Άρθρο 8 Συμβάσεις έργου

1. Στο τέλος της παρ. 1 του άρθρου 6 του ν. 2527/1997 προστίθενται εδάφια ως ακολούθως:

Δεν επιτρέπεται η σύναψη σύμβασης μίσθωσης έργου :

α) για κάλυψη διοικητικών αναγκών ή γραμματειακής εξυπηρέτησης, του φορέα.

β) εφόσον από τις διατάξεις του οικείου οργανισμού ή κανονισμού προβλέπονται οργανικές θέσεις ειδικότητας αντίστοιχης με αυτές για τις οποίες προτείνεται η κατάρτιση σύμβασης μίσθωσης έργου με φυσικά πρόσωπα.

Η επιλογή των προσώπων που θα εκτελέσουν το έργο με αντίστοιχη σύμβαση γίνεται από την οικεία υπηρεσία ή τον φορέα με ανάλογη εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 21 Ν. 2190/94, όπως ισχύει.

2. Από τις διατάξεις της προηγούμενης παραγράφου του παρόντος άρθρου εξαιρείται το ιατρικό προσωπικό , οι οδοντίατροι, οι ελεγκτές ιατροί, οι θεραπευτές ιατροί των ασφαλιστικών ταμείων αρμοδιότητας της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, για τους οποίους η κατάρτιση συμβάσεων έργου, προβλέπεται από ειδικές διατάξεις, οι οποίες εξακολουθούν να ισχύουν.

3. Η παρ. 2. του άρθρου 6 του Ν. 2527/1997 αντικαθίσταται ως ακολούθως:

«2. Για την έκδοση της κατά την προηγούμενη παράγραφο απόφασης, καθώς και για την προηγούμενη έγκριση, όπου αυτή προβλέπεται, κατά τις ισχύουσες διατάξεις, για τη σύναψη σύμβασης μίσθωσης έργου απαιτείται βεβαίωση του ΑΣΕΠ ότι πρόκειται για γνήσια σύμβαση έργου που δεν υποκρύπτει εξαρτημένη εργασία.»

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 12:35 | ΕΛΛΗ Σ.

    ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΕΡΓΟΥ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΔΙΚΑΙΟ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΤΟΥΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΠΕΤΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΕΞΩ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΛΥΣΗ ΣΕ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΟΙ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΑΝΟΙΓΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΑΛΛΟ. ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΒΑΖΕΤΕ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΑΚΙ.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 12:21 | ΙΩΑΝΝΑ

    ΠΟΛΛΟΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ, ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΙΣΘΟ 600 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ Ο.Α.Ε.Ε. 500 € ΤΟ ΔΙΜΗΝΟ, ΟΥΤΕ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ 8 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ 4 ΝΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ. ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΜΟΝΙΜΟΙ…. ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΠΟΥ ΓΙΑ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΕΜΕΙΝΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ… ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΑΛΛΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ… ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΑΝ ΤΗΝ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ… ΟΥΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΑΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΩΝΗ ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΝ ΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΕΧΟΝΤΑΝ ΚΙΟΛΑΣ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ!!! ΑΛΛΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΟΡΟ… ΠΟΛΛΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΛΕΜΕ…

    ΝΑΙ, ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ, ΠΩΣ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΟΘΕΙ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΤΗ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΟΚΙΜΑΣΤΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗ…. ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ…

    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΟ,ΟΥΤΕ ΔΙΚΑΙΟ ΝΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΟΥΛΙΤΣΑ ΜΑΣ, ΝΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ!!!!!

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 12:18 | ΘΑΝΑΣΗΣ

    καλημερα..ηθελα να ρωτησω τι θα γινει για αυτους που εργαζονται στον δημοσιο τομεα σαν ΄’ένοικιαζομενοι υπαλληλοι τοσα χρονια΄ καλυπτωντας παγιες και διαρκεις αναγκες οπως για παραδειγμα δεη ,ελτα,οτε..

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 12:17 | ΡIΤA

    Είμαι μία γυναίκα 45 χρόνων εργαζόμενη στο δημόσιο με σύμβαση έργου από το έτος 2003. Έχω 2 παιδιά που σπουδάζουν. Έχω εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα 16 χρόνια. Όταν έμεινα άνεργη ύστερα από 16 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα δεν μπορούσα να βρω δουλειά διότι ήμουν ασύμφορη για τους εργοδότες, λόγω της μακρόχρονης εμπειρίας μου ο μισθός μου ήταν εξαιρετικά υψηλός. Με τα κριτήρια του ΑΣΕΠ και την προϋπηρεσία μου κατάφερα να προσληφθώ ως συμβασιούχος στο δημόσιο. Έτσι έγινα εργαζόμενη με «μπλοκάκι». Χωρίς ασφάλιση. Είμαι υποχρεωμένη να πληρώνω μόνη μου την ασφάλειά μου 700 ευρώ το δίμηνο. Πληρώνω Φ.Π.Α. και έχω τελική αμοιβή 600 ευρώ το μήνα. Με αυτά προσπαθώ να σπουδάσω τα παιδιά μου και με ένα σωρό κάρτες στις Τράπεζες. Τώρα με τα νέα μέτρα περί δήθεν αξιοκρατίας το κράτος με βγάζει στο δρόμο; Παιδιά εγώ πως θα πάρω μεταπτυχιακά και διδακτορικά, όταν είμαι στη βιοπάλη τόσα χρόνια;

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 12:04 | ΑΡΕΤΗ ΧΟΥΝΤΗ ΜΑΛΑΠΕΡΔΑ

    Οι συμβασιούχοι έργου είναι άνθρωποι που εργάζονται στο δημόσιο με τις ίδιες υποχρεώσεις με τους μόνιμους υπαλλήλους, αλλά χωρίς κανένα δικαίωμα. Το δημόσιο τους εκμετταλλεύτηκε για πολλά χρόνια άρα τους οφείλει το αυτονόητο. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ Η ΑΔΙΚΙΑ. ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ «ΕΡΓΟΥ» ΕΊΝΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ. Πρέπει να παραμείνουν στη δουλειά τους. Δεν μπορεί η εκάστοτε κυβέρνηση να τους χρησιμοποιεί ως «Αλβανούς» ανασφάλιστους, χωρίς συλλογικές συμβάσεις, άδειες, δώρα, επιδόματα για 7-8 χρόνια και τελικά να τους πετάει κυριολεκτικά στο δρόμο ΔΗΘΕΝ στο όνομα της αξιοκρατίας. Τόσα χρόνια έκαναν τη δουλειά τους σωστά και τώρα τους λέτε ότι θα προσληφθούν άλλοι στη θέση τους πιο άξιοι. ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΞΙΟΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΜΕΤΤΑΛΛΕΥΤΗΚΑΤΕ; Ποιός σας είπε ότι δεν προσλήφθηκαμε αξιοκρατικά; Ο κ. Πρωθυπουργός στο debate όταν ρωτήθηκε για αυτούς που εργάζονται 5-6 χρόνια είπε ότι θα παραμείνουν στις θέσεις τους. Τώρα τί άλλαξε; Μη στέλνετε τον κόσμο στα δικαστήρια να ζητάει το αυτονόητο. ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΕΡΓΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥΣ

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 11:39 | John terner

    ΕΙΜΑΙ 7 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΣ ΕΓΟΥ ΣΤΟΝ ΧΥΤΑ….ΚΑΙ ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΤΑΙ ΠΩΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΝΕ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙ ΠΕΛΑΤΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΝ «ΒΥΣΜΑ» ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΟΤΕ ΕΧΕΤΑΙ ΦΤΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΟ ΣΗΜΕΙΟ……..
    Η ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΕΧΕΙ 286 ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ(ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ)ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΝ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ Η ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΜΙΣΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ….ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΕΥΨΕΙ ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ….ΚΑΙ Η ΛΥΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ…ΕΝ ΜΕΣΩ ΓΡΙΠΗΣ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΓΕΜΑΤΟΙ ΜΕ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ…ΓΙΑΤΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΛΛΩΝ ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΔΑΠΑΝΗ ΠΟΛΛΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ…ΕΛΠΙΖΩ Η ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΘΕΙ ΣΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΑΥΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΑ ΑΠΟΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 2 ΠΛΕΥΡΕΣ ΓΙΑΤΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΚΡΗΞΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΜΟΛΙΣ Η ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΚΛΕΙΣΕΙ……ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ…….

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 11:00 | ΕΛΕΝΗ

    Oι συμβάσεις έργου είναι μία επαίσχυντη μορφή εργασίας. Είναι καθαρή εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Την έχω ζήσει στο παρελθόν, την ξέρω και συμφωνώ πρέπει να καταργηθεί. Όμως οι άνθρωποι που εργάζονται με συμβάσεις έργου ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΎΝ; ΚΥΡΙΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΤΟΥΝ. ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΑ ΑΛΟΓΑ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ. Σκεφτείτε ξανά την περίπτωση αυτή. Βγάζετε οικογενειάρχες στο δρόμο. Καμιά κυβέρνηση δεν συμφέρει να πεινάει ο λαός. Αναγκάζετε κόσμο να τρέχει στα δικαστήρια. Δεν μπορεί να ξεκινάει έτσι μια κυβέρνηση.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 11:25 | andreas

    Ένας » ΟΜΗΡΟΣ »
    Οι συμβάσεις έργου να καταργηθούν ναι, συμφωνώ! Είναι μορφή εκμετάλλευσης. Αφού λοιπόν δέχεστε ότι μας εκμεταλλευτήκατε τόσα χρόνια τώρα πρέπει να αποκαταστήσετε εργασιακά. Τι μας λέτε να φύγουμε; . Οι άνθρωποι που εργάζονται για χρόνια με συμβάσεις έργου θα καταργηθούν; Και πως; Αποκεφαλίζοντάς τους; Σκοτώνοντάς τους; Πετώντας τους κυριολεκτικά στο δρόμο; Ποια κυβέρνηση και ποιος νομοθέτης μπορεί να το σηκώσει αυτό το βάρος; Το έτος 2004 και σαν κυβέρνηση μιλούσατε για αδικία έναντι των ομήρων, και για μονιμοποιησή τους μέτα τις εκλογές . Μιλήσατε για εμπαιγμό έναντι των συμβασιούχων μετά τις εκλογές 2004 από τον τότε Πρωθυπουργό (Κ. Καραμανλή) και ναι συμφωνώ μαζί σας. Τώρα όμως εσείς τι κάνετε; Τα χειρότερα; Ποιος σας είπε κύριοι ότι εγώ εάν ήμουν πλουσιόπαιδο δεν θα πήγαινα στο εξωτερικό να πάρω διδακτορικά; Δεν είχα χρήματα γι αυτό εργάζομαι με σύμβαση έργου για 600 ευρώ και με εκμεταλλευόσαστε εσείς όλες οι κυβερνήσεις.
    Ευαριστώ.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 11:41 | ΧΑΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΥ

    http://www.youtube.com/watch?v=wwYB2Jw0HB0

    αυτη ειναι η κυβερνηση !! δειτε και θα καταλαβεται

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 11:46 | Konstantina T.

    Εγώ μπορώ να αναφέρω επώνυμα τουλάχιστον 3 συμβάσεις έργου που υπογράφηκαν και ισχύουν από τέλος Οκτώβριου (ένα μήνα σχεδόν αφότου ανέλαβε η νέα κυβέρνηση). Τελικά καταργήθηκαν ή «αν έχεις μέσο διάβαινε»??????
    Βεβαίως να καταργηθούν οι συμβάσεις έργου αλλά και όλες οι συμβάσεις οι οποίες γίνονται καθ’ολοκληρία χωρίς να κανένα αντικειμενικό κριτήριο. Οι συμβάσεις έργου καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των μονίμων που είναι καν στις υπηρεσίες τους τις 7 ώρες που οφείλουν-πολύ περισσότερο θεωρώ ότι έχουν ένα μέσο όρο εργασίας 4 ώρες τη μέρα (τουλάχιστον σε ΟΤΑ που έχω δει εκ των έσω)ενώ εμείς στον ιδιωτικό τομέα δουλεύουμε τουλάχιστον 9-10 ώρες.
    Αντιλαμβάνομαι ότι πολύς κόσμος σε δύσκολες ηλικίες θα έχει πρόβλημα, αλλά κι εμείς που έχουμε επενδύσει στη γνώση και όχι στο γνωστό ή μπάμπα μας να μας βάλει με σύμβαση στο δημόσιο, πρέπει να πάρουμε τη θέση που μας αξίζει.
    Εύχομαι πραγματικά να καταργηθούν οι συμβάσεις και όποιοε είναι άξιος ας πάρει τη θέση με τα προσόντα του.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 10:30 | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΟΜΠΑΝΙΔΗΣ

    Τα stage όπως εφαρμόζονταν στην χώρα μας ,χωρίς ασφαλιστική κάλυψη και με 400-500€ από την μια είχαν ρουσφετολογικό χαρακτήρα και από την άλλη παρείχαν φθηνό εργατικό δυναμικό στο δημόσιο και κρατούσαν όμηρους της εκάστοτε κυβέρνησης τους εργαζόμενους.
    Και δεν πιστεύω ότι όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι έμεναν τόσα χρόνια με αυτές τις συνθήκες γιατί τους άρεσαν. Απλά προσδοκούσαν κάτι καλύτερο και πίστευαν σε υποσχέσεις.
    Σίγουρα το να μονιμοποιηθούν είναι άδικο για όλους όσους δεν μπόρεσαν να μπουν σε κάποιο stage ,γιατί δεν είχαν το κατάλληλο μέσο ,όμως πρέπει να τους αναγνωριστεί η προϋπηρεσία. Και πρέπει αναδρομικά να τους αναγνωριστεί και ο χρόνος ασφάλισης.
    Υ.Γ. Οι κύριοι και οι κύριες της προηγούμενης κυβέρνησης θα έπρεπε να κρύβονται από την ντροπή τους και όχι να βγαίνουν με τόσο μεγάλο θράσος να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα και να κλαίνε για τους εργαζόμενους στα stage και τους υπόλοιπους συμβασιούχους.
    Ας θυμηθούν τι έκαναν οι ίδιοι πέντε μισή χρόνια.
    Με τι μανία πίεσαν και πέτυχαν να αλλάξει η θετική απόφαση της ολομελείας του Αρειού Πάγου για τους συμβασιούχους. Πως έβαλαν τον εισαγγελέα του Α.Π να κάνει έφεση και μια ομόφωνα θετική απόφαση έγινε κατά πλειοψηφία αρνητική με τις τηλεφωνικές ψήφους και τις ευλογίες του τότε προέδρου και της κυβέρνησης φυσικά που ήταν πίσω από όλα αυτά.
    Πως μια θετική για τους συμβασιούχους απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου ,ο κ. Παυλόπουλος την ερμήνευσε με τον δικό του τρόπο ( ως αρνητική ) και μάλιστα συμβούλεψε (κομψά) τους συμβασιούχους να μην προσφύγουν στα Ελληνικά δικαστήρια γιατί θα χάσουν και χρόνο και χρήμα.
    Και πολλά αλλά όλα αυτά τα χρόνια για τα οποία θα έπρεπε να ντρέπονται

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 09:30 | stella

    ΣΤΗ ΣΩΣΤΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ Ο ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ ΑΛΛΑ!!!!!
    ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΙΑ ΝΑ ΠΕΤΑΓΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΣΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΗΔΗ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ 5-6 ΧΡΟΝΙΑ !!!!
    ΟΠΩΣ Ο ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΤΟ 2004 ΕΦΕΡΕ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ Ο Κ. ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ ΣΗΜΕΡΑ!!! ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΠΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΕΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ!!!
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΧΩΡΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ !!!!
    ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΙΝΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ -ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΝ ΣΙΓΟΥΡΑ – ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥΣ!!
    ΑΣ ΤΟ ΞΑΝΑΣΚΕΦΤΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΠΑΛΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΥΝΕΤΑΙ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΑΥΤΟ!!!
    ΓΥΡΙΖΕΙ ΣΕΛΙΔΑ ΛΕΕΙ ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΗΔΗ ΜΙΑ ΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΔΙΚΑΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΑΤΑΡΑΧΕΣ!!!!

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 09:28 | Αλεξανδρος Τακτικός

    Οι συμβάσεις έργου και τα μπλοκάκια είναι ντροπή για μία χώρα που θέλει να λέγεται σύγχρονη και ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ορθή η κατάργηση της. Ας δοθεί ενός τύπου μοριοδότηση στους απολυμένους.

    Με τις υπερωρίες στο Δημόσιο τι θα γίνει τελικά? Έχει καταντήσει ανέκδοτο. Υπάρχουν άτομα που απολαμβάνουν μέχρι και 1500 ευρώ το δίμηνο, χωρίς να δουλεύουν λεπτό παραπάνω.Ας γίνει ένας έλεγχος επιτέλους.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 09:48 | Δώρα

    Κύριε υπουργε αποσχολούμαι με σύμβαση μίσθωσης έργου απο το 2005 έως και σήμερα.Στον φορέα που υπηρετώ καλύπτω ανάγκες μόνιμου προσωπικού.
    Είναι άδικο να ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ. ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΜΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΑΛΛΟΙ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙ΄ΑΥΤΟ. Συμφωνουμε όλοι ότι πρέπει να σταματήσει ο θεσμός των συμβασιούχων και η άδικη μεταχείρηση που έχουμε (ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΠΛΗΡΕΣ ΩΡΑΡΙΟ ΚΑΛΥΠΤΩΝΤΑΣ ΠΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΧΩΡΙΣ ΔΩΡΑ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΕΝΑΣ ΜΟΝΙΜΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ). Πιστευουμε ότι δεν θα μας ΠΕΤΑΞΕΤΕ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ.
    ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΗΔΗ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΜΟΡΦΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ.
    (ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΤΕΙ, 27 ΕΤΩΝ)

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 09:16 | Β. Καραγιαννακη

    Αναρωτηθείτε παρακαλω τι σημαινει το τρίμηνο κενο στις συμβασεις έργου. Πως μπορειτε να ζητατε απο ενα ανθρωπο να ζει τα 3/4 του ετους και οχι ολόκληρο το χρονο. πως μπορει να καλυψει κανεις τα τρεχοντα έξοδα που αφορουν 12 μηνες καθε χρονο?
    Απο το 2003 εχω επαναλαμβανομενες συμβασεις έργου (με ΔΕΚΟ) αλλα οχι συνεχιζόμενες. Καθε 12 μήνες πρεπει να βαλω τη ζωη μου και τα σχεδια μου στο ψυγειο για 1 τριμηνο.
    Και ενω εχω εργαστει με τις πιο δύσκολες συνθηκες γιατι πρόκειται για δουλεια εργοταξιου, τωρα μου λετε οτι
    1ον: τελος στις συμβασεις εργου και
    2ον: δε μοριοδοτειται αυτη η σκληρή δουλεια 6 ετων.

    Οταν τελειωσα τις βασικές μου σπουδες (ΑΠΘ 1998) δεν ειχα την οικονομικη δυνατότητα να συνεχισω για μεταπτυχιακό τίτλο. Εψαξα και ευτυχως βρήκα διαφορες δουλειές σχετικες με τις σπουδές μου. Εχω πια εμπειρία 10 ετών. Τι θα γινει λοιπον τώρα. Πειτε μου, αδικα δουλευω τοσο καιρό? Επρεπε να ειχα παρατησει τη δουλεια, την οποια χρειαζομουν για να ζήσω, ωστε να αποκτησω Μεταπτυχιακο ή Διδακτορικο τίτλο? Για καποιους δεν ειναι ολα ευκολα!

    Δεν καταλαβαινω γιατι να μην ειμαι πια ανταγωνιστική.
    Παρακαλω σκεφτειτε !

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 08:21 | ΧΑΡΙΣΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

    Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΟ ΔΗΛΩΣΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΤΑ STAGE ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΟΚΑΚΙΑ ΤΙ ΠΙΟ ΚΑΘΑΡΟ,ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΕΔΩΣΕ ΨΗΦΟ ΕΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΜΕ 10 ΜΟΝΑΔΕΣ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Ν.Δ

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 08:55 | ΑΚΗΣ

    ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ ΝΑ ΥΠΑΧΘΟΥΝ ΣΤΟ ΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΤΕΒΕ . ΟΣΟΙ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΔΕΙΑΣ , ΕΟΡΤΩΝ

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 03:32 | Παρασκευή

    ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΔΙΚΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ!ΟΧΙ ΝΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΚΙΟΛΑΣ!ΕΧΕΤΕ ΣΚΕΦΤΕΙ ΠΟΣΑ ΠΑΙΔΙΑ-ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΚΙ ΕΓΩ-ΘΑ ΗΘΕΛΑΝ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ Σ’ΕΝΑ ΚΕΠ Η’ ΣΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ?ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΣΟΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΑΞΙΖΑΝ ΝΑ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΕΙ?ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ ΔΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ…ΤΥΧΕΡΟΙ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΟΣΟΙ ΕΙΧΑΝ ΜΕΣΟ…ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ..ΝΟΜΙΜΑ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ!ΕΧΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ!ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ «ΨΑΞΕΤΕ» ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΟΥ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ..ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΕΡΕΥΝΩΝ/ΕΙΔΙΚΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ…ΠΟΛΛΑ ΑΤΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΒΟΛΕΜΕΝΑ ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ ΣΤΕΡΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΘΕΣΕΙΣ…ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΚΕΤΟΙ ΠΟΥ ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΕΧΟΥΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΝΑΝΤΙ ΑΛΛΩΝ(ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ) ΑΛΛΑ ΠΛΟΥΤΙΖΟΥΝ ΚΙΟΛΑΣ?ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΟΥ ΣΑΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΙΑΤΡΕΙΑ Η’ ΓΡΑΦΕΙΑ!ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΕΙ..ΚΑΤΑΡΓΗΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΤΟ ΣΩΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ…ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ..ΚΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΕΝΑΣ ΓΝΩΣΤΟΣ ΟΤΙ ΣΕ ΦΟΡΕΙΣ ΟΠΩΣ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ/ΤΕΙ,ΟΤΑΝ ΛΗΓΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ,ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΤΟΜΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΠΟΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΤΡΟΠΟ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ!ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΦΟΥΚΑΡΑΔΕΣ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΚΕΝΗ ΘΕΣΗ!ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΜΙΛΑΜΕ?ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΕΤΣΙ!ΜΑΣ ΔΙΝΕΤΕ ΕΛΠΙΔΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΙΟ ΔΙΚΑΙΗ ΕΛΛΑΔΑ!ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΕΡΓΟΥ(ΓΑΛΑΖΙΑ ΠΑΙΔΙΑ->ΓΑΛΑΖΙΟ ΑΥΡΙΑΝΟ ΔΗΜΟΣΙΟ)ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΑΡΑΣΥΡΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΩΝ ΒΟΛΕΜΕΝΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΕΡΓΟΥ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΔΩΣΑΤΕ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΩ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΑΔΙΚΙΑΣ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΩΝΗ!ΚΑΤΑΡΓΗΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ-ΕΧΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ!

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 01:01 | eleni

    Είμαι μια γυναίκα 44 ετων παντρεμένη με 2 ανήλικα παιδιά. Είμαι με σύμβαση έργου εδώ και 6 ολοκληρα χρόνια. Σίγουρα καλύπτω πάγια θεση στην γραμματεία στην δ/νση πολεοδομίας. Δεν μπορείται να φανταστείται τι δουλεία έχω προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια, μόνο εγώ η ίδια το ξέρω και αυτό γιατί έπρεπε να αποδείξω στους ανωτέρους μου ότι μπορώ να τα καταφέρω και ότι αξίζω για αυτό που μου εμπιστεύτηκαν. Πληρώνω ασφάλεια στο Τεβε και φπα χωρίς να μπορώ να κάνω αλλίως. Έχω φτάσει να πληρώνω ασφάλεια 688 € το δίμηνο. Πώς μπορείται έτσι στα καλά καθούμενα να με στείλετε σπίτι μου ; Ποιά πόρτα θα ανοίξει για μένα σε αυτήν την ηλικία που έφτασα ; Κύριε πρωθυπουργέ μπορείται να μου απαντήσετε σε ένα απλό ερώτημα Όταν θα απολυθώ θα είμαι επίσημη άνεργος και θα δικαιούμε το επίδομα ανέργιας απο τον ΟΑΕΔ ή λόγω της ασφάλειας μου στο ΤΕΒΕ ως ελεύθερος επαγγελματίας δεν θα μπορώ να το πάρω ούτε και θα φαίνομαι στα στατιστικά στοιχεία του ΟΑΕΔ που με αυτον τον τρόπο η ανεργία θα εκτιναχθεί στα ύψη. Σε ολη μου την ζωή έμαθα να δουλεύω, ο πατέρας μου ήταν εμπόρος και απο μικρή την περίοδο των διακοπών απο το σχολείο με κατέβαζε στο μαγαζί του για να βοήθάω. Μήπως έχετε εσείς να μου προτείνετε καμμία θέση έστω στον ιδιωτικό τομέα, γιατί και στο CARREFOUR να ζητήσω δουλεία έστω για να κόβω σαλάμια πρέπει να βρώ κανέναν γνωστό -ρουσφέτι δηλ.- Κάντε κάτι δεν ζητήσαμε δανεικά και αγύριστα, δουλειά ζητήσαμε για να βοηθήσουμε την φαμίλια και όχι να αγοράζουμε φρου φρου και αρώματα στα NOTOS GALLERI KAI ΣΤΑ HONDOS CENTER. Με εκτίμηση

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 01:28 | Kelly

    Το νομοσχέδιο είναι στην σωστή κατεύθυνση και έρχεται την πιο σωστή χρονική στιγμή. Και δεν πρέπει να κάνει πίσω η κυβέρνηση από αυτό το αρχικό σχέδιο και φυσικά να μην αρχίσουν οι εκπτώσεις!!!

    Δεν καταλαβαίνω τη λογική ορισμένων ανθρώπων που θεωρούν οτι η ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ σε αυτή τη χώρα θα πρέπει να ξεκινήσει εφ’ όσον αυτοί μονιμοποιηθούν!!!!!!
    Είναι εξοργιστικό να λέει κάποιος, εγώ είμαι υπέρ της αξιοκρατίας, αλλά μονιμοποιησέ με πρώτα και μετά θα στηρίξω και εγώ την αξιοκρατία!!!!!!!!

    Όποιος είναι ΑΞΙΟΣ και έχει τα ΠΡΟΣΟΝΤΑ, θα καταφέρει να βρει μια θέση εργασίας με τον συγκεκριμένο νόμο, διατηρώντας και την αξιοπρέπεια του, εφ’ όσον δε θα χρειαστεί να ψάχνει για μέσο και να γίνεται όμηρος του κάθε βουλευτή ή «κουμπάρου»!!!

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 00:44 | ΓΕΩΡΓΙΑ

    Κ.ΥΠΟΥΡΓΕ… ΠΡΕΠΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΤΑΙ ΠΡΙΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΜΙΣΧΕΔΙΟ …ΤΟ ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΓΥΡΙΣΕΙ ΜΠΟΥΜΕΡΑΝΓΚ! ΑΛΛΑ ΛΕΓΑΤΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ..ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΩΡΑ .ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΧΙΑ ΣΑΣ ΛΟΓΙΑ ? ΔΕΝ ΘΑ ΘΙΧΤΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΛΠ.ΚΛΠ.ΚΛΠ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΟΥΤΕ ΜΙΑΣ ΜΕΡΑΣ ΚΕΝΟ ΣΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΟΥΣ … ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΑΟΡΙΣΤΟΥ?? ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΝΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΝΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥΣ ? ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΔΙΚΛΙΔΕΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΣΑΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ? ΛΕΩ..ΜΗΠΩΣ…. !!!!!

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 23:26 | Afrodite

    ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ ΑΝ ΔΕΝ ΒΡΕΙ ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ Ή ΑΝΑΝΕΩΣΗ Ή ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΟΥ ΜΕ ΜΠΛΟΚΑΚΙ ΚΑΙ ΑΠΥ (ΣΕ ΔΕΚΟ, ΣΕ ΑΕ, ΣΕ ΟΤΑ)ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 2 ΧΡΟΝΙΑ.. ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ Ή ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

    Η ΛΑΙΚΗ ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ !
    ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΕΨΕΤΕ ΑΥΤΟ. ΚΙΝΗΤΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΕΣ ΔΕ ΔΙΝΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ. ΔΕΝ ΔΙΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΛΕΣ ΠΗΓΑΙΝΕ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙΣ ΚΙ ΑΛΛΟ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ, ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΑΞΙΟΠΟΙΕΙΣ ΟΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ!

    ΑΛΛΑ ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΣΚΕΦΤΕΙ ΑΥΤΟ! ΑΛΛΙΩΣ ΔΕ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΟΥΣΑΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ! ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΤΕΛΙΚΑ ΝΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΤΕ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ…. ΝΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΗ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ, ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΚΑΠΟΥ, ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ, ΝΑ ΑΝΤΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΙ ΟΧΙ ΝΑ ΕΧΕΙ 2 ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΣΑΝ ΑΓΑΛΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΦΥΤΟ ΕΤΟΙΜΟ ΝΑ ΤΟ ΠΟΤΙΣΕΙΣ…

    ΑΥΤΟ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ… ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΑΖΕΤΕ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΑΣΕΠ Κ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΙΔΕΑ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΝ Κ ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΤΑΞΗ! ΑΦΟΥ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΕΣ, ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΑΛΛΑΓΕΣ! ΟΧΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΒΑΦΤΙΖΕΤΕ ΑΛΛΑΓΕΣ!

  • Σαφώς προς τη σωστή κατεύθυνση αρκεί να λάβουμε υπόψη εκείνες τις παραμέτρους που θα εξασφαλίσουν πραγματικά την απρόσκοπτη λειτουργία των φορέων των ΟΤΑ.

    Ο Οργανισμός Νεολαίας & Αθλητισμού Δήμου Αργυρούπολης ( ΝΠΔΔ) συστάθηκε το 1999 και παρέχει υπηρεσίες σε 7500 αθλούμενους Μαζικού και Σωματειακού Αθλητισμού.
    Σε 23 αθλητικές εγκαταστάσεις, μεταξύ αυτών Δημοτικό κολυμβητήριο, σύγχρονο στάδιο ποδοσφαίρου & στίβου, 2 κλειστά Γυμναστήρια , Σπίτι Γυμναστικής, Δημοτικό Γυμναστήριο, 6 γήπεδα τένις , ανοικτά γήπεδα αθλοπαιδιών κ.α. εξυπηρετούνται 13 αθλητικά σωματεία με διακρίσεις παγκόσμιες και ολυμπιακές.

    Το ανθρώπινο δυναμικό του οργανισμού αποτελείται μέχρι και το 2009 από 11 αορίστου χρόνου ( προέκυψαν από το Π.Δ. 164), 44 συμβάσεις έργου διαφόρων ειδικοτήτων και 15 γυμναστές της Γ.Γ.Α. Για την νέα αθλητική περίοδο 2009-2010 εγκρίθηκαν 25 συμβάσεις ( κόπηκαν στο Δήμο Αργυρούπολης το 50% του αιτήματος προγραμματισμού προσωπικού) και έως τώρα δεν έχει εγκριθεί η Γ.Γ.Α.

    Δημιουργήσαμε Ο.Ε.Υ. μόλις τον Φεβρουάριο του 2008 και σύμφωνα με την οικονομοτεχνική μελέτη που τον συνοδεύει δικαιούμαστε μόνο 14 ανθρώπους μόνιμο προσωπικό μεταξύ αυτών οι 11 προσωποπαγής θέσεις που προανέφερα. Οι 53 θέσεις οκτάμηνων διαφόρων ειδικοτήτων που έχουν προβλεφτεί δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες σε αθλητικά προγράμματα, γραμματειακή υποστήριξη κολυμβητηρίου και Μ.Α.

    Χρονοβόρες διαδικασίες πρόσληψης μέσω ΑΣΕΠ και η μεταβλητότητα των αναγκών μας οδήγησε στην ψυχοφθόρα διαδικασία για αμφότερους τους εμπλεκομένους σε συμβάσεις μίσθωσης έργου.

    Πρέπει να προβλεφτεί μέριμνα για τέτοιες περιπτώσεις ώστε να ξεπερασθεί το πρόβλημα της οικονομοτεχνικής μελέτης και να δωθεί άμεσα δυνατότητα με νέα τροποποίηση του Ο.Ε.Υ. να προχωρήσουμε σε πρόβλεψη μονίμων θέσεων όπως ορίζουν οι σωστές διαδικασίες.

    Όχι στην τροχοπαίδη της οικονομοτεχνικής μελέτης που έτσι και αλλιώς στα ενταλθέντα της κάθε χρήσης περιέχονται και οι μισθοδοσίες όλων των συμβασιούχων έργου.

    Ναι στην μόνιμη σχέση εργασίας που θα απαιμπλέξει και εμάς τους αιρετούς από το να αναλωνόμαστε π.χ. 5 μήνες τώρα με τι προσωπικό θα λειτουργήσουμε και αν θα βάλουμε λουκέτο σε υπηρεσίες και προγράμματα.

    Ναι σε σύντομες και έγκαιρες διαδικασίες του ΑΣΕΠ.

    Πρόβλεψη για την μεταβλητότητα των αναγκών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

    Πίστωση χρόνου για τις μεταβατικές διαδικασίες των Ο.Τ.Α. και τα Νομικά τους Πρόσωπα από μια ανεξάρτητη αρχή που θα εξετάζει κατά περίπτωση.

    Δημοτικός Σύμβουλος
    Πρόεδρος ΟΝΑΔΑ
    Βασίλης Κρητικός

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 22:52 | Ευτυχ.

    Θα πρέπει να δοθεί μια λύση στις συμβάσεις έργου ιδιαίτερα σε εκείνες που εκτελούν ουσιαστικές ανάγκες στις υπηρεσίες.
    Γιατί όμως τόσος περιορισμός;
    Γιατί να μην μπορεί μια δημόσια υπηρεσία ή μια υπηρεσία του ευρύτερου δημόσιου τομέα να συνεργαστεί με ένα εξωτερικό γραφείο ή με ένα ελεύθερο επαγγελματία για την κάλυψη εξειδικευμένων αναγκών των υπηρεσιών της όταν αυτές δεν είναι τόσο έντονες που να απατούν 8ωρη απασχόληση;
    Ιδιαίτερα σε σχέση με προγράμματα (ΕΣΠΑ κτλ) που κάποιες φορές απαιτούν εξειδικευμένες γνώσεις αλλά οι ανάγκες της εργασίας δεν είναι τόσο έντονες που να απαιτούν την απασχόληση ενός ατόμου με 8ωρη απασχόληση αλλά την απασχόληση ενός ελεύθερου επαγγελματία part time χωρίς αυτό να σημαίνει καθημερινή 4ωρη απασχόληση.
    Οι ανάγκες κάποιων θέσεων σε υπηρεσίες δεν είναι καθημερινές και η ένταση της εργασίας δεν κατανέμεται ισομερώς στις ημέρες της εβδομάδας ή του μήνα.
    Η επιβάρυνση που έχει ο δημόσιος τομέας από τέτοιες θέσεις (που οι ανάγκες εργασίας τους δεν είναι καθημερινές αλλά απασχολούν προσωπικό 8ωρης απασχόλησης) θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντική!
    Νομίζω πώς όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχουν θέσεις πχ σε Δήμους ή σε Πανεπιστήμια που οι απασχολούμενοι ουσιαστικά έχουν ένα πολύ «μικρό» σε απαιτήσεις χρόνου αντικείμενο (ή σχεδόν ανύπαρκτο ! σε κάποιες –λίγες- περιπτώσεις) το οποίο τους αφήνει ελεύθερο χρόνο για συζήτηση, διάβασμα εφημερίδων, σερφάρισμα στο internet κτλ…
    Αν μια υπηρεσία κρίνει ότι οι ανάγκες της το απαιτούν θα πρέπει να μπορεί να επιλέγει την συνεργασία με εξωτερικούς συνεργάτες, χωρίς περιορισμό στο αντικείμενο, αλλά στο χρόνο απασχόλησης (ΜΗΝΙΑΙΟ ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ – MONTHLY TIME SHEET).

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 20:00 | Κατερίνα

    ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΨΑΜΕ ΣΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΟΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ, ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΟΛΗ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΙΟΤΙ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ, ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΜΕΧΡΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΦΑΣΑΡΙΑ. ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ! ΜΗΝ ΜΑΣ ΠΕΤΑΤΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ!!
    ΥΠΟΣΧΕΣΤΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΕ 3 ΜΗΝΕΣ? ΟΥΤΕ ΣΕ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΥΤΗ.
    ΛΥΠΑΜΑΙ.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 20:04 | Κωνσταντίνα

    Κ. Υπουργέ!
    Καλά κάνετε τις συμβάσεις έργου και τις σταματάτε!Όπως επίσης και με τα Stage!
    Από τη στιγμή που βγήκατε, κυνηγάτε τους συμβασιούχους και τα Stage!
    Ένα ερώτημα τα άτομα που μπήκαν στην Αγρωγή με την προηγούμενη κυβέρνηση χωρίς προσόντα χωρίς τίποτα αυτά γιατί δεν τα κυνηγάτε???
    Περιμένετε να περάσουν οι δυο μήνες και να γίνουν αορίστου και μετά να βγάλετε τα μέτρα (αν δεν έχουν γίνει ακόμα)???
    Τουλάχιστον ο συμβασιούχος ή το Stage μπήκαν με ένα θείο από την Κορώνη για πολύ συγκεκριμένο χρονικό διάστημα(1 χρόνο ή 18 μήνες) δεν μπήκαν σε μόνιμες θέσεις όπως τα άτομα από την Αγρωγή!
    Ευχαριστώ!

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 20:03 | ΠΕΓΚΥ

    Κ ΥΠΟΥΡΓΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ ΤΩΝ ΚΕΠ? ΕΙΧΑΤΕ ΠΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΤΑ ΣΤΗΡΙΞΕΤΕ ΤΑ ΚΕΠ. {ΚΕΠ ΠΑΝΤΟΥ}.. ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ, ΑΥΤΟΣ Ο ΘΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ? ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΠΟΛΛΑ ΚΕΠ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΟΝΟ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΕΡΓΟΥ? ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΟΥΝ ΜΕΧΡΙ Κ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ Κ ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ ΟΛΗ ΤΟΥΣ ΤΗ ΖΩΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΣΤΗΝ ΓΡΑΦΙΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ?
    ΕΓΩ ΔΟΥΛΕΥΩ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΚΕΠ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΑ 2 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΟΥ ΛΗΓΕΙ. ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΕΜΕΝΑ Κ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΤΕΛΕΧΩΣΕΙ ΤΑ ΚΕΠ. ΜΙΚΡΟΣ ΜΙΣΘΟΣ, ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΕΣ, ΔΙΜΗΝΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΣΤΟ ΟΑΕΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ 50%. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΟΝΟ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΑΛΕΤΤΑ ΕΝΩ ΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΝΟΜΙΜΑ.
    ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΚΕΠ (ΝΑ ΥΠΕΝΘΥΜΗΣΩ) ΕΙΝΑΙ ΙΔΑΙΤΕΡΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΙΔΑΙΤΕΡΑ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΩΡΑΡΕΙΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΚΕΠ. ΑΜΕΣΗ ΕΚΔΟΣΗ ΠΡΟΚΥΡΗΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΕΦΕΡΑΝ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗ ΔΙΑΚΡΗΣΗ:

    Υπ. Οικονομικών: Διαγωνισμός για απονομή του «Ευρωπαϊκού Βραβείου Δημόσιου Τομέα»
    Ημερομηνία Δημοσίευσης: 10/11/2009 15:11:01

    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

    ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΟΥ «ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΒΡΑΒΕΙΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ» (EUROPEAN PUBLIC SECTOR AWARD – EPSA) – ΑΠΟΝΟΜΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΒΕΛΤΙΣΤΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

    Σε τελετή απονομής των βραβείων EPSA, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 4-6 Νοεμβρίου 2009 στο Μάαστριχ, απονεμήθηκε στο ΤΔΔΠ πιστοποιητικό βέλτιστης πρακτικής (best practice certificate) για το θεσμό των Κέντρων Εξυπηρέτησης του Πολίτη (ΚΕΠ), το οποίο παρέλαβε ο Διευθυντής ΤΔΔΠ, κ. Κύπρος Κυπριανού, και η Πρώτη Λειτουργός Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού, Προϊστάμενη Τομέα Διοικητικού Εκσυγχρονισμού, κ. Κυριακή Χριστοδούλου.

    Ο θεσμός των ΚΕΠ αναγνωρίζεται και επιβραβεύεται για τρίτη φορά, μετά την απονομή του βραβείου «IN BUSINESS Award 2008 – Βραβείο καλύτερης δημόσιας υπηρεσίας» και του «Βραβείου καινοτομίας 2009 για τον ευρύτερο δημόσιο τομέα» της ΟΕΒ.

    Τα βραβεία σε κάθε θεματική ενότητα του διαγωνισμού του EPSA απέσπασαν οι ακόλουθες χώρες/οργανισμοί:

    Θεματική ενότητα 1: Βελτίωση της αποτελεσματικότητας παροχής δημόσιων υπηρεσιών (Performance Improvement in Public Service Delivery)
    • Γαλλία, Grouping of Public Interest e-Bourgogne – “Regional Platform of e-services for all – e-Bourgogne”

    Θεματική ενότητα 2: Συμμετοχή πολιτών (Citizen Involvement)
    • Γερμανία, City of Cologne – “Cologne participatory budget”

    Θεματική ενότητα 3: Νέες μορφές Συνεταιρισμών (New Forms of Partnership Working)
    • Αγγλία, Oldham Council – “Oldham partnership”
    Θεματική ενότητα 4: Ηγεσία και Διαχείριση Αλλαγών (Leadership and Management for Change)
    • Ισπανία, Sant Cugat City Council – “Management in Sant Cugat City Hall – Budgeting the Strategy: A new deal between political management and politic leadership”

    Το ΤΔΔΠ, Υπουργείο Οικονομικών, αναγνωρίζοντας την ανάγκη για συνεχή βελτίωση της λειτουργίας του ευρύτερου δημόσιου τομέα και αναβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών που παρέχονται στους πολίτες, προγραμματίζει, μεταξύ άλλων, τη σύσταση ακόμη δύο ΚΕΠ και τη δημιουργία Κέντρων Τηλε-εξυπηρέτησης.

    Ο επόμενος διαγωνισμός για απονομή του EPSA θα πραγματοποιηθεί το 2011. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον εν λόγω διαγωνισμό παρέχονται στην ιστοσελίδα http://www.epsa2009.eu.

    ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΙΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΑΞΕΤΕ ΑΝΑΛΟΓΩΣ.(ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΑΕΙ, 25 ΕΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΜΕΛΛΟΝ)

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 19:32 | ΜΙΣΑΗΛΙΔΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ

    Πολύ σωστό το σχέδιο νόμου αλλά για τις συμβάσεις έργου στα Δημοτικά Ωδεία και λοιπών σχολών των Δήμων δεν αναφέρεται κάτι. Είναι πολύ δύσκολο να κατεργηθούν αλλά και να γίνονται μέσω ΑΣΕΠ. Γιατί 1)δουλεύουν δάσκαλοι με 4-5 ώρες την εβδομάδα(π.χ. δάσκαλος βιολιού γιατί έχει μόνο 5 μαθητές) και 2)δεν μπορεί το παιδάκι που κάνει ένα μουσικό όργανο να αλλάζει κάθε χρόνο δάσκαλο.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 19:35 | ΜΑΡΙΑ

    ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ. ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ. ΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΖΗΤΗΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΟΘΗΚΕ. ΟΥΤΕ ΚΛΕΦΤΕΣ ΓΙΝΑΝΕ, ΟΥΤΕ ΖΗΤΙΑΝΕΨΑΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ. ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΗΘΙΚΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ ΕΞΩ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΕ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ….

    ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ, ΝΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, ΝΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΜΗΡΙΑΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ, ΝΑΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ…

    ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΝΑΙ ΣΤΟ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ…

    ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ…

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 19:38 | Μ. Ζαχαράκης

    Το συγκεκριμένο εδάφιο δεν αλλάζει τίποτα από την παρούσα κατάσταση. Τους μόνους που περιορίζει είναι τους ΟΤΑ.
    Αναφέρει για μη γραμματειακές εργασίες όταν ξέρουμε ότι μπορεί μια τέτοια να περιγραφή διαφορετικά.
    Οι εξαιρέσεις που αναφέρει είναι και οι περιοχές με τα μεγαλύτερα προβλήματα συμβασιούχων έργου σήμερα…

    Αν το ΑΣΕΠ αντιλαμβάνεται ότι υπάρχουν κενές οργανικές θέσεις θα ζητάει την διενέργεια διαγωνισμού ή θα μπαίνει πάλι στη λογική των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου;

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 18:05 | ΔΕΔΕΣ ΝΙΚΟΣ

    ΕΙΜΑΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΣ ΣΤΟ ΚΕΠ ΠΑΛΛΗΝΗΣ ΕΠΤΑ (7) ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΕΡΓΟΥ..ΕΠΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΠΕΤΑΤΕ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΤΟΜΕΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΚΛΗΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΝΑ ΤΟ ΦΕΡΟΥΜΕ ΣΑΝ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΝΑ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ..ΔΩΣΑΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ..ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΤΙ ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ??ΕΠΤΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ….ΕΛΠΙΖΩ ΑΚΟΜΑ..

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 18:39 | ΑΘΗΝΑ

    ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΑ.ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ.ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΚΕΠ.ΤΟ ΚΕΠ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΟΡΙΣΤΟΛΟΓΙΑ.ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΘΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΠΝΟΗ, ΣΑΡΚΑ ΚΑΙ ΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΦΕΡΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΙΟ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΘΕΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΚΑΙΡΟΥΣ ΧΑΛΕΠΟΥΣ.ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΜΕΡΙΔΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ (ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ) ΠΟΥ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΑ 4/5 ΝΙΩΘΟΥΝ ΤΥΧΕΡΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΛΑΒΑΝ ΚΑΙ ΕΓΙΝΑΝ ΜΟΝΙΜΟΙ ΚΑΙ ΤΟ 1/5 ΜΕΝΕΙ ΣΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ.ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΛΗΓΟΥΝ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΤΙ ΕΠΙΦΥΛΛΑΣΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΜΕ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΣΕ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΤΟ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΚΕΠ ΘΑ ΑΠΑΡΤΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ – ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΕΠ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΡΑΓΚΟΥΣΗ.ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΩ ΑΠΟΜΑΚΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ.ΤΕΤΟΙΑ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ; ΛΗΓΟΥΝ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ.ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΛΙΘΑΡΑΚΙ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΚΕΠ ΚΑΙ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΥΝ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ.ΣΤΕΛΕΧΩΣΑΜΕ ΕΝΑ ΘΕΣΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΣΑΣ ΝΑ ΤΟΝ ΔΩΣΕΤΕ ΩΘΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΤΕ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΑΥΤΟΥ ΣΙΩΠΗ.ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ.ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΛΟΓΟΥΣ ΝΑ ΣΑΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΩ.ΠΙΣΤΕΨΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΤΟ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΚΕΠ.ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΚΕΠ ΜΕ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ.ΕΣΕΙΣ ΟΜΩΣ ΔΥΣΠΙΣΤΕΙΤΕ ΣΕ ΜΑΣ. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΚΕΠ ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΒΡΕΘΟΥΝΕ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΔΟΚΙΜΑΣΤΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ.ΔΕΝ ΑΡΡΩΣΤΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΙΨΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ,ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΙΨΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ, ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΑΠΑΝΗΡΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΑΝΑΠΑΥΣΗ΄ΑΛΛΑ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ, ΚΑΝΟΥΜΕ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΑΜΟΙΒΗ, ΒΟΗΘΑΜΕ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ. ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΑΥΡΙΟ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ. ΔΕΝ ΖΗΤΩ ΝΑ ΜΕ ΔΙΟΡΙΣΕΤΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ.ΖΗΤΩ ΟΜΩΣ ΝΑ ΜΕ ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟΣΟ ΕΜΕΝΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΟΥ.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 18:57 | ΓΙΩΡΓΟΣ

    ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ [ΠΧ ΚΔΑΠ] ΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΠΑ ΕΩΣ ΤΟ 2013 ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΕΤΗΣΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ?

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 17:10 | Ειρήνη

    Κύριε Υπουργέ,

    Η προσπάθεια που γίνεται για να εξασφαλισθεί η αξιοκρατία είναι θετική όμως η ισοπέδωση ανόμοιων πραγμάτων δημιουργεί μεγάλες ανισότητες.

    Παραδείγματος χάρην, γιατί θεοποιείτε τις μεταπτυχιακές σπουδές που κατά κανόνα μπορούσαν να κάνουν οικονομικά εύρωστοι πτυχιούχοι ;

    Δεύτερον, γιατί αυτός που πήρε το πτυχίο του και έχοντας ανάγκη να δουλέψει αμέσως απέκτησε ως συμβασιούχος μεγάλη εμπειρία και εχει αποδεδειγμένα ικανότητες θα πρέπει να παραχωρήσει τη θέση του σε έναν μεταπτυχιακό;

    Τρίτον, πχ οι καθαρίστριες των σχολείων που καλύπτουν επί χρόνια τις ανάγκες των σχολείων με μισθό 170 ευρώ τον μήνα, μένοντας πολλές φορές απλήρωτες για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα και στις οποίες οφείλεται ακόμη το 30% των δεδουλευμένων της περσινής χρονιάς θα πρέπει να παραχωρήσουν τις θέσεις τους σε άλλες πιο άξιες; (και υπάρχουν πολλές παρόμοιες περιπτώσεις)

    Τέταρτον, δεν είναι τραγικό να γίνει κάποιος άνεργος στα 35 του απ το να μη βρει ακόμη δουλειά στα 23;; άρα γιατί καταργείται η μοριοδότηση ανάλογα με την ηλικία;

    Είμαι φοιτήτρια στο πανεπιστήμιο αιγαίου στο τμήμα κοινωνιολογίας και καθημερινά ακούω παρεμφερή σχόλια.
    Είμαι επίσης μέλος της νεολαίας Πασοκ.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 17:12 | ΧΑΡΙΣΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

    ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΧΑΝ ΜΕΣΟ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΝ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΟΙ.ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΙΜΟΙ,ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΑΝ Η ΠΟΙΓΟΥΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΤΙ ΙΣΩΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΟΝΙΜΟΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ.ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΒΑΛΕ ΣΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΒΑΣΗ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ.ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ Ο ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ.ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΚΥΡΙΟ ΡΑΓΚΟΥΣΗ

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 17:41 | ΝΙΚΟΣ Τ

    ΣΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΥΠΟΣΧΟΣΑΣΤΑΝ ΟΤΙ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΜΠΛΟΚΑΚΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΜΟΝΙΜΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ,ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΑΥΤΟΥ ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΣΧΩΛΑΣ!ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΣΦΑΛΜΑ. ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΕΠΙΣΤΙΜΟΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΕ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΑΝ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΟΥΝ?

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 16:13 | Mαριλένα

    ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΕΡΓΟΙ ΟΣΟΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 24 ΜΗΝΕΣ, ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ.ΑΜΕΣΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΟΥ ΣΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ Η ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ!

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 16:33 | νικος π.

    στη σωστη κατευθυνση το άρθρο του σχεδιου νομου. Στο δημοσιο τομεα εχει συγκεντρωθει πληθος γραμματεων και διοικητικων υπαλληλων.Αυτο που χρειαζεται το δημοσιο ειναι να στελεχωθει με επιστημονες διαφορων ειδικοτητων.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 16:47 | Panos

    Κ. Yπουργέ
    να σας συγχαρώ αρχικά για τις ρηξικέλευθες αλλαγές που φέρνει το νομοσχέδιο σας στη λειτουργία του δημοσίου. Διαβάζοντας το μου έρχονται αυθόρμητα στο μυαλό λέξεις όπως «αξιοκρατία, εξυγίανση, πρόοδος, ανάπτυξη», λέξεις δηλαδή συνώνυμες με το ΠΑΣΟΚ και την ιστορία του. Είναι δε τέτοιο το πολιτικό θάρρος και η ακεραιότητα σου υπουργέ μου, που φαίνεται να μην ευνοείς ούτε τον ίδιο σου τον εαυτό. Αρκεί μια ματιά στο βιογραφικό σου και εύκολα υπολογίζει κανείς τα μόριά σου σύμφωνα με το δικό σου νομοσχέδιο:

    Ι)Βαθμός πτυχίου : Σαν φοιτητής κομματόσκυλο πήρες πτυχίο χωρίς διάβασμα και σίγουρα με καλό βαθμό. Τουλάχιστον 8, συνεπώς 880 μόρια
    ΙΙ)Μεταπτυχιακός τίτλος : Αγορασμένος από Μεγάλη Βρετανία: 200 μόρια
    ΙΙΙ)Προϋπηρεσία : 0 (μηδέν) μήνες εργασίας, άρα 0 (μηδέν) μόρια
    ΙΙΙΙ)Ξένες γλώσσες: Αν και το βιογραφικό σου δεν το αναφέρει, υποθέτω δύο ξένες γλώσσες άριστα, άρα 140 μόρια

    Σύνολο: 1220 μόρια (το πολύ, σιγά μην μιλάς δύο γλώσσες). Άρα ξέχνα το δημόσιο υπουργέ μου και ξεκίνα και εσύ να στέλνεις κανένα βιογραφικό μήπως και βρεις καμιά κανονική δουλειά, μήπως και καταλάβεις πως βγάζει ο κόσμος το ψωμάκι του, και τι σημαίνει να χάνεις τη δουλειά σου με το νομοσχέδιο ενός ανθρώπου που δεν έχει δουλέψει ποτέ.

    Μετά τιμής

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 15:27 | ΜΙΧΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

    ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΩ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΟΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ:
    1.ΣΤΙΣ ΑΝΩΝΥΜΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΟΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΑΕ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΠΟΥ ΗΤΑΝ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ ΜΕ ΤΕΒΕ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ‘Η ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΣΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΟΡΙΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ?
    2.ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ?
    3.ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ?

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 15:41 | BILLY

    Ήμουν για δύο χρόνια συμβασιούχος έργου στον ΟΑΕΕ και μόλις σήμερα έληξε η σύμβαση μου. Δε διαφωνώ καθόλου στο ότι πρέπει να αλλάξει το καθεστώς με τις συμβάσεις, γιατί το να συντηρείται μια άρρωστη κατάσταση δεν είναι λύση. Όμως από τη στιγμή που φαίνεται πως θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν συμβάσεις το προσεχές διάστημα, θεωρώ πως είναι προς το συμφέρον των οργανισμών να διατηρήσουν το υπάρχον προσωπικό,καθώς ξέρω από την εμπειρία μου πως ο υπάλληλος αρχίζει να είναι πραγματικά παραγωγικός μετά από τουλάχιστον ένα τρίμηνο. Η συνεχής εναλλαγή προσωπικού δυσχεραίνει και σίγουρα δε διευκολύνει την προσπάθεια για καλύτερη λειτουργία του δημοσίου.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 14:56 | ΜΑΡΙΛΙΖΑ

    ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΟ ΚΟΚΑΛΟ. ΕΙΜΑΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΣ ΕΡΓΟΥ ΣΕ ΚΕΠ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΧΕΙ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΘΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ? ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΦΙΔΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΥΠΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ(ΑΜΚΑ, ΟΓΑ, ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ,ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ).ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ ΣΤΑ ΚΕΠ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΝΑ ΒΓΕΙ Η ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 14:16 | ΑΧΑΙΟΣ

    ΚΕΠ ΠΑΝΤΟΥ…!!!ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΙΑΣ ΣΤΑΣΗΣ…!!!ΠΡΩΤΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ…!!!

    Λόγια απο προεκλογικές ομιλίες του ΠΑΣΟΚ…!Ενίσχυση του θεσμού σήμαινει πρώτα απο όλα, στήριξη των εργαζομένων του, αυτών που έχουν αποκτήσει την ΥΠΕΡΠΟΛΥΤΙΜΗ, γι αυτό τον καινούριο και άκρως επιτυχημένο θεσμό, εμπειρία!Αυτών που έφεραν τα ΚΕΠ να σημειώνουν 95 % επιτυχία στις θετικές γνώμες των πολιτών και να βραβεύονται διεθνώς, κατι πρωτόγνωρο για ελληνικές υπηρεσίες!Τυχόν απομάκρυνση των νυν συμβασιούχων απο τα ΚΕΠ, θα συνιστά απίστευτο πισωγύρισμα για το θεσμό, κατι το οποίο πιστεύω οτι θα αντιληφθούν οι κυβερνώντες και θα μεριμνήσουν αναλόγως!Δεν ζητάμε ειδική μεταχείριση των συμβασιούχων, ζητάμε ειδική μεταχείριση του θεσμού, τον οποίο έφτιαξε το ΠΑΣΟΚ και πιστώνεται στα μεγάλα του +.Θα ήταν μέγα λάθος της πολιτείας να αφήσει ανεκμετάλλευτη την εμπειρία των στελεχών που μόνοι τους βγήκαν στον «ωκεανό» και κολύμπησαν, έστησαν και καταξίωσαν τα ΚΕΠ και καταπολέμησαν την νοοτροπία και το κατεστημένο της δημόσιας υπηρεσίας στην Ελλάδα, με αξιοθαύμαστα αποτελέσματα! Έχω εμπιστοσύνη στους κυβερνώντες (απο μικρό παιδί είμαι στο ΠΑΣΟΚ) και πιστεύω οτι θα δώσουν την ανάλογη βαρύτητα στο θέμα.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 14:34 | ΜΑΡΙΑ

    ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΛΕΣ. ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΚΟΚΑΛΟ… ΑΛΛΑ ΟΙ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΑ. ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ Η΄ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΤΩΝ ΚΕΠ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΟ ΦΙΔΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΥΠΑ (ΒΛΕΠΑ ΑΜΚΑ) ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΑ ΔΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 14:56 | ΕΥΗ

    Κύριοι της Κυβέρνησης :ΝΑΙ στο μέτρο να μην υπα΄ρχουν άλλες συμβάσεις έργου ΟΜΩΣ:1ον το μέτρο να αρχίσει από εδώ και πέρα και όσοι έχουν συμβάσεις μέχρι τώρα να βρείτε λύσεις να τακτοποιηθούν.2ον Αγαπητοί Κύριοι με το μισθό που παίρνετε εσείς σαν βουλευτές 300 χ 8000 € μηνιαίως =2.400.000,00 € πληρώνονται 2.400 άτομα το μήνα με μισθό των 1000,00 €,κάντε λοιπόν εσείς πρώτη τη θυσία στον ευατό σας να προσφέρετε στη πατρίδα και αφήστε το κοσμάκι να τρώει έστω αυτό το μικρό κομμάτι ψωμιού αντι να τους πετάτε στους δρόμους.3ον Φροντίστε να πληρωνόμαστε από τα ασφαλιστικά μας ταμεία για τα χρήματα που δίνουμε για διάφορες αιτίες άμεσα και όχι μετά από 5 & 6 μήνες το λιγότερο & μετά πάρτε τις αποφάσεις σας.4ον Φτιάχτε το μισθό μας αντίστοιχο με της Ευρωζώνης και όχι να μας βάζετε μόνο ότι είναι να πληρώνουμε σε αντίστοιχες τιμές με της Ευρωζώνης .5ον Σταματήστε να πλρώνετε Προέδρους ,Διευθύνων Συμβούλους ,Διοικητές κλπ διαφόρων οργανισμών & ΔΕΚΟ με μηνιαία ποσά που είναι ασύληπτα για την Ελληνική πραγματικότητα & απαράδεκτα όταν ζητάτε από εμάς θυσίες .Άν λοιπόν κάνετε έστω αυτά τα λίγα τότε ίσως να μπορείτε να μιλάτε για δίκαιο ,αξιοκρατικό και μη πελατειακό κράτος γιατί οι πρώτοι πελάτες σε αυτό το κράτος είστε εσείς.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 14:50 | Κυριάκος Ρεκλείτης

    Η λογική κύριοι Φωστήρες της εκάστοτε κυβέρνησης προυποθέτει γνώση του προβλήματος και κατόπιν επίλυσης του εσείς όπως από το προσχέδιο του νόμου σας διαφαίνετε ούτε γνώση αυτού έχετε ούτε λύση αξιοκρατική θέλετε να δώσετε διότι διαιωνίζετε το πρόβλημα και αφήνετε παραθυράκια ανοιχτά για να μπάζετε αξιοκρατικά κατά τα άλλα δικούς σας πολιτικούς πελάτες.
    Η λύση είναι απλή οι φορείς του δημοσίου τομέα και ευρύτερα αυτού λειτουργούν σήμερα κακά τα ψέματα με συμβασιούχους έργου η ορισμένου χρόνου οι οποίοι οι περισότεροι βρίσκονται στην υπηρεσία τους πάνω από 2 χρόνια και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟΥΣ και πείτε ΣΤΟΠ στίς κάθε είδους συμβάσεις ανακοινώστε ότι με αυτούς θα λειτουργούν στο εξής οι διάφοροι φορείς του δημόσιου τομέα όπως την συγκεκριμένη χρονική στιγμή και τις όποιες θέσεις στο εξής χρειάζωνται να τις ζητούν μέσω του Α.Σ.Ε.Π.
    Πολύ μυαλό χρειάζετε κύριε υπουργέ που όπως διάβαζα και στο βιογραφικό σας έχετε θητεύσει και στην τοπική αυτοδιοίκηση και οφείλατε να γνωρίζετε το συγκεκριμένο πρόβλημα και την λύση του από πρώτο χέρι.
    Ελπίζω να πρυτανεύσει η λογική λύση διότι μόνον τότε θα πείσετε τον κόσμο που σας ψήφισε ότι έχετε ειλικρινείς προθέσεις με το νομοσχέδιο σας και τις παραμέτρους του.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 14:29 | Δρ Γ.Γιαννιτσιώτης

    Εδώ φαίνεται πως ένας νόμος δεν μπορεί να αντιμετωπίσει και τις προσλήψεις στην Δημόσια Διοίκηση και να καλύψει και ανάγκες του Δημόσιου Τομέα της Οικονομίας ή Κοινωφελών Ιδρυμάτων Δημοσίου Δικαίου…

  • Είναι μεγάλη ευκαιρία κατά την γνώμη μου με τις νέες αυτές ρυθμίσεις να γίνει μια αποσαφήνιση και της διαδικασίας σύναψης σύμβασης μίσθωσης έργου και της διάκρισης των εν λόγω συμβάσεων από τις συμβάσεις παροχής υπηρεσιών από ελεύθερους επαγγελματίες.

    Για παράδειγμα οι Δημοτικές Επιχειρήσεις προκειμένου να συνάψουν σύμβαση μίσθωσης έργου με το παρόν καθεστώς θα πρέπει να έχουν τύχει εγκρίσεως από τον Γεν. Γρ. της Περιφέρειας πρώτα. Είναι ασαφής σήμερα ο νόμος για το αν θα πρέπει να ακολουθήσουν την ίδια διαδικασία και για μια σύμβαση παροχής υπηρεσιών πχ σύμβαση με υδραυλικό για μικρο επισκευές (όχι έκτακτες).

    Επίσης είναι ασαφές το αν γενικότερα νοείται σύμβαση μίσθωσης έργου ή παροχής υπηρεσιών αν ο αντισυμβαλλόμενος είναι ατομική επιχείρηση και όχι απλό φυσικό πρόσωπο.
    Εαν διατηρηθεί το ίδιο ασαφές καθεστώς παρά το νέο νόμο θα υπάρχουν δεκάδες λανθασμένες ερμηνείες με αποτέλεσμα να προσφεύγουμε σε αποφάσεις του ΕλΣυν κατά περίπτωση αναζητώντας παρόμοιες
    Δείτε για του λόγου το αληθές τον νέο Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων όπου υπάρχουν δεκάδες υποσημειώσεις με αναφορές σε αποφάσεις του ΕλΣυν για τα παραπάνω καθώς είναι συχνά αδύνατο να γίνει διάκριση και οι ΟΤΑ και οι Δημ. Επιχειρήσεις στηρίζονται τελικά σε γνωματεύσεις των νομικών τους όχι πάντα σωστές.
    Ενα παράδειγμα της ασάφειας που επικρατεί :
    έστω ότι ένας ΟΤΑ προβαίνει σε πρόχειρο διαγωνισμό ή δημοπρασία για μια παροχή υπηρεσίας προυπολογισμού ανω των 15.000 ευρώ
    Στον διαγωνισμό συμμετέχουν 2 Ανώνυμες Ετ. και μια Ατομική Επιχείρηση η οποία τελικά και μειοδοτεί. Για να προχωρήσει ο ΟΤΑ στην σχετική σύμβαση θα πρέπει να τύχει έγκρισης από τον ΓΓ της Περιφέρειας εφόσον ο μειοδότης είναι η Ατομική Επιχείρηση που σήμερα νοείται ως «πρόσωπο» και όχι ως εταιρεία ;
    Δυστυχώς το υπάρχον ασαφές καθεστώς δεν απαντά , η δε Περιφέρεια Αττικής στην οποία συχνα απευθύνονται οι ΟΤΑ προτιμά τις προφορικές «εκτιμήσεις» και «απαντήσεις» κατά το δοκούν…….

    Τέλος είναι ευκαιρία να γίνει επιτέλους μια σοβαρή δουλειά κωδικοποίησης και να μην έχουμε πάλι τσόντες και σφήνες άρθρα που καταργούν άλλα και πάει λέγοντας καθώς η παρούσα κατάσταση απλά οδηγεί σε λάθη με σοβαρό κόστος….

    Τέλος θεωρώ λάθος την λογική «δεν μπορείς να συνάψης σύμβαση έργου επειδή έχεις οργανική θέση στον ΟΕΥ» τουλάχιστον για τις Δημοτικές Επιχειρήσεις. Είναι συχνό φαινόμενο όταν ξεκινά μια δραστηριότητα να μην υπάρχει ανάγκη απασχόλησης προσωπικού πλήρους και διαρκούς απασχόλησης κάτι που μπορεί όμως να συμβεί στο μέλλον αν η νέα δραστηριότητα αποδώσει ή επεκταθει λόγω ζήτησης. Παράδειγμα έτυχε να έχουμε στην διαχείριση μας ένα νέο Συνεδριακό Κέντρο το οποίο όταν ξεκίνησε να λειτουργεί το 2002 είχε τζίρο 4-5000 ευρώ και έφτασε λόγω ζήτησης περί τις 80.000 ετησίως. Προφανώς η ανάγκες για προσωπικό προέκυψαν σταδιακά. Δεν σημαίνει όμως αυτό ότι θα έπρεπε ένα διοικητικό έγγραφό όπως ο Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) της επιχείρησης να μην είχε προετοιμασθεί και τροποποιηθεί κατάλληλα προβλέποντας θέσεις ανθρ, δυναμικού (προφανώς κενές) ωστε να πληρωθούν όταν και αν ωρίμαζε η δραστηριότητα.

    Δεν είναι δυνατόν να δεσμεύεται το μάνατζμεντ μιας επιχείρησης να μην προετοιμάζει το θεσμικό πλαίσιο (ΟΕΥ) επειδή δεν θα μπορεί να προσλάβει με σύμβαση έργου αν έχει κενή οργανική θέση. Ο χρόνος πλήρωσης μιας οργανικης θέσης θα πρέπει να αποφασίζεται όταν και εαν η απασχόληση θα είναι πλήρης, συνεχής και αυξανόμενη με βάση και τα χρηματοοικονομικά κριτήρια. Δεν πρέπει να προβλέψουμε την φάση ανάπτυξης (στον κύκλο ζωής) ενός προιόντος ή μιας υπηρεσίας όπου απαιτείται ευελιξία και προσαρμογή. Η μήπως θεωρούμε ότι όλα ξεκινούν ώριμα….;

    Γ. Δ/ντης Δημοτικής Επιχείρησης Αργυρούπολης

    ΥΓ
    συνυφασμένα με τα θέματα απασχόλησης στα οποία αναφέρεται το προς διαβούλευση νομοσχέδιο είναι δεκάδες ζητήματα στους ΟΤΑ και τις επιχειρήσεις αυτών
    Είναι κατά τη γνώμη απαραίτητο να προχωρήσετε σε μια διαρκή ανοιχτή διαβούλευση για την κατάσταση που επικρατεί στην Αυτοδιοίκηση.
    Θα προχωρήσουμε ως χώρα με ένα νέο νόμο που προκρίνει τις γνώσεις (μεταπτυχιακά, διδακτορικά κλπ) και καλά κάνει την στιγμή που δεν είναι υποχρεωτικό οι ΟΤΑ να καλύπτουν τις θέσεις διευθυντων και προισταμένων των οργανικών τους μονάδων από πτυχιούχους ; Με αποτέλεσμα να τις καταλαμβάνουν υπάλληλοι κατηγορίας ΔΕ καθ΄όλα άξιοι μεν αλλά που δεν γνωρίζουν στοιχειώδες μάνατζμεντ ; Ουτε καν έχουν μια υποχρεωτική πιστοποίηση από την Εθν. Σχολή Δημ. Διοίκησης…
    Πως μπορούν σήμερα οι ΟΤΑ να στηριχθούν στο εσωτερικό τους διοικητικό περιβάλλον με αυτές τις συνθήκες ; Το πιο απλό πως θα κάνουν οι εν λόγω υπάλληλοι ΔΕ μια στοιχειώδη SWOT ανάλυση ή μια απλή αξιολόγηση επένδυσης όταν δεν γνωρίζουν καν γιατί πράγμα μιλάμε ;
    Η μήπως θα πρέπει συνεχώς οι ΟΤΑ για τα στοιχειώδη να πληρώνουν εξωτερικούς συμβούλους ;
    Δείτε πόσο απέτυχε στους ΟΤΑ η εφαρμογή του ΚΠΑ (Κοινό Πλαίσιο Αξιολόγησης) ή η διοίκηση με στόχους (βλέπε και σχετικό ΦΕΚ), που ήταν η πιο απλή προσπάθεια ενσωμάτωσης μοντέλων Ολικής Ποιότητας στην Αυτοδιοίκηση…..

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 13:22 | ΙΩΑΝΝΑ Φ.

    ΤΑ Κ Ε Π ,

    ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ,ΕΝΑΣ ΦΟΡΕΑΣ ΝΕΟΣΥΣΤΑΤΟΣ ΜΕ ΤΟΣΗ ΘΕΤΙΚΗ ΑΠΗΧΗΣΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΟΠΟΥ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ(ΕΛΛΗΝΑΣ Η ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ) ΛΥΝΕΙ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ωράριο λειτουργίας των ΚΕΠ καθημερινά 8:00 – 20:00 και Σάββατο 8:00 – 14:00.
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΑΙΡΕΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΙΣΧΥΣΕΙ Η ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥΣ.

    (ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 2004 ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΟΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΚΟΜΑ)

    ΜΙΑ ΜΗΤΕΡΑ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 13:11 | Ευαγγελια Αναστασιαδου

    Διαβασα το εξης
    Να εφαρμοστεί το νέο σχέδιο νόμου αφού ΠΡΩΤΑ μονιμοποιηθούν οι υπάρχοντες συμβασιούχοι, οι οποίοι αναμφισβήτητα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

    Αληθεια εχετε αναρωτηθει τι ζητατε?Μπορει να σας βολευει αλλα ειναι παντελως αδικο.
    Γιατι θα καταληξουμε να δουλευουν στο δημοσιο μονο οι συμβασιουχοι.
    Μεχρι να βολευτειτε ολοι εσεις, εμεις θα αποδημησουμε εις κυριον.
    Και δεν μ ενδιαφερει πως γινατε συμβασιουχοι.
    Πηρατε μια καραμελα και την πιπιλατε.παγιες και διαρκεις αναγκες.
    Σιχαθηκα να το ακουω.
    Υπαρχουν κι αλλοι που μπορουν να κανουν ο,τι κανετε και εχουν και τα προσοντα.
    Κανεις ομως δεν τους εδωσε ουτε την ευκαιρια αυτη.
    Δεν γνωριζω τον τροπο κυριοι της κυβερνησης που θα λυσετε το προβλημα,σκεφτειτε ομως και τους μακροχρονια πτυχιουχους ανεργους που δεν ειχαν παραθυρα να αποκτησουν συμβασεις και κατα συνεπεια μορια.

    Γνωριζω οτι 10-20 ατομα που δεν σας βολευει το ποστ θα ψηφισετε αρνητικα.
    Ποσως μ ενδιαφερει.σημεσια εχει ν ακουστω απο τους αρμοδιους που γνωριζουν καλα τι λεω.