφή στην υπηρεσία ηλεκτρονικής διακυβέρνησης δύνανται να χρησιμοποιούνται διαπιστευτήρια που έχουν εκδοθεί για την επιβεβαίωση της ταυτότητας του χρήστη από άλλους φορείς του δημόσιου ή ιδιωτικού τομέα και είναι διασυνδεμένα με ένα ή περισσότερα αναγνωριστικά που σχετίζονται με βασικά μητρώα, όπως  ιδίως α) το μητρώο ταυτοτήτων, β) το μητρώο κοινωνικής ασφάλισης, γ) το φορολογικό μητρώο, και δ) το δημοτολόγιο. Οι φορείς που παρέχουν ηλεκτρονικές υπηρεσίες επιβεβαίωσης της ταυτότητας σε άλλους φορείς και συστήματα του δημόσιου τομέα λειτουργούν σύμφωνα με  τον Κανονισμό 910/2014 της 23ης Ιουλίου 2014 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου σχετικά με την ηλεκτρονική ταυτοποίηση και τις υπηρεσίες εμπιστοσύνης για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στην εσωτερική αγορά και την κατάργηση της Οδηγίας 1999/93/ΕΚ, όπως αυτός κάθε φορά ισχύει. Με κοινή απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, των κατά περίπτωση αρμόδιων Αναπληρωτών  Υπουργών Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και του κατά περίπτωση αρμoδίου Υπουργού καθορίζονται τα ειδικότερα τεχνικά και λεπτομερειακά ζητήματα που αναφέρονται στη διασύνδεση των διαπιστευτηρίων και των αναγνωριστικών με βασικά μητρώα των φορέων του δημόσιου τομέα.».

2.  α) Μια πιλοτική εφαρμογή της «κάρτας πολίτη» που θα περιλαμβάνει ένα ή περισσότερα αναγνωριστικά που σχετίζονται με τα βασικά μητρώα που περιγράφονται στην παράγραφο 1 του άρθρου 32 του Ν. 3979/2011, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, μπορεί να εφαρμοστεί και ως μέσο ταυτοποίησης των δικαιούχων και χορήγησης της επιδότησης σίτισης κατά τα προβλεπόμενα στην παρ. 3 του άρθρου 3 του νόμου *** «Ρυθμίσεις για τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης», ή για ανάλογες επιδοτήσεις, με έλεγχο των εισοδηματικών κριτηρίων βάσει των τηρουμένων ηλεκτρονικών αρχείων από το Υπουργείο Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Για την δημιουργία του αρχείου που θα χρησιμοποιηθεί για κάθε περίπτωση χορήγησης της επιδότησης, υπεύθυνος Επεξεργασίας είναι το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύσης. Για το σκοπό αυτό,  χρησιμοποιούνται οι βάσεις δεδομένων που τηρούνται από το TAXIS και το ΗΔΙΚΑ για την διακρίβωση του εισοδήματος και της οικογενειακής κατάστασης. Η διάρκεια τήρησης των στοιχείων ορίζεται διετής από την ημερομηνία συλλογής τους.

β) Μέτρα για την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων και κάθε άλλη λεπτομέρεια εφαρμογής της παραγράφου αυτής ρυθμίζονται με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, του αρμόδιου αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης  και Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

  • 24 Μαρτίου 2015, 12:14 | ΑΓΓΕΛΟΣ

    3 ΑΠΛΟΙ ΛΟΓΟΙ

    1.Αξιότιμοι κύριοι, θα επιθυμούσα να εκφράσω τις απόψεις του ΙΝΚΑ Πειραιά – ΔΙ.ΚΑ.Π (Δικαιώματα Καταναλωτών Πειραιά) στην δημόσια διαβούλευση, με την ιδιότητα του προέδρου του.
    Είναι ανήκουστο να γίνεται διαβούλευση για το ίδιο θέμα μετά από σχεδόν 4 ½ χρόνια (22 Νοεμ-12 Δεκ. 2010) άραγε τι θα μπορούσε να άλλαζε στην «Κάρτα Πολίτη» που θα είχε διαφορετικά αποτελέσματα στην τωρινή διαβούλευση; Τότε υπήρχε ένα βροντερό ΟΧΙ από τους πολίτες όπως και τώρα από ότι φαίνεται από τα πολλαπλά σχόλια.
    Το ΙΝΚΑ λέει ότι το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας είναι υπεραρκετό και χωρίς προβλήματα για την ταυτοποίηση του πολίτη στις σχέσεις του με τις δημόσιες αρχές, με τις τράπεζες και άλλες ιδιωτικές επιχειρήσεις, καθώς και για την χρήση της ως ταξιδιωτικό έγγραφο, στις χώρες της Ε.Ε. αλλά ακόμα και σε χώρες όπως η Τουρκία κλπ που δεν έχουν ενταχθεί στην ένωση. Επίσης προτείνουμε να καταργηθεί κάθε περιττός αριθμός όπως το ΑΜΚΑ και το ΑΦΜ αφού όλα αυτά αφορούν ένα και μόνο φυσικό πρόσωπο και που ο αριθμός Α.Τ. μπορεί να το ταυτοποιήσει.
    Κρίνουμε απαραίτητη την διασύνδεση των δημοσίων υπηρεσιών (με ασφαλή τρόπο) ώστε να εξαλειφθεί η γραφειοκρατία, έτσι θα μπορεί η κάθε υπηρεσία να αντλήσει τα απαραίτητα στοιχεία που χρειάζεται για κάθε πολίτη, μόνο με την επίδειξη της Αστυνομικής Ταυτότητας, χωρίς καμία άλλη ηλεκτρονική ταυτοποίηση.
    Σήμερα τα Αστυνομικά τμήματα έχουν καταφέρει να καταργήσουν την γραφειοκρατία με την έκδοση Α.Τ. αυθημερόν, ενώ η παρούσα πρόταση του σχεδίου νόμου ουσιαστικά ενισχύει την γραφειοκρατία. Σε μία περίοδο οικονομικής ύφεσης η έκδοση νέας ηλεκτρονικής και αποδεδειγμένα αμφιβόλου ασφαλείας «κάρτα πολίτη» αλλά και η συντήρηση της απαιτεί τεράστιους οικονομικούς πόρους, σε μια Ελλάδα που το 50% του λαού της βρίσκεται κάτω από τα όρια της φτώχειας.
    Ας μην ξεχνάμε ότι χώρες όπως η Βρετανία, Αυστραλία, Φιλανδία και Νορβηγία δεν έχουν καθόλου ταυτότητες, ενώ η Βρετανία, Ισλανδία και Δανία αρνήθηκαν την χρήση ψηφιακής ταυτότητας. Η εμμονή των τριών τελευταίων κυβερνήσεων για την έκδοση «κάρτας πολίτη» μας προβληματίζει, ιδιαίτερα μετά την επερώτηση του κυρίου Τσίπρα στις 26/11/2010 στον κο Ραγκούση, σχετικά με την «κάρτα πολίτη», που δείχνει ότι είναι ενήμερος για την επικινδυνότητα αλλά και το κόστος αυτής.
    Στο νέο νόμο 4320/2015 (άρθρο 3.3) αναφέρει ότι «η επιδότηση σίτισης παρέχεται με κουπόνια ή άλλον ηλεκτρονικό τρόπο για την προμήθεια ειδών σίτισης», συνεπώς δεν απαιτείται καμία νέα ηλεκτρονική ταυτότητα, μπορούν να δοθούν κουπόνια ή εναλλακτικά κάποια επιδότηση στον τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου, όπως γίνεται μέχρι τώρα.
    Το ΙΝΚΑ λέει: ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΦΑΚΕΛΛΩΜΑ-ΞΕΓΥΜΝΩΜΑ δεν θα το δεχθούμε. Μεγαλύτερη ανάλυση με τις θέσεις μας και τις αντιρρήσεις μας σχετικά με την «κάρτα πολίτη» μπορείτε να βρείτε στην διεύθυνση: http://nofaxe-inka.blogspot.gr/search/label/ΚΑΡΤΑ%20ΠΟΛΙΤΗ
    Καθώς και από την επίσημη ιστοσελίδα του ΙΝΚΑ: http://www.inka.gr/?p=1745
    Τα ελεύθερα κράτη, οι ελεύθεροι λαοί, οι ελεύθεροι άνθρωποι δεν δημιουργούνται με «ελεημοσύνες».
    2.Δέν δέχομαι τήν κάρτα τοῦ πολίτη γιατί εῖναι ἐνάντια στήν πίστη μου καί τά δικαιώματά μου.
    3.Δεν ειμαι ζωο να με τσιπαρουν.και εν τελει χωρις να θελω να θιξω τα ζωα, τελικα φαινεται οτι αυτα εχουν τελευταια περισσοτερα δικαιωματα απο τους ανθρωπους

  • 24 Μαρτίου 2015, 12:17 | Ελενη Ξανθα

    Αρνουμαστε να παραλαβουμε την καρτα του πολιτη λογω θρησκευτικων πεποιθησεων.Σας παρακαλω να μεριμνησετε και για τους Ορθοδοξους και να μη μας υποχρεωσετε με το ζορι.Πιστευω ο κ.Καμενος να μας λαβει σοβαρα υποψιν γιατι αλλιως θα υπαρξουν αντιδρασεις και εντονες διαμαρτυριες.Οπως σεβεστε τους αλλοθρησκους να σεβαστειτε κι εμας μιας και ζουμε στην ελληνορθοδοξη ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ!!!!(λογω ελλειψης email υπογραφουν και αλλα 53 ατομα).Ευχαριστω.

  • 24 Μαρτίου 2015, 12:07 | Nikolaos T.

    οχι στη καρτα του πολιτη

  • 24 Μαρτίου 2015, 12:59 | Ερμιόνη Κοντοσσάκκου

    Το πλινθίο (τσιπάκι) της «Κάρτας (εξυπηρετήσεως) του Πολίτη» θα λειτουργεί εξ επαφής (contact) ή εξ αποστάσεως (contactless);
    Αυτό είναι το βασικότερο ζήτημα και το υπουργείο δεν μας δίνει αυτή την πληροφορία. Πώς λοιπόν να τοποθετηθούμε;
    Κάθε τσιπ είναι ένας κινητός φάκελος και το απορρίπτουμε ως μέσο καταγραφής και συλλογής προσωπικών πληροφοριών. Αλλά το τσιπ που λειτουργεί εξ αποστάσεως είναι τσιπ ραδιοσυχνοτήτων (rfid) και γι’ αυτό επί πλέον είναι και καταδότης, αφού ο φορέας της κάρτας που το περιέχει μπορεί ανά πάσα στιγμή, με ποικίλους τρόπους πχ μέσω ενός φθηνού και απλού αναγνώστη rfid ή μέσω ενός δικτύου wi-fi ή με την ένταξη του συστήματος των καρτών σε κάποιο υπέργειο και επίγειο δορυφορικό σύστημα, λ.χ. το Ε­c­h­e­l­on ή το «Γαλιλαίος», να εντοπιστεί πάραυτα.
    Σε κάποιες χώρες που έχουν εφαρμόσει αντίστοιχη Κάρτα του Πολίτη το τσιπ λειτουργεί εξ αποστάσεως. Επίσης η πλειοψηφία των πιστωτικών καρτών είναι αυτής της τεχνολογίας δηλαδή ανέπαφων συναλλαγών (contactless). Ωστόσο με σειρά επιστημονικών ανακοινώσεων έχει καταδειχθεί ότι η ασφάλεια αυτής της τεχνολογίας είναι από ελάχιστη έως ανύπαρκτη. Μεταξύ άλλων να αναφέρουμε ότι οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ Steven Murdoch και Saar Drimer έχουν καταδείξει τα προβλήματα της συγκεκριμένης τεχνολογίας η οποία -σύμφωνα με τα λεγόμενά τους- «είναι τόσο απλή που τους σοκάρισε». Σύμφωνα με τις επιστημονικές ανακοινώσεις τους, αυτοί που θα ήθελαν να εκμεταλλευτούν τις αδυναμίες του συγκεκριμένου συστήματος αρκεί να έχουν προπτυχιακές γνώσεις ηλεκτρονικών – γνώσεις που από παλαιότερες επιθέσεις έχει αποδειχθεί πως είναι κτήμα όσων ασχολούνται με το ηλεκτρονικό έγκλημα. Αλλά και άλλοι επιστήμονες έχουν καταδείξει προβλήματα στη συγκεκριμένη τεχνολογία όπως οι Andrea Barisani, Daniele Bianco, Adam Laurie και Zac Franken με σχετικές ανακοινώσεις τους σε συνέδρια. Στην πράξη θα πρέπει να αναφέρουμε την περίπτωση της Shell που αναγκάστηκε να ακυρώσει την εν λόγω τεχνολογία από τις κάρτες της αφού είχαν κλαπεί περίπου 1.000.000 λίρες από πελάτες της (βλ. http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/england/4980190.stm ) αλλά και τη μαζική επέμβαση από εγκληματίες….

  • 24 Μαρτίου 2015, 12:38 | Ερμιόνη Κοντοσσάκκου

    Το πλινθίο (τσιπάκι) της «Κάρτας (εξυπηρετήσεως) του Πολίτη» θα λειτουργεί εξ επαφής (contact) ή εξ αποστάσεως (contactless);
    Αυτό είναι το βασικότερο ζήτημα και το υπουργείο δεν μας δίνει αυτή την πληροφορία. Πώς λοιπόν να τοποθετηθούμε;
    Κάθε τσιπ είναι ένας κινητός φάκελος και το απορρίπτουμε ως μέσο καταγραφής και συλλογής προσωπικών πληροφοριών. Αλλά το τσιπ που λειτουργεί εξ αποστάσεως είναι τσιπ ραδιοσυχνοτήτων (rfid) και γι’ αυτό επί πλέον είναι και καταδότης, αφού ο φορέας της κάρτας που το περιέχει μπορεί ανά πάσα στιγμή, με ποικίλους τρόπους πχ μέσω ενός φθηνού και απλού αναγνώστη rfid ή μέσω ενός δικτύου wi-fi ή με την ένταξη του συστήματος των καρτών σε κάποιο υπέργειο και επίγειο δορυφορικό σύστημα, λ.χ. το Ε­c­h­e­l­on ή το «Γαλιλαίος», να εντοπιστεί πάραυτα.
    Σε κάποιες χώρες που έχουν εφαρμόσει αντίστοιχη Κάρτα του Πολίτη το τσιπ λειτουργεί εξ αποστάσεως. Επίσης η πλειοψηφία των πιστωτικών καρτών είναι αυτής της τεχνολογίας δηλαδή ανέπαφων συναλλαγών (contactless). Ωστόσο με σειρά επιστημονικών ανακοινώσεων έχει καταδειχθεί ότι η ασφάλεια αυτής της τεχνολογίας είναι από ελάχιστη έως ανύπαρκτη. Μεταξύ άλλων να αναφέρουμε ότι οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ Steven Murdoch και Saar Drimer έχουν καταδείξει τα προβλήματα της συγκεκριμένης τεχνολογίας η οποία -σύμφωνα με τα λεγόμενά τους- «είναι τόσο απλή που τους σοκάρισε». Σύμφωνα με τις επιστημονικές ανακοινώσεις τους, αυτοί που θα ήθελαν να εκμεταλλευτούν τις αδυναμίες του συγκεκριμένου συστήματος αρκεί να έχουν προπτυχιακές γνώσεις ηλεκτρονικών – γνώσεις που από παλαιότερες επιθέσεις έχει αποδειχθεί πως είναι κτήμα όσων ασχολούνται με το ηλεκτρονικό έγκλημα. Αλλά και άλλοι επιστήμονες έχουν καταδείξει προβλήματα στη συγκεκριμένη τεχνολογία όπως οι Andrea Barisani, Daniele Bianco, Adam Laurie και Zac Franken με σχετικές ανακοινώσεις τους σε συνέδρια. Στην πράξη θα πρέπει να αναφέρουμε την περίπτωση της Shell που αναγκάστηκε να ακυρώσει την εν λόγω τεχνολογία από τις κάρτες της αφού είχαν κλαπεί περίπου 1.000.000 λίρες από πελάτες της (βλ. http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/england/4980190.stm ) αλλά και τη μαζική επέμβαση από εγκληματίες. Στερείται η ελευθερία μας.

  • 24 Μαρτίου 2015, 12:44 | Tolis

    Αρνούμαι το ηλεκτρονικό φακέλωμα της Κάρτας του Πολίτη.

  • 24 Μαρτίου 2015, 12:29 | Τσαγκάρης Ανάργυρος

    Διαφωνώ απόλυτα με το αρθρο 16 του Νομοσχεδίου για την εκδοση της καρτας του πολίτη και παρακαλώ για την απόσυρσή του. Σε καμία περίπτωση δεω συναινώ στο να έχει μια κάρτα΄ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα στα οποία θα μπορεί να έχει πρόσβαση ο οποιοσδήποτε μπορεί να τεχνολογικά να υποκλέψει τα στοιχεία της που θα βρίσκονται σε αυτήν.Επίσης ως Ορθόδοξος Χριστιανός δεν θέλω να περιλαμβάνει με οποιαδήποτε μορφή τον αριθμό 666 και αρνούμαι να υπάρχει ηλεκτρονικό αποτύπωμα σε κάθε κίνηση που θα γίνεται μέσω της συγκεκριμενης.

  • 24 Μαρτίου 2015, 12:26 | Κυριακος

    Αρνουμαι τη καρτα, και πιστευω πως αν θα υπαρχαν περισσοτερα χρονικα περιθωρια θα εφταναν σε υπερβολικα μεγαλο βαθμο τα νουμερα καθως πολλοι δεν εχουν προσβαση στο διαδυκτιο, αλλα πιστευω πως αν επιβληθει με το ετσι θελω τοτε θ δειτε τ πραγματικα νουμερα αρνησης.

  • 24 Μαρτίου 2015, 12:54 | βαγγέλης Π.

    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ EINAI ΘΕΜΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ «Και υποχρέωσε όλους, μικρούς και μεγάλους, πλούσιους και φτωχούς, ελεύθερους και δούλους, να έχουν ένα σημάδι χαραγμένο στο δεξί τους χέρι ή στο μέτωπο τους, ώστε να μη μπορεί κανείς να αγοράσει ή να πουλήσει παρά εκείνος που έχει το χαραγμένο σημάδι, δηλαδή το όνομα του θηρίου ή τον αριθμό του ονοματος του.Εδώ είναι αναγκαία η σοφία. Εκείνος που έχει νόηση ας λογαριάσει τον αριθμό του θηρίου, είναι αριθμός ανθρώπου και ο αριθμός του είναι χξς’ (666).»(Αποκάλυψη του Ιωάννη 13.16 το 96 μ.Χ. ).

  • 24 Μαρτίου 2015, 12:36 | Μαργαρίτα Κατούδη

    Διαφωνώ στην έκδοση της ηλεκτρονικής κάρτας του πολίτη.

    Παρακαλώ και ζητώ την άμεση απόσυρση του συγκεκριμένου άρθρου.
    Δηλώνω υπεύθυνα ότι δεν θα παραλάβω οποιαδήποτε κάρτα εκδώσετε, για λόγους Ορθόδοξης Χριστιανικής συνείδησης.

    Άλλωστε όλο αυτό θα στοιχίσει πολλά χρήματα που δεν υπάρχουν.
    Σωστά?

    Ευχαριστώ.

  • 24 Μαρτίου 2015, 12:20 | Σεβασλιάν Πέτρος

    Διαφωνώ στην ψήφιση του άρθρου 16 του Νομοσχεδίου για την έκδοση της ηλεκτρονικής κάρτας του πολίτη που βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση.
    Παρακαλώ και ζητώ την άμεση απόσυρση του συγκεκριμένου άρθρου. Δηλώνω υπεύθυνα ότι δεν θα παραλάβω οποιαδήποτε κάρτα εκδώσετε, για λόγους Ορθόδοξης Χριστιανικής συνείδησης.
    Δηλώνω επίσης, ότι δεν συναινώ στην συλλογή και επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων μου, γιατί προστατεύονται βάση του νόμου 2472/1997, και επιφυλάσσομαι για την άσκηση κάθε ένδικου μέσου για την προστασία της οικογένειας μου και του Γένους των Ελλήνων, σε περίπτωση που αποφασιστεί από την παρούσα Βουλή, η δημιουργία ηλεκτρονικής κάρτας του πολίτη.
    Θεωρώ δε, ότι η Κυβέρνηση που θα προβεί σε τέτοια ενέργεια, δεν εκπροσωπεί τα συμφέροντα των Ελλήνων, δεν εφαρμόζει το Σύνταγμα, αλλά εξυπηρετεί ξένα, αλλότρια και σκοτεινά συμφέροντα και ζητώ την άμεση παραίτηση της.

    Με τιμή
    Σεβασλιάν Πέτρος

  • 24 Μαρτίου 2015, 12:51 | ΖΩΗ Κ

    Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ. ΕΓΩ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΤΗΣ.

  • 24 Μαρτίου 2015, 12:16 | Μαρία

    Δε συμφωνούμε με την επιβολή της κάρτας του πολίτη γιατί καταργεί την προσωπική ελευθερία του ανθρώπου και μας κάνει κινούμενους στόχους. Ευχαριστούμε που ακούτε τη γνώμη- άποψη των πολιτών…

  • 24 Μαρτίου 2015, 12:36 | ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ

    Αρνούμαι το ηλεκτρονικό φακέλωμα της Κάρτας του Πολίτη. Αρνούμαι να μπορεί ο καθένας να έχει πρόσβαση στα προσωπικά μου δεδομένα .Δεν είμαι ένας αριθμός, είμαι Άνθρωπος μοναδικός και έχω ταυτότητα. Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στα ηλεκτρονικά συστήματα που στο τέλος θα μας οδηγήσουν στο τσιπάρισμα!!

  • 24 Μαρτίου 2015, 12:22 | Ελένη

    Λέω ΟΧΙ στην κάρτα του πολίτη για λόγους θρησκευτικής συνείδησης και γιατί παραβιάζει την ανθρώπινη ελευθερία.

  • 24 Μαρτίου 2015, 12:15 | Νικος

    αρνουμαι την παραλαβη της οποιασδηποτε ηλεκτρονικης καρτας

  • 24 Μαρτίου 2015, 12:30 | ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Ν.

    Ως Χριστιανός Ορθόδοξος και ως ελεύθερος Έλληνας πολίτης, αρνούμαι να παραλάβω την κάρτα του πολίτη.

  • 24 Μαρτίου 2015, 12:18 | Σωτήρης

    όχι στο ηλεκτρονικό φακέλωμα και μάλιστα στο «αριστερό»
    όχι στην κάρτα του πολίτη

  • 24 Μαρτίου 2015, 12:59 | Καλούδης

    Ως Έλληνας λέω ΟΧΙ στην κάρτα του πολίτη!

  • 24 Μαρτίου 2015, 12:26 | Αντώνης

    ΟΧΙ, ΟΧΙ και ξανά ΟΧΙ στην ηλεκτρονική κάρτα, απλά επειδή δίνει τη δυνατότητα μεγάλου ελέγχου που αν πέσει σε λάθος/εχθρικά χέρια μπορεί να έχει τρομακτικά αρνητικές συνέπειες σε ατομικό, κοινωνικό και εθνικό επίπεδο. Άλλωστε, τα γεγονότα ηλεκτρονικής παρακολούθησης πολλών στελεχών της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή πριν από λίγα χρόνια δεν αφήνουν περιθώρια για ρομαντικές σκέψεις του στυλ ότι τα ηλεκτρονικά συτήματα οποιουδήποτε τύπου δεν μπορούν να πέσουν σε εχθρικά χέρια (θυμάστε το σκάνδαλο της Vodafone, όπου ο διευθύνων σύμβουλος του ελληνικού παραρτήματός της κ. Γ. Κορωνιάς κατέθεσε πολλές φορές στη βουλή των Ελλήνων και τελικά τίποτα ουσιαστικό δεν έγινε και κανένας δεν τιμωρήθηκε πραγματικά, εκτός από εκείνον τον τεχνικό υπάλληλο που αυτοκτόνησε, αν πραγματικά αυτοκτόνησε, στον Κολωνό;). Οπότε, απλά ΟΧΙ, ΟΧΙ και ξανά ΟΧΙ στην κάρτα. Έτσι κι αλλιώς, η κυβέρνηση έχει μπροστά της πεδίο δόξης λαμπρό να λύσει άλλα ουσιαστικά προβλήματα αντί να ασχολείται με την επιβολή ηλεκτρονικού ελέγχου (π.χ. *πραγματική* και όχι εικονική ανάπτυξη, ουσιαστική πάταξη της φοροδιαφυγής μέσω απλής εφαρμογής του πόθεν έσχες, ξεσκέπασμα/τιμωρία των ανθρώπων που έχουν φέρει αυτή την ένδοξη Πατρίδα για την οποία έχει χυθεί πολύ αίμα σε αυτό το εξευτελιστικό σημείο κλπ). Κι αν παρελπίδα τολμήσει να προχωρήσει στην εφαρμογή της κάρτας, να είναι σίγουρη ότι θα βρεί τον ελληνικό λαό μπροστά της.

  • 24 Μαρτίου 2015, 12:21 | Ελενη

    Δεν θα παραλαβω την καρτα του πολιτη, εστω κι αν επιβληθει με το ζορι

  • 24 Μαρτίου 2015, 12:51 | Ηλιάνα

    ΟΧΙ στο ηλεκτρονικό φακέλωμα των πολιτών, τα στοιχεία των οποίων μπορούν εύκολα να τροποποιηθούν από χάκερς!

  • 24 Μαρτίου 2015, 12:41 | Σοφία

    ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑΤΙ ΣΤΕΡΕΙ ΤΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΜΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

  • 24 Μαρτίου 2015, 12:03 | Μαρία

    Γιατι να ειμαστε σαν τα ρομποτ;;; οχι οχι οχι στην καρτα του πολιτη ….

  • 24 Μαρτίου 2015, 12:29 | Δημητρα

    ΟΧΙ στην κάρτα του πολίτη!!!

  • 24 Μαρτίου 2015, 12:12 | Ελευθεράκης Βασίλειος

    Δεν δέχομαι το ηλεκτρονικό φακέλωμα.Θέλω να έχω προσωπική ζωή.Καταργείται κάθε έννοια ελευθερίας.Οποιος θα διαχειρίζεται το σύστημα αυτό θα έχει τεράστια δύναμη.Ποιός εγγυάται ότι στην πολιτική εξουσία θα είναι πάντα οι καλοί και οι δημοκρατικοί.Η αριστερά το έζησε αυτό.Γιατί δεν αντιδρά?

  • 24 Μαρτίου 2015, 12:39 | Γεώργιος Γούναρης

    Δεν θέλω την κάρτα του πολίτη

  • Στην “Κάρτα Πολίτη” να ενσωματωθούν όλα τα απαραίτητα στοιχεία και προσωπικά δεδομένα που θα κάνουν την Κάρτα Αναπηρίας πραγματικότητα. Πρόκειται για μια ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί, για όλα τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις που έχουν γνωμάτευση δια βίου αναπηρίας, από ΚΕΠΑ, ΑΣΥΕ κλπ. (όλες τις δημόσιες αρχές). Με την Κάρτα Αναπηρίας καθορίζεται καθολικά, οριζόντια και κάθετα, η σχέση των πολιτών με αναπηρία και με χρόνιες παθήσεις τόσο με τις δημόσιες αρχές σε όλα τα επίπεδα (σε επίπεδο Δήμου, Περιφέρειας, Κράτους) όσο και με τον ιδιωτικό τομέα βάσει των τηρουμένων ηλεκτρονικών αρχείων από τους εμπλεκόμενους φορείς.

  • 24 Μαρτίου 2015, 12:15 | ΘΕΟΔΩΡΑ Ν.

    ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΩ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ.ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΒΟΥΛΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ ΚΑΙ «ΟΧΙ» ΣΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΣΚΛΑΒΙΑ!

  • 24 Μαρτίου 2015, 12:49 | ΓΙΩΡΓΟΣ-ΚΑΤΕΡΙΝΑ

    ΟΧΙ ΣΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ!…

  • 24 Μαρτίου 2015, 12:25 | Δημήτριος Πρατσόλης

    Ως Έλληνας Ορθόδοξος Χριστιανός, αρνούμαι να παραλάβω την κάρτα ηλεκτρονικής σκλαβιάς. Ο Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης, στα «Σημεία των καιρών», είχε προειδοποιήσει για τους κινδύνους και την σκοπιμότητα μιας τέτοιας κάρτας. Ο Θεός να μάς φυλάει και να μάς δίνει φώτιση.

  • 24 Μαρτίου 2015, 12:36 | Σουζάνα Σουλτάνα Σκόδρα

    Ο Χ Ι στην ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
    Αθήνα 24 Μαρτίου 2015
    Κύριε Υπουργέ Γεώργιε Κατρούγκαλε, σας ευχόμαστε Καλή Δύναμη στο έργο που έχετε αναλάβει.
    Η πιλοτική εφαρμογή της ΚΑΡΤΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ που έχει προστεθεί στον νόμο και έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, μας δίνει την δυνατότητα να καταθέσουμε την προσωπική μας άποψη, η οποία πιστεύουμε πως βαρύνει, λόγω της επαγγελματικής μας εμπειρίας και της επιστημονικής μας κατάρτισης.
    Το θέμα είναι πολύ σοβαρό. Από την εργασία μας για πολλά χρόνια σαν ελεγκτές Πληροφοριακών Συστημάτων σε Τράπεζα και σαν αναλυτές προγραμματιστές Πληροφοριακών Συστημάτων παλιότερα, και σαν ελεγκτές σε Τραπεζικά Συστήματα, καθώς και από την επιστημονική μας κατάρτιση, γνωρίζουμε ότι :
    Tα Πληροφοριακά Συστήματα είναι ευάλωτα και η ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ δεν μπορεί να διασφαλίσει την ασφάλεια των πληροφοριών που θα καταχωρηθούν σε αυτή (Ευαίσθητα Προσωπικά Δεδομένα). Για να μην αναφερθούμε στα πνευματικά θέματα που θίγει η ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ.
    Σας παρακαλούμε θερμά να λάβετε υπόψη σας τις γνώμες των ειδικών που έχουν ασχοληθεί με το θέμα, και να αναθεωρήσετε την έκδοση της ΚΑΡΤΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ. Σήμερα παραμονή της 25ης Μαρτίου του 1821, σας ευχόμαστε να τιμήσετε τα ιερά κόκαλα των προγόνων μας, που βοούν για ελευθερία και εντιμότητα. Η Παναγιά μας να σας φωτίζει και να σας προστατεύει στο έργο σας, εσάς και την Ελληνική μας Κυβέρνηση.
    Παραμένοντας στη διάθεσή σας
    Με εκτίμηση
    Σουζάνα Σκόδρα
    Μαρία Μπάγια
    Εμμανουήλ Περδικούρης

    • Σουζάνα Σκόδρα – Ελεγκτής Πληροφοριακών Συστημάτων (Μαθηματικός -Αριστοτέλειο Παν/μιο Θες/νίκης, MSc Επιστήμης Υπολογιστών – Αγγλία),
    Tέως Ελέγκτρια Α΄ της Δ/νσης Εσωτερικής Επιθεώρησης της ΑΤΕ με δεκαετή ευθύνη τον έλεγχο των πληροφοριακών συστημάτων, πρώην Αναλύτρια Πληροφοριακών Συστημάτων επί δεκαεξαετία στην Μηχανογράφιση της ΑΤΕ.

    • Μαρία Μπάγια – Ελεγκτής Πληροφοριακών Συστημάτων(Πληροφορική-ΕΚΠΑ
    Παν/μιο Αθηνών, MSc Νέες Τεχνολογίες Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών)

    • Περδικούρης Εμμανουήλ – Ελεγκτής (Οικονομολόγος – Πανεπιστήμιο Αθηνών)

  • 24 Μαρτίου 2015, 12:39 | Σουλα

    Οχι στην καρτα του πολιτη!!!!!!!!Δεν θελουμε την καρτα του πολιτη!!Για μια φορα ακουστε την φωνη του λαου σας!!!!!Μας φτανει η αστυνομικη ταυτοτητα που εχουμε τωρα. Η καρτα αυτη ειναι αντιθετη στα θρησκευτικες μας πεποιθησεις και την ελευθερια μας!!!!!

  • 24 Μαρτίου 2015, 12:27 | ΓΙΩΡΓΟΣ Κ

    OXI

  • 24 Μαρτίου 2015, 12:39 | ΜΠΑΓΙΑ ΜΑΡΙΑ

    Ο Χ Ι στην ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

    Κύριε Υπουργέ Γεώργιε Κατρούγκαλε, σας ευχόμαστε Καλή Δύναμη στο έργο που έχετε αναλάβει.
    Η πιλοτική εφαρμογή της ΚΑΡΤΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ που έχει προστεθεί στον νόμο και έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, μας δίνει την δυνατότητα να καταθέσουμε την προσωπική μας άποψη, η οποία πιστεύουμε πως βαρύνει, λόγω της επαγγελματικής μας εμπειρίας και της επιστημονικής μας κατάρτισης.
    Το θέμα είναι πολύ σοβαρό. Από την εργασία μας για πολλά χρόνια σαν ελεγκτές Πληροφοριακών Συστημάτων σε Τράπεζα και σαν αναλυτές προγραμματιστές Πληροφοριακών Συστημάτων παλιότερα, και σαν ελεγκτές σε Τραπεζικά Συστήματα, καθώς και από την επιστημονική μας κατάρτιση, γνωρίζουμε ότι :
    Tα Πληροφοριακά Συστήματα είναι ευάλωτα και η ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ δεν μπορεί να διασφαλίσει την ασφάλεια των πληροφοριών που θα καταχωρηθούν σε αυτή (Ευαίσθητα Προσωπικά Δεδομένα). Για να μην αναφερθούμε στα πνευματικά θέματα που θίγει η ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ.
    Σας παρακαλούμε θερμά να λάβετε υπόψη σας τις γνώμες των ειδικών που έχουν ασχοληθεί με το θέμα, και να αναθεωρήσετε την έκδοση της ΚΑΡΤΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ. Σήμερα παραμονή της 25ης Μαρτίου του 1821, σας ευχόμαστε να τιμήσετε τα ιερά κόκαλα των προγόνων μας, που βοούν για ελευθερία και εντιμότητα. Η Παναγιά μας να σας φωτίζει και να σας προστατεύει στο έργο σας, εσάς και την Ελληνική μας Κυβέρνηση.
    Παραμένοντας στη διάθεσή σας.
    Με εκτίμηση
    Σουζάνα Σκόδρα
    Μαρία Μπάγια
    Εμμανουήλ Περδικούρης

    Σουζάνα Σκόδρα – Ελεγκτής Πληροφοριακών Συστημάτων (Μαθηματικός -Αριστοτέλειο Παν/μιο Θες/νίκης, MSc Επιστήμης Υπολογιστών – Αγγλία),
    Tέως Ελέγκτρια Α΄ της Δ/νσης Εσωτερικής Επιθεώρησης της ΑΤΕ με δεκαετή ευθύνη τον έλεγχο των πληροφοριακών συστημάτων, πρώην Αναλύτρια Πληροφοριακών Συστημάτων επί δεκαεξαετία στην Μηχανογράφιση της ΑΤΕ.

    Μαρία Μπάγια – Ελεγκτής Πληροφοριακών Συστημάτων(Πληροφορική-ΕΚΠΑ
    Παν/μιο Αθηνών, MSc Νέες Τεχνολογίες Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών)- Εξειδίκευση στην Ασφάλεια Πληροφοριακών Συστημάτων και σε θέματα Απάτης

    Περδικούρης Εμμανουήλ – Ελεγκτής (Οικονομολόγος – Πανεπιστήμιο Αθηνών)

  • 24 Μαρτίου 2015, 12:31 | Δημήτριος Βρεττός

    Αρνούμαι το ηλεκτρονικό φακέλωμα της Κάρτας του Πολίτη. Να αποσυρθεί τώρα αυτό το άρθρο κ. Υπουργέ.

  • 24 Μαρτίου 2015, 11:39 | Αλέξανδρος Πέτσας

    Φυσικά «ΟΧΙ». Για να λυθεί το οικονομικό πρόβλημα στην Ελλάδα δεν απαιτείται να παρακολουθούνται «πληρέστερα» οι Έλληνες πολίτες. Μιας και το ψάρι βρομάει από το κεφάλι, απαιτείται πρωτίστως να οργανωθεί απλούστερα ο Διοικητικός τομέας. Ας μπει στη ζωή των Διοικούντων, εν πράξη οι αρχές της Πρόβλεψης-Οικονομίας-Ευκαμψίας-Απλότητας-Συνεργασίας και εν περιοδικότητα της αναδιοργάνωσης. Να σταματήσουν να σκέφτονται με τον εύκολο τρόπο του καρεκλοθεσήτη και καρεκλοκένταυρου, λειτουργώντας με τον εύκολο τρόπο του έτσι έμαθα άρα έτσι θα πράττω. Ανησυχία για βελτιστοποίηση του κάθε υπαλλήλου ξεχωριστά είναι το πνεύμα που μας λείπει. Όλα τα άλλα θα έρθουν σιγά-σιγά. Τους ξένους ας μην τους πολυεμπιστευόμαστε. Ότι κάνουν, δεν είναι απαραίτητο ότι μας ταιριάζει. Εμείς στο τσάμικο, αυτοί στο hardrock. «OXI STHN XENOMANIA KAI STON PITHIKISMO».

  • 24 Μαρτίου 2015, 11:42 | ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ

    ΟΧΙ στην καρτα του πολιτη, ΟΧΙ στο ηλεκτρονικο φακέλωμα των πολιτων, ΟΧΙ στη μετατροπή των προσωπων σε αριθμούς με την ενοποιηση ΑΤ ΑΦΜ ΑΜΚΑ κλπ και την παραπομπή καθενος από αυτους σε έναν μονο αριθμο. Αυτό δεν το περιμενα από μια αριστερη κυβερνηση!!!

  • 24 Μαρτίου 2015, 11:43 | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Μ.

    ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΩ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΑΥΤΗ. ΑΥΤΗ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΤΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ , ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ. ΕΥΤΥΧΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΛΑΟΙ ΠΟΥ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

  • 24 Μαρτίου 2015, 11:22 | ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΜΠΑΝΤΗΣ

    Εγώ και τα υπόλοιπα μέλη της οικογενειάς μου δηλώνουμε ότι είμαστε αντίθετοι στην κάρτα του πολίτη επειδή δεν επιθυμούμε να υπάρχουν προσωπικά δεδομένα σε μέσο το οποίο δε μπορούμε να ελέγξουμε και στο οποίο δεν γίνεται να έχουμε πρόσβαση.
    Η έκδοση της κάρτας είναι ένα βαθιά αντιδημοκρατικό μέτρο που θα οδηγήσει σταδιακά στην αντιμετώπιση των πολιτών ως ένα σύνολο αριθμών και στην κατηγοριοποίησή τους.

  • 24 Μαρτίου 2015, 11:49 | ΜΑΓΓΑΝΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

    ΟΧΙ στήν ΥΠΟΥΛΗ «Κάρτα τού Πολίτη».!!!

  • 24 Μαρτίου 2015, 11:52 | παναγιωτης

    Ισχυει και σε ευρωπαικο επιπεδο .;.καλο θα ηταν να εχει γενικοτερη χρηση και να διευκολυνει σε επιπεδο ευρωπης .απλουστευση διαδικασιων μετακινησης και συνδεση με την ευρωπαικη πραγματικοτητα γενικοτερα

  • 24 Μαρτίου 2015, 11:17 | Α.Νταβράζου

    Δεν συμφωνώ με την κάρτα του πολίτη διότι θίγεται η προσωπική μου ελευθερία και ασφάλεια, αφού τα προσωπικά μου δεδομένα είναι εκτεθειμένα.
    Επ’ουδενί θα κάνω χρήση του 666, το έμβλημα του Αντιχρίστου.

  • 24 Μαρτίου 2015, 11:01 | ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΜΠΑΝΤΗΣ

    Εγώ και τα υπόλοιπα μέλη της οικογενειάς μου δηλώνουμε ότι είμαστε αντίθετοι στην κάρτα του πολίτη για τους εξής λόγους:
    1. Δεν επιθυμούμε να υπάρχουν προσωπικά δεδομένα σε μέσο το οποίο δε μπορούμε να ελέγξουμε και στο οποίο δεν γίνεται να έχουμε πρόσβαση.
    2. Δεν υπάρχει λεπτομερής περιγραφή στο νόμο σχετικά με:
    α. Ποιες ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ πληροφορίες θα καταγράφονται στην κάρτα του πολίτη.
    β. Τον τρόπο αποθήκευσης της πληροφορίας (file format, encoding)
    γ. Των μέσων ασφαλείας / κρυπτογράφησης που θα χρησιμοποιηθούν για αποφυγή ανεπιθύμητης πρόσβασης.
    δ. Ποιοι θα έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες που θα περιέχει η κάρτα.
    3.Η έκδοση της κάρτας είναι ένα βαθιά αντιδημοκρατικό μέτρο που θα οδηγήσει σταδιακά στην αντιμετώπιση των πολιτών ως ένα σύνολο αριθμών και στην κατηγοριοποίησή τους.

  • 24 Μαρτίου 2015, 11:39 | Δημήτριος Γκιουζέλης

    Διαφωνώ στην ψήφιση του άρθρου 16 του Νομοσχεδίου για την έκδοση της ηλεκτρονικής κάρτας του πολίτη που βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση.
    Παρακαλώ και ζητώ την άμεση απόσυρση του συγκεκριμένου άρθρου. Δηλώνω υπεύθυνα ότι δεν θα παραλάβω οποιαδήποτε κάρτα εκδώσετε, για λόγους Ορθόδοξης Χριστιανικής συνείδησης.
    Δηλώνω επίσης, ότι δεν συναινώ στην συλλογή και επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων μου, γιατί προστατεύονται βάση του νόμου 2472/1997, και επιφυλάσσομαι για την άσκηση κάθε ένδικου μέσου για την προστασία της οικογένειας μου και του Γένους των Ελλήνων, σε περίπτωση που αποφασιστεί από την παρούσα Βουλή, η δημιουργία ηλεκτρονικής κάρτας του πολίτη.
    Θεωρώ δε, ότι η Κυβέρνηση που θα προβεί σε τέτοια ενέργεια, δεν εκπροσωπεί τα συμφέροντα των Ελλήνων, δεν εφαρμόζει το Σύνταγμα, αλλά εξυπηρετεί ξένα, αλλότρια και σκοτεινά συμφέροντα και ζητώ την άμεση παραίτηση της.

    Με τιμή

    Δημήτριος Γκιουζέλης

  • 24 Μαρτίου 2015, 11:54 | ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΟΥΤΑΣ ΒΕΡΟΙΑ

    Η κάρτα του πολίτη είναι η θύρα για την είσοδο σε ένα πεδίο (σύστημα) ηλεκτρονικής συλλογής και διασταυρώσεως κάθε είδους πληροφοριών με δυνατότητα ολοκληρωτικής παρακολουθήσεως. Οι δυνατότητες του πεδίου αυτού στα χέρια ανθρώπων που είναι αδύνατο να διασφαλιστεί η μη παραβίαση προσωπικών δεδομένων-ασφάλειας του πολίτη είναι εφιαλτικές. Άνθρωποι που εξυπηρετούν σκοπούς πολυεθνικών, εβραιομασωνιστών και ιδιαιτέρως του Αντιχρίστου βρίσκεις παντού και είναι διατεθιμένοι να πουλήσουν όλα τα απόρρητα στοιχεία (που δεν έχω τρόπο να τα διασφαλίσω) για λίγες ή πολλές παροχές. Δεν είμαι κατά της χρήσεως της πληροφορικής και της τεχνολογικής προόδου, αλλά την παράχρησή της φοβάμαι από διεφθαρμένους ανθρώπους. Τέλος υπάρχει τρόπος να βρεθούν οι φοροφυγάδες με άλλο τρόπο αν το θέλετε όπως π.χ.διασταύρωση οικονομικών δεδομένων ,σπουδές παιδιών στο εσωτερικό και ιδιαιτέρως στο εξωτερικό,περιουσιακά στοιχεία,καταθέσεις,τζίρος επιχειρήσεων που φαίνονται ζημιογόνες αλλά λειτουργούν χρόνια,μεγαλοαγρότες,μεγαλουπάλληλοι με ή χωρίς εξωφρενικά μπόνους,μεγάλη ή πολυτελής ακίνητη και κινητή περιουσία,έκτακτος εφάπαξ φόρος στα υψηλά εισοδήματα,τρομακτικά κέρδη από funds-Τράπεζες και χρηματοοικονομικές επιχειρήσεις,ξένοι οίκοι που κερδοσκόπησαν από εξαιτίας της Ελλάδος και άλλων,λίστες Λαγκάρτ και άλλες με δήμευση περιουσιών σε πρώτη φάση από πρωτόδικες εξπρές αποφάσεις έως αποδείξεως οριστικής αθωώσως ή ενοχής και χιλιάδες άλλες εφαρμογές που μπορεί να εφαρμόσει το κράτος.Διαφωνώ κάθετα με την κάρτα του πολίτη και άλλα παρόμοια συστήματα παρακολούθησης του λεγόμενου ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΔΕΛΦΟΥ εγώ και η οικογένειά μου

  • 24 Μαρτίου 2015, 11:02 | ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    Αρνουμαι νά παραλάβω τήν κάρτα του πολιτη. Ειναι αντίθετη μέ τήν ελευθερία μας καί την ορθόδοξη πίστη μαςόνιμος ΣύνδεσμοςΑρνουμαι νά παραλάβω τήν κάρτα του πολιτη. Ειναι αντίθετη μέ τήν ελευθερία μας καί την ορθόδοξη πίστη μας

  • 24 Μαρτίου 2015, 11:23 | Steven

    ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΦΑΚΈΛΩΜΑ…

  • 24 Μαρτίου 2015, 11:19 | ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΚΕΛΛΟΥ

    ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΟΥ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΘΕ ΙΔΙΟΤΕΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΠΟΙΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΕΛΛΟΧΕΥΟΥΝ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟΥ ΝΟΥ;

  • 24 Μαρτίου 2015, 11:40 | EN NΗΨΕΙ

    Συγκλονιστική προφητεία γιά τήν κάρτα τοῦ πολίτη! Ἅγιος Ἀρέθας-Ἄγιος Ἐφραίμ ὁ Σύρος ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΓΜΑ!

    …ὄχι τό τελικό χάραγμα, ἀλλά εἶναι χάραγμα!

    http://kaiomenivatos.blogspot.gr/2015/03/blog-post_538.html