Άρθρο 25: Επανασύσταση Δημοτικής Αστυνομίας

1. Καταργούνται στην Ελληνική Αστυνομία οι θέσεις των πρώην δημοτικών αστυνομικών που είχαν συσταθεί με την υπ’ αριθμ. 6000/2/5250/8-π΄ από 12.12.2014 απόφαση του Προϊσταμένου Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού/Α.Ε.Α. (ΦΕΚ Β΄ 3595) και επανασυστήνονται αυτοδίκαια οι θέσεις και κλάδοι ΠΕ Δημοτικής Αστυνομίας, ΤΕ Δημοτικής Αστυνομίας, ΔΕ Δημοτικής Αστυνομίας και ΥΕ Δημοτικής Αστυνομίας, που είχαν καταργηθεί με την παρ. 1 του άρθρου 81 του ν. 4172/2013 (Α΄ 167).

2. α) Οι υπάλληλοι που κατείχαν τις οργανικές θέσεις της παραγράφου 1 καταλαμβάνουν αυτοδίκαια τις επανασυσταθείσες θέσεις, με τον ίδιο βαθμό και μισθολογικό κλιμάκιο που κατείχαν κατά τη θέση τους σε διαθεσιμότητα, εφόσον καταθέσουν αίτηση που υποβάλλεται εντός δέκα (10) ημερών από τη δημοσίευση του παρόντος στην Διεύθυνση Προσωπικού/Διοικητικού του Δήμου, στον οποίο ανήκαν οργανικά. Σχετική διαπιστωτική πράξη εκδίδεται  από το αρμόδιο προς διορισμό όργανο του οικείου Δήμου και δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

β) Υπάλληλοι που κατείχαν τις οργανικές θέσεις της παραγράφου 1, αλλά  δεν επιθυμούν να καταλάβουν την επανασυσταθείσα κατά την παρ. 1 αρχική θέση τους, εφόσον καταθέσουν σχετική δήλωση εντός της ίδιας προθεσμίας των δέκα (10) ημερών στην Διεύθυνση Προσωπικού/Διοικητικού του Δήμου στον οποίο ανήκαν οργανικά, τοποθετούνται σε συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις με τον ίδιο βαθμό και μισθολογικό κλιμάκιο που κατείχαν κατά τη θέση τους σε διαθεσιμότητα, στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης στη διάθεση του Υπουργού. Σχετική διαπιστωτική πράξη εκδίδεται  από τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

γ) Με την ίδια διαδικασία των εδαφίων (α) και (β) υπάλληλοι, πρώην δημοτικοί αστυνομικοί οποιουδήποτε κλάδου, οι οποίοι δεν περιλαμβάνονται στο προσωπικό της παρ. 1, αλλά εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του άρθρου 20 και οι οποίοι είτε δεν υπέβαλαν αίτηση για μετάταξη/μεταφορά, είτε δεν έχουν συμπεριληφθεί σε οριστικούς πίνακες κατάταξης και διάθεσης της παραγράφου 2 του άρθρου 23 του παρόντος μπορούν να επιλέξουν είτε να καταλάβουν την αρχική, επανασυσταθείσα οργανική τους θέση, είτε να καταλάβουν συνιστώμενη προσωποπαγή θέση στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Σχετική διαπιστωτική πράξη εκδίδεται, ανά περίπτωση, από το αρμόδιο προς διορισμό όργανο του οικείου Δήμου ή  από τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

3.            Οι αρμοδιότητες που μεταβιβάστηκαν στην Ελληνική Αστυνομία με την παρ. 4 του άρθρου 81 του ν. 4172/2013 (ΦΕΚ Α 167), ασκούνται εκ νέου  από τις Υπηρεσίες Δημοτικής Αστυνομίας των Δήμων, όπως αυτές είχαν συσταθεί με τους Οργανισμούς Εσωτερικής Υπηρεσίας αυτών, δυνάμει του νομοθετικού και κανονιστικού πλαισίου που ίσχυε μέχρι τη δημοσίευση του ν. 4172/2013 (ΦΕΚ Α 167).

4. Μετά τη συμπλήρωση δέκα (10) ετών συνολικής υπηρεσίας στην Υπηρεσία Δημοτικής Αστυνομίας ενός ή περισσοτέρων Δήμων επιτρέπεται η μετάταξη των υπαλλήλων σε  άλλους κλάδους ή η ανάθεση άλλων καθηκόντων, σύμφωνα με τα γενικώς οριζόμενα στο ν.3584/2007 (ΦΕΚ Α 143) όπως ισχύει κάθε φορά. Για τους υπαλλήλους της παρ. 1 του παρόντος, ο υπολογισμός της δεκαετίας ξεκινά από την αρχική πρόσληψή τους ή μετάταξή τους σε Υπηρεσία Δημοτικής Αστυνομίας, χωρίς να υπολογίζεται το χρονικό διάστημα που διανύθηκε από 23 Σεπτεμβρίου 2013 μέχρι την ημερομηνία έναρξης ισχύος του παρόντος νόμου.

5. Επιτρέπεται η μετάταξη στους κλάδους ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ Δημοτικής Αστυνομίας σε υπαλλήλους του ν. 3584/2007 (ΦΕΚ 143 Α) μετά από ειδική εκπαίδευση, στην οποία επιτρέπεται να συμμετέχουν, μετά από αίτηση τους, υπάλληλοι που δεν έχουν συμπληρώσει το 35ο έτος της ηλικίας τους κατά την ημερομηνία έναρξης της εκπαίδευσης. Με Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και των κατά περίπτωση αρμόδιων Αναπληρωτών Υπουργών  Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης ορίζονται οι προϋποθέσεις αποδοχής υπαλλήλων στην εκπαίδευση που προβλέπεται στην παράγραφο αυτή, οι προϋποθέσεις και η διαδικασία επιλογής για την εισαγωγή, ο τόπος, η διάρκεια, το αντικείμενο της εκπαίδευσης, οι προϋποθέσεις για την επιτυχή περάτωση και κάθε άλλη απαραίτητη λεπτομέρεια για την εκπαίδευση αυτή.

6. Με κοινή απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και των κατά περίπτωση αρμόδιων Αναπληρωτών Υπουργών Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης καθορίζεται κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή των ρυθμίσεων του άρθρου αυτού.

7. Για το έτος 2015 οι δαπάνες που σχετίζονται με τη μισθοδοσία και την ασφαλιστική κάλυψη των υπαλλήλων του άρθρου αυτού και αυτών της περίπτωσης γ της παραγράφου 1 του άρθρου 26 θα γίνουν διά μεταφοράς των σχετικών πιστώσεων στους αντίστοιχους ΚΑΕ του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

  • 19 Μαρτίου 2015, 13:49 | μαρια

    ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ,ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΑΠΕΞΩ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑΝ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ….ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΑΤΕ ΤΙΣ ΑΔΙΚΙΕΣ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!!!!!!
    ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ!!!!!!!!!!!

  • 19 Μαρτίου 2015, 13:40 | Στέφανος Δελαπόρτας

    Η αποκατάσταση αδικιών θα επέλθει μόνο αν με την επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας δοθεί η δυνατότητα της ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ μας. Δώστε μας το δικαίωμα της επιλογής στον τόπο συμφερόντων μας.. Θέλουμε κι έχουμε μάθει να δουλεύουμε και να προσφέρουμε στους πολίτες… Θέλουμε την παραμονή μας στην ΕΛ.ΑΣ για να συνεχίσουμε να προσφέρουμε..

  • 19 Μαρτίου 2015, 13:29 | Κ.Τ

    ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΟ ΣΩΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

    1) ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΩΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ (ΣΔΕ)

    Α) Κατάργηση της διαθεσιμότητας και του προγράμματος κινητικότητας των Δημοτικών Αστυνομικών. Όσοι παραιτήθηκαν δύνανται να επανατοποθετηθούν. Εξαιρούνται όσοι προσλήφθηκαν με πλαστά πιστοποιητικά , οι οποίοι απολύονται.

    Β) Δημιουργία Ξεχωριστής Διεύθυνσης ΣΩΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ στο Υπουργείο Εσωτερικών. Την Διεύθυνση αναλαμβάνουν στελέχη της ΕΚΔΔΑ που είχαν εμπλακεί στην εκπαίδευση των Δημοτικών Αστυνομικών, ένας ανώτατος αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας. Στη Διεύθυνση δύνανται να τοποθετούνται και υπάλληλοι Δημοτικοί Αστυνομικοί μετά από γραπτές εξετάσεις ΑΣΕΠ.

    Γ) Οι υπάλληλοι που τοποθετήθηκαν σε διάφορες υπηρεσίες μέσω του προγράμματος κινητικότητας,πχ Υπ. Δικαιοσύνης, Οικονομικών, Εσωτερικών, Αποκεντρωμένες Διοικήσεις , Ανάπτυξης, όσοι έμειναν αδιάθετοι καθώς και όσοι παρέμειναν στους ΟΤΑ, αλλά και όσοι παρέμειναν στους Δήμους ως εξαιρεθέντες της διαθεσιμότητας τοποθετούνται όλοι στην νέα διεύθυνση ΣΩΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ που υπάγεται στο Υπ. Εσωτερικών.

    Δ) Η νέα υπηρεσία αποκτά όλες τις αρμοδιότητες που με το Ν. 4172 μεταφέρθηκαν στην Ελληνική Αστυνομία. Οι υπάλληλοι είναι ένστολοι και ειδικοί ανακριτικοί υπάλληλοι.

    Ε) Οι Δημοτικοί Ελεγκτές τοποθετούνται στον τόπο επιλογής τους λαμβάνοντας υπόψη τον τόπο συμφερόντων τους, το αν είναι έγγαμοι με δημόσιο υπάλληλο /δημοτικό αστυνομικό κλπ καθώς επίσης και τις ανάγκες κάθε Δήμου.

    Η διανομή των υπαλλήλων γίνεται με τρία κριτήρια: α) Την εθελοντική επιλογή τους στον τόπο που επιθυμούν (που κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ίδιος με το Δήμο που υπηρετούσαν) β) Το Δήμο που υπηρετούσαν πριν την κατάργηση γ) Τα οικογενειακά κριτήρια που συντρέχουν (δηλαδή να δύνανται να τοποθετηθούν σε άλλο Νομό, εφόσον εκεί είναι ο τόπος συμφερόντων τους ή συντρέχουν οικογενειακοί λόγοι ή λόγοι συνυπηρέτησης)
    Κάθε άλλο κοινωνικό κριτήριο ικανό να ληφθεί υπόψη εξετάζεται από το αρμόδιο υπηρεσιακό συμβούλιο του Υπ Εσωτερικών το οποίο έχει και την ευθύνη για τις μεταθέσεις/τοποθετήσεις βάσει του υπαλληλικού κώδικα.

    ΣΤ) Διευθύνσεις ΣΩΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ λειτουργούν μόνο στους μεγάλους Δήμους. Καταργούμε για λόγους Οικονομίας και λόγους υπηρεσιακής απόδοσης της νέας υπηρεσίας τα τμήματα Δημοτικής ΣΩΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ σε μικρούς δήμους. Σε αυτούς τους υπαλλήλους που προέρχονται από τους μικρούς Δήμους που δεν θα ανασυσταθεί, δίνουμε τη δυνατότητα της παραμονής στις νέες τους θέσεις ή και την τοποθέτησή τους σε Δ/νση ΣΩΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ σε πλησιέστερο μεγάλο Δήμο.

    Ο έλεγχος σε αυτούς τους Δήμους θα γίνεται από το δυναμικό των όμορων μεγάλων Δήμων. Το Υπ. Εσωτερικών , μέσω της Διεύθυνσης δύναται να απασχολεί υπαλλήλους από τους μεγάλους δήμους στους μικρούς δήμους που δεν λειτουργεί ΣΩΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ με τη διαδικασία της απόσπασης ,για ορισμένο χρονικό διάστημα , για ελέγχους σε όμορους και κοντινούς δήμους όπου υπάρχει ανάγκη.

    Ζ) Η τοποθέτησή τους σε βαθμίδα ΠΕ-ΤΕ-ΔΕ θα γίνει με βάση την επαναπρόσληψή τους. Συνεπώς οι κάτοχοι πτυχίων ΑΕΙ-ΤΕΙ δύνανται να τα αναγνωρίσουν στις νεοσυσταθείσες θέσεις, εκτιμώντας τα πραγματικά τους προσόντα.

    Επίσης επισημαίνονται τα εξής:

    • Αναπροσαρμογή και ορθή κατανομή του προσωπικού ανάλογα με τις πληθυσμιακές ανάγκες των ΟΤΑ. Διάθεση προσωπικού σε δήμους της επαρχίας που έχουν ανάγκη καταρχήν μέσω της εθελοντικής μετακίνησης των υπαλλήλων. Δημιουργία τμημάτων ακόμα και σε δήμους (πχ Κιλκίς) που προηγουμένως δεν υπήρχαν Δημοτικοί Ελεγκτές. Είναι σίγουρο ότι θα υπάρξουν αρκετοί υπάλληλοι που θα επιθυμούν να τοποθετηθούν εθελοντικά σε αυτές τις περιοχές.

    • Ενίσχυση των φορολογικών ελέγχων στο Υπαίθριο Εμπόριο και στον έλεγχο έκδοσης αποδείξεων στα ΚΥΕ αλλά και στα εμπορικά καταστήματα εντός των ορίων του ΟΤΑ που θα εποπτεύουν οι Δημοτικοί Ελεγκτές. Ρίχνουμε ακόμα ένα μηχανισμό στην πάταξη της φοροδιαφυγής. Οι Δημοτικοί Ελεγκτές κατά την περιπολία τους θα κάνουν ελέγχους και θα ειδοποιούν το αρμόδιο τμήμα του ΣΔΟΕ για τις παραβάσεις , το οποίο θα επιβάλλει και τις κυρώσεις.

    • Θέσπιση ανάληψης ελέγχων σε όμορους και κοντινούς Δήμους που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στους ελέγχους – κυρίως κατά την τουριστική περίοδο- είτε με αποσπάσεις είτε με διάθεση προσωπικού για χρονικό διάστημα που θα αποφασίζεται από το Υπουργείο Εσωτερικών.

    • Η Ελληνική Αστυνομία θα παρέχει προσωπικό και συνδρομή υποχρεωτικά στους Δημοτικούς Ελεγκτές. Θεσπίζεται η απόσπαση αστυνομικών της ΕΛ.ΑΣ για χρονικό διάστημα που θα αποφασίζεται από κοινού από Υπ. Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης , για κάλυψη έκτακτων ή ιδιαίτερης κατηγορίας ανάγκες. Θεσπίζονται οι κοινές περιπολίες και τα μεικτά κλιμάκια κατόπιν υπογραφής μνημονίου κοινής δράσης των Υπουργείων Εσωτερικών και Δημοσίας Τάξεως. Ο επιχειρησιακός σχεδιασμός θα συναποφασίζεται σε ετήσια και μηνιαία βάση.

    • Να προστεθεί η αρμοδιότητα αποτροπής της οργανωμένης επαιτείας

    • Οι Δημοτικοί Ελεγκτές να έχουν την ευθύνη για την περισυλλογή και βοήθεια των αστέγων στα ειδικά κέντρα υποδοχής κατά τις περιόδους ακραίων καιρικών συνθηκών.

    • Το ΣΩΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ αποκτά την ευθύνη για καταγραφή και δημιουργία ηλεκτρονικού μητρώου δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς που διαθέτουν τσιπάκι

    • Οι αιρετοί θα μπορούν να καταθέτουν τα αιτήματά τους για την ορθή άσκηση των αρμοδιοτήτων στο Δήμο τους, στο επιτελείο ΣΩΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ που θα εδρεύει στο Υπουργείο Εσωτερικών.

    ΣΗΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΞΗΣ

    1) Οι Δημοτικοί Αστυνομικοί που είχαν τοποθετηθεί προσωρινά στα Καταστήματα Κράτησης είτε ως Εξωτερικοί Φρουροί είτε ως Σωφρονιστικοί υπάλληλοι καθώς επίσης και στις υπόλοιπες υπηρεσίες που τοποθετήθηκαν δύνανται να παραμείνουν σε αυτές μετά από αίτηση παραμονής τους. Η αίτηση παραμονής τους θα διαβιβαστεί στο Υπ. Εσωτερικών και θα τους αφαιρέσει από την δύναμη των Δημοτικών Ελεγκτών που θα ανήκουν στη Δ/νση του Υπ. Εσωτερικών.

    Α)ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ;

    Πρώτα από όλα για να γίνει πραγματική μεταρρύθμιση και να μην φανεί σαν πισωγύρισμα. Δεύτερον γιατί το Υπ. Εσωτερικών – στην Δνση που θα δημιουργήσει- θα έχει τον απόλυτο έλεγχο τόσο για την εντατικοποίηση των ελέγχων όσο και για την επεξήγηση της νομοθεσίας αλλά και την στρατηγική και ενιαία πολιτική δράσης της υπηρεσίας σε πανελλαδικό επίπεδο.

    Β)Γιατί είναι θέμα ισονομίας η επιστροφή των Δημοτικών Αστυνομικών;

    Γιατί το πρόγραμμα κινητικότητας που εφαρμόστηκε στην περίπτωση των υπαλλήλων ήταν άνισο, βίαιο, άδικο και σε πολλές περιπτώσεις είχε τη λογική φωτογραφικών διατάξεων.
    Γιατί θα είναι άδικο να επιστρέψουν σχολικοί φύλακες και καθαρίστριες στις εργασίες τους και στον τόπο τους την ίδια στιγμή που Δημοτικοί Αστυνομικοί εξαναγκάστηκαν σε εσωτερική μετανάστευση και βίαιη επιλογή θέσης.
    Γιατί στην κινητικότητα Μανιτάκη, οι υπάλληλοι των ΟΤΑ (ά κυμα) τοποθετήθηκαν σε διοικητικές θέσεις (πχ Δικαστήρια – Γραμματείς) την ίδια στιγμή που πτυχιούχοι δημοτικοί αστυνομικοί θα παραμείνουν για πάντα ΔΕ στα Καταστήματα Κράτησης
    Γιατί δεν ήταν θέμα επιλογής αλλά θέμα εκβιαστικής τοποθέτησης.

    Γ)Και πως θα πληρωθούν οι θέσεις που κάλυψαν οι Δημοτικοί Αστυνομικοί;

    Καταρχήν όσον αφορά τις διοικητικές θέσεις (Υπ. Εσωτερικών, Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, Υπ. Ανάπτυξης και Οικονομικών ) αυτές μπορούν να πληρωθούν από τους αδιόριστους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ.

    Κατά δεύτερον οι υπάλληλοι της ΕΛΑΣ δεν κάλυψαν κενές οργανικές θέσεις αλλά δημιουργήθηκαν θέσεις ιδιαίτερης κατηγορίας προσωπικού, οπότε αυτές θα μεταφερθούν στο ΥΠΕΣ.

    Όσον αφορά τα καταστήματα κράτησης αφενός πάρα πολλές θέσεις έμειναν κενές αφετέρου δε μπορεί να δοθεί η δυνατότητα εθελοντικής παραμονής για όποιον το επιθυμεί. Εκεί δύνανται να γίνουν νέες προσλήψεις, ΔΕ υπαλλήλων , με χαμηλότερο κόστος καθότι οι υπάλληλοι θα είναι νεοδιόριστοί και με μισθό νεοεισερχόμενου. Τέλος να μην ξεχνάμε πως η εκπαίδευση των Δημοτικών Αστυνομικών υπήρξε και σοβαρή και αποτελούσε την πρώτη Εκδημοκρατικοποιημένη μορφή εκπαίδευσης ως προς το περιεχόμενό της.

    Και να μην ξεχνάμε ότι το κράτος δεν πρέπει να πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων τα χρήματα που σπατάλησε για αυτή την εκπαίδευση αλλά να επενδύσει και να κάνει απόσβεση με βάση αυτή.

    Δ)Γιατί είναι σημαντικό να επανέλθουν εθελοντικά και όσοι παρέμειναν στους Δήμους;

    Γιατί κάποιοι από τους υπαλλήλους που παρέμειναν στους Δήμους ως εξαιρέσεις της διαθεσιμότητας, είτε ως κάτοχοι μεταπτυχιακών, είτε με κοινωνικά κριτήρια, όχι μόνο δεν αξιοποιήθηκαν από τους δήμους παραμονής τους, αλλά σε πολλές περιπτώσεις τα πραγματικά τους προσόντα δεν αναγνωρίστηκαν. Επιπροσθέτως πρέπει να δοθεί και σε αυτούς το δικαίωμα επιλογής, καθότι η επιλογή παραμονής, τους εφόσον κατείχαν τα απαραίτητα κριτήρια έγινε υπό το φόβο της απόλυσης και της αγωνίας ενός προγράμματος κινητικότητας που οδηγούσε σε έξοδο από το δημόσιο.

  • 19 Μαρτίου 2015, 13:53 | Κώστας Ε.

    ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΟ ΣΩΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

    1) ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΩΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ (ΣΔΕ)

    Α) Κατάργηση της διαθεσιμότητας και του προγράμματος κινητικότητας των Δημοτικών Αστυνομικών. Όσοι παραιτήθηκαν δύνανται να επανατοποθετηθούν. Εξαιρούνται όσοι προσλήφθηκαν με πλαστά πιστοποιητικά , οι οποίοι απολύονται.

    Β) Δημιουργία Ξεχωριστής Διεύθυνσης ΣΩΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ στο Υπουργείο Εσωτερικών. Την Διεύθυνση αναλαμβάνουν στελέχη της ΕΚΔΔΑ που είχαν εμπλακεί στην εκπαίδευση των Δημοτικών Αστυνομικών, ένας ανώτατος αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας. Στη Διεύθυνση δύνανται να τοποθετούνται και υπάλληλοι Δημοτικοί Αστυνομικοί μετά από γραπτές εξετάσεις ΑΣΕΠ.

    Γ) Οι υπάλληλοι που τοποθετήθηκαν σε διάφορες υπηρεσίες μέσω του προγράμματος κινητικότητας,πχ Υπ. Δικαιοσύνης, Οικονομικών, Εσωτερικών, Αποκεντρωμένες Διοικήσεις , Ανάπτυξης, όσοι έμειναν αδιάθετοι καθώς και όσοι παρέμειναν στους ΟΤΑ, αλλά και όσοι παρέμειναν στους Δήμους ως εξαιρεθέντες της διαθεσιμότητας τοποθετούνται όλοι στην νέα διεύθυνση ΣΩΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ που υπάγεται στο Υπ. Εσωτερικών.

    Δ) Η νέα υπηρεσία αποκτά όλες τις αρμοδιότητες που με το Ν. 4172 μεταφέρθηκαν στην Ελληνική Αστυνομία. Οι υπάλληλοι είναι ένστολοι και ειδικοί ανακριτικοί υπάλληλοι.

    Ε) Οι Δημοτικοί Ελεγκτές τοποθετούνται στον τόπο επιλογής τους λαμβάνοντας υπόψη τον τόπο συμφερόντων τους, το αν είναι έγγαμοι με δημόσιο υπάλληλο /δημοτικό αστυνομικό κλπ καθώς επίσης και τις ανάγκες κάθε Δήμου.

    Η διανομή των υπαλλήλων γίνεται με τρία κριτήρια: α) Την εθελοντική επιλογή τους στον τόπο που επιθυμούν (που κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ίδιος με το Δήμο που υπηρετούσαν) β) Το Δήμο που υπηρετούσαν πριν την κατάργηση γ) Τα οικογενειακά κριτήρια που συντρέχουν (δηλαδή να δύνανται να τοποθετηθούν σε άλλο Νομό, εφόσον εκεί είναι ο τόπος συμφερόντων τους ή συντρέχουν οικογενειακοί λόγοι ή λόγοι συνυπηρέτησης)
    Κάθε άλλο κοινωνικό κριτήριο ικανό να ληφθεί υπόψη εξετάζεται από το αρμόδιο υπηρεσιακό συμβούλιο του Υπ Εσωτερικών το οποίο έχει και την ευθύνη για τις μεταθέσεις/τοποθετήσεις βάσει του υπαλληλικού κώδικα.

    ΣΤ) Διευθύνσεις ΣΩΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ λειτουργούν μόνο στους μεγάλους Δήμους. Καταργούμε για λόγους Οικονομίας και λόγους υπηρεσιακής απόδοσης της νέας υπηρεσίας τα τμήματα Δημοτικής ΣΩΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ σε μικρούς δήμους. Σε αυτούς τους υπαλλήλους που προέρχονται από τους μικρούς Δήμους που δεν θα ανασυσταθεί, δίνουμε τη δυνατότητα της παραμονής στις νέες τους θέσεις ή και την τοποθέτησή τους σε Δ/νση ΣΩΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ σε πλησιέστερο μεγάλο Δήμο.

    Ο έλεγχος σε αυτούς τους Δήμους θα γίνεται από το δυναμικό των όμορων μεγάλων Δήμων. Το Υπ. Εσωτερικών , μέσω της Διεύθυνσης δύναται να απασχολεί υπαλλήλους από τους μεγάλους δήμους στους μικρούς δήμους που δεν λειτουργεί ΣΩΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ με τη διαδικασία της απόσπασης ,για ορισμένο χρονικό διάστημα , για ελέγχους σε όμορους και κοντινούς δήμους όπου υπάρχει ανάγκη.

    Ζ) Η τοποθέτησή τους σε βαθμίδα ΠΕ-ΤΕ-ΔΕ θα γίνει με βάση την επαναπρόσληψή τους. Συνεπώς οι κάτοχοι πτυχίων ΑΕΙ-ΤΕΙ δύνανται να τα αναγνωρίσουν στις νεοσυσταθείσες θέσεις, εκτιμώντας τα πραγματικά τους προσόντα.

    Επίσης επισημαίνονται τα εξής:

    • Αναπροσαρμογή και ορθή κατανομή του προσωπικού ανάλογα με τις πληθυσμιακές ανάγκες των ΟΤΑ. Διάθεση προσωπικού σε δήμους της επαρχίας που έχουν ανάγκη καταρχήν μέσω της εθελοντικής μετακίνησης των υπαλλήλων. Δημιουργία τμημάτων ακόμα και σε δήμους (πχ Κιλκίς) που προηγουμένως δεν υπήρχαν Δημοτικοί Ελεγκτές. Είναι σίγουρο ότι θα υπάρξουν αρκετοί υπάλληλοι που θα επιθυμούν να τοποθετηθούν εθελοντικά σε αυτές τις περιοχές.

    • Ενίσχυση των φορολογικών ελέγχων στο Υπαίθριο Εμπόριο και στον έλεγχο έκδοσης αποδείξεων στα ΚΥΕ αλλά και στα εμπορικά καταστήματα εντός των ορίων του ΟΤΑ που θα εποπτεύουν οι Δημοτικοί Ελεγκτές. Ρίχνουμε ακόμα ένα μηχανισμό στην πάταξη της φοροδιαφυγής. Οι Δημοτικοί Ελεγκτές κατά την περιπολία τους θα κάνουν ελέγχους και θα ειδοποιούν το αρμόδιο τμήμα του ΣΔΟΕ για τις παραβάσεις , το οποίο θα επιβάλλει και τις κυρώσεις.

    • Θέσπιση ανάληψης ελέγχων σε όμορους και κοντινούς Δήμους που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στους ελέγχους – κυρίως κατά την τουριστική περίοδο- είτε με αποσπάσεις είτε με διάθεση προσωπικού για χρονικό διάστημα που θα αποφασίζεται από το Υπουργείο Εσωτερικών.

    • Η Ελληνική Αστυνομία θα παρέχει προσωπικό και συνδρομή υποχρεωτικά στους Δημοτικούς Ελεγκτές. Θεσπίζεται η απόσπαση αστυνομικών της ΕΛ.ΑΣ για χρονικό διάστημα που θα αποφασίζεται από κοινού από Υπ. Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης , για κάλυψη έκτακτων ή ιδιαίτερης κατηγορίας ανάγκες. Θεσπίζονται οι κοινές περιπολίες και τα μεικτά κλιμάκια κατόπιν υπογραφής μνημονίου κοινής δράσης των Υπουργείων Εσωτερικών και Δημοσίας Τάξεως. Ο επιχειρησιακός σχεδιασμός θα συναποφασίζεται σε ετήσια και μηνιαία βάση.

    • Να προστεθεί η αρμοδιότητα αποτροπής της οργανωμένης επαιτείας

    • Οι Δημοτικοί Ελεγκτές να έχουν την ευθύνη για την περισυλλογή και βοήθεια των αστέγων στα ειδικά κέντρα υποδοχής κατά τις περιόδους ακραίων καιρικών συνθηκών.

    • Το ΣΩΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ αποκτά την ευθύνη για καταγραφή και δημιουργία ηλεκτρονικού μητρώου δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς που διαθέτουν τσιπάκι

    • Οι αιρετοί θα μπορούν να καταθέτουν τα αιτήματά τους για την ορθή άσκηση των αρμοδιοτήτων στο Δήμο τους, στο επιτελείο ΣΩΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ που θα εδρεύει στο Υπουργείο Εσωτερικών.

    ΣΗΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΞΗΣ

    1) Οι Δημοτικοί Αστυνομικοί που είχαν τοποθετηθεί προσωρινά στα Καταστήματα Κράτησης είτε ως Εξωτερικοί Φρουροί είτε ως Σωφρονιστικοί υπάλληλοι καθώς επίσης και στις υπόλοιπες υπηρεσίες που τοποθετήθηκαν δύνανται να παραμείνουν σε αυτές μετά από αίτηση παραμονής τους. Η αίτηση παραμονής τους θα διαβιβαστεί στο Υπ. Εσωτερικών και θα τους αφαιρέσει από την δύναμη των Δημοτικών Ελεγκτών που θα ανήκουν στη Δ/νση του Υπ. Εσωτερικών.

    Α)ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ;

    Πρώτα από όλα για να γίνει πραγματική μεταρρύθμιση και να μην φανεί σαν πισωγύρισμα. Δεύτερον γιατί το Υπ. Εσωτερικών – στην Δνση που θα δημιουργήσει- θα έχει τον απόλυτο έλεγχο τόσο για την εντατικοποίηση των ελέγχων όσο και για την επεξήγηση της νομοθεσίας αλλά και την στρατηγική και ενιαία πολιτική δράσης της υπηρεσίας σε πανελλαδικό επίπεδο.

    Β)Γιατί είναι θέμα ισονομίας η επιστροφή των Δημοτικών Αστυνομικών;

    Γιατί το πρόγραμμα κινητικότητας που εφαρμόστηκε στην περίπτωση των υπαλλήλων ήταν άνισο, βίαιο, άδικο και σε πολλές περιπτώσεις είχε τη λογική φωτογραφικών διατάξεων.
    Γιατί θα είναι άδικο να επιστρέψουν σχολικοί φύλακες και καθαρίστριες στις εργασίες τους και στον τόπο τους την ίδια στιγμή που Δημοτικοί Αστυνομικοί εξαναγκάστηκαν σε εσωτερική μετανάστευση και βίαιη επιλογή θέσης.
    Γιατί στην κινητικότητα Μανιτάκη, οι υπάλληλοι των ΟΤΑ (ά κυμα) τοποθετήθηκαν σε διοικητικές θέσεις (πχ Δικαστήρια – Γραμματείς) την ίδια στιγμή που πτυχιούχοι δημοτικοί αστυνομικοί θα παραμείνουν για πάντα ΔΕ στα Καταστήματα Κράτησης
    Γιατί δεν ήταν θέμα επιλογής αλλά θέμα εκβιαστικής τοποθέτησης.

    Γ)Και πως θα πληρωθούν οι θέσεις που κάλυψαν οι Δημοτικοί Αστυνομικοί;

    Καταρχήν όσον αφορά τις διοικητικές θέσεις (Υπ. Εσωτερικών, Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, Υπ. Ανάπτυξης και Οικονομικών ) αυτές μπορούν να πληρωθούν από τους αδιόριστους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ.

    Κατά δεύτερον οι υπάλληλοι της ΕΛΑΣ δεν κάλυψαν κενές οργανικές θέσεις αλλά δημιουργήθηκαν θέσεις ιδιαίτερης κατηγορίας προσωπικού, οπότε αυτές θα μεταφερθούν στο ΥΠΕΣ.

    Όσον αφορά τα καταστήματα κράτησης αφενός πάρα πολλές θέσεις έμειναν κενές αφετέρου δε μπορεί να δοθεί η δυνατότητα εθελοντικής παραμονής για όποιον το επιθυμεί. Εκεί δύνανται να γίνουν νέες προσλήψεις, ΔΕ υπαλλήλων , με χαμηλότερο κόστος καθότι οι υπάλληλοι θα είναι νεοδιόριστοί και με μισθό νεοεισερχόμενου. Τέλος να μην ξεχνάμε πως η εκπαίδευση των Δημοτικών Αστυνομικών υπήρξε και σοβαρή και αποτελούσε την πρώτη Εκδημοκρατικοποιημένη μορφή εκπαίδευσης ως προς το περιεχόμενό της.

    Και να μην ξεχνάμε ότι το κράτος δεν πρέπει να πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων τα χρήματα που σπατάλησε για αυτή την εκπαίδευση αλλά να επενδύσει και να κάνει απόσβεση με βάση αυτή.

    Δ)Γιατί είναι σημαντικό να επανέλθουν εθελοντικά και όσοι παρέμειναν στους Δήμους;

    Γιατί κάποιοι από τους υπαλλήλους που παρέμειναν στους Δήμους ως εξαιρέσεις της διαθεσιμότητας, είτε ως κάτοχοι μεταπτυχιακών, είτε με κοινωνικά κριτήρια, όχι μόνο δεν αξιοποιήθηκαν από τους δήμους παραμονής τους, αλλά σε πολλές περιπτώσεις τα πραγματικά τους προσόντα δεν αναγνωρίστηκαν. Επιπροσθέτως πρέπει να δοθεί και σε αυτούς το δικαίωμα επιλογής, καθότι η επιλογή παραμονής, τους εφόσον κατείχαν τα απαραίτητα κριτήρια έγινε υπό το φόβο της απόλυσης και της αγωνίας ενός προγράμματος κινητικότητας που οδηγούσε σε έξοδο από το δημόσιο.

  • 19 Μαρτίου 2015, 13:16 | Χριστινα

    ΑΛΛΑΓΗ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΩΡΑ.

    ΟΠΩς ΕΙΠΕ Κ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ. ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ 1000 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕς ΑΣΤΥΝΟΜΙΕΣ.

    ΑΛΛΑΓΗ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΥς ΤΟΠΟΥΣ ΜΑΣ ΟΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ,ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΝ ΚΑΝΕΙΣ.

    ΟΛΟΙ ΠΙΣΩ ΧΩΡΙΣ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΕΙΣ. ΓΙΑΤΙ ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΠΑΤΕ ΓΙΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΣΝΣΗ ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ. ΟΛΟΙ ΠΙΣΩ ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ.

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  • 19 Μαρτίου 2015, 12:28 | Παπαθεοδωρου Γ.

    Στο αρθρο 24 παρ. 3 αποκαθίσταται η αδικια υποβιβασμου κατηγοριας των σχολικων φυλάκων. Ειναι αμεσα αναγκαιο να αποκατασταθει και η αδικια σε αυτους τους Δημ. Αστυνομικους οι οποίοι υποβιβάστηκαν απο ΠΕ-ΤΕ σε ΔΕ μετατάχθηκαν και εχουν τοποθετηθει οριστικα στις Αποκεντρωμενες Διοικησεις, διοτι συμφωνα με το προσχεδιο του νομου δεν εχουν το δικαιωμα επιστροφης στους Δημους. Περιμενα 8 χρονια σαν Δημ.Αστυνομικος ωστε να αναγνωρίσω το πτυχίο μου. Μετακινηθηκα μακρια απο τον Δημο στον οποιο υπαγόμουν και υποβιβαστηκα κατηγορια. Τώρα μπαινω παλι στη διαδικασια υπηρεσιακων συμβουλιων κτλ ωστε να μεταταχθω για 2η φορα απο ΔΕ σε ΤΕ. Αυτο το ζητημα πρεπει να λυθει νομοθετικα ωστε να μην μπουμε και παλι στο φαυλο κυκλο αιτηματων προς την υπηρεσια και αντιστοιχα οι υπηρεσιες να θετουν ερωτηματα προς το υπουργείο , να αναμενουμε απαντησεις κτλ κτλ. Παρακαλώ να αντιμετωπισετε δικαια και ισοτιμα το ζητημα της αποκαταστασης εκπαιδευτικης κατηγορίας και για τους Δημοτικους Αστυνομικους των Αποκεντρωμενων Διοικησεων που υποβιβαστηκαν απο ΠΕ-ΤΕ σε ΔΕ και δεν εχουν καν δικαιωμα επιλογης επιστροφης στους Δημους.

  • 19 Μαρτίου 2015, 12:08 | Παναγιώτης

    -ΑΡΚΕΤΟΙ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΤΥΧΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΣΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΘΕΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΟ ΤΟΠΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΑΦΟΥ Ο ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

  • 19 Μαρτίου 2015, 12:11 | G.moust

    Τα πραματα ειναι απλα:α) Εθελοντικη επιστροφη απο ολους τους φορεις στην νεα Δημοτικη Αστυνομια.
    β)οχι στην μεταταξη υπαλληλων απο αλλες δημοτικες υπηρεσιες.
    γ) . Gmoust πολυ δυναμη

  • 19 Μαρτίου 2015, 12:00 | Κων/νος Ρ.

    Μην συνεχίζετε την αδικία της προηγούμενης κυβέρνησης.
    Δώστε σε όλους τους Δημοτικούς Αστυνομικούς, από όλους τους φορείς, το δικαίωμα να επιστρέψουν στην υπηρεσία τους.

  • 19 Μαρτίου 2015, 12:50 | ιωαννης γεωργακης

    ΑΡΚΕΤΟΙ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΤΥΧΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΣΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΘΕΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΟ ΤΟΠΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΑΦΟΥ Ο ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

  • 19 Μαρτίου 2015, 12:44 | Παναγιώτης

    Καλημέρα. Η ιστορία μικρού μήκους έχει ως εξής: Μια υπηρεσία (Δημοτική Αστυνομία)καταργήθηκε χωρίς την θέληση των εργαζομένων, το προσωπικό της μετατάχθηκε σε άλλες υπηρεσίες του Ελληνικού Δημοσίου , δίνοντας προσωπικά το δικαίωμα στον καθένα να επιλέξει με απόλυτα διαφανείς διαδικασίες (Α.Σ.Ε.Π) , και κατόπιν μεγάλης ψυχολογικής φθοράς και μακροχρόνιας διαδικασίας έγινε η οριστική τοποθέτηση…..Δύο καίρια ερωτήματα γεννώνται: Δεν ρωτήθηκα ποτέ , ούτε ο ίδιος προσωπικά , ούτε οι προϊστάμενοί μου , παρά την πάροδο αρκετών μηνών για την έκδοση του περίφημου Π.Δ για το τι προσφέρω στην νέα μου θέση(Ελληνική Αστυνομία) και πιστέψτε με προσφέρω πολλά , ενώ παράλληλα θα πληρώνω δάνειο για πρώτη κατοικία , στην οποία δεν θα κατοικήσω ποτέ μαζί με την οικογένεια μου , γιατί πολύ απλά θα επιστρέψω στην πρότερη υπηρεσιακή μου θέση (ένας μόνο δημοτικός αστυνομικός σε έναν Δήμο με πληθυσμό δεκαπέντε χιλιάδων (15000)δημοτών και φυσικά όπως αντιλαμβάνεται κάθε λογικός άνθρωπός…..Θα μπορέσω άνετα να ανταποκριθώ ως διαμεσολαβητής στις καθημερινές κοινοτικές ανάγκες του εν λόγω Δήμου. Εν κατακλείδι , δεν τολμώ καν να προτείνω μια μέση λύση στον γόρδιο δεσμό , γιατί πολύ απλά θα κατηγορηθώ ως προπαγανδιστής και μαντατοφόρος ιδεολογιών που εκπροσωπούν κόμματα της αντιπολίτευσης και φυσικά αντίκειται στις θέσεις της υπάρχουσας κυβέρνησης. Ευχαριστώ που μου δόθηκε το δικαίωμα να εκφράσω δημοσίως την άποψη μου.

  • 19 Μαρτίου 2015, 12:18 | μαρια ουστογλου

    -ΑΡΚΕΤΟΙ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΤΥΧΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΣΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΘΕΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΟ ΤΟΠΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΑΦΟΥ Ο ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

  • 19 Μαρτίου 2015, 12:40 | ΔΕΔΕΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    Δικαίωμα επιλογής και ίσης μεταχείρησης σε ΟΛΟΥΣ

    Δυστυχώς η αδικία συνεχίζεται από μία κυβέρνηση πού είχε σύνθημα της την ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΑΔΙΚΕΙΑΣ.

    Προεκλογικά ήσασταν δίπλα μας και θεωρούσατε πως η κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας ήταν ένα μεγάλο λάθος και μια μεγάλη αδικία προς ΟΛΟΥΣ τους δημοτικούς αστυνομικούς σας πιστέψαμε και σας ψηφίσαμε προκειμένου να επανορθώσετε αυτό το μεγάλο λάθος. Όμως εσείς αυτή την στιγμή και σύμφωνα με το άρθρο 25 μας δηλώνετε ότι στην ουσία για τα άτομα που μετακινήθηκαν στα Καταστήματα Κράτησης συμφωνείτε με την προηγούμενη κυβέρνηση αφού μας έχετε ομήρους στο υπουργείο δικαιοσύνης και δεν μας δίνεται το δικαίωμα επιλογής . Από την στιγμή που δηλώνατε σαν αντιπολίτευση πως ήταν λάθος η διαθεσιμότητα – κινητικότητα όλων των δημοτικών αστυνομικών,δώστε σε όλους το δικαίωμα να επιλέξουν την επιστροφή τους στην Δημοτική Αστυνομία και μην γίνεστε συνένοχοι σε αυτό το μεγάλο λάθος. Διαφορετικά πρέπει να καταλάβετε ότι ακυρώνετε την ψήφο μας,την ΕΛΠΙΔΑ μας για αλλαγή, πράγμα που μας είχατε υποσχεθεί.

    Τέλος για όσους δεν γνωρίζουν θα ήθελα να παραθέσω μερικά από αυτά που έχουμε υποστεί με την μετακίνηση μας στα Κ.Κ:Α)ο μισθός μας έχει υποστεί μείωση αφού έχουν υποβιβασθεί τα πτυχία μας Β) δεν υπάρχει δυνατότητα εξέλιξης αφού όλες οι θέσεις είναι Δ.Ε . Γ)οι χώροι εργασίας (ψυχιατρεία, νοσοκομεία, φυλακές) είναι ανθυγιεινοί και επικίνδυνοι.
    Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να σας αναφέρω ότι όλοι εμείς που επιλέξαμε να διοριστούμε στο υπουργείο Δικαιοσύνης ουσιαστικά εξαναγκαστήκαμε να το κάνουμε καθώς μας είχε τεθεί το δίλημμα της απόλυσης ή του διορισμού σε αυτή την υπηρεσία με όσες συνέπειες είχε αυτό.

    Εν κατά κλειδί δώστε σε όλους τους πρώην δημοτικούς αστυνομικούς το δικαίωμα επιλογής στην επιστροφή στην Δημοτική αστυνομία και σε περίπτωση που αυτό δεν είναι εφικτό ,παρακαλούμε να αναγνωρίσετε τα προσόντα μας βάση των οποίων είχαμε διοριστεί στην δημοτική αστυνομία έτσι ώστε να ανακτήσουμε τα δικαιώματα και τα ωφελεί που είχαμε ως δημοτικοί αστυνομικοί και που θα έχουν στο εξής οι υπόλοιποι υπάλληλοι που θα επιστρέψουν στην δημοτική αστυνομία.

    Ευχαριστώ,
    πρώην δημοτική αστυνομικός κατ’ ανάγκη εσωτερικός φύλακας.

  • 19 Μαρτίου 2015, 12:28 | ιωαννης γεωργακης

    -ΑΡΚΕΤΟΙ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΤΥΧΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΣΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΘΕΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΟ ΤΟΠΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΑΦΟΥ Ο ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

  • 19 Μαρτίου 2015, 12:43 | Παναγιώτης

    Αξιότιμοι Κύριοι,

    οπωσδήποτε θα πρέπει να προβλεφθούν τα εξής:

    – Εθελοντική μετακίνηση όσων επιθυμούν να μεταταχθούν στους Δήμους ή να παραμείνουν στην ΕΛΑΣ και σαφές πλαίσιο αρμοδιοτήτων που θα έχουν οι παραμένοντες στην ΕΛΑΣ (πολιτικοί υπάλληλοι ή αστυνομικοί),
    – Εθελοντική μετακίνηση όλων όσων ανήκουν στους άλλους φορείς υποδοχής κι επιθυμούν να επιστρέψουν στους Δήμους ή να παραμείνουν σε αυτούς, ήτοι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, ΓΓΔΕ κ Κ.Κ.,
    – Δυνατότητα επιλογής μεταξύ του Δήμου όπου ήδη υπηρετούν συνάδελφοι και του Δήμου από τον οποίο «ξεσπιτώθηκαν» κατά την διαδικασία της «κινητικότητας».
    – Αυτοί που επιθυμούν να παραμείνουν στην διάθεση του Υπουργού σύμφωνα με το Σχέδιο, να γνωρίζουν εκ των προτέρων πού πρόκειται να απορροφηθούν (σε ποιά υπηρεσία) και φυσικά να μπορούν να δύνανται να παραμείνουν στον τόπο συμφερόντων τους.
    – Αναγνώριση συνταξιοδοτικά και μισθολογικά του χρόνου παραμονής μας σε διαθεσιμότητα. ΔΕΝ ήταν επιλογή μας να μην εργαστούμε κατά την χρονική αυτή διάρκεια (…Αποκατάσταση Αδικιών και άλλες διατάξεις)

    Παρακαλείσθε όπως λάβετε ΣΟΒΑΡΑ υπόψιν σας τα ανωτέρω, καθώς ήδη όλοι από εμάς έχουμε περάσει δύσκολες καταστάσεις, όπως οικονομικές δυσκολίες (75% απολαβές για 1 χρόνο), ξεσπιτώματα, διαθεσιμότητες κλπ.

    Μετά Τιμής,

    Παναγιώτης

  • 19 Μαρτίου 2015, 12:57 | Μαρία Γ.

    Οι δημοτικοί αστυνομικοί που επιθυμούν να παραμείνουν στην ΕΛ.ΑΣ. θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν στον θεσμό του αστυνομικού της γειτονιάς, ώστε να αυξηθεί το αίσθημα ασφαλείας στους πολίτες έχοντας δίπλα τους ένα όργανο του κράτους όπου θα μπορούν να αναφέρουν τα προβλήματα που υπάρχουν στις γειτονιές.
    Προτείνω την εθελοντική παραμονή των δημοτικών αστυνομικών στα κατά τόπους Α.Τ. που έχουν τοποθετηθεί.

  • 19 Μαρτίου 2015, 12:51 | ΜΑΡΙΑ

    Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
    Η επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας θα πρέπει να έχει όλους τους συναδέλφους επιτρέψτε σε όλους να επιστρέψουν εθελοντικά από όλους τους φορείς και όχι μόνο από την ΕΛΛΑΣ.
    Είμαστε υπάλληλοι εκπαιδευμένοι με προϋπηρεσία δέκα ετών.
    ΔΙΟΡΘΩΣΤΕ ΜΙΑ ΑΔΙΚΙΑ ΠΟΥ ΣΥΜΑΒΑΙΝΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ.
    ΕΣΕΙΣ ΜΙΛΑΓΑΤΕ ΓΙΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΔΙΚΙΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ;
    ΜΗΝ ΔΙΟΡΘΩΝΕΤΕ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΜΑΣ Ε Π Ι Λ Ε Κ Τ Ι Κ Α !
    ΔΩΣΤΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ.
    ΦΤΙΑΞΤΕ ΜΙΑ ΣΩΣΤΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΌΠΩΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΛΕΓΑΤΕ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΛΛΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΟΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.
    ΔΙΟΡΘΩΣΤΕ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΜΗΝ ΚΡΑΤΑΤΕ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ,
    ΔΩΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ

  • 19 Μαρτίου 2015, 12:07 | Alex

    Εθελοντική επιστροφή στην υπό επανασύσταση Δημοτική Αστυνομία όλων των πρώην Δημοτικών Αστυνομικών!!!
    Αυτό σημαίνει Κράτος Δικαίου κι όχι οι μεσοβέζικες λύσεις. Σταματήστε αφου μπορείτε το ντόμινο αδικιών εις βάρος των εργαζομένων στη Δημόσια Διοίκηση.Αποκαταστείστε έστω και τώρα τα λάθη που πλήρωσαν οι Δημοτικοί Αστυνομικοί και δώστε ένα τέλος στην ταλαιπωρία και ψυχική οδύνη που υπέστησαν. Πίσω απ’ τα νούμερα ποθ ενδεχομένως αντικρύζετε βρίσκονται άνθρωποι που έχουν νοιώσει την αγωνία και την απογοήτευση στο πετσί τους το τελευταίο χρονικό διάστημα..επιδείξτε το κοινωνικό σας πρόσωπο!!

  • 19 Μαρτίου 2015, 12:31 | Βασιλης

    Καλημερα ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ κινητικοτητα των δημ.αστυνομικων ΟΛΩΝ των φορέων παραμονη όσων θέλουν στις θέσεις που κατεχουν

  • 19 Μαρτίου 2015, 12:47 | Παιδιού Γεωργία

    Δώστε σε όλους το δικαίωμα της εθελοντικής επιστροφής στη δημοτική αστυνομία .Μη καταδικάζετε τους δημοτικούς αστυνομικούς στις φυλακες.

  • 19 Μαρτίου 2015, 11:14 | παναγιωτης θεοδωριδης

    Η ΕΛΠΙΔΑ ΕΡΧΕΤΑΙ!!!
    ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΑΔΙΚΙΩΝ ΚΑΙ ΙΣΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ!!!
    ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!!!
    Αυτά ήταν τα προεκλογικά λόγια της κυβέρνησης.
    Σε αυτά πιστέψαμε… γι’αυτά πολεμήσαμε ενάντια στην μνημονιακή συγκυβέρνηση.
    Κι όμως τελικά φαίνεται ότι ήταν ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ!!!
    Η Ελπίδα ήρθε, αλλά όχι για ΟΛΟΥΣ.
    Μάλλον θα έχασε το δρόμο.
    Άρση των αδικιών και ίση μεταχείριση.
    Κι αυτό τελικά δεν είναι για όλους.
    Γίνεται άρση των αδικιών για σχολικούς φύλακες (και καλά κάνετε) γίνεται άρση αδικιών για εκπαιδευτικούς (και καλά κάνετε)
    γίνεται άρση αδικιών για διοικητικους πανεπιστημίων (και καλα κάνετε)
    ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΑΡΣΗ ΑΔΙΚΙΩΝ για την Δημοτική Αστυνομία.
    Γίνεται επιλεκτική άρση και μάλιστα χωρίς κανένα σχεδιασμό και πολύ περισσότερο χωρίς να έχετε την γνώμη των εργαζομένων, που τόσο πολύ λέτε ότι τους ακούτε.
    Βλέπουμε λοιπόν να επιστρέφουν στη Δημοτική Αστυνομία μόνο μέρος των υπαλλήλων (ούτε το 50%) ενώ στους υπόλοιπους δεν δίνετε την δυνατότητα να επιλέξουν, αλλά σαν νέοι τιμωροί έτσι αποφασίζετε, έτσι πράτετε!!!
    Δικαιοσύνη για όλους…. αυτό είναι ένα αστείο!!!
    Για ποια Δικαιοσύνη μιλάτε, όταν δεν δίνετε την δυνατότητα επιλογής σε ΟΛΟΥΣ;
    Για ποια Δικαιοσύνη μιλάτε, όταν στους υπαλλήλους που μετατάχθηκαν στα καταστήματα κράτησης, επιλογή που έγινε κάτω από τον φόβο της απόλυσης, τους κρατάτε όμηρους, χωρίς επιλογή, χωρίς να ακούσετε την άποψη τους;
    Και τι ειρωνία αλήθεια… οι συγκεκριμμένοι υπάλληλοι ανήκουν στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων!!!!! Μόνο που ούτε Δικαιοσύνη βλέπουμε…
    Δικαιοσύνη θα ήταν να δοθεί το συνταγματικό δικαίωμα επιλογής… ούτε το δικαίωμα μας σαν Άνθρωποι να επιλέξουμε εμείς την ζωή μας!!! Κάποιοι το 2013 έπαιξαν με τις ζωές μας, με τις οικογένειες μας, με την υπαλληλική μας κατάσταση…
    Δυστυχώς το 2015, γινόμαστε στο ίδιο έργο θεατές… κάποιοι άλλοι που κατηγόρησαν αυτή την πρακτική, που ζήτησαν την ψήφο των Ελλήνων πολιτών με κυβερνητικό πρόγραμμα υπέρ των εργαζομένων, είχαν μάλιστα δεσμευτεί για ίση μεταχείριση, κάνουν ακριβώς το ίδιο!!!
    Να σας θυμίσω επίσης ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, είχε στο πρόγραμμα του σαν υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων την επανασύσταση της υπηρεσίας, αλλα χωρίς περιορισμούς και αποκλεισμούς!!!
    Κύριοι της κυβέρνησης, έστω και την τελευταία στιγμή… θυμητείτε τις αρχές του κόμματος σας, τις δεσμέυσεις σας, το προεκλογικό σας πρόγραμμα… ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΠΡΑΞΗ!!!
    ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!!!
    ΙΣΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ!!!
    Να δουμε ΟΛΟΙ ότι η ΕΛΠΙΔΑ ήρθε!!!
    ΔΩΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ!!!
    Τροποποίηση του άρθρου 25, να δοθεί η δυνατότητα επιλογής επιστροφής στη Δημοτική Αστυνομία και απο τους εργαζόμενους των καταστημάτων κράτησης
    πρωην Δημοτικός Αστυνομικός (κατ’ανάγκη υπάλληλος καταστημάτων κράτησης)

  • 19 Μαρτίου 2015, 11:39 | ΓΙΑΝΝΗΣ Α.

    Η νέα κινητικότητα δεν πρέπει να αναστατώσει και πάλι όσους με την προηγούμενη κινητικότητα ξενιτεύτηκαν αναγκατικά για να μην χάσουν την δουλειά τους. Πολλοί βρέθηκαν σε ΑΤ δήμους σε παραμεθόριες περιοχές και σε ακριτικά νησιά, και προσαρμόσθηκαν με την νέα Υπηρεσία και το νέο τόπο διαμονής. Μια νέα κινητικότητα θα ανατρέπει για άλλη μια φορά τη ζωή τους.
    Παρακαλώ πολύ να υπάρχει η δυνατότητα εθελοντικής επιστροφής στους δήμους ή παραμονής στα Α.Τ. που έχουμε τοποθετηθεί με ενσωμάτωση στην ΕΛ.ΑΣ. και σε περίπτωση επιστροφής στην επανασυσταθείσα δημοτική αστυνομία να υπάρχει η δυνατότητα επιλογής του τόπου προέλευσης ή του τόπου στον οποίο βρίσκεται το Α.Τ. που έχει τοποθετηθεί του εφόσον ανήκουν σε διαφορετικούς νομούς και ιδίως παραμεθόριους.

  • 19 Μαρτίου 2015, 11:05 | Γιωργος

    Εθελοντικη μετακίνηση για ΟΛΟΥΣ τους π.δημοτικούς αστυνομικούς. Να παει ο καθενας εκει που επιθυμεί και να τελειώσει αυτό το μαρτύριο δυο χρόνια τώρα. ΑΠΟΚΑΤΆΣΤΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΔΙΚΙΩΝ!!!!

  • 19 Μαρτίου 2015, 11:01 | παναγιωτης παπαθεοδωρου

    το δευτερο μου σχολιο σημερα διοτι απο λαθος δεν αναφερα τη μεγαλη αδικια που συντελειτε στους συναδελφους των καταστηματων κρατησης…πρεπει να δωθει και σε αυτους δικαιωμα επιστροφης η παραμονης…οπως πρεπει για ολους τους φορεις…ΕΛΑΣ..υπουργεια…αποκατασταση αδικιων για ολους ευχαριστω

  • 19 Μαρτίου 2015, 11:44 | παναγιωτης παπαθεοδωρου

    Οι πρωην δημοτικοι αστυνομικοι επιθυμουμε να παραμεινουμε στην ΕΛΑΣ εχουμε μονιμη οργανικη θεση στην ελληνικη αστυνομια ως ιδιαιτερης κατηγοριας προσωπικο. με νομολογια στε του 2006 εκτελουσαμε ως δημοτικη αστυνομια στυνομικα καθηκοντα…. για αυτο το λογο υπηρξε εξαιρεση στο παγωμα προσληψεων το 2009 μαζι με τα σωματα ασφαλειας..η νεα αποφαση του στε 2014 μας ξεχωριζει απο το πολιτικο προσωπικο του δημοσιου…(δεχτηκε οτι ενταχθηκαμε στην ΕΛΑΣ ως ικπ και οχι ως πολιτικο ) εχουμε περασει μολις πριν ενα χρονο ψυχοτεχνικα και υγειονομικα συμφωνα με τις ισχυουσες διαταξεις που ισχυουν για τους υπηρετουντες μονιμους στα σωματα ασφαλειας και δεν αξιολογηθηκαμε στην ΕΛΑΣ καθολου απο τη κεντρικη διοικηση επειδη δεν ειχαμε αρμοδιοτητες λογω μη εκδοσης πδ οπως οφειλε η πολιτεια ωστε τωρα να μη κανει παλι καταργηση οργανικων θεσεων χωρις αξιολογηση οπως εγινε στο παρελθον απο τη προηγουμενη κυβερνηση.ζητω την εθελοντικη παραμονη στην ΕΛΑΣ και πληρη ενταξη σε αυτη μετα απο εκπαιδευση που θα ορισει ο αρχηγος της αστυνομιας.αυτο οριζει η λογικη του νομοσχεδιου ως αρση των αδικιων

  • 19 Μαρτίου 2015, 11:21 | Αθανασούλης Χ

    Για το άρθρο 25 παρ. 2α και παρ. 2β γράφουν οι Δημοτικοί Αστυνομικοί:
    ΑΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ
    ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

    Καλησπέρα σας,
    Είχαμε γράψει και τις προηγούμενες μέρες και θέλουμε να ξανασχολιάσουμε
    τα κάτωθι:

    -για την παρ. 2α είναι ξεκάθαρο ότι όποιος επιθυμεί επιστρέφει στην θέση του
    στη Δημοτικη Αστυνομία – στο Δημο προέλευσης και λογικά και στο τόπο του

    -για την παρ. 2β θα πρέπει να ληφθεί υπόψιν ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ
    για όσους από εμας επιθυμούμε να παραμείνουμε εκεί στις πόλεις που τοποθετηθήκαμε οριστικά
    με το ΦΕΚ για την ΕΛΑΣ
    διότι η κινητικότητα μας οδήγησε σε αυτό το μέρος και το πιο σημαντικο ότι έχουμε
    μεταφέρει τις οικογενειές μας και κυρίως τα παιδιά μας.
    Τα ταλαιπωρήσαμε αλλά
    τελικά προσαρμοστήκαμε. Δεν σας αναφέρουμε τα οικονομικά διότι τα καταλαβαίνετε.
    Προτείνουμε να μπορούμε με προσωπική μας δήλωση να ενημερώνουμε για τον τόπο
    συμφερόντων και διαμονής ή αλλιώς με βαση το ΦΕΚ οριστικής τοποθέτησης στην ΕΛΑΣ
    όπου αναφέρονται οι πόλεις των οργανικών θέσεων. Και ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟΝΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΗΦΘΕΙ ΥΠΟΨΙΝ ΤΟ ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ.
    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΡΟΠΟΙ ΓΙ ΑΥΤΟ.

    Για παράδειγμα εμεις είχαμε πετύχει σε δήμο σαν δημοτικοί αστυνομικοί σε νησί αλλά δεν καταγόμαστε
    από αυτό το νησί και δεν έχουμε καμία σχέση.Η κινητικότητα μας έστειλε σε πόλεις που αυτή τη στιγμή έχουμε μεταφέρει τα πάντα εκεί και οι οικογένειες μας ζούνε την καθημερινοτητά τους ύστερα από τεράστια προσπάθεια (σχολεία, φροντιστήρια, φιλίες και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε). Η προσαρμογή των παιδιών ειναι ένας τεράστιος αγώνας. Το μόνο που ζητάμε είναι
    να μην διαταράσσονται τα παιδιά. Είναι πολύ μεγάλο το κόστος (ψυχολογικο, οικογενειακο , κοινωνικο,οικονομικό). Δεν φταίμε για όλα τα προηγούμενα πουθενά και κυρίως δεν φταίνε τα παιδιά.Όλοι όσοι είναι μακρυά από τους τόπους τους μέσω της Δημοτικής Αστυνομίας τους δίνεται η ευκαιρία να γυρίσουν εφόσον το επιθυμούν στις παλιές τους θέσεις και μάλλον στους τόπους τους. Εμεις δεν επιθυμούμε να γυρίσουμε στους Δήμους προέλευσης
    και δεν χρειάζεται να τονίσω το τι θα σημαίνει κάτι τέτοιο για μας αν αναγκαστουμε να το κάνουμε.

    ΓΙ ΑΥΤΟ ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΤΟΠΟ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΜΑΣ
    Ο ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΘΟΡΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ (ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΤΕ ΑΥΤΟ) ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΑΦΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 8 ΜΗΝΕΣ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ.
    ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΜΕΤΡΑΕΙ ΤΟ ΣΤΑΘΕΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ.
    ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΜΕΤΑΦΕΡΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.
    ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ.
    ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΟΠΩΣ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ.

    ΤΟ ΞΑΝΑΤΟΝΙΖΩ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΤΟΠΟΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ.

    ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΙΧΑΜΕ ΠΕΤΥΧΕΙ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ.
    ΔΕΝ ΗΡΘΑΜΕ ΕΤΣΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ.

    ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΛΛΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ.
    ΕΔΩ ΣΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΠΟΛΕΙΣ.
    ΓΙΑ ΟΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ.

    ΜΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΝΕΕΣ ΣΟΒΑΡΕΣ ΚΑΙ ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΑΔΙΚΙΕΣ.

    — Και κάνω και δύο ερωτήσεις συμπληρωματικές:

    α. στη παρ.2β στις προσωποπαγείς θέσεις , θα συνεχίζεται αυτόματα η υπαλληλική σχέση
    με την διαπιστωτική πράξη ? και
    β. που θα εμφανιστούν προσωρινά οι υπάλληλοι με τις προσωποπαγείς θέσεις μέχρι να πάνε
    στις νέες τους θέσεις ?

    Ευχαριστούμε,

    Αθανασούλης Χ.
    Τσαρούχας Χ.

  • 19 Μαρτίου 2015, 11:43 | ΜΙΧΑΛΗΣ Α.

    Θεωρώ ότι η δημοτική αστυνόμευση υπο την εποπτεία της ΕΛ.ΑΣ. με τις αρμοδιότητες που είχε και πριν η δημοτική αστυνομία θα απέδιδε καλύτερα.
    Αν όμως τελικά αποφασισθεί η επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας θα πρέπει τουλάχιστον, η νέα κινητικότητα να μην αναστατώνει και πάλι η οικογενειακή ζωή όσων αναγκάστηκαν να ξενητευτούν για να μην χάσουν τη δουλεία τους.
    θα πρέπει:
    -Να υπάρχει δυνατότητα επιλογής εθελοντικής επιλογής στους δήμους.
    -Οσοι επιλέξουν να παραμείνουν στα ΑΤ. που έχουν τοποθετηθεί, να ενσωματωθούν πλήρως στην ΕΛ.ΑΣ. μετά από την απαραίτητη εκπαίδευση.
    -Οσοι τοποθετήθηκαν σε ΑΤ δήμου που ανήκει σε άλλο νομό από αυτόν που ανήκει ο δήμος προέλευσης της προηγούμενης θέσης, να έχουν την δυνατότητα να τοποθετηθούν στην επανασυσταθείσα δημοτική αστυνομία εντος του δήμου που ανήκει και το Α.Τ. στον οποίο έχουν τοποθετηθεί με την προηγούμενη κινητικότητα.
    Με τις παραπάνω δυνατότητες αποφεύγονται πολλές αδικίες που θα μπορούσαν και πάλι να γίνουν με μια νέα υποχρεωτική μετακίνηση.

  • 19 Μαρτίου 2015, 10:07 | ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Β.

    Κύριοι, αποσύρατε και τροποποιήσετε άμεσα αυτό το άρθρο το οποίο μόνο Δικαιοσύνη δεν αποδίδει στον κλάδο των πρωην δημοτικών Αστυνομικών. Είναι ανήθικο για μια αριστερή κυβέρνηση και έναν Υπουργό που η εικόνα του στα ΜΜΕ δείχνει νοήμον και αξιοπρεπή, να καταδικάζει το μεγαλύτερο ποσοστό των Δημοτικών Αστυνομικών που μεταφέρθηκαν ΒΙΑΙΩΣ σε άλλους φορείς (πχ καταστηματα κρατησης). Εάν θέλετε να απολαμβάνετε της εμπιστοσύνης των ανθρώπων που σας στήριξαν μην τους καταδικάζετε με τον άδικο τούτο τρόπο. Η Αριστερά οφείλει να είναι δίκαιη και να διορθώσει το τραγικό λάθος των Δεξιών που με τιμωριτική διάθεση έστειλαν αυτούς τους ανθρώπους σε εργασιακό καθεστώς δια της ΒΙΑΣ. Επίσης η Αλληλεγγύη σας θα φανεί τούτη την κρίσιμη στιγμή, ΜΟΝΟ εφόσον δώσετε εθελοντική επιλογή σε ΟΛΟΥΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ τους πρωην δημοτικούς, αντί να πάρετε νέους και να τους εκπαιδευσετε. Μην προκαλείτε την κοινή γνώμη από το πρώτο κιόλας νομοσχέδιο! Δικαίωμα επιστροφής σε εθελοντική βάση χωρίς να δίνετε βάρος στα συμφέροντα του κάθε Συνδικαλιστή που για ιδίο όφελος σας εκβιάζει. Οι Έλληνες ξυπνήσαμε, σας εκλέξαμε και περιμένουμε απο εσάς ΑΠΟΝΟΜΗ ΑΛΗΘΙΝΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ . Πρώτη φορά Αριστερά, αλλά αν το αφήσετε έτσι, και Τελευταία !
    Μετά Τιμής
    Δημητρίου Β.
    Έλλην Πολίτης

  • 19 Μαρτίου 2015, 10:05 | ΒΙΟΡΕΣ Νικόλαος

    Αξιότιμοι κ. Βουλευτές ,

    Η κατάργηση της υπηρεσίας της Δημοτικής Αστυνομίας και η διαδικασία
    της κινητικότητας, μας δημιούργησε σοβαρά οικογενειακά και οικονομικά
    προβλήματα, αναγκάζοντάς μας να φύγουμε μακριά από τα σπίτια μας
    προκειμένου να μην χάσουμε την δουλειά μας. Τώρα έρχεστε και μας λέτε
    ότι είμαστε μη παραγωγικοί και ότι πρέπει να γυρίσουμε ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ στους
    Δήμους προκαλώντας μας για άλλη μια φορά αναστάτωση αφού θα πρέπει να
    ξενιτευτούμε πάλι.
    Ζητάω τα εξής:
    α) Να μας δώσετε το δικαίωμα ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ παραμονής την ΕΛ.ΑΣ ή επιστροφής
    στους Δήμους.
    β) Οι Δημοτικοί Αστυνομικοί που θα επιλέξουν να επιστρέψουν στην
    επανασυσταθείσα Δημοτική Αστυνομία να μπορούν να μετακινηθούν στον Δήμο
    που είναι το Α.Τ που υπηρετεί.

    Με τιμή,

    Δημοτικός Αστυνομικός που υπηρετεί στην ΕΛ.ΑΣ .

  • 19 Μαρτίου 2015, 10:24 | Δημήτρης Κωνσταντόπουλος

    Χωρίς να έχουμε αξιολογηθεί καταργηθήκαμε την πρώτη φορά και τώρα πάλι ,χωρίς να μας έχει δοθεί η ευκαιρία να αποδείξουμε τι αξίζουμε, καταργούμαστε .
    Δώστε μας το ελάχιστο που μας αξίζει ,το ιερό δημοκρατικό δικαίωμα μας στην επιλογή.
    Αφήστε μας να επιλέξουμε την παραμονή στο φορέα μας , εκεί που νιώθουμε και θέλουμε πραγματικά να προσφέρουμε , τότε αποδίδει πραγματικά ένας υπάλληλος όταν εκεί που βρίσκεται το θέλει πραγματικά .Δώστε σε εμάς τους πρώην δημοτικούς αστυνομικούς την επιλογή να παραμείνουμε και να ενταχθούμε πλήρως στην Ελληνική Αστυνομία και στους συναδέλφους μας στα Καταστήματα κράτησης να μπορούν να επιλέξουν και εκείνοι φορέα στον οποίο θέλουν να προσφέρουν.
    Το δικαίωμα της ψήφου είναι δικαίωμα επιλογής. Ο λαός επιλέγει με την ψήφο του την Κυβέρνηση που θέλει . Αφήστε μας και εμάς να επιλέξουμε την εργασία μας .
    Με κάθε σεβασμό σας παρακαλώ πολύ ξανασκεφτείτε το.

  • 19 Μαρτίου 2015, 10:17 | ΚΑΣΣΥ

    ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΑΔΙΚΙΑ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΘΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗ ΔΙΟΡΘΩΝΟΥΜΕ ΕΞΟΛΟΚΛΗΡΟΥ! ΕΦΟΣΟΝ ΛΟΙΠΟΝ ΗΤΑΝ ΛΑΘΟΣ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜ. ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗ ΔΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΝΑ ΤΗΝ ΣΤΕΛΕΧΩΣΟΥΝ!ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ!ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜ. ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΣΤΑ Κ.Κ? ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΔΙΝΩ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΙΔΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜ. ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ, ΙΚΑΝΟΠΟΙΩ ΚΑΙ ΤΑ Κ.Κ ΠΟΥ ΔΕ ΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΩ ΠΙΣΩ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΟΥ ΕΝΤΑΧΘΗΚΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΔΙΚΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗ. ΑΣΤΥΝΟΜ.!ΟΤΑΝ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΑΔΙΚΙΑ ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΩΣΤΑ ΕΠΑΝΙΔΡΥΟΝΤΑΣ Κ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΟΥΣ ΕΜΠΕΙΡΟΥΣ ΔΗΜ. ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ !ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΛΟΙΠΟΝ !ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΠΩΣ ΚΑΠΟΤΕ ΛΕΓΑΤΕ ΕΞΑΛΛΟΥ!

  • 19 Μαρτίου 2015, 10:26 | Σταυρος

    Η διόρθωση αδικιών με άδικο τροπο, μόνο διόρθωση αδικιών δεν ειναι. Επιστροφή εθελοντική στους πρωην Δημοτικούς Αστυνομικούς, απο όποιον φορέα κ αν προέρχονται. Διόρθωση στο πρόχειρο κ άδικο σχέδιο νομού. Υπό τον φόβο της απόλυσης επιλέξαμε να μεταναςτευςουμε εσωτερικά αφήνοντας πιςω τις οικογένειες μας και τα παιδια μας, ώστε να εργαστούμε σε άθλιες κ χωρις εκπαίδευση συνθήκες. Πως λοιπον μιλάτε για διόρθωση αδικιών; Με το να δέχεστε ανθρώπους ανεκπαίδευτους να κάνουν την εργασία που κάναμε κ εμεις να παραμενουμε εσωτερικοι μεταναστες; Έχουμε ‘περασει’ αθλήματα κ εχουν ‘κοπεί’ ανθρωποι επειδη δεν τα κατάφεραν, κάναμε 4 μήνες σχολη, 2 μήνες πρακτική, δώσαμε εξετάσεις κ παρουσίασαμε πτυχίακες εργασίες για να καταφέρουμε να εργαστούμε στη Δημοτικη Αςτυνομια και εργο αποδιδαμε σύμφωνα με τα λεγόμενα μετα απο την κατάργηση μας. Ζητάμε το δικαίωμα της Εθελοντικής επιστροφής μας απο όλους τους φορείς που τοποθετήθηκαμε απο την προηγούμενη κυβέρνηση.

  • 19 Μαρτίου 2015, 10:25 | γεωργιος

    αξιοτιμε κ.κατρουγκαλε εσεις που μιλαγατε για αδικη καταργηση της δημοτικης αστυνομιας και για αποτυχια του προγραμματος κινητικοτητας ερχεστε τωρα και δημιουργητε μεγαλυτερη αδικια αφου δεν δινεται την δυνατοτητα να εχουν ισα δικαιωματα ολοι οι δημοτικοι αστυνομικοι.επιτελους πραξτε τα δεοντα και καταργηστε το μνημονιακο αρθρο 81 του νομου 4172/2013 και γυριστε πισω τους αξιους δημοτικουσ αστυνομικουσ στην υπηρεσια που προσληφθηκαν οικοιοθελως και ανταποκρινοντουσαν στο 100% των δυνατοτητων τους.περιμενουμε απο εσας την αρση της τεραστιας αδικιας.
    Μην καταδικαζετε τους δημοτικους αστυνομικούς στις φυλακες…

  • 19 Μαρτίου 2015, 10:20 | ΠΑΠΑΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΑ

    Δωστε σε ολους τους δημοτικους αστυνομικους, απο ολους τους φοερεις, το δικαιωμα να επιστρεψουν στην υπηρεσια τους. Μην συνεχισετε την αδικια της προηγουμενης κυβερνησης.

  • 19 Μαρτίου 2015, 10:22 | ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

    -Κατάργηση του άρθρου 81 του Ν.4172/2013 και επιστροφή των 3500 Δ.Α.
    -Αναβάθμιση της Δημοτικής Αστυνομίας στα πρότυπα αντιστοίχων ευρωπαϊκών υπηρεσιών
    -Ενίσχυση της με προσωπικό κατόπιν αντίστοιχης 8μηνης εκπαίδευσης όπως των Δημοτικών Αστυνομικών
    -Δημιουργία ανεξάρτητης Διεύθυνσης Δημοτικής Αστυνομίας στο ΥΠΕΣ
    -Θωράκιση του θεσμού

  • 19 Μαρτίου 2015, 10:31 | Στέλιος. Π

    Κ. Υπουργέ όπως διατυπώσετε ορθά για την επιστροφή στις κατηγορίες (ΠΕ-ΤΕ) που κατείχαν όλοι όσοι υποβιβάστηκαν πρίν την ένταξη τους στην ΕΛΑΣ .

  • 19 Μαρτίου 2015, 10:58 | Ευαγγελίδης Βασίλειος

    Η επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας θα έπρεπε να περιλαμβάνει όλους τους συναδέλφους εθελοντικά από όλους τους φορείς κατάληξης π.χ. Καταστήματα Κράτησης, Υπουργείο Οικονομικών, Αποκεντρωμένες κλπ. Υπάλληλοι εκπαιδευμένοι με προυπηρεσία στο αντικείμενο αδικούνται να μένουν χωρίς να το θέλουν σε αυτές τις υπηρεσίες και να μπαίνουν στη νέα Δημοτική Αστυνομία υπάλληλοι από άλλες υπηρεσίες. Επίσης θα πρέπει να δωθεί η δυνατότητα σε όσους δεν θέλουν να επιστρέψουν στους Δήμους είτε να παραμείνουν στην ελας είτε να πάνε κάπου αλλού.

  • 19 Μαρτίου 2015, 09:45 | Γιώργος Παναγιωτακόπουλος

    Το δίκαιο είναι να δοθεί το δικαιωμα σε ολους τους δημοτικους αστυνομικους, ΣΕ ΟΠΟΙΟ ΦΟΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΑΝ, να επιστρεψουν στο δημο απο τον οποιο προερχονται ή σε δήμους ή υπηρεσίες του τόπου συμφέροντος τους. Μη διορθωνετε την αδικια της καταργησης μας επιλεκτικα. Ειναι επιτακτικη αναγκη η αποδοση δικαιοσυνης και η αποκατασταση των αδικιων για ΟΛΟΥΣ ανεξαιρετως.

  • 19 Μαρτίου 2015, 09:07 | Αλεξανδρος

    Η απολυτη αποδοση της δικαιοσυνης θα επελθει μονο με την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του επαισχυντου αρθρου 81 και την επανασυσταση της δημοτικης αστυνομιας με το συνολο του προσωπικου που την απαρτιζε.

  • 19 Μαρτίου 2015, 09:38 | Α.Λ

    Δυστυχώς η αδικία συνεχίζεται από μία κυβέρνηση πού είχε σύνθημα της την ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΑΔΙΚΕΙΑΣ.

    Προεκλογικά ήσασταν δίπλα μας και θεωρούσατε πως η κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας ήταν ένα μεγάλο λάθος και μια μεγάλη αδικία προς ΟΛΟΥΣ τους δημοτικούς αστυνομικούς σας πιστέψαμε και σας ψηφίσαμε προκειμένου να επανορθώσετε αυτό το μεγάλο λάθος. Όμως εσείς αυτή την στιγμή και σύμφωνα με το άρθρο 25 μας δηλώνετε ότι στην ουσία για τα άτομα που μετακινήθηκαν στα Καταστήματα Κράτησης συμφωνείτε με την προηγούμενη κυβέρνηση αφού μας έχετε ομήρους στο υπουργείο δικαιοσύνης και δεν μας δίνεται το δικαίωμα επιλογής . Από την στιγμή που δηλώνατε σαν αντιπολίτευση πως ήταν λάθος η διαθεσιμότητα – κινητικότητα όλων των δημοτικών αστυνομικών,δώστε σε όλους το δικαίωμα να επιλέξουν την επιστροφή τους στην Δημοτική Αστυνομία και μην γίνεστε συνένοχοι σε αυτό το μεγάλο λάθος. Διαφορετικά πρέπει να καταλάβετε ότι ακυρώνετε την ψήφο μας,την ΕΛΠΙΔΑ μας για αλλαγή, πράγμα που μας είχατε υποσχεθεί.

    Τέλος για όσους δεν γνωρίζουν θα ήθελα να παραθέσω μερικά από αυτά που έχουμε υποστεί με την μετακίνηση μας στα Κ.Κ:Α)ο μισθός μας έχει υποστεί μείωση αφού έχουν υποβιβασθεί τα πτυχία μας Β) δεν υπάρχει δυνατότητα εξέλιξης αφού όλες οι θέσεις είναι Δ.Ε . Γ)οι χώροι εργασίας (ψυχιατρεία, νοσοκομεία, φυλακές) είναι ανθυγιεινοί και επικίνδυνοι.
    Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να σας αναφέρω ότι όλοι εμείς που επιλέξαμε να διοριστούμε στο υπουργείο Δικαιοσύνης ουσιαστικά εξαναγκαστήκαμε να το κάνουμε καθώς μας είχε τεθεί το δίλημμα της απόλυσης ή του διορισμού σε αυτή την υπηρεσία με όσες συνέπειες είχε αυτό.

    Εν κατά κλειδί δώστε σε όλους τους πρώην δημοτικούς αστυνομικούς το δικαίωμα επιλογής στην επιστροφή στην Δημοτική αστυνομία και σε περίπτωση που αυτό δεν είναι εφικτό ,παρακαλούμε να αναγνωρίσετε τα προσόντα μας βάση των οποίων είχαμε διοριστεί στην δημοτική αστυνομία έτσι ώστε να ανακτήσουμε τα δικαιώματα και τα ωφελεί που είχαμε ως δημοτικοί αστυνομικοί και που θα έχουν στο εξής οι υπόλοιποι υπάλληλοι που θα επιστρέψουν στην δημοτική αστυνομία.

    Ευχαριστώ,
    πρώην δημοτική αστυνομικός κατ’ ανάγκη εξωτερική φρουρός.

  • 19 Μαρτίου 2015, 09:57 | Χρήστος

    Κύριε Υπουργέ,

    Είμαι πρώην Δημοτικός Αστυνομικός που έχει τοποθετηθεί στην ΕΛΑΣ.

    Εφόσον το νέο νομοσχέδιο ονομάζεται «Εκδημοκρατισμός της διοίκησης – Καταπολέμηση Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση – Αποκατάσταση Αδικιών και άλλες διατάξεις» και αφού έχετε, καλώς πιστεύω εγώ, αποφασίσει να επανασυστήσετε την Δημοτική Αστυνομία και να επαναφέρετε τους Δ.Α. στις θέσεις τους πρέπει να δώσετε την δυνατότητα εθελοντικής επιστροφής όλων των υπαλλήλων της Δ.Α. ώστε να μην δημιουργείται ένα αίσθημα άνισης μεταχείρισης ανάμεσα σε υπάλληλους που κατείχαν ίδιες θέσεις. Επίσης στο νομοσχέδιο αναφέρεται το εξής: «Οι υπάλληλοι που κατείχαν τις οργανικές θέσεις της παραγράφου 1 καταλαμβάνουν αυτοδίκαια τις επανασυσταθείσες θέσεις, με τον ίδιο βαθμό και μισθολογικό κλιμάκιο που κατείχαν κατά τη θέση τους σε διαθεσιμότητα», όμως κάποιοι υπάλληλοι έχουν ανεβεί κατηγορία (από ΔΕ έγιναν ΠΕ) είτε επειδή είχαν κάποιο πτυχίο και το δήλωσαν κατά την διαδικασία της κινητικότητας, είτε επειδή πήραν πτυχίο μετά την οριστική τους τοποθέτηση. Πιστεύω λοιπόν ότι θα ήταν σωστό να επανέλθουν στις θέσεις τους με το πτυχίο που θα δηλώσουν ότι κατέχουν αυτή τη χρονική στιγμή. Τέλος στο νομοσχέδιο αναφέρεται ότι όσοι δεν επιθυμούν την επιστροφή στην Δ.Α. τοποθετούνται σε συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις […] στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης στη διάθεση του Υπουργού. Πιστεύω ότι η έκφραση «στη διάθεση του Υπουργού» δεν ταιριάζει σε ένα νομοσχέδιο που μιλά για εκδημοκρατισμό της διοίκησης και ότι πρέπει να δώσετε την δυνατότητα στους υπαλλήλους που επιθυμούν να καταλάβουν κάποια από τις παραπάνω θέσεις να γνωρίζουν που θα τοποθετηθούν έτσι ώστε να επιλέξουν οι ίδιοι ποια θέση θα δηλώσουν.

    Ευχαριστώ.

  • 19 Μαρτίου 2015, 09:46 | Υπηρεσία Ασύλου

    Θα θέλαμε να επισημάνουμε τα ακόλουθα:
    1)θα πρέπει να συμπληρωθεί η παρ.1β του άρθρου 25 προκειμένου να διατυπώνεται με σαφήνεια η διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθηθεί. Σε περίπτωση που υπάρχει πρόθεση να ακολουθηθεί η διαδικασία του άρθρου 21 θα πρέπει αυτό να οριστεί στην προαναφερόμενη παράγραφο.
    2)θα πρέπει να διευκρινιστεί σε ποιο κλάδο θα ανήκουν οι πρώην Δημοτικοί Αστυνομικοί σε περίπτωση που επιλέξουν την τοποθέτησή τους στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης σε συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις και αν θα υπάγονται στον κώδικα δημοσίων υπαλλήλων.
    Τέλος και λαμβάνοντας υπόψη αφενός την επιτακτική ανάγκη άμεσης στελέχωσης της Υπηρεσίας Ασύλου, αφετέρου την διάθεση στην Υπηρεσία μας από την ΕΛΑΣ, 30 πρώην Δημοτικών Αστυνομικών, πολλοί εκ των οποίων επιθυμούν να παραμείνουν στην Υπηρεσία Ασύλου, παρακαλούμε όπως συμπεριλάβετε και την ακόλουθη διάταξη προκειμένου να είναι δυνατή η άμεση τοποθέτησή τους στην Υπηρεσία μας:»Όσοι υπάλληλοι από την πρώην Δημοτική Αστυνομία υπηρετούν στην Υπηρεσία Ασύλου, δύνανται με μόνη αίτηση τους στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και κατ’ εξαίρεση από οποιαδήποτε άλλη διαδικασία, να τοποθετηθούν απευθείας στην Υπηρεσία μας, σε συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις με το βαθμό και το μισθολογικό κλιμάκιο που κατέχουν».

  • 19 Μαρτίου 2015, 08:50 | Β.Μ

    Δίνεται δικαίωμα μετάταξης στους κλάδους ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ Δημοτικής Αστυνομίας σε υπαλλήλους του ν. 3584/2007 (ΦΕΚ 143 Α) μετά από ειδική εκπαίδευση, στην οποία επιτρέπεται να συμμετέχουν, μετά από αίτηση τους, υπάλληλοι που δεν έχουν συμπληρώσει το 35ο έτος της ηλικίας τους κατά την ημερομηνία έναρξης της εκπαίδευσης.
    Συγχρόνως αγνοείται όλους εμάς(περίπου 450)τους πρώην Δημοτικούς Αστυνομικούς που υπηρετούμε ήδη στους Δήμους ως παραμένοντες αυτοδικαίως και εξαιρεθέντες της διαθεσιμότητας(λόγω των εξαιρέσεων που προέβλεπε η παρ.2 του άρθρου 81 του ν. 4172/2013).
    Ας δοθεί και σε εμάς η δυνατότητα επιλογής επιστροφής στις προηγούμενες θέσεις Μας….

    Η δική μου πρόταση..
    Προστίθεται στη παρ.2 και στη περίπτωση γ μετά τις λέξεις «23 του παρόντος» η εξής φράση:»και οι υπάλληλοι του ιδίου κλάδου-ειδικότητας που μετατάχθηκαν αυτοδικαίως (λόγω των εξαιρέσεων που προέβλεπε η παρ.2 του άρθρου 81 του ν. 4172/2013) από τις 23.9.2013 σε συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις κλάδου ή ειδικότητας με τον βασικό τίτλο σπουδών που κατείχαν αντιστοίχως σε θέσεις ΠΕ Διοικητικού, ΤΕ Διοικητικού, ΔΕ Διοικητικού ή ΥΕ συναφούς κλάδου ή ειδικότητας με διοικητικά καθήκοντα».

  • 19 Μαρτίου 2015, 07:29 | Παπαδοπουλος Κ.

    Δωστε δικαιωμα σε ολους τους δημοτικους αστυνομικους, ΣΕ ΟΠΟΙΟ ΦΟΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΑΝ, να επιστρεψουν στο δημο απο τον οποιο προερχονται. Μη διορθωνετε την αδικια της καταργησης μας επιλεκτικα. Ειναι επιτακτικη αναγκη η αποδοση δικαιοσυνης και η αποκατασταση των αδικιων για ΟΛΟΥΣ ανεξαιρετως.

  • 19 Μαρτίου 2015, 03:12 | christos

    Να χαρουμε δικαιοσυνη . Η Δημοτικη αστυνομια επανασυστηνεται χωρις ομως να δινεται η δυνατοτητα στους υπαλληλους των φυλακων να επιστρεψουν . Μαλιστα θα παρει ατομα απο αλλους κλαδους των δημων και θα τους εκπαιδευσει απο την αρχη για να γινουν Δημοτικοι αστυνομικοι ενω οι ηδη εκπαιδευμενοι πρωην δημοτικοι αστυνομικοι θα μεινουν με το ζορι στις φυλακες για να κανουν μια δουλεια την οποια ποτε δεν διαλεξαν και καποιοι τους εσπρωξαν με το ζορι υπο την απειλη της ανεργιας! Αρα κυριοι της κυβερνησης δεχεστε εμμεσως πλην σαφως την κινητικοτητα που τοσο ειχατε κατακρινει και ειχατε προεκλογικα διαφωνησει καθετα μ αυτη το φωστηρα Κυριακου Μητσοτακη. Πρεπει αμμεσα να δωθει η δυνατοτητα επιλογης σε ΟΛΟΥΣ τους πρωην Δ.Α ειτε να παραμεινουν στην θεση την οποια τωρα κατεχουν ειτε να επιστρεψουν στην προηγουμενη θεση που κατειχαν και βιαιως εκδιωχθηκαν απο αυτη!

  • 19 Μαρτίου 2015, 01:52 | Χ.Γ

    Στο άρθρο 25 περιλαμβάνεται η επανασύσταση της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ.
    Προεκλογικά είχατε υποσχεθεί ότι θα επαναφέρετε όσους υπαλλήλους μετακινήθηκαν υπό τον φόβο της απόλυσης .
    Στο νομοσχέδιο αυτό εξαιρούνται όσοι με την κινητικότητα έχουν μετακινηθεί οριστικά, ανάμεσα τους και οι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί που υπό τον φόβο της απόλυσης μετακινηθήκαν στο υπουργείο δικαιοσύνης και στα καταστήματα κράτησης ως φύλακες και παραμένουν ανεκπαίδευτοι ακόμη και σήμερα.
    Αν αυτό δεν είναι αδικία τότε τι είναι;

  • 19 Μαρτίου 2015, 01:38 | ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ (ΔΑΕΑ)

    Κύριε Υπουργέ,

    Ας μιλήσουμε ρεαλιστικά.
    Διαβάζοντας τα σχόλια στο συγκεκριμένο κυβερνοχώρο, στις ομαδες ΔΑ που υπάρχουν στο διαδίκτυο αλλα και γενικά μιλώντας με τον οποιοδήποτε συνάδελφο ο οποίος είτε ήθελε την επανασύσταση είτε την παραμονή στο φορέα του, ενα ειναι το συμπέρασμα.. ΟΥΔΕΙΣ και όταν λέω ΟΥΔΕΙΣ το εννοώ πραγματικά, είναι έστω και στο ελάχιστο ικανοποιημένος απο την εξέλιξη στο θέμα μας..

    Οι παντες μιλούν για απαξίωση, μεγαλύτερη αδικία και κυρίως φόβο για το άυριο αν επιστρέψουν τελικά πίσω. Μία είναι η φράση που ακούγεται από όλους.. «ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΑΛΛΑ Η ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΜΑΣ» Τους λόγους τους έχουν αναλύσει παραπάνω πολλοί συνάδελφοι.

    ΌΧΙ σε επιλεκτική επιστροφή-επανασύσταση
    ΌΧΙ σε ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΤΗΤΕΣ που θα μας δημιουργήσουν στο μέλλον μεγαλύτερα προβλήματα
    ΟΧΙ στα ημίμετρα

    ΝΑΙ Στην καθολική επιστροφή και των 3.500 ΔΑ στις θεσεις και τις κατηγοριες που κατειχαν πριν τη διαθεσημότητα.Τότε και μονον τοτε θα μιλαμε για επανασύσταση της ΔΑ
    ΕΠΕΙΔΗ ομως κατι τέτοιο είναι ανέφικτο καθώς υπάρχουν φορείς όπως τα Κ.Κ που όπως φαίνεται είναι αδύνατη η μετακίνηση του ανθρώπινου δυναμικού λόγω των ιδιαίτερων αναγκών και επιπλέον ούτε υπάρχει πολτική βούληση,

    **ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ σαν πιο ρεαλιστική, συμφέρουσα, εφικτή λύση η καθολική ΑΠΟΣΥΡΣΗ του άρθρου 25 και παραμονή στις θέσεις και τους φορείς που είμαστε**

    Απο κει και πέρα για να είναι πλέον ΟΛΟΙ ικανοποιημένοι και να αποδόσουν τα μέγιστα πρέπει σε κάθε φορέα ο αρμόδιος υπουργός να δώσει λύση στα προβλήματα.
    ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ για τους Δημοτικούς Αστυνομικούς της Ελληνικής Αστυνομίας
    1)Άμεση έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος με τις αρμοδιότητες και εκπαίδευση.
    2) Επαναφορά της υπερβάλλουσας διαφοράς στον πετσοκομμενο μισθό που άδικα μας περικόπηκε τη στιγμή που τη λαμβάνουν ΟΛΟΙ οι υπόλοιποι Δ.Υ μέχρι το ξεπάγωμα των βαθμών.
    3) Δυνατότητα συνυπηρέτησης/απόσπασης/αμοιβαίας μετάθεσης υπαλλήλων ωστέ να ενωθούν και πάλι οικογένειες

    Τέλος όποιος δεν είναι ευχαριστημενος ακόμη και με τις επιμέρους βελτιώσεις στο φορέα του να του δοθεί η δυνατότητα να συμμετέχει στο μεγάλο κύμα κινητικότητας που θα αφορά όλο το Δημόσιο ωστέ να αξιοποιήσει και την ειδικότητα του πτυχίου του σε φορείς όπως τα Νοσοκομεία που έχουν άμεση αναγκη απο προσωπικό.

  • 19 Μαρτίου 2015, 00:52 | Μπάμπης

    07-07-13
    Διαλυση μιας υπηρεσίας, απο μια.. «συντηριτικη» κυβερνηση, η οποια αποφάσισε…έτσι!!!
    Γιατι έτσι ήθελε..
    ΟΙ περίπου 3000 πρωην δημ.αστυνομικοι, επι περιπου δυο χρόνια, είναι ακομη και σήμερα, στην αβεβαιότητα.
    Με συνεχεις…»αναδιπλώσεις» απο τους υπεύθυνους υπουργους, (θυμίζω προγραμματικες δηλωσεις της κυβέρνησης, και του κ.Πανουση ειδικοτερα που είπε…»ΟΙ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜ.ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΕΦΟΣΟΝ ΤΟ ΖΗΤΗΣΟΥΝ, ΟΣΟΙ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ » δηλώσεις του Κ.Κατρουγκαλου επειτα απο συναντησεις με την Κεδε ότι τεχνικα και όχι μόνο η επανασυσταση της δημ.αστυνομιας ειναι πάρα πολυ δυσκολο ως αδυνατο να επανασυσταθει» και άλλες και άλλες πολλές….
    Ξαφνικά, ενημερωνώμαστε, για γκάλοπ που δειχνουν ότι το 80% των δημ.αστυνομικων θελουν επανασυσταση (χωρις να εξετασει κάποιος το πιο βασικο, δηλαδη απο ποιες ομάδες ήταν αυτο το 80%,αν ήταν δηλαδη μόνο πο την ελας η γενικότερα, ενημερωνόμαστε οτι η ελας δεν μας θέλει ( αληθεια, δεν βλέπουν τις επιστολες αστυνομικων κτλ, η δεν αφουγκραζονται τον απλο αστυνομικο, αλλα τον τρομάζουν με διαφορα…κολπα ότι θα χάσει την δουλεια του, την θεση του κτλ)και ουσιαστικα χωρις αρμοδιοτητες, οι.. σωτηρες μας, λένε οτι ειμασταν και πάλι…άχρηστοι..!!
    αφού λοιπό κοιτατε και εσεις τους αριθμους, γιατί δεν βλέπετε του 350 και παραπάνω δημ.αστυνομικους της ελας που σας ζητουν την παραμονη τους?
    Προφανως αυτοι που σς έπεισαν με τις συχνες τους επισκέψεις, επειδη είναι και δικα σας παιδια μετρουν περισσοτερο..
    Ηρθατε στη εξουσια εκμεταλλευόμενοι την ελπιδα του έλληνα ότι μπορειτε κάτι καλυτερο….
    Αποδείξτε το..
    Θέλετε να δημιουργησετε μιαα υπηρεσία με το 1/4 της πρποηγουμενης δυναμης της….
    Αν πριν 2 χρόνια τους θεωρησαν άχρηστους, τώρα με το 1/4 της δυναμης, αλλά και με τα ..δωρακια που δίνετε, πως και τι θα καταφέρει?
    Πώς θα αναγκάσετε τους ηδη χρεωμένους δήμους να προσθεσουν στα μηνιαια έξοδα τους απο 15000-200.000 σιλιαδες ευρω αναλογα με τη δυναμη της νεας υπηρεσίας?
    Θεωρηστε ότι ακουτε τον εργαζόμενο…
    » Νόμος είναι ο λόγος του εργατη»
    Γιατι λοιπόν δεν κάνετε την ιδεολογια αυτη πραγματικότητα?
    Ζητω την ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ κινητικοτητα των δημ.αστυνομικων ΟΛΩΝ των φορέων
    Ζητω την παραμονη όσων θέλουν στις θέσεις που κατεχουν. Γιατι αναγκάζετε πάλι χιλιαδες ανθρωπους και τις οικογενειες τους σε μετακινησεις?
    Ζητώ, τη αμεση εκπαιδευση των δημ.αστυνομικων της ελας… και όχι δεν έχω πάθει παρακρουση.
    Απλά αν θέλετε και σεις να λέγεστε άνθρωποι κοιταξτε μας στα μάτια….
    Και αν συνεχίσετε να πιστευετε αυατα που πιστευετε ως εχθές, τοτςε να σας χαιρόμαστε…. η ελπίδα πέθανε?

  • 18 Μαρτίου 2015, 23:40 | Κατερίνα Παύλου

    Εν ολίγοις και όσο πιο περιεκτικά γίνεται:
    Η ίδια η πολιτεία μας απαξίωσε ήδη μια φορά, και τώρα με την πρόθεση επανασύστασης της Δημοτικής Αστυνομίας, μας απαξιώνει διπλά ως άτομα και προσωπικότητες τον καθένα ξεχωριστά. Αλλά και η τυχόν νέα επαναϊδρυθείσα υπηρεσία ξεκινά με στοιχεία απόλυτης υποβάθμισης,μιας και το όποιο κύρος και την όποια οργάνωση είχε πετύχει και καταφέρει , διαλύθηκαν όλα με μιας με την απόφαση κατάργησής του θεσμού της Δ.Α. Δυστυχώς η επιστροφή σε παρελθοντικές καταστάσεις δεν έχει τίποτα ουσιαστικό να προσφέρει.
    Η κυβέρνηση θα πρέπει να λάβει υπόψιν της την ανασφάλεια, την απαξίωση και την ταλαιπωρία που έχουν βιώσει τα τελευταία 2 χρόνια οι πρώην Δημοτικοί Αστυνομικοί, το γεγονός ότι επιτέλους ορθοποδήσαμε στις νέες μας υπηρεσίες και προσαρμοστήκαμε στην νέα πραγματικότητα καθώς και στα νέα καθήκοντα. Είναι τουλάχιστον απάνθρωπο, άνθρωποι να πηγαινοέρχονται από δω και από κει και να ξεριζώνονται σαν να είναι κοπάδια ζώων.¨Οπως επίσης είναι κατάφορα άδικο να επιλέγονται μόνον οι πρώην Δ.Α. της Ε.Λ.Α.Σ για επιστροφή στους Δήμους και να αφήνονται απέξω οι υπόλοιποι συνάδερφοι που υπηρετούν στις περιφέρειες, στις εφορίες και τις φυλακές.Η εθελοντική παραμονή στην Ε.Λ.Α.Σ ή η εθελοντική επιστροφή στους Δήμους αποτελεί την μόνη δίκαιη και δημοκρατική επιλογή.

  • 18 Μαρτίου 2015, 23:44 | Ιωάννης Νιώτης

    Γεια σας. ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡ της εθελοντικής παραμονής μας στην ΕΛΑΣ. Ο καθένας μας έχει το δικαίωμα να διαλέξει και όχι να υποχρεωθεί να κάνει κάτι. Μπήκαμε όλοι σε μια διαδικασία εδώ και 2 χρονιά η οποία δεν έχει τέλος. Προσωπικά έφυγα από την τοποθέτηση μου και άνοιξα νέο σπίτι σε άλλη πόλη. Αυτή τη στιγμή μου ζητείται να γυρίσω πάλι πίσω δίχως να υπολογίζει κανένας τις συνέπειες για αυτό. Επίσης περάσαμε όλοι μας μια απίστευτη ταλαιπωρία με εξετάσεις και περιμένοντας πινάκες τοποθέτησης βάση της επιλογής μας. Προσωπικά τοποθετήθηκα στο ΑΤ Πλατείας Δημοκρατίας Θεσσαλονίκης με όλες τις νόμιμες διαδικασίες καλύπτοντας θέσεις και όχι περνώντας την ώρα μου όπως υποστηρίζουν κάποια δημοσιεύματα. Μέσα σε μία νύχτα η κυβέρνηση καταργεί τις θέσεις αυτές που δικαίως πλέον καλύπτει ο κάθε συνάδελφος. Ζητώ λοιπόν την ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ δηλαδή το δικαίωμα της επιλογής παραμονής η μή στην ΕΛΑΣ