Άρθρο 26: Διορισμός επιτυχόντων ΑΣΕΠ

1. Οι επιτυχόντες σε διαδικασίες επιλογής τακτικού προσωπικού του Α.Σ.Ε.Π. και των φορέων των οποίων οι πίνακες έχουν ελεγχθεί από το Α.Σ.Ε.Π., οι οποίοι περιλαμβάνονται σε οριστικούς πίνακες διοριστέων που δημοσιεύτηκαν μετά την 1.1.2009, δύνανται να διατεθούν για διορισμό, με την διαδικασία του άρθρου 21 του παρόντος, βάσει της μοριοδότησης της παρ. 2 του άρθρου αυτού, εφόσον δεν έχουν ήδη διοριστεί βάσει του πίνακα διοριστέων στον οποίο περιλαμβάνονται.

2.            Η κατάταξη των υποψηφίων γίνεται, κατόπιν μοριοδότησης με αντικειμενικά κριτήρια που αφορούν στον χρόνο έκδοσης του πίνακα επιλογής τακτικού προσωπικού του Α.Σ.Ε.Π. στον οποίο ανήκουν,  την ομοεδρικότητα του φορέα του εν λόγω πίνακα και του  φορέα υποδοχής καθώς και τη συνυπαγωγή φορέα προέλευσης – φορέα υποδοχής στο ίδιο Υπουργείο. Με κοινή απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης  και του αρμόδιου Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης ρυθμίζονται ζητήματα που αφορούν  ιδίως στη διαδικασία υποβολής αιτήσεων, στον προσδιορισμό των μοριοδοτούμενων κριτηρίων, στη διαδικασία μοριοδότησης, στον αριθμό των μορίων που αντιστοιχεί στα επιμέρους κριτήρια καθώς και κάθε άλλο σχετικό ζήτημα. Σε περίπτωση ισοβαθμίας λαμβάνονται υπόψη οικογενειακά και κοινωνικά κριτήρια τα οποία θα προσδιοριστούν με την ως άνω απόφαση.  Για την εν λόγω διαδικασία μπορεί να χρησιμοποιηθεί και το αρχείο-μητρώο του άρθρου 17. 

3.  Οι επιτυχόντες της παραγράφου 1 δύνανται να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής σε διαφορετική κατηγορία/κλάδο/ειδικότητα προσωπικού από αυτή στην οποία περιλαμβάνονται στους οριστικούς πίνακες διοριστέων ή στην απόφαση του Τμήματος του ΑΣΕΠ με την οποία διατέθηκαν προς διορισμό σε αντικατάσταση – αναπλήρωση αρχικώς διορισθέντων. Προϋπόθεση για την αίτηση συμμετοχής σε ανώτερη κατηγορία είναι ο απαιτούμενος τίτλος σπουδών να έχει αποκτηθεί μετά τη δημοσίευση των οριστικών πινάκων διοριστέων ή την ημερομηνία έκδοσης της σχετικής ως άνω απόφασης του Τμήματος του ΑΣΕΠ. Στη ρύθμιση αυτή και με τις ίδιες προϋποθέσεις υπάγονται και όσοι έχουν διατεθεί προς διορισμό σε αντικατάσταση – αναπλήρωση αρχικώς διορισθέντων, σύμφωνα με σχετική απόφαση του Α.Σ.Ε.Π. που εκδόθηκε μετά την 1.1.2009.

4.  Επιτυχόντες, οι οποίοι δεν υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στη νέα διαδικασία πλήρωσης θέσεων, καθώς και όσοι δεν διοριστούν βάσει της διαδικασίας αυτής, διορίζονται σταδιακά, βάσει σειράς επιτυχίας, με τη βαθμολογία, με την οποία είχαν ενταχθεί στον πίνακα διοριστέων, στις αρχικές θέσεις διορισμού τους, μέχρι τις 31.12.2016. Για την εφαρμογή της παρούσας διάταξης δεν ισχύει το κώλυμα της παρ. 17 του άρθρου 18 του ν. 2190/1994 (ΦΕΚ Α 28) , όπως αντικαταστάθηκε με την παρ. 5 του άρθρου 10 του ν. 2839/2000 (ΦΕΚ Α 196).»

5. Η παρ. 3 του άρθρου 10 του ν. 3833/2010 (ΦΕΚ Α 40), όπως ισχύει μετά την αντικατάσταση της από την παρ. 4 του άρθρου 51 του ν. 4250/2014 (ΦΕΚ Α 74) καταργείται. Τυχόν εκκρεμείς διαδικασίες πρόσληψης προσωπικού σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 51 του ν. 4250/2014 (ΦΕΚ Α 74), για τις οποίες έχει εκδοθεί σχετική προκήρυξη πριν την έναρξη ισχύος του παρόντος, ολοκληρώνονται βάσει των ισχυουσών κατά το χρόνο έκδοσης της προκήρυξης διατάξεων.

Άρθρο 26Α

Με την επιφύλαξη των διατάξεων της παρ. 7 του άρθρου 25 του παρόντος, από τους τακτικούς προϋπολογισμούς των υπουργείων (κεντρικών, περιφερειακών υπηρεσιών) και αποκεντρωμένων διοικήσεων, μεταφέρεται μέρος των πιστώσεών τους που έχουν προβλεφθεί για μεταβιβάσεις προς φορείς εντός ή εκτός της Γενικής Κυβέρνησης, προκειμένου να καλυφθούν οι δαπάνες μισθοδοσίας και ασφαλιστικής κάλυψης του προσωπικού που θα προκύψουν από την εφαρμογή των διατάξεων του Κεφαλαίου Γ΄ του παρόντος.

  • 20 Μαρτίου 2015, 20:26 | ΕΛΕΝΑ

    κ. Υπουργέ,
    Δεν υπάρχει μεγαλύτερη αδικία από αυτή που βιώνουμε εμείς και οι οικογένειες μας εδώ και 5 χρόνια οι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ. Είμαστε οι μοναδικοί που παλέψαμε για αυτές τις θέσεις αξιοκρατικα για να μπορεσουμε να στηριξουμε τις οικογενειες μας και εδώ και 5 χρόνια βρισκόμαστε με πτυχία και μεταπτυχιακά όμηροι μιας καταστασης που δεν έχει τέλος.
    Σας παρακαλώ δώστε εσείς τη λύση στο ζητήμα μας για να πιάσουν τόπο οι κόποι μας .

  • 20 Μαρτίου 2015, 20:02 | ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΠΑΤΣΗ

    Διοριστκα στην ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΟ 2002 ΜΕ ΓΡΑΠΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΣΕΠ (ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2002) Κ 27/7/2012 ΒΡΕΘΗΚΑ ΜΕ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ..ΕΠΙΘΥΜΩ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΑΞΗ ΜΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΟΤΙ Ο ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΜΟΥ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΑΣΕΠ Κ ΟΧΙ Μ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ…ΕΓΩ Κ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΜΕ ΞΑΦΝΙΚΑ ΝΕΟΠΡΟΣΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΑΤΟΜΟΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΕ ΟΡΟΥΣ ΠΟ ΘΙΓΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΑΣ..ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΕΞΕΤΑΣΕΤΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΠΟΛΛΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΒΛΑΒΗΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΣΤΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗΣ -ΔΩΡΕΑΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΣΕ ΙΔΙΩΤΗ…

  • 20 Μαρτίου 2015, 19:31 | Δημήτρης Π.

    Κύριε Κατρούγκαλε ευχόμαστε να μην είστε σαν τους προηγούμενους υπουργούς..τόσα χρόνια κοροϊδίας από την 6κ/2008 ΤΕ!!!

    Όσοι είναι σε θέσεις που «επείγουν» ας διοριστούν αύριο κιόλας χωρίς να μπουν σε νέες διαδικασίες. Όσοι δεν βρίσκονται σε θέσεις «πρώτης γραμμής» που κακώς γίνεται αυτός ο διαχωρισμός…και μπουν στην νέα διαδικασία…σε περίπτωση που δεν μπουν πουθενά να μην χάνουν την αρχική τους θέση..και να οριστεί πότε θα είναι η δεύτερη φάση…μην πάει μέχρι τέλος του 2016.

  • 20 Μαρτίου 2015, 19:53 | Μαρια Τρυφων

    Κύριε Υπουργε,
    Θα ήθελα κι εγώ να διατυπωσω την δυσαρέσκεια μου, καθώς η περιπτωση των διορισμένων μέσω ΑΣΕΠ υπαλλήλων της ΑΤΕ δεν θίγεται καθόλου.Πως είναι δυνατό να μην αναγνωρίζεται η αδικία σε βαρος μας!Το γεγονος οτι έχουμε εργασία δεν σημαίνει οτι δεν έχουμε αδικηθει καταφορα!Σε ολους τους τομείς,στον τροπο εισαγωγής,στις μειώσεις μισθων ακόμα και την ύστατη στιγμη, στον τροπο αποζημίωσης απόλυσης ειχαμε αντιμετώπιση δημοσίων υπαλλήλων.Παρακαλώ πολύ να συμπεριλαβετε το δικαιο αίτημα μας για μετάταξη μας στο δημοσιο και ειδικα σε περιπτωση σύστασης τράπεζας με δημόσιο χαρακτήρα.
    Ευχαριστώ και ελπίζω στην αποκατάσταση της προφανούς αδικίας σε βαρος των διορισθεντων μέσω ΑΣΕΠ υπαλλήλων της ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ.

  • 20 Μαρτίου 2015, 18:30 | ΤΑΤΣΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ

    Κύριε Υπουργέ,
    θα σας παρακαλούσα να αποκαταστήσετε την κατάφωρη αδικία που έγινε εις βάρος των επιτυχόντων και μη διοριστέων του Πανελλήνιου Γραπτού Διαγωνισμού ΑΣΕΠ 1998.Η Ολομέλεια του ΣΤΕ έκρινε αντισυνταγματικό το διαγωνισμό,αλλά δυστυχώς δεν δικαιωθήκαμε εδώ και 17 χρόνια.

  • 20 Μαρτίου 2015, 18:16 | Γεωργία Δ.

    Διορίστηκα στην ΑΤΕ μετά από γραπτό διαγωνισμό για την πλήρωση θέσεων Δημοσίων Υπηρεσιών και Νομικών Προσώπων του Δημοσίου Τομέα μέσω ΑΣΕΠ. Η προκήρυξη ήταν η 2/1Γ/2004, κατηγορίας ΤΕ και οι Δημόσιοι φορείς που λάμβαναν μέρος ήταν ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ , ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΚΟΜΑ. Μέσα σε όλα αυτά ήταν και η ΑΤΕ. Στην προκήρυξη γινόταν αναφορά σε όλες τις σχετικές διατάξεις που αφορούν την πρόσληψη προσωπικού στον δημόσιο τομέα.Στις 08/07/2005 ήρθε ο διορισμός μου από την ΑΤΕ που μου έλεγε να παρουσιασθώ και να ορκισθώ. Υστερα από 1 χρόνο υπο δοκιμασία , μονιμοποιήθηκα οριστικά σύμφωνα με τις διατάξεις της τράπεζας. Στις 27/07/2012 μετά από το χάρισμα της ΑΤΕ στην Πειραιώς, βρεθήκαμε να είμαστε απολυμένοι από το ίδιο το κράτος ενώ μας είχε προσλάβει αξιοκρατικά και με πλήρη διαφάνεια. Ζητάμε να αποκατασταθεί αυτή η αδικία και να γίνει η μετάταξή μας στον ευρύτερο δημόσιο τομέα αφού για αυτό προσληφθήκαμε. Πιστεύω ακράδαντα ότι θα μας δικαιώσετε.

  • 20 Μαρτίου 2015, 18:57 | ΜΑΡΙΝΑ ΗΛΒΑΝΙΔΟΥ

    Αγαπητε κ υπυργε διοικητικης Μεταρυθμισης, ευχομαι κατα αρχας καλη επιτυχια στο δυσκολο εργο σας.Ορμωμενη και εγω οπως και τόσοι άλλοΙ συναδελΦοι επιτυχοντων του ΑΣΕΠ 1998 απο την υπογραφθεισα τροποποιηση στις 17/10/2014 για τη δικαιωση μας μετα απο 17 ολόκληρα χρονα καθυστέρησης !!!!Οπως βλέπετε και εσεις αυτη η αδικια που ισως κατ εμε να αποτελεί και μια αποτις μεγαλύτερες μεταπολυτευτικα στον τομέα των προσληψεων στο δημοσιο,ηρθε η ΩΡΑ μετην δικη σας πολιτικη βούληση να αρθει αυτη η καταφορη αδικία.ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΠΡΟΣΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ….ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ<>.

  • 20 Μαρτίου 2015, 18:18 | ΜΑΡΙΝΑ ΗΛΒΑΝΙΔΟΥ

    ύτερης μεταπολιτευτικης οπως την αποκαλω ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΔΙΚΙΑ στον τομέα των προσληψεων στο Δημόσιο ,αφου μετα απο 17 χρόνια παραμενουμε αδιοριστοι .ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΟΜΩς ΖΩΝΤΑΝΗ Η ΕΛΠΙΔΑ ΑΦΟΥ ΚΑΙ ΕΣΕΙς ως μελος της επιτροπής που υπέγραψε την τροποποιηση στις 17/10/2014 ως αξιωματικη αντιπολιτευση μας αναζωπηρωσατε την φλογα της
    αρσης της αδικιας για τους επιτυχώντες ΑΣΕΠ 1998.ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΠΡΟΣΔΟΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΠΟΥ ΕΣΕΙς ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΜΑΣ ΥΠΟΔΕΙΞΑΤΕ……

  • 20 Μαρτίου 2015, 18:57 | Ιωάννης Μπ

    Κύριε Υπουργέ θέλω να σας ενημερώσω πως στην υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας (ΥΠΑ) θα έπρεπε να έχουν προσληφθεί από το 2010, 18 μόνιμοι Οδηγοί-Πυροσβέστες από την 6κ/2008 προκειμένου να στελεχώσουν και να καλύψουν τους περιφερειακούς αερολιμένες στον τομέα της πυρασφάλειας. Όπως είναι γνωστό, εάν ένας αερολιμένας δεν καλύπτει την ελάχιστη απαιτούμενη κατηγορία πυρασφάλειας πρέπει να κλείσει και να μην δέχεται πτήσεις (χωρίς καμία εξαίρεση). Πλέον, το πρόβλημα της υποστελέχωσης της ΥΠΑ είναι μη αντιμετωπίσιμο λόγω, της αναστολής των νέων προσλήψεων από την έναρξη εφαρμογής του Ν.3833/10 και λόγω των αναπόφευκτων συνταξιοδοτήσεων του προσωπικού. Την ίδια στιγμή υφίσταται ραγδαία/κλιμακούμενα αυξανόμενη τουριστική κίνηση στους αερολιμένες κυρίως τη θερινή περίοδο, και, η υπηρεσία της ΥΠΑ προβαίνει σε δαπανηρές μετακινήσεις προσωπικού (εν μέσω μάλιστα της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας) τους οποίους μάλιστα πολλές φορές δεν έχει για να διαθέσει προκειμένου να διατηρηθεί το νομικά απαιτούμενο επίπεδο πυρασφάλειας. Γνωρίζετε ότι σε κάποιους αερολιμένες όπως για παράδειγμα ο αερολιμένας της Νάξου δεν υπάρχει μόνιμος Οδηγός-πυροσβέστης, ή σε άλλους Αερολιμένες όπως π.χ. Αστυπάλαιας- Καστελλόριζου-Λέρου- Κάσου, ο υπηρετών υπάλληλος του σχετικού κλάδου να είναι μόνο ένας και σε περίπτωση ασθένειας αυτού ή άλλου κωλύματος, η ΥΠΑ πρέπει να κλείσει τον αερολιμένα (και έχει συμβεί αρκετές φορές στο πρόσφατο παρελθόν), πλήττοντας την επιχειρησιακή ετοιμότητα της μονάδας και εκθέτοντας τη χώρα σε δυσφημιστικά σχόλια. Τέλος, θα πρέπει να ξέρετε πως η κάλυψη των κενών θέσεων των Οδηγών-Πυροσβεστών με αποσπάσεις, είναι, μία εξαιρετικά δαπανηρή διαδικασία η οποία είναι σίγουρα περισσότερο δαπανηρή από τη διενέργεια των μόνιμων διορισμών για την κάλυψη των κενών θέσεων. Επομένως, θέλω να σας τονίσω ότι, ο διορισμός των δέκα οκτώ Οδηγών-Πυροσβεστών που είναι σε εκκρεμότητα από την Προκήρυξη 6Κ/2008 στις αρχικές θέσεις που έχουν πετύχει το διορισμό τους , και όχι κάπου αλλού θα άμβλυνε σημαντικά το πρόβλημα που υπάρχει (εδώ και πλέον 6 χρόνια) και ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου. Είναι πολύ σημαντικό να αποκατασταθεί η αδικία (των μη προσλήψεων) για τους παλαιούς επιτυχόντες του ΑΣΕΠ, όμως παράλληλα, επίσης σημαντικό είναι να ερωτηθούν οι φορείς των αρχικών θέσεων που είχαν επιτύχει τα άτομα αυτά για τις τωρινές τους ανάγκες σε προσωπικό, καθώς, είναι βέβαιο πως οι τότε κενές οργανικές τους θέσεις όχι μόνο δεν έχουν καλυφθεί με κάποιο τρόπο αλλά σήμερα έχουν πολλαπλασιαστεί Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες πως θα πρέπει οι παλιοί επιτυχόντες του ΑΣΕΠ πρώτιστος να τοποθετηθούν στις αρχικές τους θέσεις που επέτυχαν, και μόνο στη περίπτωση που κάποιος φορέας υποδοχής αρνηθεί την πρόσληψη τότε μόνο να τοποθετηθεί αλλού ο επιτυχών. Ευχαριστώ πολύ.

  • 20 Μαρτίου 2015, 18:39 | ΡΟΥΛΑ

    Καλησπέρα σας, παρακαλώ όπως εξετάσετε το θέμα των απολυμένων υπαλλήλων της ΑΤΕ, η οποία όπως γνωρίζεται μεταβιβάστηκε στην πειραιως τον Ιούλιο του 2012.Η πλειοψηφία των υπαλλήλων αυτών είχε διοριστεί στην ΑΤΕ με διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ και όταν η ΑΤΕ μεταβιβάστηκε δεν τους αναγνωρίστηκε το δικαίωμα μετάταξης όπως είχε γίνει στο παρελθόν σε υπαλλήλους άλλων οργανισμών που είχανε κλείσει.

  • 20 Μαρτίου 2015, 17:26 | ΣΥΜΕΛΑ

    Αξιοτιμε Κε Υπουργέ,Θα ήθελα με την σειρά μου να αναφερθώ στην περίπτωση των υπαλλήλων της πρώην ΑΤΕ.
    Ήμουν και εγώ ανάμεσα σε εκείνους που διορίστικαν με γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, όπως και πολλοί που διορίστικαν στον δημόσιο τομέα το έτος 2006 και απολύθηκα στις 27/7/2012 μετά την διάσπαση της ΑΤΕ.
    Ζητώ την δυνατότητα μετάταξής στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα των απολυμένων τραπεζοϋπαλλήλων της πρώην ΑΤΕ που διορίστικαν μέσω ΑΣΕΠ διότι ενώ κάναμε έναν αγώνα για διορισμό στο δημόσιο τομέα και τον πετύχαμε με αξιοκρατικό και δίκαιο τρόπο, χάσαμε τα δικαιώματά μας χωρίς προηγούμενη ενημέρωση μέσα σε μία νύχτα.
    Εμπιστεύομαι το αίσθημα δικαίου που παρακολουθώντας σας βλέπω ότι σας διακρίνει, και ελπίζω να μας συμπεριλάβετε στους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ που επαναπροσλαμβάνονται μετά από απόλυση στον Δημόσιο Τομέα.

  • 20 Μαρτίου 2015, 17:06 | Πέτρος ΑΤΕ

    κε. Υπουργέ,
    ένας από τους απολυμένους της Αγροτικής Τράπεζας, στην οποία διορισθήκαμε με διαγωνισμό του Α.Σ.Ε.Π.
    1.Προσληφθήκαμε μέσω Α.Σ.Ε.Π. στην κρατική τράπεζα και κατά την απόλυσή μας το Δημόσιο κατείχε άνω του 51% του μετοχικού κεφαλαίου και όριζε και τη διοίκησή της.
    2.Οι διαγωνισμοί του Α.Σ.Ε.Π. με τους οποίους προσληφθήκαμε, είτε γραπτοί είτε με σειρά προτεραιότητας, δεν απαιτούσαν «φωτογραφικά» προσόντα, όπως υποχρεωτική και μοριοδοτούμενη προϋπηρεσία αποκλειστικά στον ίδιο φορέα, προσαύξηση μορίων με το νόμο Παυλόπουλου, μόρια από συνέντευξη κτλ., αλλά ήταν καθόλα αξιοκρατικοί.
    3.Ενταχθήκαμε στους νόμους για τις μειώσεις μισθών των ΔΕΚΟ, αλλά όταν έκλεισαν την Α.Τ.Ε. δεν μας δόθηκε δικαίωμα μετάταξης σε άλλη υπηρεσία ή φορέα του Δημοσίου, γιατί τότε ξαφνικά δεν ανήκαμε στο Δημόσιο τομέα.
    4.Οι επιτυχόντες της προκήρυξης του Α.Σ.Ε.Π. 9κ/2008. Μέρος των επιτυχόντων προσλήφθηκαν στην Α.Τ.Ε. και μέρος των επιτυχόντων της ίδιας προκήρυξης στο Ι.Κ.Α. (δημόσιοι υπάλληλοι), ενώ όλοι οι υπόλοιποι υπάλληλοι της ΑΤΕ βρεθήκανε το 2012 απολυμένοι και χωρίς να μεταταχθούν.
    5.Αντίστοιχες περιπτώσεις μετατάξεων στο παρελθόν υπαλλήλων οι οποίοι ΔΕΝ είχαν προσληφθεί μέσω Α.Σ.Ε.Π. Α) Μετάταξη από την Αερολιμήν Αθηνών Α.Ε. στην Υ.Π.Α. (Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας Β) Μετάταξη από τα Ναυπηγεία Ελευσίνας Α.Ε. σε όλες τις υπηρεσίες και τα νομικά πρόσωπα του άρθρου 14 του ν. 2190/1994 κατά παρέκκλιση των ισχυουσών διατάξεων Γ) Μεταφορά υπαλλήλων των υπό λύση και εκκαθάριση ΔΕΠΟΣ Α.Ε., ΙΧΥΘΥ Κ.Α. Α.Ε., ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε., νόμος 3895/2010 ΦΕΚ 206/8.12.2010 (ενώ είχε ήδη υπογραφεί το Μνημόνιο Ι)
    Ζητούμε να υπάρξει η σχετική ειδική νομοθετική ρύθμιση, ώστε να επιστρέψουμε στον εργοδότη τον οποίο έχουμε επιλέξει εξ αρχής.

  • 20 Μαρτίου 2015, 17:56 | Χρήστος Α.

    Κύριε Υπουργέ

    Όπως θα γνωρίζεται η διαδικασία έκδοσης των προκυρήξεων ΑΣΕΠ που αναφέρετε στο άρθρο 26 όπου συμμετείχαμε και πετύχαμε είναι η εξής:

    1) Διαδικασία ελέγχου αναγκών προσωπικού από φορείς-υπηρεσίες.
    2) Αποστολή των αναγκών προσωπικού κατά εκπαιδευτική βαθμίδα ΠΕ-ΤΕ-ΔΕ-ΥΕ και ειδικότητα στο αρμόδιο Υπουργείο για έγκριση προσλήψεων.
    3) Έλεγχος από το αρμόδιο Υπουργείο των θέσεων που ζητάει ο φορέας – υπηρεσία και έγκριση κάποιων από αυτών των θέσεων εφόσον έχουν διασφαλιστεί χρήματα για την μισθοδοσίας τους.
    4) Αποστολή των εγκεκριμένων αιτημάτων στον ΑΣΕΠ για έκδοση προκήρυξης.
    5) Εκδοσή προκήρυξης από τον ΑΣΕΠ
    6) Συμμετοχή όλων όσων επιθυμούν στη προκήρυξη ΑΣΕΠ καταθέτοντας τα τυπικά προσόντα που κατέχουν εκείνη την χρονική περίοδο για την θέση την οποία επιθυμούν και μπορούν να διεκδικήσουν καταβάλλοντας τα χρήματα για το παράβολο.
    7) Έλεγχος τυπικών προσόντων βάσει των κατατεθειμένων εγγράφων του καθένα μας από τον ΑΣΕΠ και έκδοση προσωρινών πινάκων επιτυχόντων – απορριφθέντων.
    8) Κατάθεση ενστάσεων στον ΑΣΕΠ επί των προσωρινών αποτελεσμάτων αυτών που θεωρούν ότι αδικήθηκαν.
    9) Έλεγχος των ενστάσεων από τον ΑΣΕΠ και έκδοση οριστικών αποτελεσμάτων από τον ΑΣΕΠ.
    10) ΦΕΚ διοριστέων προκυρήξεων ΑΣΕΠ που βάσει ΦΕΚ προκήρυξης έπρεπε να διοριστούμε το αργότερο έως 4 μήνες από την έκδοση του.

    Όπως αντιλαμβάνεστε από τη συγκεκριμένη διαδικασία προκύπτει ότι καταρχάς μιλάμε για διαπιστωμένες ανάγκες από τον φορέα – υπηρεσία αλλά και το Υπουργείο όπως επίσης ότι υπήρχαν δεσμευμένα χρήματα για τις συγκεκριμένες θέσεις που πετύχαμε.
    Μετά από τα παγώματα που ακολούθησαν αποφασίστηκε πάρα την θέληση μας στην αρχή ότι θα διοριζόμασταν έως το τέλος του 2013 και στη συνέχεια έως το τέλος του 2015 (κάτι που δεν προβλεπόταν από το ΦΕΚ της προκήρυξης που συμμετείχαμε).
    Σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα κάποιοι φορείς έχουν απορροφήσει κάποια από τα άτομα χωρίς στην ουσία να υπάρχουν συγκεκριμένα κριτήρια και αυτή τη στιγμή σε όλες τις προκηρύξεις που αναφέρετε στο άρθρο 26 υπάρχουν άτομα που εργάζονται αλλά και κάποιοι άλλοι που ακόμη δεν ανέλαβαν καθήκοντα.
    Ελπίζουμε επιτέλους να σταματήσει αυτή κατάφωρη αδικία που βιώνουμε εδώ και τόσα χρόνια και να σταματήσει η εκδικητική συμπεριφορά των προηγούμενων κυβερνήσεων απέναντι σε άτομα που διαγωνίστηκαν με αξιοκρατικές διαδικασίες και δεν προτίμησαν την οδό του διορισμού μέσα από τα πολιτικά τους γραφεία.
    Θα πρέπει να γίνει άμεσα ο διορισμός των επιτυχόντων στις θέσεις τις οποίες πέτυχαν και είναι σε φορείς και υπηρεσίες που έχουν ανάγκες (χωρίς διαδικασία κινητικότητας και επαναδιεκδίκησης της θέσης) και στη συνέχεια όσοι δεν απορροφηθούν από το φορέα που είναι επιτυχόντες να έχουν το δικαίωμα να διεκδικήσουν μια θέση αντίστοιχη των προσόντων τους σε κάποιο άλλο φορέα εντός της έδρας του φορέα που πέτυχαν στη προκήρυξη.
    Η δικαίωση των επιτυχόντων προκυρήξεων ΑΣΕΠ δεν είναι μόνο μια αποκατάσταση της ηθικής και οικονομικής καταστροφής που έχουμε υπομείνει αλλά ταυτόχρονα είναι και μία αποκατάσταση των δημοκρατικών διαδικασιών της ισονομίας και της δικαιοσύνης που πρέπει να διέπουν ένα δημοκρατικό πολίτευμα.

  • 20 Μαρτίου 2015, 17:13 | Κατερίνα

    Κύριε Υπουργέ, είμαι μια αδιόριστη ΑΣΕΠ από το 2009. Είμαστε περί τις 4500 περίπου τώρα, όπως υπολογίζεται… Οι Υπηρεσίες που πετύχαμε μας είχανε και έχουνε ανάγκη, όπως ανάγκες υπάρχουν, ίσως περισσότερες και σε άλλες Υπηρεσίες πλέον.
    Πέσαμε στην κρίση και βιώνουμε μια αδικία 6 χρόνια τώρα. Είμαστε οι πλέον αδικημένοι, μιας και κανείς μας δεν φταίει για αυτή την ιδιότυπη κατάσταση που περιήλθε η χώρα. Κανονικά θα ήμασταν στις εργασίες μας από τότε.
    Τώρα βλέπουμε με χαρά μας, πως επιτέλους κάποιος Υπουργός ασχολείται σοβαρά με το θέμα μας. Όμως συγχρόνως βλέπουμε δυστυχώς πως περνάμε πάλι σε δεύτερη μοίρα. Και δεν είμαστε στις προτεραιότητες. Γιατί να μην προσληφθούμε όλοι όσο πιο άμεσα γίνεται και γιατί να υπάρχει στο νομοσχέδιο πάλι το σταδιακή απορρόφηση μέχρι 31/12/2016. Δεν φτάνει πια τόσα χρόνια? Γιατί η αξιοκρατία και το δίκιο να περνάνε πάντα σε δεύτερη μοίρα?
    Είμαστε άνθρωποι με προσόντα και διάθεση για εργασία, γιατί τίποτα δεν μας χαρίστηκε και προσπαθήσαμε με την αξία μας για τον διορισμό μας. Αντί αυτού είμαστε στο περιθώριο με μια τσαλακωμένη αξιοπρέπεια. Εκτός από εμάς το ίδιο το Δημόσιο χάνει από την μη πρόσληψή μας…
    Εύχομαι να ξαναδείτε το θέμα μας και να δώσετε μια οριστική και άμεση λύση. Ευχαριστώ.

  • 20 Μαρτίου 2015, 16:12 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    κ. Υπουργέ,
    Ζητήσατε από τους Φορείς με την εγκύκλιο (σελ.3 παρ. Β) να σας στείλουν ποιοι από τους εκκρεμείς αδιόριστούς τους είναι στις άμεσες ανάγκες αυτών. Προσθέστε μία παραγραφο στο νόμο για να συνδέσετε αυτό με την τοποθέτηση μας στο φορέα διορισμού μας που δήλωσε ότι μας έχει ανάγκη.

  • 20 Μαρτίου 2015, 16:47 | Θεοφιλος

    Κυριε υπουργε

    Συμμετείχα νόμιμα και εμπρόθεσμα το 2007σε προκήρυξη του ΑΣΕΠ
    Το 2009 δημοσιεύτηκε ο πίνακας διοριστέων της εν λόγω προκήρυξης . Από τους 19 δε διοριστέους 4 αποδέχτηκαν το διορισμό τους και ανέλαβαν υπηρεσία στον φορέα.
    Κατά το χρονικό διάστημα Αυγούστου του 2009 έως και Μαρτίου του 2010 ολοκληρώθηκε η διαδικασία διορισμού για 6 από τους 15 διοριστέους με την διαδικασία της αναπλήρωσης οι οποίοι και ανέλαβαν υπηρεσία, όχι όμως για τους υπόλοιπους 9 διοριστέους μεταξύ των οποίων και εγώ, παραμένοντας σε εκκρεμότητα η διαδικασία διορισμού μου.
    Από συνυποψήφιους (ιδία προκήρυξη) έχουν διοριστεί και τοποθετηθεί συνολικά 12 από τους 19 επιτυχόντες (κάποιοι και από αναπλήρωση)
    Οι περισσότεροι από εμάς τους μη διοριστεους με την προοπτική του διορισμού μας (η οποία μετά ειδικά την επίσημη πρόσκλησή μας από τους φορείς διορισμού διαφαινόταν άμεση) εγκαταλείψαμε άλλες επαγγελματικές ευκαιρίες, ακόμα και υπάρχουσες θέσεις στον ιδιωτικό τομέα και στο εξωτερικό ή και δεν είμαστε σε θέση να δραστηριοποιηθούμε ενεργά και σωστά αφού ανά πάσα στιγμή μπορεί να μας καλέσουν για ανάληψη καθηκόντων (λόγω ασυμβιβάστου).
    Και όλα τα παραπάνω δεδομένου των υπαρχουσών κοινωνικοοικονομικών συγκυριών.
    Κατανοώ την οικονομική ασφυξία του κράτους απαιτώ όμως από το κράτος ισονομία –δικαιοσύνη –ίδια μεταχείριση στους πολίτες και μια συγνώμη .
    Θέλετε να είμαι φορολογικά ταχτοποιημένος ,πώς να προγραμματίσω την ζωή μου ?(έχω οικογένεια)
    Τώρα μου λέτε να περιμένω ως επιτυχών Δ/Ε από αναπλήρωση σε ΟΤΑ έως 31/12/2016 ,σας θυμίζω συμμετείχα σε προκήρυξη του ΑΣΕΠ το 2007 και ήμουν 42 ετών ,και ίσως αν όλα πάνε καλά να περιμένω ……….
    διορισμό, σύνταξη η θάνατο.

  • 20 Μαρτίου 2015, 15:17 | μαρια

    Περιμένω εδώ και 5_6 χρόνια να διοριστω στον φορέα που μέσω ΑΣΕΠ διοριστηκα και τώρα εσείς μου λέτε πως πιθανόν να περιμένω και ενα χρονο ακόμη για ποιο λογο να σας νοιάζει εσάς αν εγώ δεν έχω μετα τοσα χρόνια ανεργίας τα βασικά για την οικογένεια μου? το δίκαιο για μένα θα ηταν να προσληφθούν όλοι οι αδιοριστοι του ΑΣΕΠ άμεσα στις θέσεις τους και μετα να ακολουθήσει η οποία κινητικότητα σας ευχαριστώ

  • 20 Μαρτίου 2015, 14:29 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ

    ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ κ. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΑ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΕΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΚΟ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ. ΑΥΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΤΟΥ 1998 ΚΑΙ ΑΤΕ κτλ. ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  • 20 Μαρτίου 2015, 14:49 | Δημητρης Γ.

    κυριε Υπουργε πρεπει στο νομοσχεδιο να συμπεριληφθουν και οι επιτυχοντες του διαγωνισμου 8/1997 που εγινε το φλεβαρη του1998.Αυτο ειναι διικαιοσυνη ισοτητα ηθος δημοκρατια και ανθρωπια.Ειμαστε επιτυχοντες και προσωπικα εχω 2 πτυχια και ενα μεταπτυχιακο.και ειμαι Ανεργος ποως και η συζυγος.προσλαμβανετε ο καθενας, και ο καθενας που προσεληφθη με μεσον θελει επαναφορα,επαναδιορισμο και αλλα τοσα, και εμεις οι επιτυχοντες του 1998 τιποτα!!! Κυριε Υπουργε τις θεσεις μας πανελλαδικα τις κατεχουν αλλοι, απο τα τεχνικα λυκεια με μικροτερη βαθμολογια. κ Υπουργε η πολιτεια εχει επιτυχοντες διαγωνισμου του δημοσιου και κανει προκυρηξεις, βεβαια στους ΟΤΑ γινονταν και γινεται πανηγυρι.Πρεπει το ν/σ να αναφερει ξεκαθαρα και για εμας τους επιτυχντες του 1998 και δυνατοτητα διορισμου στο σημερινο τοπο κατοικιας σε πλαισιο δημου η περιφερειακης ενοτητας.Εχουν περασει 17 χρονια αναμονης,αποδοσης δικαιοσυνης ισονομιας δημοκρατιας. Αλπα θυμηθειτε τους διορισμους της Αγροφυλακης και τους διορισμους με το πδ του Παυλοπουλου. Κυριε υπουργε ειμαστε λιγοι,αλλοι ειναι στο εξωτερικο, αλλοι διοριστηκαν με αλλους διαγωνισμους, αλλοι εχουν δημιουργησει δουλειες δικες τους.Μεγαλος αριθμος ηταν εκπαιδευτικοι και διοριστηκσν στην εκπαιδευση και καποιοι εφυγαν απ τη ΖΩΗ. Ευχαριστω! ΥΓ. Συντομα, κ Υπουργε να ανακοινωσετε με συνεντευξη, η δελτιο τυπου οτι η νομοθετικη ρυθμιση αφορα και τους επιτυχοντες του 1998, τωρα που ειμαστε ακομη επιζωντες!!

  • 20 Μαρτίου 2015, 13:56 | Ντοροβιτσας Αθανασιος

    Η λεξη που παραληφθηκε γιατι προφανως ηταν σε εισαγωγικα ειναι δικαιου.Ευχαρστω.

  • 20 Μαρτίου 2015, 13:49 | Ντοροβιτσας Αθανασιος

    Η λεξη που παραληφθηκε στη προηγουμενη θεση μου με το ιδιο ονοματεπωνυμο Ντιροβιτσας Αθανασιος ειναι .

  • 20 Μαρτίου 2015, 13:40 | Ντοροβιτσας Αθανασιος

    Κ.Υπουργε ανηκω στους αδιοριστους επιτυχοντες του διαγωνισμου του ΑΣΕΠ του1998.Πονεμενη ιστορια αλλα αιτημα δικαιο η εξεταση και η επιλυση της απο εσας.Η αναλυση του θεματος ειναι περριτη αφου ειναι γνωστο χρονια τωρα.Η συμπεριφορα σας μας εχε δειξει πως ειστε ανθωπος και επιστημονας που εχετε πληρη επιγνωση του και αυτο δεν ειναι φιλοφρονιση αλλα απλη διαπιστωση.Μην αφησετε μια συνταγματικη αβλεψια να παραγραφει γιατι πισω της υπαρχουν ανθρωποι αξιολογοι και δυνατοι να προσφερουν.Κινηθειτε με τολμη και σοβαροτητα και δικαιωστε μας.Ειμαστε λιγοι πια αλλα ειμαστε ανθρωπινες μοναδες που παλεψαν αξιοκρατικα συμμετηχαν σε γραπτο διαγωνισμο και απλα και κυνικα για πολλους ξεμειναν…Ευχαριστω πολυ.

  • 20 Μαρτίου 2015, 13:16 | Φίλιππος

    Πρέπει να υπάρξει πρόβλεψη και για όσους δηλώσαμε συμμετοχή στην προκήρυξη 1Δ/2014. Δηλώσαμε θέσεις άσχετες με την ειδικότητας μας κάποιοι γιατί θεωρήσαμε ότι ήταν η τελευταία μας ευκαιρία για να μη χάσουμε τη δυνατότητα διορισμού. Πρέπει να έχουμε το δικαίωμα συμμετοχής στη νέα κατανομή.

  • 20 Μαρτίου 2015, 12:53 | AGGELIKI

    Αποκατάσταση της αδικίας των διαγωνιζομένων του έτους 1998 με σεβασμό στο δικαίωμα της ίσης μεταχείρησης .

  • 20 Μαρτίου 2015, 10:43 | ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ

    Κύριε Κατρούγκαλε, νομίζω ότι ένα πρώτο μέτρο θα ήταν η αποκατάσταση των όσων ήταν επιλαχόντες το 1998. Οι άνθρωποι νομίζω έχουν κατάφορα αδικηθεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις χωρίς να έχουν βρει ποτέ το δίκιο τους.

  • 20 Μαρτίου 2015, 09:26 | Στέλλα Β.

    Η μεγαλύτερη αδικία έλαβε χώρα με τη θητεία της προηγούμενης κυβέρνησης, καθώς οι υπάλληλοι της ΑΤΕ οι οποίοι προσλήφθηκαν (μετά από πολύ κόπο και διάβασμα) με διαγωνισμό του ΑΣΕΠ απολύθηκαν και εργάζονται πλέον στον ιδιωτικό τομέα. Γιατί δεν αντιμετωπίζονται ισότιμα με άλλους υπαλλήλους του δημοσίου των οποίων οι φορείς έχουν καταργηθεί; Είμαστε στην πλειοψηφία μας πτυχιούχοι με επιπλέον τυπικά προσόντα και προσληφθήκαμε αξιοκρατικά. Επιθυμούμε την ίση μεταχείριση με άλλους υπαλλήλους οι οποίοι, αν και σε πολλές περιπτώσεις προσλήφθηκαν με αδιαφανείς διαδικασίες, χωρίς κανένα τυπικό προσόν, μετατάχθηκαν σε άλλους φορείς του δημοσίου μετά την κατάργηση των φορέων τους. Επιθυμούμε, ως επιτυχόντες του ΑΣΕΠ, να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σε φορείς του δημοσίου και όχι στον ιδιωτικό τομέα όπου θα μπορούσαμε να έχουμε προσληφθεί με την κατάθεση ενός απλού βιογραφικού.

  • 20 Μαρτίου 2015, 09:05 | A.T.

    Κύριε υπουργέ θα αναφερθώ και εγώ στην κατάφωρη αδικία των επιτυχόντων του ΑΣΕΠ 1998 με μερικές επισημάνσεις.

    1. Πιθανόν να σας παραπληροφόρησε ΑΣΕΠ και ΥΠΕΣ λέγοντας ότι αν τους διορίσετε ανοίγουν οι ασκοί του Αιόλου και για επιτυχόντες άλλων διαγωνισμών. Αυτό είναι τελείως ανακριβές καθώς ΜΟΝΟ σε αυτόν τον γραπτό διαγωνισμό οι ΑΔΙΟΡΙΣΤΟΙ έχουν ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ βαθμολογίες από τους ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ και εξακολουθούν να παραμένουν αδιόριστοι βλέποντας να γίνεται όργιο αναξιοκρατικών προσλήψεων για 16 χρόνια!!!

    2. Πιθανόν να σας παραπληροφόρησαν για τον αριθμό τους καθώς το 2005 με την τεράστια κινητοποίηση (9 μήνες κατασκήνωση έξω από το ΥΠΕΣ) δημοσιοποιήθηκε σε τέτοιο βαθμό η υπόθεση που δεν έμεινε κανένας επιτυχών, εν ζωή,που να μην έκανε δήλωση. ΟΜΩΣ σε αυτό το νούμερο (<5.000) συμπεριλαμβάνονται και οι 2.353 αρχικά διορισθέντες που τους δινόταν το δικαίωμα να συμμετάσχουν ξανά στη διαδικασία και να διεκδικήσουν μια νέα θέση!!! Επίσης σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται και όσοι διορίστηκαν στη συνέχεια, από το 2005 έως σήμερα, με χιλιάδες προκηρύξεις του ΑΣΕΠ καθώς οι περισσότεροι επιτυχόντες ήταν εκπαιδευτικοί και οικονομολόγοι.

    3. Τέλος σε αυτούς που σας λένε ότι αφορά παλιά ιστορία θυμήστε τους ότι η αδικία δεν έχει ηλικία και σε αυτούς που σας λένε γιατί να ασχοληθείτε μαζί μας αυτή την δύσκολη στιγμή πείτε τους ότι δεν γίνεται να αποκαθιστά η κυβέρνηση ανθρώπους που μπήκαν από τα παράθυρα και να αγνοεί επιτυχόντες γραπτού διαγωνισμού που έχουν υψηλότερες βαθμολογίες από τους ήδη διορισμένους.

    Κλείνοντας, θέλω να σας παρακαλέσω να δώσετε δίκαιη λύση, όπως προτείνει η τροπολογία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ (17.10.14) και όχι κάποια ρύθμιση τύπου "Παυλόπουλου" για λίγους έτσι για τα μάτια του κόσμου.
    ΈΤΣΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΤΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΌΤΙ ΕΙΣΤΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ!!!

  • 20 Μαρτίου 2015, 01:40 | Γιάννης

    Άμεση αποκατάσταση των αδιόριστων επιτυχόντων ΑΣΕΠ σύμφωνα με τα ΦΕΚ που υπάρχουν και απογραφή και των κλάδων ΥΕ και ΔΕ για να υπάρχει ολοκληρωμένη εικόνα για τον πραγματικό αριθμό διορισμών που πρέπει να γίνουν. Κενά υπάρχουν. Ζητήσατε πρόσφατα ανάγκες σε προσωπικό και υπάρχει και η 1Δ/2014 που δεν καλύφθηκαν όλες οι θέσεις. Μαζέψτε τα και εκδόστε άμεσα προκήρυξη για όσους ενδιαφέρονται. Καταργήστε την 3τή ισχύ των πινάκων διοριστέων και τους περιορισμούς κλειστών προκηρύξεων για τους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ που απευθύνονται σε αδιόριστους. Δεν μπορεί οι οριστικοί πίνακες να αποτελούν αιτία διαγραφής από τους παλιούς πίνακες διοριστέων εφόσον δεν έχει αποδεχτεί κάποιος διορισμό.

  • 20 Μαρτίου 2015, 00:41 | ΜΑΡΓΕΛΗ ΖΩΗ

    1.Μπήκα με το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ (προκήρυξη 12/99) στην δημόσια Αγροτική Τράπεζα και ορκίστηκα το Νοέμβριο του 2000. Σύμφωνα με τους νόμους του κράτους, δημόσιος οργανισμός θεωρούταν όποιος οργανισμός είχε διοικητή ορισμένο από το κράτος. Όπως δηλαδή η ΑΤΕ.
    2.Δύο χρόνια μετά ήρθε και η κρίση και μονιμοποίησή μου, όπως σε όλους τους συνεπείς συναδέλφους του δημοσίου τομέα. Μονιμοποίηση σε τι, αν όχι στην κατωχύρωση της θέσης εργασίας μου; Ακόμα ψάχνω σε τι μονιμοποιήθηκα.
    3.Στην περίπτωση συμμετοχής κάποιου από μας που εργαζόμαστε στην ΑΤΕ σε άλλο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για κάλυψη δημόσιας θέσης, λαμβάναμε 50% επιπλέον μόρια όπως και οι άλλοι υπάλληλοι του δημοσίου.
    Στις 27/07/12 έλαβε χώρα το εγκληματικό δωροσκάνδαλο, πρώτα για το κράτος την ελληνική οικονομία και την κοινωνία και μετά για τους υπαλλήλους της ΑΤΕ.
    Μαθαίνω ότι «οι επιτυχόντες πλην όμως μη διορισθέντες» του ΑΣΕΠ πρόκειται να λάβουν ευνοική ρύθμιση.
    Παρακαλώ να μου απαντήσετε γιατί εγώ και οι υπόλοιποι συνάδελφοί μου που αφ΄ενός δώσαμε εξετάσεις μέσω ΑΣΕΠ και επυτύχαμε και αφ΄ ετέρου κριθήκαμε άξιοι μέσα από τις απαρράιτητες διαδικασίες και μονιμοποιηθήκαμε, να μην τύχουμε της ίδιας τύχης σε ό,τι σφορά το εργασιακό θέμα που μας δημιούργησε η τυχωδιωκτική πολιτική των φόρου υποτελών εκτελεστικών οργάνων της βουλής των Ελλήκων;

  • 19 Μαρτίου 2015, 23:38 | nancy

    Δωστε επιτελους ενα τελος στους επιτυχοντες με οριστικα αποτελεσματα στους ΟΤΑ, οι οποιοι εργαζονται εδω και χρονια με εργασιακη σχεση συμβασης ορισμενου χρονου. Η εκδοση της ατομικης πραξης διορισμου τους πραγματι δεν θα επιβαρυνει τον κρατικο προυπολογισμο και δεν υπαρχει κανενας λογος να καθυστερησει εως 31-12-2016. Η παραταση των διορισμων για τις αρχικες θεσεις διορισμου εως 31-12-2016 θυμιζει προηγουμενες πολιτικες που εχουν εξοντωσει ψυχικα και η οικονομικα τη νεα γενια και συνεπως θα πρεπει να απαλειφθει η εν λογω διαταξη.

  • 19 Μαρτίου 2015, 23:51 | ΝΙΚΟΣ

    Kε Υπουργέ είμαι αδιόριστος επιτυχών σέ ΟΤΑ Α’ Βαθμού σε ΝΠΔΔ.Ο προκάτοχος σας υπουργός μας είχε διαχωρήση σε ΠΕ ΤΕ με ΔΕ ΥΕ φυσικά μιας και του επέτρεπε ο άδικος μνημονιακός νόμος να μας έχει παγωμένους τους ΔΕ ΥΕ των ΟΤΑ εώς 31/12/2016 λες και δεν είμαστε όλοι επιτυχόντες ΑΣΕΠ.Θα θέλαμε σας παρακαλώ να μην συμπερηληφθούμε εμείς των ΟΤΑ εως 31/12/2016 αλλά να υπάρχουν πρωτεραιότητες τουλάχιστον στίς Κοινωνικές Δωμές.

  • 19 Μαρτίου 2015, 23:57 | Σοφία Λ.

    Κύριε Υπουργέ είμαι κι εγώ μιά ακόμη απολυμένη υπάλληλος της πρώην Αγροτικής Τράπεζας. Στην Αγροτική μπήκα με γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ το 2002. Κλείνοντας σε ένα βράδυ την Αγροτική απολυθήκαμε χωρίς να μας δοθεί η δυνατότητα μετάταξης μας στο δημόσιο αν και είχαμε διοριστεί με γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ στη «δημόσια» αγροτική τράπεζα. Ως υπάλληλοι της ΑΤΕ δεχθήκαμε τεράστιες μειώσεις μισθών ως υπάλληλοι «δημόσιας» τράπεζας. Θεωρώ ότι η αδικία εις βάρος μας είναι μεγάλη κάτι το οποίο επιβεβαίωναν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν μαζί μας στους αγώνες που δώσαμε για να ανατρέψουμε το κλείσιμο της ΑΤΕ τον Ιούλιο του 2012 . Σήμερα λοιπόν έστω και 3 χρόνια μετά περιμένουμε από εσάς και την κυβέρνησή σας να αποκαταστήσει αυτή την αδικία και να μας διορίσετε σε αντίστοιχες με την προϋπηρεσία μας υπηρεσίες (οικονομικού κλάδου) του δημοσίου. Τέλος θα ήθελα να αναφέρω ότι είμαστε οι μοναδικοί υπάλληλοι του δημοσίου οι οποίοι είχαμε διοριστεί με γραπτό διαγωνισμό και απολυθήκαμε.
    Ευχαριστώ

  • 19 Μαρτίου 2015, 23:57 | ΕΥΑ Δ.

    Κε Υπουργέ,
    κι εγώ με τη σειρά μου θέλω να αναφερθώ στους υπαλλήλους της π. ΑΤΕ.
    Σε γραπτούς διαγωνισμούς του ευρύτερου δημόσιου τομέα αλλα και σε διαγωνισμούς με μόρια μέσω ΑΣΕΠ διοριστήκαμε σε μια κρατική τράπεζα. Το πως και το γιατί αυτή η τράπεζα έκλεισε ανήκει σε μια άλλη συζήτηση.
    Στο όνομα όμως της ισοτητας και της δικαιοσύνης θα πρέπει οι επιτυχόντες ιδίων διαγωνισμών να αντιμετωπίζονται με τους ίδιους όρους.
    Σας καλώ να λάβετε υπόψιν σας και εμάς και να μας συμπεριλάβετε στους επιτυχόντες που επαναπροσλαμβάνονται.

  • 19 Μαρτίου 2015, 23:46 | Κοκονά Αγγελική

    Κύριε Υπουργέ,

    Είχα την ευκαιρία να σας δω απο κοντά στο κάλεσμα που κάνατε για τους απολυμενους , εκπροσωπώντας τον Σύλλογο Αποχωρήσαντων Απολυθέντων της Αγροτικής Τράπεζας.Οπως κι άλλοι συνάδελφοι , αλλά και ο Συλλογος σας εχει αναφερει, ειμαστε οι μόνοι υπάλληλοι που ενω σε ολα τα χρόνια της θητείας μας – απο τη στιγμη της προκήρυξης εως και την τελευταια μας μερα στην ΑΤΕ – αντιμετωπιζομασταν σε ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ , ως Δημισιοι Υπαλληλοι, απολυθηκαμε χωρις τη θεληση μας λαμβανοντας μονο το 50% της αποζημειωσης μας και χανοντας ολα τα δικαιωματα που κερδισαμε με ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ.Ειμαστε οι μονοι υπαλληλοι που καναμε μια συμφωνια με το κρατος , η οποια ομως δεν τηρηθηκε εκ μερους του κρατους..Συμφωνω με τη φραση που ειπατε στη συγκεντρωση οτι»δεν μπορειτε να αναστησετε νεκρους».Μπορειτε ομως να αποκαταστησετε τη φημη τους και να δικαιωσετε τις σταχτες τους….

    Μια εκ των απολυμενων

    Κοκονά Αγγελική

  • 19 Μαρτίου 2015, 23:07 | ΝΙΚΟΣ Τ.

    Κύριε Κατρούγκαλε σας εύχομαι κάθε επιτυχία στα νέα σας καθήκοντα.Κύριε Υπουργέ με ένα υψηλό ποσοστό του υπαλληλικού προσωπικού του δημοσίου τομέα να έχει διοριστεί διαχρονικά με διαδικασίες εκτός ΑΣΕΠ, χωρίς βέβαια ευθύνη του δικού σας κόμματος, δε νομίζω να συνιστά αποκατάσταση αδικίας το να διαγωνιστούμε για μία ακόμη φορά όσοι επιτύχαμε σε παλαιότερους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ αξιοκρατικά και τελούμε εδώ και πέντε τουλάχιστον χρόνια σε καθεστώς ομηρίας και ανεργίας. Αντίθετα, συνέχιση της αδικίας αποτελεί το γεγονός ότι επιτυχόντες οι οποίοι θα διοριζόταν ως 31/12/2015 με την υπάρχουσα νομοθεσία, τώρα με το καινούριο νομοθέτημα παραμένουν άνεργοι για ένα χρόνο ακόμη.Κανένας επιτυχών αδιόριστος του ΑΣΕΠ δεν έχει αντίρρηση να τεθεί σε καθεστώς κινητικότητας, αρκεί να προηγηθεί η τοποθέτηση στην αρχική θέση διορισμού. Χρονοβόρες διαδικασίες νέων διαγωνισμών παρατείνουν το πρόβλημα και την αδικία που έχουμε υποστεί.Επειδή έχω ανάγκη για εργασία κύριε υπουργέ έχω έρθει σε επαφή με τον φορέα μου και γνωρίζω οτι οι ανάγκες για προσωπικό δεν έχουν μειωθεί, απεναντίας έχουν πολλαπλασιαστεί μιας και έχουν να γίνουν προσλήψεις πολλά χρόνια.

  • 19 Μαρτίου 2015, 23:49 | Λίτσα Σ

    Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

    είμαι μια υπάλληλος απο τους (λίγότερο απο πέντε χιλιάδες) εργαζομένους της Πρώην Αγροτικής Τράπεζας όπου είχαμε εισαχθεί αξιοκρατκά μεσω ΑΣΕΠ και μάλιστα η πλειοψηφία με γραπτό διαγωνισμό και ξαφνικά βρεθήκαμε απολυμένοι αλλά και υπόχρεοι στο νέο ιδιώτη εργοδότη μας για την πρόσληψή μας!!!
    Δικαιώσαμε τους εαυτούς μας επιτυγχάνοντας σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ γραπτούς και μη , ξεχωρίζοντας ανάμεσα σε χιλιάδες συνυποψηφίους μας και το αντάλλαγμα ήταν να απολυθούμε αφού η Τράπεζα «πωλήθηκε».
    Είναι δίκαιο αυτό κύριε Υπουργέ?
    Οι πρώην υπάλληλοι της ΑΤΕ έχουμε υποστεί κατάφωρη Αδικία και παρακαλούμε για την άμεση αποκατάστασή της καθώς συμπληρώνονται 3 χρόνια σε λίγους μήνες.
    Ελπίζουμε να γίνει το αυτονόητο και να μας δικαιώσετε είτε συμπεριλαμβάνοντάς μας στους πίνακες διοριστέων είτε στην Αναπτυξιακή Τράπεζα.
    Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

  • 19 Μαρτίου 2015, 22:14 | Σταύρος Κ.

    Προς κ.Υπουργό,

    Παρακαλώ θερμά να λάβετε υπόψιν τα παρακάτω, όσον αφορά τους αδιόριστους (με ΑΣΕΠ 2009 και μετά).

    Να γίνει ξεκάθαρο ότι, όλοι οι αδιόριστοι επιτυχόντες κατά προτεραιότητα (και χωρίς διάκριση πε/τε/δε) συμμετέχουν, στις θέσεις στις οποίες καταρχήν πέτυχαν (φορείς προέλευσης) και ταυτόχρονα τους παρέχεται η δυνατότητα (δύνανται) να συμμετέχουν σε διαφορετικές θέσεις (φορείς υποδοχής) στο πλαίσιο της κινητικότητας. (παρ.1)

    (παρ.3) «Προϋπόθεση για την αίτηση συμμετοχής σε ανώτερη κατηγορία είναι ο απαιτούμενος τίτλος σπουδών να έχει αποκτηθεί μετά τη δημοσίευση των οριστικών πινάκων διοριστέων »
    Να θυμήσουμε ότι, σε αρκετές περιπτώσεις για τη δημοσίευση οριστικών αποτελεσμάτων, μεσολάβησε χρονικό διάστημα > 18μηνών (βλ. 6Κ/2008) που είναι αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα αναμονής, ώστε κάποιος να έχει αποκτήσει ανώτερο τίτλο σπουδών και πριν τη δημοσίευση των οριστικών, κάτι που επίσης δεν προβλέπεται και αποκλείει από τη διαδικασία, αδιόριστους επιτυχόντες.

    Σχετικά με την παρ.4, προσωπικά τη θεωρώ απαράδεκτη (έως προσβλητική), αφού το μόνο που ορίζεται είναι απλά η παράταση στην αδικία, αν όχι εμμέσως να θίγει εκ νέου, την αξιοπρέπεια των επιτυχόντων με το να τους τίθεται ευθαρσώς το δίλημμα: «‘Η υποβάλλεις αίτηση συμμετοχής στην κινητικότητα ή διαιωνίζεται η αγωνία σου μέχρι 31/12/2016»

    Όλα τα ανωτέρω θέματα, σίγουρα επαφίενται στην καλή προέραισή σας, ως εισηγητή του ν/σ, ώστε να διορθωθούν και παρακαλώ, όπως αυτή εκδηλωθεί με τον ουσιαστικότερο τρόπο!

    Ευχαριστώ,

  • 19 Μαρτίου 2015, 22:41 | Mπάστα Βασιλική

    Ως επιτυχούσα του γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ του 2002 στην κατηγορία ΤΕ για την ΑΤΕ , βρέθηκα κι εγώ όπως και όλοι οι συνάδελφοι μου «μια βραδιά καλοκαιριού» (27/07/2012) προ της δυσάρεστης εκπλήξεως της διάλυσης της ΑΤΕ . Νομίζω ότι όλοι εμείς θα έπρεπε να έχουμε την δυνατότητα επιλογής της μετάταξης μας σε κάποιον δημόσιο φορέα , ανάλογα με τα τυπικά και ουσιαστικά μας προσόντα!

  • 19 Μαρτίου 2015, 22:50 | ΣΟΦΙΑ Κ.

    ΣΤΙΣ 27-07-2012 ΧΑΡΙΣΤΗΚΕ Η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ , Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ, ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ.ΕΣΩΣΕ ΔΗΛΑΔΗ ΤΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ.ΤΟ ΚΑΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΕΜΕΙΝΕ ΝΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΟΜΜΑΤΙ (ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ+ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ+ΚΑΛΑ ΔΑΝΕΙΑ+ΑΡΤΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΗΜΕΝΟ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ (ΓΡΑΠΤΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ))ΔΩΘΗΚΕ ΓΙΑ ΛΙΓΕΣ ΔΕΚΑΡΕΣ ΕΥΡΩ.ΤΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΑΣ ΕΙΠΩΘΗΚΕ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΡΧΟΣΑΣΤΑΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΘΑ ΓΥΡΙΖΑΤΕ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΙΣΩ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ.ΟΜΩΣ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΞΑΓΓΕΙΛΑΤΕ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ.
    ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ Η΄ΟΧΙ ? ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ, ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΙ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΓΡΑΠΤΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΣΑΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΡΟΥΣΦΕΤΙΩΝ ΤΗΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ. ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΑΦΟΥ ΑΠΟΛΥΘΗΚΑΜΕ ΣΤΙΣ 27-07-2012 ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΠΗΡΑΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ, ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΩΘΗΚΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΟΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΑΦΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΤΡΑΙΝΟΣΕ , ΣΤΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ. ΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΜΕΤΑΤΑΧΘΟΥΜΕ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ Η΄ ΣΤΗ ΝΕΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ.

  • 19 Μαρτίου 2015, 21:43 | ΚΩΣΤΑΣ

    «3. Οι επιτυχόντες σε διαδικασίες επιλογής τακτικού
    προσωπικού του Α.Σ.Ε.Π. και των φορέων των οποίων
    οι πίνακες έχουν ελεγχθεί από το Α.Σ.Ε.Π., οι οποίοι
    περιλαμβάνονται σε οριστικούς πίνακες διοριστέων που
    δημοσιεύτηκαν μετά την 1.1.2009, δύνανται να διατε−
    θούν για διορισμό, με την επιφύλαξη των διατάξεων
    της περίπτωσης 1 της υποπαραγράφου Ζ.5 της παρ. Ζ΄
    του άρθρου πρώτου του ν. 4093/2012 (Α΄222), σε φορείς
    του άρθρου 1 του ν. 3812/2009 (Α΄234) βάσει νέας προ−
    κήρυξης πλήρωσης τακτικών θέσεων κατά το άρθρο 18
    του ν. 2190/1994 (Α΄28), σε φορείς όπου δεν υφίστανται
    εκκρεμείς διορισμοί για την πλήρωση θέσεων ίδιου κλά−
    δου ή ειδικότητας, η οποία εκδίδεται αποκλειστικά για
    αυτούς, εφόσον κατά την ημερομηνία λήξης της προ−
    θεσμίας υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής στη νέα
    προκήρυξη του Α.Σ.Ε.Π. δεν έχουν διοριστεί με βάση τον
    πίνακα διοριστέων στον οποίο περιλαμβάνονται. Στη
    νέα προκήρυξη, οι ανωτέρω επιτυχόντες δύνανται να
    υποβάλουν αίτηση συμμετοχής σε διαφορετική κατηγο−
    ρία/κλάδο/ειδικότητα προσωπικού από αυτή στην οποία
    περιλαμβάνονται στους οριστικούς πίνακες διοριστέων.
    Προϋπόθεση για την αίτηση συμμετοχής σε ανώτερη
    κατηγορία είναι ο απαιτούμενος τίτλος σπουδών να έχει
    αποκτηθεί μετά τη δημοσίευση των οριστικών πινάκων
    διοριστέων.
    Ν.4250/2014,Αρθρο 51 παρ.4 απο την προηγούμενη κυβέρνηση.

    Τώρα τι αλλάζει??? 1 χρόνος αναμονή ακόμη του διορισμού μας.
    Τουλάχιστον ας αναγνωρίσετε τον χρόνο προυπηρεσίας απο την ημερομηνία του αναμενόμενου διορισμού, για όσους βρέθηκαν στο δρόμο επειδή πίστεψαν στην αξιοκρατία.

  • 19 Μαρτίου 2015, 20:22 | Μαρία ΙΔΟΧ μεχρι ΦΕΚ

    Κύριες και Κύριοι,
    καλό θα ήταν στο νέο νομοσχέδιο να υπάρξει πρόβλεψη για τους συμβασιούχους ΙΔΟΧ μέχρι ΦΕΚ σε ΟΤΑ α’ & β’ βαθμού ή σε ΝΠΙΔ να προχωρήσει η διαδικασία για το διορισμό τους. Πρόκειται για ανθρώπους οι οποίοι είναι διοριστέοι βάσει οριστικών αποτελεσμάτων ΑΣΕΠ και εργάζονται ως συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου μέχρι την ατομική πράξη διορισμού τους. Εφόσον ήδη βαρύνουν τον κρατικό προυπολογισμό ποιος ο λόγος της καθυστέρησης του διορισμού τους;

  • 19 Μαρτίου 2015, 20:10 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ Χ.

    ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΡΓΟ ΣΑΣ. ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΕΠΙΤΥΧΩΝ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΩ ΤΟΝ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΟ ΔΙΟΡΙΣΜΟ MOY ΑΠΟ ΤΟ 2010 ΕΧΟΝΤΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΑΥΤΗΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΦΟΡΗΣ ΑΔΙΚΙΑΣ.ΣΑΝ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΑΣΕΠ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΠΙΟ ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΘΩΣ ΣΤΕΡΟΥΜΑΣΤΕ ΜΙΣΘΟΥ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 5 ΧΡΟΝΙΑ.ΤΟ ΝΟΟΣΧΕΔΙΟ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΑΠΛΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ.1)ΑΜΕΣΟΣ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ ΟΛΩΝ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ 2015…ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ ΑΛΛΟ Η ΑΔΙΚΙΑ…ΚΑΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΘΕΣΗ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΕΣΕΙΣ…ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟ 2016 ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΤΩΝ ΟΤΑ ΠΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΗΓΑΙΝΑΝΕ ΓΙΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΜΕΤΑ ΤΟ 2015… 2)ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΚΛΑΔΟ (ΑΝΩΤΕΡΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ) ΕΧΟΝΤΕΣ ΠΤΥΧΙΟ ΜΟΝΟ ΜΕΤΑ ΤΑ ΟΡΙΣΤΙΚΑ…ΠΟΛΛΟΙ ΣΥΝΑΔΕΡΦΟΙ ΕΧΟΥΝ ΦΕΚ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΩΣ ΥΕ-ΔΕ ΚΑΙ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΠΤΥΧΙΑ ΤΕΙ-ΑΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΚΑ ΠΡΙΝ ΤΑ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ…ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΕΤΣΙ…ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΡΕΒΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 70 ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΙΑΣ Κ ΕΚΕΙ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ…ΔΙΟΡΘΩΣΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΟΛΩΝ ΜΑΣ…

  • 19 Μαρτίου 2015, 20:50 | ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΖΑΝΗ

    Κύριε υπουργέ, είμαι επιτυχούσα του γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ 1998.
    Πιστεύω οτι έφθασε επιτέλους το τέλος του μαρτυρίου μας.
    Δώστε οριστικό και αμετάκλητο τέλος σ΄αυτό το μαρτύριο. Το κόμμα που είναι τώρα κυβέρνηση είναι το μόνο που ενδιαφέρθηκε για την υπόθεσή μας, πραγματικά και με πράξεις.Έφερε το θέμα στην βουλή και το κράτησε ζωντανό με ερώτηση την 19/11/2013 και φυσικά με την τροπολογία της 17/10/2014 τις οποίες υπογράφουν αξιότιμοι και επιφανείς πολιτικοί του ΣΥΡΙΖΑ και τους ευχαριστούμε για το πραγματικό και άδολο ενδιαφέρον τους. Δεκαεπτά χρόνια μπαινοβγαίνουμε στις αίθουσες των δικαστηρίων, στη Βουλή, τα πολιτικά γραφεία, το ΑΣΕΠ και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις.Τελειώστε την υπόθεση και μην αδικήσετε ανθρώπους που πέτυχαν με εξετάσεις αξιοκρατικά και σίγουρα μπορούν να προσφέρουν.

  • ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΑΡΚΟΥΤΗΣ ΑΣΕΠ 98
    ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΠΛΑ ΜΙΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΧΕΣΗ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΤΟΝ ΟΚΤΩΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2014 ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ.
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΓΡΑΠΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ.
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ. Η ΕΛΠΙΔΑ ΗΡΘΕ.

  • 19 Μαρτίου 2015, 17:15 | ΒΑΣΙΛΙΚΗ Θ. ΑΣΕΠ2002 ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΠΡΩΗΝ ΑΤΕ

    Αξιοτιμε Κε Υπουργέ,

    Θα ήθελα με την σειρά μου να αναφερθώ στην περίπτωση των υπαλλήλων της πρώην ΑΤΕ.
    Ήμουν και εγώ ανάμεσα σε εκείνους που διορίστικαν με γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, όπως και πολλοί που διορίστικαν στον δημόσιο τομέα το έτος 2002 και απολύθηκα στις 27/7/2012 μετά την διάσπαση της ΑΤΕ.
    Ζητώ την δυνατότητα μετάταξής στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα των απολυμένων τραπεζοϋπαλλήλων της πρώην ΑΤΕ που διορίστικαν μέσω ΑΣΕΠ διότι ενώ κάναμε έναν αγώνα για διορισμό στο δημόσιο τομέα και τον πετύχαμε με αξιοκρατικό και δίκαιο τρόπο, χάσαμε τα δικαιώματά μας χωρίς προηγούμενη ενημέρωση μέσα σε μία νύχτα.
    Εμπιστεύομαι το αίσθημα δικαίου που παρακολουθώντας σας βλέπω ότι σας διακρίνει, και ελπίζω να μας συμπεριλάβετε στους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ που επαναπροσλαμβάνονται μετά από απόλυση στον Δημόσιο Τομέα.

  • 19 Μαρτίου 2015, 17:50 | Κώστας Ιωαννίδης

    Επιτέλους, πρέπει να δοθεί μια λύση σε αυτή την πρωτοφανή αδικία: Άτομα έχουν επιτύχει σε διαγωνισμούς ΑΣΕΠ από το 2009 και ακόμα να διοριστούν! Επιτύχαμε με το σπαθί μας, θα καλύψουμε πραγματικές ανάγκες, αλλά είμαστε ακόμη στο περίμενε!
    Ο τελευταίος νόμος έλεγε ότι θα πρέπει να έχουμε διοριστεί μέχρι 31/12/15. Η ημερομηνία πλησιάζει επικίνδυνα κι αν υπάρξει κι άλλη παράταση δεν ξέρω κι εγώ τι θα γίνει. Υποσχεθήκατε να μειώσετε την ανεργία.

  • 19 Μαρτίου 2015, 17:06 | Γιωργος Κ

    Δεν ξερω εαν το γνωριζετε αλλα στο διαγωνισμο 9κ 2008 υπηρχανε ατομα που διοριστηκανε στην Ατε κατηγοριας ΤΕ. Στην συνεχεια αποφασιστηκε να διοριστουνε στο ΙΚΑ οι υπολοιποι της κατηγοριας ΤΕ.
    Δηλαδη υποψηφιοι για τον ΙΔΙΟ διαγωνισμο διοριστηκαν σε 2 διαφορετικες υπηρεσιες χωρις να δοθει το δικαιωμα σε αυτους που μπηκαν στην ΑΤΕ να επιλεξουν να διοριστουν στο ΙΚΑ.
    Δεν ειναι δυνατο να αποφασιζεται αυθαιρετα αυτο.
    Ζητουμε την ιση μεταχειρηση για αυτους που διοριστηκανε στην ΑΤΕ με το διαγωνισμο
    9κ/2008
    Ολοι οι υποψηφιοι στον ΙΔΙΟ διαγωνισμο της ΙΔΙΑΣ κατηγοριας ΤΕ πρεπει να αντιμετωπιζονται με ΙΣΟΤΙΜΟ τροπο.

  • 19 Μαρτίου 2015, 16:22 | Ευαγγελία ΑΣΕΠ 1998

    ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΞΗ Η ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΔΙΚΙΩΝ.ΠΕΤΥΧΑΜΕ ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΓΡΑΠΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΟ 1998 ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΜΑΣ.ΕΜΕΙΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ Ή ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ 17 ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΔΙΟΡΙΣΤΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΤΩΝ ΑΧΡΗΣΤΩΝ.ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΣΤΙΣ 17/10/2014 ΚΑΤΑΘΕΣΑΤΕ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΩΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ!ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΚΥΒΕΡΝΑΤΕ ΠΙΣΤΕΨΑΜΕ ΟΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ, ΑΠΟΔΕΙΞΤΕ ΤΟ!

  • 19 Μαρτίου 2015, 15:28 | Σαρδελη Βασιλικη

    Κε Υπουργε ειμαι μια ακομα απο εκεινους τους αδιοριστους επιτυχοντες του 1998.Η ιστορια ειναι γνωστη και το αδικο μεγαλο.Δεν χρειαζονται νομιζω επιχειρηματα για να υποστηριξουμε το δικιο μας απεναντι σε ανθρωπους που το γνωριζουν πολυ καλα.Θελω μονο να πω πως μετα την ακριβοδικαιη
    αποφαση σας να μην γινει αλλος διαγωνισμος ΑΣΕΠ αν δεν διοριστουν οι ηδη επιτυχοντες προηγουμενων διαγωνισμων νομιζω πως ηλθε η ωρα να κλεισει και το καιφαλαιο των επιτυχοντων του 1998 που αλλωστε ειναι και οι μονοι που εχουν απομεινει υστερα απο γραπτο διαγωνισμο.Η τροπολογια που υπεβαλλαν βουλευτες του ΣΥΡΙΖΑ πριν απο 4-5 μηνες μας δικαιωνει με τροπο
    απολυτο και εμπεριστατομενο.

  • 19 Μαρτίου 2015, 15:49 | Βασιλική Κ.

    Θα πρέπει να υπάρξει κάποια πρόβλεψη για την αναγνώριση του χρόνου προϋπηρεσίας (δημόσιας ή ιδιωτικής)των διοριστέων παλαιοτέρων διαγωνισμών, που εργάζονταν ήδη σε άλλη υπηρεσία ή ιδιωτική εταιρεία , σε αναμονή του διορισμού τους, σε οποιαδήποτε θέση τοποθετηθούν, είτε στην αρχική ή από άλλη κατανομή ή διαγωνισμό όπως την 1Δ.