Άρθρο 02

1. Οι παράγραφοι 2 έως 5 του άρθρου 4 του ν. 4440/2016, όπως ισχύει, αντικαθίστανται ως εξής:
«2. Προϋποθέσεις για τη συμμετοχή των υπαλλήλων στο ΕΣΚ είναι:
α) Η συμπλήρωση διετίας από το διορισμό ή, εφόσον ο διορισμός έγινε με μοριοδότηση λόγω εντοπιότητας, η συμπλήρωση του προβλεπόμενου χρόνου παραμονής. Αν η υποχρέωση παραμονής αφορά νομό, νησί ή παραμεθόριο περιοχή (άρθρο 17 παρ. 8 περίπτωση ιδ΄ του N. 2190/1994) είναι δυνατή η συμμετοχή του υπαλλήλου σε διαδικασίες επιλογής για μετάταξη ή απόσπαση σε υπηρεσίες εντός των ορίων της περιοχής όπου υφίσταται η δέσμευση, εφόσον ο υπάλληλος έχει συμπληρώσει το ήμισυ του υποχρεωτικού χρόνου παραμονής. Ειδικά στην περίπτωση της συνυπηρέτησης συζύγων, σύμφωνα με το άρθρο 11, επιτρέπεται η μετάταξη ή η απόσπαση σε υπηρεσία άλλης περιοχής του άρθρου 8, εφόσον ο υπάλληλος έχει συμπληρώσει το ήμισυ του υποχρεωτικού χρόνου παραμονής.
β) Η συμπλήρωση διετίας: αα) από προηγούμενη μετάταξη για τη διενέργεια νέας μετάταξης ή απόσπασης και ββ) από προηγούμενη απόσπαση για τη διενέργεια νέας απόσπασης ή μετάταξης. Από την υποχρέωση συμπλήρωσης διετίας από προηγούμενη μετάταξη ή απόσπαση εξαιρούνται όσοι αποσπώνται ή μετατάσσονται σε υπηρεσία απομακρυσμένης – παραμεθόριας περιοχής και ορεινού – νησιωτικού Ο.Τ.Α. α΄ βαθμού, σύμφωνα με το άρθρο 8, καθώς και όσοι μετατάσσονται αμοιβαία και όσοι αποσπώνται για συνυπηρέτηση ή αποσπώνται ή μετατάσσονται για λόγους υγείας σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 5 του άρθρου 7 του παρόντος.
3. Δικαίωμα συμμετοχής σε διαδικασίες επιλογής για προκηρυσσόμενες θέσεις μέσω του ΕΣΚ έχουν επίσης:
α) οι υπάλληλοι του οικείου φορέα, αποκλειστικά για μετάταξη σε ανώτερη κατηγορία εφόσον έχουν τα απαιτούμενα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα και εφόσον η θέση αυτή δεν δύναται να καλυφθεί βάσει των διατάξεων του Υπαλληλικού Κώδικα ή άλλων αντίστοιχων οικείων διατάξεων του φορέα, β) οι υπάλληλοι που έχουν διοριστεί ή μεταταχθεί πριν από την έναρξη ισχύος του παρόντος σε υπηρεσίες απομακρυσμένων-παραμεθόριων περιοχών με δέσμευση δεκαετούς παραμονής και έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον επτά (7) έτη υποχρεωτικής παραμονής. Ειδικά οι υπάλληλοι της περίπτωσης β΄που έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον πέντε (5) έτη υποχρεωτικής παραμονής έχουν δικαίωμα συμμετοχής για τις διαδικασίες επιλογής σε θέσεις εντός της απομακρυσμένης-παραμεθορίου περιοχής.
4. Για τη διενέργεια μετάταξης ή απόσπασης το ποσοστό κάλυψης των θέσεων στο φορέα προέλευσης του κλάδου στον οποίο ανήκει ο υπάλληλος, κατά την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων για τη διαδικασία επιλογής, πρέπει να ανέρχεται σε ποσοστό τουλάχιστον εξηνταπέντε τοις εκατό (65%) επί του συνόλου των οργανικών θέσεων, στο οποίο ποσοστό δεν συμπεριλαμβάνονται υπάλληλοι, οι οποίοι απουσιάζουν με μακροχρόνια άδεια, όπως ιδίως άνευ αποδοχών, υπηρεσιακής εκπαίδευσης ή είναι αποσπασμένοι σε άλλο φορέα. Επίσης, πρέπει ο αιτών υπάλληλος να μην είναι ο μοναδικός που υπηρετεί στον οικείο κλάδο τόσο κατά την λήξη προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων όσο και κατά το χρόνο έκδοσης της απόφασης απόσπασης ή μετάταξης.
Ειδικά για τη μετάταξη υπαλλήλου από ΟΤΑ α΄ βαθμού απαιτείται επιπλέον η γνώμη του αρμόδιου για το διορισμό οργάνου.
Ειδικά για τη μετάταξη υπαλλήλων των Τεχνικών Υπηρεσιών και των Υπηρεσιών Δόμησης των ΟΤΑ α΄ βαθμού απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου για το διορισμό οργάνου.
5. Σε περίπτωση που, εντός δεκαπέντε (15) ημερών από την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων, ο φορέας προέλευσης δεν βεβαιώνει την πλήρωση των προϋποθέσεων των παραγράφων 2, 3 και 4 του παρόντος, οι προϋποθέσεις αυτές ελέγχονται κατά το χρόνο της αξιολόγησης των υποψηφίων και σε κάθε περίπτωση κατά το χρόνο έκδοσης της πράξης απόσπασης ή μετάταξης.».
2. Οι διατάξεις του παρόντος εφαρμόζονται και για τον κύκλο κινητικότητας έτους 2019.

  • 22 Νοεμβρίου 2019, 09:27 | Άννα

    Απαράδεκτη η σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου για τη συμμετοχή υπαλλήλων των ΥΔΟΜ και Τεχνικών Υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. α’ βαθμού. Αν θέλουν να είναι ευχαριστημένοι οι υπάλληλοι σ’ αυτές τις θέσεις ,ας προβλέψουν ένα επίδομα επιπρόσθετο ( μέσω του e- adeies) και να μην κρατούν δέσμιους του υπαλλήλους.

  • 22 Νοεμβρίου 2019, 09:46 | Γιάννης

    Η αύξηση του ποσοστού κάλυψης των θέσεων του κλάδου του φορέα προέλευσης από 50 σε 65% δεν είναι λειτουργική. Πολλές υπηρεσίες είναι υποστελεχωμένες ενώ άλλες έχουν καταθέσει οργανογράμματα τα οποία παρουσιάζουν πολύ μεγαλύτερες ανάγκες σε υπαλλήλους από τις πραγματικές τους.
    Επομένως η αύξηση αυτού του ποσοστού αποκλείει σχεδόν το σύνολο των υπαλλήλων και ακυρώνει ουσιαστικά την διαδικασία της κινητικότητας.
    Επίσης οι υπάλληλοι που υπηρετούν σε παραμεθόριο για περισσότερα από 10 χρόνια, που είναι τρίτεκνοι ή πολύτεκνοι, που έχουν θέματα υγείας κλπ, θα έπρεπε να έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στην κινητικότητα ανεξάρτητα από το ποσοστό κάλυψης των θέσεων που θέτει το συγκεκριμένο άρθρο. Είναι αναγκαία η πρόβλεψη ευμενέστερων προϋποθέσεων για αυτές τις ευαίσθητες ομάδες.

  • 22 Νοεμβρίου 2019, 09:30 | ΚΛΕΑΝΘΗΣ

    Για τους υποψηφίους απο κρατικά Ν.Π.Ι.Δ στην δυνατότητα μετάταξη τους μέσω κινητικότητας θα πρέπει να μην ισχύει το 65% η 50% δίοτι οι περισσότεροι φορείς δεν έχουν εσωτερικό κανονισμό με περιγραφή θέσεων βαθμίδες κτλ και υποστελεχωμένοι (κυρίως μικροί φορείς).Το ποσοστό 50% η 65% είναι απαγορευτικό για το ανθρώπινο δυναμικό των συγκεκριμένων φορέων να δηλώσει συμμετοχή στα πλαίσια της κινητικότητας ώστε να μεταταχθεί σε άλλον φορέα προσφέροντας τις γνώσεις του και τις ικανότητες.
    Η διαδικάσια άλλωστε της κινητικότητας είναι αυτή να μπορούν οι υπάλληλοι επιθυμόντας να πάνε σε κάποιο άλλο φορέα.

  • 22 Νοεμβρίου 2019, 07:35 | ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ

    Η πρόβλεψη για ποσοστό κάλυψης 65% του ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ουσιαστικά καταργεί το ΕΣΚ καθώς όλες οι υπηρεσίες του Δημοσίου είναι υποστελεχωμένες με αποτέλεσμα καμία σχεδόν να μην έχει ποσοστό κάλυψης αυτού του ύψους.

    Η κατάργηση της αυτόματης θετικής απάντησης περί εκπλήρωσης των προϋποθέσεων για να μεταταχθεί ένας υπάλληλος αν μέσα σε 15 ημέρες δεν απαντήσει η υπηρεσία προέλευσης θα δώσει την δυνατότητα για κακόβουλες καθυστερήσεις από υπηρεσίες που δεν θέλουν να βλέπουν το προσωπικό τους να μειώνεται μέσω μετατάξεων.

    Η κατάργηση της πρόβλεψης όπου ο μετατασσόμενος υπάλληλος διατηρεί το ίδιο ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό καθεστώς, καθώς και τυχόν προσωπική διαφορά στις αποδοχές του, θα κάνει το ΕΣΚ μη ελκυστικό σε πολλούς υπαλλήλους που έχουν προσωπική διαφορά και έχουν ιδιαίτερα επικουρικά ταμεία τα οποία έχουν πληρώσει χρόνια.

    Οι προωθούμενες αλλαγές έχουν σαν σκοπό να μπλοκάρουν το ΕΣΚ και αποτελούν κουτοπονηρία.

    Κρίμα…

  • 21 Νοεμβρίου 2019, 20:41 | Γιάννης

    Η αύξηση του ποσοστού κάλυψης των θέσεων του κλάδου του φορέα προέλευσης από 50 σε 65% δεν είναι λειτουργική. Πολλές υπηρεσίες είναι υποστελεχωμένες ενώ άλλες έχουν καταθέσει οργανογράμματα τα οποία παρουσιάζουν πολύ μεγαλύτερες ανάγκες σε υπαλλήλους από τις πραγματικές τους.
    Επομένως η αύξηση αυτού του ποσοστού αποκλείει σχεδόν το σύνολο των υπαλλήλων και ακυρώνει ουσιαστικά την διαδικασία της κινητικότητας.
    Επίσης οι υπάλληλοι που υπηρετούν σε παραμεθόριο για περισσότερα από 10 χρόνια, που είναι τρίτεκνοι ή πολύτεκνοι, που έχουν θέματα υγείας κλπ, θα έπρεπε να έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στην κινητικότητα ανεξάρτητα από το ποσοστό κάλυψης των θέσεων που θέτει το συγκεκριμένο άρθρο. Είναι αναγκαία η πρόβλεψη διαφορετικών προϋποθέσεων για αυτές τις ευαίσθητες ομάδες.

  • 21 Νοεμβρίου 2019, 20:43 | ΧΡΥΣΑ

    Άρθρο 2, παρ. 2β:
    Στις προϋποθέσεις για απόσπαση/ μετάταξη, η απαίτηση συμπλήρωσης διετίας από
    προηγούμενη απόσπαση για τη διενέργεια απόσπασης ή μετάταξης θα πρέπει να
    τροποποιηθεί, γιατί ποιος ο λόγος να αποσπαστεί κάποιος υπάλληλος σε άλλον φορέα
    χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα κατά τον χρόνο παραμονής του στον φορέα υποδοχής να
    υποβάλλει αίτημα μετάταξης σε κενή οργανική θέση? Με αυτή την προϋπόθεση
    αναγκάζεται ο υπάλληλος να επιστρέψει στον φορέα προέλευσης και να περιμένει ακόμη
    έναν χρόνο για να συμμετάσχει στο ΕΣΚ. Αυτό ακυρώνει την έννοια της απόσπασης.
    Ειδικότερα οι υπάλληλοι που συμμετείχαν σε προηγούμενους κύκλους κινητικότητας (1ος
    και 2ος κύκλος κινητικότητας του 2018 ) και τελούν σε απόσπαση ή περιμένουν την
    απόφαση απόσπασής τους (γιατί πολλές εκκρεμούν ακόμη) θα έπρεπε να εξαιρεθούν από
    την υποχρέωση συμπλήρωσης διετίας , γιατί είχαν επιλέξει να αποσπασθούν, έχοντας υπ΄
    όψιν το τότε ισχύον νομοθετικό πλαίσιο του ν.4440/2016, που τους έδινε τη δυνατότητα
    να υποβάλλουν αίτηση για μετάταξη μέσω του ΕΣΚ χωρίς να υπάρχει χρονική προϋπόθεση
    αναμονής δύο (2 ) ετών. Με βάση το άρθρο αυτό , πολλοί υπάλληλοι που υπέβαλαν
    αίτημα απόσπασης στους προηγούμενους κύκλους κινητικότητας ή ήδη τελούν σε
    απόσπαση εγκλωβίζονται και ουσιαστικά μένουν δέσμιοι και στάσιμοι όσον αφορά στη
    συμμετοχή τους στο ΕΣΚ.

  • 21 Νοεμβρίου 2019, 17:11 | πετρος

    να συμπεριληφθουν και οι στρατιωτικοι απο μια ηλικια και πανω, πχ πανω απο 45 ετων

  • 21 Νοεμβρίου 2019, 14:34 | a

    Στο άρθρο 2, παράγραφος 4: γράφει ότι «ο αιτών υπάλληλος υπάλληλος να μην είναι ο μοναδικός που υπηρετεί στον οικείο κλάδο τόσο κατά την λήξη προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων όσο και κατά το χρόνο έκδοσης της απόφασης απόσπασης ή μετάταξης».
    Με την ισχύουσα διάταξη είναι φανερό ότι δημιουργείται σοβαρότατο πρόβλημα κυρίως σε μικρούς δήμους, όπου υπάρχει μικρός αριθμός προσωπικού και σίγουρα αν όχι όλοι, είναι μοναδικοί στον κλάδο τους, και έχει μόνο την καλυμμένη θέση από αυτούς στον ΟΕΥ, με αποτέλεσμα να συνεπάγεται βάσει του άρθρου ότι δεν θα μπορούν να μετακινηθούν ΠΟΤΕ!!!!! από την υπηρεσία τους!!!!!!!, αφού και προκήρυξης της θέσης τους δεν μπορεί να βγει αφού έχει καλυφθεί, ούτε και να φύγουν θα μπορύν…. ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΟ ΚΑΙ ΑΔΙΚΟ ΚΑΘΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΥΟ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ, ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΕΤΑΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ.
    Είναι φανερό λοιπόν ότι αυτό το καταφανέστατο αποτέλεσμα που παράγεται, δεν έχει ληφθεί καθόλου υπόψη από αυτούς που μελέτησαν και διατήρησαν στην ουσία αυτό το νόμο, που αν δεν κάνω λάθος είχε αλλάξει παλαιότερα με την φράση:
    «ο αιτών υπάλληλος δικαιούται μετάταξη εάν είναι ο μοναδικός που υπηρετεί στον οικείο κλάδο τόσο κατά την λήξη προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων όσο και κατά το χρόνο έκδοσης της απόφασης απόσπασης ή μετάταξης, εφόσον στο οργανόγραμμα της υπηρεσίας δεν υπάρχει πρόβλεψη γι αυτόν τον κλάδο ή στο οργανόγραμμα υπάρχει πρόβλεψη μόνο για μία θέση σε αυτόν τον κλάδο».

    ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΟΠΩΣ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΑΝΑΓΡΑΦΟΜΕΝΗΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥ, ΟΠΩΣ ΙΣΧΥΕ ΑΛΛΩΣΤΕ ΣΕ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟ ΝΟΜΟ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΡΘΟΥΝ ΟΙ ΑΔΙΚΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΤΑΞΗΣ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΛΗ ΘΕΣΗ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΚΑΛΥΜΜΕΝΗ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ.

  • 21 Νοεμβρίου 2019, 14:17 | ΙΑΚΩΒΟΣ

    Οφείλετε να λάβετε υπόψιν ότι οι όροι και οι προϋποθέσεις για τους Δημοσίους υπαλλήλους διαφέρουν ανά φορέα προέλευσης και δεν υπάρχουν ίσα δικαιώματα ενώ υπηρετούν σε Δημόσιους Φορείς – Υπηρεσίες και ΝΠΔΔ. Δεν δίνεται το δικαίωμα σε όλους τους δημόσιους υπαλλήλους των μετατάξεων από πολλούς φορείς. Γεγονός που έρχεται σε σύγκρουση με τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα και τον Δημοτικό Κώδικα Υπαλλήλων όπου όλοι οι υπάλληλοι που υπηρετούν το Δημόσιο δεν έχουν ίσα δικαιώματα. Πιο συγκεκριμένα βάσει του Νόμου 4497/2017 και άρθρου 80 απαγορεύονται οι μετατάξεις ΟΛΩΝ των υπαλλήλων που εργάζονται σε Επιμελητήρια τα οποία αποτελούν ΝΠΔΔ.

  • 21 Νοεμβρίου 2019, 14:53 | Ανδρέας

    Στην ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ στο Άρθρο 2 αναφέρει:
    <>
    Η προκαλούμενη υποστελέχωση των Υπηρεσιών προέλευσης όπως αναφέρετε στην Αιτιολογική έκθεση θα έπρεπε να κινητοποιήσει τις Υπηρεσίες προέλευσης στο να ενταχτούν ΑΜΕΣΑ στο ΕΣΚ ώστε να ζητήσουν το προσωπικό που τους είναι αναγκαίο και όχι να προσπαθούν να μπλοκάρουν τους υπαλλήλους του φορέα τους κρατώντας τους δέσμιους και όμηρους καταστάσεων και θέσεων που δεν επιθυμούν πλέον να είναι μέρος με το να μην εντάσσονται στην πλατφόρμα της κινητικότητας.
    Τρανό παράδειγμα είναι το Υπ. Εργασίας!! που για 3η φορά!! και μέχρι 31-12-2020 ζήτησε να εξαιρεθεί από το ΕΣΚ δηλαδή να κρατά ομήρους και δέσμιους όσους θέλουν να αποσπαστούν ή μεταταχτούν σε άλλες υπηρεσίες.
    Η Αιτιολογική έκθεση με το παραπάνω κείμενο το μόνο που θα καταφέρει να κάνει είναι να μπλοκάρει τη διαδικασία της κινητικότητας λέγοντας ότι <> και όχι να την ενισχύσει με την ένταξη περισσότερων φορέων.
    Με την ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ένταξη των φορέων στο ΕΣΚ λύνετε το πρόβλημα και δεν χρειάζεται καμία <> όπως αναφέρετε παραπάνω.
    Προφανώς το σύστημα της κινητικότητας είναι πολύ πρωτοποριακό για το ελληνικό δημόσιο τομέα και λίγοι μπορούν να το ακολουθήσουν φτιάχνοντας ψηφιακό οργανόγραμμα , στοχοθεσία και ότι άλλο προβλέπετε από το ΕΣΚ και επιλέγουν τον εύκολο δρόμο να το μπλοκάρουν και τελικά να φτάσει στην απαξίωση και την κατάργηση του.

  • 21 Νοεμβρίου 2019, 13:37 | Χρυσοβαλαντης

    Επίσης, πρέπει ο αιτών υπάλληλος να μην είναι ο μοναδικός που υπηρετεί στον οικείο κλάδο τόσο κατά την λήξη προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων όσο και κατά το χρόνο έκδοσης της απόφασης απόσπασης ή μετάταξης.

    υπαρχουν υπαλληλοι που ανηκουν σε κλΑδο ή ειδικοτητα που ειναι μοναδικοι . Σε αυτους ομως ανατιθενται καθηκοντα αλλου κλαδου επ΄αοριστον και στην ουσια ειναι μεν οι μοναδικοι στα χαρτια.
    η υπηρεσια τους ποτε δεν ενδιαφερθηκε να τροποποιηση το οργανογραμμα για να συμπεριλαβει και αλλον , ή δεν χρειαζεται αλλο υπαλληλο γιατι δεν εχει ανακη την τον κλαδο ή την ειδικοτητα που αφορα τον συγκεκριμενο υπαλληλο

    στην αρχικη του μορφη ο νομος ελεγε
    Άρθρο 1
    Σκοπός

    Αντικείμενο του παρόντος Κεφαλαίου είναι η καθιέρωση Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας (ΕΣΚ) για τους πολιτικούς διοικητικούς υπαλλήλους, μόνιμους και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, από μία δημόσια υπηρεσία σε άλλη με μετάταξη ή απόσπαση. Σκοπός του ΕΣΚ είναι αφενός η βέλτιστη αξιοποίηση και η ορθολογική κατανομή του ανθρώπινου δυναμικού στις δημόσιες υπηρεσίες, αφετέρου η διευκόλυνση των υπαλλήλων να ενισχύσουν τις επαγγελματικές δεξιότητές τους, να αποκτήσουν εμπειρία σε θέσεις διαφόρων υπηρεσιών και να προωθήσουν την επαγγελματική σταδιοδρομία τους.
    ——–
    κατα αυτον τον τροπο αξιοποιειται το ανθρώπινου δυναμικού στις δημόσιες υπηρεσίες, αφετέρου η διευκόλυνση των υπαλλήλων να ενισχύσουν τις επαγγελματικές δεξιότητές τους, να αποκτήσουν εμπειρία σε θέσεις διαφόρων υπηρεσιών και να προωθήσουν την επαγγελματική σταδιοδρομία τους. ???
    οχι
    —–
    Άρθρο 2
    Γενικές αρχές

    1. Το ΕΣΚ διέπεται από τις αρχές της ισότητας, της διαφάνειας και της αξιοκρατίας.

    2. Η κινητικότητα έχει εθελούσιο χαρακτήρα για τον υπάλληλο και διενεργείται με βάση την αρχή της δημοσιότητας.

    3. Η μετακίνηση από μία δημόσια υπηρεσία σε άλλη διενεργείται ως μετάταξη σε κενή οργανική θέση κλάδου/ειδικότητας της ίδιας ή ανώτερης κατηγορίας/εκπαιδευτικής βαθμίδας, για την οποία ο υπάλληλος έχει τα απαιτούμενα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα.


    υπαρχει ισοτητα οταν εξαιρειται ο μοναδικος υπαληλλος κλαδου ?
    υπαρχει ισοτητα οταν εξαιρειται κατηγορια υπαλληλων?

    θα την πληρωσει για αλλη μια φορα ο υπαλληλος που υπηρεσια του ( φορεας προελευσης) ποτε δεν ενδιαφερθηκε να τροποποίηση να αναβαθμίση το οργανογραμμα της και να εντάξη και αλλον ? και αν δεν την νοιαζει την υπηρεσια του υπαλληλου ( προελευση) να την στελεχωσει με εναν ακομα τι γινεται ? ο υπαλληλος θα πρεπει ειτε να παραιτηθει ή να περιμενει ποτες θα βγει να προκύρηξη?
    και ποιος μας λεει οτι οταν κανε αιτηση ο υπαλληλος και κοπει λογω μοναδικοτητας , η υπηρεσια του εσκεμμενα δεν θα τον κυνηγηση ??
    τραβηγμενα ολα αυτα?

    υπαρχουν υπαληλοι μοναδικοι που τους αναθετουν καθηκοντα αλλου κλαδου ή ειδικοτητας και οταν κανουν αιτηση για αποσπαση ή μεταταξη η υπρεσια δεν θα τον αποδεσμευει λογω της μοναδικοτητας , αλλα και ουτε θα παραγει εργο συμφωνα με τις γραμματικες γνωσεις του και το αντικειμενο σπουδων του.

    Αυτοι δουλευουν συνεχεια σε μια υπηρεσια που δεν τον αφηνει να αξιοποιηση τις γνωσεις και τις δεξιοτητες του αλλα ουτε τον αποδεσμευει

  • 21 Νοεμβρίου 2019, 13:25 | Μπακαλόγατος

    ΜΕ τον Νόμο 4590/2019 τροποποιήθηκε η παράγραφος 4 του άρθρου 4 το Ν. 4440/2016 με αποτέλεσμα αποκλείει (εξ’ ορισμού) από την κινητικότητα όλους τους υπαλλήλους που είναι μοναδικοί στον κλάδο σε οργανισμούς που προβλέπουν μόνο μια θέση.
    Προτείνεται να η πρόταση της μοναδικότητας με την αρχική
    » Επίσης, πρέπει ο υπάλληλος να μην είναι ο μοναδικός που υπηρετεί στον οικείο κλάδο, εκτός κι αν στο οργανόγραμμα του φορέα προβλέπεται μόνο μία (1) θέση του εν λόγω κλάδου.»΄

  • 21 Νοεμβρίου 2019, 12:06 | βαλαντης

    «2. Προϋποθέσεις για τη συμμετοχή των υπαλλήλων στο ΕΣΚ είναι:
    «β) Η συμπλήρωση διετίας: αα) από προηγούμενη μετάταξη για τη διενέργεια νέας μετάταξης ή απόσπασης και ββ) από προηγούμενη απόσπαση για τη διενέργεια νέας απόσπασης ή μετάταξης. «..

    ΓΙΑ να φτασει σε σημειο να κανει αιτηση ο υπαλλληλος για αποσπαση σημαινει οτι τον εχουν ρημαξει στην υπηρεσια του , σωματικα ψυχικα , δεν τον σεβονται τον υποτιμουν και δεν τον αφηνουν αναπτυχθεί . bulling.

    Γιαυτο ζητα αποσπαση και θα θελει να ξαναζητησει ξανα αποσπαση ή μεταταξη γιατι του κανουν εκφοβισμο του κανουν την ζωη πατίνι , του ασκουν ψυχολογικη βια . bulling
    αυτο το εχετε σκεφτει ?? γιατι να θελει να κανει ξανα και ξανα αποσπασεις ? μεχρι να κανει την μεταταξη που θελει?

    γιατι θα πρεπει να εμποδιζεται ενας υπαλληλος να αναπτυχθει και να προσφερει σε αλλη υπηρεσια με διαθεση και να ειναι ομηρος
    μιας υπηρεσιας που τον εχουν ρημαξει οι υπολοιποι ψυχικα ?
    πως θα αποδώση ? γιατι μετα οταν θα γυρισει θα τον αφησουν σε υσηχια?

    οταν ο υπαλληλος ζητα αποσπαση να μην υπαρχει ο χρονικος περιορισμος και να μπορει να κανει αιτηση για μεταταξη.

    μπορει να γραφτει ως εξης

    »
    2. Προϋποθέσεις για τη συμμετοχή των υπαλλήλων στο ΕΣΚ είναι:
    » Η συμπλήρωση διετίας από προηγούμενη μετάταξη για τη διενέργεια νέας μετάταξης .
    Από την υποχρέωση συμπλήρωσης διετίας από προηγούμενη μετάταξη εξαιρούνται όσοι αποσπώνται ή μετατάσσονται σε υπηρεσία απομακρυσμένης – παραμεθόριας περιοχής και ορεινού – νησιωτικού Ο.Τ.Α. α΄ βαθμού, σύμφωνα με το άρθρο 8, καθώς και όσοι μετατάσσονται αμοιβαία και όσοι αποσπώνται για συνυπηρέτηση ή αποσπώνται ή μετατάσσονται για λόγους υγείας σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 5 του άρθρου 7 του παρόντος.
    Αποσπαμενοι υπαληλοι μπορουν να κανουν αιτηση για μεταταξη στον φορεα που υπηρετουν εφόσον επιθυμουν ή σε αλλο φορεα
    ετσι παντα θα εχετε υπαλληλους με διαθεση για εργασια και αποδοτικους.
    αλλιως πως θα γινει παραγωγικο το κρατος?

  • 21 Νοεμβρίου 2019, 12:35 | Κώστας

    Οι νέες προϋποθέσεις που τίθενται για την συμμετοχή των υπαλλήλων στο Ε.Σ.Κ.με την αντικατάσταση της παραγράφου 2 του άρθρου 4 του ν. 4440/2016 και ειδικότερα: η περίπτωση β)»η συμπλήρωση διετίας»- υποπερίπτωση ββ)»από προηγούμενη απόσπαση για τη διενέργεια νέας απόσπασης ή μετάταξης», όπου πλέον απαιτείται η συμπλήρωση διετίας και από την προηγούμενη απόσπαση για την διενέργεια μιας μετάταξης.
    Ωστόσο η προστιθέμενη υποπερίπτωση ββ)είναι ανεδαφική και ατελέσφορη διότι η απόσπαση είναι μια προσωρινή υπηρεσιακή μεταβολή και ουχί οιονεί διορισμός όπως είναι η μετάταξη, όπου απαιτείται και η συμπλήρωση διετίας άρα δεν μπορεί να εξομοιώνεται και το χρονικό διάστημα με την υποπερίπτωση αα), επομένως ο όρος «ή μετάταξης» θα πρέπει να διαγραφεί διότι το μόνο που επιτυγχάνεται είναι η εμπλοκή στην όλη διαδικασία της κινητικότητας.
    Περαιτέρω με την παράγραφο 4 ορίζεται ότι «Για τη διενέργεια μετάταξης ή απόσπασης το ποσοστό κάλυψης των θέσεων στο φορέα προέλευσης του κλάδου στον οποίο ανήκει ο υπάλληλος, κατά την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων για τη διαδικασία επιλογής, πρέπει να ανέρχεται σε ποσοστό τουλάχιστον εξηνταπέντε τοις εκατό (65%) επί του συνόλου των οργανικών θέσεων» στο σημείο αυτό η νέα διάταξη δημιουργεί ένα ουσιώδες επιπρόσθετο κώλυμα στην όλη διαδικασία κινητικότητας με το νέο ποσοστό του 65% αντί του 50% ως ίσχυε.

  • 21 Νοεμβρίου 2019, 11:14 | Γιάννης

    Δεδομένου ότι κλείνουμε αισίως μία δεκαετία περιόδου κρίσης, μνημονίων και λιτότητας και στο Δημόσιο Τομέα ισχύει το »5 αποχωρήσεις – 1 πρόσληψη» (παλιότερα 10 αποχωρήσεις – 1 πρόσληψη!) είναι σχεδόν απίθανο κάποιος φορέας στο Δημόσιο να καλύπτει το 65% των θέσεων του.
    Το λογικό θα ήταν το 50% να μειωθεί σε 40% και όχι να αυξηθεί σε 65%.
    Με αυτά τα δεδομένα η κινητικότητα δε θα έχει κανένα απολύτως νόημα και κανένα αποτέλεσμα. Οι παραγωγικοί φορείς θα μείνουν χωρίς προσωπικό, το ικανό προσωπικό θα μείνει εγκλωβισμένο και στάσιμο όσο αφορά την εξέλιξη του και το ΕΣΚ θα χάσει το νόημα και την αξία του.
    Οι περισσότεροι φορείς διαθέτουν οργανογράμματα από την εποχή όπου ιδρύθηκαν, δηλαδή πριν τη δεκαετία του 90. Συνεπώς οι θέσεις που καταγράφονται ανά κλάδο και κατηγορία είναι σε πολλές περιπτώσεις υπερβολικά πολλές και σύμφωνα με τις τότε ανάγκες της υπηρεσίας σε ανθρώπινο δυναμικό. Παράλληλα οι χιλιάδες συνταξιοδοτήσεις τα τελευταία χρόνια σε συνδυασμό με τις μηδαμινές προσλήψεις έχουν δημιουργήσει τεράστιο κενό στο ποσοστό κάλυψης των θέσεων σε όλους τους κλάδου και σε όλες τις κατηγορίες.
    Τη σημερινή εποχή τα δεδομένα έχουν αλλάξει και η γραφειοκρατία έχει μειωθεί κυρίως και λόγω της τεχνολογικής εξέλιξης και των ηλεκτρονικών εφαρμογών που εξυπηρετούν καθημερινά τις ανάγκες των πολιτών. Θα πρέπει λοιπόν να δοθεί εντολή σε όλους τους φορείς του Δημοσίου να επανακαθοριστούν τα οργανογράμματα τους σύμφωνα με τις υπαρκτές ανάγκες και με τα σημερινά δεδομένα.
    Δώστε την ευκαιρία σε ικανούς, έμπυρους και εργατικούς υπαλλήλους να εξελιχθούν και να αλλάξουμε επιτέλους την εικόνα στο Δημόσιο!
    Μειώστε το ποσοστό κάλυψης και κάντε το ΕΣΚ να λειτουργήσει και να αποδώσει!

  • 21 Νοεμβρίου 2019, 11:31 | Γεώργιος Κοκκώνης

    άρθρο 2, παράγραφος 4: γράφει ότι «ο αιτών υπάλληλος υπάλληλος να μην είναι ο μοναδικός που υπηρετεί στον οικείο κλάδο τόσο κατά την λήξη προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων όσο και κατά το χρόνο έκδοσης της απόφασης απόσπασης ή μετάταξης».

    Δεν συμφωνώ με αυτόν τον όρο, πρέπει να γίνει και μία επεξήγηση, διότι εάν είναι ο μοναδικός υπάλληλος αυτής της ειδικότητας και στο οργανόγραμμα δεν προβλέπεται ή προβλέπετε μόνο μία θέση αυτού του κλάδου, τις περισσότερες φορές σημαίνει ότι η θέση αυτή δεν είναι ουσιαστική αλλά δημιουργήθηκε στο οργανόγραμμα μόνο για τον υφιστάμενο υπάλληλο.

    Θα πρέπει να τροποποιηθεί όπως παραδείγματος χάρη:

    «ο αιτών υπάλληλος δικαιούται μετάταξη εάν είναι ο μοναδικός που υπηρετεί στον οικείο κλάδο τόσο κατά την λήξη προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων όσο και κατά το χρόνο έκδοσης της απόφασης απόσπασης ή μετάταξης, εφόσον στο οργανόγραμμα της υπηρεσίας δεν υπάρχει πρόβλεψη γι αυτόν τον κλάδο ή στο οργανόγραμμα υπάρχει πρόβλεψη μόνο για μία θέση σε αυτόν τον κλάδο».

  • 21 Νοεμβρίου 2019, 11:12 | Αναστασία

    Στο άρθρο 2, παράγραφος 4 αναγράφεται: ο αιτών υπάλληλος να μην είναι ο μοναδικός που υπηρετεί στον οικείο κλάδο τόσο κατά την λήξη προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων όσο και κατά το χρόνο έκδοσης της απόφασης απόσπασης ή μετάταξης.
    Αυτό δεν είναι σωστό σε όλες τις περιπτώσεις. Δε μπορεί να ισχύει μοναδικότητα του κλάδου όταν ο Υπάλληλος δεν ασκεί καθήκοντα σύμφωνα με το κλάδο του. Ενδεικτικά αναφέρεται η περίπτωση που Μηχανικός εργάζεται ασκώντας διοικητικά κυρίως καθήκοντα για πολλά χρόνια (π.χ. Μηχανικός στον ΟΑΕΔ όπως γράφει ο Κων/νος Δάλλας). Εφόσον στην Υπηρεσία που εργάζεται δε χρειάζεται ο κλάδος του ΠΕ Πολιτικού Μηχανικού ή είναι ελάχιστες οι φορές που χρειάζεται (π.χ. 2 φορές το χρόνο) τότε είναι προς όφελος του Δημοσίου να δοθεί η δυνατότητα να εργαστούν Μηχανικοί σε άλλες Υπηρεσίες σχετικές με το κλάδο τους. Είναι απαραίτητο να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή σε αυτό ώστε να εργάζεται ο υπάλληλος σε Υπηρεσία που χρειάζεται προσωπικό με τα απαραίτητα προσόντα και τις πραγματικές ανάγκες.
    Αν εφαρμοστεί η μοναδικότητα του κλάδου αυστηρά σε κάθε περίπτωση και χωρίς να δίνεται περισσότερη ερμηνεία και διευκρίνηση τότε αυτό θα είναι σε αντίθεση με το άρθρο 30 του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα:
    «1. Ο υπάλληλος εκτελεί τα καθήκοντα του κλάδου ή της ειδικότητας του.
    2. Σε περιπτώσεις επιτακτικής υπηρεσιακής ανάγκης που δεν μπορεί να καλυφθεί
    με άλλον τρόπο, επιτρέπεται να ανατίθενται στον υπάλληλο καθήκοντα άλλου
    κλάδου ή ειδικότητας. Σε όμοιες περιπτώσεις επιτρέπεται να ανατίθενται στον
    υπάλληλο εργασίες συναφείς με την ειδικότητα ή τα καθήκοντα του ή για τις οποίες
    έχει την απαιτούμενη εμπειρία ή ειδίκευση.
    3. Η κατά την προηγούμενη παράγραφο ανάθεση επιτρέπεται για χρονικό διάστημα
    έως δύο (2) μηνών με αιτιολογημένη απόφαση του οικείου προϊσταμένου. Παράταση
    του ανωτέρω χρονικού διαστήματος έως έξι (6) μήνες ακόμη επιτρέπεται μετά από
    αιτιολογημένη γνώμη του υπηρεσιακού συμβουλίου.»

  • 21 Νοεμβρίου 2019, 11:37 | Γιάννης

    Το ποσοστό του (65%) επί του συνόλου των οργανικών θέσεων, όπως προβλέπεται να τροποποιηθεί σύμφωνα με το άρθρο 2 θα πρέπει: 1) να μειωθεί στο 50 με 55% για να μπορέσει να λειτουργήσει το σύστημα της κινητικότητας καθώς οι περισσότερες υπηρεσίες του Δημοσίου είναι υποστελεχωμένες 2) να αποσυνδεθεί από το σύνολο των οργανικών θέσεων του φορέα και να αναφέρεται στο σύνολο των οργανικών θέσεων του οικείου κλάδου, καθώς υπάρχει σαφής αυτοτέλεια των κατηγοριών στον Υπαλληλικό Κώδικα π.χ. δεν μπορεί να συνδέεται η μετάταξη ή απόσπαση υπαλλήλου Π.Ε. ή Τ.Ε. με την κατηγορία Δ.Ε. και Υ.Ε., όταν υπάρχουν υπάλληλοι με αυξημένα τυπικά προσόντα (μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί τίτλοι) που μπορούν να στελεχώσουν θέσεις υψηλής εξειδίκευσης στο Δημόσιο και να συμβάλλουν στην αύξηση της απορρόφησης κοινοτικών κονδυλίων και 3) να αποσυνδεθεί από τους υπαλλήλους που απουσιάζουν από την υπηρεσία με μακροχρόνια άδεια, καθώς η ανωτέρω πρόβλεψη δημιουργεί αδικίες και περιορισμό των ίσων ευκαιριών μεταξύ των υπαλλήλων.

  • 21 Νοεμβρίου 2019, 11:06 | Θανάσης

    Το 2014 το σύνολο σχεδόν των κενών οργανικών θέσεων του δημοσίου καταργήθηκε, με αποτέλεσμα σε αρκετούς κλάδους να υπηρετεί πλέον μόνο ένας/μία υπάλληλος, με αντίστοιχη πρόβλεψη μόνο μίας οργανικής θέσης στα νέα οργανογράμματα των φορέων. Το φαινόμενο αυτό μάλιστα εντάθηκε εξαιτίας του αθρόου κύματος συνταξιοδοτήσεων κατά την προηγούμενη περίοδο. Ωστόσο, για όσους προσληφθήκαμε πριν από το έτος αυτό, δηλαδή τη συντριπτική πλειοψηφία των δημοσίων υπαλλήλων, γνωρίζαμε ότι συνήθως για τον κλάδο μας προβλεπόταν περισσότερες της μίας οργανικές θέσεις, γεγονός που,είτε αυτές ήταν καλυμμένες είτε όχι, επέτρεπε τη δυνατότητα αντικατάστασης και άρα αποδέσμευσής μας.
    Επομένως πολύ σωστά ο νομοθέτης προέβλεψε αρχικά στο άρθρο 4 παρ. 4 του Ν. 4440/2016 την εξαίρεση της περίπτωσης στην οποία προβλέπεται μόνο μία θέση στο οργανόγραμμα, από την απαγόρευση μετακίνησης. Η μεταγενέστερη κατάργηση αυτής της εξαίρεσης από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία αποτελεί μία κατάφωρη αδικία σε βάρος μερίδας των δημοσίων υπαλλήλων, η οποία συνεχίζεται από τη σημερινή ηγεσία, παρόλο που είχε υποσχεθεί την υποστήριξη του θεσμού της κινητικότητας. Στην τελική, ουδείς αναντικατάστατος (των πολιτικών ηγεσιών μη εξαιρουμένων)….

  • 21 Νοεμβρίου 2019, 10:42 | menelaos

    να διευκρινιστεί ξεκάθαρα ότι οι δημοτικοί αστυνομικοί έχουν το δικαίωμα να συμμετέχουν στη διαδικασία της κινητικότητας, όπως το 99% των δημοσίων υπαλλήλων

  • 21 Νοεμβρίου 2019, 10:23 | Γιάννης

    Το ποσοστό του (65%) επί του συνόλου των οργανικών θέσεων, στο οποίο ποσοστό δεν συμπεριλαμβάνονται υπάλληλοι, οι οποίοι απουσιάζουν με μακροχρόνια άδεια, όπως ιδίως άνευ αποδοχών, υπηρεσιακής εκπαίδευσης ή είναι αποσπασμένοι σε άλλο φορέα όπως προβλέπεται να τροποποιηθεί σύμφωνα με το άρθρο 2 του παρόντος σχεδίου νόμου θα πρέπει:1) να μειωθεί στο 50 με 55% για να μπορέσει να λειτουργήσει το σύστημα της κινητικότητας καθώς οι περισσότερες υπηρεσίες του Δημοσίου είναι υποστελεχωμένες 2) να αποσυνδεθεί από το σύνολο των οργανικών θέσεων του φορέα και να αναφέρεται στο σύνολο των οργανικών θέσεων του οικείου κλάδου, καθώς υπάρχει σαφής αυτοτέλεια των κλάδων στον Υπαλληλικό Κώδικα π.χ. δεν μπορεί να συνδέεται η μετάταξη ή απόσπαση υπαλλήλου Π.Ε. ή Τ.Ε. με τον κλάδο Δ.Ε. και Υ.Ε., πόσο μάλλον όταν στους κλάδους Π.Ε. και Τ.Ε. υπάρχουν υπάλληλοι με αυξημένα τυπικά προσόντα (μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί τίτλοι) που μπορούν να στελεχώσουν θέσεις υψηλής εξειδίκευσης στο Δημόσιο και να συμβάλλουν στην αύξηση της απορρόφησης κοινοτικών κονδυλίων και 3) να αποσυνδεθεί από τους υπαλλήλους που απουσιάζουν από την υπηρεσία με μακροχρόνια άδεια, ιδίως άνευ αποδοχών, υπηρεσιακής εκπαίδευσης ή είναι αποσπασμένοι σε άλλο φορέα, καθώς η ανωτέρω πρόβλεψη δημιουργεί αδικίες και περιορισμό των ίσων ευκαιριών μεταξύ των υπαλλήλων καθώς ουσιαστικά οι υπάλληλοι με μακροχρόνια άδεια ανήκουν οργανικά στην υπηρεσία και ορισμένο χρονικό διάστημα θα επανέλθουν στα καθήκοντά τους

  • 21 Νοεμβρίου 2019, 10:41 | Αλέξης

    «Σε περίπτωση που, εντός δεκαπέντε (15) ημερών από την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων, ο φορέας προέλευσης δεν βεβαιώνει την πλήρωση των προϋποθέσεων των παραγράφων 2, 3 και 4 του παρόντος, οι προϋποθέσεις αυτές ελέγχονται κατά το χρόνο της αξιολόγησης των υποψηφίων και σε κάθε περίπτωση κατά το χρόνο έκδοσης της πράξης απόσπασης ή μετάταξης».

    Η παραπάνω διάταξη προσφέρει στους φορείς προέλευσης την δυνατότητα να μπλοκάρουν κάθε μετακίνηση. Δεν έχουν παρά να μην απαντήσουν σχετικά με την πλήρωση των προθέσεων.

    Ο παλαιότερος νόμος όριζε ότι σε περίπτωση που ο φορέας προέλευσης αρνούνταν να απαντήσει τότε τεκμαίρονταν ότι οι προϋποθέσεις πληρούνται.

    Είναι λάθος να δοθεί στους φορείς προέλευσης αυτή η δυνατότητα καθώς πολλοί θα σπεύσουν να την εκμεταλλευθούν.

  • 21 Νοεμβρίου 2019, 10:09 | νικος

    ανηκω σε κλαδο ΔΕ Τεχνικου που υπαγονται διαφορες ειδικοτητες ο κλαδος ειναι 100% καλυμενος υπαρχουν 7 θεσεις , οι ειδικοτητες ειναι 7 ο καθενας υπαλληλος ειναι ο μοναδικος ο του κλαδου του και δεν θα μπορεσει θα φυγει κανεις?
    η νομοθεσια μιλαει για την μοναδικοτητα του κλαδου του .
    εδω ομως εχουμε μοναδικοτητα ειδικοτητας ασχετα αν ανηκει σε κλαδο που εχει 7 θεσεις. τι θα γινει σε αυτες τις περιπτωσεις?

    το ιδιο υπαρχει και σε αλλη υπηρεσια
    ΔΕ γενικων καθηκοντων 7 θεσεις 4 ειδικοτητες
    καλυμμενες ολες οι θεσεις , αλλα εχει 2 στην πρωτη ειδικοτητα
    2 στην αλλη και και απο 1 στις αλλες 3 . το ποσοστο του κλαδου τους ειναι 100% καλυμμενο ή OXI ? OI υπαλληλοι που ειναι ενας σε καθε ειδικοτητα ειναι οι μοναδικοι ή οχι?

    και το ερωτημα ειναι
    πως υπολογιζετε το ποσοστο του κλαδου οταν σε αυτο περιλαμβανονται
    ειδικοτητες ?
    πρεπει να κατι με αυτο να μην χρειαστει διευκρινιστικες …

  • 21 Νοεμβρίου 2019, 09:26 | ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΧΗΜΕΙΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

    Στο άρθρο 2 να προστεθεί διάταξη για τους ήδη αποσπασμένους από τον προηγούμενο κύκλο κινητικότητας, ως εξής :
    «Υπάλληλοι, μόνιμοι ή με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου που υπηρετούν σε υπηρεσίες, κεντρικές και περιφερειακές, του Δημοσίου, των Ανεξάρτητων Αρχών, των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) α΄ και β΄ βαθμού και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.), καθώς και των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) εφόσον ανήκουν στη Γενική Κυβέρνηση όπως εκάστοτε οριοθετείται από την Ελληνική Στατιστική Αρχή στο Μητρώο Φορέων Γενικής Κυβέρνησης, οι οποίοι κατά τις 31.12.2019 είναι αποσπασμένοι με γενικές ή ειδικές διατάξεις, σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες, Ανεξάρτητες Αρχές, Ν.Π.Δ.Δ., ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού και Ν.Π.Ι.Δ., επιτρέπεται να μεταταχθούν με αίτησή τους, κατά παρέκκλιση κάθε διάταξης, στην υπηρεσία που είναι αποσπασμένοι, μετά από γνώμη του υπηρεσιακού συμβουλίου της υπηρεσίας υποδοχής, εφόσον αυτό υφίσταται. Η μετάταξη διενεργείται σε κενή θέση κλάδου της ίδιας ή ανώτερης κατηγορίας και εάν δεν υπάρχει, με μεταφορά της θέσης που κατέχει ο υπάλληλος, με την ίδια σχέση εργασίας και διατήρηση της τυχόν προσωπικής διαφοράς στις αποδοχές. Η αίτηση υποβάλλεται έως τις 15.03.2020. Σε περίπτωση που η απόσπαση του υπαλλήλου λήγει πριν από τη δημοσίευση της πράξης μετάταξης, η απόσπαση παρατείνεται μέχρι την έκδοση της πράξης μετάταξης. Όσοι υπάλληλοι δεν υποβάλλουν αίτηση ή δεν επιλεγούν προς μετάταξη επιστρέφουν στην υπηρεσία στην οποία ανήκει η οργανική τους θέση με τη λήξη της απόσπασής τους και σε κάθε περίπτωση μέχρι τις 15.04.2021.»

  • 21 Νοεμβρίου 2019, 09:52 | lou.kat

    Αγαπητοί κύριοι/κυρίες,

    τροποποιώντας τις διατάξεις αυτού του άρθρου, όπως πχ. στην παρ. 4, με την απαίτηση για ποσοστό κάλυψης εξηνταπέντε τοις εκατό (65%) επί του συνόλου των οργανικών θέσεων, ουσιαστικά το μόνο που θα επιτευχθεί είναι η κατάργηση του ΕΣΚ και η δυσαρέσκεια του ανθρώπινου δυναμικού, με ότι συνεπάγεται αυτό.

    Σκεφτείτε επίσης ότι, από τη μία πλευρά, το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης κάνει προσπάθειες για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της δημόσιας διοίκησης καλώντας και τους δημοσίους υπαλλήλους να συνεισφέρουν έμπρακτα με την ιδιότητά τους στον επανασχεδιασμό των ψηφιακών υπηρεσιών του Δημοσίου προς τους πολίτες ( https://digigov.grnet.gr/sessions/workshop1/ ) και από την άλλη, το Υπουργείο Εσωτερικών αγνοεί το στρατηγικό ρόλο του ανθρώπινου δυναμικού για την επίτευξη των στόχων της δημόσιας διοίκησης και δυναμιτίζει τον νεοσύστατο θεσμό της κινητικότητας.
    Σας ευχαριστώ.

  • 21 Νοεμβρίου 2019, 08:00 | ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

    Στο άρθρο 2 του ν.4440/2016 προβλεπόταν:
    «5 Στο πλαίσιο εφαρμογής του ΕΣΚ, οι _προκηρυσσόμενες θέσεις καλύπτονται με ενιαίο τρόπο, ανεξαρτήτως εάν οι υπάλληλοι είναι μόνιμοι ή απασχολούμενοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου. Σε κάθε περίπτωση η μετάταξη διενεργείται με την ίδια σχέση εργασίας. Οι μετατασσόμενοι διατηρούν το ίδιο ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό καθεστώς, καθώς και τυχόν προσωπική διαφορά στις αποδοχές τους.»

    Σύμφωνα με τις προτεινόμενες διατάξεις του νέου Νόμου (στο ίδιο άρθρο 2) η ανωτέρω παράγραφος έχει αφαιρεθεί με αποτέλεσμα όσοι μεταταχθούν (2019 και 2020) να χάσουν την προσωπική διαφορά, αφού δεν υπάρχει ρητή διάταξη που να τους καλύπτει. Συνεπώς κανένας υπάλληλος δεν θα θέλει να συμμετάσχει στην κινητικότητα αφού ακόμα και 50,00€ απώλειας προσωπικής μηνιαίως είναι σημαντική. Το αποτέλεσμα είναι οι 8.000 θέσεις προς μετάταξη να μείνουν κενές.

    Κώστας Παπαδόπουλος

  • 21 Νοεμβρίου 2019, 08:12 | Σταματης

    ΠΡΟΣΕΞΤΕ
    Επίσης, πρέπει ο αιτών υπάλληλος να μην είναι ο μοναδικός που υπηρετεί στον οικείο κλάδο τόσο κατά την λήξη προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων όσο και κατά το χρόνο έκδοσης της απόφασης απόσπασης ή μετάταξης.

    ΔΗΛΑΔΗ παραδειγμα αν υπαρχουν 2 θεσεις και κανουν και οι 2 αιτηση εχουμε το εξης : 100% καλυμμενος κλαδος . εξεταζετε ο πρωτος κια περναει. απο την στιγμη που περασει και παει να βγει η αποφαση μεταταξης η αποφασης , αυτομάτως ο δευτερος «κοβεται » γιαιτι
    «κατά το χρόνο έκδοσης της απόφασης απόσπασης ή μετάταξης» ΤΟΥ EINAI O ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ TOY εστω τεχνηεντως . δηλαδη ο δευτερος την παταει ακομα και να εχει περισσοτερα προσοντα απο τον πρωτο και ο φορεασ υποδοχης του αργησε να τον αξιολογησει.
    το ιδιο και αν εινα 3 . κανουν αιτηση και οι 3 . περναει ο πρωτος , μενουμε στο 66 % του κλαδου. περναει και ο δευτερος . και ο τριτος πρωτον εχει πεσει το ποσοσοτο κατω απο το 65% και ειναι και κατα δευτερον τυγχανει να ειναι ο μοναδικος .. οποτε στην ουσια γινετια ενας αγωνας δρομου – τυχης πιος θα φυγει .. τι πιθανοτηες υπαρχουν να ισχυει αυτο ?
    να εχει 2 – 3 υπαλληους και να κανουν αιτηση και οι 3 ? υπαρχει ομως και αυτο …..

    με λιγα λογια οποιος κανει αιτηση και και εξεταστει πιο γρηγορα απο τνο φορεα υποδοχης εχει πολλες πιθανοτητες να φυγει , οπιος φορεασ αργησει υποδοχης ή κολυσιεργησει ο προελευσης ( εσκεμμενα για να αργησει να αξιολογηθει ο υπαλληλος του για να μην φυγει γνωριζοντας τον νομο….)

  • 21 Νοεμβρίου 2019, 01:22 | Γιωργος Α.

    Το δεύτερο εδάφιο της παραγραφου 4 που αφορά τις μετατάξεις των υπαλλήλων των Τεχνικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Δόμησης των ΟΤΑ α΄βαθμου στις οποίες απαιτείται «η σύμφωνη γνώμη» θα πρέπει να ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ γιατί με αυτό τον τρόπο θα εγκλωβίζονται υπάλληλοι σε τέτοιες Υπηρεσίες μια ζωή και δεν θα δίνεται σε κανέναν το δικαίωμα να εξελιχθεί ως υπάλληλος του Δημοσίου σε άλλο φορέα. Οι υπαλληλοι αυτοί (μηχανικοί – περί ου ο λόγος) δεν θα έχουν το ίδιο δικαίωμα συμμετοχής στην κινητικότητα έναντι των άλλων υπαλλήλων άλλων Υπηρεσιών του Δημοσίου.
    Το δίκαιο είναι να ισχύουν για όλους τους υπαλλήλους οι ίδιες προυποθέσεις για τη συμμετοχή τους στην κινητικότητα για όλους τους φορείς του Δημοσίου χωρίς να εισάγονται διαφορετικοί όροι για κάποιες Υπηρεσίες όπως οι Τεχνικές Υπηρεσίες των Δήμων και να υπάρχει άνιση μεταχείριση μεταξύ υπαλλήλων του Δημοσίου.
    Επιπλέον θα δημιουργηθει ανιση μεταχείριση μεταξύ των υπαλληλων ακόμα και εντός των ΟΤΑ, διότι οι υπαλληλοι μηχανικοι που ειναι σε αλλες διευθυνσεις οπως Καθαριοτητας, Περιβαλλοντος, Χρηματοδοτικων προγραμματων κλπ θα συμμετεχουν κανονικά στην κινητικοτητα

  • 20 Νοεμβρίου 2019, 23:02 | ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

    Κύριε Υπουργέ,
    Θεωρώ το ποσοστό 65% υπερβολικά υψηλό διότι σε μία υπηρεσία όπου για παράδειγμα υπάρχει πληρότητα στο 100% των ΠΕ αλλά δεν υπάρχουν καθόλου ΥΕ ή ΔΕ λόγω συνταξιοδοτήσεων κλπ, τότε το ποσοστό επί του συνόλου των οργανικών θέσεων βγαίνει κάτω από 65%. Παράδειγμα: Υπηρεσία που έχει για ΠΕ 50 θέσεις Οργανικές 30 ΔΕ και 10 ΥΕ. Άρα σύνολο 90 οργανικές. Τότε οι παρόντες είναι 45 ΠΕ , 10 ΔΕ και 3 ΥΕ άρα το 65% είναι 58,5 δηλαδή 59 υπάλληλοι. Επειδή λοιπόν ο αριθμός των ΥΕ είναι σαφώς μειωμένος σe σχέση με τις οργανικές οι υπάλληλοι της ΠΕ κατηγορίας δεν μπορούν να μεταταχθούν όπως και κανένας άλλος φυσικά στερώντας από τους υπαλλήλους το δικαίωμα της εξέλιξης και το δικαίωμα να βοηθήσουν την χώρα να εξέλθει από την κρίση με τις εξειδικευμένες γνώσεις που διαθέτουν. Συμπέρασμα: Η διαδικασία είναι μη κανονική και δεν εξυπηρετεί το Δημόσιο Συμφέρον που δεν είναι άλλο από την βοήθεια που απαιτεί από όλους για ένα καλύτερο μέλλον για την Χώρα, Το ΑΕΠ και την Μακροοικονομική σταθερότητα αφού οι υπάλληλοι παραμένουν ανενεργοί σε ένα κράτος που αφήνει απ’έξω αναξιοποίητο ανθρώπινο κεφάλαιο σε όρους Καθαράς Παρούσας Αξίας. Το ποσοστό για να είναι αποδοτικό και αποτελεσματικό ώστε να δώσει πραγματική δυναμική θα πρέπει να είναι 45%. Σε αντίθετη περίπτωση η κινητικότητα γίνεται απλά ακίνητη.

    Κώστας Παπαδόπουλος

  • 20 Νοεμβρίου 2019, 23:19 | Δάλλας Κωνσταντίνος

    άρθρο 2, παράγραφος 4: γράφει ότι «ο αιτών υπάλληλος να μην είναι ο μοναδικός που υπηρετεί στον οικείο κλάδο τόσο κατά την λήξη προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων όσο και κατά το χρόνο έκδοσης της απόφασης απόσπασης ή μετάταξης».
    Στον ΟΑΕΔ υπάρχουν ΠΕ πολιτικοί Μηχανικοί (από τη κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας) που απασχολούνται με καθήκοντα ως διοικητικοί υπάλληλοι και μπορεί να είναι μόνο ένα άτομο ανά Υπηρεσία. Δηλ. τα καθήκοντα είναι άσχετα με το κλάδο τους. Προτείνεται να μην ισχύει το παραπάνω αναγραφόμενο για τη μοναδικότητα του κλάδου διότι δε θα μπορεί π.χ. ο ΠΕ πολιτικός Μηχανικός να μεταταχθεί σε Υπηρεσία σχετική με το πτυχίο του.
    Ακόμη να μην ισχύει η μοναδικότητα του κλάδου στη περίπτωση που δεν υπάρχει οργανόγραμα σε υπηρεσία.
    Τέλος να υπάρχει σε κάθε περίπτωση η δυνατότητα να μεταταχθεί ο αιτών υπάλληλος ακόμη και αν είναι ο μοναδικός που υπηρετεί στον οικείο κλάδο όταν τα καθήκοντα που ασκεί είναι άσχετα με την ειδικότητά του ή όταν η ειδικότητά του στην Υπηρεσία που εργάζεται είναι απαραίτητη σε ελάχιστες περιπτώσεις π.χ. 2 φορές το χρόνο.

  • 20 Νοεμβρίου 2019, 23:22 | ΣΤΕΡΓΙΟΣ

    Το τελευταίο εδάφιο της παρ. 4 του νομοσχεδίου αναφέρει:
    «Επίσης, πρέπει ο αιτών υπάλληλος να μην είναι ο μοναδικός που υπηρετεί στον οικείο κλάδο τόσο κατά την λήξη προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων όσο και κατά το χρόνο έκδοσης της απόφασης απόσπασης ή μετάταξης.»
    Υπάρχουν περιπτώσεις μοναδικών υπαλλήλων που υπηρετούν σε ΟΤΑ α’ βαθμού για τους οποίους στο οργανόγραμμα προσωπικού του οικείου ΟΤΑ προβλέπεται μόνο η θέση τους. Δυστυχώς κάποιοι από τους υπαλλήλους αυτής της κατηγορίας αναγκάζονται να ασκούν καθήκοντα τελείως διαφορετικά με το γνωστικό τους αντικείμενο και να καλύπτουν εν μέρει ανάγκες προσωπικού άλλων θέσεων που ενώ προβλέπονται στο οργανόγραμμα του οικείου ΟΤΑ, δυστυχώς παραμένουν κενές.
    Πρόκειται προφανώς για ειδικότητες οι οποίες αν ήταν πράγματι απαραίτητες για την λειτουργία μιας υπηρεσίας, οι φορείς προέλευσης θα μεριμνούσαν στο οργανόγραμμα τους να έχουν περισσότερες από μία θέσεις.
    Είναι επίσης βέβαιο ότι οι φορείς προέλευσης δεν κινδυνεύουν με υποστελέχωση λόγω της μετακίνησης αυτών των υπαλλήλων. Απεναντίας αν τους δινόταν η δυνατότητα, σίγουρα θα τους αντικαθιστούσαν με άλλους υπαλλήλους ειδικοτήτων περισσότερο απαραίτητων. Εξάλλου δεν τίθεται θέμα αποδυνάμωσης των φορέων προέλευσης μιας και αυτοί προστατεύονται με το παραπάνω από τις υπόλοιπες προϋποθέσεις συμμετοχής υπαλλήλων στο ΕΣΚ που αναφέρονται στο νομοσχέδιο.
    Δεν υπάρχει λόγος η μικρή αυτή κατηγορία προσωπικού να παραμένει δέσμια σε μια κατάσταση που δεν είναι παραγωγική και αποτελεσματική για τους ίδιους, για την υπηρεσία τους αλλά και για την δημόσια διοίκηση. Σε μία κατάσταση που απαγορεύει στον υπάλληλο να εξελίξει τα προσόντα του, εμποδίζει τον φορέα του να αναδιοργανώσει τις υπηρεσίες του και εν τέλει επιβραδύνει την αποτελεσματικότητα της δημόσιας διοίκησης.
    Κύριε Υπουργέ, για τις περιπτώσεις των «μοναδικών» υπαλλήλων για τους οποίους προβλέπεται μόνο η θέση τους στο σχετικό οργανόγραμμα είναι δίκαιο και προς όφελος της δημόσιας διοίκησης να διαμορφώσετε στις προϋποθέσεις συμμετοχής, την τελευταία πρόταση της παρ. 4 ως εξής :
    «Επίσης, πρέπει ο αιτών υπάλληλος να μην είναι ο μοναδικός που υπηρετεί στον οικείο κλάδο τόσο κατά την λήξη προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων όσο και κατά το χρόνο έκδοσης της απόφασης απόσπασης ή μετάταξης εκτός αν στο οργανόγραμμα του φορέα προβλέπεται μία μόνο θέση του οικείου κλάδου.»

  • 20 Νοεμβρίου 2019, 22:57 | ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ

    Το ποσοστό 65% επί του σύνόλου των οργανικών θέσεων είναι όντως απαράδεκτο και άδικο ελάχιστοι θα μπορέσουν να φύγουν.Νομίζω ότι πρέπει να φωνάξουν όλοι οι δημόσιοι υπάληλλοι θα εγκλωβιστούμε

  • 20 Νοεμβρίου 2019, 22:18 | Δάλλας Κωνσταντίνος

    άρθρο 2, παράγραφος 4: γράφει ότι «ο αιτών υπάλληλος υπάλληλος να μην είναι ο μοναδικός που υπηρετεί στον οικείο κλάδο τόσο κατά την λήξη προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων όσο και κατά το χρόνο έκδοσης της απόφασης απόσπασης ή μετάταξης».
    Στον ΟΑΕΔ υπάρχουν ΠΕ πολιτικοί Μηχανικοί (από τη κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας) που απασχολούνται με καθήκοντα ως διοικητικοί υπάλληλοι και μπορεί να είναι μόνο ένα άτομο ανά Υπηρεσία. Δηλ. τα καθήκοντα είναι άσχετα με το κλάδο τους. Προτείνεται να μην ισχύει το παραπάνω αναγραφόμενο για τη μοναδικότητα του κλάδου διότι δε θα μπορεί π.χ. ο ΠΕ πολιτικός Μηχανικός να μεταταχθεί σε Υπηρεσία σχετική με το πτυχίο του.
    Ακόμη να μην ισχύει η μοναδικότητα του κλάδου στη περίπτωση που δεν υπάρχει οργανόγραμα σε υπηρεσία.
    Τέλος να υπάρχει σε κάθε περίπτωση η δυνατότητα να μεταταχθεί ο αιτών υπάλληλος ακόμη και αν είναι ο μοναδικός που υπηρετεί στον οικείο κλάδο όταν τα καθήκοντα που ασκεί είναι άσχετα με την ειδικότητά του ή όταν η ειδικότητά του στην Υπηρεσία που εργάζεται είναι απαραίτητη σε ελάχιστες περιπτώσεις π.χ. 2 φορές το χρόνο.
    Παρακαλώ για την εξέταση των όσων αναγράφω.

  • 20 Νοεμβρίου 2019, 18:20 | ΙΩΑΝΝΗΣ Σ.

    ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΜΕΤΑΤΑΞΗΣ ΣΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝΕ ΥΠΑΧΘΕΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΛΑΦΡΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ – ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ.
    ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΝΑΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΤΕΤΟΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΣΕ Κ.Ε.Π., ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΣΕ Δ.Ο.Υ.

  • 20 Νοεμβρίου 2019, 16:13 | ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΠΑΚΟΣ

    Παράγραφος 1, εδάφιο β) αα):
    Η απαίτηση συμπλήρωσης 2-ετίας από προηγούμενη μετάταξη μέσω του Ε.Σ.Κ. για τη διενέργεια νέας μετάταξης ή απόσπασης θα πρέπει να εξαιρεί την περίπτωση απόσπασης σε ειδικές Υπηρεσίες κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων, δηλαδή εκτός Ε.Σ.Κ., όπου ακολουθείται εντελώς διαφορετική διαδικασία επιλογής (μοριοδότηση βάσει: προσόντων, γραπτών εξετάσεων, συνέντευξης).

    Παράγραφος 1, εδάφιο β) ββ):
    Η απαίτηση συμπλήρωσης 2-ετίας από προηγούμενη απόσπαση για τη διενέργεια νέας απόσπασης ή μετάταξης ακυρώνει τη διαδικασία της απόσπασης.
    Θα πρέπει να διαγραφεί το συγκεκριμένο εδάφιο, διότι δεν θα υπάρξει κάποιος υπάλληλος να προβεί σε διαδικασία απόσπασης μέσω Ε.Σ.Κ., διάρκειας 1 έτους, εφόσον εν συνεχεία θα πρέπει να περιμένει 2 έτη για να μπορεί να προβεί σε αντίστοιχη διαδικασία μετάταξης.

    Παράγραφος 4:
    Το υψηλό ποσοστό κάλυψης των θέσεων στον φορέα προέλευσης (65%) για τη διενέργεια μετάταξης ή απόσπασης, και μάλιστα επί του συνόλου των οργανικών θέσεων, εξαιρώντας τους υπαλλήλους που απουσιάζουν με μακροχρόνια άδεια (όπως ιδίως άνευ αποδοχών, υπηρεσιακής εκπαίδευσης) ή είναι αποσπασμένοι σε άλλο φορέα, καθιστά ανορθόδοξη, ανορθολογική και εν τέλει ανεφάρμοστη τη διαδικασία της κινητικότητας για τους κάτωθι λόγους:
    – Δεν είναι ορθή η ομαδοποίηση μη ομοειδών κλάδων (π.χ. ΠΕ και ΤΕ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ, ΠΕ, ΔΕ και ΥΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ κ.α.).
    – Οι υπηρεσίες στις οποίες καλύπτεται το κατ’ ελάχιστον ποσοστό του 65% είναι πρακτικά ανύπαρκτες.
    – Δημιουργούνται υπάλληλοι δύο ταχυτήτων.
    Σχετικά με την ποσόστωση κάλυψης των θέσεων στον φορέα προέλευσης για τη διενέργεια μετάταξης ή απόσπασης θα πρέπει να ισχύουν όσα αναγράφονταν στο άρθρο 4, παράγραφος 4 του ν.4440/2016, δηλαδή το ποσοστό κάλυψης των θέσεων στο φορέα προέλευσης του κλάδου στον οποίο ανήκει ο υπάλληλος να είναι κατ’ ελάχιστον 50%.

  • 20 Νοεμβρίου 2019, 14:22 | ΝΙΚΟΣ ΜΕΤΣΗΣ

    Οι αλλαγές που διαφαίνονται στο ΕΣΚ πιθανολογώ ότι έχει ως σκοπό να το απαξιώσει και να το καταστήσει αναποτελεσματικό ώστε οι θέσεις να καλύπτονται πλέον μέσω προσλήψεων. Οι νέες προσλήψεις φέρνουν ψήφους η κινητικότητα όχι.
    Θεωρείται λανθασμένα ότι η χώρα δεν έχει πλέον οικονομικό πρόβλημα και ότι μπορούμε να προσλαμβάνουμε κατά το δοκούν.

  • 20 Νοεμβρίου 2019, 14:14 | ΝΙΚΟΣ ΜΕΤΣΗΣ

    Οι αλλαγές που διαφαίνονται στο ΕΣΚ πιθανολογώ ότι έχει ως σκοπό να το απαξιώσει και να το καταστήσει αναποτελεσματικό ώστε οι θέσεις να καλύπτονται πλέον μέσω προσλήψεων. Οι νέες προσλήψεις φέρνουν ψήφους η κινητικότητα όχι.
    Θεωρείται λανθασμένα ότι η χώρα δεν έχει πλέον οικονομικό πρόβλημα και ότι μπορούμε να προσλαμβάνουμε κατά το δοκούν.

  • 20 Νοεμβρίου 2019, 14:48 | Ιωάννης

    Οι υπάλληλοι που υπηρετούν σε υπό κατάργηση δομές φορέων του Δημοσίου θα πρέπει να εξαιρεθούν και να μπορούν να μεταταγούν μέσω του ΕΣΚ ανεξαρτήτως των όρων του Άρθρου 2 της παρούσης αλλά και του άρθρου 4 του ν. 4440/2016.
    Τα τελευταία χρόνια, στο πλαίσιο των καταργήσεων, των συγχωνεύσεων και των απορροφήσεων φορέων, έχει παρατηρηθεί η κατάργηση δομών σε όλη την επικράτεια της χώρας. Είναι τουλάχιστον άδικο για τους υπαλλήλους που υπηρετούν σε αυτές τις καταργούμενες δομές / καταργούμενους φορείς να υποχρεώνονται να μεταφερθούν σε άλλη πόλη με ότι αυτό συνεπάγεται, ανάλογα με τα νέα δεδομένα.
    Ως εκ τούτου θα πρέπει όλοι οι υπάλληλοι που ανήκουν σε αυτή τη κατηγορία (ανεξαρτήτως κλάδου και κατηγορίας) να μπορούν να συμμετάσχουν στο ΕΣΚ και σε περίπτωση επιλογής τους από άλλο φορέα να μπορούν να μεταταγούν / αποσπαστούν χωρίς νομικούς περιορισμούς.

  • 20 Νοεμβρίου 2019, 14:45 | John

    Το να μην συμμετέχει ο μοναδικός στον κλάδο υπάλληλος αντίκεται στην βασική αρχή της ισότητας αρθ. 1 παρ. 4 του Συντάγματος (ως θεμελιώδους συνταγματικής αρχής).Θα μπορούσε να συμμετέχει πχ με βασική προϋπόθεση να καλυφθεί η θέση με επικουρικό προσωπικό, είναι ο πιο άδικος νόμος να δεσμεύει εφ όρου ζωής κάποιον που έτυχε να είναι ο μοναδικός σε μια υπηρεσία.Θα μπορούσε ακόμα να λαμβάνεται υπόψιν η διάρκεια υπηρεσίας ενός υπάλληλου. Κάποιος που έχει μια δεκαετία πχ σε δυσπρόσιτη περιοχή πχ παραμεθόριο θα πρέπει να μην έχει κανέναν περιορισμό συμμετοχής μόνο και μόνο για την υπηρεσία που παρείχε στην παραμεθόριο και όχι να των τιμωρεί και από πάνω ο νόμος αφού με την κρίση και την ζωή του έχει χειροτερέψει και τώρα με τον νόμο που συνήθως στις δυσπρόσιτες περιοχές θα είναι και ο μοναδικός στον κλάδο στην ουσία τον καταδικάζεται εφ όρου ζωής.Θα μπορούσε να λειτουργήσει σαν προνόμιο κάποιος που επιλέγει παραμεθόριο πχ μιας 5 ετίας να μην έχει κανέναν περιορισμό συμμετοχής στην κινητικότητα Nα μην διαφημίζουμε τον εν λόγο σύστημα διότι απλά δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Και κάτι άλλο Πόσοι είναι οι φορείς που έχουν 65% ?.

  • 20 Νοεμβρίου 2019, 14:35 | Ιωάννα Φίλη

    Άρθρο 2, παρ. 2β.
    Α. Στις προϋποθέσεις για απόσπαση / μετάταξη, είναι σκόπιμο κατά την πρώτη εφαρμογή του νόμου να εξαιρεθούν από την υποχρέωση συμπλήρωσης διετίας όσοι υπάλληλοι συμμετείχαν στους προηγούμενους Κύκλους Κινητικότητας σύμφωνα με τον ν.4440/2016 (δηλ. 1ος Κύκλος 2017, 1ος και 2ος Κύκλος 2018) και τελούν σε απόσπαση ή έχει λήξει η απόσπασή τους και θα ήθελαν να μεταταχθούν, συμμετέχοντας σε κάποιον κύκλο κινητικότητας του 2020. Δηλαδή να παραμείνουν, κατ’ εξαίρεση για τους συγκεκριμένους υπαλλήλους, οι διατάξεις που υπάρχουν τώρα στον ν.4440, όπου κάθε αποσπασμένος υπάλληλος θα μπορεί υποβάλλει αίτηση για μετάταξη μέσω του ΕΣΚ χωρίς να υπάρχει χρονική προϋπόθεση αναμονής δύο (2) ετών.
    Αιτιολογικό:
    1. Οι υπάλληλοι που είναι ήδη αποσπασμένοι μέσω του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας (Ν.4440/2016) είχαν επιλέξει να αποσπασθούν, έχοντας κατά νου ότι με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο θα μπορούσαν (χωρίς καμία απολύτως χρονική προϋπόθεση αναμονής), αμέσως μετά τη λήξη της απόσπασής τους να υποβάλλουν μέσω του ΕΣΚ αίτηση για μετάταξη σε κενή οργανική θέση.
    2. Η τροποποίηση που φέρνει το νομοσχέδιο αυτό, είναι εις βάρος του υπαλλήλου, αφού ο ήδη αποσπασμένος μέσω του ΕΣΚ, θα μπορεί να μεταταχθεί μετά την πάροδο δύο ετών από την απόσπασή του, αυτό πρακτικά:
    i. Κρατάει ή επαναφέρει ως «όμηρο» τον υπάλληλο σε μία θέση (στον Φορέα Προέλευσης) στην οποία ενδεχομένως δεν επιθυμεί πλέον να υπηρετεί, ενώ θα μπορούσε άμεσα να του δίδεται το δικαίωμα μετάταξης σε άλλον φορέα. Πόσο αποτελεσματικός πιστεύετε ότι είναι ο υπάλληλος που νιώθει δέσμιος της θέσης του?
    ii. Βάσει των νέων χρονικών διαστημάτων υλοποίησης των 2 κύκλων κινητικότητας για το έτος 2020, οι ήδη αποσπασμένοι υπάλληλοι χάνουν εντελώς το «τρένο» της κινητικότητας τόσο τον Ιανουάριο 2020 όσο και τον Οκτώβριο 2020, αφού θα πρέπει να αναμένουν 2 έτη είτε για νέα μετάταξη είτε για νέα απόσπαση.
    Β. Θα πρέπει να γίνει σαφές στον νέο νόμο που τροποποιεί τον ν. 4440, από πότε αρχίζει να μετράει η διετία, ώστε να αποφευχθεί η εκ των υστέρων αποστολή διευκρινιστικής εγκυκλίου. Πιο συγκεκριμένα, η συμπλήρωση της διετίας μετράει για αποσπασμένους από την ανάληψη υπηρεσίας στον φορέα υποδοχής (πρακτικό ανάληψης υπηρεσίας) ή από τη λήξη της απόσπασης στον φορέα υποδοχής (συμπεριλαμβανομένης και της όποιας πιθανής παράτασης απόσπασης έως 3 μήνες)?

  • 20 Νοεμβρίου 2019, 14:54 | Σόλων Ποζαπαλίδης

    Όσον αφορά την τροποποίηση της παραγράφου 5 του άρθρου 4 του ν. 4440/2016, ας δούμε καταρχάς την υφιστάμενη διάταξη:
    [i]«Σε περίπτωση που, εντός δεκαπέντε (15) ημερών από την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων, ο φορέας προέλευσης δεν βεβαιώνει την πλήρωση των προϋποθέσεων των παραγράφων 2, 3 και 4 του παρόντος, οι προϋποθέσεις αυτές τεκμαίρεται ότι πληρούνται. Ειδικά για την αξιολόγηση των τυπικών προσόντων των υποψηφίων σε περίπτωση που η ανωτέρω προθεσμία παρέλθει άπρακτη, τα τριμελή όργανα του άρθρου 7 του παρόντος λαμβάνουν υπόψη τα αναφερόμενα στην αίτηση του υποψηφίου».[/i]

    Η ανωτέρω διάταξη δεν υπήρχε στον αρχικό νόμο, αλλά προστέθηκε με το άρθρο 34 του ν. 4531/2018. Ο σκοπός της ήταν προφανής σε όποιον είχε έστω και στοιχειωδώς ασχοληθεί με το ΕΣΚ, να σταματήσει την παρακώλυση των φορέων προέλευσης, οι οποίοι δεν έλεγχαν ποτέ εάν πληρούνται οι προϋποθέσεις συμμετοχής των υπαλλήλων στην κινητικότητα, οπότε η διαδικασία πάγωνε επ’ αόριστον.

    Ας δούμε τώρα και την προτεινόμενη τροποποίηση:
    [i]«Σε περίπτωση που, εντός δεκαπέντε (15) ημερών από την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων, ο φορέας προέλευσης δεν βεβαιώνει την πλήρωση των προϋποθέσεων των παραγράφων 2, 3 και 4 του παρόντος, οι προϋποθέσεις αυτές ελέγχονται κατά το χρόνο της αξιολόγησης των υποψηφίων και σε κάθε περίπτωση κατά το χρόνο έκδοσης της πράξης απόσπασης ή μετάταξης».[/i]

    Ποια λοιπόν η σκοπιμότητα της ανωτέρω τροποποίησης;

    Κύριοι, ας είμαστε σαφείς. Εάν δεν σας αρέσει το Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας, είναι δικαίωμά σας να το καταργήσετε και να το αντικαταστήσετε με κάτι άλλο. Αφήστε όμως τις κουτοπονηριές. Δεν είναι δυνατόν να θεσπίζετε αυστηρές προθεσμίες ολοκλήρωσης των διαδικασιών κινητικότητας (άρθρο 3 του παρόντος σχεδίου νόμου) και ταυτόχρονα να δίνετε δικαίωμα βέτο στις υπηρεσίες προέλευσης, οι οποίες θα μπορούν, χωρίς καμιά απολύτως συνέπεια, να μπλοκάρουν τις μετατάξεις ή αποσπάσεις των υπαλλήλων τους.

    Αν η διάταξη αυτή παραμείνει, το ποσοστό ολοκληρωμένων μετατάξεων/αποσπάσεων θα είναι ελάχιστο.

    Το σχόλιο αυτό ας εκληφθεί ως προειδοποίηση. Δεν θα μπορείτε να πείτε αργότερα «Α, κανένας δεν θα μπορούσε να φανταστεί τι συνέπειες θα είχε αυτή η διάταξη!».

  • 20 Νοεμβρίου 2019, 13:37 | ΕΛΕΝΗ

    ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟ ΝΑ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΝΠΔΔ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

  • 20 Νοεμβρίου 2019, 13:03 | Ιωάννης

    Δεδομένου ότι από το 2010 ισχύει το »5 αποχωρήσεις – 1 πρόσληψη» (παλιότερα 10 αποχωρήσεις – 1 πρόσληψη) θεωρώ ότι η αύξηση του ποσοστού κάλυψης από 50% σε 65% μόνο προβλήματα θα δημιουργήσει.
    Μετά από μία δεκαετία μαζικών συνταξιοδοτήσεων και μηδαμινών προσλήψεων είναι πια λίγοι οι φορείς που καλύπτουν ακόμα και το 50% ανά κλάδο, πόσο μάλιστα το 65%.
    Το ΕΣΚ με αυτά τα δεδομένα δε θα έχει καμία επιτυχία και ουσιαστικά θα στερήσει από πραγματικά παραγωγικούς φορείς τη δυνατότητα να αυξήσει και να αναβαθμίσει το Διοικητικό Προσωπικό ενώ παράλληλα εγκλωβίζει επ’ αόριστον τους Υπαλλήλους σε ένα φορέα.
    Κανονικά θα έπρεπε να μειωθεί το ποσοστό κάτω από 50% ενώ παράλληλα θα έπρεπε να υποχρεωθούν όλοι οι φορείς να αναδιαρθρώσουν το οργανόγραμμα τους ανάλογα με τις πραγματικές υπηρεσιακές ανάγκες και να μειώσουν ή σε κάποιες περιπτώσεις να αυξήσουν τις οργανικές θέσεις σε όλους τους κλάδους και σε όλες τις κατηγορίες δεδομένου ότι δε ζούμε πια στο 1985 και η γραφειοκρατεία έχει μειωθεί κυρίως και λόγω της τεχνολογικής εξέλιξης.
    Συνεπώς φορείς που έχουν στο οργανόγραμμα (του 1985) τεράστιο ποσοστό θέσεων υπαλλήλων, οι οποίοι στο μεταξύ έχουν αποχωρήσει, θα πρέπει να μειώσει τις οργανικές θέσεις, σύμφωνα πάντα με τον μνημονιακό όρο »5 αποχωρήσεις – 1 πρόσληψη».
    Αλλάξτε την Παράγραφο 4 του Άρθρου 2, το ποσοστό κάλυψης των θέσεων στο φορέα προέλευσης του κλάδου στον οποίο ανήκει ο υπάλληλος θα πρέπει να ανέρχεται σε ποσοστό τουλάχιστον 50% επί του συνόλου των οργανικών θέσεων και δώστε τη δυνατότητα σε άξιους Υπαλλήλους να εξελιχθούν!

  • 20 Νοεμβρίου 2019, 13:30 | Πάνος

    Με προηγούμενο νόμο είχε αφαιρεθεί η δυνατότητα συμμετοχής στην κινητικότητα από τους Δημοτικούς Αστυνομικούς. Η αδικία αυτή πρέπει να αποκατασταθεί.

  • 20 Νοεμβρίου 2019, 12:43 | Basilis

    Συμμετοχή στη διαδικασία και στους στρατιωτικους

  • 20 Νοεμβρίου 2019, 12:31 | Ανδρέας

    Θα ήθελα να ρωτήσω τα κάτωθι.
    1.Είμαι αποσπασμένος αυτή τη στιγμή και θα ήθελα να παραμείνω στο φορέα που βρίσκομαι και να μην υποχρεωθώ να γυρίσω πίσω μετά από τόσες προσπάθειες και αιτήσεις για να φύγω. Υπάρχει αυτή η δυνατότητα????? Αν ναι με ποιο τρόπο? Αν όχι δεν πρέπει αυτό να αλλάξει προς το καλύτερο?? Υπέρ του εργαζομένου και της υπηρεσίας που βρίσκετε.
    2. Μπορώ να κάνω αίτηση για μετάταξη ή απόσπαση μέσω του συστήματος του ΕΣΚ ή θα πρέπει να περιμένω και πάλι 2 χρονιά!!!! για να μπορέσω να ξανακάνω αίτηση σύμφωνα με το καινούργιο σχέδιο νόμου???? Αν ΝΑΙ, αυτό είναι παράλογο και μπλοκάρετε με αυτό τον τρόπο όλη η διαδικασία της κινητικότητας για όλους αυτούς που θέλουν να αλλάξουν υπηρεσία/φορέα, τη στιγμή που θέλουμε ο θεσμός αυτός να επιτύχει τους στόχους του. Εκτός και αν αυτή τη στιγμή ο στόχος είναι να εμποδίσουμε τους εργαζόμενους να αλλάξουν φορέα/υπηρεσία και τους καταδικάζουμε να παραμένουν στην ίδια υπηρεσία με τις όποιες δικαιολογίες
    3. Στους πρώτους κύκλους κινητικότητας οι θέσεις ήταν 99% για μόνιμους και 1% για ΙΔΑΧ!!!!!! Αυτό έχει αλλάξει προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο??????
    Πλέον μπορεί ένας ΙΔΑΧ να κάνει αίτηση και για θέση μονίμου ή εξακολουθεί το παλαιό καθεστώς υπέρ των μονίμων και όχι των ΙΔΑΧ??????
    4. Για ποιο λόγο το ΥΠ.ΕΡΓΑΣΙΑΣ ζητά για 3η φορά να εξαιρείτε του ΕΣΚ μέχρι και 31-12-2020 (δηλ για τους επόμενους 3 κύκλους κινητικότητας!!!) ????
    Εφόσον έχουν μεγάλες ανάγκες σε προσωπικό όπως λένε γιατί δεν μπαίνουν στο ΕΣΚ και να ζητήσουν από εκεί το προσωπικό που χρειάζονται ????????? Αυτό είναι νόμιμο και ηθικό????? Πώς το επιτρέπει αυτό το Υπ. Εσωτερικών (Διοικητικής Ανασυγκρότησης) να συμβαίνει για 3η φορά???
    Ελπίζω ότι τα σχόλια μας θα βοηθήσουν στο να αλλάξουν αρκετά αν όχι όλα από τα στρεβλά του σχεδίου νόμου άμεσα πριν την οριστική έκδοση του, υπέρ των εργαζομένων που έχουν λάβει μέρος στο ΕΣΚ και επιθυμούν να ενισχυθεί ο θεσμός και όχι σιγά σιγά να καταργηθεί.

  • 20 Νοεμβρίου 2019, 11:19 | Σταματης

    Το άρθρο 4, παράγραφος 4 του ν.4440/2016 ανέφερε το καλυμμένο ποσοστό του κλάδου να είναι στο 50%, ο υπάλληλος να μην είναι ο μοναδικός του κλάδου του, εκτός αν προβλέπεται έτσι στο οργανόγραμμα. Λογικό.
    Ο ν.4590/2019 το άλλαξε και δεν εξαιρούσε όσους λόγω οργανογράμματος κατείχαν τη μοναδική οργανική θέση του κλάδου τους. Παράλογο.

    και το αλλαζετε
    η αλλαγή που προβλέπει είναι το 50% να γίνει 65% και να αφορά το σύνολο των οργανικών θέσεων. Κοινώς, όποιος προλάβει μέσα στην υπηρεσία, αν προλάβει κι αυτός.

    Επισης αν πεσει το ποσοστο κατω απο το 65 δεν φευγει κανεις ακομα και να το ποσοστο του κλαδου εινια 100 % του κλαδου καλυμμενου /

    ομως συμφωνα με το Αθήνα, 7/11/2008 Α.Π.: 63237 (+44619)
    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
    ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΤΟΠ. ΑΥΤ/ΣΗΣ
    Δ/ΝΣΗ ΟΡΓ. & ΛΕΙΤ.ΟΤΑ Ν. Δ. Πειραιά
    ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΟΤΑ
    Ταχ.Δ/νση: Σταδίου 27 Ταχ.Κώδικας: 101 83 Αθήνα
    Πληροφορίες:
    Τηλέφωνο: 2131364000
    TELEFAX: 2131364383

    ΘΕΜΑ: Μετάταξη – Απόσπαση υπαλλήλων.

    Επειδή στην υπηρεσία μας έχουν περιέλθει πολλά ερωτήματα σχετικά με τη δυνατότητα μετάταξης ή απόσπασης υπαλλήλου όταν αυτός είναι μοναδικός στον κλάδο του, σας γνωρίζουμε τα εξής:
    Σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 73, 74 και 78 του ΚΚΔΚΥ (ν. 3584/2007) με τις οποίες καθορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις περί αποσπάσεων και μετατάξεων, τίθεται ως όρος, μεταξύ άλλων, για την πραγματοποίηση της απόσπασης ή μετάταξης να μην είναι ο μοναδικός που υπηρετεί στον κλάδο του υπάλληλος.
    Η αληθής έννοια του όρου «μοναδικότητα του κλάδου» έχει την έννοια της μοναδικότητας του κλάδου και όχι της κατηγορίας του υπαλλήλου π.χ. όταν της απόσπασης ή μετάταξης αιτείται υπάλληλος κλάδου ΠΕ Διοικητικού αυτός δεν θεωρείται μοναδικός αν στην υπηρεσία του ΟΤΑ υπηρετούν υπάλληλοι κλάδου ΤΕ ή ΔΕ Διοικητικού κλάδου.
    Για τα ανωτέρω παρακαλούμε να ενημερώσετε τους ΟΤΑ της Περιφέρειάς σας.
    Έγγραφα που σας έχουν αποσταλεί με διαφορετικό περιεχόμενο δεν ισχύουν μετά την λήψη του παρόντος.
    Εσωτερική Διανομή:
    – ΠΟΤΑ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

    Πάτροκλος Γεωργιάδης
    ——–

    δηλαδη απο την μια μας λετε για την μοναδικοτητα του κλαδου και απο την αλλη μας λετε εσεις με εγγραφο σας οτι
    Η έννοια του όρου «μοναδικότητα του κλάδου» έχει την έννοια της μοναδικότητας του κλάδου και όχι της κατηγορίας του υπαλλήλου π.χ. όταν της απόσπασης ή μετάταξης αιτείται υπάλληλος κλάδου ΠΕ Διοικητικού αυτός δεν θεωρείται μοναδικός αν στην υπηρεσία του ΟΤΑ υπηρετούν υπάλληλοι κλάδου ΤΕ ή ΔΕ Διοικητικού κλάδου.

  • 20 Νοεμβρίου 2019, 11:13 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

    Οι αλλαγές του άρθρου 2 αλλάζουν τον νόμο επί τα χείρω.

    Συγκεκριμένα:

    α) Η αύξηση του ποσοστού κάλυψης στο 65% δεν ευνοεί το σκοπό του ΕΣΚ που είναι η κάλυψη θέσεων. Θα πρέπει να επανέλθει στο πρότερο 50%. Επίσης ο υπολογισμός επί του ΣΥΝΟΛΟΥ των οργανικών θέσεων θα αποκλείσει πολλούς φορείς ως φορείς προέλευσης.

    β) Η παράγραφος 5 του άρθρου είναι επίσης προβληματική.

    γ) Θα πρέπει να διατηρηθεί η πρόβλεψη όπου οι μετατασσόμενοι διατηρούν το ίδιο
    ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό καθεστώς καθώς η πιθανή εναλλαγή ασφαλιστικού καθεστώτος θα δημιουργήσει προβλήματα στην Κινητικότητα καθώς κανείς δεν θα επιθυμεί να έχει αλλαγές στο φορέα επικουρικής ασφάλισης κοκ

  • 20 Νοεμβρίου 2019, 11:20 | βλαα

    To 65% ποσοστό πληρότητας επί του συνόλου των οργανικών θέσεων είναι απαράδεκτο, ΘΑ εχει υπερπληρωτητα σε μια ειδικοτητα και και δεν θα μπορει να φυγει κανεις,,, θα εχεις 8 / 10 θεσεις διοικητικων και δεν θα φυγεις γαιτι οι οι θεσεις των αλλων κλαδων θα ειναι μηδαμινες σε καλυψη πχ 40 % καλυμμενες θεσεις σε ολους τους αλλους κλαδους οποτε δεν φευγει κανεις

  • 20 Νοεμβρίου 2019, 11:14 | ΑΝΤΩΝΙΟΣ

    Πρέπει να δοθεί η δυνατότητα της μετάταξης και στους εκπαιδευτικούς. Είναι πάρα πολλοί εκπαιδευτικοί οι οποίοι δεν μπορούν να προσφέρουν διδακτικό έργο ( από ακατάλληλοι έως επικίνδυνοι), παίρνουν απαλλαγή από τα διδακτικά τους καθήκοντα, από υγειονομικές επιτροπές και μέχρι εκεί. Πρέπει να φεύγουν από την εκπαίδευση.