Άρθρο 46:

Η μεταβατική διάταξη της παρ. 1 του άρθρου 165 «Μεταβατικές και τελικές διατάξεις» του Ν. 4194/2013 «Κώδικας Δικηγόρων» καταργείται.

  • 22 Νοεμβρίου 2015, 16:26 | Σωτήριος Πράντζος

    Αντιτίθεμαι στην νομική θεσμοποίηση των ερωτικών σχέσεων των ομόφυλων ζευγαριών.

    Το σύμφωνο συμβίωσης δεν προσφέρει κάτι το ιδιαίτερο στην κοινωνία, εφόσον υπάρχει θεσμοθετημένος και λειτουργεί ο πολιτικός γάμος. Ως προς τα ομόφυλα ζευγάρια θεωρώ πως η πολιτεία δεν μπορεί να τα αναγνωρίζει νομικά ως ισότιμα με τα ετερόφυλα είτε ευθέως είτε πλαγίως (σύμφωνο συμβίωσης αντί γάμου), ιδιαίτερα σε θέματα που αφορούν υιοθεσία τέκνων ή έμμεση τεκνοποιία (στα ομόφυλα ζευγάρια η φυσική τεκνοποιία είναι βιολογικά αδύνατη).

    Ως προς τις «ρατσιστικές» διακρίσεις που κάποιοι διατείνονται ότι εμπεριέχει η άποψή μου, έχω να πως πως, εκτός από το βιολογικό κομμάτι της υπόθεσης, έτσι και αλλιώς η κοινωνία πάντοτε βάζει ηθικούς όρους αυθαίρετους (=κοινωνικά και όχι βιολογικά οριζόμενους) όπως η σύναψη γαμικής σχέσης δύο και όχι περισσοτέρων ατόμων ή περιορισμούς ηλικιακούς ή συγγενείας.

    Έτσι κι εγώ θεωρώ πως η ομόφυλη ερωτική σχέση ΔΕΝ μπορεί να θεωρείται νομικά αντίστοιχη της γαμικής ετερόφυλης σχέσης

  • 19 Νοεμβρίου 2015, 17:56 | Augusto

    Θα θέλαμε να επισημάνουμε πως μέχρι τη θεσμοθέτηση πολιτικού γάμου, συμπεριληπτικού προς ομόφυλα ζευγάρια με πλήρη δικαιώματα στην παιδοθεσία, την ανάδοχη γονεϊκότητα και την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, τα ομόφυλα ζευγάρια και οι οικογένειες τους θα συνεχίζουν να υφίστανται διάκριση.

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 15:14 | ΚΑΠΑΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

    όχι στο σύμφωνο συμβίωσης, είναι μεγάλο λάθος και δε μας συμφέρει