Άρθρο 02 – Σχολές και Τμήματα

1. Στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής ιδρύονται οι κάτωθι Σχολές και Τμήματα:
α) Σχολή Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, η οποία συγκροτείται από:
αα) το Τμήμα Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών,
ββ) το Τμήμα Μηχανικών Βιοϊατρικής,
γγ) το Τμήμα Μηχανικών Βιομηχανικής Σχεδίασης και Παραγωγής,
δδ) το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Υπολογιστών,
εε) το Τμήμα Μηχανικών Τοπογραφίας & Γεωπληροφορικής,
στστ) το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών,
ζζ) το Τμήμα Ναυπηγών Μηχανικών,
ηη) το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών.
β) Σχολή Διοικητικών, Οικονομικών & Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, η οποία συγκροτείται από:
αα) το Τμήμα Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης,
ββ) το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων,
γγ) το Τμήμα Διοίκησης Τουρισμού,
δδ) το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας,
εε) το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής.
γ) Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, η οποία συγκροτείται από:
αα) το Τμήμα Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας,
ββ) το Τμήμα Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής,
γγ) το Τμήμα Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης,
δδ) το Τμήμα Φωτογραφίας & Οπτικοακουστικών Τεχνών.
δ) Σχολή Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, η οποία συγκροτείται από:
αα) το Τμήμα Βιοϊατρικών Επιστημών,
ββ) το Τμήμα Δημόσιας Υγείας,
γγ) το Τμήμα Εργοθεραπείας,
δδ) το Τμήμα Μαιευτικής,
εε) το Τμήμα Νοσηλευτικής,
στστ) το Τμήμα Προσχολικής Αγωγής,
ζζ) το Τμήμα Φυσικοθεραπείας.
ε) Σχολή Επιστημών Τροφίμων του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, η οποία συγκροτείται από:
αα) το Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων
ββ) το Τμήμα Επιστημών Οίνου, Αμπέλου & Ποτών
2. Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, που εκδίδεται μέσα σε δύο (2) μήνες από την έναρξη ισχύος του παρόντος, καθορίζονται οι έδρες των Σχολών και των Τμημάτων, με τη σύμφωνη γνώμη της Διοικούσας Επιτροπής, ακολουθούμενης κατά τα λοιπά της διαδικασίας της παρ. 2 του άρθρου 10 του ν. 4485/2017 (Α΄ 114).

  • 25 Δεκεμβρίου 2017, 14:05 | ΑΘΥΜΑΡΙΤΟΥ

    ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ

    Ενα Τμήμα που αποτελούσε το μοναδικό Τμημα στην Σχολή Γραφικών Τεχνών οταν ιδρυθυκε το 1974, εξαφανίζεται και δεν καταλαβαίνουμε γιατί…
    Ηταν εισαγωγική κατευθύνση με το σχέδιο Αθηνά (κακώς) και τώρα δεν υπάρχει ουτε καν σαν κατεύθυνση στο τμήμα Γραφιστικής με το οποίο συγχωνεύθηκε, στη Σχολή Εφαρμοσμενών Τεχνών (πρωην Καλλιτεχνικών Σπουδών).
    Δεν ειναι καλλιτεχνικό, το γνωστικό της αντικείμενο αλλα επιστημονικό. Ρίχνοντας κάποιος μια απλή ματιά στο πρόγραμμα σπουδών της Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών, θα δει οτι αντιστοιχεί σε Πολυτεχνικής Σχολής, Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία, Χρώμα Γραφικών Τεχνών (επι της ουσίας Φυσική Οπτική), Υλικά Αντοχή Συσκευασία, Τεχνολογίες Εκτυπώσεων….μερικά ενδεικτικά μαθήματα…
    Ενα Επιστημονικό-Τεχνολογικό Τμήμα με 10 μελη ΔΕΠ «καταπίνεται» απο ενα καλλιτεχνικό τμήμα γραφιστών-καλλιτεχνών με 25 μελη ΔΕΠ, οπου δεν υπάρχει καποια δυνατοτητα υπαρξης η εκφρασης αποψης για τα 10 μέλη της ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ, σε όλες τις ψηφοφορίες….

    ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΑΝΤΙΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΚΟ ΑΝΤΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ
    ΘΕΡΜΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΔΕΙΤΕ….

    ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

  • 25 Δεκεμβρίου 2017, 14:02 | φοιτητής

    ΙΔΡΥΣΗ ΑΥΤΟΝΟΜΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ
    Πληροφορηθήκαμε ότι στο σχέδιο νόμου της Ίδρυσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (18-12-2017) δεν υπάρχει το τμήμα επιστήμης και τεχνολογίας γραφικών τεχνών και συσκευασίας.
    Στο πλαίσιο της διαβούλευσης καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να συμπληρώσει το νομοσχέδιο, συμπεριλαμβάνοντας την ίδρυση Τμήματος με τίτλο «Τμήμα Επιστημών Γραφικών Τεχνών και Συσκευασίας» σαν συνέχεια του τμήματος τεχνολογίας γραφικών τεχνών που λειτουργεί στο ΤΕΙ Αθήνας και τη Σχολή Γραφικών Τεχνών από το 1974 και είναι ένα και μοναδικό σε ολόκληρη την ανώτατη εκπαίδευση. Την ίδρυση του τμήματος προτείνουν τεκμηριωμένα οι καθηγητές, οι φοιτητές και οι πτυχιούχοι γραφικών τεχνών καθώς και το σύνολο των επαγγελματικών και επιστημονικών φορέων των κλάδων των εκτυπώσεων, εκδόσεων και της συσκευασίας,
    Οι γραφικές τέχνες επεκτείνονται σε συγχρονα και καινοτομικά τεχνολογικά και επιστημονικά πεδία όπως είναι για παράδειγμα, οι εκτυπώσεις συσκευασίας, τα έντυπα ασφαλείας, η τρισδιάστατη και λειτουργική εκτύπωση, οι τεχνολογίες premedia και cross-media publishing, τα τυπωμένα ηλεκτρονικά και οι εκτυπώσεις διαδραστικής και ψηφιακής πληροφορίας στα έντυπα.
    Συνεπώς, το γνωστικό αντικείμενο των Επιστημών Γραφικών Τεχνών και Συσκευασίας είναι αναγκαίο να υπάρχει σε πλήρως αυτόνομο Τμήμα διότι η τεχνολογική και παραγωγική διαδικασία των γραφικών τεχνών ΔΕΝ είναι γραφιστική. Το αντικείμενο των γραφικών τεχνών διδάσκεται σε αυτόνομα τμήματα σε περίπου 190 Πανεπιστήμια παγκοσμίως.
    Στην περίπτωση μη ίδρυσης του τμήματος Επιστημών Γραφικών Τεχνών και Συσκευασίας, τότε θα υπάρξει έλλειψη υψηλού επιπέδου στελεχών και εργαζομένων στις επιχειρήσεις και στους συναφείς κλάδους, και κενό στην επιστημονική και ερευνητική δραστηριότητα που είναι ταχύτατα εξελισσόμενη παγκοσμίως αλλά και στην Ελλάδα.
    Το Υπουργείο Παιδείας δεν πρέπει να αγνοήσει την παρουσία 4500 επιχειρήσεων γραφικών τεχνών στην Ελλάδα (και πολύ περισσότερων στον δυναμικά αναπτυσσόμενο κλάδο της συσκευασίας), την συνεχή ζήτηση πτυχιούχων για κάλυψη θέσεων εργασίας απόλυτα σχετικών με το πρόγραμμα σπουδών της επιστήμης των γραφικών τεχνών και την την ραγδαία αναπτυσσόμενη επιστμονική και εφαρμοσμένη έρευνα.
    Γι’ αυτό ζητάμε την δημιουργία του αυτόνομου Τμήματος Επιστημών Γραφικών Τεχνών και Συσκευασίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

  • 25 Δεκεμβρίου 2017, 13:51 | Ράνια

    ΙΔΡΥΣΗ ΑΥΤΟΝΟΜΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
    Απαιτούμε την υιοθέτηση της απόφασης της Συγκλήτου του ΤΕΙ Αθήνας που αφορά τη δημιουργία τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης ως λογική επιστημολογική μετεξέλιξη της Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας.
    Μας είναι απορίας άξιο και δεν αντιλαμβανόμαστε, γιατί το μοναδικό τμήμα που προτάθηκε από την Σύγκλητο και δεν υιοθετήθηκε από το Υπουργείο Παιδείας είναι το δικό μας.
    Απαιτούμε τη δημιουργία τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης γιατί εδώ και 40 χρόνια το τμήμα Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας δημιουργεί παραγόμενη προστιθέμενη επιστημονική αξία στα θέματα κοινωνικής πολιτικής, οικονομικών και διοίκησης συστημάτων και υπηρεσιών υγείας, πρόνοιας και κοινωνικής ασφάλισης όπως επίσης εδώ και 15 χρόνια αναπτύσσει σύγχρονα επιστημονικά πεδία όπως αυτό της κοινωνικής οικονομίας και κοινωνικής επιχειρηματικότητας από πρωτοπόρους καθηγητές που έφεραν και καθιέρωσαν το εν λόγω επιστημονικό πεδίο στη χώρα μας, από καθηγητές που διαθέτουν τα υψηλότερα ακαδημαϊκά κριτήρια όπως αρμόζει στο νέο πανεπιστήμιο, στο μεγάλο και θεμελιώδες αυτό θεσμικό εγχείρημα.

  • 25 Δεκεμβρίου 2017, 03:34 | ΕΛΕΝΗ ΣΥΡΡΑΚΟΥ

    Το θέμα που θέλω να σχολιάσω είναι η ενσωμάτωση της σχολής γραφικών τεχνών και καλλιτεχνικών σπουδών με την γραφιστική. Θεωρώ οτι θα είναι ένα τεράστιο λάθος και οφείλω να προσπαθήσω να το αποτρέψω. Ο λόγος που πάει να γίνει αυτό το λάθος είναι οτι δεν έχει γίνει κατανοητό το αντικείμενο της κάθε μιας σχολής. Η γραφιστική έχει σαν αντικείμενο το δημιουργικό και μ’ αυτό εννοούμε οτι η γραφιστική ασχολείται με την ιδέα και την υλοποίησή της, παρέχοντας ένα τελικό σχέδιο. Οι γραφικές τέχνες παίρνουν από τη γραφιστική το τελικό σχέδιο και το τυπώνουν. Στο συμπέρασμα που θα μπορούσαμε να οδηγηθούμε είναι οτι η γραφιστική έχει άμεση σχέση με τις γραφικές τέχνες και το αντίστροφο.
    Η γνώμη μου είναι οτι οι γραφικές τέχνες πρέπει να είναι ένα ξεχωριστό και αυτόνομο τμήμα.

    Με εκτίμηση
    Ελένη Συρράκου

  • 25 Δεκεμβρίου 2017, 01:27 | Διονύσιος Βυθουλκας

    Αξιότιμε κύριε Υπουργέ
    ,Η “εξαφάνιση” Εκπαιδευτικών Τμημάτων που είναι Διεθνώς αναγνωρισμένα, όπως των Τεχνολόγων Ιατρικών Εργαστηρίων (Biomedical Laboratory Scientists ή Medical Laboratory Technologists) που έχουν επιστημονικό, επαγγελματικό αλλά και κοινωνικό χαρακτήρα, σίγουρα δεν αποτελεί αναβάθμιση. Γιατί το μέλλον αυτών των επιστημόνων δεν χωρά στο νέο πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής μόνο στην Ελλάδα και με ποια λογική και κριτήρια δημιουργείτε ένα Τμήμα απροσδιόριστο (ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ);
    Εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας και θεωρούμε ότι οποιαδήποτε τέτοια υποβάθμιση όχι μόνο θα εμποδίζει τους πολίτες της Ελλάδας να έχουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης και εργαστηρίων, ποιότητας και ασφάλειας των ασθενών όπως και όλοι οι υπόλοιποι κάτοικοι στην ΕΕ, αλλά πιθανότατα θα εμπόδιζε την κινητικότητα – ελεύθερη κυκλοφορία αυτών των επαγγελματιών σε όλη την Ευρώπη, που είναι μια από τις ιδρυτικές αρχές της ΕΕ (89/48 21/ Δεκεμβρίου 1988 Οδηγία του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων), αλλά και νομικά προβλήματα με την ονομασία και αναγνώριση των πτυχίων και επαγγελματικών προσόντων των ήδη ή μελλοντικών εργαζομένων επαγγελματιών υγείας. Επίσης εν δυνάμει προσβάλει και υποβαθμίζει τα επαγγελματικά – εργασιακά δικαιώματα των Τεχνολόγων Ιατρικών Εργαστηρίων.
    Το τμήμα Ιατρικών εργαστηρίων ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΌΝΟΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ (Biomedical Laboratory Sciences) για τους εξής λόγους:1. Είναι το 3ο Τμήμα σε μόρια Εισαγωγής για το 2017 και έχει τον απαιτούμενο αριθμό μελών ΔΕΠ και μεγάλο αριθμό φοιτητών εγγεγραμμένων στο Τμήμα.2. Ο επαγγελματικός και ακαδημαϊκός τίτλος μας στα περισσότερα μέρη του κόσμου είναι Βιοϊατρικός Εργαστηριακός Επιστήμονας (Biomedical Laboratory Scientist) ή Τεχνολόγος Ιατρικών Εργαστηρίων (Medical Laboratory Technologist), με Επίπεδο Επαγγελματικών Προσόντων 6 (Bachelor Degree), όπως φαίνεται και στην βάση Δεδομένων των νομικά κατοχυρωμένων επαγγελμάτων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.3. Οι Βιοϊατρικοί Εργαστηριακοί Επιστήμονες με τις εξειδικευμένες επιστημονικές και τεχνολογικές γνώσεις τους εργάζονται στις υπηρεσίες υγείας στην Ελλάδα (ως Τεχνολόγοι Ιατρικών Εργαστηρίων) και το εξωτερικό (αναγνωρισμένοι ως Biomedical Laboratory Scientists) παρέχοντας κλινικές εργαστηριακές υπηρεσίες. Πολλοί από αυτούς εργάζονται επίσης σε κλινικά εργαστήρια, σε ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και σε κλινικά ερευνητικά προγράμματα.
    Η εκπαίδευση και η κατάρτιση τους καθιστούν το επάγγελμα μοναδικό σε σχέση με άλλα επαγγέλματα των ιατρικών εργαστηρίων όσον αφορά: τη γνώση στο πλαίσιο της διασφάλισης της ποιότητας, την αξιολόγηση των προ-αναλυτικών συνθηκών και την επικύρωση της ιατρικής εργαστηριακής ανάλυσης. Εφαρμόζουν όλες τις σύγχρονες επιστημονικές μεθόδους που έχουν σχέση με την εκτέλεση των εργαστηριακών εξετάσεων, εκτελούν και αξιολογούν το ποιοτικό αποτέλεσμά τους και αναλαμβάνουν ενυπόγραφα την ευθύνη εκτέλεσης του τεχνολογικού μέρους των εργαστηριακών εξετάσεων στα κάτωθι τμήματα των Ιατρικών Εργαστηρίων: Μικροβιολογικό, Αιματολογικό, Ιολογίας, Βιοχημικό, Αιμοδοσίας, Ανοσολογικό, Ιστοσυμβατότητας, Πυρηνικής Ιατρικής, Ενδοκρινολογικό, Τοξικολογικό, Παθολογικής Ανατομικής, Ογκολογικό, Κυτταρολογικό, Γενετικής, Μοριακής Βιολογίας, Πειραματόζωων, στο Δημόσιο ή στον ευρύτερο δημόσιο τομέα (κύρια στα ιατρικά εργαστήρια των Δημοσίων Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας), και στον ιδιωτικό τομέα Υγείας (ιδιωτικά βιοπαθολογικά εργαστήρια, Διαγνωστικά κέντρα και νοσοκομεία – κλινικές). Επίσης εργάζονται στην Βιο-ιατρική έρευνα και την εκπαίδευση. ΑΡΑ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟΣΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΝΤΑΣΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ. ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΤΜΗΜΑ.4. Η Πανελλήνια Επιστημονική Ένωση των Τεχνολόγων Ιατρικών Εργαστηρίων (ΠΕΤΙΕ) είναι μέλος των παρακάτω Διεθνών Οργανισμών, κατόπιν αξιολόγησης του καταστατικού της και των πτυχίων των επαγγελματιών Τεχνολόγων Ιατρικών Εργαστηρίων:
    EPBS – European Association for Professions in Biomedical Science, http://www.epbs.net
    IFBLS – International Federation of Biomedical Laboratory Science, http://www.ifbls.org και
    ASCP – American Society for Clinical Pathology, https://www.ascp.org/content

    Πέραν των παραπάνω, θεωρώ αδύναμος και αυτονόητο από την πλευρά σας, με ποιο σκεπτικό και επιστημονικά δομημένο σχέδιο αποφασίσατε την τμήματοποιηση έτσι όπως την καταρτιστεί. Θεωρώ ακομψο να σχολιάσω την αυτονομία άλλων τμημάτων αλλά ως παράδειγμα θα το πράξω. Αν επιθυμούσατε συγχώνευση τμημάτων, αναρωτιέμαι γιατί για παράδειγμα δεν το κάνατε με την Νοσηλευτική και την μαιευτική ως Ενιαίο τμήμα και στο τέταρτο εξαμηνο να γίνεται η επιλογή της ειδικότητας που αν το δει κανείς ξεκάθαρα επιστημονικά κριτήρια είναι ομοειδεις τμήματα. Το κάνετε όμως με το τμήμα βιοιατρικων επιστημών. Εξηγήστε ποια η όμοια κοινή κατεύθυνση των Ιατρικών εργαστηρίων με το τμήμα οπτικής ή το τμήμα Αισθητικής? Προφανώς τα κτήρια δεν είναι επιστημονικά αλλά θέματα συμφερόντων τμημάτων και ειδικοτήτων. Επίσης προφανώς τους τεχνολογους κάποιοι τους θεωρούν ανταγωνιστές πχ Βιοπαθολογοι. Τους οπτικούς επίσης κάποιος τους βλέπει ανταγωνιστικα πχ οφθαλμιατροι.
    Δείτε την αλήθεια και για μια φορα κάντε ορθή τμήματοποιηση με μόνο γνώμονα την επιστημονική κατάρτιση και προσφορά και ττποτα άλλο. Αυτή θα είναι η προσφορά σας στην επιστήμη και στον τόπο.
    Μεεκτιμηση
    Διονύσιος Βυθουλκας
    Τεχνολόγος Ιατρικών Εργαστηριων

  • 24 Δεκεμβρίου 2017, 22:07 | Μορφέσης Σπύρος

    Αξιότιμε κύριε υπουργέ.
    Το τμήμα Ενεργειακής τεχνολογίας είναι το μοναδικό στο είδος του και κατά την γνώμη μου. Πρέπει να ενταχτεί στο πανεπιστήμιο δυτικής αττικής ως αυτόνομο τμήμα από την στιγμή που πληροί τα κριτήρια που ΕΣΕΙΣ βάλατε. Η διάσπαση του είναι λανθασμένη την στιγμή που όλος ο κόσμος δημιουργεί τμήματα ενεργειακής τεχνολογίας εσείς να κλείνεται το μοναδικό της χώρας και να διασπάτε τους φοιτητές του σε άλλα παρεμφερή τμήματα άλλης ειδικότητας.

  • 24 Δεκεμβρίου 2017, 20:21 | ΜΑΡΙΑΝΑ ΓΑΣΤΕΡΑΤΟΥ

    ΙΔΡΥΣΗ ΑΥΤΟΝΟΜΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
    Απαιτούμε την υιοθέτηση της απόφασης της Συγκλήτου του ΤΕΙ Αθήνας που αφορά τη δημιουργία τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης ως λογική επιστημολογική μετεξέλιξη της Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας.
    Μας είναι απορίας άξιο και δεν αντιλαμβανόμαστε, γιατί το μοναδικό τμήμα που προτάθηκε από την Σύγκλητο και δεν υιοθετήθηκε από το Υπουργείο Παιδείας είναι το δικό μας.
    Απαιτούμε τη δημιουργία τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης γιατί εδώ και 40 χρόνια το τμήμα Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας δημιουργεί παραγόμενη προστιθέμενη επιστημονική αξία στα θέματα κοινωνικής πολιτικής, οικονομικών και διοίκησης συστημάτων και υπηρεσιών υγείας, πρόνοιας και κοινωνικής ασφάλισης όπως επίσης εδώ και 15 χρόνια αναπτύσσει σύγχρονα επιστημονικά πεδία όπως αυτό της κοινωνικής οικονομίας και κοινωνικής επιχειρηματικότητας από πρωτοπόρους καθηγητές που έφεραν και καθιέρωσαν το εν λόγω επιστημονικό πεδίο στη χώρα μας, από καθηγητές που διαθέτουν τα υψηλότερα ακαδημαϊκά κριτήρια όπως αρμόζει στο νέο πανεπιστήμιο, στο μεγάλο και θεμελιώδες αυτό θεσμικό εγχείρημα.

  • 24 Δεκεμβρίου 2017, 19:31 | Φοιτήτρια (2ο έτος)

    Με τη σειρά μου κρίνω τη συνχόνευση των τμημάτων της ΣΕΥΠ ως ανούσια! Δεδομένου ότι το κάθε τμήμα ασχολείται και με ένα ξεχωριστό γνωστικό αντικείμενο, μια τέτοια συνχόνευση θα προκαλούσε όχι μόνο πρακτικές δυσλειτουργίες, αλλά και αλλοίωση της ακεραιότητας του καθενός απο αυτά. Ως απόρροια τούτου, η πραγμάτωση και ολοκλήρωση της διδακτικής διαδικασίας καθίσταται ιδιαίτερα πολύπλοκη και «θολή» °γεγονός που πολύ πιθανόν να οδηγήσει σε ελλιπής μόρφωση και αργότερα σε ένταξη μη καταρτισμένων επιστημόνων στην αγορά εργασίας. Συνεπώς, τα τμήματα της ΣΕΥΠ δεν είναι σωστό να συνενωθούν, διότι το καθένα ξεχωριστά επιτελεί κάποιον μοναδικό ρόλο στο κοινωνικό γίγνεσθαι, κάτι που δεν θα επιτευχθεί με την απώλεια της αρτιότητάς τους.

  • 24 Δεκεμβρίου 2017, 18:27 | ΒΑΣΙΛΗΣ

    ΙΔΡΥΣΗ ΑΥΤΟΝΟΜΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΙΑΤΡΙΚΏΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
    Εκ μέρους των φοιτητών του Τμήματος Ιατρικών Εργαστηρίων, θέλουμε να εκφράσουμε την δυσαρέσκειά μας στην πρόταση συγχώνευσης πέντε (5) τμημάτων της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΠ): Αισθητικής‐ Κοσμητολογίας, Ακτινολογίας‐ Ραδιολογίας, Ιατρικά Εργαστήρια, Οδοντικής Τεχνολογίας, Οπτικής‐ Οπτομετρίας, παραθέτοντάς σας τις απόψεις μας περί ακαδημαϊκότητας και επιστημονικότητας του αντικειμένου μας και τα αιτήματα μας περί αυτοδυναμίας, αυτονομίας και γενικά περί της ένταξής μας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.
    Ο ρόλος των Ιατρικών Εργαστηρίων στον τομέα της Υγείας είναι απαραίτητος και καθοριστικός, διότι σα μελλοντικοί επιστήμονες, είμαστε υπεύθυνοι για τη διεκπεραίωση των εργαστηριακών διεργασιών που είναι απαραίτητες για την διεξαγωγή αξιόπιστων εργαστηριακών αποτελεσμάτων. Με απουσία αυτών λοιπόν, καθίσταται αδύνατη η ορθή διάγνωση και θεραπεία του εκάστοτε ασθενούς.
    Ως υποψήφιο Πανεπιστημιακό Τμήμα πληρούμε τις προϋποθέσεις του σχετικού Νομικού πλαισίου, έχοντας δεκατρία (13) μέλη ΔΕΠ από τα οποία τέσσερα (4) είναι πρώτης βαθμίδας, ένα (1) στη βαθμίδα του Αν. Καθηγητή, πέντε (5) στη βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή και τρία (3) στη βαθμίδα του Λέκτορα. Ως γνωστόν, το Τμήμα κατοχυρώνει την αυτοδυναμία του σύμφωνα με το άρθρο 11 – Αυτοδυναμία Τμημάτων και Σχολών – του Ν. 4485/ ΦΕΚ 114/04‐08‐17. Επιπροσθέτως, οι πιστωτικές μονάδες (ECTS) του Τμήματός μας επαρκούν του τρέχοντος Ακαδημαϊκού προγράμματος σπουδών, καθώς συμπληρώνουν τις 240. Πιστεύουμε όμως ότι οι προϋποθέσεις αυτές δεν καλύπτουν τις ανάγκες μας, καθώς 13 καθηγητές αποδείχτηκε από την πολύμηνη καθυστέρηση έναρξης του εξάμηνου (δυο μηνών) ότι δεν επαρκούν για τη πραγματοποίηση των μαθήματων και για αυτό γίνονται προσλήψεις εκτάκτων καθηγητών και εργαστηριακών βοηθών. Η υπερψήφιση του Νομοσχεδίου αυτού θα υποβιβάσει την αξία του πτυχίου και θα υποβαθμίσει τη μέχρι τώρα επαρκή κατάρτισή μας. Σύμφωνα με το Νομοσχέδιο προς διαβούλευση, δεν ξεκαθαρίζεται η ύπαρξη ή όχι κατευθύνσεων στα τμήματα που πρόκειται να συγχωνευθούν. Σε περίπτωση υλοποίησής του, τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων του κάθε τωρινού τμήματος Τ.Ε.Ι. καθίστανται ασαφή και αόριστα.
    Είμαστε κατά των προτεινομένων συγχωνεύσεων σε κάθε τμήμα.
    Θεωρούμε απαράδεκτο τον Νόμο Γαβρόγλου περί τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς επιτρέπει πολλές αυθαίρετες ενέργειες από τον εκάστοτε Υπουργό Παιδείας ο οποίος αποκτά απόλυτο έλεγχο της λειτουργίας του ιδρύματος.
    Διεκδικούμε εκπαίδευση στο ύψος των αναγκών μας αλλά και της κοινωνίας, καθώς υπάρχει συνεχής ανάγκη για ποιοτικές παροχές υγείας.
    Θεωρούμε απαράδεκτη την κατηγοριοποίηση των αποφοίτων ανάλογα με την ισχύ των πτυχίων τους. Κάθε επιστημονικό αντικείμενο πρέπει να αντιστοιχίζεται με ένα μόνο πανεπιστημιακού επιπέδου πτυχίο.
    Απαιτούμε μονιμοποίηση των εκτάκτων καθηγητών και αύξηση της χρηματοδότησης του ιδρυομένου Πανεπιστήμιου.Διακυβεύεται το μέλλον, η μόρφωση και άμεσα οι δίκες μας ζωές καθώς και έμμεσα η ζωή του κάθε πολίτη. Είμαστε επαγγελματίες Υγείας, προάγουμε το σημαντικότερο αγαθό των ανθρώπων και απαιτούμε την καλύτερη δυνατή εκπαίδευσή μας! Ευχαριστούμε για το χρόνο σας. Ελπίζουμε να λάβετε σοβαρά υπόψιν σας τους προβληματισμούς μας, να μεριμνήσετε για την επίλυσή τους και να στηρίξετε τις αποφάσεις και τον αγώνα μας για το μέλλον!

  • 24 Δεκεμβρίου 2017, 18:04 | Φλεβάρης Νίκος

    ΙΔΡΥΣΗ ΑΥΤΟΝΟΜΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
    Απαιτούμε την υιοθέτηση της απόφασης της Συγκλήτου του ΤΕΙ Αθήνας που αφορά τη δημιουργία τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης ως λογική επιστημολογική μετεξέλιξη της Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας.
    Μας είναι απορίας άξιο και δεν αντιλαμβανόμαστε, γιατί το μοναδικό τμήμα που προτάθηκε από την Σύγκλητο και δεν υιοθετήθηκε από το Υπουργείο Παιδείας είναι το δικό μας.
    Απαιτούμε τη δημιουργία τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης γιατί εδώ και 40 χρόνια το τμήμα Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας δημιουργεί παραγόμενη προστιθέμενη επιστημονική αξία στα θέματα κοινωνικής πολιτικής, οικονομικών και διοίκησης συστημάτων και υπηρεσιών υγείας, πρόνοιας και κοινωνικής ασφάλισης όπως επίσης εδώ και 15 χρόνια αναπτύσσει σύγχρονα επιστημονικά πεδία όπως αυτό της κοινωνικής οικονομίας και κοινωνικής επιχειρηματικότητας από πρωτοπόρους καθηγητές που έφεραν και καθιέρωσαν το εν λόγω επιστημονικό πεδίο στη χώρα μας, από καθηγητές που διαθέτουν τα υψηλότερα ακαδημαϊκά κριτήρια όπως αρμόζει στο νέο πανεπιστήμιο, στο μεγάλο και θεμελιώδες αυτό θεσμικό εγχείρημα.

  • 24 Δεκεμβρίου 2017, 13:08 | Παρασκευή Θεοχάρη

    Καλησπέρα σας, θα ήθελα να επισημάνω ότι αναφέρεται μόνο ο τίτλος της μίας κατεύθυνσης του τμήματος δημόσιας και κοινοτικής υγείας (ένα τμήμα με δύο κατευθύνσεις) που είναι τα δύο πρώην τμήματα εποπτών δημόσιας υγείας και επισκεπτών υγείας, δηλαδή «τμήμα δημόσιας υγείας». Θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι είναι ένα τμήμα με δύο κατευθύνσεις και να προσθεθεί και ο τίτλος κοινοτικής υγείας! Επίσης, θα ήθελα να ρωτήσω τι θα γίνει με την εξισώση των πτυχιούχων των τμημάτων.

    Ευχαριστώ

    Παρασκευή Θεοχάρη
    Επισκέπτρια υγείας

  • 24 Δεκεμβρίου 2017, 12:21 | Διαδικασία διαβούλευσης

    Δυστυχώς πολλοί (μεταξύ τους και μέλη ΔΕΠ) έχουν στρεβλή άποψη για τη διαδικασία/λειτουργία της δημόσιας διαβούλευσης και συμπεριφέρονται λες και γράφουν σε κοινωνικά δίκτυα όπως το Facebook.
    Για παράδειγμα, τα μηνύματα με τίτλο «ΙΔΡΥΣΗ ΑΥΤΟΝΟΜΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ» και «ΙΔΡΥΣΗ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ», όλα με ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο περιεχόμενο, έχουν αναρτηθεί από διαφορετικούς (;) ανθρώπους δίνοντας την εντύπωση «ξεσηκωμού» ενάντια στο Ν/Σ.

    Καταλαβαίνουμε όλοι και πραγματικά συμπαραστεκόμαστε στην αγωνία τους αλλά αυτή η συμπεριφορά δεν είναι πρέπουσα σε μια ιστορική ευκαιρία για τα ΤΕΙ. Δυστυχώς πολλοί αντιμετωπίζουν το Ν/Σ ως μια ευκαιρία να «κρατήσουν» το Τμήμα τους και απλώς να γίνουν μέλη ΔΕΠ Πανεπιστημίων. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι υπάρχουν Τμήματα σε ΤΕΙ και Πανεπιστήμια που κακώς λειτουργούσαν (έχοντας ως αντικείμενο κάποια εξειδίκευση επιπέδου μεταπτυχιακού ή με ελάχιστα ή και καθόλου μέλη ΔΕΠ). Αυτά πρέπει να συγχωνευτούν ή να αλλάξουν αντικείμενο.

  • 24 Δεκεμβρίου 2017, 11:57 | Μ.Η

    Αξιότιμε κ.Υπουργέ,
    Οπωσδήποτε θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι οι τελειόφοιτοι μαθητές ΕΠΑΛ διατηρούν το ίδιο ποσοστό εισαγωγής στο ΠΔΑ με αυτό που είχαν πριν την ίδρυσή του.
    Ο λόγος είναι ότι έχουν προετοιμαστεί για συμμετοχή σε πανελλαδικές εξετάσεις με σκοπό την εισαγωγή τους σε τριτοβάθμιο ίδρυμα τετραετούς φοίτησης (είτε αυτό ονομάζεται ΤΕΙ είτε ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ). Η δυνατότητα αυτή άλλωστε προωθείτε συστηματικά και από το υπουργείο το τελευταίο χρονικό διάστημα ωθώντας πολλούς μαθητές να μετακινηθούν από το ΓΕΛ στο ΕΠΑΛ.
    Χιλιάδες μαθητές ΕΠΑΛ καθώς και οι οικογένειές τους αναμένουν τις απαραίτητες διευκρινιστικές διατάξεις.

  • 24 Δεκεμβρίου 2017, 11:46 | Μιχαλης Δημητρασκος

    Θα ήθελα και εγώ να εκφράσω την άποψη μου για την συγχώνευση του τμήματος ακτινολογίας και ακτινοθεραπειας μαζί με τα υπόλοιπα 4 τμήματα ! θεωρώ πως αυτή η κίνηση είναι επιπόλαιη . Είναι ενα τμήμα με μεγάλη ευθύνη που σχετίζεται με θέματα υγείας . Ωστόσο οι απόφοιτοι θα πρέπει να γνωρίζουν πολύ καλά το αντικείμενο γιατί από αυτούς εξαρτώνται ασθενείς!Δειαχειριζομαστε μηχανήματα υψηλής επικινδυνοτητας συνεπώς η γνώση πρέπει να είναι άρτια! Οι αποφοιτοι ακτινολογίας και ακτινοθεραπειας θα πρέπει να γνωρίζουν :κλασική ακτινολογία , μαστογραφία ,μαγνητική και υπολογιστική τομογραφία , υπέρηχο , pet-ct και μελλοντικά pet-mri, απεικόνιση με γ κάμερα ,πυρηνική ιατρική , επεμβατική ακτινολογία , γραμμικό επιταχυντή , ακτινοθεραπεια . όπως διαπιστώνεται ο όγκος γνώσεων είναι μεγάλος και δεν μπορεί να κατανοηθεί και να διδακτει σε 4 εξάμηνα ! Το τμήμα μας είναι αναγνωρισμενο σε 46 ευρωπαϊκά πανεπιστήμια ! Είναι το μόνο τμήμα ακτινολογίας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Ελλάδα. Συνεργαζομαστε με τμήματα ακτινολογίας στα πλαίσια erasmus. Εν τέλει πιστεύω πως αυτή η συγχώνευση θα υποβίβαση την γνωση που απαιτηται για την ακτινολογία ! Και αυτή η απροσδιοριστη ονομασία θα δυσκολεύει την επιλογή του φοιτητή και την κατανόηση για το αντικείμενο ! Η γενικότητα των μαθημάτων θα δημιουργεί προβλήματα και κενά στα εξάμηνα των κατευθύνσεων , διότι άλλη ανατομία θα πρέπει να ξέρει ένας αισθητικός και άλλη ένας ακτινολόγος ο οποίος θα πρέπει να γνωρίζει έναν αρκετά μεγαλύτερο όγκο ύλης !Επιθυμώ την αυτονομία του τμήματος ακτινολογίας και ακτινοθεραπειας!

  • 24 Δεκεμβρίου 2017, 11:11 | Δρ.Ιωάννης Πατέρας, Οικονομολόγος Υγείας, Επιστημονικός Συνεργάτης ς

    Κύριε Υπουργέ, θα ήθελα να σας αναπτύξω τους λόγους για τους οποίους στηρίζω και θεωρώ απαραίτητη την ίδρυση ενός αυτοδύναμου Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης στη Σχολή Διοικητικών, Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Πιστεύω ότι με τον τρόπο αυτό αφενός μεν συνεχίζεται η ιστορία του Τμήματος Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας αφετέρου δε, ταιριάζει και με τον κοινωνικό χαρακτήρα που επιθυμεί να καθιέρωση η Κυβέρνηση στην Δυτική Αττική συμβάλλοντας, στην ενίσχυση των εκπαιδευτικών και ερευνητικών δραστηριοτήτων σε μία περιοχή που συσσωρεύει ευπαθείς ομάδες και αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια έντονα προβλήματα χωρικού αποκλεισμού. Με το τρόπο αυτό το Νέο Πανεπιστήμιο πρωτοπορεί και συμβάλει στην επιστημονική συζήτηση και προβληματισμό για τη δημιουργία ενός νέου μοντέλου Κοινωνικού Κράτους με τη δημιουργία εξειδικευμένων στελεχών στους τομείς υγείας, κοινωνικής ασφάλισης, κοινωνικής πρόνοιας και κοινωνικής οικονομίας.

  • 24 Δεκεμβρίου 2017, 11:05 | ΒΓ

    Θα πρέπει να συμπληρωθεί:
    Για τα απορροφώμενα τμήματα που απαρτίζουν το τμήμα Bιοιατρικών Eπιστημών κατ’ αναλογία της περ. β παρ.1 αρ.4 του παρόντος επίκεται έκδοση προεδρικού διατάγματος βάσει του ν. 4485/2017 το οποίο θα ιδρύει τις κατευθύνσεις του νέου τμήματος, όπως αυτές διαμορφώνονται από τους τίτλους ενός εκάστου των απορροφώμενων τμημάτων, ήτοι κατευθύνσεις 1) Ιατρικών εργαστηρίων, 2) Οπτικής – Οπτομετρίας, 3) Ακτινολογίας – Ακτινοθεραπείας, 4) Οδοντικής Τεχνολογίας και 5) Αισθητικής – Κοσμητολογίας.

  • 24 Δεκεμβρίου 2017, 10:27 | Φοιτητής Οπτικής και Οπτομετρίας

    Απαράδεκτή και παράλογη η συγχώνευση της ΣΕΥΠ.Απαιτούμε την αυτονομία της Οπτικής και Οπτόμετριας μιας και το τμήμα δεν υστερεί πουθενά σε ακαδημαϊκότητα και υπάρχει με τον ίδιο τίτλο και στο εξωτερικό!Σε αντίθεση με άλλα τμήματα που έχει αποφασιστεί να είναι αυτόνομα!!!

  • 24 Δεκεμβρίου 2017, 10:22 | Π . Π

    ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΤΜΗΜΑ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΤΙΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ.

    Το νέο νομοσχεδιο για το ΠΔΑ προβλεπει μεταξυ αλλων την συγχώνευση 5 τμηματων της Σχολης Επαγγελματων Υγειας και Προνοιας σε ένα υπερτμημα με ονομασια ‘’ Τμημα Βιοιατρικων Επιστημων’’ και την δημιουργια κατευθυσεων μετα από κοινο προγραμμα σπουδων 3 εξαμηνων.
    Απευθυνομενος στον αξιοτιμο κυριo Υπουργο.
    Με ποια λογικη και με ποια πραγματικα και αληθη επειχηρηματα και από ποιους λογικους ανθρωπους αποφασιστηκε να συγχωνευτουν τμηματα επαγγελματων υγειας τα οποια εκπαιδευουν εππαγελματιες οι οποιο θα στελεχωσουν στο μελλον μοναδες και τμηματα Υγειας πρωτης γραμμης και όχι μονο , προσφεροντας τις εξειδικευμενες υπηρεσιες τους ;. Πολλα τμηματα από τα 5 της συγχωνευσης διαφωνουν και εχουν μια πληθωρα επιχειρηματων και προτασεων για την διατηρηση της αυτονομιας τους. Όμως το ζητημα της συγχωνευσης του τμηματος ΑΚΤΙΝΙΝΟΛΟΓΙΑΣ & ΑΚΤΙΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ είναι ζωτικης σημασιας και προκυπτουν ατειλωτα και καχυποπτα ερωτηματα για το πως αποφασιστηκε κατι τετοιο.
    Με ποια λογικη και σκοπο, κυριε Υπουργε, και με ποια πειστικα επειχηρηματα αποφασιζετε να συγωνευτει το τμημα ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΤΙΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ με αλλα ανομοια τμηματα ; . Πως είναι δυνατον να μην υπαρχει ως αυτονομο και ανεξαρτητο σε ένα Πανεπιστημιο, ένα τμημα το οποιο είναι το ΜΟΝΟ με αυτό το γνωστικο αντικειμενο σε ολοκληρη την Ελλαδα ;. Προκειτε για υπεραπλουστευση της λογικης σκεψης να θεωρειται δεδομενο πως κατι μοναδικο δεν επιδεχεται καμια προσπαθεια συμπληρωσης η αλλοιωσης γιατι πολύ απλα υπαρχει μοναδικο και ακεραιο από την φυση του . Αραγε είναι γνωστο στους κυκλους των ανθρωπων που απεφασισαν κατι τετοιο , τι αποστολη εχει αυτο το τμημα ; Τι νεους επαγγελματιες προσφερει στον πολυπαθη τομεα της Υγειας ;. Τι θεματα μειζωνος κοινωνικης σημασιας διαπραγματευται ;. Σας είναι γνωστες οι εννοιες , ΙΟΝΤΙΖΟΥΣΕΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΕΣ , ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ , ΚΑΡΚΙΝΟΓΕΝΝΕΣΗ , ΚΑΚΟΗΘΕΙΑ , ΘΕΡΑΠΕΙΑ , ΑΚΤΙΝΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ , ΑΣΦΑΛΕΙΑ , ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΩΝ , ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΠΟΡΡΗΤΟ και η σημασια τους ;.
    Ενημερωθηκαν οι αρμοδιοι οι οποιο προτειναν την συγχωνευση του μοναδικου τμηματος ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΤΙΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ, πως Ιατροι Ακτινολογοι , Επεμβατικοι Ακτινολογοι , Ορθοπαιδικοι , Χειρουργοι , Παθολογοι-Ογκολογοι , Ακτινοθεραπευτες- Ογκολογοι , Πυρηνικοι Ιατροι , Καρδιολογοι και πανω από όλα οι ΑΣΘΕΝΕΙΣ, χρειαζονται διπλα τους ανα πασα ωρα και στιγμη τους αρτια καταρτισμενους και επιστημονικα πληρης Τεχνολογους Ακτινολογους- Ακτινοθεραπευτες ;. Ενημερωθηκαν πληρως για την πολυπλοκοτητα και το πληθος των ακτινογραφικων προβολων, για τις ιδιαιτεροτητες και την σημαντικοτητα μιας Υπολογιστης Τομογραφιας , για την δυσκολια , την πολυπαραγοντικοτητα και την επικινδυνοτητα μιας Μαγνητικης Τομογραφιας , για την ακριβεια, την αποτελεσματικοτητα και την ποιοτητα μιας Ακτινοθεραπευτικης Συνεδριας , για την ασφαλεια και την ακτινοπροστασια για ένα Σπινθηρογραφημα με γ-camera / PET -camera , για την ακεραιοτητα σε μια Αγγειογραφια, για την σημαντικοτητα μιας Μαστογραφιας ;.
    Πριν αποφασισουν την συγχωνευση ελαβαν πληρη ενημερωση και ηλεγξαν επακριβως , τις διδακτικες ωρες , τις νοσοκομειακες ασκησεις , την ερευνα , την αναλυση , την μελετη , την πρακτικη εξασκηση , την εξοικειωση και πολλα ακομη που απαιτουνται εντος 8 ακαδημαικων εξαμηνων ουτως ώστε να μπορουν οι φοιτητες του τμηματος ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΑΣ-ΑΚΤΙΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ να επιτελουν ολες τις προαναφερθεισες εξετασεις και πολλες άλλες ακομα στην καθ’ ημερα πραξη με απολυτο επαγγελματισμο και συνεπεια ;.Εγινε γνωστο πως το τμημα εχει τον απαιτουμενο αριθμο μελων ΔΕΠ ουτως ώστε να μπορουν να διδασκουν τα απαιτουμενα μαθηματα ;.
    Καταληγοντας τελικα στο μοντελο της συχωνευσης του τμηματος αυτου κατανοησαν πως υψιστης σημασιας μαθηματα ειδικοτητας δεν θα εχουν τον χρονο που απαιτουν ουτως ώστε να καλυψουν στο επακρο το διδακτικο θεμα επιφεροντας επιζημιες συνεπειες ;. Επισης ότι ο τιτλος σπουδων δεν θα εχει πλεον την ιδια αναγνωρισημοτητα και το ιδιο κυρος στα 46 πανεπιστημια του εξωτερικου οπου αναγνωριζεται σημερα ;. Οι νεοι αποφοιτοι από το υπερτμημα αυτό θα εχουν την ιδια καταρτιση με τωρα ;
    Και αφου εγιναν όλα αυτά γνωστα και αφου τα ερευνησαν ενδελεχως πως κατεληξαν στην προταση της συγχωνευσης , με ποιο προσχημα και με ποια βασιμη αιτιολογηση ;.
    Ευλογα ερωτηματα που ταλανιζουν ολη την κοινοτητα των φοιτητων του τμηματος Ακτινολογιας- Ακτινοθεραπειας. Ερωτηματα που περιμενουν να γινει γνωστη η απαντηση για το αν ληφθεισαν υπ’ οψιν.
    Η ιδρυση του νεου ΠΔΑ είναι μια κινηση πρωτοποριας και εξελιξης, μια κινηση όμως που αν δεν καθιερωσει το ΜΟΝΟ τμημα ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΤΙΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ως Α- Υ -Τ -Ο -Ν -Ο -Μ -Ο , θα είναι μια μεγιστη αποτυχια της πολιτικης που ακολουθηθηκε και εφαρμοστηκε από εσας αξιοτημε κυριε Υπουργε !. Το διακιβευμα είναι τεραστιο και οι συνεπειες θα φανουν συν το χρονω , δυστυχως σε ακρως σημαντικους τομεις για την Κοινωνια και το Κοινωνικο Κρατος , στον πολυπαθη χωρο της ΥΓΕΙΑΣ, τον ευαισθητο χωρο της ΠΑΙΔΕΙΑΣ και όχι μονο… .

  • 24 Δεκεμβρίου 2017, 02:23 | S.K.

    Θα πρέπει να εξομοιωθούν με τους νέους τίτλους σπουδών οι τίτλοι που έχουν εκδοθεί μέχρι σήμερα καθώς και οι ισότιμοι αυτών.
    Άλλωστε, όπως ο Υπουργός γνωρίζει καλά και σήμερα τόνισε σε συνέντευξή του, όλοι οι παλαιοί τίτλοι που απονεμήθηκαν από τα ΤΕΙ, οι ισότιμοι αυτών, καθώς και όσοι εκδοθούν από το νέο Πανεπιστήμιο, εντάσσονται στην 6η βαθμίδα του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων.
    Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι το Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων αποτυπώνει την «εσωτερική αξία» των τίτλων σπουδών κάθε βαθμίδας (1-8), συνμεπώς αντανακλά και στις διευθετήσεις των εργασιακών σχέσεων και της υπηρεσιακής εξέλιξης (βαθμολογικής και μισθολογικής) στους εργασιακούς φορείς, των κατόχων τους.
    Ως εκ τούτου, τι εξυπηρετούν οι διαχωρισμοί και οι διακρίσεις?
    Τέλος, εάν δεν υπάρξει εξομοίωση των πτυχιούχων και ενεργών επαγγελματιών, θα δημιουργηθεί ένα νέο χάσμα με άλλο όνομα, ένα χάσμα που προσπαθεί να γεφυρώσει ή να κλείσει το παρόν νομοσχέδιο.
    Πιστεύω ότι οι δυνάμεις που ωθούν σήμερα την ίδρυση Πανεπιστημίου θα αποφασίσουν την πλήρη εξομοίωση των ήδη πτυχιούχων, άλλως δεν θα έχει κανένα απολύτως νόημα η σημερινή «αναβάθμιση».
    Μέχρι πρόσφατα, είχαμε να αντιμετωπίσουμε προβλήματα μεταξύ πτυχιούχων ΤΕΙ και Δευτεροβάθμιας ή Μεταδευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΙΕΚ, ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ, κλπ.), με πολλαπλές συνέπειες, λόγω σύγκρουσης ακι επικάλυψης καθηκόντων και αρμοδιοτήτων στους εργασιακούς φορείς.
    Σκεφτείτε τον παραλογισμό που έχουμε να ζήσουμε μεταξύ πτυχιούχων «πριν» και «μετά» την ίδρυση του Πανεπιστημίου!
    Μια απλή λύση θα ήταν η κατάργηση των κλάδων της κατηγορίας ΤΕ, με ταυτόχρονη ένταξη των ήδη ενταγμένων στους κλάδους της στην κατηγορία ΠΕ, με προυπόθεση την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας 3-5 ετών. Άλλωστε, ο θεσμός της εργασιακής εμπειρίας έχει θεσμοθετηθεί και ήδη εφαρμόζεται και στην Ελλάδα (υπό την μορφή της ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ), προσθέτοντας αξία στη γνώση που αποκτάται μέσω των δομών της τυπικής μάθησης.
    Σε κάθε άλλη περίπτωση, καλλιεργείται η αδικία και η αγανάκτηση.

  • 24 Δεκεμβρίου 2017, 02:11 | Φωτεινή Ζαφι

    Κύριε υπουργέ μου, διευρύνετε τους ορίζοντες σας, διαβάζοντας την πραγματική σημασία των τμημάτων που θέλετε να κλείσετε! Μπορεί εσείς να έχετε την δυνατότητα νσ στείλετε το παιδί σας σε ιδιωτική σχολή, όμως κάποιοι φοιτητές εχουν μόνο αυτη παραπεταμένη δημόσια εκπαίδευση για να μπορέσον σπουδάσουν και να ανταπεξέλθουν στη σημερινή κοινωνία. Κατεβείτε λοιπόν απο το σύννεφο σας και κοιτάξτε την ασφυκτικά μεγάλη πίεση που δημιουργείτε στην μικρο μεσαία ταξη, απο την οποία εξαρτάται η καρεκλιτσα σας.

    ΙΔΡΥΣΗ ΑΥΤΟΝΟΜΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ
    Πληροφορηθήκαμε ότι στο σχέδιο νόμου της Ίδρυσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (18-12-2017) δεν υπάρχει το τμήμα επιστήμης και τεχνολογίας γραφικών τεχνών και συσκευασίας.
    Στο πλαίσιο της διαβούλευσης καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να συμπληρώσει το νομοσχέδιο, συμπεριλαμβάνοντας την ίδρυση Τμήματος με τίτλο «Τμήμα Επιστημών Γραφικών Τεχνών και Συσκευασίας» σαν συνέχεια του τμήματος τεχνολογίας γραφικών τεχνών που λειτουργεί στο ΤΕΙ Αθήνας και τη Σχολή Γραφικών Τεχνών από το 1974 και είναι ένα και μοναδικό σε ολόκληρη την ανώτατη εκπαίδευση. Την ίδρυση του τμήματος προτείνουν τεκμηριωμένα οι καθηγητές, οι φοιτητές και οι πτυχιούχοι γραφικών τεχνών καθώς και το σύνολο των επαγγελματικών και επιστημονικών φορέων των κλάδων των εκτυπώσεων, εκδόσεων και της συσκευασίας,
    Οι γραφικές τέχνες επεκτείνονται σε συγχρονα και καινοτομικά τεχνολογικά και επιστημονικά πεδία όπως είναι για παράδειγμα, οι εκτυπώσεις συσκευασίας, τα έντυπα ασφαλείας, η τρισδιάστατη και λειτουργική εκτύπωση, οι τεχνολογίες premedia και cross-media publishing, τα τυπωμένα ηλεκτρονικά και οι εκτυπώσεις διαδραστικής και ψηφιακής πληροφορίας στα έντυπα.
    Συνεπώς, το γνωστικό αντικείμενο των Επιστημών Γραφικών Τεχνών και Συσκευασίας είναι αναγκαίο να υπάρχει σε πλήρως αυτόνομο Τμήμα διότι η τεχνολογική και παραγωγική διαδικασία των γραφικών τεχνών ΔΕΝ είναι γραφιστική. Το αντικείμενο των γραφικών τεχνών διδάσκεται σε αυτόνομα τμήματα σε περίπου 190 Πανεπιστήμια παγκοσμίως.
    Στην περίπτωση μη ίδρυσης του τμήματος Επιστημών Γραφικών Τεχνών και Συσκευασίας, τότε θα υπάρξει έλλειψη υψηλού επιπέδου στελεχών και εργαζομένων στις επιχειρήσεις και στους συναφείς κλάδους, και κενό στην επιστημονική και ερευνητική δραστηριότητα που είναι ταχύτατα εξελισσόμενη παγκοσμίως αλλά και στην Ελλάδα.
    Το Υπουργείο Παιδείας δεν πρέπει να αγνοήσει την παρουσία 4500 επιχειρήσεων γραφικών τεχνών στην Ελλάδα (και πολύ περισσότερων στον δυναμικά αναπτυσσόμενο κλάδο της συσκευασίας), την συνεχή ζήτηση πτυχιούχων για κάλυψη θέσεων εργασίας απόλυτα σχετικών με το πρόγραμμα σπουδών της επιστήμης των γραφικών τεχνών και την την ραγδαία αναπτυσσόμενη επιστμονική και εφαρμοσμένη έρευνα.
    Γι’ αυτό ζητάμε την δημιουργία του αυτόνομου Τμήματος Επιστημών Γραφικών Τεχνών και Συσκευασίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

    Με εκτίμηση,

    Ενα ακόμα σχόλιο που ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΠΟΤΕ!

  • 24 Δεκεμβρίου 2017, 01:59 | S.K.

    ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!
    ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΙΣΟΤΙΜΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΩΝ ΠΤΥΧΙΩΝ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ!!!
    Ο ίδιος ο υπουργός είπε τα παρακάτω:
    «Όσοι εισαχθούν από το 2018-2019 στο νέο ΑΕΙ, θα αποκτήσουν σαφώς πανεπιστημιακό πτυχίο. Όσοι φοιτητές σπουδάζουν ήδη, θα έχουν τη δυνατότητα είτε να λάβουν πτυχίο ΤΕΙ, είτε λαμβάνοντας επιπλέον μαθήματα, να αποκτήσουν πτυχίο ΑΕΙ. Αυτό είναι κάτι που θα αποφασίζει κάθε τμήμα ξεχωριστά. Ωστόσο, για όσους αποφοίτησαν πριν χρόνια από τα δύο Τεχνολογικά Ιδρύματα, δεν μπορούμε να πλέον να ρυθμίσουμε με σχετική διάταξη τα πτυχία τους. Είναι κάτι που το σκεφτήκαμε, αλλά δεν υπάρχει δυνατότητα πλέον. Θα παραμείνουν λοιπόν, ως έχουν. Και ουσιαστικά, η ειδοποιός διαφορά ανάμεσα σε απόφοιτο για παράδειγμα, του τμήματος Ηλεκτρολογίας του ΤΕΙ Αθήνας από εκείνον του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, θα είναι το κύρος του πτυχίου. Γιατί κατά τα άλλα, τα επαγγελματικά δικαιώματα είναι τα ίδια (επιπέδου 6) και σαφώς, η αντίστοιχη ζήτηση στην αγορά εργασίας».
    ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!!!

  • 24 Δεκεμβρίου 2017, 01:06 | ΚΙΟΠΕΚΤΣΟΓΛΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

    ΙΔΡΥΣΗ ΑΥΤΟΝΟΜΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
    Απαιτούμε την υιοθέτηση της απόφασης της Συγκλήτου του ΤΕΙ Αθήνας που αφορά τη δημιουργία τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης ως λογική επιστημολογική μετεξέλιξη της Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας.
    Μας είναι απορίας άξιο και δεν αντιλαμβανόμαστε, γιατί το μοναδικό τμήμα που προτάθηκε από την Σύγκλητο και δεν υιοθετήθηκε από το Υπουργείο Παιδείας είναι το δικό μας.
    Απαιτούμε τη δημιουργία τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης γιατί εδώ και 40 χρόνια το τμήμα Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας δημιουργεί παραγόμενη προστιθέμενη επιστημονική αξία στα θέματα κοινωνικής πολιτικής, οικονομικών και διοίκησης συστημάτων και υπηρεσιών υγείας, πρόνοιας και κοινωνικής ασφάλισης όπως επίσης εδώ και 15 χρόνια αναπτύσσει σύγχρονα επιστημονικά πεδία όπως αυτό της κοινωνικής οικονομίας και κοινωνικής επιχειρηματικότητας από πρωτοπόρους καθηγητές που έφεραν και καθιέρωσαν το εν λόγω επιστημονικό πεδίο στη χώρα μας, από καθηγητές που διαθέτουν τα υψηλότερα ακαδημαϊκά κριτήρια όπως αρμόζει στο νέο πανεπιστήμιο, στο μεγάλο και θεμελιώδες αυτό θεσμικό εγχείρημα.

  • 24 Δεκεμβρίου 2017, 00:41 | Μαρία

    Κύριε Υπουργέ,
    Έχετε εξοργίσει όλον τον κόσμο με αυτές σας τις κινήσεις, με εξαίρεση αυτούς που δεν έχουν ιδέα τι πραγματικά σημαίνει το δήθεν Πανεπιστήμιο Δ.Αττικής.Είμαι φοιτήτρια του ΤΕΙ Αθηνών, του τμήματος Ακτινολογίας-Ακτινοθεραπείας.Γνωρίζεται το αντικείμενο του επαγγέλματος αυτού;Μάλλον ΟΧΙ!Το περιεχόμενο σπουδών του τμήματος Ακτινολογίας & Ακτινοθεραπείας καλύπτει το γνωστικό αντικείμενο της εφαρμογής βιολογικών και φυσικών επιστημών στους τομείς της ιατρικής απεικόνισης, της πυρηνικής ιατρικής και της ακτινοθεραπευτικής ογκολογίας.Δεν υπάρχει λογική στη συγχώνευση του τμήματος με το τμήμα της Αισθητικής-Κοσμητολογίας,Οπτικής-Οπτομετρίας,Οδοντικής Τεχνολογίας και του τμήματος των Ιατρικών Εργαστηρίων.Χειριζόμαστε ιοντίζουσες ακτινοβολίες υψίστης επικινδυνότητας,καθώς προκαλούν βιολογικές βλάβες στον ανθρώπινο οργανισμό και είναι χρήσιμες για τη διάγνωση και τη θεραπεία των ασθενών.Μην παίζετε με τις ζωές μας!Μην παίζετε με τις ζωές των πασχόντων πολιτών!Απαιτούμε την ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ του τμήματος ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΑΣ & ΑΚΤΙΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ!!!

  • 24 Δεκεμβρίου 2017, 00:39 | Δημήτρης

    Το τμήμα Μηχανικών Ενεργειακής Τεχνολογίας του ΤΕΙ Αθήνας με 20 μέλη ΔΕΠ διαλύεται, ενώ άλλο τμήμα με 6 μόνο διδάσκοντες παραμένει ανεξάρτητο. Αυτά είναι τα ακαδημαϊκά κριτήρια που θα λαμβάνατε υπόψη σας;

  • 24 Δεκεμβρίου 2017, 00:32 | Νικόλαος Πολύζος Καθηγητής Διοίκησης, Οργάνωσης και Οικονομικής Διαχείρισης των Μονάδων Υγείας-Πρόεδρος του Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης

    ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΙΔΡΥΣΗΣ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
    Έχω παρακολουθήσει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις διαδικασίες ίδρυσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και ειδικότερα την εμπεριστατωμένη εισήγηση του Τομέα Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων για την ίδρυση ενός αυτοδύναμου ΤμήματοςΚοινωνικής Διοίκησης στη Σχολή Διοικητικών, Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, που εγκρίθηκε με την υπ. αρ. 9/22.11.2017 Απόφαση της Συγκλήτου του ΤΕΙ Αθήνας, και διαβιβάσθηκε στο πλαίσιο της σχετικής διαδικασίας εσωτερικής διαβούλευσης στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.Τόσο η ίδρυση μίας Σχολής Διοικητικών, Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών, όσο ιδίως η ίδρυση ενός αυτοδύναμου Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης, καλύπτουν ένα σημαντικό κενό που είχε εντοπισθεί από την ακαδημαϊκή κοινότητα της χώρας στην διάρθρωση του ΤΕΙ Αθήνας σε σχέση με τη θεραπείατου γνωστικού πεδίου των Κοινωνικών Επιστημών και μάλιστα στην πλέον συστημική προσέγγιση του αντικειμένου της Κοινωνικής Διοίκησης.
    Με την ιδιότητα μου ως Καθηγητήςκαι Πρόεδρος του Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης (ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2013 με το Προεδρικό Διάταγμα αριθ. 86, με το οποίο τα προϋπάρχοντα Τμήματα αφενός Κοινωνικής Διοίκησης και αφετέρου Πολιτικής Επιστήμης συγχωνεύθηκαν σε ένα Τμήμα, το οποίο λειτουργεί με δύο Εισαγωγικές Κατευθύνσεις που δηλώνονται από τους ενδιαφερόμενους στα μηχανογραφικά δελτία για την εισαγωγή στα ΑΕΙ: την Κατεύθυνση Κοινωνικής Διοίκησης και την Κατεύθυνση Πολιτικής Επιστήμης), θεωρώ ότι η λειτουργία ενός αυτοδύναμου Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης στη Σχολή Διοικητικών, Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής θα συμβάλλει άμεσα στην κάλυψη της αυξημένης ζήτησης για προπτυχιακές, μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές του σχετικού αντικειμένου, ιδίως από στελέχη του τομέα της κοινωνικής διοίκησης που εργάζονται στην μεγαλύτερη Περιφέρειας της χώρας (Αττική) και δεν διαθέτουν αντίστοιχους τίτλους σπουδών. Παράλληλα με τους νέους φοιτητές που θα ενταχθούν στο Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης από το ακαδημαϊκό έτος 2018/2019, η προσέλκυση των εργαζομένων του τομέα θα συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας των ανθρώπινων πόρων του συστήματος κοινωνικής προστασίας και του συστήματος υγείας.
    Η ποιότητα του Εκπαιδευτικού Προσωπικού του Τομέα Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας του υφιστάμενου Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων εγγυάται την παραγωγή εκπαιδευτικού και ερευνητικού έργου υψηλής προστιθέμενης αξίας στο νέο Τμήμα, εξασφαλίζοντας τις απαραίτητες διεπιστημονικές προσεγγίσεις για την αυτοδύναμη διδασκαλία και έρευνα του σύνθετου αντικειμένου της Κοινωνικής Διοίκησης, που δεν μπορούν να καλυφθούν από άλλους κλάδους των Κοινωνικών Επιστημών. Η Κοινωνική Διοίκηση επικεντρώνεται στην άσκηση των πολιτικών κοινωνικής προστασίας και υγείας: εξετάζει τη ρύθμιση και το σχεδιασμό, την εφαρμογή και την παρακολούθηση.Δεν ασχολείται με περιπτωσιολογικές προσεγγίσεις επίλυσης κοινωνικών προβλημάτων, που συχνά αγνοούν το κρίσιμο πλέγμα των νομικών, πολιτικών και οικονομικών παραμέτρων.
    Υπό το πρίσμα αυτό, προτείνωτη ρητή θεσμοθέτηση ενός αυτοδύναμου Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησηςστη Σχολή Διοικητικών, Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικήςμε την προσθήκη σχετικής ρύθμισης στο άρθρο 2 παρ. 1 του Σχεδίου Νόμου, θεωρώντας ότι οι υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων δεν θα παραβλέψουν τη συμβολή της ακαδημαϊκής κοινότητας στις διαδικασίες εκσυγχρονισμού των συστημάτων κοινωνικής ασφάλισης, υγείας και πρόνοιας.

    Νικόλαος Πολύζος, Καθηγητής Διοίκησης, Οργάνωσης και Οικονομικής Διαχείρισης των Μονάδων Υγείας-Πρόεδρος του Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης

  • 23 Δεκεμβρίου 2017, 23:49 | Ιουλία Παππά

    Η ‘συγχώνευση’ των τμημάτων γίνεται με ακαδημαικά κριτήρια? Τί σχέση έχει ένα διεθνώς αναγνωρισμένο τμήμα όπως αυτό των Ιατρικών Εργαστηρίων με το τμήμα αισθητικής λόγου χάριν? Τα μέλη της επιτροπής και κ. Υπουργός έχουν δει τις βάσεις εισαγωγής, διαχρονικά, για τα πέντε τμήματα των Βιοιατρικών Επιστημών? Τί σχέση έχει ο τεχνολόγος των Ιατρικών Εργαστηρίων με τον οπτικό, τον οδοντοτεχνίτη ή τον αισθητικό? Πιστεύω ότι το τμήμα των Ιατρικών Εργαστηρίων θα πρέπει να παραμείνει αυτόνομο ή στην χειρότερη περίπτωση να συγχωνευθεί με αυτό της Ακτινολογίας.

  • 23 Δεκεμβρίου 2017, 22:48 | Ναυπηγων Μηχανικών ΤΕ

    ΟΡΘΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΝΑΥΠΗΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ
    Σας ενημερουμε πως το Τμήμα Ναυπηγών Μηχανικών Τ.Ε.
    του ΤΕΙ Αθήνας κατά την τελευταία συνέλευση του που αφορούσε την
    επικύρωση και ψήφιση της ολοκληρωμένης και εμπεριστατωμένης
    πρότασής του για τη νέα δομή στο υπό δημιουργία Πανεπιστήμιο
    Δυτικής Αττικής έλαβε παμψηφεί την απόφαση για την ονομασία του σε:
    ΤΜΗΜΑ ΝΑΥΠΗΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ
    ( DEPT. OF NAVAL ARCHITECTURE & OCEAN ENGINEERING).
    Γιατί το σχέδιο νόμου δεν αναφέρει το Τμήμα μας υπό
    τον νέο του τίτλο!! Σας παρακαλούμε να διορθώσετε την (εκ παραδρομής ελπίζουμε) παράλειψη σας

  • 23 Δεκεμβρίου 2017, 22:38 | Ναυπηγων Μηχανικών ΤΕΙ Αθήνας

    Θα ήθελα να σας ενημερώσω πως το Τμήμα Ναυπηγών Μηχανικών Τ.Ε.
    του ΤΕΙ Αθήνας κατά την τελευταία συνέλευση του που αφορούσε την
    επικύρωση και ψήφιση της ολοκληρωμένης και εμπεριστατωμένης
    πρότασής του για τη νέα δομή στο υπό δημιουργία Πανεπιστήμιο
    Δυτικής Αττικής έλαβε παμψηφεί την απόφαση για την ονομασία του σε:
    ΤΜΗΜΑ ΝΑΥΠΗΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ
    ( DEPT. OF NAVAL ARCHITECTURE & OCEAN ENGINEERING).
    Γιατι το σχέδιο νόμου δεν αναφέρει το Τμήμα μας υπό
    τον νέο του τίτλο!!;;;

  • 23 Δεκεμβρίου 2017, 22:29 | Κωνσταντίνος Γριβοκωστόπουλος

    ΙΔΡΥΣΗ ΑΥΤΟΝΟΜΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΙΑΤΡΙΚΏΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
    κ. Υπουργέ,

    Η “εξαφάνιση” Εκπαιδευτικών Τμημάτων που είναι Διεθνώς αναγνωρισμένα, όπως των Τεχνολόγων Ιατρικών Εργαστηρίων (Biomedical Laboratory Scientists ή Medical Laboratory Technologists) που έχουν επιστημονικό, επαγγελματικό αλλά και κοινωνικό χαρακτήρα, σίγουρα δεν αποτελεί αναβάθμιση. Γιατί το μέλλον αυτών των επιστημόνων δεν χωρά στο νέο πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής μόνο στην Ελλάδα και με ποια λογική και κριτήρια δημιουργείτε ένα Τμήμα απροσδιόριστο (ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ);
    Εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας και θεωρούμε ότι οποιαδήποτε τέτοια υποβάθμιση όχι μόνο θα εμποδίζει τους πολίτες της Ελλάδας να έχουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης και εργαστηρίων, ποιότητας και ασφάλειας των ασθενών όπως και όλοι οι υπόλοιποι κάτοικοι στην ΕΕ, αλλά πιθανότατα θα εμπόδιζε την κινητικότητα – ελεύθερη κυκλοφορία αυτών των επαγγελματιών σε όλη την Ευρώπη, που είναι μια από τις ιδρυτικές αρχές της ΕΕ (89/48 21/ Δεκεμβρίου 1988 Οδηγία του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων), αλλά και νομικά προβλήματα με την ονομασία και αναγνώριση των πτυχίων και επαγγελματικών προσόντων των ήδη ή μελλοντικών εργαζομένων επαγγελματιών υγείας. Επίσης εν δυνάμει προσβάλει και υποβαθμίζει τα επαγγελματικά – εργασιακά δικαιώματα των Τεχνολόγων Ιατρικών Εργαστηρίων.
    Το τμήμα Ιατρικών εργαστηρίων ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΌΝΟΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ (Biomedical Laboratory Sciences) για τους εξής λόγους:

    1. Είναι το 3ο Τμήμα σε μόρια Εισαγωγής για το 2017 και έχει τον απαιτούμενο αριθμό μελών ΔΕΠ και μεγάλο αριθμό φοιτητών εγγεγραμμένων στο Τμήμα.

    2. Ο επαγγελματικός και ακαδημαϊκός τίτλος μας στα περισσότερα μέρη του κόσμου είναι Βιοϊατρικός Εργαστηριακός Επιστήμονας (Biomedical Laboratory Scientist) ή Τεχνολόγος Ιατρικών Εργαστηρίων (Medical Laboratory Technologist), με Επίπεδο Επαγγελματικών Προσόντων 6 (Bachelor Degree), όπως φαίνεται και στην βάση Δεδομένων των νομικά κατοχυρωμένων επαγγελμάτων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    3. Οι Βιοϊατρικοί Εργαστηριακοί Επιστήμονες με τις εξειδικευμένες επιστημονικές και τεχνολογικές γνώσεις τους εργάζονται στις υπηρεσίες υγείας στην Ελλάδα (ως Τεχνολόγοι Ιατρικών Εργαστηρίων) και το εξωτερικό (αναγνωρισμένοι ως Biomedical Laboratory Scientists) παρέχοντας κλινικές εργαστηριακές υπηρεσίες. Πολλοί από αυτούς εργάζονται επίσης σε κλινικά εργαστήρια, σε ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και σε κλινικά ερευνητικά προγράμματα.
    Η εκπαίδευση και η κατάρτιση τους καθιστούν το επάγγελμα μοναδικό σε σχέση με άλλα επαγγέλματα των ιατρικών εργαστηρίων όσον αφορά: τη γνώση στο πλαίσιο της διασφάλισης της ποιότητας, την αξιολόγηση των προ-αναλυτικών συνθηκών και την επικύρωση της ιατρικής εργαστηριακής ανάλυσης. Εφαρμόζουν όλες τις σύγχρονες επιστημονικές μεθόδους που έχουν σχέση με την εκτέλεση των εργαστηριακών εξετάσεων, εκτελούν και αξιολογούν το ποιοτικό αποτέλεσμά τους και αναλαμβάνουν ενυπόγραφα την ευθύνη εκτέλεσης του τεχνολογικού μέρους των εργαστηριακών εξετάσεων στα κάτωθι τμήματα των Ιατρικών Εργαστηρίων: Μικροβιολογικό, Αιματολογικό, Ιολογίας, Βιοχημικό, Αιμοδοσίας, Ανοσολογικό, Ιστοσυμβατότητας, Πυρηνικής Ιατρικής, Ενδοκρινολογικό, Τοξικολογικό, Παθολογικής Ανατομικής, Ογκολογικό, Κυτταρολογικό, Γενετικής, Μοριακής Βιολογίας, Πειραματόζωων, στο Δημόσιο ή στον ευρύτερο δημόσιο τομέα (κύρια στα ιατρικά εργαστήρια των Δημοσίων Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας), και στον ιδιωτικό τομέα Υγείας (ιδιωτικά βιοπαθολογικά εργαστήρια, Διαγνωστικά κέντρα και νοσοκομεία – κλινικές). Επίσης εργάζονται στην Βιο-ιατρική έρευνα και την εκπαίδευση. ΑΡΑ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟΣΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΝΤΑΣΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ. ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΤΜΗΜΑ.

    4. Η Πανελλήνια Επιστημονική Ένωση των Τεχνολόγων Ιατρικών Εργαστηρίων (ΠΕΤΙΕ) είναι μέλος των παρακάτω Διεθνών Οργανισμών, κατόπιν αξιολόγησης του καταστατικού της και των πτυχίων των επαγγελματιών Τεχνολόγων Ιατρικών Εργαστηρίων:
    EPBS – European Association for Professions in Biomedical Science, http://www.epbs.net
    IFBLS – International Federation of Biomedical Laboratory Science, http://www.ifbls.org και
    ASCP – American Society for Clinical Pathology, https://www.ascp.org/content

    Συμπερασματικά θα πρέπει να επανεξετάσετε την σύσταση και την δομή της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας. Η ομογενοποίηση επιστημών που έχουν άμεση σχέση με την δημόσια υγεία υποβαθμίζει την προσπάθεια αναβάθμισης του χώρου της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και θέτει σε κίνδυνο το μέλλον του δημοσίου συστήματος υγείας. Η υγεία και ευημερία των πολιτών μας εξαρτάται από την ύπαρξη αρμόδιων επιστημόνων στον τομέα αυτό και οι κυβερνήσεις σε χώρες που δεν έχουν εναρμονίσει την εκπαίδευση του Τεχνολόγου Ιατρικού Εργαστηρίων κινδυνεύουν να παραμείνουν πίσω στην πραγματικότητα που υπάρχει στην υπόλοιπη Ευρώπη αλλά και σε διεθνές επίπεδο.

  • 23 Δεκεμβρίου 2017, 22:29 | Παναγιώτης Βενιαμής

    Απαράδεκτη η συγχώνευση των τμημάτων της ΣΕΥΠ αλλά και γενικότερα του ΤΕΙ Αθήνας, δεν ειναι δυνατόν να μειώνεται τον προϋπολογισμό των ιδρυμάτων σε αυτό το σημείο,συγκεκριμένα για την ΣΕΥΠ θεωρώ οτι δεν υπάρχει καμία απολύτως λογική στην συγχώνευση πέντε τμημάτων σε ενα αναφέρομαι στα τμήματα της οπτικής,αισθητικης και κοσμητολογίας,οδοντικης τεχνολογίας , ακτινολογιας και ακτινοθεραπειας και ιατρικών εργαστηρίων καθως αποτελούν ειδικότητες με εντελώς διαφορετικό γνωστικό αντικείμενο. Επιπλέον η μείωση της χρηματοδότησης οταν ηδη το Τει Αθήνας εχει τεράστια ζητήματα αλλα και ανύπαρκτο αποθεματικό θα δυσχεραίνει την υπάρχουσα κατάσταση. Μόνο ευχάριστο η αυτονομία των τμημάτων της φυσικοθεραπείας και εργοθεραπείας οσο και η ύπαρξη του τμήματος προσχολική αγωγής στα προβλεπόμενα τμήματα.

  • 23 Δεκεμβρίου 2017, 21:39 | ΜΑΡΙΑ ΚΑΝΤΑΡΕΛΗ

    ΙΔΡΥΣΗ ΑΥΤΟΝΟΜΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
    Απαιτούμε την υιοθέτηση της απόφασης της Συγκλήτου του ΤΕΙ Αθήνας που αφορά τη δημιουργία τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης ως λογική επιστημολογική μετεξέλιξη της Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας.
    Μας είναι απορίας άξιο και δεν αντιλαμβανόμαστε, γιατί το μοναδικό τμήμα που προτάθηκε από την Σύγκλητο και δεν υιοθετήθηκε από το Υπουργείο Παιδείας είναι το δικό μας.
    Απαιτούμε τη δημιουργία τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης γιατί εδώ και 40 χρόνια το τμήμα Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας δημιουργεί παραγόμενη προστιθέμενη επιστημονική αξία στα θέματα κοινωνικής πολιτικής, οικονομικών και διοίκησης συστημάτων και υπηρεσιών υγείας, πρόνοιας και κοινωνικής ασφάλισης όπως επίσης εδώ και 15 χρόνια αναπτύσσει σύγχρονα επιστημονικά πεδία όπως αυτό της κοινωνικής οικονομίας και κοινωνικής επιχειρηματικότητας από πρωτοπόρους καθηγητές που έφεραν και καθιέρωσαν το εν λόγω επιστημονικό πεδίο στη χώρα μας, από καθηγητές που διαθέτουν τα υψηλότερα ακαδημαϊκά κριτήρια όπως αρμόζει στο νέο πανεπιστήμιο, στο μεγάλο και θεμελιώδες αυτό θεσμικό εγχείρημα.

  • 23 Δεκεμβρίου 2017, 20:53 | ΧΡΥΣΑ

    Πληροφορηθήκαμε ότι στο σχέδιο νόμου της Ίδρυσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (18-12-2017) δεν υπάρχει το τμήμα επιστήμης και τεχνολογίας γραφικών τεχνών και συσκευασίας.
    Στο πλαίσιο της διαβούλευσης καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να συμπληρώσει το νομοσχέδιο, συμπεριλαμβάνοντας την ίδρυση Τμήματος με τίτλο «Τμήμα Επιστημών Γραφικών Τεχνών και Συσκευασίας» σαν συνέχεια του τμήματος τεχνολογίας γραφικών τεχνών που λειτουργεί στο ΤΕΙ Αθήνας και τη Σχολή Γραφικών Τεχνών από το 1974 και είναι ένα και μοναδικό σε ολόκληρη την ανώτατη εκπαίδευση. Την ίδρυση του τμήματος προτείνουν τεκμηριωμένα οι καθηγητές, οι φοιτητές και οι πτυχιούχοι γραφικών τεχνών καθώς και το σύνολο των επαγγελματικών και επιστημονικών φορέων των κλάδων των εκτυπώσεων, εκδόσεων και της συσκευασίας,
    Οι γραφικές τέχνες επεκτείνονται σε συγχρονα και καινοτομικά τεχνολογικά και επιστημονικά πεδία όπως είναι για παράδειγμα, οι εκτυπώσεις συσκευασίας, τα έντυπα ασφαλείας, η τρισδιάστατη και λειτουργική εκτύπωση, οι τεχνολογίες premedia και cross-media publishing, τα τυπωμένα ηλεκτρονικά και οι εκτυπώσεις διαδραστικής και ψηφιακής πληροφορίας στα έντυπα.
    Συνεπώς, το γνωστικό αντικείμενο των Επιστημών Γραφικών Τεχνών και Συσκευασίας είναι αναγκαίο να υπάρχει σε πλήρως αυτόνομο Τμήμα διότι η τεχνολογική και παραγωγική διαδικασία των γραφικών τεχνών ΔΕΝ είναι γραφιστική. Το αντικείμενο των γραφικών τεχνών διδάσκεται σε αυτόνομα τμήματα σε περίπου 190 Πανεπιστήμια παγκοσμίως.
    Στην περίπτωση μη ίδρυσης του τμήματος Επιστημών Γραφικών Τεχνών και Συσκευασίας, τότε θα υπάρξει έλλειψη υψηλού επιπέδου στελεχών και εργαζομένων στις επιχειρήσεις και στους συναφείς κλάδους, και κενό στην επιστημονική και ερευνητική δραστηριότητα που είναι ταχύτατα εξελισσόμενη παγκοσμίως αλλά και στην Ελλάδα.
    Το Υπουργείο Παιδείας δεν πρέπει να αγνοήσει την παρουσία 4500 επιχειρήσεων γραφικών τεχνών στην Ελλάδα (και πολύ περισσότερων στον δυναμικά αναπτυσσόμενο κλάδο της συσκευασίας), την συνεχή ζήτηση πτυχιούχων για κάλυψη θέσεων εργασίας απόλυτα σχετικών με το πρόγραμμα σπουδών της επιστήμης των γραφικών τεχνών και την την ραγδαία αναπτυσσόμενη επιστμονική και εφαρμοσμένη έρευνα.
    Γι’ αυτό ζητάμε την δημιουργία του αυτόνομου Τμήματος Επιστημών Γραφικών Τεχνών και Συσκευασίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

  • 23 Δεκεμβρίου 2017, 20:52 | ΧΡΥΣΑ

    ΙΔΡΥΣΗ ΑΥΤΟΝΟΜΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ
    Πληροφορηθήκαμε ότι στο σχέδιο νόμου της Ίδρυσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (18-12-2017) δεν υπάρχει το τμήμα επιστήμης και τεχνολογίας γραφικών τεχνών και συσκευασίας.
    Στο πλαίσιο της διαβούλευσης καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να συμπληρώσει το νομοσχέδιο, συμπεριλαμβάνοντας την ίδρυση Τμήματος με τίτλο «Τμήμα Επιστημών Γραφικών Τεχνών και Συσκευασίας» σαν συνέχεια του τμήματος τεχνολογίας γραφικών τεχνών που λειτουργεί στο ΤΕΙ Αθήνας και τη Σχολή Γραφικών Τεχνών από το 1974 και είναι ένα και μοναδικό σε ολόκληρη την ανώτατη εκπαίδευση. Την ίδρυση του τμήματος προτείνουν τεκμηριωμένα οι καθηγητές, οι φοιτητές και οι πτυχιούχοι γραφικών τεχνών καθώς και το σύνολο των επαγγελματικών και επιστημονικών φορέων των κλάδων των εκτυπώσεων, εκδόσεων και της συσκευασίας,
    Οι γραφικές τέχνες επεκτείνονται σε συγχρονα και καινοτομικά τεχνολογικά και επιστημονικά πεδία όπως είναι για παράδειγμα, οι εκτυπώσεις συσκευασίας, τα έντυπα ασφαλείας, η τρισδιάστατη και λειτουργική εκτύπωση, οι τεχνολογίες premedia και cross-media publishing, τα τυπωμένα ηλεκτρονικά και οι εκτυπώσεις διαδραστικής και ψηφιακής πληροφορίας στα έντυπα.
    Συνεπώς, το γνωστικό αντικείμενο των Επιστημών Γραφικών Τεχνών και Συσκευασίας είναι αναγκαίο να υπάρχει σε πλήρως αυτόνομο Τμήμα διότι η τεχνολογική και παραγωγική διαδικασία των γραφικών τεχνών ΔΕΝ είναι γραφιστική. Το αντικείμενο των γραφικών τεχνών διδάσκεται σε αυτόνομα τμήματα σε περίπου 190 Πανεπιστήμια παγκοσμίως.
    Στην περίπτωση μη ίδρυσης του τμήματος Επιστημών Γραφικών Τεχνών και Συσκευασίας, τότε θα υπάρξει έλλειψη υψηλού επιπέδου στελεχών και εργαζομένων στις επιχειρήσεις και στους συναφείς κλάδους, και κενό στην επιστημονική και ερευνητική δραστηριότητα που είναι ταχύτατα εξελισσόμενη παγκοσμίως αλλά και στην Ελλάδα.
    Το Υπουργείο Παιδείας δεν πρέπει να αγνοήσει την παρουσία 4500 επιχειρήσεων γραφικών τεχνών στην Ελλάδα (και πολύ περισσότερων στον δυναμικά αναπτυσσόμενο κλάδο της συσκευασίας), την συνεχή ζήτηση πτυχιούχων για κάλυψη θέσεων εργασίας απόλυτα σχετικών με το πρόγραμμα σπουδών της επιστήμης των γραφικών τεχνών και την την ραγδαία αναπτυσσόμενη επιστμονική και εφαρμοσμένη έρευνα.
    Γι’ αυτό ζητάμε την δημιουργία του αυτόνομου Τμήματος Επιστημών Γραφικών Τεχνών και Συσκευασίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

  • 23 Δεκεμβρίου 2017, 20:46 | ΖΑΠΑΛΟΥ ΕΛΣΑ

    ΙΔΡΥΣΗ ΑΥΤΟΝΟΜΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
    Απαιτούμε την υιοθέτηση της απόφασης της Συγκλήτου του ΤΕΙ Αθήνας που αφορά τη δημιουργία τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης ως λογική επιστημολογική μετεξέλιξη της Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας.
    Μας είναι απορίας άξιο και δεν αντιλαμβανόμαστε, γιατί το μοναδικό τμήμα που προτάθηκε από την Σύγκλητο και δεν υιοθετήθηκε από το Υπουργείο Παιδείας είναι το δικό μας.
    Απαιτούμε τη δημιουργία τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης γιατί εδώ και 40 χρόνια το τμήμα Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας δημιουργεί παραγόμενη προστιθέμενη επιστημονική αξία στα θέματα κοινωνικής πολιτικής, οικονομικών και διοίκησης συστημάτων και υπηρεσιών υγείας, πρόνοιας και κοινωνικής ασφάλισης όπως επίσης εδώ και 15 χρόνια αναπτύσσει σύγχρονα επιστημονικά πεδία όπως αυτό της κοινωνικής οικονομίας και κοινωνικής επιχειρηματικότητας από πρωτοπόρους καθηγητές που έφεραν και καθιέρωσαν το εν λόγω επιστημονικό πεδίο στη χώρα μας, από καθηγητές που διαθέτουν τα υψηλότερα ακαδημαϊκά κριτήρια όπως αρμόζει στο νέο πανεπιστήμιο, στο μεγάλο και θεμελιώδες αυτό θεσμικό εγχείρημα.

  • 23 Δεκεμβρίου 2017, 20:31 | Άρτεμις

    ΙΔΡΥΣΗ ΑΥΤΟΝΟΜΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ
    Πληροφορηθήκαμε ότι στο σχέδιο νόμου της Ίδρυσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (18-12-2017) δεν υπάρχει το τμήμα επιστήμης και τεχνολογίας γραφικών τεχνών και συσκευασίας.
    Στο πλαίσιο της διαβούλευσης καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να συμπληρώσει το νομοσχέδιο, συμπεριλαμβάνοντας την ίδρυση Τμήματος με τίτλο «Τμήμα Επιστημών Γραφικών Τεχνών και Συσκευασίας» σαν συνέχεια του τμήματος τεχνολογίας γραφικών τεχνών που λειτουργεί στο ΤΕΙ Αθήνας και τη Σχολή Γραφικών Τεχνών από το 1974 και είναι ένα και μοναδικό σε ολόκληρη την ανώτατη εκπαίδευση. Την ίδρυση του τμήματος προτείνουν τεκμηριωμένα οι καθηγητές, οι φοιτητές και οι πτυχιούχοι γραφικών τεχνών καθώς και το σύνολο των επαγγελματικών και επιστημονικών φορέων των κλάδων των εκτυπώσεων, εκδόσεων και της συσκευασίας,
    Οι γραφικές τέχνες επεκτείνονται σε συγχρονα και καινοτομικά τεχνολογικά και επιστημονικά πεδία όπως είναι για παράδειγμα, οι εκτυπώσεις συσκευασίας, τα έντυπα ασφαλείας, η τρισδιάστατη και λειτουργική εκτύπωση, οι τεχνολογίες premedia και cross-media publishing, τα τυπωμένα ηλεκτρονικά και οι εκτυπώσεις διαδραστικής και ψηφιακής πληροφορίας στα έντυπα.
    Συνεπώς, το γνωστικό αντικείμενο των Επιστημών Γραφικών Τεχνών και Συσκευασίας είναι αναγκαίο να υπάρχει σε πλήρως αυτόνομο Τμήμα διότι η τεχνολογική και παραγωγική διαδικασία των γραφικών τεχνών ΔΕΝ είναι γραφιστική. Το αντικείμενο των γραφικών τεχνών διδάσκεται σε αυτόνομα τμήματα σε περίπου 190 Πανεπιστήμια παγκοσμίως.
    Στην περίπτωση μη ίδρυσης του τμήματος Επιστημών Γραφικών Τεχνών και Συσκευασίας, τότε θα υπάρξει έλλειψη υψηλού επιπέδου στελεχών και εργαζομένων στις επιχειρήσεις και στους συναφείς κλάδους, και κενό στην επιστημονική και ερευνητική δραστηριότητα που είναι ταχύτατα εξελισσόμενη παγκοσμίως αλλά και στην Ελλάδα.
    Το Υπουργείο Παιδείας δεν πρέπει να αγνοήσει την παρουσία 4500 επιχειρήσεων γραφικών τεχνών στην Ελλάδα (και πολύ περισσότερων στον δυναμικά αναπτυσσόμενο κλάδο της συσκευασίας), την συνεχή ζήτηση πτυχιούχων για κάλυψη θέσεων εργασίας απόλυτα σχετικών με το πρόγραμμα σπουδών της επιστήμης των γραφικών τεχνών και την την ραγδαία αναπτυσσόμενη επιστμονική και εφαρμοσμένη έρευνα.
    Γι’ αυτό ζητάμε την δημιουργία του αυτόνομου Τμήματος Επιστημών Γραφικών Τεχνών και Συσκευασίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

  • 23 Δεκεμβρίου 2017, 19:30 | Νίνα

    ΙΔΡΥΣΗ ΑΥΤΟΝΟΜΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ
    Πληροφορηθήκαμε ότι στο σχέδιο νόμου της Ίδρυσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (18-12-2017) δεν υπάρχει το τμήμα επιστήμης και τεχνολογίας γραφικών τεχνών και συσκευασίας.
    Στο πλαίσιο της διαβούλευσης καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να συμπληρώσει το νομοσχέδιο, συμπεριλαμβάνοντας την ίδρυση Τμήματος με τίτλο «Τμήμα Επιστημών Γραφικών Τεχνών και Συσκευασίας» σαν συνέχεια του τμήματος τεχνολογίας γραφικών τεχνών που λειτουργεί στο ΤΕΙ Αθήνας και τη Σχολή Γραφικών Τεχνών από το 1974 και είναι ένα και μοναδικό σε ολόκληρη την ανώτατη εκπαίδευση. Την ίδρυση του τμήματος προτείνουν τεκμηριωμένα οι καθηγητές, οι φοιτητές και οι πτυχιούχοι γραφικών τεχνών καθώς και το σύνολο των επαγγελματικών και επιστημονικών φορέων των κλάδων των εκτυπώσεων, εκδόσεων και της συσκευασίας,
    Οι γραφικές τέχνες επεκτείνονται σε συγχρονα και καινοτομικά τεχνολογικά και επεπιστημονικά πδία όπως είναι για παράδειγμα, οι εκτυπώσεις συσκευασίας, οι εαλείας, η τρισδιάστατη και η λειτουργική εκτύπωση, οι τεχνολογίες premedia και cross-media publishing, τα τυπωμένα ηλεκτρονικά και οι εκτυπώσεις διαδραστικής και ψηφιακής πληροφορίας στα έντυπα.
    Οι επιχειρήσεις γραφικών τεχνών (όπου η γραφιστική αντικειμενικά συνιστά ένα μικρό μέρος των διαδικασιών) αποτελούν βιομηχανία και κλάδους με πλήθος επιστημονικών, διαχειριστικών και τεχνολογικών διαδικασιών για τητον σχεδιασμό και την παραγωγή των εντύπωσν αλλά και των ψηφιακών μέσων. Συνεπώς, το γνωστικό αντικείμενο των Επιστημών Γραφικών Τεχνών και Συσκευασίας είναι αναγκαίο να υπάρχει σε πλήρως αυτόνομο Τμήμα διότι η τεχνολογική και παραγωγική διαδικασία των γραφικών τεχνών ΔΕΝ είναι γραφιστική.
    Στην περίπτωση μη ίδρυσης του τμήματος Επιστημών Γραφικών Τεχνών και Συσκευασίας, τότε θα υπάρξει έλλειψη υψηλού επιπέδου στελεχών και εργαζομένων στις επιχειρήσεις και στους συναφείς κλάδους, και κενό στην επιστημονική και ερευνητική δραστηριότητα που είναι ταχύτατα εξελισσόμενη παγκοσμίως αλλά και στην Ελλάδα.
    Το Υπουργείο Παιδείας δεν πρέπει να αγνοήσει την παρουσία 4500 επιχειρήσεων γραφικών τεχνών στην Ελλάδα (και πολύ περισσότερων στον δυναμικά αναπτυσσόμενο κλάδο της συσκευασίας), την συνεχή ζήτηση πτυχιούχων για κάλυψη θέσεων εργασίας απόλυτα σχετικών με το πρόγραμμα σπουδών της επιστήμης των γραφικών τεχνών και την ραγδαία αναπτυσσόμενη επιστημονική και εφαρμοσμένη έρευνα.
    Γι’ αυτό ζητάμε την δημιουργία του αυτόνομου Τμήματος Επιστημών Γραφικών Τεχνών και Συσκευασίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

  • 23 Δεκεμβρίου 2017, 19:26 | Διονυσία Κ

    ΙΔΡΥΣΗ ΑΥΤΟΝΟΜΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ
    Πληροφορηθήκαμε ότι στο σχέδιο νόμου της Ίδρυσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (18-12-2017) δεν υπάρχει το τμήμα επιστήμης και τεχνολογίας γραφικών τεχνών και συσκευασίας.
    Στο πλαίσιο της διαβούλευσης καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να συμπληρώσει το νομοσχέδιο, συμπεριλαμβάνοντας την ίδρυση Τμήματος με τίτλο «Τμήμα Επιστημών Γραφικών Τεχνών και Συσκευασίας» σαν συνέχεια του τμήματος τεχνολογίας γραφικών τεχνών που λειτουργεί στο ΤΕΙ Αθήνας και τη Σχολή Γραφικών Τεχνών από το 1974 και είναι ένα και μοναδικό σε ολόκληρη την ανώτατη εκπαίδευση. Την ίδρυση του τμήματος προτείνουν τεκμηριωμένα οι καθηγητές, οι φοιτητές και οι πτυχιούχοι γραφικών τεχνών καθώς και το σύνολο των επαγγελματικών και επιστημονικών φορέων των κλάδων των εκτυπώσεων, εκδόσεων και της συσκευασίας,
    Οι γραφικές τέχνες επεκτείνονται σε συγχρονα και καινοτομικά τεχνολογικά και επεπιστημονικά πδία όπως είναι για παράδειγμα, οι εκτυπώσεις συσκευασίας, οι εαλείας, η τρισδιάστατη και η λειτουργική εκτύπωση, οι τεχνολογίες premedia και cross-media publishing, τα τυπωμένα ηλεκτρονικά και οι εκτυπώσεις διαδραστικής και ψηφιακής πληροφορίας στα έντυπα.
    Οι επιχειρήσεις γραφικών τεχνών (όπου η γραφιστική αντικειμενικά συνιστά ένα μικρό μέρος των διαδικασιών) αποτελούν βιομηχανία και κλάδους με πλήθος επιστημονικών, διαχειριστικών και τεχνολογικών διαδικασιών για τητον σχεδιασμό και την παραγωγή των εντύπωσν αλλά και των ψηφιακών μέσων. Συνεπώς, το γνωστικό αντικείμενο των Επιστημών Γραφικών Τεχνών και Συσκευασίας είναι αναγκαίο να υπάρχει σε πλήρως αυτόνομο Τμήμα διότι η τεχνολογική και παραγωγική διαδικασία των γραφικών τεχνών ΔΕΝ είναι γραφιστική.
    Στην περίπτωση μη ίδρυσης του τμήματος Επιστημών Γραφικών Τεχνών και Συσκευασίας, τότε θα υπάρξει έλλειψη υψηλού επιπέδου στελεχών και εργαζομένων στις επιχειρήσεις και στους συναφείς κλάδους, και κενό στην επιστημονική και ερευνητική δραστηριότητα που είναι ταχύτατα εξελισσόμενη παγκοσμίως αλλά και στην Ελλάδα.
    Το Υπουργείο Παιδείας δεν πρέπει να αγνοήσει την παρουσία 4500 επιχειρήσεων γραφικών τεχνών στην Ελλάδα (και πολύ περισσότερων στον δυναμικά αναπτυσσόμενο κλάδο της συσκευασίας), την συνεχή ζήτηση πτυχιούχων για κάλυψη θέσεων εργασίας απόλυτα σχετικών με το πρόγραμμα σπουδών της επιστήμης των γραφικών τεχνών και την ραγδαία αναπτυσσόμενη επιστημονική και εφαρμοσμένη έρευνα.
    Γι’ αυτό ζητάμε την δημιουργία του αυτόνομου Τμήματος Επιστημών Γραφικών Τεχνών και Συσκευασίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.Ευχαριστώ!

  • 23 Δεκεμβρίου 2017, 19:16 | Τζανακάκη Κέλλυ

    Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

    Κρίνουμε απαραίτητο να προστεθούν τα ακόλουθα:
    – στο άρθρο 2 πρέπει οπωσδήποτε να προστεθεί το εξής: για τα απορροφώμενα τμήματα που απαρτίζουν το τμήμα βιοιατρικών επιστημών κατ’ αναλογία της περ. β παρ.1 αρ.4 του παρόντος επίκεται έκδοση προεδρικού διατάγματος βάσει του ν. 4485/2017 το οποίο θα ιδρύει τις κατευθύνσεις του νέου τμήματος, όπως αυτές διαμορφώνονται από τους τίτλους ενός εκάστου των απορροφώμενων τμημάτων, ήτοι κατευθύνσεις 1) Ιατρικών εργαστηρίων, 2) Οπτικής – Οπτομετρίας, 3) Ακτινολογίας – Ακτινοθεραπείας, 4) Οδοντικής Τεχνολογίας και 5) Αισθητικής – Κοσμητολογίας. Επίσης, πρέπει στο σώμα του νόμου να προστεθεί το χρονικό πλαίσιο μέσα στο οποίο θα εκδοθεί το ως άνω προεδρικό διάταγμα που θα καθορίζει τις κατευθύνσεις.
    – στο άρθρο 5 πρέπει οπωσδήποτε να προστεθεί το εξής: οι ήδη φοιτούντες στα τμήματα που συγχωνεύονται δια απορροφήσεως εντάσσονται και στις αντίστοιχες κατευθύνσεις του νέου τμήματος βιοιατρικών επιστημών, όπως αυτές θα διαμορφωθούν/ιδρυθούν, βάσει του προεδρικού διατάγματος. Επίσης, πρέπει στο σώμα του νόμου να προστεθεί το χρονικό πλαίσιο μέσα στο οποίο θα εκδοθεί το ως άνω προεδρικό διάταγμα που θα καθορίζει τις κατευθύνσεις.

    Φοιτήτρια Τμήματος Αισθητικής – Κοσμητολογίας

  • 23 Δεκεμβρίου 2017, 19:11 | ΚΙΑΜΟΥ ΜΑΡΙΑ

    ΙΔΡΥΣΗ ΑΥΤΟΝΟΜΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
    Απαιτούμε την υιοθέτηση της απόφασης της Συγκλήτου του ΤΕΙ Αθήνας που αφορά τη δημιουργία τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης ως λογική επιστημολογική μετεξέλιξη της Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας.
    Μας είναι απορίας άξιο και δεν αντιλαμβανόμαστε, γιατί το μοναδικό τμήμα που προτάθηκε από την Σύγκλητο και δεν υιοθετήθηκε από το Υπουργείο Παιδείας είναι το δικό μας.
    Απαιτούμε τη δημιουργία τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης γιατί εδώ και 40 χρόνια το τμήμα Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας δημιουργεί παραγόμενη προστιθέμενη επιστημονική αξία στα θέματα κοινωνικής πολιτικής, οικονομικών και διοίκησης συστημάτων και υπηρεσιών υγείας, πρόνοιας και κοινωνικής ασφάλισης όπως επίσης εδώ και 15 χρόνια αναπτύσσει σύγχρονα επιστημονικά πεδία όπως αυτό της κοινωνικής οικονομίας και κοινωνικής επιχειρηματικότητας από πρωτοπόρους καθηγητές που έφεραν και καθιέρωσαν το εν λόγω επιστημονικό πεδίο στη χώρα μας, από καθηγητές που διαθέτουν τα υψηλότερα ακαδημαϊκά κριτήρια όπως αρμόζει στο νέο πανεπιστήμιο, στο μεγάλο και θεμελιώδες αυτό θεσμικό εγχείρημα.

  • 23 Δεκεμβρίου 2017, 18:16 | Μ. Σ.

    Κύριε Υπουργέ,

    Στα πλαισια της Συνταγματικής Αρχής της ίσης μεταχείρισης των πολιτων, παρακαλούμε όπως συμπεριληφθουν στην αυτοδικαιη ένταξη στο νέο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικης και οι εγγεγραμμένοι Μεταπτυχιακοι Φοιτητές των εν λόγω ΤΕΙ (άρθρο 5 παραγραφος 5), όπως προβλέπεται για τους εγγεγραμμένους φοιτητές (άρθρο 5 παράγραφος 1).

    Είναι άδικο, οι εγγεγραμμένοι φοιτητές να «αναβαθμιστούν» αυτοδικαια και οι εγγεγραμμένοι Μεταπτυχιακοι φοιτητες όχι. Επιπλέον, όταν ξεκινήσαμε και κυρίως Πληρώσαμε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα, δεν γνωρίζαμε ότι το ΤΕΙ δεν θα υφίσταται μετά από κάποιους μήνες και ως εκ τούτου, ο μεταπτυχιακός τίτλος που στο τέλος θα αποκτήσουμε δεν θα έχει καμία αξία (στην Υπηρεσια μας, ίσως και επιστημονικη, κλπ).

    Σεβόμενοι τα χρήματα που έχουμε επενδυσει για την εκπαίδευση μας (ιδιαιτέρως σε αυτή την οικονομική συγκυρία) και κυρίως τον κόπο και τον χρόνο μας, καθώς ταυτόχρονα εργαζόμαστε, σας παρακαλούμε και πάλι όπως συμπεριληφθεί στο άρθρο 5 παράγραφος 5, ότι οι εγγεγραμμένοι Μεταπτυχιακοι φοιτητές εντάσσονται αυτοδικαια στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

    Μ.Σ.
    Υποδιευθυντρια Νοσοκομείου
    Μεταπτυχιακη Φοιτήτρια του ΤΕΙ Αθήνας,
    Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας
    Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων
    Π.Μ.Σ: «Διοίκηση και Διαχείριση Υπηρεσιών Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας «

  • 23 Δεκεμβρίου 2017, 17:30 | Αλεξάνδρα Αυλωνίτη

    ΙΔΡΥΣΗ ΑΥΤΟΝΟΜΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
    Απαιτούμε την υιοθέτηση της απόφασης της Συγκλήτου του ΤΕΙ Αθήνας που αφορά τη δημιουργία τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης ως λογική επιστημολογική μετεξέλιξη της Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας.
    Μας είναι απορίας άξιο και δεν αντιλαμβανόμαστε, γιατί το μοναδικό τμήμα που προτάθηκε από την Σύγκλητο και δεν υιοθετήθηκε από το Υπουργείο Παιδείας είναι το δικό μας.
    Απαιτούμε τη δημιουργία τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης γιατί εδώ και 40 χρόνια το τμήμα Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας δημιουργεί παραγόμενη προστιθέμενη επιστημονική αξία στα θέματα κοινωνικής πολιτικής, οικονομικών και διοίκησης συστημάτων και υπηρεσιών υγείας, πρόνοιας και κοινωνικής ασφάλισης όπως επίσης εδώ και 15 χρόνια αναπτύσσει σύγχρονα επιστημονικά πεδία όπως αυτό της κοινωνικής οικονομίας και κοινωνικής επιχειρηματικότητας από πρωτοπόρους καθηγητές που έφεραν και καθιέρωσαν το εν λόγω επιστημονικό πεδίο στη χώρα μας, από καθηγητές που διαθέτουν τα υψηλότερα ακαδημαϊκά κριτήρια όπως αρμόζει στο νέο πανεπιστήμιο, στο μεγάλο και θεμελιώδες αυτό θεσμικό εγχείρημα…

  • 23 Δεκεμβρίου 2017, 17:28 | Αλεξάνδρα Αυλωνίτη

    ΙΔΡΥΣΗ ΑΥΤΟΝΟΜΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
    Απαιτούμε την υιοθέτηση της απόφασης της Συγκλήτου του ΤΕΙ Αθήνας που αφορά τη δημιουργία τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης ως λογική επιστημολογική μετεξέλιξη της Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας.
    Μας είναι απορίας άξιο και δεν αντιλαμβανόμαστε, γιατί το μοναδικό τμήμα που προτάθηκε από την Σύγκλητο και δεν υιοθετήθηκε από το Υπουργείο Παιδείας είναι το δικό μας.
    Απαιτούμε τη δημιουργία τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης γιατί εδώ και 40 χρόνια το τμήμα Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας δημιουργεί παραγόμενη προστιθέμενη επιστημονική αξία στα θέματα κοινωνικής πολιτικής, οικονομικών και διοίκησης συστημάτων και υπηρεσιών υγείας, πρόνοιας και κοινωνικής ασφάλισης όπως επίσης εδώ και 15 χρόνια αναπτύσσει σύγχρονα επιστημονικά πεδία όπως αυτό της κοινωνικής οικονομίας και κοινωνικής επιχειρηματικότητας από πρωτοπόρους καθηγητές που έφεραν και καθιέρωσαν το εν λόγω επιστημονικό πεδίο στη χώρα μας, από καθηγητές που διαθέτουν τα υψηλότερα ακαδημαϊκά κριτήρια όπως αρμόζει στο νέο πανεπιστήμιο, στο μεγάλο και θεμελιώδες αυτό θεσμικό εγχείρημα.

  • 23 Δεκεμβρίου 2017, 16:59 | ANNA

    ΙΔΡΥΣΗ ΑΥΤΟΝΟΜΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ
    Πληροφορηθήκαμε ότι στο σχέδιο νόμου της Ίδρυσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (18-12-2017) δεν υπάρχει το τμήμα επιστήμης και τεχνολογίας γραφικών τεχνών και συσκευασίας.
    Στο πλαίσιο της διαβούλευσης καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να συμπληρώσει το νομοσχέδιο, συμπεριλαμβάνοντας την ίδρυση Τμήματος με τίτλο «Τμήμα Επιστημών Γραφικών Τεχνών και Συσκευασίας» σαν συνέχεια του τμήματος τεχνολογίας γραφικών τεχνών που λειτουργεί στο ΤΕΙ Αθήνας και τη Σχολή Γραφικών Τεχνών από το 1974 και είναι ένα και μοναδικό σε ολόκληρη την ανώτατη εκπαίδευση. Την ίδρυση του τμήματος προτείνουν τεκμηριωμένα οι καθηγητές, οι φοιτητές και οι πτυχιούχοι γραφικών τεχνών καθώς και το σύνολο των επαγγελματικών και επιστημονικών φορέων των κλάδων των εκτυπώσεων, εκδόσεων και της συσκευασίας,
    Οι γραφικές τέχνες επεκτείνονται σε συγχρονα και καινοτομικά τεχνολογικά και επεπιστημονικά πδία όπως είναι για παράδειγμα, οι εκτυπώσεις συσκευασίας, οι εαλείας, η τρισδιάστατη και η λειτουργική εκτύπωση, οι τεχνολογίες premedia και cross-media publishing, τα τυπωμένα ηλεκτρονικά και οι εκτυπώσεις διαδραστικής και ψηφιακής πληροφορίας στα έντυπα.
    Οι επιχειρήσεις γραφικών τεχνών (όπου η γραφιστική αντικειμενικά συνιστά ένα μικρό μέρος των διαδικασιών) αποτελούν βιομηχανία και κλάδους με πλήθος επιστημονικών, διαχειριστικών και τεχνολογικών διαδικασιών για τητον σχεδιασμό και την παραγωγή των εντύπωσν αλλά και των ψηφιακών μέσων. Συνεπώς, το γνωστικό αντικείμενο των Επιστημών Γραφικών Τεχνών και Συσκευασίας είναι αναγκαίο να υπάρχει σε πλήρως αυτόνομο Τμήμα διότι η τεχνολογική και παραγωγική διαδικασία των γραφικών τεχνών ΔΕΝ είναι γραφιστική.
    Στην περίπτωση μη ίδρυσης του τμήματος Επιστημών Γραφικών Τεχνών και Συσκευασίας, τότε θα υπάρξει έλλειψη υψηλού επιπέδου στελεχών και εργαζομένων στις επιχειρήσεις και στους συναφείς κλάδους, και κενό στην επιστημονική και ερευνητική δραστηριότητα που είναι ταχύτατα εξελισσόμενη παγκοσμίως αλλά και στην Ελλάδα.
    Το Υπουργείο Παιδείας δεν πρέπει να αγνοήσει την παρουσία 4500 επιχειρήσεων γραφικών τεχνών στην Ελλάδα (και πολύ περισσότερων στον δυναμικά αναπτυσσόμενο κλάδο της συσκευασίας), την συνεχή ζήτηση πτυχιούχων για κάλυψη θέσεων εργασίας απόλυτα σχετικών με το πρόγραμμα σπουδών της επιστήμης των γραφικών τεχνών και την ραγδαία αναπτυσσόμενη επιστημονική και εφαρμοσμένη έρευνα.
    Γι’ αυτό ζητάμε την δημιουργία του αυτόνομου Τμήματος Επιστημών Γραφικών Τεχνών και Συσκευασίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

  • 23 Δεκεμβρίου 2017, 15:42 | ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΤΕΡΑΣ

    Κύριε Υπουργέ, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι στηρίζω την ίδρυση ενός αυτοδύναμου Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης στη Σχολή Διοικητικών, Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Πιστεύω ότι με τον τρόπο αυτό αφενός μεν συνεχίζεται η ιστορία του Τμήματος Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας αφετέρου δε, ταιριάζει και με τον κοινωνικό χαρακτήρα που επιθυμεί να καθιέρωση η Κυβέρνηση στην Δυτική Αττική συμβάλλοντας, στην ενίσχυση των εκπαιδευτικών και ερευνητικών δραστηριοτήτων σε μία περιοχή που συσσωρεύει ομάδες ευπαθείς ομάδες και αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια έντονα προβλήματα χωρικού αποκλεισμού. Με το τρόπο αυτό το Νέο Πανεπιστήμιο πρωτοπορεί και συμβάλει στην επιστημονική συζήτηση και προβληματισμό για τη δημιουργία ενός νέου μοντέλου Κοινωνικού Κράτους με τη δημιουργία εξειδικευμένων στελεχών στους τομείς υγείας, κοινωνικής ασφάλιση, κοινωνικής πρόνοιας και κοινωνικής οικονομίας.

  • 23 Δεκεμβρίου 2017, 15:39 | ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΓΙΑΝΝΙΟΥ

    ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!
    ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΙΣΟΤΙΜΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΩΝ ΠΤΥΧΙΩΝ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ!!!
    Ο ίδιος ο υπουργός είπε τα παρακάτω:
    «Όσοι εισαχθούν από το 2018-2019 στο νέο ΑΕΙ, θα αποκτήσουν σαφώς πανεπιστημιακό πτυχίο. Όσοι φοιτητές σπουδάζουν ήδη, θα έχουν τη δυνατότητα είτε να λάβουν πτυχίο ΤΕΙ, είτε λαμβάνοντας επιπλέον μαθήματα, να αποκτήσουν πτυχίο ΑΕΙ. Αυτό είναι κάτι που θα αποφασίζει κάθε τμήμα ξεχωριστά. Ωστόσο, για όσους αποφοίτησαν πριν χρόνια από τα δύο Τεχνολογικά Ιδρύματα, δεν μπορούμε να πλέον να ρυθμίσουμε με σχετική διάταξη τα πτυχία τους. Είναι κάτι που το σκεφτήκαμε, αλλά δεν υπάρχει δυνατότητα πλέον. Θα παραμείνουν λοιπόν, ως έχουν. Και ουσιαστικά, η ειδοποιός διαφορά ανάμεσα σε απόφοιτο για παράδειγμα, του τμήματος Ηλεκτρολογίας του ΤΕΙ Αθήνας από εκείνον του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, θα είναι το κύρος του πτυχίου. Γιατί κατά τα άλλα, τα επαγγελματικά δικαιώματα είναι τα ίδια (επιπέδου 6) και σαφώς, η αντίστοιχη ζήτηση στην αγορά εργασίας».
    ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!!!

  • 23 Δεκεμβρίου 2017, 15:09 | Ναταλια Μαστοροπουλου

    Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

    Κρίνουμε απαραίτητο να προστεθούν τα ακόλουθα:
    – στο άρθρο 2 πρέπει οπωσδήποτε να προστεθεί το εξής: για τα απορροφώμενα τμήματα που απαρτίζουν το τμήμα βιοιατρικών επιστημών κατ’ αναλογία της περ. β παρ.1 αρ.4 του παρόντος επίκεται έκδοση προεδρικού διατάγματος βάσει του ν. 4485/2017 το οποίο θα ιδρύει τις κατευθύνσεις του νέου τμήματος, όπως αυτές διαμορφώνονται από τους τίτλους ενός εκάστου των απορροφώμενων τμημάτων, ήτοι κατευθύνσεις 1) Ιατρικών εργαστηρίων, 2) Οπτικής – Οπτομετρίας, 3) Ακτινολογίας – Ακτινοθεραπείας, 4) Οδοντικής Τεχνολογίας και 5) Αισθητικής – Κοσμητολογίας. Επίσης, πρέπει στο σώμα του νόμου να προστεθεί το χρονικό πλαίσιο μέσα στο οποίο θα εκδοθεί το ως άνω προεδρικό διάταγμα που θα καθορίζει τις κατευθύνσεις.
    – στο άρθρο 5 πρέπει οπωσδήποτε να προστεθεί το εξής: οι ήδη φοιτούντες στα τμήματα που συγχωνεύονται δια απορροφήσεως εντάσσονται και στις αντίστοιχες κατευθύνσεις του νέου τμήματος βιοιατρικών επιστημών, όπως αυτές θα διαμορφωθούν/ιδρυθούν, βάσει του προεδρικού διατάγματος. Επίσης, πρέπει στο σώμα του νόμου να προστεθεί το χρονικό πλαίσιο μέσα στο οποίο θα εκδοθεί το ως άνω προεδρικό διάταγμα που θα καθορίζει τις κατευθύνσεις.

    Φοιτητρια Τμήματος Αισθητικής – Κοσμητολογίας

  • 23 Δεκεμβρίου 2017, 14:24 | ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ

    ΙΔΡΥΣΗ ΑΥΤΟΝΟΜΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ
    Πληροφορηθήκαμε ότι στο σχέδιο νόμου της Ίδρυσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (18-12-2017) δεν υπάρχει το τμήμα επιστήμης και τεχνολογίας γραφικών τεχνών και συσκευασίας.
    Στο πλαίσιο της διαβούλευσης καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να συμπληρώσει το νομοσχέδιο, συμπεριλαμβάνοντας την ίδρυση Τμήματος με τίτλο «Τμήμα Επιστημών Γραφικών Τεχνών και Συσκευασίας» σαν συνέχεια του τμήματος τεχνολογίας γραφικών τεχνών που λειτουργεί στο ΤΕΙ Αθήνας και τη Σχολή Γραφικών Τεχνών από το 1974 και είναι ένα και μοναδικό σε ολόκληρη την ανώτατη εκπαίδευση. Την ίδρυση του τμήματος προτείνουν τεκμηριωμένα οι καθηγητές, οι φοιτητές και οι πτυχιούχοι γραφικών τεχνών καθώς και το σύνολο των επαγγελματικών και επιστημονικών φορέων των κλάδων των εκτυπώσεων, εκδόσεων και της συσκευασίας,
    Οι γραφικές τέχνες επεκτείνονται σε συγχρονα και καινοτομικά τεχνολογικά και επιστημονικά πεδία όπως είναι για παράδειγμα, οι εκτυπώσεις συσκευασίας, τα έντυπα ασφαλείας, η τρισδιάστατη και λειτουργική εκτύπωση, οι τεχνολογίες premedia και cross-media publishing, τα τυπωμένα ηλεκτρονικά και οι εκτυπώσεις διαδραστικής και ψηφιακής πληροφορίας στα έντυπα.
    Συνεπώς, το γνωστικό αντικείμενο των Επιστημών Γραφικών Τεχνών και Συσκευασίας είναι αναγκαίο να υπάρχει σε πλήρως αυτόνομο Τμήμα διότι η τεχνολογική και παραγωγική διαδικασία των γραφικών τεχνών ΔΕΝ είναι γραφιστική. Το αντικείμενο των γραφικών τεχνών διδάσκεται σε αυτόνομα τμήματα σε περίπου 190 Πανεπιστήμια παγκοσμίως.
    Στην περίπτωση μη ίδρυσης του τμήματος Επιστημών Γραφικών Τεχνών και Συσκευασίας, τότε θα υπάρξει έλλειψη υψηλού επιπέδου στελεχών και εργαζομένων στις επιχειρήσεις και στους συναφείς κλάδους, και κενό στην επιστημονική και ερευνητική δραστηριότητα που είναι ταχύτατα εξελισσόμενη παγκοσμίως αλλά και στην Ελλάδα.
    Το Υπουργείο Παιδείας δεν πρέπει να αγνοήσει την παρουσία 4500 επιχειρήσεων γραφικών τεχνών στην Ελλάδα (και πολύ περισσότερων στον δυναμικά αναπτυσσόμενο κλάδο της συσκευασίας), την συνεχή ζήτηση πτυχιούχων για κάλυψη θέσεων εργασίας απόλυτα σχετικών με το πρόγραμμα σπουδών της επιστήμης των γραφικών τεχνών και την την ραγδαία αναπτυσσόμενη επιστμονική και εφαρμοσμένη έρευνα.
    Γι’ αυτό ζητάμε την δημιουργία του αυτόνομου Τμήματος Επιστημών Γραφικών Τεχνών και Συσκευασίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

  • 23 Δεκεμβρίου 2017, 13:38 | Vaggelis

    Απαράδεκτη η συγχώνευση τόσων τμημάτων. Πρέπει να υπάρξει αυτονομία της ακτινολογίας-ακτινοθεραπείας στο νεο πανεπιστημίο δυτικής αττικής…

  • 23 Δεκεμβρίου 2017, 13:27 | Χριστίνα

    Όχι στη συγχώνευση των τμημάτων

  • 23 Δεκεμβρίου 2017, 13:08 | Φοιτήτρια Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών

    ΙΔΡΥΣΗ ΑΥΤΟΝΟΜΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ