Άρθρο 5 Επανακαθορισμός εμπειρίας για διορισμό ή πρόσληψη προσωπικού

Η παρ. 1 του άρθρου 35 του Ν. 3731/08 (ΦΕΚ 263/08) αντικαθίσταται ως εξής:

«Η κατάταξη όλων των υποψηφίων, εχόντων και μη εχόντων εμπειρία, γίνεται με βάση τη βαθμολογία τους σε όλα τα βαθμολογούμενα κριτήρια. Για το πενήντα τοις εκατό (50%) των θέσεων που προκηρύσσονται ανά φορέα, κλάδο ή ειδικότητα, η εμπειρία δεν λαμβάνεται υπόψη ως βαθμολογούμενο κριτήριο.

Εξαιρούνται οι περιπτώσεις που κατά τον οργανισμό ή κανονισμό του οικείου φορέα, η εμπειρία προβλέπεται ως προϋπόθεση διορισμού, καθώς και εκείνες για τις οποίες προβλέπεται ως τυπικό προσόν διορισμού ή πρόσληψης.»

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 17:15 | ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

    Αυτή η ιδέα δεν στέκεται ούτε καν για τεχνικούς λόγους. Δηλαδή θέλετε να πριμοδοτήσετε κάποιους για κάτι που δεν έχουν. Μπορεί να προκύπτει για παράδειγμα δύο άτομα να έχουν ακριβώς τα ίδια προσόντα και ο ένας να έχει επιπλέον 10 χρόνια εμπειρία (όλα τα άλλα όμοια ίδιος βαθμός, το ίδιο μεταπτυχιακό κλπ) και με το νόμο αυτό να διοριστεί ο άλλος. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΕΛΟΙΟ Αυτή ήταν μια παλιά ιδέα του Σκανδαλίδη που εμφανίστηκε, όταν η Ευρωπαϊκή Ένωση έδωσε εντολή να υπάρχει δυνατότητα διορισμού στο δημόσιο ανεξαρτήτως ηλικίας. Με αυτό τον τρόπο ουσιαστικά αναιρούσε αυτή την εντολή. Τέτοιους νόμους είναι ντροπή ακόμα και να τους προτείνετε. Και όλα αυτά με τις ευλογίες του ΑΣΕΠ για το οποίο υπεραμύνεστε σα να πρόκειται για τον υπέρτατο κριτή αξιοκρατίας και δικαιοσύνης.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 16:16 | ΑΝΘΗ

    Σε γενικές γραμμές οφείλω να σας πω ότι έχουν γίνει σημαντικές αλλαγές στο νέο σύστημα προσλήψεων αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν μελανά σημεία .
    Είμαι Οικονομολόγος, έχω 15 χρόνια εξειδικευμένη εμπειρία και δύο μεταπτυχιακά ΜΒΑ, σχετικά με το αντικείμενο σπουδών . Όπως βλέπετε καλύπτω και αυτούς που έχουν εμπειρία, αλλά και αυτούς που έχουν τίτλους . Αν διεκδικήσω μία θέση στο δημόσιο εσείς με αδικείτε . Γιατί ούτε όλα τα χρόνια δουλείας θα λάβετε υπόψη, ούτε όλους τους τίτλους και μπορώ να πάρω μέρος μόνο στο 50% των θέσεων που θα προκυρηχθούν . Θεωρώ ότι και οι τίτλοι και η εμπειρία είναι εξίσου σημαντικά και θέλει μεγάλη προσπάθεια να τα έχεις και τα δύο.
    Γιατί το δημόσιο να μην λειτουργεί με τα ίδια κριτήρια, που λειτουργεί και ο ιδιωτικός τομέας .Όλα να λαμβάνονται υπόψη και όλα να μοριοδοτούνται .Έτσι δεν αδικείτε κανείς και θα μπαίνει πάντα και καλύτερος . Αν δεν κάνω λάθος είναι θέσεις με σειρά προτεραιότητας. Είναι καιρός να μην μπαίνουν στο δημόσιο αυτή που δεν θα μπορούν να σταθούν στον ιδιωτικό τομέα . Είναι καιρός να μην ντρέπεστε για τους υπαλλήλους που έχετε στις υπηρεσίες σας και να δώσετε κίνητρα σε ανθρώπους ικανούς να διεκδικούν μια θέση.
    Και κάτι ακόμη που θεωρώ ότι είναι άδικο . Η γνώση της ξένης γλώσσας να μοριοδοτήτε αλλά να μην μπαίνει σαν απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή .
    Σας διαβεβαιώ ότι πολλοί που έχουν πάρει τα πτυχία πριν χρόνια και δεν έκαναν χρήση της γλώσσας δεν την ξέρουν άρα και δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες της υπηρεσίας που θα διοριστούν . Καλή συνέχεια στο έργο σας .

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 16:19 | Ελισάβετ

    Διαφωνώ με το να «χαρίζονται» θέσεις σε πολύτεκνους και τρίτεκνους. Γιατί δηλαδή να υπάρχουν υποψήφιοι με περισσότερα προσόντα και να μη μπορούν να συναγωνιστούν την εν λόγω κατηγορία επειδή ένα ποσοστό των θέσεων που προκηρύσσονται προορίζονται αποκλειστικά για πολύτεκνους??

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 15:30 | Καλούση Σύνθια

    Κύριε Υπουργέ,

    Ονομάζομαι Καλούση Σύνθια, είμαι 48 ετών και εργάζομαι τους τελευταίους 86 μήνες (7 έτη και 2 μήνες) ανελλιπώς και χωρίς να παρεμβάλλεται ούτε μία εργάσιμη ημέρα μεταξύ των ετήσιων συμβάσεων μου (ορισμένου χρόνου) στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες του Δήμου Ροδίων (από τον Σεπτέμβριο του 2002) ως Εκπαιδεύτρια Τεχνικός (Διδασκαλία Καλλιτεχνικών) (Πτυχιούχος Καλών Τεχνών Η.Π.Α.).
    Είναι χρήσιμο να σημειωθεί ότι η πρόσληψή μας έγινε με σύννομες διαδικασίες Α.Σ.Ε.Π. το 2002.

    Κύριε Υπουργέ,

    γνωρίζετε πολύ καλύτερα από εμάς το ιδιαίτερο καθεστώς εργασιακής ομηρίας που υφιστάμεθα αυτά τα τελευταία 7 χρόνια, αφενός εμείς οι εργαζόμενοι στις Προνοιακές Υπηρεσίες των Δήμων (Υπηρεσίες Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, Βοήθεια στο Σπίτι, Παιδικοί Σταθμοί κλπ.), και αφετέρου τα παιδιά και οι οικογένειες που εξυπηρετούνται.
    Θα πρέπει να εξευρεθούν λύσεις, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΩΡΑ, που θα επέτρεπαν την τακτοποίηση του εργασιακού καθεστώτος που υπαγόμαστε αλλά και τη συνέχιση της κοινωνικής προσφοράς μας, προς τα παιδιά και τις οικογένειες τους, με τις οποίες δεν συνδεόμαστε απλά και μόνον ως εργαζόμενοι αλλά πρωτίστως ως ΑΝΘΡΩΠΟΙ !

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 15:42 | ΑΝΤΩΝΙΟΣ

    ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟ , ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ . ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΟΜΩΣ ΤΩΝ ΕΞΑΙΡΕΣΕΩΝ ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ . ΔΙΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ Ο ΚΑΝΟΝΑΣ !!!!!!
    ΕΔΩ ΘΑ ΞΑΝΑΦΕΡΩ ΤΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ (ΠΕ,ΤΕ,ΔΕ) ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΥΕ ΟΠΩΣ ΗΔΗ ΙΣΧΥΕΙ .
    ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΕΡΓΟΙ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΑΚΟΜΑ .
    50 ΜΟΡΙΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΞΑΜΗΝΟ , ΜΕΧΡΙ ΟΚΤΩ ΕΞΑΜΗΝΑ , ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΥ.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 15:34 | ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

    KAI KATI AΣΧΕΤΟ: Ο ΝΟΜΟΣ 3801/2009 ΗΤΑΝ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΠΡΙΝ ΠΡΟΚΗΡΥΧΘΟΥΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΙ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΕΥΘΥΝΗΣ. ΑΥΤΟΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙ, ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΤΑΛΕΙ Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΤΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΔΙΑΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ. ΘΑ ΤΟ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ;

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 15:28 | ΒΑΡΣΑΜΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ του ΚΩΝ/ΝΟΥ

    Αφού σκέφτεστε να διορίζονται άτομα με ποσοστά χωρίς εμπειρία, τότε να διορίζονται με ποσοστά και άτομα χωρίς να προσμετρούνται και τα άλλα προσόντα. Για παράδειγμα να μην προσμετρούνται τα μεταπτυχιακά και οι ξένες γλώσσες κατά 50% σε κάποιους διαγωνισμούς. Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα. Όλα τα προσόντα που έχει κάποιος πρέπει να προσμετρούνται είτε μας συμφέρει είτε όχι χωρίς ποσοστά. Εμένα θα με βόλευε να μην προσμετρούνται τα μεταπτυχιακά γιατί δεν έχω. Αυτό όμως δεν είναι τίμιο. Με την ίδια λογική κάποιος που έχει μόνο μεταπτυχιακά προτιμά την ποσόστωση ή ακόμα και την εκμηδένιση του προσόντος της εμπειρίας. ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΜΕΤΡΗΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΧΩΡΙΣ ΠΟΣΟΣΤΑ ΕΙΔΑΛΛΩΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΤΕ ΓΡΑΠΤΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΑΠΟ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΒΑΣΗ

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 15:55 | Κώστας Ανδρέου

    Μα είναι δυνατόν το 50% τον θέσεων να είναι χωρίς εμπειρία? Μα ποιός είναι αυτός που θα πάει για δουλειά. Αντί να προωθήσετε την απασχόληση εσείς δημιουργείτε νέα φουρνιά κυνηγών πτυχίων. Και ακόμα χειρότερα, με το τεστ δεξιοτήτων, αν ισχύσει η απαράδεκτη αυτή διάταξη, δημιουργείτε νέα φουρνιά νέων που θα κάθονται από το πρωί έως το βράδυ στο internet και την τηλεόραση για να πάρουν 400 μόρια από ένα τεστ στιλ σταυρολέξου. Αυτά δεν γίνονται. Με το συνδυασμό αυτών των δύο μέτρων, αντί να προωθείτε την απασχόληση και την ουσιαστική μόρφωση, προωθείτε την παραπαιδεία.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 15:08 | Χαλούλου Γεωργία

    Θα ήθελα να καταθέσω την εμπειρία μου από το διορισμό μου στο Υπ.Οικονομικών εδώ και έξι μήνες.
    Ενώ προσελήφθην βάσει της εξειδικευμένης εμπειρίας μου – 20 έτη στον ιδιωτικό τομέα- (εκτός των σπουδών κλπ), με τοποθέτησαν στο εισαγωγικό κλιμάκιο, σαν απλό απόφοιτο!!!

    Άρα, ποιο το όφελος για τη Δημόσια Υπηρεσία από την εμπειρία που έφερα μαζί μου?

    Η προϋπόθεση διορισμού της προϋπηρεσίας είναι απλώς «εικονική».

    Ευχαριστώ

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 15:57 | eva

    Μαθετε πως ξεκινουν προσληψεις ΧΩΡΙΣ ΑΣΕΠ και καλα για να γεμισουν τις θεσεις που θα αδειασουν στα υπουργεια!!!!!!!!!!!!ΕΝΑΝΤΙΩΘΕΙΤΕ ΟΛΟΙ!ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ!!!ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ KAI ΠΑΛΙ!!!!!!

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 15:52 | Κλαπακησ Δορυλαοσ

    Προς τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ

    Συμβασιούχοι

    Όπως γνωρίζετε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έχοντας τις απαραίτητες ενδείξεις για μια σωρεία κακουργημάτων μετά από μήνυση που καταθέσαμε κατά των π. Υπουργών κ.κ. Σκανδαλιδη και Παυλοπουλου για αντισυνταγματική αλλοίωση του νόμου 2190 /94 με σκοπό να διαβρώσουν την Ελληνική κοινωνία , έχει ζητήσει την άρση Ασυλίας των δυο ανωτέρω πολιτικών προσώπων .

    Θα ήταν ένα μεγάλο βήμα για την πάταξη της διαφθοράς αν η Βουλή αποφάσιζε ή τα δυο αυτά άτομα εδεχοντο λογοδοτούσαν για τα εγκλήματα που έκαναν εις βάρος ολόκληρης της Ελληνικής Κοινωνίας

    Περισσότερες πληροφορίες στο διαδίκτυο

    ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ – ΚΛΑΠΑΚΗΣ ή ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ – ΚΛΑΠΑΚΗΣ

    το κειμενο αυτο εσταλη μετα απο αιτημα του ιδιου του Δημαρχου Αμαρουσιου

    ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ « Για ένα νέο Μαρούσι «
    Προς τον Δήμαρχο Αμαρουσίου κ.Γ. Πατουλη Την Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Χαλιωτη
    Τους Δημοτικούς Συμβούλους του Δημου. Αμαρουσίου
    Τα Μ.Μ.Ε

    Μετά από δημόσια πρόσκληση του Δημάρχου κ. Πατουλη καταθέτουμε τις έγγραφες προτάσεις μας στο Δημοτικό Συμβούλιο προς ανάγνωση όπως μας εζητήθη και στα Μ.Μ.Ε προς ενημέρωση των πολιτών .

    Προσλήψεις στον Δήμο , και το αρρωστημένο φαινόμενο των συμβασιούχων .

    Οι θέσεις εργασίας στο Δήμο και γενικότερα στο Δημόσιο Τομέα , εκτός από υψίστης σημασίας ηθικό στοιχείο είναι και ένα περιουσιακό στοιχείο , και αποκτάται νομίμως μόνο μετά από μια σειρά αξιοκρατικών και κοινωνικών διαδικασιών και διαγωνισμό εκ των προτέρων γνωστό εις όλους τους άνεργους διεκδικητές της δημόσιας θέσης .
    Η κάθε προσπάθεια κάλυψης μιας θέσης στο Δημόσιο με διαφορετικό τρόπο , και κυρίως μέσω γνωριμιών είναι εκτός του ότι είναι μια βαρεία παράνομη ενέργεια είναι και κλοπή περιούσιας και μάλιστα από τον πραγματικά δικαιούχο που δικαιούται αξιοκρατικά την θέση αυτή και βρίσκεται και δια της κλοπής αυτής σε πολύ χειρότερη οικονομική θέση από το άτομο που παρανομώντας του υφηρπασε το ανεκτίμητης άξιας περιουσιακό αυτό στοιχείο .

    Επειδή ο Δήμαρχος Αμαρουσίου μας ζήτησε να τοποθετηθούμε δημόσια και εγγράφως για το μέλλον των όσων εργαζομένων στον Δήμο Αμαρουσίου λήγει η σύμβαση τους προτείνουμε τα εξής απλά και αυτονόητα μέτρα :

    Α} Να παύσουν να ισχύουν και να μην ανανεωθούν όλες ανεξαρτήτως και χωρίς καμία εξαίρεση οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου την ημερομηνία που επιτάσσει έκαστη σύμβαση. Η ανανέωση των υφισταμένων συμβάσεων συνιστά βαρύτατο ποινικά κολάσιμο παράπτωμα .

    Β} ο Δήμος Αμαρουσίου να καθορίσει με βάση τις πραγματικές ανάγκες τον αριθμό των θέσεων και τις ειδικότητες που χρειάζεται . Οι πραγματικές ανάγκες θα προσδιορισθούν μέσα από απλή οικονομοτεχνική μελέτη που θα συνταχθεί με συγκεκριμένα αυστηρά κριτήρια , εντός των κοινωνικών αρμοδιοτήτων του Δημου , αποκλειομένων κατά τον προσδιορισμό των αναγκών αυτών κερδοσκοπικών η`προπαγανδιστικών δραστηριοτήτων όπως μέχρι σήμερα συνέβαινε . Βασικά κριτήρια της οικονομοτεχνικής αυτής μελέτης θα πρέπει να είναι η μη δημιουργία ελλειμμάτων και η αποφυγή κάθε είδους δανεισμού και η παραγωγή αξιόλογου κοινωνικού έργου και αποτελέσματος . Δια του τρόπου αυτού αφ` ενός μεν θα εξυγιανθούν τα οικονομικά του Δημου αφ` έτερου δε , θα αποφευχθεί ο δανεισμός και αναθέσεις παράνομων συμβάσεων στις ζημιογόνες Δημοτικές Επιχειρήσεις που πρέπει να καταργηθούν άμεσα .

    Η οικονομοτεχνική αυτή μελέτη να δοθεί στην δημοσιότητα και να τεθεί υπ` όψιν του Μαρουσιωτικου λαού , δηλαδή υπ` όψιν αυτών που πληρώνουν το κόστος κάθε απόφασης , προς υποβολή παρατηρήσεων και εισηγήσεων .
    Γ} Μετά τον καθορισμό του αναγκαίου αριθμού εργαζόμενων να προκηρυχθεί ανοιχτός διαγωνισμός με πραγματικά αξιοκρατικά και κοινωνικά κριτήρια μέσω ΑΣΕΠ ,και φυσικά χωρίς τα λεγόμενα μόρια εμπειρίας {τα γνωστά αντισυνταγματικά μόρια ρουσφετιού όπως ονομάζονται} ,αλλά τίμια και ισότιμα .
    Δ} Όλοι οι άνεργοι υποψήφιοι μεταξύ αυτών και όσοι από αυτούς που χαριστικά και χάρη γνωριμίας είχαν εργαστεί ως συμβασιούχοι στο παρελθόν στον Δήμο ,που θα λάβουν μέρος στον πανελλήνιο αυτό διαγωνισμό , θα συμμετέχουν και θα έχουν το δικαίωμα να παρακολουθήσουν την ανοιχτή διαδικασία και να προβούν σε έλεγχο των κατατεθειμένων στοιχείων και να συμμετέχουν ενεργά στην τελική επιλογή των δικαιούχων .

    Η τήρηση των αυτονόητων αυτών μέτρων θα προσθέσει κύρος ,σοβαρότητα και αξιοπιστία στους εκπρόσωπους της Δημοτικής Αρχής και θα εδραίωση εμπιστοσύνη των πολιτών και εργαζόμενων ότι αυτοί δεν εκμεταλλεύονται την εξουσία για ιδιοτέλεια .

    Τα ανωτέρω προτεινόμενα μέτρα είναι το ελάχιστο όριο νόμιμης και επωφελούς δια τον Δήμο πολιτικής . πρέπει δε να εφαρμοστούν άμεσα αρχής γενομένης με την κατάργηση της απαράδεκτης και ζημιογόνους πρόσφατης προσπάθειας της σημερινής Διοίκησης του Δημου Αμαρουσίου να προωθήσει προσλήψεις 72 Δημοτικών Αστυνομικών και όχι εργατών καθαριότητας και αναγκαίου Διοικητικού Προσωπικού σε μια υπερχρεωμένη πόλη, δηλαδή εμφανώς μη παραγωγικές προσλήψεις, για τα συμφέροντα του Δημου και των πολιτών με τεράστιο κόστος, πόσο μάλλον αν η σχετική προκήρυξη συνοδεύεται με τα με το γνωστό σύστημα των αντισυνταγματικών μορίων Εμπειρίας , ώστε οι ανωτέρω προσλήψεις να προωθηθούν φωτογραφικά και αποκλειστικά για την τακτοποιήσεις ημετέρων εις βάρος του δημοτικού Χρήματος και εις βάρος άλλων υποχρεώσεων και ουσιαστικών δραστηριοτήτων σε ζωτικούς τομείς .
    Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι το σύνολο εν ενέργεια εκπαιδευμένων Αστυνομικών του Αστυνομικού τμήματος Αμαρουσίου , που πέρασαν από σχολές μετά από γραπτές πανελλήνιες εξετάσεις του ΑΣΕΠ , και που ασκούν υπεύθυνα ποικίλες και δύσκολες αρμοδιότητες με κίνδυνο και αποτελούν εκπαιδευμένο και δοκιμασμένο στοιχείο δεν φτάνουν τους 40 .
    Πέραν των αναγκαίων αυτών μέτρων τα οποία θα επαναφέρουν τον Δήμο μετά από χρόνια στην νομιμότητα η οποία μέχρι σήμερα παραβιάζεται ασύστολα , ο Δήμος θα πρέπει να προχωρήσει σε ενημέρωση και διαφώτιση των πολιτών επί του εργασιακού καθεστώτος .
    Ειδικότερα απευθυνόμενος προς τους νέους υποψήφιους εργαζόμενους και τους σημερινούς συμβασιούχους , να τους καταστήσει γνωστό , ότι ενώ οι άλλοι άνεργοι νέοι , ήταν χωρίς δουλειά και απλήρωτοι , οι σημερινοί εργαζόμενοι που είχαν προσληφθεί χάρη γνωριμίας ως συμβασιούχοι με διαδικασίες εκτός ΑΣΕΠ,{ καταβάλλοντας μάλιστα στα διεφθαρμένα πολιτικά πρόσωπα τα ανάλογα ανταλλάγματα {ηθικά η` υλικά } για να προωθηθεί η αρχική σύμβαση και στην συνεχεία οι παράνομες ανανεώσεις των συμβάσεων , με τελικό στόχο την μονιμοποίηση εις βάρος των άλλων ανέργων και λήγουν οι συμβάσεις τους , ανεξάρτητα αν η θέση ορισμένων από αυτούς μετά τον διαγωνισμό καλυφθούν από κάποιον άλλον άνεργο νέο με περισσότερες οικονομικές ανάγκες και περισσότερα αξιοκρατικά προσόντα } , θα προσφέρουν τεραστία υπηρεσία στο Μαρούσι , στον τόπο στην Δημοκρατία και κατ` επέκταση και στους ίδιους και τις οικογένειες τους, και κατ` επέκταση και στην μελλοντική δική τους εξέλιξη, καθώς μόνο μια οργανωμένη κοινωνία μπορεί να καλύψει τις πραγματικές ανάγκες όλων των πολιτών , αν προχωρήσουν και στις εξής ενέργειες οι οποίες θα τους καταστήσουν κύριους της τύχης τους οριστικά και όχι προσωρινά όπως συμβαίνει σήμερα .

    α} Με δημόσιες ανοιχτές δηλώσεις τους να κληθούν οι συμβασιούχοι , να αναφέρουν ποια πολιτικά άτομα και άλλοι ενδιάμεσοι παρενέβησαν και προώθησαν την αρχική σύμβαση εκτός ΑΣΕΠ, και τι ανταλλάγματα του ζητήθηκαν για αυτή την «εξυπηρέτηση«, δηλαδή την αρχική σύμβαση και την μη νόμιμη παράταση της σύμβασης , ώστε να πάψει δια παντός αυτό το κυρίαρχο φαινόμενο διαφθοράς στην χώρα μας που βλάπτει τις αδύνατες ομάδες δηλαδή τους ίδιους τους εργαζόμενους τους άνεργους και τις οικογένειες τους και τις δημόσιες υπηρεσίες και να απομακρυνθούν μια δια παντός από το πολιτικό στερέωμα όσα πολιτικά πρόσωπα έχουν εμπλακεί στο μεγαλύτερο κύκλωμα διαφθοράς που είναι οι εκτός νόμιμων , τίμιων και ισότιμων διαδικασιών προσλήψεις στο Δημόσιο . αυτό θα ελευθερώσει συνειδησιακά τους εργαζόμενους από την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί σήμερα ,γιατί εάν σήμερα αποδέχονται να αφαιρούν με πλάγιο τρόπο ένα περιουσιακό στοιχείο όπως είναι η θέση εργασίας που ανήκει σε άλλους, αποδέχονται ταυτόχρονα κάποιοι άλλοι να αφαιρούν αυτά που ανήκουν στους ίδιους τους συμβασιούχους με κάποιο παρόμοιο πλάγιο τρόπο , δηλαδή Ζούγκλα.
    .
    β}Να σχηματίσουν μαζί με τους άνεργους της πόλης μόνιμη επιτροπή που θα παρακολουθεί όλες τις προσλήψεις προσωπικού στον Δήμο Αμαρουσίου και τις Επιχειρήσεις του , και να παρεμβαίνουν άμεσα στέλνοντας στον Εισαγγελέα περιπτώσεις παραβίασης της κοινωνικής και αξιοκρατικής προτεραιότητας που είναι κατοχυρωμένη από το Σύνταγμα

    γ} Λόγω του ότι στο Δημόσιο πρέπει να προσλαμβάνονται ηθικά άτομα που δεν δέχονται να παραβιάσουν την νομοθεσία και το Σύνταγμα ,να εποπτεύουν ώστε και στο Δήμο οι προσλήψεις να γίνονται ανάλογα , καθώς δεν επιτρέπεται να παραμένει και να εργάζεται στο Δημόσιο τομέα υπάλληλος όταν την παράνομη πρόσληψη του η` την παράνομη παραμονή του την χρωστάει στην στήριξη του οποιουδήποτε διεφθαρμένου πολιτικού προσώπου .

    δ} Επίσης να μεριμνούν ώστε συμβασιούχοι που επιχειρούν να μονιμοποιηθούν στο Δημόσιο , αποφεύγοντας τις νόμιμες και ισότιμες διαδικασίες , με σκοπό να υφαρπάζουν παράνομα θέσεις και περιουσιακά στοιχεία , που αντιστοιχούν σε κόπους και θυσίες των ίδιων και των οικογενειών τους , θέσεις εργασίας που ανήκουν σε άλλους άνεργους πολίτες να τους στερούν το δικαίωμα να διεκδικήσουν την ίδια θέση υπό ίσους όρους , όχι μόνο να μην παραμένουν ούτε λεπτό στο Δημόσιο , αλλά για μια πενταετία να μην μπορούν να συμμετέχουν σε κανένα διαγωνισμό η` προκήρυξη για κάλυψη θέσης στο Δημόσιο.

    ε} Να τονιστεί ότι είναι απαράδεκτο και δεν πρέπει να γίνει αποδεκτό από κανένα , ούτε από τους ίδιους τους σημερινούς Συμβασιούχους , να δικαιολογείται και να διατηρείται η παρανομία, με προπέτασμα τον ανθρώπινο παράγοντα , όπως κάνουν σήμερα με τους συμβασιούχους και να χρησιμοποιούνται ως ανθρώπινη ασπίδα ολόκληρες οικογένειες , ώστε να διατηρούνται και να κατέχουν την εξουσία διεφθαρμένα και ανίκανα πολιτικά πρόσωπα που έχουν τεράστιες ευθύνες για του ότι η Ελλάδα έρχεται πρώτη στην διαφθορά στην Ευρώπη .

    Γιατί το τίμημα της διαφθοράς το πληρώνουνε και οι άνεργοι και οι συμβασιούχοι και όλοι οι πολίτες στο σύνολο τους και μάλιστα σε πολλαπλάσιο βαθμό από τα ψίχουλα που δήθεν δίνουν σε ορισμένους « οι μεσάζοντες« μαύρης εργασίας , για να έχουν την επομένη την δυνατότητα να διαχειρίζονται ως εξουσία κατά το δοκούν το Δημόσιο χρήμα που δεν τους ανήκει , κάτι που φαίνεται από τα τεράστια χρέη και τον δανεισμό του Δημου .

    Εάν τηρηθούν τα μέτρα αυτά είναι βέβαιο ότι τελικά και μάλιστα μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα ,όσοι από τους σημερινούς συμβασιούχους , κυρίως άτομα χωρίς οικογενειακά βάρη , βρεθούν λόγο ελλείψεως προσόντων , για κάποιο μικρό χρονικό διάστημα χωρίς δουλειά η εργαστούν σε κάποιο άλλο τομέα ,μόλις σταματήσουν όλοι μαζί εργαζόμενοι και οι άνεργοι τον διεφθαρμένο αυτό κύκλο της υποτελείας και του διασυρμού της αξιοπρέπειας που λέγεται ρουσφέτι , πολύ γρήγορα θα λυθούν τα προβλήματα τους ,όχι μόνο οικονομικά αλλά και ψυχολογικά και οικογενειακά , προβλήματα πολύ πιο βαριά από αυτά που στην νομίζουν ότι έχουν λύσει συμμετέχοντα στην μεγαλύτερη άπατη που υπάρχει σήμερα στην χώρα μας και λέγεται διορισμοί στο Δημόσιο κλέβοντας ο ένας τον άλλο για να διατηρούνται στην εξουσία η αδικία διαφθορά η εκμετάλλευση και η σπάταλη και λεηλασία της Δημόσιας περιούσια .

    Εάν δεν τηρηθεί η νομιμότητα η Διοίκηση του Δημου θα πρέπει να μεριμνήσει να βρει τους πόρους που σίγουρα , οι οποιες ευθύνες της εφόσον υπάρξουν τέτοιες , το σίγουρο είναι ότι δεν θα επιβαρύνουν τον Δημοτικό Προϋπολογισμό ούτε θα καλυφθούν από νέα δάνεια .

    Ο συνδυασμός δεσμεύεται ότι θα συμβάλει προ πάσα κατεύθυνση για την εφαρμογή της νομιμότητας όλων των ανωτέρω , διότι

    όπως το Σύνταγμα αναφέρει-όλοι οι πολίτες είναι ίσοι και έχουν ίσα δικαιώματα.

    Μαρούσι 2 – 8 – 07

    για τον Συνδυασμό « Για ένα νέο Μαρούσι «

    Δορυλαος Κλαπακης

    Το παρόν κοινοποιείται

    Στον Υπουργο Εσωτερικών και στον Γ.Γ. Περιφέρειας ,

    ως συνυπεύθυνους για τις ανωτέρω παρανομίες ,{ όπως και των προγενέστερων από το 1998 Υπουργών και Γ.Γ. Περιφέρειας } για να εφαρμοστεί η νομιμότητα έστω και τώρα .

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 14:50 | Γιώργος

    Το ζήτημα της σχέσης εμπειρίας / ανεργείας και της μοριοδότησής τους είναι αρκετά σύνθετο, όπως φαίνεται και από τα σχόλια των συμπολιτών.
    Μήπως όμως το έχουμε κάνει πιο σύνθετο από ότι πραγματικά είναι; Μήπως πρέπει να επανέρθουμε στα ΒΑΣΙΚΑ για το ξεμπερδέψουμε λιγάκι;
    Πιστέυω λοιπόν ότι:
    Το Δημόσιο, όσον αφορά τις προσλήψεις, είναι ένας εργοδότης, ΟΧΙ ένα κοινοφελές ίδρυμα.
    Το να επιτελεί κοινοφελείς σκοπούς είναι ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ της δουλειάς του.
    Προσλαμβάνει λοιπόν τους ΙΚΑΝΟΤΕΡΟΥΣ που μπορεί, ώστε να εξυπηρετήσει όλους τους πολίτες, και βέβαια να προσπαθώντας να εξυπηρετήσει περισσότερο αυτούς που το χρειάζονται περισσότερο.
    Το κριτήριο της ικανότητας προφανώς πρέπει να περιλαμβάνει ΚΑΙ την εμπειρία και ΟΧΙ την διάρκεια ανεργίας (αν θέλουμε να λέμε τα σύκα σύκα δηλαδή)
    Οι όποιες προσλήψεις εκτός του κριτηρίου της ικανότητας θα πρέπει να είναι περιορισμένες και να απυθύνονται σε άτομα πολύ ειδικών περιπτώσεων, και η ανεργία δεν είναι καθόλου ειδική περίπτωση (ναι είναι πάρα πολύ δυσάρεστη περίπτωση αλλά ΔΕΝ είναι ειδική, όχι με τα ποσοστά ανεργίας που έχει η χώρα μας).
    Άλλωστε ο άνεργος δεν είναι ανίκανος, έχει και αυτός τα μόρια που αντιστοιχούν στην ικανότητά του.
    Η μοριοδότηση της εμπειρίας δεν είναι αδικία εις βάρος των με έμπειρων ανέργων, είναι απλά και ξεκάθαρα η αποτύπωση μέρους των ικανοτήτων αυτών που την διαθέτουν. Το μόνο συζητήσιμο είναι το ποια βαρύτητα πρέπει να έχει αυτή η εμπειρία.
    Γνώμη μου είναι πως η εμπειρία σε σχετικό αντικείμενο πρέπει να έχει μεγαλύτερη βαρύτητα από την εμπειρία π.χ. ενός stagier.
    Αν θέλουμε να καταπολεμήσουμε την ανεργία θα πρέπει να λάβουμε και άλλα μέτρα προς αυτόν τον σκοπό, οχι να μοριοδοτήσουμε τους ανέργους για να μπουν στο δημόσιο. Άλλωστε αν κάποιος εργαζόμενος με εμπειρία μπει στο δημόσια αφήνει πίσω του μία θέση στην αγορά εργασίας.

    Σε τελική ανάλυση αυτό που λέω είναι να ξεχωρίσουμε τα αντικειμενικα κριτήρια της ικανότητας ενός υποψηφίου από τα κριτήρια κοινωνικής αρωγής. Και να πουμε ανοιχτά στον πολίτη με ποια κριτήρια θέλουμε να κάνουμε προσλήψεις (και γιατι φυσικά).

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 14:25 | Ρανια

    Η γνώμη μου γι αυτό το άρθρο είναι παρόμοια με αυτήν του τεστ δεξιοτήτων. Ένας νέος με πτυχίο και μεταπτυχιακό, ίσως και του ενός έτους (τα οποία γίνονται πλέον εύκολα μέσα στα πανεπιστήμια, αρκεί να σε προωθήσει κάποιος), με τεστ δεξιοτήτων και χωρίς εμπειρία, είναι σε ίδια ή και καλύτερη θέση με κάποιον μεγαλύτερο με εμπειρία, που ίσως να έχει και περισσότερα και πιο «δύσκολα» πτυχία (ένα μεταπτυχιακό ήταν μια δύσκολη και πολυέξοδη υπόθεση στο παρελθόν).
    Δηλαδή η ηλικία των 25 είναι η πιο ανταγωνιστική. Θα έχουμε τους προνομιούχους 25αρηδες που θα «καθίσουν» στον Δημόσιο και τους επίσης προνομιούχους συνταξιούχους 50αρηδες που θα «καθίσουν» σπίτια τους, ή μάλλον στις παραλίες. Και ποιος θα δουλέψει στον ιδιωτικό τομέα; Και αν δεν δουλέψουν έξω οι νέοι, ποιοι θα δουλέψουν; Και αυτή η νοοτροπία με την οποία μεγαλώνουν οι τελευταίες γενεές (μια θέση στο Δημόσιο) πως θα αλλάξει; Χωρίς να υπάρχει το τι θέλω να κάνω στη ζωή μου, ή τι μου αρέσει ή αν έχω όνειρα.
    Γιατί το μόνο όνειρο που έχει μείνει στον κόσμο είναι η δουλειά στο Δημόσιο, η οποία πολλές φορές είναι και απαξιωτική για τα προσόντα και την εμπειρία των υποψηφίων. Με την ανακατανομή των μορίων μόνο αδικίες δημιουργούνται αφού αλλάζουν απλά οι ευνοημένες ομάδες.
    Πρότασή μου είναι στο Δημόσιο να μπαίνουν μόνο με διαγωνισμό, αντίστοιχο με τις προκηρυσσόμενες θέσεις (σε μεγάλες ενότητες φυσικά) και εφόσον πετύχει κάποιος μετά να συνυπολογίζονται όλα, όσον αφορά και τη θέση και τον μισθό. Οπότε και το τέστ δεξιοτήτων δεν θα ήταν απαραίτητο. Και τελικά κάποτε πρέπει να δοθούν κίνητρα στον ιδιωτικό τομέα ή να μειωθούν αυτά από τον Δημόσιο, ώστε να υπάρχει μία στροφή του κόσμου προς αυτόν. Γιατί, τουλάχιστον μέχρι τώρα, μόνο αυτός έδινε ώθηση, όσο μπορούσε βέβαια, στην οικονομική ανάπτυξη.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 14:49 | Ζωή

    Κύρε υπουργέ είναι άδικο να εφαρμόσετε την δεύτερη παράγραφο του άρθρου 5, δηλ.η εμπειρία να αποτελεί απαρέτητη προϋπόθεση διορισμού σε διάφορούς φορείς του δημοσίου.Γιατί εμείς που δεν είχαμε κάποιον να μας σε προγραμμα stage δε σημαίνει ότι είμαστε ανεπίδεκτοι μαθήσεως,μπορούμε και εμείς να μάθουμε την δουλειά.Πιστεύω ότι ο όρος αυτός για την εμπειρία,την οποία θα επικαλεστούν πολλοί φορείς, γιτι στα προγράμματα stage θα είναι και παιδιά δημοσίων υπαλλήλων, θα ανοίξει τις πόρτες στους stagier. Εκτός αν αυτός είναι ο στόχος της κύβέρνησης να του μονιμοποιήσετε από την πίσω πόρτα για να μην προκαλέσετε το κοινό αίσθημα. Μην επαναλαμβάνετε τα της προηγούμενης κυβέρνησης που έφτιαχνε προκηρύξεις-προσλήψεις κομμένες και ραμμένες στα μέτρα δικών τους. Γιατί οι πολίτες πλέων αντιλαμβάνονται τέτοιού είδους κόλπα. Να μην τους μονιμοποιήσει η σημερινή κυβέρνηση εαν θέλετε εμείς οι υπόλοιποι να πιστέψουμε ότι είναι αξιοκρατική.Στο δημόσιο θα πρέπει να προσλαμβάνονται όσοι χρειάζονταικαι όχι δανειζόμαστε ως χώρα από την Ε.Ε. για μισθούς και συντάξεις δημοσίων υπαλλήλων.Πιστεύω ότι υπάρχουν δημόσιοι υπάλληλοι αρκετοί στα βουλευτικά γραφεία. Γιατί το κράτος να παρέχει δωρεάν προσωπικό στους καλά αμειβόμενους Έλληνες βουλευτές ας πληρώνουν αυτοί το προσωπικό τους.Οι άλλες αλλαγές νωμίζω είναι σωστές. Ερώτηση: το δεύτερο πτυχίο συναφές με το αντεικίμενο δεν μοριοδοτίται; Ευχαριστώ.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 14:32 | ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗΣ

    Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΦΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ 50% ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΗ

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 12:14 | Β. Ευγενια

    Θα ηθελα να θιξω λιγο το θεμα τριτεκνων πολυτεκνων

    Αν πχ σε μια προκηρυξη εχουμε 10 θεσεις ΔΕ διοικητικου λογιστικου συμφωνα με οσα λετε θα εχουμε

    2 (γεν.καταταξη με εμπειρια),
    2 (πολυτεκνοι με εμειρια),
    1 (τριτεκνοι με εμπειρια),
    2 (γεν.καταταξη χωρις εμπειρια),
    2 (πολυτεκνοι χωρις εμειρια),
    1 (τριτεκνοι χωρις εμπειρια)

    Δλδ ολοι οι ΜΗ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ ΜΗ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ θα διεκδικουμε το 40% των θεσεων δλδ 4 θεσεις απο τις 10 απο τις οποιες 2 με εμπειρια 2 χωρις, ενω οι πολυτεκνοι τριτεκνοι 60% των θεσεων δλδ 6 θεσεις?

    Με ποια λογικη γινεται αυτο? Ειναι οι τριτεκνοι πολυτεκνοι το 60% των ελληνων. Δεν ειναι αδικια αυτο για τους υπολοιπους?

    Θα συμφωνουσα με καποια μοριοδοτηση των εν λογω κατηγοριων αλλα οχι με αποκλειστικες θεσεις μονο για αυτους.

    Η αλλιως καντε τους μια κατηγορια μαζει και να εχουν ενα 20% των θεσεων δλδ στις 10 θεσεις οι 8 να ειναι για την γενικη σειρα και οι 2 για τριτεκνους πολυτεκνους

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 12:58 | ΧΑΡΙΛΑΟΣ

    ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΝΑ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΡΧΗ

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 12:52 | ΝΟΝΗ

    ΕΧΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΤΟΠΟΙΟΤΗΤΑΣ.ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΩΝ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΘΕΝΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΔΟ ΤΗΣ ΔΙΕΤΙΑΣ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΝΟΜΑΔΙΚΑ.
    ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΕΤΡΟ ΙΣΧΥΑΝ ΤΑ ΕΞΗΣ:
    ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣ ΕΜΠΑΙΝΕ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, ΥΠΕΒΑΛΑΝ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΥΟΨΗΦΙΟΙ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΠΟΡΕΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΔΟ -2- ΕΤΩΝ ΕΚΑΝΑΝ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑΤΑΞΗΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΣΤΟ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ. ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΠΙΕΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ ΑΦΟΥ Ο ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ, ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΕΝΟΣ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ (ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ 2 ΣΠΙΤΙΩΝ). ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ ΗΤΑΝ ΣΕ 2,3,4 ΧΡΟΝΙΑ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΑΛΙ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 12:25 | ΚΥΡΙΝΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

    ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΣ ΣΤΟ ΥΠ.ΠΟ 14 ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΤΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΛΕΟΝ (ΠΔ 164/2004 ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ)ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 2004 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ 24 ΜΗΝΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΞΑΝΑΔΟΥΛΕΨΕΙΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΦΟΡΕΑ.ΟΙ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΛΟΓΟΥ 24ΜΗΝΟΥ ΣΤΟ ΥΠ.ΠΟ ΕΧΟΥΝ ΦΤΑΣΕΙ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ!!!Η ΣΕΙΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΠΟΥΔΕΣ,ΚΑΤΑΡΤΗΣΗ, ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟΛΥΣΗ!ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕΙ Η ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΟΣΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ ΣΤΟ ΥΠ.ΠΟ ΜΕ ΕΙΔΙΚΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΤΟΥΣ,ΔΗΛΑΔΗ Η ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ.Η ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ Η ΥΨΗΛΗ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΠΟΥ ΑΠΟΚΤΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ,ΕΚΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΩΣ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΩΝΤΑΣ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΑΙΤΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗΣ!!

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 11:35 | ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

    Θα ήθελα να καταθέσω την γνώμη μου μιας και με έχει απασχολήσει πολύ το θέμα.

    1ο Θέμα: Mοριοδότησης εμπειρίας.
    Η μοριοδότηση εμπειρίας πρέπει να είναι ένα σημαντικό κριτήριο. Αρα θα πρέπει να υπάρχει σαν κριτήριο πρόσληψης. Νομίζω το ποσοστό προσληφθεντων 50% χωρίς εμπειρία είναι υπερβολικό.

    2o Θέμα: Πως αποδεικνύεται η εμπειρία
    Ενα σημαντικό θέμα είναι πως αποδεικνύεται η εμπειρία. Σήμερα αποδεικνύεται με υπεύθυνη δήλωση του διαγωνιζόμενου. Κάτι που κατά την γνώμη μου είναι σωστό διότι παρατηρείται το φαινόμενο πολλοί εργοδότες να δηλώνουν άλλη ειδικότητα από αυτή που πραγματικά έχει ένας εργαζόμενος. Για παραδειγμα κάποιος εργάζεται σαν τεχνικός Η/Υ και δηλώνεται σαν υπάλληλος γραφείου γιατι η συλλογική σύμβαση προβλέπει χαμηλότερες αμοιβές. Βέβαια αν ζητηθεί από τον εργοδότη βεβαίωση προυπηρεσίας με την πραγματική εμπειρία θα την αρνηθεί διότι διαφορετικά θα βεβαίωνε την παρανομία του. Άρα προτείνω η απόδειξη εμπειρίας να γίνεται με υπεύθυνη δήλωση του ενδιαφερόμενου (δηλαδή όπως ισχύει σήμερα) και για λόγους ισότητας να ισχύει το ίδιο και για εμπειρία από το δημόσιο.

    3ο Θέμα: Συνάφεια εμπειρίας.
    Η συνάφεια εμπειρίας είναι ένα πάρα πολύ μεγάλο θέμα. Συνδέεται με το 2ο θέμα. Αυτή την στιγμή είναι στον αέρα η συνάφεια της εμπειρίας και επαφίεται στον κάθε εργοδότη. Θα πρότεινα η εμπειρία να μετρά από την ημερομηνία λήψης πτυχίου και μετά, με την απαραίτητη ύπαρξη ασφαλιστικών εισφορών.

    4ο Θέμα: Μη συνάφεια διδακτικής και επαγγελματικής εμπειρίας
    Αυτό που ισχύει είναι ότι δεν θεωρείται συναφές το να διδάσκεις με το να εξασκείς το επαγγελμα. Κατά την γνώμη μου ο νομοθέτης θα πρέπει να επανεξετάσει το θέμα.
    Θα σας δώσω παραδείγματα:
    1ο Παράδειγμα
    Ενας εκπαιδευτής σε ΙΕΚ διδάσκει εργαστηριακό μάθημα πχ Εγκατάσταση Λειτουργικών Συστημάτων Η/Υ. Για να διδάξει αυτό το μάθημα είναι σαφές πως πρέπει να ξέρει να κάνει εγκατάταση το λειτουργικό σύστημα. Θα πρέπει ενδεχομένως να το έχει κάνει πολλές φορές για να το διδάξει. Άρα για να το διδάξει απέκτησε την εμπειρία να το κάνει. Εδώ ο νομοθέτης μέχρι στιγμής θεωρεί πως κάποιος που διδάσκει πως να κάνεις εγκατάσταση έχει μηδενική εμπειρία.
    2ο Παράδειγμα
    Ένας εκπαιδευτής διδάσκει σε ΙΕΚ μια γλώσσα προγραμματισμού. Επειδή το μάθημα είναι εργαστηριακό γίνονται ασκήσεις που στην πραγματικότητα είναι προγράμματα. Για να διδάξεις μια τέτοια εργαστηριακή άσκηση θα πρέπει να φτιάξεις πρώτα το πρόγραμμα και έπειτα να το διδάξεις. Ο νομοθέτης μεχρι στιγμής θεωρεί πως κάποιος που διδάσκει προγραμματισμό δεν έχει εμπειρία να προγραμματίζει.
    Η γνώμη μου είναι πως η διδακτική εμπειρία θα πρέπει να θωρείται και επαγγελματική σε περιπτωση που αφορά εργαστηριακή-τεχνική εκπαίδευση.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 11:14 | konstantinos

    Πιστεύω ότι το ποσοστό 50% για θέσεις χωρίς εμπειρία είναι μάλλον υπερβολικό. Στο Δημόσιο τομέα χρειάζονται υπάλληλοι με εμπειρία κυρίως από τον ιδιωτικό τομέα, που θα φέρουν μια διαφορετική κουλτούρα και εμπειρία από τον ιδιωτικό τομέα.

    Μια κατανομή 75% – 25% την θεωρώ ποιο δίκαια.

    Παράλληλα θα πρέπει να καταργηθούν οι θέσεις για διάφορες κατηγορίες (τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, παλιννοστούντες κλπ), αλλά να τους δίνεται μια προσαύξηση στα μόρια που θα συγκεντρώνουν αθροιστικά από τον βαθμό του πτυχίου, μεταπτυχιακό – διδακτορικό – Ξένη γλώσσα (όχι από εργασιακή εμπειρία – τεστ δεξιοτήτων) και το σε ποσοστό 3%.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 11:59 | Βασίλης Τσιτωνακης

    Κατι δεν παει καλά με το λογισμικό.
    Στο σχόλιο του «Βαγγέλης 13 νοε 2009 01:32» Ενώ το «βλέπω αρνητικά» πέρνει θετική βαθμολογία!

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 11:02 | ΜΑΞΙΠ

    ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ,
    ΕΙΜΑΙ ΕΙΔΙΚΟΣ ΔΑΣΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΕΓΩ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΚΥΝΗΓΑΜΕ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ( ΟΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΜΙΑ) ΝΑ ΞΕΝΙΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΝΙΜΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΜΑΣ, ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΜΙΑ.
    ΑΥΤΟ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΩΣ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΚΟΣΤΟΙ.
    ΠΑΡΟΛΕΣ ΤΙΣ ΘΥΣΙΕΣ ΜΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΕΜΕΠΙΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΕΡΓΟΥ, Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΑΣ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΗ?
    ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΠΡΟΝΟΟΥΣΑΤΕ ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΣΑΣ ΟΣΟΥΣ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΑΝ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΝΙΜΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΣΑΤΕ ΕΠΙΠΛΕΟΝ, ΣΕ ΕΝΔΕΙΞΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΖΗΛΟΥ ΤΟΥΣ?
    ΕΥΕΛΠΙΣΤΩ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ ΣΟΒΑΡΑ ΤΟ ΘΕΜΑ…

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 11:35 | Γιώργος

    Ο λόγος που η κυβέρνηση επιλέγει και ρίχνει στο τραπέζι το 50%-50% είναι προφανής. Θέλει να αυξήσει το ποσοστό των πιτσιρικάδων στο δημόσιο δλδ βαθμός πτυχίου και μεταπτυχιακό και ξένες γλώσσες και στρατό άντε να πάει στα 27-30! Θέλει δλδ κόσμο να τον έχει για ασφαλιστικές εισφορές για περισσότερα χρόνια. Αντί να βάλει όριο ηλικίας στις προσλήψεις βάζει το 50/50 με το οποίο ουσιαστικά μειώνει το μέσο όρο ηλικίας των προσλαμβανομένων.

    Πάντως γενικά το νέο σύστημα είναι στην σωστή κατεύθυνση έστω και αν το τελευταίο προσωπικά δεν με «βολεύει». Δεν γίνεται να τα χουμε όλα δικά μας..κάτι έπρεπε να αλλάξει και οι διατάξεις γενικά στο πνεύμα τους είναι σε θετική κατεύθυνση και πρέπει αυτο να το αναγνωρίσουμε. Αν αυτό προχωρήσει θα είναι η αφορμή να καταρρεύσει το πελατειακό σύστημα για το οποίο όλοι φωνάζουμε αλλά μερικές εκατοντάδες χιλιάδες και οι οικογένειες αρκετών συμβασιούχων και stagier με πολιτικούς είχαν συναλλαγές την ψήφο απ την μια και την ελπίδα για μονιμότητα απ την άλλη.Αυτό πρέπει να κοπεί μαχαίρι και δια ροπάλου!

    Πάντως απ ότι διαβάζω ο καθένας εδώ άντε να μην το γενικεύσω τόσο αλλά σε μεγάλο ποσοστό προτείνει με βάση τα δικά του κριτήρια κάνοντας προτάσεις «φωτογραφικές» διατάξεις για την αφεντιά του. Δεν έγραψε τεστ δεξιοτήτων;; Να καταργηθεί, να γίνει ακόμα και ..αύριο.. να μειωθεί η μοριοδότησή του κλπ..έχει πτυχία μεταπτυχιακά και οχι προυπηρεσία;; να αυξηθεί το ποσοστό που προσλαμβάνεται χωρίς κριτήριο την προϋπηρεσία.. εχει προυπηρεσία;; να αυξηθούν τα έτη ως κριτήριο…είναι συμβασιούχος;; Να μην καταργηθεί το 50%..είναι stagier?? φραπέ τσιγαράκι πουκαμισάκι και απο τον βουλευτή κόκκινοι πράσινο μπλέ και απο το αυτί και στη μονιμότητα του δημοσίου παρακάμποτοντας όλα τα υπόλοιπα κοροιδα που πάνε μέσω ΑΣΕΠ!

    ΕΡΩΤΗΣΗ: Σε κάθε νέα προκύρηξη που θα βγαίνει οι θέσεις θα είναι 20% για πολύτεκνους, 10% για τρίτεκνους, κάτι ψιλά για παλινοστούντες, το 50% χωρίς το κριτήριο της προυπηρεσίας και ότι μείνει για κείνους με κριτήριο την προυπηρεσία;;

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 10:19 | Χριστίνα

    Η διαίρεση των θέσεων με εμπειρία και χωρίς εμπειρία (50%)είναι άδικη!!
    Που ήταν αυτό το μέτρο όταν τέλειωνα το Πανεπιστήμιο?? Τότε που με τρώγανε οι έμπειροι??? Τώρα δηλαδή που είμαι εγώ η έμπειρη θα αρχίσουν να με τρώνε οι άπειροι????? Η καταργήστε αυτή τη διάταξη ή χαμηλώστε κατά πολύ το ποσοστό αυτό. Δεν είναι πράγματα αυτά, να δουλεύει κανείς τόσα χρόνια και τη μια να αποδέχεστε την εμπερία και την άλλη όχι. Ή έτσι ή γιουβέτσι…

    Και ο συντελεστής 110 επίσης άδικος. Δέχομαι ότι κάποιος που έχει μεγαλύτερο βαθμό πτυχίο χρειάζεται να ανταμείβεται αναλόγως αλλά γιατί πρέπει να αποκτήσει κι άλλο προβάδισμα?? Με το 100 είχε παραπάνω μόρια αλλά γιατί να ανοίξει κι άλλο διαφορά με κάποιον που έχει χαμηλότερο βαθμό πτυχίου?

    Συμφωνώ με την αύξηση των μορίων των μεταπτυχιακών, διδακτορικών αλλά χρειάζεται να επαναξετάσετε τη συνάφεια. Μα είναι δυνατόν να δίνετε τα ίδια μόρια για όλα τα μεταπτυχιακά, διδακτορικά ανεξαρτήτως του αντικειμένου της προκυρησσόμενης θέσης?? Αν είναι έτσι να κάνει ο οποιοσδήποτε πτυχιούχος τα χαρτιά του για οποιαδήποτε θέση… Δώστε μοριοδότηση στους άσχετους τίτλους αλλά όχι τα ίδια μόρια με τους σχετικούς.

    Ευχαριστώ

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 10:46 | ΑΝΤΩΝΑΚΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    Ομοιόμορφη αξιολόγηση της εμπειρίας. Πχ. 5 ή 7 ή 10μόρια ανά μήνα για όλη τη διάρκεια απόκτησης της εμπειρίας. Να επανεξεταστεί η μοριοδοτούμενη διάρκεια. Μήπως πρέπει να είναι λιγότερη. Πχ. 3 έτη.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 09:45 | Νίκη

    Γεια σας

    Συμφωνώ ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές αλλά δεν θεωρώ δίκαιο να χάνεται η εργασιακή εμπειρία ετών από διδακτορικά και μεταπτυχιακά τα οποία αποκτήθηκαν από αυτούς που είχαν την οικονομική δυνατότητα να πάνε σε κάποια χώρα του Εξωτερικού (ή να μην πάνε και απλώς να καταβάλουν κάποια ποσά, γιατί δυστυχώς συμβαίνει πάρα πολύ συχνά).
    Αν υπήρχε η δυνατότητα στη χώρα μας να παρακολουθήσουμε αξιοκρατικά κάποιο μεταπτυχιακό το δέχομαι. όμως όπως όλοι γνωρίζουμε δυστυχώς και σε αυτόν τον τομές μετρούν οι γνωριμίες.
    Εγώ προσωπικά είμαι 38 ετών΄, μητέρα 2 παιδιών και εργάζομαι σε κάποο φορέα από το 2003 με συμβάσεις. Δε νομίζω πως είναι δίκαιο να χάνει κάποιος τη δουλειά του από έναν πολύ νεότερο που όπως είπα είχε την οικονομική δυνατότητα να κάνει τα πάντα. Νομίζετε πως το οποιοδήποτε διδακτορικό μπορεί να αντικαταστήσει την εμπειρία χρόνων ? Πιστεύω πως πρέπει να μοριοδοτούνται και τα δύο.Με αυτόν που θέλετε να πετάτε στο δρόμο ανθρώπους που έχουν οικογένειες και παιδιά, που εργάζονται σκληρά για να τα βγάλουν πέρα.
    Θα πρέπει να επανεξετάσετε το θέμα, γιατί δε νομίζω κανένας από εσάς, τους προηγούμενους και τους επόμενους να βρίσκεται στη θέση μας.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 09:32 | χρηστος

    συμφωνω με την ρυθμιση του 50-50 ειναι το δικαιοτερο για ολους, αλλωστε πολλες φορες η εξασφαλιση εμπειριας γινετε αντικειμενο εκμεταλευσης η συνδιαλλαγης.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 08:28 | Τάσος Δελής

    Ο μόνος τρόπος να λειτουργήσει ο δημόσιος τομέας, είναι να μη προσλαμβάνεται ΚΑΝΕΝΑΣ, αν δεν έχει ικανή προϋπηρεσία (π.χ. 5 χρόνια) στον ιδιωτικό τομέα. Νομίζετε οτι ένα κοριτσάκι 22-23 χρονών που μόλις αποφήτησε και έγραψε άριστα στις εξετάσεις του ΑΣΕΠ μπορεί να διδάξει καλύτερα από κάποιον που διδάσκει 5 ή 10 χρόνια σε φροντηστήριο? Η είναι σωστό ένας 21 ετών απόφοιτος λυκείου να μάθει στην τεμπελιά του δημοσίου χωρίς να έχει εργαστεί καθόλου στον ιδιωτικό τομέα, να μάθει πρώτα «τι εστί βερύκοκο».

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 03:38 | sv6gib

    Δεν συμφωνώ με το πενήντα τοις εκατό (50%) των θέσεων χωρίς εμπειρεία! κατανοώ την ανάγκη να δοθούν και στους νέους χωρίς εμπειρεία ευκαιρείες, αλλά θα πρέπει να προτιμηθεί ο υπάλληλος που μπορεί να προσφέρει στην υπηρεσία απο την πρώτη μέρα! νομίζω η αναλογία 70% με εμπειρεία προς 30% χωρίς εμπειρεία ειναι πιο σωστή!
    ευχαριστώ!

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 02:29 | Γιάννος

    Δε γνωρίζω αν έχει αναφερθεί αλλά μία από τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού είναι και όλοι εκείνοι που πάνε φαντάροι και ξαφνικά αν δουλεύουν αναγκάζονται να παραιτηθούν και μετά το στρατό να ψάχνουν πάλι δουλειά. Επειδή αφορά υπηρεσία προς την πατρίδα (όπως ο πολύτεκνος προσφέρει) θα πρέπει να μοριοδοτείται η θητεία ανεξαρτήτως της συνάφειας της με τη θέση.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 01:28 | Γιώργος Λ

    Εμείς οι παλιότεροι απόφοιτοι των ΤΕΙ δεν είχαμε, ακόμα κι αν θέλαμε, δικαίωμα να κανουμε μεταπτυχιακό. Τωρα οι νεότεροι αποφοιτοι μπορούν. Δεν θα πρέπει να εξισορροπηθεί αυτή η αδικία; Το ΑΣΕΠ ήταν αγνωστη λέξη τότε.
    Εκτός κι αν θα πρέπει να παρατήσουμε οικογένεια και δουλειές για να επιστρέψουμε στις σχολές!
    Εν πάση περιπτώσει θεωρώ ότι για τις χρονιές αποφοιτησης οι οποιες δεν είχαν δικαίωμα να κάνουν μεταπτυχιακό,στην Ελλάδα, να υπάρχει ανάλογη μέριμνα, επιπρόσθετης μοριοδότησης για το βαθμό του πτυχίου ή για την εργασιακή εμπειρεία.
    Ευχαριστώ!

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 01:05 | ΚΩΝ.ΝΟΣ Λ.

    ΧΑΙΡΕΤΕ ΜΗΠΩΣ ΑΝ ΠΡΟΣΜΕΤΡΟΥΣΑΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΤΟΣ ΚΤΗΣΗΣ ΠΤΥΧΙΟΥ ΝΑ ΕΞΙΣΟΡΡΟΠΟΥΣΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ;
    ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΕ ΤΟ 2001 ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΟΥ ΣΕ ΕΝΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΑΣΕΠ ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ 201Ο.
    ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΠΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΙ ΑΠΟ ΒΑΘΜΟ ΠΤΥΧΙΟΥ,ΤΕΣΤ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ,ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ, ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΤΛ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΜΟΡΙΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ Π.Χ. ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ 9*10(Ο ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ ΘΑ ΟΡΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΣΑΣ) ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΑ 9 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ 90 ΜΟΡΙΑ .
    ΠΑΝΤΩΣ ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΕΙΧΕ ΤΕΘΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΑΣΕΠ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ..

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 01:14 | Βαγγέλης

    Θεωρώ βήμα προς εντελώς λάθος κατεύθυνση την αύξηση του ποσοστού των θέσεων χωρίς προϋπηρεσία. Αυτό απλά εξυπηρετεί βραχυπρόθεσμα στο φανεί πιο γρήγορα μια μείωση των στατιστικών ανεργίας.

    Αντιθέτως θα πρέπει να δίνεται ισχυρό κίνητρο ώστε οι νέοι να δοκιμάζουν πρώτα τον ιδιωτικό τομέα, και μετά από μερικά χρόνια να μεταπηδούν στον δημόσιο, ώστε ΑΦΕΝΩΣ να μεταφέρουν την απαιτούμενη εμπειρία, νοοτροπία και επαγγελματική ωριμότητα που χρειάζεται για να μπολιαστεί ο δημόσιος τομέας, ΑΦΕΤΕΡΟΥ να ωφεληθούν οι ίδιοι από τα πλεονεκτήματα του δημοσίου (εργασιακή σταθερότητα και καλύτερη αναλογία επαγγελματικού/προσωπικού χρόνου) σε φάση ζωής που να είναι πιο απαραίτητα (όταν έχεις οικογενειακές υποχρεώσεις) και όχι όταν ακόμα είσαι νέος κι έχεις την ενεργητικότητα που απαιτεί ο εντατικοποιημένος ιδιωτικός τομέας.

    Για αυτό προτείνω τη δραστική μείωση του ποσοστού των θέσεων χωρίς προσμέτρηση προϋπηρεσίας, και την διεύρυνση των ετών προϋπηρεσίας που μοριοδοτούνται στις υπόλοιπες. Επίσης, να θεσπιστεί και ένα ποσοστό θέσεων με υποχρεωτική ελάχιστη προϋπηρεσία.

    Είναι προφανές ότι κάτι τέτοιο θα είχε και ευρύτερα κοινωνικά οφέλη, όπως:
    – Η ενίσχυση των οικογενειών.
    – Η αντιμετώπιση καταστάσεων με απολυμένους μεγαλύτερης ηλικίας (και εμπειρίας) που δυσκολεύονται να απορροφηθούν στον ιδιωτικό τομέα.
    – Μείωση της ‘μαύρης’ εργασίας και της εισφοροδιαφυγής, καθώς οι νέοι θα επιδιώκουν να συγκεντρώνουν μόρια προϋπηρεσίας, άρα και ένσημα.
    – Αύξηση της νεανικής επιχειρηματικότητας.
    – Μεγαλύτερος ρυθμός ‘φρεσκαρίσματος’ του ανθρώπινου δυναμικού και στον ιδιωτικό τομέα.

    Αντιθέτως το τωρινό νομοσχέδιο ενισχύει νοσηρά φαινόμενα όπως:
    – Βαθμοθηρία στα σχολεία και πανεπιστήμια.
    – Εκούσια αεργία από νέους που ζουν από τους γονείς τους περιμένοντας τον διορισμό, χωρίς να δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους πρώτα στον ιδιωτικό τομέα ή σε ένα ελεύθερο επάγγελμα.
    – Παραμονή εργαζομένων στο ίδιο πόστο για πάρα πολλά χρόνια, με αποτέλεσμα την έλλειψη όρεξης και κινήτρου για αποδοτικότητα.

    Παρακαλώ την κυβέρνηση να επανεξετάσει τη μακροπρόθεσμη επίδραση αυτών των διατάξεων.

    Τέλος, συγχαρητήρια που δίνετε αυτό το βήμα για να ακουστούν οι απόψεις μας!

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 01:00 | ΜΗΤΣΟΥ ΜΙΧΑΛΗΣ

    ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ Ο ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΟΣ ΝΟΜΟΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΣΩΣΤΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ,ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΔΙΚΙΑ, ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΘΕΙ.ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΣΟΣΤΩΣΗ 50-50% ΑΥΤΩΝ ΜΕ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑ, ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΞΙΣΩΝΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΒΓΕΙ ΜΟΛΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ, ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΡΓΑΣΤΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ Η ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ.ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕ ΛΙΓΑ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ ΕΚΑΤΟΣΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΤΥΧΙΟΥ ΤΟΥ, ΝΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΙ, ΕΝΑΝΤΙ ΚΑΠΟΙΟΥ ΜΕ ΑΡΚΕΤΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ.ΓΙΑ ΠΙΟ ΔΙΚΑΙΟ ΝΟΜΟ,ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΑΤΟΜΩΝ ΧΩΡΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑ, ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΟ 20%.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 01:16 | ΙΩΑΝΝΗΣ

    ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΝΑ ΣΑΣ ΣΥΓΧΑΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΣΑΣ ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΩΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ!ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΗΣΤΙΣΩ ΠΟΥ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΑΣ ΔΙΝΕΤΕ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΕ Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ,ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΗ ΕΠΙΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ.ΛΟΙΠΟΝ,ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΘΕΣΕΩΝ ΧΩΡΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΞΕΤΑΣΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΩΣ 5 ΕΤΗ ΓΑΤΙ ΕΔΩ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΕ ΜΙΑ ΑΔΙΚΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ.ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΝΑ ΙΣΧΕΙ ΤΟ 50% ΕΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΜΗ ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑ Π.Χ. ΣΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ,ΠΟΥ Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΡΟΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΙΣ ΣΩΣΤΟ ΕΡΓΟ.ΤΥΓΧΑΝΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΣ ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ 11ΧΡΟΝΙΑ [ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ].ΕΧΩ ΓΕΥΤΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ 2 ΑΝΑΞΙΟΠΗΣΤΕΣ ΠΡΟΚΥΡΗΞΕΙΣ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ,ΠΟΥ ΒΟΛΕΨΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΝΟ!ΕΒΑΛΕ 2033 ΑΤΟΜΑ ΤΑ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ,ΚΑΙ ΜΗ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΠΩΣ ΜΕ 4ΜΗΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΑ ΜΑΘΑΝΕ ΟΛΑ ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΜΕ 11ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΑΘΑΙΝΩ.ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΜΟΝΟ ΣΕ ΔΑΣΙΚΑ ΣΥΜΒΑΝΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΕ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΝΤΛΥΣΕΙΣ ΥΔΑΤΩΝ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ,ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ.Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΧΕ ΒΑΛΕΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΥΡΗΞΕΙΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΡΑΠΤΩΝ ΚΑΙ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΓΡΑΠΤΩ ΕΝΤΕΛΩΣ ΧΟΥΝΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΙΑ,ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΗ Η ΑΔΙΚΙΑ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑΤΗΣ ΣΕ ΥΨΗΛΟ ΒΑΘΜΟ,ΕΝΩ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΙ ΔΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ 50% ΑΠΟΔΙΝΑΜΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΚΙΔΙΑ ΚΑΤΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΠΟΥ Η ΖΥΓΑΡΙΑ ΓΕΡΝΕΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ,ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ 50%ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΗ.ΜΗΝ ΤΑ ΒΑΖΕΤΕ ΟΛΑ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΖΑΝΙ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΔΙΚΟ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 5ΕΤΗ,ΓΙΑΤΙ ΓΚΡΕΜΙΖΕΤΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΚΟΠΟ ΚΑΘΕΝΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΣΕ ΟΠΙΑΔΗΠΟΤΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ.ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΙΠΚΑ ΤΟ ΛΕΩ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΔΙΚΙΑ ΝΟΙΩΘΩ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΟΥ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ,ΠΑΛΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΒΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ.ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΜΑΣ ΟΠΛΟ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΣΤΟ ΣΤΕΡΕΙ.ΝΙΩΘΩ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΣ ΠΑΛΙ ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΜΕ ΠΡΟΔΙΔΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΑΤΟΜΑ,ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΠΡΟΔΙΔΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΜΟΥ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ.ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΟΝΗΣΗ ΣΑΣ.Υ.Σ.ΠΙΣΤΕΥΩ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΑΤΥΠΗ ΑΛΛΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 00:11 | Aνώνυμη

    Αγαπητέ Π.Μ.

    Συμφωνώ σε όλα – μόνο σε ένα διαφωνώ. Κι επειδή αναφέρεται συχνά και από αλλους σχολιαστές, καταθέτω την γνώμη μου. Το 50% των θέσεων όπου δεν προσμετράται η εμπειρία είναι θετικό γιατί έτσι δίνεται ουσιαστική ευκαιρία σε νέους και ταλαντουχους να συμμετέχουν στην διεκδίκηση μιας θέσης. Δίνει ευκαρία για ανανέωση σε μια δημόσια διοίκηση απαρχαιωμένη και αρτηριοσκληρωτική. Η εμπειρία είναι πράγματι πολύ σημαντική και γι’αυτό, 50% των θέσεων θα στελεχώνονται με κριτήριο την εμπειρία. Είναι πολύ σωστή και διορατική αυτή η ποσόστωση. Και οι νέοι που πλήττονται από την ανεργία έχουν κι αυτοί ανάγκη για μια ευκαιρία. Κι εμείς ανάγκη απ’ότι καινούριο κι ανανεωτικό μπορούν να προσφέρουν.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 00:48 | Λευτέρης Μόσχης

    Κε Υπουργέ,

    Συμφωνώ απόλυτα με την κατάργηση της προσαύξησης του 50% αλλά όχι και με την υιοθέτηση της ποσόστοσης 50 – 50 για θέσεις με εμπειρία και χωρίς, καθώς ΔΕΝ πρόαγεται με αυτό το μέτρο η αξιοσύνη και η ικανότητα.

    θα σας πρότεινα να εξετάσετε πάλι το κομμάτι αυτό. Μην ξεχνάτε, η εμπειρία είναι ένα σημαντικό κριτήριο και δεν θα πρέπει να υποβαθμίζεται και να τοποθετείται στην ίδια μοίρα με την μη ύπαρξη αυτής, αν όντως αναζητάτε τους ΑΞΙΟΤΕΡΟΥΣ (το διαφοροποιώ λιγάκι από τους ικανότερους).
    Στα πλαίσια αυτά δεν θα’ πρεπε σε καμία περίπτωση να μοριοδοτείται λιγότερο αθροιστικά από master και phD (600 μόρια στην προκειμένη περίπτωση).

    Μία πρόταση είναι να αυξηθεί η μοριοδότηση των υπαρχόντων 5 ετών με τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρχει κλιμάκωση μεγαλύτερη προς τα τελευταία χρόνια ή να αυξηθούν τα έτη εμπειρίας που μοριοδοτούνται και με οροφή τα 600 μόρια.

    Με το τρόπο αυτόν επιτυγχάνεται ισορροπία ανάμεσα στην γνώση και στην εμπειρία καθώς αυτά τα 2 αλληλοσυμπληρώνονται και δεν είναι σε αντιπαράθεση.
    Προς αυτή την κατεύθυνση θα πρότεινα να «οδηγήσετε» την ελληνική κοινωνία και το ελληνικό κράτος.

    Αναφορικά με το υπόλοιπο 50% χωρίς εμπειρία, οφείλει να την αποκτήσει με την αρωγή της πολιτείας μέσα από δομές και θεσμούς στον ΙΔΙΩΤΙΚΟ τομέα όμως και ΜΟΝΟ ΕΚΕΙ!

    Ένας άξιος αλλά μη αρεστός Έλληνας

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 00:12 | ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

    Να δωθει η μεγαλυτερη βαρυτητα στην εργασιακη εμπειρια και να μοριοδοτηται ολη, απο την πρωτη ημερα και χωρις χρονικους περιορισμους.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 00:06 | robin27

    Πολύ μεγάλο το ποσοστό των θέσεων που δεν απαιτούν εμπειρία.50%??Δηλαδή υποβαθμίζεται η εργασιακή προσπάθεια και το παραγωγικό έργο του πολίτη ουσιαστικά.Το ποσοστό αυτό θα πρέπει να είναι το πολύ 10% Οχι παραπάνω.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 23:07 | Φ. ΖΑΦΕΙΡΑΚΗ

    Δεν δίδεται όση βαρύτητα θα έπρεπε στην εμπειρία. Θα πρέπει να μοριοδοτείται πολύ περισσότερο η προυπηρεσία τόσο στον Δημόσιο όσο και στον Ιδιωτικό Τομέα.Η εμπειρία στον Ιδιωτικό Τομέα θα έπρεπε να μοριοδοτείται περισσότερο από διδακτορικά και μεταπτυχιακά και να μην υπάρχει χρονικός περιορισμός στη μοριοδότηση αυτής.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 23:47 | Νίκος Λάμπης

    Να ξεκινάνε όλοι ίσοι.Κατάργηση της εμπειρίας. όχι αυτοί που είχαν τα γλυψίματα να μοριοδοτούνται κιόλας.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 22:30 | Ρανέτα_K

    πρέπει να δωθούν περισσότερες θέσεις σε αυτούς που έχουν εργασιακή εμπειρία.Είναι αδικία σε όλους όσους ειναι 3ο χρονών και μεγαλύετεροι που δεν έχουν τόσα πολλά ακαδημαϊκά προσόντα όπως οι νεοτερες γενιές. Με την προυπηρεσία και την εμπειρία, από τον ιδιωτικό τομέα, στελεχών μπορούν να αλλάξουν νοοτροπίες και διαδικασίες στο δημόσιο.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 22:02 | ΝΙΚΟΣ Τ.

    Καλησπέρα

    Υπάρχουν επαγγέλματα που από την φύση τους χρειάζονται συνεχής ενημέρωση και εμπλουτισμό γνώσεων π.χ πριν 15 χρόνια υπήρχε το λειτουργικό σύστημα στους Η/Y DOS3.30 και σήμερα τα Windows 7.Η προσαύξησης εμπειρίας λοιπόν ενός ατόμου δεν θα πρέπει να σταματά στα 5 χρόνια αλλά να είναι ανάλογη με την εργασία που διεκδικεί και να προσαυξάνετε ανάλογα.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 22:57 | ΠΜ

    Είμαι κατά της προκήρυξης 50% των θέσεων χωρίς εμπειρία.

    1) Σε μια προκήρυξη υπάρχουν πολλά γνωστικά αντικείμενα. Η ποσόστωση του 50% θα ισχύει για όλες τις κατηγορίες; Κατηγορία με μια μόνο προκηρυσσόμενη θέση πώς θα καθοριστεί αν θα είναι με ή χωρίς εμπειρία; Μήπως έτσι παρέχεται η δυνατότητα οι προϊστάμενοι να φωτογραφήσουν κάποιον γνωστό εκεί που θέλουν;

    2) Ο προβληματισμός είναι μεγάλος και πολύ έντονος. Μην προσπαθείτε να λύσετε τα λάθη του παρελθόντος δημιουργώντας νέα λάθη.

    Αν θέλετε να λύσετε το πρόβλημα δείτε την πραγματική αιτία απαξίωσης των πτυχίων:

    Σφάλμα νο 1: στην Ελλάδα δεν υπάρχει καμία απολύτως πολιτική για την εκπαίδευση. Τα τελευταία χρόνια και προκειμένου να αναχαιτίσουμε την τεράστια μετανάστευση νέων για μεταπτυχιακά στο εξωτερικό βρήκαμε την ευκαιρία και ανοίξαμε εκατοντάδες μεταπτυχιακά αμφιβόλου ποιότητας (μεταπτυχιακά τμήματα με αριθμό εισακτέων να ανέρχεται σε εκατοντάδες φοιτητές… όταν παντού στον κόσμο δεν υπερβαίνουν τους 15-20).
    Όλα έγιναν στη λογική να προλάβουμε να τσιμπήσουμε τα ευρωπαϊκά κονδύλια ;-(.
    Ενδεικτικά αναφέρω ότι ανοίγουμε / μετονομάζουμε Πανεπιστήμια και σχολές με τα ίδια κριτήρια που ανοίγουμε και στρατόπεδα νεοσυλλέκτων (για να κινηθεί η αγορά και να καλύψουμε θέσεις καθηγητών). Αναρωτήθηκε για παράδειγμα κανείς γιατί να υπάρχουν πλέον των 40 τμημάτων/σχολών ΑΕΙ /ΤΕΙ κλπ σχετικών με την Πληροφορική; Τα προγράμματα σπουδών είναι κολλημένα στο μεσαίωνα (ποιός ειλικρινά Μηχανικός χρειάζεται τα ανώτερα μαθηματικά 4 εξαμήνων ή φυσική άλλων 3 και όταν αποφοιτήσει να μην έχει ιδέα για απίστευτα πρακτικά προβλήματα που γνωρίζουν οι άνθρωποι της «πιάτσας»;;;;)
    Έχω την αίσθηση ότι τους αποφοίτους των ΑΕΙ μας κατευθύνουν αποκλειστικά για το CERN…. αναπτύσσοντάς μας απέχθεια για τα πρακτικά προβλήματα και την πραγματική χαρά ενός σύγχρονου ανθρώπου (τη χαρά να δημιουργεί/να είναι χρήσιμος – όπως έθεσε εύστοχα ένας γνωστός γεμίσαμε από διατριβές του τύπου «ρευστοδυναμική μοντελοποίηση σταγόνας»).

    Σφάλμα νο 2:
    Εξαιτίας της ανυπαρξίας θεσμικού πλαισίου (επαγγελματικών δικαιωμάτων) και τμημάτων που απευθύνονταν σε ανύπαρκτα επαγγέλματα έχετε δημιουργήσει μόνιμη κόντρα με ΑΕΙ-ΤΕΙ, αντί να συνυπάρχουν οι απόφοιτοι και των δύο γιατί είμαστε όλοι απαραίτητοι!!!!!!!!
    Γιατί με τόσο πάθος κάποιοι διαμαρτύρονται υπέρ ενός πανεπιστημίου που δεν έχει καμία σχέση με την αγορά και την κοινωνία;;;; Τους αρέσει το ΣΕΜΦΕ του ΕΜΠ, που βγάζει Μηχανικούς «Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών» οι οποίοι δεν μπορούν να εγγραφούν καν στο ΤΕΕ γιατί ΔΕΝ υπάρχουν επαγγελματικά δικαιώματα, αφού δεν υπάρχει η ανάγκη στην κοινωνία για ένα πτυχίο κατασκεύασμα κάποιων απίστευτων μυαλών!!!!!!!!!!
    Αντί να γίνεται ειλικρινής διάλογος για τα θέματα που πονάνε τον κόσμο (αυτή δεν είναι η πραγματική έννοια του ασύλου;;;;) τα πανεπιστήμια έχουν καταντήσει κέντρα διερχομένων όπου κομματικές παρατάξεις βρίζονται, συμπλέκονται και κολλάνε παντού αφίσες σαν σε πανηγύρι, προκειμένου να διεκδικούν τη μικρο-εξουσία τους και να εκλέγουν εκπροσώπους στις εκλογές καθηγητάδων.

    Σφάλμα νο 3: Για ποιά ποιότητα εκπαίδευσης μιλάμε όταν από τότε που ήμουν εκεί φοιτητής μέχρι και σήμερα 2009 η βιβλιοθήκη του ΕΜΠ ΔΕΝ είναι ανοικτή τα σαββατοκύριακα http://www.lib.ntua.gr/newsite/en/ehours.htm;;;;;;;;;; Ποιός έλληνας φοιτητής πηγαίνει στη βιβλιοθήκη του πανεπιστημίου του για να ψάξει ένα εναλλακτικό σύγγραμα;;; Αλήθεια γιατί οι καθηγητάδες μας και οι φοιτητικές νεολαίες αντιδρούν στην αξιολόγηση; Τι φοβούνται – να μάθουν οι παραέξω τα χάλια μας;;;;

    Συμπέρασμα:
    Τα πτυχία είναι τόσο πολλά και τόσο αδύναμα, που δημιουργείται το δίλημμα σε κάθε έναν που βρίσκει πρώτη δουλειά με 600€ μαύρα (ναι τόσα ήταν τα πρώτα μου λεφτά απόφοιτος ΕΜΠ με μεταπτυχιακό σε ιδιωτική εταιρεία παρακαλώ!!! για 15ώρες εργασίας την ημέρα 6 ημέρες την εβδομάδα για 6 μήνες).
    Βγαίνουμε από το πανεπιστήμιο «στραβάδια» και ευελπιστούμε ότι με ένα μεταπτυχιακό θα σωθούμε!!!

    Τα πτυχία έχουν γίνει χρηματιστήριο αξιών και σε λίγο θα είναι άχρηστα, όπως και κάποια άλλα «δυνατά» χαρτιά του ΧΑΑ το ’99!!!!

    3) Το επιχείρημα που θέτουν κάποιοι νεότεροι ότι θέσεις στο πρωτόκολλο δεν απαιτούν γνώσεις είναι θα έλεγα ρητορικό.
    Για θέσεις ΔΕ πρέπει και εκεί να υπάρξουν κάποια κριτήρια επιλογής ένα από αυτά είναι και η προυπηρεσία. Γιατί να εξισώνουμε ένα νέο χωρίς προυπηρεσία, ένα μεγαλύτερο που δεν έχει δουλέψει ποτέ και ένα μεγαλύτερο που έχει δουλέψει 4-5-10 χρόνια; Ποιόν θα διαλέγατε εσείς να προσλάβετε στο δικό σας «μαγαζί»;

    Γιατί η επαγγελματική συνέπεια και προσπάθεια να διαγράφεται υπέρ μιας λανθασμένης πολιτικής στήριξης της εργασίας των νέων.

    ΑΝΤΙ ΕΠΙΛΟΓΟΥ
    Λύση στο πρόβλημα της νεανικής ανεργίας είναι η ορθολογική αντιμετώπιση του εκπαιδευτικού μας συστήματος, ο καθορισμός επαγγελματικών δικαιωμάτων, η ανάπτυξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα πέρα από τα δημόσια έργα (χωρίς ψευτοδιαγωνισμούς, υπερτιμολογήσεις, αξιοκρατική εξέλιξη στο δημόσιο, με απαραίτητο το γραπτό + σαφή καθορισμό του ρόλου/ αρμοδιοτήτων κάθε υπαλλήλου, χωρις ΣΠΑΤΑΛΕΣ – δεν ειναι «του διπλανού το κρέας», +++ απολύσεις αποδεδειγμένα με αξιολογήσεις «κακών» υπαλλήλων).

    Για τον κόσμο των STAGE δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι παρέμειναν εγκλωβισμένοι για τόσο πολλά χρόνια σε μια τόσο ανελεύθερη κατάσταση.
    Φίλοι, ας μην κρυβόμαστε: Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία!!!!!!!!!

    Εγώ συνάδελφοι απόφοιτος ΕΜΠ με μεταπτυχιακό (με υποτροφία από εξωτερικό παρακαλώ!)δούλεψα στην αρχή με 600€ μαύρα αλλά ήταν η «μαθητεία» μου στον ιδιωτικό τομέα παρακαλώ. Με εκμεταλλεύτηκαν ναι το ήξερα! Φρόντισα την εμπειρία να την αξιοποοιήσω για να προσληφθώ στην πρώτη μου δουλειά. Αγωνίστηκα και εξελίχθηκα. Δεν ήταν ούτε ρόδινα ούτε εύκολα ειδικά χωρίς βοήθεια από κανέναν.

    Μετά από χρόνια και έχοντας πλήρη επίγνωση του τι θέλω ξεκίνησα και δεύτερο part-time μεταπτυχιακό (σε ελληνικό πανεπιστήμιο χωρίς γλύψιμο και μέσο) ώστε να καλύψω τα κενά μου και στην ανάπτυξη λογισμικού και να μπορώ να διεκδικώ και άλλες θέσεις σε ιδιωτικό τομέα. Σήμερα το έχω τελειώσει. Δεν θα δεχθώ σε καμία περίπτωση να μας κοροϊδεύουν ότι κάποιοι 6-10 χρόνια μαθητεύουν!!!!!!

    Ευχαριστώ

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 21:17 | ΜΑΤΖΟΥΡΑΝΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΙΣΩΣ ΤΟ ΠΙΟ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΒΑΖΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ. ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΩΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ ΚΑΙ ΤΑ STAGE ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΕΙΔΙΚΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΟΙ ΠΟΡΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΗΤΑΝ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΝΕΟ Ν/Σ!

  • ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ: Ζητάμε την τροποποίηση του άρθρου αυτού γιατί δεν είναι δυνατόν υπάλληλοι που εργάζονται στην ΠΥΡΟΣΒΕΣΗ – ΔΙΑΣΩΣΗ (φωτιές, θεομηνίες, αστικά συμβάντα κ.α) και με εμπειρία από 3 έως 20 χρόνια να μοριοδοτούνται με βάση το απολυτήριο, το πτυχίο ή το μεταπτυχιακό τους και να μην προσαυξάνετε αυτή η πολύχρονη και πολύτιμη εμπειρία τους (50% προσαύξηση)

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 21:09 | Χαρπαλή Βαρβάρα

    Πρέπει να ληφθεί ειδική μέριμνα για τους συμβασιούχους που ξεκίνησαν να εργάζονται με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου σε ΟΤΑ και άλλες υπηρεσίες πριν από το προεδρικό διάταγμα Παυλόπουλου(από το 2000 και πριν, με προηγούμενη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ).Αυτοί οι εργαζόμενοι παρότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες δεν συμπεριλήφθησαν στο ΠΔ 164, συνεχίζουν μέχρι και σήμερα να εργάζονται με συμβάσεις έργου(που υποκρύπτουν εξαρτημένη εργασία),να έχουν συμπληρώσει περίπου 100 μήνες προυπηρεσίας,10 συμβάσεις και δυστυχώς να κινδυνεύουν να χάσουν τις δουλειές τους.

    Κύριε Υπουργέ πρέπει να μεριμνήσετε με ειδικές ρυθμίσεις για την τακτοποίηση αυτών των εργαζομένων.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 21:18 | panagiota

    το μέτρο αυτό είναι άδικο το ποσοστό 50 – 50 είναι πάρα πόλυ.
    καλό θα ήταν όσοι θέλουν να δουλέψουν στο δημόσιο τομέα να έχουν περάσει πρώτα από τον ιδιωτικό και να έχουν αποκτήσει μια προυπηρεσια αλλά και εργασιακή εμπειρία για να διαμορφώσουν εργασιακό χαρακτήρα. Η κυβέρνηση πρέπει να ξανασκεφτεί το μέτρο και να μειώσει το ποσοστό για θέσεις με μηδενική εμπειρία

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 21:59 | ΒIKY

    Συγχαρητήρια Κύριε Υπουργέ! Συμφωνώ απόλυτα με το Νομοσχέδιο!!! Θα ήθελα να μην κάνετε βήμα πίσω!!! Είμαι 24 ετών, πτυχιούχος της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας, του Τμήματος Διοίκησης Μονάδων Τοπικής Αυτοδιοίκησης του ΑΤΕΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ και με κάρτα ανεργίας. Όσες φορές πήγα στον ΟΑΕΔ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ρωτώντας για προγράμματα STAGE, η μόνιμη απάντηση ήταν «Έχεις βουλευτή…?» Επίσης, νομίζω ότι είναι άδικο να γίνεται εσωτερικός διαγωνισμός για τα ΚΕΠ και να διορίζονται άτομα ΔΕ και να ετοιμάζεται και εσείς έναν τέτοιο διαγωνισμό αποκλείοντας εμάς που σπουδάζαμε πάνω σε αυτό το αντικείμενο για δεύτερη φορά (έχω διαβάσει για 300 θέσεις στα ΚΕΠ με κλειστό διαγωνισμό). Σας ευχαριστώ πάρα πολύ που μας δώσατε την ευκαιρία για διαβούλευση μαζί σας. Ξεκινήσατε δυνατά…Συνεχίστε ακόμα πιο δυνατά με γνώμονα το δίκαιο για ένα καλύτερο αύριο.