Άρθρο 2 Κατάργηση της προσαύξησης μοριοδότησης λόγω εμπειρίας

1. Οι διατάξεις των εδαφίων από το δέκατο τέταρτο έως και το τελευταίο της περίπτωσης Β΄ της παρ.2 του άρθρου 18 του Ν. 2190/94 (ΦΕΚ 28Α) όπως είχαν αντικατασταθεί από την παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν.3320/05(ΦΕΚ 48Α) ,με τις οποίες ρυθμίζεται η προσαύξηση της μοριοδότησης λόγω εμπειρίας, καταργούνται.

2. Οι διατάξεις της παρ. 2, του άρθρου 2 του Ν.3320/05, όπως αντικαταστάθηκαν με την παρ. 3 του άρθρου 11 του Ν.3613/07 (ΦΕΚ 263Α), καθώς και οι διατάξεις των παρ. 3 και 4 του άρθρου 2 του Ν.3320/05, καταργούνται.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 00:47 | kostas

    ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΓΑΛΑΖΙΑ ΠΑΙΔΑΚΙ.ΟΛΟΙ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ STAGE ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΚΟΠΙΚΑΝΕ.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 00:02 | gio

    ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΩΝ ΚΕΠ , ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΘΕΣΜΟ ΑΥΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥΣ ΑΠΑΞΙΩΝΕΤΕ ΤΟΣΟ?ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥΣ ΚΟΒΕΤΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΔΕΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΕ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΜΕΡΙΚΑ ΚΕΠ ΝΑ ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΙ Ο ΘΕΣΜΟΣ ΑΥΤΟΣ ΝΑ ΜΑΡΑΖΩΝΕΤΑΙ? ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΚΑΙ ΑΔΙΚΟ!
    ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 00:37 | Βασίλης

    τι θα γίνουν οι άνω των 40 χρονών με πολλές υποχρεώσεις (παιδιά κ.α.) που ήταν τόσα χρόνια συμβασιούχοι?
    Όταν τελείωσαν τις σπουδές τους αυτοί δεν υπήρχαν πολλά μεταπτυχιακά.
    Τους πετάμε στο δρόμο?

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 00:25 | ΕΛΕΝΗ ΨΩΜΑ

    Δέχομαι μένος! Μένος από την κυβέρνηση που δεν έχει καν την πρόθεση να βρει μια λύση για όλους αυτούς τους ανθρώπους που έδωσαν την ψυχή τους δουλεύοντας ως ευσυνείδητοι υπάλληλοι υπό άθλιες συνθήκες, με το καθεστώς των stage! Μένος από τους άνεργους που αγνοούν πως καθένας από μας βίωσε το σκληρό πρόσωπο της ανεργίας, κανένας μας δεν ανήκει στους προνομιούχους και τίποτα δε μας χαρίστηκε. Μένος από τον απλό κόσμο που αγνοεί πως ΑΣΕΠ δε συνεπάγεται αξιοκρατία, ούτε stage ισοδυναμεί με μέσον. Εσείς την κάνατε αυτή την εξίσωση για να κάνετε αντιπολίτευση και αυτή σας η κίνηση μας φέρνει σε αντιπαράθεση με την κοινωνία! Κατά βάθος ξέρετε πως αν όντως ήταν έτσι δε θα χρειαζόταν να εργαστούμε υπό αυτό το καθεστώς, θα ήμασταν ήδη διορισμένοι προ πολλού.

    Είμαστε τα ΘΥΜΑΤΑ μιας ελεεινής πολιτικής και μας συμπεριφέρεστε σαν ΘΥΤΕΣ. Απολογούμενοι γιατί διαλέξαμε το stage από την ανεργία, απολογούμενοι για την επιλογή μας, λες και είχαμε πολλές εναλλακτικές επιλογές και διαλέξαμε την πιο προσοδοφόρα! Ήξερα τι υπέγραφα, ναι! Μα δεν είχα τη δυνατότητα να παρέμβω στη σύνταξη των όρων, απλά υπέγραψα θεωρώντας πως τάχα θα είμαι μαθητευόμενη, θα λείπω δήθεν χωρίς να ενημερώνω και δε θα έχω όλες αυτές τις επαγγελματικές ευθύνες και υποχρεώσεις, δίχως κανένα απολύτως επαγγελματικό δικαίωμα. Εργαζόμουν σκληρότερα από μόνιμη υπάλληλο, είχα καθημερινά μεγάλο όγκο δουλειάς να διεκπεραιώσω, ακολουθούσα τις εντολές του προϊσταμένου μου, ήταν σαφές ότι ήμουν εργαζόμενη και μάλιστα από τις πιο αποδοτικές και παραγωγικές. Έκανα υπομονή οραματιζόμενη πως αυτή η εμπειρία θα φανεί πολύτιμη σε μελλοντικούς διαγωνισμούς ΑΣΕΠ, δεν ήξερα πως υπήρχαν τόσες γενιές συμβασιούχων πριν από μένα, ώστε ακόμα και με προσαυξημένη εμπειρία ο διορισμός να είναι μακριά!

    Καταργώντας την προσαύξηση θεωρείτε πως μας εξισώνετε με τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα. Οι εργαζόμενοι αυτοί δεν είχαν την προσαύξηση, είχαν όμως ένσημα, βασικό μισθό, άδειες και επιδόματα και επιπλέον αποκτούσαν μια προϋπηρεσία που θα μπορούσε να εκτιμηθεί από ένα μελλοντικό εργοδότη. Εγώ δεν είχα όλα αυτά, μα είχα μια εμπειρία που φανταζόμουν ότι θα την εκτιμούσε όπως της άρμοζε ο δικός μου εργοδότης – το ελληνικό δημόσιο. Η δική μου εμπειρία από ποιον άλλο εργοδότη άραγε θα εκτιμηθεί; Δε γνωρίζω καμιά ιδιωτική εταιρία να δίνει πρωτόκολλα και να διεκπεραιώνει φακέλους. Συνεπώς δεν υστερώ εγώ ως προς την εμπειρία στην αναζήτηση εργασίας στον ιδιωτικό τομέα σε σχέση με κάποιον συνυποψήφιο που έχει πραγματικά χρήσιμη εμπειρία; Κι αυτό εσείς το ονομάζετε ισονομία και ισοπολιτεία;

    Χάθηκαν εργατοώρες για να μάθω και να αποδώσω, να είμαι σε θέση να εξυπηρετήσω τους πολίτες και να αντεπεξέλθω στα ποικίλα και σημαντικά καθήκοντα που μου έχουν αναθέσει. Η θέση που θα αφήσω φεύγοντας δεν μπορεί να μείνει κενή, θα καλυφθεί από κάποιον άλλο συμβασιούχο-όμηρο και θα χαθούν κι άλλες ώρες ώστε να φτάσει και αυτός στο σημείο να μπορεί να αντεπεξέλθει στις αυξημένες υποχρεώσεις και ευθύνες που είχε το πόστο εργασίας μου.

    Και όλα αυτά άραγε γιατί; Την απάντηση την αφήνω σε σας, ελπίζοντας πως, έστω και τώρα, μια φωνή συνείδησης μέσα σας ίσως σας μιλήσει…

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 23:31 | fay

    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ ,ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ,ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΜΕ STAGE ΕΔΩ ΚΑΙ 2,5 ΧΡΟΝΙΑ,ΠΙΣΤΕΥΑ ΟΤΙ Η ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΕΠΙΛΠΕΟΝ ΜΟΡΙΑ ΟΠΩΣ ΠΗΡΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ 1999,2000 ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΕΠ.ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΑΠΟΔΕΙΚΤΗΚΕ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΗΡΘΑΤΕ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙΤΕ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΗ, ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΥΤΟ ΕΙΧΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΓΚΗ .
    ΘΑ ΣΑΣ ΜΙΛΗΣΩ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΔΕΧΟΜΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΑΝ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΩΡΕΣ ΑΝΤΑΜΕΙΒΟΝΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΑΛΛΑ ΞΕΧΝΑΤΕ ΚΑΤΙ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΕΠΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ,ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΝΑ ΑΝΑΓΚΑΖΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΟΥΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΙΔΙΑ (ΠΟΡΤΟΦΟΛΑΔΕΣ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ).ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΠΕΤΑΤΕ ΕΤΣΙ ΕΞΩ ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΑΣ!!!

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 22:55 | ΝΤΙΝΑ ΟΓΑ

    1,ΕΜΕΙΣ ΠΗΓΑΜΕ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΠΡΟΚΕΙΤΟ.
    ΗΤΑΝ Η «ΕΦΕΥΡΕΣΗ» ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ,ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΩΤΑΤΟ ΚΟΣΤΟΣ. ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΡΙΧΝΑΜΕ ΤΟΥΣ ΔΕΙΚΤΕΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ.
    2.ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΑΝΕΘΕΤΑΝ ΟΓΚΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΚ ΠΟΛΛΩΝ ΧΡΟΝΩΝ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΒΓΑΙΝΕ ΣΕ ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΟ ΧΡΟΝΟ ΛΟΓΩ ΑΠΟΥΣΙΩΝ Η ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ Η ΔΟΥΛΕΙΑ..ΕΠΙΣΗΣ ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΓΙΝΟΤΑΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ (5 ΛΕΠΤΑ ΑΡΓΟΠΟΡΙΑΣ π.χ. ΔΕ ΓΙΝΟΤΑΝ ΝΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΣΤΗ ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ,ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΛΑΣΤΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ),ΕΠΙΣΗΣ ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΔΩΡΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ (ΠΕΡΥΣΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΛΟΓΩ ΟΙΚ.ΚΡΙΣΗΣ 2ΠΛΟ)ΚΑΙ ΠΑΣΧΑ ,ΕΚΤΑΚΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ κ.τ.λ.
    ΕΜΕΙΣ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΠΗΡΑΜΕ ΠΟΤΕ ΟΥΤΕ ΤΙΜΑΡΙΘΜΙΚΗ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ,ΟΥΤΕ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ , ΟΥΤΕ ΔΩΡΑ,ΓΙΑΤΙ ΟΙ «ΕΞΥΠΝΕΣ» ΑΥΤΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΔΕΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΝ.
    3.ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ,ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ.
    ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Υ.Ε(ΚΑΤΩΤΕΡΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΜΑΣ..),ΔΕ ΠΗΡΑΜΕ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΩΝ 500 ΕΥΡΩ ΠΕΡΙΣΥ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ, ΚΑΙ ΟΛΑ ΟΣΑ ΑΝΕΦΕΡΑ ΠΡΙΝ..
    4. ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΑΝΑΝΕΩΝΟΝΤΑΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΑΜΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΔΙΔΑΜΕ(ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΩΤΑΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΟΠΩΣ ΠΡΟΑΝΕΦΕΡΑ). ΑΝ ΕΒΑΖΑΝ ΑΛΛΟΥΣ ΘΑ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ ΠΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΟΣ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΦΑΛΩΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ. ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΤΕ ΔΕ ΘΕΩΡΗΣΕ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩΤΕΡΟΙ ΜΑΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕΝΑ ΔΙΟΡΙΣΤΟΥΜΕ.ΕΝΑ ΑΣΕΠ ΠΟΥ ΜΕ 65 «ΠΑΡΑΘΥΡΑΚΙΑ» , ΜΠΑΖΕΙ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ!!!!!!!
    ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΡΑ,ΞΕΧΝΩΝΤΑΣ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
    ΞΕΧΝΩΝΤΑΣ ΤΟ Ν.2738/99 ΚΑΙ 2839/00 ΠΟΥ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΕ 2500 ΣΤΑΖ ΜΕ 16 ΜΗΝΕΣ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ.ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΘΑ ΤΑ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ.ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ..30 ΜΕΡΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΗΔΗ «ΤΑΚΤΟΠΟΙΕΙ» ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΚΤΟΣ ΑΣΕΠ.!!! ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ..ΕΩΣ ΤΟΤΕ ΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ-ΖΗΛΕΥΕΙ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΩΝ ΣΤΑΖ?ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ? ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΟΙ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΑΝ ΕΙΧΑΜΕ «ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΩΝΗ» ΔΕ ΘΑ ΗΜΑΣΤΑΝ ΣΤΑΖ ΑΛΛΑ ΜΟΝΙΜΟΙ!!!!!!!!!!!

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 22:44 | ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ Ρ.

    Νομοθετική πρωτοβουλία
    Πρόταση νόμου για τους συμβασιούχους κατέθεσαν 45 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή τον Νοέμβριο του 2004. Ένας εξ’αυτών και ο σημερινός Υπουργός Ετγασίας
    http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=578072
    Αυτά παλιά..όπως και με τη φωτογραφική διάταξη στο Ν.2738/99 και 2839/00 που μονιμοποίησε 2500 σταζ στους ΟΤΑ, με μόνο 16 μηνες προυπηρεσία.
    Το επίσης «αξικρατικό» και «ανεξάρτητο» ΑΣΕΠ γνωμοδότησε στην ολομέλεια του το 2005 και μονιμοποίησε τους σχολικούς φύλακες το 2005, με 11μηνη προυπηρεσία..
    http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=97221
    Δείτε επίσης εδώ πόσο εύκολα γίνεται κανείς μόνιμος.Προσέξτε την ημερομηνία του φεκ..κατεβάστε το και δείτε στη 2η σελίδα..7 μήνες ..αξιολόγηση και έτοιμοι!
    Με καταδίκη από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κινδυνεύει άμεσα η χώρα μας λόγω της αυθαίρετης κατάργησης της προσαύξησης (μοριοδότησης) που δικαιούνταν, μέχρι πρόσφατα οι συμβασιούχοι στους διαγωνισμούς πρόσληψης τακτικού προσωπικού που προκηρύττουν οι φορείς του Δημοσίου.
    Κι αυτό γιατί η σχετική ρύθμιση Ραγκούση έρχεται σε ευθεία αντίθεση τόσο με το εθνικό όσο και με το κοινοτικό δίκαιο. Η πριμοδότηση της εργασιακής εμπειρίας των ήδη απασχολουμένων με διάφορες συμβάσεις στο δημόσιο τομέα και τους δήμους δεν αποτελεί ελληνικό εφεύρημα, αλλά απαίτηση της Ευρωπαϊκής Ενωσης όπως αποτυπώνεται στην Οδηγία 99/70 την οποία απέστειλε σε όλα τα κράτη – μέλη της ζητώντας τη συμμόρφωσή τους προς αυτή.
    Δείτε και εδώ ότι οι εγκρίσεις συνεχίζονται και οι προσλήψεις δε προλαβαίνουν το νομοσχέδιο που τείθεται προς ψήφιση…
    http://proslipsis.gr/cmCat_treePrd.php?&cm_catid=293&cm_prdid=3722
    ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ-ΙΣΟΝΟΜΙΑ-ΙΣΟΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΑΣ ΜΙΛΑΤΕ ΛΟΙΠΟΝ?

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 22:48 | ΜΑΝΙΑ Π

    Η προσαύξηση μοριοδότησης λόγω εμπειρίας στη συγκεκριμένη θέση πρέπει ίσως να καταργηθεί, γιατί οι περισσότεροι μπήκαν σε κάποια συγκεκριμένη θέση (ίδε stage)με όχι και τόσο αξιοκρατικά κριτήρια, όμως, τα ερωτήματα που προκύπτουν ευλόγως είναι:

    – το διδακτορικό παντού στο εξωτερικό, είναι μια ερευνητική εργασία η οποία προσμετράται για θέσεις αντίστοιχης ειδικότητας π.χ. για ερευνητικό τμήμα μιας επιχείρησης του δημοσίου ή του ιδιωτικού τομέα, για ακαδημαϊκή καρριέρα, κλπ

    – ναι μεν, πρέπει τα αντικειμενικά κριτήρια να λαμβάνονται υπόψη για την πρόσληψη σε μια θέση – πάντα όμως ανάλογα με την ίδια τη θέση: γιατί να προτιμάται κάποιος που έχει διδακτορικό ή μεταπτυχιακό για να δουλέψει front office π.χ. σε ένα ΚΕΠ; χρειάζεσαι διδακτορικό στην ηλεκτροχημεία ή στη βιοχημεία για να μπορείς να εξυπηρετήσεις τους πολίτες;

    – δεν είναι ουσιαστικά δημόσια αναγνώριση της υποβάθμισης του βασικού πτυχίου, όταν για να προσληφθείς για μια απλή δουλειά, απαιτείται διδακτορικό ή μεταπτυχιακό; πρέπει όλοι να πάρουν διδακτορικό ή μεταπτυχιακό; η «μόδα» του μεταπτυχιακού τα τελευταία χρόνια είναι μετάθεση της ανεργίας και καθυστέρηση της εισόδου ενός νέου ατόμου στην αγορά εργασίας, ή μήπως όχι;

    – πώς αξιολογείται ότι για ένα διδακτορικό θα πρέπει οι γονείς σου να μπορούν να σε πληρώνουν για 8 χρόνια (4 χρόνια min το πτυχίο + 4 χρόνια το διδακτορικό, τουλάχιστο). Είναι λίγο ρατσιστικό το μέτρο αυτό, ή μήπως όχι;

    – πώς αξιολογείται το ίδιο το διδακτορικό; (υπάρχουν διδακτορικά που δίνονται … νύχτα, λόγω γνωριμιών με τον εκάστοτε καθηγητή, και διδακτορικά που κάποιοι «χύνουν αίμα» για να τα πάρουν) – εξάλλου, το διδακτορικό από το κολέγιο της … Κολοπετινίτσας της Αγγλίας (που σ’ έστειλε ο μπαμπάς, γιατί είχε … άκρες) μετράει το ίδιο με το διδακτορικό του ΜΙΤ, ή μήπως όχι;

    και τελικά ίσως το σημαντικότερο:

    – γιατί πρέπει το δημόσιο (δηλαδή όλοι εμείς) να επιβαρύνεται με επιπλέον κόστος (αντίστοιχο επίδομα διδακτορικού/μεταπτυχιακού επί της σύμβασης εργασίας) – χωρίς να το απαιτεί ουσιαστικά η προς προκήρυξη θέση;

    Εν κατακλείδι, καλά τα αντικειμενικά κριτήρια, αλλά και η γενικότερη εμπειρία θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη εξίσου με αυτά – και όχι λιγότερο, γιατί πιστεύω ότι κάποιος που δεν είχε τη δυνατότητα να κάνει μεταπτυχιακό και δουλεύει από τα 22 του (αμέσως μετά το αρχικό πτυχίο) μάλλον θα γίνει καλύτερος δημόσιος λειτουργός από κάποιον που σπουδάζει μέχρι τα 30 του επειδή οι γονείς του έχουν τη δυνατότητα να τον πληρώνουν 8-10 χρόνια.

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 22:16 | Ράνια

    Αφού θεωρείτε ότι ειναι άδικη η προσαύξηση 50% στα αποκτούμενα μόρια, ύστερα από «εκπαίδευση 4 ή 5 χρόνων», δώστε τα ΙΔΙΑ μόρια που παίρνει ένας άνεργος- πιθανώς επιδοτούμενος με επίδομα ανεργίας μεγαλύτερο από την αποζημίωση που παίρνουν οι εκπαιδευόμενοι στα stage- για να έχετε την απόδειξη ότι παρέχετε ίσες ευκαιρίες απασχόλησης, τόσο στους άνεργους όσο και στους εκπαιδευόμενους των Stage. Δεν αρκει να διακηρύσσετε ότι επιχειρειτε να φέρετε, με το παρόν νομοσχέδιο, «εργασιακή διακαιοσύνη», την στιγμή που αφαιρείτε απο τους stagers την προσαύξηση του 50% ως άδικη και μειωνεται τον αριθμό των μορίων απο 420 στα 408 ενω την ίδια στιγμή δίνετε στους άνεργους 800 μόρια! ΠΟΥ είναι η διακιοσύνη του νόμου; απλά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ! Γιατί είναι ολοφάνερο ότι ένας εργασιακά καταρτισμένος ΔΕΝ μπορεί να ανταγωνιστεί έναν άνεργο!
    Εάν πραγματικά θέλετε να βάλετε ένα ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΟΜΗΡΙΑ των ανθρώπων που είχαν την ατυχία να πιστέψουν στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ, ότι δηλαδή αυτή ΣΕΒΕΤΑΙ τους ΝΟΜΟΥΣ που η ιδια ψηφίζει, να σταματησετε ΑΜΕΣΑ την κοροιδια αυτή των νέων ανθρώπων αλλα όχι να πληρώσουν αυτοί «πολιτικά παιχνίδια» και ανακολουθίες στην πολιτικη του ελληνικού κράτους!
    Να δώσετε το δικαίωμα να καταλάβουν οι άνθρωποι αυτοί το 50% των προκηρυσσόμενων θέσεων για την απόδοση πραγματικής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ!

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 22:31 | ΜΑΡΙΑ

    ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗΣ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ, ΝΑ ΕΞΑΙΡΕΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 21 ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΜΕ ΝΟΜΙΜΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΑΣΕΠ, ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙΣ ΕΝΑ ΕΞΑΜΗΝΟ Η ΟΚΤΑΜΗΝΟ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΑΝΕΡΓΟΣ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΧΡΟΝ! ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ 24ΜΗΝΟ.

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 22:47 | ΒΑΣΙΛΗΣ

    Γιατί η εμπειρία των εκπαιδευτικών που αποκτήθηκε στο ιδιωτικό τομέα δεν λαμβάνεται υπόψη;
    Γιατί η εμπειρία από την ενισχυτική διδασκαλία 2 ώρες την εβδομάδα υπολογίζεται και η εμπειρία από φροντιστήριο 40 ώρες την εβδομάδα όχι;
    Σ αυτούς γιατί υπάρχει ο διαχωρισμός;
    Άποψη μου είναι να ισχύουν τα ίδια κριτήρια για όλους.
    Να εφαρμοστεί ο παρόν νόμος και στο Υπαουργείο Παιδείας.

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 21:01 | Χρύσα

    Επιτέλους δικαιοσύνη για όσους δεν χρησιμοποιούν «πλάγια μέσα», διότι μόνο έτσι μπορούσε κάποιος να κάνει stage και να πάρει την προσαύξηση!

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 21:27 | Κώστας

    Με την κατάργηση της προσαύξησης δεν καταργείται η αρχή της προστατευόμενης εμπιστοσύνης του διοικούμενου;
    Κατά την οποία η Διοίκηση δεν είναι δυνατόν να πείθει κάποιον ότι θα του δώσει κάτι(προσαύξηση), επί πολλά χρόνια, ορθώς ή κακώς και στη συνέχεια με μια νομική αλλαγή να του το παίρνει πίσω και μάλιστα αναδρομικά.
    Αν είναι να καταργήσετε την προσαύξηση να καταργηθεί για αυτούς που θα είναι στο δημόσιο από εδώ και πέρα και όχι αναδρομικά για τους παλαιότερους..

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 21:03 | ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡ.

    ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ 4 ΚΑΙ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ, ΙΣΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΡΙΜΝΑΣ, ΟΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΕΔΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ? ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΟΡΙΣΤΑ ΄΄μεταβατικές διατάξεις του άρθρου 11΄΄ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗΣ. ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΔΗΛΑΔΗ ΑΝΑΛΓΗΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙ ΠΡΟΣΕΦΕΡΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΠΕΡΙ ΠΑΓΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ. ΑΛΛΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΤΑΘΜΑ? ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ Η ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ KAI H ΙΣΟΝΟΜΙΑ? ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΓΙΑΤΙ ΔΟΘΗΚΕ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ? ΣΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΓΙΑΤΙ ΣΥΜΦΩΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΠΡΙΜΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΝ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ? Η ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΕ ΣΥΝΑΦΕΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣΔΙΔΕΙ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΠΡΟΣΑΥΞΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ (KAI ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ TOMEA) ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 21:28 | ΒΑΣΙΛΙΚΗ

    ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΤΕΦΥΓΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ!ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ STAGE ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΙΜΩΡΕΙ ΚΑΤΑΡΓΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΛΟΓΩ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΠΟΥ ΑΠΕΚΤΗΣΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΑΓΙΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ. ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΕΝΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΝΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΕΞΙΣΟΥ ΜΕ ΕΝΑ STAGIER Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΡΗΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ?? ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΚΡΑΤΗΘΗΚΑΝ ΟΜΗΡΟΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΡΑΝΟΜΕΙ ΑΦΟΥ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ STAGE ΔΕΝ ΤΥΓΧΑΝΟΥΝ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ!!

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 21:26 | Βερα Τ

    Συμφωνω με το νέο νομοσχέδιο για τις προσλήψεις στο δημόσιο τομέα – την κατάργηση της προσαύξησης μοριοδότησης λόγω εμπειρίας και του κριτηρίου της συνέντευξης κ.α.- είναι μια αρχή για να καταργηθούν τα ρουσφέτια και επιτέλους να γίνονται αξιοκρατικά οι προσλήψεις στον δημόσιο τομέα.
    Διαφωνώ με την κατάργηση του πιστοποιητικού επαγγελματικής κατάρτισης του ΟΑΕΔ εφόσον διατηρείται η μοριοδότηση των stage στις προσλήψεις ορισμένου χρόνου. (Δεν είναι παρόμοια προγράμματα;)
    Η γνώμη μου είναι να καθιερωθούν οι γραπτοί διαγωνισμοί χωρίς τις extra μοριοδοτήσεις που ανατρέπουν τα αποτελέσματα και οι τελευταίοι γίνονται πρώτοι, τότε για πιο λογο να υποβάλλομαστε στην ψυχοφθόρα διαδικασία του γραπτου όταν δεν υπάρχει η ελπίδα του διορισμού. Από την άλλη μεριά και μέσω του ΑΣΕΠ υπάρχουν τα παραθυράκια της αδιαφάνειας, θα ήθελα να φέρω σαν παράδειγμα τον διαγωνισμό 2/1Γ/2004 του κλάδου των δακτυλογράφων: Μετά τον γραπτό διαγωνισμό εξετάσθηκαν στο μάθημα της δακτυλογραφίας 602 άτομα, επιτυχόντες ήταν 133, οι οποίοι ήταν σε ένα ενιαίο πίνακα κατάταξης με αυτούς που δεν διαγωνίσθηκαν στην δακτυλογράφηση. Το ερώτημα μου είναι πως θα μπορούσε κανείς να ελεγξει τον πίνακα επιλαχόντων και πως έγιναν οι αναπληρώσεις; Πιστεύω πως πρέπει στο μέλλον να αναβαθμισθεί ο ρόλος του ΑΣΕΠ και να υπάρχει μεγαλύτερη διαφάνεια σχετικά με τους πινακες κατάταξης, τους πίνακες επιλαχόντων και τις αναπληρώσεις.

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 21:50 | ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    Κύριε Υπουργέ,

    Θεωρώ θετικό το γεγονός ότι γίνεται προσπάθεια να σταματήσει το «ρουσφέτι» στο Δημόσιο τομέα. Επί του συγκεκριμένου άρθρου (άρθρο 2), θα ήθελα να καταθέσω την δική μου άποψη και ευελπιστώ να σας φανεί χρήσιμη για την κατάρτιση του τελικού σχεδίου του σχετικού νόμου.

    Όσοι εργάστηκαν στο Δημόσιο, ΟΤΑ, ΝΠΔΔ, Δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμοί και ΝΠΙΔ του Δημοσίου τομέα με συμβάσεις είτε stage είτε συμβάσεις μίσθωσης έργου, είναι δεδομένο ότι προσελήφθηκαν επί το πλείστον με αδιαφανείς διαδικασίες εκτός ΑΣΕΠ.

    Όσοι όμως εργάστηκαν στο Δημόσιο, ΟΤΑ, ΝΠΔΔ, Δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμοί και ΝΠΙΔ του Δημοσίου τομέα με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου, έχουν προσληφθεί όλοι μέσω της διαδικασίας του ΑΣΕΠ, αφού οι ανωτέρω φορείς υπάγονται στο άρθρο 14 του Νόμου 2190/1994 (ΦΕΚ 28/3-3-1994, τεύχος Α΄) και υποχρεούνται να τηρούν για κάθε πρόσληψη προσωπικού (τακτικού ή έκτακτου) τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ όπου και ελέγχονται για τα ανωτέρω.

    Άρα θα ήταν άδικο για τους δεύτερους που προσελήφθηκαν αξιοκρατικά και γνώρισαν την λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης να μην μοριοδοτούνται.

    Όσο για τις ενστάσεις των εχόντων προϋπηρεσία στον ιδιωτικό τομέα, θα ήθελα να σας επισημάνω ότι θα μπορούσαν και οι ίδιοι όταν προκηρύσσονταν θέσεις για συμβάσεις ορισμένου χρόνου, να συμμετέχουν ισότιμα με όλους.

    Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας και ευελπιστώ να βοήθησα την διαδικασία.

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 20:24 | XRISTINA

    ΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΓΡΑΠΤΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ
    ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΜΟΡΙΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΤΙΤΛΩΝ
    ΝΑΙ ΣΤΑ 70 ΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ
    ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΦΟΡΕΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 24 ΜΗΝΩΝ
    ΝΑΙ ΣΤΟ 50% ΤΗΣ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΟΡΙΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ STAGE ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΦΟΡΕΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 24 ΜΗΝΩΝ
    ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 20:24 | Μαρία

    Κύριε υπουργέ
    Μπορεί να προασπίζεστε τις ιδέες και τις αρχές περι ισονομίας και διαφάνειας, θα πρέπει όμως να σκεφτείτε οτι οι εργαζόμενοι με συμβάσεις 8μήνου είναι οι μόνοι που αδικούνται κατάφορα με τις καινοτομίες σας.
    Θεωρώ ότι δε θα πρέπει να καταργηθεί η μοριοδότηση του 50% για τους εργαζόμενους ορισμένου χρόνου. Σε αντίθεση με τους εργαζόμενους στα stage και στον ιδιωτικό τομέα αυτοί εργάζονται 8 μήνες και μετά πάνε σπίτια τους και τις περισσότερς φορές χωρίς επιδότηση του ΟΑΕΔ γιατί δε συμπληρώνουν τα ένσημα που απαιτούνται
    Οι εποχικοί εργαζόμενοι για να προσληφθούν πρέπει να έχουν κάρτα ανεργίας άνω των 4 μηνών αν και όπως είναι σύνηθες στις περισσότερες περιπτώσεις η ανεργία ξεπερνά τελικά το 1 έτος. Αυτό δε συμβαίνει ούτε στον ιδιωτικό τομέα ούτε στα stage όπου εργάζονται αδιαλλείπτως με αποτέλεσμα να παίρνουν περισσότερα μόρια εμπειρίας.
    Επικαλείστε τη διαφάνεια, την ισονομία και την αξιοκρατία. Σας υπενθυμίζω ότι οι 8μηνες συμβάσεις είναι οι μόνες συμβάσεις με την έγκριση και τον έλεγχο του ΑΣΕΠ. Και κάτι ακόμη: οι εποχικοί εργαζόμενοι στην πλειοψηφία τους είναι ηλικιακά μεγαλύτεροι και έτσι αποκλείονται από τα stage και τον ιδιωτικό τομέα.
    Σας ευχαριστω

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 20:21 | Ελευθερία

    Η κατάργηση της προσαύξησης είναι τεράσια αδικία!
    Είμαι γυναίκα και στο επάγγελμά μου στον ιδιωτικό τομέα δεν παίρνουν εύκολα γυναίκες.
    Δεν έχω μπάρμπα στην Κορώνη και έτσι δεν έχω δουλέψει με «πλάγιες» συμβάσεις πουθενά, ούτε με stage ούτε με συμβάσεις έργου.
    Δούλεψα μόνο μέσω ΑΣΕΠ σε συμβάσεις ορισμενου χρόνου, ένα εξάμηνο δουλειά και άλλο ένα ανεργία…

    Καταργώντας την προσαύξηση πετάτε στον κάλαθο των αχρήστων όσους επί χρόνια εργάζονταν μόνο με νόμιμο τρόπο!

    Καταργώντας την προσαύξηση κάποιος με ρουσφετολογική σύμβαση ή με εργασία στον ιδιωτικό τομέα υπερτερεί στα μόρια έναντι των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου, αφού αυτός εργαζόταν συνεχώς ενώ εμείς αναγκαζόμασταν να μένουμε κάποιους μήνες άνεργοι.

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 20:39 | konstantina

    ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ. – — 16 Νοεμβρίου 2009 @ 15:18

    ΜΠΡΑΒΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΟΥ ΠΕΣΤΑ..ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΠΕΣΤΑ ΑΥΤΑ ΛΕΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΙ….ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΙΠΕΣ ΚΟΡΑΚΙΑ….ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ…!!!

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 20:55 | ΛΟΥΚΙΑ ΠΟΛΙΤΗ

    ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΗ Η ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΓΙΑ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ Η ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΜΕΝΗ
    ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΒΑΣΙΚΗ ΑΙΤΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ,ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΡΙΤΩΝ,ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΕΥΝΟΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ.
    ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ΄¨ΜΕ ΠΤΥΧΙΟ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΑΡΙΣΤΑ,ΜΕ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΤΥΧΙΟ ΣΤΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΔΗΜ.ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ 12 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΕ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ,ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΜΑΙ ΥΠΟΔΕΕΣΤΕΡΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΜΕ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ ΣΕ ΘΕΜΑ ΜΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ,ΜΕ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ;

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 20:40 | ΝΙΝΑ

    ΩΣ ΠΡΟΣ «ΤΗΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ» ΠΟΥ ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ:
    ΟΤΑΝ ΛΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΕΩΝ ΠΕ Ή ΤΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΠΤΥΧΙΟ ΑΕΙ Ή ΤΕΙ ΚΛΠ. ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΠΛΕΟΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΚΛΑΔΟ ΟΛΟΙ;
    ΤΟ ΠΡΟΣΟΝΤΟΛΟΓΙΟ ΑΛΛΟ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ.ΜΕΓΑΛΗ ΑΔΙΚΙΑ ΠΙΣΤΕΥΩ!
    ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΝΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ;
    ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 20:05 | Αφροδίτη Παπαστράτου

    Παρόλο ότι η δημόσια διαβούλευση δεν πρόκειται να τροποποιήσει τις τετελεσμένες αποφάσεις της κυβέρνησης θα ήθελα να εκφράσω τις απόψεις μου για το επίμαχο νομοσχέδιο.
    Διερωτώμαι ποιος είναι εκείνος που θα διαφωνούσε με την κατάργηση του εργασιακού μεσαίωνα που εισήγαγε η εφαρμογή των STAGE!!! Διερωτώμαι ποιος είναι εκείνος που δεν θα συμφωνήσει στην εργασιακή εκμετάλλευση των STAGE.
    Δεν διερωτώμαι όμως καθόλου, γιατί σε όλους είναι γνωστό ποιος εισήγαγε στην ζωή μας αυτήν την αθλιότητα. Γιατί κ. Πάγκαλε έπρεπε να περάσουν πεντέμιση χρόνια να αφήσετε πρώτα να διογκωθεί το πρόβλημα να αλλάξει ο τρόπος ζωής πολλών χιλιάδων ανθρώπων και μετά να σκεφτείτε να πάτε στον εισαγγελέα να καταγγείλετε ότι τα STAGE είναι παράνομα. Πού είσαστε τόσα χρόνια, ποιος σας δέσμευε να πάτε στον εισαγγελέα πριν πεντέμιση χρόνια
    Σίγουρα όμως σε μια αθλιότητα δεν απαντάς με μια αθλιότητα. Αυτό, το ολιγότερο είναι ανήθικο. Δεν υπάρχει σε καμιά νοήμον λογική να πυροβολείς το θύμα.
    Είχα μια σχετικά καλή δουλεία που είχε καλό εργασιακό περιβάλλον με σταθερές προοπτικές μέχρις που προσλήφθηκα σε κάποια ΔΕΚΟ με σύμβαση ορισμένου χρόνου για τρία χρόνια μέσω προκήρυξης του ΑΣΕΠ. Ούτε μέσον ούτε μπάρμπα στην Κορώνη. Με την αξία μου. Εν αναμονή μάλιστα επικείμενης προκήρυξης από το ΑΣΕΠ καθότι η θέση κάλυπτε πάγιες και διαρκείς ανάγκες η ίδια σύμβαση παρατάθηκε για άλλα δύο χρόνια χωρίς απολύτως καμιά προσωπική μου παρέμβαση. Με δεδομένο ότι η προϋπηρεσία αυτή θα πριμοδοτούνταν κατά 50% κάτι που θα μου εξασφάλιζε πιθανότατα την πρόσληψή μου στην αντίστοιχη θέση όταν αυτή προκηρύσσονταν ως μόνιμη εγκατέλειψα την προηγούμενη θέση. Αποτέλεσμα? Σήμερα να τα χάνω όλα. Γιατί??? Πού έφταιξα???? Που είναι το παράνομο και το άδικο από μέρους μου ????? Κόβοντας αυτήν την πριμοδότηση με πετάτε στον δρόμο χάνοντας 4 και πλέον χρόνια από την ζωή μου. Γιατί???? Που είναι η συνέχεια του κράτους???? Γατί μπαίνουν όλοι στο ίδιο τσουβάλι???? Γιατί όλα πρέπει να ισοπεδώνονται??? Που είναι το κράτος δικαίου???? Γιατί να είμαστε εμείς τα θύματα????. Ήξερα αυτό το πλεονέκτημα και στην ουσία δούλευα για να «αγοράσω» τα μόρια. Γι’ αυτό καθόμουν. Αυτή την ελπίδα είχα
    Γιατί δεν δίνετε αναδρομική ισχύ στο νόμο. Αυτό που ίσχυε και γνωρίζαμε, αυτό νομίζω και θα πρέπει να εφαρμοστεί. Οι όποιες αλλαγές, να ισχύσουν γι’ αυτούς που προσλαμβάνονται από δω και πέρα και θα έχουν πλήρη γνώση του εργασιακού καθεστώτος. Δηλαδή να καταργηθεί το 50% για προϋπηρεσία που θα αποκτηθεί από τώρα και στο εξής και να ισχύει όμως για όποια προϋπηρεσία αποκτήθηκε μέχρι σήμερα.

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 19:26 | Γιωργος Λ.

    Πολύ ορθή η κατάργηση της προσαύξησης που διαιρούσε τους πολίτες σε «καλα παιδια» του δημοσίου και «αποπαίδια» του ιδιωτικού τομέα. Δεν υπαρχει κάποιο λογικό επιχειρημα που να δινει μεγαλυτερη αξία στην εμπειρία του δημοσιου απο οτι σε αυτη του ιδιωτικού τομέα.

    Ομως νομίζω οτι ηρθε ο καιρός και για γενικότερη δικαιοσύνη οσον αφορα τις συνθηκες εργασίας και τις αποδοχές των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα. Χρειάζεται ενα οικονομικό μοντέλο που να ευνοεί τη ανάπτυξη και την καινοτομία ετσι ωστε να ερθουν περισσότερες θέσεις και καλυτεροι μισθοί, και να μην προσπαθουν ολοι να διεισδυσουν με καθε τροπο στον «παράδεισο» του δημόσιου. Επισης χρειαζεται ενα δημοσιο παραγωγικο και οχι τόσο χαώδες και εχθρικο προς τον πολίτη.

    Συγχαρητήρια, αυτό είναι μια καλή αρχή, περιμένουμε η συνεχεια να είναι αναλογη.

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 19:20 | κατερινα

    Όχι στην κατάργηση της προσαύξησης!
    Είμαι γεωπόνος, 32 χρονών, γυναίκα. Από τη στιγμή που πήρα το πτυχίο μου εργάζομαι σε συμβάσεις μέσω ΑΣΕΠ, με αξιοκρατικά κριτήρια! Έχω γυρίσει όλη την Ελλάδα, δουλεύοντας για ένα 6μηνο ή 8μηνο σε μια περιοχή, μετά ανεργία και μετά ξανά τα ίδια, σε άλλο μέρος και πάλι από την αρχή…
    Δεν δούλεψα στον ιδιωτικό τομέα όχι γιατί δεν ήθελα, αλλά γιατί χρειάζεσαι γνωστό ακόμα και για μια δουλειά των 800 ευτώ στον ιδιωτικό τομέα, ειδικά αν είσαι γυναίκα.

    Πως θα συναγωνιστώ λοιπόν εγώ κάποιον άντρα που εργαζόταν επί όλα αυτά τα χρόνια στον ιδιωτικό τομέα, αν δεν έχω προσαύξηση για τους μήνες που έχω δουλέψει???

    Πως θα συναγωνιστώ έναν 24χρονο, αφού πλέον οι βαθμοί μπαίνουν πιο εύκολα στα πανεπιστήμια και ο βαθμός πτυχίου χρόνο με το χρόνο ανεβαίνει???

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 19:25 | Κουτσαδέλης Κωνσταντίνος

    Εκπλήσσομαι με το ΘΡΑΣΟΣ, και τονίζω τον όρο ΘΡΑΣΟΣ, όσων αντιτίθενται στην κατάργηση της προσαύξησης μοριοδότησης λόγω εμπειρίας… Η εμπειρία τους προσμετράται θετικά και ορθώς μοριοδοτείται. Για ποιον όμως λόγο να προσαυξάνεται ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΑ κατά 50%; Άλλο εμπειρία, άλλο ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΗ εμπειρία. Η προσαύξηση μόνον στόχο είχε να βολευτούν όσοι είχαν κάποιο πολιτικό μέσον να συνάψουν κάποια σύμβαση εργασίας στο δημόσιο και στην συνέχεια να μονιμοποιηθούν μέσω ΑΣΕΠ εις βάρος όλων των άλλων.

    Θα πρέπει όλοι οι πολίτες να είμαστε ίσοι απέναντι στον νόμο, ανεξαρτήτως πολιτικού μέσου ή οικογενειακής κατάστασης (βλ. πχ. πολύτεκνοι) και να αξιολογούμαστε βάσει των ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ προσόντων μας. Αυτό είναι η ισονομία και σε τελική ανάλυση αυτό είναι δημοκρατία.

    Εξαιρετικό το μέτρο, όπως και η όλη νομοθετική πρόταση. Ελπίζω να εφαρμοστεί ως έχει χωρίς εκπτώσεις.

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 19:00 | Σ.Κ.

    Γιατί όλα στη ζωή κάποιων περιστρέφονται μετά μανίας γύρω από το Δημόσιο, και μάλιστα από το κακό, μη παραγωγικό Δημόσιο;
    Γιατί θα μπορούν να «δουλεύουν» σε κάποια υπηρεσία, χωρίς πολλές υποχρεώσεις και με το μισθό στην τσέπη κάθε μήνα, και αν έχουν καταφέρει να μπουν και «πλαγίως» με όλες αυτές τις άδικες προσαυξήσεις, θα είναι και οι πολύ «έξυπνοι», που απέδειξαν σε όλους τους υπόλοιπους κοινούς θνητούς ότι «όσα πτυχία και να πάρεις, όσο και να διαβάσεις, όση εμπειρία κι αν έχεις, αν δεν έχεις Μέσο στην Ελλάδα, είσαι ένα Τίποτα».
    Ε, λοιπόν κουραστήκαμε με όλους αυτούς τους «έξυπνους» και τα «δίκαια» αιτήματά τους!
    Δεν τη θέλουμε άλλο αυτήν την Ελλάδα! Καιρός για αλλαγή!
    Κακώς προσανατολιστήκατε όλοι έτσι. Τα εφόδια που αποκτάς στη ζωή σου τα κάνεις κατά πρώτο λόγο για σένα. Δεν τα κάνεις για το Δημόσιο, ούτε για τα μόρια!

    Αντί να απαιτήσουν όλοι καλύτερες συνθήκες εργασίας στον Ιδιωτικό τομέα, καλύτερες αποδοχές, εργασία σε ασφαλές εργασιακό περιβάλλον, καταναλώνουν όλη την ενέργειά τους στο σύνθημα «Μονιμοποίηση εδώ και τώρα» και θέλουν και συμπαραστάτες όλους εμάς, για να μας ξαναπούν αργότερα και πάλι «Ααα, δεν είσαι στο Δημόσιο;Τι κρίμα; Και πώς ζεις; Τόσα χρόνια σπούδαζες και ξέπεσες στον Ιδιωτικό τόμεα; Δουλεύεις και τα Σαββατοκύριακα; Πόπο…»

    Μάλλον εδώ στην Ελλάδα, που είμαστε τόσο ξεχωριστή χώρα υπάρχει ένα νέο «είδος» νέων: «Οι Συνταξιούχοι νέοι». Από μικροί στη Σύνταξη (σε καποια θέση του Δημοσίου), με το μισθό στην τσέπη και όλα να τους φταίνε, γιατί και πάλι δε θα μπορούν να καταλάβουν τι τους φταίει… Και μετά τι; Θα προσπαθούν να βρουν νέο «κονέ» για το παιδί τους; Και να συνεχιστεί αυτή η αρρώστεια; Ε, όχι!!!

    Επιτέλους τέλος! Τέλος σε άρρωστες νοοτροπίες!
    Ήρθε η ώρα να πάμε μπροστά!

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 19:18 | Παπαδοπουλος Μιχαηλ

    ΕΙΜΑΙ 52 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΔΙΦΟΡΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΠΑΡΚΙΑ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ . ΔΙΣΤΙΧΩΣ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΙΔΟΙΟ !!! ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΜΕΣΩΝ ΜΠΕΝΕΙ ΟΠΟΥ ΘΕΛΗ .

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 19:46 | ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ

    ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ, ΚΥΡΙΕ ΡΑΓΓΟΥΣΗ.

    ΤΕΤΟΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ…… ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ. ΤΟΣΕΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ, ΕΣΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΚΥΡΙΕ ΡΑΓΓΟΥΣΗ, ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΟ ΝΤΙΜΠΕΙΤ. ΑΠΟ ΕΙΚΟΣΙ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΕΩΣ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΗ, ΔΙΑΣΩΣΗ, ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΥΣ, ΕΝΤΛΗΣΗ ΥΔΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΜΑΣ ΖΗΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ…………. ΘΡΗΝΟΥΜΕ ΔΩΔΕΚΑ ΝΕΚΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ. ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ. ΠΕΝΤΕΜΙΣΗ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ. ΑΛΗΘΕΙΑ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ, ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΝΤΥΣΕΤΕ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΤΕ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΤΕ Μ.Α.Π.????? ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΔΙΚΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΩΝ ΘΑ ΖΗΜΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ.

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 18:01 | ΕΛΠΙΔΑ ΤΖΙΒΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

    Είμαι μόνιμη υπάλληλος σε ΟΤΑ Β’.Δηλώνω την απογοήτευσή μου για την αντιμετώπιση των υπαλλήλων ΟΤΑ Β’ σε σχέση με αυτούς των Α’ καθώς και των Περιφερειών σε σχέση με τις μισθολογικές ανισότητες αλλά και μεταξύ μας λόγω άλλου κλάδου ή κατωχύρωσης ειδικών λογαριασμών από μετατάξεις που έγιναν κατά την σύσταση των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων.
    Επίσης ό,τι καλό έχει ο υπαλληλικός κώδικας, εμείς εξαιρουμαστε γιατί υπερισχύει ο κώδικας Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων π.χ. άρθρο 71.
    Κάθε μέρα κάνω 140 χιλιόμετρα και επειδή δεν υπάρχει το γνωστό σε όλους «μέσο» δεν έχω ελπίδα μετάταξης.Η μόνη μου ελπίδα είναι να κλείσω πενταετία και να ξαναδιοριστώ.Φυσικά έχω φροντισει να αυξήσω τα μόριά μου με ξένες γλώσσες και τεστ δεξιοτήτων.Με την προσαύξηση του 50% ήμουν σίγουρη πως θα ξαναδιοριζόμουν .Τώρα έχω και πάλι πιθανόητες δεν λέω και αυτό το οφείλω αποκλειστικά σε μένα και σε κανέναν άλλο, αλλά υπάρχουν πολλοί που δεν έχουν μέσο και ελπίζουν σε νέο διορισμό.
    οκ. καταργήστε την προσαύξηση, αλλά καντε κάτι με τις μετατάξεις.Δεν είπαμε να διοριζόμαστε και να θέλουμε να φύγουμε από την πρώτη μέρα αλλά όχι και αυτή η κατάσταση που ισχύει σήμερα.Δώστε μας μία ελπίδα.Δείτε τα ΦΕΚ της 4ης Σεπτεμβρίου και ελάτε στη θέση μας…..

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 18:53 | Παπαδοπουλος Μιχαηλ

    Οι αποφητοι των ΙΕΚ και λυκειων πως μοροιδοτουνται η δεν εχουν δικεομα σε εργασια .

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 18:54 | Μαρια Παπ….

    ΑΠΑΝΤΗΣΗ σε konstantina – — 16 Νοεμβρίου 2009 @ 10:24

    Τα παράπονα σου στον πολιτικό γραφείο που σε έβαλε σε stage.. και όταν με το ξαναβγει πάλι η ΝΔ να ζητήσεις από εκεί μονιμοποίηση.. που ήσασταν τόσο καιρό που η ΝΔ ήταν κυβέρνηση? φοβόσασταν ? γιατί δεν βγαίνατε σε πορείες διαμαρτυρίας?? αρχίσατε να κουράζεται….

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 18:01 | Μαρία

    Νομίζω ότι είναι αρκετά δίκαιη αυτή η απόφαση για την κατάργηση της προσαύξησης. Το σωστό και το δίκαιο νομίζω πως είναι να παίρνει ο καθένας τα μόρια που του αναλογούν ανάλογα με τους μήνες προϋπηρεσίας που έχει. Είναι άδικο κάποιοι που ήδη εργάζονται 3 ή 4 ή 5 χρόνια στο δημόσιο ως συμβασιούχοι ή stage, να παίρνουν και bonus επιπλέον. Εμείς οι υπόλοιποι που δεν έχουμε καταφέρει να περάσουμε το, μέχρι πρώτινως, πολυπόθητο 24μηνο, τί θα κάνουμε; Δεν θα μπούμε ποτέ στο δημόσιο επειδή κάποιοι θα έχουν του κόσμου τα μόρια (τα οποία ούτως ή άλλως έχουν);

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 17:30 | ΦΥΛΛΙΩ

    Κ ΥΠΟΥΡΓΕ

    ΘΕΩΡΩ ΣΩΣΤΟ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗΣ 50% ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΚΑΙ Η ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ ΕΝΩ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΟΧΙ.ΕΦΟΣΟΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ 50% ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΑΦΟΣΟΝ ΤΥΓΧΑΝΟΥΝ ΙΔΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ.ΕΑΝ ΙΣΧΥΣΟΥΝ ΤΑ 70 ΜΟΡΙΑ ΑΠΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ , ΝΑ ΠΡΟΣΤΙΘΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΑΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ…ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΗΤΑΝ ΟΤΑΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ.

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 17:26 | Δημήτρης Ρέτσας

    Αναφορικά με την αλλαγή μοριοδότησης της προϋπηρεσίας, για ότι αφορά τους συμβασιούχους στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) θα ήθελα να επισημάνω τα ακόλουθα:
    1. Ο θεσμός των ΚΕΠ, ως νεοσύστατος στη Δημόσια Διοίκηση (μετράει μόλις 7 χρόνια ζωής) επανδρώθηκε για πρώτη φορά από προσωπικό που εξακολουθεί να εργάζεται και σήμερα, είτε ως μόνιμο προσωπικό, είτε ως προσωπικό με σύμβαση μίσθωσης έργου. Το προσωπικό αυτό, ξεκίνησε από το μηδέν τη λειτουργία του θεσμού, οργάνωσε τα ΚΕΠ και φρόντισε για την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία τους, αποκτώντας τεράστια και πολύτιμη εμπειρία στον τρόπο λειτουργίας τους.
    2. Το αντικείμενο εργασίας στα ΚΕΠ κρίνεται εξειδικευμένο και ιδιαίτερα απαιτητικό. Αρκεί να αναφέρω τις πάνω από 1000 διαφορετικές πιστοποιημένες αιτήσεις διεκπεραίωσης καθώς και πολλές άλλες οι οποίες δεν είναι πιστοποιημένες, αλλά προκύπτουν στην καθημερινή επαφή με τους πολίτες. Και τούτο επειδή πλέον ένα ΚΕΠ καλείται να διεκπεραιώσει τις περισσότερες υποθέσεις με όλους τους φορείς του Δημοσίου, καθώς και με πολλούς του ιδιωτικού τομέα. Τα παραπάνω απαιτούν εξειδικευμένη εμπειρία, η οποία είναι δύσκολο να αποκτηθεί μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα.
    3. Πολλά από τα ΚΕΠ είναι επανδρωμένα μόνο με συμβασιούχους (όπως και στη δική μου περίπτωση) και πιθανή αλλαγή των διατάξεων του νόμου, θα προκαλέσει δυσλειτουργία και κλείσιμο πολλών ΚΕΠ για μεγάλο χρονικό διάστημα, οδηγώντας σε μαρασμό το θεσμό.
    Για όλα τα παραπάνω θεωρώ ότι η ΕΞΑΙΡΕΣΗ των συμβασιούχων στα ΚΕΠ από το γενικό πλαίσιο του νόμου, κρίνεται ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ.
    – Αν τα ΚΕΠ ως θεσμός θεωρούνται επάξια ως η πιο καινοτόμα και αποτελεσματική υπηρεσία του Δημοσίου,
    – Αν έχουν καταπολεμήσει αποτελεσματικά «το τέρας της γραφειοκρατίας» που τόσο έχει ταλαιπωρήσει τους πολίτες αυτής της χώρας,
    – Αν έχουν κερδίσει διακρίσεις σε Ευρωπαϊκό επίπεδο,
    Το οφείλουν στο προσωπικό τους, που με ιδιαίτερη όρεξη, «σήκωσαν τα μανίκια τους» και δούλεψαν –πολλές φορές κάτω από αντίξοες συνθήκες, κόντρα στο κατεστημένο και με μισθό των 500€-γι’ αυτό που οραματίστηκαν: μια σύγχρονη Δημόσια Διοίκηση με λιγότερη γραφειοκρατία, μια Δημόσια Διοίκηση που θα είναι δίπλα στον πολίτη και όχι απέναντί του.
    Αν η κυβέρνηση πιστεύει πραγματικά όσα είχε προεκλογικά εξαγγείλει, για μια αποτελεσματική και ευέλικτη Δημόσια Διοίκηση, οφείλει να μας δώσει τη δυνατότητα να προχωρήσουμε το θεσμό των ΚΕΠ, ακόμη παραπέρα, όπως εμείς ξέρουμε από την εργασιακή εμπειρία τόσων χρόνων.
    Απόδειξη όλων αυτών είναι η αντιμετώπιση και οι θετικές γνώμες των πολιτών για τον τρόπο λειτουργίας και το βαθμό εξυπηρέτησης στα ΚΕΠ.

    Ευχαριστώ.
    Δημήτρης Ρέτσας
    Συμβασιούχος ΚΕΠ

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 17:54 | Βασίλης

    Πιστεύω ότι προσαυξήσεις μορίων λόγω προϋπηρεσίας θα πρέπει να είναι πολύ μικρότερες από προσαυξήσεις όπως μεταπτυχιακά, βαθμός πτυχίου κλπ. Η ολοκληρωτική κατάργηση τους δεν είναι και πολύ σωστή, αφού μόνο για εκδίκηση θα μπορεί κάποιος να το κάνει. ΠΑΝ ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ!

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 17:23 | Γ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

    ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΗ Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ! ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΑΤΟΜΩΝ ΠΟΥ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ. ΠΧ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΤΟ 2004 ΩΣ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ…. ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΟΥ ΕΚΠΟΝΟΥΣΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΙΒΗ…ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΕΛΚΕ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ!!!

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 16:31 | Mina

    Αναφορικά με την κατάργηση της προσαύξησης της εμπειρίας τη θεωρώ εντελώς άδικη και εξηγούμαι: δουλεύω με σύμβαση ορισμένου χρόνου σε Δημόσια Υπηρεσία στην οποία έχω μπεί κατόπιν διαδικασίας ΑΣΕΠ. Η προσαύξηση που μου έδιναν λοιπόν, αφορούσε σε ενδεχόμενη προκήρυξη της ίδιας θέσης. Γιατί λοιπόν εσείς θέλετε να μου το στερήσετε αυτό; Γιατί να μη δικαιούμαι να έχω ένα προβάδισμα για τη συγκεκριμένη θέση;

    Μπήκα μέσω ΑΣΕΠ και δεν είχα γνωστό στον Ιδιωτικό Τομέα να με πάρει στη δουλειά. Πόσο ανόητο είναι αυτό που ακούω οτι η προσαύξηση είναι άδικη για όσους εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα. Δηλαδή δεν είναι άδικο να την καταργείται για μας που δεν είχαμε γνωστό στον ιδιωτικό τομέα;

    Είναι άδικη η κατάργηση της προσαύξησης για εμάς που έχουμε προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ και διεκδικούμε να έχουμε κάποια μόρια για τη θέση στην οποία σήμερα εργαζόμαστε. Εγώ δε ζητώ ούτε αυτόματη μονιμοποίηση ούτε τίποτα, ζητώ σε μια μελλοντική προκήρυξη να μου αναγνωριστεί το ότι μπήκα μέσω ΑΣΕΠ και να επιβραβευτεί μ’αυτό τον τρόπο η δουλειά μου.

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 16:50 | ΓΙΤΣΑ Χ.

    ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ 50% ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ Ο ΜΠΑΜΠΑΣ Η ΜΑΜΑ Ο ΘΕΙΟΣ Η ΘΕΙΑ Ή ΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΚΑΠΟΙΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΑΚΟΥΣΤΟ.ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΜΠΕΙΣ ΕΙΤΕ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ STAGE ΕΙΤΕ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΟΙΚΟΥΝ ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΙ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ ΚΑΙ Η ΟΛΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΥΠΕΡ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΟ «ΒΙΣΜΑ».
    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΕΡΓΑΣΤΕΙ ΩΣ ΙΔΙΩΤΗΣ,ΕΧΕΙΣ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΣΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΗΣΟΥΝ ΙΔΙΩΤΗΣ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΣΑΙ ΟΥΤΕ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΥΤΑ ΩΣ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ.ΑΡΧΙΖΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣΑΙ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ,ΑΠΛΑ ΕΤΥΧΕ ΝΑ ΔΙΑΝΥΣΟΥΝ ΟΛΟ ΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΤΟΥΣ ΒΙΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.Η ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ «ΕΛΛΗΝΑ» ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.ΣΣ.Δ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ,ΕΝΩ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ Κ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΒΙΣΜΑ ΕΝΩ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΤΙΣΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ
    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ.
    ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΤΟΜΟ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ STAGE ΜΕ ΠΤΥΧΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΜΠΗΚΕ ΠΟΤΕ.
    ΤΕΛΙΚΑ ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΕ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ.ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΟΥΛΕΥΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ Η ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΑΝΑΝΕΩΣΕΙ ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΜΕ STAGE!!!!
    ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!!!ΑΛΛΑ ΜΗΠΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΕΔΩ?

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 16:33 | ΜΑΡΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

    ΜΟΥ ΛΕΤΕ ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΩ ΕΝΑ ΝΕΟ ΠΑΙΔΙ ΜΕ ΔΥΟ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΙΤΛΟ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ.ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΑΠΟΚΤΗΣΑΜΕ ΜΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΩ ΤΩΝ 40 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΜΑΣ ΠΕΤΑΕΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ . NΤΡΟΠΗ!

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 15:46 | γεωργιαδης δημητρης

    ΕΧΩ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΟ ΥΠΠΟ 32 ΜΗΝΕς ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΑΣΕΠ ΑΝ ΔΕΙΤΕ ΚΑΛΑ Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΤΕΙΤΖ ΑΡΧΙΖΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΜΠΗΚΕ Η ΝΔ ΤΟ 2004 ΣΥΜΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΑΥΤΟ?ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΟΝΙΜΟΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΓΩ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΑΣΕΠ΄.

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 15:32 | EIRINI

    Κατά την γνώμη μου, ήταν κάτι που έπρεπε να γίνει από καιρό. Επιτέλους να μπει φρένο σε αυτήν την αδικία. Το οτι αποφάσισαν να μπουν σε πρόγραμμα stage, και δέχτηκαν να αμοίβονται με 500 ευρώ το επέλεξαν.Τι να πουν και φοιτητές που αναγκάζονται να δουλεύνουν χωρίς ούτε αυτά τα 500 ευρώ, ούτε ασφάλιση, 8 εώς 12 ώρες ημερησίως μόνο και μόνο για εμπειρία και μία συστατική επιστολή;Δυστυχώς από την πείρα μου ο ιδιωτικός τομεας είναι πολύ άδικος. Ο εργοδότης έχει το πάνω χέρι.

    Κύριε υπουργέ, με όλη την εκτίμηση που τρέφω για το πρόσωπο σας, σας παρακαλώ αλλάξτε το νόμο για το ελαστικό ωράριο στον ιδιωτικό τομέα.. γιατί στην ουσία σημαίνει extra ωρες εργασίας, χωρίς επιπλέον αποδοχές… δηλαδή τέρμα η πληρωμή των υπερωριών. Αυτό δεν βλάπτει μόνο τον εργαζόμενο αλλά και το ασφαλιστικό ταμείο. Και αν γίνεται, θεσπίστε με καλύτερο νόμο την προστασία των αποδοχών… ώστε ο εργοδότης να μην εφησυχάζεται και αφήνει τους υπαλλήλους του απλήρωτους πανω από την επιτρεπτεί προθεσμία καταβολής του μισθου. Όπως 2 και 3 μήνες!

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 15:36 | ΘΩΜΑΣ

    ΕΙΜΑΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ Τ.Ε.Ι,ΚΑΤΟΧΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΣΥΝΑΦΕΣ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΜΟΥ,ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΕΣΣΕΡΙΣ (4)ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΜΕ ΠΤΥΧΙΑ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΚΑΙ ΚΑΤΕΧΩ ΚΑΙ ΠΤΥΧΙΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΓΩ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΞΙΟΛΟΓΟΙ ΝΕΟΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΒΥΣΜΑ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΜΑΤΑΚΙΑ,ΟΥΤΕ ΓΙΑ STAGE,ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΥΠΟΠΤΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ Η ΑΠΛΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΝΟΜΑΡΧΙΕΣ,ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΑΝΑΝΕΩΣΕΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ, ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΠΡΙΜ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΤΕΙΘΕΜΕΝΗ »ΠΟΛΥΤΙΜΗ» ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΠΙΠΙΛΙΖΑΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΓΛΙΦΙΤΖΟΥΡΙ »ΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΠΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ» ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΥΝΕ ΤΩΡΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΠΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΔΕΝ ΞΕΡΑΝ ΤΙ ΥΠΟΓΡΑΦΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟ 2004 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΩΘΗΣΑΝ ΣΤΗΝ »ΔΟΥΛΕΙΑ» ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ!!
    ΕΓΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΠΑΝΤΩ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΥΡΙΟΙ ΕΑΝ ΕΧΕΤΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΒΓΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ,ΘΑ ΣΑΣ ΔΙΟΡΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΑΜΟΙΨΟΥΝ ΚΑΙ ΕΞΤΡΑ ΑΝ ΤΟ ΑΞΙΖΕΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΗΣΑΣΤΑΝ ΑΞΙΟΙ ΚΑΙ ΜΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΧΑΤΕ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΦΟΒΟΣΑΣΤΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ.
    ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ,ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΒΟΛΕΥΟΣΑΣΤΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ….
    ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΟ ΚΟΚΚΑΛΟ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ : ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ !!!!!
    ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΜΑΓΚΙΑ ΤΗΣ ΚΑΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑ.
    ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΟΜΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΚΕΙΨΕΤΕ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΙΕΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΑΣΚΗΣΟΥΝ , ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ, ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ,ΟΙ ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟΙ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΒΛΑΨΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΟΤΙΜΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΚΕΙΨΕΤΕ ΟΥΤΕ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΟΦΕΛΗ,ΟΥΤΕ ΣΕ ΔΩΡΟΔΟΚΙΕΣ ΟΥΤΕ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ!!!! ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!!

    ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ..
    ΑΠΟ ΤΟ 2004 ΕΙΧΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΦΗΜΟ »ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΑΝΕΡΓΟΥ» ΓΙΑ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ STAGE ΑΦΟΥ ΠΕΡΝΑΓΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ,ΜΕ ΝΟΜΙΜΑ ΜΕΤΡΑ ΟΜΩΣ.
    ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΑΙΔΙΑ,ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΟΤΙ ΒΓΗΚΕ ΚΑΠΟΙΟ STAGE ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΑΕΔ…ΚΙ ΟΜΩΣ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΕΙΧΑ,ΑΝΕΡΓΟΣ ΗΜΟΥΝ,ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟ ΕΙΧΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ…ΟΠΤΕ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥΣΑ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ ΚΑΙ ΡΩΤΑΓΑ ΜΟΥ ΛΕΓΑΝΕ ΟΤΙ » ΚΥΡΙΕ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΤΙ..»
    ΚΑΙ ΕΜΕΙΝΑ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΜΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΓΙΑΤΙ….ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΡΕ ΟΑΕΔ???????????????????????????????????????????

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 15:06 | ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ.

    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΤΩΝ «ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΩΝ STAGE» ΚΑΙ «ΤΗΣ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΟΥ ΑΣΕΠ».ΔΕ ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΑΛΛΟ ΠΛΑΝΗΤΗ.ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΛΑ ΠΟΣΟ «ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΕΣ» ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΥΤΕΣ ΤΗΣ ΗΜΙΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΤΩΝ 18 ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.
    Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΗΚΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΕ STAGE ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΩΝΗ ( ΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΟΙ STAGERS ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΩΝΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΜΕ STAGE,ΑΛΛΑ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΟΠΩΣ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΝΗΨΙΕΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ, ΤΗΣ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ.Ο ΛΟΓΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΔΕΧΟΝΤΑΝ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΟΥΝ ΥΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ.ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΔΗΛΑΔΗ ΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΑΛΛΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ 23 ΕΥΡΩ ΤΗ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ.ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΔΕΙΕΣ ΓΙΑΤΙ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΜΕΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟΣ ΜΙΣΘΟΣ,ΧΩΡΙΣ ΔΩΡΑ ΚΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ,ΧΩΡΙΣ ΓΕΝΙΚΑ- ΤΑ ΝΟΜΙΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ ΕΙΤΕ -ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΟ ΑΥΤΟ- ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ.ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ SITE ΚΑΙ ΕΠΙΚΡΟΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΤΑΞΕΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ,ΑΠΛΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗ ΘΕΣΗ ΜΑΣ.ΣΑΝ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΟΥΝΑΝΕ ΜΕ ΑΝΥΠΟΜΟΝΗΣΙΑ ΤΟ ΠΟΔΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ.ΓΙΑΤΙ;ΕΠΕΙΔΗ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΜΟΝΟΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ.ΕΠΕΙΔΗ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΝΟΣ ΑΛΛΟΥ ΘΕΟΥ.ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΕΙ.ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΕΙ 16 ΜΗΝΑ STAGE ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ 4 ΩΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΚΙ ΟΧΙ 30ΜΗΝΑ , 40ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΒΑΛΕ, ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟ 7ΩΡΟ.
    ΤΩΡΑ Σ’ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΑΜΕ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΟΤΑΝ ΜΠΗΚΑΜΕ ΑΡΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ, ΕΧΩ Ν’ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΤΟ ΕΞΗΣ:
    ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΩΝ ΚΕΠ,ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ, ΑΛΛΑ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΑΝ.
    ΤΑ STAGE ΤΩΝ ΟΤΑ ΤΟΥ 1999 ΚΑΙ 2000 Μ’ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΜΠΗΚΑΝΕ ΑΛΛΑ ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΑΝ.
    ΓΕΝΙΚΑ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ (ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ «ΦΥΤΕΥΤΟΥΣ») ΜΕΧΡΙ ΤΟ 1995- ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ-ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΜΠΗΚΑΝ ΑΛΛΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ.
    ΠΟΙΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΑΠΑΓΟΡΕΨΕΤΕ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ;ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΤΕ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΛΜΗΣΑΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΛΠΙΔΕΣ;
    ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΟΥΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΥΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ!!!!!!

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 15:37 | giannis athanasiadis

    Το δικο μου σχολιο ειναι οτι το μεγαλυτερο ποσοστο ΠΡΕΠΕΙ να το εχουν αυτοι οι οποιοι εχουν προϋπηρεσία ως ωρομισθιοι και αναπληρωτες. Ειναι δυνατον ο αλλος να ειναι καλος για τρια χρονια ως αναπληρωτης και μετα να μην κανει για την εκπαιδευση ; Το ιδιο ειναι για οποιαδηποτε δουλεια οπου απαιτουνται εξειδικευμενοι και με ειδικες παιδαγωγικες και ψυχολογικες αρετες ανθρωποι. Πρωτα πρεπει να δοκιμαστει (αυτο γινεται ως αναπληρωτης) και εφοσον και ο ιδιος θελει και θεωρει οτι μπορει να ανταπεξελθει στην εργασια να μεινει ως μονιμος καθηγητης.

    Ευχαριστω και συγχαιρω για την πρωτοβουλια της δημοσιας διαβουλευσης.
    Ελπιζω να ληφθουν υποψη τα σχολια μας…

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 15:51 | ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗ ΕΛΠΙΔΑ

    λάθος η κατάργηση της προσαύξησης μοριοδότησης λόγω εμπειρίας , να εξαιρεθούν οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου σύμφωνα με το άρθρο 21
    είναι συμβάσεις που έγιναν με τις διαδικασίες του ασεπ και χρειάζονται πάρα πολλά χρόνια για να καταφέρει κάποιος να αποκτήσει την εμπειρία 5 ετών με αυτό τον τρόπο

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 15:52 | Μαρίνα

    ΟΧΙ στην προσαύξηση της μοριοδότηση των stagier, γιατί μπήκαν με βίσμα για να μονιμοποιηθούν με πλάγιους τρόπους.

    ΟΧΙ στην προσαύξηση των μονίμων υπαλλήλων, γιατί οι ίδιοι και οι ίδιοι μπαίνουν σε όλες τις θέσεις ενώ είμαστε χιλιάδες άνεργοι.

    ΝΑΙ στην προσαύξηση συμβασιούχων ορισμένου χρόνου μέσω ΑΣΕΠ που επί χρόνια εργάζονται με νόμιμο τρόπο, προκειμένου να αποκτήσουν κι αυτοί δικαίωμα στη ζωή.

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 14:55 | Γιώργος

    Στο πλαίσιο με την σχετική νομοθεσία οι νόμοι είναι στην αρχική τους μορφή και όχι με τις τροποποίήσεις που έχουν γίνει , με αποτέλεσμα να δημιουργείται σύγχυση.

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 14:58 | ΚΩΝ/ΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΑΝΤΖΟΣ

    ΜΕΤΑΝΙΩΣΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΗΦΘΗΚΑ ΕΓΚΑΙΡΩΣ, ΟΤΙ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ!