Άρθρο 25: Επανασύσταση Δημοτικής Αστυνομίας

1. Καταργούνται στην Ελληνική Αστυνομία οι θέσεις των πρώην δημοτικών αστυνομικών που είχαν συσταθεί με την υπ’ αριθμ. 6000/2/5250/8-π΄ από 12.12.2014 απόφαση του Προϊσταμένου Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού/Α.Ε.Α. (ΦΕΚ Β΄ 3595) και επανασυστήνονται αυτοδίκαια οι θέσεις και κλάδοι ΠΕ Δημοτικής Αστυνομίας, ΤΕ Δημοτικής Αστυνομίας, ΔΕ Δημοτικής Αστυνομίας και ΥΕ Δημοτικής Αστυνομίας, που είχαν καταργηθεί με την παρ. 1 του άρθρου 81 του ν. 4172/2013 (Α΄ 167).

2. α) Οι υπάλληλοι που κατείχαν τις οργανικές θέσεις της παραγράφου 1 καταλαμβάνουν αυτοδίκαια τις επανασυσταθείσες θέσεις, με τον ίδιο βαθμό και μισθολογικό κλιμάκιο που κατείχαν κατά τη θέση τους σε διαθεσιμότητα, εφόσον καταθέσουν αίτηση που υποβάλλεται εντός δέκα (10) ημερών από τη δημοσίευση του παρόντος στην Διεύθυνση Προσωπικού/Διοικητικού του Δήμου, στον οποίο ανήκαν οργανικά. Σχετική διαπιστωτική πράξη εκδίδεται  από το αρμόδιο προς διορισμό όργανο του οικείου Δήμου και δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

β) Υπάλληλοι που κατείχαν τις οργανικές θέσεις της παραγράφου 1, αλλά  δεν επιθυμούν να καταλάβουν την επανασυσταθείσα κατά την παρ. 1 αρχική θέση τους, εφόσον καταθέσουν σχετική δήλωση εντός της ίδιας προθεσμίας των δέκα (10) ημερών στην Διεύθυνση Προσωπικού/Διοικητικού του Δήμου στον οποίο ανήκαν οργανικά, τοποθετούνται σε συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις με τον ίδιο βαθμό και μισθολογικό κλιμάκιο που κατείχαν κατά τη θέση τους σε διαθεσιμότητα, στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης στη διάθεση του Υπουργού. Σχετική διαπιστωτική πράξη εκδίδεται  από τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

γ) Με την ίδια διαδικασία των εδαφίων (α) και (β) υπάλληλοι, πρώην δημοτικοί αστυνομικοί οποιουδήποτε κλάδου, οι οποίοι δεν περιλαμβάνονται στο προσωπικό της παρ. 1, αλλά εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του άρθρου 20 και οι οποίοι είτε δεν υπέβαλαν αίτηση για μετάταξη/μεταφορά, είτε δεν έχουν συμπεριληφθεί σε οριστικούς πίνακες κατάταξης και διάθεσης της παραγράφου 2 του άρθρου 23 του παρόντος μπορούν να επιλέξουν είτε να καταλάβουν την αρχική, επανασυσταθείσα οργανική τους θέση, είτε να καταλάβουν συνιστώμενη προσωποπαγή θέση στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Σχετική διαπιστωτική πράξη εκδίδεται, ανά περίπτωση, από το αρμόδιο προς διορισμό όργανο του οικείου Δήμου ή  από τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

3.            Οι αρμοδιότητες που μεταβιβάστηκαν στην Ελληνική Αστυνομία με την παρ. 4 του άρθρου 81 του ν. 4172/2013 (ΦΕΚ Α 167), ασκούνται εκ νέου  από τις Υπηρεσίες Δημοτικής Αστυνομίας των Δήμων, όπως αυτές είχαν συσταθεί με τους Οργανισμούς Εσωτερικής Υπηρεσίας αυτών, δυνάμει του νομοθετικού και κανονιστικού πλαισίου που ίσχυε μέχρι τη δημοσίευση του ν. 4172/2013 (ΦΕΚ Α 167).

4. Μετά τη συμπλήρωση δέκα (10) ετών συνολικής υπηρεσίας στην Υπηρεσία Δημοτικής Αστυνομίας ενός ή περισσοτέρων Δήμων επιτρέπεται η μετάταξη των υπαλλήλων σε  άλλους κλάδους ή η ανάθεση άλλων καθηκόντων, σύμφωνα με τα γενικώς οριζόμενα στο ν.3584/2007 (ΦΕΚ Α 143) όπως ισχύει κάθε φορά. Για τους υπαλλήλους της παρ. 1 του παρόντος, ο υπολογισμός της δεκαετίας ξεκινά από την αρχική πρόσληψή τους ή μετάταξή τους σε Υπηρεσία Δημοτικής Αστυνομίας, χωρίς να υπολογίζεται το χρονικό διάστημα που διανύθηκε από 23 Σεπτεμβρίου 2013 μέχρι την ημερομηνία έναρξης ισχύος του παρόντος νόμου.

5. Επιτρέπεται η μετάταξη στους κλάδους ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ Δημοτικής Αστυνομίας σε υπαλλήλους του ν. 3584/2007 (ΦΕΚ 143 Α) μετά από ειδική εκπαίδευση, στην οποία επιτρέπεται να συμμετέχουν, μετά από αίτηση τους, υπάλληλοι που δεν έχουν συμπληρώσει το 35ο έτος της ηλικίας τους κατά την ημερομηνία έναρξης της εκπαίδευσης. Με Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και των κατά περίπτωση αρμόδιων Αναπληρωτών Υπουργών  Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης ορίζονται οι προϋποθέσεις αποδοχής υπαλλήλων στην εκπαίδευση που προβλέπεται στην παράγραφο αυτή, οι προϋποθέσεις και η διαδικασία επιλογής για την εισαγωγή, ο τόπος, η διάρκεια, το αντικείμενο της εκπαίδευσης, οι προϋποθέσεις για την επιτυχή περάτωση και κάθε άλλη απαραίτητη λεπτομέρεια για την εκπαίδευση αυτή.

6. Με κοινή απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και των κατά περίπτωση αρμόδιων Αναπληρωτών Υπουργών Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης καθορίζεται κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή των ρυθμίσεων του άρθρου αυτού.

7. Για το έτος 2015 οι δαπάνες που σχετίζονται με τη μισθοδοσία και την ασφαλιστική κάλυψη των υπαλλήλων του άρθρου αυτού και αυτών της περίπτωσης γ της παραγράφου 1 του άρθρου 26 θα γίνουν διά μεταφοράς των σχετικών πιστώσεων στους αντίστοιχους ΚΑΕ του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

  • 20 Μαρτίου 2015, 21:52 | ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ

    Ειμαι πρωην δημοτικος αστυνομικος και τωρα εργαζομαι σε καταστημα κρατησης. Προεκλογικα θελατε να διορθωσετε τις αδικιες, και τωρα? Εις βαρος μας συντελειται ακομα μια αδικια. Εχουμε δουλεψει για χρονια στην δημοτικη αστυνομια, κατεχουμε λοιπον την γνωση, την εμπειρια αλλα και την εκπαιδευση να ανταπεξελθουμε στα παλια μας καθηκοντα απο την επομενη κιολας μερα. Παρακαλουμε οπως δωσετε και σε εμας αλλα και στους συναδελφους στην αποκεντρωμενη διοικηση να επιστρεψουν. Ειναι αδικω να μην ασκω το επαγγελμα που διαλεξα και υπο τον φοβο της ανεργιας να ειμαι «κρατουμενος» των συλλογων και της πολιτικης. Ειμαι ακομη ομηρος των παλαιων κυβερνησεων. Ολοι μας περιμεναμε την δικαιωση μεσα απο αυτο το νομοσχεδιο. Δωστε μας την ευκαιρια να επιστρεψουμε εκει που ανηκουμε και μπορουμε να υπηρετησουμε επαξια. ΝΑΙ στην εθελοντικη επιστροφη των πρωην δημοτικων αστυνομικων απο τα καταστηματα κρατησης και την αποκεντρωμενη διοικηση.

  • 20 Μαρτίου 2015, 20:28 | ΣΟΥΛΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

    Δωστε το δικαιωμα στους Δ.Α να παραμεινουν στον τοπο συμφεροντων-διαμονης ειναι ανθρωποι ταλαιπωρημενοι περασαν πολλα τα τελευταια χρονια, ξεσπιτωθηκαν ζουσαν με την αβεβαιοτητα για πολυ καιρο.

    Δωστε τους επισης το δικαιωμα να παραμεινουν στην ελας, μπορουν να προσφερουν πολλα ειναι ανθρωποι μορφωμενοι με πτυχιο και με μια πειρα απο την δημοτικη αστυνομια πολυ μεγαλη. Εξαλλου και εσεις εχετε πει οτι θελετε επιστημονες στην ελας στα προτυπα του εξωτερικου.Δωστε τους την καταλληλη εκπαιδευση και αρμοδιοτητες και θα δειτε οτι θα τα καταφερουν παρα πολυ καλα και θα νιωσετε και εσεις πολυ περηφανος απο αυτην σας την επιλογη.

  • 20 Μαρτίου 2015, 20:01 | Αντωνης Κ.

    ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΑΔΙΚΙΕΣ!!!!θέλουμε πίσω τις ζωές μας!!!
    Έχετε την ευκαιρία να διορθώσετε τα λάθη του παρελθόντος και να φτιάξετε μια Υπηρεσία σύμφωνα με τις ανάγκες της Εποχής. Σας ζητάμε να δώσετε το δικαίωμα σε όλους τους πρώην δημοτικούς αστυνομικούς να επιστρέψουν στην υπηρεσία που διορίστηκαν, εκπαιδεύτηκαν, αγάπησαν!!!

  • 20 Μαρτίου 2015, 20:26 | ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

    Πρεπει να δοθει στους δημοτικους αστυνομικους το δικαιωμα στην εθελοντικη κινητικοτητα, ειναι αδικο σε αλλους να δινεται αυτο το δικαιωμα και σε αλλους οχι.Επισης το δικαιωμα στην παραμονη του τοπου συμφεροντων-διαμονης.Πολλες οικογενειες καταστρεφονται, υπαρχουν ανθρωποι που αν γυρισουν στην οργανικη τους θεση μπορει να φυγουν χιλιομετρα μακρυα.

    Λετε οτι θελετε την επανασυσταση της δημοτικης αστυνομιας…γιατι δεν γινεται αυτο μεσα απο την ελας οπου δεν θα επηρεαζονατι και οι υπολοιποι υπαλληλοι ΦΥΣΙΚΑ ΣΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ αλλωστε γι’ αυτο πηγαν στην ελας…μεσα απο τους δημους αυτο δεν γινεται στην πραξη γιατι δημιουργουνται πολλα προβληματα…ο καθε αντιδημρχος δεν ειναι γνωστης του αντικειμενου ενω στην ελας ο διοικητης γνωριζει πολυ καλα το αντικειμενο, ο δημαρχος κοιταει τους ψηφοφορους του και ετσι δεν μπορει ο Δ.Α να κανει την δουλεια του απροσκοπτα και χωρις εξαιρεσεις ενω απο την αλλη στην ελας δεν εχουν αναγκη κανεναν και ετσι δεν κανουν εξαιρεσεις…εχουν γινει πολλα περιστατικα οπου κοντεψαν να φανε και ξυλο πολλοι Δ.Α και ο δημαρχος δεν τους υποστηριξε….στον δημο δεν υπαρχει οργανωση,πειθαρχια ,προγραμμα ενω στην ελας υπαρχουν και μαλιστα σε μεγιστο βαθμο….γαι τους παραπανω λογους και αλλους πολλους δεν ειναι δυνατο να γινει επανασυσταση της δημοτικης αστυνομιας μεσα απο τους δημους γι’αυτο αλλωστε και καταργηθηκε η υπηρεσια..μην ξανακανετε τα ιδια λαθη του παρελθοντος γιατι ενω πατε να εξαλειψετε τις αδικιες γεννατε πολλαπλασιες…….στην ελας δεν δοθηκαν καν αρμοδιοτητες στους Δ.Α πως λετε λοιπον οτι δεν ειναι λειτουργικα αξιοποιησημοι….ειχε βγει και μια 10ημερη εκπαιδευση για δειτε ποιος την σταματησε…επειδη βολευε μερικους?

  • 20 Μαρτίου 2015, 20:01 | Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος

    Βάσει του αρθ.25 παρ.1,2α,2β στο προσχέδιο νόμου που καταθέσατε η επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας θα προβεί ιδιαιτέρως προβληματική. Με την εθελοντική επιστροφή των δημοτικών αστυνομικών που είναι στην ΕΛ.ΑΣ. και βάσει του αρθ.23 παρ.2 τη μη επιστροφή των υπολοίπων δ.α που είναι σε άλλους φορείς το ποσοστό επιστροφής μπορεί να καταλήξει πολύ κάτω απο 50%(μέγιστο) καθιστώντας ανέφικτη την λειτουργία της υπηρεσίας στη συντριπτική πλειοψηφία των Δήμων.

    Βάσει του αρθ.25 παρ.3 έχουμε πλήρη επαναφορά αρμοδιοτήτων όχι όμως και το αντίστοιχο προσωπικό

    Βάσει του αρθ.25 παρ.4 μειώνεται ακόμα περισσότερο το προσωπικό της Δ.Α. το οποίο ενώ αρχικώς θα επιστρέψει στη Δ.Α. κατόπιν θα μπορεί να μεταταχθεί σε άλλους κλάδους των δήμων.

    Βάσει του αρθ.25 παρ. 5 μπορούν οι δήμοι να αυξήσουν το προσωπικό της Δ.Α. ξοδεύοντας χρήματα και χρόνο αναζητώντας και εκπαιδεύοντας νέους υπαλλήλους ενώ πολύ γρήγορα και ανέξοδα οι ήδη εκπαιδευμένοι επί 8 μήνες και με πολυετή εμπειρία δημοτικοί αστυνομικοί με θέληση επιστροφής στη Δ.Α. να μην μπορούν επειδή τοποθετήθηκαν υποχρεωτικά σε άλλους φορείς βάσει του αρθ.23 παρ.2.

    Για την επιτυχή επανασύσταση της Δ.Α. πρέπει να νομοθετήσετε την επιστροφή όλου του προσωπικού της Δ.Α ή τουλάχιστον την εθελοντική επιλογή από όπου και αν έχουν τοποθετηθεί.

    Υ.Γ. Σε ενδεχόμενη αλλαγή ονομασίας της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ θα πρότεινα τον όρο ΔΗΜΟΝΟΜΙΑ.

  • 20 Μαρτίου 2015, 19:51 | Κατερίνα Χομπιτάκη

    “Το δίκαιο (η δικαιοσύνη) είναι μέγιστο κοινωνικό αγαθό”( Αριστοτ. Πολιτ. Γ 11)
    “Δίκαιος λοιπόν είναι αυτός που σέβεται τους νόμους και πάρα πολύ ενδιαφέρεται για την ισότητα, ώστε δίκαιο είναι το νόμιμο και η ισότητα, άδικο πάλι το παράνομο και η ανισότητα” (Αριστοτ. Πολιτ.Γ 12)
    “Δίκαιος είναι όχι αυτός που δεν αδικεί , μα όποιος μολονότι μπορεί να αδικήσει, δεν το αποφασίζει!!!” (Φιλήμονας Αδ. Αποσ 10)

    Οι αρχαίοι φιλόσοφοι μας, μίλαγαν λακωνικά ως γνωστών..στην δική μας περίπτωση έχουν γίνει τόσες και ανομολόγητες αδικίες που θα γράφαμε βιβλίο…
    Το άνω σχέδιο νόμου σίγουρα , αποκαθιστά μια τερατώδης αδικία εις βάρος χιλιάδων ανθρώπων (όχι μόνο των εργαζομένων αλλά και των πολιτών και των Δήμων) Η Δημοτική Αστυνομία σίγουρα είναι αναγκαία αν και ως ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ θα ήταν πολύ πιο αποτελεσματική!!Ωστόσο δεν θέλω να πιστέψω κ. Υπουργέ πως η πολύ νέα κυβέρνησή σας που φαίνεται να επιθυμεί να σταθεί αρωγός στα προβλήματα και τις αδικίες των εργαζομένων, θα καταθέσει αυτό το Σχέδιο Νόμου το οποίο θα είναι παράφορη ΑΔΙΚΙΑ για όσους δεν είναι στην Ελληνική Αστυν. Αλλά επιθυμούν την επιστροφή τους!ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ στον τόπο των συμφερόντων τους, αυτή πρέπει να είναι η μόνη πρόταση.

    1μιση χρόνο τώρα μας έχουν εξαθλιώσει οικονομικά και ψυχολογικά, συμπληρώσαμε με φόβο και αβεβαιότητα για το μέλλον την Αίτηση-διαδικασία κινητικότητας που δεν περιλάμβανε εντοπιότητα και τα “ΑΡΙΣΤΑ” αποτελέσματα των προκατόχων σας ήταν κάποιοι να αδικηθούν, άλλοι να ευνοηθούν( θεωρητικά είμαι στους ευνοημένους λόγω του Πτυχίου μου που αξιοποιήθηκε έστω και αργά) και παράλληλα εσωτερική μετανάστευση εκατοντάδων ανθρώπων, ζωών, οικογενειών!

    Δεν ευθύνεστε, βεβαίως, για όλα τα προηγούμενα, όμως τώρα είναι δική σας απόφαση και δικό σας χρέος να μην συνεχίζετε να παίζετε με τις Ζωές μας!!!
    ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ στον τόπο των συμφερόντων μας. Μας πετάτε πότε από δω και πότε από κει..ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!!Η κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή και για αυτό πρέπει ο καθένας να αποφασίσει αν μπορεί και αν θέλει να αλλάξει την ζωή του και πάλι!!Ένας ικανοποιημένος υπάλληλος είναι ένας καλός υπάλληλος!!Αν θέλετε ο υπάλληλος του κράτους να είναι εξαθλιωμένος οικονομικά, να καταναλώνει την ενέργειά του στο πώς θα μετακινηθεί εκεί που το επιθυμεί και να διαιωνίζετε το καθεστώς του ρουσφετιού, τότε ναι είναι δίκαιο το σχέδιο νόμου..ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΤΕ??

    Ελπίζω πως ΟΧΙ, ελπίζω πως αυτές οι εποχές περάσανε και είστε στην θέση που σας ψήφισε ο λαός ακριβώς για να βοηθήσετε τούτη την έρημη και πολύπαθη χώρα που διώχνει τα παιδιά της (και το έκανε και με πρώην συναδέλφους Δημοτ. Αστυνομικούς, που πήραν το δρόμο της ξενυχτιάς) προς την κατεύθυνση της ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ και της ΙΣΟΤΗΤΑΣ

    Σας ευχαριστώ,
    Κατερίνα Χομπιτάκη

  • 20 Μαρτίου 2015, 19:05 | ΜΑΡΙΑ

    Αξιότιμοι Κύριοι Βουλευτές,
    Αυτή τη στιγμή είμαι στην ΕΛ.ΑΣ ως ΔΕ ιδιαίτερης κατηγορίας προσωπικό.Με την κινητικότητα αναγκάστηκα να υποβιβαστώ κατηγορία απο ΤΕ σε ΔΕ (αν και είχα πολλά μόρια με την κινητικότητα) για να πάω στον τόπο μου και να είμαι μαζί με τον άντρα μου και το παιδί μου που είναι τεσσάρων ετών μετά από οκτώ χρόνια δουλειάς στο δήμο και οκτώ χρόνια δρομολόγια στα λεωφορεία και στα τρένα αφού ο άντρας μου δεν είναι δημόσιος υπάλληλος και δεν είχαμε κάποια συνηπηρέτηση ή απόσπαση.Και εκεί που είπαμε ότι ενωθήκαμε σαν οικογένεια μετά από τόσα χρόνια και μετά από μια κατάργηση και μια κινητικότητα που κόντεψε να μας τρελάνει γιατί δεν ξέραμε τι θα απογίνουμε μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα έρχεται μια δεύτερη κατάργηση με αιτιολογία να αποκαταστήσει τις αδικίες.Δεν μας ρώτησε όμως κανείς τι θέλουμε…Εγω θέλω να μην ξαναδιαλυθεί η οικογενειά μου και για να γίνει αυτό θέλω να με αφήσετε στην θέση που επέλεξα κατόπιν αιτήσεως μου στην διαδικασία της κινητικότητας.Δεν μπορώ να είμαι μπαλάκι τη μία στην ΕΛ.ΑΣ στον τόπο συμφερόντων μου και την άλλη στο δήμο προέλευσης της οργανικής μου θέσης ως δημοτική αστυνομία.Ποιά αδικία αποκαθίσταται έτσι?Εκανα την επιλογή μου. Αφήστε με να μεγαλώσω το παιδί μου…….σας ευχαριστώ.

  • 20 Μαρτίου 2015, 18:42 | Χρυσουλα Παναγιωτοπουλου

    Να δωθει η δυνατοτητα και στους πρωην Δημοτικους Αστυνομικους που υπηρετουν σε Καταστηματα Κρατησης ή στις Αποκεντρωμενες Διοικησεις και το επυθυμουν να επιστρεψουν στην Δημοτικη Αστυνομια7

  • 20 Μαρτίου 2015, 18:43 | Νίκος Α.

    Δικαίωμα στην επιστροφή από όλους τους υπαλλήλους ανεξαρτήτως φορέα. Δεν γίνεται αντιμετώπιση της ίδιας κατάστασης διαφορετικά για κάποιες ομάδες ατόμων. Αλίμονο αν θα πρέπει να συνεχίσουν οι πολιτικές των προκατόχων σας που καταργήσανε το Σύνταγμα και τους νόμους. Ο λαός δεν ξεχνά όποιος είναι δίκαιος ή άδικος.

  • 20 Μαρτίου 2015, 18:51 | Χρηστος

    Είναι αδιανόητο να υπάρχει ο τίτλος αποκατάσταση αδικιων σε ένα νομοσχέδιο που επιφέρει μεγαλύτερες αδικίες και στην ζωή των εργαζομένων αλλά και στις λειτουργίες υπηρεσιών;

    Προσωπικά ανήκω στους 352 Δημοτικούς Αστυνομικούς που θέλουν την επιλογή παραμονής στην ΕΛΑΣ και την πλήρη ένταξη μας στο Αστυνομικό Προσωπικό.

    Πως είναι δυνατόν τα καθήκοντα που έχει να επιτελέσει ένας Δημοτικός Αστυνομικός που αποτελούν την εφαρμογή και τήρηση νόμων να έχουν καλύτερα αποτελέσματα στους Δήμους ενώ θα προΐσταται της υπηρεσίας κάποιος Δήμαρχος η αντιδήμαρχος από ότι ένας Διοικητής η αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας;

    Ζητάμε το δικαίωμα της επιλογής στην παραμονή στην ΕΛΑΣ! Και όχι να έχουμε να επιλέξουμε επιστροφή στην Δημ.Αστυνομία η σε μια άλλη θέση έκπληξη κάπου στην Ελλάδα στο υπουργείο εσωτερικών κάνοντας στην ουσία υποχρεωτική την επιλογή μας υπό το φόβο νέας μετακίνησης.

  • 20 Μαρτίου 2015, 18:29 | ΘΑΝΑΣΗΣ

    ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΤΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ.ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΟΜΩΣ ΝΑ ΣΤΑΘΩ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΕ,ΟΜΩΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ…ΑΡΧΙΚΑ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΝΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ,ΟΜΩΣ ΣΕ ΝΕΑ ΒΑΣΗ.ΚΑΤΑΡΧΑΣ ΝΑ ΔΗΛΩΣΩ ΟΤΙ Ο ΟΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΥΠΗΡΞΕ ΕΞΑΡΧΗΣ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΤΥΧΗΣ,ΚΑΘΩΣ ΔΕΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ,ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΕΥΤΑΞΙΑ,ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ.ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ,ΠΙΟ ΔΟΚΙΜΟΣ ΘΑ ΗΤΑΝ Ο ΟΡΟΣ «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΟΠΤΕΙΑ» ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝΤΑΙ «ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΕΠΟΠΤΕΣ».ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΕΡΙΒΟΛΗ,ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ,ΜΕ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΕΜΦΑΝΗ ΣΗΜΑΝΣΗ ΜΕ ΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ,ΤΗΝ ΕΝΔΕΙΞΗ «ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΕΠΟΠΤΗΣ» ΚΑΙ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΕΙΔΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥΣ.ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΨΕΙ Η ΟΠΟΙΑ ΣΥΓΧΥΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΦΙΛΙΚΟΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ.ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΘΟΥΝ ΠΟΡΟΙ ΓΙΑ ΑΧΡΗΣΤΕΣ ΣΤΟΛΕΣ ΣΕ ΑΣΤΙΚΟ ΤΟΠΙΟ.Η ΝΕΑ ΑΥΤΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΗ,ΜΕ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΩΝ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ,ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΥΣΤΗΡΗ ΚΗΔΕΜΟΝΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΟΡΘΟ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΟΥΣ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΑΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΕΝΟΥ ΚΑΙ ΕΥΡΥΤΕΡΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ.ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ-ΕΥΛΟΓΗ ΑΠΟΡΙΑ:ΟΛΑ ΤΑ ΡΕΠΟ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΛΑΒΕΙ -ΟΧΙ ΜΕ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤΑ- ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΧΑΘΗΚΑΝ ΜΕΤΑ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΠΟΨΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ -ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ. ,ΔΕ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ ΕΚ ΝΕΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ,ΚΑΘΩΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΝ ΣΕ ΗΜΕΡΕΣ ΥΠΕΡΩΡΙΑΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΣΤΕΡΗΘΗΚΑΝ;

  • 20 Μαρτίου 2015, 18:03 | Γιωργος

    Υπαρχει περιπτωση να γινουμε μαρτυρες μιας τετοιας παραφορης αδικιας.Να δοθει σε ολους η δυνατοτητα επιστροφης.Μην μας καταδικασετε για ακομη μια φορα.

  • 20 Μαρτίου 2015, 18:39 | ΔΟΛ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ

    Να δοθεί σε ολους, ανεξαρτητα εαν τοποθετηθηκαν καπου ή όχι, το δικαίωμα επιστροφής ή μη στους Δημους.
    Κάποιοι ξεσπιτωθηκαν και έφτιαξαν καινούργιο σπίτι. Να τους δοθεί το δικαίωμα παραμονής τους στην νέα τους υπηρεσια ή στον τοπο που τοποθετήθηκαν. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΠΙΛΟΓΗς ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

  • 20 Μαρτίου 2015, 17:44 | ΑΛΙΚΗ

    ΔΩΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΚΑΝΤΕ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΙΣΟΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. ΜΗΝ ΕΓΚΛΩΒΙΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ.

  • 20 Μαρτίου 2015, 17:18 | Νίκος

    Όσοι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί μεταφερθήκαμε στην Ελληνική Αστυνομία, αφενός είμαστε μεγάλοι σε ηλικία (30+) για να ενταχθούμε πλήρως σαν αστυνομικό προσωπικό, κάτι που θα απαιτούσε και θητεία σε μέρη εκτός τόπου συμφερόντων. Γι’ αυτό και κρίνονται λογικές κι απόλυτες οι αντιδράσεις των κανονικών αστυνομικών σε τέτοια περίπτωση. Αφετέρου, η επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας με το 1/4 του έμψυχου δυναμικού πανελλαδικά είναι ένα δύσκολο εγχείρημα καταδικασμένο να αποτύχει. Γι’ αυτό πρότασή μου είναι, εφόσον η πλειοψηφία των πρώην δημοτικών αστυνομικών κατέχει πολλά υψηλά προσόντα (πανεπιστημιακούς τίτλους, μεταπτυχιακά, κλπ) να καλύψουμε θέσεις σε όλο το εύρος της δημόσιας διοίκησης όπου υπάρχει έλλειψη προσωπικού, μετά από πλήρη καταγραφή των αναγκών του κάθε υπουργείου. Επιπρόσθετα, ας δοθεί και η επιλογή σε όσους είμαστε στην Ελληνική Αστυνομία να παραμείνουμε σαν πολιτικό προσωπικό (μετά από τη σύμφωνη γνώμη και της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ) για την αποδέσμευση από γραφειοκρατικές υποθέσεις του ήδη υπάρχοντος και πλήρους καταρτισμένου σε μάχιμες θέσεις αστυνομικού προσωπικού.

  • 20 Μαρτίου 2015, 17:22 | Δημητρης

    Το δικαιο ειναι να δοθει σε ολους η δυνατοτητα εθελοντικης επιστροφης.Δικαιοσυνη θελουμε,ολοι μας και ελπιζουμε να αποδωθει…

  • 20 Μαρτίου 2015, 16:23 | Αργυρώ

    Στο πλαίσιο μιας -επί το δικαιότερον και ορθολογικότερον- αποκατάστασης του προσωπικού της πρώην Δημοτικής Αστυνομίας, μέσω του παρόντος νομοσχεδίου, θα μπορούσαν να καλυφθούν και πολλά λειτουργικά κενά -ακόμη και σε παραμεθόριες/δυσπρόσιτες περιοχές- στο χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης από πρώην Δημοτικούς Αστυνομικούς, καθώς ουκ ολίγοι εξ αυτών κατέχουν πτυχία/μεταπτυχιακά εκπαιδευτικών κλάδων,που παρουσιάζουν σοβαρές ελλείψεις (π.χ. φιλόλογοι, νηπιαγωγοί, δάσκαλοι, μαθηματικοί, φυσικοί, γυμναστές, θεολόγοι)/ σε αυτούς, μάλιστα, συγκαταλέγονται και αδιόριστοι επιτυχόντες προηγούμενων διαγωνισμών ΑΣΕΠ Εκπαιδευτικών.

  • 20 Μαρτίου 2015, 16:08 | Ευάγγελος Πετραινας

    Στις 23/9/2013 η τότε κυβέρνηση έκανε ένα τραγικό λάθος. Κατάργησε τη δημοτική αστυνομία.
    Τον Μάρτιο του 2015 η σημερινή κυβέρνηση θέλει να επανασυστησει τη δημοτική αστυνομία. Πως;
    Κατά το 1/3; Έτσι δεν διορθώνεται την αδικία που διαπραχθηκε. Δικαίωμα επιστροφής για όλους.
    Προσετι, το κράτος οφείλει να έχει μία συνέχεια. Δεν είναι δυνατόν να αναγκάζεις σε δεύτερο ξεσπιτωμα ανθρώπους που μετακινηθηκαν σε άλλες πόλεις. Δώστε το δικαίωμα επιλογής δήμου και όχι επιστροφή στις παλαιές θέσεις.

  • 20 Μαρτίου 2015, 16:35 | ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Λ.

    Στην περίπτωση της 2. α) πρέπει να δοθεί ελευθέρα το δικαίωμα επιστροφής στον Δήμο που ΕΠΙΘΥΜΟΥΜΕ και ΟΧΙ υποχρεωτικά στον Δήμο που ανήκαμε οργανικά.

    Στην περίπτωση της 2. β) πρέπει να αναφερθούν συγκεκριμένα οι θέσεις του Υπουργείου και των φορέων του και να έχουμε δικαίωμα επιλογής θέσης σε οποιαδήποτε περιοχή επιθυμούμε.

  • 20 Μαρτίου 2015, 15:19 | Athanasiou

    ΟΛΟΙ Η ΚΑΝΕΝΑΣ
    ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ ΕΞΕΡΕΣΕΙΣ
    ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
    ΙΣΟΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

  • 20 Μαρτίου 2015, 14:47 | ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ

    Σας παρακαλω ΔΩΣΤΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ την δυνατοτητα να γυρισουμε πισω.Σταματηστε επιτελους να μας αδικειτε..ΔΕΝ ΦΤΑΙΜΕ ΠΟΥΘΕΝΑ…!!!!!

  • 20 Μαρτίου 2015, 14:39 | Μανωλης

    Καλημερας σας.
    Θα ηθελα να σας κανω μια συντομη ενημερωση με τα αιτηματα ολων μας.και πιστεψτε με τα εχει ΟΛΑ αξιζει να το διαβασετε.
    1.Δικαιωμα παραμονης σε ολους και εθελοντικη κινητικοτητα σε ολους(ΚΚ ΕΛΛΑΣ ΕΦΟΡΙΑ κλπ)
    2.Καποια παιδια εχασαν τις θεσεις ΠΕ/ΤΕ και κάποια άλλα έπειτα απο αξιολογηση την πηραν ..και αναβαθμιστηκαν… Θεωρω δικαιο πως εαν καποιος θελει να μείνει να το κανει ως ότι ειναι τώρα ΠΕ/ΤΕ,αλλα ακόμα αν καποιος θελει γυρισει πισω να το κανει με τον ανωτερο βαθμο που ηταν ..ετσι ειναι ευχαριστημενοι ολοι…γιατι δεν ειναι ευκολο να αναγκασεις καποιον να ζει με 600 ευρω(μισθος ΔΕ) είτε την κατέλαβε νομιμα επειτα απο αξιολόγηση(ΕΛΛΑΣ,ΕΦΟΡΙΑ) είτε την κατείχε παλαιότερα νομιμα Και αναγκαστικα δήλωσε ΔΕ(δημος).
    3.Παρακαλω ξανασκεφτείτε την επανασύσταση.Δεν θα λειτουργήσει σωστα.Οταν τα άτομα δεν θελουν να δουλεψουν,και οταν είναι και λιγα δεν θα παει σωστα.Εχουμε ρεζιλευτει όλοι.Κινητικοτητα τοτε,κινητικοτητα περυσι,εξετασεις,πινακες,ασεπ,φεκ μονιμο,φεκ οριστικο,φεκ τελικο… θα παθουμε Καρδιακες προσβολες πια… Αφηστε μας οπως ειμαστε η ειμασταν. Δε κρινετε οτι αρκετα ταλαιπωρηθηκαμε? και μας βαζετε και σε αλλες ταλαιπωριες? Οταν εχει κριθει απο το Σ.Τ.Ε συνταγματικη η καταργηση της Δημοτικης Αστυνομιας πως λετε την επανασυστηνω? με το ετσι θελω? επειδη ο Κ.Καμινης και ο Κ.Μπουταρης εχουν βρεθει σε οικονομικο αδιεξοδο? Οταν βεβαιωναμε παραβασεις και μαλιστα εκατονταδες χιλιαδες ευρω..μας διώξατε..!! τωρα νομιζετε οτι θα κανεις το ιδιο? τωρα εχει κανεις προσωπο απο εμας να βγει εξω ξανα στους δρομους? να γραφουμε 500 κλησεις την ημερα…και να σβηνονται οι 450? να ανοιγουμε τα κωλονακια στο δημο?να ριχνουμε πριονιδι στο δρομο? η να κλεινουμε το δρομο για την Υπηρεσια που κλαδευουνε μεσα στον ηλιο για να μαζεψουν 1 τονο ξυλα και να τα πατε στην αυλη του Αντιδημαρχου? η να κανουμε ρυθμιση καθε πρωι στο δρομο του Δημαρχου για να παει πιο γρηγορα στο Δημαρχειο?? αυτο ειναι Δημοτικη Αστυνομια?Εμεις απο μεσα τα ζησαμε! Αν εχουν οικονομικη αναγκη οι δημοι..μια χαρα γινεται η δουλεια και απο την ΕΛΛΑΣ ..αφου τα εσοδα της παραβασης στο δημο πανε…Δωστε ευκαιρια σε εμας στα Κεντρα Κρατησης να εχουμε επιλογη…. Ποσο ΔΥΣΚΟΛΟ ΠΙΑ? εθελοντικα για ολους! αλλοι θελουν να μεινουν αλλοι να φυγουν! αν ειναι να μη τα κανετε αυτα..ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ…ΔΕ ΞΑΝΑΜΕΤΑΚΟΜΙΖΩ 34 φορες επειδη αλλαζετε κυβερνηση και υπουργο καθε φορα… ΣΕ 4 χρονια παλι τα ιδια? Προβατα μας περνανε καποιοι ανθρωποι…..εγω ξενοικιασα 2 φορες…θα με βαλετε και 3η? αστε με στην ησυχια μου ..λιγο να ηρεμησω θελω!!

  • 20 Μαρτίου 2015, 14:42 | Ανδρέας

    ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ.ΣΤΙΣ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΘΕΣΕΙΣ.

    ΠΟΛΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΘΕΙ ΑΠΌ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΑ ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΜΕΓΙΣΤΑ ΕΝΤΟΣ ΕΛ.ΑΣ.

    ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΘΕΣΕΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΦΩΝΗ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.

    ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΒΛΕΦΘΕΙ Η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ.

  • 20 Μαρτίου 2015, 14:10 | Στέλιος

    Είμαι κάτοικος Θεσσαλονίκης και γνωρίζω από δημοσιεύματα των αρχών Ιανουαρίου ότι το ΠΔ με τις αρμοδιότητες των Δημοτικών Αστυνομικών της ΕΛ.ΑΣ. έχει πάρει έγκριση νομιμότητας από το ΣτΕ αλλά για λόγους που δεν έχω κατανοήσει δεν δημοσιεύεται.
    Πιστεύω ότι είναι λάθος η επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας και μάλιστα με την μορφή που ο υπουργός κ.Πανούσης περιέγραψε δηλαδή διαμεσολάβιση κοινοτική.
    Οι δημοτικοί αστυνομικοί θα μπορούσαν να προσφέρουν πολλά περισσότερα υπό την καθοδήγιση της ΕΛ.ΑΣ. και η απορρόφησή τους στο Προ.Πο. είναι στην σωστή κατεύθυνση.
    Είναι ολοφάνερο ότι η ΚΕΔΕ αντιμετωπίζει με προχειρότητα το θέμα και ο κ.Κατρούγκαλος θα πρέπει να αποσύρει το άρθρο 25.

  • 20 Μαρτίου 2015, 14:13 | Παναγιωτης Κ.p.kanellopoulos

    Υπαρχουν ελλειψεις στις εφοριες και τα τελωνεια Αθηνων και Πειραια, παρτε ανθρωπους με προσοντα απο εμας για να τα στελεχωσετε…αρκετοι διαθετουμε με το παραπανω τα προσοντα που χρειαζονται…

  • 20 Μαρτίου 2015, 14:56 | Georgia

    Και μια θερμη Παρακληση… Η αδικια ειναι να καταργησετε τις θεσεις ΠΕ ΤΕ που ισχυουν τωρα.Το σωστο ειναι οπως μπηκαμε στην ελλας Αν θελει καποιος να γυρισει στο δημο να γυρισει με τον ιδιο ΒΑΘΜΟ ΠΕ ΤΕ. Με διαγωνισμο και αξιολογηση δεν εγιναν? δε το καταλαβα καλα…. κριθηκα με καλυτερη βαθμολογια απο αλλους και κατελαβα τις θεσεις..ΤΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ…ΟΧΙ ΕΓΩ…και ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ…..

    ΟΠΩΣ ΜΠΗΚΕΣ ΕΛΛΑΣ,ΕΤΣΙ ΝΑ ΠΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΝ ΘΕΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ…..

    γιατι στο δημο δεν υπηρχαν αναλογες θεσεις και πολλα παιδια ΠΕ ΤΕ δηλωσαν ΔΕ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ..τους ειπε τιποτα κανεις τοτε?
    Ερχεται λοιπον αξιολογηση ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑ ΟΛΟΥΣ..και κρινονται καποιο ικανοτεροι για θεση ΠΕ ΤΕ… οπως πχ στην ΕΛΛΑΣ…. Ετσι λοιπον πρεπει να γυρισουνε και πισω οσοι το θελουν

  • 20 Μαρτίου 2015, 14:45 | Georgia

    Η Επανασυσταση θα ειναι τελειως αναπαοτελεσματικη…Καταρχας ακυρωσατε τη Δημοτικη Αστυνομια επειδη δεν λειτουργουσε σωστα το 2013…Βαλατε οικογενειες να χωρισουν , να αλλαξουν δουλειες και περιβαλλοντα και εκει που αρχιζουν να συνηθιζουμε ολοι… λετε να μας ξαναγυρισετε πισω…

    Εγω προσωπικα ειμαι στην ΕΛΛΑΣ και δεν περασα ποτε καλυτερα και εργασιακα και συναδελφικα.Να γυρισω στο Δημο που λεγεται Τσιφλικι?Ποτε…

    Αν ομως για δικους σας λογους Επιμενενετε σε αυτο…

    καλο θα ηταν το εξης..αναλογιστειτε σας παρακαλω οτι πραττετε τα αντιθετα απο οτι θελει ο κοσμος..Οι της ΕΛΛΑΣ θέλουν να ΜΕΙΝΟΥΝ και εσεις αναγκαστικα τους διωχνετε… Αυτο ειναι ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ κινητικοτητα?
    Οι των ΚΚ θελουν να φυγουν και δεν τους δινετε καν το δικαιωμα να γυρισουν… ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΑΥΤΟ?

    παμε σε αλλο τομεα… Τα πτυχια..Πολλα παιδια εχασαν τις προνομιουχες θεσεις ΠΕ ΤΕ ΔΕ και αλλοι κερδισαν…

    αυτο εγινε συμφωνα με διαγωνισμο και περασαμε Εξετασεις και και και …απο την ΕΛΛΑΣ… εγω πχ εχω μπει σαν ΤΕ.. και στον δημο ημουν ΔΕ…
    δικαια το εκανα και καταλαβα μια θεση…ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΕ ΓΥΡΙΣΕΤΕ ΠΙΣΩ ΣΑΝ ΔΕ? δε με ριχνετε οικονομικα παρα πολυ? Δεν ειναι αδικο, τα παιδια απο την εφορια η τελωνειο ΝΑ κρατησουν τις θεσεις τους ΠΕ ΤΕ και να εχουν ακομα και επιλογη να γυρισουν?

    οποτε ανακεφαλαιωνω τι κρινω κατα την ταπεινη μου αποψη σωστο…

    1. Εθελοντικη για ΟΛΟΥΣ κινητικοτητα..αν θελουν παραμενουν..αν θελουν γυρνανε ΔΗΜΟ..οι της ΕΛΛΑΣ να ξεκαθαρισει τι ειδους προσωπικο θα ειμαστε…ακομα και πολιτικο ..απλα να το ξερουμε… επισης αν μπουμε σαν ΕΦ μετα απο εκπαιδευση θα Γυρισουμε ΟΛΗ την Ελλαδα σαν τους Νομαδες?
    2.Τα παιδια απο ΚΚ εχουν καθε δικαιωμα στη ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ…να γινει και για αυτους
    3.Να αναλογιστειτε οτι τα παιδια της ΕΛΛΑΣ που κατελαβαν θεσεις ΠΕ ΤΕ τις πηραν μετα απο Αξιολογηση Και Βαθμολογηση…δε μπορειτε ξαφνικα να λετε γυρνα πισω με οτι ησουν παλια…ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΤΟΜΑ ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΠΙΣΩ…..

    γιατι αν μας αναγκασετε και να γυρισουμε στο δημο και να παιρνουμε 600 ευρω… δε θα ζησουμε..δε θα εχουμε ορεξη για δουλεια…

    Και κατι ακομα…. Πως σκεφτεστε οτι θα δουλεψει μια ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ χωρις προσωπικο ,χωρις κυρος χωρις αξιοπιστια?? δεν εχουμε ματια και αναστημα να σηκωσουμε..ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ…

  • 20 Μαρτίου 2015, 13:23 | Τασος

    Να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους πρώην δημοτικούς αστυνομικούς να επιστρέψοθν αν το επιθυμούν στην επανασυσταθείσα δημοτική αστυνομία του δήμου προέλευσής τους.

  • 20 Μαρτίου 2015, 13:17 | σπυρος καζάκος

    Θα ήθελα να δοθεί το δικαιωμα της επιλογής σε ολους τους αγαπημενους μου συναδελφους που εργαζονται σε φυλακές,περιφερειες,εφορίες έτσι ώστε να προτιμήσουν είτε να παραμείνουν εκει που ειναι τώρα είτε να επιστρέψουν στη δημοτικη αστυνομία.επισης για να διορθωθει πλήρως το λάθος της κατάργησης της υπηρεσίας νομιζω οτι θα πρεπει 1.να επιστραφει η διαφορα που χασαμε λογω της δεκάμηνης διαθεσιμότητας κ 2.να μετρήσουν ως εργασιμη εμπειρια το χρονικο διαστημα απο 23/9/2013 έως τώρα.

  • 20 Μαρτίου 2015, 13:42 | ΙΩΑΝΝΑ

    ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΜΕ ΠΤΥΧΙΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΑΡΚΕΤΗ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

  • 20 Μαρτίου 2015, 12:31 | βαγγέλης Γλύπτης

    1.Να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους πρώην δημοτικούς αστυνομικούς να επιστρέψοθν αν το επιθυμούν στην επανασυσταθείσα δημοτική αστυνομία του δήμου προέλευσής τους.
    2.Να διατηρηθεί η ονομασία «δημοτική αστυνομία», γιατί έχει παγιωθεί στην συνείδηση των πολιτών και αποτελεί θεσμική και κοινωνική αναγκαιότητα.

  • 20 Μαρτίου 2015, 12:37 | Νικος

    Υπηρετουσα ως ΠΕ Δημ.Αστυνομικος …με τα τερτιπια Μητσοτακη αναγκαστηκα να μπω ΕΛΑΣ ως ΔΕ ( με δυο πτυχια στην πλατη μου!!!) Ειναι αδικια γυριζοντας στο Δημο να μην επανενταχθω στον ιδιο κλαδο ΠΕ που υπηρετουσα!! Θερμη παρακληση να διορθωθει η αδικια αυτη!

  • 20 Μαρτίου 2015, 12:28 | Στελιος

    Δωστε δικαιωμα Εθελοντικης επιστροφης στους Δημους! Και επιπλεον ΔΙΟΡΘΩΣΤΕ την αδικια των Δημοτικων Αστυνομικων γυριζοντας τους με την κατηγορια ΠΕ/ΤΕ που υπηρετουσαν!!! Οχι με την υποβαθμισμενη κατηγορια ΔΕ που αναγκαστηκαν να ενταχθουν στην ΕΛΑΣ!!

  • 20 Μαρτίου 2015, 12:10 | ΗΛΙΑΣ

    Διορθωστε την αδικια και επανατοποθετηστε τους Δημοτικους Αστυνομικους στην κατηγορια που υπηρετουσαν πριν!!!

  • 20 Μαρτίου 2015, 12:57 | ΗΛΙΑΣ

    Κυριε Υπουργε,κυριοι Βουλευτες, πολλοι δημοτικοι αστυνομικοι υπηρετουσαμε στην κατηγορια ΠΕ/ΤΕ …με την κινητικοτητα Μητσοτακη υποχρεωθηκαμε μπροστα στο φοβο της ανεργιας αναγκαστηκαμε να υποβιβαστουμε στην κατηγορια ΔΕ ! Στο αρθρο 25 αναφερεται η επιστροφη των Δημοτικων Αστυνομικων στον ιδιο βαθμο κ μισθολογικο κλιμακιο που υπηρετουσαν πριν..δεν αναφερεται η επανατοποθετησηστον ιδιο κλαδο (ΠΕ/ΤΕ) !!Διορθωστε αυτη την αδικια!!

  • 20 Μαρτίου 2015, 12:14 | Σοφία

    Αγαπητοί βουλευτές
    Απονείμετε επιτέλους δικαιοσύνη. Δώστε σε όλους τους Δημοτικούς Αστυνομικούς το δικαίωμα επιστροφής στην Δημοτική Αστυνομία. Μην μεγιστοποιείτε μια αδικία που ξεκίνησε πριν δυο χρόνια. Φτιάξτε μια Δημοτική Αστυνομία με ανθρώπους που την αγαπούν κι όχι με όσους γυρίσουν με το ζόρι.
    Δώστε το δικαίωμα σε όσους βρίσκονται είτε σε Καταστήματα Κράτησης, είτε στην ΕΛ.ΑΣ. είτε οπουδήποτε αλλού να επιστρέψουν αν το επιθυμούν στη Δημοτική Αστυνομία.
    Μην μας τυραννάτε άλλο, δεν το αντέχουμε! Ζητάμε επιτέλους το αυτονόητο…ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!

  • 20 Μαρτίου 2015, 12:36 | Maria.N.

    Υποχρεωτικα να γυρισουν ολοι πισω στο Δημο προελευσης τους, για μία ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ της Δημοτικης Αστυνομιας ! Πραγματικη αποκατασταση της αδικίας με καθολικη καταργηση του αρθρου 81 του Ν.4172/2013 ! Η αδικια καταπολεμαται εκει που γεννιεται. Μονο η πληρης και υποχρεωτικη επαναφορα στις θεσεις που κατειχε ο καθε ενας απο εμας, θα αποκαθιστουσε την αδικια. ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΣΤΗ ΔΗΜ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΜΟΝΟ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΕΠΩΦΕΛΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ. Επανασυστηστε τη δικαιοσυνη Κε Υπουργε !!

  • 20 Μαρτίου 2015, 11:38 | Αγγελική παπουλια

    ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΕΧΟΥΝ ΠΤΥΧΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΤΟΜΕΑ. ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΘΕΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Ως ΤΕΛΕΙΩΝΑΚΟΙ Η ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ (ΠΕ Η ΤΕ) ΣΤΟ ΤΟΠΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΑΦΟΥ Ο ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΩς ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΕΦΟΡΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ Κ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ ΠΕ ΗΤΕ
    ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ.(ΝΑ ΣΤΑΛΕΙ ΚΑΙ ΑΙΤΗΜΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΕΓΙΟ ΟΙΜΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΩΣΤΕ ΟΣΟΙ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΘΕΣΕΙΣ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ)

  • 20 Μαρτίου 2015, 11:29 | ΣΤΑΥΡΟΣ Φ.

    Η κυβέρνηση της ελπίδας, εφόσον θέλει να επανασυστήσει την Δημοτική Αατυνομία, θα πρέπει να σεβαστή και να υπολογίσει όσους δοκιμάστηκαν με την προηγούμενη υποχρεωτική κινητικότητα, οι οποίοι μετά από πολλές οικονομικές και οικογενειακές δυσκολίες κατόρθωσαν να προσαρμοστούν στον νέο τόπο και στην νέα τους υπηρεσία.
    Στα Α.Τ. που τοποθετηθήκαμε, προσφέραμε αποδοτικά τις υπηρεσίες που μας ανέθεσαν και αυτό το μαρτυρούν οι διοικητές και οι συνάδελφοι μας στην ΕΛ.ΑΣ.
    ΔΏΣΤΕ ΜΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΜΑΣ ΣΤΑ Α.Τ. ΠΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΑΜΕ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΣ.
    ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΉ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΈΧΟΥΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΣΕ ΑΤ ΔΗΜΩΝ ΑΛΛΩΝ ΝΟΜΩΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ.

  • 20 Μαρτίου 2015, 11:42 | Αθηνα τακου

    ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΕΧΟΥΝ ΠΤΥΧΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΤΟΜΕΑ. ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΘΕΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Ως ΤΕΛΕΙΩΝΑΚΟΙ Η ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ (ΠΕ Η ΤΕ) ΣΤΟ ΤΟΠΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΑΦΟΥ Ο ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΩς ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΕΦΟΡΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ Κ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ ΠΕ ΗΤΕ
    ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ.(ΝΑ ΣΤΑΛΕΙ ΚΑΙ ΑΙΤΗΜΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΕΓΙΟ ΟΙΜΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΩΣΤΕ ΟΣΟΙ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΘΕΣΕΙΣ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ)

  • 20 Μαρτίου 2015, 11:48 | Νικος Κουτσικος

    Αγαπητοί κύριοι Βουλευτές,Είμαι πρώην Δημοτικός Αστυνομικός που ανήκω πια στην ΕΛΑΣ ως ιδιαίτερης κατηγορίας προσωπικό, 36 ετών παντρεμένος με δύο παιδιά.
    Είμαι σίγουρος πως κι εσείς γνωρίζετε ότι το δικαιότερο όλων είναι να επιστρέψουμε στους δήμους που ειχαμε διοριστεί και στις θέσεις για τις οποίες διοριστήκαμε τις οποίες κερδίσαμε με αξιοκρατικές διαδικασιες.
    Τόσα χρόνια φτιάξαμε τις ζωές μας με βάση αυτή την δουλειά και την θέση, είμαστε ικανοί και έχουμε και έχουμε όρεξη να προσφέρουμε στην υπηρεσία.
    Μην μας διαλύσετε την ζωή πάλι, δώστε μας το δικαίωμα να επανέλθει η ζωή μας ομαλά χωρίς τερτίπια απλά για να ικανοποιηθουν οι μειοψηφίες των βολεμενων απο το συστημα του Μητσοτακη .
    Είμαι πεπεισμένος ότι καταλαβαίνετε αυτό που μας συμβαίνει και ότι είναι δίκαιο το αίτημα μας κ στο τέλος θα δικαιωθούμε και θα σας ευχαριστούμε για αυτό.

  • 20 Μαρτίου 2015, 11:30 | Κώστας Κο.

    Στο αρχαίο οδυνηρό «Μηδένι συμφοράν ονειδίσης» (κανένα στη ανάγκη του μην κοροϊδέψεις), θα πρέπει να παρατεθεί το «Ευδαίμον το ελεύθερον» του αρχαίου Περικλή.
    Δημοτική Αστυνομία με τους μισούς π.Δ.Α. δεν γίνεται. Αν θέλουν οι Δήμοι ελεγκτικούς μηχανισμούς, να τους συστήσουν (η έκφραση επανασύσταση είναι ουτοπική) με εθελοντική κινητικότητα, χωρίς τις συναρμοδιότητες με την ΕΛΑΣ.
    Θα είναι «προσφορά» στη Δημόσια Διοίκηση :
    Α) Εάν δώστε τη δυνατότητα στους πρώην Δημοτικούς Αστυνομικούς για επιλογή στην προτίμηση μετακίνησής τους, σε θέσεις του Δημόσιου τομέα και της Αυτοδιοίκησης, που να ταιριάζουν στα ουσιαστικά και επιστημονικά προσόντα της ειδικότητάς τους (ούτως ή άλλως έχει παρέλθει 5ετία από την τελευταία πρόσληψη και κατά το Σύνταγμα άρθ.103, παρ. 4, δεν πρέπει ούτε έπρεπε να υποβιβαστούν) και
    Β) Εάν λάβετε υπόψη την αλήθεια πως κάθε βιασύνη στη θεσμοθέτηση της υπόψη ρύθμισης εμπεριέχει και την πιθανότητα λάθους και κατά συνέπεια αδικίας, που όλοι μας απευχόμαστε.

  • 20 Μαρτίου 2015, 11:27 | Κ.Τ

    Κύριε Υπουργέ,
    Με την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και στο πλαίσιο της κινητικότητας ορισμένοι συνάδελφοι αναλάβαμε Υπηρεσία στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις.Στην νέα θέση που μεταταχθήκαμε υποβιβαστήκαμε κατηγορία(δηλαδή απο Πε/Τε σε Δε). Ποια είναι η πρόθεση της Κυβέρνησης για να αρθεί αυτή η αδικία γιατί στο άρθρο 25 για την επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας δεν κάνεται καμία μνεία
    ενώ σε αντίθεση στο άρθρο 24 παρ. 3 αποκαθίσταται η αδικία υποβιβασμού κατηγορίας των Σχολικών Φυλάκων όπως επίσης στο άρθρο 25 προβλέπεται για τους υπαλλήλους που έχουν μεταταχθεί στην Ελληνική Αστυνομία να επανέλθουν στους Δήμους με το βαθμό και το μισθολογικό κλιμάκιο που κατείχαν πριν την κατάργηση.

  • 20 Μαρτίου 2015, 11:08 | Κωστας

    Αξιότιμοι κύριοι,
    Επικροτούμε την απόφαση σας για επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας,μιας υπηρεσίας που άνευ αιτίας και καμίας αξιολόγησης του παραγομένου έργου της, η κατάπτυστη προηγούμενη κυβέρνηση κατάργησε εν μια νυκτί . Συνεχίστε το έργο σας , εύγε! Παρακαλώ μόνο να επαναφέρετε και τους ανθρώπους που μετατάχθηκαν εξαναγκαστικά στις φυλακές ως δεσμοφύλακες και φρουροί ανθρώπων . Είναι απαράδεκτο αυτό, αν περάσει έτσι .

    Ευχαριστώ για τον χρόνο σας .Συνεχίστε ακάθεκτοι και μην ακούτε ότι προκαλεί αδικίες το άρθρο 25. Το δίκιο και την αποκατάσταση αδικιών επιτυγχάνετε

  • 20 Μαρτίου 2015, 11:47 | Κ.Σ.

    ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΘΕΙ ΕΝΑ ΛΑΘΟΣ ΜΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΛΑΘΟΣ
    Είμαι ένας από τους Δημοτικούς Αστυνομικούς που ξαφνικά με μια αποφασίση λάθος άλλαξε όλη η ζωή μου. Τώρα με μια ακόμα πιο λάθος απόφαση την κρατά δεσμευμένη σε αυτό το λάθος. Δώστε την δυνατότητα σε όσους έχουν πάει σε καταστήματα κράτησης και σε άλλες υπηρεσίες να επιστρέψουν οικειοθελώς πίσω . Μην διαχωρίζεται τους υπαλλήλους όλοι οι άνθρωποι έχουν τα ίδια δικαιώματα το επιτάσσει το σύνταγμα . Δικαιολογίες όπως προβλήματα προσωπικού(το πρόβλημα δεν είναι τόσο μεγάλο όσο εμφανίζεται ένα μεγάλο ποσοστό συνάδελφων θα παραμείνουν πίσω) μπορείτε να τα καλύψετε με τον ίδιο τρόπο που περιγράφει το προσχέδιο του νόμου ότι θα καλύπτατε τις ελλείψεις στην Δημοτική Αστυνομία ,απλά δεν θα αχρηστέψετε έμπειρους ανθρώπους φυλακίζοντας τους σε ένα επάγγελμα που δεν διάλεξαν αλλά τους επιβλήθηκε με ένα πολύ βίαιο τρόπο , με γνωστά αποτελέσματα όπως εσωτερικοί μετανάστευση ,οικονομική ανέχεια κτλ…. Μην δημιουργήσετε μια κουτσή υπηρεσία καταδικασμένη να πεθάνει . Τέλος επιτέλους κάντε πράξη τις προεκλογικές σας δηλώσεις, γίνετε οι πρώτοι !!!
    ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΤΕ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΗΝ ΜΑΣ ΚΡΑΤΑΤΕ ΟΜΗΡΟΥΣ !!!

  • 20 Μαρτίου 2015, 11:54 | ΗΛΙΑΣ

    Αγαπητοί κύριοι σας προτείνω την κατάργηση του άρθρου 81 και την επιστροφή όλων των Δημοτικών Αστυνομικών στον τόπο συμφερόντων τους για να αποκατασταθεί η αδικία.
    Επίσης απαιτείται από το αίσθημα δικαίου η αναγνώριση των πτυχίων για όσους πληρούν τα κριτήρια που θέτει ο Υπαλληλικός Κώδικας .

    Ο θεσμός των δημοτικών αστυνομιών στους ΟΤΑ μπορεί να πετύχει, εφόσον η πολιτεία τον ενισχύσει με το ήδη εκπαιδευμένο προσωπικό που υπάρχει αλλά και με ενίσχυση με προσωπικό από άλλους φορείς και υπηρεσίες, με την κατάλληλη φυσικά εκπαίδευση που προβλέπεται από το Ν.3731.

    Αν και θα έπρεπε να επαναφέρετε και τους 3.500 Δ.Α.στις πρότερες θέσεις τους αφού κάποιοι δεν θέλουν να επιστρέψουν στις δημοτικές αστυνομίες τότε δώστε την δυνατότητα εκτός από το να παραμείνει κάποιος στη διάθεση του ΥΠΕΣ να μπορεί να πάει σε καταστήματα κράτησης είτε σαν σωφρονιστικός είτε σαν εξωτερικός φρουρός δίνοντας ταυτόχρονα την δυνατότητα να επιστρέψουν στις δημοτικές αστυνομίες όσοι δεν θέλουν να παραμείνουν στα καταστήματα κράτησης.

  • 20 Μαρτίου 2015, 11:51 | ΗΛΙΑΣ

    Αγαπητοί κύριοι σας προτείνω την κατάργηση του άρθρου 81 και την επιστροφή όλων των Δημοτικών Αστυνομικών στον τόπο συμφερόντων τους για να αποκατασταθεί η αδικία.
    Επίσης απαιτείται από το αίσθημα δικαίου η αναγνώριση των πτυχίων για όσους πληρούν τα κριτήρια που θέτει ο Υπαλληλικός Κώδικας .
    Αν και θα έπρεπε να επαναφέρετε και τους 3.500 Δ.Α.στις πρότερες θέσεις τους αφού κάποιοι δεν θέλουν να επιστρέψουν στις δημοτικές αστυνομίες τότε δώστε την δυνατότητα εκτός από το να παραμείνει κάποιος στη διάθεση του ΥΠΕΣ να μπορεί να πάει σε καταστήματα κράτησης είτε σαν σωφρονιστικός ή εξωτερικός φρουρός δίνοντας ταυτόχρονα την δυνατότητα να επιστρέψουν στις δημοτικές αστυνομίες όσοι δεν θέλουν να παραμείνουν στα καταστήματα κράτησης.
    Ο θεσμός των δημοτικών αστυνομιών στους ΟΤΑ μπορεί να πετύχει, εφόσον η πολιτεία τον ενισχύσει με το ήδη εκπαιδευμένο προσωπικό που υπάρχει αλλά και με ενίσχυση με προσωπικό από άλλους φορείς και υπηρεσίες, με την κατάλληλη φυσικά εκπαίδευση που προβλέπεται από το Ν.3731 .

  • 20 Μαρτίου 2015, 10:34 | ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ

    Κύριε Υπουργέ,
    εάν θέλετε να κάνετε θεσμό τον «Αστυνομικό της Γειτονιάς» αυτό που θα ήταν το ευκταίο είναι να ανασυγκροτήσετε τη Δημοτική Αστυνομία, να υπάγεται στους κατά τόπους Δήμους, να την επανδρώσετε με τρόπο τέτοιο που να μπορεί να εκτελεί απρόσκοπτα τη δουλειά της. Η ΕΛΑΣ δεν θα μπορούσε να εκτελέσει τέτοια λειτουργία επειδή οι πολίτες κοιτάζουν με καχυποψία τους αστυνομικούς της ΕΛΑΣ.Δυστυχώς, αυτοί οι άνθρωποι-στην πλειοψηφία τους-δεν έχουν καταφέρει να εμπνεύσουν εμπιστοσύνη, με ευθύνη και των προηγούμενων κυβερνήσεων. Ένα επόμενο βήμα θα είναι η κατάρτιση του προσωπικού της Δημοτικής Αστυνομίας.

  • 20 Μαρτίου 2015, 10:27 | Νίκος μπενετης

    ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΕΧΟΥΝ ΠΤΥΧΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΤΟΜΕΑ. ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΘΕΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Ως ΤΕΛΕΙΩΝΑΚΟΙ Η ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ (ΠΕ Η ΤΕ) ΣΤΟ ΤΟΠΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΑΦΟΥ Ο ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΩς ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΕΦΟΡΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ Κ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ ΠΕ ΗΤΕ
    ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ.(ΝΑ ΣΤΑΛΕΙ ΚΑΙ ΑΙΤΗΜΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΕΓΙΟ ΟΙΜΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΩΣΤΕ ΟΣΟΙ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΘΕΣΕΙΣ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ)

  • 20 Μαρτίου 2015, 10:43 | A.T.

    Διαβάζω τα σχόλια στη διαβούλευση και τρελαίνομαι με την αχαριστία και το θράσος πολλών …

    – Γνωρίζετε ότι ο πρώτος και ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ αξιοκρατικός διαγωνισμός που έγινε για 232 δημοτικούς αστυνόμους ήταν το 1998 με τον περίφημο πανελλαδικό γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ;

    – Γνωρίζετε ότι ακόμα και σήμερα υπάρχουν αδιόριστοι επιτυχόντες αυτού του γραπτού διαγωνισμού που έχουν μεγαλύτερες βαθμολογίες από τους ήδη διορισμένους και τρέχουν ακόμα στα δικαστήρια να βρουν το δίκιο τους καθώς οι βουλευτές ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τους κορόιδεψαν επί 16 χρόνια;

    – Γνωρίζετε ότι από τον παραπάνω διαγωνισμό έμειναν κενές (λόγω ολιγωρίας ΑΣΕΠ και ΥΠΕΣ) περισσότερες από τις μισές θέσεις* και δεν αναπληρώθηκαν ποτέ ή καλύφθηκαν με προσλήψεις από τα παράθυρα;

    – Γνωρίζετε ότι με την «πατέντα» Παυλόπουλου το 2005 που είχαμε ανασύνταξη των πινάκων (αν είναι δυνατόν να υπάρχει νόμιμη επανάληψη διαδικασίας οκτώ χρόνια μετά!!!) το ΑΣΕΠ δεν διέθεσε αυτές τις κενές θέσεις προς πλήρωση* γιατί δεν ήταν λέει δουλειά του να ελέγξει τα κενά!!!

    Ελπίζω κύριε υπουργέ να αποκαταστήσετε αυτή την κατάφωρη διαχρονική αδικία δίνοντας δίκαιη λύση και εσείς που μπήκατε με χίλιους τρόπους αλλά όχι με γραπτό αξιοκρατικό διαγωνισμό να είστε περισσότερο συνετοί και δίκαιοι…