Άρθρο 12 Έναρξη ισχύος

Η ισχύς του παρόντος αρχίζει από τη δημοσίευσή του στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως, εκτός αν ορίζεται διαφορετικά στις επιμέρους διατάξεις του.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 11:12 | ΑΝΩΝΥΜΟ

    ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΕΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΘΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ?ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ,ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ,ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΕ (ΒΙΣΜΑ)ΚΑΠΟΙΟ ΠΑΙΔΙ ΝΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΑΤΟΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΑ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ?ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΣΟΥΝ.ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ?ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΥΜΕ ΠΟΤΕ??ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΤΥΧΙΟ Δ.Ε ΚΑΙ Υ/Η ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ?

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 10:05 | ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

    Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

    Συγχαρητήρια για την πραγματικά σπουδαία πρωτοβουλία σας για ίση μεταχείρηση των Ελλήνων πολιτών στο σύστημα προσλήψεων του Δημοσίου. Θα ήθελα να επισημάνω όπως και πολλοί άλλοι πολίτες το δίκαιο αίτημα να απλουστευτούν και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες πρόσληψης μόνιμου προσωπικού μέσω του ΑΣΕΠ. Αυτή τη στιγμή από την έκδοση των προκηρύξεων μέχρι και την πλήρωση της θέσης υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη καθυστέρηση με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να βρούμε εύκολα δουλεία. Επίσης, να εκδίδονται προκηρύξεις του ΑΣΕΠ αρκετές κάθε χρόνο για να μπορούμε να υποβάλουμε αιτήσεις και να έχουμε περισσότερες ελπίδες για να καταλάβουμε κάποια θέση εργασίας στο Δημόσιο.

    Σας ευχαριστώ πολύ,

    Αικατερίνη Γιαννοπούλου

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 10:06 | Γιαννέλος Αλέξανδρος

    θεωρώ θετική την κατάργηση της συνέντευξης καθώς γνωρίζουμε όλοι τη χρησιμότητά της.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 10:35 | Βελίκος Κων/νος

    Αρχικά θα ήθελα να επισημάνω τη σπουδαιότητα της προσπάθειας και την προσεκτική διαχείρηση του θέματος. Πιστεύω οτι βρίσκεται σε σωστή κατεύθυνση και με μικρές διορθώσεις θα καλύπτει το θέμα απόλυτα. Θα ήθελα όμως να επισημάνω οτι η τόσο μεγάλη εμπλοκή του ΑΣΕΠ θα πρέπει να υποστηριχθεί ιδιαίτερα, κάτι που δεν αναφέρεται στο προσχέδιο αυτό. Γνωρίζουμε τις τρρομερές καθυστερήσεις της διαδικασίας μέχρι τώρα που μάλιστα οτι αυτές έγιναν άρμα για την υποβάθμιση του ρόλου του ΑΣΕΠ. Νομίζω λοιπόν οτι ταυτόχρονα με το Νόμο αυτό πρέπει να γίνει αναδιάρθρωση και υποστήριξη του ΑΣΕΠ με κάλυψη των θέσεων εργασίας που χρειάζεται αλλά και οργανωτικό επανασχεδιασμό. Πιστεύω οτι θα βοηθήσει πολύ μια οργανωτική δομή χωρισμένη σε τομείς εφαρμογής (Υγεία-Παιδεία-Ενέργεια-Επικοινωνίες κλπ) όπου κάθε τομέας θα είναι αυτοδύναμα οργανωμένος και θα γίνονται έτσι παράλληλες διαδικασίες για πολλές προκυρήσξεις και θα υπάρχει άνεση χρόνου και προσωπικού να τις διεκπαιρεώσει. Ακόμη θα πρέπει να δοθεί προσοχή και στην Περιφερειακή λειτπουργία του ΑΣΕΠ με ενδυνάμωση του ρόλου των υπηρεσιών του στην περιφέρεια (ολοκλήρωση διαδικασιών για περιφερειακά θέματα χωρίς παρέμβαση της κεντρικής του Διοίκησης. Η οργάνωση, ευελιξία, δυναμική και η προώθηση της αποκέντρωσης στον ΑΣΕΠ αποτελούν απαραίτητα δεδομένα για να μπορέσει ναυποστηριχθεί και να αποδώσει ο Νόμος αυτός. Και πρέπει να αποδώσει γιατί οι πολίτες περιμένουμε πάρα πολλά στους τομείς της αξιοκρατικής και διαφανούς διακυβέρνησης και ζωής του τόπου μας.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 09:10 | MΠΑΟΥΖΕΡ Αντωνης

    ΘΕΜΑ…Προσληψεις Γραμματεων (85 …λεει ο αριθμος)

    Μια Απλή ερωτηση…
    Απο τα μαέχρι σημερα «αποτελέσματα» διαπιστωνουμε οτι στις θεσεις αυτες μπήκανε αυτοι που μπήκανε.
    ΓΙΑΤΙ τόσος Ντόρος?? Υπήρχε λόγος?

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 01:18 | Ελευθερία

    Το νομοσχέδιο κινείται στη σωστή κατεύθυνση αλλά μπορεί να βελτιωθεί και πολύ περισσότερο. Όχι μόνο πρέπει να ισχύσει άμεσα αλλά όλα αυτά έπρεπε να είχαν γίνει χρόνια πριν. Κι ας ξεκινήσουμε διάλογο για την παιδεία και το πώς μπαίνουν στα Πανεπιστημια, πόσοι βγαίνουν και πότε βγαίνουν…

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 01:15 | Μαρία Κοτρώνη

    Τελικά καταλαβα πως εμεις που δεν ειμαστε πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, δεν εχουμε μαστερ και μεταπτυχιακά, δεν ειχαμε την τύχη να εχουμε μπαμπα που θα μας γράψει σε ακριβό ξενο κολεγιο να αποκτήσουμε μάστερ απο το νήπιο, δεν έχουμε προσόντα….
    Θα επρεπε λοιπόν να σπουδάζουμε μεχρι τα 30, να εχουμε φυσικά ενα χορηγό και μια κάρτα ανεργίας να την ανανεώνουμε κάθε μήνα ετσι ώστε να διοριστούμε στο δημίσιο και να βρεθούμε κάτω απο τις εντολές της προϊσταμένης απόφοιτης λυκείου που διορίστηκε όμως σε καλές εποχές για οποιον είχε μέσον.
    Εχω ήδη αρχίσει να απογοητεύομαι γιατί αυτά για τα οποία εκανα επι ΠΑΣΟΚ και επι ΝΔ, με κόπο και πολλές ενστάσεις πάνε χαμένα γιατί πασχίζεται για ένα κράτος δικαίου υποτίθεται αλλά μηδενίζεται σίγά σιγά κάποιους σε όφελος άλλων.
    Το μόνο που βρίσκω θετικό στις προτάσεις σας είναι η κατάργηση της συνέντευξης, μιας και ξέραμε όλοι σε τι χρησίμευε.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 00:06 | Κωστας Χρυσος

    Θα ηθελα να κανω δυο παρατηρησεις
    1)Στον τελευταιο διαγωνισμο του Υπ. Οικον.κατηγοριας ΤΕ (προκηρ.1Γ/2009),θεωρηθηκε επιτυχων τριτεκνος με 16,66 μορια ενω υποψηφιοι με 71 μορια μεινανε εκτος νυμφωνος.Θα πρεπει να επανεξεταστει στο συνολο της η πριμοδοτηση των ειδικων κατηγοριων ωστε να αποτρεπονται παρομοια συμβαντα .
    2)Η πριμοδοτηση της εντοπιοτητας εαν δεν καταργηθει, πρεπει να ισχυει και σε ατομα που με υπευθυνη δηλωση δεχονται να υπηρετησουν το προβλεπομενο χρονικο διαστημα στους τοπους που πριμοδοτειται η εντοπιοτητα

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 00:05 | Παναγιώτα Γιώτη-Δακτυλά

    Πολλές και καλές οι περισσότερες προτάσεις, όπως και τα σχόλια των συμμετεχόντων.
    Όμως θα ήθελα να κάνω 1-2 επισημάνσεις, για κάποιους που διαμαρτύρονται:
    1) Οι πολύτεκνοι θεωρούνται ότι χρήζουν κάποιας επιπλέον «ενίσχυσης», επειδή μία πολύτεκνη οικογένεια συχνά δεν μπορεί να μορφώσει ή και να σπουδάσει όλα τα παιδιά της (οικονομικές δυσκολίες έχουν πλέον όλοι, αλλά όσο περισσότερα είναι τα παιδιά τόσο μεγαλύτερες είναι οι δυσκολίες). Σωστή η μεγαλύτερη μοριοδότηση, αλλά όχι με μεγάλη διαφορά μορίων από τους υπόλοιπους διαγωνιζόμενους. Και θα ήταν καλύτερα να έλειπαν σχόλια-κακίες για τους πολύτεκνους, γιατί ο καθένας έχει τη δική του άποψη για τη ζωή και κανείς δεν γνωρίζει τι τους έκανε ν’ αποφασίσουν την απόκτηση πολλών παιδιών.
    2) Θέμα «εντοπιότητα»: Έως τώρα είχα την εντύπωση πως «εντοπιότητα» σημαίνει να κατοικείς μόνιμα στη συγκεκριμένη περιοχή, την οποία αφορά ο διαγωνισμός κι όχι να έχεις γεννηθεί εκεί και να ζεις αλλού. Έκανα λάθος , δηλαδή, που αυτό νόμιζα ή διαμαρτύρονται άδικα κάποιοι; Δηλαδή, εάν κάποιος γεννήθηκε στην Κρήτη (π.χ.) και κατοικεί στη Θεσσαλονίκη θα ενδιαφερθεί να εργαστεί στην Κρήτη και να πηγαινοέρχεται καθημερινά; Άκυρο δεν είναι;

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 22:34 | Γεώργιος Πουγκάς

    Πρόταση για ένα λειτουργικό θέμα

    Τα υποβαλλόμενα βιογραφικά στοιχεία κάθε υποψηφίου να παραμένουν στην βάση δεδομένων (φυσικό και ηλεκτρονικό αρχείο) του ΑΣΕΠ. Όταν προκηρύσσεται ένας διαγωνισμός και ένας υποψήφιος έχει ήδη υποβάλλει τα στοιχεία του, απλά να εκδηλώνει το ενδιαφέρον του επίσημα, χωρίς να υποχρεούται σε επανυποβολή των στοιχείων του. Επίσης, οι υποψήφιοι να αποστέλλουν ανανεωμένα στοιχεία και το ΑΣΕΠ να ενημερώνει το αρχείο του και φυσικά τα μόρια κλπ.

    Δηλαδή, να δημιουργηθεί ένα σύστημα (βάση δεδομένων) πάντα ενημερωμένο με τους υποψηφίους που ενδιαφέρονται να εργασθούν στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα και με λειτουργίες, όπως: υποβολή και μεταβολή βιογραφικών στοιχείων, εκδήλωση ενδιαφέροντος για προκυρυσσόμενες θέσεις, κλπ

    Τα οφέλη κόστους και χρόνου νομίζω είναι προφανή, εάν αναλογισθούμε τις χιλιάδες αιτήσεις κάθε διαγωνισμού.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 22:04 | kapetanoy paraskeyi

    Kαλησπερα.πεντε ετη εργασιας στον ιδιωτικο τομεα μοριοδοτουνται και παλι;τα υπολοιπα πανε χαμενα;Η γνωμη μου ειναι ανεξαρτητως μοριοδοτησης πτυχιων οτι αναλογως πρεπει να μοριοδοτειται και η εμπειρια οχι σε σχεση εργασιας ιδιωτικου-δημοσιου,αλλα γνωσης αντικειμενου που απασχοληθηκε.Ετσι ωστε να ισχυει-το καταλληλο ατομο στην καταλληλη θεση-και οχι να χρειαζεται επιπλεον εκπαιδευση η αλλαγη θεσης.Εργαζομαι απο το 92 εχοντας ενσυμα απο αρχες 93 με αποτελεσμα να υπαγομαι στους νεους ασφαλιζομενους.Το τελευταιο ετος εργαζομαι με καθεστως ιδιωτικου δικαιου στο δημοσιο και συναντω απαραδεκτες καταστασεις,ατομα που δεν γνωριζουν την δουλεια τους αλλα λογω προυπηρεσιας στο δημοσιο βρεθηκαν πρωτοι στις λιστες καταταξης..Οταν λοιπον η εμπειρια,οιγνωσεις,που αποκτηθηκαν απο την εργασια δεν αξιολογουνται οι συνθηκες συντηρουνται και ειμαστε αναγκασμενοι να ξεχασουμε και τις γνωσεις που αποκτησαμε ξαμαγυρνωντας στην αρχη.ευχαριστω

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 22:38 | ΕΛΕΝΑ

    MAS EXETE TRELANEI…XRONIA OLOKLHRA METROYSAN TA 2 MASTER…TORA TA KOVETAI? OI ARISTOI EXOUN 1 MASTER? H MHPOS OI ARESTOI?

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 22:09 | ΕΛΕΝΑ

    EINAI ADIKO K KALYTERA NA MHN ISYSEI…GIATI KATARGHTAI TA MORIA TON MASTER??? AISXOS…POIA EINAI H AKSIOKRATIA TOTE? GIATI NA MIN METRAEI ENA 2O MASTER? ROTHSATE TON KOSMO ME POSO KOPO K THISIES KANOYN ENA MASTER?

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 21:08 | Τάκης Α.

    Σε σημερινή ειδησεογραφία αναγράφεται με μαύρα γράμματα το ασφαλιστικό και το ζοφερό μέλλον που έχει!
    Αλλά τι να περιμένει κανείς στην χώρα της υπογεννητικότητας,στην χώρα που κάθε γυναίκα κάνει 0,9 παιδιά ;..
    Ποιός νομίζεται θα κληθεί να πληρώσει με τα ένσημά του την σύνταξη των τωρινών και των μελλοντικών γενιών;;Οι μετανάστες που αν/οτι πληρώνουν, πληρώνουν ελάχιστα;;;
    Τα προνόμια που φαίνεται να έχουν οι Πολύτεκνοι (τα παιδιά των οποίων και σπουδές εχουν κάνει και διδακτορικά παίρνουν κ.λ.π.) μας επεσαν βαριά σε αυτόν τον τόπο;;;
    Αντί να λιθοβολούμε τους Πολύτεκνους λες και έκαναν αδίκημα που μεγαλώνουν παιδιά,να κοιτάξουμε να τους υποστηρίξουμε όπως κάνουν σε άλλες χώρες,που το επίδομα -ψιχουλα που δίνουν στους 4τεκνους ή 5τεκνους εδώ (επίδομα που θα έπρεπε να ντρέπονται αυτοί που το δίνουν περισσότερο απο αυτούς που το παίρνουν) σε άλλες χώρες (οπως και στην Κύπρο) το δίνουν απο το πρώτο παιδί και φυσικά ανεβαίνει κλιμακωτά.
    Τα προνόμια που θέλουν να καταργήσουν τουλάχιστον δεν κοστίζουν στον προϋπολογισμό!!!
    Ευχαριστώ που με διαβάσατε.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 20:31 | ΠΑΠΠΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

    ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ.ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΕΛΑΧΙΣΤΟΤΑΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ (ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΑΝΤΩΣ ΜΟΝΟΨΗΦΙΟ) ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΑ ΣΧΕΔΟΝ ΤΟ ΕΝΑ ΤΡΙΤΟ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ? ΔΗΛΑΔΗ Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ 1 Ή 2 ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΕΣ? ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΚΑΤΑΡΓΗΣΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΚΑΙ ΔΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΠΛΑ ΜΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 20:22 | ΠΑΠΠΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

    ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ.ΩΣΤΟΣΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟΛΥΤΑ ΔΙΚΑΙΟ, ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ Ή ΕΣΤΩ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗΣ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΩΣ ΜΟΝΙΜΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ, ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΞΑΝΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΑΣΕΠ.(Ν. 2839/2000).ΜΙΑ ΑΔΙΚΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΠΟΥ ΤΙΜΩΡΕΙ ΓΙΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΩΣΥΝΗ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΤΟΥΝ ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΣΕΠ, ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΟΥΝ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΕΦΟΣΟΝ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ, ΟΧΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΡΟΥΣΦΕΤΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΤΑΤΑΞΗ (Η ΟΠΟΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΟΛΙΣ ΣΤΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΟΡΙΣΜΟ), ΑΛΛΑ ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ ΞΑΝΑ ΕΠΙ ΙΣΟΙΣ ΟΡΟΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ.ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΟΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΜΑΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ ΜΑΣ, ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΤΑΙ Η ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΗ ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΖΕΤΑΙ Η ΤΑΧΥΤΕΡΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΩΝ ΠΙΟ ΚΡΙΣΙΜΩΝ ΚΑΙ ΝΕΥΡΑΛΓΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΗΔΗ ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΤΟΥ ΑΣΕΠ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΗΔΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ (ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ, ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΕ). ΙΔΙΩΣ ΤΩΡΑ, ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΑΣΕΠ «ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ», ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Η ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ Η ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ,ΕΝΩ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ (ΚΑΚΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ) ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΝ ΟΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΠΟΨΗ ΘΕΣΕΙΣ (ΜΙΛΑΩ ΕΚ ΠΕΙΡΑΣ) ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΥΛΑΓΟΝΤΑΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΟΣ ΕΙΔΟΥΣ «ΗΜΕΤΕΡΟΥΣ» ΚΑΙ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΝ ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΡΟΥΣΦΕΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΝΑ ΣΤΕΡΟΥΜΕΘΑ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΝΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ, ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΚΑΛΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΕ ΣΤΕΝΟΧΩΡΕΙ ΠΟΛΥ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ, ΔΙΟΤΙ ΕΝΩ ΕΧΩ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΚΑΙ ΕΧΩ ΠΕΤΥΧΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ 3 ΠΑΝΕΛΛΗΝΟΥΣ ΓΡΑΠΤΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΑΣΕΠ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 15 ΧΡΟΝΙΑ (1995,1998,2004) ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΕ ΜΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ, ΔΕΝ ΜΕ ΓΕΜΙΖΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΩ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΟΥ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΜΠΟΡΩ.ΑΚΟΜΑ ΑΚΟΜΑ, ΙΣΩΣ ΝΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΠΟΙΕΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΙΣΩΣ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΤΩΝ ΛΟΙΠΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠ/ΛΩΝ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΙΚΕΤΕΣ. ΩΣΤΟΣΟ, ΔΕΝ ΖΗΤΩ ΤΙΠΟΤΑ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΝΑ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΣΕ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ, ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑΣ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΟΥΣΕ (ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ, ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΙΑΛΟΓΟΣ) ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΞΙΟΠΟΙΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝ (ΚΑΙ ΜΙΛΑΩ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΑ) ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΕΙ ΝΑ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΡΕΑΤΟΜΗΧΑΝΗ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΔΗΜ. ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 19:25 | ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΝΑΓ

    Δεν γνωρίζω και φυσικά δεν πιστεύω να λάβει κάποιος υπόψη του όλα τα σχόλια και τις παρατηρήσεις των πολιτών. Εκείνο που έχω να πω, να ρωτήσω και να επισημάνω είναι: τι γίνεται με τουw ειδικούς συνεργάτες των δημάρχων οι οποίοι δεν ξαναεκλέχτηκαν με αποτέλεσμα πολλοί κυρίως δημοσιογράφοι (όχι μεγαλοδημοσιογράφοι) να μείνουν άνεργοι και μάλιστα για πολλά χρόνια. Πως είναι δυνατόν οι ειδικοί συνεργάτες αντιπροέδρων της βουλής να μονιμοποιούνται λίγο πριν τις εκλογές και οι υπόλοιποι ειδικοί συνεργάτες να είναι στην ανεργία εδώ και οκτώ χρόνια; Τι θα γίνει αν έχουν και κάποια ηλικία για να συμπληρώσουν ένσημα; Ζητώ μια απάντηση, γιατί ο θυμός μου είναι μεγάλος αφού εργάστηκα και ως επαγγελματικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ χρόνια και μάλιστα χωρίς ασφάλεια. Χρόνια χαμένα…Ευχαριστώ
    Ανώνυμη Δ.Α.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 19:20 | Γεωργιόπουλος Θανάσης

    Βγαίνει μια νέα προκήρυξη από τον ΑΣΕΠ!

    Γιατί πρέπει κάθε φορά να μαζεύεις να δικαιολογητικά;

    Ο ΑΣΕΠ δεν θα έπρεπε έχει μια συνέχεια ως υπηρεσία; Στο site του μπορείς να ταυτοποιηθείς ως χρήστης και να υποβάλεις και αιτήσεις online (π.χ. 1T/2007).
    Γιατί να μην επεξεργαστεί μια φορά όλα τα δικαιολογητικά των υποψηφίων και να τα πιστοποιήσει ώστε να μην χρειάζεται να στέλνεις ξανά και ξανά τα ίδια χαρτιά παρά μόνο όσα αλλάζουν (π.χ. Βεβαίωση ΙΚΑ).

    Με τον τρόπο αυτό και λιγότερο φόρτο εργασίας θα έχει σε κάθε διαγωνισμό και γρηγορότερα θα μπορεί να εκδίδει αποτελέσματα.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 17:44 | ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΑΝΔΡΕΑΔΑΚΗΣ

    ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΘΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΕΞΙ ΜΗΝΩΝ.ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΣΩΣΤΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ-ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ(ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ),ΟΜΩΣ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ.ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ,ΕΝΑ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ 6 ΜΗΝΩΝ.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 17:48 | ΓΙΩΡΓΟΣ

    ΕΝΑΡΞΗ ΙΣΧΥΟΣ ΤΟ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟΝ.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 17:55 | ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

    ΣΩΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ,ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΘΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 17:48 | Λέντζος Αθανασιος

    Στους γραπτούς διαγωνισμούς να μην λαμβάνονται υπόψιν τα πτυχία κλπ (μόνο για να να σου την δυνατότητα να λάβεις μέρος) οπότε έτσι θα προσλαμβάνονται μόνο όσοι πετύχουν την υψηλότερη βαθμολογία και έτσι θα αρθουν οι διάφορες αδικίες (ποσόστοση,πτυχία που δεν έχουν τον ίδιο βαθμό δυσκολίας να αποκτηθούν σε σχέση με άλλα, οικονομικά ποιο άνετοι που πήραν περισσότερα πτυχία σε σχεση με άλλους που δεν είχαν αυτη την δυνατότητα κλπ)

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 17:55 | ΓΙΩΡΓΟΣ

    Θα ήθελα να ρωτήσω τον υπουργό αν θα αυξηθούν τα μόρια τον υπέρ πολύτεκνων δηλαδή είναι άδικο να περνούν τα ίδια μόρια με τους πολύτεκνους με τα 4 τεκνά (που έχουν αδίκως την ιδιότητα των πολύτεκνων )τα 300 μόρια να παίρνουν και οικογένειες που έχουν 10 τεκνά-υπερ πολύτεκνοι , θα έχουν την ευκαιρία να μπαίνουν οι υπέρ πολύτεκνοι επιτέλους στο δημόσιο οι θα μπαίνουν απλά πολύτεκνοι τον τεσσάρων τέκνον οι οποίες είναι και οι πλειοψηφία σε αυτοί την κοινωνία γιατί οι κοινωνία χρειάζεται και τους υπέρ πολύτεκνους και τα άτομα με αναπηρία θα έχουν την ευκαιρία να μπαίνουν και αυτοί στο δημόσιο

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 15:33 | Δημήτρης Κ.

    Προφανώς, αφού έγινε ανάκληση των προκυρήξεων απο 5/10/2009, ο νέος νόμος θα πρέπει να εφαρμοστεί σε όλες τις προκυρήξεις που ήταν ενεργές εκείνη την ημέρα.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 15:37 | Θάνος Παππάς

    Με τρίτεκνους και πολύτεκνους τι γίνεται? Διότι είχε ακουστεί κάτι για κατάργηση των κατηγοριών αυτών και για νέα μοριοδότηση των υποψηφίων αυτών

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 15:48 | γεωργιαδης δημητρης

    ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΟΥΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΜΟΡΙΑ. ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΟΡΙΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΠΩΣΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΥ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 24ΜΗΝΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΩ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΜΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΩ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΦΟΡΕΑ ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ 24ΜΗΝΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΩ ΑΟΡΙΣΤΙΑ.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 15:31 | EKEK

    Θεωρώ ότι είναι σημαντικό να διασφαλίσουμε τη διαφάνεια στις νέες προσλήψεις.

    τι θα γίνει όμως με τις χιλιάδες προσωπικό στο δημόσιο, που δεν αξιολογείται, δεν παρουσιάζεται καν στις υπηρεσίες όπου είναι διορισμένο, και συνεπώς καταγράφονται ‘ελλείψεις’ στο προσωπικό και ξεκινάμε πάλι νέες προσλήψεις.

    Πρέπει από κάπου να ξεκινήσουμε την εκκαθάριση, αλλά μην αργήσετε παρακαλώ στο πιο σημαντικό σκέλος της λειτουργείας του δημοσίου.

    το δημόσιο ΠΡΕΠΕΙ να περάσει από ISO. Είναι επείγουσα ανάγκη!!!!

    ευχαριστώ.

  • Σχετικά με όσα έχουν γραφτεί για τις ειδικές ομάδες (π.χ. πολύτεκνοι, ανάπηροι κλπ.), πρέπει να έχετε υπόψη σας τα εξής:

    Σύμφωνα με το άρθρο 21 παρ.2 του Συντάγματος «Πολύτεκνες οικογένειες, ανάπηροι πολέμου και ειρηνικής περιόδου, θύματα πολέμου, χήρες και ορφανά εκείνων που έπεσαν στον πόλεμο, καθώς και όσοι πάσχουν από ανίατη σωματική ή πνευματική νόσο έχουν δικαίωμα ειδικής φροντίδας από το Κράτος». Αυτό με λίγα λόγια σημαίνει ότι ο νομοθέτης έχει την ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να θεσπίζει ειδικά μέτρα για να βοηθά αυτά τα άτομα. Εάν προβεί σε κατάργηση των διατάξεων που προστατεύουν αυτές τις ομάδες, θα πρέπει να παραθέσει ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία που να δικαιολογεί τη μεταβολή αυτή, διαφορετικά η κατάργηση θα είναι αντισυνταγματική και θα ακυρωθεί δικαστικά.

    Η ύπαρξη ξεχωριστών πινάκων κατάταξης για τις ειδικές ομάδες που χρήζουν προστασίας είναι ένα από τα ελάχιστα μέτρα που «ενισχύουν» τα άτομα αυτά και προωθούν την κοινωνική ισότητα. Γιατί θεωρείτε π.χ. ότι το παιδί μιας επταμελούς οικογένειας έχει τις ίδιες ευκαιρίες για μόρφωση με το μοναχοπαίδι μιας άλλης οικογένειας; Το παιδί που δεν μπορεί να πάει σε φροντιστήριο, να μάθει ξένες γλώσσες εκτός σχολείου ή να παρακολουθήσει μαθήματα σε ωδεία κλπ επειδή έχει άλλα 5 αδέλφια, θεωρείτε ότι είναι στην ίδια μοίρα με τα υπόλοιπα παιδιά;

    Άλλωστε οι θέσεις των τριτέκνων, πολυτέκνων, αναπήρων κλπ. καλύπτονται από τους υπόλοιπους υποψηφίους, εάν δεν υπάρχουν υποψήφιοι των ειδικών κατηγοριών που να πληρούν τις προϋποθέσεις. Άρα, εάν αυτές οι ομάδες αντιπροσωπεύουν ελάχιστο τμήμα του πληθυσμού, τότε προφανώς οι θέσεις που περισσεύουν καλύπτονται από τον γενικό πίνακα κατάταξης και δεν τίθεται θέμα εύνοιας. Άλλωστε γνωρίζω πάρα πολλές περιπτώσεις όπου η βαθμολογία του τελευταίου επιτυχόντα των ειδικών κατηγοριών κατέληξε να είναι υψηλότερη από την αντίστοιχη της γενικής κατηγορίας. Άρα, το πλεονέκτημα μετατρέπεται πολλές φορές σε μειονέκτημα.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 14:20 | Δρ Γ.Γιαννιτσιώτης

    ΑΥΣΤΗΡΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ προς παρατρεχάμενους της εξουσίας:
    Εαν διαπιστώσω λογοκρισία των τεκμηριωμένων σχολίων που έχω υποβάλει στην δημόσια διαβούλευση δια της ιστοσελίδος αυτής, θα κοινοποιήσω τα σχόλια αυτά και μέσω διαδικτύου με την σχετική καταγγελία της διαδικασίας ως λογοκρινόμενης!

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 13:02 | ΠΑΥΛΟΣ ΟΙΚ

    1)ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΠΟΥ ΔΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΜΟΡΙΩΝ
    2)ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΠΟΤΕ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΑΡΞΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 10 ΑΠΥ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    3)ΛΑΒΕΤΕ ΜΕΡΙΜΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΑΘΜΟΥ ΠΤΥΧΙΟΥ!ΘΑ ΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΛΕΓΙΟΠΑΙΔΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΜΕ 10 ΕΠΕΙΔΗ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ!!
    ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΤΕ ΚΛΙΜΑΚΩΤΑ ΤΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ ΠΤΥΧΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ. πχ. 10 μόρια για βαθμό 7-7.5, 15 μόρια για βαθμό 7.5-8 κλπ..

  • Το ιδιο το ΑΣΕΠ στην απολογιστικη του εκθεση για το 2008 σημειωνει αρκετες καιριες δυσλειτουργιες και προτασεις για βελτιωση. Πολλες απο τις δυσλειτουργιες αυτες που ειναι πηγη και αιτια μεγαλων καθυστερησεων στη ληψη αποφασεων εχουν τη ριζα τους σε γραφειοκρατικου τυπου θεματα που καθε αλλο παρα συναδουν με το στρατηγικο ρολο που θα φανταζοταν κανεις για το οργανο αυτο.
    π.χ. αιτιες μεγαλων καθυστερησεων (κατα το ιδιο το ΑΣΕΠ) ειναι
    1. οι ιδιες οι νομοθετικες μεταβολες δημιουργουν ενα τεραστιο ογκο δουλειας στο ΑΣΕΠ ιδιως οταν αυτες εχουν αναδρομικη ισχυ

    2. αποτυχοντες υποψηφιοι σε μεγαλους αριθμους που καταθετουν διοικητικες προσφυγες οι οποιες και αυτες οφειλουν να αξιολογηθουν απο το οργανο

    3. ο αριθμος των υποψηφιων που συμμετεχουν εχει αυξηθει δραματικα- το ΑΣΕΠ εκτιμα οτι καθε χρονο προκηρυσσονται (απο το ΑΣΕΠ και αλλους φορεις) περι τους 10000 διαγωνισμους τακτικου προσωπικου στους οποιους συμμετεχουν πανω απο 600000 υποψηφιους – δηλαδη ως ταξη μεγεθους και πολυπλοκοτητας οι πανελλαδικες εξετασεις εισαγωγης στα ΑΕΙ ειναι παιχνιδακι συκγρινομενες με το εργο του ΑΣΕΠ

    4. το ΑΣΕΠ εκτος των αλλων εκτελει ρολο γραφειου παροχης πληροφοριων και γνωμοδοτησεων για ερωτηματα που τιθενται απο πολιτες
    5. Σε αλλες περιπτωσεις το ΑΣΕΠ εκτελει το ιδιο διαγωνισμους, και σε αλλες εχει μονο την ευθυνη για τον ελεγχο των διακιολογητικων και των αποφασεων διαγωνισμων που εχουν εκτελεστει απο τους φορεις

    5α. Το ιδιο το ΑΣΕΠ σημειωνει πως τα αποτελεσματα που αποστελλονται προς ελεγχο στο ΑΣΕΠ απο τους φορεις, αναφορικα με τη συνταξη πινακων επιλογης τακτικου προσωπικου, ειναι στην πλειονοτητα τους λανθασμενα

    6. Το ΑΣΕΠ αναλωνει σημαντικη τμημα το χρονου του στις διαδικασιες αναπληρωσης διοριστεων- ατομων δηλαδη που πετυχαν σε διαγνισμους και δεν αποδεχονται το διορισμο. Ειναι εξωφρενικο το επιπλεον διαδικαστικο εργο καθως το ιδιο το ΑΣΕΠ αναφερει πως 1 στις 4 θεσεις επιτυχοντων χειαζεται αναπληρωση

    7. Το ιδιο το ΑΣΕΠ προτεινει οποιαδηποτε νομοθετικη αλλαγη να εχεις 2 παραμετρους : την απλουστευση του νομοθετικου παλισιου και – το κυριοτερο- την υπαγωγη και συγκεντρωση ολων των σχετικων νομοθετηματων σε ΕΝΑ (1) ΜΟΝΟ νομοθετημα- ειναι χαρακτηριστικο οτι τα σχετικα νομοθετηματα σημερεα ειναι 11- βλ. παρακατω
    1 N.1256/82
    2 N.1892/90
    3 N.1911/90
    4 N.2190/94
    5 N.2266/94
    6 N.2452/96
    7 N.2527/97
    8 N.3320/05
    9 N.3439/05
    10 N.3613/07
    11 N.3624/07

    κι ενα το προς συζητηση 12

    Χρειαζεται συνεπως ενα ακομα που να συγκεντρωνει ολα τα υπολοιπα σε εννιαιο κειμενο.

    Μερικα κατα τη γνωμη μου θεματα ουσιας σχετιζονται με τον ιδιο τον οργανισμο του ΑΣΕΠ, το οργανογραμμα του, τη δυναμη του σε προσωπικο, και τη γεωγραφικh του καλυψη/ εμβελεια.

    Δεν ειναι δυνατον κατα τη γνωμη μου το νεο νομοθετημα να λειτουργησει ομαλα και απροσκοπτα διχως να αλλαξει/και διευρυνθει το ιδιο το ΑΣΕΠ

    Το ΑΣΕΠ σημερα αποτελείται από 24 μέλη (Πρόεδρος, 2 Αντιπρόεδροι, 21 Σύμβουλοι).Τα μέλη του είναι πρόσωπα εγνωσμένου κύρους και επαγγελματικής επάρκειας και ιδίως πρόσωπα που έχουν διατελέσει ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί, ανώτεροι ή ανώτατοι κρατικοί λειτουργοί ή υπάλληλοι, καθηγητές ή αναπληρωτές καθηγητές ΑΕΙ ή ανώτατα στελέχη δημοσίων Οργανισμών και Επιχειρήσεων ή άλλων νομικών προσώπων του δημόσιου τομέα.

    Εδω κατα τη γνωμη μου χρειαζεται διευρυνση ωστε το ΑΣΕΠ να μη διοικειται μονο απο νομικους με εμπειρια δημοσιου μονο, αλλα και απο αλλες ειδικοτητες με εμπειρια και εκτος δημοσιου.

    Το ΑΣΕΠ έχει ως αποκλειστικές αρμοδιότητες:

    1. Την επιλογή του μόνιμου προσωπικού του Δημόσιου Τομέα.
    2. Τον έλεγχο φορέων του Δημόσιου Τομέα κατά την επιλογή μόνιμου και εποχιακού προσωπικού.
    3. Τη διεξαγωγή γραπτού διαγωνισμού για τους εκπαιδευτικούς.
    4. Τον καταλογισμό στους υπευθύνους του συνόλου των αποδοχών του παρανόμως απασχοληθέντος προσωπικού.
    5. Την επισήμανση στη Βουλή και στον Πρωθυπουργό των παραβιάσεων των περιορισμών του άρθρου 103 παρ. 2-3 του Συντάγματος για την πρόσληψη συμβασιούχων.
    6. Την κλήση των εκπροσώπων των υπηρεσιών και νομικών προσώπων για παροχή οδηγιών ώστε να τηρούνται ενιαίες αρχές σε θέματα αρμοδιότητας του ΑΣΕΠ.
    7. Τον έλεγχο της κατάταξης σε οργανικές θέσεις υπαλλήλων του δημόσιου και Ν.Π.Δ.Δ. που υπηρέτησαν με σύμβαση εργασίας, εμφανούς ή μη, ορισμένου χρόνου.
    8. Τον έλεγχο της κατάταξης σε προσωρινές προσωποπαγείς θέσεις υπαλλήλων πρωτοβαθμίων ΟΤΑ που υπηρέτησαν με σύμβαση εργασίας, εμφανούς ή μη, ορισμένου χρόνου.

    Ολα αυτα σημερα γινονται με περιπου 250-280 υπαλληλους + τους 24 επικεφαλης

    Δηλαδη η αναλογια δημοσιων υπαλληλων προς στελεχη ΑΣΕΠ ειναιπεριπου 800.000 προς 300 η 1 υπαλληλος ΑΣΕΠ για καθε 2700 δημοσιους υπαλληλους. Βεβαιως και πιστευω οτι 800000 πρεπει να μειωθουν πολυ ομως η αναλογια αυτη ειναι καταλυτικη και καταδεινυει οτι ο ΑΣΕΠ δεν μπορει να λειτουργησει ετσι – σημειωστε οτι τα διεθνη standards με βαση τα οποια στελεχωνονται τα τμηματα προσωπικου ειναι 1 ατομο HR για 60 με 100 περιπου εργαζομενους κι οσο το μεγεθος της επιχειρησης αυξανει τοσο μεγαλωνει η αναλογια. Για 800000 δημοσιους υπαλληλους κατα τη γνωμη χρειαζεται ενα ΑΣΕΠ με τουλαχιστον 800-1000 εργαζομενους αντι για 300 σημερα.

    Εκτιμω οτι ο ρολος του ΑΣΕΠ πρεπει να διευρυνθει και κατα τη γνωμη μου να καταστει πιο στρατηγικης φυσεως περαν της σημερινης του διεκπεραιωτικης & ελεγκτικης λειτουργιας . Δηλαδη να εχει αρμοδιοτητες που να περιλαμβανουν τη δυνατοτητα να γνωμοδοτει και για το κατα ποσον χρειαζεται ενας φορεας να προβει σε προσληψη και επιπλεον να καταστει ο κυριος φορεας προσληψεων -αξιολογησης – εκπαιδευσης – αναπτυξης ανθρωπινου δυναμικου για ολο το δημοσιο και ευρυτερο δημοσιο τομεα

    Σημειωστε τις αναλογιες του ΑΣΕΠ με τον αντιστοιχο αλλα διευρυμενων καθηκοντων οργανισμο των ΗΠΑ, το OPM (Office of Personnel Management)με πληρη αρμοδιοτητα & ευθυνη για
    – προσληψεις προσωπικου δημοσιου
    – συντονισμο συστηματων αξιολογησης προσωπικου του δημοσιου
    – συντονισμο συστηματων εκπαιδευσης προσωπικου του δημοσιου
    – συμβουλευτικη σε φορεις για θεματα αμοιβψν & παροχων δημοσιων υπαλληλων
    – προγραμματισμο δρασεων για θεματα αναπληρωσης των προς συνταξιοδοτηση

    Το OPM εχει 4500 προσωπικο για συνολικα 2.6 εκατομμυρια δημοσιους υπαλληλους (μαζι και με τα ταχυδρομεια, χωρις τις ενοπλες δυναμεις ) στο συνολο των ΗΠΑ με τις παραπανω αρμοδιοτητες και ετησιο προυπολογισμο $230.000.000 απο τον οποιο τα μισα περιπου ειναι μισθοι και αμοιβες προσωπικου. Επιπλεον
    το οραμα του OPM ειναι
    The Federal Government will Become America’s Model Employer for the 21st Century
    η αποστολη του OPM ειναι
    Recruit and Retain a World-Class Workforce to Serve the American People
    Ο στρατηγικος στοχος του OPM ειναι
    Recruit and hire the most talented and diverse
    Federal workforce possible to serve the American people

    Το ΑΣΕΠ μας με κατακερματισμενες διοικητικο/ελεγκτικες και καθολου στρατηγικες αρμοδιοτητες εχει 230 υπαλληλους με προυπολογισμο που δεν γνωριζω και που μεριμνα για τις προσληψεις ενος δημοσιου τομεα στην Ελλαδα που υπερβαινει τα 800.000 ατομα

    Καλη δουλεια

    με τιμη

    Γιωργος Ντακος

    Πηγες:
    1. Τhe people factor, strengthening America by investing in public service, Linda Bilmes, HARVARD KENNEDY SCHOOL, Brookings press 2009
    2. The United States Office of Personnel Management, Strategic Plan 2000-2015,www.opm.gov/strategicplanDRAFTStrategicPlan_20090729.pdf
    3. Managing Government Employees: How to motivate your people, deal with difficult people and achieve tangible results, Stewart Lift, AMACOM, american management Association press, 2007
    3.www.asep.gr
    4.Αρχειο επιχειρησεων stedima

    Σημειωστε οτι ουσιαστικα το οργανο αυτο καλειται σημερα- και μετα τις προτεινομενες αλλαγες- να λειτουργει ως

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 13:23 | Μαρία Καβαζοπούλου

    Μπράβο στην Κυβέρνηση για τις αποφάσεις της. Σαφώς και υπάρχουν αντίθετες απόψεις και κάποιοι πάντα θα δυσαρεστούνται, όμως, το νομοσχέδιο φαίνεται ότι μεριμνεί για τους περισσότερους, επιτέλους!

    Η πρότασή μου είναι να αναθεωρηθούν κι άλλες άδικες εύνοιες, όπως οι θέσεις ρεζερβέ! Το 20% στους πολύτεκνους, το 10% στους τρίτεκνους, το 5% συγκεκριμένων περιφερειών στους ομογενείς παλιννοστούντες πόντιους και το 5% ομοίως, στους παλιννοστούντες από την πρώην Σοβιετική Ένωση. Έλεος πια! Καταντήσαμε να διαγωνιζόμαστε για αυτό που περισσεύει, δηλαδή το 60% των θέσεων. Οι γραπτοί διαγωνισμοί ΠΡΕΠΕΙ να αντιμετωπίζονται με μεγαλύτερη «ευαισθησία» από ό,τι διαγωνισμοί με μοριοδότηση, οι υποψήφιοι θυσιάζονται για να διαβάσουν, κουράζονται, παλεύουν καθημερινά με το άγχος και την ανεργία πιθανότατα, μπαίνουν σε λούκια που παιδιά «υψηλών προσώπων» ούτε στους εφιάλτες τους δεν θα ζήσουν. Πρέπει επιτέλους να αρθούν αδικίες όπως στον τελευταίο γραπτό διαγωνισμό του Υπ.Οικ., όπως πολύ σωστά σχολιάστηκε πριν από εμένα.

    Εξίσου παράλογη είναι και η μοριοδότηση της εντοπιότητας των 20 μονάδων. Γιατί τόση απαράδεκτη εύνοια στα άτομα που έτυχε να γεννηθούν σε συγκεκριμένες περιοχές; Η ενίσχυση της περιφέρειας δεν έρχεται μέσα από αυτό το μέτρο, αλλά μέσω αύξησης των θέσεων εργασίας,των επενδύσεων και της πραγματικής αποκέντρωσης. Οι θέσεις που είναι να καλυφθούν, θα καλυφθούν ούτως ή άλλως, είτε από κατοίκους των συγκεκριμένων περιοχών είτε από άλλους.

    Σχετικά με το διαγωνισμό του Υπ.Οικ. ακόμα ένα μελανό σημείο είναι και η κατάργηση της βάσης του 55% που ισχύει για όλους τους γραπτούς διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ. Πόση αξιοκρατία υπάρχει με τόσες άδικες εύνοιες;

    Και θα γίνω πιο συγκεκριμένη, θα σας παραθέσω ελάχιστα σημεία μετά από προσεκτική ανάλυση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού που προανάφερα…και ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του.
    1. Από τις 545 θέσεις της κατηγορίας ΠΕ οι 200 είναι θέσεις ρεζερβέ.
    2. 55 άτομα διορίστηκαν με εντοπιότητα.
    3. 29 διοριστέοι τρίτεκνοι και 4 παλιννοστούντες έχουν τελική βαθμολογία κάτω από τη βάση του 55% που καταργήθηκε.
    4. Αν εστιάσουμε ΜΟΝΟ στη γραπτή απόδοση των υποψηφίων, θα δούμε ότι 72 διοριστέοι έχουν βαθμολογία κάτω της βάσης του 55%.
    5. Εκατοντάδες υποψήφιοι έγραψαν πολύ καλύτερα από τους προηγούμενους.

    Τελειώνοντας, θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στους υποψήφιους που έγραψαν βαθμάρες, είτε διορίστηκαν είτε έμειναν εκτός, είτε είναι πολύτεκνοι, είτε όχι. Δεν θέλω να παρηγορήσω τους αδικημένους, αλλά δυστυχώς, πάντα θα υπάρχουν τα λαμόγια που θα μας προσπερνάνε θυμίζοντάς μας ότι είμαστε μ…, κορόιδα που περιμένουμε στην ουρά να ανάψει το φανάρι πράσινο για να φύγουμε. Ευτυχώς όμως που υπάρχουν και τα «κορόιδα»!

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 12:29 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΟΥΤΑΣ

    Σχετικά με το θέμα της υποβολής δικαιολογητικών καλό θα ήταν να πραγματοποιηθεί η δημιουργία βάσης δεδομένων στην οποία θα καταγράφονται τα στοιχεία, ικανότητες, πιστοποιήσεις του κάθε ενδιαφερόμενου (EPSO like). Ο κάθε υποψήφιος θα πρέπει να εισάγει και να ανανεώνει τα στοιχεία του με την βοήθεια ιστοσελίδων μέσω Internet. Μετά της εισαγωγή ο υποψήφιος θα έχει έναν κωδικό τον οποίο θα καταχωρεί σε κάθε διαγωνισμό. Μπορεί να πραγματοποιείται η βεβαίωση των πιστοποιητικών, των πτυχίων, χρόνων προϋπηρεσίας μέσω ΚΕΠ μετά από κατάθεση – επίδειξη των επικυρωμένων εγγράφων στα ΚΕΠ από τα ΚΕΠ on-line μια φορά.
    Ο υπολογισμός των μορίων θα γίνεται αυτόματα μετά από το πέρας της υποβολής καταχώρησης των στοιχείων.
    Να είναι δυνατή η ψηφιοποίηση σε αυτό το στάδιο όλων των δικαιολογητικών και δημιουργία μητρόου πιστοποιητικών για τον κάθε υποψήφιο.Να πραγματοποιείται έλεγχος – επανακατάθεση των ήδη κατατεθημένων πιστοποιητικών μετά από 2 χρόνια ή μετά από το πέρας αριθμού διαγωνισμών. Όλα τα στοιχεία, εκτός πιστοποιητικών, να αναρτώνται στο Internet μετά την διαδικασία επιλογής.
    Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται η ταχύτερη διεξαγωγή των διαγωνισμών, η μεταφορά όλων των εγγράφων σε ηλεκτρονική μορφή, ταχύτερη αναζήτηση και έλεγχος στοιχείων.

    Καλή επιτυχία…

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 11:41 | ΕΛΕΝΗ

    Ολα καλα και όλα ωραια τα ειπαμε τα συμφωνησαμε .Οταν αλλαξει η κεβέρνηση και αλλαξουν παλι οι νομοι σας ποιος θα μας προστατευσει .Ποτε θα αποφασίσετε να περιορίσεται τις δικές σας εξουσίες και να τημωρήστε για τις παραβασεις και παρανομίες που κάνετε .Ολοι αυτοι που φευγουν τώρα μπήκαν εκεί λόγω των δίκων σας αποφάσεων και παρανομιών.Πρώτα ξένη γλωσσα μετα Η/Υ μετα τεστ δεξιοτήτων μετα προυπηρεσία μετα μεταπτυχιακο , μετα τεστ DNA ;

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 11:21 | Στέλλα

    Στο κείμενο της Νομοθετικής πρωτοβουλίας δεν αναφέρεται τι θα γίνει με το ποσοστό των ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ (20%)και ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ (10%) . Είναι δυνατόν το 30% των προκηρυσσομένων θέσεων να καλύπτεται από μια πολύ μικρή ομάδα; Γιατί οι πολύτεκνοι και τρίτεκνοι πόσο τοις εκατό του πληθυσμού είναι;
    Πιστεύω ότι είναι μια αδικία σε βάρος όλων των άλλων, που θα πρέπει να διορθωθεί με την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ αυτού του άρθρου.


    Aπάντηση / Διευκρινήση

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 11:44 | ΚΑΡΑΝΑΣΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

    θα πρέπει να τροποποιηθούν και οι διαδικασίες υποβολής των αιτήσεων και διακαιολογητικών.
    Γνωρίζετε ότι υπάρχουν αρκετοί ανθρωποι οι οποίοι στην προσπάθεια τους να προσληφθούν κανουν αρκετές αιτήσεις το χρονο.
    Προτείνονται λοιπόν τα ακολουθα:

    Στην αρχική αίτηση να υποβάλλονται δικαιολογητικά (πτυχια, κλπ) σε απλο φωτοαντίγραφο. Εφόσον ο υποψήφιος βρίσκεται στον πίνακα επιτυχόντων τότε μονο και σε καθορισμένο διαστημα να υποβαλλει πρωτότυπα ή επικυρωμένα αντιγραφα των δικαιολγητικών.

    Ενναλλακτικά, προτείνεται η δυνατότητα μετά την πρώτη έγκυρη συμμετοχή σε διαγωνισμό ΑΣΕΠ όπου έγινε ο έλεγχος όλων των δικαιολογητικών, ο υποψήφιος να αποκτα ένα προσωπικο αριθμό μητρωόυ ή κωδικο με τον οποιο θα μπορεί στο μέλλον να υποβαλλει νέες αιτήσεις χωρίς να χρειαζεται να υποβάλλει εκ νέου όλα τα βασικά δικαιολογητικά.

    Τέλος θα πρέπει όλη η νομοθεσία του ΑΣΕΠ που να κωδικοποιηθεί σε ένα και μόνο νόμο που θα περιέχει όλες τις τροποποιήσεις και θα αντικαταστήσει τελειωτικά το αρχικό ΦΕΚ.

    Ευχαριστώ

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 11:11 | Πετσαλάκης Γιώργος

    Δεν είδα κάτι για την πιστοποίηση γνώσης Η/Υ.

    Μέχρι τώρα αναγνωρίζονται πολλά ιδιωτικά πιστοποιητικά με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί ολόκληρη βιομηχανία φροντηστηρίων/εκπαιδευτήριων Η/Υ. Μήπως να θεωρείται πλέον δεδομένο ότι οι απόφοιτοι 3βάθμιας εκπαίδευσης έχουν βασικές γνώσεις Η/Υ? Στις μέρες μας ακόμα και απόφοιτοι λυκείου έχουν άριστη γνώση χρήσης Η/Υ…Απλά αναγκάζονται και χρυσο-πληρώνουν εκπαυδευτήρια για να πάρουν μια πιστοποίηση (και μάλιστα με ημερομηνία λήξης!!!!).

    Ευχαριστώ.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 10:05 | anak

    Συγχαρητήρια για την αναμόρφωση του ισχύουσας νομοθεσίας που αφορά στο σύστημα προσλήψεων και την αξιολόγηση των υποψηφίων. Είναι σίγουρο ότι είναι για το καλό όλων και όποιος πορευόταν και πορεύεται με «όπλο» του τη γνώση στη διάρκεια της ζωής του, δικαιώνεται. Βελτιώσεις χρειάζονται και σίγουρα θα αξιολογηθούν και θα πραγματοποιηθούν. Καλή συνέχεια στο έργο σας.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 10:35 | ΧΑΡΑ

    ΠΟΛΥ ΚΑΛΕΣ ΟΙ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗΣ, ΩΣΤΟΣΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΧΟΛΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΩ ΟΤΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟ ΝΑ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΠΩΣ Η ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΠΕΡΙΗΓΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΑΚΡΗ ΜΕ ΤΙΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ, ΥΠΟΥΡΓΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ, ΕΓΚΥΚΛΙΟΥΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΚΛΠ. ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΕΚΤΕΝΕΣΤΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ, ΔΕΝ ΕΠΑΡΚΕΙ Η ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΕΣ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΠΟΥ ΙΣΧΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ Δ.Υ., ΑΦΟΥ ΟΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΙΣΧΥΟΥΝ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΜΥΡΙΕΣ ΟΣΕΣ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΟΠΟΙΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΙΘΥΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ, ΠΟΛΛΑΚΙΣ ΜΕ ΕΥΛΟΓΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ.

    ΕΚΤΟΣ ΑΥΤΩΝ, ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΩ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΗΣ: Ο ν. 2190 ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΚ ΝΕΟΥ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ (ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ) ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΛΘΕΙ 5ΕΤΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ. ΚΑΤΑ ΤΗ ΒΑΣΙΚΗ ΤΗΣ ΕΝΝΟΙΑ Η ΔΙΑΤΑΞΗ ΑΥΤΗ ΑΝΤΙΚΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΗ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΗ ΥΠΟΘΕΣΗ. ΠΕΡΑΝ ΤΟΥΤΟΥ, Η ΑΠΕΛΘΟΥΣΑ ΠΛΕΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΑΝΕΥ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΑΙΤΙΑΣ (Η ΜΑΛΛΟΝ ΜΕ ΠΡΟΦΑΝΗ ΚΑΚΟΒΟΥΛΗ ΔΙΑΘΕΣΗ) ΨΗΦΙΣΕ ΤΟΝ ν. 3801/2009 ΦΕΚ 163/04.09.2009 ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΗΜ. ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ ΜΕΤΑΤΑΞΗ ΣΕ ΑΛΛΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΛΘΕΙ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ, ΑΝΤΙ ΤΗΣ ΔΙΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΙΣΧΥΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ. ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ, Η ΑΛΛΑΓΗ ΑΥΤΗ ΕΧΕΙ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΤΟΜΕΑ, ΑΦΟΥ, ΟΠΩΣ ΚΑΘΕ ΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΙ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΩΣΕΙ ΠΟΤΕ, ΟΠΩΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΔΩΣΕΙ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ Η ΑΡΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΓΑΛΗΝΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΖΩΗΣ ΔΙΑΤΑΡΑΣΣΕΤΑΙ ΕΠ’ ΑΟΡΙΣΤΟΝ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ. Η ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ Δ.Υ. ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ Ν. ΔΕΝ ΑΓΓΙΖΕΤΑΙ, ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΟΜΩΣ, ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΘΥΜΟΥΜΕΝΗΣ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΤΟΜΕΑ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙ ΔΙΕΞΟΔΙΚΑ, ΕΦ’ ΟΣΟΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΣΤΗΣΕΤΕ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΦΙΛΙΚΟΤΕΡΟ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 09:36 | Δημήτρης Ντοάς

    Γιατί θα πρέπει σε κάθε διαγωνισμό να υποβάλλουμε ξανά τα χαρτιά μας και να μας τα ξαναελέγξουν και να χάνεται χρόνος?

    Δε θα ήταν καλύτερο να υποβάλλεις μια φορά τα χαρτιά σου, να σε ενημερώνουν για τα μόριά σου και στη συνέχεια όταν έχεις κάποιο καινούργιο χαρτί να το υποβάλλεις?
    Έτσι σε κάθε διαγωνισμό θα κάνεις μια απλή αίτηση, και κρατώντας τα μόρια του καθενός ηλεκτρονικά, το ΑΣΕΠ θα έχει άμεσα έτοιμα τα αποτελέσματα.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 03:39 | ΜΑΡΙΑ ΣΚΑΜΠΑΡΔΩΝΗ – ΚΑΡΑΣΟΥΛΑ

    Θα ήθελα να έχω μια απάντηση σχετικά με κατάφωρη αδικία στον τελευταίο διαγωνισμό ΑΣΕΠ πανεπιστημιακής εκπαίδευσης για το Υπ. Οικονομικών που δημοσιεύθηκαν την 5/11/09 τα προσωρινά αποτελέσματα. Όταν κάποιος συμμετέχει σε γραπτό διαγωνισμό γνώσεων και κατατάσσεται βάσει της βαθμολογίας που συγκεντρώνει 190ός σε 8.648 συμμετέχοντες με βαθμολογία 75,03 για 545 θέσεις και τις θέσεις από 190 που κατέχει ο ίδιος μέχρι 545 τις καταλαμβάνουν άλλοι με μικρότερη βαθμολογία ακόμη και με 30,36 και ο ίδιος μένει εκτός και αυτό συμβαίνει με πολλούς είναι δίκαιη και σωστή αυτή η αντιμετώπισηΟ γραπτός διαγωνισμός είναι διαγωνισμός γνώσεων και στόχο έχει να ξεχωρίσουν οι έχοντες περισσότερες γνώσεις. Διαφορετικά δεν υπάρχει λόγος να διεξάγεται.
    Το υπουργείο οικονομικών ειδικά με τον γραπτό διαγωνισμό που θέλησε να επιλέξει τους κατάλληλους για να υπηρετήσουν στις πλέον σημαντικές κρατικές υπηρεσίες όπως είναι οι εφορίες, τα τελωνεία κλπ θα προσλάβει κατά πλειοψηφία άτομα με τις λιγότερες έως και ελάχιστες γνώσεις επειδή είναι παλιννοστούντες – πόντιοι – τέκνα πολυτέκνων ή τριτέκνων κλπ. Όλοι έχουν δικαίωμα στην εργασία αλλά όταν θέλουμε να επιλέξουμε τους αξιότερους με γραπτό διαγωνισμό επιλέγουμε τους αξιότερους σύμφωνα με την απόδοσή τους στο διαγωνισμό συν μεταπτυχιακό κλπ γνώσεις, διαφορετικά επιλέγουμε με απλή υποβολή δικαιολογητικών.
    Σκέπτεστε να αποκαταστήσετε αυτή τη κατάφορη αδικία ;

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 02:37 | Αργυρης

    . από ΑΝΩΝΥΜΗ – — 12 Νοεμβρίου 2009 @ 01:13

    ΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ ?

    ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΣΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ 10 ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ?Η ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΑ ΜΕΡΙΜΝΗΣΕΙ?
    ΚΙ ΕΓΩ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΚΑΝΕΝΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΖΗΣΩ ΑΣ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΜΕ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΚΙ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΤΟΥ ΑΡΑΔΙΑΣΩ 15,
    ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΟΒΑΡΟΙ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΥΤΑ

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 01:15 | ΑΝΩΝΥΜΗ

    ΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ ?
    ΟΙ ΜΟΝΟΓΟΝΕΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ?
    ΕΓΩ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗ ΜΟΝΟΓΟΝΕΑΣ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΗ ΑΠΟ ΤΟ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 2009 ΤΙ ΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ? ΥΠΑΡΧΩ ΠΟΥΘΕΝΑ? ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΑΛΛΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΣΗ? ΕΙΜΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΑΣ? ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΧΙ.
    ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΕΣ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΩ ΚΑΜΙΑ.
    ………………………


    Aπάντηση / Διευκρινήση

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 01:30 | Σταμ. Νικολάου Σύρος

    Τέτοια πολυνομία 11 ΝΟΜΟΙ!!!! Και πόσα αλλα διατάγματα.ΦΤΙΑΞΤΕ εναν καινούργιο μετα απο τέτοια διαβούλευση!!!!!

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 00:45 | Αθανάσιος Αντωνίου

    Προτείνω να βρεθεί τρόπος ώστε κάποιοι νόμοι που αναφέρονται σε Εθνικό επίπεδο (Υγεία, Παιδεία, Εθνική Άμυνα, Εργασία, Ασφάλεια )να απαιτείται η ψήφισή τους απο την πλειονότητα της Βουλής των Ελλήνων και όχι απλά της πλειοψηφίας (θα μπορούσε, π.χ. να είναι οι 250 βουλευτές). Με τον τρόπο αυτό, νομίζω οτι θα ελαχιστοποιηθούν ή και θα εκλείψουν τα παράπονα ή οι αδικίες.

    Καλή επιτυχία.

  • 11 Νοεμβρίου 2009, 23:38 | ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ

    Στο νομοσχέδιο περί προσλήψεων στο δημόσιο, καλό θα ήταν να συμπεριληφθεί και άρθρο που θα καλύπτει την πρόσληψη μέρους των απολυομένων από εταιρείες ιδιωτικού τομέα και βρίσκονται σε μια μέση ηλικία. Αυτή αποτελεί και πρόβλημα στην εξέρευση εργασίας στον ιδιωτικό τομέα. Για παράδειγμα απολύεται κάποιος/α σε ηλικία 45-50 ετών ή και παραπάνω. Ποιες πιθανότητες έχει να ξανααπασοληθεί στον ιδιωτικό τομέα; Τι θα κάνει τα επόμενα χρόνια; Ελπίζω ο προβληματισμός και η διερεύνηση για τα παραπάνω να αποτελέσουν την αρχή για τη λύση του προβλήματος των απολυομένων ανέργων που βρίσκονται σε μεγάλη ηλικία.

    Με εκτίμηση

    Συμεωνίδης Ηλίας

  • 11 Νοεμβρίου 2009, 23:05 | ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ

    Στο νομοσχέδιο περί προσλήψεων στο δημόσιο, καλό θα ήταν να συμπεριληφθεί και άρθρο που θα καλύπτει την πρόσληψη των απολυομένων από εταιρείες ιδιωτικού τομέα και βρίσκονται σε μια μέση ηλικία. Αυτή αποτελεί και πρόβλημα στην εξέρευση εργασίας στον ιδιωτικό τομέα. Για παράδειγμα απολύεται κάποιος/α σε ηλικία 45-50 ετών ή και παραπάνω.

  • 11 Νοεμβρίου 2009, 22:30 | παντελης

    μη εγκαταλειψετε τους πολυτεκνους

  • 11 Νοεμβρίου 2009, 22:07 | προκοπης

    παντα υποστηριζα οτι ολες οι προσληψεις πρεπει να γινονται μεσω ΑΣΕΠ χωρις συνεντευξεις και παραθυρακια. Παντως θα ηθελα η μοριοδοτηση να ειναι καλυτερη στη εντοποιοτητα σε δημους της επαρχειας.

  • 11 Νοεμβρίου 2009, 21:09 | ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΖΑΜΠΕΤΑΚΗΣ

    ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Σ’ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ…ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ…. ΚΟΙΝΗ ΑΠΟΔΟΧΗ ΚΑΙ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ… ΜΕ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ…. ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ……

    ΘΕΩΡΩ ΠΟΛΥ ΘΕΤΙΚΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ….. ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΡΟΥΣΦΕΤΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ……
    ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΑΝΑΚΤΗΣΟΥΝ ΘΑΡΡΟΣ ΟΤΙ ΤΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΞΟΔΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΦΡΟΝΤΗΣΤΗΡΙΑ ΘΑ ΠΙΑΣΟΥΝ ΚΑΠΟΤΕ ΤΟΠΟ!!
    ΕΧΩ 2 ΠΑΙΔΙΑ ΑΡΙΣΤΟΥΧΑ Β’ & Γ’ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΙ ΞΟΔΕΥΩ ΜΗΝΙΑΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 1.500 € !!!!

    ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΠΟΥ ΝΟΣΕΙ ΒΑΡΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΝΟΜΙΖΩ Η ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ!!!!