Άρθρο 25: Επανασύσταση Δημοτικής Αστυνομίας

1. Καταργούνται στην Ελληνική Αστυνομία οι θέσεις των πρώην δημοτικών αστυνομικών που είχαν συσταθεί με την υπ’ αριθμ. 6000/2/5250/8-π΄ από 12.12.2014 απόφαση του Προϊσταμένου Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού/Α.Ε.Α. (ΦΕΚ Β΄ 3595) και επανασυστήνονται αυτοδίκαια οι θέσεις και κλάδοι ΠΕ Δημοτικής Αστυνομίας, ΤΕ Δημοτικής Αστυνομίας, ΔΕ Δημοτικής Αστυνομίας και ΥΕ Δημοτικής Αστυνομίας, που είχαν καταργηθεί με την παρ. 1 του άρθρου 81 του ν. 4172/2013 (Α΄ 167).

2. α) Οι υπάλληλοι που κατείχαν τις οργανικές θέσεις της παραγράφου 1 καταλαμβάνουν αυτοδίκαια τις επανασυσταθείσες θέσεις, με τον ίδιο βαθμό και μισθολογικό κλιμάκιο που κατείχαν κατά τη θέση τους σε διαθεσιμότητα, εφόσον καταθέσουν αίτηση που υποβάλλεται εντός δέκα (10) ημερών από τη δημοσίευση του παρόντος στην Διεύθυνση Προσωπικού/Διοικητικού του Δήμου, στον οποίο ανήκαν οργανικά. Σχετική διαπιστωτική πράξη εκδίδεται  από το αρμόδιο προς διορισμό όργανο του οικείου Δήμου και δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

β) Υπάλληλοι που κατείχαν τις οργανικές θέσεις της παραγράφου 1, αλλά  δεν επιθυμούν να καταλάβουν την επανασυσταθείσα κατά την παρ. 1 αρχική θέση τους, εφόσον καταθέσουν σχετική δήλωση εντός της ίδιας προθεσμίας των δέκα (10) ημερών στην Διεύθυνση Προσωπικού/Διοικητικού του Δήμου στον οποίο ανήκαν οργανικά, τοποθετούνται σε συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις με τον ίδιο βαθμό και μισθολογικό κλιμάκιο που κατείχαν κατά τη θέση τους σε διαθεσιμότητα, στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης στη διάθεση του Υπουργού. Σχετική διαπιστωτική πράξη εκδίδεται  από τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

γ) Με την ίδια διαδικασία των εδαφίων (α) και (β) υπάλληλοι, πρώην δημοτικοί αστυνομικοί οποιουδήποτε κλάδου, οι οποίοι δεν περιλαμβάνονται στο προσωπικό της παρ. 1, αλλά εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του άρθρου 20 και οι οποίοι είτε δεν υπέβαλαν αίτηση για μετάταξη/μεταφορά, είτε δεν έχουν συμπεριληφθεί σε οριστικούς πίνακες κατάταξης και διάθεσης της παραγράφου 2 του άρθρου 23 του παρόντος μπορούν να επιλέξουν είτε να καταλάβουν την αρχική, επανασυσταθείσα οργανική τους θέση, είτε να καταλάβουν συνιστώμενη προσωποπαγή θέση στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Σχετική διαπιστωτική πράξη εκδίδεται, ανά περίπτωση, από το αρμόδιο προς διορισμό όργανο του οικείου Δήμου ή  από τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

3.            Οι αρμοδιότητες που μεταβιβάστηκαν στην Ελληνική Αστυνομία με την παρ. 4 του άρθρου 81 του ν. 4172/2013 (ΦΕΚ Α 167), ασκούνται εκ νέου  από τις Υπηρεσίες Δημοτικής Αστυνομίας των Δήμων, όπως αυτές είχαν συσταθεί με τους Οργανισμούς Εσωτερικής Υπηρεσίας αυτών, δυνάμει του νομοθετικού και κανονιστικού πλαισίου που ίσχυε μέχρι τη δημοσίευση του ν. 4172/2013 (ΦΕΚ Α 167).

4. Μετά τη συμπλήρωση δέκα (10) ετών συνολικής υπηρεσίας στην Υπηρεσία Δημοτικής Αστυνομίας ενός ή περισσοτέρων Δήμων επιτρέπεται η μετάταξη των υπαλλήλων σε  άλλους κλάδους ή η ανάθεση άλλων καθηκόντων, σύμφωνα με τα γενικώς οριζόμενα στο ν.3584/2007 (ΦΕΚ Α 143) όπως ισχύει κάθε φορά. Για τους υπαλλήλους της παρ. 1 του παρόντος, ο υπολογισμός της δεκαετίας ξεκινά από την αρχική πρόσληψή τους ή μετάταξή τους σε Υπηρεσία Δημοτικής Αστυνομίας, χωρίς να υπολογίζεται το χρονικό διάστημα που διανύθηκε από 23 Σεπτεμβρίου 2013 μέχρι την ημερομηνία έναρξης ισχύος του παρόντος νόμου.

5. Επιτρέπεται η μετάταξη στους κλάδους ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ Δημοτικής Αστυνομίας σε υπαλλήλους του ν. 3584/2007 (ΦΕΚ 143 Α) μετά από ειδική εκπαίδευση, στην οποία επιτρέπεται να συμμετέχουν, μετά από αίτηση τους, υπάλληλοι που δεν έχουν συμπληρώσει το 35ο έτος της ηλικίας τους κατά την ημερομηνία έναρξης της εκπαίδευσης. Με Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και των κατά περίπτωση αρμόδιων Αναπληρωτών Υπουργών  Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης ορίζονται οι προϋποθέσεις αποδοχής υπαλλήλων στην εκπαίδευση που προβλέπεται στην παράγραφο αυτή, οι προϋποθέσεις και η διαδικασία επιλογής για την εισαγωγή, ο τόπος, η διάρκεια, το αντικείμενο της εκπαίδευσης, οι προϋποθέσεις για την επιτυχή περάτωση και κάθε άλλη απαραίτητη λεπτομέρεια για την εκπαίδευση αυτή.

6. Με κοινή απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και των κατά περίπτωση αρμόδιων Αναπληρωτών Υπουργών Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης καθορίζεται κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή των ρυθμίσεων του άρθρου αυτού.

7. Για το έτος 2015 οι δαπάνες που σχετίζονται με τη μισθοδοσία και την ασφαλιστική κάλυψη των υπαλλήλων του άρθρου αυτού και αυτών της περίπτωσης γ της παραγράφου 1 του άρθρου 26 θα γίνουν διά μεταφοράς των σχετικών πιστώσεων στους αντίστοιχους ΚΑΕ του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

  • 21 Μαρτίου 2015, 21:37 | ΓΙΩΡΓΟΣ

    Η αποκατάσταση της αδικίας είναι να μας αφήσετε ήσυχους.Τόσα περάσαμε με την κατάργησή μας και την κινητικότητα και την μοριοδότησή της.Δεν τα θελήσαμε εμείς τότε.Ομως παρόλα αυτά εγώ κατάφερα μετά από οκτώ χρόνια δουλειάς μακριά απο την οικογένεια (χωρίς δικαίωμα συνυπηρέτησης,σύζυγος έχει ΤΕΒΕ) επιτέλους να ενωθούμε.Και κατηγορία υποβιβάστηκα απο ΤΕ σε ΔΕ με πολύ καλό βαθμό πτυχίου και δύο ξένες γλώσσες λόγω αλλά κοιμάμαι το βράδυ σπίτι με το γιό μου τεσσάρων ετών μετά από τόσα χρόνια.Αφήστε με σπίτι μου και εκεί που επέλεξα να δουλέψω (ΕΛ.ΑΣ.).Μην μας ξανακαταργείτε και εσείς.Τότε ποιά η διαφορά?Οποιος θέλει να φύγει από την ΕΛ.ΑΣ ας φύγει.Εγώ γιατί να μην έχω την επιλογή να μείνω αφού θέλω?Και μετά από τόση ταλαιπωρία που ήδη περάσαμε, ξανά τα ίδια?…ΕΠΙΛΟΓΗ=ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ…Ευχαριστώ.

  • 21 Μαρτίου 2015, 21:41 | μαρια

    Επιστροφη σε ολους τους αδικημενους που εφυγαν με το νομοσχεδιο της προηγουμενης κυβερνησης!!αφηστε μας επιτελους να επιστρεψουμε στα σπιτια μας!!ειναι το λιγοτερο που μπορειτε να κανετε

  • 21 Μαρτίου 2015, 21:34 | Κ.Κ.

    Παρακαλώ να λάβετε υπ’ όψιν σας τα παρακάτω όσο αφορά το άρθρο 25:
    – Την εθελοντική μετακίνηση όλων των πρώην δημοτικών αστυνομικών ανεξαρτήτως φορέα τοποθέτησης (Κ.Κ., Αποκεντρωμένες, Εφορείες,Τελωνεία,Δήμους κτλ) στην επανασυστώμενη Δημοτική Αστυνομία.
    Τουλάχιστον (αν δεν μπορεί να γίνει αυτό σε αυτή τη φάση) ας υπάρχει έγγραφη πρόβλεψη για μελλοντική διαδικασία επιστροφής των υπολοίπων πρώην δημοτικών αστυνομικών στους δήμους.

  • 21 Μαρτίου 2015, 21:38 | Σπύρος

    Οι ανάγκες για προσωπικο στα Καταστηματα Κρατησης και ιδίως στον κλάδο ΔΕ Φύλαξης (σωφρονιστικοι υπαλληλοι ) ειναι τεράστιες και δεν καλύφθηκαν απο τους δημοτικούς αστυνομικούς. Να τους δοθεί το δικαίωμα επιστροφής αλλα πρώτα να γίνουν προσληψεις 1000 τουλαχιστον σωφρονιστικων υπαλληλων σε όλες τις φυλακες .

  • 21 Μαρτίου 2015, 20:52 | ΚΑΝΑΣ Κ.

    Παρακαλώ να λάβετε υπ’ όψιν σας τα παρακάτω όσο αφορά το άρθρο 25:

    – Την εθελοντική μετακίνηση όλων των πρώην δημοτικών αστυνομικών ανεξαρτήτως φορέα τοποθέτησης (Κ.Κ., Αποκεντρωμένες, Εφορείες,Τελωνεία,Δήμους κτλ) στην επανασυστώμενη Δημοτική Αστυνομία.

    Έτσι θα άρετε τις αδικίες που έχουν γίνει από την προηγούμενη κυβέρνηση στο θέμα αυτό (κινητικότητα, διαθεσιμότητα, υποβιβασμοί πτυχίων, εσωτερική μετανάστευση κ.α.) και θα αποδώσετε «δικαιοσύνη» αποκαθιστώντας τις «αδικίες» όπως είχατε δηλώσει προεκλογικά, καθώς και με την εκλογή σας ως ΣΥΡΙΖΑ.

    Να είστε σίγουροι ότι δεν θα αποχωρίσουν από τις υπηρεσίες που έχουν τοποθετηθεί (κυρίως τα Κ.Κ.) ούτε οι μισοί υπάλληλοι. Μπορούν άνετα μέσω της κινητικότητας και προσλήψεων να αντικατασταθούν.

  • 21 Μαρτίου 2015, 20:08 | ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΑΛΠΑΚΗΣ.

    Κύριε υπουργέ.
    Αφού μέσα σε μια ημέρα το Ελληνικό Κράτος ?? αποφάσισε ότι σαν υπηρεσία ήμασταν η πλέον άχρηστη και διέλυσε ότι με πολύ κόπο και χωρίς καμία βοήθεια χτίσαμε όλα αυτά τα χρόνια,αποφασίζει τώρα την ανασύστασή της χωρίς όμως ξανά να ερωτηθεί κανείς από εμάς.Πίσω από τα δύο σχεδόν έτη από την ημέρα κατάργησής της κρύβονται ιστορίες ανθρώπων που υπέστησαν απίστευτη ταλαιπωρία.Το Ελληνικό κράτος λοιπόν αδιαφορώντας για αυτούς για άλλη μια φορά δεν τους ρωτά και αποφασίζει για την μοίρα τους χωρίς την σύμφωνη γνώμη τους.Θεωρώ ότι η ανασύσταση της Δ.Α.είναι απολύτως σωστή.Πρέπει όμως να δοθεί το δικαίωμα σε ΟΛΟΥΣ τους πρώην Δ.Α.(Ελληνική Αστυνομία,Σωφρονιστικά Καταστήματα,Αποκεντρωμένες,Εφορίες κλπ) να μπορούν οι ΙΔΙΟΙ να αποφασίσουν εάν θα παραμείνουν στις θέσεις που κατέχουν αυτή την στιγμή και να έχουν το δικαίωμα επιλογής του Δήμου που θα ενταχθούν χωρίς να υπάρχει ο περιορισμός επιστροφής στον Δήμο που υπηρετούσαν αρχικά.Νομίζω ότι ένα καλό επιχείρημα για την επιστροφή όσων θέλουν στην Δ.Α. είναι το γεγονός ότι έχει ξοδευτεί ένα σημαντικό ποσό για την εκπαίδευσή μας πολύ μεγαλύτερο από ότι για τους συνήθεις Δημόσιους Υπαλλήλους.Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε τεράστια πείρα η οποία αποκτήθηκε στον δρόμο και σε επαφή με τα προβλήματα των πολιτών.
    Τέλος αλλά πιο σημαντικό από όλα όσα αναφέρω παραπάνω ,εάν μπορώ να παραβλέψω τον παράγοντα άνθρωπο,είναι ότι η ανασύσταση αυτή βλέπω να γίνεται με υπηρεσίες υποστελεχωμένες και χωρίς καμία πρόβλεψη για το νομικό πλαίσιο λειτουργίας της .Η ανάθεση των ίδιων αρμοδιοτήτων στην όπως και εάν ονομάζεται τώρα Δ.Α.θα είναι τεράστιο λάθος Επιτρέψτε μου να σας πω ότι οι περισσότερες από αυτές τις αρμοδιότητες (Αυτόφορα Αδικήματα, έλεγχος παρ εμπορίου,έλεγχος καταστημάτων, κλπ) ήτανε αδύνατον να ασκηθούν από την υπηρεσία μας αφήνοντάς μας εκτεθειμένους απέναντι στον πολίτη.Πρέπει να υπάρχει ένα νομοθετικό πλαίσιο που να μπορεί να εφαρμοστεί και πιστέψτε με ότι αυτά τα γνωρίζουν μόνον οι άνθρωποι οι οποίοι τόσα χρόνια δοκιμάστηκαν στην πράξη.Αφού αποφασιστεί το τι Δ.Α. θέλουμε ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΩΤΗΘΟΥΝ για το πως μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα η νέα υπηρεσία.Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
    Υ.Γ.
    Για να μην θεωρηθεί ότι έχω προσωπικό συμφέρων που τα λέω όλα αυτά σας δηλώνω ότι με την κινητικότητα μετακινήθηκα δίπλα στο σπίτι μου σε Αποκεντρωμένη Διοίκηση (δέκα λεπτά δρόμος με τα πόδια) γλιτώνοντας μια απόσταση εκατόν ογδόντα χιλιομέτρων από την προηγούμενη εργασία μου.

  • 21 Μαρτίου 2015, 18:26 | AB

    Ο κύριος Κυριάκος Μητσοτάκης κατήργησε την Υπηρεσία στην οποία υπηρετούσαμε και μας έθεσε σε Διαθεσιμότητα – Κινητικότητα, δίνοντας κάποια επιπρόσθετα μόρια στην τελευταία σειρά Δημοτικών Αστυνομικών και σε όλους όσους τελείωσαν Ειδικές Δυνάμεις, Ταυτόχρονα οι τρίτεκνοι μετατάχθηκαν κατά προτεραιότητα, τα άριστα πτυχία πολλαπλασιάστηκαν με 0,5 αντί με 110 (που τα πολλαπλασιάζει το ΑΣΕΠ). Παράλληλα προσμετρούσαν μέχρι δέκα μόρια οι αξιολογήσεις ενώ ταυτόχρονα δεν δόθηκε εντοπιότητα στις παραμεθόριες περιοχές.
    Το αποτέλεσμα πιο ήταν για μένα: εκτοπίστηκα από την παραμεθόρια περιοχή που υπηρετούσα, αφού το άριστο πτυχίο μου, για τον παραπάνω κύριο άξιζε μόνο για τον «κάλαθο των αχρήστων», κάποιες άριστες αξιολογήσεις μου ακυρώθηκαν διότι ο Δήμαρχος είχε «ξεχάσει» να δικαιολογήσει τα δεκάρια με τα οποία κατά τ’ άλλα με βαθμολόγησε, τα δέκα «10» μόρια από τις Ειδικές Δυνάμεις δεν μου παραχωρήθηκαν μιας και τυγχάνει να είμαι γυναίκα και να μην έχω πάει φαντάρος, τα είκοσι «20» μόρια επίσης δεν με συνόδευσαν στην τελική βαθμολογία μου αφού ανήκω στη σειρά του 2005 και με ΔΥΟ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΡΑΜΑΣΚΑΛΑ τοποθετήθηκα στο νησί, όπου ζούμε μαζί με τον σύζυγό μου εδώ και δέκα «10» μήνες.
    Γιατί με γυρίζετε πάλι πίσω ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΕ ΡΩΤΗΣΕΤΕ; Γιατί κάνετε το ίδιο λάθος με τον κύριο Μητσοτάκη. Θέλω να πιστεύω ότι θα φανείτε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ μιας και είστε αριστερή κυβέρνηση. Δεν θα αποφασίσετε για εμένα ΧΩΡΙΣ ΕΜΕΝΑ. Για το λόγο αυτό παρακαλώ να ρωτήσετε όλους τους πρώην Δημοτικούς Αστυνομικούς ΕΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ή ΟΧΙ να γυρίσουν πίσω στους Δήμους. Πιστέψτε με ότι υπάρχουν πολλοί πρώην Δημοτικοί Αστυνομικοί που θέλουν να παραμείνουν στην Ελληνική Αστυνομία και ας μην έχουν υπηρετήσει στις Ειδικές Δυνάμεις όπως εγώ λόγω φύλου.

  • 21 Μαρτίου 2015, 17:20 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΙΔΗΣ

    Την εθελοντική μετακίνηση όλων των πρώην δημοτικών αστυνομικών ανεξαρτήτως φορέα τοποθέτησης (Κ.Κ., Αποκεντρωμένες, Εφορείες,Τελωνεία,Δήμους κτλ) στη νέα Δημοτική Αστυνομία.

  • 21 Μαρτίου 2015, 17:55 | Παναγιώτης Γρηγορόπουλος

    Καλησπέρα σας.Ονομάζομαι Γρηγορόπουλος Παναγιώτης και είμαι Δημοτικός Αστυνομικός της Ελληνικής Αστυνομίας. Ύστερα από την ταλαιπωρία και την αβεβαιότητα που έχουμε υποστεί τα τελευταία δύο χρόνια όλοι οι συνάδερφοι θεωρώ απαράδεκτο να γυρίσουμε πάλι πίσω στον φορέα προέλευσης μας, και μάλιστα μόνο όσοι πρών δημοτικοι αστυνομικοί υπηρετούν στην ΕΛΑΣ. Κύριοι Υπουργοί, αν θεωρείτε σκόπιμο να επανασυστήσετε την Δημοτική Αστυνομία, κάτι που θεωρώ πως δεν θα μπορέσει πρακτικά να λειτουργήσει οταν η Υπηρεσία αυτή πλέον θα στελεχώνεται από το ένα τρίτο του προσωπικού που είχε στον παρελθόν, κάντε το σε εθελοντική βαση για όσους συναδέρφους επιθυμούν να γυρίσουν ανεξαρτήτως του φορέα που τώρα υπηρετούν. Επιπλέον, θεωρώ άκρως προσβλητικό για τους συναδέρφους που υπηρετούν στην ΕΛΑΣ τo πρόσφατo δελτίο τύπου που εκδόθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, όπου αναφέρει πως κατόπιν συνενόησης με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη κρίθηκε σκόπιμη η υποχρεωτική μεταφορά των Δημοτικων Αστυνομικων από την ΕΛΑΣ πρόσ τους φορείσ προέλευσης τους, καθώς δεν ήταν λειτουργικά χρήσιμη η αξιοποίησή τους εκεί. Ειλικρινά αναρωτιέμαι πως καταλήξατε κύριοι Υπουργοί σε τούτο το συμπέρασμα από την στιγμή που από τις 7/7/2014 που ενταχθήκαμε στην Ελληνική Αστυνομία εως και σήμερα εκρεμμεί ακόμα η δημοσίευση του Προεδρικού Διατάγματος που θα καθόριζε τις αρμοδιότητες μας;Θεωρώ πως θα πρέπει να μας δώσεται την επιλογή να μείνουμε στην Ελληνικη Αστυνομία εντάσοντας μας πλήρως στο αστυνομικό προσωπικό της, μιας και έχουμε κριθεί ικανοί για ένταξη στην Ελληνική Αστυνομία κατά την υγιειονομικη και ψυχοτεχνική διαδικασία που περάσαμε, και ΅οσοι ευνάδερφοι επιθυμούν να επιστρέψουν στον Δήμο που επιθυμούν.

  • 21 Μαρτίου 2015, 17:43 | ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΣΠΑΝΟΥΔΗ

    Κύριε Υπουργέ,

    Διορίστηκα στην Δημοτική Αστυνομία τον Φεβρουάριο του 2004 και στον κλάδο ΤΕ και μέχρι την 21 Σεπτεμβρίου του 2013,όπου καταργήθηκε η Υπηρεσία μας, είχα 9 χρόνια, 7 μήνες και 17 ημέρες προϋπηρεσία στον κλάδο αυτό. Από 1 Μαίου 2014 έχω διοριστεί στο Νοσοκομείο Κρατουμένων Κορυδαλλού και στον κλάδο ΔΕ.
    Υποβίβασαν δηλαδή τον βαθμό μου μετά από σχεδόν 10 χρόνια υπηρεσίας στον κλάδο ΤΕ επειδή στην σειρά μου δεν δόθηκαν μόρια του τρόπου εισαγωγής στο δημόσιο όπως σε άλλες σειρές. Πόσο μεγάλη αδικία!!!
    Σας παρακαλώ κύριε Υπουργέ αυτή η αδικία πρέπει να διορθωθεί!! Πρέπει όλα τα παιδιά που βρισκόμασταν σε κλάδους ΠΕ & ΤΕ και αναγκαστήκαμε να υποβιβαστούμε σε κλάδους ΔΕ για να έχουμε μια δουλειά σήμερα και να μπορούμε να πληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας να επιστρέψουμε στους κλάδους που πρώτο διοριστήκαμε!!!! Είναι μεγάλη αδικία!!
    Επίσης θεωρώ ότι και εμείς που βρισκόμαστε στα Καταστήματα Κράτησης θα πρέπει να έχουμε δικαίωμα επιλογής για το αν θέλουμε ή όχι να επιστρέψουμε στην Δημοτική Αστυνομία. Δεν επιλέξαμε την θέση που βρισκόμαστε τώρα αλλά μας ανάγκασαν στην επιλογή αυτή!!!

    ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΛΗΦΘΕΙ ΥΠΟΨΙΝ ΣΑΣ.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

  • 21 Μαρτίου 2015, 16:43 | Δημήτρης Οικονομιδης

    Δύο δίκαιες λύσεις υπάρχουν.1) Να γυρίσουν υποχρεωτικά όλοι πίσω {όσοι μπήκαν σε διαθεσιμότητα) δίνοντας το δικαίωμα επιλογής δήμου για οικογενειακούς και άλλους λόγους 2)Να γυρίσουν πίσω προαιρετικά, με δικαίωμα επιλογής δήμου(όσοι μπήκαν σε διαθεσιμότητα)όπου και αν έχουν τοποθετηθεί.

  • 21 Μαρτίου 2015, 16:36 | Χ.Π

    Καταρχην θα ηθελα να εξαρω την αποφαση της κυβερνησης για επανασυσταση του θεσμου και την δικαιωση εκατονταδων εργαζομενων εξαιτιας της αδικης καταργησης και μετακινηση τους.Επισης θα ηθελα να συγχαρω τον αξιοτιμο αναπλ υπουργο Διοικητικης Μεταρρυθμισης κ.ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟ ο οποιος ειναι ενας αξιοτιμος καθηγητης στην μεταρρυθμικη του αυτη πρωτοβουλια και προσπαθεια.Για να μην μακρυγορω ομως θα ηθελα να παραθεσω την δικη μου αποψη στο εν λογω θεμα η οποια κατα κορον συμπλεει με την δικη σας διαταξη.Η αντιθεση μου ομως εγκειται στο εξης αν και εφοσον ισχυσει στην εθελοντικοτητα της μετακινησης των πδα που βρισκονται στην ΕΛ.ΑΣ..Η εν λογω δυνατοτητα αν εφαρμοστει θα επιφερει κατα την γνωμη μου πληθωρα αρνητικων αποτελεσματων στους εργαζομενους και των δυο κλαδων(ΕΛ.ΑΣ-ΔΗΜ.ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ).Το εν λογω εγχειρημα ελοχευει πολλους κινδυνους για τους κατωθι λογους:
    1)Εντονες διαμαρτυριες απο τους ηδη υπηρετουντες στην Αθηνα(Αστυφυλακες-Ε.Φ)οσον αφορα τις οργανικες θεσεις στην ΕΠΑΡΧΙΑ στην περιπτωση πληρης ενσωματωσης των πδα στην ΕΛ.ΑΣ.Στο αντιποδα αυτο θα επιφερει διαμαρτυριες απο τους πδα σε περιπτωση αναγκαστικης μετακινησης τους στην ΑΘΗΝΑ.
    2)Το καθεστως ενταξης των πδα στην ΕΛ.ΑΣ διοτι αν ομιλουμε για την δημιουργια ενος ακομα ειδικου ενστολου προσωπικου στους κολπους της ΕΛ.ΑΣ προκειται για την διαιωνιση της παθογενειας στην αστυνομια γεγονος που ερχεται σε αντιθεση απο τις προεκλογικες δεσμευσεις της κυβερνησεως περι ομογενοποιησης στην ΕΛ.ΑΣ καθως και στις προσφατες δηλωσεις και προθεσεις του κ.Καθηγητη Υπουργου ΠΡΟ-ΠΟ κ.ΠΑΝΟΥΣΗ επισης η δημιουργια ενος ακομα μορφωματος στην αστυνομια καθιστα ακυρη,ανουσια και αναποτελεσματικη την επανασυσταση της Δημ.Αστυνομιας(υποστελεχωση,θεμα αρμοδιοτητων κλπ).Για τους λογους αυτους προτεινω την υποχρεωτικη μετακινηση των πδα της ΕΛ.ΑΣ στους δημους και δυνατοτητα επιλογης πδα σε δημο της αρεσκειας τους με βαση κοινωνικα κριτηρια(εξαιρεμενοι συζυγοι,παιδια κλπ).Τελος η στελεχωση της νεας δημ αστυνομιας απο ατομα απο αλλες δομες των δημων ειναι θετικο γιατι ενισχυει και θωρακιζει τον θεσμο κατι που αποτελει τη μονη βιωσιμη λυση

  • 21 Μαρτίου 2015, 16:23 | π. Δ.Α

    Είμαι πρώην Δημοτικός Αστυνομικός τοποθετημένος στην Ελληνική Αστυνομία

    Πριν κάνουμε οποιαδήποτε επιλογή ΠΡΕΠΕΙ αυτη τη φορα να ξέρουμε ΠΟΥ θα παμέ και ΤΙ θα είμαστε. Ειναι αδυνατο να παρουμε μια τοσο βαρυνουσα αποφαση στα τυφλα.Το συγκεκριμένο αφορά την επιλογή στο ΥΠΕΣ αλλα και όπως φαίνεται απο τα μαζικά δημοσιεύματα την επιλογή παραμονής στην αστυνομία.

    Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να θυμίσω οτι οι π ΔΑ είχαν την ιδιότητα του ειδικού ανακριτικού υπαλλήλου και την ακούσαν, έχουν πολυετή εμπειρία σε συναφές αντικείμενο της αστυνομίας , έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις,οι περισσότεροι κατέχουν πτυχία ΑΕΙ/ΤΕΙ και ξένες γλώσσες με τα οποία πολλοί εισήχθηκαν στην Δημοτική αστυνομία με αυτά αλλα μετέπειτα και στην Αστυνομία σαν ειδική κατηγορία προσωπικού.

    Τα πιθανά σενάρια που ακούγονται ειναι 3 τα οποίακ αι παραθέτω.

    1) Διατήρηση των οργανικών θέσεων μας και ΠΛΗΡΗ ΕΝΤΑΞΗ και ομογενοποίηση με το αστυνομικό προσωπικό δηλαδή ονομασία μας μετα την απαραίτητη εκπαίδευση σε ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΣ και ανάληψη ιδιων καθηκόντων με τους αστυφυλακες συναδελφους.
    Αυτό είναι και το ιδανικό σενάριο για τους π ΔΑ και για την αστυνομία καθώς θα καλύψει πολλά κενά ιδιαίτερα στην επαρχία.Ωστόσο πιθανόν να δυσαρεστήσει ορισμένους αστυφύλακες που περιμένουν να γυρίσουν απο Αθήνα επαρχία. Πρακτικά ομως και πολλοί π ΔΑ θέλουν να γυρίσουν Αθήνα οποτε κατα τη γνώμη μου δε θα δημιουργηθεί καποιο πρόβλημα.

    2) Διατήρηση των οργανικών μας θέσεων στους τόπους μας και ένταξη μας στο ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ χωρίς εκπαίδευση.
    Το συγκεκριμένο σενάριο είναι το πιο οικονομικό και δε θίγει σε καμια περίπτωση τα συμφέροντα των αστυνομικών ενώ θα καλυφθούν κενά καθώς μάχιμοι αστυνομικοί θα μπρούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους έξω στο «πεζοδρόμιο»

    3) Διατήρηση και συνέχιση της ΙΔΙΑΙΤΕΡΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ που κατέχουμε αυτή τη στιγμή με άμεση έκδοση του ΠΔ των αρμοδιοτήτων μας και εκπαίδευση μας
    Το συγκεκριμένο σενάριο δε θίγει τα συμφέροντα κανενός και μπορεί να καλύψει πολλά κενά στα πάρεργα. Πχ επιδόσεις -γνήσια υπογραφής κ.α.

    Παρακαλώ να εξετάσετε τις προτάσεις μου και να επιλέξετε λαμβάνοντας υπόψιν και τις ανάγκες πολλών συναδέλφων όπως εγώ που μενουμε επαρχία και αγωνιούμε για το μέλλον της οικογένειας μας.

  • 21 Μαρτίου 2015, 15:45 | ΣΤΑΜΑΤΗΣ

    1. Ένταξη των Δημοτικών Αστυνομικών στην ΕΛ.ΑΣ υπο το καθεστώς μεταθέσεων σαν των Ειδικών Φρουρών εάν θέλουν την ομογενοποίηση όπως λένε.Οι οργανικές που έχουν τώρα ισχύουν για το καθεστώς που τοποθετηθήκανε στην αρχή,δηλαδή σαν άοπλο ένστολο προσωπικό και όχι σαν αστυνομικό προσωπικό.

    2. Επιλογή να γυρίσουν στους οικείους δήμους τους!

    Οι κυβερνώντες να αποτρέψουν την αδικία αυτή,ειδικά όσο αφορά τις οργανικές των Δημοτικών Αστυνομικών,ούτως ώστε να τοποθετηθούν όλοι τους στην Αθήνα.

  • 21 Μαρτίου 2015, 14:23 | Kwstas

    ΔΩΣΤΕ ΚΑΙ ΣΤΑ Κ.Κ. ΤΗΝ »ΔΙΚΑΙΗ» ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΔΙΚΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ!

  • 21 Μαρτίου 2015, 14:06 | ΘΑΝΑΣΗΣ

    ΑΣ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΚΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ.Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ,ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΤΗΣ,ΠΑΡΗΓΑΓΕ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΚΑΚΩΣ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ-ΠΑΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ.Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΥΝΤΑΣΣΟΜΕΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ-ΕΚΤΡΩΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΜΙΑΣ ΧΑΙΔΕΜΕΝΗΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΣΕΙΡΑΣ ,ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΤΙΚΟ ΡΑΠΙΣΜΑ ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΥ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΦΤΑΙΞΕ ΣΕ ΚΑΤΙ.Η ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ ΛΟΙΠΟΝ ΤΩΡΑ ΠΡΟΣΤΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΙΝ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΜΗΔΕΝ,ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ .ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΑΡΘΟΥΝ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΑΔΙΚΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΙΣΟΤΗΤΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ Η ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ.ΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ,ΜΕ ΔΙΑΦΑΝΕΙΣ ΟΜΩΣ ΟΡΟΥΣ,ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΒΑΣΕΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΩΝ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ ΚΙ ΟΧΙ ΜΕ ΑΝΑΘΕΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ,ΓΕΝΙΚΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΑ.ΦΥΣΙΚΑ ΜΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ (ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ,ΛΙΜΕΝΙΚΟ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ,ΥΓΕΙΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Κ.ΛΠ.)ΓΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΜΑΤΙΚΟΤΕΡΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΔΥΝΑΜΕΩΝ…ΟΣΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ Π.Δ.Α. ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ. ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΑΠΛΩΣ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΟΜΑΛΟΤΕΡΗ ΕΝΤΑΞΗ…..ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ.

  • 21 Μαρτίου 2015, 14:23 | Αθανάσιος Μανώλης

    Άρθρο 25: Πρόταση Επανασύσταση Δημοτικής Αστυνομίας
    1. Καταργούνται στην Ελληνική Αστυνομία οι θέσεις των πρώην δημοτικών αστυνομικών που είχαν συσταθεί με την υπ’ αριθμ. 6000/2/5250/8-π΄ από 12.12.2014 απόφαση του Προϊσταμένου Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού/Α.Ε.Α. (ΦΕΚ Β΄ 3595) και επανασυστήνονται αυτοδίκαια οι θέσεις και κλάδοι ΠΕ Δημοτικής Αστυνομίας, ΤΕ Δημοτικής Αστυνομίας, ΔΕ Δημοτικής Αστυνομίας και ΥΕ Δημοτικής Αστυνομίας, που είχαν καταργηθεί με την παρ. 1 του άρθρου 81 του ν. 4172/2013 (Α΄ 167). Αναγνωρίζονται ως χρόνος υπηρεσίας ο χρόνος διαθεσιμότητας αλλά και αυτοδίκαια οι βαθμολογικές ωριμάνσεις(ο βαθμός και το κλιμάκιο). Επίσης δίδεται η δυνατότητα σε όσους επιθυμούν να καταλάβουν οργανικές θέσεις ως αστυνομικό προσωπικό μετά απο εκπαίδευση, δικαίωμα επιλογής σε όσους θέλουν να παραμείνουν ως πολιτικό προσωπικό στα Α.Τ που υπηρετούν αλλά και δικαίωμα επιλογής σύμφωνα με τον τόπο συμφερόντων.
    2. α) Οι υπάλληλοι που κατείχαν τις οργανικές θέσεις της παραγράφου 1 καταλαμβάνουν αυτοδίκαια τις επανασυσταθείσες θέσεις, με τον ίδιο βαθμό και μισθολογικό κλιμάκιο που κατείχαν κατά τη θέση τους σε διαθεσιμότητα ή με επιλογή τους εφόσον καταθέσουν αίτηση που υποβάλλεται εντός δέκα (10) ημερών από τη δημοσίευση του παρόντος στην Διεύθυνση Προσωπικού/Διοικητικού του Δήμου, στον οποίο ανήκαν οργανικά. Σχετική διαπιστωτική πράξη εκδίδεται από το αρμόδιο προς διορισμό όργανο του οικείου Δήμου και δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Δίνεται η επιλογή τόπου συμφερόντων με μεταφορά της θέσης αυτοδίκαια με την επιλογή τους.
    β) Υπάλληλοι που κατείχαν τις οργανικές θέσεις της παραγράφου 1, αλλά δεν επιθυμούν να καταλάβουν την επανασυσταθείσα κατά την παρ. 1 αρχική θέση τους, εφόσον καταθέσουν σχετική δήλωση εντός της ίδιας προθεσμίας των δέκα (10) ημερών στην Διεύθυνση Προσωπικού/Διοικητικού του Δήμου στον οποίο ανήκαν οργανικά, τοποθετούνται σε συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις με τον ίδιο βαθμό και μισθολογικό κλιμάκιο που κατείχαν κατά τη θέση τους σε διαθεσιμότητα, ύπολογίζοντας αυτοδίκαι και τις ωριμάνσεις από τον χρόνο της διαυεσιμότητας εώς και την έκδοση του νέου νόμου,, στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης στη διάθεση του Υπουργού. Σχετική διαπιστωτική πράξη εκδίδεται από τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Δίνεται η επιλογή τόπου συμφερόντων με μεταφορά της θέσης αυτοδίκαια με την επιλογή τους.
    γ) Με την ίδια διαδικασία των εδαφίων (α) και (β) υπάλληλοι, πρώην δημοτικοί αστυνομικοί οποιουδήποτε κλάδου, οι οποίοι δεν περιλαμβάνονται στο προσωπικό της παρ. 1, αλλά εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του άρθρου 20 και οι οποίοι είτε δεν υπέβαλαν αίτηση για μετάταξη/μεταφορά, είτε δεν έχουν συμπεριληφθεί σε οριστικούς πίνακες κατάταξης και διάθεσης της παραγράφου 2 του άρθρου 23 του παρόντος μπορούν να επιλέξουν είτε να καταλάβουν την αρχική, επανασυσταθείσα οργανική τους θέση, είτε να καταλάβουν συνιστώμενη προσωποπαγή θέση στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Σχετική διαπιστωτική πράξη εκδίδεται, ανά περίπτωση, από το αρμόδιο προς διορισμό όργανο του οικείου Δήμου ή από τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Δίνεται η επιλογή τόπου συμφερόντων με μεταφορά της θέσης αυτοδίκαια με την επιλογή τους.

    Δ) Με την ίδια διαδικασία των εδαφίων του ίδιου νόμου να δωθεί η δυνατότητα της επιλογής μεταφοράς και για τους υπόλοιπους δημοτικούς αστυνομικούς που μετατάχθηκαν σε άλλες υπηρεσίες και υπουργεία με την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας, σύμφωνα με τον τόπο συμφερόντων τους.
    3) Οι αρμοδιότητες που μεταβιβάστηκαν στην Ελληνική Αστυνομία με την παρ. 4 του άρθρου 81 του ν. 4172/2013 (ΦΕΚ Α 167), ασκούνται εκ νέου από τις Υπηρεσίες Δημοτικής Αστυνομίας των Δήμων, όπως αυτές είχαν συσταθεί με τους Οργανισμούς Εσωτερικής Υπηρεσίας αυτών, δυνάμει του νομοθετικού και κανονιστικού πλαισίου που ίσχυε μέχρι τη δημοσίευση του ν. 4172/2013 (ΦΕΚ Α 167).
    4. Μετά τη συμπλήρωση οκτώ (8) ετών συνολικής υπηρεσίας στην Υπηρεσία Δημοτικής Αστυνομίας ενός ή περισσοτέρων Δήμων επιτρέπεται η μετάταξη των υπαλλήλων σε άλλους κλάδους ή η ανάθεση άλλων καθηκόντων, σύμφωνα με τα γενικώς οριζόμενα στο ν.3584/2007 (ΦΕΚ Α 143) όπως ισχύει κάθε φορά. Για τους υπαλλήλους της παρ. 1 του παρόντος, ο υπολογισμός της οκταετίας ξεκινά από την αρχική πρόσληψή τους ή μετάταξή τους σε Υπηρεσία Δημοτικής Αστυνομίας, και να υπολογίζεται το χρονικό διάστημα που διανύθηκε από 23 Σεπτεμβρίου 2013 μέχρι την ημερομηνία έναρξης ισχύος του παρόντος νόμου.
    5. Επιτρέπεται η μετάταξη στους κλάδους ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ Δημοτικής Αστυνομίας σε υπαλλήλους του ν. 3584/2007 (ΦΕΚ 143 Α) μετά από ειδική εκπαίδευση, στην οποία επιτρέπεται να συμμετέχουν, μετά από αίτηση τους, υπάλληλοι που δεν έχουν συμπληρώσει το 35ο έτος της ηλικίας τους κατά την ημερομηνία έναρξης της εκπαίδευσης. Με Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και των κατά περίπτωση αρμόδιων Αναπληρωτών Υπουργών Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης ορίζονται οι προϋποθέσεις αποδοχής υπαλλήλων στην εκπαίδευση που προβλέπεται στην παράγραφο αυτή, οι προϋποθέσεις και η διαδικασία επιλογής για την εισαγωγή, ο τόπος, η διάρκεια, το αντικείμενο της εκπαίδευσης, οι προϋποθέσεις για την επιτυχή περάτωση και κάθε άλλη απαραίτητη λεπτομέρεια για την εκπαίδευση αυτή.
    6. Με κοινή απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και των κατά περίπτωση αρμόδιων Αναπληρωτών Υπουργών Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης καθορίζεται κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή των ρυθμίσεων του άρθρου αυτού.
    7. Για το έτος 2015 οι δαπάνες που σχετίζονται με τη μισθοδοσία και την ασφαλιστική κάλυψη των υπαλλήλων του άρθρου αυτού και αυτών της περίπτωσης γ της παραγράφου 1 του άρθρου 26 θα γίνουν διά μεταφοράς των σχετικών πιστώσεων στους αντίστοιχους ΚΑΕ του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Επίσης, επιστρέφεται το ποσό της προσωπικής διαφοράς και οι διαφορές από το πάγωμα των κλιμακίων και βαθμών αλλά και αυτοδίκαια υπολογίζονται το κλιμάκιο και ο βαθμός των υπαλλήλων εντάσσοντας και το χρονικό διάστημα της διαθεσιμότητας.
    Με εκτίμηση
    Αθανάσιος Μανώλης

  • 21 Μαρτίου 2015, 14:24 | ΙΩΑΝΝΗΣ

    ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΔΩΣΤΕ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΕΛ.ΑΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΔΩΣΤΕ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ! ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΕ ΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΠΡΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Κ ΙΔΙΑ ΧΡΗΜΑΤΑ.

  • 21 Μαρτίου 2015, 14:30 | Λεωνίδας Σωτηρόπουλος

    Eθελοντική μετακίνηση όλων των πρώην δημοτικών αστυνομικών ανεξαρτήτως φορέα τοποθέτησης (Κ.Κ., Αποκεντρωμένες, Εφορείες,Τελωνεία,Δήμους κτλ) στη νέα Δημοτική Αστυνομία.

  • 21 Μαρτίου 2015, 14:58 | dhmhtrhs

    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΦΗ .

  • 21 Μαρτίου 2015, 12:44 | ΣΩΤΗΡΗΣ

    Κ. ΥΠΟΥΡΓΕ ΔΩΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΣΕΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΦΟΡΕΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ….ΜΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ ΜΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΔΙΚΙΑ…ΙΣΟΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ……..

  • 21 Μαρτίου 2015, 12:00 | Αντώνιος Νατσιός – Δημοτικός Αστυνομικός Α.Τ. Κηφισιάς

    Θέμα: Πρόταση τροποποίησης της παρ.2β του άρθρου 25
    Θα πρέπει να τροποποιηθεί η παρ.2β του άρθρου 25 προκειμένου να δίνεται στον υπάλληλο η δυνατότητα επιλογής των προσφερόμενων θέσεων από τους φορείς του Υπουργείου Εσωτερικών που έχουν υπηρεσιακές ανάγκες.
    Ο υπάλληλος θα πρέπει να επιλέγει, με αίτηση-δήλωσή του, από τις προσφερόμενες θέσεις που θα ανακοινωθούν. Σε περίπτωση που ο υπάλληλος δεν καταφέρει να καταλάβει κάποια από τις θέσεις τις οποίες επέλεξε με την αίτηση-δήλωσή του, να καταλαμβάνει αυτοδίκαια την επανασυσταθείσα θέση Δημοτικής Αστυνομίας της παρ.1 του άρθρου 25 του δήμου του οποίου ανήκε οργανικά, σύμφωνα με τη διαδικασία της παρ.2α του ίδιου άρθρου.
    Με αυτόν τον τρόπο, δίνεται η δυνατότητα στον υπάλληλο που επιθυμεί να επιλέξει κάποια από τις προσφερόμενες θέσεις, καλύπτοντας έτσι τις μεγάλες υπηρεσιακές ανάγκες των φορέων του Υπουργείου Εσωτερικών, χωρίς όμως το ρίσκο να διακινδυνεύει να χάσει την επανασυσταθείσα οργανική θέση Δημοτικής Αστυνομίας που δικαιούται να καταλάβει σύμφωνα με την παρ.2α του άρθρου 25 και η θέση αυτή να παραμείνει κενή.

  • 21 Μαρτίου 2015, 12:07 | Μιχαλης Εμμανουηλ

    Θέλουμε εθελοντική μετακίνηση όλων των πρώην δημοτικών αστυνομικών ανεξαρτήτως φορέα τοποθέτησης (Κ.Κ., Αποκεντρωμένες, Εφορείες,Τελωνεία,Δήμους κτλ) στη νέα Δημοτική Αστυνομία.

  • 21 Μαρτίου 2015, 11:20 | Χρήστος Τριπολίτης

    Για άλλη μια φορά βλέπουμε πόσο πρόχειρα γίνεται ένας σχεδιασμός σε βάρος όλων των εργαζόμενων σε αυτή την κακομοίρα Υπηρεσία που λεγόταν Δημοτική Αστυνομία. Πρόχειρες λύσεις, πρόχειρα μέτρα, όλο ελλείψεις. Άποψή μου είναι αν θέλουν Δημοτική Αστυνομία ξανά, να μην γίνει όπως πρώτα. ΟΧΙ κομμένη – ραμμένη στα μέτρα των αιρετών. Οποιουδήποτε είδους παραβάσεις βεβαιώνονται να είναι απευθείας για είσπραξη από εφορία και ένα ποσοστό να μένει στην Δημοτική για τις υλικοτεχνικές ανάγκες-υπερωρίες κτλ. Επίσης, να τελειώσει το παραμύθι με την 10ετία και να μπορούν να πάνε συνάδελφοι τουλάχιστον στους τόπους που είναι η οικογένειά τους φτάνει όμως να μην μειωθεί ο αριθμός των Δ.Α. των Δήμων που αποχωρούν. Και εφόσον η κυβέρνηση θέλει να αξιοποιήσει το προσωπικό των Δ.Α. να αφήσει στην άκρη την συμπλήρωση της 10ετίας για την αλλαγή του κλάδου (τουλάχιστον για την δική μας περίπτωση) και ανάλογα τις ανάγκες των Δήμων (ή και άλλων Υπουργείων ίσως) που ερωτήθηκαν για τις θέσεις, να παρουσιαστούν τα ανάλογα πτυχία και αν πληρούμε τις προϋποθέσεις, να αλλάξουμε κλάδο. Τέλος, αν συνάδελφοι Δ.Α. επιθυμούν παραμονή στην ΕΛ.ΑΣ. να υπάρξει το νομικό πλαίσιο που θα προστατεύει τον ξεριζωμό μας πάλι από τους τόπους μας, να υπάρξει εκπαίδευση και να πιάσουμε δουλεία. Όχι πάλι διαθεσιμότητα και στην κρίση του κάθε Υπουργού το πού θα πάμε..Έλεος. Μας έχετε κάνει κουρέλια..Δεν αντέχουμε άλλη αβεβαιότητα..Αποκατάσταση αδικιών με ανθρώπινο τρόπο όμως..

  • 21 Μαρτίου 2015, 11:11 | Ευαγγελος

    Πρεπει να δοθουν διευκρινησεις ως προς το 2β θεσεις στο Υπ Εσωτερικων ως τι και που;;οχι μετακινηση εκτος νομου.

    Επισης ως προς το 2α θα πρεπει να δοθει επθσης το δικαιωμα επιλογης δημου.

    Τελος αυτο που βροντοφωναζουμε ειναι να μπορουν ΟΛΟΙ ανεξαρτητως φορεα να επιστρεψουν στη ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

  • 21 Μαρτίου 2015, 11:00 | ΧΡΗΣΤΟΣ

    Να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους πρώην δημοτικούς αστυνομικούς να επιστρέψοyν αν το επιθυμούν στην επανασυσταθείσα δημοτική αστυνομία του δήμου προέλευσής τους.

  • 21 Μαρτίου 2015, 11:26 | ΕΥΓΕΝΙΑ Β.

    Η αδικια πρεπει να σταματησει!Να δοθει η ευκαιρια σε ολους τους πρωην Δημοτικους Αστυνομικους να επιστρεψουν εθελοντικα στην Νεα Δημοτικη Αστυνομια ή οπως αλλιως θελετε να την ονομασετε!Και μην ξεχνατε οτι για τους περισσοτερους απο εμας,η επιλογη για ΕΛΑΣ ή για τα ΚΚ σε ολη την Ελλαδα,ηταν απλα αναγκαστικη λυση για να μην οδηγηθουμε στην απολυση. Η δικη μας επιλογη εξαρχης ηταν η Δημοτικη Αστυνομια,ολα οσα επακολουθησαν ηταν απλα συμβιβασμος!Διορθωστε τα λαθη της προηγουμενης κυβερνηση, μην κανετε κι εσεις κι αλλα!!

  • 21 Μαρτίου 2015, 11:58 | Χρηστος

    Εθελοντική μετακίνηση όλων των πρώην δημοτικών αστυνομικών ανεξαρτήτως φορέα τοποθέτησης (Κ.Κ., Αποκεντρωμένες, Εφορείες,Τελωνεία,Δήμους κτλ) στη νέα Δημοτική Αστυνομία.

  • 21 Μαρτίου 2015, 11:41 | ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΑΪΤΖΑΚΗ

    -ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΛΗΠΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΑΧΩΡΙΖΕΙ ΤΟΥς Π.Δ.Α.
    -ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ Π.Δ.Α.
    -ΟΙ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΙ 4 ΚΑΙ 5 ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΟΙ.
    -ΔΕΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΕΙ ΑΔΙΚΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟς, ΑΝΤΙΘΕΤΩς ΠΡΟΣΘΕΤΕΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΕΣ.
    ΛΥΣΗ:
    ΔΩΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ Π.Δ.Α!!!

    «Είναι δίκαιο να υποχωρείς μπροστά σε εκείνον που μιλά ορθά.
    Μην καταδικάσεις κανέναν αν πρώτα δεν ακούσεις και τα δύο μέρη.
    Η χειρότερη μορφή της αδικίας είναι να χαρακτηρίζεται δίκαιο το άδικο». Πλάτων ο Αθηναίος (429 – 345 π.Χ.)

  • 21 Μαρτίου 2015, 10:29 | Μαρια

    Η Δημοτικη Αστυνομια ειναι μια υπηρεσια απαραιτητη για καθε ευρωπαικο κρατος και εμεις οι πιο καταλληλοι για να την επανδρωσουμε. Έχουμε τη θεληση, την εμπειρια και την εκπαιδευση για να το κάνουμε αυτό σωστοτερα απο καθε αλλο! Δωστε μας τη δυνατοτητα σε ΟΛΟΥΣ μας εθελοντικα να το καταφερουμε. Να κανουμε αυτο που επιθυμουμε. Μονο ετσι θα ειμαστε αποδοτικοι και αποτελεσματικοι. Οχι αλλη αδικια σε εμας και τις οικογενειες μας που τοσο εχουν ταλαιπωρηθει.

  • 21 Μαρτίου 2015, 10:06 | Παναγιώτης Γεωργάρας

    Κύριοι Βουλευτές, μετά και τα σημερινά δημοσιευματα του τύπου σε συνδιασμό με το άρθρο 25 το οποίο συνέχιζει τις απαράδεκτες «διακρίσεις» μεταξύ πρωην δημοτικων αστυνομικών τα συμπεράσματα έχουν ως εξης : Δίνετε την δυνατότητα επιστροφής στους δημοτικους αστυνομικούς της ΕΛΑΣ, και συγκεκριμένα τους προσφέρετε τρεις επιλογές για το που θα εργαστούν , την ίδια ώρα που οι υπόλοιποι πρώην δημοτικοι δεν απολαμβάνουν καμίας απολύτως επιλογής στην εθελοντική τους επιστροφή. Κύριοι, τα δεδομένα μέχρι σήμερα μας οδηγούν σε δύο δημοκρατικές λύσεις. 1) ΚΑΘΟΛΙΚΗ κατάργηση του άρθρου 81 του ν 4172/2013.
    2) ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ , ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΑΝ ΒΡΕΘΗΚΑΝ με την άθλια κινητικότητα.
    Δείξτε επιτέλους ανθρωπιά στις φωνές όλων αυτών των ανθρώπων που επιθυμούν να επιστρέψουν απο τις θέσεις που πήγαν δια της ΒΙΑΣ και μην συνεχίζετε την ίδια ΑΔΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ απέναντί τους.
    Π.Γ.

  • 21 Μαρτίου 2015, 10:17 | Ρ.Α.

    Αξιοτιμοι κυριοι,
    η αδικια δεν διορθωνεται με αδικια. Δωστε σε ΟΛΟΥΣ μας την δυνατοτητα να επιστρεψουμε στην υπηρεσια μας. Μονο ετσι θα μπορεσει να λειτουργησει η Δημοτικη Αστυνομια σωστα με αυτους που την αγαπησανε, πολεμησαν και εδωσαν τη ψυχη τους για τη σωστη λειτουργια της και επιθυμουν να ενταχθουν εκ νεου σε αυτη. Και οταν λεω ολοι εννοω συναδελφους του αυτη τη στιγμη βρισκονται στην ΕΛΑΣ, στα υπουργεια στα καταστηματα κρατησης και τους παραμεινοντες στους Δημους λογω των εξαιρεσεων.
    Πολλοι συναδελφοι μου οπως και εγω εχουμε φυγει απο τους τοπους συμφερόντων μας, τα σπιτια μας, τις οικογενειες μας. Μας πνιγει το δικαιο! Διορθωστε τα λαθη της προηγουμενης κυβερνησης και αποκαταστηστε την αδικια την οποια εχουμε υποστει.

  • 21 Μαρτίου 2015, 10:09 | Δημήτρης Κ.

    Να επιστρέψουμε στους Δήμους όσοι επιθυμούμε αλλά να διασφαλιστεί η αξιοπρέπεια μας και να μην ξαναγίνουμε κλωτσοσκούφι των Δημάρχων. Να διασφαλιστούν με π.δ. και οι ιεραρχικές σχέσεις μας με αυτούς. Φτάνει η πελατειακή σχέση και οι απειλές. Φτάνει η κοροϊδία, ο εξευτελισμός με τις κλήσεις στο αρχείο και στον κουβά. Να διοικούμαστε από αστυνομικούς, αυτοί να διαχειρίζονται την τύχη των παραβάσεων και των μηνύσεων, όπως γίνεται στις υπηρεσίες τροχαίας της Ελ.Αστυνομίας. Έτσι κι αλλιώς τα έσοδα πάλι στους Δήμους δεν θα πηγαίνουν; Κι εμείς αξιοπρεπείς κι οι Δήμοι εύρωστοι οικονομικά από τις προβλεπόμενες παραβάσεις.

  • 21 Μαρτίου 2015, 10:46 | Σταυρος τσιουνης

    Διορθώστε την αδικία με το να μας αφήσετε να επιστρέψουμε όλους, ανεξάρτητου φορέα, στην υπηρεσία που επιλέξαμε να εργαζόμαστε, στη Δημοτικη Αστυνομια. Ολοι κάναμε την ίδια δουλεια κ επιλέξαμε υπό τον φόβο της απόλυσης την εσωτερική μετανάστευση. Η προηγούμενη κυβέρνηση ήταν ανένδοτη κ αδιςτακτη απέναντι στους πολίτες κ το εχει αποδείξει πολλές φορές, μην κανετε το ιδιο λαθος. Έχουμε αποδείξει την αξία μας και την εργασία μας, όπως αποδείχτηκε και εκ των υςτερων. Δώστε μας πίσω τις δουλειες μας ΔΙΚΑΙΑ και ΙΣΑ σε όλους τους πρωην Δημοτικούς Αστυνομικούς ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΦΟΡΕΑ τοποθέτησης! Δώστε μας το δικαίωμα να επιστρέψουμε στη δουλεια που κάναμε, αλλιώς μόνο διόρθωση αδικίας δεν ειναι!

  • 21 Μαρτίου 2015, 10:37 | Χριστινα Μαλλιου

    Σε συνοψη ολων οσων εχουν ηδη ειπωθει:
    1) εθελοντικη επιστροφη ολων χωρις καταστασεις ομηριας (βλεπε κ.κ)
    2) ξεκαθαρισμα ποια θα ειναι η συνεχεια σε καθε επιλογη. Μενεις ελας, ως τι; Με τι καθεστως;
    Μενεις στη διαθεση του υπουργου; Στο νομο; Στην πολη; Μεγαλυτερη σαφηνεια για καλυτερες επιλογες.

    Εκτιμηστε την ταλαιπωρια που εχουμε υποστει τοσους μηνες και δωστε μας την επιλογη μιας αξιοπρεπης και ηρεμης ζωης χωρις ανασφαλειες και φοβους

    Ελπιζω να εισακουστουμε

  • 21 Μαρτίου 2015, 09:25 | Δ.Κ.

    Κ.Υπουργοι

    Αν αισθανονται καποιοι (μειοψηφια ειναι ) Αστυνομικοι της ΕΛΑΣ οτι αδικουνται απο την παραμονη μας στην ΕΛΑΣ και την ΠΛΗΡΗ ΕΝΤΑΞΗ (που το επιθυμουμε 350+ Ανθρωποι) ας σκεφτουν οτι οι Π.Δημ Αστυνομικοι ειμαστε απο τα ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΘΥΜΑΤΑ του μνημονιου και της κρισης στην Ελλαδα

    Ειμαστε Μονιμοι Υπάλληλοι του Ελληνικου Δημοσίου με Ισα δικαιώματα και υποχρεώσεις, οπως και ολοι οι Αστυνομικοι της ΕΛΑΣ (αξιολογηθηκαμε και κριθηκαμε ικανοι εκπαιδευτηκανε 8 μηνες απο αξιολογους αξιωματικους της ΕΛΑΣ )
    Ολοι δεχτηκαμε μεειώσεις με τις δικες να φτανουν το 50 % κανενας αλλος Υπαλληλος δεν δεχτηκε τοσο μεγαλη μειωση
    Κανενας αλλος υπαλληλος δεν δεχτηκε τετοια μείωση της Αξιοπρεπειας και απαξίωση
    Δεν εφτανε μονο αυτο ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΑΜΕ (λανθασμενα οπως αποδειχτηκε, Οκ αυτο περασε) ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΗΚΑΜΕ καποιοι ΑΛΛΑΞΑΝ ΠΟΛΗ ….

    ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΔΕΝ ΔΙΑΤΑΡΑΧΤΗΚΕ ΤΟΣΟ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

    Ο ι Αστυνομικοι που αντιδρουν τοσο στην ενταξη μας στην ΕΛ.ΑΣ. Ουτε καν διανοηθηκαν να περασουν τετοιες καταστασεις
    Ασ δεχτουνε την ενταξη μας στην ΕΛΑΣ γιατι νομιζω την τιμωρια και την “θητεια στην Αθήνα” (μεταφορικα το εννοοω) την περασαμε τα τελευταια δυο χρονια και ας μας δεχτουνε στους κολπους της (ασ το δουν ως μερος της κρισης )

    ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΟΧΙ ΣΕ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ

    ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ, ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΘΑ ΑΠΟΔΩΣΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ

    ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣ ηδη ξεκινησαμε νεες ζωες ΜΗΝ ΜΑΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ

  • 21 Μαρτίου 2015, 03:38 | ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Ι.ΚΑΤΣΑΣ

    Κύριε Υπουργέ,καταρχήν σας ευχαριστώ που μου δίνετε βήμα να τοποθετηθώ επί του νομοσχεδίου.
    Θα θελα να χρησιμοποιήσω λίγες λέξεις από το Σύνταγμα της Χώρας μας και συγκεκριμένα την πρώτη παράγραφο του άρθρου 74,»Κάθε νονοσχέδιο και κάθε πρόταση νόμου συνοδεύεται υποχρεωτικά από αιτιολογική έκθεση,πριν εισαχθεί στη Βουλή,στην Ολομέλεια ή σε Τμήματα».
    Σίγουρα σαν εξαίρετος νομικός που είστε, αλλά πρώτα από όλα σαν δημοκρατικά εκλεγμένος εκπρόσωπος του λαού στο κοινοβούλιο της Χώρας μας,ορόσημο στην υπουργική σας θητεία που σας εύχομαι να ναι μακραίωνη,πρέπει να αποτελούν,η δικαιοσύνη,η αξιοκρατία, η ισότητα,η ισονομία.
    Βάσει λοιπών των τελευταίων θα θελα να καταθέσω την αποψή μου ότι η επανασύσταση της Υπηρεσίας της Δημοτικής Αστυνομίας ενός από τους αρχαιότερους και πιο δοκιμασμένους θεσμούς αστυνόμευσης από την ίδρυση του Ελληνικού Κράτους θα πρέπει να αφορά στο σύνολο των υπαλλήλων που την στελέχωναν πριν την άδικη κατάργησή της που έπεσε άδοξα στο βωμό των απαιτήσεων της τρόικας,της πολιτικής αναλγησίας και έλειψης σεβασμού στην εργασία,στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας που επέδειξε περίτρανα και χωρίς φειδώ η προηγούμενη συγκυβέρνηση.
    Ο ιστός της Υπηρεσίας μας περί των 3500 ατόμων θα πρέπει λοιπόν να υφανθεί πάλι στο συνολό της και με την απρόσκοπτη λειτουργία της και χωρίς τις παρεμβάσεις των αιρετών οργάνων να αποτελέσει ένα σημαντικό όπλο στην αντιμετώπιση της παραβατικότητας καθώς και στην εξυπηρέτηση του πολίτη των τοπικών κοινωνιών.
    Άρα λοιπόν θα πρέπει να δοθεί η δυνατότητα-επιλογή σε ΟΛΟΥΣ μας ανεξαιρέτως σε ποια υπηρεσία ανήκουμε τώρα,να επιστρέψουμε στο ΣΩΜΑ στο οποίο ανδρωθήκαμε άλλως θα αποτελεί σκανδαλώδης εξαίρεση.Βέβαια θα πρέπει να υπάρξει πρόβλεψη για τα ζευγάρια δημοτικών αστυνομικών ώστε να μην υπηρετούν σε ξεχωριστούς Δήμους και η επιθυμία παραμονής στους Δήμους που βρίσκονται τώρα ώστε να αποφευχθεί ένα νέο κύμα εσωτερικής μετανάστευσης.
    Ευελπιστώ πρωτίστως στην ανάγνωση των προτάσεων μου απο εσάς κύριε Υπουργέ και την επιστημονική σας ομάδα που πιστεύω ότι λαμβάνει υπόψη της τα σχόλια μας και σας τα μεταφέρει σαν ανησυχία και αγωνία μας.
    Ευελπιστώ στην αποφυγή μιας νέας ιλαροτραγωδίας που θα χει θύματα εμάς πάλι όπως και πριν περίπου δύο χρόνια.
    Ευελπιστώ στην αποκατάσταση των αδικιών όπως κατανόμαζεται το νομοσχέδιο
    Ευελπιστώ στην εκπλήρωση του βασικού προεκλογικού μηνύματος της παράταξης, Η ΕΛΠΙΔΑ ΕΡΧΕΤΑΙ.
    Ευχαριστώ για τη δυνατότητα που μου δώσατε να τοποθετηθώ.

  • 21 Μαρτίου 2015, 02:47 | Κώστας

    Αγαπητέ κύριε Υπουργέ
    Μετά από 10 χρόνια υπηρεσίας μου στην Δημοτική Αστυνομία Αθηνών και αφού διακόπηκε η διαδικασία μετάταξής μου στον τόπο καταγωγής και συμφερόντων μου μετά την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας, κατάφερα μέσω της διαθεσιμότητας αλλά με μισθολογική υποβάθμιση να μετακομίσω με την οικογένειά μου και τα δύο μας παιδιά κοντά στον τόπο καταγωγής.
    Τώρα υπηρετώ στην Ελληνική Αστυνομία και ακούγοντας όλα αυτά περί υποχρεωτικής επιστροφής στους δήμους προέλευσης ειλικρινά πίστεψα ότι αυτή η αδικία παρά της υποσχέσεις περί του αντιθέτου δεν θα τελειώσει ποτέ. θα ήθελα να κάνω μερικές προτάσεις μιας και μου είναι αδύνατον να επιστρέψω πάλι πίσω αλλά και για να βρεθεί μια λύση που δεν θα προκαλέσει διάφορα προβλήματα στο μέλλον.
    α)εθελοντική παραμονή στην ΕΛ.ΑΣ όσων επιθυμούν με σαφή προσδιορισμό των καθηκόντων.(πολιτικό προσωπικό ή πλήρη ένταξη).
    β)για όσους επιλέξουν την Δημοτική Αστυνομία ή το Υπουργείο Εσωτερικών να τοποθετηθούν σε ανάλογες θέσεις του δήμου ή του νομού συμφερόντων.
    γ)αποκατάσταση της άδικης μισθολογικής υποβάθμισης με επαναφορά στην προηγούμενη κατηγορία πριν την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας.

    Ευχαριστώ πολύ.

  • 21 Μαρτίου 2015, 00:07 | Νικος Μ.

    κ.ΥΠΟΥΡΓΕ,

    ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΑ ΑΛΘΗ ΤΟΥ κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΤΕ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΙΣΟΤΗΤΑ, ΤΗΝ ΗΘΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

    ΔΩΣΤΕ ΤΩΡΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΟΙ Ή ΕΙΧΑΝ ΕΞΑΙΡΕΘΕΙ.

    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

  • 21 Μαρτίου 2015, 00:41 | Ε.Κ.

    Η δημοτικη αστυνομια δεν απετυχε λογω της μγ εργασιας του προσωπικου της η των αρμοδιοτητων της, αλλα γιατι ο ελεγχος και η διαχειρηση της γινοταν απο αιρετα πολιτικα προσωπα που τη χρησιμοποιουσαν για συμφερον δικο τους και τον ψηφοφορων τους. Ζηταμε επιτελους να μας επιτρεψεται να εργαστουμε με αξιοπρεπεια χωρις να μας ακυρωνουν το εργο καθημερινα.
    Αφηστε την επιλογη του καθενος να ειναι εθελοντικη τουλαχιστον και να μπορει να μεινει στον τοπο συμφεροντων του. Μην ταλαιπωρειτε αλλο τις οικογενειες.
    Αν η Ελας, οπως ισχυριζεστε, δεν θελει να μας ενταξει στο αστυνομικο προσωπικο, ας παραμεινουμε πολιτικο προσωπικο, και ας βγουν οι αστυνομικοι στους δρομους.
    Να δοθει επισης η δυνατοτητα και στους συναδελφους που πηγαν σε αλλες υπηρεσιες να διαλεξουν που θελουν να εργαστουν.
    Οπως και να έχει παντως, μια υπηρεσια που λειτουργουσε με «χ» αριθμο προσωπικου, δε γινεται να ανταποκριθει στα ιδια αντικειμενα με «χ/4» προσωπικο.
    Ευχαριστω

  • 21 Μαρτίου 2015, 00:45 | ΓΙΩΡΓΟΣ

    κύριε Υπουργέ,
    Επιτρέψτε στους πρωήν Δημοτικούς Αστυνομικούς οι οποίοι αναγκαστικά πήγαν στα καταστήματα κράτησης υπό τον φόβο της ανεργίας. Έστω και σε αυτή την ύστατη στιγμή διωρθώστε μια αδικία που διαπράτετται εδώ και δυο χρόνια δώστε μας την δυνατότητα εθελοντικά να επιστρέψουμε στην Δημοτική Αστυνομία.
    Είμαστε ίσοι με τους συναδέλφους μας στην ΕΛ.ΛΑΣ είμασταν όλοι Δημοτικοί Αστυνομικοί όπως σε αυτούς δίνετε την δυνατότητα εθελοντικής επιστροφής κάντε το ίδιο και σε μας.

  • 21 Μαρτίου 2015, 00:20 | ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

    Κύριε υπουργέ, από τον τίτλο και μόνο του υποψήφιση νόμου,ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΔΙΚΙΩΝ
    δώστε την δυνατότητα σε ΟΛΟΥΣ τους πρώην ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ εθελοντικά να επιστρέψουν εκεί που ανήκαν πριν της 23/09/2013.
    Οσοι επιθυμούν να παραμείνουν στις τωρινές θέσεις, ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ.
    Αλλωστε ορισμένοι από εμάς, αναγκαστήκαμε να δηλώσουμε θέσεις την περίοδο της κινητικότητας, υπό τον φόβο της απόλυσης αναγκασμένοι να βρεθούμε μακριά από τα σπίτια μας.
    Προσωπικά και κλείνοντας είμαι 53 ετών χωρίς ΔΙΚΑΙΩΜΑ την περίοδο της διαθεσιμότητας να δηλώσω ΕΛΛΑΣ & ΔΙΚΑΣΤΙΚΈΣ ΦΥΛΑΚΈΣ, με αποτέλεσμα να βρεθώ στο ΥΠΟΟΙΚ.μακριά από την οικία μου έχοντας να συντηρήσω 3 σπίτια (παιδιά φοιτητές σε άλλη πόλη από την κατοικία μου).
    ΑΛΛΩΣΤΕ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΈΝΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΓΙΑ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ &ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ- ΠΑΡΑ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗΜΈΝΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΈΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

  • 20 Μαρτίου 2015, 23:55 | ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΣΕ Κ.Κ.

    Είμαι πρώην δημοτικός αστυνομικός και εργάζομαι αυτή τη στιγμή σε κατάστημα κράτησης!Διορθώστε με σας παρακαλώ αν κάνω λάθος αλλά η επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας μου θυμίζει τις τελευταίες ώρες το τηλεπαιχνίδι ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΖΑΡΙ!!!Επιλέξατε την κουρτίνα νο 1;(ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ) ->ΚΕΡΔΙΣΑΤΕ την επιστροφή σας στην δημοτική αστυνομία με δικαίωμα μάλιστα επιλογής στη θέση που βρίσκεστε!!Επιλέξατε κουρτίνα νο2 (ΦΥΛΑΚΕΣ); -> Λυπάμαι χάσατε!!παραμένετε εκεί που βρεθήκατε κατά την προηγούμενη άδικη κατάργηση της υπηρεσίας σας!!Υπάλληλοι της ίδιας υπηρεσίας γίνονται με τη βοήθειά σας υπάλληλοι δυο ταχυτήτων!!!Αν αυτό δεν είναι άδικο τότε τι είναι ;;Επειδή δηλαδή εμάς μας χρειάζονται στις φυλακές δεν έχουμε δικαίωμα επιστροφής ενώ οι της αστυνομίας έχουνε;;Αν δηλαδή πριν μερικούς μήνες αποφάσιζα να επιλέξω την αστυνομία και να κάνω λίγο υπομονή μακριά από το σπίτι μου ή ακόμα και αν δεν είχα επιλέξει καμία από τις θέσεις που μου προσφέρθηκαν, τώρα θα γύριζα στη παλιά μου δουλειά και στο σπίτι μου;θέλετε να μου πείτε πως έπαιξα και έχασα;Αυτή είναι η αποκατάσταση των αδικιών που ευαγγελιζόσασταν προεκλογικά;;;Πιστεύω πως αν δεν αλλάξετε κάτι θα εκτεθείτε!! Η δικαίωμα σε όλους να επιστρέψουν στη προηγούμενη εργασία τους ή παραμονή όλων στις θέσεις που βρεθήκαμε και παραδοχή της αδυναμίας αποκατάστασης των αδικιών της προηγούμενης κυβέρνησης!!

  • 20 Μαρτίου 2015, 23:30 | Γιώργος Φ.

    Αξιότιμοι κύριοι-κυρίες,

    Είμαι Δημοτικός Αστυνομικός και υπηρετώ σε Αστυνομικό Τμήμα. Οι παρατηρήσεις μου για το άρθρο 25 έχουν ως εξής:
    -> Παράγραφος 2.α)
    – Για να είναι πιο ξεκάθαρο χρειάζεται να προστεθεί και η λέξη κλάδος στο σημείο: «…με τον ίδιο κλάδο, βαθμό και μισθολογικό κλιμάκιο που κατείχαν…»
    – Δώστε την δυνατότητα να παραμείνουν στα Αστυνομικά Τμήματα όσοι επιθυμούν είτε ως καθαρά πολιτικό προσωπικό είτε ως καθαρά αστυνομικό προσωπικό σε οποιοδήποτε Αστυνομικό Τμήμα της χώρας έχει κενές θέσεις με όποιες διατάξεις ήδη προβλέπονται για τις μεταθέσεις. Είμαστε άνθρωποι που θέλουμε και μπορούμε να προσφέρουμε εργασία και δεν μας φοβίζουν οι μεταθέσεις. Οι Διοικητές των Αστυνομικών Τμημάτων μας θέλουν και θα σας το επιβεβαιώσουν όταν τους ρωτήσετε.
    – Επίσης δώστε δικαίωμα σε όλους τους Δημοτικούς Αστυνομικούς να επιστρέψουν στους Δήμους.
    -> Παράγραφος 5. Το «ειδική εκπαίδευση» να αντικατασταθεί με: « …8μηνη ειδική εκπαίδευση σε Σχολές Δημοτικής Αστυνομίας όταν αυτές επαναλειτουργήσουν…». Δεν είναι δυνατόν ο Δήμαρχος να επιλέγει δημοτικούς υπαλλήλους και με ασαφή εκπαίδευση σεμιναρίων να τους κάνει ειδικούς ανακριτικούς υπαλλήλους. Αυτό το καθεστώς είχε κριθεί ξεπερασμένο και ανεπαρκές και υπήρχε πριν της εφαρμογής του ΠΔ 23/2002 που όριζε αναλυτικά προσόντα, εκπαίδευση, καθήκοντα και αρμοδιότητες.
    -> Παράγραφος 7. Να προστεθεί διάταξη να ορίζει ότι ο μισθός στην νέα επανασυστημένη θέση στο Δήμο να αρχίσει να καταβάλλεται άμεσα με την έναρξη του μήνα, καθότι με την μεταφορά των υπηρεσιακών φακέλων κατά την κινητικότητα στην Ελ.Ασ. η πρώτη καταβολή έγινε μετά από 3 μήνες. Μην ξαναπεράσουμε τα ίδια.

    Σε μεταγενέστερο χρόνο χρειάζεται να αλλάξει και ο νόμος για να ανεξαρτητοποιηθεί η λειτουργία των υπηρεσίας δημοτικής αστυνομίας ή όπως θα την ονομάσουν στους Δήμους, καθότι οι Δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και λοιποί αιρετοί προβαίνουν σε πλήθος παρεμβάσεων όπως μη διενέργεια κρίσεων προϊσταμένων, κατά συρροή ακύρωση παραβάσεων κοκ, μη συστηματικοί έλεγχοι καταστημάτων, μη παροχή υποδομών για την εύρυθμη λειτουργία κ.α.

    Με εκτίμηση, Γ.Φ.

  • 20 Μαρτίου 2015, 22:14 | Απλά και συνοπτικά

    Αυτό που συνάγεται από την κραυγή αγωνίας κάθε πρώην Δ.Α. (Δημοτικού Αστυνομικού) που στην πλειοψηφία τους ταλαιπωρήθηκαν αρκετά, αν και υπάλληλοι με ζηλευτά τυπικά – αντικειμενικά προσόντα οι περισσότεροι, είναι:
    1.Δυνατότητα ΣΕ ΟΛΟΥΣ (ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ,ΕΛ.ΑΣ,ΚΚ,κλπ φορείς) επιστροφής, παραμονής ή τοποθέτησης με νομοθετημένη παρέκκλισση κάθε διάταξης σε τόπο προτίμησης-συμφερόντων για οικογενειακούς,οικονομικούς κλπ σοβαρούς λόγους, λαμβανομένης σοβαρά υπόψη και της 2-χρονης ταλαιπωρίας μας με υπαιτιότητα του Δημοσίου.
    2.Υποχρεωτική συνυπηρέτηση συζύγων πρώην Δ.Α.
    3.Αξιοποίηση στο ακέραιο κάθε προσόντος με έλεγχο και επικαιροποίηση του ατομικού φακέλου υπαλλήλου και τοποθέτηση με βάσει αυτά στην καταλληλότερη υπηρεσία, εντός περιοχής συμφερόντων (από το δήμο που είναι κάποιος δημότης, εώς 80 χλμ μακριά στη χειρότερη περίπτωση με σειρά προτεραιότητας , βάσει προσόντων).
    4.Επιδότηση ενοικίου (για όποιον δεν διαθέτει οικία) αναλόγως του μηνιαίου μισθού για περιοχές που δεν υπάρχει ζήτηση, είτε είναι δυσπρόσιτες ή πολύ ακριβές για ένα Δ.Υ. για να μπορεί να επιβιώσει και να προσφέρει σε αυτές.
    Κατά τα άλλα, οι περισσότερες εως τώρα απόψεις (πέραν τον ακραίων ένθεν και ένθεν) κυμαίνονται σε συμπαγή επίπεδα απόψεων και δίνουν σχετικά σαφείς κατευθύνσεις διορθώσεων στο παρόν ν/σ.
    Επίσης θα προσέθετα, πως οι παραπάνω όροι, αφορούν ΟΛΟ τον Ελληνικό Δημόσιο Τομέα και θα έπρεπε να ληφθούν υπόψη για την ουσιαστική αναμόρφωσή του, με υπηρεσίες πλήρεις και με υπαλλήλους γνώστες του αντικειμένου και ευχαριστημένους από τη θέση και την περιοχή που εργάζονται…

  • 20 Μαρτίου 2015, 22:42 | ΔΩΡΑ Π.

    Εθελοντιή μετακινηση για όλους τους πρωην Δημοτικούς Αστυνομικους ,με δυνατοτητα παραμονής στην οργανική θέση που έχει ο κάθε υπάλληλος ή δυνατότητα να κάνει αίτηση στον τόπο κατοικίας του.
    Πρέπει να λαβετε σοβαρά υπόψην σας που κατοικούμε αυτή την στιγμή
    για όσους από εμας επιθυμούμε να παραμείνουμε εκεί που τοποθετηθήκαμε οριστικά.Μην ξεχνατε πίσω από μας ταλαιπωρούνται και οι οικογένειες μας. Η προστασία της οικογένειας αποτελεί ύψιστο δικαίωμα και κατοχυρώνεται Συνταγματικά.

    -Για όσους επιλέξουν ΥΠ.Εσωτερικών να αναφέρονται στο εν λόγω νομοσχέδιο καθαρά και με σαφήνεια:
    α. οι θέσεις που θα τοποθετηθούμε
    β. η κατηγορία στην οποία θα υπηρετήσουμε
    γ. ο τόπος που θα υπηρετήσουμε
    δ. ο χρόνος αποκατάστασής
    ε. Μέχρι να τοποθετηθεί κάποιος στην νέα θέση θα τεθεί ξανά σε διαθεσημότητα ;

    -Στην παρ2 εδαφιο β: Στην τέταρτη γραμμή έπειτα από τη φράση προσωποπαγείς θέσεις, προτείνεται η προσθήκη της φράσης «με υποχρεωτική τοποθέτηση στον – κατά δήλωση των υπαλλήλων – τόπο συμφερόντων τους.»

    Παράγραφος 3:
    α)Για ποιο λόγο να μην λογίζεται και η περίοδος διαθεσιμότητας στη 10-ετία, ή γιατί να μην είναι 8-ετία ή πενταετία η περίοδος μετάταξης σε άλλο κλάδο δήμου; Γιατί να μη λογίζεται και η περίοδος υπηρεσίας μας στην ΕΛ.ΑΣ. σε αυτό το διάστημα;
    Προτείνεται η εξής διατύπωση για τη διαδικασία μετάταξης σε άλλο κλάδο: «Ενδεχόμενη αίτηση μετάταξης σε άλλο κλάδο να γίνεται υποχρεωτικά δεκτή από το δήμο εφ’ όσον ο υπάλληλος κατέχει τα απαραίτητα τυπικά προσόντα»

    -Παρακαλώ όπως μεριμνήσετε με συγκεκριμένη αναφορά στο Άρθρο 25 ώστε να τηρήσετε τις προθέσεις σας,τις οποίες έχετε δημοσίως εκφράσει σχετικά με το γεγονός ότι δεν πρόκειται να υποβιβαστεί κατηγορία κανένας υπάλληλος κατά τη διαδικασία της κινητικότητας στο δημόσιο.(υπάλληλοι Π.Ε ή Τ.Ε μεταταγμένοι αυτή τη στιγμή στην ΕΛ.ΑΣ να μην υποπέσουν σε Δ.Ε. κατά την νέα τοποθέτηση τους.

    Σας παρακαλούμε πολύ αφήστε μας να ζήσουμε με αξιοπρέπεια, αφήστε μας επιτέλους να συνεχίσουμε τις ζωές μας και μην μας βλέπετε ως νούμερα. Μην ξεχνατε πίσω από μας ταλαιπωρούνται και οι οικογένειες μας.

  • 20 Μαρτίου 2015, 22:12 | Θ.Σ.

    ΠΡΕΠΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΕΙ ΜΕ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟ ΣΤΟ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΠΙΘΥΜΕΙ. Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΦΑΣΕΙΣ,ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΑΙ Η ΒΟΥΛΗΣΗ ΠΑΝΤΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΤΡΟΠΟΥΣ.

  • 20 Μαρτίου 2015, 21:47 | Α. Κ.

    Όλοι οι άνθρωποι είμαστε ίσοι.. Το ελληνικό Σύνταγμα λέει πως όλοι οι Έλληνες πολίτες ειναι ίσοι.. Μια υπηρεςια καταργήθηκε, 3500 άνθρωποι ειναι πειραματόζωα σχεδόν 2 χρόνια τώρα, οικογένειες έχουν χωριςτει , άνθρωποι ταλαιπωρούνται… Ποιος ειναι αυτός που θα κρίνει κ θα ξεχωρίσει ποιος θα γυρίσει κ ποιος όχι;;; Με ποια κριτήρια;; Στο υπουργείο δικαιοσύνης υπάρχει ίχνος δικαιοσύνης;;; Επιτέλους αν κάτι διορθωθεί ας μη διορθωθεί με ένα καινούργιο λάθος, μια νέα αδικία..

  • 20 Μαρτίου 2015, 21:23 | ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΣΕ ΚΚ

    Ισονομια κα ιση μεταχειρηση των πολιτων ειναι η βαση της δημοκροτιας. Δικαιωμα στους πρωην δημοτικους αστυνομικους που βρισκονται τωρα στα καταστηματα κρατησης αλλα και στα υπουργεια. Οχι αλλες αδικιες. Την υπηρεσια της δημοτικης αστυνομιας εμεις την ‘φτιαξαμε’ απο το μηδεν και δουλεψαμε με παθος και παλευαμε καθημερινα γι αυτη. Δωστε δικαιωμα επιστροφης για ολους.

  • 20 Μαρτίου 2015, 21:53 | Αννα Δ

    Δωστε τη δυνατότητα σε ολους τους ταλαιπωρημενους δημοτικους αστυνομικους να τυχουν επιτελους ισης και δικαιης μεταχειρισης.