Άρθρο 25: Επανασύσταση Δημοτικής Αστυνομίας

1. Καταργούνται στην Ελληνική Αστυνομία οι θέσεις των πρώην δημοτικών αστυνομικών που είχαν συσταθεί με την υπ’ αριθμ. 6000/2/5250/8-π΄ από 12.12.2014 απόφαση του Προϊσταμένου Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού/Α.Ε.Α. (ΦΕΚ Β΄ 3595) και επανασυστήνονται αυτοδίκαια οι θέσεις και κλάδοι ΠΕ Δημοτικής Αστυνομίας, ΤΕ Δημοτικής Αστυνομίας, ΔΕ Δημοτικής Αστυνομίας και ΥΕ Δημοτικής Αστυνομίας, που είχαν καταργηθεί με την παρ. 1 του άρθρου 81 του ν. 4172/2013 (Α΄ 167).

2. α) Οι υπάλληλοι που κατείχαν τις οργανικές θέσεις της παραγράφου 1 καταλαμβάνουν αυτοδίκαια τις επανασυσταθείσες θέσεις, με τον ίδιο βαθμό και μισθολογικό κλιμάκιο που κατείχαν κατά τη θέση τους σε διαθεσιμότητα, εφόσον καταθέσουν αίτηση που υποβάλλεται εντός δέκα (10) ημερών από τη δημοσίευση του παρόντος στην Διεύθυνση Προσωπικού/Διοικητικού του Δήμου, στον οποίο ανήκαν οργανικά. Σχετική διαπιστωτική πράξη εκδίδεται  από το αρμόδιο προς διορισμό όργανο του οικείου Δήμου και δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

β) Υπάλληλοι που κατείχαν τις οργανικές θέσεις της παραγράφου 1, αλλά  δεν επιθυμούν να καταλάβουν την επανασυσταθείσα κατά την παρ. 1 αρχική θέση τους, εφόσον καταθέσουν σχετική δήλωση εντός της ίδιας προθεσμίας των δέκα (10) ημερών στην Διεύθυνση Προσωπικού/Διοικητικού του Δήμου στον οποίο ανήκαν οργανικά, τοποθετούνται σε συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις με τον ίδιο βαθμό και μισθολογικό κλιμάκιο που κατείχαν κατά τη θέση τους σε διαθεσιμότητα, στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης στη διάθεση του Υπουργού. Σχετική διαπιστωτική πράξη εκδίδεται  από τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

γ) Με την ίδια διαδικασία των εδαφίων (α) και (β) υπάλληλοι, πρώην δημοτικοί αστυνομικοί οποιουδήποτε κλάδου, οι οποίοι δεν περιλαμβάνονται στο προσωπικό της παρ. 1, αλλά εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του άρθρου 20 και οι οποίοι είτε δεν υπέβαλαν αίτηση για μετάταξη/μεταφορά, είτε δεν έχουν συμπεριληφθεί σε οριστικούς πίνακες κατάταξης και διάθεσης της παραγράφου 2 του άρθρου 23 του παρόντος μπορούν να επιλέξουν είτε να καταλάβουν την αρχική, επανασυσταθείσα οργανική τους θέση, είτε να καταλάβουν συνιστώμενη προσωποπαγή θέση στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Σχετική διαπιστωτική πράξη εκδίδεται, ανά περίπτωση, από το αρμόδιο προς διορισμό όργανο του οικείου Δήμου ή  από τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

3.            Οι αρμοδιότητες που μεταβιβάστηκαν στην Ελληνική Αστυνομία με την παρ. 4 του άρθρου 81 του ν. 4172/2013 (ΦΕΚ Α 167), ασκούνται εκ νέου  από τις Υπηρεσίες Δημοτικής Αστυνομίας των Δήμων, όπως αυτές είχαν συσταθεί με τους Οργανισμούς Εσωτερικής Υπηρεσίας αυτών, δυνάμει του νομοθετικού και κανονιστικού πλαισίου που ίσχυε μέχρι τη δημοσίευση του ν. 4172/2013 (ΦΕΚ Α 167).

4. Μετά τη συμπλήρωση δέκα (10) ετών συνολικής υπηρεσίας στην Υπηρεσία Δημοτικής Αστυνομίας ενός ή περισσοτέρων Δήμων επιτρέπεται η μετάταξη των υπαλλήλων σε  άλλους κλάδους ή η ανάθεση άλλων καθηκόντων, σύμφωνα με τα γενικώς οριζόμενα στο ν.3584/2007 (ΦΕΚ Α 143) όπως ισχύει κάθε φορά. Για τους υπαλλήλους της παρ. 1 του παρόντος, ο υπολογισμός της δεκαετίας ξεκινά από την αρχική πρόσληψή τους ή μετάταξή τους σε Υπηρεσία Δημοτικής Αστυνομίας, χωρίς να υπολογίζεται το χρονικό διάστημα που διανύθηκε από 23 Σεπτεμβρίου 2013 μέχρι την ημερομηνία έναρξης ισχύος του παρόντος νόμου.

5. Επιτρέπεται η μετάταξη στους κλάδους ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ Δημοτικής Αστυνομίας σε υπαλλήλους του ν. 3584/2007 (ΦΕΚ 143 Α) μετά από ειδική εκπαίδευση, στην οποία επιτρέπεται να συμμετέχουν, μετά από αίτηση τους, υπάλληλοι που δεν έχουν συμπληρώσει το 35ο έτος της ηλικίας τους κατά την ημερομηνία έναρξης της εκπαίδευσης. Με Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και των κατά περίπτωση αρμόδιων Αναπληρωτών Υπουργών  Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης ορίζονται οι προϋποθέσεις αποδοχής υπαλλήλων στην εκπαίδευση που προβλέπεται στην παράγραφο αυτή, οι προϋποθέσεις και η διαδικασία επιλογής για την εισαγωγή, ο τόπος, η διάρκεια, το αντικείμενο της εκπαίδευσης, οι προϋποθέσεις για την επιτυχή περάτωση και κάθε άλλη απαραίτητη λεπτομέρεια για την εκπαίδευση αυτή.

6. Με κοινή απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και των κατά περίπτωση αρμόδιων Αναπληρωτών Υπουργών Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης καθορίζεται κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή των ρυθμίσεων του άρθρου αυτού.

7. Για το έτος 2015 οι δαπάνες που σχετίζονται με τη μισθοδοσία και την ασφαλιστική κάλυψη των υπαλλήλων του άρθρου αυτού και αυτών της περίπτωσης γ της παραγράφου 1 του άρθρου 26 θα γίνουν διά μεταφοράς των σχετικών πιστώσεων στους αντίστοιχους ΚΑΕ του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

  • 19 Μαρτίου 2015, 21:04 | Αντώνης

    Δικαιωμα εθελοντικης κινητικοτητας σε ολους τους πρωην δημοτικους αστυνομους και καμια μεταταξη απο αλλη υπηρεσια των Ο.Τ.Α. η οποια ειναι και ασχετη μετην Δημοτικη Αστυνομια. Ο τιτλος της υπηρεσιας μας να παραμείνει ως υφίσταται δεν χρειαζονται αλλαγές στην ονομασία, αλλαγες καλυτερα να γινουν στην ασκηση για απλοποιηση των αρμοδιοτήτων.

  • 19 Μαρτίου 2015, 21:08 | ΓΙΩΡΓΟΣ

    Θεωρώ ΔΙΚΑΙΟ και ΣΩΣΤΟ οι δημοτικοί αστυνομικοί που υποβιβάστηκαν κατηγορία και από ΠΕ και ΤΕ δημοτικοί αστυνομικοί στους δήμους, έγιναν ΔΕ ιδιαίτερης κατηγορίας προσωπικού στην ΕΛ.ΑΣ. (λόγω της κινητικότητας και της μοριοδότησης ), να αποκτήσουν ξανά τις οργανικές τους θέσεις στους δήμους.

    Αυτό το προβλέπει πολύ ορθά το νομοσχέδιο και αποκαθιστά την αδικία του υποβιβασμού εκατοντάδων συναδέλφων και ΜΠΡΑΒΟ.
    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ….

    Υπάρχουν άτομα που υποβιβάστηκαν κατηγορία επειδή δεν υπήρχαν θέσεις ΠΕ στον τόπο συμφερόντων τους και για να ενωθούν επιτέλους με την οικογένεια και τα παιδιά τους. Αν είναι να γυρίσουν στον δήμο προέλευσης ας επανέλθουν τουλάχιστον στην κατηγορία τους ως ΠΕ δημοτικοί αστυνομικοί.

    Ευχαριστώ

  • 19 Μαρτίου 2015, 21:18 | Βαγγέλης

    Εθελοντική επιστροφή σε όλους τους πρώην Δημοτικούς Αστυνομικούς από όλους τους φορείς. Για να μην συνεχιστεί η αδικία και η εσωτερική μετανάστευση που είχαμε το τελευταίο χρόνο.

  • 19 Μαρτίου 2015, 20:16 | Κώστας Δημητρίου

    η δημοτική αστυνομία είναι ένας άχρηστος θεσμός -> αν θέλουμε να γίνει κάτι σωστό αυτοί που υπηρετούσαν στην δημοτική αστυνομία να ενταχθούν όλοι στην ΕΛΑΣ μετά από εκπαίδευση -> γιατί το μόνο που έκαναν όταν λειτουργούσε η δημοτική αστυνομία ήταν να γράφουν κλήσεις (ιδίως για την ελεγχόμενη στάθμευση) και τίποτε άλλο

  • 19 Μαρτίου 2015, 20:36 | Σ.Β.

    Κύριε Υπουργέ,
    η Δ.Α. είναι ένας θεσμός τον οποίο υπηρέτησα με σεβασμό και αφοσίωση για 8,5 σχεδόν έτη, μέχρι τη βεβιασμένη κατάργησή της. Από την εμπειρία μου μια τέτοια Υπηρεσία δεν θα πρέπει να είναι υπό τη σκέπη του Δήμου και των ρουσφετολογικών διαθέσεων του εκάστοτε Δημάρχου, οι οποίες γελοιοποιούν το έργο μας στα μάτια της κοινωνίας.
    Παράλληλα επειδή τα τυπικά προσόντα της μεγαλύτερης μερίδας των Δημοτικών Αστυνομικών, περιλαμβανομένης και εμού της ιδίας είναι ιδιαίτερα υψηλά, καλό θα ήταν να καταγραφούν μέσω των Τμημάτων Προσωπικού και να σας αποσταλούν, προκειμένου να γνωρίζετε τις δυνατότητες των εν λόγω υπαλλήλων και να τους διαθέσετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε θέσεις εφάμιλλες των προσόντων τους, πάντα με γνώμονα την εξυγίανση και την αποτελεσματικότερη λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης.
    Παράλληλα θα ήθελα να σας υποβάλλω κάποιες πιο συγκεκριμένες ερωτήσεις αναφορικά με το άρθρο 25:
    1. Στην παρ. 2β, όταν μιλάτε για προσωποπαγείς θέσεις στο Υπ. Εσ. στη διάθεση του Υπουργού τι εννοείτε; Σε τι αντικειμένου θέσεις αναφέρεστε; (π.χ. οπουδήποτε στην Ελλάδα;)
    2. Στην παρ. 4, όταν μιλάτε για μετάταξη των Δημοτικών Αστυνομικών που έχουν συμπληρώσει δεκαετία σε άλλους κλάδους τι εννοείτε; Στο Δήμο αποκλειστικά; Και σε κάποιο Υπουργείο; Όταν μιλάτε για ανάθεση άλλων καθηκόντων τι εννοείτε; Θα μπορεί π.χ. Ο εκάστοτε Δήμαρχος μετά τα 10 χρόνια υπηρεσίας να με μεταθέσει υποχρεωτικά στο Τμήμα Καθαριότητας, επειδή εκεί θα έχει ανάγκη;
    Καθώς πριν από σχεδόν δεκαπέντε μήνες, όταν κληθήκαμε να συμπληρώσουμε την αίτηση προτίμησης στο Τμήμα Προσωπικού των Δήμων είχαμε ελλιπέστατη ενημέρωση αναφορικά με τις τότε διαθέσιμες θέσεις, τις οποίες προόριζαν για εμάς, σας παρακαλώ πολύ αυτή τη φορά (επειδή έχουμε ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ) να παρέχετε συγκεκριμένες πληροφορίες για το είδος των θέσεων, ώστε να μην προβούμε σε μια ακόμη λάθος και επώδυνη επιλογή.
    Καλή δύναμη στο δύσκολο έργο σας!
    Με εκτίμηση,
    Σ.Β.

  • 19 Μαρτίου 2015, 20:47 | Μαρίνος Κοκολάκης

    Αγαπητοί κύριοι Βουλευτές,

    Είμαι πρώην Δημοτικός Αστυνομικός που ανήκω πια στην ΕΛΑΣ ως ιδιαίτερης κατηγορίας προσωπικό, 31 ετών παντρεμένος και με ένα παιδί.
    Είμαι σίγουρος πως κι εσείς γνωρίζετε ότι το δικαιότερο όλων είναι να δωθεί το δικαίωμα παραμονής σε όποιον το επιθυμεί στην ΕΛΑΣ, διότι την θέση την οποία έχουμε καταλάβει την κερδίσαμε μέσω ΑΣΕΠ και με δικαιοκρατικές διαδικασιες.
    Επίσης για να έχουμε δικαίωμα να εργαστούμε στην ΕΛΑΣ όλο αυτό το διάστημα περάσαμε υγειονομικές και ψυχοτεχνικές διαδικασίες.
    Άρα συγνώμη αλλά η υποχρεωτική μετάταξη με πρακτική προηγούμενων κυβερνήσεων είναι το λιγότερο κατακριτέα.
    Είμαστε δίκαια στην Αστυνομία, φτιάξαμε τις ζωές μας με βάση αυτή την δουλειά και την θέση, είμαστε ικανοί και έχουμε και έχουμε όρεξη να προσφέρουμε στην υπηρεσία.
    Μην μας διαλύσετε την ζωή πάλι, δώστε μας το δικαίωμα να συνεχίσουμε την ζωή μας ομαλά χωρίς πισωγυρίσματα.

    Πιστεύω ότι καταλαβαίνετε αυτό που μας συμβαίνει και ότι είναι δίκαιο το αίτημα μας κ στο τέλος θα δικαιωθούμε και θα σας ευχαριστούμε για αυτό.

  • 19 Μαρτίου 2015, 19:46 | Manos

    Φερτε μας ολους πισω στους δημους που δουλευαμε.Ειναι κριμα αυτο που υποστηκαμε απο τις κυβερνησεις του μνημονιου.ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ. ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΤΩΡΑ

  • 19 Μαρτίου 2015, 19:52 | Σωτηρης

    Ολοι εθελοντικα πισω στη δημοτικη αστυνομια!ισονομια και ισοτητα!εσεις διατυμπανιζατε η ελπιδα ερχεται!

  • 19 Μαρτίου 2015, 18:23 | άγγελος

    Συνεχίζεται το έργο του Μητσοτάκη. Συγχαρητήρια. Συνέχιση αδικιων θα πρέπει να μετονομασετε το άρθρο στο νομοσχέδιο όχι αποκατάσταση. Θα τα πούμε στις αίθουσες των δικαστηρίων.

  • 19 Μαρτίου 2015, 18:57 | Μανώλης ΑΚΑ

    Σκεφτείτε και τα παιδιά των Φυλακών. Είναι Μεγαλύτερη ΑΔΙΚΊΑ αυτό το νομοσχέδιο & μην τη αποκαλείται αποκατάσταση αδικιών. Κάποια παιδιά με οικογένειές όπως και εγώ έχουμε κάνει ήδη 2 μετακομίσεις σε νησιά, η γυναίκα μου άνεργη & με εισόδημα διαθεσιμότητας & τώρα μισθό ΔΕ. 2 χρόνια μας έχετε ρημάξει & εσείς συνεχίζεται το έργο των προηγούμενων. Δεν είμαστε πιόνια, ανθρώπινες ψυχές και σέρνουμε και τα παιδιά μας μαζί. Τον προηγούμενο Σεπτέμβριο είχα γράψει το παιδί μου σε 2 νησιά & το έπαιξα στα ζάρια σε πιο νησί θα ξεκινήσανε σχολείο. Αφήστε μας επιτέλους να βρούμε το δρόμο μας, πάνω που το χωνέψαμε & κάναμε μια νέα αρχή στη ζωή μας. Ζητάμε Εθελοντική Μετακίνηση για όλους τους Π.Δ.Α. Σεβαστείτε τις μετακινήσεις των οικογενειών. Αφήστε τους Δ.Α.Ε.Α. να βρουν το δρόμο της εξέλιξης τους.

  • 19 Μαρτίου 2015, 18:43 | Μαρία Μπ.

    Μετά από τις τόσες αντιδράσεις των δημοτικών αστυνομικών για την επιστροφή στους Δήμους, σας ζητώ να επανεξετάσετε το θέμα της επανασύστασης της Δημοτικής Αστυνομίας.Οι αρμοδιότητες τους θα ασκηθούν πολύ καλύτερα υπό τη σκέπη της ΕΛ.ΑΣ και όχι του κάθε αιρετού που ενδιαφέρεται μόνο για τους ψήφους. Το θέμα θα μπορούσε να έχει τακτοποιηθεί και λήξει με την έκδοση του Π.Δ. που περιμένουν αυτοί οι άνθρωποι για να κάνουν σωστά τη δουλειά τους και να δείξουν την αξία τους και τη χρησιμότητά τους.
    Εξάλλου, όλοι θα περιμέναμε από μια αριστερή κυβέρνηση να ενδιαφερθεί για την ασφάλεια και την αξιοπρέπεια αυτών των ανθρώπων και όχι για τα παιχνίδια των αιρετών και της ΚΕΔΕ που βλέπει αυτούς τους ανθρώπους ως έσοδα μόνο. Μη ξεχνάτε ότι είναι ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΟΙ στην ΕΛ.ΑΣ. με σύσταση θέσεων και φεκ οριστικής τοποθέτησης. Δε θα έπρεπε να ανακινείται πάλι ένα θέμα το οποίο έχει ήδη διευθετηθεί και η μόνη εκκρεμότητα είναι ΕΝΑ Π.Δ. που έπρεπε να έχει ήδη βγει.
    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, αφήστε αυτούς τους ανθρώπους να εργαστούν με αξιοπρέπεια και μην παίζετε άλλο με τις ζωές τους.
    Γι’ αυτό σας ζητώ να υπαναχωρήσετε στο θέμα της επανασύστασης και να προχωρήσετε άμεσα στην έκδοση του Π.Δ. που θα τους δώσει το δικαίωμα να ασκήσουν τις αρμοδιότητες τους.

  • 19 Μαρτίου 2015, 18:24 | Χ.Κ.

    Είμασταν μια ομάδα ανθρώπων που φύγαμε αδίκως και βιαίως απο τον ίδιο χώρο(Δήμους).Πολλοί κάνουμε χιλιόμετρα μακρια για να πάμε στην νέα θέση εργασίας την οποία όμως αναγκαστήκαμε να δηλώσουμε για να μην μείνουμε άνεργοι. Μην μας απορρίπτεται και εσείς απο την επιλογή επιστροφή μας στους Δήμους. Δωστε μας την επιλογή όλων όσων Δ.Α. εργάζονται στα Κ.Κ. να επιστρέψουμε! ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.
    Αρκετά έχουμε ταλαιπωρηθεί αυτά τα 2 χρόνια. Ας γίνει κάτι σωστό.
    Ελπίζω στη δικαίωση όλων μας για να επέλθει η οικογενειακή γαλήνη…

  • 19 Μαρτίου 2015, 18:07 | Anneta

    Δώστε την επιλογή και στα παιδιά που είναι στα Καταστήματα Κράτησης, Περιφέρειες, Υπουργία, αν θέλουν να γυρίσουν πίσω! Είναι πιο εύκολο και πιο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ να εκπαιδευτούν άτομα για εξωτερικοί φρουροί Κ.Κ.(2 μήνες είναι η πλήρη εκπαίδευση και 20ημέρες η εξπρές που κάναμε εμείς) και για σωφρονιστικοί δεν θέλει τίποτα, παρά να εκπαιδεύεται 9 μήνες άτομα για να ενσωματωθούν στη δημοτική αστυνομία! Ή αλλιώς κατάργηση του άρθρου 81 και όλοι γυρνάνε στη Δημοτική Αστυνομία!!!!

  • 19 Μαρτίου 2015, 18:13 | Χρήστος

    Είμαι ένας από τους Δημοτικούς Αστυνομικούς που επιθυμεί την πλήρη Ένταξη στην ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ.

    Ζητάμε να έχουμε την δυνατότητα επιλογής παραμονής στις θέσεις μας στην ΕΛΛΑΣ.

    Έχουμε εκπαιδευτεί από αξιωματικούς της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ στις σχολες Δημοτικής Αστυνομίας.
    Έχουμε την ιδιότητα του ειδικού ανακριτικού υπαλλήλου.
    Έχουμε την πολυετή εμπειρία της άσκησης αρμοδιοτήτων Αστυνομικής φύσεως(ρύθμιση κυκλοφορίας,τήρηση Κ.Ο.Κ., υπαίθριο εμπόριο , λαϊκές αγορές, λειτουργία καταστημάτων κ.τ.λ.)
    Οι Διοικητές μας και οι συνάδελφοι μας στα Α.Τ. που υπηρετούμε μας θέλουν.
    Είμαστε έτοιμοι να περάσουμε όποια εκπαίδευση χρειαστεί για την πλήρη ενσωμάτωση μας στο Αστυνομικό Προσωπικό.

    Ζητάμε μόνο τη δυνατότητα να επιλέξουμε αν θέλουμε να παραμείνουμε στην ΕΛΛΑΣ.

  • 19 Μαρτίου 2015, 18:47 | ΚΩΣΤΑΣ

    Κύριε υπουργέ,
    Όπως βλέπουμε από την αρχή της διακυβέρνησης σας θέλετε να αποκατασταθούν οι αδικίες που γίνανε τόσα χρόνια από τις προηγούμενες κυβερνήσεις! Οι αδικίες θα αποκατασταθούν εάν έχουν βάση και γνώμονα την Δημοκρατία και στην προκειμένη περίπτωση του νομοσχεδίου που έχετε καταθέσει για διαβούλευση την ελεύθερη βούληση των εμπλεκομένων σε αυτό πρώην Δημοτικών Αστυνομικών!
    1) Επιλογή Δήμου τοποθέτησης βάσει των σημερινών αναγκών του καθένα από εμάς!Σπίτια,οικογένεια,παιδιά!
    2)Επιλογή παραμονής στην Ελληνική Αστυνομία σαν πολιτικό προσωπικό(εφόσον τίθεται θέμα ομογενοποίησης)!
    3) Δικαίωμα σε όλους τους Πρώην Δημοτικούς Αστυνομικούς σε όποιον φορέα και να είναι τώρα να γυρίσουν εάν επιθυμούν στην Δημοτική Αστυνομία συμφερόντων τους!
    4) Όχι στην μετακίνηση προσωπικού του κάθε Δήμου στην Δημοτική αστυνομία!

    Και όπως είχατε πει και προεκλογικά : Η ΕΛΠΙΔΑ
    ΈΡΧΕΤΑΙ ! Μην την διωξετε κάνοντας λάθη του παρελθόντος!

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ!

  • 19 Μαρτίου 2015, 18:55 | ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Β.

    Κύριε Υπουργέ, κύριοι Βουλευτές
    Κοντεύουν 2 χρόνια από την ανακοίνωση της κατάργησης της Δ.Α και δυστυχώς μας ξαναβάζετε σε καθεστώς αβεβαιότητας. Λυπάμαι, αλλά μια κυβέρνηση που δεν θέλει να λέγεται συντηρητική, κάνει ένα απίστευτο πισωγύρισμα. Όχι στην 22/9/2013, αλλά ακόμα περισσότερο πριν το 2002 όταν υπήρχε η Ειδική Υπηρεσία των Δήμων. Θα ήθελα να σας ζητήσω να σκεφτείτε πολύ σοβαρά το λάθος που πάτε να κάνετε με την επανασύσταση της Δ.Α ή Υπ.Κοιν.Διαμ. όπως ακούγεται.
    Μια υπηρεσία που κάποιοι έκριναν ως μη λειτουργική κυρίως ελέω των πολιτικών της προϊσταμένων. Να σημειωθεί ότι αν και στελεχώνονταν από 70% πτυχιούχους ΑΕΙ και ΤΕΙ, δεν μπόρεσε να απαγκιστρωθεί από λογικές του παρελθόντος.
    Η κίνηση να ενταχθεί στην ΕΛ.ΑΣ ήταν προς σωστή κατεύθυνση . Όμως με το να μας γυρίσετε σε μια απαξιωμένη από όλους υπηρεσία , με το ένα τρίτο του προσωπικού, με «ντυμένους Δ.Α» υπαλλήλους άλλων ειδικοτήτων του δήμου (που έχουν εκπαιδευτεί με σεμινάρια κάποιων ημερών) , με προϊστάμενους που δεν έχουν ούτε βασικές γνώσεις του αντικειμένου, δεν μπορώ να καταλάβω σε ποια λειτουργία αποσκοπεί αφού δεν μιλάμε καν για αναβάθμιση. Εξάλλου, οι περισσότεροι, οι πιο εμπειροι θα περιμένουν να κλείσουν την 10-ετία για να αποχωρήσουν από τη «νεα» υπηρεσία και φυσικά θα είναι δέσμιοι των Δημάρχων. Κατά τ’ άλλα κριθήκαμε ως μη λειτουργικοί στην ΕΛ.ΑΣ χωρίς να μας δώσετε αρμοδιότητες, χωρίς να ρωτήσετε τους διοικητές μας για την απόδοση μας…. Το ότι μπήκαμε στη διαδικασία, με δικά μας έξοδα, να αφήνουμε οικογένειες για τα τεστ στην Αθήνα τα προσπερνάμε.
    Τελικά ποιοι επιθυμούν την επιστροφή μας στους Δήμους:
    α) Αυτοί που δεν δούλεψαν ποτέ και δεν πρόκειται ποτέ να δουλέψουν πουθενά και η ΕΛΑΣ τους πέφτει βαριά,
    β)οι συνδικαλισταράδες,
    γ) προϊστάμενοι που χάσανε καρέκλες και «κουτσουρεμένα» ωράρια στην ΕΛΑΣ και
    δ) αυτοί που προσβλέπουν σε καρέκλες
    Ο παρανομαστής είναι ο ίδιος: να δουλεύουν άλλοι για αυτούς!
    Πρέπει όλοι να καταλάβετε ότι παίζετε με ανθρώπινες ζωές και όχι με άψυχα πιόνια.
    Δώστε μας το δικαίωμα λοιπόν να δουλέψουμε όσοι βέβαια το επιθυμούμε κάτω από την αιγίδα της ΕΛ.ΑΣ με πλήρη ένταξη και σταματήστε το μαρτύριο που έχουμε υποβληθεί τα τελευταία δυο χρόνια.
    Τέλος δώστε δικαίωμα επιλογής αν θέλουν να επιστρέψουν στους Δήμους συμφερόντων τους, όλοι οι π.Δ.Α
    Ευχαριστώ.

  • 19 Μαρτίου 2015, 17:29 | Panos

    Το αίτημά μου δεν αφορά μόνο εμένα αλλά μεγάλο αριθμό συναδέλφων. Εθελοντική επιστροφή στην Δημοτική αστυνομία και σε άλλες υπηρεσίες των δήμων και του δημόσιου τομέα, σαν διοικητικό προσωπικό, έχουμε ταλαιπωρηθεί στην διαθεσιμότητα, έχουμε παραπάνω προσόντα από τους υπαλλήλους διοικητικού των δήμων και μπορεί να λύσει η μετακίνησή μας πολλές ανάγκες για προσωπικό στους δήμους. Μείωση των δέκα ετών υποχρεωτικής παραμονής στην Δημοτική Αστυνομία.

  • 19 Μαρτίου 2015, 17:41 | Δημητρης

    Εθελοντική επιστροφή για όλους απο κάθε φορέα . Αλλιώς δεν είναι δημοκρατικό. Όλοι οι δημοτικοί αστυνομικοί να έχουν το δικαίωμα της επιστροφής

  • 19 Μαρτίου 2015, 17:45 | Γ.Μ.

    Κ.ΥΠΟΥΡΓΕ ΔΩΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΑΠΟΔΟΧΗΣ Κ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΣΤΗΝ ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ..ΜΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΕΤΕ ΜΙΑ ΑΔΙΚΙΑ ΜΕ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ.ΜΗΝ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΑΘΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ..

  • 19 Μαρτίου 2015, 17:20 | παναγιώτης

    ΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣ.
    ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΕ ΜΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΟΠΩΣ ΠΡΙΝ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Κ ΠΑΛΙ ΕΝΑ ΑΝΕΥ ΛΟΓΟΥ Κ ΟΥΣΙΑΣ ΠΙΣΩΓΥΡΙΣΜΑ.ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΑΣ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΠΙΣΩ. Η ΟΠΟΙΑ ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΧΡΗΣΙΜΗ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΠΟ ΑΙΡΕΤΟΥΣ ΠΑΡΕΜΒΑΤΙΣΜΟΥΣ.
    ΑΠΟΣΑΦΗΝΙΣΤΕ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΟΣΩΝ ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ.
    ΘΑ ΞΑΝΑΜΠΟΥΝ ΣΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ?

  • 19 Μαρτίου 2015, 17:19 | κα Σοφια

    Αξιότιμοι Βουλευτές
    Είμαι σύζυγος Δημοτικού Αστυνομικού κι έχουμε δυο παιδιά. Απ τη μέρα που καταργήθηκε η Δ.Α. και μετακινήθηκε ο σύζυγος μου σε Κατάστημα Κράτησης, τόσο ο ίδιος όσο και ολόκληρη η οικογένεια μας περνά απίστευτα δύσκολες στιγμές. Δεν ήταν επιλογή του η μετακίνηση σε Κ.Κ. αλλά κάτι που όπως είχε πει ο ίδιος ο κος Κατρούγκαλος έγινε με το πιστόλι στον κρόταφο.
    Αυτή την ύστατη ώρα σας απευθύνομαι σαν άνθρωπος προς άνθρωπο, σαν σύζυγος προς σύζυγο, σαν γονέας προς γονέα. Δώστε στον σύζυγο μου την δυνατότητα επιστροφής στην Δ.Α. Δεν είναι κάτι πολύ. Δεν κοστίζει και δεν επιβαρύνει κανένα.
    Δεν ζητιανεύουμε και δεν ζητάμε οίκτο. Δεν το κάναμε ποτέ στη ζωή μας άλλωστε. Ζητάμε απλά να μας δώσετε την ευκαιρία να βρούμε ξανά την χαμένη μας εργασιακή, μα πάνω απ όλα οικογενειακή ηρεμία. Ζητάμε το δικαίωμα επιστροφής στη Δημοτική Αστυνομία. Τόσο απλό, τόσο εύκολο, τόσο σημαντικό!
    Σας Ευχαριστώ.

  • 19 Μαρτίου 2015, 17:00 | Kostas_G

    Κύριε Υπουργέ,
    είμαι και εγώ ένας από τους πολλούς πρώην Δημοτικούς Αστυνομικούς που έχω βρεθεί σε κάποιο Κ.Κ. μετά την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας.Θέλω να σας τονίσω πως μια αδικία δεν διορθώνεται με μια άλλη.Ζητάμε απλά να γυρίσουμε και να κάνουμε την δουλειά την οποία το Ελληνικό Κράτος έχει πληρώσει και μας έχει ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΙ να κάνουμε.Ζητάμε να μας δοθεί τουλάχιστον η επιλογή.Αφήστε μας να ξαναβρούμε την χαμένη αξιοπρέπεια μας.Θέλω να πιστεύω ότι η ελπίδα που προμηνούσε η Κυβέρνηση σας πριν από τις εκλογές να είναι αληθίνη και ότι θα πράξετε τουλάχιστον το ηθικό και το δίκαιο.
    Ευχάριστώ…

  • 19 Μαρτίου 2015, 17:55 | Aris

    1) Δικαιωμα ισο σε ολους και για τα καταστηματα κρατησης.

    2) Επιστροφη στους δημους που υπηρετουσαν παλια ολοι οι δημοτικοι αστυνομικοι να ξαναγυρισουν σπιτια τους.

    3) Δικαιωμα επιλογης σε ολους οσους με την κινητικοτητα αλλαξαν πολη και εχουν παιδια και οικογενεια. Ειναι αμαρτια να τους ξαναγυρισουν πισω.Δεν ειναι πιονια , βαλτε τους σε υπηρεσιες να βοηθησουν.Δεν υπαρχει οικονομικη ζημια. Μετακινηση καντε τους.

    4)Bγαλτε τις προσωποπαγεις θεσεις πιο πριν να ξερουμε τι θα δηλωσουμε.

    Ευχαριστω.

    Δημοτικος αστυνομικος

  • 19 Μαρτίου 2015, 17:48 | Dimitris

    ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ, αυτη ειναι η λέξη κλειδί για την αποκατάσταση της αδικίας και την ταλαιπωρία που πέρασαν και εξακολουθούν να περνούν εκατοντάδες πρώην υπάλληλοι της Δ.Α.

    Ειναι απαράδεκτο να μην εχουν το δικαίωμα της εθελοντικής επιστροφής στην Δ.Α. πρωην υπαλληλοί της που σήμερα βρίσκονται σε αλλους φορείς(Φυλακές, Αποκεντρωμένες, Εφορείες/τελωνεία). Αυτοι οι ανθρωποι υπο τον φόβο της ανεργίας εξαναγκάστηκαν να «επιλέξουν» υπηρεσίες που δεν επιθυμουσαν ή να ξεριζωθούν απο τα σπίτια τους, ενω την ιδια ώρα προβλέπεται οτι άτομα απο αλλους φορείς θα μπορούν να γίνουν Δημοτικοί Αστυνομικοι!!!!

    Σταματήστε αυτη την αδικία τώρα! Ενσωματώστε στο Νομοσχέδιο πρόβλεψη για όλους τους πρωην υπαλληλους της Δ.Α, ανεξάρτητα απο το που βρισκονται σήμερα, να εχουν το δικαίωμα επιστροφής στην Υπηρεσία.

  • 19 Μαρτίου 2015, 16:03 | Γ.Τ.

    Γειά σας. Θα ήθελα να εκφράσω τις απόψεις μου για το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο και συγκεκριμένα :
    1.Γιατί δεν δίνετε το δικαίωμα της επιλογής σε όλους τους πρώην Δ.Α. αλλά και της παραμονής στις νέες θέσεις σε όσους το επιθυμούν; Ιδιαίτερα στην ΕΛ.ΑΣ. όσοι θέλουν να παραμείνουν, γνωρίζοντας όμως με ποιο καθεστώς.
    2. Η ρύθμιση που δίνει τη δυνατότητα σε υπαλλήλους έως 35 ετών να ενταχθούν στη νέα υπηρεσία μοιάζει φωτογραφική. Όπως και η διάταξη για την δεκαετία αφού όλοι γνωρίζουμε ότι ευνοούνται οι σειρές πριν το 2004, και στην πορεία ο εκάστοτε δήμαρχος θα μπορεί κατά το δοκούν να μετακινεί υπαλλήλους σε άλλες υπηρεσίες χωρίς κάποια αξιοκρατικά κριτήρια.
    3. Τι σημαίνει ότι κάποιος μπορεί να παραμείνει στη διάθεση του υπουργού Εσωτερικών; Σε ποια θέση θα τοποθετηθεί; Θα γνωρίζουμε από πριν αριθμό θέσεων ανά νομό, και με ποια κριτήρια θα μπορεί κάποιος να διεκδικήσει τις θέσεις αυτές; Θα υπάρξει νέα μοριοδότηση και ομοεδρικότητα; Θα καταλάβουν θέση όλοι όσοι ενταχθούν σε αυτή τη κατηγορία; Κ τέλος μέχρι να τοποθετηθεί κάποιος στη νέα του θέση θα τεθεί ξανά σε διαθεσιμότητα η θα αμείβεται με τον κανονικό μισθό;
    4.Το προηγούμενο πλαίσιο λειτουργίας της Δ.Α. προέβλεπε συγκεκριμένο αριθμό αρμοδιοτήτων ανάλογα με τη δύναμη της κάθε υπηρεσίας. Άνω των 50 ατόμων εκτελούσαν όλες τις αρμοδιότητες. Κάτω των 50 πολύ λιγότερες. Θα συνεχίσει αυτός ο διαχωρισμός: Κ αν συνεχίσει τότε τα Α.Τ. θα πρέπει να τις εκτελούν με τα γνωστά προβλήματα έλλειψης προσωπικού. Σημειώνεται ότι η συντριπτική πλειοψηφία των νέων υπηρεσιών θα έχει δύναμη κάτω των 50 ατόμων.
    Το ιδανικότερο θα ήταν να ανασυσταθεί η υπηρεσία μέσα στου κόλπους της ΕΛ.ΑΣ. Η ιδέα να δημιουργηθούν τμήματα ή γραφεία δημοτικής αστυνόμευσης με διακριτή διοίκηση και συγκεκριμένες αρμοδιότητες θα ήταν το καλύτερο δυνατό σενάριο. Έτσι δεν θα υπήρχαν και αντιδράσεις από την ΠΟΑΣΥ σχετικά με πάρεργα κτλ και δεν θα επιβαρύνονταν τα κατά τόπους Α.Τ. με παραπάνω δουλειά. Τα άτομα υπάρχουν ήδη στην ΕΛ.ΑΣ. συν τους αδιάθετους. Ακόμη θα μπορούσε να δοθεί και η δυνατότητα να επιστρέψουν και οι συνάδελφοι από τις άλλες υπηρεσίες εφόσον το επιθυμούν.
    Τέλος αφού δίνετε τη δυνατότητα να τεθούν όσοι επιθυμούν στη διάθεση του υπουργού Εσωτερικών γιατί δεν αξιοποιείτε όσους έχουν τα προσόντα και σε άλλους τομείς του Δημοσίου με μεγάλες ανάγκες π.χ. στην Εκπαίδευση, όπου τα κενά καλύπτονται κάθε χρόνο με την πρόσληψη μεγάλου αριθμού αναπληρωτών. Υπάρχουν άτομα που είναι κάτοχοι πτυχίων Καθηγητικών Σχολών και πληρούν όλες τις προϋποθέσεις διορισμού έχοντας προϋπηρεσία σε Δημόσια Σχολεία, αλλά και επιτυχίες σε γραπτούς διαγωνισμούς εκπαιδευτικών υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ.
    Υ.Γ. Τραγικό λάθος θα ήταν να ονομαστεί η νέα υπηρεσία όπως ανέφερε ο κ.Πανούσης. Μόνο ένα όνομα υπάρχει ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ.

  • 19 Μαρτίου 2015, 16:32 | Δημητρα

    μπορει σε καθε σχολιο ο καθενας να προσθετει την δικη του προσωπικη πινελια ….η ουσια ομως δεν αλλαζει και ειναι μια .για την αποκατασταση της αδικιας λοιπον ..ολοι ζητουν το ιδιο ….1)επιλογη επιστροφης σε ολους τους δ.στυνομους 2)απο ολους τους φορεις που διασκορπιστηκαν 3)να επιστρεψουν εφοσον το επιθυμουν στην δ.αστυνομια 4)στους τοπους συμφεροντων τους…

  • 19 Μαρτίου 2015, 16:14 | ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
    Κυρίες – Κύριοι αξιωματούχοι επί της διαβούλευσης.
    Θέτω υπόψη σας μερικούς από τους λόγους που θα πρέπει να δοθεί η δυνατότητα της εθελοντικής μετακίνησης πρώην Δημοτικών Αστυνομικών (ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ???)της ΕΛ.ΑΣ στους Δήμους. Στους Δήμους όμως συμφερόντων και όχι αρχικής τοποθέτησης του κάθε ενδιαφερομένου, προς αποκατάσταση της όποιας αδικίας ευαγγελίζεστε…
    Έχετε μήπως εικόνα από τους Δήμους-ιδιέταιρα τους περιφερειακούς- για την τύχη του υλικοτεχνικού εξοπλισμού, των οχημάτων, των αρχείων, των υποδομών και των κτιριακών εγκαταστάσεων μετά από σχεδόν δυο χρόνια αδράνειας? Πόσος χρόνος θα χρειαστεί για να δημιουργηθούν ξανά τόσα πράγματα που σε 10ετείες με κόπο και μεράκι είχαμε δημιουργήσει? Με πόσα χρήματα και από που?
    Σε ένα Δήμο-Νησί των 130.000 και πλέον μόνιμων κατοίκων που κατά την τουριστική περίοδο υπερπολλαπλασιάζονται, υπηρετούσαμε δεκαεπτά(17) Δημ. Αστ/κοί με υλικοτεχνικό και λοιπό εξοπλισμό που δημιουργήθηκε από το 1992 και κριθήκαμε αναποτελεσματικοί τώρα αν επιστρέψουν πέντε(5) θα είμαστε λειτουργικοί? Με τι κουράγιο υπάλληλοι 15-25 ετών υπηρεσίας, με καταρρακωμένη ψυχική, οικογενειακή και οικονομική δύναμη με ποια υπηρεσιακή οντότητα και κάτω από τις αίολες κατά περίπτωση εντολές των Αιρετών προϊσταμένων, θα παράξουμε έργο? Σας παραπέμπω στη σχετ. ιστοσελίδα «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ τα νέα» για να πάρετε μια εικόνα από την κραυγή αγωνίας που διακατέχει όλους μας και ιδιαίτερα από συναδέλφους που για ακόμα μια φορά διαλύεται η οικογενειακή μας συνοχή.
    Για όλους τους παραπάνω λόγους και τόσους άλλους που θα μπορούσα να σας παραθέσω, δώστε μας μια τελευταία ευκαιρία να μπορέσουμε να εργαστούμε με μεθοδικότητα, σύστημα, αμεροληψία, αποτελεσματικότητα και υπηρεσιακό κύρος, όπως ακριβώς συμβαίνει τους τελευταίους εννιά(9) μήνες στην ΕΛ.ΑΣ, εκεί που εναποθέσαμε τα συντρήμια της διαθεσιμότητάς μας και κάναμε ένα νέο και παραγωγικό ξεκίνημα. Ρωτήστε τους Διοικητές μας και τους Αστ/κούς Δ/ντές μας ιεραρχικά για την απόδοση και το έργο μας, έστω και χωρίς το πολυπόθητο Π.Δ. με σαφείς αρμοδιότητες που αράχνιασε στα συρτάρια.
    Ρωτήστε τους κατά τόπους Δημάρχους και Βουλευτές-Πολιτευτές της περιφέριας για το υψηλό επίπεδο συνεργασίας, αμεσότητας, συνέπειας, επαγγελματισμού και μεθοδικότητας στους καθημερινούς ελέγχους και την εκτέλεση Διοικητικών Πράξεων προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.
    Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία κι ευελπιστώ στην αντικειμενικότητα και το ήθος δικαίου με τα οποία θα λάβετε τις όποιες αποφάσεις για μια πολύπαθη μερίδα εργαζομένων που ταλαιπωρήθηκαν και σκορπίστηκαν «στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα.»

  • 19 Μαρτίου 2015, 16:35 | thanos

    Σας παρακαλώ να έχετε υπόψη σας ότι το παρόν υπόμνημα δεν αφορά εμένα προσωπικά αλλά αποτελεί πρωτοβουλία μεγάλης μερίδας συναδέρφων με τους οποίους μοιραζόμαστε τι ίδιες ανησυχίες και προβληματισμούς για το εργασιακό μας μέλλον.
    Στο σχέδιο νόμου που κατατέθηκε , αναφέρεται ότι οι συνάδερφοι που διορίστηκαμε στην ΕΛ.ΑΣ σε κατηγορία εκπαίδευσης ανώτερης από αυτής που προσληφθήκαμε στους δήμους, θα πρέπει να ξαναγυρίσουμε στο δήμο διορισμού μας ως ΔΕ χωρίς να αποσαφηνίζεται εντελώς , δηλαδή ως υπάλληλοι χαμηλότερης εκπαιδευτικής κατηγορίας από αυτή που κατέχουμε τώρα στην ΕΛ.ΑΣ. Για παράδειγμα, ένας δημοτικός αστυνομικός που διορίστηκε πριν εφτά χρόνια στο δήμο ως ΔΕ, αλλά μετά υπέβαλε τα χαρτιά του και πέρασε ως ΠΕ στην ΕΛ.ΑΣ με το κύμα της κινητικότητας, θα πρέπει να επανέλθει στο δήμο στην κατηγορία ΔΕ δηλαδή σε αυτήν με την οποία είχε πρωτοδιοριστεί. Αυτό αποτελεί μεγάλο πισωγύρισμα καθώς η μισθολογική διαφορά από ΠΕ σε ΔΕ είναι πλέον πολύ μεγαλύτερη του παρελθόντος (σας γνωρίζω ότι ο μισθός του ΔΕ αυτή τη στιγμή είναι μόλις στα 660€).
    Θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε, να θίξετε το θέμα και να εξετάσετε το δίκαιο αίτημά μας. Πιστέψτε με είναι αίτημα εκατοντάδων παιδιών που από υπάλληλοι ΠΕ θα βρεθούμε ξανά σε θέσεις ΔΕ και μάλιστα όπως σας προανέφερα με πολύ λιγότερα χρήματα απ’ ότι στο παρελθόν. Ας δοθεί η ευκαιρία σε όλους τους συναδέρφους που βρίσκονται πλέον σε ανώτερη κατηγορία εκπαίδευσης από αυτήν που πρωτοδιορίστηκαν να επιστρέψουν στους δήμους τους με τη νέα κατηγορία και όχι με αυτή που είχαν διοριστεί. Μια τέτοια κίνηση θα εκτιμηθεί από το σύνολο των συναδέρφων αφού θα υποκαθιστά άλλη μια αδικία (έστω και άδολη όπως διαφαίνεται), αλλά το κυριότερο είναι ότι δεν θα γίνει εις βάρος άλλων συναδέρφων.

  • 19 Μαρτίου 2015, 16:14 | Αντώνης

    Δώστε το δικαίωμα και στα παιδιά που εργάζονται στα καταστήματα κράτησης. Είναι μεγάλη αδικία να μείνουν εκτός.

  • 19 Μαρτίου 2015, 16:49 | Β.Α.

    Κύριε Υπουργέ.
    Μετά από 20 χρόνια στη Δημοτική Αστυνομία η προηγούμενη κυβέρνηση σε μία νύχτα μας κατάργησε με την αιτιολογία ότι δεν είμασταν αποτελεσματικοί….Προσωπικά πιστεύω πως όλοι οι πρώην Δημοτικοί Αστυνομικοί είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο γνώσης και εμπειρίας στο αντικείμενο που τόσα χρόνια υπηρέτησαν.Τώρα που γίνεται η επανασύσταση καλό θα είναι να μη αποκλειστεί κανένας. Πρέπει άμμεσα να δοθεί η δυνατότητα επιλογής σε ΟΛΟΥΣ τους πρώην Δ.Α είτε να παραμείνουν στην θέση την οποία τώρα κατέχουν είτε να επιστρέψουν στην προηγούμενη θέση που κατείχαν και βιαίως εκδιώχθηκαν από αυτή! Δώστε το δικαίωμα σ όλους ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ να επιλέξουν. Μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν αυτοί που υπηρετούν στα Καταστήματα Κράτησης. Μην καταδικάζετε τους Δημοτικούς Αστυνομικούς στις φυλακές.

  • 19 Μαρτίου 2015, 16:04 | Maria

    ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΟΛΟΙ ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΔΙΚΙΑΣ. ΕΙΜΑΙ 240 ΧΛΜ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ , ΚΑΙ ΜΕ ΦΕΡΝΕΤΕ ΠΙΣΩ . ΕΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ. ΟΛΟΙ ΠΙΣΩ ΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΟΥΜΕ. ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ.

    ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΤΟΤΕ ΦΕΡΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΩΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΦΡΟΥΡΟΥΣ , ΑΛΛΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ ΑΘΗΝΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΙ ΚΟΙΝΟ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΛΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ. ΜΗΝ ΜΠΕΡΔΕΥΕΣΤΕ.

    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΛΑ. ΦΕΡΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ.ΦΕΡΤΕ ΜΑΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΑΜΕ. ΕΧΩ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ 240 ΧΛΜ ΜΑΚΡΙΑ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΜΕ ΓΥΡΝΑΤΕ ΠΙΣΩ

  • 19 Μαρτίου 2015, 16:34 | Βαγγέλης

    «Αποκατάσταση» αδικιων λένε…και εσείς το ξέρετε πολύ καλά ότι ο αποκλεισμός αυτών που εργάζονται στις φυλακές είναι καταφωρη αδικία . πραγματικά δεν με ενδιαφέρει αν υπάρχουν ανάγκες και για αυτό δεν μας αφήνετε να επιλέξουμε. Πριν πάνε οι δημοτικοί αστυνομικοί οι φυλακές πως δούλευαν; ;;;; ε κύριε παρασκευοπουλε;ε κύριε κατρουγκαλε; που σε είχαμε και δικηγόρο μας.υπαρχουν και παιδιά τα οποία μεταναστευσανε κύριε υπουργέ που ηγεισται στο υπουργείο «αδικιας» και δεν δίνεται έστω το δικαίωμα επιλογής. Δεν διαφερετε σε τίποτα με την πολιτική του δράκουλα.

  • 19 Μαρτίου 2015, 16:24 | kostas

    ΕΘΕΛΟΝΤΙΚH ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΔΙΑΤΗΡΩΝΤΑΣ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΜΑΣ ΘΕΣΗ, ΚΑΙ ΜΕ ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ…

  • 19 Μαρτίου 2015, 16:26 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    Είναι δίκαιο,δημοκρατικό και αποκαθιστά την αδικία που έχουμε υποστεί σαν άνθρωποι μεταξύ ανθρώπων να υπάρχει το δικαίωμα επιλογής φορέα και για τους υπόλοιπους πρωην δημ, αστυνομικούς που σήμερα υπηρετούν στους υπόλοιπους φορείς εκτός ΕΛ.ΑΣ.Συνιστά διάκριση και πλήρη αποδοχή των εξαιρετικά ηλίθιων κι επικίνδυνων χειρισμών της προηγούμενης κυβέρνησης η μη υιοθέτηση της αρχής της ίσης αντιμετώπισης υπαλλήλων με τα ίδια προσόντα, την ίδια εκπαίδευση και εμπειρία στο ίδιο αντικείμενο.Εξυπακούεται το ίδιο και για την επιλογή πρώην συναδέλφων να παραμείνουν στους φορείς που ήδη υπηρετούν κι επιθυμούν.

    Η επιλογή φορέα με το πιστόλι στον κρόταφο(μακροχρόνια άνεργη σύζυγο,μωρό παιδί,χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στο σπίτι,δάνειο,κ.λ.π)περιγράφει γλαφυρά μια κατάσταση όπου η επιλογή ακόμη και της θέσης του εξωτ. φρουρού κ.κ,καταλαβαίνει ο έχοντας στοιχειώδη νοημοσύνη,ότι δεν ήταν συνειδητή επιλογή αλλά έσχατη λόγω αναγκών.

  • 19 Μαρτίου 2015, 16:45 | Ioanna

    Epaixan me tis zwes mas otan mesa se mia nuxta mas katirgisan..twra paizoun pali me emas mh dinontas mas to dikaiwma na epistrepsoume stis theseis mas osoi to epithymoun…Den eimaste pionia eimaste anthrwpoi dwste se olous to dikaiwma epiloghs..Ekpaideuthkame gia auto kai mas kratane fylakismenous sta Katastimata Kratisis ths xwras..theloume na gyrisoume ekei pou anhkoume theloume dikaiwma epiloghs apo olous tous foreis.

  • 19 Μαρτίου 2015, 16:41 | kostas

    κυριε υπουργε οι οικογενειες μας εχουν καταστραφει . ΟΧΙ αλλες μετακινησεις εθελοντικη παραμονη, εκπαιδευση και πληρη ενταξη οσων θελουν στην Ελ.ας. εχουμε προσοντα , ορεξη και εχουμε περασει ψυχοτεχνικα, υγειονομικα και αθληματα.

  • 19 Μαρτίου 2015, 15:21 | Παναγιωτης

    Κύριοι αν θέλετε άρση της αδικίας που συντελέστηκε μια είναι η λύση χωρίς πολλά λόγια: Επαναφορά ΟΛΩΝ των εργαζομένων (από όλους τους φορείς) στην νέα επανασυσταση της Δημοτικής αστυνομίας και ένταξή της στο ΥΠ.ΕΣ.

  • 19 Μαρτίου 2015, 15:58 | ΛΟΚΡΟΣ

    ΔΙΚΑΊΩΜΑ επιστροφής σε όλους τους πρώην ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ,ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ.
    Είμαστε όλοι εξαθλιωμένοι,νιώσαμε την αδικία ως το μεδούλι…..τουλάχιστον δώστε μας τώρα το δικαίωμα να περπατάμε με ψηλά το κεφάλι.
    ΑΞΙΟΠΡΈΠΕΙΑ – ΔΙΚΑΙΟΣΎΝΗ -ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ.

  • 19 Μαρτίου 2015, 15:20 | Παναγιώτης Χαψιάς

    Καλησπέρα σας
    Το ονομα μου ειναι Παναγιώτης Χαψιάς και είμαι πρώην δημοτικός αστυνομικός και νυν εσωτερικός σωφρονιστικός υπάλληλος του Κ.Κ Χαλκίδος θελω με τη σειρα μου να εισηγηθώ οτι θα ήθελα να προβλεφθεί και για εμάς τους υπαλλήλους των φυλακών,εσωτερικους και εξωτερικούς,επιστροφή στη δημοτική αστυνομία έστω εθελοντικά γιατι πήγαμε παρά τη θέληση μας και με μη αξιοκρατικό κατα την άποψη μου τρόπο υπάλληλοι στις φυλακές υπό τον φόβο της απόλυσης και της ανεργείας!
    Πιστευω οτι προσπαθείτε να διορθώσετε τα τραγικά σφαλματα προηγούμενων κυβερνήσεων και πολυ καλα κάνετε και ολοι το επικροτούμε αυτο,μην πέφτετε όμως και εσείς στα ιδια λάθη!
    Ελπίζω να εισακούσετε τις δικές μου αλλα και άλλων συναδέλφων εισηγήσεις και παρα την πίεση που έχετε απο το υπουργείο δικαιοσύνης να μας δώσετε την δυνατότητα να γυρίσουμε πίσω εκει που πραγματικά ανήκουμε και που μπορουμε να αποδώσουμε το μέγιστο των δυνατοτήτων μας
    Σας ευχαριστω πολύ

  • 19 Μαρτίου 2015, 15:46 | Μανος

    Δημοτικοί Αστυνομικοί Καταστημάτων Κράτησης: ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΝΟΣ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΘΕΟΥ

    Αγαπητοί βουλευτές

    Είναι πολύ να ζητεί κάποιος δικαιοσύνη σ αυτό τον τόπο? Είναι τόσο απόμακρο το ενδεχόμενο της δικαίωσης για κάποιον πολίτη ή εργαζόμενο σ αυτή τη χώρα? Είναι τόσο αλλόκοτη η ισονομία? Τα ίσα δικαιώματα αποτελούν πλέον όνειρο απατηλό για όποιον τα επιθυμεί? Είναι τόσο ανέφικτο να ζεις ως ίσος απέναντι ίσων και να σου φέρεται το ίδιο σου το κράτος ως τέτοιον?

    Αν όλα αυτά είναι πλέον ανέφικτα ή άπιαστα όνειρα σ αυτή τη χώρα, τότε δεν έχουν νόημα αυτά που θα πω παρακάτω. Απλά σβήστε τα απ τη μνήμη σας και συνεχίστε το έργο σας και τη ζωή σας.

    Αν όμως όλα αυτά είναι αυτονόητα, τόσο για όποιον ζει σ αυτόν εδώ τον τόπο, όσο και για σας τους ίδιους, τότε σας καλώ να το αποδείξετε. Όχι με λόγια, αλλά με πράξεις.

    Δεν ζητάμε να πράξετε ως υπέρ ήρωες και να υπερβείτε εαυτούς κάνοντας ηρωικές πράξεις. Ζητάμε κάτι απλό, δίκαιο και αυτονόητο. Ζητάμε όλοι εμείς που είμαστε στα Καταστήματα Κράτησης την εθελοντική επιστροφή μας στη Δημοτική Αστυνομία.

    Δίνετε την ευκαιρία αυτή σε όσους είναι στην ΕΛ.ΑΣ, σε όσους είναι ακόμα αδιάθετοι, απολυμένοι, αλλά ακόμα ακόμα σε άλλους που δεν ήταν καν Δημοτικοί Αστυνομικοί. Δώστε και σε μας την ίδια ευκαιρία. Δείξτε μας ότι το κράτος μας αντιμετωπίζει ως ίσους κι όχι ως πολίτες κι εργαζόμενους δεύτερης κατηγορίας. Δείξτε μας ότι δεν είμαστε ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΝΟΣ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΘΕΟΥ.

    Ευχαριστώ

  • 19 Μαρτίου 2015, 15:40 | Χιουτάκος Αθανάσιος

    Δώστε μας το δικαίωμα επιλογής. ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ και μόνο η επιστροφή όσων θέλουν στους δήμους. ΠΛΗΡΗ ΕΝΤΑΞΗ όσοι παραμείνουν στην Ελληνική Αστυνομία.

  • 19 Μαρτίου 2015, 15:55 | ΜΑΡΙΑ

    Θα ήθελα να συμφωνήσω με τον συνάδελφο Νίκο Κιρκιγιάννη.Γιατί να μην ανοίξουνε και άλλες θέσεις στο Υπουργείο Οικονομικών, έτσι ώστε να μπορέσουν να αξιοποιήσουνε τα πτυχία τους αυτοί που τα κατέχουν και δεν μπόρεσαν στην πρώτη κινητικότητα. Θα ήθελα να το λάβετε σοβαρά υπόψιν σας, γιατί οι εφορίες έχουν ούτω η άλλως πολλές ελλείψεις.Βέβαια πάντα στον τόπο συμφερόντων τους.

  • 19 Μαρτίου 2015, 14:54 | ANTREAS

    ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ,

    Α) Η αποκατάσταση των αδικιών δεν σημαίνει ότι ΣΕ επαναφέρω στην αρχική σου θέση με το ζόρυ. (αφορά τους τοποθετημένους στην ΕΛΑΣ)

    Β) Η αποκατάσταση των αδικιών δεν σημαίνει ότι ΔΕΝ έχεις δικαίωμα εσύ των Καταστημάτων κράτησης να επανέλθεις στην στην νεοσύστατη Δημοτική Αστυνομία.(που για την πλειονότητα, δεν ήταν ΚΑΘΟΛΟΥ επιλογή τους)

    Γ) Η αποκατάσταση των αδικιών δεν σημαίνει ότι επανέρχεσαι στο Δημο του ΤΟΠΟΥ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ( όταν έχουμε ήδη μετεγκατασταθεί με τις οικογενειές μας σε νέα πόλη με ότι αυτό συνεπάγεται. ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΕ ΑΥΤΟ!

    Αποκατάσταση των αδικιών ΣΗΜΑΙΝΕΙ να δίνεις σε ΟΛΟΥΣ τους πρώην Δημοτικούς Αστυνομικούς το ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ!!!!! να επανέλθουν στην Υπηρεσία Δημοτικης Αστυνομίας

  • 19 Μαρτίου 2015, 14:36 | Π.Π

    Αξιότιμοι Κύριοι,
    οπωσδήποτε θα πρέπει να προβλεφθούν τα εξής:
    – Εθελοντική μετακίνηση όσων επιθυμούν να μεταταχθούν στους Δήμους ή να παραμείνουν στην ΕΛΑΣ και σαφές πλαίσιο αρμοδιοτήτων που θα έχουν οι παραμένοντες στην ΕΛΑΣ (πολιτικοί υπάλληλοι ή αστυνομικοί),
    – Εθελοντική μετακίνηση όλων όσων ανήκουν στους άλλους φορείς υποδοχής κι επιθυμούν να επιστρέψουν στους Δήμους ή να παραμείνουν σε αυτούς, ήτοι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, ΓΓΔΕ κ Κ.Κ.,
    – Δυνατότητα επιλογής μεταξύ του Δήμου όπου ήδη υπηρετούν συνάδελφοι και του Δήμου από τον οποίο «ξεσπιτώθηκαν» κατά την διαδικασία της «κινητικότητας».
    – Αυτοί που επιθυμούν να παραμείνουν στην διάθεση του Υπουργού σύμφωνα με το Σχέδιο, να γνωρίζουν εκ των προτέρων πού πρόκειται να απορροφηθούν (σε ποιά υπηρεσία) και φυσικά να μπορούν να δύνανται να παραμείνουν στον τόπο συμφερόντων τους. Σ’ αυτή τη περίπτωση θα πρέπει να ληφθούν κατά προτεραιότητα υπόψη και ο τόπος μόνιμης κατοικίας κάτι που μπορεί να φανεί από το αρχικό φορέα προέλευσης. προσωπικά για να μη χάσω την εργασία μου αναγκάστηκα να αποδεχθώ θέση εργασίας μακριά από το πόλη που γεννήθηκα και έφτιαξα τη ζωή μου, και επιθυμώ να γυρίσω σ΄ αυτήν ,όχι όμως σαν δημοτικός αστυνομικός μιας και δεν πιστεύω πλέον στο θεσμό της δημοτικής αστυνομίας εξαιτίας των όσων έχω περάσει το τελευταίο χρονικό διάστημα και τα οποία δεν είμαι διατεθειμένος να ξαναπεράσω στο μέλλον.
    ευχαριστώ εκ των προτέρων

  • 19 Μαρτίου 2015, 14:08 | αγαθη

    Διορθωστε το αρθρο σε εθελοντικη επιστροφη ολων των πρωην δημοτικων αστυνομικων, μονο ετσι θα απαοκαταστεισετε την αδικια που εχει συντελεστει εως τωρα!!!!!Επιστροφη εκει που ανηκουν……εκει που ειχαν επιλεξει να ειναι και εχει εκει που τους αναγκασαν να πανε….!!!!!!!!

  • 19 Μαρτίου 2015, 14:34 | μελπομενη

    Το αρθρο αυτο ειναι μεγαλο λαθος,πρεπει να διορθωθει οπωσδηποτε, το λαθος της προηγουμενης κυβερνησης για καταργηση της δημοτικης αστυνομιας με την πληρως αποτυχημενη κινητικοτητα, ειχε ως αποτελεσμα πολλοι πρωην δημοτ.αστυνομικοι να μετακινηθουν σε υπηρεσιες που δεν ηθελαν αλλα και μακρια απο τα σπιτια τους, μονο και μονο για να μην μεινουν χωρις δουλεια…..δωστε τωρα τη δυνατοτητα σε οσους το επιθυμουν να γυρισουν εκει που ανηκουν.Μην μεγαλωνεται την αδικια…..καντε πραξη οσα προεκλογικα ειχατε υποσχεθει!!!!!

  • 19 Μαρτίου 2015, 14:43 | ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ

    ΔΩΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΕΨΟΥΝ ΠΙΣΩ ‘ΣΕ ΟΛΟΥΣ’ ΤΟΥΣ ΠΡΩΙΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ,ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ.
    ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΠΟΥ Η ΠΡΟΙΓΟΥΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ,ΜΑΣ ΣΤΕΡΙΣΕ…!!!

  • 19 Μαρτίου 2015, 14:49 | Κωνσταντίνος Μ.

    Κυριε υπουργε, σιγουρα αν μπαινατε στο πετσι του καθενος απο εμας θα νιωθατε περιεργα. Θα ευχοσασταν να μην χρειαζοταν να περασετε εσεις η μελη του συγγενικου και φιλικου περιβαλλοντος σας ολα αυτα που η απολυτη πλειοψηφια των συναδελφων μου εχει βιωσει.
    Δεν θα σας προτεινω κατι. Ομως λαβετε υποψη σας ολα τα σχολια που ηρθαν και θα ερθουν σε εσας. Αποφασιστε σαν πολιτικος μα πανω απ’ ολα σαν ανθρωπος. Οχι για να μας κανετε τη χαρη αλλα γιατι θα ξερετε οτι πραξατε το ηθικο, το δικαιο, το ευλογο, το σωστο. Και σιγουρα, αν κ δεν ανηκω στο Υπουργειο Δικαιοσυνης, δωστε την ΕΠΙΛΟΓΗ στους συναδελφους μου πρωην Δημοτικους Αστυνομικους. Ειναι η ζωη τους. Και αφουγκρασθειτε ολους τους υπολοιπους. Εχετε μια μεγαλη ευκαιρια να κανετε εργαζομενους ανθρωπους να νιωσουν δικαιωμενοι μεσα τους!
    Ζητω συγνωμη για τη μη τονικη γραφη λογω κινητου.
    Σας ευχαριστω…

  • 19 Μαρτίου 2015, 13:59 | froso

    Επιτελους σταματειστε την αδικια……μην προσπαθειτε να διορθωσετε ενα λαθος με ενα μεγαλυτερο λαθος!!!!εθελοντικη επιστροφη ολων των πρωην δημοτικων,οχι επιλεκτικη επιλογη….

  • 19 Μαρτίου 2015, 13:24 | Νίκος κιρκιγιανης

    ΑΡΚΕΤΟΙ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΤΥΧΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΣΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΘΕΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΟ ΤΟΠΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΑΦΟΥ Ο ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ