Άρθρο 69 – Διαδικασία αξιολόγησης και ελέγχου

1. Οι αιτήσεις υπαγωγής υποβάλλονται υποχρεωτικά μέσω του ΠΣΚΕ σε ηλεκτρονική μορφή.
2. Η αξιολόγηση των αιτήσεων γίνεται από τη Γενική Γραμματεία Ιδιωτικών Επενδύσεων κατά τη μέθοδο της άμεσης αξιολόγησης, όπως αυτή ορίζεται στις διατάξεις του άρθρου 14.
3. Στα επενδυτικά σχέδια του παρόντος καθεστώς θα διενεργείται επιτόπιος έλεγχος μετά την ολοκλήρωση και έναρξη της παραγωγικής λειτουργίας της επένδυσης. Σε περίπτωση που ο φορέας κάνει χρήση της φορολογικής απαλλαγής της περίπτωσης α΄ της παρ. 1 του άρθρου 10, εφαρμόζονται τα άρθρα 14 και 16 του παρόντος.
4. Στην απόφαση προκήρυξης εξειδικεύονται τα επί μέρους στοιχεία αξιολόγησης, οι δείκτες βαθμολόγησης και η στάθμισή τους, το ελάχιστο όριο βαθμολογίας, καθώς και κάθε άλλο αναγκαίο στοιχείο το οποίο πρέπει να συγκεντρώνει το επενδυτικό σχέδιο για να υπαχθεί στο παρόν καθεστώς.

  • 12 Μαΐου 2016, 09:44 | Μπάμπης Γιαννόπουλος

    Είναι εκπληκτικό ότι ο συντάκτης του συγκεκριμένου νομοθετήματος πιστεύει πως υπάρχουν επιχειρηματίες που θα δεσμευτούν ότι θα προσλάβουν 2 άτομα ανά 1 εκατομμύριο επένδυσης για να υπαχθούν σε συντελεστή φορολογίας που αγγίζει το 30% μόνιμα. Πραγματικό Κίνητρο.