Άρθρο 8 Συμβάσεις έργου

1. Στο τέλος της παρ. 1 του άρθρου 6 του ν. 2527/1997 προστίθενται εδάφια ως ακολούθως:

Δεν επιτρέπεται η σύναψη σύμβασης μίσθωσης έργου :

α) για κάλυψη διοικητικών αναγκών ή γραμματειακής εξυπηρέτησης, του φορέα.

β) εφόσον από τις διατάξεις του οικείου οργανισμού ή κανονισμού προβλέπονται οργανικές θέσεις ειδικότητας αντίστοιχης με αυτές για τις οποίες προτείνεται η κατάρτιση σύμβασης μίσθωσης έργου με φυσικά πρόσωπα.

Η επιλογή των προσώπων που θα εκτελέσουν το έργο με αντίστοιχη σύμβαση γίνεται από την οικεία υπηρεσία ή τον φορέα με ανάλογη εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 21 Ν. 2190/94, όπως ισχύει.

2. Από τις διατάξεις της προηγούμενης παραγράφου του παρόντος άρθρου εξαιρείται το ιατρικό προσωπικό , οι οδοντίατροι, οι ελεγκτές ιατροί, οι θεραπευτές ιατροί των ασφαλιστικών ταμείων αρμοδιότητας της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, για τους οποίους η κατάρτιση συμβάσεων έργου, προβλέπεται από ειδικές διατάξεις, οι οποίες εξακολουθούν να ισχύουν.

3. Η παρ. 2. του άρθρου 6 του Ν. 2527/1997 αντικαθίσταται ως ακολούθως:

«2. Για την έκδοση της κατά την προηγούμενη παράγραφο απόφασης, καθώς και για την προηγούμενη έγκριση, όπου αυτή προβλέπεται, κατά τις ισχύουσες διατάξεις, για τη σύναψη σύμβασης μίσθωσης έργου απαιτείται βεβαίωση του ΑΣΕΠ ότι πρόκειται για γνήσια σύμβαση έργου που δεν υποκρύπτει εξαρτημένη εργασία.»

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 03:59 | ΕΛΛΗ

    ΑΦΟΥ ΣΚΟΠΟΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΙΣΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΑΣ ΡΩΤΩ:

    ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ 8 ΜΗΝΩΝ ΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΝΕΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑ 4 ΜΗΝΕΣ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΚΩΛΥΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ ΟΚΤΑΜΗΝΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΞΑΝΑΠΡΟΣΛΗΦΘΕΙ;
    ΑΦΟΥ Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ ΘΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ, ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΚΩΛΥΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ ΟΚΤΑΜΗΝΟΥ;
    ΕΔΩ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΟΦΕΛΕΙΤΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΓΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗ ΟΡΙΣΜ.ΧΡΟΝΟΥ ΑΦΟΥ ΘΑ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ 4 ΜΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΤΑΝ.

    ΘΕΩΡΩ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΚΩΛΥΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ ΟΚΤΑΜΗΝΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΙΣΟΝΟΜΙΑ.

    ΕΠΙΣΗΣ ΘΕΩΡΩ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΤΑ ΕΞΗΣ:
    1. Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ.Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΝΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΚΕ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΓΩ ΠΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΚΑ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΙΣΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΟ!!!

    2. ΝΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΕΙΤΑΙ Η ΗΛΙΚΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 30 ΧΡΟΝΩΝ.

    3. ΝΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ ΤΑ 25 ΤΟΥΣ (ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΝΩ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΒΙΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ).
    ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΑ ΖΟΥΜΕ, ΟΥΤΕ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ, ΟΥΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ.

    ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ 50% ΑΝΕΥ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ. Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΖΕΨΕΙ ΜΟΡΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΤΩΡΑ ΠΙΑ.

    ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗΣ 50% ΤΗΣ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗΣ. ΥΠΗΡΧΕ ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ. ΕΜΕΙΣ ΠΗΓΑΜΕ ΒΑΣΗ ΝΟΜΟΥ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΜΕ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΟΡΙΣΜ. ΧΡΟΝΟΥ ΜΗΝΑ – ΜΗΝΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΟΣΑΥΞΗΜΕΝΑ ΜΟΡΙΑ. ΔΙΑΚΟΠΤΑΜΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ, ΜΠΑΙΝΑΜΕ ΣΕ ΑΝΕΡΓΙΑ, ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΑΜΕ ΟΜΗΡΙΑ, ΕΜΠΑΙΓΜΟΥΣ, ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ, ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ, ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΜΑΣ, ΑΠΛΗΡΩΣΙΑ,, ΑΓΩΝΙΑ ΚΤΛ… ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ. ΗΤΑΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΥΠΗΡΧΕ Ο ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΑΡΑ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΟΦΕΛΕΙΘΟΥΜΕ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΜΟΝΙΜΗ ΕΡΓΑΣΙΑ.
    ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΚΑΝΑΜΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΔΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.
    ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΑΜΕ ΟΧΙ ΣΕ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΥΤΗΣ ΠΑΡΑ ΣΕ ΑΥΞΗΣΗ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΠΑΜΕ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ.

    ΔΙΑΦΩΝΩ, ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΞΕΚΛΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΔΙΚΟΥΝΤΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΕΡΑΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΜΟΝΙΜΗ ΕΡΓΑΣΙΑ…

    ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΠΑΡΕΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΙΔΙΚΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥΣ.

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 01:43 | Παρασκευή

    ΕΛΕΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΕΡΓΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΤΟΥΣ!ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΝΟΜΑΡΧΙΕΣ, ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΠΘ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ…ΟΛΟΙ ΜΠΗΚΑΤΕ ΜΕ ΜΕΣΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ!ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΔΙΚΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ!ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΚΕΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ!

  • Διαβάζω «πετάτε στον δρόμο ανθρώπους» κι άλλα τέτοια. Αυτοί του ιδιωτικού τομέα τι να πουν; οι άνεργοι τι να πουν;
    Απ΄ ότι διάβασα στο νομοσχέδιο δεν καταργούνται οι συμβάσεις έργου. Απλά περιορίζονται στο εργατοτεχνικό προσωπικό και μόνο όταν δεν υπάρχει η δυνατότητα για πρόσληψη μονίμων. Κι αυτό είναι σωστό.
    Οι κάθε μορφής συμβάσεις συντηρούν το πελατειακό σύστημα. Σίγουρα, όμως, θα πρέπει να ληφθεί πρόνοια για τους ήδη υπηρετούντες με την θέσπιση μεταβατικής περιόδου.

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 00:27 | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΚΗΣ

    Π{στευετε οτι μπορείτε να κρίνετε με μία δύο σελίδες προχειρόχαρτα την δουλεια που κάνουν τα παιδιά 5 και 6 χρόνια ?Πιστεύετε ότι είστε θεοί και μπορειτε να άλλαζετε τισ ζωές τόσων ανθρώπων σε μία νύκτα?Για ποιό ΑΣΕΠ μας μιλάτε και πράσινα άλογα.Αυτό που ολοκληρώνει ένα διαγωνισμό σε δύο χρόνιαΟχι κύριε Ραγκούση αυτη η αδικία δεν θα περάσει.Οι συμβασιούχοι δεν είναι μόνοι -έχουν μαζί τους και όλους εμάς.
    ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 00:08 | ΤΖΕΛΙΛΗΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ

    Αρχικά δεν μπορούσα να πιστέψω το θράσος όλων αυτών που απαιτούν την μονιμοποιησή τους, απλώς και μόνο γιατί προσφεραν από τις θέσεις τους για κάποιο διάστημα. Οι υπόλοιποι που δεν είχαν το βύσμα, και κινούν την οικονομία από τον ιδιωτικό τομέα δέν πρόσφεραν. Επίσης οι οι 20 με 30 χιλιάδες συμβασιούχοι δεν μπορούν να ζουν στην αβεβαιότητα όπως λένε. Άραγε οι 650 χιλιάδες άνεργοι συμπολίτες τους και τα εκατομύρια των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα μπορούνε; Και στο φινάλε όσοι εξ αυτών έχουν και τα τυπικά προσόντα εκτός από μπάρμπα δεν τους απαγορεύει κανείς να διοριστούν αξιοκρατικα. Γιατί κόπτονται λοιπόν.
    Τώρα, μετά από τα τόσα σχόλια που διάβασα καταλαβαίνω πλέον τι συμβαίνει. Για τους συμβασιούχους υπάρχει μόνο ο μικρόκοσμος τους. Αυτοί, οι κακοί μόνιμοι που δεν δουλέυουν και η αβεβαιότητά τους. Όλη η υπόλοιπη κοινωνία από την οποία απαιτούν να τους πληρώνει δεν υπάρχει καν, αλλά και να υπάρχει για έναν περίεργο λόγο δεν μπορούν τα μέλη της να έχουν τα ίδια δικαιώματα στην ελπίδα με αυτούς.
    ΤΟ κακό παρατράβηξε. Μπορεί να χρειάζονται κάποιες διορθώσεις αλλά η κατέυθυνση του νομοσχεδίου ιδικά για της συμβάσεις έργου κινείται σε ανέλπιστα θετική κατεύθυνση.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 23:20 | ΒΑΣΙΛΗΣ

    ΒΑΣΙΛΗΣ

    ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ

    ΕΠΕΙΔΗ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΕΙΔΗ ΛΑΒΕΙ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ (ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ) ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ (ΠΡΑΓΜΑ ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ!!!!!!) ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΜΟΥ ΝΑ ΜΠΩ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΤΑΘΕΣΩ ΤΙΣ ΤΑΠΕΙΝΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ-ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΟΥ.(ΘΕΩΡΩΝΤΑΣ ΟΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ)

    1) ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΟΥ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 48 ΜΗΝΕΣ ΣΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ (ΟΧΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 24 ΜΗΝΕΣ).

    Α) ΓΙΑΤΙ: ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΟΙ 24 ΜΗΝΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝΕ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΟΥΝΕ ΑΣΦΑΛΕΣ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΠΛΗΡΩΣΗΣ ΠΑΓΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ. ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΘΕΣΗ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ , ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΑΥΤΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ.(ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΣΕ ΔΙΩΧΝΕΙ)

    Β) ΓΙΑΤΙ:ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΠΕΝΔΥΕ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ. ΔΙΩΧΝΟΝΤΑΣ ΜΑΣ ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑ.

    Γ) ΓΙΑΤΙ:ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΔΙΝΕΤΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΣΜΕΟΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝΕ ΝΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΟΥΝΕ ΤΙΣ ΜΟΝΙΜΕΣ ΘΕΣΕΙΣ (ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΜΙΛΑΤΕ) ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝΕ ΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΤΟΥΣ ΚΕΝΑ

    Δ) ΓΙΑΤΙ:ΟΙ 8ΜΗΝΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝΕ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝΕ 12ΜΗΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

    Ε) ΓΙΑΤΙ:H ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ «ΦΥΓΕ ΕΣΥ» , «ΕΛΑ ΕΣΥ» (ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ – 8ΜΗΝΑ)ΔΕΝ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ.

    Ζ) ΓΙΑΤΙ:ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΠΙΣΤΕΨΑΜΕ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ «ΦΥΓΕΙ» ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΕ ΤΟΣΟΥΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΝΕΟ ΚΟΣΜΟ . ΑΛΛΩΣΤΕ ,ΔΕΝ ΘΑ ΤΙΣ ΠΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ . ΚΚE-ΣΥΡΙΖΑ:ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ. ΝΔ:ΕΚΑΝΕ ΤΟ Π.Δ 164 (ΟΠΟΥ ΠΑΡΕΜΠΙΠΤΟΝΤΟΣ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΠΟΥ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝΕ ΗΤΑΝ ΠΑΣΟΚ)ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΩΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.
    ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ – ΠΑΣΟΚ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ – ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΜΙΣΗ ΕΛΛΑΔΑ . ΜΗΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΜΕΝΟΥΝΕ ΕΞΩ ΚΑΙ ΑΔΙΚΟΥΝΤΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ.

    ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΝΑ ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ.

    • ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗΣ ΤΟΥ 50% ΣΤΗΝ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
    • ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗΣ ΤΟΥ 50% ΣΤΗΝ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ Ο ΦΟΡΕΑΣ ΣΟΥ
    • ΔΩΣΤΕ ΟΜΩΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ 50% ΣΤΗΝ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ Ο ΦΟΡΕΑΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥ.

    Α) ΓΙΑΤΙ:ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΜΕΝΑΜΕ ΣΤΟΧΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΟΡΙΩΝ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Η ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΦΘΑΝΑΜΕ ΣΤΗΝ ΒΡΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΟΥΜΕ ΝΕΡΟ(ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΝΤΑΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΛΛΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ-ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ). ΜΟΛΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΑΜΕ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΠΙΟΥΜΕ ΝΕΡΟ ΜΑΣ ΚΛΕΙΣΑΤΕ ΤΗΝ ΒΡΥΣΗ . ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΑΥΤΟ ; . ΠΙΑ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ;. ΠΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΤΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ;

    3)ΝΑΙ ΣΤΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑΣ , ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΟΜΟ . ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΝΤΟΠΙOΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ.

    ΓΙΑΤΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΜΕΝΕΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΟΥ. ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ; ΙΣΟΤΙΜΙΑ ; TI ;
    ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΕΙΑ , ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ , ΤΑ ΧΩΡΙΑ.

    4)ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΟΧΟΣ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ Δ.Ε ΚΑΙ ΑΦΑΙΡΕΣΤΕ ΤΟΥ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΑΝ ΜΠΕΙ.

    ΓΕΝΙΚΩΣ ΣΥΜΦΩΝΟ ΟΤΙ ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΠΕΤΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΣΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΟΥΛΕΥΑΝΕ ΕΛΠΙΖΟΝΤΑΣ ΣΕ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.

    ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ , ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΓΩΝΙΟΥΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ , ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ.

    ΤΟ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΣΑΣ ΚΟΥΡΑΣΑ .
    ΑΝ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΚΑΤΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΣΤΟ E-MAIL ΜΟΥ.

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 23:36 | Mirto

    Με αυτή τη λογική θα οδηγηθούμε στο να λέμε και εγώ έχω 5 παιδιά μάνα άρρωστη διορίστε με! Έλεος!!

    ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ! ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΒΥΣΜΑΤΑ!

    Λιώσαμε στα θρανία για πτυχία & μεταπτυχιακά.

    Είναι δυνατόν να έχω 2 μεταπτυχιακά, πτυχίο 8.8 από το Μετσόβιο, 91,25% στο Τεστ Δεξιοτήτων και να με περνάει ένας stagier που έχει γαλάζιο μπάρμπα στην Κορώνη;;

    Έλεος! ΤΕΡΜΑ ΣΤΗΝ ΟΜΗΡΙΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ!

    ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΠΙΣΩ! ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ!

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 23:23 | Din

    Ας μας πουν επιτέλους οι(και καλά) αδικημένοι συμβασιούχοι-stagers πως μπήκανε στις συμβάσεις που εργαζόνται σήμερα;;Η συντριπτική πλειοψηφία μπήκε μέσω πολιτικού γραφείου…τα λεγόμενα κονέ ΝΑΙ ή ΟΧΙ;;;Με ποια λογική κύριοι/ες μπήκατε σε stage-συμβάσεις;;;Υπήρχε ή δεν υπήρχε στο πίσω μέρος του μυαλού σας η μονιμοποίηση…Ελληνάρες μου εσείς;;Γι’αυτό άλλωστε δεν καθόσασταν τόσα χρόνια με συμβάσεις;;Γιατί δεν βρίσκατε μια δουλειά με ένσημα(αυτό πηγαίνει στα stage) στον ιδιωτικό τομέα;;Γιατί πολύ απλά θέλατε δημόσιο και μόνο δημόσιο μέσω πολιτκού γραφείου.Οι περισσότεροι απο εσάς ΠΡΩΤΟΙ πήγατε στο βουλευτή για να γίνει η δουλειά σας.Αλήθεια,πόσα χρόνια τώρα προηγούσασταν και με προκηρύξεις μέσω ΑΣΕΠ με την ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ προσαύξηση 50% σε βάρος πτυχιούχων ακόμα και παιδιών με μεταπτυχιακά-διδακτορικά αλλά σε βάρος και εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα που δεν είχαν καμία προσαύξηση;;;Είστε μάγκες δηλαδή;;;Όχι…είστε πολύ απλά παρτάκηδες…γράφετε «ας κάνει αυτά που είναι να κάνει η κυβέρνηση αλλά για εμάς απαιτούμε(τρελό θράσσος) μονιμοποίηση»!!!Αυτή είναι η λογική σας,αυτή είναι η νοοτροπία σας…του βολέματος….μ’αυτήν όμως θα μείνετε!!!Τα παράπονα σας στο βουλευτάκο που σας έταζε μονιμοποίηση εις βάρος των υπολοίπων…!!!Ειλικρινά δεν μ’αφορά το θέμα σας μιας και τόσα χρόνια γραμμένους μας είχατε εμάς τους υπόλοιπους που δεν προσκυνούσαμε βουλευτές για να βολευτούμε αλλά μ’αφορά η ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ-οι ΙΣΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!!Η σημερινή κυβέρνηση υλοποιεί το προεκλογικό της πρόγραμμα,το οποίο τίμησε δεόντως η ελληνική κοινωνία με την ψήφο της…τα παράπονα σας λοιπόν στους πολιτικά γνωστούς σας που σας υπόσχονταν μονιμοποίηση και τα σχετικά!!!Κάποια στιγμή πρέπει ν’αλλάξει αυτή η νοοτροπία σ’αυτή τη χώρα…φτάνει πια με την πάρτη σας!!!

    Ένας εργαζόμενος ιδιωτικού τομέα!!!

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 23:46 | συμβασιούχος έργου

    ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΟΥ. Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΧΛΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ.ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΕΡΓΟΥ ΣΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΠΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ. Η ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ Σ’ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ. Η ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ, ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΩΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΠΡΟΚΥΡΗΞΕΙΣ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΕΝΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΙΣΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΣΤΡΑΤΙΕΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ. ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΕΡΓΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΜΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 22:43 | ΜΙΧΑΗΛ

    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ
    ΕΙΜΑΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΣ ΕΡΓΟΥ 3 ΧΡΟΝΙΑ, ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΤΕΙ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ
    ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΘΕΩΡΩ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΑΤΟΜΑ
    ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΣΤΟ ΤΟΜΕΑ ΠΟΥ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ… ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΡΟΥΣΦΕΤΟΛΟΓΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ.
    ΟΜΩΣ ΘΕΩΡΩ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΝΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΝΟΙΞΩ ΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ ΜΟΥ, ΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΩ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ ΤΗ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΩ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΕΠΙΔΟΤΗΘΩ ΜΕΣΩ ΕΣΠΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕ ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΝ ΔΙΟΤΙ ΜΕ ΒΛΕΠΟΥΝ ΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΠΛΗΡΩΝΟΜΑΙ ΜΕ ΜΠΛΟΚΑΚΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ.. ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ? ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΡΑΓΕ? ΤΙ ΚΙΝΗΤΡΑ ΔΕΙΝΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΓΚΙΣΤΡΩΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΗΡΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ?
    ΚΑΙ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΕΙΜΑΙ ΑΣΦΑΛΙΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΙΚΑ, ΕΧΩ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΦΠΑ,
    ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΩ ΓΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ…
    ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 22:51 | συμβασιούχος έργου

    Παρακαλώ να επαναεξεταστεί το θέμα κατάργησεις των συμβάσεων έργου. Να υπάρξει μιά ρύθμιση ώστε να μην βρεθούν στην ανεργία τους επόμενους μήνες ανθρωποι που για χρόνια καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Αξιοκρατία συνεπάγεται ως ανεργία σ’ αυτή την περίπτωση. Είμαστε συμβασιούχοι στην Νομαρχία Θεσσαλονίκης οι συμβάσεις μας λήγουν τον Ιανουάριο του ’10 ερχομαστε αντιμέτωποι με την ανεργία χάνοντας παράλληλα και τη μοριοδότηση για μια ευκαιρία στις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ. Παρακαλούμε επανεξετάστε το θέμα.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 22:24 | Λεων

    Κύριοι ελεγκτές της Δημοσίας ζωής μας και των γνώσεών μας. Θα πρέπει να βάλλετε όλοι σας το χέρι πολύ βαθειά εις την καρδιάν σας και ν΄ αξιολογήετε τ’ αυριανά νιάτα που τόσο έχουμε όλοι μας ανάγκη. Θεωρείστε τα ότι είναι παιδιά σας και βάλετε πάνω απ’ όλα την λογικήν και όχι το συναίσθημα. Γνωρίζω ένα παιδί που απησχολείτο εις τον Ο.Α.Ε.Ε. που εξυπηρετούσε τους επαγγελματίες σαν ταμείας, σαν γραμματέας πού είχε δικαίωμα σφραγίδος και υπογραφής λόγω φόρτου εργασίας από τον Διευθυντή της και σαν πληροφορούσε τον κόσμο σαν τηλεφωνήτρια λύνοντας προβλήματά τους. Το ωραιότερο όμως από όλα ήτο ‘’ ότι πλήρωνε και τις ασφαλιστικές της εισφορές ‘’ . Πόσα μόρια θα της δώσετε Κε Ελεγκτά και πόσα του έχοντος Δοκτορά στην Τσεχία ? η την Ρουμανία ? Σκεφθήκατε ποτέ γιατί υπάρχει διαφορά σπουδών στην Ελλάδα. Γιατί τα Ελληνόπουλα μπήκαν με το σπαθί τους στις Ανώτατες Σχολές , ενώ οι άλλοι την κοπάνησαν για το Εξωτερικό γιατί δεν είχαν τα κότσια. Καλό θα είναι ένα καλό τέστ Ξένων Γλωσσών άνάλογο με το είδος,για να δείτε πόσα απίδια παίρνει ο σάκκος. Εσάς πώς σας φαίνεται η αναναίωση διπλώματος οδηγήσεως εις 45 ημέρες ? Μπορείτε να μού πείτε ?

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 22:04 | Στεργίου Μανώλης

    Κύριε Υπουργέ,
    Ποια η σκοπιμότητα αυτής της ρύθμισης; Πάγωσαν οι συμ΄λασεις έργου, χωρίς να έχουμε άλλη έτοιμη επιλογή. Ειδικά στους Δήμους, για τους οποίους επίσης έχετε αναστείλει την υπογραφή των συμβάσεων έργου και την απασχόληση εμπειροτεχνών. Και μείναμε ξεκρέμαστοι από μια σειρά υπηρεσίες για τις οποίες το ΑΣΕΠ θα εγκρίνει άτομασ μετά από ατελείωτους μήνες καθυστερήσεων και ατέρμονης γραφειοκρατίας. Ή μήπως δεν είναι έτσι;
    Κι επιπλεόν κάτι που ίσως δεν έλαβαν υπόψη οι επιτελείς σας. Οι συμβάσεις έργου πλήρώνονται από τους ίδιους τους Δήμους, από τα τακτικά τους έσοδα και από πουθενά αλλού. Δικά μας χρήματα λοιπόν γιατί να μην μπορούμε να τα διαθέσουμε για τις άμεσες ανάγκες μας; Αυτό δεν φωνάζαμε μαζί αυτά τα χρόνια στο Αυτοδιοικητικό Κίνημα;
    Και μάλιστα οι συμβάσεις παίρνουν έγκριση από την Περιφέρεια και επιπλέον απέχουν η μία από την άλλη 4 μήνες για το ίδιο πρόσωπο, ίσα-ίσα για να μην δημιουργούνται προϋποθέσεις μονιμοποίησης.
    Ποιό ήταν το μεμπτό της ιστορίας; Και ποιο το επείγον για να παγώσει η διαδικασία τώρα, χωρίς να έχουμε την νέα σας επιλογή διαθέσιμη;
    Σκεφτήκαν οι συνεργάτες σας πως θα αντιμετωπίσουμε την καθημερινότητα, χειμώνα καιρό, στην ακριτική επαρχία, όταν επί ατελείωτους μήνες το ΑΣΕΠ μας έχει και περιμένουμε την έγκριση προσλήψεων μονίμων υπαλλήλων;
    Ένα παράδειγμα: Δεν έχουμε μόνιμο ηλεκτρολόγο και εδώ και ελάχιστα χρόνια παίρνουμε ένα με σύμβαση έργου, μέχρι να παρουμε μόνιμο, που τον έχουμε ζητήσει, αφού μας πήρε μια ολόκληρη διετία η αλλαγή του Υπηρεσιακού Οργανισμού και ένα χρόνο η εξέταση του αιτήματος για πρόσληψη μονίμου από το ΑΣΕΠ.
    Ερώτημα λοιπόν: Πως θα αντιμετωπίσουμε την συντήρηση του δικτύου φωτισμού χωρίς ηλεκτρολόγο; Φυσικά η διαδικασία για μόνιμο τελεί υπό αναστολή. Αλλά κι αν ακόμα ξεκινήσει αύριο θα χρειαστούν 18 μήνες για να προσληφθεί ο νέος. Ή μήπως δεν είναι έτσι;
    Τι πειράζει μέχρι να πάρουμε μόνιμο ηλεκτρολόγο, να έχουμε κάποιον με σύμβαση έργου; Τι πειράζει? Ας μας πει κάποιος της αυτοδιοίκησης.
    Θα πάρουμε ή δεν θα πάρουμε σήμερα και κατά περίπτωση ηλεκτρολόγο από την αγορά να μας επισκευάσει τις βλάβες; Θα τον πληρώσουμε με χρήματα του Δήμου για την περιστασιακή εργασία; Τι πείραζε λοιπόν να έχουμε έναν με σύμβαση έργου μέχρι να πάρουμε μόνιμο; Απολύτως τίποτα. Μάλιστα θα κερδίζαμε και αρκετά χρήματα. Διότι το περιστασιακό και το πρόχειρο το πληρώνεις ακριβά.
    Τελικά με το πάγωμα των συμβάσεων έργου δεν έχουμε ηλεκτρολόγο. Δεν θέλουμε να πληρώσουμε ακριβά και ως έλαχε απλές εργασίες. Οπότε αφού δεν έχουμε επιλογή τρέχουμε με τους Αντιδημάρχους να φτιάξουμε μόνοι μας συντήρηση του δικτύου, ν’ αλλάξουμε τις καμμένες λάμπες, να σηκώσουμε ασφάλειες στα δημοτικά κτίρια. Κι όλα αυτά επειδή από τους εισηγητές των αλλαγών ενοχοποποιήθηκαν συλλήβδην οι εργασίες εμπειροτεχνών με σύμβαση έργου.
    Μήπως όλα αυτά δείχνουν προχειρότητα από τους επιτελείς και τους συνεργάτες σας; Μήπως κάποιος πρέπει να τους μιλήσει για την αναγκη να υπάρχουν και μεταβατικές ρυθμίσεις;

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 22:38 | KOSTAS

    Κύριοι ελεγκτές της Δημοσίας ζωής μας και των γνώσεών μας. Θα πρέπει να βάλλετε όλοι σας το χέρι πολύ βαθειά εις την καρδιάν σας και ν΄ αξιολογήετε τ’ αυριανά νιάτα που τόσο έχουμε όλοι μας ανάγκη. Θεωρείστε τα ότι είναι παιδιά σας και βάλετε πάνω απ’ όλα την λογικήν και όχι το συναίσθημα. Γνωρίζω ένα παιδί που απησχολείτο εις τον Ο.Α.Ε.Ε. που εξυπηρετούσε τους επαγγελματίες σαν ταμείας, σαν γραμματέας πού είχε δικαίωμα υπογραφής λόγω φόρτου εργασίας από τον Διευθυντή της και σαν πληροφορούσε τον κόσμο σαν τηλεφωνήτρια λύνοντας προβλήματά τους. Το ωραιότερο όμως από όλα ήτο ‘’ ότι πλήρωνε και τις ασφαλιστικές της εισφορές ‘’ . Πόσα μόρια θα της δώσετε Κε Ελεγκτά και πόσα του έχοντος Δοκτορά στην Τσεχία ? η την Ρουμανία ? Σκεφθήκατε ποτέ γιατί υπάρχει διαφορά σπουδών στην Ελλάδα. Γιατί τα Ελληνόπουλα μπήκαν με το σπαθί τους στις Ανώτατες Σχολές , ενώ οι άλλοι την κοπάνησαν για το Εξωτερικό γιατί δεν είχαν τα κότσια. Καλό θα είναι ένα καλό τέστ Ξένων Γλωσσών άνάλογο με το είδος,
    Για να δείτε πόσα απίδια παίρνει ο σάκκος. Εσάς πώς σας φαίνεται η αναναίωση διπλώματος οδηγήσεως εις 45 ημέρες ? Μπορείτε να μού πείτε ?

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 21:20 | olympia

    Κοινωνία ευνομίας, ισότητας και δικαιοσύνης μας τάξατε κ.Πρωθυπουργέ. Το κράτος δίπλα στον εργαζόμενο είπατε. Γι΄αυτά σας ψηφίσαμε. Αυτά ζητάμε από εσάς. Είχαμε κουραστεί από την κοροϊδία της προηγούμενης κυβέρνησης. Όμως δεν είναι δικαιοσύνη να πετάτε τους συμβασιούχους έργου στο δρόμο. Γιατί αυτούς; Μήπως επειδή δεν μπορείτε να πειράξετε κανέναν άλλο;

    Οι συμβασιουχοι έργου είναι άνθρωποι που εργάζονται με μεγάλη ευσυνειδησία και ζήλο η διαφορά με τους μόνιμους υπαλλήλους είναι ότι οι συμβασιούχοι δεν έχουν κανένα δικαίωμα και το καθεστώς των συμβάσεών τους τους καθιστά εύκολη λεία της εκάστοτε εξουσίας.

    Δεν είναι δυνατόν μονίμως οι αδύναμοι να πληρώνουν για τις απάτες των δυνατών. Αν κάποιοι έκλεψαν να πάνε φυλακή και να επιστραφούν τα κλεμμένα. Αν κάποιοι παίρνουν χρυσούς μισθούς των 500.000€ το χρόνο αυτοί είναι κλέφτες και αυτούς να καταργήσετε.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 20:21 | symvasiouxos ergou

    Eίμαι συμβασιούχος έργου σε φορέα διαχείρισης απορριμμάτων εδώ και 7 χρόνια μαζί με άλλους 280 ανθρώπους. Το Πασοκ ήταν κυβέρνηση όταν υπογράψαμε την πρώτη σύμβαση, μετά ήρθε η ΝΔ και συνέχισε αυτό που εσείς είχατε ξεκινήσει και τώρα επιστρέφετε στην εξουσία και λέτε τι ακριβώς???? πως παράνομα απασχολούμαστε 7 χρόνια και μας διώχνετε???Δουλεύουμε 7 χρόνια στα σκουπίδια κύριοι και αυτό που με θυμώνει παραπάνω είναι πως δικοί σας βουλευτές αντικρύζοντας το περιβάλλον που εγώ και οι συνάδελφοι μου απασχολούμαστε μας υπόσχονταν μονιμοποίηση μόλις ερχόντουσαν στην εξουσία γιατί φώναζαν πως είναι απαράδεκτο σε αυτό το περιβάλλον να έχουμε και την ανασφάλεια της σύμβασης.
    Μας ξεγελάσατε κύριοι μας είπατε αυτά που θέλαμε να ακούσουμε προεκλογικά , εκμεταλλευτήκατε την αγωνία μας την ανασφάλειά μας την ελπίδα μας. Το ξέρατε κύριοι το πρόβλημα το δημιουργήσατε το επινοήσατε. Δημιουργήσατε το ΑΣΕΠ και ταυτόχρονα το καταστρατηγήσατε με συμβάσεις έργου , stage και ότι άλλο σας βόλευε. Ποιά είναι η αξιοκρατία που διατυμπανίζετε κύριοι ?????Μετά απο 7 χρόνια δουλειάς στα σκουπίδια πρέπει να πάμε σπίτι μας….?????Μας αδικείτε κύριοι δεν είστε το ΠΑΣΟΚ της ελπίδας είστε άδικοι είστε απάνθρωποι πάθατε αμνησία….Επτά χρόνια απο τη ζωή μας τα εξαργυρώνετε με ένα τεράστιο μηδενικό. Το διωγμό μας τον λέτε αξιοκρατία…όχι κύριοι αξιοκρατία είναι εμάς που αντέξαμε 7 χρόνια στα σκουπίδια και ζητάμε να παραμείνουμε στη θέση μας να μας αφήσετε να ζήσουμε να πάψουμε να φοβόμαστε να μας δώσετε αυτό που μας τάξατε εργασιακή ασφάλεια και μέλλον…
    Το οφείλετε κύριοι και εμείς το απαιτούμε….

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 20:32 | ΕΡΣΗ

    κ. Πρωθυπουργέ, κ.Υπουργοί κ.κ. Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ
    Αισθάνομαι μεγάλη απογοήτευση από την τροπή που πήρε η κατάσταση με τους «ομήρους» συμβασιούχους έργου. Άκουγα με προσοχή τόσα χρόνια από το στόμα σας τις επερωτήσεις στη Βουλή και έβλεπα τα δημοσιεύματά σας αναφορικά με τους συμβασιούχους έργου. Ήσασταν όλοι μαζί τους. Ζητούσατε όλοι εργασιακή αποκατάσταση των ομήρων. Περίμενα με λαχτάρα να γίνετε κυβέρνηση για να κάνετε πράξη αυτά που δεν έκαναν οι άλλοι. Εσείς ήσασταν μαζί μας. Εσείς μιλούσατε για ανθρώπους με εξειδικευμένη εμπειρία που στηρίζουν τις δημόσιες υπηρεσίες, για ανθρώπους που πληρούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, όμως η κυβέρνηση τους εκμεταλλεύεται βαφτίζοντάς τους «ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ» με σκοπό να τους κλέβει, να μην τους αποδίδει τα δικαιώματά τους.Έχω κρατήσει δημοσιεύματα όλων των βουλευτών. Λοβέρδος, Χριστοφιλοπούλου, Κατσιφάρας κ.α. μπορώ να σας τα στείλω. Παρακολούθησα εσάς κ. Πρωθυπουργέ στο debate των αρχηγών όταν ερωτηθήκατε για το θέμα, απαντήσατε: «αυτοί που εργάζονται πολλά χρόνια με συμβάσεις έργου θα παραμείνουν στη δουλειά τους». Με όλα αυτά κ. Πρωθυπουργέ πήρατε τη διαφορά των 10 μονάδων. Όμως τώρα τι κάνετε; Μας κοροϊδέψατε κ. Πρωθυπουργέ; Κύριοι της Κυβέρνησης, Φέρεσθε ως ανεύθυνοι και αλλαζόνες. ΑΔΙΑΦΟΡΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΟΥ ΣΤΕΛΕΧΩΝΕΙ ΤΙς ΔΗΜΟΣΙΕς ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΧΩΡΙς ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ. ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΙΔΙΑΤΕΡΟ ΖΗΛΟ ΚΑΙ ΕΥΣΥΝΕΙΔΗΣΙΑ ΓΙΑ ΛΙΓΑ ΨΙΧΟΥΛΑ. ΕΙΝΑΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΟΦΕΙΛΕΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΠΙΣΩ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 8 ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΤΕ ΜΕ: «Οι συμβάσεις των εργαζομένων στο Δημόσιο με οποιαδήποτε μορφή εργασίας για χρονικό διάστημα περισσότερο από δύο συνεχόμενα έτη, εφ΄όσον καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, θα μετατρέπονται σε συμβάσεις αορίστου χρόνου» Μόνο έτσι θα μπορείτε να μιλάτε για αξιοκρατία, ισονομία, κοινωνική δικαιοσύνη.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 19:56 | natso

    Κε Ραγκούση μετά από αυτά που κάνατε είμαστε 6μελής οικογένεια και να ξέρεις από τους συγγενείς μας θα χάσει το κόμμα σας καμιά 30άρα ψήφους για πλάκα…Αξιοκρατία της πλάκας….

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 18:46 | Νικόλαος Πρεντουλής

    ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ. ΗΤΑΝ ΚΑΤΑΦΟΡΗ ΑΔΙΚΙΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΜΕ 10-12 ΩΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ, ΜΕ 2-3 ΠΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΦΟΒΟ ΜΗΠΩΣ ΜΑΣ ΑΠΟΛΥΣΟΥΝ ΚΙΟΛΑΣ! ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ, ΔΕΝ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΘΟΛΟΥ. ΕΧΩ ΓΝΩΣΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ 3 ΦΟΡΕΣ ΕΠΙΤΥΧΕΙ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΣΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ (ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΓ. Ι. ΡΕΝΤΗΣ) ΚΑΙ ΕΝΩ ΕΧΕΙ ΒΓΑΛΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΓΡΑΦΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΟΣ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΝΑ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΩΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ. ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ 07.30 ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ 08.30 ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΚΟΙΜΗΘΕΙ!!! ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ! ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ! ΟΛΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΝΟΥΝ! ΠΑΝΕ ΜΙΑ ΩΡΑ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΦΕΥΓΟΥΝ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥΣ.ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΦΟΡΗ ΑΔΙΚΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ.
    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΘΕΡΜΑ.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 17:23 | ΜΟΥΤΣΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

    ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ
    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΒΛΕΠΕΤΑΙ ΣΑΝ ΟΝΕΙΡΟ.ΕΙΝΑΙ Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΜΑΣ.
    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΒΛΕΠΕΤΑΙ ΣΑΝ ΛΥΣΗ.ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΜΑΣ.
    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΒΛΕΠΕΤΑΙ ΣΑΝ ΦΩΣ.ΕΝΑΙ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΜΑΣ.
    ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ.
    ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ.

    Ο σοσιαλισμός είναι ένα κοινωνικό, οικονομικό και πολιτικό σύστημα στο οποίο η κοινωνική ιδιοκτησία των μέσων παραγωγής αντικαθιστά την ατομική ιδιοκτησία[1]. Ο όρος ιστορικά αφορά ένα πολιτικό κίνημα του 19ου αιώνα, γέννημα των οικονομικοκοινωνικών συνθηκών της βιομηχανικής επανάστασης, και συσχετίζεται στενά με τον όρο Αριστερά.

    Οι ιδέες του σοσιαλισμού πρέπει να αναζητηθούν στις απαρχές της Γαλλικής Επανάστασης, στη παράταξη των Ιακωβίνων. Χαρακτηριστικά γνωρίσματα του σοσιαλισμού είναι η κατάργηση της ατομικής ιδιοκτησίας στα μέσα παραγωγής (γαίες, εργοστάσια, μεγάλες επιχειρήσεις) και η δημιουργία νέων συλλογικών σχέσεων παραγωγής, διανομής των προϊόντων και κατανομής του κοινωνικού πλούτου κάθε κοινωνίας ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε πολίτη. Οι νέες αυτές σχέσεις παραγωγής στηρίζονται στο ότι τα μέλη μιας κοινωνίας θα προσφέρουν ανάλογα με τις δυνατότητές τους και θα αμείβονται ανάλογα με τις ανάγκες τους ή με την εργασία τους. Τη θέση της ατομικής ιδιοκτησίας θα πάρει πλέον η συλλογική διαχείριση με μορφή εθελοντικά συνεταιριστική ή κρατική, οι λεγόμενες κολλεκτίβες. Μία κοινωνία οργανωμένη κατ’ αυτόν τον τρόπο, ο τελικός στόχος του σοσιαλιστικού κινήματος, αποκαλείται πολλές φορές κομμουνιστική.

    Πολιτικά ο σοσιαλισμός έχει συσχετιστεί κατά καιρούς τόσο με συστήματα λήψης αποφάσεων βασισμένα στην άμεση δημοκρατία, όσο και στηριγμένα στην αντιπροσωπευτική δημοκρατία ή στον ολοκληρωτισμό.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 17:22 | Πατρίτσια

    ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΓΙΑ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΕΡΓΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΠΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ,ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΛΛΟΙ ΑΜΟΙΒΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ ΓΕΝΙΕΣ.ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΤΗΣ ΕΡΤ ΚΑΙ ΚΟΨΤΕ ΑΜΟΙΒΕΣ ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ.ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΣΗΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΟΜΩΣ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΘΑ ΒΓΕΙ ΜΕ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΚΑΤΑΤΑΞΕΙΣ.ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 17:01 | Σοφία-7 χρόνια συμβασιούχος Ο.Τ.Α.

    Κύριοι,

    Σέβομαι απόλυτα τη θέληση για διαφάνεια και αξιοκρατία που επιδεικνύετε και είναι κατι που όλοι επιθυμούμε. Θεωρείτε όμως ότι είναι δίκαιο και αξιοκρατικό να τιμωρήσετε τους εργαζόμενους για τα λάθη όλων αυτων των χρόνων, των κυβερνήσεων που πέρασαν συμπεριλαμβανομένης και της προηγούμενης κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ? Πιστεύετε ότι το να πετάξετε στο δρόμο εργαζομένους μετά από τόσα χρόνια εργασίας που ήδη γνωρίζουν το αντικείμενό τους και να τους αντικαταστήσετε με άλλους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου αυτή τη φορά είναι δίκαιο, αξιοκρατικό και χαρακτηριζει το σοσιαλιστικό και φιλολαϊκό προσωπο της παράταξης?

    Λοιπόν δεν είμαστε όλοι γαλάζια παιδιά και εν πάσει περιπτωσει είμαστε παιδιά όλων ανεξαρτητα από χρώμα, που εργαζόμαστε σκληρότερα από πολλούς μόνιμους υπαλλήλους. Στην υπηρεσία που εργάζομαι είμαστε 8 υπάλληλοι και εργαζόμαστε πραγματικά οι 4. Δυο μόνιμοι, η συμβασιουχος και ενα stage. Με εντολή προισταμενου ασχολουμαι με θεματα οικονομικα και υπογραφω ενω κανονικα δεν εχω δικαιωμα υπογραφης. Δεν ηταν λιγες οι φορες που στο γραφειο ημασταν μονο οι δυο συμβασιουχοι.

    Το 2002 επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ υπέγραψα πρώτη φορά. Επτά χρόνια εργάζομαι με διαδοχικές συμβάσεις έργου, με ασφάλεια ΙΚΑ, χωρίς δώρα και επιδόματα. Είμαι απόφοιτη λυκείου και δημοσίου ΙΕΚ (δεν είχαμε τα χρήματα για σπουδες στο εξωτερικό), γνωρίζω άπταιστα δυο γλώσσες και Η/Υ.

    Μάλιστα παρότι είμαι ασφαλισμένη στο ΙΚΑ και έγκυος δεν δικαιούμαι την άδεια μητρότητας που ισχυει στον ιδιωτικο τομεα γιατι εργαζομαι σε ΟΤΑ αλλα ουτε και τους 9 μηνες που παιρνουν οι μονιμοι υπαλληλοι γιατι ειμαι ιδιωτικου δικαιου!!! Άρα θα πρέπει να επιστρέψω στην εργασία μου, αν δεν είμαι άνεργη στο μεταξύ, μόλις το παιδί μου γίνει 2 μηνών. Ο βρεφικός σταθμός όμως τα δέχεται από 3 μηνών. Ποιος θα το κρατησει αυτο το μωρό?

    Στην προηγούμενη ανανέωση της σύμβασης εργαστήκαμε 2 μήνες χωρίς χρήματα διότι ακυρώθηκε η αρχική συμβαση και έγινε καινούρια 2 μηνες μετά. Μας έδωσαν ρεπό αντι αμοιβής και τις υποχρεώσεις μας τις πληρώσαμε με δανεικά. Η νέα σύμβαση εργου ισχυει μεχρι το Σεπτέμβρη του 2010, μετά ? Θα είμαστε άνεργοι ? Να ψαξουμε δουλειά ? Και ποιος θα προσλάβει μια 30χρονη με βρέφος που απέχει από την αγορά εργασίας οκτώ χρόνια?

    Οι προηγούμενοι από εμάς συμβασιούχοι εργου που εγιναν αορίστου με 4 και 5 χρόνια και οι stagers που έγιναν αοριστου με 16 μολις μηνες, τι περισσότερο είχαν από εμάς?

    Ελπίζω ότι θα κάνετε αυτό που είναι σωστό, χωρίς όμως να πετάξετε στο δρόμο εργαζομενους τόσων χρόνων.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 17:03 | ΕΛΙΖΑ

    ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ. ΥΠΟΘΕΤΩ ΟΤΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ.ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΤΟΣΟΣ ΚΟΠΟΣ, ΔΙΑΒΑΣΜΑ, ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΧΑΜΕΝΑ ΑΦΟΥ ΜΟΝΟ 70 ΜΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΙΣΤΗ ΓΝΩΣΗ ΜΙΑΣ ΞΕΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΦΟΥ ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 16:50 | Συμβασιούχος

    Έντονη ανησυχία παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στους κύκλους εργαζομένων με συμβάσεις έργου στις διάφορες υπηρεσίες του δημόσιου τομέα ανά την Ελλάδα.
    Αμέσως μετά την εκλογή του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία και μέχρι χθες (12/11/2009) κυκλοφορούσαν διάφορες φήμες σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι…
    με τους συμβασιούχους του δημοσίου με αποδείξεις παροχής υπηρεσιών και ειδικότερα σ’αυτούς που έχουν προϋπηρεσία μεγαλύτερη των εικοσιτεσσάρων μηνών χωρίς διακοπή.
    Αρχικά ο πόλεμος ξεκίνησε με στόχο τα stage και ειδικά αυτά της προηγούμενης ημέρας των εκλογών. Στην συνέχεια γενικεύτηκε η μάχη και στο στόχαστρο της μείωσης των δαπανών μπήκαν όλοι (?????) οι συμβασιούχοι.
    Χθες λοιπόν βγήκε προς διαβούλευση το ξακουστό Νομοσχέδιο των αλλαγών στον τρόπο προσλήψεων. Ακόμη δεν έχω καταλάβει αν 50.000 κόσμος προτείνει κάποια αλλαγή ποιος θα την ελέγξει εντός 15 ημερών που θα πρέπει να οριστικοποιηθεί στην τελική του μορφή το Νομοσχέδιο. Σε ότι αφορά τις συμβάσεις έργου αναφέρεται ότι καταργούνται και ότι δεν προσφέρει μοριοδότηση η εμπειρία. Εύλογα αναρωτιέται κανείς: πάνε χαμένα 5 ή 6 ή 10 χρόνια από την ζωή μου και κατά τη διάρκεια αυτών των ετών δεν απέκτησα οποιασδήποτε μορφής εμπειρία.
    Και όλα αυτά γιατί οι συμβασιούχοι δεν είναι γόνοι εύπορων οικογενειών οι οποίοι είτε σπούδασαν σε ανατολικές χώρες και έφεραν πτυχία με βαθμό 10 (πράγμα που στην Ελλάδα το έχουν πετύχει ελάχιστοι) ΚΑΙ με μεταπτυχιακό ΚΑΙ άριστη γνώση ξένης γλώσσας χώρας της Ε.Ε., είτε πήγαν σε κάποιο κολέγιο με παρόμοια αποτελέσματα. Μην ανησυχείτε, τις μόνιμες θέσεις τις έχουν καταλάβει αυτοί, για μας έμειναν και θα μένουν οι συμβάσεις έργου ή ορισμένου χρόνου ή όπως αλλιώς θα τις μετονομάσει ο ΑΣΕΠ.
    Και εκτός αυτών που συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες παρατηρώ και μία κωφάλαλη κατάσταση (όχι ιατρικού ενδιαφέροντος) από τον συμπαθή κλάδο των δημοσιογράφων. Αυτοί που δεν αφήνουν τίποτε να πέσει κάτω, κάνουν πως δεν βλέπουν και σιωπούν. Γιατί??????? Μάλλον δεν νοιάζονται όσο θέλουν να δείχνουν για τον φουκαρά τον πολίτη, παρά μόνο για το τι εσώρουχο βάζει η μοντέλα στο παράθυρο των πρωϊνάδικων.
    Η φωνή μου δεν ακούγεται γιατί είμαι μικρός ή γιατί οι υπεύθυνοι είναι κουφοί? Δεν με βλέπουν γιατί θεωρούν τη θέση τους ασφαλή λόγω αριθμού εδρών που κέρδισαν στις πρόσφατες εκλογές?
    Ότι και να συμβαίνει θα ήθελα μέσα από το blog σας να στείλω στους υπεύθυνους ένα μήνυμα.
    Θα ξανάρθουν εκλογές. Αν δεν μας ακούσετε και βγούμε στην ανεργία αυτό δεν θα μπορέσετε να μας κάνετε να το ξεχάσουμε κατά την διάρκεια της υπόλοιπης τετραετίας (αν θα φτάσετε εκεί). Γιατί δεν βγαίνει κάποιος να μας πει που κλέψαμε ή που είμαστε λάθος. Το μόνο λάθος μας είναι που δεν έχουμε κάποιον πράσινο ή γαλάζιο θείο ή κουμπάρο ή προσωπικό γιατρό ή μασέρ ή γυμναστή για να βολευτούμε.
    Να θυμάστε ότι δεν είμαστε μόνοι μας, έχουμε και τις οικογένειές μας μαζί τις οποίες επίσης προσβάλετε και τις οδηγείτε να ζήσουν στα όρια της φτώχιας και της ανέχειας (χρειάζεται πολλαπλασιασμός στον αριθμό των συμβασιούχων που στέλνετε στην ανεργία για να βρείτε τους ψήφους που ήδη χάσατε). Εύχομαι καλή και αποδοτική θητεία στην διακυβέρνηση της χώρας. Ζήτω ο ΑΣΕΠ.»

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 16:51 | TZONY

    ΚΥΡΙΕ Manolis M. ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ…
    ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΣΚΛΗΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΑΝΕΡΓΟΙ…
    ΓΙΑΤΙ?………
    ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΜΠΑΛΑΚΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ…
    ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΘΡΑΣΟΣ ΑΠΛΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ..
    ΕΠΕΙΔΗ ΕΣΥ ΚΥΡΙΕ Manolis M. ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΤΕΤΟΙΟ ΜΥΑΛΟ ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΩΞΕΙ ΕΜΑΣ ΓΙΑ ΜΠΕΙΣ ΑΥΤΟΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΕΣΗ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΧΑΡΤΙΑ…
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ…
    ΟΧΙ ΘΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ…
    ΤΟ ΑΣΕΠ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ…

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 15:17 | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Κ.

    Kυριε υπουργε σας ειπε κανεις οτι ολοι εχουν τη δυνατοτητα για διδακτορικα και μεταπτυχιακα?πως τολματε να πετατε εξω ανθρωπους που εχουν αφιερωσει χρονια δουλειας στις υπηρεσιες του δημοσιου,χωρις υπερωριες ,αδειες,δωρα και με εργασια ομοια των μονιμων?μιλατε για ανεργια μα ξερετε που θα τη φτασετε?δε νομιζω αυτη να ειναι κοινωνικη πολιτικη που εφαρμοζετε μα πετατε στο δρομο εργαζομενους που προσφεραν και ειναι ικανοι να προσφερουν πολυ περισσοτερα.η γνωμη μου ειναι τακτοποιηση των τωρινων συμβασιουχων εργου που καλυπτουν παγιες και διαρκεις αναγκες.καποιοι πολιτες μιλουν για αξιοκρατια σε συμβασιουχους και οχι στους πολιτικους.το ιδιο και πολιτικοι.αληθεια δε βλεπατε τοσο καιρο?πουν ησασταν?γιατι αφησατε τα παιδια στο ονειρο και τωρα το παιρνεται πισω μετα απο χρονια «τζαμπα»εργασιας?αν αυτο λεγεται αξιοκρατια τοτε τι να πω?να μας λειπει.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 15:05 | TZONY

    ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΣ ΤΡΥΠΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΔΙΩΧΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΣΚΛΗΡΑ ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΕΤΕ ΤΟ ΧΑΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΜΕ ΤΑ ΤΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΤΡΩΓΟΝΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ…
    ΒΡΕΙΤΕ ΛΥΣΗ ΣΩΣΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΩΞΕΤΕ ΕΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΑΤΟΜΑ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΖΗΤΑΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ…
    Η ΜΟΝΗ ΣΩΣΤΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΟΙΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΧΩΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ…
    ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΠΑΛΑΚΙ ΠΙΑ…
    ΒΡΕΙΤΕ ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΣΕΠ …
    ΤΟ ΑΣΕΠ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΕΜΑΣ…

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 14:15 | ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΗΣ

    ΑΝ ΣΤΑΜΑΤΟΥΣΑΝ ΤΙΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΩ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΘΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 600.000,00€ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ , ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΗΜΕΤΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, ΑΡΚΕΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΟΥΝ 40 ΑΤΟΜΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΟΥ Σ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΦΟΥ ΤΟΣΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ. ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΑΕΙ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΕΝΙΚΗ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΓΝΩΣΤΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ??????????????????

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 14:40 | ΕΡΣΗ

    ΠΑΡΑΤΗΡΩ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΕΝΑ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ. Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΑΛΛΑ ΟΙ ΦΩΝΕΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΙΣ ΣΚΕΠΑΖΟΥΝ ΟΙ ΚΡΑΥΓΕΣ ΤΩΝ ΔΗΘΕΝ ΑΔΙΚΗΜΕΝΩΝ. ΕΙΜΑΙ ΜΟΝΙΜΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ, ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΕΣΔΔ, ΚΑΙ ΕΧΩ ΒΑΡΕΘΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΩ ΓΙΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΜΕ ΜΗΔΕΝ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΙΟΥΣΑΝ ΠΑΡΑΣΙΤΙΚΑ ΣΤΙΣ ΑΥΛΕΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΔΙΕΤΘΥΝΤΩΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΩ ΕΚΠΕΣΩΝΤΕΣ ΝΙΩΘΩ ΜΙΑ ΔΙΚΑΙΩΣΗ. ΛΥΠΑΜΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ(ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟΙ), ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ. Η ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΜΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΑΣΕΠ. ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ,ΕΛΠΙΖΩ ΟΤΙ ΙΣΩΣ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΜΟΝΟΠΩΛΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΛΛΙΤΕΡΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ. ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΩΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ. ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ, ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΘΑ ΚΡΙΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΤΗΡΙΑ.
    ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ, ΠΡΟΧΩΡΗΣΤΕ ΑΚΑΘΕΚΤΟΣ. ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΑΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΙΩΝΩ. Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΣΑΣ.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 14:19 | ΓΙΩΤΑ

    Ειμαστε 260.000 ατομα με stage και συμβασεις έργου.
    Ειναι ΑΝΗΘΙΚΟ ΚΑΙ ΑΔΙΚΟ να πετάξετε τόσο κόσμο στο δρόμο. Τόσο κόσμο που για 5 χρόνια δουλεύει χωρίς άδειες, χωρίς ασφάλιση, χωρίς τα επιδόματα των μονίμων υπαλλήλων,με πλήρες ωράριο και υπερβαίνοντας τα καθήκοντα για τα οποία προσλήφθηκε επειδή χρειάζεται τα 500 ευρώ για να επιζήσει.
    Επικαλίστε την αξιοκρατία για να μας πετάξετε στον δρόμο και να δημιουργήσετε 260.000 ΑΝΕΡΓΟΥΣ. 260.000 ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΥΣ
    ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΤΕ αλλά θα σας πολεμήσουμε.
    Είμαστε απελπισμενοι, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα παραπάνω

    ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΘΥΜΗΣΟΥ ΘΑ ΛΗΞΕΙ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΣΟΥ

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 14:28 | συμβασιουχος εργου σε τμημα αλλοδαπών

    Ξέρετε τι σημαίνει να στήνεται μια υπηρεσία από συμβασιούχους?????
    Με την τοποθέτησή μας στα Τμήματα Αστικής Κατάστασης & Αλλοδαπών & Μετανάστευσης μας ανατέθηκαν ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ καθήκοντα όπως η καταχώρηση στοιχείων και έλεγχος αιτήσεων.
    Από την πρώτη μέρα τα καθήκοντά μας δεν περιορίστηκαν στα ανωτέρω αλλά λόγω βασικών ελλείψεων σε προσωπικό του νεοσύστατου τμήματος η εργασία μας επικεντρώθηκε στην οργάνωσή του στελεχώνοντας τη γραμματεία η οποία ήταν υπεύθυνη για την πρωτοκόλληση, συσχέτιση και διεκπεραίωση κάθε είδους εγγράφων. Παράλληλα λόγω του πλήθους των εισερχομένων αιτημάτων των αλλοδαπών που είχαν υποβληθεί βάσει του Ν.2910/01 μας ανατέθηκε και ο έλεγχος αυτών καθώς οι λιγοστοί μόνιμοι υπάλληλοι αν και υπερέβαλαν εαυτόν δεν ήταν αρκετοί για την άμεση διεκπεραίωση.
    Από το 2004 έως και σήμερα παρέχουμε ανελλιπώς τις υπηρεσίες μας στο Τμήμα έχοντας εξειδικευτεί στους νόμους 2910/01 3386/05, 3448/06, 3536/07, 3613/07, 3731/08, 3772/09, 3801/09κ.α. η γνώση και η εφαρμογή των οποίων είναι απαραίτητη για την εύρυθμη λειτουργία της Υπηρεσίας αφού βάσει αυτών χορηγούνται οι άδειες διαμονής στους νόμιμους υπηκόους τρίτης χώρας.
    Είμαστε εργαζόμενοι που τόσα χρόνια συμβάλλουμε στην οικονομία αυτού του τόπου. Πληρώνουμε ασφάλεια ΤΕΒΕ (ΟΑΕΕ τώρα), μας παρακρατούν φόρους κ.α.
    Με λιγότερο από τον βασικό μισθό εργαζόμαστε στο Τμήμα δίπλα στους μόνιμους με τα ίδια καθήκοντα χωρίς τα ίδια μισθολογικά δικαιώματα!!!!!
    Έναν εξειδικευμένο εργαζόμενο δεν τον πετάς έτσι!!!!!
    Όλοι θέλουμε αξιοκρατία!!
    Θα μπορούσαμε να εξετάσουμε για να είμαστε δίκαιοι την προσφορά των συμβασιούχων έργου στο Δημόσιο και ανάλογα την προσφορά αυτή να ενεργήσουμε!!!!
    Η αύξηση της παραγωγικότητας στα συγκεκριμένα Τμήματα ήταν ραγδαία αυτά τα 6 χρόνια με την συμβολή των συμβασιούχων. Καλό είναι το Δημόσιο να στηρίζει την παραμονή ή την απόλυση των εργαζομένων (μόνιμων και συμβασιούχων) ανάλογα με την παραγωγικότητά τους, όπως σε μια ιδιωτική επιχείρηση!!!!!
    Το δημόσιο πάσχει και ξέρουμε όλοι γιατί!!!!
    Επισκεφθείτε μια υπηρεσία και θα καταλάβετε ποιος πραγματικά εργάζεται!!!
    Αν θέλουμε ένα Δημόσιο να λειτουργεί χωρίς αρνητικούς συντελεστές θα πρέπει να το στελεχώσουμε με εξειδικευμένο προσωπικό που έχει αποδείξει την εργατικότητά του. ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ?????
    ευχαριστώ!!!

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 14:07 | Γιώργος

    Εργάζομαι στο Δημόσιο με σχέση εργασίας Αορίστου Χρόνου και συνεργάζομαι με συναδέλφους, που ξεκίνησαν και συνεχίζουν να εργάζονται με Συμβάσεις Έργου, πλέον της επταετίας. Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι προσλήφθηκαν με διαγωνισμούς με κριτήρια ΑΣΕΠ, υπέγραψαν συμβάσεις χωρίς την μεσολάβηση πολιτικών γραφείων και καλύπτουν αξιοκρατικά πάγιες και διαρκείς ανάγκες της υπηρεσίας μου. Καθημερινά ζω από κοντά την αγωνία και την αδικία που συντελείται αυτά τα χρόνια σε βάρος τους. Στο όνομα μιας ταξικής αξιοκρατίας- έτσι εκλαμβάνω τη φιλοσοφία μεγάλου μέρους του νομοσχεδίου- οι άνθρωποι αυτοί πετάγονται κυριολεκτικά στο δρόμο. Συνιστώ να ληφθούν υπόψη τα αιτήματα τους σαν προϋπόθεση ότι αυτή η κυβέρνηση θα κινηθεί στην κατεύθυνση επιλογών που θα εξυπηρετήσουν τις πραγματικές ανάγκες του Δημοσίου για Προσωπικό που αποδεδειγμένα είναι άξιο.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 14:09 | Ιωάννα Υ.

    Σχόλιο:

    Πηρατε μια καραμελα και την πιπιλατε.παγιες και διαρκεις αναγκες.
    Σιχαθηκα να το ακουω.
    Υπαρχουν κι αλλοι που μπορουν να κανουν ο,τι κανετε και εχουν και τα προσοντα.

    Μάλλον εσάς βολεύει να το αποκαλείτε καραμέλα!!!!!!!!!
    Οταν μία σύμβαση λήγει και ανανέωνεται χωρίς κανένα διάστημα διακόπης εδώ και 6 χρόνια πως λέγεται?
    ΠΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ!!!!!!!!!!!!!!!

    Υπάρχει κάποιος μακροχρόνια άνεργος που μπορεί να κάνει μια δουλειά καλύτερα από κάποιον που την κάνει εδώ και 6 χρόνια?Και αφού μπορεί να προσφέρει τόσα πολλά και διαθέτει και τα προσόντα γιατί βρίσκεται εκτός της αγοράς εργασίας?Μήπως και εσείς ψάχνετε για μία θέση στο Δημόσιο?

    Εσείς πως θα νιώθατε αν βρισκόσασταν στη θέση μας??????

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 14:07 | ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗΣ

    ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΩΣ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ Ο ΦΟΡΕΑΣ ΜΕ ΟΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΜΕΤΡΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΟΛΑ

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 14:00 | ΚΙΚΙΡΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

    Κύριε Υπουργέ
    ελπίζοντας πως θα διαβάσετε προσεκτικά τις απόψεις που σας διαβιβάζονται, σας ενημερώνω ότι μετά 17 χρόνια εμπειρίας΄στον συντονισμό και διαχείρηση ευρωπαικών προγραμμάτων στον ιδιωτικό τομέα αποφάσισα από το 2003 να εργαστώ σε Νομαρχία για την ανάπτυξη του αντίστοιχου τμήματος με ετήσια σύμβαση έργου η οποία ανανεώνεται κάθε χρόνο. Δεν με ενδιαφέρει να διορισθώ στο Δημόσιο γιατί δεν αναγνωρίζεται τίποτα απο την προυπηρεσία μου (24 ΧΡΌΝΙΑ )και θα μπώ όπως τα παιδιά των 22 χρονών τόσο ιεραρχικά όσο και μισθολογικά, αφού η ΑΔΕΔΥ είναι ένα κλειστό κύκλωμα. Με το νέο νομοσχέδιο παρουσιάζεται να θέλετε να θέλετε να καταπολεμήσετε την ανεργία (αφού την μοριοδοτήτε τόσο πολύ) αλλά σίγουρα δεν δίνεται κανένα κίνητρο σε άτομα με εμπειρία να προσφέρουν στο Δημόσιο Τομέα, που τον πληρώνουμε με τους φόρους μας.
    -Θα πρέπει να επανεξετάσετε την μοριοδότηση της εμπειρίας ως προς τα έτη τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα. Για ποιό λόγο μέχρι 5 έτη ? Τα υπόλοιπα τι γίνονται?
    -Η λογική του νομοσχεδίου για την απαγόρευση των συμβάσεων έργου όταν υπάρχουν κενές οργανικές θέσεις στους φορείς δεν ευσταθεί για το λόγο ότι ο ΑΣΕΠ δεν συμπεριλαμβάνει στα κριτήρια τα ειδικά προσόντα που πρέπει να έχει κάθε θέση σύμφωνα με το καταστατικό και τις αρμοδιότητες των φορέων.
    -Τα κριτήρια της μοριότητας για Τεστ Δεξιότητων δεν μπορούν να ισχύουν για άτομα Πανεπιστημιακής και Μεταπτυχιακής Εκπαίδευσης.
    Ακυρώνουμε με αυτό τον τρόπο την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στην χώρα μας.
    -Η υποχρεωτική δε επάρκεια των γνώσης υπολογιστών απλώς δημιούργησε ένα ακόμα ιδιωτικό φροντιστήριο και τίποτα άλλο.
    Σχεδιάστε ένα αξιοκρατικό σύστημα με τις ανάγκες του κάθε φορέα ώστε να λειτουργήσει αποτελεσματικά.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 14:36 | συμβασιουχος εργου σε τμημα αλλοδαπών

    Βάσει του άρθρου 8 παρ.1β του παρόντος
    «Δεν επιτρέπεται η σύναψη σύμβασης μίσθωσης έργου :….
    β) εφόσον από τις διατάξεις του οικείου οργανισμού ή κανονισμού προβλέπονται οργανικές θέσεις ειδικότητας αντίστοιχης με αυτές για τις οποίες προτείνεται η κατάρτιση σύμβασης μίσθωσης έργου με φυσικά πρόσωπα.»

    Η σύσταση οργανικών θέσεων (ν.3801/09 άρθρο 27) έχει ήδη γίνει για διάφορες Περιφέρειες της Χώρας.
    Να περιμένουμε έκδοση προκήρυξης μέσω ΑΣΕΠ για την πλήρωση αυτών των θέσεων ή όχι????

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 14:39 | ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ.

    ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ (STAGE – ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ) ΣΤΕΛΕΧΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥΣ ΟΤΑ Α΄ΚΑΙ Β΄ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ ΕΝΩ ΑΜΟΙΒΟΝΤΑΙ ΜΕ ΨΙΧΟΥΛΑ. ΤΑ ΔΕ STAGE ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ,ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ,ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΕΣ. ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ.ΟΛΟΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΛΑΣΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΠΕΤΩΝΤΑΣ ΤΟΣΟ ΚΟΣΜΟ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΑΝ ΣΤΙΜΕΝΕΣ ΛΕΜΟΝΟΚΟΥΠΕΣ ΑΦΟΥ ΜΑΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΗΚΑΤΕ ΚΑΛΑ- ΚΑΛΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ.ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΠΕΤΑΤΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ.ΓΙΑΤΙ; ΑΦΟΥ ΕΧΕΤΕ ΕΤΟΙΜΟ ΤΟΣΟ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΞΕΡΕΙ ΚΑΛΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ ΔΙΩΧΝΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΑΛΛΟΥΣ;ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΜΑΣ;ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΟΥΛΟΥΣΑΤΕ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ;ΑΥΤΟΙ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΑΤΕ- ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΤΑ STAGE- ΤΟ 1999 ΚΑΙ 2000 ΜΕ 16 ΜΗΝΕΣ ΜΟΝΟ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ ΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΧΑΝΕ ΑΠΟ ΜΑΣ;ΜΗΠΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΚΕΙΝΟΙ ΜΠΗΚΑΝ ΕΠΙ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΣΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ;
    ΑΥΞΑΝΕΤΕ ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΑ.ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΦΡΟΝΤΙΖΕΤΕ.ΟΤΑΝ ΕΝΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ 5.000 ΕΥΡΩ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΒΙΟΠΑΛΑΙΣΤΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ.ΑΣ ΜΗ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΑ ΒΕΒΑΙΑ.ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ,ΑΛΛΑ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ.ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΕΙΤΕ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ ΕΙΤΕ ΝΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΕΔΩ.ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΙΔΕΙΑ ΦΡΟΝΤΙΖΕΤΕ.
    ΕΠΙΣΗΣ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΓΡΑΠΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ.ΔΗΛΑΔΗ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ.ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.
    ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.ΕΤΡΕΧΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΑ ΑΚΡΙΤΙΚΑ ΝΗΣΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΙΑΝΕ ΠΛΟΙΟ 6 ΜΗΝΕΣ,ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΠΙΣΩ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΜΟΡΙΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΞΑΦΝΙΚΑ ΒΓΑΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΛΕΤΕ ΟΛΟΙ ΘΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΜΕ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ.ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ 35-40 ΧΡΟΝΩΝ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΤΕΙ ΓΙΑΤΙ ΠΩΣ ΝΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΤΩΝ 23-24 ΧΡΟΝΩΝ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΠΗΡΕ ΠΤΥΧΙΟ ΚΙ ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΡΕΙ ΟΥΤΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΜΙΑ ΑΙΘΟΥΣΑΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ.
    ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΕΧΕΤΕ ΓΙΝΕΙ ΤΟΣΟ ΜΑ ΤΟΣΟ ΑΣΤΕΙΟΙ ΠΟΥ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΗΔΗ ΝΑ ΣΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙ.ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΓΙΑ ΕΥΝΟΗΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΛΟ ΛΑΟ, ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΤΟΝ ΠΡΟΔΩΣΑΤΕ.ΛΕΓΑΤΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΟΤΙ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΕΤΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΣΑΣ ΤΑ ΒΑΛΑΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ 450 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΣΑΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ.ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΑ!!!!!!!!!!!

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 13:15 | KOSTAS

    ΟΙ σοσιαλιστικες αρχες σας καταπατονται βαναυσα με τετοιες απαξιοτικες
    διαταξεις που προωθειτε να ψηφισετε για δυσνοητους σε μας λογους΄
    τετοιες πραξεις θυμιζουν αλλες εποχες που καταδικασατε σαν ΠΑΣΟΚ.
    Υπαρχουν πιστευω ανθρωποι ακομα στην σοσιαλιστικη παραταξη που θα
    δουν την μεγιστη αδικια που πατε να νομοθετησετε για τα παιδια που προσφερουν εργο και υπηρεσια και βγαζουν ασπροπροσωπο τον παλιο Δημοσιουπαληλικο κοσμο με την αφοσιωση τους στην υπηρεσια τους.Δειτε
    οσο πιο γρηγορα μπορειτε να αποσοβησετε τετελεσμενα και αδικιες στα Ελληνοπουλα της νεας Γενιας.Κυριε Ραγκουση Παριανοι και Παρκιωτες
    υπαρχουν και σας ψηφισαν σε ολη την Ελλαδα μην τους απαγοητευσετε.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 13:14 | Th.Papadopoulos

    Εκτός από το δικαίωμα στην εργασία υπάρχει και το δικαίωμα στην ισότητα των ευκαιριών. Κάθε νομοσχέδιο που επιχειρεί να κάνει τομή προς το καλύτερο είναι λογικό να έχει θιγόμενους και πολλαπλό κόστος αλλά τα πράγματα κάποτε πρέπει να αλλάξουν. Στις περισσότερες συμβάσεις έργου τα τελευταία χρόνια έπρεπε να στείλεις ένα βιογραφικό υπόψη ενός κυρίου τάδε και ίσως να σου απαντούσε κάποιος τηλεφωνικώς. Αν αυτό δε δημιουργεί τουλάχιστον ενδείξεις αδιαφάνειας τότε ποιο δημιουργεί. Ενίσχυση του ρόλου του ΑΣΕΠ. Όλα πλέον μέσω ΑΣΕΠ.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 13:50 | Ιωάννης Νίκου

    Κε Υπουργέ Ποιός μπορεί να εγγυηθεί οτι δεν θα γίνουν με Ανήθικο τρόπο η μετατροπή των συμβάσεων Έργου σε Συμβάσεις αορίστου χρόνου?
    Ήδη ακούγεται οτι ετοιμάζεται η σύναψη τέτοιων συμβάσεων με όσους εργαζόμενους στα Stage έληξαν ή λήγουν τα προγράμματα τους εντός του μήνα.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 13:52 | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΑΟΥΛΑΡΗΣ

    Έχουμε ακούσει οτι οι συμβάσεις έργου πλέον θα γίνονται ορισμένου χρόνου και θα υπάγονται στον ΑΣΕΠ. Αυτά ισχύουν για τις νέες συμβάσεις έργου. Για αυτούς που εργάζονται ηδη με σύμβαση έργου εδώ και 3 χρόνια, τι πρόκειται να γίνει???

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 13:38 | ΜΑΡΙΝΑ

    Πολύ ωραία όλα αυτά και πολύ ουτοπικά!! Μάλλον κύριε Υπουργέ δεν έχετε ενημερωθεί για τα ποσοστά των μεταπτυχιακών.Το 80% λοιπόν έχουν αποκτηθεί στο εξωτερικό. Αν οι περισσότεροι απο εμάς τους συμβασιούχους με τα «μπλοκάκια» είχαμε τα λεφτά για ένα μεταπτυχιακό, δεν θα δουλεύαμε για ψίχουλα. Προσωπικά εργάζομαι με σύμβαση έργου εδω και πέντε χρόνια, πληρώνω την ασφαλισή μου , την εφορία και προσπαθώ να κρατάω και χρήματα για τους 3 μήνες που σταματάμε κάθε χρόνο.
    Είμαι κάτοχος πτυχίου «ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ» πανεπιστημίου με άριστη γνώση 2 ξένων γλωσσών και ενα υψηλό βαθμό στο τεστ δεξιοτήτων. Εχω ξοδέψει «πολλά » λεφτά σε παράβολα του δημοσίου για διάφορες προκυρήξεις και συνέχεια μένω εκτός.
    Πόσα παραπάνω προσόντα θα έπρεπε να έχω κύριε Υπουργέ για να με θεωρείτε άξια για να γίνω δημόσιος υπάλληλος;

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 13:44 | ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ

    ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ!!!!!ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ 2000 ΤΙ ΜΕΛΕΙ ΓΕΝΝΕΣΘΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΑΣ?[ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ]

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 13:53 | Manolis M.

    Έλεος με τους συμβασιούχους & τους stagiers που έχουν και το θράσσος να απαιτούν μονιμοποίηση!

    Όλοι στον ΑΣΕΠ κύριοι και αν έχετε τα προσόντα η θέση σας ανήκει αλλά όχι με τσαμπουκάδες και κινητοποιήσεις απαιτείτε (!) την μονιμοποίηση! Έλεος!

    ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΣΕΠ! ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑΚΙΑ! ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ & ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!

    Σχετικά με το νομοσχέδιο το μόνο που πιστεύω θα μπορούσε να συζητηθεί είναι το ενδεχόμενο να υπάρχει συνάφεια του μεταπτυχιακού και διδακτορικού με το πτυχίο.

    Ευχαριστώ.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 13:05 | συμβασιουχος εργου σε τμημα αλλοδαπών

    Ξέρετε τι σημαίνει να στήνεται μια υπηρεσία από συμβασιούχους?????
    Με την τοποθέτησή μας στα Τμήματα Αστικής Κατάστασης & Αλλοδαπών & Μετανάστευσης μας ανατέθηκαν ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ καθήκοντα όπως η καταχώρηση στοιχείων και έλεγχος αιτήσεων.
    Από την πρώτη μέρα τα καθήκοντά μας δεν περιορίστηκαν στα ανωτέρω αλλά λόγω βασικών ελλείψεων σε προσωπικό του νεοσύστατου τμήματος η εργασία μας επικεντρώθηκε στην οργάνωσή του στελεχώνοντας τη γραμματεία η οποία ήταν υπεύθυνη για την πρωτοκόλληση, συσχέτιση και διεκπεραίωση κάθε είδους εγγράφων. Παράλληλα λόγω του πλήθους των εισερχομένων αιτημάτων των αλλοδαπών που είχαν υποβληθεί βάσει του Ν.2910/01 μας ανατέθηκε και ο έλεγχος αυτών καθώς οι λιγοστοί μόνιμοι υπάλληλοι αν και υπερέβαλαν εαυτόν δεν ήταν αρκετοί για την άμεση διεκπεραίωση.
    Από το 2004 έως και σήμερα παρέχουμε ανελλιπώς τις υπηρεσίες μας στο Τμήμα έχοντας εξειδικευτεί στους νόμους 2910/01 3386/05, 3448/06, 3536/07, 3613/07, 3731/08, 3772/09, 3801/09κ.α. η γνώση και η εφαρμογή των οποίων είναι απαραίτητη για την εύρυθμη λειτουργία της Υπηρεσίας αφού βάσει αυτών χορηγούνται οι άδειες διαμονής στους νόμιμους υπηκόους τρίτης χώρας.
    Είμαστε εργαζόμενοι που τόσα χρόνια συμβάλλουμε στην οικονομία αυτού του τόπου. Πληρώνουμε ασφάλεια ΤΕΒΕ (ΟΑΕΕ τώρα), μας παρακρατούν φόρους κ.α.
    Με λιγότερο από τον βασικό μισθό εργαζόμαστε στο Τμήμα δίπλα στους μόνιμους με τα ίδια καθήκοντα χωρίς τα ίδια μισθολογικά δικαιώματα!!!!!
    Έναν εξειδικευμένο εργαζόμενο δεν τον πετάς έτσι!!!!!
    Όλοι θέλουμε αξιοκρατία!!
    Θα μπορούσαμε να εξετάσουμε για να είμαστε δίκαιοι την προσφορά των συμβασιούχων έργου στο Δημόσιο και ανάλογα την προσφορά αυτή να ενεργήσουμε!!!!
    Η αύξηση της παραγωγικότητας στα συγκεκριμένα Τμήματα ήταν ραγδαία αυτά τα 6 χρόνια με την συμβολή των συμβασιούχων. Καλό είναι το Δημόσιο να στηρίζει την παραμονή ή την απόλυση των εργαζομένων (μόνιμων και συμβασιούχων) ανάλογα με την παραγωγικότητά τους, όπως σε μια ιδιωτική επιχείρηση!!!!!
    Το δημόσιο πάσχει και ξέρουμε όλοι γιατί!!!!
    Επισκεφθείτε μια υπηρεσία και θα καταλάβετε ποιος πραγματικά εργάζεται!!!
    Αν θέλουμε ένα Δημόσιο να λειτουργεί χωρίς αρνητικούς συντελεστές θα πρέπει να το στελεχώσουμε με εξειδικευμένο προσωπικό που έχει αποδείξει την εργατικότητά του. ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ?????
    ευχαριστώ!!!

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 12:59 | Χριστίνα

    Οι συμβάσεις έργου να καταργηθούν γιατί είναι καθαρή εκμεττάλλευση οι συμβασιούχοι έργου όμως οι άνθρωποι, οι ψυχές τι θα γίνουν ας μου πει κάποιος. Χτυπάμε αυτούς γιατί δεν μπορούμε να χτυπήσουμε τους μόνιμους;

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 12:54 | Ελένη Γκ.

    Κύριε υπουργέ,
    Θα ήθελα να σας ρωτήσω τι θα γίνει με τις απευθείας αναθέσεις από τους Νομάρχες προσλήψεων προσωπικού με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου για την αντιμετώπιση απρόβλεπτων και επειγουσών αναγκών? Πιστεύετε πως ένας Νομάρχης είναι ικανός να κρίνει ανάμεσα σε λίγους ανθρώπους που ίσως ξέρει και άλλους πολλούς που δεν ξέρει ποιος είναι ο κατάλληλος και να του αναθέτει τη θέση?
    Νομίζω πως είναι πολύ προσβλητικό για τους νέους να μην τους δίνονται ίσες ευκαιρίες για εργασία.
    Κι επίσης θα ήθελα να σας ρωτήσω τι θα γίνεται με τις κρυφές προσλήψεις όπως τις προαναφερόμενες? Θα ήθελα να σας προτείνω εκτός του ότι να αναρτώνται όλες στο internet, να δημιουργήσετε έναν τετραψήφιο αριθμό από όπου θα ενημερώνονται οι πολίτες για τις προκηρύξεις τόσο για μόνιμες θέσεις, όσο και για τις εποχιακές για όλη της Ελλάδα. Δεν γίνεται να παρακαλάμε κάθε υπάλληλο της διεύθυνσης προσωπικού της εκάστου Νομαρχίας για να μάθουμε αν έχουν ξεκινήσει οι αιτήσεις. Και το αποτέλεσμα να είναι είτε να μην σηκώνουν το τηλέφωνο, είτε να το έχουν κατεβασμένο, είτε τέλος όταν φιλοτιμηθούν να απαντήσουν να δίνουν ψευδή στοιχεία πως δεν έχουν εγκριθεί ακόμη οι θέσεις, ένω το προσωπικό έχει ήδη προσληφθεί.
    Ακόμη, ελπίζω αυτή η κοροϊδία που συνέβη πέρσι με τις προσλήψεις προσωπικού στους Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε., Α.Γ.Ρ.Ο.Γ.Η. και Agrocert, οπου προσλάβανε προσωπικό με απόφαση διοικητικού συμβουλίου, ζητώντας να στείλουμε με φαξ βιογραφικό να μην επαναληφθεί φέτος.
    Τέλος, θα ήθελα να σας δώσω μια συμβουλή: «το να βολέψετε ένα άτομο με ρουσφέτι το μόνο που θα σας προσφέρει είναι 10 ψήφοι από το σόι του, ενώ ταυτόχρονα θα χάσετε τον σεβασμό από 100 ψηφοφόρους και τις οικογένειες τους, δηλαδή από τα παιδιά που αδικήθηκαν». Κάνεις δεν θα σας κατηγορήσει αν δεν προσληφθεί επειδή δεν είχε τα απαραίτητα προσόντα, απλά θα προσπαθήσει να τα αποκτήσει. Όσο πιο νωρίς το καταλάβετε αυτό τόσο καλύτερα για σας αλλά και για μας!!!

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 12:43 | ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ

    ΝΤΡΟΠΗ,ΝΤΡΟΠΗ,ΝΤΡΟΠΗ………………..ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ?ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ?

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 12:14 | Χρύσα

    Οι συμβασιούχοι έργου παράγουν πραγματικό έργο στις υπηρεσίες του Δημοσίου γιατί είναι άνθρωποι που έχουν προσληφθεί αξιοκρατικά, με προκηρύξεις και είναι οι μοναδικοί που δουλεύουν ζώντας έναν καθημερινό εφιάλτη για το αν θα τους ανανεωθεί η σύμβαση ή όχι και αν την επόμενη ημέρα θα έχουν να πληρώσουν τις καθημερινές τους υποχρεώσεις. Οι προσλήψεις που θα πρέπει να αναθεωρηθούν είναι αυτές των διάφορων Συμβούλων της ΕΡΤ που παίρνουν τις πολλές χιλιάδες ευρώ. Αλλά αυτά είναι και δικά σας παιδιά? Αυτή είναι η διαφάνεια και η αξιοκρατία που υποσχεθήκατε? Άλλα λέγατε προεκλογικά για να εξασφαλίσετε τις ψήφους των πολιτών και άλλα κάνετε τώρα προσπαθώντας να πετύχετε τι? Την πλήρη αποσύνθεση των Δημόσιων ΥΠηρεσιών που εξαρτώνται αποκλειστικά από την εργασία των συμβασιούχων? Γιατί αν διώξετε τους συμβασιούχους μόνο αυτο θα καταφέρετε, γιατι οι συμβασιούχοι είναι οι μοναδικοί που δουλεύουν στο ελληνικό Δημόσιο.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 12:33 | katsifaras

    Συμβασιούχοι σε “ομηρία” σε παραρτήματα του ΑΤΕΙ Πατρών

    Τα ανυπέρβλητα προβλήματα στην λειτουργία των παραρτημάτων του ΑΤΕΙ Πάτρας στο Αίγιο, τον Πύργο και την Αμαλιάδα, εξαιτίας της από 31/5/2009 λήξης της σύμβασης μεγάλου αριθμού συμβασιούχων υπαλλήλων με το Ίδρυμα, οι οποίοι πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους μέσω του προγράμματος ΕΠΕΑΕΚ και πλέον, εν μέσω κρίσης, μένουν χωρίς δουλειά, επεσήμανε με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Αχαΐας Απόστολος Κατσιφάρας.

    Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

    Προς: Τον Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων,
    κύριο Άρη Σπηλιωτόπουλο

    Ανυπέρβλητα προβλήματα στην λειτουργία των παραρτημάτων του Αιγίου, του Πύργου και της Αμαλιάδας που υπάγονται στο ΑΤΕΙ Πάτρας δημιουργεί η από 31/5/2009 λήξη της σύμβασης μεγάλου αριθμού συμβασιούχων υπαλλήλων με το Ίδρυμα, οι οποίοι πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους μέσω του προγράμματος ΕΠΕΑΕΚ και πλέον, εν μέσω κρίσης, μένουν χωρίς δουλειά.

    Αντιμέτωποι με τον εφιάλτη της ανεργίας βρίσκονται ένδεκα (11) συμβασιούχοι υπάλληλοι που υποστηρίζουν διοικητικά και γραμματειακά τα τμήματα Φυσικοθεραπείας και Οπτικής – Οπτομετρίας του παραρτήματος Αιγίου, πέντε (5) υπάλληλοι στα τμήματα Πληροφορικής και Μ.Μ.Ε και Μουσειολογίας – Μουσειογραφίας και Σχεδιασμού Εκθέσεων του παραρτήματος Πύργου, καθώς και τέσσερις (4) υπάλληλοι στα τμήματα Πληροφορικής στην Διοίκηση και Οικονομία και Εμπορίας και Διαφήμισης (υπό ίδρυση) του παραρτήματος Αμαλιάδας.

    Η προσωρινή δέσμευση για 15 ημέρες (μέχρι 15/6/2009) παράτασης των συμβάσεων, που έδωσε το Υπουργείο, όχι μόνο δεν λύνει το πρόβλημα, αλλά αντίθετα το επιδεινώνει αφού, οι μεν εργαζόμενοι θεωρούν ότι εμπαίζονται, το δε Ίδρυμα θα αδυνατεί να τους καταβάλλει τα δεδουλευμένα, λόγω του μη σύννομου της προφορικής εντολής. Αξίζει να σημειωθεί ότι η λύση που προτάθηκε από την Διοίκηση του ΑΤΕΙ Πατρών για απευθείας ανάθεση έργου από τα διαθέσιμα υπόλοιπα, απορρίφθηκε.

    Επειδή, εκτός από την περαιτέρω επιδείνωση της ανεργίας στην περιοχή, θα προκληθεί επίσης σημαντικό πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία των τμημάτων του ΑΤΕΙ Πάτρας και των παραρτημάτων του, λίγο πριν τη λήξη της φοιτητικής περιόδου, καθώς θα υπάρξει πλήρης αδυναμία γραμματειακής και διοικητικής υποστήριξης, με συνέπεια την υποβάθμιση της εκπαίδευσης,

    Ερωτάται ο κύριος Υπουργός:

    1. Θα παραταθούν οι συμβάσεις των εν λόγω εργαζομένων στο ΑΤΕΙ Πατρών, προκειμένου να συνεχίσουν απρόσκοπτα την πολύτιμη προσφορά τους στους φοιτητές των αντίστοιχων τμημάτων; Ναι ή όχι και πότε;

    2. Πώς θα λειτουργούν τα τμήματα χωρίς γραμματειακή και διοικητική υποστήριξη;

    Ο Ερωτών Βουλευτής

    Απόστολος Κατσιφάρας