Άρθρο 26 – Επιτροπή Διαχείρισης Μητρώων και Ελέγχου Διαδικασιών

1. Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού συστήνεται Επιτροπή Διαχείρισης Μητρώων και Ελέγχου Διαδικασιών από υπαλλήλους του εν λόγω Υπουργείου και των εποπτευομένων από αυτό φορέων. Η Επιτροπή αυτή έχει τις εξής αρμοδιότητες:
α. εξετάζει τις αιτήσεις των υποψήφιων αξιολογητών και ελεγκτών και εισηγείται σχετικά στον Υπουργό, με απόφαση του οποίου εγγράφονται στα Μητρώα,
β. παρακολουθεί τη συμμόρφωση των εγγεγραμμένων στα Μητρώα στις διατάξεις τους παρόντος νόμου καθώς και την ορθή εφαρμογή εκ μέρους τους του κανονιστικού πλαισίου,
γ. δύναται να προβαίνει σε συστάσεις προς τους εγγεγραμμένους στα Μητρώα, να επιβάλει την προσωρινή τους παύση, καθώς και να εισηγείται προς τον Υπουργό την οριστική διαγραφή τους, σε περιπτώσεις που διαπιστώνεται πλημμελής ή εκπρόθεσμη εκπλήρωση των καθηκόντων τους,
δ. διενεργεί ελέγχους στις εκθέσεις αξιολόγησης ή ελέγχου που υποβάλλουν οι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα,
ε. συντάσσει Οδηγό Διαχείρισης των δύο Μητρώων, ο οποίος περιλαμβάνει τα σχετικά με τα προσόντα και την αξιολόγηση των εγγεγραμμένων σε αυτά.
2. Η Επιτροπή στο τέλος κάθε έτους υποβάλει έκθεση προς το Γενικό Γραμματέα Ιδιωτικών και Στρατηγικών Επενδύσεων για την αποτελεσματικότητα των διαδικασιών εφαρμογής του αναπτυξιακού νόμου καθώς και προτάσεις για τη βελτίωσή τους.
3. Οι αρμοδιότητες και οι διαδικασίες λειτουργίας της Επιτροπής θα εξειδικευθούν στην απόφαση σύστασής της.
4. Με κοινή απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού καθορίζονται οι αποζημιώσεις των μελών της ως άνω Επιτροπής.

  • 16 Μαΐου 2016, 16:31 | ΣΕΣΜΑ

    Άρθρο 26α: Επιτροπή Αξιολόγησης(πρόταση για νέο άρθρο)
    Να θεσπιστεί Επιτροπή Αξιολόγησης της Αποτελεσματικότητας και της Αποδοτικότητας του θεσμικού πλαισίου των ενισχύσεων των ιδιωτικών επενδύσεων. Το έργο της Επιτροπής θα αξιοποιείται στην ετήσια Έκθεση προς την Βουλή των Ελλήνων (άρθρο 30).

  • ΑΡΘΡΟ 26
    Η εν λόγω επιτροπή να έχει τη δυνατότητα να λαμβάνει ενημέρωση από τις αντίστοιχες Δ/νσεις των Περιφερειών για την ποιότητα των αξιολογήσεων που αυτές παραλαμβάνουν.

  • Σε όλα τα στάδια του επενδυτικού σχεδίου: α) Υποβολή, β) Αξιολόγηση, γ) Έγκριση, και δ) Υλοποίηση ο έλεγχος των παραδοτέων να πραγματοποιείται από τους Αξιολογητές της Αρμόδιας Περιφέρειας στα πλαίσια της επιτάχυνσης των διαδικασιών της υλοποίησης των επενδυτικών σχεδίων.

  • 16 Μαΐου 2016, 11:25 | ΤΕΕ/ΤΚΜ

    Άρθρο 26
    Η Επιτροπή Διαχείρισης Μητρώων και Ελέγχου Διαδικασιών να έχει και την αρμοδιότητα Επιτροπής Κρίσεων καθώς και τη δυνατότητα έκδοσης οδηγιών οριζόντιων ζητημάτων υλοποίησης του νόμου.

  • Να προστεθεί στις αρμοδιότητες της επιτροπής να δέχεται εισηγήσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες των Περιφερειών σχετικά με την ποιότητα των αξιολογήσεων.