Άρθρο 7 Ρυθμίσεις που αφορούν στην πρόσληψη προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου

1. Το δεύτερο εδάφιο της παρ. 3 του άρθρου 21 του Ν. 2190/94, όπως προσετέθη με το άρθρο 20, παρ. 12γ του Ν.2738/99 (ΦΕΚ 180/Α) αντικαθίσταται ως εξής:

«Κατ’ εξαίρεση, επίσης η διάρκεια της σύμβασης εργασίας ορισμένου χρόνου για περιοδική απασχόληση προσωπικού σχολείων εκπαιδευτηρίων και βρεφονηπιακών σταθμών του Δημοσίου και των λοιπών φορέων του άρθρου 14, παρ. 1 , πέραν του εκπαιδευτικού ή διδακτικού προσωπικού μπορεί να είναι ίση με την αντίστοιχη σχολική περίοδο, σύμφωνα με το πρόγραμμα του οικείου σχολείου ή εκπαιδευτηρίου ή βρεφονηπιακού σταθμού, αποκλειομένης σε κάθε περίπτωση της αναγνώρισης τους ως συμβάσεων αορίστου χρόνου».

2. Η διάταξη του πρώτου εδαφίου της περίπτωσης 1 (Χρόνος ανεργίας) της παρ.11 του άρθρου 21 του Ν. 2190/94, αντικαθίσταται ως ακολούθως :

«Διακόσιες (200) μονάδες για τέσσερις μήνες ανεργίας και εβδομήντα πέντε (75) μονάδες ανά μήνα ανεργίας άνω των τεσσάρων μηνών, με ανώτατο όριο τους δώδεκα (12) μήνες».

3. Η διάταξη της περίπτωσης 4 (Βαθμός βασικού τίτλου σπουδών, μόνο για τις κατηγορίες ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ), της παρ. 11 του άρθρου 21 του Ν.2190/94, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει αντικαθίσταται ως ακολούθως:

«Οι μονάδες του βασικού τίτλου σπουδών με δύο δεκαδικά ψηφία των κατηγοριών ΠΕ και ΤΕ πολλαπλασιάζονται με τον αριθμό σαράντα (40) και εκείνες του βαθμού του τίτλου της κατηγορίας ΔΕ με τον αριθμό είκοσι (20). Ως τίτλος σπουδών νοείται ο εκάστοτε απαιτούμενος από την ανακοίνωση».

4. Η διάταξη της περίπτωσης 5 (Ηλικία) της παρ. 11 του άρθρου 21 του Ν.2190/94, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, καταργείται.

5. Η διάταξη του πρώτου εδαφίου της περίπτωσης 6 (Εμπειρία) της παρ. 11 του άρθρου 21 του Ν.2190/94, όπως ισχύει αντικαθίσταται ως ακολούθως:

«Για τους πρώτους δώδεκα μήνες : πέντε (5) μονάδες ανά μήνα.

Για τους επόμενους δώδεκα μήνες: επτά (7) μονάδες ανά μήνα

Για τους επόμενους δώδεκα μήνες: εννέα (9) μονάδες ανά μήνα

Για τους επόμενους δώδεκα μήνες: οκτώ (8) μονάδες ανά μήνα

Για τους επόμενους δώδεκα μήνες: πέντε (5) μονάδες ανά μήνα.»

6. Η διάταξη του δεύτερου εδαφίου της περίπτωσης 6 (Εμπειρία) της παρ. 11 του άρθρου 21 του Ν. 2190/94 καταργείται.

7. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και του οικείου κατά περίπτωση Υπουργού, η οποία εκδίδεται εντός προθεσμίας έξι μηνών, από τη δημοσίευση του νόμου αυτού και κατόπιν σύμφωνης γνώμης του ΑΣΕΠ, εξειδικεύονται, ανά υπηρεσία ή φορέα, . οι εποχικές ανάγκες και προσδιορίζεται ο αριθμός του προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου που απαιτείται για την κάλυψή τους.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 13:02 | Γεώργιος Αγγελόπουλος

    Είμαι ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου των Ιδιωτών Καθηγητών των Δημοσίων και Ιδιωτικών ΙΕΚ. Για τους καθηγητές των Δημοσίων ΙΕΚ οι οποίοι έχουν συμβάσεις Ιδιωτικού Δικαίου ορισμένου χρόνου ποιά πρόβλεψη θα γίνει;
    Υπάρχουν συνάδελφοι οι οποίοι διδάσκουν στα Δημόσια ΙΕΚ από το 1993.
    Αυτή τη στιγμή η πρόσληψή τους εξαρτάται από τις διαθέσεις των εκάστοτε Διευθυντών των ΙΕΚ με αμφιλεγόμενα προσωπικά κριτήρια. Πότε θα σταματήσει αυτό το αίσχος;

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 13:33 | Ελενα

    ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΡΓΟΜΙΣΘΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΧΥΛΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΚΑΙ ΓΑΛΑΖΙΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ???ΘΑ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ??ΧΑΧΑ!!!

    ΕΠΙΣΗΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΔΙΚΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΝ ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΒΑΣΕΙ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ (ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΩΣ ΕΝΑ ΒΑΘΜΟ ΣΩΣΤΕΣ) ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΠΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΧΑΝΟΝΤΑΙ…
    ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗ ΜΗ ΜΟΡΟΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ 2ΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ 2 ΚΑΙ 3 ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ Η ΑΞΙΑ ΤΟΥΣ. ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ…ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥΣ. Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΟΥΜΕ ΑΠΛΩΣ ΕΝΑ ΧΑΡΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΑ. ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΕ ΛΑΘΟΣ ΤΡΟΠΟ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΑΔΙΚΙΕΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!!!!ΟΤΑΝ ΒΕΒΑΙΑ ΕΡΧΟΝΤΟΥΣΑΝ ΟΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΤΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΙΡΝΑΝΕ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΔΕΝ ΤΙΘΟΝΤΑΝ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥΣ Η ΜΗ…ΤΟΤΕ ΗΤΑΝ ΚΑΛΑ…

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 13:21 | Βερα Παπαδοπουλου

    Τι θα γινει με μας τους συμβασιουχους στις κοινωνικες δομες(βοηθεια στο σπιτι)ορισμενου χρονου που εχουμε συμβασεις πεντε και εξι χρονια και εχουμε περασει και απο το ΑΣΕΠ

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 13:09 | ΑΙΣΗΣ K.

    * ΚΑΜΙΑ ΝΕΑ ΣΥΜΒΑΣΗ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.
    * ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΑΓΡΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ.
    * ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΟ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ.
    * ΝΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 12:45 | Κατερίνα

    Θα έπρεπε να ντρέπεστε όλοι σας!!!Πράσινοι, μπλε, κόκκινοι!!!Κουραστήκαμε πια να ακούμε τα θα σας, τις υποσχέσεις σας, τα ψέματα σας!!!Κάθε φορά που θα αλλάζει μια κυβέρνηση να θεσπίζει και τους δικούς της νόμους!!! Δεν επιλέξαμε να υπογράψουμε συμβάσεις ορισμένου χρόνου, μας «αναγκάσατε»!!! Είμαστε πτυχιούχοι, συνεχίζουμε να είμαστε σπουδαστές για να αποχτήσουμε όλα τα πτυχία που εσείς κατά καιρούς βάζετε απαραίτητη προϋπόθεση για πρόσληψη, οι γονείς μας έχουν στερηθεί τα πάντα για να έχουμε εμείς ένα καλύτερο μέλλον και πιο το αποτέλεσμα? Μόνο αβεβαιότητα!! Είμαι συμβασιούχος, σε έναν οργανισμό εδώ και δυο χρόνια, καλύπτω πάγιες και διαρκείς ανάγκες, είμαι ενεργό μέλος στην παραγωγική διαδικασία σε αντίθεση με πολλούς μόνιμους «βολεμένους» υπαλλήλους, και τώρα εσείς μας δηλώνετε πως έκτος του ότι θα μας διώξετε δεν θα μετρήσει καθόλου, η προϋπηρεσία μας? Δηλαδή ο «άλλος όμηρος» συμβασιούχος που θα προσλάβετε στη θέση μου και που δεν θα έχει καμία επαφή με το αντικείμενο, δεν θα είναι μείον στο έργο και την παραγωγή του οργανισμού? Σας βαρεθήκαμε όλους!!!! Δεν είναι κανένας σας άξιος να πάει μπροστά αυτή τη χώρα!!! Και απλά ενημερωτικά σας λέω πως δεν είμαι καμία «βολεμένη ρουσφετολογικά», είμαι πτυχιούχος μηχανικός, με μεταπτυχιακό τίτλο, ξένες γλώσσες και πτυχίο χρήσης υπολογιστή το βιογραφικό μου είναι στην διάθεση οποιουδήποτε.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 12:06 | ελενη α.

    τι προβλέπεται για τους συμβασιούχους που εργάζονται 8 & 9 χρόνια ως ωρομίσθιοι; το νομοσχέδιο δεν προβλέπει τίποτα για μας!!

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 12:25 | Λίνα

    Με δεδομένη την ισχύ του Ν. 3801/4-9-2009, είναι απαραίτητη η έκδοση του Π. Δ/τος του άρθρου 7, για την άμεση επιλογή προϊσταμένων οργανικών μονάδων προσωπικού Ι.Δ.Α.Χ. βάσει του άρθρου 6 και αν ναί, ποτέ πρόκειτε να εκδοθεί τον εν λόγω Προεδρικό Διάταγμα.

  •  Την θεσμοθέτηση της συνεργασίας του ΑΣΕΠ με το ΕΚΕΠΙΣ και τον ΟΕΕΚ προκειμένου να αξιοποιηθούν τα επαγγελματικά περιγράμματα με βάση τα οποία πρέπει να γίνονται οι διαγωνισμοί πρόσληψης μέσω μοριοδότησης της πιστοποίησης γνώσεων, δεξιοτήτων και ικανοτήτων που συνδέονται με πιστοποιημένα εκπαιδευτικά προγράμματα όχι μόνο της τυπικής εκπαίδευσης όσο και της αρχικής και συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης. Ταυτόχρονα μοριοδοτούνται αναλόγως τα κοινωνικά και λοιπά κριτήρια.
     Η ποσόστωση των θέσεων για ειδικές κατηγορίες προσωπικού πρέπει να καταργηθούν καθώς υπάρχουν άλλοι Νόμοι που καλύπτουν τις συγκεκριμένες κατηγορίες για πρόσληψη στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
     Μόνιμο Προσωπικό μέσω ετήσιου διαγωνισμού του ΑΣΕΠ ή των Φορέων με βάση τα ανωτέρω και την Τράπεζα Έκτακτου Προσωπικού.
     Ετήσια δοκιμαστική περίοδος και αξιολόγηση της απόδοσης για την οριστική κατάληψη της μόνιμης θέσης ως βασική προϋπόθεση στην διακήρυξη του διαγωνισμού.

     Τράπεζα Έκτακτου Προσωπικό
    Η Τράπεζα Έκτακτου Προσωπικού δημιουργείται για όλο το δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα με διαγωνισμό του ΑΣΕΠ παρόμοιο με αυτό του Μόνιμου προσωπικού. Το εν λόγω προσωπικό εργάζεται με τετράμηνες και μόνο συμβάσεις ορισμένου χρόνου, πλήρους απασχόλησης, σε θέσεις εποχικές ή έκτακτων αναγκών (που κρίνονται και από το ΑΣΕΠ) και σε τρεις διαφορετικούς ομοειδείς Φορείς με στόχο να διασφαλίζει :
     Ετήσιος Προγραμματισμός πρόσληψης προσωπικού με διασφάλιση αντικειμενικών και αξιοκρατικών κριτηρίων επιλογής αλλά κυρίως εξορθολογισμού των προσλήψεων συνολικά και ανά Φορέα.
     Διασφάλιση των εργασιακών σχέσεων και των Συλλογικών Συμβάσεων της ΓΣΣΕ ή των Φορέων
     Ετήσια απασχόληση και μείωση της ανεργίας με παράλληλη μείωση της εισφοροδιαφυγής στο ΙΚΑ
     Ειδικευμένο και ικανό προσωπικό μέσα από την εναλλαγή σε θέσεις εργασίας και σε ομοειδείς Φορείς, την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση σύμφωνα και με το επαγγελματικό περίγραμμα αυτών.
     Παρεχόμενες Υπηρεσίες σε υψηλό ποιοτικό και ποσοτικό επίπεδο μέσω αξιολόγησης και μέτρησης της απόδοσης τους
     Ποσόστωση στις προσλήψεις του μόνιμου προσωπικού μέχρι και 60% των θέσεων με βάση τα αποτελέσματα της αξιολόγησης της απόδοσης και μετά την πάροδο τουλάχιστον τριετίας στην Τράπεζα
     Άμεση και σταθερή κάλυψη των αναγκών εποχικών και έκτακτων των φορέων που είναι στην Τράπεζα με το εν λόγω προσωπικό χωρίς χάσιμο χρόνου για διαγωνισμούς και εκμάθηση της εργασίας
     Καλύτερες αμοιβές και παροχή κινήτρων για προσωπική ανάπτυξη και σταδιοδρομία

    Ελπίζοντας ότι με τα ανωτέρω συμβάλλω στην προσπάθεια για βελτιστοποίηση του συστήματος προσλήψεων και την εξάλειψη δυσλειτουργιών και πελατειακών εξαρτήσεων, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την δυνατότητα που δίνεται σε όλους μας και είμαι στη διάθεσή σας για περαιτέρω ανάλυση και εξειδίκευση των αναγραφόμενων προτάσεων.

    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΟΣ
    ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ – ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
    ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
    ΚΕΚ – ΕΛΤΑ Α.Ε.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 11:26 | ΜΑΞΙΠ

    ΘΑ ΜΙΛΗΣΩ ΜΕ ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ
    ΖΗΤΑΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΦΟΡΕΑΣ Ή ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΙΔΙΚΟ ΔΑΣΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
    ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΥΡΙΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΤΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΞΗΣ:
    ΠΤΥΧΙΟ ΕΙΔΙΚΟΥ ΔΑΣΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Ή ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΠΤΥΧΙΟ Ή ΔΙΠΛΩΜΑ Ή ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ:ΙΕΚ Ή ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟΥ Α’ Ή Β’ ΚΥΚΛΟΥ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΤΕΕ) Ή ΕΝΙΑΙΟΥ ΠΟΛΥΚΛΑΔΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ (ΕΠΛ) Ή ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ (ΤΕΛ) Ή ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΤΕΣ) Ή ΣΧΟΛΗΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΤΟΥ Ν.1346/1983 (ΦΕΚ 46 Α’) Ή ΑΛΛΟΣ ΙΣΟΤΙΜΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΤΗΣ ΗΜΕΔΑΠΗΣ Ή ΑΛΛΟΔΑΠΗΣ, ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ.
    ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΞΗΣ: ΖΗΤΑΜΕ ΕΙΔΙΚΟ ΔΑΣΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΑΝΕΙΔΙΚΕΥΤΟΥΣ ΜΕ ΑΠΛΟ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΛΥΚΕΙΟΥ. ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΛΟΓΕΣ ΕΞΙΣΩΣΕΙΣ, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΚΑΣΤΟΣ ΣΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΟΥΣ.
    ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΞΕΤΑΣΤΕ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΤΥΧΙΑ, ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΑ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΑ ΛΥΚΕΙΟΥ.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 11:54 | ΜΑΞΙΠ

    ΘΑ ΜΙΛΗΣΩ ΜΕ ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ
    ΖΗΤΑΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΦΟΡΕΑΣ Ή ΥΠΗΡΕΣΙΑ
    ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΥΡΙΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΤΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΞΗΣ:
    ΠΤΥΧΙΟ ΕΙΔΙΚΟΥ ΔΑΣΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Ή ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΠΤΥΧΙΟ Ή ΔΙΠΛΩΜΑ Ή ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ:ΙΕΚ Ή ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟΥ Α’ Ή Β’ ΚΥΚΛΟΥ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΤΕΕ) Ή ΕΝΙΑΙΟΥ ΠΟΛΥΚΛΑΔΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ (ΕΠΛ) Ή ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ (ΤΕΛ) Ή ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΤΕΣ) Ή ΣΧΟΛΗΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΤΟΥ Ν.1346/1983 (ΦΕΚ 46 Α’) Ή ΑΛΛΟΣ ΙΣΟΤΙΜΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΤΗΣ ΗΜΕΔΑΠΗΣ Ή ΑΛΛΟΔΑΠΗΣ, ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ.
    ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΞΗΣ: ΖΗΤΑΜΕ ΕΙΔΙΚΟ ΔΑΣΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΑΝΕΙΔΙΚΕΥΤΟΥΣ ΜΕ ΑΠΛΟ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΛΥΚΕΙΟΥ. ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΛΟΓΕΣ ΕΞΙΣΩΣΕΙΣ, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΚΑΣΤΟΣ ΣΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΟΥΣ.
    ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΞΕΤΑΣΤΕ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΤΥΧΙΑ, ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΑ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΑ ΛΥΚΕΙΟΥ.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 11:54 | ΜΑΞΙΠ

    ΘΑ ΜΙΛΗΣΩ ΜΕ ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ
    ΖΗΤΑΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΦΟΡΕΑΣ Ή ΥΠΗΡΕΣΙΑ >
    ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΥΡΙΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΞΗΣ:
    ΠΤΥΧΙΟ ΕΙΔΙΚΟΥ ΔΑΣΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Ή ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΠΤΥΧΙΟ Ή ΔΙΠΛΩΜΑ Ή ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ:ΙΕΚ Ή ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟΥ Α’ Ή Β’ ΚΥΚΛΟΥ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΤΕΕ) Ή ΕΝΙΑΙΟΥ ΠΟΛΥΚΛΑΔΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ (ΕΠΛ) Ή ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ (ΤΕΛ) Ή ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΤΕΣ) Ή ΣΧΟΛΗΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΤΟΥ Ν.1346/1983 (ΦΕΚ 46 Α’) Ή ΑΛΛΟΣ ΙΣΟΤΙΜΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΤΗΣ ΗΜΕΔΑΠΗΣ Ή ΑΛΛΟΔΑΠΗΣ, ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ.
    ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΞΗΣ: ΖΗΤΑΜΕ ΕΙΔΙΚΟ ΔΑΣΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΑΝΕΙΔΙΚΕΥΤΟΥΣ ΜΕ ΑΠΛΟ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΛΥΚΕΙΟΥ. ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΛΟΓΕΣ ΕΞΙΣΩΣΕΙΣ, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΚΑΣΤΟΣ ΣΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΟΥΣ.
    ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΞΕΤΑΣΤΕ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΤΥΧΙΑ, ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΑ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΑ ΛΥΚΕΙΟΥ.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 11:54 | Βάνα

    οι ενοικιαζομενοι στον ευρυτερο δημοσιο τομεα οπως οι ταχυμεταφορες ΕΛΤΑ καταργουνται?

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 11:29 | Χριστίνα

    Θα λάβετε ποτέ υπόψιν σας τα μεταπτυχιακά για τις θέσεις ορισμένου χρόνου?? Με βάση το άρθρο 21, δε δικαιούται ούτε ένα μόριο όποιος έχει μεταπτυχιακό, διδακτορικό αλλά ούτε υπάρχει μοριοδότηση για τις ξένες γλώσσες!!! Γιατί δηλαδή εγώ που έχω πτυχίο 7, έχω κάνει μεταπτυχιακό και ξέρω 2 ξένες γλώσσες να χάνω τη θέση από κάποιον που έχει μόνο βαθμό πτυχίου 7,1?????

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 10:08 | ΚΕΑΕΔΗΑ – ΑΕ ΟΤΑ

    Παρακαλούμε οπως μας ενημερώσετε πως μπουρούν να γινονται οι προσλήψεις σε κοινές Ανώνυμες Εταιρίες ΟΤΑ, μέχρι την έκδοση του Προεδρικού Διάταγματος, του άρθρου 265 παράγραφος 6, του Κ.Δ.Κ.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 10:08 | ΘΑΝΟΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΗΨΗΣ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΙΔΕΩΝ ΑΠΟ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ. ΕΚΤΙΜΩ ΟΤΙ ΕΑΝ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΑ ΘΑ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΥΠΟΨΗ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΟΥΣΑΤΕ ΣΤΟ ΚΑΤΩΘΙ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΠΡΟΣΛΗΨΗ Ε.Ε.Π. ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΠΟΥ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΟΔΟ 2 ΕΤΩΝ: Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΙΧΕ ΠΡΟΚΥΡΗΧΘΕΙ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2008 ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΑΝΑΣΤΑΛΛΕΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΛΟΓΩ ΕΚΛΟΓΩΝ. ΕΙΧΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΤΟΥ Ε.Ε.Π.. Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΥΤΗ (ΝΠΔΔ) ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ 18360/27.5.96 (ΦΕΚ Β/432/5-6-1996) ΚΟΙΝΗΣ ΥΠ. ΑΠΟΦΑΣΗΣ, ΕΞΑΙΡΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΔΙΑΤΑΞΗ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΓΚΡΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΜΕ ΜΟΝΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΤΡΙΜΕΛΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΉΣ ΤΟΥ ΑΡΘ.2 ΠΑΡ.1 ΤΗΣ 33/2006 Π.Υ.Σ. (ΦΕΚ Α/280/2006). ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΟΛΥ ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΝΟΜΟΥ Ή ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΚΥΡΗΧΘΕΙ Ο ΥΠΟΨΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΘΕΡΜΑ.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 10:40 | Παναγιώτης Βέρροιος

    Για όποιους είναι ανενημέρωτοι:

    Το Σύνταγμα αναφέρει ρητά: «Πολύτεκνες οικογένειες, … έχουν δικαίωμα ειδικής φροντίδας απο το Κράρος» (άρθρο, 21, παρ. 2).

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 10:11 | tasia

    Σχετικά με τον χρόνο ανεργίας παρ.11 άρθεο 21, που ισχύει η προσαύξηση για τις συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμ.χρόνου, θα πρότεινα να λαμβάνεται προσαύξηση και στις υπόλοιπες θέσεις μόνιμου προσωπικού. Καλό θα ήταν επίσης να λαμβάνονται υπόψη και κάποια κοινωνικά κριτήρια όπως αριθμός τέκνων , και να καταργηθούν οι ξεχωριστέ θέσεις για πολύτεκνους και τρίτεκνους.Γενικά το νομοσχέδιο είναι πολύ καλό , ποιό δίκαιο προχωρείστε το. Ολες οι προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ , ακόμα και ορισμένου χρόνου, καλό θα ήταν βέβαια να γίνουν ποιό σύντομες οι διαδικασίες έκδοσεις αποτελεσμάτων.
    Οσο αφορά το θέμα τις μοριοδότησης της εμπειρίας θα πρότεινα να μοριοδοτήται , για όλες τις θέσεις και όχι μόνο για το 50%.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 10:22 | Γ.Ζ

    Είναι ίσως εξειδικευμένο αυτό που θα επισημάνω.Πρέπει να βρεθεί ένας αντικειμενικός τρόπος πρόσληψης των επί συμβάσει αρχαιολόγων στις Εφορίες Αρχαιοτήτων και στις άλλες σχετικές υπηρεσίες γιατί οι Προιστάμενοι αυτών προσλαβάνουν με δικά τους προσωπικά κριτήρια όποιους θέλουν και φυσικά δεν δίνουν σχεδόν ποτέ ευκαιρία σε νέους πτυχιούχους. Και όπως γνωρίζετε δεν υπάρχει άλλος τρόπος απόκτησης εμπειρίας και προυπηρεσίας γι αυτήν την κατηγορία επιστημόνων.
    Ευχαριστώ

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 10:28 | ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

    Να καταργηθεί το κώλυμα 24μηνου στο Π.Δ 164/2004.Αφου τηρουνται οι διαδικασίες ΑΣΕΠ γιατί να απορίπτονται από τις συμβασεις ορισμενου χρονου καποιοι άνθρωποι μόνο και μόνο επειδη έχουν ξαναδουλέψει αφου έτσι κι αλλιώς στις λίστες με τα μόρια θα μπουν και αυτοί(δεν θα προηγηθουν με κάποιο τρόπο έναντι των άλλων)?
    Εξάλλου αυτου του είδους οι συμβασιούχοι γνωριζαν και γνωριζουν ότι μόνιμοι με αυτό τον τρόπο δεν πρόκειται να γίνουν.Ας υπογράφουν μια υπευθυνη δήλωση (αυτοί που έχουν συμπληρώσει 24 μηνο εργασίας) ότι αποδέχονται ότι με το νομοθετικο πλαίσιο που ισχύει αυτή τη στιγμή δεν έχουν επιδίωξη μονιμοποίησης.
    Επιπλέον τόσα χρόνια αυτοι οι άνθρωποι που κυνηγουσαν τις συμβασεις ορισμένου χρόνου μέσω ΑΣΕΠ, πάντα έβλεπαν κάποιους άλλους να μπαίνουν από το παράθυρο με άλλες μορφής εργασίας(συμβάσεις έργου,stage, παράνομες συμβάσεις(βλέπε τις τελευταίες ΟΠΕΚΕΠΕ – ΑΓΡΟΓΗ κτλ)).
    Παντού ΑΣΕΠ λοιπον και καταργηση του κωλυματος 24 μηνου στο Π.Δ 164/2004

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 10:47 | ΑΝΤΩΝΑΚΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    Να ισχύσει η ίδια ακριβώς μοριοδότηση με τις προσλήψεις μονίμων. Διαφορετικά αποτελεί παράθυρο για ενίσχυση ορισμένων ομάδων που αργότερα θα διεκδικήσουν θέσεις μονίμων εις βάρος των υπολοίπων υποψηφίων.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 09:41 | ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΥΦΟΥ

    Πρέπει να αφαιρεθεί από τον εκάστοτε δήμαρχο η δυνατότητα μόνος του ή
    με την ανοχή του επιτρόπου ή του περιφερειάρχη να κάνει πολιτική
    μέσω των συμβάσεων και να έχει ως φέουδο το εργασιακό προσωπικό του δήμου.
    δημιουργεί ανισότητες, μεγάλες εντάσεις και στερεί το αίσθημα αξιοκρατίας το να προσλαμβάνεται το οικογενειακό περιβάλλον δημάρχου και συμβούλων στο δήμο ΚΑΙ τις δημοτικές επιχειρήσεις. Ειδικά στις δημοτικές επιχειρήσεις η αδιαφάνεια αγγίζει το απόλυτο.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 08:43 | ΑΚΗΣ

    ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ 24 ΜΗΝΟ ΑΝΩΤΕΡΟ ΟΡΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΦΟΡΕΑ

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 08:24 | JZ

    Θα ήθελα να ενημερώσω ότι υπάρχουν αρκετά ΝΠΔΔ (πχ Επιτροπές Ερευνών Πανεπιστημίων) που έχουν προσλάβει αξιοκρατικά ανθρώπους (έλεγχος βιογραφικών, συνεντεύξεις, καμία σχέση με ρουσφέτια, κολλητούς, συγγενείς κλπ) με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου οι οποίοι εδώ και 5 χρόνια (!) εργάζονται πενθήμερο οκτάωρο! Τα άτομα αυτά, έχουν αποκτήσει σημαντική εμπειρία πάνω στην εργασία του συγκεκριμένου ΝΠΔΔ. Η εμπειρία αυτή, ΔΕΝ μπορεί να προσμετρηθεί θετικά στο προτεινόμενο νομοσχέδιο και βάζει στην ίδια «μοίρα» τους συγκεκριμένους έμπειρους υπαλλήλους με άλλους. Αυτό είναι άδικο και πρέπει να διορθωθεί.

    Από τη στιγμή που από τη δημοσίευση του νέου νόμου ΔΕΝ θα επιτρέπονται οι συμβάσεις έργου εκτός ΑΣΕΠ, προτείνω οι ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ υπάλληλοι που έχουν συνεχόμενες (με την ερμηνεία του ΠΔ 164/2004) συμβάσεις πχ τα τελευταία 2 ή 3 έτη, να αποκτήσουν σημαντική μοριοδότηση ώστε να αποκτήσουν μόνιμη/αορίστου χρόνου σχέση με το συγκεκριμένο ΝΠΔΔ. Τα παιδιά αυτά έχουν ΔΟΥΛΕΨΕΙ για το ψωμί τους, τους έχουν φερθεί σαν υπαλλήλους 3ης (ούτε καν 2ης) κατηγορίας και η εμπειρία τους -αν όχι η υπομονή τους- πρέπει να ανταμειφθεί.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 07:40 | ΠΑΡΙΟΣ Λ.

    * ΚΑΜΙΑ ΝΕΑ ΣΥΜΒΑΣΗ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.
    * ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΑΓΡΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ.
    * ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΟ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ.

    * ΝΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΑ . ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 04:59 | Πανταζής Χριστόδουλος

    Συγγνώμη ρε παιδιά…
    έχω ανοίξει σε διπλανή καρτέλα τον 2190/94 και βλέπω ότι στο αρθρο 21 η παράγραφος 11 όχι μόνο δεν αναφέρεται στις περιπτώσεις που λέτε δηλ. ανεργία, ηλικία εμπειρία αλλά αντι για έξι εδάφια υπάρχουν τέσσερα. Ισως κάπου να κάνω λάθος γι’αυτό αν έχετε την καλοσύνη λίγη βοήθεια!
    Ευχαριστώ…


    Aπάντηση / Διευκρινήση

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 03:36 | ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΡΟΥΦΙΔΗΣ

    Όλοι οι φορείς και οι Υπηρεσίες του Δημόσιου Τομέα να προσδιορίσουν επακριβώς τις ανάγκες τους σε προσωπικό και να μπουν σε διαδικασία κάλυψης του με μετατάξεις από τις υπηρεσίες που έχουν υπεράριθμους υπαλλήλους. Κατόπιν να ζητήθεί η πλήρωση των υπόλοιπων θέσεων με διαγωνισμό μέσω ΑΣΕΠ και να πάψει η διαδικασία προσλήψεων με συμβάσεις είτε έργου είτε ορισμένου χρόνου. Και επιτέλους να καταργηθεί η προκλητική μονιμότητα και να εφαρμοστεί πραγματικά το 8ωρο εργασίας και όχι η ξεφτίλα του 7.00-13.00 ή 8.00-14.00!

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 03:35 | Γεωργιάδης Χάρης

    Σχετικά με τη μοριοδότηση της προϋπηρεσίας :
    Πώς μπορεί να προσληφθεί ο υποψήφιος που έχει υπερβεί τους 24 μήνες προϋπηρεσίας,από τη στιγμή που ισχύει το Π.Δ.164/2004 ;

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 01:11 | Σοφία Ζεκάκη

    Πολύ σωστή η ρύθμιση για τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου όσον αφορά την περιοδική απασχόληση σε εκπαιδευτήρια και παιδικούς σταθμούς.
    Ειδικά για τους παιδικούς σταθμούς θα είναι μεγάλη ανάσα, αφού γνωρίζετε πολύ καλά το τι γίνεται με τον υπερβολικό αριθμό εγγεγραμένων νηπίων και την έλλειψη προσωπικού που υπάρχει.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 01:41 | Παρασκευή

    ΜΗΝ ΠΡΟΤΑΞΕΤΕ ΤΟΥΣ ΕΧΟΝΤΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑ…ΕΙΔΙΚΑ ΜΕΣΩ STAGE!!!ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ!ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΦΟΡΗ ΑΔΙΚΙΑ!ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΕΣ..ΜΗ ΒΑΛΕΤΕ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΝΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ 8ΜΗΝΗ ΕΣΤΩ!ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΛΕΟΝ ΝΟΜΙΜΟ ΤΡΟΠΟ!ΑΣ ΜΕΙΝΕΙ ΩΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ-ΝΑ ΠΡΟΗΓΟΥΝΤΑΙ ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΜΕ ΑΝΩΤΑΤΟ ΟΡΙΟ ΤΟΝ 1 ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΑΣ ΔΙΑΤΗΡΗΘΕΙ Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΟΝΟ ΩΣ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟ ΠΡΟΣΟΝ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΦΟΡΕΑ ΤΟ ΖΗΤΗΣΕΙ…ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΗΛΑΔΗ.ΕΠΙΣΗΣ,ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΤΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΖΗΤΗΜΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ/ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΓΓΙΖΕΙ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΠΟΧΙΚΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ:ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΤΟΣΟ ΓΕΝΝΑΙΟΔΩΡΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ/ΤΡΙΤΕΚΩΝ?ΑΛΛΟ ΝΑ ΓΕΝΝΗΣΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΡΙΑ+ΤΕΣΣΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΣΕ ΜΙΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ…ΑΝΑΦΕΡΩ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΓΝΩΣΤΗΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΔΕ ΔΟΥΛΕΨΕ ΠΟΤΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΣΕ ΙΚΑ (ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ) ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΙ ΕΝΑΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΔΕΡΦΟ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ!Η ΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΑΝΤΡΗ ΚΑΙ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΗΣ!ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΕΝΝΗΣΕΙ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΡΓΕΣ?Η ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΑΥΤΗ ΠΡΙΜΟΔΟΤΗΣΗ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ ΝΑ ΑΡΚΟΥΝ 4 ΜΗΝΕΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ 1 ΧΡΟΝΟΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ!ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΤΙ ΕΣΤΙΑΖΩ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΑΥΞΗΜΕΝΗΣ ΠΡΙΜΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ/ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΣΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΓΕΝΝΗΣΑΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ 3+ΠΛΕΟΝ ΤΕΚΝΑ!ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ+ΕΛΠΙΖΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΚΑΤΩΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΕΧΟΝΤΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΕΣΩ STAGE ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ Η’ ΕΣΤΩ ΤΟΥΣ ΕΧΟΝΤΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΚΑΙ ΡΟΥΣΦΕΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ!

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 00:02 | Γιώργος

    Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,
    Με απόλυτη τιμή στο πρόσωπο και τις αποφάσεις που ελήφθησαν αναφορικά με τις προσλήψεις θα ήθελα απλά να επισημάνω για αξιολόγηση τα ακόλουθα:
    Οι ρυθμίσεις για τη μοριοδότηση του χρόνου ανεργίας , όπως διαμορφώνονται με το σχέδιο ( άρθρο 7 παραγρ 2) θα πρέπει να επανεξεταστούν υιοθετώντας την ακόλουθη πρόταση:
    « Διακόσιες (200) μονάδες για δώδεκα μήνες και εβδομήντα πέντε (75) μονάδες ανά μήνα ανεργίας άνω των δώδεκα (12) μηνών , με ανώτατο όριο τους τριάντα έξι (36) μήνες ».
    Η δικαιολογητική βάση της επιμήκυνσης του ανωτάτου ορίου στηρίζεται στο γεγονός ότι ο ΟΑΕΔ για τους γνωστούς πολιτικούς λόγους τους αγνοούσε Η Πολιτεία οφείλει τον μακροχρόνιο άνεργο που είναι γραμμένος στα μητρώα ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ. να τον αποκαταστήσει και να τον εξομοιώσει από πλευράς μορίων με τον απασχολούμενο και ¨ευνοούμενο¨ στα STAGE .
    Άλλωστε ο άνεργος στερείται το πλεονέκτημα των μορίων που έχει ο υποψήφιος ,λόγω εμπειρίας στο αντικείμενο της θέσης. ( άρθρο 4 παραγρ. 2 & άρθρο 7 παραγρ. 7)
    2.- Να θεσμοθετηθεί ως κριτήριο τυπικών προσόντων το Πτυχίο του Ινστιτούτου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Ι.Ε.Κ.) και
    3. – Οι θέσεις των ΑΜΕΑ να ενσωματώνονται στην κάθε προκήρυξη και να μην εκδίδεται χωριστά από τον ΟΑΕΔ .
    Σας ευχαριστώ και ελπίζω να έχω την απάντησή σας.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 23:10 | Βασίλης Δράκος

    Να καταργηθεί το κώλυμα 24μηνου (Π.Δ 164/2004 άρθρα 5&6 ) , οδηγεί τους ανθρώπους στην απογοήτευση είναι παράλογο (πως θα δουλέψεις σε μια υπηρεσία όταν ξέρεις απο την αρχή ότι μετά από 24 μήνες θα σε κατατάσσει στους απορριπτέους ) Υπάρχουν κατηγορίες Προσωπικού πχ. Γεωπόνοι (ΠΕ) που έχουν περιορισμένες επιλογές εργασίας και μεγάλη ανεργία.
    Για ασφάλεια να τηρηθούν χωρίς ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ τα κωλύματα 3μήνου και 4μήνου του Ν.2190/94 άρθρο 21 . Να καταργηθεί το άρθρο 20 (εξαιρέσεις) του ίδιου Νόμου με το οποίο βολεύτηκαν πολλοί με το Π.Δ Παυλόπουλου 164/2004.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 23:36 | Βασίλης Δράκος

    Γιατί ενώ το κώλυμα Παυλόπουλου (24μηνο Π.Δ 164/2004 άρθρα 5&6 ) τηρήθηκε επακριβώς για το σύνολο των εργαζομένων , αυτό δεν έγινε για άλλες κατηγορίες Προσωπικού οι οποίες εξαιρέθηκαν σκοπίμως και με έκπληξη μου τους επικροτεί το σύνολο της αντιπολίτευσης ( μαθητές STAGE , Υπουργείο Πολιτισμού: τροπολογία Σαμαρά , Συμβασιούχοι ΚΕΠ , Εποχιακοί Πυροσβέστες , ΑΓΡΟΓΗ .. κλπ) ?

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 21:02 | Ευτυχ.

    Πιστεύω πώς θα πρέπει να αξιολογείται η εμπειρία άνω των 5 ετών καθώς αποτελεί ένα πολύ σημαντικό παράγοντα για να ορθοποδήσει κυρίως ο δημόσιος τομέας.
    Εξάλλου πιστεύω πώς υπάρχει λόγος που κάποιο άτομο, που δεν κατοικεί σε κάποια μειονεκτική περιοχή, μπορεί να είναι άνεργο για τρία (3) χρόνια (έλλειψη προσόντων, διάθεσης και ανάγκης για εργασία και ίσως έλλειψη διανοητικής και πνευματικής επάρκειας) όπως επίσης ότι υπάρχει λόγος που ένα άτομο μπορεί να έχει εμπειρία δέκα (10) ετών πχ στην διοίκηση (προσόντα, ικανότητα, αποδοτικότητα κτλ).
    Φυσικά δεν πιστεύω ότι τα παραπάνω ισχύουν για όλες τις περιπτώσεις αλλά πιστεύω πώς θα πρέπει να αξιολογούνται.
    Συμφωνώ με την μοριοδότηση έως ενός (1) έτους για την ανεργία και διαφωνώ με την μοριοδότηση έως πέντε (5) ετών για την εμπειρία. Πιστεύω πώς η εμπειρία θα έπρεπε να αξιολογείται έως τα δέκα (10) έτη.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 21:10 | Βασίλης Δεληστάθης

    Δεν στέκομαι στις αλλαγές που προβλέπει η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία, αλλά στη διαδικασία εφαρμογής τους, η οποία και θα πρέπει να τείνει στην διευκόλυνση και εξυπηρέτηση του πολίτη με την πρόβλεψη και καθιέρωση επιτέλους ενός σύγχρονου,αξιόπιστου μοντέλου ανταλλαγής στοιχείων μεταξύ των διαφόρων δημοσίων υπηρεσιών, φορέων και αρχών. Στην περίπτωση π.χ. της μοριοδότησης του χρόνου ανεργίας,θα μπορούσε ο αρμόδιος φορέας (ΟΑΕΔ)να εφαρμόζει την, κακοποιημένη την τελευταία πενταετία, έννοια του «one stop shop», με την απευθείας αποστολή της σχετικής βεβαίωσης στο ΑΣΕΠ,κατόπιν αίτησης του ενδιαφερόμενου πολίτη. Το ίδιο φαντάζομαι θα μπορούσε να ισχύει και για το ΙΚΑ για την βεβαίωση του χρόνου προϋπηρεσίας. Ως υπάλληλος του ΟΑΕΔ σας διαβεβαιώνω,ότι οι εποχικές ανάγκες προσωπικού είναι πολλές (Πυρόσβεση, ΕΛΓΑ,ΟΠΕΚΕΠΕ, Νομαρχίες, Δήμοι, μέχρι τα… ΚΑΑΥ του ΥΠ.ΕΘ.Αμυνας κλπ) και η ταλαιπωρία που υφίστανται οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μεγάλη, λόγω της γραφειοκρατικής διαδικασίας που ακολουθείται έως ότου καταφέρουν να συγκεντρώσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για τη συμμετοχή τους στην εκάστοτε προκήρυξη.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 21:38 | ΘΕΟΔΩΡΟΣ

    ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙ ΤΟ ΑΣΕΠ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΕΚΔΟΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ;ΠΟΙΟΣ ΔΕ ΜΑΣ ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ ΚΑΙ ΜΙΑ ΧΡΟΝΟΒΟΡΑ- ΨΥΧΟΦΘΟΡΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ;ΠΟΙΟΣ ΑΝΤΕΧΕΙ ΝΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΤΟΝ ΑΣΕΠ ΚΑΘΕ ΤΟΣΟ 25-5Ο ΕΓΓΡΑΦΑ;ΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΑΓΩΝΙΑ ΕΝΑ – ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΑΝ ΘΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΙ;ΠΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ;Ο ΑΣΕΠ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΒΡΑΔΥΚΙΝΗΤΟΣ ΚΑΙ ΕΧΘΡΙΚΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ!ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ;Η ΑΞΙΟΚΡΑΤΊΑ ΚΑΙ Η ΙΣΟΤΗΤΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΕΥΕΛΙΞΙΑ,ΕΞΥΠΗΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΑ.ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ;

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 20:55 | ΤΟΠΑΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

    ΕΠΕΙΔΗ ΟΝΤΩΣ ΥΠΑΡΧΧΕΙ ΟΜΗΡΙΑ ΤΩΝ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ STAGE Η ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΤΗΝ ΕΞΗΣ ΔΙΑΤΑΞΗ ΝΟΜΟΥ:
    ΑΡΘΡΟΝ…..(ΤΑΔΕ)
    1.Κανένας δεν διοριζεται σε θεση οργανικη μη νομοθετημενη.Οι κενες οργανικες θεσεις θα καλυπτονται μονον μεσω ΑΣΕΠ
    2.Κατ’εξερεση μπορει να διοριστει καποιος σε τετοια θεση μονο για απροβλεπτες και επειγουσες περιπτωσεις και το πολυ για 8 μηνες χωρις την δυνατοτητα επαναπροσληψης του ιδιου προσωπου ως εκτακτου και χωρις την δυνατοτητα παρατασης ως ανω τεθεντος οριου των 8 μηνων ή μετατροπης της συμβασης και αλλαγης του εργασιακου καθεστωτος.
    3.Ως απροβλεπτη και επειγουσα αναγκη μπορει να θεωρηθει η καθ’ οιοδηποτε τροπο λυση της υπαλληλικης σχεσεως κατα τον υπαλληλικο κωδικα εκ της οποιας προεκυψε η απροβλεπτη ή επειγουσα αναγκη.
    4.Απαγορευεται η μονιμοποιηση των προσωπων αυτων και ο φορεας ειναι υποχρεωμενος να προκυρηξει κανονικα μεσω ΑΣΕΠ την πληρωση της κενωθεισας θεσεως είτε με διαγωνισμο είτε με αντικειμενικα κριτηρια εντος ενος μηνος απο την απροβλεπτη και επειγουσα αναγκη που δημιουργηθηκε.
    5.Η προσληψη των κατα τις παρ.2& 4 θα γινεται εντος 30 ημερων απο την επισημη ανακοινωση των αποτελεσματων του διαγωνισμου και οχι περαν των 8 μηνων.
    ΕΡΜΗΝΕΙΑ:
    παρ 2: οταν υπαρχει επειγουσα αναγκη και μονο χαριν της ευρυθμης λειτουργειας της υπηρεσιας να προσλαμβανεται καποιος για 8 μηνες και μονο.Αυτος θα γνωριζει οτι ειναι για τοσο (8 μηνες) και οτι θα φυγει.
    παρ 3: Ο υπαλληλικος κωδικας λεει ποτε λυνεται η υπαλληλικη σχεση.
    παρ 4: αμεσως μετα την απροβλεπτη και επειγουσα αναγκη πρεπει ο φορεας αυτος να ζητησει την πληρωση της θεσης μεσα σε 30 μερες με προκυρηξη μεσω ΑΣΕΠ ωστε η ολη διαδικασια να τελειωνει εντος του 8μηνου που θα τελειωνει και η συμβαση του εκτακτου υπαλληλου αυτος ομως ο εκτακτος υπαλληλος θα μπορει να καταθεσει χαρτια και να συμμετασχει στον διαγωνισμο που θα επακολουθησει για την πληρωση της θεσεως αυτης

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 20:38 | ΧΡΗΣΤΟΣ Μ.

    Τα ουσιαστικά προβλήματα παραμένουν:

    1) Το κώλυμα 24μηνου έτσι όπως εφαρμόζεται σήμερα. Όταν συμπληρώσει κάποιος 24 μήνες σε μια υπηρεσία ( και ας μην είναι διαδοχικές οι συμβάσεις του) έχει κώλυμα για μια ζωή και δεν μπορεί να εργαστεί ποτέ ξανά στον συγκεκριμένο εργοδότη!!! Είναι απλά παράλογο.

    2) Η εντοπιότητα έτσι όπως εφαρμόζεται σήμερα. Στο πλαίσιο «ο καλύτερος παίρνει τη δουλειά» η εντοπιότητα θα πρέπει να εφαρμόζεται μόνο σε δυσπρόσιτες και ακριτικές περιοχές και όχι γενικά.

    3) Στο πλαίσιο «ο καλύτερος παίρνει τη δουλειά» το κράτος θα πρέπει να σταματήσει να κάνει κοινωνική πολιτική μέσω προσλήψεων. Θα πρέπει να δώσει απλόχερα: χρήματα και άλλα κίνητρα για το κάθε παιδί. Τα 1000- 1500 ευρώ το μήνα από το μισθό δεν φτάνουν για έναν πολύτεκνο έτσι και αλλιώς. Οι πολύτεκνοι και 3τεκνοι θα πρέπει να διαγωνίζονται όπως όλοι και οι άλλοι.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 20:09 | ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

    Οι μονάδες του βασικού τίτλου σπουδών με δύο δεκαδικά ψηφία των κατηγοριών ΠΕ πολλαπλασιάζονται με τον αριθμό σαράντα (40) των ΤΕ μετον αριθμό τριαντα (30) και εκείνες του βαθμού του τίτλου της κατηγορίας ΔΕ με τον αριθμό είκοσι (20). Ως τίτλος σπουδών νοείται ο εκάστοτε απαιτούμενος από την ανακοίνωση».

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 20:31 | ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

    Οι μονάδες του βασικού τίτλου σπουδών με δύο δεκαδικά ψηφία των κατηγοριών ΠΕ πολλαπλασιάζονται με τον αριθμό σαράντα (40) των ΤΕ μετον αριθμό 30 και εκείνες του βαθμού του τίτλου της κατηγορίας ΔΕ με τον αριθμό είκοσι (20). Ως τίτλος σπουδών νοείται ο εκάστοτε απαιτούμενος από την ανακοίνωση».

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 20:43 | ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

    Οι μονάδες του βασικού τίτλου σπουδών με δύο δεκαδικά ψηφία των κατηγοριών ΠΕ πολλαπλασιάζονται με τον αριθμό σαράντα (40) των ΤΕ με 30 και εκείνες του βαθμού του τίτλου της κατηγορίας ΔΕ με τον αριθμό είκοσι (20). Ως τίτλος σπουδών νοείται ο εκάστοτε απαιτούμενος από την ανακοίνωση».

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 19:37 | Εμμ.Γ.Κ.

    Προσέξτε με τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου (συνήθως 8μηνα)των νομαρχιών και των δήμων.Καποιοι από αυτούς μας έρχονται ουρανοκατέβατοι με απόφαση Νομάρχη ή δημάρχου χωρίς κανένα διαγωνισμό.Αλλά και αυτοί που έρχονται μέσω διαγωνισμού ΑΣΕΠ
    η προκύρηξη δεν ανακοινώνεται από τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης και τον τοπικό τύπο δεν αναρτάται ούτε καν στο γραφείο της υπηρεσία που θα γίνει η πρόσληψη και φυσικά οι υπαλληλοι του γραφείου δεν γνωρίζουν τίποτα ,και έτσι εδώ και 3 χρόνια προσλαμβάνονται τα ίδια άτομα τα οποία δεν διαθέτουν ούτε ουσιαστικά ούτε τυπικά τα απαραίτητα προσόντα.Ισως αυτοί οι διαγωνισμοί αναρτώνται κάπου στα κρύφά και στα σύντομα.
    Πρέπει να διασφαλιστεί με κάθε τρόπο η ενημέρωση των πολιτών προτίστως σε τοπικό επίπεδο αλλά και σε πανελλήνιο για τις 8μηνες συμβάσεις των Νομαρχιών.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 19:18 | ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

    ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΘΕΤΙΚΟ ΤΟ ΒΗΜΑ ΑΥΤΟ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΟ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΩΣΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΠΟΣΟΣΤΟ 40-50% ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΤΟΜΑ ΧΩΡΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΚΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΛΟΓΗ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΣΥΧΡΟΝΟΣ ΝΑ ΕΞΙΔΙΚΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΧΟΝΤΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΣΟΣΤΟ ΓΙΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΑΔΙΚΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ (ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΛΟΓΟΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΚΟΙ)ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ(ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ -ΧΩΡΙΣ ΠΑΙΔΙΑ -ΚΑΙ ΜΗ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ)ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 19:05 | Μ. Ζαχαράκης

    1. Γιατί η ανεργία μοριοδοτείται μόνο στις συμβάσεις ορισμένου χρόνου; Οι άνεργοι δεν θέλουν κάποια στιγμή να διοριστούν;

    2. Ο φορέας να εκδίδει απλά τη προκήρυξη και όλη η διαδικασία επιλογής να προγματοποιείται αποκλειστικά από το ΑΣΕΠ. Δεν είναι λίγες οι φορές που δικαιολογητικά εμφανίστικαν να λείπουν από υποψηφίος ενώ αυτοί τα είχαν καταθέσει και αυτόματα βγήκαν εκτός διαδικασίας επειδή κατείχαν υψηλά μόρια…

    3. Γιατί να μην μοριοδοτείται η εμπειρία; Σε κάθε φορέα – οργανισμό ο κάθε υπάλληλος θέλει τουλάχιστον 1-2 μήνες εκπαίδευση. Γιατί να μην προσβληφθούν αυτοί που κατέχουν τη θέση από προηγούμενη προκήρυξη;

    4. Αν με τις ρυθμίσεις για πριμοδότηση πολυτέκνων κλπ η κυβέρνηση θέλει να δείξει το κοινωνικό της πρόσωπο γιατί δεν ζητείτε και εισόδημα τελευταίας φορολογικής δήλωσης του υποψηφίου; Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που συνάπτουν συμβάσεις αρκετοί που ήδη εργάζονται σε «μαύρη εργασία» και απλά επιθυμούν την ασφαλιστική κάλυψη.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 19:15 | Αθηνά Ρ.

    Συμφωνώ σε μεγάλο βαθμό με αυτό που λέει ο κ. Σωκράτης για το θέμα της εμπειρίας και είμαι σίγουρη ότι δεν μπορώ να καταλάβω την έκταση των δικών του προβλημάτων, αλλά θα ήθελα να συνεισφέρω στο διάλογο κάνοντας κάποιες επισημάνσεις:

    1) Δεν είναι μόνο οι άνθρωποι 40+ που έχουν πρόβλημα, μην ξεχνάμε ότι τα μεγάλα ποσοστά ανεργίας των νέων κάτοχων πτυχίων και μάλιστα των γυναικών, κατηγορία στην οποία ανήκω.

    2) διαβάζοντας τα διάφορα σχόλια παρατήρησα ότι γενικά αναφέρεται πολύ το σχόλιο «οι προνομιούχοι μεταπτυχιακοί &διδακτορικοί φοιτητές». Αυτό δεν ισχύει σε καμία περίπτωση. Είναι ιδιαίτερα άδικο γιατί δεν υπήρξα πότε προνομιούχος όπως και το 95%των συμφοιτητών μου σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο. Οι περισσότεροι προέρχονται από φτωχές οικογένειες και δουλεύουν παράλληλα. Μη μας κατακρίνετε έτσι.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 18:00 | Χ. Παπαδάκη

    Επιτέλους, κάποιος είδε το προφανές!!!
    Ως τώρα είχαμε μονίμως το πρόβλημα με τις βρεφονηπιαγωγούς 8μηνων συμβάσεων!
    Το αποτέλεσμα?? Γύρω στον Απρίλιο οι παιδικοί σταθμοί έμεναν χωρίς προσωπικό και τα παιδάκια χωρίς τις δασκάλες τους (όταν μιλάμε για ηλικίες 1-3 ετών μια τόσο σοβαρή αλλαγή έχει αντίκτυπο στην ψυχολογία). Τουλάχιστον τώρα οι συμβάσεις θα είναι ανάλλογες του αντίστοιχου σχολικού έτους. Δηλαδή 11μηνες για τους παιδικούς σταθμούς.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 18:47 | ΓΙΩΡΓΟΣ

    . από ΓΙΩΡΓΟΣ – — 12 Νοεμβρίου 2009 @ 18:00 Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφού γίνει ο σχετικός έλεγχος (moderation) από τους υπεύθυνους της δικτυακής διαβούλευσης, περισσότερα..

    ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ [ΠΧ ΚΔΑΠ] ΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΠΑ ΕΩΣ ΤΟ 2013 ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΕΤΗΣΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ?

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 16:32 | Σωκράτης

    Κύριε Υπουργέ,

    Γιατί δεν μετράει εμπειρία άνω των 5 ετών;
    Για ποιό λόγο δεν μετράει η εμπειρία 15 ετών που έχω; Δηλαδή μετά τα 5 χρόνια ΔΕΝ ΕΡΓΑΖΟΜΟΥΝ;
    Είμαι 40 ετών, έχω εμπειρία 15 ετών σε άκρως ανταγωνιστική θέση του ιδιωτικού τομέα. Τώρα είμαι άνεργος για μήνες και με τις τρέχουσες ρυθμίσεις, 10 χρόνια εμπειρίας πάνε στράφι!

    ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΔΙΚΑΙΟ;

    Δηλαδή μου λέτε ότι άνθρωποι σαν κι εμένα, με προχωρημένη ηλικία και οικογένεια θεωρούνται το ίδιο με όλους τους άλλους που όχι μόνο ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ από μένα αλλά αντιθέτως έχουν κατά πολύ μικρότερη εργασιακή εμπειρία;
    Δηλαδή πετάτε αυτά τα χρόνια στο δρόμο, και σαν αν μην έφτανε αυτό δεν μοριοδοτείτε την ανεργία ενώ ταυτόχρονα φροντίζετε να ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΕΤΕ όσους είχαν την οικονομικη δυνατότητα για μεταπτυχιακά;

    Τι είδους αξιοκρατία είναι αυτή; ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ!!!

    Όλοι όσοι διαβάζετε αυτό το μήνυμα, για σκεφτείτε το λίγο:
    Πώς θα σας φαινόταν αν στο μέλλον απολυθείτε να μην μετράει όση εμπειρία έχετε άνω των 5 ετών; Και σα να μην έφτανε αυτό να μην παίζει ρόλο και η ηλικία σας; Ή η ανεργία σας; Να είστε το ίδιο με άλλους που έχουν ακριβώς τις ίδιες γνώσεις με σας, μικρότερη ηλικία, και κατά πολύ μικρότερη εμπειρία; Να είναι σα να ξαναρχίζετε απ’ την αρχή; Πως θα σας φαινόταν; Θα σας άρεσε; Θα το βρίσκατε ΔΙΚΑΙΟ;

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 16:04 | ΝΙΝΑ

    Κε Ραγκούση,
    ΕΙΜΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΟΥ ΣΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ, ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΕΠ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΕΡΓΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ, ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ.
    ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ ΔΕΝ ΕΝΝΟΩ ΟΤΙ ΤΟ ΑΣΕΠ ΔΕΝ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΤΑΙ. ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΩΣ ΜΕΛΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΙΔΟΧ, ΕΙΧΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΩ ΠΙΕΣΕΙΣ! ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΓΙΝΟΜΑΙ ΑΝΤΙΛΗΠΤΗ…..
    ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΕΠ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΕΛΕΧΩΘΕΙ ΜΕ ΔΙΠΛΑΣΙΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΝ ΠΟΛΥ ΑΞΙΟΛΟΓΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ.
    ΣΑΣ ΣΥΓΧΑΙΡΩ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ(ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΝΑ ΣΑΣ ΤΟ ΖΗΤΗΣΩ) ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΤΕ ΤΙΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΕΣ ΠΕΡΙ ΜΕΤΑΤΑΞΕΩΝ-ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ.ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΟΒΑΡΑ ΥΠΟΨΗ.ΟΤΑΝ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ-ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ, ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ.ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΕΩΣ ΤΑ 35-40, ΠΟΤΕ ΘΑ «ΕΓΚΡΙΘΕΙ»ΜΙΑ ΜΕΤΑΤΑΞΗ-ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΤΟΥΝ ΕΜΠΟΔΙΑ ΟΠΩΣ ΟΙ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ!
    ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ κ.Υπουργέ!

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 16:42 | Κωστής Κ.

    Οι Βρεφονηπιακοί των Δήμων κλείνουν όλο τον Αύγουστο, Χριστούγεννα και Πάσχα.

    Τα σχολεία και τα νηπιαγωγία 2,5 μήνες το καλοκαίρι και Χριστούγεννα Πασχα.

    Το προσωπικό τους δεν εργάζεται το ανω διάστημα.
    Τί πρέπει όμως να γίνει??????

    ΝΑ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟ Ή ΠΑΙΔΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΝ Ή ΓΟΝΕΙΣ?????

    ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΓΙΑ ΟΣΟ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΧΝΟΥΜΕ????

    Οι ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ λειτουργούν 11 Μήνες το χρόνο, τα Δημοτικά και Νηπιαγωγία 9,5 Μήνες το χρόνο.

    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΕΞΑΡΤΩΜΕΝΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ, Ή ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΑΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ.

    Να έχουμε δασκάλους, Νηπιαγωγούς και Βρεφονηπιοκόμους a la carte??

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 15:34 | ΚΟΥΚΟΥΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

    ΣΩΣΤΟ ΒΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.
    ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΔΙΑΤΑΞΗ ΝΟΜΟΥ ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ 24 ΜΗΝΕΣ ΣΥΜΒΑΣΗ ΣΕ ΕΝΑΝ ΦΟΡΕΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΞΑΝΑΕΡΓΑΣΤΟΥΝ.ΕΧΩ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ 24 ΜΗΝΕΣ ΣΤΑ ΕΛΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΕ ΞΑΝΑΠΡΟΣΛΑΒΟΥΝ.ΜΕΓΑΛΗ ΑΔΙΚΙΑ ΟΤΑΝ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΜΟΥ(ΠΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΗΣ ΑΝΑΓΚΕΣ-ΚΑΛΥΠΤΑ ΘΕΣΗ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ ΣΕ ΤΟΜΕΑ ΠΟΥ ΔΕ ΥΠΗΡΧΕ ΜΟΝΙΜΟΣ)ΘΑ ΕΡΓΑΣΤΕΙ ΑΛΛΟΣ ΑΝΕΡΓΟΣ ΚΑΙ ΦΤΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.