Άρθρο 46 – Διαδικασία αξιολόγησης και ελέγχου

Τα επενδυτικά σχέδια του παρόντος καθεστώτος αξιολογούνται με τη μέθοδο της συγκριτικής αξιολόγησης, κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 14. Στα επενδυτικά αυτά σχέδια θα διενεργείται επιτόπιος έλεγχος, κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 16.

  • Στο ΕΙΔΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ

    ΚΕΦΑΛΑΙΟ Θ΄ Γενικές Ενισχύσεις
    να προστεθεί ΜΕΡΟΣ Δ’που θα αφορά τους Συνεταιρισμούς , Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (Κοιν. Σ.Επ.) του Ν. 4019/2011,Ομάδες Παραγωγών (ΟΠ) , Αγροτικές Εταιρικές Συμπράξεις (ΑΕΣ) του Ν. 4015/2011 και Κοινωνικοί Συνεταιρισμοί Περιορισμένης Ευθύνης – Κοι.Σ.Π.Ε (άρθρο 12 του ν. 2716/1999)

    Άρθρο ..

    Ορισμός, δικαιούχοι και υπαγόμενα επενδυτικά σχέδια

    1. Δικαιούχοι των ενισχύσεων του παρόντος καθεστώτος είναι οι υπό ίδρυση ή νεοσύστατοι Συνεταιρισμοί, Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (Κοιν. Σ.Επ.) του Ν. 4019/2011, Ομάδες Παραγωγών (ΟΠ) , Αγροτικές Εταιρικές Συμπράξεις (ΑΕΣ) του Ν. 4015/2011 και Κοινωνικοί Συνεταιρισμοί Περιορισμένης Ευθύνης – Κοι.Σ.Π.Ε (άρθρο 12 του ν. 2716/1999)

    Άρθρο ..
    2. «Νέοι Συνεταιρισμοί, Νέες Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (Κοιν. Σ.Επ.) του Ν. 4019/2011, Νέες Ομάδες Παραγωγών (ΟΠ), Νέες Αγροτικές Εταιρικές Συμπράξεις (ΑΕΣ) του Ν. 4015/2011 και Νέοι Κοινωνικοί Συνεταιρισμοί Περιορισμένης Ευθύνης – Κοι.Σ.Π.Ε (άρθρο 12 του ν. 2716/1999),θεωρούνται για τις ανάγκες του παρόντος νόμου οι υπό σύσταση ή νεοσύστατοι συνεταιρισμοί που κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης υπαγωγής, δεν έχει παρέλθει επταετία από την σύστασή τους (ίδρυσή) τους , δεν ελέγχονται από μετόχους επιχειρήσεων που διέκοψαν τη λειτουργία τους κατά το προηγούμενο δωδεκάμηνο, εφόσον δραστηριοποιούνται στην ίδια αγορά ή σε όμορες αγορές και οι υπό σύσταση ή νεοσύστατοι συνεταιρισμοί που έχουν συνεργαζόμενες ή συνδεδεμένες επιχειρήσεις.
    3. Στις διατάξεις του παρόντος καθεστώτος υπάγονται τα επενδυτικά σχέδια του άρθρου 7 ( όπως προτείνεται στην παρούσα πρόταση).
    4. Στις διατάξεις του παρόντος καθεστώτος υπάγονται τα επενδυτικά σχέδια του άρθρου 33 για αγορά και εγκατάσταση μηχανημάτων από παραγωγική μονάδα που έχει παύσει τη λειτουργία της…

    Άρθρο ..
    Επιλέξιμες δαπάνες
    1. Τα επενδυτικά σχέδια που εντάσσονται στο παρόν καθεστώς ενισχύονται για το σύνολο των δαπανών του άρθρου 8.
    2. Επιπλέον των περιφερειακών ενισχύσεων της προηγούμενης παραγράφου τα υπαγόμενα στο παρόν καθεστώς επενδυτικά σχέδια ενισχύονται και για τις δαπάνες των παρ. 1, 6, 7 και 8 του άρθρου 9.
    3. Τα επενδυτικά σχέδια των Συνεταιρισμών, των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (Κοιν. Σ.Επ.) του Ν. 4019/2011, των Ομάδων Παραγωγών (ΟΠ), των Αγροτικών Εταιρικών Συμπράξεων (ΑΕΣ) του Ν. 4015/2011 και των Κοινωνικών Συνεταιρισμών Περιορισμένης Ευθύνης – Κοι.Σ.Π.Ε (άρθρο 12 του ν. 2716/1999)
    ενισχύονται επιπλέον για τις δαπάνες εκκίνησης της παρ. 2 του άρθρου 9.
    4. Τα επενδυτικά σχέδια παραγωγής και διανομής θερμότητας από ΑΠΕ ενισχύονται μόνο για τις δαπάνες της παρ. 9 του άρθρου 9.
    5. Τα επενδυτικά σχέδια συμπαραγωγής θερμότητας ενισχύονται μόνο για τις δαπάνες της παρ. 7 του άρθρου 9.
    6. Τα επενδυτικά σχέδια μικρών υδροηλεκτρικών εγκαταστάσεων ενισχύονται μόνο για τις δαπάνες της παρ. 8 του άρθρου 9.

    Άρθρο ..
    Είδη ενίσχυσης

    Τα υπαγόμενα στο παρόν καθεστώς επενδυτικά σχέδια ενισχύονται με τα κίνητρα της φορολογικής απαλλαγής, της επιχορήγησης, της επιδότησης χρηματοδοτικής μίσθωσης και της επιδότησης του κόστους της δημιουργούμενης απασχόλησης, όπως αυτά ορίζονται στις περ. α΄, β΄, γ΄, και δ΄ της παρ. 1 του άρθρου 10.

    Άρθρο ..
    Ύψος ενίσχυσης

    1. Τα ποσοστά ενισχύσεων για το παρόν καθεστώς χορηγούνται:
    α) με βάση τα ανώτατα ποσοστά του εκάστοτε ισχύοντος χάρτη περιφερειακών ενισχύσεων για το σύνολο των δαπανών του άρθρου 8,
    β) με βάση τα ανώτατα ποσοστά ενίσχυσης, όπως αυτά ορίζονται στο άρθρο 11, για τις δαπάνες των παρ. 2 έως 6 του άρθρου 43.
    2. Το ποσοστό της επιχορήγησης ορίζεται στο εκατό τοις εκατό (100%) των ανώτατων επιτρεπόμενων ορίων στον εκάστοτε ισχύοντα Χάρτη Περιφερειακών Ενισχύσεων..

    Άρθρο ..
    Διαδικασία αξιολόγησης και ελέγχου
    Τα επενδυτικά σχέδια του παρόντος καθεστώτος αξιολογούνται με τη μέθοδο της συγκριτικής αξιολόγησης, κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 14. Στα επενδυτικά αυτά σχέδια θα διενεργείται επιτόπιος έλεγχος, κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 16.