Άρθρο 19 – Διαδικασία πιστοποίησης της ολοκλήρωσης και έναρξης της παραγωγικής λειτουργίας της επένδυσης

1. Ο έλεγχος της ολοκλήρωσης και έναρξης της παραγωγικής λειτουργίας της επένδυσης διενεργείται κατόπιν υποβολής του αιτήματος του άρθρου 18, σύμφωνα με τη διαδικασία του άρθρου 16.
2. Με την απόφαση ολοκλήρωσης και έναρξης της παραγωγικής λειτουργίας της επένδυσης καθορίζονται ο χρόνος ολοκλήρωσης του επενδυτικού σχεδίου και το τελικό ποσό ενίσχυσης. Ως χρόνος ολοκλήρωσης νοείται ο πραγματικός χρόνος ολοκλήρωσης φυσικού και οικονομικού αντικειμένου και όχι ο χρόνος δημοσίευσης της απόφασης ολοκλήρωσης.
3. Με την απόφαση ολοκλήρωσης και έναρξης της παραγωγικής λειτουργίας της επένδυσης δεν δύναται να επέλθει αύξηση του ενισχυόμενου προϋπολογισμού, ούτε αύξηση του ύψους του ποσού και ποσοστού της ενίσχυσης, που εγκρίθηκε αρχικά με την απόφαση υπαγωγής.

  • 16 Μαΐου 2016, 14:57 | ΑΣΠΗ ΕΛΛΑΣ

    Άρθρο 19 παρ.3 «Διαδικασία πιστοποίησης της ολοκλήρωσης και έναρξης της παραγωγικής λειτουργίας της επένδυσης»

    Κατά τη διάρκεια υλοποίησης ενός επενδυτικού σχεδίου είτε από την δραματική αλλαγή των συνθηκών της αγοράς, είτε από την εξέλιξη της τεχνολογίας είτε από οποιονδήποτε άλλο σημαντικό παράγοντα μπορεί να επηρεαστεί ουσιωδώς το τελικό κόστος και η τελική απόδοσή του. Κατά τις συνθήκες αυτές, κρίνεται δίκαιο ο φορέας υλοποίησης του επενδυτικού σχεδίου να έχει τη δυνατότητα υποβολής αιτήματος βελτίωσης του επενδυτικού σχεδίου, το οποίο θα πιστοποιείται από τα αρμόδια όργανα ελέγχου.
    Στις περιπτώσεις αυτές θεωρείται εύλογο να προκύψει αύξηση της ενίσχυσης και συνεπώς προτείνεται η διατύπωση του τέλους της συγκεκριμένης παραγράφου ως εξής: «δύναται να επέλθει αύξηση του ποσού της ενίσχυσης που αρχικά εγκρίθηκε με την απόφαση υπαγωγής έως ποσοστό 5%».

  • 8.στο τέλος του «Άρθρου 19 – Διαδικασία αξιολόγησης» να προστεθεί παρ. 4 ως ακολούθως:

    «[…] 3. Με την απόφαση ολοκλήρωσης και έναρξης της παραγωγικής λειτουργίας της επένδυσης δεν δύναται να επέλθει αύξηση του ενισχυόμενου προϋπολογισμού, ούτε αύξηση του ύψους του ποσού και ποσοστού της ενίσχυσης, που εγκρίθηκε αρχικά με την απόφαση υπαγωγής.

    4. Κατά τη διαδικασία πιστοποίησης της ολοκλήρωσης και έναρξης της παραγωγικής λειτουργίας της επένδυσης πιστοποιείται και η τήρηση της αρχής της μη διάκρισης και της προσβασιμότητας στα άτομα με αναπηρία […]».

  • 16 Μαΐου 2016, 12:47 | ΕΛΙΚΑ ΑΕ

    Άρθρο 19 παραγρ.3 -Προτείνεται να παρέχεται η δυνατότητα της βελτίωσης του επενδυτικού σχεδίου όταν αυτό κρίνεται αναγκαίο από τον επενδυτή κατά την διάρκεια της υλοποίησής του και όταν αυτό φυσικά πιστοποιείται από τα αρμόδια όργανα ελέγχου. Βελτίωση η οποία μπορεί να επιβάλλεται είτε από την εξέλιξη της τεχνολογίας, είτε από την δραματική αλλαγή των συνθηκών αγοράς, είτε από οποιονδήποτε άλλο σημαντικό παράγοντα που να επηρεάζουν σημαντικά το τελικό κόστος ή την τελική απόδοση του σχεδίου. Σε τέτοια περίπτωση θεωρείται σωστό να μπορεί να υπάρχει μια αύξηση της ενίσχυσης και συνεπώς προτείνεται η διατύπωση του τέλους της συγκεκριμένης παραγράφου ως εξής: «δύναται να επέλθει αύξηση του ποσού του εγκεκριμένου προϋπολογισμού με την απόφαση υπαγωγής έως ποσοστό 5%».

  • Άρθρο 19 παρ.3 «Διαδικασία πιστοποίησης της ολοκλήρωσης και έναρξης της παραγωγικής λειτουργίας της επένδυσης»
    Προτείνεται να παρέχεται η δυνατότητα της βελτίωσης του επενδυτικού σχεδίου τουλάχιστον μία φορά και όταν αυτό κρίνεται αναγκαίο από τον επενδυτή.Θεωρείται επομένως σωστό να μπορεί να υπάρχει μια αύξηση της ενίσχυσης. Επανδιατύπωση φράσης: «δύναται να επέλθει αύξηση του ποσού της ενίσχυσης που αρχικά εγκρίθηκε με την απόφαση υπαγωγής έως ποσοστό 5%».