Άρθρο 60 – Είδη ενισχύσεων

1. Η δημόσια χρηματοδότηση μέσω των ανωτέρω ταμείων θα παρέχεται προς ανεξάρτητους ιδιώτες επενδυτές, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες στην παρ. 2 του άρθρου 21 Γ.Α.Κ. ενισχύσεις χρηματοδότησης επιχειρηματικού κινδύνου, ήτοι:
α) ίδια κεφάλαια ή οιονεί ίδια κεφάλαια ή επενδυτική χορηγία για την παροχή επενδύσεων χρηματοδότησης επιχειρηματικού κινδύνου άμεσα ή έμμεσα σε επιλέξιμες επιχειρήσεις,
β) δάνεια για την παροχή επενδύσεων χρηματοδότησης επιχειρηματικού κινδύνου άμεσα ή έμμεσα σε επιλέξιμες επιχειρήσεις,
γ) εγγυήσεις για την κάλυψη των ζημιών από τις επενδύσεις χρηματοδότησης επιχειρηματικού κινδύνου που παρέχονται άμεσα ή έμμεσα σε επιλέξιμες επιχειρήσεις.
2. Οι ενισχύσεις χρηματοδότησης επιχειρηματικού κινδύνου προς τις επιλέξιμες επιχειρήσεις μπορούν να λαμβάνουν τη μορφή επενδύσεων ιδίων ή οιονεί ιδίων κεφαλαίων, δανείων, εγγυήσεων ή συνδυασμού αυτών, σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 21 Γ.Α.Κ.
3. Σε ιδιώτες επενδυτές, φυσικά πρόσωπα, που επενδύουν στα ανωτέρω ταμεία, δύναται να παρέχονται φορολογικά κίνητρα. Τα ανωτέρω κίνητρα δεν είναι υποχρεωτικό να υλοποιούνται μέσω των ταμείων και οι όροι και προϋποθέσεις χορήγησής τους θα καθορισθούν με κοινή Απόφαση των Υπουργών Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και Οικονομικών.