Άρθρο 25: Επανασύσταση Δημοτικής Αστυνομίας

1. Καταργούνται στην Ελληνική Αστυνομία οι θέσεις των πρώην δημοτικών αστυνομικών που είχαν συσταθεί με την υπ’ αριθμ. 6000/2/5250/8-π΄ από 12.12.2014 απόφαση του Προϊσταμένου Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού/Α.Ε.Α. (ΦΕΚ Β΄ 3595) και επανασυστήνονται αυτοδίκαια οι θέσεις και κλάδοι ΠΕ Δημοτικής Αστυνομίας, ΤΕ Δημοτικής Αστυνομίας, ΔΕ Δημοτικής Αστυνομίας και ΥΕ Δημοτικής Αστυνομίας, που είχαν καταργηθεί με την παρ. 1 του άρθρου 81 του ν. 4172/2013 (Α΄ 167).

2. α) Οι υπάλληλοι που κατείχαν τις οργανικές θέσεις της παραγράφου 1 καταλαμβάνουν αυτοδίκαια τις επανασυσταθείσες θέσεις, με τον ίδιο βαθμό και μισθολογικό κλιμάκιο που κατείχαν κατά τη θέση τους σε διαθεσιμότητα, εφόσον καταθέσουν αίτηση που υποβάλλεται εντός δέκα (10) ημερών από τη δημοσίευση του παρόντος στην Διεύθυνση Προσωπικού/Διοικητικού του Δήμου, στον οποίο ανήκαν οργανικά. Σχετική διαπιστωτική πράξη εκδίδεται  από το αρμόδιο προς διορισμό όργανο του οικείου Δήμου και δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

β) Υπάλληλοι που κατείχαν τις οργανικές θέσεις της παραγράφου 1, αλλά  δεν επιθυμούν να καταλάβουν την επανασυσταθείσα κατά την παρ. 1 αρχική θέση τους, εφόσον καταθέσουν σχετική δήλωση εντός της ίδιας προθεσμίας των δέκα (10) ημερών στην Διεύθυνση Προσωπικού/Διοικητικού του Δήμου στον οποίο ανήκαν οργανικά, τοποθετούνται σε συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις με τον ίδιο βαθμό και μισθολογικό κλιμάκιο που κατείχαν κατά τη θέση τους σε διαθεσιμότητα, στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης στη διάθεση του Υπουργού. Σχετική διαπιστωτική πράξη εκδίδεται  από τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

γ) Με την ίδια διαδικασία των εδαφίων (α) και (β) υπάλληλοι, πρώην δημοτικοί αστυνομικοί οποιουδήποτε κλάδου, οι οποίοι δεν περιλαμβάνονται στο προσωπικό της παρ. 1, αλλά εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του άρθρου 20 και οι οποίοι είτε δεν υπέβαλαν αίτηση για μετάταξη/μεταφορά, είτε δεν έχουν συμπεριληφθεί σε οριστικούς πίνακες κατάταξης και διάθεσης της παραγράφου 2 του άρθρου 23 του παρόντος μπορούν να επιλέξουν είτε να καταλάβουν την αρχική, επανασυσταθείσα οργανική τους θέση, είτε να καταλάβουν συνιστώμενη προσωποπαγή θέση στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Σχετική διαπιστωτική πράξη εκδίδεται, ανά περίπτωση, από το αρμόδιο προς διορισμό όργανο του οικείου Δήμου ή  από τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

3.            Οι αρμοδιότητες που μεταβιβάστηκαν στην Ελληνική Αστυνομία με την παρ. 4 του άρθρου 81 του ν. 4172/2013 (ΦΕΚ Α 167), ασκούνται εκ νέου  από τις Υπηρεσίες Δημοτικής Αστυνομίας των Δήμων, όπως αυτές είχαν συσταθεί με τους Οργανισμούς Εσωτερικής Υπηρεσίας αυτών, δυνάμει του νομοθετικού και κανονιστικού πλαισίου που ίσχυε μέχρι τη δημοσίευση του ν. 4172/2013 (ΦΕΚ Α 167).

4. Μετά τη συμπλήρωση δέκα (10) ετών συνολικής υπηρεσίας στην Υπηρεσία Δημοτικής Αστυνομίας ενός ή περισσοτέρων Δήμων επιτρέπεται η μετάταξη των υπαλλήλων σε  άλλους κλάδους ή η ανάθεση άλλων καθηκόντων, σύμφωνα με τα γενικώς οριζόμενα στο ν.3584/2007 (ΦΕΚ Α 143) όπως ισχύει κάθε φορά. Για τους υπαλλήλους της παρ. 1 του παρόντος, ο υπολογισμός της δεκαετίας ξεκινά από την αρχική πρόσληψή τους ή μετάταξή τους σε Υπηρεσία Δημοτικής Αστυνομίας, χωρίς να υπολογίζεται το χρονικό διάστημα που διανύθηκε από 23 Σεπτεμβρίου 2013 μέχρι την ημερομηνία έναρξης ισχύος του παρόντος νόμου.

5. Επιτρέπεται η μετάταξη στους κλάδους ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ Δημοτικής Αστυνομίας σε υπαλλήλους του ν. 3584/2007 (ΦΕΚ 143 Α) μετά από ειδική εκπαίδευση, στην οποία επιτρέπεται να συμμετέχουν, μετά από αίτηση τους, υπάλληλοι που δεν έχουν συμπληρώσει το 35ο έτος της ηλικίας τους κατά την ημερομηνία έναρξης της εκπαίδευσης. Με Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και των κατά περίπτωση αρμόδιων Αναπληρωτών Υπουργών  Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης ορίζονται οι προϋποθέσεις αποδοχής υπαλλήλων στην εκπαίδευση που προβλέπεται στην παράγραφο αυτή, οι προϋποθέσεις και η διαδικασία επιλογής για την εισαγωγή, ο τόπος, η διάρκεια, το αντικείμενο της εκπαίδευσης, οι προϋποθέσεις για την επιτυχή περάτωση και κάθε άλλη απαραίτητη λεπτομέρεια για την εκπαίδευση αυτή.

6. Με κοινή απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και των κατά περίπτωση αρμόδιων Αναπληρωτών Υπουργών Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης καθορίζεται κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή των ρυθμίσεων του άρθρου αυτού.

7. Για το έτος 2015 οι δαπάνες που σχετίζονται με τη μισθοδοσία και την ασφαλιστική κάλυψη των υπαλλήλων του άρθρου αυτού και αυτών της περίπτωσης γ της παραγράφου 1 του άρθρου 26 θα γίνουν διά μεταφοράς των σχετικών πιστώσεων στους αντίστοιχους ΚΑΕ του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

  • 20 Μαρτίου 2015, 09:57 | Γκαζεζογλου Δαφνη

    Κ.Υπουργε, κ Βουλευτες,
    Συγχαρητηρια για την αποφαση επανασυστασης της Δημοτικης Αστυνομιας.Καταργηθηκαμε ως υπηρεσια εν μιανυκτι και αλλαξαν οι ζωες μας ριζικα και αμετακλητα.Ειμαστε πλεον κοντα στη δικαιωση και ονειρευομαστε να γυρισουμε στην υπηρεσια μας και στα καθηκοντα μας.
    Δωστε ο ως το δικαιωμα αυτο της επιστροφης σε ολους τους πρωην Δ.Α χωρις εξαιρεσεις και χωρις να αποκλειετε απο ολη την διαδικασια τα ατομα που τοποθετηθηκαν σε καταστηματα κρατησης,αυθαιρετα και καταναγκαστικα χωρις εκπαιδευση και βοηθεια.
    Ειμαι 42 ετων,μητερα ενοςανηλικου κοριτσιου και απο τις 2 Μαιου 2014 βρεθηκα σε Γενικο Καταστημα Κρατησης ως ΔΕ Φυλαξης.Βρεθηκα σε χωρο δυσκολο εργασιακα χωρις να το θελω και κατ’επεκταση χωριςνα μπορω να το υπηρετησω καινα το αποδεχθω. Εχασα την ψυχικη μου ηρεμια και κινδυνευει καθημερινα η οικογενειακη γαληνη καθως δυνσανασχετω εντονα οταν πλησιαζει η ωρα της βαρδιας,κατι που ειναι εμφανες σε οικεια μου ατομα και στην οικογενεια μου.Βρισκομαι εγκλωβισμενη σε μια εργασια που ποτε δεν επιθυμουσα και πραγματικα ενιωσα ανακουφιση με την αποφαση επανασυστασης της παλιας μου υπηρεσιας.
    Ευχομαι και ελπιζω να δοθει και σε μενα το δικαιωμα να επιστρεψω στους κολπους της Δημοτικης Αστυνομιας και να θεωρησω πως ολο αυτο που βιωνω εδω και εναν χρονο τωρα ηταν ενα κακο ονειρο που ελαβε ΤΕΛΟΣ.

    Ευχαριστω

  • 20 Μαρτίου 2015, 09:40 | Στέλιος. Π

    Δείτε θερμά την περίπτωση να δοθούν εκ νέου θέσεις στο υπουργείο οικονομικών (εφορίες – τελωνείο )σε παιδιά με οικονομικά πτυχία όπως στην προηγούμενη κινητικότητα . Τα κενά εξακολουθούν να υπάρχουν όπως επίσης και ανάγκες ,κάτι στο οποίο έχετε εξαγγείλει ως κυβέρνηση για την πάταξη της φοροδιαφυγής από ελεγκτικούς μηχανισμούς που ειναι σε έλλειψη.

  • 20 Μαρτίου 2015, 09:23 | Πολύμνια Πίτσιου

    Αξιότιμε Κ Υπουργέ

    Μας δίνεται την εντύπωση ότι σας διακατέχει το αίσθημα του δικαίου όσον αφορά την αποκατάσταση της αδικίας που έγινε στις 23-09-2013 εις βάρος μας αλλά από τι αντιλαμβανόμαστε η αδικία συνεχίζεται.
    Παρακαλώ να λάβετε σοβαρά τα αιτήματα μας και να δώσετε το δικαίωμα σε όσους το επιθυμούν να επιστρέψουν με εθελοντική κινητικότητα στις Υπηρεσίες Δημοτικής Αστυνομίας διότι έχουμε την κατάλληλη εκπαίδευση, κατάρτιση αλλά και εμπειρία για εκτέλεση των καθηκόντων του Δημοτικού Αστυνομικού.

  • 20 Μαρτίου 2015, 08:38 | πρώην Δ.Α

    Αποκατάσταση αδικιών μόνο δύο πράγματα μπορεί να σημαίνει: 1. εθελοντική επιστροφή, 2: να δοθεί σε όλους τους πρώην Δ.Α. η δυνατότητα αυτή.
    Όσοι επιλέξουν να παραμείνουν στις θέσεις τους έχουν τα προσόντα να ανταποκριθούν, περισσότερα από το μέσο όρο των δημοσίων υπαλλήλων. Όσοι επιλέξουν να επιστρέψουν πρέπει οπωσδήποτε να μπορούν στον τόπο συμφερόντων τους γιατί η ανθρωπιστική κρίση στον κλάδο μας ήταν ολοκληρωτική (απολύσεις-απώλεια ζωών-οικονομική εξαθλίωση-ξεσπίτωμα κ.α).
    Η όποια μοριοδότηση για την πλήρωση των θέσεων, που πρέπει να προκηρυχθούν έγκαιρα λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες της διοίκησης αλλά και την ψυχολογική κατάρρευση των πρώην Δ.Α. από όλη αυτή την παρωδία, οφείλει να είναι αντικειμενική, στη βάση κοινωνικών κριτήριων (οικογενειακή κατάσταση, εντοπιότητα με βάση τη μόνιμη κατοικία κι όχι το φορέα προέλευσης ή υποδοχής, προσόντα κ.α) κι όχι σκανδαλώδης: τέρμα η μοριοδότηση για τον τρόπο εισαγωγής και οι φωτογραφικές διατάξεις για συγκεκριμένες σειρές, οι πλαστοί όλοι απομακρύνθηκαν.
    Πολύ σημαντικό να αποκατασταθεί ηθικά ο κατασυκοφαντημένος κλάδος μας (π.χ. με δημόσια ανακοίνωση ότι οι πλαστοί ήταν μόλις 1% του συνόλου και η υπηρεσία ήταν χρήσιμη όπως αποδείχτηκε εκ των υστέρων, δεν έγινε αξιολόγηση πριν την κατάργηση, δεν στηρίχτηκε από την ΚΕΔΕ κ.α.) και επίσης όσοι τελικά στελεγχώσουν τη νέα υπηρεσία να μην είναι υποχείρια του εκάστοτε δημάρχου. Αλλιώς δεν έχει νόημα η επανασύσταση, παρά μόνο η εθελοντική παραμονή όσων επιθυμούν στην ΕΛ.ΑΣ. ή η στελέγχωση της διοίκησης με βάση την επιλογή των υπόλοιπων υπαλλήλων (π.χ. Δήμοι, Περιφέρειες, διάφοροι φορείς εντός του δήμου συμφερόντων).

  • 20 Μαρτίου 2015, 07:27 | ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ

    ΟΜΑΔΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ. Ειναι αναγκαιο να αποκατασταθει και η αδικια σε αυτους τους Δημ. Αστυνομικους οι οποίοι υποβιβάστηκαν απο ΠΕ-ΤΕ σε ΔΕ μετατάχθηκαν και εχουν τοποθετηθει οριστικα στις Αποκεντρωμενες Διοικησεις, διοτι συμφωνα με το προσχεδιο του νομου Α) δεν εχουν το δικαιωμα επιστροφης στους Δημους και Β) Στο αρθρο 24 παρ. 3 αποκαθίσταται η αδικια υποβιβασμου κατηγοριας των σχολικων φυλάκων. Πραξτε το ιδιο και για τους Δημ.Αστυνομικους που υποβιβαστικαν κατηγορια και μεταταχθηκαν στις Αποκεντρωμενες Διοικησεις. Εφαρμοστε ισονομια και δικαιοσυνη για ολους τους οποιους επληξε η διαθεσιμοτητα. Περιμεναμε 8 ετη ωστε να ανεβουμε εκπαιδευτικη κατηγορια, με τη διαθεσιμοτητα και υποβιβαστηκαμε ξανα σε θεσεις ΔΕ. Αποκαταστηστε και για μας την αδικια ακριβως κανετε και με τους σχολικους φυλακες, δηλ με νομοθετικη ρυθμιση.
    Επισης, δωστε δικαιωμα σε ΟΛΟΥΣ να επιστρεψουν στους Δημους.

  • 20 Μαρτίου 2015, 07:09 | Π.Δ.

    Διορθωστε την αδικια και για αυτους τους Δημ. Αστυνομικους οι οποίοι υποβιβάστηκαν απο ΠΕ-ΤΕ σε ΔΕ μετατάχθηκαν και εχουν τοποθετηθει οριστικα στις Αποκεντρωμενες Διοικησεις, διοτι συμφωνα με το προσχεδιο του νομου Α) δεν εχουν το δικαιωμα επιστροφης στους Δημους και Β) Στο αρθρο 24 παρ. 3 αποκαθίσταται η αδικια υποβιβασμου κατηγοριας των σχολικων φυλάκων. Πραξτε το ιδιο και για τους Δημ.Αστυνομικους που υποβιβαστικαν κατηγορια και μεταταχθηκαν στις Αποκεντρωμενες Διοικησεις. Εφαρμοστε ισονομια και δικαιοσυνη για ολους τους οποιους επληξε η διαθεσιμοτητα. Περιμεναμε 8 ετη ωστε να ανεβουμε εκπαιδευτικη κατηγορια, με τη διαθεσιμοτητα και υποβιβαστηκαμε ξανα σε θεσεις ΔΕ. Αποκαταστηστε και για μας την αδικια ακριβως κανετε και με τους σχολικους φυλακες, δηλ με νομοθετικη ρυθμιση.
    Επισης, δωστε δικαιωμα σε ΟΛΟΥΣ να επιστρεψουν στους Δημους.

  • 20 Μαρτίου 2015, 07:29 | Γ.Π.

    Στο αρθρο 24 παρ. 3 αποκαθίσταται η αδικια υποβιβασμου κατηγοριας των σχολικων φυλάκων. Ειναι αμεσα αναγκαιο να αποκατασταθει και η αδικια σε αυτους τους Δημ. Αστυνομικους οι οποίοι υποβιβάστηκαν απο ΠΕ-ΤΕ σε ΔΕ μετατάχθηκαν και εχουν τοποθετηθει οριστικα στις Αποκεντρωμενες Διοικησεις, διοτι συμφωνα με το προσχεδιο του νομου δεν εχουν το δικαιωμα επιστροφης στους Δημους. Περιμενα 8 χρονια σαν Δημ.Αστυνομικος ωστε να αναγνωρίσω το πτυχίο μου. Μετακινηθηκα μακρια απο τον Δημο στον οποιο υπαγόμουν και υποβιβαστηκα κατηγορια. Τώρα μπαινω παλι στη διαδικασια υπηρεσιακων συμβουλιων κτλ ωστε να μεταταχθω για 2η φορα απο ΔΕ σε ΤΕ.
    Αυτο το ζητημα πρεπει να λυθει νομοθετικα ωστε να μην μπουμε και παλι στο φαυλο κυκλο αιτηματων προς την υπηρεσια και αντιστοιχα οι υπηρεσιες να θετουν ερωτηματα προς το υπουργείο , να αναμενουμε απαντησεις κτλ κτλ. Παρακαλώ να αντιμετωπισετε δικαια και ισοτιμα το ζητημα της αποκαταστασης εκπαιδευτικης κατηγορίας και για τους Δημοτικους Αστυνομικους των Αποκεντρωμενων Διοικησεων που υποβιβαστηκαν απο ΠΕ-ΤΕ σε ΔΕ και δεν εχουν καν δικαιωμα επιλογης επιστροφης στους Δημους.

  • 20 Μαρτίου 2015, 07:15 | Pandelis

    Σχετικά με την δυνατότητα παραμονής στο Υπουργείο Εσωτερικών, μπορούμε να έχουμε μια πιο σαφή εικόνα?? θα υπάρχει κάποια διαδικασία (αίτηση προτίμησης εντός συγκεκριμένης προθεσμίας, οπως για την επιστροφή στους δήμους), θα γίνει η τοποθέτηση ταυτόχρονα με την επιστροφή των υπολοίπων στους δήμους, θα είναι στο νομό όπου διαμένουμε και εργαζόμαστε τώρα?? επειδή είναι πολύ σημαντική η αποφαση που καλούμαστε να πάρουμε, θα ήθελα να έχω πιο συγκεκριμένα δεδομένα, πιο ξεκάθαρο προγραμματισμό.
    Ευχαριστώ!!

  • 20 Μαρτίου 2015, 07:20 | Oμαδα Δημ Αστυνομικων μεταταγμενενοι οριστικα στις Αποκεντρωμενες Διοικησεις

    Ειναι αναγκαιο να αποκατασταθει και η αδικια σε αυτους τους Δημ. Αστυνομικους οι οποίοι υποβιβάστηκαν απο ΠΕ-ΤΕ σε ΔΕ μετατάχθηκαν και εχουν τοποθετηθει οριστικα στις Αποκεντρωμενες Διοικησεις, διοτι συμφωνα με το προσχεδιο του νομου Α) δεν εχουν το δικαιωμα επιστροφης στους Δημους και Β) Στο αρθρο 24 παρ. 3 αποκαθίσταται η αδικια υποβιβασμου κατηγοριας των σχολικων φυλάκων. Πραξτε το ιδιο και για τους Δημ.Αστυνομικους που υποβιβαστικαν κατηγορια και μεταταχθηκαν στις Αποκεντρωμενες Διοικησεις. Εφαρμοστε ισονομια και δικαιοσυνη για ολους τους οποιους επληξε η διαθεσιμοτητα. Περιμεναμε 8 ετη ωστε να ανεβουμε εκπαιδευτικη κατηγορια, με τη διαθεσιμοτητα και υποβιβαστηκαμε ξανα σε θεσεις ΔΕ. Αποκαταστηστε και για μας την αδικια ακριβως κανετε και με τους σχολικους φυλακες, δηλ με νομοθετικη ρυθμιση.
    Επισης, δωστε δικαιωμα σε ΟΛΟΥΣ να επιστρεψουν στους Δημους.

  • 20 Μαρτίου 2015, 07:49 | Π.Δ.

    Στο αρθρο 24 παρ. 3 αποκαθίσταται η αδικια υποβιβασμου κατηγοριας των σχολικων φυλάκων. Ειναι αμεσα αναγκαιο να αποκατασταθει και η αδικια σε αυτους τους Δημ. Αστυνομικους οι οποίοι υποβιβάστηκαν απο ΠΕ-ΤΕ σε ΔΕ μετατάχθηκαν και εχουν τοποθετηθει οριστικα στις Αποκεντρωμενες Διοικησεις, διοτι συμφωνα με το προσχεδιο του νομου δεν εχουν το δικαιωμα επιστροφης στους Δημους. Περιμενα 8 χρονια σαν Δημ.Αστυνομικος ωστε να αναγνωρίσω το πτυχίο μου. Μετακινηθηκα μακρια απο τον Δημο στον οποιο υπαγόμουν και υποβιβαστηκα κατηγορια. Τώρα μπαινω παλι στη διαδικασια υπηρεσιακων συμβουλιων κτλ ωστε να μεταταχθω για 2η φορα απο ΔΕ σε ΤΕ. Αυτο το ζητημα πρεπει να λυθει νομοθετικα ωστε να μην μπουμε και παλι στο φαυλο κυκλο αιτηματων προς την υπηρεσια και αντιστοιχα οι υπηρεσιες να θετουν ερωτηματα προς το υπουργείο , να αναμενουμε απαντησεις κτλ κτλ. Παρακαλώ να αντιμετωπισετε δικαια και ισοτιμα το ζητημα της αποκαταστασης εκπαιδευτικης κατηγορίας και για τους Δημοτικους Αστυνομικους των Αποκεντρωμενων Διοικησεων που υποβιβαστηκαν απο ΠΕ-ΤΕ σε ΔΕ και δεν εχουν καν δικαιωμα επιλογης επιστροφης στους Δημους.

  • 20 Μαρτίου 2015, 07:48 | Ομαδα Δημ Αστυν. μεταταγμενοι οριστικα στις Αποκεντρωμενες Διοικησεις

    Ειναι αναγκαιο να αποκατασταθει και η αδικια σε αυτους τους Δημ. Αστυνομικους οι οποίοι υποβιβάστηκαν απο ΠΕ-ΤΕ σε ΔΕ μετατάχθηκαν και εχουν τοποθετηθει οριστικα στις Αποκεντρωμενες Διοικησεις, διοτι συμφωνα με το προσχεδιο του νομου Α) δεν εχουν το δικαιωμα επιστροφης στους Δημους και Β) Στο αρθρο 24 παρ. 3 αποκαθίσταται η αδικια υποβιβασμου κατηγοριας των σχολικων φυλάκων. Πραξτε το ιδιο και για τους Δημ.Αστυνομικους που υποβιβαστικαν κατηγορια και μεταταχθηκαν στις Αποκεντρωμενες Διοικησεις. Εφαρμοστε ισονομια και δικαιοσυνη για ολους τους οποιους επληξε η διαθεσιμοτητα. Περιμεναμε 8 ετη ωστε να ανεβουμε εκπαιδευτικη κατηγορια, με τη διαθεσιμοτητα και υποβιβαστηκαμε ξανα σε θεσεις ΔΕ. Αποκαταστηστε και για μας την αδικια ακριβως κανετε και με τους σχολικους φυλακες, δηλ με νομοθετικη ρυθμιση.
    Επισης, δωστε δικαιωμα σε ΟΛΟΥΣ να επιστρεψουν στους Δημους.

  • 20 Μαρτίου 2015, 07:00 | ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    ΟΝΟΜΑΖΟΜΑΙ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Γ.ΕΙΜΑΙ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΣΕΙΡΑΣ ΤΟΥ 09,ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΒΡΕΘΗΚΑ ΣΤΟ ΑΤ ΚΑΒΑΛΑΣ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ,ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΠΙΣΩ ΔΑΝΕΙΟ, ΑΝΕΡΓΗ ΣΥΖΗΓΟ,ΚΑΙ ΔΥΟ ΑΝΗΛΙΚΑ ΠΑΙΔΙΑ.ΕΜΕΙΝΑ ΓΙΑ 6 ΜΗΝΕΣ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΝΙΩΣΑ ΑΧΡΗΣΤΟΣ,ΑΦΟΥ ΚΑΙ ΣΚΟΠΙΕΣ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΟΧΟΥΜΕΝΗ ΠΛΗΡΩΜΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΟ ΩΣ ΣΥΝΟΔΗΓΟΣ! ΟΥΤΕ ΡΑΜΠΟ ΕΙΜΑΙ ΟΥΤΕ ΕΧΩ ΔΙΑΚΑΗ ΠΟΘΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ!!ΕΚΑΝΑ ΟΤΙ ΜΟΥ ΕΛΕΓΕ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ!ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ!!ΤΕΛΗ ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΠΗΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΓΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΔΙΟΤΙ ΥΠΗΡΧΑΝ ΣΟΒΑΡΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΙ ΛΟΓΟΙ.ΣΧΕΔΟΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΕΔΩ!ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΟΜΟΓΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ!!!! ΦΟΡΑΩ ΠΡΑΣΣΙΝΗ ΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΤΟΥΣ ΘΥΜΙΖΩ ΑΠΟ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!!ΕΝΑΣ ΠΑΛΙΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΝΟΙΑΖΕΙ ΤΙ ΧΡΩΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΓΑΤΑ!ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΠΙΑΝΕΙ ΤΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ!!ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΕΜΕΙΣ ΦΑΓΑΜΕ ΤΗ ΦΟΛΑ!!!ΚΑΙ ΕΡΩΤΩ ΚΥΡΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ,ΟΤΑΝ ΜΕ ΡΩΤΑΕΙ Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΠΑΜΠΑ?ΤΙ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΩ??ΠΕΡΙΠΛΑΝΟΜΕΝΟΣ ΠΡΩΗΝ Δ.ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ,ΝΥΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΗΣ??ΑΦΗΣΤΕ ΜΑΣ ΝΑ ΥΣΗΧΑΣΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ!!!ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΟΡΦΗ BULLING!!ΕΛΕΟΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!

  • 20 Μαρτίου 2015, 04:07 | Ηλίας Γ.

    Κύριε Υπουργέ,

    με το παρόν νομοσχέδιο πραγματοποιείτε μια μεγαλύτερη ΑΔΙΚΙΑ, ακόμη και από αυτήν της ξαφνικής κατάργησης της Υπηρεσίας της Δημοτικής Αστυνομίας.
    Για το λόγο αυτό είτε θα έπρεπε να αλλάξετε τον τίτλο του νομοσχεδίου και να αφαιρέσετε το κομμάτι που λέει «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΔΙΚΙΩΝ» είτε να τροποποιήσετε το περιεχόμενό του και να επιτρέψετε σε ΟΛΟΥΣ τους πρώην Δημοτικούς Αστυνομικούς να ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ την επιστροφή τους ή όχι στην επανασυσταθείσα Δημοτική Αστυνομία.
    Και λέγοντας ΟΛΟΥΣ, αναφέρομαι κυρίως σε όλους εκείνους που υπό τον φόβο της ανεργίας επέλεξαν να μετακομίσουν σε άλλη πόλη είτε οικογενειακώς είτε μόνοι τους χωρίζοντας από τα παιδιά και τις/τους συζύγους τους, επέλεξαν τα Καταστήματα Κράτησης επίσης μακριά από τα σπίτια τους και τις οικογένειές τους και γενικά όλους όσους αναγκάστηκαν να κάνουν μια δουλειά για την οποία δεν διορίστηκαν και δεν το επέλεξαν συνειδητά.
    Με την παραπάνω τροποποίηση επιτυγχάνετε και την «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΔΙΚΙΩΝ» όπως αναφέρει και ο τίτλος του νομοσχεδίου αλλά και υποχωρείτε μερικώς σε πιέσεις που τυχόν δέχεστε από συναδέλφους σας Υπουργούς, ομοσπονδίες και αλλά συνδικαλιστικά όργανα καθώς δεν θα αποχωρήσουν όλοι από τα Καταστήματα Κράτησης, παρά μόνο αυτοί που θίγονται από τα παραπάνω προβλήματα που ανέφερα.

    Ευχαριστώ

  • 20 Μαρτίου 2015, 03:50 | ΜΑΡΙΑ ΣΥΓΓΕΛΑΚΗ

    Αξιότιμοι κύριοι,
    Είμαι πρώην δημοτική αστυνομικός που μετακινήθηκα στην Αστυνομία. Σας γράφω για να σας ζητήσω το αυτονόητο
    Δώστε τη δυνατότητα ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΣΤΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΣΕΣ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ σε όσους επιθυμούν να παραμείνουν στην ΕΛΑΣ και τη δυνατότητα ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ σε όσους επιθυμούν να φύγουν.
    Ακόμη και ηθικά δικαιούμαστε αυτή τη δυνατότητα, μετά τη τόση αδικία και ταλαιπωρία που δεχτήκαμε εμείς και οι οικογένειες μας.
    Παρ’ όλα αυτά, σας υπενθυμίζω τα εξής:
    1. Όλοι σχεδόν που μετακινηθήκαμε στην Αστυνομία είμαστε πτυχιούχοι,
    2. Διοριστήκαμε με αξιοκρατική μοριοδότηση,
    3. Έχουμε εκπαιδευτεί 8 ή 6 μήνες (ανάλογα τη σειρά πρόσληψης) στις σχολές Δημοτικής Αστυνομίας, θεωρητικά και πρακτικά, από αξιωματικούς της ΕΛΑΣ,
    4. Ήμασταν ειδικοί ανακριτικοί υπάλληλοι,
    5. Πριν από ένα χρόνο περίπου περάσαμε από υγειονομικές και ψυχομετρικές δοκιμασίες που προβλέπονται για το αστυνομικό προσωπικό,
    6. Επιθυμούμε την πλήρη ένταξη μας στο Σώμα της αστυνομίας και
    7. Είμαστε στη διάθεση σας να εκπαιδευτούμε ώστε να έλθει η πολυπόθητη ομογενοποίηση.
    Να είστε σίγουροι ότι η Αστυνομία αλλά και η κοινωνία η ίδια, δε θα βγει χαμένη από αυτό γιατί θα την υπηρετούν άτομα που συνειδητά θα το έχουν επιλέξει.
    Η αξιοποίησή μας εξαρτάται αποκλειστικά από τη δική σας πολιτική βούληση
    Ευχαριστώ

  • 20 Μαρτίου 2015, 02:33 | Γιάννης

    Δικαιωμα ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ επιστροφης στην Δημ. Αστ. σε ολους ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ!
    Απλα και λιτα, μονο ετσι γινεται αποκατασταση της αδικιας!

  • 20 Μαρτίου 2015, 02:43 | ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ

    ΝΑΙ ΣΤΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ!ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΒΙΩΣΙΜΗ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ!Η ΟΛΟΙ Η ΚΑΝΕΝΑΣ!ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  • 20 Μαρτίου 2015, 02:21 | ΔΗΜΗΤΡΑ

    Η προηγουμενη κυβερνηση μας ειδε σαν αριθμους, σαν κατι ποταπο, χωρις αξια…δεν υπολογισε ουτε οικογενειες, ουτε τοπο συμφεροντων, ουτε τιποτα…κ τωρα εσεις που δεν ψηφισατε την καταργηση μας τοτε, κανετε ακριβως το ιδιο;;;;δεν υπαρχει πουθενα δικαιοσυνη στη χωρα της δημοκρατιας;;;γιατι λειτουργειτε κ εσεις με χουντικα προτυπα;;;ειμαστε ανθρωποι με οικογενειες!!!!τοσο μετρα κ για σας η ανθρωπινη ζωη κ αξιοπρεπεια;;;ετσι αποκαθιστατε εσεις τις αδικιες;;;με νεες αδικιες;;;το επελεξα κ το αγαπησα να ειμαι δημοτικος αστυνομικος…με υποχρεωσαν να γινω σωφρονιστικη,εξωτερικος φρουρος κ παλι σωφρονιστικη…κανενα οικτο για την ταλαιπωρια 2 χρονων;;;μπαλακια γιναμε απο πολη σε πολη κ απο δουλεια σε δουλεια με την προχειροδουλεια που εκαναν με την κινητικοτητα μας!!!!προεκλογικα μας δηλωνατε οτι θα αποκαταστησετε ολες τις αδικιες!!!!ψαχνω να βρω που ειναι το δικαιο σε αυτο που θελετε να μας υποβαλετε….τα παιδια της ελας υποχρεωτικα πισω στη δημοτικη αστυνομια κ τα παιδια των φυλακων κ των υπολοιπων φορεων εκει που ειναι….κ αν δεν φτασουν τα ατομα που επιστρεφουν στη δημοτικη αστυνομια, θα εκπαιδευσουμε νεους δημοτικους αστυνομικους,απο αλλες υπηρεσιες!!!διοτι προφανως εμεις ειμαστε ενος κατωτερου θεου…διοτι προφανως εμεις δεν αδικηθηκαμε αλλα καλα μας εκαναν κ με τη σειρα σας καλα μας κανετε κ εσεις!!!!το δικιο του εργαζονενου,πανω απο ολα!!!!
    ΙΣΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!!!!
    ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!!!!
    ΜΗΝ ΜΑΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΤΕ Κ ΕΣΕΙΣ…ΗΔΗ ΕΚΤΕΛΟΥΜΕ ΙΣΟΒΙΑ ΚΑΘΕΙΡΞΗ…..

  • 20 Μαρτίου 2015, 01:42 | Παναγιωτης Δημητριου

    Μια παρατήρηση μόνο…
    Καταρχήν πολλά μπράβο σε αυτή την κυβέρνηση που τολμά πραγματικά να ανατρέψει σοβαρές αδικίες και σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα .
    118 *αδιάθετοι* υπάλληλοι, είχαν το σθένος να μη δηλώσουν συμμετοχή σε κινητικότητα-παρωδία που αφορούσε αστυνομία και φυλακές,με άδικη μοριοδότηση…όσο δύσκολο και αν ήταν… και τώρα, επιτέλους μετά από σχεδόν 2 χρόνια διαθεσιμότητα και ένα μήνα πριν την οριστική απόλυση δικαιώνονται!
    Καλό θα ήταν, εξαρχής, να είχαμε όλοι μία ενιαία γραμμή και στάση σε αυτό το κομμάτι…δυστυχώς όμως μπροστά στο φόβο μιας επερχόμενης απόλυσης δεν έγινε .
    Κανένας δεν εξανάκασε κανέναν να υπογράψει το διορισμό του σε άλλη υπηρεσία!
    οι θέσεις δηλώθηκαν από εμάς τους ίδιους έχοντας πλήρη επίγνωση της κατάστασης .
    Διορίστηκαμε Δημοτικοι «αστυνομικοι»υπαλληλοι και η θεση μας ειναι στον Δημο, όχι αστυνομικοί στην ΕΛ.ΑΣ,σωφρονιστικοι ή ό,τι άλλο δεχτήκαμε να γίνουμε.
    Οποίος επιθυμούσε να είναι κάτι από αυτά, κακώς δέχτηκε εξ αρχής τον διορισμό του στον δήμο .

  • 20 Μαρτίου 2015, 01:32 | Kwstas

    Δεν θέλουμε να παραμείνουμε στα Κ.Κ.(φυλακές)
    Επιλογή μας ηταν η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ κ εκεί θέλουμε να επιστρέψουμε!!!!!!
    Θέλουμε δικαιοσύνη και εθελοντική επιστροφή ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!!!
    ΜΗΝ ΜΑΣ ΤΙΜΩΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ!!!!!

  • 20 Μαρτίου 2015, 01:41 | Νικολαος Πατερακης

    Ειναι απορίας άξιο αυτο το παραδοξο που συμβαινει με τους υπαλληλους της δημοτικής αστυνομίας:

    α) υπάρχουν αυτοί που εργάζονται στις φυλακες (σσ. υπάλληλοι με κοινή μέθοδο εισαγωγής)και θελουν να γυρισουν στη δημοτική,

    β) αυτοί που απορροφήθηκαν σε θέσεις του ευρυτερου δημοσιου τομεα (αναλογα με τις γνωσεις τους) και οι οποίοι δεν εκφράζουν άποψη προφανώς γιατι ειναι καλα εκει που διατέθηκαν, και τέλος,

    γ) υπάρχουν οι δημοτικοι αστυνομοι στην ΕΛΑΣ οι οποιοι προσπαθουν με νυχια και με δοντιά οχι μονο να μείνουν στην ΕΛΑΣ, αλλα και σε καμία περιπτωση να μη γυρίσουν στην δημοτική αστ. Ποιος ο λόγος? Αρμοδιότητες ιδιαίτερης κατηγορίας αστυνομικών δε θα έχουν και στο δήμο τους? Για ποιο λόγο να «χρεωθεί» η ΕΛΑΣ κι άλλη «πάστα» προσωπικού.

    Κύριοι υπουργοί, και μόνο για το κοινό περι δικαίου αίσθημα, δε θα πρέπει να εισέρχονται σε ενα κόλπο εργαζομένων με ένα κύρος, σεβασμό και ομοιογένεια, άνθρωποι προερχόμενοι απο εσφαλμένες πολιτικές βουλήσεις, οταν δε, η αποκατάσταση της αδικίας και η επαναφορά του πρότερου εργασιακού τους βίου είναι πλέον δρομολογημένη.

  • 20 Μαρτίου 2015, 00:40 | dimitrisK

    Αξιότιμε κύριε Υπουργέ. Όπως εiπατε και εσεiς η Δημοτική Αστυνομiα ήταν μια ωφέλιμη υπηρεσία η οποiα έφερνε έσοδα στους Δήμους και κακώς καταργήθηκε. Όλοι εμείς αυτό που λέτε το ενστερνιζόμαστε. Ας σκεφτούμε όμως λιγάκι, τι ήταν η Δημοτική Αστυνομία στην πραγματικότητα; Ήταν μια υπηρεσία του Δήμου που ασκούσε αστυνομικής φύσης αρμοδιότητες σε τοπικό επίπεδο. Άρα μιλάμε για αστυνομικούς που υπερασπίζονται τα συμφέροντα του Δήμου και της τοπικής κοινωνίας. Με βάση την εμπειρiα που αποκτήσαμε όλα αυτά τα χρόνια στη δουλειά διαπιστώσαμε το εξής: Ότι ένας Δημοτικός Αστυνομικός για να κάνει σωστά τη δουλειά του χρειάζεται τέσσερα πράγματα 1) Να έχει η υπηρεσiα οργάνωση και ανεξαρτησία από τους αιρετούς 2) Να έχει η υπηρεσiα κάποιο κύρος το οποiο να εμπνέει σεβασμό στους πολiτες 3) Να έχει τα κατάλληλα μέσα 4) Να έχει τη πρέπουσα στολή. Αυτά λεiπανε από τη Δημοτική Αστυνομία και την κάνανε δυσλειτουργική. Η μετακiνηση της Δημοτικής Αστυνομίας στην ΕΛ.ΑΣ δημιούργησε προσδοκiες ότι θα μπορέσει να λειτουργήσει καλύτερα. Αυτό ισχύει διότι σε λίγο χρονικό διάστημα που είμαστε στην ΕΛ.ΑΣ και χωρίς ούτε καν να έχει βγει το Π.Δ όντως υπήρχε διαφορά. Με το νομοσχέδιο που καταθέτετε για διαβούλευση επαναφέρετε μια υπηρεσία στους Δήμους μαζί με όλες τις παθογένειες που πρροανέφερα που την κάνανε ουσιαστικά δυσλειτουργική. Δύο είναι οι λύσεις. Η την αφήνετε στην ΕΛ.ΑΣ. Η την αναδιοργανώνετε από την αρχή με άλλα δεδομένα.

  • 20 Μαρτίου 2015, 00:25 | Βουτσίνου Ζηνοβία

    Κυρίες/Κύριοι Υπουργοί και Βουλευτές,
    με απογοήτευση διαπίστωσα ότι, σε αυτό το άρθρο του σ/ν που επικαλείται αποκατάσταση αδικιών, όσοι έχουν τοποθετηθεί στην ΕΛ.ΑΣ, ανάμεσά τους και εγώ, δεν έχουμε το δικαίωμα παραμονής στις οργανικές μας θέσεις. Θα ήθελα να σας θυμίσω ότι ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κος Πανούσης στις προγραμματικές του δηλώσεις στη Βουλή στις 9/2/15 είχε δηλώσει ότι θα αξιοποιήσει τους δημοτικούς αστυνομικούς στο βαθμό που επιθυμούν να παραμείνουν στην ΕΛ.ΑΣ. Μόλις ένα μήνα μετά, στις 12/3/15 κρίθηκε μη λειτουργικά χρήσιμη η αξιοποίηση μας στην ΕΛ.ΑΣ από το ίδιο υπουργείο χωρίς να μας έχουν δοθεί αρμοδιότητες και χωρίς να έχει προηγηθεί κάποια επίσημη αξιολόγηση από τους ανωτέρους μας. Πιστεύω ότι η πρόθεσή σας είναι να αποκαταστήσετε αδικίες και δε γνωρίζατε ότι κάποιοι από εμάς επιθυμούν να παραμείνουν στην ΕΛ.ΑΣ, όπου σύμφωνα με τους αστυνομικούς που δουλεύουμε καθημερινά μαζί τους ήδη προσφέρουμε πολλά. Μετά όμως από τη συγκεκριμένη διαβούλευση και τις επιστολές με αρκετά ονόματα συναδέλφων που σας δηλώνουν επώνυμα ότι θέλουν να παραμείνουν, σας παρακαλώ να μας δώσετε αυτό το δικαίωμα επιλογής και να μας αξιοποιήσετε στην ΕΛ.ΑΣ. Επίσης, θεωρώ άδικο να μην δοθεί δικαίωμα επιλογής στους συναδέλφους που τοποθετήθηκαν στα καταστήματα κράτησης αναγκαστικά υπό το φόβο της απόλυσης. Τέλος, θα ήθελα να σας παρακαλέσω να λάβετε σοβαρά υπόψη σας τα ουσιώδη και σοβαρά επιχειρήματα συναδέλφων στη διαβούλευση που τείνουν, κατά τη γνώμη μου, σε ένα και μοναδικό ΔΙΚΑΙΟ αίτημα να δοθεί ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ Ή ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ». Αν το παρόν άρθρο ψηφιστεί ως έχει, σας προτείνω να αφαιρέσετε τις δυο λέξεις από τον τίτλο «αποκατάσταση αδικιών», καθώς θα έχετε δημιουργήσει νέα ανακατανομή αδικιών και διαιώνιση των αδικιών της προηγούμενης κυβέρνησης.

  • 20 Μαρτίου 2015, 00:51 | Κωστας

    ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ. ΟΛΟΙ ΠΙΣΩ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ,ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΜΠΑΙΝΕ.

  • 20 Μαρτίου 2015, 00:46 | ΧΕΙΡΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ Κων/νος

    Κύριε υπουργέ είμαι διορισμένος με τον ποιό αξιοκρατικό τρόπο εισαγωγής στο δημόσιο(γραπτό διαγωνισμό) τιμωρούμε αυτή τη στιγμή απ’ ότι φαίνεται επειδή λόγω υψηλών μορίων έπιασα τη πρώτη μου επιλογή και τοποθετήθηκα στην ΕΛ.ΑΣ . Την υψηλή αυτή μοριοδότηση την απέκτησα λόγω των διάφορων προσόντων που ζητούνταν από τη διαδικασία κινητικότητας και εγώ τα κατείχα όλα!!! Γιατί κρίνετε ως λειτουργικά μη χρήσιμη η αξιοποίηση μου στο Α.Τ Αγίου Νικολάου Κρήτης .Ρωτήσατε τον κ. Διοικητή μου; Ρωτήστε τον! Επιπλέον λόγω της πολύχρονης εμπειρίας μου στην Δημοτική Αστυνομία θα σας εκθέσω δέκα λόγους για τους οποίους ποτέ δεν μπορούσε να δουλέψει σωστά :

    1) Σε όλες τις « δύσκολες » αρμοδιότητες ( πλανόδιο εμπόριο , κάπνισμα, αφαίρεση παράνομων αντικείμενων από κοινόχρηστους χώρους ,ελέγχους πάσης φύσεως κατά τις νυχτερινές ώρες) λόγω των απειλών, εξυβρίσεων, προπηλακισμών για να τις εκτελέσουμε πάντα χρειαζόταν η άμεση συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ χωρίς να είμασταν σίγουροι ότι η ΕΛ.ΑΣ θα μπορούσε να έρθει σε σύντομο διάστημα όντας άλλη υπηρεσία με διαφορετικό προγραμματισμό και λόγω άλλων εκτάκτων αναγκών!

    2) Οι Δημοτικές Αστυνομίες κάτω των 50 ατόμων σύμφωνα με το Ν3731/2008 δεν εκτελούσαν όλες τις αρμοδιότητες αλλά μέρος αυτών και τις υπόλοιπες η ΕΛ.ΑΣ, και όσοι Δήμοι ήταν κοντά στο όριο του ανωτέρου αριθμού απόφευγαν να κάνουν νέες προσλήψεις για να μην φορτωθούν τις επιπλέον αρμοδιότητες, και οι περισσότεροι Δήμοι ανά την επικράτεια είχαν πολύ λιγότερα από 50 άτομα στη δύναμη της Δημοτικής Αστυνομίας τους!

    3) Πολλοί μικροί Δήμοι ή νησιά δεν είχαν καν Δημοτική Αστυνομία με αποτέλεσμα να μην εκτελούνταν οι αρμοδιότητες παρόλο που υπάρχουν προβλήματα και ανάγκες και σε αυτές τις περιοχές και να ασχολείται η ΕΛ.ΑΣ που ούτως ή άλλως έχει μεριμνήσει η πολιτεία και η κάθε απομακρυσμένη περιοχή όλο και κάποιο Αστυνομικό Σταθμό θα έχει !

    4) Οι περισσότεροι συνάδελφοι ανά την Ελλάδα δεν μπορούσαν να κάνουν απερίσπαστοι τη δουλειά τους λόγω παρεμβολών από τους αιρετούς από τον πρώτο στην τάξη της ιεραρχίας μέχρι τον τελευταίο!

    5) Όσες φορές είχαμε λάβει κάποια επιμόρφωση-εκπαίδευση πάντα γινόταν από την ΕΛ.ΑΣ γιατί μόνο αυτή η υπηρεσία ξέρει το αντικείμενο περί αστυνόμευσης!

    6) Πάντα στηριζόμασταν στα ηλεκτρονικά αρχεία της ΕΛ.ΑΣ για να εξακριβώσουμε στοιχεία οχημάτων ή ατόμων που απασχολούσαν την υπηρεσία!

    7) Πάντα η ΕΛ.ΑΣ ήταν το στήριγμα του Δημοτικού Αστυνομικού στο δρόμο ποτέ ο Δήμος!

    8) Το 1986 το κράτος δημιούργησε την Ειδική Υπηρεσία Δήμων Κοινοτήτων με ελάχιστες και «αγνές» αρμοδιότητες που μπορούσαν άνετα να εκτελεστούν από απλούς δημοτικούς υπαλλήλους . Το 2015 ορισμένες αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας αγγίζουν μέχρι και το οργανωμένο έγκλημα !

    9) Υπάρχει σημασία πιστέψτε με και από τον ελεγκτή και από τον ελεγχόμενο για το ποια υπηρεσία τον ελέγχει και σίγουρα το αποτέλεσμα είναι καλύτερο όταν το όργανο ελέγχου φοράει τον θυρεό στο μπράτσο ενός τιμημένου και αξιοσέβαστου σώματος όπως η ΕΛ.ΑΣ !

    10) Η αστυνόμευση πρέπει να είναι διαρκής ,αδιάλειπτη και πρέπει να στηρίζεται σε ίδιες δυνάμεις όποιο άλλο μοντέλο στις μέρες που ζούμε είναι αποτυχημένο !

    Για τους ανωτέρω λόγους κατά τη ταπεινή μου γνώμη το μέλλον της Δημοτικής Αστυνόμευσης στη χώρα μας ανήκει στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ και όχι στους Δήμους!

    Κύριε υπουργέ είμαι σίγουρος ότι θέλετε το καλό αυτού του τόπου και θα λάβετε αυτούς τους προβληματισμούς σοβαρά υπόψη και όχι τους »προβληματισμούς» των συνδικαλιστών που εμπεριέχουν συμφέροντα !!!

    Μετά τιμής

    ΧΕΙΡΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ Κων/νος Α.Τ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

  • 20 Μαρτίου 2015, 00:53 | ΚΥΡΙΛΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗΣ

    H κινητικοτητα των προηγουμενων ηταν οτι πιο προχειρο εγινε ποτε στη Ελλαδα για να δικαιολογηθουν στην Τροικα. Αλλοι εφοριεσ αλλοι εξαιρεσεις αλλοι επειδη εχουν κανει Ειδικες Δυναμεις λεει να πανε στην Ελλας.Λες και οι υπολοιποι που δεν ειμασταν ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ καναμε λιγοτερα!!! ΑΚΟΥΣΤΕ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΕΝ ΕΤΗ 2015
    Σας Παρακαλω γυριστε μας ολους πισω στους ΟΤΑ εκει οπου και ανηκαμε. Δεν ειμαστε σωμα ασφαλειας.Απλοι υπαλληλοι ειμαστε. Το νομοσχεδιο αυτο ειναι ΟΤΙ ΠΙΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΧΕΙ ΒΓΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

    Μια παρακληση γυριστε στην Δημοτικη Αστυνομια και τα παιδια των Κ.Κ

    ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ !!!! ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΕΡΑΤΕ!!! ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ.

  • 20 Μαρτίου 2015, 00:23 | Παναγιωτα Κυριλη

    Ειμαι μανα 2 ανηλικων τεκνων και εβλεπα τα παιδια μου και τον αντρα μου καθε Σαββατοκυρικο διοτι περασα στην ΕΛΑΣ και μακρια απο τον δημο που υπηρετουσα ως δημοτικη αστυνομικος.
    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΚΕΦΤΗΚΑΤΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΓΥΡΝΑΤΕ ΠΙΣΩ.

    ΟΛΗ ΜΟΥ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΜΑΣ ΣΑΣ ΕΠΙΚΡΟΤΟΥΝ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΑΤΕ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ.

  • 20 Μαρτίου 2015, 00:11 | Γιαννης Αγγελοπουλος

    Ονομάζομαι Γιάννης Αγγελόπουλος και είμαι πρώην Δημοτικός Αστυνομικός που μετακινήθηκε στα σωφρονιστικά καταστήματα. Όπως είπε ο Σύριζα θα διορθώσει τις αδικίες που έγιναν, άλλα δυστυχώς βλέπω ότι γίνετε μια καινούργια αδικία αφήνοντας τους Δημοτικούς Αστυνομικούς που πήγαν στα σωφρονιστικά καταστήματα εκτός διαδικασίας. Και εμείς είμασταν μέρος της Δημοτικής Αστυνομίας άρα πρέπει να μας δώσετε το δικαίωμα αν θέλουμε να πάμε πίσω στην πρώην υπηρεσία μας.
    Για μένα θα πρέπει να δοθεί το δικαίωμα σε ΟΛΟΥΣ τους συναδέρφους εάν θέλουν να γυρίσουν πίσω στην Δημοτική Αστυνομία χωρίς εξαιρέσεις για να μην δημιουργηθούν νέες αδικίες. Όσον αφορά για αυτούς που μετακινήθηκαν στα κέντρα κράτησης ότι είναι ποια απαραίτητοι θα κάνω μια ερώτηση, πως λειτουργούσαν πριν την έλευσή μας; Εμένα προσωπικά με ενδιαφέρει να γυρίσω πίσω στην πρώην υπηρεσία μου(Δημοτική Αστυνομία).
    Εάν δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό, μπορείτε να καταργήσετε το άρθρο 81 που δημιούργησε όλη αυτήν την αδικία και να γυρίσουμε όλοι στους Δήμους που ανήκαμε.

  • 20 Μαρτίου 2015, 00:09 | Κωνσταντινου Δημητριος

    Κυριε υπουργε, η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ των πρωην δημοτικων αστυνομικων ειναι καθαρα δημοσιοι υπαλληλοι και αναζητουν μια θεση στο δημοσιο σε θεσεις αναλογα με τα προσοντα τους και στον τοπο συμφεροντων τους.Κυριε υπουργε, εαν πραγματι θελουμε την αποκατασταση αδικιων ας δοθει στον καθενα απο εμας θεση αναλογη των προσοντων του μεσα η εξω απο τη δημοτικη αστυνομια!Εθελοντικη κινητικοτητα σε ολους εδω και τωρα με βαση τις αναγκες του δημοσιου!Ειμαι ενας απλος ΠΕ οικονομολογος/δημοτικος αστυνομικος που θελει να δουλεψει με βαση τα προσοντα του!Θεσεις στο υπουργειο οικονομικων η εσωτερικων η δημοτικη αστυνομια.
    Θεσεις συγκεκριμενες και μοριοδοτηση για αποφυγη ρουσφετολογικων μεταταξεων!Δωστε ενα τερμα στο πελατειακο κρατος.
    Η δημοτικη αστυνομια ανηκει στους δημους και οχι στην ΕΛΑΣ και πρεπει να αλλαξει ονομα ωστε να ερθει πιο κοντα στον απλο πολιτη!Οποιος θελει να παραμεινη στην ΕΛΑΣ ας του δοθει η ευκαιρια με αλλο τροπο. Η ΕΛΑΣ δεν μας ταιριαζει!Επισης να δοθει η δυνατοτητα σε ολους τους συναδελφους να επιστρεψουν.ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΑΔΙΚΙΩΝ!ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ!

  • 19 Μαρτίου 2015, 23:37 | Γιώργος

    Κύριοι προτείνω την κατάργηση του άρθρου 81 και την επιστροφή όλων των Δημοτικών Αστυνομικών στον τόπο συμφερόντων τους.
    Αναγνώριση των πτυχίων όσων πληρούν τα κριτήρια.
    Εάν δεν είναι στην πρόθεση σας να επαναφέρεται και τους 3.500 Δ.Α. και εφόσον υπάρχουν κάποιοι που δεν θέλουν να επιστρέψουν στους Δήμους τότε δώστε την δυνατότητα εκτός από το να παραμείνει κάποιος στη διάθεση του υπουργείου εσωτερικών να μπορεί να πάει σε καταστήματα κράτησης είτε σαν σωφρονιστικός ή εξωτερικός φρουρός δίνοντας ταυτόχρονα την δυνατότητα να επιστρέψουν στους Δήμους όσους δεν θέλουν να παραμείνουν στα καταστήματα κράτησης.
    Ο θεσμός της Δημοτικής αστυνομίας μπορεί να πετύχει εάν η πολιτεία τον ενισχύσει με το ήδη εκπαιδευμένο προσωπικό που υπάρχει.

  • 19 Μαρτίου 2015, 23:55 | ΔΗΜ.ΑΣΤ. ΕΛΑΣ

    Σχετικά με το άρθρο 25, Επανασύσταση Δημοτικής Αστυνομίας εχω να σχολιάσω τα εξής:
    1. Σύμφωνα με τις παραγράφους 2α,2β, δίνεται η δυνατότητα όσων έχουν μεταταχθεί στην ΕΛΑΣ να μετακινηθούν στους δήμους ή στο Υπουργείο Εσωτερικών με το βαθμό που είχαν κατά την διάρκεια της διαθεσιμότητας. Το γεγονός αυτό έρχεται σε αντίθεση με το πνεύμα της επιβράβευσης όσων προσκόμισαν τίτλους σπουδών ανώτερους από αυτούς κατείχαν και κατέλαβαν θέσεις ΤΕ ή ΠΕ, με κόστος να τοποθετηθούν σε πιο απομακρυσμένες θέσεις σε σχέση με τον τόπο συμφερόντων τους. Προτείνετε ο μη υποβιβασμός όσων κατέχουν θέσεις ΤΕ ή ΠΕ στην ΕΛΑΣ.
    2. Στην παράγραφο 2β σχετικά με την δυνατότητα μετάταξης στο Υπουργείο Εσωτερικών θα πρέπει να αντικατασταθεί ο όρος «στην διάθεση του Υπουργού Εσωτερικών» με αναφορές σε συγκεκριμένες θέσεις ως προς το αντικείμενο και τον τόπο αυτών. Αρκετή ταλαιπωρία έχουμε υποστεί με τις μετακινήσεις έως τώρα.
    3. Προτείνεται και η παραμονή όσων επιθυμούν στην ΕΛΑΣ σε θέσεις πολιτικού προσωπικού, μιας και η ενσωμάτωση στο αστυνομικό προσωπικό σύμφωνα με τον Υπουργό κο Πανούση αποδείχθηκε ανέφικτη.
    4. Δυνατότητα επιλογής και στους δημοτικούς αστυνομικούς που βρέθηκαν χωρίς να το θέλουν σε σωφρονιστικά ιδρύματα στα πλαίσια μιας δίκαιης λύσης για όλους.

  • 19 Μαρτίου 2015, 23:39 | Κυριακή Φ.

    Πάλι αποφασίζετε για εμάς,χωρίς εμάς.Δώστε μας το αυτονόητο: -δικαίωμα επιλογής για την παραμονή μας στην ΕΛ.ΑΣ με ΠΛΗΡΗ ΕΝΤΑΞΗ
    -εθελοντική μετακίνηση σε ΟΛΟΥΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ τους Δημοτικούς Αστυνομικούς στον τόπο συμφερόντων τους.
    Λάβετε υπ’όψιν την ταλαιπωρία μας όλο αυτό το διάστημα και να αποκαταστήσετε την κατάφωρη αδικία που συντελέστηκε εις βάρος μας.
    Σας ευχαριστώ.

  • 19 Μαρτίου 2015, 23:00 | ΓΙΑΝΝΗΣ Π.

    Κύριε υπουργέ
    Θα σας παρακαλούσα θερμά να λάβετε σοβαρά υπόψη τους ανθρώπους που βρισκόμαστε σε αυτή τη δύσκολη θέση εδώ και δύο χρόνια με την όποια ταλαιπωρία ο καθένας μας έχει υποστεί.Μήν κάνετε τα ίδια λάθη με τους προκατόχους σας. Μη συνεχίσετε τις αδικίες.Προσωπικά είμαι τοποθετημένος στην ΕΛ.ΑΣ και δεν θα ήθελα να επιστρέψω στην αβεβαιότητα (κατα τη γνώμη μου)του Δήμου, χωρίς να ξέρω τι μπορεί σκεφτεί μια άλλη κυβέρνηση στο μέλλον.
    Μπορώ και θέλω να προσφέρω.
    Γι’αυτό ζητώ να ληφθεί σοβαρά υπ’ όψιν σας η :
    α)Δυνατότητα επιλογής σε εθελοντική βάση της επιστροφής στους δήμους ή της παραμονής στην Ελληνική Αστυνομία , στις ήδη υπάρχουσες θέσεις που τοποθετηθήκαμε με την όποια εκπαίδευση κρίνετε εσείς οτι θα βοηθήσει στην ομογενοποίηση που επιθυμείτε(πλήρη ενσωμάτωση στο αστυνομικό προσωπικό και αξιοποίηση).
    β)Δυνατότητα συμμετοχής στην εθελοντική επιστροφή στους δήμους, του συνόλου των πρώην δημοτικών αστυνομικών , ασχέτως του φορέα που έχουν τοποθετηθεί προσωρινά ή οριστικά και των αδιάθετων.
    Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας.

  • 19 Μαρτίου 2015, 23:21 | ανώνυμος π. Δ.Α.

    Η παράγραφος 5 θα πρέπει να άλλαξει καθώς :
    1) θα πρέπει ρητά να αναφέρει οτι σε επόμενη διαδικασία κινητικότητας θα μπορούν να επιστρέψουν και πρώην Δημ. Αστυνομικοί οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε άλλες υπηρεσίες του δημοσίου
    2) δεν θα υπάρχεί το ηλικιακό όριο των 35 ετών για αυτούς ειδικά, καθώς ως πρωην Δημ. Αστυνομικοί δεν θα χρειαζόντουσαν καν εκπαίδευση.

    Επίσης θα πρέπει να αποσαφινηστεί στην παράγραφο 2β τι σημαίνει το: …στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης στη διάθεση του Υπουργού. (;)

  • 19 Μαρτίου 2015, 23:54 | ΜΕΝΤΗΣ Λ.

    Μια αριστερή κυβέρνηση και μάλιστα η πρώτη ελληνική αριστερή κυβέρνηση, όταν νομοθετεί έχει την υποχρέωση να αφουγκράζεται την γνώμη του λαού, πόσο μάλλον των ανθρώπων που αφορά άμεσα.
    Διαβάζοντας τα σχόλια των συναδέλφων επί του συνόλου εως τώρα γίνεται πολύ εύκολα αντιληπτό ότι εαν ψηφιστεί το συγκεκριμένο άρθρο ως έχει όχι απλά δεν θα έχετε άρει την αδικία όπως υποσχόσασταν προεκλογικά, αλλά θα έχετε προσθέσει ακόμα μία στους ήδη επιβαρυμένους πρώην δημοτικούς αστυνομικούς.
    Για την κατάργηση της υπηρεσίας μας δεν χρειάζεται να αναφερθώ γιατί ήσασταν παρόντες στους αγώνες μας παρ’ότι δεν δικαιωθήκαμε.Για να μην συντελεστεί λοιπόν και άλλη αδικία, η οποία θα φέρει τη δική σας σφραγίδα, δώστε σε όλους εμάς, τους αδικημένους και απαξιωμένους πρωην δημοτικούς αστυνομικούς,την δυνατότητα να επιλέξουμε ο καθένας ατομικά το εργασιακό μας μέλλον. Αυτό άλλωστε σημαίνει «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ».
    Ο πρώην δημοτικός αστυνομικός
    Μέντης Λ.

  • 19 Μαρτίου 2015, 23:52 | Μαρία

    Αξιότιμοι Κύριοι,οπωσδήποτε θα πρέπει να προβλεφθούν τα εξής:- Εθελοντική μετακίνηση όσων επιθυμούν να μεταταχθούν στους Δήμους ή να παραμείνουν στην ΕΛΑΣ και σαφές πλαίσιο αρμοδιοτήτων που θα έχουν οι παραμένοντες στην ΕΛΑΣ (πολιτικοί υπάλληλοι ή αστυνομικοί),
    – Εθελοντική μετακίνηση όλων όσων ανήκουν στους άλλους φορείς υποδοχής κι επιθυμούν να επιστρέψουν στους Δήμους ή να παραμείνουν σε αυτούς, ήτοι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, ΓΓΔΕ κ Κ.Κ.,
    – Δυνατότητα επιλογής μεταξύ του Δήμου όπου ήδη υπηρετούν συνάδελφοι και του Δήμου από τον οποίο «ξεσπιτώθηκαν» κατά την διαδικασία της «κινητικότητας».
    – Αυτοί που επιθυμούν να παραμείνουν στην διάθεση του Υπουργού σύμφωνα με το Σχέδιο, να γνωρίζουν εκ των προτέρων πού πρόκειται να απορροφηθούν (σε ποιά υπηρεσία) και φυσικά να μπορούν να δύνανται να παραμείνουν στον τόπο συμφερόντων τους.
    – Αναγνώριση συνταξιοδοτικά και μισθολογικά του χρόνου παραμονής μας σε διαθεσιμότητα. ΔΕΝ ήταν επιλογή μας να μην εργαστούμε κατά την χρονική αυτή διάρκεια (…Αποκατάσταση Αδικιών και άλλες διατάξεις)Παρακαλείσθε όπως λάβετε ΣΟΒΑΡΑ υπόψιν σας τα ανωτέρω, καθώς ήδη όλοι από εμάς έχουμε περάσει δύσκολες καταστάσεις, όπως οικονομικές δυσκολίες (75% απολαβές για 1 χρόνο), ξεσπιτώματα, διαθεσιμότητες κλπ.Μετά Τιμής

  • 19 Μαρτίου 2015, 22:59 | Νικος ΑΝ

    Κύριε Υπουργέ,
    Συγχαρητήρια και σε εσάς και στην κυβέρνηση ,για την επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας !!Καταργηθήκαμε εν μία νυκτί,οπότε με την κίνησή σας αυτή είμαστε κοντά στην δικαίωση.Συγχαρητήρια που επιστρέφετε ΟΛΟΥΣ τους δημοτικούς αστυνομικούς από την Ελληνική Αστυνομία ,με την οποία δεν έχουμε καμία μα καμία σχέση και αντικείμενο και η οποία ποτέ δεν αποδέχτηκε ,τους συναδέλφους στους κόλπους της!!Η συμπεριφορά των αστυνομικών απαράδεκτη απεναντί μας ,μας είχαν στα περισσότερα αστυνομικά τμήματα της Αθήνας σε πλήρη απραξία λέγοντας και οι ίδιοι ότι δεν μπορούν να μας αξιοποιήσουν αλλα και δεν θέλουν να το κάνουν!!Συγχαρητήρια, που ΔΕΝ υποκύψατε στις πιέσεις της ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ των συναδέλφων ,που εμφανίζονται να θέλουν δήθεν να παραμείνουν στην Ελληνική Αστυνομία, βάζοντας πολύ από αυτούς,- που σημειωτέον ανήκουν στο χώρο της άκρα δεξιάς και της Νέας Δημοκρατίας -τρικλοποδιές ένα χρόνο τώρα στην θέληση της πλειοψηφίας των συναδέλφων που προσπαθούσαν για την επανασύσταση της άδικα καταργημένης υπηρεσίας μας ,μπαινοβγαίνοντας στα γραφεία του προκάτόχου σας Κυρίου Κικίλια(τα ονόματα των συναδέλφων αυτών σας έχουν ήδη αποσταλεί) και που πάντα εξέθεταν την υπηρεσία με την εργασιακή τους συμπεριφορά ….Τέλος ,καλό και δίκαιο θα ήταν η επαναφορά στην υπηρεσία μας, όλων των συναδέλφων ή του μεγαλύτερου μέρους τους από τις φυλακές και το υπουργείο Οικονομικών, στο οποίο μάλιστα λόγω της διασποράς των θέσεων, πολλοί εξαναγκάστηκαν σε εσωτερική μετανάστευση ,αλλα και μια πρόνοια για εκείνους τους συναδέλφους που τοποθετήθηκαν στην επαρχία και για λόγους οικογενειακούς δεν δύνανται να επιστρέψουν στους τόπους όπου πριν την διαθεσιμότητα υπηρετούσαν.

  • 19 Μαρτίου 2015, 22:34 | Σπυρος Τζαλλας

    Προκειμένου το νομοσχέδιο αυτό να εξυπηρετήσει το σκοπό του, δηλαδή να αποκαταστήσει τις αδικίες, θα πρέπει να προχωρήσετε στην καθολική κατάργηση του άρθρου 81 του ν. 4172/201.3 Παράλληλα, να παραχωρηθεί η δυνατότητα για τους υπαλλήλους που λόγω της κινητικότητας μετακινηθηκαν σε άλλες πόλεις και επιθυμούν να παραμείνουν εκεί, να μπορούν με αίτησή τους να ενταχθούν στη Δημοτική Αστυνομία του οικείου Δήμου, δηλαδή του δήμου συμφερόντων τους.
    Σε περίπτωση που δεν προτίθεστε να προχωρήσετε στην κατάργηση του επαίσχυντου άρθρου 81 του ν.4172/2013, τότε θα πρέπει να δοθεί η δυνατότητα επιστροφής στη νέα Δημοτική Αστυνομία όλων των υπαλλήλων σε οποιοδήποτε φορέα και αν έχουν αυτοί μεταταχθεί. Παράλληλα θα πρέπει να απαλειφθεί το σημείο αυτό που επιτρέπει την ένταξη υπάλληλων, άσχετης ειδικότητας και άνευ σχετικής εκπαίδευσης, διότι αυτό θα οδηγήσει μοιραία στον εκφυλισμό και την υποβάθμιση της υπηρεσίας.Τέλος, θα ήθελα να υπογραμμίσω πως προκειμένου να συσταθεί μια δυνατή και λειτουργική Υπηρεσία θα πρέπει αυτή να βρίσκεται κάτω από τον άμεσο έλεγχο του Υπουργείου Εσωτερικών με τη δημιουργία Διεύθυνσης Δημοτικής Αστυνομίας στο εν λόγω υπουργείο , η οποία και να επιλαμβανεται όλων των θεμάτων που άπτονται της Δημοτικής Αστυνομίας. Παράλληλα, απαιτείται τόσο η νομοθετική όσο και η υλικοτεχνική θωράκιση της, ούτως ώστε η Δημοτική Αστυνομία να αποτελέσει μια Υπηρεσία πραγματικό εργαλείο για την Πολιτεία και για την εξυπηρέτηση των πολιτών

    Είναι αλλού συναδέλφου και με εκφράζει απόλυτα. Για αυτό και το αναδημοσιεύω.

  • 19 Μαρτίου 2015, 22:58 | Γρηγόρης

    Κ. Υπουργέ, κ. Βουλευτές,
    Σας καλώ καταρχήν να σκεφτείτε τι υπηρεσία θέλετε να δημιουργήσετε, θέλετε απλά να μετακινήσετε 1500 ανθρώπους από έναν φορέα στον οποίο μετατάχθηκαν επειδή εκεί άλλαξαν τα σχέδια κλπ ή θέλετε να δημιουργήσετε πραγματικά μια «Ελεγκτική Υπηρεσία» με κύρος και μέλλον;Διότι έτσι μάλλον χειροτερεύει η κατάσταση.Ξέρετε έχετε να κάνετε με ανθρώπους και όχι με τσουβάλια..
    Πρόταση μου είναι η επανα-«δημιουργία» της υπηρεσίας με ΟΛΟΥΣ τους υπαλλήλους που είχε μέχρι και την 23.9.2013.
    Με όλες τις αρμοδιότητες που είχε καθώς και επιπλέον που να υπάγεται όμως απευθείας στο Υπουργείο Εσωτερικών άμεσα χωρίς να διαμεσολαβεί αιρετός και η υπηρεσία να δρα σε τοπικό επίπεδο, έχουμε υπαλλήλους με πτυχία οικονομικά θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν οι συνάδελφοι εντός της νέας υπηρεσίας σαν οικονομικό τμήμα της υπηρεσίας ασκώντας μίνι φορολογικούς ελέγχους σε τοπικό επίπεδο «ξαλαφρώνοντας» το ΣΔΟΕ να ασχοληθεί με το κυνήγι των ¨μεγάλων ψαριών», υπάρχουν συνάδελφοι με μεταπτυχιακά οι οποίοι απασχολούνται ακόμα και με πάρεργα στους Δήμους, θα μπορούσαν να βοηθήσουν την υπηρεσία επιτελικά.
    Μέριμνα θα πρέπει να ληφθεί για τα ζευγάρια έτσι ώστε να μην υπηρετούν μακριά ο ένας από τον άλλο, επίσης υπάρχουν συνάδελφοι που έχουν «επαναπατρισθεί» ας τους δοθεί η επιλογή να επιλέξουν σε ποιο Δήμο θέλουν να υπηρετήσουν.
    Όλα τα παραπάνω και επειδή πρέπει να δημιουργηθεί μια υπηρεσία με κύρος και μέλλον απαιτείται να επανέλθουν όλοι οι συνάδελφοι πίσω εκεί που προσλήφθηκαν χωρίς εξαιρέσεις.

  • 19 Μαρτίου 2015, 22:24 | Παναγιωτης Π.

    Συμφωνω κι εγω με τον Νικο Κιρκιγιαννη.Αφου το κρατος θελει πιο δυνατο ελεγκτικο μηχανισμο οσων αφορα τα εσοδα να δωσει το δικαιωμα σε κατοχους οικονομικων πτυχιων να το αξιοποιησουν παντα στον τοπο συμφεροντων τους.

  • 19 Μαρτίου 2015, 22:00 | ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Λ.

    Στην περίπτωση της 2. α) πρέπει να δοθεί ελευθέρα το δικαίωμα επιστροφής στον Δήμο που ΕΠΙΘΥΜΟΥΜΕ και ΟΧΙ υποχρεωτικά στον Δήμο που ανήκαμε οργανικά.

    Στην περίπτωση της 2. β) πρέπει να αναφερθούν συγκεκριμένα οι θέσεις του Υπουργείου και των φορέων του και να έχουμε δικαίωμα επιλογής.

  • 19 Μαρτίου 2015, 22:47 | ΙΩΑΝΝΑ ΤΣΙΛΙΚΑ

    ΔΩΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑ, ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΤΑΤΟΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ. ΔΩΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΟΠΟΙΟ ΦΟΡΕΑ ΕΠΙΘΥΜΕΙ. ΝΑ ΜΗΝ ΤΕΛΕΣΤΕΙ ΑΛΛΗ ΑΔΙΚΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥΣ! ΔΩΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ! ΚΑΝΤΕ ΤΟ!!!

  • 19 Μαρτίου 2015, 22:54 | Θανασης

    ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ,ΕΙΜΑΙ 37 ΕΤΩΝ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΣ ΜΕ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΒΙΩΣΑ ΠΟΛΥ ΕΝΤΟΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΟΜΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΒΙΟ ΣΤΙΣ 23/9/2013.ΤΟΤΕ ΕΓΩ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΕΝΙΩΣΑ ΝΑ ΧΑΝΕΤΑΙ Η ΓΗ ΚΑΤΩ ΑΠ’ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΟΥ.ΣΤΙΣ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ 2014 ΕΠΙΑΣΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣ ΩΣ ΤΕ ΙΔΙΑΙΤ.ΚΑΤΗΓ.ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ.ΕΝΙΩΣΑ ΤΟΤΕ ΟΤΙ ΕΚΑΝΑ ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΑΡΧΗ.ΕΝΙΩΣΑ ΟΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΩ ΣΕ ΕΝΑ ΑΣΦΑΛΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΠ’ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΝΑΛΑΒΑΤΕ ΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΑΣΚΟΥΣΑΤΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ.Η ΛΕΞΗ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΗΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΕΠΙΛΟΓΗΣ.ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΜΕ ΔΗΜΟ Ή ΕΛΑΣ ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΔΩΣΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ.ΑΛΛΩΣΤΕ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ Σ/Ν ΟΤΙ ΘΑ ΤΕΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ.ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ.ΜΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΤΕ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΕΤΕ ΕΝΑ ΛΑΘΟΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΔΑ ΜΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΔΙΚΙΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΔΙΟΤΙ ΜΕΤΑΚΙΝΕΙΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΕΜΑΣ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΥΠΟΨΗ ΣΑΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΩΝ ΚΚ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠ’ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

  • 19 Μαρτίου 2015, 22:09 | Κωνσταντίνος Βασιλόπουλος

    Προκειμένου το νομοσχέδιο αυτό να εξυπηρετήσει το σκοπό του, δηλαδή να αποκαταστήσει τις αδικίες, θα πρέπει να προχωρήσετε στην καθολική κατάργηση του άρθρου 81 του ν. 4172/201.3 Παράλληλα, να παραχωρηθεί η δυνατότητα για τους υπαλλήλους που λόγω της κινητικότητας μετακινηθηκαν σε άλλες πόλεις και επιθυμούν να παραμείνουν εκεί, να μπορούν με αίτησή τους να ενταχθούν στη Δημοτική Αστυνομία του οικείου Δήμου, δηλαδή του δήμου συμφερόντων τους.
    Σε περίπτωση που δεν προτίθεστε να προχωρήσετε στην κατάργηση του επαίσχυντου άρθρου 81 του ν.4172/2013, τότε θα πρέπει να δοθεί η δυνατότητα επιστροφής στη νέα Δημοτική Αστυνομία όλων των υπαλλήλων σε οποιοδήποτε φορέα και αν έχουν αυτοί μεταταχθεί. Παράλληλα θα πρέπει να απαλειφθεί το σημείο αυτό που επιτρέπει την ένταξη υπάλληλων, άσχετης ειδικότητας και άνευ σχετικής εκπαίδευσης, διότι αυτό θα οδηγήσει μοιραία στον εκφυλισμό και την υποβάθμιση της υπηρεσίας.
    Τέλος, θα ήθελα να υπογραμμίσω πως προκειμένου να συσταθεί μια δυνατή και λειτουργική Υπηρεσία θα πρέπει αυτή να βρίσκεται κάτω από τον άμεσο έλεγχο του Υπουργείου Εσωτερικών με τη δημιουργία Διεύθυνσης Δημοτικής Αστυνομίας στο εν λόγω υπουργείο , η οποία και να επιλαμβανεται όλων των θεμάτων που άπτονται της Δημοτικής Αστυνομίας. Παράλληλα, απαιτείται τόσο η νομοθετική όσο και η υλικοτεχνική θωράκιση της, ούτως ώστε η Δημοτική Αστυνομία να αποτελέσει μια Υπηρεσία πραγματικό εργαλείο για την Πολιτεία και για την εξυπηρέτηση των πολιτών

    Ευχαριστώ πολύ

  • 19 Μαρτίου 2015, 22:44 | Γιώργος

    Δικαίωμα σε όλους τους πΔΑ να επιστρέψουν εάν το επιθυμούν. Εθελοντικά, όχι υποχρεωτικά. Και μετά, εφόσον θέλουν να συμπληρωσουν τον αριθμό, οι υποψήφιοι δημοτικοί υπάλληλοι ή άλλοι διαθέσιμοι, ας τρέξουν αθλήματα, ας περάσουν υγειονομικά και ψυχομετρικά, να έχουν όλα τα απαιτούμενα τυπικά προσόντα που ίσχυαν και για μας και ας είναι και 60 χρονών. Αν το λέει η καρδιά τους και το σώμα τους μπορεί να ανταποκριθεί στα όρια των αθλητικών δοκιμασιών, μαγκιά τους να το πετύχουν και στα 60. Όχι όμως με άλλα μέτρα και σταθμά. Και κυρίως, όχι χωρίς να δοθεί πρώτα και στον τελευταίο πΔΑ το δικαίωμα να επιστρέψει εάν το επιθυμεί. Ακόμα και αν δημιουργηθεί πρόβλημα από την αποχώρηση των πΔΑ από τις τωρινές τους υπηρεσίες. Λύσεις υπάρχουν αν θέλουν. Στο κάτω κάτω, τα προβλήματα και τη ζημιά αν υπάρχει πρέπει να την φεσωθεί ο φταίχτης/θύτης/κράτος για τις ηλίθιες/απαράδεκτες αποφάσεις και ενέργειες που έκανε, και όχι ο αδικημένος/θύμα/πΔΑ. Νεους ΔΑ μπορούν να εκπαιδεύσουν, νέους σωφρονιστικούς/εξωτ.Φρ. δεν μπορούν? 6 μήνες για τη ΔΑ, 20 μέρες για τους εξωτ.φρουρ.. Τί είναι πιο εύκολο και οικονομικό και για το ίδιο το κράτος?

  • 19 Μαρτίου 2015, 21:01 | Δέσποινα Παπαλεωνίδα

    Είμαι 37 χρονών, σύζυγος, μητέρα ενός 6άχρονου παιδιού, πτυχιούχος ΤΕΙ, με 2 ξένες γλώσσες και πιστοποίηση στους Η/Υ. Πρώην Δημοτική Αστυνομικός που μεταφέρθηκα στην Ελληνική Αστυνομία και είχα την τύχη να συνεργαστώ τους τελευταίους 9 μήνες με ανθρώπους που αναγνώρισαν τις όποιες δεξιότητες και ικανότητες έχω έτσι ώστε η προσωρινή τοποθέτησή μου σε ένα τόσο νευραλγικό Τμήμα όπως αυτό στο οποίο βρέθηκα δεν ήταν άσκοπη. Ή τουλάχιστον έτσι πίστευα. Γιατί πριν από μια βδομάδα έμαθα ότι ήμουν πάρεργο, άχρηστη κ χωρίς λόγο ύπαρξης στην Ελ.Ας. Όχι, δεν μου το είπε αυτό ο Διοικητής ή οι συνάδελφοί μου που με ζουν τους τελευταίους μήνες. Αυτή είναι η άποψη των ανθρώπων που αποφασίζουν για το μέλλον το δικό μου, της οικογένειάς μου αλλά κ των υπολοίπων 1500 ατόμων που βρέθηκαν μαζί με εμένα στην Αστυνομία.
    Μιλάνε για αποκατάσταση μιας αδικίας. Της άδικης κατάργησης της Δημοτικής Αστυνομίας, Λυπάμαι αλλά αυτά είναι φτηνές δικαιολογίες. Αν θέλατε κύριοι νομοθέτες αποκατάσταση της αδικίας θα επαναφέρατε την Υπηρεσία μου όπως ακριβώς ήταν πριν. Με ΟΛΟ το προσωπικό της κ όχι με το 1/3 αυτής. Θα δίνατε την ευκαιρία σε ΟΛΟΥΣ όσους άλλαξαν δουλειά με το ζόρι και τοποθετήθηκαν σε Κ.Κ, σε εφορίες, σε περιφέρειες, στους δήμους και στην Ελ.Ας. να επιστρέψουν πίσω. Να ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ αν θα επιστρέψουν πίσω.
    Δημοκρατία ΔΕΝ είναι να αποφασίζω εγώ τι θα κάνει ο άλλος. Είναι να αφήνω τον άλλο να κάνει την επιλογή του.
    Και μιλώντας και πρακτικά:
    1) Δεν ανασυσταίνεται μια υπηρεσία η οποία έχει αποδυναμωθεί σε ποσοστό πάνω από 50% περιμένοντας να λειτουργήσει.
    2) Ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός της (οχήματα, γραφεία, υπολογιστές κλπ) έχει παραχωρηθεί σε άλλες υπηρεσίες.
    3) Υποβαθμίζεται το προσωπικό που έχει επενδυθεί χρόνος και πόροι για να εκπαιδευτεί, «ξεγυμνώνοντάς» το από την ειδική ανακριτική του ιδιότητα.
    4) Το προαναφερθέν προσωπικό έχει προσληφθεί με νόμιμες διαδικασίες ( μέσω διαδικασιών ΑΣΕΠ), έχει υποβληθεί σε εξονυχιστικό έλεγχο για τα πιστοποιητικά του( έλεγχος πτυχίων και λοιπών δικαιολογητικών), έχει καταργηθεί η ΜΟΝΙΜΗ θέση του στους Δήμους και έρχεται αντιμέτωπο για 2η φορά μέσα σε λιγότερο από 1,5 χρόνο με νέα κατάργηση της ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΕΝΗΣ με ΦΕΚ θέσης του χωρίς ΚΑΜΙΑ αξιολόγηση από τους νέους φορείς όπου τοποθετήθηκε.
    5) Ενώ αποκλείεται από την επιστροφή στην υπηρεσία σημαντικού αριθμού συναδέλφων (όσοι τοποθετήθηκαν σε Κ.Κ, δήμους και περιφέρειες), οι οποίοι είναι εκπαιδευμένοι και δοκιμασμένοι στην άσκηση των αρμοδιοτήτων της Δημοτικής Αστυνομίας, μένει ανοικτό το ενδεχόμενο μετάταξης σε αυτή ατόμων από το διοικητικό προσωπικό , ανεκπαίδευτο και χωρίς καμία γνώση του αντικειμένου, με μόνο κριτήριο το όριο ηλικίας που πρέπει να είναι κάτω των 35 ετών.
    Αν αυτή είναι η άποψή σας για την αποκατάσταση των αδικιών, μάλλον έχουμε διαφορετική γνώμη για το τι είναι αδικία και το πώς αυτή πρέπει να διορθώνεται.
    Ευχαριστώ
    Δέσποινα Παπαλεωνίδα

  • 19 Μαρτίου 2015, 21:49 | Γ.Σ

    κύριε Υπουργέ,
    χαιρετίζουμε την απόφαση για επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας,μιας υπηρεσίας που χωρίς καμία αιτία, καμία αξιολόγηση του έργου της και στο όνομα του μνημονίου η προηγούμενη κυβέρνηση κατάργησε. Όμως πως είναι δυνατόν να αφαιρείτε το δικαίωμα από άτομα σε συγκεκριμένους φορείς να επιλέξουν την επιστροφή τους;από άτομα που με το μαχαίρι στον λαιμό επέλεξαν θέσεις μόνο και μόνο για να μην χάσουν την δουλειά τους και ένα μεγάλο ποσοστό αναγκάστηκαν να γίνουν εσωτερικοί μετανάστες;πως είναι δυνατόν να αφήνετε ήδη εκπαιδευμένο προσωπικό εκτός και να δίνετε το δικαίωμα σε άλλους με 20 μέρες εκπαίδευση να πάρουν τις θέσεις τους;και γιατί δεν εκπαιδεύεται άλλους που θέλουν να επιλέξουν συνειδητά τα καταστήματα κράτησης;ζητάμε το δικαίωμα εθελοντικής επιστροφής όλων των πρώην δημοτικών αστυνομικών από όλους τους φορείς για να αποκατασταθεί η αδικία που εδώ και σχεδόν 2 χρόνια μας ταλαιπωρεί όλους.

  • 19 Μαρτίου 2015, 21:48 | πανος

    ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΦΤΩΧΕΙΑ…λεει ο λαος..

    Αυτο μονο να προστεθει στο υπαρχον αρθρο και εχουνε-εχουμε τελειωσει με ιντριγκες ,τσακωμους και αλλα πολλα…

    Οι υπάλληλοι που τοποθετήθηκαν σε διάφορες υπηρεσίες μέσω του προγράμματος κινητικότητας, όσοι έμειναν αδιάθετοι, όσοι παραιτήθηκαν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, καθώς και όσοι παρέμειναν στους Δήμους ως εξαιρεθέντες της διαθεσιμότητας επανατοποθετούνται ύστερα από εθελούσια αίτησή τους στις θέσεις που κατείχαν μέχρι την 23/09/2013 και που καταργήθηκαν με τον νόμο 4172/2013. Οι Δημοτικοί Αστυνομικοί δύνανται να τοποθετηθούν και σε άλλο Δήμο επιλογής τους, λαμβάνοντας υπόψη τον τόπο συμφερόντων τους. Να σημειωθεί ότι η Δημοτική Αστυνομία αποτελούνταν από ειδικό ένστολο προσωπικό υψηλών τυπικών προσόντων, το οποίο έχει λάβει ειδική εκπαίδευση και εκτελούσε καθήκοντα ειδικού ανακριτικού υπαλλήλου.

  • 19 Μαρτίου 2015, 21:50 | Νίκος Π.

    => Προτείνω, η υπηρεσία της Δημοτικής Αστυνομίας να λειτουργήσει με τις επανασυσταθείσες θέσεις, οι οποίες από θέσεις δημοτικής αστυνομίας, θα μετατραπούν σε διοικητικές θέσεις, όπου θα υπάρχει η αντίστοιχη υποχρέωση παραμονής, όπως ήδη εκφράζεται στο νομοσχέδιο (10 έτη), στη συγκεκριμένη διεύθυνση. Οι περισσότερες αρμοδιότητες μπορούν να ασκηθούν από διοικητικούς υπαλλήλους και κάποιες από διοικητικούς υπαλλήλους, που κατά την άσκηση αυτών των αρμοδιοτήτων θα φέρουν κάποιο διακριτικό (π.χ. ελεγχόμενη στάθμευση).
    Η συγκεκριμένη πρόταση, διευκολύνει την στελέχωση της υπηρεσίας και με άλλα άτομα από το δήμο, επίσης διασφαλίζει σε μεγαλύτερο βαθμό τις θέσεις εργασίας των υπαλλήλων που θα αποφασίσουν την επιστροφή στο Δήμο. Επίσης, παύει να υπάρχει η σύγχυση με τον όρο αστυνομία, αλλά και με το συνειρμό του πολίτη βλέποντας έναν ένστολο.
    Αν υπάρχει επιμονή σε ειδικό ένστολο προσωπικό, θα πρέπει μέσα στο νομοσχέδιο να προβλεφθεί η τροποποίηση της Υ.Α. για το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας των Δημοτικών Αστυνομικών, το οποίο για κάποιον, μάλλον, ανεξήγητο λόγο δεν είχε προβλεφθεί πριν την κατάργηση, παρά τις συνθήκες εργασίας (ορθοστασία, καυσαέριο, νυχτερινό ωράριο, επιθέσεις από πολίτες)

    =>Θα πρέπει να δωθεί, το δικαίωμα σε όσους υπηρετούν σε σωφρονιστικά καταστήματα, να επιστρέψουν αν το επιθυμούν (ή να τεθούν στη διάθεση του Υπουργού), μέσα σε ένα προκαθορισμένο διάστημα, που θα λαμβάνει υπόψιν του, την αναπλήρωση του προσωπικού με νέες προσλήψεις, ατόμων, τα οποία θέλουν να εργαστούν σε σωφρονιστικά καταστήματα. Πιστεύω πως είναι κατανοητό, πως το περιβάλλον μιας φυλακής, δεν ταιριάζει τόσο εύκολα, στην οποιαδήποτε προσωπικότητα.

    =>Για όσους τεθούν στη διάθεση του Υπουργού, να καταστεί σαφές, ποια είναι η πιθανή προοπτική για αυτούς. Είναι σημαντικό να διασφαλιστεί, η ομοεδρικότητα του φορέα προέλευσης (ή και του τόπου που υπηρετεί τώρα) – υποδοχής. Αλλιώς κινδυνεύει όποιος τεθεί στην διάθεση του Υπουργού, να βρεθεί οπουδήποτε, σε οποιαδήποτε θέση.

    => Για να γίνει πράξη η άρση της αδικίας, της θέσης σε διαθεσιμότητα των πρώην Δημοτικών Αστυνομικών, θα πρέπει να ανατρέξει η μετάταξη όλων στους νέους φορείς και στους Δήμους στην 23η Σεπτεμβρίου 2013 (με όποιον διαχωρισμό, θεωρηθεί απαραίτητος, να τεθεί ως προς τις αποδοχές αυτού του διαστήματος), έτσι ώστε να να εξαλειφθεί πραγματικά η σφαγιαστική πολιτική των διαθεσιμοτήτων. Σε διαφορετική περίπτωση οι 25.000 διαθεσιμότητες (ή οσες πρόλαβαν να γίνουν), θα είναι εκεί, κάθε φορά που υπολογίζονται οι αντίστοιχες προϋπηρεσίες. Εκτός, αν αδικία είναι μονάχα η απόλυση και όχι η διαθεσιμότητα, συνεπώς δεν πρέπει να καταργηθεί και ο θεσμός της διαθεσιμότητας, στο μέρος που δε φτάνει στην απόλυση.

    => Επίσης, πρέπει να λυθεί και το θέμα της περικοπής της διαφοράς μείωσης των υπαλλήλων που μετατάχθηκαν, σε κάποιον άλλον φορέα. Εφόσον, συνεχίζεται το καθεστός, της διαφοράς μείωσης που προβλέπει το ενιαίο μισθολόγιο, μέσα σε αυτό το πλαίσιο, νομίζω, πως είναι μια αδικία, για όποιον μετατάχθηκε (ειδικά λόγω της υποχρεωτικής διαθεσιμο-κινητικότητας), να μη λαμβάνει τα συγκεκριμένα χρήματα, που είχαν υπολογιστεί για αυτόν με το νόμο 4024/11 στο νέο φορέα.

  • 19 Μαρτίου 2015, 21:09 | Th@DiK@

    Δικαίωμα επιλογής …
    Πρώτα ο πολίτης…

    Από την αρχή της διακυβέρνησης σας θέλετε να αποκατασταθούν οι «αδικίες» που γίνανε τόσα χρόνια από τις προηγούμενες κυβερνήσεις!

    Οι «αδικίες» να αποκατασταθούν, εάν είναι πρώτον, για το συμφέρον τον πολιτών, δεύτερον, του κράτους και μετέπειτα σύμφωνα με την βούληση των εμπλεκομένων.

  • 19 Μαρτίου 2015, 21:46 | ΝΑΒΡΟΖΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

    Κυριοι υπουργοι, κυριοι βουλευτες η προηγουμενη κυβερνηση μας κατηργησε χωρις να καταλαβουμε οι περισσοτεροι απο εμας τον λογο για τον οποιο εγινε, στο ονομα της δηθεν κρισης θυσιαζοντας μας για να σωθει η Ελλαδα.Ψαχνανε για εξιλαστηρια θυματα βλεποντας μονο αριθμους και οχι ανθρωπινες ζωες.Ζηταμε ισοτητα και ισοτημια για ολους τους πρωην δημοτικους αστυνομικους χωρις διακρισεις σε οποιον φορεα και αν ανηκουν.ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΕΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.