Άρθρο 05 – Φοιτητές

1. Οι εγγεγραμμένοι φοιτητές των Τμημάτων των απορροφώμενων Τ.Ε.Ι εντάσσονται αυτοδίκαια στα Τμήματα του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, σύμφωνα με την αντιστοιχία της περίπτ. β΄ της παρ. 1 του άρθρου 4. Φοιτητές της εισαγωγικής κατεύθυνσης Πολιτικών Μηχανικών ΤΕ του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών ΤΕ και Μηχανικών Τοπογραφίας και Γεωπληροφορικής ΤΕ του Τ.Ε.Ι. Αθήνας εντάσσονται αυτοδίκαια στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Φοιτητές της εισαγωγικής κατεύθυνσης Μηχανικών Τοπογραφίας και Γεωπληροφορικής ΤΕ του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών ΤΕ και Μηχανικών Τοπογραφίας και Γεωπληροφορικής ΤΕ του Τ.Ε.Ι. Αθήνας εντάσσονται αυτοδίκαια στο Τμήμα Μηχανικών Τοπογραφίας & Γεωπληροφορικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Φοιτητές των εισαγωγικών κατευθύνσεων Διοίκησης Επιχειρήσεων και Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Τ.Ε.Ι. Αθήνας και φοιτητές της εισαγωγικής κατεύθυνσης Διοίκησης Επιχειρήσεων του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Τ.Ε.Ι. Πειραιά εντάσσονται στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Φοιτητές της εισαγωγικής κατεύθυνσης Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Τ.Ε.Ι. Αθήνας και φοιτητές της εισαγωγικής κατεύθυνσης Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Τ.Ε.Ι. Πειραιά εντάσσονται στο Τμήμα Διοίκησης Τουρισμού του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Φοιτητές του Τμήματος Μηχανικών Ενεργειακής Τεχνολογίας του Τ.Ε.Ι. Αθήνας, εντάσσονται στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών ή στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, με πράξη του Προέδρου Τμήματος, ύστερα από αίτησή τους που υποβάλλεται στη Γραμματεία του αντίστοιχου Τμήματος έως την 30η Σεπτεμβρίου 2018, η οποία δεν ανακαλείται.
2. Τα προπτυχιακά μαθήματα Τμημάτων των απορροφώμενων Τ.Ε.Ι., συνεχίζονται σύμφωνα με το καθορισμένο πρόγραμμα σπουδών μέχρι την ολοκλήρωση των εξαμήνων και των εξετάσεων για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018. Τα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών των Τμημάτων του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής εφαρμόζονται από το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2018- 2019. Η διαμόρφωση των προγραμμάτων σπουδών των Τμημάτων του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής γίνεται σύμφωνα με το άρθρο 32 του ν. 4009/11. Τα προγράμματα αυτά θεωρούνται πιστοποιημένα έως την ολοκλήρωση της διαδικασίας πιστοποίησης από την Α.ΔΙ.Π., σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 70 έως και 72, και του δευτέρου εδαφίου της περίπτ. δ΄ της παρ. 12 του άρθρου 80 του ν. 4009/11 (Α΄ 195).
3. Με πράξη του Προέδρου Τμήματος, ύστερα από σχετική απόφαση της Συνέλευσης Τμήματος, γίνεται η αντιστοίχιση των μαθημάτων του προγράμματος σπουδών των Τμημάτων των απορροφώμενων Τ.Ε.Ι. με μαθήματα του προγράμματος σπουδών των Τμημάτων του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.
4. Σε περίπτωση που κάποιος φοιτητής επιθυμεί να ολοκληρώσει τον πρώτο κύκλο σπουδών Τμήματος Τ.Ε.Ι. υποβάλλει σχετική υπεύθυνη δήλωση στη γραμματεία του Τμήματος έως την 30η Σεπτεμβρίου 2018, η οποία δεν ανακαλείται. Για τη διεξαγωγή των εκπαιδευτικών και εξεταστικών διαδικασιών, την πρακτική εξάσκηση των φοιτητών, την παροχή τίτλων σπουδών, την έκδοση πιστοποιητικών και πάσης φύσεως βεβαιώσεων στους φοιτητές της παρούσας παραγράφου, καθώς και τη χορήγηση πιστοποιητικών και βεβαιώσεων σε αποφοίτους των Τμημάτων των δύο Τ.Ε.Ι. που απορροφώνται, αρμόδιοι είναι τα μέλη Δ.Ε.Π. και τα όργανα των Τμημάτων του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, σύμφωνα με την αντιστοιχία της παρ. 1. Ο παρεχόμενος τίτλος σπουδών φέρει τον υφιστάμενο κατά το χρόνο εισαγωγής του φοιτητή τίτλο και τύπο.
5. Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών των Τμημάτων των δυο Τ.Ε.Ι. συνεχίζονται μέχρι την ολοκλήρωση του προγράμματος από εγγεγραμμένους φοιτητές, κατά τα οριζόμενα στην παρ. 2 του άρθρου 85 του ν. 4485/2017, σύμφωνα με το καθορισμένο πρόγραμμα σπουδών. Στους αποφοίτους των Π.Μ.Σ. απονέμεται μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης Τμήματος Τ.Ε.Ι. με τον υφιστάμενο κατά το χρόνο εισαγωγής τους τίτλο και τύπο.
6. Με πράξη του Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής ή του Πρύτανη διαπιστώνεται ο αριθμός των φοιτητών που εντάσσονται στα νέα Τμήματα, καθώς και η εκπαιδευτική κατάστασή τους.

  • 24 Δεκεμβρίου 2017, 11:57 | Τει

    Κύριε Υπουργέ ,
    Αν τελικά δεν διορθωθεί το θέμα των πτυχιούχων,θα μείνετε στην ιστορία ως ο Υπουργός που αιφνιδίασε αρνητικα μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων χιλιάδες ανθρώπους πτυχιούχους.
    Αφού τελικά δεν μπορείτε να αντισταθείτε στις συντεχνίες είναι προτιμότερο να το πείτε δημόσια παρά να παίζετε με τις ζωές μας και τις τύχες μας .
    Την μία μέρα μας λέτε ότι θα βγει μεταβατική διάταξη και την άλλη όχι .
    Το χειρότερο που παρατηρώ όμως κύριε Υπουργέ είναι ότι, αναγκάσατε με αυτόν τρόπο χιλιάδες μορφωμένους ανθρώπους να εξευτελιστουν παρακαλώντας ως ζητιάνοι το αυτονόητο ,το ΔΙΚΑΙΟ.
    Μετά από χρόνια σπουδών που με αίμα κατάφεραν και πήραν το πτυχίο ή και το μεταπτυχιακό τους.
    Την ίδια ώρα που άλλοι αναγνωρίζονται ανώτεροι από εμάς χωρίς να έχουν συμμετάσχει καν σε πανελλήνιες εξετάσεις .
    Βλέπε κολέγια και ανοιχτό πανεπιστήμιο με 16 μαθήματα όλο και όλα.
    Ψηλά το κεφάλι λοιπόν σε όλους τους πτυχιούχους και μην ζητιανευετε για το αυτονόητο.
    Οι παππούδες μας μας λέγανε το δίκιο θα πάει στον τόπο του.
    Θα ακολουθήσουν και άλλες μορφές αγώνα .
    Σας ευχαριστώ και σας εύχομαι ειλικρινα καλές γιορτές .

  • 24 Δεκεμβρίου 2017, 11:07 | ΒΓ

    Οι ήδη φοιτούντες στα τμήματα που συγχωνεύονται δια απορροφήσεως εντάσσονται και στις αντίστοιχες κατευθύνσεις του νέου τμήματος βιοιατρικών επιστημών, όπως αυτές θα διαμορφωθούν/ιδρυθούν, βάσει προεδρικού διατάγματος, η έκδοση του οποίου θα γίνει εντός εύλογου διαστήματος από την ψήφιση του παρόντος νόμου.

  • 24 Δεκεμβρίου 2017, 08:33 | Αντωνιάδης Περικλης

    //Φρένο στην διαδικασία ισοτιμησης πτυχίων των αποφοίτων ΤΕΙ Αθήνας και ΤΕΙ Πειραιά με το νεο δημιούργημα του ΠΔΑ

    Σύμφωνα με πληροφορίες που υπήρξαν, το υπουργείο Παιδείας »εξέταζε μεταβατική διάταξη για τους πτυχιούχους των δύο ΤΕΙ, η οποία θα τους έδινε την επιλογή να τους χορηγηθεί πτυχίο Πανεπιστημίου (Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής) εφ’ όσον το επιθυμούσαν.

    «Είναι κάτι που το σκεφτήκαμε, αλλά δεν υπάρχει δυνατότητα πλέον».///

    Επι των ανώτερω θα ήθελα να θέσω ορισμένα ερωτήματα πρωτιστως στον Αξιότιμο Υπουργό παιδειας και δευτερευόντως στους εκπροσωπους και διαπραγματευτες των δυο ιδρυματων και τις 5 προυποθέσεις που ειχαν θέσει (εαν αγαπητοί φίλοι τις ειχαν θέσει?).

    -Οταν ανακοινώθηκε η δημιουργία του ΠΔΑ,γνωρίζατε οτι δεν το δημιουργείτε εκ του μηδενος αλλα απο την συνεννωση δυο ιδρυματων ( που ειχαν περασει δια πυρός και σιδήρου για να φθασει η πολιτεια να τους πει οτι αξιζετε κατι παραπάνω)

    -Αρα κυριοι ανακοινώνετε διαδικασίες στο αέρα και προχωρήσατε στα τυφλά (ειχατε αγνοια !!!! προφανως οχι)

    -κρύψατε τοσο πολυ καλα,το μυστικο της αποκοπης του ομφάλιου λώρου με την προηγουμενη κατασταση- εσες κυριοι καθηγητες και διαπραγματευτες δεν καταλαβατε τίποτα ηη εισασταν γνωστες και δεν τολμησατε να βγειτε, να ενημερωστε και να καταγγείλετε την διαδικασία.Σήμερα καταλαβαινετε οτι δεν θα ειστε εσεις που θα καταλαβετε την θεση του καθηγητη Α’βαθμίδας,θα αξιολογηθειτε και οχι με μια απλη διαπιστωτικη πραξη ως να ειστε κοινοι δημοσιοι υπαλληλοι

    τωρα σας αναφέρω καποιες σκέψεις για την δομη των τμήματων κ.κ.καθηγητές

    -ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΏΝ και ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Η/Υ του νέου ΠΔΑ
    γιατί 2 σχολές και οχι τις διεθνως καταξιωμένες ροες μαθηματων

    Δεν προβληματισθηκατε γιατι το πολυτεχνειο και οι πολυτεχνικές σχολές δεν εχουν προβεί σε αντιστοιχο διαχωρισμο.Προσφατως, το τμημα Ηλεκτρονικων Μηχανικών του Πολυτεχνείου της κρήτης ζητησε και πετυχε την μετονομασία του σε σχολή Ηκεκτρολογων μηχανικών και μηχανικών Η/Υ και πολυ καλά έκανε για τους αποφοίτους του και την επαγγελματικη τους αποκατασταση και την προστασία των επαγγελαματικων τους δικαιωματων.

    Γιατι στο ΠΔΑ δεν εγινε δημιούργια πολυτεχνικής σχολής (οπως εχουν κανει οι ομοεθνείς μας στο πανεπιστημιο Λευκωσίας που ειναι 4ετους φοιτησεως)

    !!!! Δεν θα υπαρξει ποτε εγγραφη στο ΤΕΕ για τους αποφοιτους του ΠΔΑ ,παρα μονον σε μια παραλληλη κατασταση ετσι για να αποφυγουν τις φωνες.

    θα σας πω εγώ την εξηγηση

    Πολυτεχνείο και ΤΕΕ είναι η εξηγηση !!!! (πιστεψατε αλήθεια οτι μπορει να τους καπελώσετε….)

    Μετα απο 45 χρόνια,αντι να δημιουργήσετε τα τεχνολογικα πανεπιστημια ηη πανεπιστημια εφηρμοσμενων επιστημων οπως ητανε το σωστο πηγατε δια της πλαγιας να βολευτειτε.

    μετα απο ολα αυτα θα κατηφωρησουν δεκαδες διδασκοντες απο περιφερειακα πανεπιστημια για να καταλαβουν τις καθηγητικες θεσεις Α΄ βαθμιδας.

    καλες γιορτές σας ευχομαι

    ΥΓ σταματηστε την αφωνία σας και πάρτε θέση

  • 24 Δεκεμβρίου 2017, 02:44 | S.K.

    1. Πείτε μας πότε υπήρξε στο παρελθόν αναβάθμιση ιδρύματος χωρίς αυτοδίκαια ισότιμηση των πτυχίων και ένταξη των αποφοίτων στην κατηγορία ΠΕ;
    ΟΥΔΕΠΟΤΕ!
    Απλά θυμηθείτε!
    Βιομηχανική Θεσσαλονίκης, Γυμναστική Ακαδημία, Παιδαγωγική Ακαδημία, Εκκλησιαστικές Σχολές, Σχολές Αστυνομίας κλπ.
    Σημειωτέον ότι όλες οι παραπάνω άλλαξαν και επίπεδο εκπαίδευσης, ενώ σήμερα, δεν αλλάζουν βαθμίδα, αφού και τα ΤΕΙ και τα Πανεπιστήμια εντάσσονται στην ίδια (6η του ΕΠΠ).

    2. Γιατί να εξετασθούν οι φοτητές και οι παλαιότεροι απόφοιτοι μαθήματα για αναβάθμιση; Είχαν χειρότερο προγραμμα σπουδών η χαμηλότερης ποιότητας? Ξεχνάτε την υψηλή βαθμολογία κατά την αξιολόγηση από την ΑΔΙΠ? Υποτίθεται ότι ακόμα και η κυβέρνηση παραδέχθηκε το υψηλό επίπεδο των ΤΕΙ και προχωραει στην μετονομασία τους σε Πανεπιστήμια, αυτό ήταν και το βασικό τους επιχείρημα για το εν λόγω νομοσχέδιο.

    3. Μην ξεχνάμε ότι ο υπουργός δήλωσε ξεκάθαρα ότι δεν προβλέπεται τίποτε για τους πτυχιούχους των ΤΕΙ, παραμένουν ως έχουν, σε κατώτερη βαθμίδα από τα πανεπιστήμια.

    4. Φαντασθείτε απλά, ποια θα είναι η κατάσταση όταν αναγνωρισθούν και τα κολλέγια ως ισότιμα των πανεπιστημίων (ιδρύματα που πολλές φορες είναι επιπέδου λίγο πάνω από ΙΕΚ)!

  • 24 Δεκεμβρίου 2017, 01:04 | Ε΄.Λ.

    Είμαι μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο ΤΕΙ Αθήνας. Σε λίγο καιρό θα πάρω το πτυχίο μου το οποίο θα αναγράφει ένα Ίδρυμα που δεν θα υφίσταται. Δεν θα πρέπει να υπάρχει μία πρόβλεψη και για τα μεταπτυχιακά προγράμματα των σχολών. Ποιο το νόημα να παρακολουθώ κάτι που εν τι αύτη περιπτώσει δεν θα εχει κανένα αντίκρυσμα ούτε εργασιακά ούτε ακαδημαικα;;

  • 23 Δεκεμβρίου 2017, 23:14 | Πολιτικός Μηχανικός Msc

    Κύριε Υπουργέ,

    Οι πιέσεις που δέχεστε απο το επιμελητήριο είναι γνωστές σε όλους και ως ένα βαθμό είναι απόλυτα σαφές το ότι είναι δύσκολο λόγω συντεχνιακών συμφερόντων να κάνετε αυτό που ο ίδιος έχετε θέσει σαν ανάγκη. Το αυτονόητο. Αλλά είναι ιστορικής σημασίας το αν θα πράξετε επιτέλους το δίκαιο ή θα βάλετε ταφόπλακα σε όλους εμάς τους μηχανικούς, που σπουδάσαμε σε ιδρύματα τα οποία αποδεδειγμένα είναι ανώτερα απο πολλά ΑΕΙ, κλάσης ανώτερα απο πανεπιστήμια και Πολυτεχνεία του εξωτερικού, και όμως στην ίδια μας την χώρα δεν μπορούμε να αναγνωριστούμε-οχι για κάτι παραπάνω αλλα για αυτό ακριβώς για το οποίο σπουδάσαμε και κοπιάσαμε. Και προσοχή, αυτό ήταν κάτι που το μάθαμε αφού πρώτα είχαμε ξοδέψει τα 16000 μόρια μας σε μια σχολή που καθ’ όλα φαινόταν ποιοτική αλλα για κάποιον λόγο, δεν θα μπορούσαμε να έχουμε δικαιώματα. Παρόλα αυτά τελειώσαμε στα 4 χρόνια, κάναμε μεταπτυχιακα, διδακτορικά, δημοσιεύσεις, και παρόλα αυτά οχι απλά δεν λύνεται το θέμα, αλλά επισφραγίζεται αυτή η αδικία με τον χειρότερο τρόπο. Δεν γίνεται μια χώρα να αφήνει τα παιδιά της να σπουδάζουν για το τίποτα. Δεν γίνεται να εξαπατάς τους πολίτες σου έτσι.

    Για μια φορά σε αυτήν την χώρα, ας γίνει το δίκαιο.

  • 23 Δεκεμβρίου 2017, 20:53 | ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΠ.

    Είμαι μεταπτυχιακός φοιτητής στο ΤΕΙ Αθήνας και πρόκειται να αποφοιτήσω το 2018 , όταν δηλαδή η επόμενη φουρνιά μεταπτυχιακών φοιτητών θα αρχίζει στο ίδιο ίδρυμα , με άλλο όνομα, το ίδιο πρόγραμμα . Το πτυχίο που θα πάρω για γράφει επάνω με μεγάλα γράμματα ΤΕΙ Αθήνας .
    Σε λίγα χρόνια θα αναζητήσω δουλειά και θα πλασάρω το μεταπτυχιακό μου ως του ΤΕΙ Αθήνας . Παράλληλα ένας άλλος συνάδελφος, που θα έχει μπει μόλις 6 μήνες μετά από εμένα, θα πλασάρει στην αντίστοιχη δουλειά το μεταπτυχιακό του από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής πλέον . Ποιον θα διαλέξουν , εμένα ή τον συνάδελφο ? Εάν πάω να αναζητήσω δουλειά στο εξωτερικό και για να ελέγξουν τα πιστοποιητικά μου , αναζητήσουν την ιστοσελίδα της σχολής του ιδρύματος ΤΕΙ , πολύ απλά δεν θα την βρουν , γιατί δεν θα υπάρχει. Παράλογο και άδικο ?

  • 23 Δεκεμβρίου 2017, 20:52 | apofoitos tei

    Πρέπει να καταστεί σαφές τι διακυβεύεται με το εν λόγω Σχέδιο Νόμου!
    Αν δεν ληφθεί υπόψη αυτό που περιγράφω, με την ψήφισή του θα μιλάμε για το μεγαλύτερο πολιτικό έγκλημα που διαπράχτηκε ποτέ εις βάρος της Ανώτατης Εκπαίδευσης. Θα αποτελεί μία πράξη άμεσης εξόντωσης χιλιάδων συμπολιτών μας, αποφοίτων ΤΕΙ.

    Η βαρύτητα της απόφασης του κ. Πρωθυπουργού, τον Μάιο 17, να ιδρύσει, δια της συγχώνευσης των δύο ΑΕΙ ΤΤ, το νέο ΠΔΑ έθεσε αρχικώς τα θεμέλια για την επίτευξη ενός χρόνιου και καθόλα βάσιμου στόχου των ΑΕΙ ΤΤ και των φοιτητών-πτυχιούχων τους:
    Ο στόχος αυτός δεν ήταν άλλος από το να αποκτήσουν τα ΤΕΙ ξεκάθαρα, χωρίς «ναι μεν αλλά», τη θέση που τους αξίζει στην Ανώτατη Εκπαίδευση. Τη θέση που κατέχει ένα Πανεπιστήμιο στην Ανώτατη Εκπαίδευση και παλεύει συστηματικά να διακριθεί μεταξύ άλλων. Όλοι γνωρίζουμε, και μάλιστα ο ίδιος ο κ. Γαβρόγλου έχει αναφερθεί σε αυτό, ότι τα ΤΕΙ αντιμετωπίστηκαν τα τελευταία είκοσι χρόνια, εντελώς άδικα από την Πολιτεία και την ίδια την Κοινωνία. Είχαν έναν υβριδικό χαρακτήρα, γεγονός που τους απομείωνε δραματικά την πραγματική τους αξία. Το γεγονός αυτό, συνοδευόμενο από την απουσία Επαγγελματικών Δικαιωμάτων, δημιούργησε ένα τρομακτικό πρόβλημα στους αποφοίτους, κυρίως στις κάτωθι περιπτώσεις:

    1. Μηχανικός απόφοιτος ΤΕΙ δυστυχώς, χωρίς κανένα ουσιαστικό Επαγγελματικό Δικαίωμα, ήταν εντελώς στον «αέρα», χωρίς επαγγελματική ταυτότητα, χωρίς να έχει την παραμικρή στήριξη από τον αρμόδιο τεχνικό φορέα της Χώρας. Αποτέλεσμα, οι Πτυχιούχοι Μηχανικοί να μην μπορούν αν εργαστούν ως Ελεύθεροι Επαγγελματίες, να μην μπορούν δηλαδή να ενταχθούν σωστά στην Ελληνική Οικονομία και φυσικά στην ίδια την Κοινωνία. Ποια Ευρωπαϊκή Χώρα το επιτρέπει αυτό; Φανταστείτε ότι εκατοντάδες Μηχανικοί από ΤΕΙ έχουν ήδη εγγραφεί ως Chartered Engineers σε Επιμελητήρια άλλων χωρών (GBR, DEU, AUT) αλλά στην ίδια τους τη Χώρα αυτό παραμένει αδύνατο!!!

    2. Στο Ελληνικό Δημόσιο διατηρείται ακόμη η διάκριση ΠΕ/ΤΕ. Και ενώ υπάρχουν νόμοι που αναφέρουν ότι σε όλες τις θέσεις ευθύνης δύνανται να προΐστανται υπάλληλοι και των δύο κατηγοριών, στο 90% των θέσεων το δικαίωμα αυτό έχουν ΜΟΝΟ οι υπάλληλοι κατηγορίας ΠΕ!! Αυτό το φαινόμενο σε ποια άλλη Ευρωπαϊκ χώρα με Σύνταγμα υπάρχει; Ποια άλλη χώρα αποκλείει ή μάλλον καταστρέφει υπαλλήλους Ανώτατης Εκπαίδευσης, και μάλιστα ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ, με αυτόν τον τρόπο; Ο ίδιος ο κ. Γαβρόγλου στον πρόσφατο Οργανισμό που εξέδωσε, στις θέσεις Γενικών Διευθυντών απέκλεισε εντελώς του υπαλλήλους ΤΕ, ενώ οι θέσεις είναι για υπαλλήλους κατηγορίας ΠΕ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ. Δηλαδή κάτι πιο εξευτελιστικό και υποτιμητικό δεν θα μπορούσε να θεσπιστεί για μια τόσο μεγάλη μερίδα υπαλλήλων του Υπουργείου Παιδείας. Δηλαδή όλοι οι πτυχιούχοι ΠΕ, ανεξαρτήτως ειδικότητας και λοιπών προσόντων, είναι ανώτεροι από τους υπαλλήλους ΤΕ, ανεξαρτήτως προσόντων.

    Επομένως, πώς τολμά ο κ. Υπουργός και μας λέει ότι μόνο το θέμα κύρους παραμένει ανοιχτό; Τον ρατσισμό και τον αποκλεισμό των χιλιάδων υπαλλήλων ΤΕ στο Ελληνικό Δημόσιο τον ξεχνάει; Τώρα με την κινητικότητα, ΟΛΕΣ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΑΦΟΡΟΥΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΠΕ. Οι ΤΕ είναι αποκλεισμένοι. Τι και αν έχουν μεταπτυχιακά ή διδακτορικά. Είναι, για την Κυβέρνηση, defacto ΥΠΟΔΕΕΣΤΕΡΟΙ ή καλύτερα ανεπαρκείς για να διεκδικήσουν μία θέση ευθύνης.

    Όλα αυτά τα προβλήματα θα επέλυε το ΠΔΑ. Θα γινόντουσαν όλοι οι απόφοιτοι ΤΕΙ (με τις προϋποθέσεις που υποτίθεται ότι θα θέτατε) πτυχιούχοι κατηγορίας ΠΕ και ως ισότιμοι πολίτες θα είχαν πρόσβαση στην εργασία ανάλογη των προσόντων τους.

    Απευθυνόμενος στον κ. Υπουργό, θα ήθελα να του πω ότι είμαι Μηχανικός από ΤΕΙ, με MSc από Πανεπιστήμιο στην Αγγλία και PhD από Πανεπιστήμιο της Ελλάδας. Είμαι γραμμένος σε δύο τεχνικά επιμελητήρια της Ευρώπης (Ηνωμένου Βασιλείου και Γερμανίας) στην ανώτερη βαθμίδα μηχανικού. Παρόλα αυτά ΔΕΝ μπορώ να διεκδικήσω καμία θέση ευθύνης στο Υπουργείο που εργάζομαι, γιατί στον πρόσφατο Οργανισμό που εκδόθηκε το 2017, όλες οι θέσεις της ειδικότητάς μου έχουν απονεμηθεί στους υπαλλήλους ΠΕ. Επίσης το ΤΕΕ δεν με δέχεται ούτε απέξω να περάσω, ακόμη και με MSc και PhD σε engineering!!!!

    Άρα τι με συμβουλεύετε να κάνω;
    Μήπως περιμένετε να κατανοήσω τη δήλωσή σας ότι «Είναι κάτι που το σκεφτήκαμε, αλλά δεν υπάρχει δυνατότητα πλέον. Θα παραμείνουν λοιπόν, ως έχουν».
    Κάνω υπομονή 10 χρόνια τώρα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ψυχολογία μου και κυρίως για την καριέρα μου. Αλήθεια τι με συμβουλεύετε; Περίμενα μια δικαίωση αρκετά χρόνια τώρα. Τι με συμβουλεύετε;
    Χωράει ο νους μου άλλη απογοήτευση άραγε;

    Αν εσείς δεν μπορείτε να καταλάβετε, δεν έχω τότε καμία ελπίδα.
    Γιατί αφενός η Ακαδημαϊκή κοινότητα των ΤΕΙ δεν πρόκειται να προασπίσει το συμφέρον των φοιτητών/αποφοίτων και αφετέρου η σημερινή αντιπολίτευση (στο σύνολό της) είναι μέρος του συστήματος της μεταπολίτευσης, που έχτισε και εδραίωσε όλες τις παραπάνω δυσμενείς και άδικες πρακτικές!

  • 23 Δεκεμβρίου 2017, 20:36 | ΛΙΑ Φ.

    Αξιότιμε κ. Υπουργέ, θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω ότι έχω ενταχθεί στο τμήμα Αισθητικής και Κοσμητολογίας του Τει Αθήνας από επιλογή για πολλούς λόγους (άμεση επαγγελματική απορρόφηση, γνωστικό αντικείμενο κλπ) και έχοντας ήδη αποφοιτήσει από ΑΕΙ, θα μπορούσα λοιπόν, συγκρίνοντας, να πω ότι το τμήμα αυτό δεν υστερεί σε ακαδημαϊκότητα και επιστημονικότητα. Προσφέρει επιστημονικές γνώσεις στους αποφοίτους για την επαγγελματική τους ζωή και πάνω από όλα στον Άνθρωπο τον οποίο υπηρετεί. Σας ευχαριστώ.

  • 23 Δεκεμβρίου 2017, 20:06 | Αλέξανδρος Γαργ.

    Πρέπει να καταστεί σαφές τι διακυβεύεται με το εν λόγω Σχέδιο Νόμου!
    Αν δεν ληφθεί υπόψη αυτό που περιγράφω, με την ψήφισή του θα μιλάμε για το μεγαλύτερο πολιτικό έγκλημα που διαπράχτηκε ποτέ εις βάρος της Ανώτατης Εκπαίδευσης. Θα αποτελεί μία πράξη άμεσης εξόντωσης χιλιάδων συμπολιτών μας, αποφοίτων ΤΕΙ.

    Η βαρύτητα της απόφασης του κ. Πρωθυπουργού, τον Μάιο 17, να ιδρύσει, δια της συγχώνευσης των δύο ΑΕΙ ΤΤ, το νέο ΠΔΑ έθεσε αρχικώς τα θεμέλια για την επίτευξη ενός χρόνιου και καθόλα βάσιμου στόχου των ΑΕΙ ΤΤ και των φοιτητών-πτυχιούχων τους:
    Ο στόχος αυτός δεν ήταν άλλος από το να αποκτήσουν τα ΤΕΙ ξεκάθαρα, χωρίς «ναι μεν αλλά», τη θέση που τους αξίζει στην Ανώτατη Εκπαίδευση. Τη θέση που κατέχει ένα Πανεπιστήμιο στην Ανώτατη Εκπαίδευση και παλεύει συστηματικά να διακριθεί μεταξύ άλλων. Όλοι γνωρίζουμε, και μάλιστα ο ίδιος ο κ. Γαβρόγλου έχει αναφερθεί σε αυτό, ότι τα ΤΕΙ αντιμετωπίστηκαν τα τελευταία είκοσι χρόνια, εντελώς άδικα από την Πολιτεία και την ίδια την Κοινωνία. Είχαν έναν υβριδικό χαρακτήρα, γεγονός που τους απομείωνε δραματικά την πραγματική τους αξία. Το γεγονός αυτό, συνοδευόμενο από την απουσία Επαγγελματικών Δικαιωμάτων, δημιούργησε ένα τρομακτικό πρόβλημα στους αποφοίτους, κυρίως στις κάτωθι περιπτώσεις:

    1. Μηχανικός απόφοιτος ΤΕΙ δυστυχώς, χωρίς κανένα ουσιαστικό Επαγγελματικό Δικαίωμα, ήταν εντελώς στον «αέρα», χωρίς επαγγελματική ταυτότητα, χωρίς να έχει την παραμικρή στήριξη από τον αρμόδιο τεχνικό φορέα της Χώρας. Αποτέλεσμα, οι Πτυχιούχοι Μηχανικοί να μην μπορούν αν εργαστούν ως Ελεύθεροι Επαγγελματίες, να μην μπορούν δηλαδή να ενταχθούν σωστά στην Ελληνική Οικονομία και φυσικά στην ίδια την Κοινωνία. Ποια Ευρωπαϊκή Χώρα το επιτρέπει αυτό; Φανταστείτε ότι εκατοντάδες Μηχανικοί από ΤΕΙ έχουν ήδη εγγραφεί ως Chartered Engineers σε Επιμελητήρια άλλων χωρών (GBR, DEU, AUT) αλλά στην ίδια τους τη Χώρα αυτό παραμένει αδύνατο!!!

    2. Στο Ελληνικό Δημόσιο διατηρείται ακόμη η διάκριση ΠΕ/ΤΕ. Και ενώ υπάρχουν νόμοι που αναφέρουν ότι σε όλες τις θέσεις ευθύνης δύνανται να προΐστανται υπάλληλοι και των δύο κατηγοριών, στο 90% των θέσεων το δικαίωμα αυτό έχουν ΜΟΝΟ οι υπάλληλοι κατηγορίας ΠΕ!! Αυτό το φαινόμενο σε ποια άλλη Ευρωπαϊκ χώρα με Σύνταγμα υπάρχει; Ποια άλλη χώρα αποκλείει ή μάλλον καταστρέφει υπαλλήλους Ανώτατης Εκπαίδευσης, και μάλιστα ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ, με αυτόν τον τρόπο; Ο ίδιος ο κ. Γαβρόγλου στον πρόσφατο Οργανισμό που εξέδωσε, στις θέσεις Γενικών Διευθυντών απέκλεισε εντελώς του υπαλλήλους ΤΕ, ενώ οι θέσεις είναι για υπαλλήλους κατηγορίας ΠΕ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ. Δηλαδή κάτι πιο εξευτελιστικό και υποτιμητικό δεν θα μπορούσε να θεσπιστεί για μια τόσο μεγάλη μερίδα υπαλλήλων του Υπουργείου Παιδείας. Δηλαδή όλοι οι πτυχιούχοι ΠΕ, ανεξαρτήτως ειδικότητας και λοιπών προσόντων, είναι ανώτεροι από τους υπαλλήλους ΤΕ, ανεξαρτήτως προσόντων.

    Επομένως, πώς τολμά ο κ. Υπουργός και μας λέει ότι μόνο το θέμα κύρους παραμένει ανοιχτό; Τον ρατσισμό και τον αποκλεισμό των χιλιάδων υπαλλήλων ΤΕ στο Ελληνικό Δημόσιο τον ξεχνάει; Τώρα με την κινητικότητα, ΟΛΕΣ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΑΦΟΡΟΥΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΠΕ. Οι ΤΕ είναι αποκλεισμένοι. Τι και αν έχουν μεταπτυχιακά ή διδακτορικά. Είναι, για την Κυβέρνηση, defacto ΥΠΟΔΕΕΣΤΕΡΟΙ ή καλύτερα ανεπαρκείς για να διεκδικήσουν μία θέση ευθύνης.

    Όλα αυτά τα προβλήματα θα επέλυε το ΠΔΑ. Θα γινόντουσαν όλοι οι απόφοιτοι ΤΕΙ (με τις προϋποθέσεις που υποτίθεται ότι θα θέτατε) πτυχιούχοι κατηγορίας ΠΕ και ως ισότιμοι πολίτες θα είχαν πρόσβαση στην εργασία ανάλογη των προσόντων τους.

    Απευθυνόμενος στον κ. Υπουργό, θα ήθελα να του πω ότι είμαι Μηχανικός από ΤΕΙ, με MSc από Πανεπιστήμιο στην Αγγλία και PhD από Πανεπιστήμιο της Ελλάδας. Είμαι γραμμένος σε δύο τεχνικά επιμελητήρια της Ευρώπης (Ηνωμένου Βασιλείου και Γερμανίας) στην ανώτερη βαθμίδα μηχανικού. Παρόλα αυτά ΔΕΝ μπορώ να διεκδικήσω καμία θέση ευθύνης στο Υπουργείο που εργάζομαι, γιατί στον πρόσφατο Οργανισμό που εκδόθηκε το 2017, οι συντεχνίες «δούλεψαν» και όλες οι θέσεις της ειδικότητάς μου έχουν απονεμηθεί στους υπαλλήλους ΠΕ. Επίσης το ΤΕΕ δεν με δέχεται ούτε απέξω να περάσω, ακόμη και με MSc και PhD σε engineering!!!!

    Άρα τι με συμβουλεύετε να κάνω;
    Μήπως περιμένετε να κατανοήσω τη δήλωσή σας ότι «Είναι κάτι που το σκεφτήκαμε, αλλά δεν υπάρχει δυνατότητα πλέον. Θα παραμείνουν λοιπόν, ως έχουν».
    Κάνω υπομονή 10 χρόνια τώρα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ψυχολογία μου και κυρίως για την καριέρα μου. Αλήθεια τι με συμβουλεύετε; Περίμενα μια δικαίωση αρκετά χρόνια τώρα. Τι με συμβουλεύετε;
    Χωράει ο νους μου άλλη απογοήτευση άραγε;

    Αν εσείς δεν μπορείτε να καταλάβετε, δεν έχω τότε καμία ελπίδα.
    Γιατί αφενός η Ακαδημαϊκή κοινότητα των ΤΕΙ δεν πρόκειται να προασπίσει το συμφέρον των φοιτητών/αποφοίτων και αφετέρου η σημερινή αντιπολίτευση (στο σύνολό της) είναι μέρος του συστήματος της μεταπολίτευσης, που έχτισε και εδραίωσε όλες τις παραπάνω δυσμενείς και άδικες πρακτικές!

  • 23 Δεκεμβρίου 2017, 19:51 | Πετρόπουλος Δημήτριος

    Κύριε Υπουργέ,

    Όσον αφορά το άρθρο 5, όπως προαναφέρθηκαν και πολλοί σχολιάζοντες, θα πρέπει να προστεθεί για το τμήμα Βιοϊατρικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής ο όρος των κατευθύνσεων και να διευκρινιστεί και η απορρόφηση όλων των
    φοιτητών των τμημάτων της ΣΕΥΠ που θα συντελέσουν το εν λόγω νέο τμήμα, δηλαδή των τμημάτων Αισθητικής και Κοσμητολογίας , Ακτινολογίας και Ακτινοθεραπείας ,Ιατρικών Εργαστηρίων ,Οδοντικής Τεχνολογίας, Οπτικής και Οπτομετρίας.

    Ουσιαστικά ζητάμε:

    ΑΡΘΡΟ 5 : Θα πρέπει οπωσδήποτε να προστεθεί η επικείμενη έκδοση Π.Δ. για την ίδρυση των κατευθύνσεων Αισθητικής και Κοσμητολογίας , Ακτινολογίας και Ακτινοθεραπείας ,Ιατρικών Εργαστηρίων ,Οδοντικής Τεχνολογίας, Οπτικής και Οπτομετρίας στο Τμήμα Βιοϊατρικών Επιστημών σύμφωνα με το Ν. 4485/2017.
    Επιπροσθέτως θα πρέπει να διευκρινισθεί και να αποσαφηνισθεί πλήρως και η ένταξη των φοιτητών των απορροφούμενων Tμημάτων των ΤΕΙ στις αντίστοιχες κατευθύνσεις του νεοιδρυόμενου Τμήματος Βιοϊατρικών Επιστημών.
    Ενώ αναφέρεται στο άρθρο 5 η ένταξη των φοιτητών των απορροφούμενων τμημάτων ΤΕΙ σύμφωνα με την αντιστοιχία της περίπτωσης β. της παραγράφου 1 του άρθρου 4 – δηλαδή η ένταξη των φοιτητών σύμφωνα με την αντιστοιχία ένταξης των μελών Δ.Ε.Π. στο Τμήμα Βιοϊατρικών Επιστημών, δεν αναφέρεται η ένταξη των φοιτητών των απορροφούμενων τμημάτων στις αντίστοιχες κατευθύνσεις του Τμήματος Βιοϊατρικών Επιστημών

  • 23 Δεκεμβρίου 2017, 19:20 | Τζανακάκη Κέλλυ

    Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

    Κρίνουμε απαραίτητο να προστεθούν τα ακόλουθα:
    – στο άρθρο 2 πρέπει οπωσδήποτε να προστεθεί το εξής: για τα απορροφώμενα τμήματα που απαρτίζουν το τμήμα βιοιατρικών επιστημών κατ’ αναλογία της περ. β παρ.1 αρ.4 του παρόντος επίκεται έκδοση προεδρικού διατάγματος βάσει του ν. 4485/2017 το οποίο θα ιδρύει τις κατευθύνσεις του νέου τμήματος, όπως αυτές διαμορφώνονται από τους τίτλους ενός εκάστου των απορροφώμενων τμημάτων, ήτοι κατευθύνσεις 1) Ιατρικών εργαστηρίων, 2) Οπτικής – Οπτομετρίας, 3) Ακτινολογίας – Ακτινοθεραπείας, 4) Οδοντικής Τεχνολογίας και 5) Αισθητικής – Κοσμητολογίας. Επίσης, πρέπει στο σώμα του νόμου να προστεθεί το χρονικό πλαίσιο μέσα στο οποίο θα εκδοθεί το ως άνω προεδρικό διάταγμα που θα καθορίζει τις κατευθύνσεις.
    – στο άρθρο 5 πρέπει οπωσδήποτε να προστεθεί το εξής: οι ήδη φοιτούντες στα τμήματα που συγχωνεύονται δια απορροφήσεως εντάσσονται και στις αντίστοιχες κατευθύνσεις του νέου τμήματος βιοιατρικών επιστημών, όπως αυτές θα διαμορφωθούν/ιδρυθούν, βάσει του προεδρικού διατάγματος. Επίσης, πρέπει στο σώμα του νόμου να προστεθεί το χρονικό πλαίσιο μέσα στο οποίο θα εκδοθεί το ως άνω προεδρικό διάταγμα που θα καθορίζει τις κατευθύνσεις.

    Φοιτητρια Τμήματος Αισθητικής – Κοσμητολογίας

  • 23 Δεκεμβρίου 2017, 17:39 | Βαλάντης

    Ισοτίμηση πτυχίων! Όχι άλλο «διαίρει και βασίλευε» στην τριτοβάθμια εκπαίδευση!

  • 23 Δεκεμβρίου 2017, 17:38 | ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ

    Ως φοιτητής μεταπτυχιακού τμήματος ΤΕΙ, θεωρώ απαράδεκτο να μου δύνεται η δυνατότητα να λάβω πτυχίο με τίτλο Πανεπιστημίου, από την στιγμή που όταν αποφοιτήσω η σχολή μου θα είναι Πανεπιστήμιο και όχι ΤΕΙ . Σκεφτείτε μακροπρόθεσμα, μετά από 5 ή δέκα χρόνια , τι αντίκρισμα θα έχει ο τίτλος μου όταν θα έχει πια ξεχαστεί ακόμα και η λέξη ΤΕΙ για την συγκεκριμένη σχολή. Είναι απαραίτητο, τουλάχιστον για τους ήδη φοιτούντες, να δίνεται η δυνατότητα , ακόμα και με επιπλέον μαθήματα , να λάβουν τον νέο τίτλο. Θα είναι αδικία η επόμενη φουρνιά φοιτητών που θα πληρώσει τα ίδια δίδακτρα, θα έχει τους ίδιους καθηγητές και θα κάνει τα ίδια μαθήματα, στον ίδιο χώρο, να έχει αυτό το αβαντάζ. Παρακαλώ διορθώστε το ΑΜΕΣΑ.

  • 23 Δεκεμβρίου 2017, 16:53 | Απόφοιτος ΤΕΙ Αθήνας

    ΙΣΟΤΙΜΗΣΗ ΠΤΥΧΙΩΝ ΤΕΙ ΜΕ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

    Η απουσία ύπαρξης διαδικασίας ισοτίμησης των πτυχίων στο παρόν σ/ν προσκρούει σε μία σειρά συνταγματικών διατάξεων και πρωτίστως αυτών του άρθρου 4 του Συντάγματος. Δεν είναι σε καμία περίπτωση δυνατή η εξαίρεση της λήψης πτυχίου από έναν απόφοιτο και η ταυτόχρονη δυνατότητα σε έναν φοιτητή να λάβει πτυχίο πανεπιστημίου, αφού και οι δύο εισήχθησαν στο ίδιο εκπαιδευτικό ίδρυμα (ΝΠΔΔ) με την ίδια ακριβώς διαδικασία! Το μόνο που θα επιτευχθεί με την απουσία σχετικής διάταξης δια της οποίας θα δίνεται η δυνατότητα σε έναν απόφοιτο να λάβει πανεπιστημιακό τίτλο όπως και οι υπάρχοντες φοιτητές των ΤΕΙ Πειραιά και Αθήνας, θα είναι οι μαζικές προσφυγές από απόφοιτους όχι μόνο στην ελληνική δικαιοσύνη, αλλά και στα αρμόδια δικαστήρια της ΕΕ με αποτέλεσμα η χώρα για ακόμη μια φορά να βρεθεί αντιμέτωπη με μεγάλα πρόστιμα! Για τους λόγους αυτούς καλείστε άμεσα να προβείτε σε διόρθωση των εν λόγω διατάξεων του σ/ν και να συμπεριληφθεί σε αυτές διαδικασία ισοτίμησης των πτυχίων των αποφοίτων!

  • 23 Δεκεμβρίου 2017, 16:16 | Καλουδη

    Επιτέλους τα ΤΕΙ γίνονται ουσιαστικά ανώτατη εκπαίδευση.
    Μπραβο! Όμως οι παλαιοί απόφοιτοι θα μείνουν με το πτυχίο των ΤΕΙ?
    Και μη μου πείτε ότι έχουν την ίδια αξία γιατί στο Δημόσιο, οι περισσότεροι οργανισμοί που γινονται στις θέσεις ευθύνης βάζουν υπαλληλους Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. Κι ας υπαρχει ο Νομος 4369/2016 που οι θεσεις μεχρι και Γεν Διευθυντών επιτρέπεται να καλύπτονται από υπαλληλους ΠΕ η ΤΕ κατηγορίας
    Πρέπει οπωσδήποτε να ρυθμιστεί το θέμα γιατί είναι άδικο να τρέχουμε στα δικαστήρια.Να γίνει κάτι αντίστοιχο με τα πτυχια ΚΑΤΕΕ που πήραν ισοτιμία ΤΕΙ.

  • 23 Δεκεμβρίου 2017, 15:56 | Βικτωρ Πολίτης

    Κύριοι μου επιτρέπετε μερικες ερωτήσεις ;

    Πρώτον υπήρξε στο παρελθόν αναβάθμιση ιδρύματος χωρίς αυτόματη ισότιμηση των αποφοίτων;;; -και σημειωτέον ότι μιλάμε για αλλαγή βαθμίδας και όχι για την περίπτωση των εν λόγω ΤΕΙ που είναι στην ίδια.

    Δεύτερον, γιατί να δόσουν οι απόφοιτοι μαθήματα για αναβάθμιση; είχαν μικρότερο προγραμμα σπουδών η λιγότερο ποιοτικό; – υποτίθεται οτι ακόμα κ η κυβέρνηση παραδέχτηκε το υψηλό επίπεδο των ΤΕΙ και προχωραει στην μετονομασία τους σε πανεπιστήμια, αυτό ήταν και το βασικό τους επιχείρημα για το εν λόγω νομοσχέδιο

    Λογική θα έχει η οποία διαδικασία ισοτιμησης μόνον αν το ΠΔΑ γίνει πολύτεχνικό ίδρυμα, πέντε ετών, σε άλλη περίπτωση πλην της αυτόματης ισότιμησης θα έχουμε την ολοκλήρωση της γνωστής συντεχνίας της παιδείας με την σταδιακή κατάργηση ή την υποβάθμιση του θεσμού των τεχνολογικών ιδρυμάτων.

    Ενός παγκόσμιου θεσμού. Μην ξεχνάμε ότι μερικά απ τα μεγαλύτερα ανώτατα ιδρύματα του κόσμου είναι τεχνολογικά (MIT, California Technological Institute κτλ)

    Μην ξεχνάμε επίσης ότι ο υπουργός δήλωσε ξεκάθαρα ότι δεν προβλέπεται τπτ για τους πτυχιούχους των ΤΕΙ, μένουν ως έχουν, κατώτεροι από όλα τα πανεπιστήμια, ενώ οι πτυχιούχοι απ’ τα ίδια ιδρύματα με άλλο όνομα ισότιμα με τα ελληνικά πανεπιστήμια. Φανταστείτε ποια η θέση τους όταν αναγνωριστούν και τα κολλέγια ως ισότιμα των πανεπιστημίων (ιδρύματα που πολλές φορες είναι επιπέδου λίγο πάνω από ΙΕΚ).

    Από το 2001 επίσημα τα ΤΕΙ είναι ΑΕΙ 4 ετών, δεν μπορούν οι απόφοιτοι έστω από το 2001 και μετά να ισοτιμηθούν; (αν και η αλήθεια είναι ότι και πριν το 2001 υπήρχε πολύ υψηλό επίπεδο και δη στην ΣΤΕΦ), Δεν μπορούν ούτε καν αυτοί που έχουν μεταπτυχιακό τίτλο; Πολλές οι λογικές λύσεις, καμμία όμως δεν συνάδει με τα γνωστά συμφέροντα και τις γνωστές συντεχνίες.

    Αυτό ομως που συνάδει και που νομίζω ότι θα γίνει, είναι η «αναβάθμιση» (εντός πολλών εισαγωγικών πάντα) κάποιον ΤΕΙ, η υποβάθμιση των υπόλοιπων όπως και των εκατοντάδων χιλιάδων αποφοίτων για να ικανοποιηθεί μια και καλή η γνωστή συντεχνία που δεν ήθελε τον ανταγωνισμό των τεχνολογικων ιδρύματων και των χιλιάδων επιστημόνων που αυτά παράγουν απ’ την ίδρυση τους μέχρι και σήμερα.

  • 23 Δεκεμβρίου 2017, 15:54 | Αποφοτος Τει Αθηνας 2004

    Καλημερα σας κ.Υπουργε. Ειναι αδικο να μην προβλεπεται κατι για τους αποφοιτους προηγουμενων χρονων.Τρομερα αδικο.Ενας νομος πρεπει να εξυπηρετει το γενικο αισθημα δικαιου και με το να μην προβλεπεται κατι τετοιο αποτελει καταφωρη αδικια.Οσοι εμπιστευτηκαν αυτη την κυβερνηση για να τους κυβερνησει πιστεψαν οτι τετοιου ειδους αδικιες δεν θα υπηρχαν.Δυστυχως με το να αφηνετε εξω τους αποφοιτους απλα μας κανετε να πιστεψουμε οτι τελικα σε αυτη τη χωρα ποτε μα ποτε δεν θα αλλαξει κατι.Δυστυχως η θα πρεπει να μαθουμε να ζουμε με την αδικια η το πιο ορθο να αλλαξουμε χωρα και ας μην ειναι πλεον επιλογη μας.Τοσοι χιλιαδες αποφοιτοι των 2 ΤΕΙ δεν εχουν αξια για να υπαρξει μια προνοια για αυτους?Ομολογω οτι δεν επεσα απο τα συννεφα μιας και στην Ελλαδα μας η δικαιοσυνη-ισοτητα σταματησε στην Αρχαια Ελλαδα.Καλες γιορτες απο ενα αποφοιτο του ΤΕΙ Αθηνας που παρακολουθησε τα ιδια μαθηματα με τον μελλοντικο αποφοιτο του ΠΔΑ αλλα βιαστηκε να τελειωσει τις σπουδες του γιατι το κοστος ηταν δυσβαστακτο.Γεια σας και μην απορρειτε με το επομενο αποτελεσμα της καλπης.

  • 23 Δεκεμβρίου 2017, 15:43 | Μαγγανάς Δημήτριος

    Πριν την ολοκλήρωση της Δημόσιας Διαβούλευσης ανακοινώνεται από το Υπουργείο (κατ’αλλους δηλωση κ. Υπουργού ηη κύκλων του) η αδυναμία ισοτίμισης των παλαιών Πτυχιούχων.

    Εύχομαι να ειναι fake news γιατι εαν δεν είναι τα δικαστηρια θα εχουν αρκετη δουλειά

    Μας καταργεί τα σχολεια που τελειώσαμε και μας λεει εξω απο εδω τώρα,οτι ητανε να μας δώσετε , το δώσατε.

    Εγω αγαπητοί φίλοι δεν παρακαλάω για την ισοτίμηση μου , την απαιτω και θα την διεκδικήσω μεχρι και το Ευρωπαικό Δικαστήριο

    Το καλυτερο θα είναι εαν πραγματι αυτα επαληθευθουν, να σταματησει η ολη διαδικασία και να παραμείνουμε αυτονομοι και να εχουμε ενα προβλημα μονο …. τους τσακωμους μας με το ΤΕΕ που εχει καταστει πλεον Εθιμικο Δικαιο.

    ΥΓ Αλήθεια οι μεχρι τώρα λαλίστατοι καθηγητές δεν εχουν να πουν τίποτα για τις 5 προυποθέσεις που ειχαν θεσει για να προχωρήσει η διαδικασία … ελπιζω οτι αιτία για την αφωνία τους ειναι οι γιορτινές μέρες

    καλα χριστούγεννα και καλη χρονια με υγεία σε ολους

    μετα προσήκοντος σεβασμού

    Μαγγανάς Δημήτριος

  • 23 Δεκεμβρίου 2017, 15:10 | Νικόλαος

    Κύριε Υπουργέ
    Διαβάζοντας το νομοσχέδιο που θέτετε προς διαβούλευση και τις δηλώσεις περί αποκλεισμού των αποφοίτων, αντιλαμβανόμαστε πλέον όλοι, ότι το νόημα αυτών των κινήσεων περί Π.Δ.Α. έχει τους παρακάτω αρχικούς στόχους:
    α) το λουκέτο στις 2 ανώτατες σχολές ΤΕΙ Αθήνας και ΑΕΙ Πειραιά Τ.Τ. και την πλήρη απαξίωση των αποφοίτων τους
    β) τον περιορισμό των αντιδράσεων, των καθηγητών με την τοποθέτηση τους σε προσωποπαγείς θέσεις αλλά και των φοιτητών με την δυνατότητα στο μέλλον να αποκτήσουν πτυχίο μιας άλλης σχολής.
    Τα 2 αυτά Α.Ε.Ι. που κλείνετε αξιολογήθηκαν ως κορυφαία από την ΑΔΙΠ, όχι το ανύπαρκτο ακόμα Π.Δ.Α. και φυσικά αξιολόγηση χωρίς τους καθηγητές, τους φοιτητές και τους αποφοίτους δεν γίνεται!
    Τι είναι αυτό κύριε Υπουργέ που δεν επιτρέπει να «αποκτήσουν πτυχίο ΑΕΙ» οι απόφοιτοι των σχολών που μετονομάζονται, όταν αυτό επιβάλλεται εκτός από την κοινή λογική και από το Νόμο; Μήπως οι γνωστοί ολιγάρχες που επέβαλαν τα περιγέλαστα «γκερκομάστερ» πέρα από κάθε λογική και κατά παράβαση όλων των Ευρωπαϊκών και διεθνών πρακτικών ;

  • 23 Δεκεμβρίου 2017, 13:42 | Θεόδωρος Ζ

    Ποια η έννοια της δια βίου μάθησης όταν στερείται το δικαίωμα σε αποφοίτους παλαιοτέρων ετών του ιδίου ιδρύματος να εγγραφούν, μέσω της όποιας διαδικασίας κριθεί βέλτιστη,ώστε να παρακολουθήσουν και να εξεταστούν σε κάποια επιπλέον μαθήματα και να λάβουν επιπλέον διδακτικές μονάδες και να αναβαθμίσουν τα πτυχία τους ;

    Είναι δυνατόν πχ ένας παλαιότερος απόφοιτος του ΤΕΙ Αθηνών, με ένα μεταπτυχιακό ή με διδακτορικό να θεωρείται υποδεέστερος από έναν νέο απόφοιτο, ο οποίος απλώς έτυχε να μην έχει λάβει το πτυχίο του κατά την ημέρα ίδρυσης του νέου φορέα;

  • 23 Δεκεμβρίου 2017, 12:55 | ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΤΕΙ

    Μόλις διάβασα στο esos.gr ότι ο Υπουργός δήλωσε ότι δε θα γίνει καμία ισοτιμία πτυχίων πτυχιούχων ΤΕΙ με το ΠΔΑ. Απαράδεκτο. Αδικία. Μεγάλη αδικία. Μισές δουλειές και πρόχειρες. Κρίμα. Τζάμπα η χαρά μας και το αίσθημα δικαίωσης.

  • 23 Δεκεμβρίου 2017, 12:46 | ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΑΕΙ ΠΕΙΡΑΙ ΤΤ

    Kύριε Πρωθυπουργέ και Υπουργέ,

    Αιτιολογήστε μας πλήρως με πειστικά επιχειρήματα σε μια δημόσια συνέντευξη,εάν βέβαια σας δίνουν την άδεια και σας επιτρέπουν οι Πανεπιστημιακοί και τον κύριο Πρωθυπουργό το ΤΕΕ,γιατί δεν είναι δυνατή η ισοτίμηση-αντιστοιχία των πτυχίων;

    Επιπροσθέτως, οι πρυτάνεις των δύο ΤΕΙ και ένα μεγάλο μέρος των καθηγητών θα έπρεπε να ντρέπονται γ αυτό το όνειδος που επιτρέπουν να συμβεί!

  • 23 Δεκεμβρίου 2017, 12:42 | Πηνελόπη

    Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

    Κρίνουμε απαραίτητο να προστεθούν τα ακόλουθα:
    – στο άρθρο 2 πρέπει οπωσδήποτε να προστεθεί το εξής: για τα απορροφώμενα τμήματα που απαρτίζουν το τμήμα βιοιατρικών επιστημών κατ’ αναλογία της περ. β παρ.1 αρ.4 του παρόντος επίκεται έκδοση προεδρικού διατάγματος βάσει του ν. 4485/2017 το οποίο θα ιδρύει τις κατευθύνσεις του νέου τμήματος, όπως αυτές διαμορφώνονται από τους τίτλους ενός εκάστου των απορροφώμενων τμημάτων, ήτοι κατευθύνσεις 1) Ιατρικών εργαστηρίων, 2) Οπτικής – Οπτομετρίας, 3) Ακτινολογίας – Ακτινοθεραπείας, 4) Οδοντικής Τεχνολογίας και 5) Αισθητικής – Κοσμητολογίας. Επίσης, πρέπει στο σώμα του νόμου να προστεθεί το χρονικό πλαίσιο μέσα στο οποίο θα εκδοθεί το ως άνω προεδρικό διάταγμα που θα καθορίζει τις κατευθύνσεις.
    – στο άρθρο 5 πρέπει οπωσδήποτε να προστεθεί το εξής: οι ήδη φοιτούντες στα τμήματα που συγχωνεύονται δια απορροφήσεως εντάσσονται και στις αντίστοιχες κατευθύνσεις του νέου τμήματος βιοιατρικών επιστημών, όπως αυτές θα διαμορφωθούν/ιδρυθούν, βάσει του προεδρικού διατάγματος. Επίσης, πρέπει στο σώμα του νόμου να προστεθεί το χρονικό πλαίσιο μέσα στο οποίο θα εκδοθεί το ως άνω προεδρικό διάταγμα που θα καθορίζει τις κατευθύνσεις.

    Φοιτήτρια Τμήματος Αισθητικής – Κοσμητολογίας

  • 23 Δεκεμβρίου 2017, 12:01 | ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΒΕΛΕΝΤΖΑ

    Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

    Κρίνουμε απαραίτητο να προστεθούν τα ακόλουθα:
    – στο άρθρο 5 πρέπει οπωσδήποτε να προστεθεί το εξής: οι ήδη φοιτούντες στα τμήματα που συγχωνεύονται δια απορροφήσεως εντάσσονται και στις αντίστοιχες κατευθύνσεις του νέου τμήματος βιοιατρικών επιστημών, όπως αυτές θα διαμορφωθούν/ιδρυθούν, βάσει του προεδρικού διατάγματος. Επίσης, πρέπει στο σώμα του νόμου να προστεθεί το χρονικό πλαίσιο μέσα στο οποίο θα εκδοθεί το ως άνω προεδρικό διάταγμα που θα καθορίζει τις κατευθύνσεις.

    Φοιτήτρια Τμήματος Αισθητικής – Κοσμητολογίας

  • 23 Δεκεμβρίου 2017, 11:12 | Πτυχιούχοι ΤΕΙ Πειραιά & Αθήνας

    Κύριε Υπουργέ,

    Ειλικρινά δεν μπορούμε να καταλάβουμε ποιός νομιμοποιεί πριν την ολοκλήρωση της Δημόσιας Διαβούλευσης να ανακοινώνονται από το Υπουργείο η αδυναμία ισοτίμισης των παλαιών Πτυχιούχων.

    Ζούμε σε εποχές που οι άνθρωποι ώριμα δίνουν τις λύσεις.

    Υπάρχουν λύσεις:

    1)Αξιοποιώντας την σχετική πολυετή επαγγελματική εμπειρία (>7 έτη).

    2)ή με δεύτερο τίτλο σπουδών ΜSc, σε συνάφια του βασικού Πτυχίου.

    3)ή με κύκλο μαθημάτων – εργασιών (που θα ορίζει η κάθε σχολή) σε όσους δεν έχουν τίποτα από τα δύο προηγούμενα (1) & (2) και οποίοι θα θέλουν να ισοτιμιθούν άμεσα.

    Άλλωστε θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι κανένας κύκλος μαθημάτων δεν μπορεί να συγκριθεί με την επαγγελματική εμπειρία του κάθε ενός.

    Σε πολλές χώρες του εξωτερικού δεν νοείται πτυχίο χωρίς να μην έχεις ολοκληρώσει επαγγελματική επαφή με το αντικείμενο.

    Και πολύ περισσότερο στις μέρες μας η επαγγελματική εμπειρία είναι ανεκτίμητη!!

    Μην κάνετε τα εύκολα δύσκολα…

  • 23 Δεκεμβρίου 2017, 10:12 | Όλγα

    Στο άρθρο 5 πρέπει οπωσδήποτε να προστεθεί το εξής: οι ήδη φοιτούντες στα τμήματα που συγχωνεύονται δια απορροφήσεως εντάσσονται και στις αντίστοιχες κατευθύνσεις του νέου τμήματος βιοιατρικών επιστημών, όπως αυτές θα διαμορφωθούν/ιδρυθούν, βάσει του προεδρικού διατάγματος. Επίσης, πρέπει στο σώμα του νόμου να προστεθεί το χρονικό πλαίσιο μέσα στο οποίο θα εκδοθεί το ως άνω προεδρικό διάταγμα που θα καθορίζει τις κατευθύνσεις.

    Φοιτήτρια Τμήματος Αισθητικής – Κοσμητολογίας

  • 23 Δεκεμβρίου 2017, 10:02 | Β. ΚΕΦΑΛΑ

    Για τη διασφάλιση των φοιτητών που ήδη φοιτούν αυτή τη στιγμή θα πρέπει να συμπληρωθεί το άρθρο 5 ως εξής:
    άρθρο 5: οι ήδη φοιτούντες στα τμήματα που συγχωνεύονται δια απορροφήσεως εντάσσονται και στις αντίστοιχες κατευθύνσεις του νέου Τμήματος Βιοϊατρικών Επιστημών, όπως αυτές θα ιδρυθούν, βάσει Προεδρικού Διατάγματος, που θα εκδοθεί εντός………. από την ψήφιση του παρόντος νόμου.

  • 23 Δεκεμβρίου 2017, 09:45 | Φαιστός Δημήτριος

    Για όσους αποφοίτησαν πριν χρόνια από το ΤΕΙ Αθήνας και ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ , δεν μπορούμε να πλέον να ρυθμίσουμε με σχετική διάταξη τα πτυχία τους. Είναι κάτι που το σκεφτήκαμε, αλλά δεν υπάρχει δυνατότητα πλέον. Θα παραμείνουν λοιπόν, ως έχουν.

    Τη δήλωση αυτή έκανε σήμερα ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου

    Λοιπον αγαπητοί φίλοι ενα σχόλιο για αυτην την δήλωση » με την επιφύλαξη πάντα οτι την εχει κανει»

    -ΑΠΌΦΟΙΤΟΙ ΣΜΑ, ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ,ΔΕΝ ΕΓΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

    ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΣΤΗΑΔ (ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΚΑΙ ΣΧΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ) ΔΕΝ ΕΓΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

    ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΦΥΣΙΚΟΙ-ΡΑΔΙΟΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ ΔΕΝ ΕΓΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ (ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥΝ … SIC

    Ηταν αναμενόμενο αυτο που σας κανανε , συνεργασθηκαν καποιοι καθηγητες σας (οχι όλοι) !!!!,
    καντε οτι ειναι δυνατόν να ακυρωθει αυτη η διαδικασία και να παραμείνετε οπως ειστε

    Εγώ ως αξιωματικός της Αεροπορίας (ΣΜΑ), οι καλυτεροι μου συνεργατες ηταν αποφοιτοι της Ανωτέρας σχολης ηλεκτρονικων Σιβιτανιδείου και της αποφοιτοι της σχολης του καθηγητή Αναστασιάδη

    Με εκτίμηση

    ΥΓ Είχατε φθασει στο παρα πεντε μετά απο 40 χρόνια σκληρής εργασίας να γίνεται τεχνολογικα Πανεπιστήμια αγαπητοι φίλοι του ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΑΘΗΝΑΣ,αλλά σας προλαβε το ΤΕΕ

    Να θυμάστε ηη θα ισοτιμήθητε όλοι ηη θα πατε ολοι στο γκρεμό και οι νεοι του ΠΔΑ (βοηθοι θα είσαστε πάντα εσεις του ΠΔΑ), γιατί φιλοι εαν ηθελαν θα δημιουργούσαν πολυτεχνική σχολη στο ΠΔΑ (για τους καινούργιους το αναφερω)

    Το επόμενο ειναι τα επαγγελματικα δικαιωματα …θα αρχίσει ενα γαιτανακι που δεν θα εχει τελειωμο…

    ευχομαι ο θεός να σας δωσει δυναμη και φώτιση .

  • 23 Δεκεμβρίου 2017, 09:35 | ΙΩΑΝΝΗΣ

    Παρακαλώ διαβάστε το, ίσως δώσει κάποια λύση
    Ως προς την ισοτίμηση των πτυχίων των ΤΕΙ με τα νέα Πανεπιστήμια (όπως Πανεπιστήμιο Δυτ. Αττικής), έχω την παρακάτω σκέψη:
    Α) Οι πτυχιούχοι πριν το 2001 (3ετή φοίτηση) να μπορούν να πάρουν το δικαίωμα των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων (π.χ. απ το ΤΕΕ) μετά από 8έτη επαγγελματικής εμπειρίας στο αντικείμενο τους ή 10ετή, με επιπρόσθετη εξέταση στο αντίστοιχο επιμελητήριο .
    Όσοι έχουν αποκτήσει master , τότε να μπορούν μετά από 6έτη επαγγελματικής εμπειρίας
    Όσοι έχουν Διδακτορικό τότε νομίζω δεν χρειάζονται επιπρόσθετες παρεμβάσεις και διαπιστευτήρια.
    Όσοι απ αυτούς θέλουν να δώσουν εξετάσεις στα νέα μαθήματα, τότε έναντι παραβόλων (πληρωμή), να μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα αυτά και να εξεταστούν, αποκτώντας έτσι το νέο πτυχίο.
    Β) Όσοι είναι πτυχιούχοι μετά το 2001( ανωτατοποίηση ΤΕΙ), τότε να μπορούν να κάνουν χρήση των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων μετά από 5 έτη επαγγελματικής εμπειρίας, και να δοθεί η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος απ το ανάλογο επιμελητήριο.
    Όσοι έχουν master , να ισχύει ότι και γι αυτούς των πολυτεχνείων, γεωπονικών κτλ
    Όσοι κατέχουν Διδακτορικό, τότε δεν χρειάζονται επιπρόσθετα.
    Γ ) Οι πτυχιούχοι των πολυτεχνικών και γεωπονικών σχολών να μπορούν να έχουν τα πλήρη δικαιώματα τους μετά από 3ετη εργασιακής εμπειρίας, μιας και θα είναι κάτοχοι master. Έτσι δεν πλήττεται το κύρος τους και η γρήγορη εξέλιξη των αποφοίτων τους.
    Με βάση τα παραπάνω ενισχύεται ο ρόλος των επιμελητηρίων (ΤΕΕ), και συνδράμουν –εξετάζουν-ελέγχουν τον τεχνικό-επιστημονικό κόσμο (η υποτιθέμενη Βουλή των μηχανικών)
    Δ) Για την απόκτηση του νέου πτυχίου (για το χαρτί που κορνιζάρουμε), μπορεί να μπει ένα ‘παράβολο’’ το οποίο θα συνδράμει στην επιπλέον (αν και ευκαιριακή) ενίσχυση της χρηματοδότησης του νέου εγχειρήματος. Με την απόδοση του νέου τίτλου , να καταχωρηθεί στο όποιο σύστημα ότι ο εν λόγο πτυχιούχος δεν είναι ΤΕ αλλά ΠΕ, μην μπορώντας έτσι να λάβει θέση ΤΕ…

  • 23 Δεκεμβρίου 2017, 09:14 | Β. ΚΕΦΑΛΑ

    Στο Αρθρο 5 : Θα πρέπει οπωσδήποτε να προστεθεί η επικείμενη έκδοση Π.Δ. για την ίδρυση των κατευθύνσεων 1.Αισθητικής και Κοσμητολογίας , 2.Ακτινολογίας και Ακτινοθεραπείας ,3.Ιατρικών Εργαστηρίων ,4.Oδοντικής Τεχνολογίας, 5.Οπτικής και Οπτομετρίας στο Τμήμα Βιοϊατρικών Επιστημών σύμφωνα με το Ν. 4485/2017.
    Επιπροσθέτως θα πρέπει να διευκρινισθεί και να αποσαφηνισθεί πλήρως και η ένταξη των φοιτητών των απορροφούμενων Tμημάτων των ΤΕΙ στις αντίστοιχες κατευθύνσεις του νεοιδρυόμενου Τμήματος Βιοϊατρικών Επιστημών.
    Ενώ αναφέρεται στο άρθρο 5 η ένταξη των φοιτητών των απορροφούμενων τμημάτων ΤΕΙ σύμφωνα με την αντιστοιχία της περίπτωσης β. της παραγράφου 1 του άρθρου 4 – δηλαδή η ένταξη των φοιτητών σύμφωνα με την αντιστοιχία ένταξης των μελών Δ.Ε.Π. στο Τμήμα Βιοϊατρικών Επιστημών, δεν αναφέρεται η ένταξη των φοιτητών των απορροφούμενων τμημάτων στις αντίστοιχες κατευθύνσεις του Τμήματος Βιοϊατρικών Επιστημών

  • 23 Δεκεμβρίου 2017, 08:42 | θΘΩΜΑΣ

    Το κύρος των πτυχίων ΑΤΕΙ δεν θα είναι ίδιο με του ΠΔΑ , το κύρος των καθηγητών θα είναι ;;

  • 23 Δεκεμβρίου 2017, 08:40 | Μαστορογλου Στελλα

    Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

    Κρίνουμε απαραίτητο να προστεθούν τα ακόλουθα:
    – στο άρθρο 2 πρέπει οπωσδήποτε να προστεθεί το εξής: για τα απορροφώμενα τμήματα που απαρτίζουν το τμήμα βιοιατρικών επιστημών κατ’ αναλογία της περ. β παρ.1 αρ.4 του παρόντος επίκεται έκδοση προεδρικού διατάγματος βάσει του ν. 4485/2017 το οποίο θα ιδρύει τις κατευθύνσεις του νέου τμήματος, όπως αυτές διαμορφώνονται από τους τίτλους ενός εκάστου των απορροφώμενων τμημάτων, ήτοι κατευθύνσεις 1) Ιατρικών εργαστηρίων, 2) Οπτικής – Οπτομετρίας, 3) Ακτινολογίας – Ακτινοθεραπείας, 4) Οδοντικής Τεχνολογίας και 5) Αισθητικής – Κοσμητολογίας. Επίσης, πρέπει στο σώμα του νόμου να προστεθεί το χρονικό πλαίσιο μέσα στο οποίο θα εκδοθεί το ως άνω προεδρικό διάταγμα που θα καθορίζει τις κατευθύνσεις.
    – στο άρθρο 5 πρέπει οπωσδήποτε να προστεθεί το εξής: οι ήδη φοιτούντες στα τμήματα που συγχωνεύονται δια απορροφήσεως εντάσσονται και στις αντίστοιχες κατευθύνσεις του νέου τμήματος βιοιατρικών επιστημών, όπως αυτές θα διαμορφωθούν/ιδρυθούν, βάσει του προεδρικού διατάγματος. Επίσης, πρέπει στο σώμα του νόμου να προστεθεί το χρονικό πλαίσιο μέσα στο οποίο θα εκδοθεί το ως άνω προεδρικό διάταγμα που θα καθορίζει τις κατευθύνσεις.

    Φοιτητρια Τμήματος Αισθητικής – Κοσμητολογίας

  • 23 Δεκεμβρίου 2017, 00:09 | ΝΕΦΕΛΗ ΝΤΙΚΑ

    Θεωρώ πως πρέπει οπωσδήποτε να προστεθεί το εξής: οι ήδη φοιτούντες στα τμήματα που συγχωνεύονται δια απορροφήσεως εντάσσονται και στις αντίστοιχες κατευθύνσεις του νέου τμήματος βιοιατρικών επιστημών, όπως αυτές θα διαμορφωθούν/ιδρυθούν, βάσει του προεδρικού διατάγματος. Επίσης, πρέπει στο σώμα του νόμου να προστεθεί το χρονικό πλαίσιο μέσα στο οποίο θα εκδοθεί το ως άνω προεδρικό διάταγμα που θα καθορίζει τις κατευθύνσεις.

  • 22 Δεκεμβρίου 2017, 23:11 | Γορδάτος Νικόλαος

    Αξιότιμε κύριε υπουργέ, παρακαλώ όπως λάβετε υπ’όψην σας ότι όλοι όσοι έχουμε αποφοιτήσει από τα ΤΕΙ αυτά, έχουμε δικαίωμα να αναγνωρίζεται η αξία του πτυχίου μας, ανεξαρτήτως διαδικασιών και ενεργειών που σκοπεύετε να πάρετε. Δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για ισοτιμήσεις όταν ο απότερος σκοπός σας είναι η εξολοκλήρου κατάργηση και αχρήστευση του πτυχίου που με τόσο κόπο έχουμε λάβει!

  • 22 Δεκεμβρίου 2017, 23:03 | Πτυχιούχος του 2017

    Τεράστια απαξίωση για τους πτυχιούχους των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά που τελείωσαν στην ώρα τους τις σπουδές τους η μη ισοτίμηση. ΝΤΡΟΠΗ σας.

  • 22 Δεκεμβρίου 2017, 22:53 | ΒΑΛΙΑ ΚΕΦΑΛΑ

    ΑΡΘΡΟ 5 : Θα πρέπει οπωσδήποτε να προστεθεί η επικείμενη έκδοση Π.Δ. για την ίδρυση των κατευθύνσεων Αισθητικής και Κοσμητολογίας , Ακτινολογίας και Ακτινοθεραπείας ,Ιατρικών Εργαστηρίων ,Οδοντικής Τεχνολογίας, Οπτικής και Οπτομετρίας στο Τμήμα Βιοϊατρικών Επιστημών σύμφωνα με το Ν. 4485/2017.
    Επιπροσθέτως θα πρέπει να διευκρινισθεί και να αποσαφηνισθεί πλήρως και η ένταξη των φοιτητών των απορροφούμενων Tμημάτων των ΤΕΙ στις αντίστοιχες κατευθύνσεις του νεοιδρυόμενου Τμήματος Βιοϊατρικών Επιστημών.
    Ενώ αναφέρεται στο άρθρο 5 η ένταξη των φοιτητών των απορροφούμενων τμημάτων ΤΕΙ σύμφωνα με την αντιστοιχία της περίπτωσης β. της παραγράφου 1 του άρθρου 4 – δηλαδή η ένταξη των φοιτητών σύμφωνα με την αντιστοιχία ένταξης των μελών Δ.Ε.Π. στο Τμήμα Βιοϊατρικών Επιστημών, δεν αναφέρεται η ένταξη των φοιτητών των απορροφούμενων τμημάτων στις αντίστοιχες κατευθύνσεις του Τμήματος Βιοϊατρικών Επιστημών

  • 22 Δεκεμβρίου 2017, 19:58 | ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

    Κύριε υπουργέ,
    Πρέπει να συμπεριληφθούν οι διαδικασίες ισοτίμησης των παλαιών πτυχιούχων ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά με τους νέους. Αν μείνει έτσι, αυτό σημαίνει ότι, για παράδειγμα:
    – Φοιτητής που μπήκε στο ΤΕΙ Αθήνας το 2013 και τελείωσε το 2017 (4 χρόνια), έχει πτυχίο ΤΕΙ
    – Φοιτητής που μπήκε στο ΤΕΙ Αθήνας το 2013 και δεν έχει τελειώσει ακόμα (πάνω από 4 χρόνια), έχει τη δυνατότητα να πάρει πτυχίο Πανεπιστημίου
    Με λίγα λόγια, τιμωρείται ο ευσυνείδητος φοιτητής. ΝΡΟΠΗ!!!
    Με αυτόν τον τρόπο διορθώνετε τις αδικίες;;;

  • 22 Δεκεμβρίου 2017, 19:34 | Μιχάλης

    Απόσπασμα από τις σημερινές δηλωσεις του υπουργού με τις οποίες αρνείται την ισοτίμηση των πτυχίων:

    «Α. Και ουσιαστικά, η ειδοποιός διαφορά ανάμεσα σε απόφοιτο για παράδειγμα, του τμήματος Ηλεκτρολογίας του ΤΕΙ Αθήνας από εκείνον του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, θα είναι το κύρος του πτυχίου.

    Β. Γιατί κατά τα άλλα, τα επαγγελματικά δικαιώματα είναι τα ίδια (επιπέδου 6) και σαφώς, η αντίστοιχη ζήτηση στην αγορά εργασίας.»

    Ο κύριος υπουργός ξέρει για την μισθολογική διαφορά ΠΕ και ΤΕ και τις διαφορετικές δυνάτοτητες στην ανάληψη θέσεων ευθύνης;

  • 22 Δεκεμβρίου 2017, 19:11 | Αδικημένος για πάντα !!!

    Κύριε Υπουργέ,

    Είμαι πτυχιούχος ΤΕΙ Πειραιά και κάτοχος 2 αναγνωρισμένων μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών. Δυστυχώς ως δημόσιος υπάλληλος με την υφιστάμενη νομοθεσία υποσκελίζομαι συγκριτικά από άλλους συναδέλφους πτυχιούχους πανεπιστημίων που δεν κατέχουν μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών και δεν γνωρίζουν Αγγλικά.
    Θα μπορούσατε να θεραπεύσετε την υφιστάμενη αδικία ή θα την αφήσετε να διαιωνίζετε;

    Με εκτίμηση,
    Ένας αδικημένος συνάδελφος !

  • 22 Δεκεμβρίου 2017, 17:41 | Φωτης Σ.

    Κύριε Υπουργέ , θα πρέπει να επανεξεταστεί και να διορθωθεί η παρ. 5 του άρθρου 5 ως προς το σημείο που αναφέρει οτι στους αποφοίτους των Π.Μ.Σ. απονέμεται μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης Τμήματος Τ.Ε.Ι. με τον υφιστάμενο κατά το χρόνο εισαγωγής τους τίτλο και τύπο καθώς από την στιγμή που δεν θα υπάρχουν πια ΤΕΙ ο τίτλος θα είναι παντελώς ανίσχυρος . Ουσιαστικά φοιτούμε σε ένα μεταπτυχιακό μιας σχολής η οποία δεν θα υπάρχει όταν θα μας δώσει το δίπλωμα. Σημειώνεται ότι τα πολυδιαφημιζόμενα και με μεγάλο κόστος μεταπτυχιακά των ΤΕΙ είναι ισότιμα των σημερινών Πανεπιστημίων και Πολυτεχνείων και με τέσσερα εξάμηνα σπουδών και σε επίπεδο ECTS 120 είναι απαράδεκτο το μεταπτυχιακό να μην αποτελεί ένα ισχυρό χαρτί μετεκπαίδευσης στην αγορά εργασίας .

  • 22 Δεκεμβρίου 2017, 17:39 | Φωτης Σ.

    Κύριε Υπουργέ , θα πρέπει να επανεξεταστεί και να διορθωθεί η παρ. 5 του άρθρου 5 ως προς το σημείο που αναφέρει <> καθώς από την στιγμή που δεν θα υπάρχουν πια ΤΕΙ ο τίτλος θα είναι παντελώς ανίσχυρος . Ουσιαστικά φοιτούμε σε ένα μεταπτυχιακό μιας σχολής η οποία δεν θα υπάρχει όταν θα μας δώσει το δίπλωμα. Σημειώνεται ότι τα πολυδιαφημιζόμενα και με μεγάλο κόστος μεταπτυχιακά των ΤΕΙ είναι ισότιμα των σημερινών Πανεπιστημίων και Πολυτεχνείων και με τέσσερα εξάμηνα σπουδών και σε επίπεδο ECTS 120 είναι απαράδεκτο το μεταπτυχιακό να μην αποτελεί ένα ισχυρό χαρτί μετεκπαίδευσης στην αγορά εργασίας .

  • 22 Δεκεμβρίου 2017, 17:30 | Παπαπέτρου Γεώργιος

    Ως απόφοιτος και επαγγελματίας στο χώρο των επικοινωνιών και της πληροφορικής με »ειδικοτητα σε μικροκυματικά δικτυα ευρείας ζωνης και σε συστηματα παλμοκωδικης διαμορφωσης επι ασυρματικών φορέων» με σκληρη επαγγελματική εκπαιδευση , το δημιουργημα του ΠΔΑ πατάει σε βάσεις που δημιουργήθηκαν μετα απο πολλά πολλά χρονια και σκληρή δουλειά

    Αφιερωστε κε Υπουργέ και αγαπητοι φίλοι μερικά λεπτα και μετά να αναρωτηθείται »εαν η ισοτιμηση παλαιότερων πτυχιουχων με το νεο τμημα του ΠΔΑ ειναι ηη οχι αυτονόητη»

    Το Τµήµα Ηλεκτρονικών Μηχανικών Τ.Ε του Α.Ε.Ι. Πειραιά Τ.Τ µπορεί να θεωρηθεί σαν το Τµήµα µε την πιο µακρά ιστορία στο χώρο των Α.Ε.Ι. Τ.Τ. Αυτό δικαιολογείται από το γεγονός ότι προέρχεται από την ενοποίηση των δύο παλαιοτέρων σχολών, που υπηρέτησαν την ηλεκτρονική παιδεία στη χώρα µας: της Ανωτέρας Σχολής Ηλεκτρονικών Αναστασιάδη και του Τµήµατος Ηλεκτρονικών της Σιβιτανιδείου Σχολή.
    Η ιστορία καταγράφει ότι η Ραδιοτεχνική Σχολή Αθηνών, η πρώτη σχολή Ηλεκτρονικής Παιδείας στη χώρα µας ιδρύεται, µε απόφαση του τότε υπουργού Εθνικής Οικονοµίας, το Σεπτέµβριο του 1947. Το πρόγραµµα της Σχολής, που δηµοσιεύεται µε την Υπουργική απόφαση 166246/10-10-1951, ακολουθεί και ο «Ευκλείδης» της Θεσσαλονίκης, όπως και η Σιβιτανίδειος Σχολή, που ιδρύει Σχολή Ραδιοτεχνιτών και Ραδιοηλεκτρολόγων το Φεβρουάριο του 1957. Το Σεπτέµβριο του 1965, µετά από σχετική υπουργική απόφαση, οι σχολές Ραδιοηλεκτρολόγων, όπως η Ραδιοτεχνική Σχολή Αθηνών, η Σιβιτανίδειος Σχολή και ο «Ευκλείδης» της Θεσσαλονίκης, µετονοµάζονται σε Ανώτερες, ενώ τον Ιανουάριο του 1967 δηµοσιεύεται το νέο πρόγραµµα τριετούς φοίτησης των Ανωτέρων αυτών Σχολών.Τον Αύγουστο του 1970 ιδρύονται τα Κ.Α.Τ.Ε., που από τον Απρίλιο 1977 µετεξελίσσονται στα Κέντρα Ανωτέρας Τεχνικής και Επαγγελµατικής Εκπαίδευσης (Κ.Α.Τ.Ε.Ε.). Το 1981 η Ανωτέρα Σχολή Ηλεκτρονικών Αναστασιάδη (Α.Σ.Η.Α.) εντάσσεται στο Κ.Α.Τ.Ε.Ε. Πειραιά, όπου ήδη ανήκε η Σιβιτανίδειος Ανωτέρα Σχολή Ηλεκτρονικών. Με την ίδρυση των Τ.Ε.Ι. (Ν.1404/83) οι δύο σχολές βρίσκονται στο Α.Ε.Ι. Πειραιά Τ.Τ. , όπου µαζί συγκροτούν το Τµήµα Ηλεκτρονικής. Με τον Νόμο 2916 του 2001 το Τμήμα Ηλεκτρονικής εντάσσεται επίσημα στην Ανώτατη Εκπαίδευση και απο το 2013 μετονομάζεται σε Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών Τ.Ε. (Π.Δ. 69, ΦΕΚ 119/28-5-2013).

    Όλα αυτά τα χρόνια οι απόφοιτοι του Τµήµατος έχουν καλύψει µε επιτυχία την αυξανόµενη ζήτηση για εξειδικευµένα στελέχη σε όλους τους τοµείς των ηλεκτρονικών.

    με εκτίμηση

    Παπαπέτρου Γεώργιος

  • 22 Δεκεμβρίου 2017, 16:50 | Αποφοιτοι Τει Αθηνας

    Κύριε υπουργέ, σύμφωνα με την τελευταία σας ανακοίνωση, οι απόφοιτοι δεν έχουν καμία δυνατότητα να ισοτιμήσουν τα πτυχία τους. Δηλαδή, θα καταλήξουμε απόφοιτοι ενος πτυχίου από εκπαιδευτικό ίδρυμα που δεν υπάρχει πλέον και με κίνδυνο μέχρι και στα επαγγελματικά μας δικαιώματα, ενώ θα αντιμετώπισουμε και δυσκολία στην αναγνώριση αν αποφασίσουμε να συνεχίσουμε τις σπουδές μας στο εξωτερικό. Αυτό είναι τελείως άδικο και ειδικά για όσους απο εμάς τελειώσαμε τα τελευταία χρόνια που τα πτυχία μας είναι ισοδυναμα με τα πανεπιστημιακά (240 ECTS). Ελπίζω να ληφθεί σύντομα μια δίκαιη διάταξη αλλιώς μας αναγκάζεται να κινηθούμε μέσω της νομικής οδού.

  • 22 Δεκεμβρίου 2017, 16:43 | ΛΙΑ Φ.

    Πρέπει να προστεθεί ότι οι ήδη φοιτούντες στα τμήματα που συγχωνεύονται δια απορροφήσεως εντάσσονται και στις αντίστοιχες κατευθύνσεις του νέου τμήματος Βιοιατρικών Επιστημών, όπως αυτές θα διαμορφωθούν/ιδρυθοόυν, βάσει προεδρικού διατάγματος και να οριστεί ο χρονικό πλαίσιο μέσα στο οποίο θα δημοσιευτεί.

  • 22 Δεκεμβρίου 2017, 16:40 | ΛΙΑ Φ.

    Θα πρέπει οπωσδήποτε να προστεθεί ότι επίκεται η έκδοση Π.Δ. σύμφωνα με το Ν. 4485/2017 για την ίδρυση των κατευθύνσεων του νεοιδρυόμενου Τμήματος Βιοϊατρικών Επιστημών, όπως αυτές διαμορφώνονται από τους τίτλους ενός εκάστου των απορροφώμενων τμημάτων, ήτοι κατευθύνσεις 1) Ιατρικών εργαστηρίων, 2) Οπτικής – Οπτομετρίας, 3) Ακτινολογίας – Ακτινοθεραπείας, 4) Οδοντικής Τεχνολογίας και 5) Αισθητικής – Κοσμητολογίας.

    Επιπροσθέτως, θα πρέπει να διευκρινισθεί και να αποσαφηνισθεί πλήρως και η ένταξη των φοιτητών των απορροφώμενων Τμημάτων των ΤΕΙ στις αντίστοιχες κατευθύνσεις του Τμήματος Βιοϊατρικών Επιστημών.

    Ενώ αναφέρεται στο άρθρο 5 η ένταξη των φοιτητών των απορροφώμενων τμημάτων ΤΕΙ σύμφωνα με την αντιστοιχία της περίπτωσης β. της παραγράφου 1 του άρθρου 4 – δηλαδή η ένταξη των φοιτητών σύμφωνα με την αντιστοιχία ένταξης των μελών Δ.Ε.Π. στο Τμήμα Βιοϊατρικών Επιστημών, ΔΕΝ αναφέρεται η ένταξη των φοιτητών των απορροφούμενων τμημάτων στις αντίστοιχες ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ του Τμήματος Βιοϊατρικών Επιστημών.

  • 22 Δεκεμβρίου 2017, 16:23 | ΒΑΛΙΑ ΚΕΦΑΛΑ

    ΑΡΘΡΟ 5 : Θα πρέπει οπωσδήποτε να προστεθεί η επικείμενη έκδοση Π.Δ. για την ίδρυση των κατευθύνσεων Αισθητικής και Κοσμητολογίας , Ακτινολογίας και Ακτινοθεραπείας ,Ιατρικών Εργαστηρίων ,Οδοντικής Τεχνολογίας, Οπτικής και Οπτομετρίας στο Τμήμα Βιοϊατρικών Επιστημών σύμφωνα με το Ν. 4485/2017.
    Επιπροσθέτως θα πρέπει να διευκρινισθεί και να αποσαφηνισθεί πλήρως και η ένταξη των φοιτητών των απορροφούμενων Tμημάτων των ΤΕΙ στις αντίστοιχες κατευθύνσεις του νεοιδρυόμενου Τμήματος Βιοϊατρικών Επιστημών.
    Ενώ αναφέρεται στο άρθρο 5 η ένταξη των φοιτητών των απορροφούμενων τμημάτων ΤΕΙ σύμφωνα με την αντιστοιχία της περίπτωσης β. της παραγράφου 1 του άρθρου 4 – δηλαδή η ένταξη των φοιτητών σύμφωνα με την αντιστοιχία ένταξης των μελών Δ.Ε.Π. στο Τμήμα Βιοϊατρικών Επιστημών, δεν αναφέρεται η ένταξη των φοιτητών των απορροφούμενων τμημάτων στις αντίστοιχες κατευθύνσεις του Τμήματος Βιοϊατρικών Επιστημών

  • 22 Δεκεμβρίου 2017, 15:43 | ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΑΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΤ

    Κύριε Υπουργέ,

    Παρακάτω επισυνάπτω σημερινή δήλωσή σας

    Για όσους αποφοίτησαν πριν χρόνια από το ΤΕΙ Αθήνας και ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ , δεν μπορούμε να πλέον να ρυθμίσουμε με σχετική διάταξη τα πτυχία τους. Είναι κάτι που το σκεφτήκαμε, αλλά δεν υπάρχει δυνατότητα πλέον. Θα παραμείνουν λοιπόν, ως έχουν.

    Κύριε υπουργέ, μόλις διαπράξατε ένα ολέθριο σφάλμα εάν νομίζετε ότι το ΠΔΑ και εν γένει τα εκπαιδευτικά ιδρύματα προέρχονται απο παρθενογέννηση.Λυπαμαι που σας εμπιστευτήκαμε και πιστέψαμε πως η κυβερνηση σας και εσείς προσωπικά ως Υπουργός Παιδείας θα διορθώνατε τις χρόνιες αδικίες εις βάρος μας.Απο δω και πέρα είναι θέμα του Πρωθυπουργού να επέμβει σε αυτόν τον όλεθρο που μας ετοιμάζετε.Ειδάλλως, ραντεβού στις κάλπες κύριε υπουργέ για να αποδειχθεί απο τους δεκάδες χιλιάδες αποφοίτους ότι τελικά ούτε η δική σας κυβέρνηση χαρακτηριζόταν απο ηθικό πλεονέκτημα.

  • 22 Δεκεμβρίου 2017, 14:35 | Σακελλαριάδη Ιωάννα

    Με μεγάλη λύπη διαπιστώνω την επιθυμία του υπουργείου να συγχωνεύσει το τμήμα Ακτινολογίας και Ακτινοθεραπείας του ΤΕΙ Αθήνας της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας με τα τμήματα Αισθητικής, Οπτικής, Ιατρικών Εργαστηρίων και Οδοντοτεχνικής της ίδιας σχολής εν’ όψει της δημιουργίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Οι λόγοι για τους οποίους βρίσκω την κίνηση αυτή ατυχή είναι οι ακόλουθοι:
    -Το τμήμα Ακτινολογίας-Ακτινοθεραπείας είναι το μόνο τριτοβάθμιο του συγκεκριμένου αντικειμένου σε όλη την Ελλάδα.
    -Έχει ευρύτατη αναγνώριση και ακαδημαικότητα, καθώς είναι αυτόνομη εκπαιδευτική μονάδα τύπου 6 στην Ευρωπαική Ένωση ενώ παράλληλα έχει συνάψει πολλαπλές συνεγασίες erasmus ώντας μέλος μάλιστα του Erasmus Radiographer Group από το 1999.
    -Είναι απαραίτητο για τη λειτουργία όλων των νοσοκομείων καλύπτωντας τις ειδικότητες της διαγνωστικής ακτινολογίας, της ακτινοθεραπείας και της πυρηνικής ιατρικής.
    -Οι απόφοιτοι του τμήματος διαχειρίζονται όργανα ιοντιζουσών ακτινοβολιών, όργανα υψηλής επικυνδινότητας. Αυτά είναι ο απλός ακτινογράφος, ο αξονικός τομογράφος, ο μαγνητικός τομογράφος, ο γραμμικός επιταχυντής, το γ-knife, κ.α.
    -Μόνο οι απόφοιτοι του τμήματος έχουν άδεια χρήσης για διενέργηση πράξεων με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα .
    -Οι απόφοιτοι του τμήματος χειρίζονται ιατρικό απόρρητο και διενεργούν τον ποιοτικό έλεγχο καθώς και τη διατήρηση της ποιότητας των προαναφερθέντων οργάνων.
    -Οι απόφοιτοι ασχολούνται και διενεργούν στη σύγχρονη ιατρική και σύγχρονες ιατρικές πράξεις.
    Σαν αποτέλεσμα των παραπάνω προκύπτει ορατός κίνδυνος υποβάθμισης του επιπέδου σπουδών των εισακτέων σε ένα ενιαίο τμήμα Βιοιατρικών Επιστημών, όπου θα μπορούν αυθαίρετα οι εισακτέοι να επιλέγουν το τμήμα εισαγωγής τους.
    Ζητούμε την αυτονομία του τμήματος Ακτινολογίας και Ακτινοθεραπείας ώστε να διασφαλιστεί το υψηλό επίπεδο σπουδών σε αυτό και μετ’έπειτα η διενέργηση των ιατρικών πράξεων με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα.

  • 22 Δεκεμβρίου 2017, 14:28 | Νίκος Αποστολόπουλος

    Τόσα χρόνια λέτε ότι θα κάνετε τα ΤΕΙ πανεπιστήμια, λέγοντας μας ΑΤΕΙ. Τελικά τα δικαιώματα μας παρέμειναν ίδια και ποτέ δε μας είπατε πανεπιστήμιο. Σπουδάσαμε 4 ολόκληρα χρόνι με αλλαγές στα προγράμματα σπουδών για να μοιάσουμε με πανεπιστήμιο (πολλές φορές αυτές οι αλλαγές σου πρόσθεταν μαθήματα), φτάναμε στο σημείο να δίνουμε πιο πολλά μαθήματα απο πολλά ΑΕΙ και τώρα καταργείτε το ΤΕΙ και απλά λέτε ότι θα είμαστε ίδιοι. Πως; Αφού δεν κάνετε ισοβάθμιση! Εφόσον δε κάνετε ισοβάθμιση μας λέτε ουσιαστικά ότι έχουμε ένα χαρτί που δεν ισχύει, ένα χαρτί που όπου και να πάμε θα λέμε ότι το ίδρυμα ή το πανεπιστήμιο μας (δε ξέρω πως το λέτε πια εσείς) έχει καταργηθεί. Υποβαθμίζετε τόσα άτομα που έκαναν θυσίες για να τελειώσουν μια τριτοβάθμια εκπαίδευση. Το λιγότερο που θα μπορούσε να ζητηθεί πια είναι η άμεση παραίτηση του υπουργού Παιδείας!