Άρθρο 2 Κατάργηση της προσαύξησης μοριοδότησης λόγω εμπειρίας

1. Οι διατάξεις των εδαφίων από το δέκατο τέταρτο έως και το τελευταίο της περίπτωσης Β΄ της παρ.2 του άρθρου 18 του Ν. 2190/94 (ΦΕΚ 28Α) όπως είχαν αντικατασταθεί από την παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν.3320/05(ΦΕΚ 48Α) ,με τις οποίες ρυθμίζεται η προσαύξηση της μοριοδότησης λόγω εμπειρίας, καταργούνται.

2. Οι διατάξεις της παρ. 2, του άρθρου 2 του Ν.3320/05, όπως αντικαταστάθηκαν με την παρ. 3 του άρθρου 11 του Ν.3613/07 (ΦΕΚ 263Α), καθώς και οι διατάξεις των παρ. 3 και 4 του άρθρου 2 του Ν.3320/05, καταργούνται.

  • 18 Νοεμβρίου 2009, 16:52 | ΧΡΗΣΤΟΣ

    Κε Υπουργέ ελπίζω να διαβάσεται όλα αυτά τα σχόλια που έχουν αναρτηθεί να τα λάβεται υπόψη σας και να μην τα πετάξεται στα σκουπίδια επειδή η πολιτική της κυβέρνησης είναι άλλη. Τέλος πάντων η συζυγός μου είναι stage 4 χρόνια. Πριν από αυτά δούλευε ως εμπορουπάλληλος σε μία επιχείρηση 10 χρόνια και επειδή δεν δέχτηκε να δουλέψει partime την απέλησαν 31/12. Έμεινε δύο χρόνια άνεργη διότι όπου αναζητούσαμε εργασία μας έλεγαν «είστε μεγάλη ηλικιακά και έχεται και ανήλικο παιδί» σε ηλικία 38 ετών. Εχει σπουδάσει ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΑ ΤΕΙ. Τo πρόγραμμα των stage μας το έκανε γνωστό ο σύμβουλος εργασίας του ΟΑΕΔ και μας προέτρεψε τότε να κάνουμε αίτηση διότι είχαμε τα απαιτούμενα μόρια (διότι δεν είχαμε κανένα μπάρμπα από την Κορώνη)για να πάρουν την σύζυγο. Ετσι από τότε και μέχρι σήμερα εργάζεται στον Ίδιο φορέα το ΙΚΑ στην ίδια θέση στο ίδιο υποκατάστημα ανελλιπώς και ασχολήται ακριβώς με τις ίδιες εργασίες που ασχολούνται και οι μόνιμοι υπάλληλοι. Ο μισθός είναι πενιχρός αλλά είναι κάποια βοήθεια. Όλοι αυτη την εμπειρία που απέκτησε όλα αυτά τα χρόνια που θα την χρησιμοποιήσει την στιγμή που σε αυτήν την ηλικία των 42 ετών δεν θα την παίρνει κανένας στην δουλειά και μάλιστα με τέτοια κρίση? Θα πρέπει επίσης να σας κάνω γνωστό ότι στην Αμερική για κάθε δύο χρόνια εμπειρίας τα θεωρούν ισότημα με ένα μεταπτυχιακό. Αυτό μου το είχε πει πρόσφατα ένας Ελληνοαμερικάνος, στέλεχος μεγάλης πολυεθνικής εταιρείας στην Αμερική. που τον είχα γνωρίσει σε κάποιες διακοπές τυχαία σε έναν Αρχαιολογικό χώρο. Εσείς λοιπόν γιατί προτείθεσται τώρα να την καταργήσεται την στιγμή που εδώ και πολλά χρόνια σχεδόν από την έναρξη του θεσμού του ΑΣΕΠ εφαρμοζόταν χωρίς να έχει κανείς ένσταση επ’ αυτού?

  • 18 Νοεμβρίου 2009, 16:26 | ΓΙΑΝΝΗΣ

    Οσον αφορά τους συμβασιούχους γενικά (stage, εργου κλπ) έχω να πω τα εξής :
    Πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία σαν λαός. Οι κάθε είδους συμβάσεις, καλώς υπάρχουν, και δεν πρεπει να καταργηθούν, αν όμως υπάρχει από την πλευρά των εργαζόμενων σε αυτές η σωστή νοοτροπία και υγιές σκεπτικό.
    Ο λόγος που πρέπει να υπάρχουν οι συμβάσεις ειναι ο εξής :
    Αν τύχει και απολυθείς από τη δουλειά σου, ή αν δεν έχεις προυπηρεσία η οποία σου χρειάζεται στον ιδιωτικό τομέα, τότε πρέπει να δουλέψεις σαν συμβασιούχος, ώστε να μην κάθεσαι άνεργος και λημναζεις, ΑΛΛΑ
    1) Πρέπει να σέβεσαι τους όρους της σύμβασης, (λένε οτι μετά απο χ διάστημα λήγει η σύμβαση), έτσι όπως θα έκανες και στον ιδιωτικό τομέα
    2) Από την πρώτη μέρα που πιάνεις δουλειά σαν συμβασιούχος, πρεπει να κοιτας ταυτόχρονα και για δουλεια στον ιδιωτικό τομέα, και αν βρείς να διακόψεις τη σύμβαση και να πας να δουλέψεις αορίστου χρόνου, και όχι ορισμένου , όπως έχεισ υπογράψει με το δημόσιο.
    Αυτό ειναι το σωστό σκεπτικό της σύμβασης με το δημόσιο που πρεπει να έχουμε, και όχι να καθόμαστε να παρακαλάμε τον κάθε άκυρο να μας βάλει συμβασιούχους, και μετά να τον ξαναπαρακαλάμε για μονιμοποίηση.
    Αυτά γινόντουσαν στο παρελθόν (κακώς) και γι’αυτό και η λέξη αξιοκρατία έπαψε να υπάρχει απο το λεξιλόγιο.
    Οσον αφορά τον ΑΣΕΠ, πρέπει να σταματήσει τις κουτοπονηριές να βγάζει φωτογραφικότατες προκυρήξεις, γιατί και πάλι δεν ισχύει η έννοια της αξιοκρατίας. Δεν το κάνει σε όλες, αλλα υπάρχουν περιπτώσεις που το κάνει.
    Η πιο χαρακτηριστική ειναι αυτή των ΚΕΠ, όπου έβαζε σαν ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΠΡΟΣΟΝ, και όχι σαν ΕΠΙΘΥΜΗΤΟ, να έχεις προυπηρεσία στα ΚΕΠ. Με αυτό τον τρόπο, άτομα τα οποία δουλευαν στον ιδιωτικό τομέα, δεν μπορούσαν να συμετάσχουν στην προκύρηξη, αλλά μόνο αυτοί που δουλευαν σαν σύμβαση στα ΚΕΠ. Ηταν δηλαδή μέσω ΑΣΕΠ η προκύρηξη, αλλα ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΗ.
    Οσον αφορά την άποψη ότι ένας συμβασιούχος ξέρει τη δουλειά του αντικειμένου στη δημόσια υπηρεσία που εργάζεται, πρέπει να τονίσω, ότι και ένας του ιδιωτικού τομέα μπορει να την μάθει σε ελάχιστες εβδομάδες (3-4 το πολύ). Αρα αυτό το επιχείρημα ειναι κατα τη γνώμη μου πολύ αδύνατο.
    Οσον αφορά τη μοριοδότηση, πρέπει να ισχύουν τα ίδια παντου. Κακώς κατα τη γνώμη μου (βάση αξιοκρατίας) είχε δοθεί το 50% προσαύξηση στους συμβασιούχους , και έτσι άτομα του ιδιωτικού τομέα με παρόμοια προυπηρεσία ειναι ριγμένοι όσον αφορά τις πιθανότητες τους στις προκυρήξεις, αλλά κακώς τα αφαιρουν απο τους συμβασιούχους, εφόσον τους είχαν δοθεί. Είχα πει προηγουμένως ότι όλοι πρέπει να σέβονται τους όρους της σύμβασης, και το ίδιο ισχύει και για τισ κυβερνήσεις. Αφου έδωσαν το 50%, κακως το παίρνουν.
    Καταλαβαίνω απόλυτα ότι έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα στον ιδιωτικό τομέα, με τις συγχωνεύσεις, τις απολυσεις,κλπ όλοι θέλουν να δουλέψουν στο δημόσιο. Με αξιοκρατικές διαδικασίες, μπορουν όλοι να συμμετάσχουν στους διαγωνισμούς. Οπως ακριβώς μπορούσαν παλιότερα ΟΛΟΙ να συμμετάσχουν στις Πανελλήνιες εξετάσεις. Πρέπει να καταλάβουμε όμως ότι όπως δεν μπορουν όλοι να γίνουν γιατροί, δικηγόροι, κλπ κλπ έτσι είναι και εμ το δημόσιο. Δεν μπορουν όλοι να δουλέψουν στο δημόσιο. Οι πιο ικανοι ΝΑΙ. Οι πιο τυχεροί ΝΑΙ. Αλλά σίγουρα ΟΧΙ οι πιο βυσματίες.΄
    Και κάτι τελευτάιο :
    Λίγο πριν βγει το ΑΣΕΠ σαν θεσμός, ειχαν συναντηθεί στην Ευρώπη στο συμβούλιο των υπουργών εργασίας, οι υπουργοι εργασίας όλων των κρατων μελών. Εκεί όταν υπάρχει μια καινοτομία , αναφερεται με σκοπο αν ειναι καλή να υοθετηθέι απο τα υπολοιπα κρατη μέλη. Οταν ο δικός μας υπουργός εργασίας, με καμάρι ειπε ότι θα φτιάξουμε στην Ελλάδα το ΑΣΕΠ, τον ρώτησαν για ποιο λόγο. Τους είπε για να γίνονται αξιοκρατικά οι προσλήψεις στο δημόσιο. Την κατάληξη την καταλαβαινετε πιστεύω. ΚΑΝΕΝΑ κράτος μέλος δεν το υοθέτησε, για το λόγο οτι εκεί δεν χρειάζονταν κανέναν ΑΣΕΠ, καθώς οι προσληψεις γινόντουσαν με πλήρη ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, και ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ.

  • 18 Νοεμβρίου 2009, 16:25 | Γιωτα

    ΚΑΚΩΣ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ Η ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ ΣΤΑ STAGE. ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΗΤΑΝ ΑΝΕΡΓΟΙ ΚΑΙ ΜΠΗΚΑΝ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ.ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΩΠΙΔΕΣ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΜΠΛΕ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟ. ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ STAGE ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ.ΓΙΑΤΙ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΧΑΣΟΥΝ.ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΟΥΤΕ ΑΝΕΡΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ …………….. ΦΑΝΤΑΖΜΑΤΑ .ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΣ. ΕΛΑΤΕ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΜΟΝΟ ΛΙΓΟ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ (ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ) ΘΑ ΣΚΥΨΕΤΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ….. ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΣ ΣΑΣ ,ΑΔΕΛΦΟ ΣΑΣ,ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙ ΑΝΕΡΓΟΙ.

  • 18 Νοεμβρίου 2009, 15:52 | Ιγνάτιος

    Το ζητούμενο για κάθε απαιτητικό εργοδότη είναι η πρόσληψη υπαλλήλων με εργασιακή εμπειρία πάνω στο αντικείμενο στο οποίο καλούνται να εργαστούν. Ένας εργαζόμενος με προϋπηρεσία στο αντικείμενο που καλείται να αναλάβει, χρειάζεται τον ελάχιστο δυνατό χρόνο προσαρμογής στα νέα καθήκοντα. Συνεπώς, η σωστή οργάνωση του δημοσίου τομέα πρέπει να στραφεί προς αυτήν την κατεύθυνση.
    Η προυπηρεσία που έχει αποκτηθεί στο δημόσιο, σε αντίθεση με τον ιδιωτικό τομέα, μπορεί εύκολα να ελεγθεί αν είναι πραγματική ή εικονική, κατά πόσο είναι συναφής με το αντικείμενο της προκυρυσσόμενης θέσης και αν αποκτήθηκε με διαφανή κριτήρια. Η κάλυψη των προκηρυσσόμενων θέσεων με πριμοδότηση της προϋπηρεσίας του δημοσίου αυξάνει την ευελιξία και μιας υπηρεσίας καθώς οι προσλαμβανόμενοι υπάλληλοι μπορούν να ανταπεξέλθουν άμεσα στα νέα τους καθήκοντα.
    Η κατάργηση αυτής της διάταξης θα οδηγήσει τους υποψήφιους να αναζητούν συγκεκριμένη προϋπηρεσία στον ιδιωτικό τομέα με απάνθρωπες συνθήκες, χαμηλούς μισθούς και πολλές φορές ενώ θα δηλώνεται στον αρμόδιο ασφαλιστικό φορέα σαν σχετική με το αντικείμενο ο υπάλληλος θα απασχολείται σε άλλο πόστο.
    Η προσαύξηση όμως κατά 50% αποτελεί αδικία για όλους τους άλλους διεκδικητές της προκηρυσσόμενης θέσης που για προσωπικούς λόγους είτε δεν επιθυμούσαν να διεκδικίσουν μια «εποχιακή» σύμβαση σε κάποια δημόσια υπηρεσία γιατί έκριναν ότι στην παρούσα φάση δεν ήταν προς όφελος τους είτε γιατί δεν μπορούσαν. Στην ουσία, επιδή το 50% αποκλείει κάθε υποψήφιο χωρίς προϋπηρεσία στο δημόσιο από τη διεκδίκηση της θέσης το ποσοστό αυτό πρέπει να περιοριστεί στο 10-20%.
    Το δημόσιο σε συνεργασία με το ΑΣΕΠ μπορεί πολύ εύκολα να ορίσει ποιες συμβάσεις μπορούν να ληφθούν υπόψιν για την πριμοδότηση της προϋπηρεσίας στο δημόσιο και ακυρώσει αυτές που έχουν συναφθεί με «αδιαφανή» κριτήρια.
    Συνεπώς η πρόσληψη ενός υπαλλήλου που έχει αποκτήσει προϋπηρεσία στο δημόσιο πρέπει να πριμοδοτείται, αλλά με μια προσαύξηση της τάξης του 10-20% και όχι του 50%.

  • 18 Νοεμβρίου 2009, 15:01 | ΣΤΑΘΗΣ

    1. Θα πρέπει να υπάρξει σαφής διάκριση μεταξύ της κατηγορίας ΠΕ (απλών πτυχιούχων Α.Ε.Ι.) και των κατόχων μεταπτυχιακών τίτλων. Γιατί να διαγωνίζονται οι απλοί πτυχιούχοι Α.Ε.Ι. με άτομα άλλης ουσιαστικά κατηγορίας και πάντα να προηγούνται οι μεταπτυχιακοί βαθμολογικά ?
    Είναι εξαιρετικά άδικο και συνιστά άνιση μεταχείριση να διαγωνισζόμαστε όλοι μαζί και οι μεταπτυχιακοί να προηγούνται εκ προοιμίου. Το σωστό θα ήταν να διαγωνίζονται οι πτυχιούχοι Α.Ε.Ι. όλοι μαζί και οι μεταπτυχιακοί ξεχωριστά.

    2. Η προϋπηρεσία για την οποία τόσος λόγος γίνεται θα πρέπει, εφ΄όσον αποτελεί κριτήριο επιλογής για το Δημόσιο, να λαμβάνεται κατόπιν υπόψη και για την βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη των υπαλλήλων.
    Αυτό βεβαίως δεν συμφέρει τα οικονομικά του Κράτους γιατί θα κληθεί να πληρώσει αυξημένα ποσά….

    3. Φαίνεται ότι ο νομοθέτης δεν έχει λάβει καθόλου υπόψη του το χάλι που επικρατεί στο υφιστάμενο επίπεδο της Δημόσιας Διοίκησης. Θεσπίζονται,δικαίως, αυστηρά κριτήρια εισαγωγής στο Δημόσιο και όταν τελικά μπαίνει ο νέος υπάλληλος με τις περγαμηνές του έρχεται αντιμέτωπος με Προϊσταμένους Δ.Ε., με συμπλεγματικά φαινόμενα, με Υπηρεσιακά Συμβούλια αποτελούμενα από μέλη διορισμένα και κατηγορίας Δ.Ε. που ούτε καν γνωρίζουν στοιχειώδη Αγγλικά ή Η/Υ! Ζητάμε πολλά προσόντα από τους νέους υπαλλήλους και στην πορεία όταν μπούν στο Δημόσιο, το ίδιο το σύστημα τους παροπλίζει.
    Τουλάχιστον αυτή είναι η δική μου εμπειρία: εργάζομαι εδώ και 3 χρόνια σε μικρομεσαίο Δήμο της Περιφέρειας Αττικής, ως μόνιμος υπάλληλος κλάδου ΠΕ Διοικ.-Οικ., με 2 πτυχία, κατόπιν διαγωνισμού του ΑΣΕΠ και του ΥΠ.ΕΣ. Διαθέτω 14 έτη προγενέστερη επαγγελματική εμπειρία σε μεγάλη ιδιωτική επιχείρηση και προϊστάμενοί μου είναι πάντα άτομα Δ.Ε……, αρεστά και «εύκαμπτα» στη Διοίκηση του Δήμου, με ανύπαρκτες γνώσεις και μόνο προσόν τα χρόνια προϋπηρεσίας από την εποχή που είχαν μπεί στον Δήμο ως συμβασιούχοι από το παράθυρο. Ομοίως Προϊστάμενοι 2 κρίσιμων Δ/νσεων έχουν τοποθετηθεί υπάλληλοι Δ.Ε., χωρίς όμως να έχουν κριθεί αρμοδίως από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο.

    Πώς μπορεί η νέα ηγεσία του ΥΠ.ΕΣ. να μειώσει τέτοια «άρρωστα» φαινόμενα εφόσον ανεβάζει τόσο ψηλά τον πήχυ εισαγωγής στο Δημόσιο ?

  • 18 Νοεμβρίου 2009, 15:54 | ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

    ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΩ ΕΝΑ ΝΕΟ ΠΑΙΔΙ ΜΕ ΔΥΟ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΙΤΛΟ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ , ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ, ΤΕΣΤ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ.
    ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΑΠΟΚΤΗΣΑΜΕ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΨΑΜΕ ΜΕ STAGE ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΒΡΙΣΚΑΜΕ ΑΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΙΧΑΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΤΑ 300-400 ΕΥΡΩ, ΔΟΥΛΕΨΑΜΕ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ Ή ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΟΥ ΜΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ, ΕΙΜΑΣΤΕ 35-40 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ KAI ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ Η ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΜΕ ΜΗΔΕΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΧΡΟΝΟ, ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΜΑΣ ΠΕΤΑΕΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ!!!!
    ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΛΕΓΕΤΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΤΟΤΕ ΠΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ? ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΕΝΙΚΑ, ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ?

  • 18 Νοεμβρίου 2009, 15:43 | Βασιλική Ν.

    -Θεωρώ άδικη την κατάργηση προσαύξησης για εμπειρία στο Δημόσιο όταν πραγματοποιείται στο ίδιο αντικείμενο και κυρίως στον ίδιο ή παρεμφερή φορέα, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για συμβασιούχους που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Υπάρχουν και άτομα που έχουν εργαστεί στο Δημόσιο με αξιοκρατικές διαδικασίες και έχουν περισσότερη εμπειρία από άλλους που εργάζονται σε άσχετα αντικείμενα στον Ιδιωτικό τομέα ή ως ελεύθεροι επαγγελματίες. Στους τελευταίους, μάλιστα,προσμετράται όλο το χρονικό διάστημα της εγγραφής τους στον ΟΑΕΕ, είτε εργάζονται είτε όχι.
    -θα μπορούσαν, εναλλακτικά, να υπάρχουν χωριστοί πίνακες με αυτούς που διαθέτουν εμπειρία στη συγκεκριμένη θέση και με αυτούς που διαθέτουν εμπειρία σε ιδιωτικό τομέα ή ως αυτοαπασχολούμενοι, όπου θα προσλαμβάνονται με ποσοστό.
    -Επίσης, θα πρέπει να υπάρξει ειδική μέριμνα για τους αναπληρωτές ή ωρομισθίους, οι οποίοι κινδυνεύουν, με τα νέα μέτρα, να μην ξαναπροσληφθούν, παρά τους μήνες που έχουν συμπληρώσει, τις δύσκολες συνθήκες εργασίας που έχουν αντιμετωπίσει και τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες που καλύπτουν. Είναι δίκαιο να υπαχθούν σε καθεστώς, αντίστοιχο με το ισχύων των εκπαιδευτικών, οι οποίοι διορίζονται μόνιμοι μετά τη συμπλήρωση 24 ή 30 μηνών ως αναπληρωτές.
    -Ακόμη, θα πρέπει να γίνει ρύθμιση για όσους διορισμένους μετά την 5ετία δικαιούνται να συμμετέχουν σε νέες προκηρύξεις, ώστε να μην ανακυκλώνεται διαρκώς το ίδιο προσωπικό, καλύπτοντας εκ νέου θέσεις αδιόριστων ή ανέργων.θα μπορούσαν να κάνουν μόνο μετατάξεις, ώστε να καλύψουν θέση της ειδικότητάς τους και αυτομάτως η θέση που απελευθερώνεται να καλύπτεται από νέους, μέσω νέας προκήρυξης ή από τον πίνακα κατάταξης των αρχικών υποψηφίων.
    -Τέλος, θεωρώ δίκαιη την μοριοδότηση όχι μόνο του βαθμού αλλά και του έτους κτήσης πτυχίου, καθώς και τη συνάφεια των μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων, ώστε να προηγούνται οι παλαιότεροι, εμπειρότεροι και πιο καταρτισμένοι.

  • 18 Νοεμβρίου 2009, 14:23 | ptyxioyxos

    katargeiste tin moriodothsh tis empeireias ston tropo proslipsewn mesw asep.ektos apo poly sygekrimmenes theseis poy pragmatika xreiazetai, p.x. mixanikoi, giatroi… den xreiazetai kaneis emperia na stelnei xartia… ta mathainei se ena mina!!!!mono me ptyxia i epilogi… kai oso gia toys megalyteroys poy lene oti den exoyn ptyxia as paroyn kai aytoi,,aytoi exoyn doylepsei kai tha paroyn syntaksi,oi neoi pote tha paroyn? me ayto to systima poy den allazei kai poly apo to proigoymeno pali 40+ tha diorizontai sto dimosio…. den yparxei svtiria gia ayti ti xwra…

  • 18 Νοεμβρίου 2009, 14:13 | ΧΡΗΣΤΟΣ Ν.

    ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΟΥ ΜΕ ΒΡΙΣΚΕΙ ΣΥΜΦΩΝΟ ΘΕΩΡΩ ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΚΑΙ Η ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΟΛΩΝ. ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΟ! ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΕΡΓΟΥ ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΝΑΝΕΩΣΕΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ, ΕΧΟΥΜΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΩ ΤΩΝ 40 ΕΤΩΝ (ΝΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΗΛΙΚΙΑ ΜΕ ΤΟΝ κ. ΡΑΓΚΟΥΣΗ Η ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ) ΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΥΣΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΥΠΟΨΗ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΟΥΣ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ (ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ) ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ ΘΑ ΗΤΑΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΓΙ’ ΑΥΤΟΥΣ.
    ΑΣ ΜΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΝΑ ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ (ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ)ΚΑΙ ΕΝΑ ΗΛΙΚΙΑΚΟ (ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩ ΤΩΝ 40 ΕΤΩΝ).
    ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΜΕ ΒΑΣΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥΣ (ΟΧΙ ΕΥΤΥΧΩΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ), ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗΣ ΜΕ ΒΑΘΙΑ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ!

  • 18 Νοεμβρίου 2009, 14:55 | Φ.Γ.-Α.Α.-Π.Κ.-Α.Δ.-Σ.Μ.

    Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
    Θα θέλαμε να σας συγχαρούμε για την ανάληψη των νέων σας καθηκόντων στο νευραλγικό υπουργείο εσωτερικών και να σας ευχηθούμε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο σας.
    Μέσα στα πλαίσια της δημόσιας διαβούλευσης (συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία) θα θέλαμε να σας εκφράσουμε τις δικές μας απόψεις, όσον αφορά την νομοθετική πρωτοβουλία Αναμόρφωσης του συστήματος προσλήψεων και καθολικής υπαγωγής τους στον πλήρη έλεγχο του ΑΣΕΠ, όπως αυτή αναρτήθηκε στο site http://www.opengov.gr.
    Δεν είμαστε ειδικοί επί του θέματος, αλλά ελπίζουμε ότι λάβετε υπ’ όψιν σας στις όποιες αποφάσεις σας όλων όσων εξέφρασαν τις απόψεις τους σ΄αυτό το site.

    Άρθρο 1
    Θεωρούμε ότι το σχετικό άρθρο κινείται προς την σωστή κατεύθυνση, αλλά θα πρέπει με σαφήνεια να προσδιοριστούν όλοι οι φορείς που υπάγονται χωρίς εξαιρέσεις ώστε να μην αφήνει το νομοθετικό πλαίσιο περιθώρια για «παραθυράκια» π.χ. να περιλαμβάνει και τις προσλήψεις στο Αττικό Μετρό, στο ΤΡΑΜ, στην ΕΡΓΟΣΕ στο Κτηματολόγιο Α.Ε..

    Άρθρο 2
    Καταργείτε την προσαύξηση της μοριοδότησης λόγω εμπειρίας στο δημόσιο.
    Γιατί αντί να την καταργήσετε δεν δίνεται την ίδια προσαύξηση και στον ιδιωτικό τομέα όπου υπάρχει συνάφεια στο αντικείμενο;
    Είναι αξιοκρατία ότι έχουν γίνει χιλιάδες προσλήψεις με αυτή την διαδικασία; Θα ακυρώσετε όλους τους προηγούμενους διαγωνισμούς των ΚΕΠ, Ο.Α.Ε.Δ. και ΥΠΕΣ; Στους οποίους εκτός των άλλων λόγω εμπειρίας εξαιρούμασταν από τους πίνακες κατάταξης;
    Είναι δίκαιο το γεγονός ότι υπάλληλοι συνεταιριστικών επιχειρήσεων μπαίνουν στο δημόσιο άνευ διαγωνισμού καταλαμβάνοντας θέση υπάλληλου αορίστου χρόνου; (Βλ. Ε.Β.Ζ. & ΣΕΒΑΘ)
    Πολλοί άνθρωποι δέχτηκαν να δουλέψουν με συμβάσεις έργου ή stage μόνο και μόνο για να μπορέσουν να γίνουν ανταγωνιστικοί έναντι όλων αυτών που είχαν εκ των προτέρων τη συγκεκριμένη εμπειρία και συγχρόνως την συγκεκριμένη προσαύξηση.
    Πολλοί άνθρωποι θέλοντας να διεκδικήσουν επί ίσης όροις μια θέση στο δημόσιο άφησαν τις δουλειές τους για ένα καλύτερο αύριο

    Άρθρο 3
    Συμφωνούμε με την κατάργηση της συνέντευξης, τουλάχιστον με τον τρόπο που αυτή πραγματοποιούνταν π.χ. όπως στον διαγωνισμό της Δ.Ε.Η. και στον διαγωνισμό του Υπουργείου Δικαιοσύνης
    Αλλά αναρωτιόμαστε η συνέντευξη δεν εφαρμόζεται στις περισσότερες χώρες τις Ευρωπαϊκής Ένωσης;
    Στον ιδιωτικό τομέα υπάρχει περίπτωση να σε προσλάβει ο εργοδότης, εάν δεν περάσεις πρώτα από συνέντευξη;
    Θεωρούμε ότι η διασφάλιση της αξιοκρατίας στη διαδικασία της συνέντευξης είναι ευθύνη του δημοσίου και όχι ευθύνη των πολιτών.

    Άρθρο 4
    Θεωρούμε σωστό το μέτρο μοριοδότησης για θέσεις ΠΕ και ΤΕ των διδακτορικών και μεταπτυχιακών.
    Γιατί όμως να θεωρείται καταλληλότερος κάποιος που έχει μεταπτυχιακό ή διδακτορικό με αντικείμενο μη συναφές με τη θέση που διεκδικεί στο δημόσιο;
    Γιατί κάποιος που αφιέρωσε χρόνο, κόπο και χρήμα για επιπλέον μεταπτυχιακούς τίτλους συναφούς αντικειμένου να μην μοριοδοτούνται και αυτοί οι τίτλοι αθροιστικά;
    Γιατί να επιτρέπετε σε ΠΕ και ΤΕ να υποβάλλουν τα χαρτιά τους ως ΔΕ σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ; και αφού διοριστούν μετά από 8 χρόνια να αναγνωρίζονται το πτυχίο τους; Δεν είναι αυτό άδικο;

    Οι περιπτώσεις α΄και β΄ της παρ. 8 του άρθρου 17 του Ν. 2190/94 αναφέρονται στην μοριοδότηση: των συνταξιοδοτημένων αναπήρων πολέμων και τα τέκνα αυτών, στα θύματα πολέμου συνταξιοδοτούμενα ή μη, στους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, στα τέκνα πολυτέκνων, στα τέκνα ή σύζυγο, ή αδελφό ή αδελφή υπαλλήλου του Δημοσίου που απεβίωσε κατά τα τη εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας κ.α.
    Γιατί οι κατηγορίες αυτές να έχουν ιδιαίτερη μεταχείριση. Φταίμε εμείς που οι γονείς μας δεν ανήκουν ούτε στην κατηγορία των παλιννοστούντων, των μουσουλμάνων, των τρίτεκνων ή των πολύτεκνων;
    Είναι σωστό να προηγούνται τέκνα πολύτεκνων οικογενειών έναντι μητέρων οι οποίες έχασαν τον σύντροφό τους και μεγαλώνουν τα παιδιά τους μόνες τους;

    Άρθρο 5
    Θεωρούμε ότι είναι δίκαιο το μέτρο για τον προσαρμογή του ποσοστού κατάταξης των υποψηφίων εχόντων και μη εχόντων εμπειρία από 35% σε 50%, αλλά με την κατάργηση όλων των άλλων ειδικών κατηγοριών.

    Άρθρο 6
    Επικροτούμε το μέτρο για το τεστ δεξιοτήτων, διότι μέσα από αυτό δόθηκε η ευκαιρία σε χιλιάδες νέους να αναπροσαρμόσουν την βαθμολογία τους στους πίνακες κατάταξης.
    Συγχαρητήρια πολύ σωστή και η αναδιαμόρφωση της χρονικής ισχύς από τρία (3) σε (10) χρόνια, διότι η οικονομική επιβάρυνση είναι τεράστια για το Ελληνικό Δημόσιο.

    Άρθρο 7
    Αναφέρετε ότι αντικαθιστάται στο Ν. 2190/1994 στο άρθρο 21 το 1ο εδάφιο της περίπτωσης 1, και σας επισημαίνουμε ότι το συγκεκριμένο άρθρο δεν αναφέρεται στο χρόνο ανεργίας και στη μοριοδότησή του.
    Συμφωνούμε με την αναδιαμόρφωση της μοριοδότησης των βασικών τίτλων σπουδών αλλά διαφωνούμε με την κατάργηση της αρχαιότητας των πτυχίων ως προς την ημερομηνία κτήσεως, μέτρο το οποίο θεωρούμε ότι θα πρέπει να επεκταθεί και στους διαγωνισμούς του Α.Σ.Ε.Π..
    Σας επισημαίνουμε στο Ν. 2190/94 όπως αυτός δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 28/3-3-1994 ότι δεν υπάρχουν οι διατάξεις των περιπτώσεων 5 & 6 τις παρ. 11 του άρθρου 21 του Ν. 2190/1994. Η παράγραφος 11 του άρθρου 21 περιλαμβάνει μόνο τέσσερις περιπτώσεις α, β, γ, δ.

    Άρθρο 8
    Συμφωνούμε με την μη σύναψη σύμβασης μίσθωσης έργου εφόσον από τις διατάξεις του οικείου οργανισμού ή κανονισμού προβλέπονται οργανικές θέσεις ειδικότητας αντίστοιχης με αυτές για τις οποίες προτείνεται η κατάρτιση σύμβασης μίσθωσης έργου με φυσικά πρόσωπα.
    Δεν μας λέτε όμως, εφόσον έχουν λήξει ήδη συμβάσεις έργου ή stage πως θα καλυφθούν τα κενά αφού δεν υπάρχει πρόβλεψη για νέα σύναψη σύμβασης;
    Μας λέτε ότι δεν επιτρέπεται η σύναψη σύμβασης μίσθωσης έργου για κάλυψη διοικητικών αναγκών ή γραμματειακής εξυπηρέτησης του φορέα, αλλά δεν μας λέτε για την κάλυψη ποιων συγκεκριμένων αναγκών επιτρέπεται;
    Δεν μας λέτε γιατί από την ψήφιση του Ν. 2190/1994 μέχρι και σήμερα σε ποιες περιπτώσεις έχει εφαρμοστεί το άρθρο 21 παρ. 16;
    Δεν μας λέτε γιατί δεν καταργείται και το άρθρο 22 του Ν. 2190/1994;

    Σας ευχαριστούμε πολύ για την προσοχή σας.

  • 18 Νοεμβρίου 2009, 14:55 | ΜΑΡΙΑ Π.

    ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΔΙΚΟ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ,ΔΙΟΤΙ ΟΜΟΙΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΗΘΕΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΔΙΚΟ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΑΝ ΗΔΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ ΩΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΚΑΙ ΒΑΖΙΖΑΝ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥΣ, ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΜΕΤΡΗΘΕΙ Η ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ.ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΑΣ ΤΟ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΑΣ.

  • 18 Νοεμβρίου 2009, 14:19 | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

    1) Καλώς καταργείται η προσαύξηση στα stage. Aπλώς γιατί μπήκαν στα stage με καθαρά κομματικά κριτήρια είτε επί ΠΑΣΟΚ,είτε επί Ν.Δ., και όχι αξιοκρατικά. Δεν είναι ηθικό τώρα να ζητούν μονιμοποίηση.
    2) Κακώς καταργείται η προσαύξηση στους μόνιμους υπάλληλους. Είναι τεράστιος ο αριθμός των ανθρώπων που αποδέχτηκαν διορισμό σε απομακρυσμένες περιοχές με την ελπίδα μετά την πενταετία να συμμετάσχουν σε νέες προκηρύξεις για να έλθουν πιο κοντά στο σπίτι τους.Όλοι αυτοί υπολόγιζαν και στην προσαύξηση για αυτό αποδέχθηκαν διορισμούς σε απομακρυσμενα μέρη μακρυά από τα σπίτια τους. Τώρα λοπόν τους λέμε ότι κακώς το υπολόγιζαν. Δεν είναι σωστό και είναι μεγάλη αδικία να λες στον αλλον ότι δεν θα γυρίσει ποτέ στο σπίτι του με νέο διορισμό. Πέρα από αυτό έχουν αποκτήσει εξειδικευμένη εμπειρία στο αντικειμενο της θεσης τους,η οποία θα τους είναι χρησιμότατη σε μια νέα υπηρεσία, για αυτό και μια τέτοια προυπηρεσία θα έπρεπε να μοριοδοτείται. Φαίνεται όμως ότι μαζί με τα ξερά (stage) καίγονται και τα χλωρά..Λάθος μεγάλο όμως,το οποίο το χρεώνω αποκλειστικά στο Α.Σ.Ε.Π. του οποίου ήτανε εισήγηση προς τον κ. Υπουργό.
    3)Δίκαιη θα ήταν η προσαύξηση σε όσους εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα και έχουν ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ εξειδικευμένη εμπειρία στο αντικείμενο της ΘΕΣΗΣ.Κι όταν λέμε αποδεδειγμένα εννοούμε μετά από σχολαστικό έλεγχο του Α.Σ.Ε.Π.,κι όχι π.χ. με μια απλή βεβαίωση του ΙΚΑ όπως σήμερα.Δυστυχως επιλέχθηκε και πάλι από το ΑΣΕΠ η ευκολη λύση, με τη μη χορήγηση κι εδω προσύξησης. Που να ψάχνουμε αν ο αλλος εχει εξειδικευμενη εμπειρία ή όχι τώρα. Με τις πρόχειρες και εύκολες λύσεις όμως δημιουργούνται αδικίες.

  • 18 Νοεμβρίου 2009, 14:24 | ΧΡΙΣΤΙΝΑ Γ.

    Γαλάζιο παιδι ήσουν σίγουρα αλλά αυτό είναι δικαίωμά σου. Και να μην γίνεις ποτέ πράσινο με τέτοια φιλοσοφία και καχυποψία που έχεις. Επειδή όμως με όπλο την ανωνυμία λέμε πολλές ανοησίες ,εδώ και τώρα το όνομα αυτού με τα μηδενικά μόρια.

    απαντηση στην ευη

    ΦΕΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΛΟ ΤΟ ΜΕΝΟΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΓΩ ΘΕΩΡΕΙΣ ΕΙΜΑΙ ΜΕ ΤΗΝ Ν.Δ. ,ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΕ ΒΟΛΕΨΕΙ Κ ΕΣΕΝΑ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΟΥ ΟΠΩΣ «ΕΜΕΝΑ» ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΗΔΗ ΒΟΛΕΜΕΝΗ!!!!!
    ΟΣΟ ΓΙ ΑΥΤΟΝ ΜΕ ΤΑ Ο ΜΟΡΙΑ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ ΑΝΟΙΞΕ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΔΕΣ ΤΟΝ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Η ΘΕΣΗ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΑΛΛΑ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΟΧΙ!

  • 18 Νοεμβρίου 2009, 13:11 | Πλάτωνας

    Σωστή η κατάργηση προσαύξησης 50% (κανονικά θα έπρεπε να ισχύει για την εμπειρία από ιδιωτικό τομέα!)

    Στο μεγαλύτερο ποσοστό θέσεων, αν όχι 100% θα πρέπει να μετράει η εμπειρία. Είναι λάθος το 50-50 και κατάφορα άδικο για όλους όσους υπηρέτησαν σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Για ποιό λόγο ανάμεσα σε δυο υποψήφιους με παρόμοια προσόντα να παίρνει τη θέση κάποιος με μηδέν εμπειρία και να μένει έξω κάποιος που την έχει; Τί είδους λογική είναι αυτή; Τί εξυπηρετεί; Μήπως αυτός που έχει εμπειρία, είχε στο παρελθόν πιθανότητα να προσληφθεί αν δεν την είχε; Όχι βέβαια, έπρεπε να περάσει και απ’την ανεργία και απ’ότι αναγκάστηκε να περάσει (ιδιάιτερα στον ιδιωτικό) μέχρι να βρεί δουλειά και να αποκτήσει την εμπειρία αυτή. Τώρα δηλαδή τι λέμε, ότι η εμπειρία είναι άχρηστη; Τότε ο ιδιωτικός τομέας γιατί δεν απολύει τους μισούς υπαλλήλους με εμπειρία για να πάρει καινούργιους χωρίς εμπειρία που θα είναι και πιό φθηνοί; Γιατί στον ιδιωτικό τομέα δεν μπορείς να βρείς δουλειά της προκοπής αν δεν έχεις εμπειρία; Ή μήπως το Δημόσιο λειτουργεί και ξέρει καλύτερα;….

    Επίσης, η εμπειρία θα πρέπει να μετράει και άνω των 5 ετών, έστω και με μικρότερο συντελεστή, είναι άδικο να πετάμε στο δρόμο χρόνια εμπειρίας που ενδεχομένως αύριο να αφορούν εμάς! Έτσι θα μετράει και θα προστατεύεται και το θέμα ηλικίας των υποψηφίων.

    Όλοι μπορεί κάποια χρονική στιγμή να χάσουμε τη δουλειά μας, δεν θα θέλαμε τότε να μας αναγνωριστεί η εμπειρία μας; Μην το βλέπουμε μόνο ως νέα γενιά τώρα χωρίς να μας νοιάζει και κανένα ενδιαφέρον και προστασία στους παλαιότερους, αύριο – μεθάυριο ΕΜΕΙΣ θα είμαστε οι παλαιότεροι και τότε θα είναι άδικο για εμάς τους ίδιους.

  • 18 Νοεμβρίου 2009, 13:04 | ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΕΛΙΑΣ

    Είναι υπεραρκετή η προσμέτρηση της εμπειρίας. Δεν χρειάζεται προσαύξηση. Όμως θα πρέπει να προσμετράται η συναφής με την προκηρυσσόμενη θέση εμπειρία. Η εμπειρία σε διαφορετικά αντικείμενα να μην υπολογίζεται σχεδόν καθόλου ή να έχει ένα πολύ μικρό συντελεστή.

    Β. Μπελιάς
    τ. Τομεάρχης Διοικητικών και Οικονομικών Θεμάτων της ΔΕΗ ΑΕ

  • 18 Νοεμβρίου 2009, 13:50 | Κιόση Λίνα

    ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ,

    ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟΝΙΣΩ ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΔΕΙΧΘΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ, ΑΛΛΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΟ.

    ΠΡΙΝ ΓΙΝΕΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΠΟΝΗ, ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ 2009, ΟΣΟΙ ΗΤΑΝ ΔΗΜΟΤΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 10.000 ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΠΡΙΜΟΔΟΤΟΥΝΤΑΝ ΜΕ ΕΠΙΠΛΕΩΝ 150 ΜΟΡΙΑ ΣΕ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΤΟΥ ΟΙΚΕΙΟΥ ΔΗΜΟΥ.

    ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΑΥΤΟ ΘΕΩΡΩ ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΣΩΣΤΟ ΔΙΟΤΙ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΩΣ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΜΙΚΡΩΝ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΝ ΣΤΙΣ ΜΕΓΑΛΟΥΠΟΛΕΙΣ.

    ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΣΗ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ 2009 ΤΑ 150 ΜΟΡΙΑ ΠΛΕΩΝ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΔΗΜΟΥ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΠΡΟΚΗΡΥΣΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ Η ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

    ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΔΙΟΤΙ ΩΘΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΜΙΚΡΩΝ ΔΗΜΩΝ ΝΑ ΜΕΤΑΔΗΜΟΤΕΥΣΟΥΝ ΣΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ 150 ΜΟΡΙΑ, ΚΑΘΩΣ ΣΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΘΕΣΕΙΣ.

    ΕΤΣΙ ΕΝΑΣ ΜΙΚΡΟΣ ΔΗΜΟΣ ΕΧΕΙ π.χ. ΕΝΑΝ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΟΥΣ, ΕΧΕΙ ΔΥΟ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΓΕΩΠΟΝΟ. ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΚΑΛΥΜΕΝΕΣ ΜΕ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΝΕΑΡΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ, ΟΠΟΤΕ ΓΙΑ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ.

    ΣΥΝΕΠΩΣ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΩΘΕΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΥΠΟΘΕΤΙΚΑ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΥΤΟΥ ΝΑ ΜΕΤΑΔΗΜΟΤΕΥΣΟΥΝ ΣΕ ΜΕΓΑΛΗΤΕΡΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΙΜΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ 150 ΜΟΡΙΩΝ, ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΑΣΤΥΦΙΛΙΑ.

    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ.

  • 18 Νοεμβρίου 2009, 13:23 | ΓΈΩΡΓΙΑ

    Είμαι συμβασιούχος έργου ΚΕΠ 4,5 χρόνια.
    Γιατί να καταργηθεί η προσαύξηση 50% για τους ήδη υπάρχοντες συμβασιούχους έργου ΚΕΠ 2-3 χρόνων και άνω τουλάχιστον. Γιατί να μην υπάρξει ένα μεταβατικό στάδιο για αυτούς. Ας ισχύσει από εδώ και στο εξής α)Η κατάργηση των συμβάσεων έργου και Β)Η προσαύξηση και οι θέσεις αυτές να προκηρύσσονται μέσω ΑΣΕΠ και η πρόσληψη των ατόμων να γίνεται μέσω ΑΣΕΠ. Γιατί να κάθονταν να δουλεύουν τόσα χρόνια χωρίς άδειες, επιδόματα, δώρα και χωρίς όλα τα δικαιώματα αλλά και το μισθό των μονίμων οι οποίοι καλά είχαν βολευτεί με τους συμβασιούχους. Αν το ήξεραν θα παραιτούνταν για να αναζητήσουν μια άλλη δουλειά π.χ στον ιδιωτικό τομέα. Και δε θα ήξεραν πως να τα στελεχώσουν γιατί δεν νομίζω ότι θα είχε κάποιος την προθυμία να δουλέψει με αυτές τις συνθήκες αν δεν είχε κάτι να περιμένει όπως μια μονιμοποίηση κάποια στιγμή. Δε φταίνε οι ίδιοι οι συμβασιούχοι αλλά το καθεστώς αυτό που είχαν δημιουργήσει και τα δύο μεγάλα κόμματα με τις πελατειακές σχέσεις και το ρουσφέτι. Το ίδιο το κράτος τους έχει εκμεταλλευτεί και τώρα τους πετάει στο δρόμο. Αυτή η ξαφνική αλλαγή στα κριτήρια και τα μόρια πρόσληψης δε βοηθάει κανέναν ακόμα και τις υπηρεσίες αλλά και τους πολίτες. Ειδικά για τα ΚΕΠ πολλά θα κλείσουν γιατί στηρίζονται αποκλειστικά σε συμβασιούχους έργου με τη μη ανανέωσή των συμβάσεων τους. Αξιοκρατία μεν αλλά ύστερα από μελέτη όλων των παραμέτρων του κάθε προβλήματος ξεχωριστά. Ελπίζω και εύχομαι να υπάρξει πραγματική αξιοκρατία κάποτε στην Ελλάδα.

  • 18 Νοεμβρίου 2009, 13:58 | ΓΈΩΡΓΙΑ

    Είμαι συμβασιούχος έργου ΚΕΠ 4,5 χρόνια.
    Γιατί να καταργηθεί η προσαύξηση 50% για τους ήδη υπάρχοντες συμβασιούχους έργου ΚΕΠ 2-3 χρόνων και άνω τουλάχιστον.Γιατί να μην υπάρξει ένα μεταβατικό στάδιο για αυτούς. Ας ισχύσει από εδώ και στο εξής α)Η κατάργηση των συμβάσεων έργου και Β)Η προσαύξηση και οι θέσεις αυτές να προκηρησσόνται μέσω ΑΣΕΠ και η πρόσληψη των ατόμων να γινεται μέσω ΑΣΕΠ.Γιατί να κάθονταν να δουλεύουν τόσα χρόνια χωρίς άδειες, επιδόματα, δώρα και χωρίς όλα τα δικαιώματα αλλα και το μισθό των μονίμων οι οποίοι καλά είχαν βολευτεί με τους συμβασιούχους. Αν το ήξεραν θα παραιτούνταν για να αναζητήσουν μια άλλη δουλειά π.χ στον ιδιωτικό τομέα. Και δε θα ήξεραν πως να τα στελεχώσουν γιατί δεν νομίζω ότι θα είχε κάποιος την προθυμία να δουλέψει με αυτές τις συνθήκες αν δεν είχε κάτι να περιμένει όπως μια μονιμοποίηση κάποια στιγμή.Δε φταίνε οι ίδιοι οι συμβασιούχοι αλλά το καθεστώς αυτό που είχαν δημιουργήσει και τα δύο μεγάλα κόμματα με τις πελατειακές σχέσεις και το ρουσφέτι. Το ίδιο το κράτος τους έχει εκμεταλλευτεί και τώρα τους πετάει στο δρόμο.Αυτή η ξαφνική αλλαγή στα κριτήρια και τα μόρια πρόσληψης δε βοηθάει κανέναν ακόμα και τις υπηρεσίες αλλά και τους πολίτες. Ειδικά για τα ΚΕΠ πολλά θα κλείσουν γιατί στηρίζονται αποκλειστικά σε συμβασιούχους έργου με τη μη ανανέωσή των συμβάσεων τους. Αξιοκρατία μεν αλλά ύστερα από μελέτη όλων των παραμέτρων του κάθε προβλήματος ξεχωριστά.Ελπίζω και εύχομαι να υπάρξει πραγματική αξιοκρατία κάποτε στην Ελλάδα.

  • 18 Νοεμβρίου 2009, 13:34 | ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΙΟΣ ΨΙΜΑΔΑΣ

    Το θέμα δεν είναι απλό και είναι συνδεδεμένο με διάφορες νοοτροπίες και παθολογίες του Ελληνικού Δημοσίου. Θα προσπαθήσω να θέσω τα πλαίσια της θέσης μου.

    Στο ερώτημα εάν θα πρέπει να μοριοδοτούνται οι έχοντες προϋπηρεσία στον δημόσιο τομέα, η αρχική μου θέση είναι ΝΑΙ, όμως κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

    1. Η μοριοδότηση θα πρέπει να εξαρτάται από τη θέση που προκηρύσσεται και του ρόλου της εργασίας. (π.χ. για την κάλυψη μιας χαμηλόβαθμης θέσης στο ΙΚΑ, κάποιος συμβασιούχος του ΙΚΑ είναι φυσικό να έχει μεγαλύτερη εμπειρία από έναν ιδιωτικό υπάλληλο μιας π.χ. ασφαλιστικής εταιρείας – Αντιθέτως, για την κάλυψη μιας θέσης στην ΕΡΤ στο Δημιουργικό Τμήμα ή σε θέσεις Μάρκετινγκ, η προτίμηση να στελεχωθεί από τον ιδιωτικό χώρο θα έπρεπε να είναι πιο ενδεδειγμένη δεδομένων των πιεστικών χρόνων και των πιο αποτελεσματικών μεθόδων που επικρατούν στον Ιδιωτικό χώρο)
    2. Εάν η θέση είναι Διοικητική (Managerial) τότε η μοριοδότηση όχι μόνο δεν θα έπρεπε να πηγαίνει στον «συμβασιούχο» του Δημοσίου αλλά θα έπρεπε να κλείνει υπέρ των υποψηφίων που έχουν Διοικητική Εμπειρία από τον Ιδιωτικό τομέα. Βασίζω αυτή μου τη θέση στο εξής: ο τρόπος με τον οποίο οι Δημόσιες Υπηρεσίες επιτελούν το επιχειρησιακό τους έργο και τρέχουν τις λειτουργίες τους δυστυχώς είναι απαρχαιωμένος και αναποτελεσματικός – πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Η στελεχιακή διάρθρωση των Διευθύνσεων θα πρέπει να γίνει με τον γνώμονα ότι οι επιλεχθέντες Δ/ντες και προϊστάμενοι θα πρέπει να λειτουργήσουν ως «καταλύτες αλλαγών», κάτι στο οποίο είναι περισσότερο έμπειροι οι Δ/ντες των Ιδιωτικών Εταιρειών παρά οι ήδη εκτεθειμένοι στις αντιπαραγωγικές παθογόνες νοοτροπίες του Δημοσίου συμβασιούχοι.
    3. Πιο γενικά, κανένα σύστημα μοριοδότησης ή όχι δεν θα είναι αποτελεσματικό στην ορθολογιστική στελέχωση του Δημοσίου Τομέα, εάν πρώτα δεν εφαρμοστούν τα εξής : α. Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου Ποιότητας των Προσφερόμενων Υπηρεσιών από τους Δημοσίους Οργανισμούς (ISO) β. Σύστημα αξιολόγησης με βάση τις επιδόσεις και την επίτευξη ετησίων στόχων και τέλος γ. την άρση της μονιμότητας με αντικειμενικά και θεσμικά κατοχυρωμένα κριτήρια ώστε μεν από τη μία να προστατεύονται οι εργαζόμενοι από τις όποιες «πολιτικές» αλαζονείες όμως και από την άλλη να αναπτυχθεί η σωστή εργασιακή συνείδηση και να προστατευτεί το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών και αποτελεσματικότητας που θα έπρεπε να έχει ο Δημόσιος Τομέας.

  • 18 Νοεμβρίου 2009, 13:08 | ΚΡΑΒΑΡΙΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

    ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΙΣΟΤΙΜΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
    ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΔΙΚΟ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΟΡΙΑ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΠΗΡΕ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ
    Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΧΡΗΣΙΜΗ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΧΤΕΙ ΠΡΟΣ ΩΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

  • 18 Νοεμβρίου 2009, 12:55 | Ντινος _ Λάρισα

    Καλημέρα.
    Θεωρώ ότι είναι παρά πολύ δύσκολο να αποκατασταθεί η αξιοπιστία στο σύστημα προσήψεων (αν και θα έπρεπε να διερωτώμαστε αν υπήρξε και ποτέ…). Σε κάθε περίπτωση όμως θα πρέπει να γίνει κάτι για σπάσει το απόστημα.
    Σε σχέση με τα stage: Είναι αλήθεια ότι η συντριπτική πλειοψηφία των stage έχει μπει από το παράθυρο κατά παράβαση της νομιμότητας. Είναι σκληρή αλήθεια αλλά συμβαίνει. Και όσοι έχουν πολλά χρόνια σε stage γνωρίζουν ότι παρανόμως δούλευαν ως και 7-8 χρόνια από τη στιγμή που το πρόγραμμα αφορούσε απόκτηση εργασιακής εμπειρίας και όχι φυσικά μετάβαση στο Δημόσιο. Η ατομική ευθύνη σε κάθε περίπτωση υπάρχει και υπό αυτές τις συνθήκες συνηγορεί στις συνθήκες της εργασιακής ζούγκλας , στην έλλειψη ισονομία και στον αποκλεισμό χιλιάδων άλλων πολιτών στα εν λόγω προγράμματα από τη στιγμή που οι θέσεις καλύπτονταν παρανόμως με συνεχείς ανανεώσεις των πρώτων. Άρα κοινωνικη αλληλεγγύη εκ μέρους τους δεν υπήρξε εξ αρχής από τους stagers επομένως ναι, είναι σκληρό αλλά και οι υπόλοιποι δεν είναι διατεθειμένοι να ταχθοούν κοινωνικά αλληλέγγυοι στα υποτιθεμένα δικαιώματα τους.
    Σε σχέση με τις συμβάσεις έργου: Εδώ δεν μιλάμεγια παράθυρα αλλά για παράνομες προσλήψεις με ορθάνοιχτες πόρτες. Συμβάσεις έργου για αμφισβητούμενες ανάγκες πολλές φορές.
    Και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις, όπου η παρανομία είναι ξεκάθαρη και εις βάρος άλλων αγωνιουντων να βρουν εργασία είναι αυτονόητο ότι ΔΕΝ πρέπει να υπάρξει μοριοδότηση με προσαύξηση! Δεν μπορεί να επιβραβευθεί η παρανομία στην οποία υπεύθυνα συμμετείχε ξανατονίζω ο ιδιος ο εργαζόμενος!
    Αδικία όμως υπάρχει ΑΝ καταργηθεί΄η μοριοδότηση για τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου μέσω διαδικασιών ΑΣΕΠ! Νόμιμες προσλήψεις που θεωρώ ότι δικαιούνται την προσαύξηση του 50%!
    Κύριε Υπουργέ. Προκηρύξτε μόνιμες θέσεις και δώστε την προσαύξηση του 50% εκεί που πρέπει ήτοι στους συμβασιούχους ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ που απόλυτα νόμιμα προσλήφθηκαν και κάλυψαν τις ανάγκες του δημόσιου φορέα για συγκεκ΄ριμένα διάστημα, που έμειναν στην ανεργία κάποιους μήνες και αν ήταν τυχεροί ξαναδούλευαν πάλι με νόμιμες προσλήψεις μετά από μήνες.
    Σας ευχαριστώ…

  • 18 Νοεμβρίου 2009, 12:29 | Χρυσουλα Π

    Κατα την ταπεινη μου γνωμη η εμπειρια που αποκτηθηκε απο συμβασεις προσληψης μεσω ΑΣΕΠ και οχι απο ρουσφετια πρεπει να μετραει ως ειχε και πριν.Οι αλλαγες στα ρουσφετια !!!

  • 18 Νοεμβρίου 2009, 12:55 | ΕΙΡΗΝΗ

    Παρακαλώ ενημερώστε με αν θα ισχύει η μοριοδότηση των 150 μορίων για του ς κατόχους πιστοποίησης ΙΕΚ από το Υπουργείο Παιδείας. Από ενημέρωση που είχα με πληροφόρησαν ότι θα καταργηθεί. Αν ναι ποια η σκοπιμότητα να δίνουμε εξετάσεις πιστοποίησης στο Υπουργείο Παιδείας?
    Όσο αφορά το θέμα της μοριοδότησης των stagiers, η γνώμη μου είναι ότι δεν πρέπει να καταργηθεί. Είναι εργαζόμενοι αν και κάποιοι τους αναφέρουν ως μαθητευόμενους που έχουν αποκτήσει εμπειρία πάνω στον τομέα τους. Τι θέλουμε δηλαδή? Ένα Δημόσιο που θα καταρτίζει εκ νέου και θα υπάρχει για άλλη μία φορά καθυστέρηση σε όλους τους τομείς των υπηρεσιών;

  • 18 Νοεμβρίου 2009, 12:50 | litsa ladikoy

    ΜΟΥ ΛΕΤΕ ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΩ ΕΝΑ ΝΕΟ ΠΑΙΔΙ ΜΕ ΔΥΟ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΙΤΛΟ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΤΕΣΤ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ.ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΑΠΟΚΤΗΣΑΜΕ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΩ ΤΩΝ 40 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ KAI ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ Η ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΜΕ ΜΗΔΕΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΧΡΟΝΟ, ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΜΑΣ ΠΕΤΑΕΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ!!!!
    ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΛΕΓΕΤΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΤΟΤΕ ΠΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ? ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΕΝΙΚΑ, ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ? ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΔΑΣΟΣ! Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΕΜΕΙΣΘΑ ΓΙΝΕΙ ΟΤΙ ΛΕΕΙ Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ!!

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΟΛΑ ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΑΦΟΡΗ ΑΔΙΚΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ!!!

  • 18 Νοεμβρίου 2009, 12:20 | Τριαντάφυλλος Καραγεώργης

    Πολύ δίκαιη η κατάργηση της πρσαύξησης της μοριοδότησης για προϋπηρεσία στο Δημόσιο.

    Ίσες ευκαιρίες για όλους είτε έχουν δουλέψει στον δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα.

    Περαιτέρω βελτιώσεις: Η αδικία της μη αναγνώρισης της προϋπηρεσίας στον ιδιωτικό τομέα για την κατάταξη σε μισθολογικά κλιμάκια.

    Υπάρχει το παράδοξο η εμπειρία στον ιδιωτικό τομέα να αποτελεί προσόν και να βαθμολογείται για την πρόσληψη. Μετά όμως δεν αναγνωρίζετε μισθολογικά παρά μόνο η προϋπηρεσία στον δημόσιο τομέα.

    Θα πρέπει να αναγνωρίζετε μισθολογικά είτε προϋπηρεσία ανεξαρτήτου προέλευσης (δημόσιου ήιδιωτικού τομέα) είτε κανενός είδους προϋπηρεσία.

    Προτείνω το πρώτο.

  • 18 Νοεμβρίου 2009, 12:43 | Κώστας Κουτής

    Η κατάργηση του 50% της προσαύξησης στα μόρια προυπηρεσίας στο δημόσιο θεωρείται θετική η οποία όμως θα πρέπει να συνοδευτεί από πριμοδότηση της εξειδικευμένης εμπειρίας (από δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα) εφ’ όσον τέτοια μπορεί να αποβεί χρήσιμη κατά περίπτωση. Με αυτό τον τρόπο δεν θα πριμοδοτείται μόνο η γνώση ( μέσω πτυχίων) αλλά θα αξιοποιηθεί και η συσσωρευμένη εμπειρία και δεξιότητα που έχει αποκτηθεί από συναδέλφους σε διάφορα αντικείμενα.

    Κώστας Κουτής

    Συμβασιούχος Γεωπόνος

  • 18 Νοεμβρίου 2009, 12:19 | Ιωάννης

    Η προσαύξηση της εμπειρίας που αποκτήθηκε σε φορείς του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα κατά 50%, εφόσον έχουν συμπληρώσει είκοσι τέσσερις μήνες και πλέον οι εν λόγω εργαζόμενοι, επιβάλλεται να διατηρηθεί για ένα εύλογο χρονικό διάστημα (έως π.χ. 31 – 12 – 2011 και πέραν της 31 – 12 – 2010, που προβλεπόταν στην πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση), για τους ακόλουθους λόγους:
    α)Σαφώς δημιουργείται μία συντεταγμένη μορφή αδικίας σε σχέση με τους λοιπούς συνυποψηφίους(για όσους απολαμβάνουν του ειδικού αυτού πλεονεκτήματος),καθώς και έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα «βιομηχανιών» χορήγησης τέτοιου τύπου βεβαιώσεων προϋπηρεσίας κ.ά.Από την άλλη πλευρά – όμως – η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων αυτών, παρείχε τις υπηρεσίες του – ουσιαστικά και πρακτικά- ως τακτικού υπαλλήλου, με επαχθείς συνθήκες και όρους εργασίας, με καταστρατήγηση – πιθανόν – θεμελιωδών εργατικών δικαιωμάτων τους και με εμπαιγμό – κυρίως – των συνειδήσεών τους…
    β)Βασική καθοδηγητική έννοια της νέας διακυβέρνησης, είναι η λέξη Πρόνοια.Κατά συνέπεια, οφείλει το νέα σύστημα διακυβέρνησης να απλώσει το «δίχτυ» πρόνοιάς του για τους δεκάδες χιλιάδες εργαζομένους αυτούς, επεκτείνοντας – σε μεταβατικό και συγκεκριμένο χρονικό διάστημα- για εύλογο χρονικό διάστημα (π.χ. δύο έτη)την προσμέτρηση του συγκεκριμένου κριτηρίου, όπως αρμόζει στο σύγχρονο ήθος και ύφος του θεματοφύλακα μίας συντεταγμένης και ευνομούμενης Πολιτείας…
    γ)Για το μεταβατικό στάδιο αυτό,μπορεί να διεξαχθεί ένας συνολικός διαγωνισμός μέσω Α.Σ.Ε.Π. για την κατηγορία αυτή των εργαζομένων (συνυπολογίζοντας το προαναγραφόμενο κριτήριο), δίχως να θίγονται τα συντεταγμένα δικαιώματα των λοιπών συμπολιτών περί αξιοκρατίας και ισονομίας…

  • 18 Νοεμβρίου 2009, 11:59 | Βασίλειος

    Με κριτήρια management, θεωρώ ότι δεν είναι ορθή η κατάργηση της μοριοδότησης της εργασιακής εμπειρίας, εφόσον σε κάθε πρόσληψη η εμπειρία αξιολογείται ως προσόν, εφόσον προσδίδει επαγγελματικές δεξιότητες και τεχνικές στον εργαζόμενο. Κατ αυτό τον τρόπο θεωρώ ότι το μέτρο δεν είναι σωστό.

  • 18 Νοεμβρίου 2009, 11:19 | Κουντουράκη Μαρία

    Είμαι 33 ετών και εδώ και δύο χρόνια εργάζομαι με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου σε δημόσια υπηρεσία. Προσλήφθηκα μέσω ΑΣΕΠ μετά από διαγωνισμό με σειρά προτεραιότητας και άφησα την δουλειά μου σε ιδιωτική επιχείρηση προκειμένου να αποκτήσω την «πολυπόθητη» μοριοδότηση. Έρχεστε εσείς και τα καταργείται όλα. Καταρχήν εξισώνετε τους πάντες. Μα τί σχέση έχουμε όλοι εμείς που εργαζόμαστε με συμβάσεις εργασίας και προσληθφήκαμε μέσω ΑΣΕΠ, με αξιοκρατικές διαδικασίες, με όλους αυτούς που εργάζονται με συμβάσεις έργου ή με STAGE ούτως ώστε να μας συμπεριλαμβάνετε στις ίδιες ρυθμίσεις; Εγώ γιατί να μην μοριοδοτηθώ από τη στιγμή που μπήκα αξιοκρατικά; Πια αξιοκρατία πάτε να εφαρμόσετε; Αυτό είναι ισοπέδωση δεν είναι αξιοκρατία. Εγώ άφησα την δουλειά μου προκειμένου να πάρω την προσαύξηση, διαγωνίστηκα, δεν απευθύνθηκα σε κανένα πολιτικό γραφείο ούτε βουλευτή και καταλήγω να λήξει ησύμβαση μου και να μην έχω τα προνόμια για τα οποία προτίμησα να αφήσω τη δουλειά μου και να εργαστώ ως συμβασιούχος. Αυτό εσείς το λέτε δημοκρατία; Με ποιό δικαίωμα καταργείται κάτι το οποίο υπήρξε το κίνητρο για να αποφασίσουμε εμείς να δουλέψουμε ως συμβασιούχοι; Σε αντίθετη περίπτωση δεν θα άφηνα τη δουλειά χρόνων για το τίποτα. Ούτως ή άλλως την προυπηρεσία από τον ιδιωτικό τομέα την είχα. Από τη στιγμή που έχω κριθεί ήδη μία φορά από τον ΑΣΕΠ εξηγείστε μου το λόγο που με κατατάσετε με όλους αυτούς που τον παράκαμψαν, με δική σας πρωτοβουλία . Όλους αυτούς που εσείς κατά καιρούς δημιουργείσατε συμβασιούχους έργου, STAGE προσπαθείτε τώρα να «απαλείψετε» κάνοντας επιχείρηση σκούπα…Μέσα σε όλους αυτούς είμαστε και μια μικρή μειοψηφία που δυστυχώς θα χάσουμε τα δικαιώματα μας γιατί ο νομοθέτης σας αποφάσισε ότι η μοριοδότηση είναι αντισυνταγματική για όλους!!!Η μεγάλη μου περιέργεια είναι για πόσα χρόνια θα ισχύσουν οι νέες σας ρυθμίσεις μέχρι πάλι εκ νέου να έρθει να αποφασιστεί κάτι νέο, πιο συνταγματικό, πιο βολικό για τα δεδομένα της τότε κυβερνήσεως…

  • 18 Νοεμβρίου 2009, 11:28 | Έλενα Πρεντάκη

    Όλοι συμφωνούμε ότι η διαδικασία επιβολής αξιοκρατίας στις προσλήψεις είναι κατάρχάς ένα πολύ θετικο βήμα.
    Η απορία μου είναι η εξής: γιατί υπάρχει το όριο 5 ετών στη μοριοδότηση της εμεπιρίας? Εγω που εργάζομαι 7 χρόνια με συνεχόμενες ετήσιες συμβάσεις (στον ίδιο φορέα) δεν θα έπρεπε να προηγούμαι σε σχέση με κάποιον που εργάζεται 5 χρόνια? Προφανως ο νομοθέτης δεν θα πίστευε ποτε ότι μετά από 5 χρόνια εργασίας ο εργαζόμενος θα εξακολουθούσε να θεωρείται εποχικος…δυστυχώς όμως για όσους απο εμας μείναμε για λίγο εκτος ΠΔ 164 (Παυλόπουλου)αυτό ισχύει. Οπότε θεωρώ ότι η εμπειρία πρέπει να υπολογίζεται ΟΛΟΚΛΗΡΗ και όχι μόνο τα 5 χρόνια αυτής.
    Κατ΄επέκταση της λογικής αυτής, δεν θεωρώ παράλογο να μοριοδοτείται επιπλέον (με προσαύξηση) ο υπάλληλος που έχει προυπηρεσία στο συγκεκριμένο αντικείμενο της προκηρυσσόμενης θέσης, από την άποψη ότι είναι προς όφελος του φορέα να προσλαμβάνει υπαλλήλους που δεν χρειάζονται εκτεταμένη εκπαίδευση.

    Δεν νομίζω ότι κάνω καμμία φοβέρή διαπίστωση με τα παραπάνω. Οι νομοθετούντες γιατί δεν εκλογικεύουν τόσο απλά όλες αυτές τις διαδικασίες?

  • 18 Νοεμβρίου 2009, 11:05 | akis

    Είμαι εργαζόμενος σε Ν.Π.Δ.Δ. (Α.Ε.Ι.)με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου, είχα προσληφθεί με διαδικασίες μέσω Α.Σ.Ε.Π. αξιοκρατικά. Εργάζομαι 28 μήνες και είχα δικαίωμα να χρησιμοποιήσω την προσαύξηση σε διαγωνισμούς απο τη στιγμή που έκλεισα 24 μήνες στο φορέα. Εσείς καταργείτε την προσαύξηση η οποία ίσχυε μέχρι σήμερα. Εσείς που διατυμπανίζετε την αξιοκρατία θα έπρεπε να καταργείσετε την προσαύξηση για όσους συνάπτουν συμβάσεις ορισμένου χρόνου απο τούδε κ στο εξής και όχι να πληρώσουμε εμείς τις ανομίες σας. Απο ΤΗ ΣΤΙΓΜΉ ΠΟΥ ΊΣΧΥΕ ΑΥΤΌ ΤΟ ΜΈΤΡΟ ΈΠΡΕΠΕ ΝΑ το ΑΦΉΣΕΤΕ ως έχειγια όσους προσλήφθηκαν με το ισχύον καθεστός και να μή μας ρίχνετε όλους μαζί στον Καιάδα.

  • 18 Νοεμβρίου 2009, 11:27 | ΣΕΡ. ΧΡΗΣΤΟΣ

    Τα stage είναι ο “πονηρός” τρόπος παράκαμψης του ΑΣΕΠ και ταυτόχρονα να φαίνεται ότι αυτό λειτουργεί.
    Δηλαδή προσλαμβάνω απροκάλυπτα ρουσφετολογικά, άνεργα δικά μου παιδιά μέσω stage. Αφού αποκτήσουν μια «εμπειρία» μέσω των stage, βγάζω μια προκήρυξη μόνιμου προσωπικού μέσω του αδιάφθορου ΑΣΕΠ. Εκεί μοριοδοτώ όσους έχουν «εμπειρία» μέσω stage. Τα δικά μας παιδιά.

    Με ποια αντικειμενικά κριτήρια προσελήφθηκαν οι εργαζόμενοι στα stage έτσι ώστε να δικαιούνται και μοριοδοτηση ???

  • 18 Νοεμβρίου 2009, 11:05 | ΜΑΡΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

    ΜΟΥ ΛΕΤΕ ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΩ ΕΝΑ ΝΕΟ ΠΑΙΔΙ ΜΕ ΔΥΟ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΙΤΛΟ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΤΕΣΤ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ.ΕΞΙΣΩΝΟΥΝ ΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΟΥ ΜΕ ΚΟΠΟ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ ΜΕ ΚΑΤΙ ΤΕΛ,ΕΠΑΛ, ΙΕΚ(+150 ΜΟΡΙΑ)ΚΕΚ ΟΑΕΔ(+70 ΜΟΡΙΑ) ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ.
    ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΑΠΟΚΤΗΣΑΜΕ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΩ ΤΩΝ 40 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ KAI ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ Η ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΜΕ ΜΗΔΕΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΧΡΟΝΟ, ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΜΑΣ ΠΕΤΑΕΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ!!!!ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΛΕΓΕΤΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΤΟΤΕ ΠΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ? ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΕΝΙΚΑ, ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ? ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΔΑΣΟΣ! Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΕΜΕΙΣΘΑ ΓΙΝΕΙ ΟΤΙ ΛΕΕΙ Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ!!

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΟΛΑ!!! ΕΔΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΑΦΟΡΗ ΑΔΙΚΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ!!!

  • 18 Νοεμβρίου 2009, 11:26 | KATE

    ΚΑΙΡΟΣ ΗΤΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ.ΕΜΕΙΝΑ ΑΔΙΟΡΙΣΤΗ ΜΕ 1500 ΜΟΡΙΑ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ.ΣΤΗΝ 8Κ ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΛΟΙ STAGERS ΣΤΟ ΙΚΑ ΜΕ 1200 ΜΟΡΙΑ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ;ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΜΕ ΠΟΤΕ ΣΕ ΕΝΑ STAGE ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΧΑΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΤΗΣΑΜΕ ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ;ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ.
    ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.
    ΜΙΑ ΑΝΕΡΓΗ ΕΠΙ 18 ΜΗΝΕΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΜΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

  • 18 Νοεμβρίου 2009, 11:59 | Αλέξανδρος Α.

    Αν θεωρηθεί οτι η εμπειρία δεν έχει αξία, τότε παρακαλώ να διαγραφεί η φράση «δια βίου μάθησης» από τον τίτλο του υπουργείου παιδείας.

    Βλέπε και το καλογραμμένο σχόλιο της ioannidou maria:
    http://www.opengov.gr/ypes/?option=comment_view&comment_id=6483

  • 18 Νοεμβρίου 2009, 11:52 | litsa ladikoy

    Η κατάργηση της προσαύξησης του 50% αποτελεί μεγάλη αδικία για τους συμβασιούχους είτε έργου είτε ορισμένου χρόνου, καθώς και των stage που εδώ και χρόνια δουλεύουν υπό αυτό το καθεστώς ανασφάλιστοι, χωρίς επιδόματα, χωρίς δικαιώματα για άδειες προκειμένου να πάρουν αυτή τη προσαύξηση του 50%. Οι αποφάσεις μιας κυβέρνησης δεν μπορεί να διαγράφει τους κόπους ετών τόσων εργαζομένων.

  • 18 Νοεμβρίου 2009, 11:56 | Σ.Σ.Α.

    1η Πρόταση: Διατήρηση της προσαύξησης της μοριοδότησης της προϋπηρεσίας των συμβασιούχων του Δημοσίου. (Αρ.2, παρ. 1,2)
    Η κατάργηση της προσαύξησης κατά 50% της μοριοδότησης της προϋπηρεσίας των συμβασιούχων του Δημοσίου εκλαμβάνεται –και σωστά- ως δίκαιη ρύθμιση από όσους αντλούν την προϋπηρεσία τους μόνον από τον ιδιωτικό τομέα.
    Είναι όμως κατάφορα άδικη για όσους απασχολούνται, πολλές φορές ανασφάλιστοι και με εξευτελιστικά χαμηλές αποδοχές, επί μακρό χρονικό διάστημα ως συμβασιούχοι στο στενό και τον ευρύτερο Δημόσιο τομέα, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Οι τελευταίοι, όμηροι ενός διαχρονικά και διακομματικά αποκρουστικού πελατειακού συστήματος, έχουν δικαίωμα στην ελπίδα. Εξάλλου και επειδή οι κυβερνήσεις επικαλούνται συχνά αλλά επιλεκτικά τις επιταγές της ΕΕ, η χώρα θα έπρεπε εδώ και μια δεκαετία να έχει ενσωματώσει στο εθνικό της δίκαιο την Κοινοτική Οδηγία 70/1999, που επέβαλε την μετατροπή τέτοιων, διαδοχικά ανανεούμενων συμβάσεων σε συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.
    Γι’ αυτό προτείνω: την διατήρηση για ένα μεταβατικό διάστημα 2 χρόνων της σχετικής διάταξης που προσαυξάνει κατά 50% τα μόρια της αποκτειθείσας, με οποιαδήποτε σχέση εργασίας, εμπειρίας στον Δημόσιο τομέα, και μόνο για εκείνους τους συμβασιούχους που θα έχουν κατά τη δημοσίευση του σχετικού νόμου συμπληρώσει 36 μήνες προϋπηρεσίας, με μια τουλάχιστον ανανέωση μεταξύ των σχετικών συμβάσεων.

    2η Πρόταση: Διατήρηση των μορίων της προϋπηρεσίας και της αναλογίας θέσεων με ή χωρίς εμπειρία. (Αρ. 4, παρ. 7 και Αρ. 5)
    Ο Δημόσιος τομέας χρειάζεται έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό, με εμπειρία και προϋπηρεσία συναφή με το αντικείμενο των κάθε φορά προκηρυσσόμενων θέσεων. Η ανάγκη αυτή καθίσταται επιτακτικότερη σήμερα διότι εξ’ αιτίας των διάφορων αντιασφαλιστικών ρυθμίσεων έχει διογκωθεί το κύμα αποχωρήσεων και πρόωρης συνταξιοδότησης χιλιάδων έμπειρων στελεχών του Δημοσίου τομέα.
    Γι’ αυτό προτείνω την διατήρηση των διατάξεων: α) του Αρ. 8, παρ.1 του Ν. 3051/2002 που μοριοδοτεί με 8 μονάδες ανά μήνα τον 2ο χρόνο εμπειρίας στον ιδιωτικό ή το Δημόσιο τομέα και β) του Αρ. 35, παρ. 1 του Ν. 3731/2008 που καθορίζει την ποσοστιαία αναλογία των θέσεων για τις οποίες λαμβάνεται υπόψη το κριτήριο της εμπειρίας στο 65% των θέσεων που προκηρύσσονται κάθε φορά.

    3η Πρόταση: Ενίσχυση της μοριοδότησης του δεύτερου τίτλου σπουδών και στην κατηγορία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Αρ. 4)
    Η ενίσχυση της μοριοδότησης των μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων σπουδών καθιστά το σύστημα προσλήψεων περισσότερο αντικειμενικό και αξιοκρατικό. Η θετική αυτή ρύθμιση πρέπει, για λόγους στοιχειώδους δικαιοσύνης, να επεκταθεί και στην κατηγορία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
    Γι’ αυτό προτείνω να προστεθεί στο Αρ. 4 σχετική παράγραφος, σύμφωνα με την οποία: η προβλεπόμενη από την ισχύουσα νομοθεσία (Ν. 3051/2002) μοριοδότηση του δεύτερου τίτλου σπουδών στην ΔΕ κατηγορία (πτυχίο ΙΕΚ, ΤΕΕ, ΤΕΣ, ΤΕΛ, ΕΠΛ), με αντικείμενο συναφές με το αντικείμενο της προκηρυσσόμενης θέσης προσαυξάνεται από 150 σε 200 μονάδες.

    4η Πρόταση: Αξιοκρατία παντού. Να καταργηθούν οι προβλεπόμενες εξαιρέσεις. (Αρ. 1, παρ. 2, περ. ε και Αρ. 8, παρ 2)
    Το Αρ. 1 του παρόντος Σχεδίου Νόμου επεκτείνει το πεδίο των αρμοδιοτήτων του ΑΣΕΠ με τρόπο που εδραιώνει την καθολικότητα και τον πλήρη έλεγχο των διαδικασιών πρόσληψης από την συγκεκριμένη Ανεξάρτητη Αρχή. Δεν νοείται λοιπόν στο ίδιο Σχέδιο Νόμου να προβλέπονται εξαιρέσεις από το γενικό αυτόν κανόνα, είτε αυτές αφορούν το προσωπικό που στελεχώνει τις εξωτερικές υπηρεσίες του ΥΠ.ΕΞ., είτε το ιατρικό προσωπικό που προσλαμβάνεται με συμβάσεις έργου σε διάφορα Ασφαλιστικά Ταμεία.
    Γι’ αυτό προτείνω την κατάργηση των εξαιρέσεων που προβλέπονται: α) στο Αρ. 1, παρ.2, περίπτωση ε και αφορούν το πάσης φύσεως προσωπικό του ΥΠ.ΕΞ. και β) στο Αρ. 8, παρ.2 και αφορούν το ιατρικό προσωπικό των Ασφαλιστικών Ταμείω

  • 18 Νοεμβρίου 2009, 11:13 | Λίνα

    Η προσαύξηση μοριοδότησης ήταν το μοναδικό πλεονέκτημα των συμβάσέων Stage και τώρα θέλετε να μας το πάρετε πίσω. Μ’αυτό υπογράψαμε και δεν έχετε κανένα δικαίωμα να μας το στερήσετε. Μας πετάτε που μας πετάτε στο δρόμο, αφήστε μας να χαρούμε και λίγο. Αφήστε μας να νιώσουμε ότι δεν θα παν χαμένα όλα αυτά τα χρόνια που δουλεύουμε!!!
    Γιατί πραγματικά δουλεύουμε και πολύ περισσότερο από τους μόνιμους υπαλλήλους…και το ξέρετε πολύ καλά κύριοι Υπουργοί και κύριε Πρωθυπουργέ.

  • 18 Νοεμβρίου 2009, 11:58 | Παπαδόπουλος Δημήτρης

    Ι) ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΙΣ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ (50%)ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΩΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ.

    ΔΙΟΤΙ ΠΡΩΤΩΝ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΙΑ ΝΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ ΑΝΤΙ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ

    ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΦΑΜΠΡΙΚΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΘΕΝ ΓΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ Η ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΝΑ ΖΗΤΟΥΝ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΕΙΤΕ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ.

    ΤΡΙΤΟΝ ΣΗΜΕΙΩΝΩ ΟΤΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΟΥΤΕ ΚΑΛΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ.

    ΙΙ) ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΓΙΑ ΠΙΟ ΛΟΓΟ ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ??

    ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟΔΟΙΤΟΙ ΜΕ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΑ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΒΓΕΙ ΠΟΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ??

    ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤ ΕΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ 1-2 ΕΤΗ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ,

    ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΓΙΑ ΠΙΟ ΛΟΓΟ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΥΠΟΨΙΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΤΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Π.Χ. 10 ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ??
    ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΘΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ.

    ΙΙΙ) ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΑΛΛΑ :

    Α) ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΝΔΟΠΟΙΟΤΗΤΑ, ΑΡΧΙΚΑ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ.
    ΠΑΡΑΔΕΓΜΑ : ΕΙΜΑΙ ΔΗΜΟΤΗΣ ΔΗΜΟΥ 20 ΧΛΜ ΕΚΤΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΕΧΩ ΑΦΜ ΕΦΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΟΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΤΡΙΚΟ ΜΟΥ), ΜΕΝΩ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΓΙΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ.
    ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΩΣ ΜΟΝΙΜΟΣ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΥΤΟΥ ΜΕ ΣΧΕΤΙΚΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ (ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΦΜ & ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΔΕΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΔΗΜΟ) ΘΑ ΠΑΡΕΙ 150 ΜΟΡΙΑ.
    ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΟΝΙΜΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΔΗΜΟΥ ΞΕΚΙΝΑΜΕ -150 ΜΟΡΙΑ.

    ΓΙΑΤΙ ??? ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΟ ??

    Β) ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΝΔΟΠΟΙΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΜΕΡΟΡΙΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ, ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΕΙ ΣΤΗΝ Π.Χ. ΦΛΩΡΙΝΑ, ΞΑΝΘΗ, ΡΟΔΟ κ.α. ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ Η ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΧΑΡΤΙ ΠΟΥ ΝΑ ΤΟΝ ΔΕΣΜΕΥΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΕΚΕΙ ΓΙΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ ???

    ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΡΙΜΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΕΚΕΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ, ΕΦΟΣΟΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΔΕΣΜΕΥΕΙ ΓΙΑ 20 ΕΤΗ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΜΟΝΙΜΟΣ ΚΑΤΟΙΚΟΣ.

  • 18 Νοεμβρίου 2009, 10:23 | TZENH ΔΑΡΔΑ

    ΘΑ ΗΘΕΛΑ Κ ΕΓΩ ΑΠΟ ΤΗ ΠΛΕΥΡΑ ΜΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΟΝΕΘΩ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΠΡΙΜΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ 50% ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΕΡΓΟΥ.ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΡΑΤΗΣΕΤΕ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ ΟΧΙ ΟΣΟ ΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΜΑΣ ΠΕΤΑΤΕ ΕΞΩ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΜΑΣ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΑ ΓΑΛΑΖΙΑ ΠΑΙΔΙΑ. ΕΓΩ ΕΙΔΙΚΑ ΔΕΝ ΑΝΗΚΩ Κ ΟΥΤΕ ΘΑ ΞΑΝΑΨΗΦΗΣΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΩΛΟΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΧΕΤΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ..ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ Κ ΕΠΕΙΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΠΟΣΤΟ ΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΕΙΣ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΛΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΣΚΛΗΡΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ, Κ ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ Κ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΑ Κ ΑΡΓΙΕΣ (ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟ ΤΕΤΡΑΠΛΑΣΙΟ ΜΙΣΘΟ ΑΠΟ ΜΑΣ)Κ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΝΑΜΕ ΚΙΧ ΓΙΑ ΜΟΛΙΣ 400 ΕΥΡΩ Κ ΕΠΕΙΔΗ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΜΗΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΕΧΟΝΤΑΣ ΜΟΝΟ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΞΑΝΑΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥΣ..
    ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΜΕ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΠΟΛΥ…ΕΧΩ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΜΟΥ Κ ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΜΟΥ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ Ο ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΜΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΟΣ ΕΝΤΕΛΩΣ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΩ ΕΓΩ ΕΔΩ Κ 5 ΧΡΟΝΙΑ Κ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΤΟΥ ΤΑ ΔΕΙΞΕΙ.ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΣΚΕΦΤΕΙΤΕ Κ ΝΑ ΑΦΗΣΕΤΕ ΤΟ 50% ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΕ ΜΕ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΓΙΑ ΨΩΡΟΔΡΑΧΜΕΣ Κ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΑΜΕΙΨΕΤΕ.Κ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Κ ΑΥΤΟΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΣΑΣ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ..ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

  • 18 Νοεμβρίου 2009, 10:06 | Γιώργος

    Επιτέλους Τέλος στην αδικία…
    Ισονομία, Αξιοκρατία, Αξιολόγηση!!!!!……
    Η δικαίωση του Ιδιωτικού Υπαλλήλου!!!…

  • 18 Νοεμβρίου 2009, 10:09 | HLIAS

    το πιο λογικο αιτημα που ακουστηκε εδω μεσα. αυξηστε τα μόρια εμπειρίας για θεσεισ με εμπειρια ωστε να μην μπαινει στον πειρασμο και φυσικα να μην ξερει τι να κανει καποιοσ που εχει 2 η 3 η 4 χρονια εμπειριασ. Δηλ να κανει τα χαρτια σε θεση με εμπειρια η χωρισ εμπειρια στην ιδια προκυρηξη.το 50-50 ειναι αδικο αφου Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΕΙΤΑΙ. με την ιδια λογικη κανετε θεσεισ με μεταπτυχιακό ή μη. με τεστ δεξιοτήτων ή μη κ,λ.π. ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΑΑΑΑΑΑΑ….

  • 18 Νοεμβρίου 2009, 10:04 | Στεφανος Αβραμιδης

    απαντηση στην

    από ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ. – — 17 Νοεμβρίου 2009 @ 15:55

    «Θέλω να απαντήσω στη Μαρία Παπ..
    Μαράκι μου διαβάζω συνέχεια δικά σου σχόλια και απαντήσεις στους εργαζόμενους με stage.Μάλλον ο μπάρμπας σου στην Κορώνη περίμενε να εκλεγεί ξανά για να σε βάλει στο δημόσιο.Μόνο έτσι εξηγείται το μίσος σου εναντίον των stage.Είναι σαν να σε βλέπω με μάγια και με ξόρκια να περιμένεις να μείνουμε εμείς στο δρόμο για να μπεις εσύ και οι όμοιοί σου.»

    Ειλικρινά δεν μπορώ να σας καταλάβω εσάς των stage … εχω δει και σε αλλα forums… μολις καποιος πει κατι αντίθετο από την μονιμοποίηση αρχίζετε την κατά μέτωπο επιθεση,…. Ειλικρινά τι σε ενοχλεί η γνώμη του καθενός? αυτος είναι ο ρολος της δημόσιας διαβουλεύσεις να λεμε την γνώμη μας… μην περιμένετε από ολο τον κοσμο να σταθεί στο πλευρό σας.. υπάρχουν άνεργοι , υπάρχουν παιδια που αγωνίζονται στον ιδιωτικό τομεα.. που δεν θελουν να υποχρεωθούν σε κανενα πολιτικο γραφείο.. που θέλουν να μπουν (άλλο παλι και αυτό με το κυνήγι του δημόσιου) σε μια θεση με την αξια τους.. τα αξιοκρατικά μορια τους… ηρεμίστε.. γιατι πιστευω ότι με τις κατά μέτωπο επιθέσεις που κάνετε χάνετε το όπιο δίκιο έχετε.. φιλικά Στέφανος…

  • 18 Νοεμβρίου 2009, 10:13 | KATERINA

    ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ ΚΙ ΕΓΩ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ.ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΤΟΥ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ.ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΤΗΣ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ.ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΝΑ ΘΙΓΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΚΑΙ ΤΑ STAGE ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΩΣ ΙΣΧΥΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΑΛΛΩΣΤΕ ΔΕΧΤΗΚΑΝ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΥΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ.ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΑΤΥΠΕΣ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ.ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ.ΑΛΛΩΣΤΕ ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΙΣΧΥΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ,ΟΧΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ.ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΕΙ ΣΩΣΤΗ ΑΠΟΨΗ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΚΑΙ ΤΑ STAGE.ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ,ΔΕΝ ΜΑΘΗΤΕΥΟΥΝ.ΤΑ ΜΕΝ STAGE ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ 400-500 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ,ΧΩΡΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΟΙ.ΟΙ ΔΕ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΕΡΓΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ,ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ,ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΘΕ ΔΙΜΗΝΟ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΟΥΝ 400 ΕΥΡΩ Η’ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΟΑΕΕ.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΠΙΣΗΣ ΠΟΛΛΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ,ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ,ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΟΝΟ ΜΕ STAGE ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ.ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΟΤΑΝ ΑΥΤΩΝ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΛΗΞΟΥΝ ΚΑΙ ΦΥΓΟΥΝ.ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΟΤΑΝ ΜΠΟΥΝ ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΑΠΕΙΡΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ.ΑΣ ΜΗΝ ΛΕΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΕΛΑΦΡΑ ΤΗ ΚΑΡΔΙΑ ΟΤΙ ΚΑΛΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΟΤΙ ΛΕΝΕ.ΑΣ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ.ΑΛΛΩΣΤΕ ΟΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΣΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΗ?ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΙ Η ΟΠΟΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ?ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΕΣ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ.ΑΛΛΑ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ?ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΟΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΙ,ΟΥΤΕ ΤΟ ΝΑ ΜΑΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΚΟΜΠΛΕΞ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΓΙΑΤΙ ΜΠΗΚΑΝ ΕΚΕΙΝΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ.ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΗΚΑΝ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΑΞΙΟΛΟΓΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΞΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΑΣ ΒΡΕΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΘΕΙ ΠΟΙΟΙ ΑΞΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΟΧΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΣΟΙ ΑΞΙΖΟΥΝ.ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΝΕΟΙ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΜΕ ΟΛΟΥΣ ΕΞΩ.

  • 18 Νοεμβρίου 2009, 10:42 | Γεώργιος Νικολακόπουλος

    Η κατάργηση της προσαύξησης των μορίων για το Δημόσιο είναι δίκαια για τους νεοεισερχόμενους στην εργασία. Για αυτούς όμως που απασχολούνται σε συμβάσεις ορισμένου χρόνου εδώ και 6-7 ή και παραπάνω χρόνια και δεν έχουν ακόμα συμπληρώσει την 5ετία γιατί όλες οι συμβάσεις τους ήταν μέσω ΑΣΕΠ; Διότι κατά μέσον όρο, κάποιος που δεν έχει «μέσον», ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΤΟΥΣ 8 ΜΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 12 ΕΝΟΣ ΕΤΟΥΣ, ίσως και λιγότερους. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν προγραμματίσει τη ζωή τους εδώ και κάποια χρόνια με βάση το ισχύον σύστημα, υπενθυμίζω δε την ΥΠΑΡΞΗ εκείνων που έμειναν έξω για μήνες ή και μέρες από το προηγούμενο διάταγμα Παυλόπουλου. Δεν ξέρω για τα STAGE, τα παιδιά αυτά κάποιος τα έβαλε με μέσον, το γνωρίζουμε, αλλά και αυτοί τώρα να θεωρήσουν χαμένα τα χρόνια τους; Θυμίζω απλά οτι υπάρχουν και κάποιοι άνθρωποι πριν από τα STAGE. Αυτούς τι θα τους κάνετε, αποτυχημένους 35άρηδες; Επειδή πήγαν τελείως νόμιμα; Ερωτώ, είναι δυνατόν στην Ελλάδα κάποια στιγμή να μπορεί κάποιος να κινηθεί στη ζωή του νόμιμα και βάση προγράμματος; Ίσως για μια 2ετία, 3ετία, ΞΑΝΑΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ!

  • 18 Νοεμβρίου 2009, 09:38 | ΜΑΡΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

    ΜΟΥ ΛΕΤΕ ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΩ ΕΝΑ ΝΕΟ ΠΑΙΔΙ ΜΕ ΔΥΟ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΙΤΛΟ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΤΕΣΤ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ.ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΑΠΟΚΤΗΣΑΜΕ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΩ ΤΩΝ 40 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ KAI ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ Η ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΜΕ ΜΗΔΕΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΧΡΟΝΟ, ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΜΑΣ ΠΕΤΑΕΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ!!!!
    ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΛΕΓΕΤΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΤΟΤΕ ΠΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ? ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΕΝΙΚΑ, ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ? ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΔΑΣΟΣ! Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΕΜΕΙΣΘΑ ΓΙΝΕΙ ΟΤΙ ΛΕΕΙ Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ!!

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΟΛΑ ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΑΦΟΡΗ ΑΔΙΚΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ!!!

  • 18 Νοεμβρίου 2009, 04:21 | antonis

    Η κατάργηση της προσαύξησης του 50% αποτελεί μεγάλη αδικία για τους συμβασιούχους είτε έργου είτε ορισμένου χρόνου, καθώς και των stage που εδώ και χρόνια δουλεύουν υπό αυτό το καθεστώς ανασφάλιστοι, χωρίς επιδόματα, χωρίς δικαιώματα για άδειες προκειμένου να πάρουν αυτή τη προσαύξηση του 50%. Οι αποφάσεις μιας κυβέρνησης δεν μπορεί να διαγράφει τους κόπους ετών τόσων εργαζομένων.

  • 18 Νοεμβρίου 2009, 04:25 | Γ. Ν.

    ΕΙΜΑΙ 43 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΟΥ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ 9 ΧΡΟΝΙΑ. Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΓΙΝΕ ΕΠΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΠΑΣΟΚ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΣΟ,ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΟΥΝ ΑΡΧΙΚΑ.Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΥΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΤΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΕΜΑΘΑ ΟΤΙ ΖΗΤΟΥΣΕ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΜΕ ΕΜΠΕΙΡΙΑ.ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΒΕΒΑΙΩΣ ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΔ.(ΕΔΩ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ Ο ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΡΟΥΣΦΕΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ,ΑΛΛΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΟΤΙ Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΜΕΤΡΑΕΙ)
    ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΟΧΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΤΙΤΛΟΥ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΤΩ ΣΤΙΣ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ,ΚΑΘΩΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΑΠΟ ΣΧΟΛΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ(ΙΤΑΛΙΑ,ΡΟΥΜΑΝΙΑ)ΜΕ ΒΑΘΜΟ ΠΤΥΧΙΟΥ 9 ‘Η 10 ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΤΙΤΛΟ ΚΑΤΕΙΧΑΝ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΘΕΣΕΙΣ.(ΕΔΩ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ Ο ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ ΣΑΣ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΟΥΝ ΟΙ ΑΡΙΣΤΟΙ,ΚΑΘΩΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΞΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΩΤΑΤΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ,ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ,ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ)
    Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ Η ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΩΣ ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΤΑ 5 ΕΤΗ,ΠΛΗΤΕΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ (ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΙ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ)ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΙΔΙΩΤΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ.ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΠΙΖΗΤΟΥΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ,ΑΛΛΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ,ΚΑΘΩΣ ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΛΟΓΩ ΗΛΙΚΙΑΣ ΠΛΕΟΝ.ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΥΤΟΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΕ ΜΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΣΧΕΣΗ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΜΑΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΤΗΡΗΣΑΤΕ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ.ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ,ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΕ,ΑΔΙΑΦΟΡΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.(ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΑΖΕΙ ΠΡΩΤΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ)

  • 18 Νοεμβρίου 2009, 03:44 | giorgos

    ειμαι ΠΕ και εργαζομαι στο ΧΥΤΑ του ΕΣΔΚΝΑ τι σκοπευεται να κανετε με τους συμβασιουχους ;

  • 18 Νοεμβρίου 2009, 01:51 | ΚΩΣΤΑΣ

    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΚΑΚΩΣ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ 50%. ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΑ ΑΤΟΜΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΚΙ ΑΥΤΟΙ.ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑ ΜΕ 8 ΜΗΝΕΣ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ 3 ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΩ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΛΥΠΤΩ ΠΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΘΕΣΗ. ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΟΥ ΑΠΟ 1050 ΕΥΡΩ ΣΤΑ 750 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΛΕΣΤΗΚΑΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΑΝ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΑΤΟΜΑ ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΜΕΙΩΣΗΣ ΜΙΣΘΟΥ. ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ ΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΜΙΣΘΟ ΠΛΕΟΝ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΓΝΩΡΙΖΑΜΕ ΟΤΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ 50% ΣΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΜΟΡΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΜΑΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΘΕΣΗ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΑΣ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΕΙΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ? ΕΧΟΥΜΕ ΚΛΕΙΣΕΙ 30 ΜΗΝΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΘΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΞΥΠΝΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΠΡΩΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΤΑΤΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ. ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΜΑΣ ΠΕΤΑΤΕ ΕΞΩ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΑΤΕ ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΕΙΧΑΤΕ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΣΑΣ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΙΝΕΤΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΑΠΟΙΟ ΕΦΟΔΙΟ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΕ ΑΚΡΑΙΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ. ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΕΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΕΙ ΟΣΟ ΔΕΝ ΠΑΕΙ. ΕΧΕΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΔΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ ΜΑΣ ΠΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ. ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ. ΑΦΟΥ ΕΠΙΛΕΞΑΤΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΕΑΝ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΕΤΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑ ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΜΗΠΩΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΕΣΑ ΤΥΠΟΥ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΜΕ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΚΛΠ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΜΑΘΟΥΜΕ. ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΠΟΥ ΦΕΥΓΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΘΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΠΟΥ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ «ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ» ΣΑΣ. ΘΑ ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ (ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΚΥΡΗΧΘΕΙ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΧΡΟΝΟ ΚΛΠ) ΚΑΙ ΕΑΝ ΜΑΘΟΥΜΕ(ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΜΕ) ΟΤΙ ΠΡΟΣΛΗΦΘΗΚΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΣΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΑΛΛΟΥ Η ΑΝΟΧΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΙΚΙΛΕΣ. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.