Άρθρο 16: Ηλεκτρονική ταυτοποίηση-Κάρτα πολίτη

1.            Στο τέλος της παραγράφου 1 του άρθρου 32 του Ν. 3979/2011 (ΦΕΚ Α’ 138) προστίθενται εδάφια ως ακολούθως:

«Κατά την εγγραφή στην υπηρεσία ηλεκτρονικής διακυβέρνησης δύνανται να χρησιμοποιούνται διαπιστευτήρια που έχουν εκδοθεί για την επιβεβαίωση της ταυτότητας του χρήστη από άλλους φορείς του δημόσιου ή ιδιωτικού τομέα και είναι διασυνδεμένα με ένα ή περισσότερα αναγνωριστικά που σχετίζονται με βασικά μητρώα, όπως  ιδίως α) το μητρώο ταυτοτήτων, β) το μητρώο κοινωνικής ασφάλισης, γ) το φορολογικό μητρώο, και δ) το δημοτολόγιο. Οι φορείς που παρέχουν ηλεκτρονικές υπηρεσίες επιβεβαίωσης της ταυτότητας σε άλλους φορείς και συστήματα του δημόσιου τομέα λειτουργούν σύμφωνα με  τον Κανονισμό 910/2014 της 23ης Ιουλίου 2014 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου σχετικά με την ηλεκτρονική ταυτοποίηση και τις υπηρεσίες εμπιστοσύνης για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στην εσωτερική αγορά και την κατάργηση της Οδηγίας 1999/93/ΕΚ, όπως αυτός κάθε φορά ισχύει. Με κοινή απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, των κατά περίπτωση αρμόδιων Αναπληρωτών  Υπουργών Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και του κατά περίπτωση αρμoδίου Υπουργού καθορίζονται τα ειδικότερα τεχνικά και λεπτομερειακά ζητήματα που αναφέρονται στη διασύνδεση των διαπιστευτηρίων και των αναγνωριστικών με βασικά μητρώα των φορέων του δημόσιου τομέα.».

2.  α) Μια πιλοτική εφαρμογή της «κάρτας πολίτη» που θα περιλαμβάνει ένα ή περισσότερα αναγνωριστικά που σχετίζονται με τα βασικά μητρώα που περιγράφονται στην παράγραφο 1 του άρθρου 32 του Ν. 3979/2011, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, μπορεί να εφαρμοστεί και ως μέσο ταυτοποίησης των δικαιούχων και χορήγησης της επιδότησης σίτισης κατά τα προβλεπόμενα στην παρ. 3 του άρθρου 3 του νόμου *** «Ρυθμίσεις για τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης», ή για ανάλογες επιδοτήσεις, με έλεγχο των εισοδηματικών κριτηρίων βάσει των τηρουμένων ηλεκτρονικών αρχείων από το Υπουργείο Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Για την δημιουργία του αρχείου που θα χρησιμοποιηθεί για κάθε περίπτωση χορήγησης της επιδότησης, υπεύθυνος Επεξεργασίας είναι το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύσης. Για το σκοπό αυτό,  χρησιμοποιούνται οι βάσεις δεδομένων που τηρούνται από το TAXIS και το ΗΔΙΚΑ για την διακρίβωση του εισοδήματος και της οικογενειακής κατάστασης. Η διάρκεια τήρησης των στοιχείων ορίζεται διετής από την ημερομηνία συλλογής τους.

β) Μέτρα για την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων και κάθε άλλη λεπτομέρεια εφαρμογής της παραγράφου αυτής ρυθμίζονται με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, του αρμόδιου αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης  και Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΘΥΣΙΑΖΕΙΣ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ.ΠΟΤΕ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΟΥΛΑ ΣΟΥ ΜΗΝ ΘΥΣΙΑΖΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΟΥ.
    Οι διοικούντες και άρχοντες αυτής της χώρας ξέρουν πολύ καλά που εστιάζεται το κακό και η απάτη (προφανώς όχι στα φτωχόσπιτα των αδικημένων μικροαστών )μην προσπαθούν λοιπόν με σύμμαχο την τεχνολογία να επιβάλλουν μία νέα δικτατορία-φακέλωμα ανευ προηγουμένου στον απλό λαό για να παταχθεί δήθεν η φροδιαφυγή.Ας ψάξουνε για ηλίθιους αλλού.
    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ (ΔΟΥΛΟ)ΠΟΛΙΤΗ

  • 21 Μαρτίου 2015, 09:21 | Περικλής

    ΑΡΝΟΥΜΑΙ, όπως όλοι οι Χριστιανοί Ορθόδοξοι.

  • 21 Μαρτίου 2015, 07:48 | Αναστασία

    Διαφωνώ με τον σχεδιασμό ηλεκτρονικής κάρτας που θα περιλαμβάνει πληθώρα ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων τα οποία μπορούν να υποκλαπούν ή να χρησιμοποιηθούν στον συνδυασμό τους εις βάρος του πολίτη, ακόμη και από δημόσιους λειτουργούς, που δυστυχώς έχει αποδειχθεί στο παρελθόν πολλοί από αυτούς να λειτουργούν αθέμιτα και καταχρηστικά. Μία τέτοια κάρτα δεν πρόκειται να διευκολύνει την εύρυθμη λειτουργία του κράτους, πρόκειται μόνο να προκαλέσει ένα άνευ προηγουμένου φακέλωμα του Έλληνα πολίτη. Επιπρόσθετα, η γενικόλογη διατύπωση περί των τεχνικών χαρακτηριστικών της κάρτας και του περιεχομένου των προσωπικών δεδομένων σε αυτήν, όπως περιγράφεται στο άρθρο προκαλεί την ακόμη μεγαλύτερη αντίθεση μας με το συγκεκριμένο εργαλείο. Για τους πιο πάνω λόγους αρνούμαι να παραλάβω την εν λόγω κάρτα αν και εφόσον εκδοθεί.

  • 21 Μαρτίου 2015, 05:16 | κωστας

    Μην δεχτειτε την καρτα του πολιτη ως νεο μετρο στην χωρα μας. Το γεγονος πως ειστε αριστερη και αθεη κυβερνηση δεν σημαινει οτι ολοι οι ψηφοφοροι σας ειναι ετσι… Η καρτα του πολιτη ειναι ο προαγγελος του τσιπ RFID (666)… Το πιστευετε η οχι, ακολουθειτε η οχι εντολες απο την νεα ταξη πραγματων και την οικογενεια ροτσιλντ κτλ., ειστε προδοτες η οχι μην φερετε την καρτα του πολιτη στην ορθοδοξη Ελλαδα. Σεβαστειτε αυτους που σας ψηφισαν αλλα και τους υπολοιπους που κυβερνατε και μην προβειτε στην υλοποιηση μιας τετοιας καταστροφικης αποφασης… Δεν ειναι τυχαια παρολ’αυτα η σταση των μιντια, τα οποια σιωπουν για αυτο το θεμα. Οσα καλα και να εχει φαινομενικα (η οσα καλα και να δειξετε πως εχει) η καρτα ειναι μια καταστροφικη αποφαση, οπως μας ενημερωσε αιωνες πριν ο Αγιος Ιωαννης στην αποκαλυψη. Μπορει να μου πειτε οτι η γραφειοκρατια θα μειωθει, ισως και εξαφανιστει, μπορει να μου πειτε οτι θα υπαρχουν πληροφοριες ιατρικης φυσεως που θα βοηθουν την περιθαλψη στην καρτα κτλ. ομως το χαραγμα ειναι χαραγμα. Περα απο τα θρησκευτικα προβληματα που αποτυπωσα, για τους μη πιστους υπαρχει μια ακομη αρνητικη πλευρα, η οποια ειναι η καταλυση της προσωπικης ελευθεριας μας, αφου θα γνωριζετε καθε στιγμη που ειμαστε και τι κανουμε (καταπατηση ανθρωπινων δικαιωματων). Ακομα και να μην ισχυει στην καρτα του πολιτη αυτη η εφαρμογη θα ισχυει στο τσιπ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΖΩΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΣΙΠΑΡΕΤΕ, ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΖΩΑ!!! ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ!!!

  • 21 Μαρτίου 2015, 04:21 | Ευαγγελος Κ.

    Ειμαι ειδικος πληροφορικής και γνωρίζω καλά το θέμα του κυβερνοπολεμου και των hackers. Επιθεσεις hackers εχουν δεχτει κατα καιρους ιστοσελιδες επιχειρήσεων ακομα και κυβερνητικών υπουργείων, ακομα και κλοπές προσωπικών δεδομένων, κλοπές αριθμών πιστωτικών καρτών κλπ. Γι’αυτο τους λόγους δεν υπάρχει καμία ασφάλεια και καμία εγγύηση για τα προσωπικά μας δεδομένα και το ηλεκτρονικό μας πορτοφόλι που θα υπάρχει σε κάθε κάρτα πολίτη. Ανα πάσα στιγμή μπορεί να πέσει κάποιος θύμα μιας τέτοιας επίθεσης χάκερ και κανένας δεν θα μπορεί να τον προστατεύσει από την κλοπή χρημάτων και των προσωπικών του δεδομένων. Υπάρχει επίσης και το θέμα του περιορισμού της ελευθερίας μας ως πολίτες, διότι αόρατες αρχές και εξουσίες θα γνωρίζουν τα προσωπικά μας δεδομένα, τις αγοραστικές μας προτιμήσεις, τον ιατρικό μας φάκελο κλπ.. Γι’αυτούς τους λόγους είμαι κάθετα ενάντια στην κάρτα του πολίτη διότι παραβιάζει τις αρχές της ελευθερίας και της δημοκρατίας και ενέχει και σοβαρούς κινδύνους για τα προσωπικά μας δεδομένα. Είναι απαράδεκτο μέτρο (που ήδη απέτυχε να εφαρμοστεί στην Αγγλία) και πρέπει να καταργηθεί.
    Δώστε δουλειά στον κόσμο και όχι ηλεκτρονικό φακέλωμα.

  • 21 Μαρτίου 2015, 04:03 | ΚΩΣΤΑΣ

    Αφού είναι αντίθετο με την θρησκεία ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να την παραλάβω. Εμείς οι χριστιανοί «ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΣ ΤΡΩΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ».

  • 21 Μαρτίου 2015, 04:38 | ΣΤΕΦΑΝΟΣ

    Άρθρο 9Α: [ Προστασία προσωπικών δεδομένων] «Καθένας έχει δικαίωμα προστασίας από την συλλογή, επεξεργασία και χρήση, ιδίως με Ηλεκτρονικά Μέσα, των προσωπικών του δεδομένων, όπως νόμος ορίζει. Η προστασία των προσωπικών δεδομένων διασφαλίζεται από ανεξάρτητη αρχή, που συγκροτείται και λειτουργεί όπως ο νόμος ορίζει.»
    ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΤΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ;ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΣΙΠΑΡΕΤΕ.
    ΟΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟΦΥΓΑΝ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΘΑ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΕΣΕΙΣ;

  • Η προσπάθεια μιας Οργουελικής κοινωνίας, με βρίσκει τελείως αντίθετη, καθώς αντιβαίνει την αρχή της ελευθερίας του ανθρώπου.
    Το επιχείρημα ενσωμάτωσης σε μια κάρτα όλων των προσωπικών μου στοιχείων, υποτιμά την νοημοσύνη μου και προσβάλει την προσωπικότητά μου.
    Οι ατομικές μου ελευθερίες καταπατώνται και δεν είμαι ζώο προς χάραγμα, αλλά ΑΝΘΡΩΠΟΣ!
    Οι κοινωνίες λειτούργησαν θαυμάσια για χιλιάδες χρόνια και δεν πρόκειται να αποτελέσει η Κάρτα του Πολίτη πληρέστερο τρόπο λειτουργίας, ή μη μόνον πλήρους ελέγχου αυτών.
    Η όποια προσπάθεια επιβολής της Κάρτας ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

    Υ.Γ. Ακόμα και αυτός ο τρόπος διαβούλευσης, όπου επιβάλλεται η δημοσιοποίηση των ονομάτων μας, είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ και ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ.
    Αποτελεί δε έναν επιπλέον τρόπο φακελώματος.
    Παρ’ όλα αυτά, διατυπώνω την άποψή μου, ως ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

  • 21 Μαρτίου 2015, 02:27 | ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΖΕΡΒΑΣ

    1) Είναι προφανές οτι η κάρτα του πολίτη είναι μεσοπρόθεσμα ο προθάλαμος του σωματικού τσιπαρίσματος του Ανθρώπου (καθώς μια κάρτα χάνεται εύκολα)και έτσι η αρχή του τέλους της Ανθρώπινης ελευθερίας. Η κάρτα θα εμπεριέχει σχεδόν όλα τα προσωπικά δεδομένα παραβιάζοντας καθ’ αυτόν τον τρόπο τις Ανθρώπινες Ελευθερίες που νοσηροί μισάνθρωποι νεοταξίτες άλλοτε τις επικαλούνται όταν τους εξυπηρετούν και άλλοτε τις απεμπολούν. 2) Αν θέλατε να διατηρηθεί η Ελευθερία του Ανθρώπου και να βελτιωθεί η εξυπηρέτηση των πολιτών απλά θα κρατάγατε τον ατομικό αριθμό π.χ (Ταυτότητας, ΑΦΜ) για όλες τις δοσοληψίες με το δημόσιο χωρίς να υπάρχει καμία κάρτα πολίτη με τσίπ που στο τέλος χωρίς αυτή δεν θα μπορείς να πας πουθενά, καθώς αργότερα θα είναι υποχρεωτικά και η κάρτα των οικονομικών δοσοληψιών των πολιτών με το πρόσχημα του ελέγχου της φοροδιαφυγής. 3) Είναι πασιφανές οτι οδηγείτε την κατάσταση στα άκρα θέλοντας να παραβιάσετε τις ατομικές και θρησκευτικές Ελευθερίες των Ελλήνων. 4) Αν προσπαθήσετε να περάσετε την κάρτα της υποδούλωσης χωρίς να λάβετε υπ ‘οψιν τις αντιδράσεις και την άρνηση των Ελλήνων Πολιτών, ήδη έχουμε βρεί κοινό τόπο με χιλιάδες Έλληνες και α)Θα οργανωθεί πολιτικό κίνημα ενάντια στη νέα τάξη πραγμάτω την υποδούλωση που προωθεί και σε όσους την υπηρετούν και την εξυπηρετούν β)Θα υπάρξουν νομικές ενέργειες ακύρωσης γ)Θα διεθνοποιηθεί το θέμα δ)Λοιπές ενέργειες που τελικό στόχο θα έχουν την Ελευθερία των Ελλήνων Πολιτών.

    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΗΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗΣ
    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ
    ΖΗΤΩ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

  • 21 Μαρτίου 2015, 01:29 | KΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

    OΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

  • 21 Μαρτίου 2015, 01:06 | Nικόλαος

    Μια δεκαετία τώρα παλέυει η διεθνής μαφία των βρυξελλών και όχι μόνο να πάρουμε την κάρτα του πολίτη δήθεν περισσότερες ευκολίες και άλλα χαζά.Οσο άθεος και να είσαι αν το δείς και με την λογική αυτή η κάρτα θα είναι η καταδίκη μας. Ποιος στα αληθεια θα επιθυμουσε μια καρτα(Συσκευη εντοπισμου του κατοχου?) Κανεις αλλα πατατε στην εξαθλιωση του κοσμου για να την επιβαλετε/

    Δημιουργείτε ΕΣΕΙΣ ολες οι κυβερνύσεις την ψευτικη οικονομική κρίση
    τα συσιττια τους αστεγους την ανεργεια την απολυτη εξαθλιωση για να μπορέσετε ΣΗΜΕΡΑ να την επιβάλλετε ευκολότερα με την δικαιολογια της ανθρωπιστικης κρισης και δηθεν για καταπολεμηση της φτώχειας εάν θελατε να δωσετε λεφτα στον λαο μπορούσατε να το κανετε με χιλιους τροπους όπως με απλα κουπόνια τωρα πατε τσαμπα να μας την επιβαλλετε δηλαδή για ένα κοματι ψωμι να την παρουν ολοι οι ελληνες.

    Οι γεροντες της εκκλησιας ελεγαν θα ερθει καιρος που θα σας βαλουν να επιλεξετε αναμεσα στον σταυρο και στο ψωμι και να που ηρθε ο καιρος αυτος. από το 2009 παρακολουθώ αρθρα στο ιντερνετ σχετικα με το ότι όλα γινονται για αυτή την καρτα αγαπητη κυβερνηση που σημερα μετανιώνω που σε ψηφισα λυπάμαι που θα σε στεναχωρησω αλλα δεν θα την παραλαβω

    Βεβαια δεν φταιτε εσεις για αυτό είναι οι εξωτερικοι παραγοντες που σας πιεζουν αλλα εμενα αυτό δεν με απασΧολει να ειστε σιγουροι ότι αυτος ο λαος δεν σφραγιζεται ουτε υποτάσσεται ασχετα αν σημερα πιστευετε ότι το εχετε κατορθωσει .

  • 21 Μαρτίου 2015, 01:57 | Νικος

    ΟΧΙ στη καρτα του πολιτη !

    Χακαρανε – και χακαρουνε καθε τρεις και λιγο – ενα σωρο ιστοτοπους , και εσεις θελετε να καταγραφουν και να παραδοθουν «ετοιμα, στο πιατο», τα πρωσοπικα δεδομενα του καθενος ?

  • 21 Μαρτίου 2015, 01:43 | ΓΙΩΡΓΟΣ

    Αρνούμαι να παραλάβω την κάρτα του Πολίτη καθώς με μια τέτοιου είδους κάρτα καταπατούνται οι ατομικές μου ελευθερίες και το Χριστιανικό Ορθόδοξο φρόνιμα μου!!!

  • 21 Μαρτίου 2015, 01:19 | Alex

    OXΙ στην κάρτα.
    ΔΕΝ θα σας περασει.

  • 21 Μαρτίου 2015, 01:27 | Παναγιώτης

    Αρνούμαι να παραλάβω τη κάρτα του πολίτη γιατί είμαι ορθόδοξος Έλληνας..

  • 21 Μαρτίου 2015, 00:46 | ΙΩΑΝΝΗΣ

    α) Ουδείς δικαιούται, διαστρεβλώνοντας ενίοτε και το Ευαγγέλιο, να αντιτάσσεται στην Κάρτα του Πολίτη δήθεν εξ ονόματος της ορθοδοξίας, του χριστιανισμού ή κάποιας θρησκείας. Αν τυχόν αντιτάσσεται, να επικαλείται τους προσωπικούς λόγους του, όχι όμως το Ευαγγέλιο ούτε τον Χριστιανισμό. Υπάρχουν πιστοί χριστιανοί, που θέλουν την κάρτα του πολίτη. Εξάλλου π.χ. η Ι.Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης συνιστά στον ιερό κλήρο και στον ευσεβή λαό να μην κατατρομοκρατείται από ανεύθυνους που αντιδρούν στην κάρτα του πολίτη. Η δε Εκκλησία της Ελλάδος δεν έχει πάρει αρνητική στάση.

    β) Η κάρτα του πολίτη είναι αρμοδιότητα της Πολιτείας και δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες της Εκκλησίας ή της Χριστιανικής Πίστης ή άλλης θρησκείας. Τα περί «αντιχρίστου», τσιπάκια με 666, κ.λπ. που διαβάζουμε σε κάποια «θρησκευτικά» ιστολόγια είναι εκτός πραγματικότητας και διαστρεβλώνουν την Αγία Γραφή. Δεν υπάρχουν τέτοια πράγματα στις κάρτες και στα τσιπάκια, ας μην παρασύρονται οι εύπιστοι.

    γ) Προσωπικά θέλω την κάρτα του Πολίτη! Για εξυπηρέτησή μου και ευκολία – και διότι το Κράτος οφείλει να διαχειρίζεται καλύτερα τα δεδομένα των Πολιτών του, όσα κρίνει ότι χρειάζεται. Δεν φοβάμαι τσιπάκια και κάρτες, εξάλλου έχω εδώ και χρόνια τραπεζικές – πιστωτικές κάρτες και κάρτες τηλεφωνίας με «τσιπάκια». Δεν φοβάμαι κανένα «φακέλωμα» από το Κράτος μου, στο οποίο Υπηρέτησα στο Στρατό, δίνοντας εν δυνάμει τη ζωή μου, το οποίο Κράτος μου παρέχει ασφάλεια και ειρήνη στα Σύνορα, ασφάλεια εντός του Κράτους, Νοσοκομεία, Πυροσβεστική, Δρόμους, Δικαιοσύνη, Παιδεία, Κοινωνική Μέριμνα, επιδόματα κ.λπ. Από τη μια θέλουμε «δικαιώματα» και από την άλλη αρνούμαστε τις υποχρεώσεις;

    δ) Τα αρνητικά σχόλια στην παρούσα διαβούλευση είναι ελάχιστα απέναντι στα >10.000.000 πολιτών, που δεν σχολίασαν, διότι δεν γνωρίζουν την ύπαρξη της διαβούλευσης. Η φαινομενική πλειοψηφία των αρνητικών σχολίων εδώ, προφανώς οφείλεται στο ότι σε ορισμένους «θρησκευτικούς» ιστότοπους υπάρχει προτροπή για (αρνητική) συμμετοχή των αναγνωστών τους. Πράγματι, όπως υπήρχαν εδώ και 20 χρόνια ελάχιστες ομάδες «θρησκευόμενων» που «κατατρομοκρατούσαν» τον λαό με τα υποθετικά 666 ως δήθεν «χαράγματα του αντιχρίστου» σε barcodes (γραμμωτούς κώδικες) συσκευασιών τροφίμων ή φαρμάκων ωθώντας τον να μην αγοράζει τρόφιμα και φάρμακα με γραμμωτο κώδικα, (με κίνδυνο να μην πάρουν τα φάρμακά τους οι εύπιστοι ανίδεοι ηλικιωμένοι ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΟΥΝ ΒΛΑΒΗ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥΣ) προφανώς και σήμερα υπάρχουν μειοψηφίες θρησκευόμενων που αντιδρούν στην κάρτα του πολίτη, άλλοι μεν αντιδρώντας σε «φακέλωμα» προσωπικών δεδομένων, άλλοι δε τολμώντας να παραποιήσουν το Ευαγγέλιο, ότι δήθεν οι κάρτες είναι «προάγγελοι» του αντιχρίστου και άλλες ευφάνταστες κακοδοξίες.

    ε) Επιτέλους η Ορθόδοξη Εκκλησία ας βάλει μια τάξη στα του οίκου της και ας επαναφέρει εις την τάξιν, με τα πνευματικά επιτίμια, εκείνους που παρασύρουν τον λαό με αυθαιρεσίες και τον ταλαιπωρούν επί 20 -30 χρόνια, μια η κάρτα, μια τα «τσιπάκια» μια τα χαράγματα, μια ο αντίχριστος, να τρομοκρατείται ο λαός και να τον ποδηγετούν κάποιοι γεροντάδες!

    ΙΩΑΝΝΗΣ Μ.

  • 21 Μαρτίου 2015, 00:41 | ΧΡΗΣΤΟΣ

    ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΟ ΝΑ ΔΩΘΟΥΝ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΕΙΝΑΝΕ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΚΑΙ ΣΙΤΗΣΗΣ ΑΠΟΡΩΝ ΠΑΡΑ ΣΕ ΠΛΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ. ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΚΑΡΤΑ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΨΩΜΙ ΚΑΙ ΓΑΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ(ΟΠΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΟΥ). ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΥΝ. ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΟΜΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΦΥΛΑΚΙΣΕΤΕ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΡΤΑ.

  • 21 Μαρτίου 2015, 00:00 | Μαρία

    ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΟΛΙΤΗ ΝΑ ΠΑΡΑΒΕΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΑΡΤΑ !!! ΑΦΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΝΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΕΤΕ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΑΛΛΑ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ…ΟΧΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ !!! ΕΥΤΥΧΩΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΟΠΩΣ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΙΣΙΟΣ Κ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΕΧΘΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΚΑΡΤΑ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ.

  • 21 Μαρτίου 2015, 00:24 | Α. Γ. Π.

    Σας καλώ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΤΕ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΤΗΤΑ σας, που τόσο περίτρανα διατυμπανίζετε.
    Όλοι εμείς που δε θέλουμε να παραλάβουμε την κάρτα ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να μην την παραλάβουμε, χωρίς να στερηθούμε θεμελιώδη δικαιώματα όπως αυτά της εργασίας, της κοινωνικής ασφάλισης κ.ά ;;;

  • 21 Μαρτίου 2015, 00:59 | πρασσα αννα

    ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΩ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ Κ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΟΥ.Ο ΑΓΙΟΣ ΤΡΙΑΔΙΚΟΣ ΘΕΟΣ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ Κ ΕΜΕΙΣ ΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΟΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΘΑ ΑΡΝΗΘΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΙΟ ΔΩΡΟ.

  • 21 Μαρτίου 2015, 00:22 | Παύλος

    Είμαστε απόγονοι ηρώων και Αγίων. Δεν παραδίδουμε την ελευθερία μας και το μέλλον των παιδιών μας. Είμαστε Ορθόδοξοι και δεν θα την πάρουμε την κάρτα του πολίτη.

  • 21 Μαρτίου 2015, 00:50 | Λαμπρινή

    Το γεγονός ότι πολλοί Έλληνες πολίτες τα χρόνια αυτά της κρίσης στερήθηκαν και στερούνται αγαθά δεν σημαίνει πως είναι διατεθειμένοι να απολέσουν την ελευθερία τους και τα ανθρώπινα δικαιώματα τους ακόμα και την αξιοπρέπεια τους. Η κάρτα που λέτε είτε έχει τσιπ είτε δεν έχει, με όποιο τρόπο κι αν την σχεδιάσετε αυτά τα καταργεί ενώ ταυτόχρονα η ευκολία που διαφημίζεται μπορεί να γίνει εφιάλτης.Κανείς πάνω στη γη δεν μπορεί να εγγυηθεί ασφάλεια για ένα τέτοιο σύστημα και σε καμία χρονική περίοδο, όσο κι αν εξελιχθεί η τεχνολογία. Στην Αγγλία των 60εκατ. πολιτών ήταν αρκετές οι 100 χιλιάδες υπογραφές για πειστεί ο κύριος Κάμερον ότι δεν πρέπει να πάρει αυτό το μέτρο, παρόλο που είχε ήδη πληρώσει η Αγγλία για την αγορά των καρτών. Σε εμάς στην Ελλάδα οι 100 χιλιάδες υπογραφές που υπάρχουν ήδη για το ζήτημα αυτό και πιστεύω ότι σημαίνει πολλά.Θέλουμε εργασία, παιδεία, υγεία, να σταθεί η χώρα στα πόδια της και όχι να παραχωρηθεί και η ατομική ελευθερία του κάθε πολίτη. Δεν θα την πάρουμε την κάρτα. Αν θέλαμε την κάρτα θα ψηφίζαμε τον κύριο Γιωργάκη που ήθελε να την φέρει και ξεκίνησε την διαδικασία της. Επίσης, ένας Ουκρανός στην καταγωγή που πιάστηκε με όλο το taxis net στην τσέπη του πριν δυο /τρία έτη δεν σας λέει τίποτα; Εμάς μας λέει πολλά και δεν θέλουμε περισσότερη τρομοκρατία στη ζωή μας.

  • 21 Μαρτίου 2015, 00:18 | Αλέξανδρος Χατζημιχάλης

    Το άρθρο 16 περί «Ηλεκτρονικής ταυτοποίησης-Κάρτας πολίτη» καθώς και όποιοδήποτε άλλο σχετίζεται με ταυτότητες τύπου RFID καταπατούν το Σύνταγμα της Ελλάδος (άρθρο 5 παράγραφος 2 και 3, άρθρο 9 παράγραφος 1, άρθρο 13 παράγραφος 1, άρθρο 9Α, άρθρο 4, ενδεχομένως και άλλα άρθρα) και επομένως είναι παράνομα.
    Παραβιάζονται δικαίωματα κατωχυρωμένα στο Ελληνικό αλλά και το Διεθνές Δίκαιο όπως της θρησκευτικής ελευθερίας και πιο συγκεκριμένα όλων των χριστιανών (ενδεχομένως και ανθρώπων άλλων θρησκειών εάν πιστεύουν στον Ιησού Χριστό) εφόσον η νέου τύπου ταυτότητα έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις διδαχές του Ιησού Χριστού και των αποστόλων Του, αλλά και της προσωπικής ελευθερίας και της προστασίας προσωπικών δεδομένων που αφορούν το σύνολο των Ελλήνων Πολιτών.
    Θα παραβιαστεί επίσης το δικαίωμα στην ισότητα και η απαγόρευση διακρίσεων σε περίπτωση που τελικά εφαρμοστούν τα σχετικά άρθρα και υπάρξει διάκριση και αποκλεισμός σε δικαιώματα (π.χ. συναλλαγών με το κράτος, με επιχειρήσεις και με συμπολίτες) όσων δεν επιθυμούν να λάβουν ταυτότητες νέου τύπου.

  • 20 Μαρτίου 2015, 23:14 | Μηνάς Προκόπιος

    Μαζί με όλους τους Έλληνες ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΤΩ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ! ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΕΚΘΕΤΕΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΟΥ ΔΕΔΟΜΕΝΑ.ΟΧΙ στο ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ, ΟΧΙ στην ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ. ΟΧΙ στον ΑΡΙΘΜΟ του αντιχριστου.Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ειναι ΘΕΟΥ ΔΩΡΟ,ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΜΕ.Για λογους θρησκευτικης συνειδησης,ως Χριστιανοι Ορθοδοξοι λεμε ΟΧΙ στην ΚΑΡΤΑ του ΠΟΛΙΤΗ.

  • 20 Μαρτίου 2015, 23:01 | Κωνσταντίνος Ντίνος

    ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΩ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ :

    1.ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΚΑΙ ΤΙΜΩ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

    2.ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΣ ΠΟΛΤΟΣ

    3.ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΡΑΓΙΑΣ

    4.ΓΙΑΤΙ ΑΓΑΠΩ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ,ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΕΤΗ-ΑΠΟΤΑΣΣΟΜΑΙ ΤΗΝ ΣΚΛΑΒΙΑ, ΤΟΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ,ΤΗΝ ΕΞΑΧΡΕΙΩΣΗ

    5.ΕΙΜΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΑΡΚΑΡΙΣΜΕΝΟ ΒΟΕΙΔΕΣ

    Σὲ γνωρίζω ἀπὸ τὴν κόψη
    τοῦ σπαθιοῦ τὴν τρομερή,
    σὲ γνωρίζω ἀπὸ τὴν ὄψη
    ποῦ μὲ βία μετράει τὴ γῆ.

    Ἀπ’ τὰ κόκαλα βγαλμένη
    τῶν Ἑλλήνων τὰ ἱερά,
    καὶ σὰν πρῶτα ἀνδρειωμένη,
    χαῖρε, ὢ χαῖρε, Ἐλευθεριὰ !

  • 20 Μαρτίου 2015, 23:45 | Ελένη

    Αρνούμαι να παραλάβω την κάρτα του πολίτη γιατί δεν συνάδει με τα θρησκευτικά και δημοκρατικά μου πιστεύω κι επίσης δε θεωρώ ότιείναι αυτή που θα λύσει τα προβλήματα του ελληνικού λαού. Αντιθέτως..

  • 20 Μαρτίου 2015, 23:19 | Ελευθερία

    Δε θέλω τα στοιχεία μου να είναι διαθέσιμα στον οποιοδήποτε που έχει γνώσεις hacking. Δε θέλω να παρακολουθούμαι ηλεκτρονικά. Αυτό αποτελεί παραβίαση της ελευθερίας μου και δεν το δέχομαι.

  • 20 Μαρτίου 2015, 23:19 | Ειρήνη Π.

    Αφού το ξέρετε καλά ότι οι Έλληνες παθαίνουμε αναφυλαξία με το θέμα της κάρτας, γιατί επιμένετε να μας ταράζετε κάθε φορά; Είχαμε τον Παπακωνσταντίνου, που ονειρευόταν τη σταδιακή κατάργηση του ρευστού από την αγορά, τώρα έχουμε κι εσάς. Τα γράψαμε μια, τα γράψαμε δυο, αμάν πια.
    Λοιπόν δε θέλουμε κάρτα πολίτη. Και ως ορθόδοξοι έτσι μεγαλώσαμε και ως ελεύθεροι άνθρωποι δε γουστάρουμε τις εξαρτήσεις από κάρτες. Και ειδικά τώρα, η συναλλαγή με κάρτα φαντάζει εφιάλτης, να γίνει καμιά χρεωκοπία και να μην έχει κανείς ούτε 200 ευρώ να τα καταφέρει στην αρχή! Τί να κάνουμε, άλλοι ασφυκτιούν με την γραβάτα και άλλοι με την κάρτα. Σεβαστά και τα δύο.
    Αφήστε λοιπόν τις κάρτες Δώστε στους ανθρώπους το αντίστοιχο ποσό σε χρήμα ή σε πίστωση σε κάποια μαγαζιά και τέρμα. Όποιος θέλει κάρτα, να του στείλουμε μία ευχετήρια για το Πάσχα.

  • 20 Μαρτίου 2015, 23:39 | Νικόλας

    ΔΗΛΩΝΩ ΟΤΙ ΘΑ ΑΡΝΗΘΩ να παραλάβω την ηλεκτρονική Κάρτα πολίτη με ότι αυτό συνεπάγεται. Σαν Ορθόδοξοι Χριστιανοί έχουμε κατέβει σε δεκάδες διαδηλώσεις για το θέμα ταυτοτήτων – καρτών και απορώ πώς η Αριστερή Κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα πού πρόσφατα ψηφίσαμε ( για να απαλλαγούμε από κάτι Πατριδοκάπηλους και Χριστιανοκάπηλους πού μας κορόϊδευαν τόσα χρόνια) , πώς τώρα επαναφέρει μέσω Βαρουφάκη αυτό το θέμα ! Μήπως θέλει να εισπράξει εσωτερικές συγκρούσεις; Μήπως θέλει να διχάσει τον λαό;
    Ποιός κυβερνητικός φωστήρας άναψε το πράσινο φώς για να μας κατεβάσει και πάλι στα πεζοδρόμια; Τά έσοδα δεν θα εισπραχτούνε από τις κάρτες του απλού λαού, αλλά από μία λογική και έξυπνη ανασύνταξη δομών του αγκυλωμένου γραφειοκρατικά Ελληνικού κράτους πού ζητάει 20 χαρτιά, και 2 χρόνια ταλαιπωρίας για να σού δώσει μια άδεια βιοτεχνίας, μια άδεια πολεοδομίας, άντε και μια άδεια στραγαλά , χώρια τίς απαλλαγές καί τα στραβά μάτια στά κέρδη τών Τραπεζών , τών εφοπλιστών, καί τών βιομηχάνων…Και κάτι ακόμη.
    Θέλω να πιστεύω ότι η διαβούλευση αυτή στην οποία το 90% των Σχολίων του Άρθρου 16 είναι εναντίον της κυκλοφορίας Κάρτας πολίτη, ότι θα ληφθεί σοβαρά υπ΄ όψιν. Και δεν θα είναι για «τα μάτια του κόσμου» μόνο όπως κάνανε και οι προηγούμενες κυβερνήσεις!
    Καλά μας ταλαιπώρησαν τόσα χρόνια οί αντεργατικές προηγούμενες δεξιές κυβερνήσεις με τον αλαζονικό τους τρόπο πού δεν υπολόγιζαν τον λαό, μη μας κάνει τώρα τά ίδια και ο Σύριζα.Ευχαριστώ.
    20-3-2015

  • 20 Μαρτίου 2015, 23:01 | ΚΩΣΤΑΣ

    ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΤΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ ΚΥΡΙΟΙ

  • 20 Μαρτίου 2015, 23:10 | ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ

    Αρνούμαι την κάρτα του πολίτη.Το κράτος γνωρίζει τα στοιχεία του κάθε πολίτη του,οπότε τί περισσότερο θέλει λοιπόν;Ποιό το όφελος για τον καθένα από εμάς;;Μήπως η ασφάλειά μας;;;Μήπως η προστασία μας;;;Πόσο αφελείς νομίζουν ότι είμαστε σαν λαός;Κάποια στιγμή η »αφέλεια» αυτή,που νομίζουν ότι μπορούν να εκμεταλλεύονται,θα σταματήσει.Κάθε κύκλος (ο δικός τους στην προκειμένη περίπτωση) κλείνει,φτάνει στο τέλος του και να μην ξεχνάνε αυτά τα »έξυπνα» μυαλά που επινοούν ό,τι αρρωστημένο μπορεί να φανταστεί κανείς, ότι η δράση ακολουθείται από την αντίδραση…

  • 20 Μαρτίου 2015, 23:57 | ΚΥΡΙΑΚΗ

    Όχι στήν Κάρτα τού Πολίτη.
    Επειδή:

    Έχει ήδη δοκιμαστεί (σέ άλλα κράτη) καί βρεθεί ότι εύκολα μπορεί νά χακαριστεί.

    Φακελώνει τόν πολίτη,λειτουργώντας έτσι εναντίον του,όχι υπέρ του.

    Εκθέτει τά προσωπικά μας δεδομένα σέ οποιονδήποτε έχει τήν θέση καί τίς γνώσεις γιά νά τά υποκλέψει,αφήνοντας τόν πολίτη έρμαιο σέ εκμετάλλευση κάθε είδους.

    ΑΝΤΙΚΕΙΤΑΙ ΣΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΜΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ.

    Δέν είναι καθόλου απαραίτητη.Άς λειτουργήσει σωστά τό κράτος,μέ τά μέσα πού έχει καί τά οποία είναι υπέρ αρκετά ήδη.

  • 20 Μαρτίου 2015, 23:48 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ Γ.

    ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ.ΔΕΝ ΤΗΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ…..

  • 20 Μαρτίου 2015, 22:48 | STAYROS

    δεν δεχομαι την καρτα του πολιτη γιατι καταπαταει τα προσωπικα δεδομενα!!!!!

  • 20 Μαρτίου 2015, 22:07 | Πάνος

    Δεν παραδίδω τη ζωή μου στα χέρια χάκερς.
    Πιστοποιουνται τα πάντα ήδη με το υπάρχον σύστημα
    το οποίο υπεραρκεί αν το φτιάξουν!
    Επιπλέον είμαι και Ορθόδοξος με ότι αυτό συνεπάγεται.
    Την ‘κάρτα’ σας την αρνούμαι.

  • 20 Μαρτίου 2015, 22:38 | Νικολάκης

    Αρνούμαι να παραδώσω την ζωή μου online στα χέρια χάκερς.
    Επιπλέον είμαι Ορθόδοξος Χριστιανός με ότι αυτό συνεπάγεται.
    Δεν παίρνω την κάρτα όσο και αν κάποιοι εκβιάσουν!

  • 20 Μαρτίου 2015, 22:53 | βασιλης

    Πληρης απωλεια του δικαιωματος αυτοδιαθεσης των προσωπικων πληροφοριων και τουλάχιστον ανηθικο και υπουλο το οτι θελουν να το ξεκινησουν απο αυτους που βρισκονται στην εσχατη ένδεια. Ουφε χριστιανος είμαι, ουτε πιστευω σε θεοτητες,αλλα ομολογω οτι η ολη συλληψη καλλιστα μπορει να χαρακτηριστεί ως ολοκληρωτισμός. Αμεση και οριστικη αποσυρσητου

  • 20 Μαρτίου 2015, 22:11 | ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΑΡΒΕΡΗΣ

    Την ανθρωπιστική κρίση την δημιούργησε και τη δημιουργεί το ίδιο το κράτος. Η λογική της κρατικής καταστολής είναι γνωστή: Δημιουργούμε το πρόβλημα και μετά επιβάλουμε τη λύση που βολεύει τα κρατικοδίαιτα αφεντικά των πολιτικών. Πέρα από το γεγονός ότι το Ελληνικό κράτος είναι παντελώς ανίκανο να δημιουργήσει αυτές τις δομές των δεδομένων, κάτι που θα έχει άμεση συνέπεια το χακαρισμα των δεδομένων αυτών τη ίδια ημέρα, δεν πρέπει να ξεχνάτε κύριοι που απεργάζεστε τέτοιες πρακτικές φακελώματος και ηλεκτρονικής ρουφιανιάς, ότι η Ελλάδα είτε σας αρέσει είτε όχι είναι ένα ορθόδοξο χριστιανικό έθνος και λυπούμαι που θα σας το πω αλλά οι χριστιανοί ορθόδοξοι υποχρεούνται να υπακούν στους νόμους του κράτους μόνο και μόνο όταν αυτοί δεν είναι αντίθετοι με το Λόγο του Κύριου Ιησού Χριστού και των Αποστόλων Αυτού. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα σπάσετε τα μούτρα σας στον Ακρογωνιαίο Λίθο.

  • 20 Μαρτίου 2015, 22:18 | Σπύρος

    Δεν θέλω καμιά κάρτα που θα με κάνει ένα σκέτο νούμερο και θα μπορεί να ελέγχεται από άγνωστες πηγές…και το κυριότερο με θίγει θρησκευτικά οπότε την αρνούμαι κατηγορηματικά

  • 20 Μαρτίου 2015, 22:50 | Ουρανια

    ΩΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΙΜΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ.ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ.ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΩ.ΕΠΕΙΤΑ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ.»Ο ΕΧΩΝ ΩΤΑ ΑΚΟΥΕΙΝ ΑΚΟΥΕΤΩ.»

  • 20 Μαρτίου 2015, 22:21 | Αλέξανδρος Ζερβέας

    Απορρίπτω την κάρτα του πολίτη για τους εξής λόγους:

    1. Κάθε είδους τσιπ στην ‘’κάρτα του πολίτη’’ –που λειτουργεί , δηλαδή, είτε εξ’ επαφής είτε εξ’ αποστάσεως- συνιστά έναν κινητό φάκελο ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων. Μάλιστα το εξ’ αποστάσεως ελεγχόμενο τσιπ μπορεί να λειτουργήσει και ως καταδότης. Γι’ αυτό και αρνούμαστε να το δεχθούμε ως μέσον καταγραφής και συλλογής προσωπικών πληροφοριών.

    2. Η ασφάλεια λειτουργίας αυτού του είδους της τεχνολογίας έχει αποδειχθεί, επιστημονικώς , ότι είναι ανεπαρκής, γι’ αυτό και δεν την αποδεχόμαστε.

    3. Το ευάλωτον της προτεινόμενης τεχνολογίας θέτει σε κίνδυνο την προσωπική μας ασφάλεια, ως πολιτών, αλλά και την Εθνική μας Ασφάλεια, γι’ αυτό και την απορρίπτουμε.

    4. Στην Γερμανία, το λογισμικό ανάγνωσης των καρτών αποδείχθηκε επισήμως ως ανασφαλές και αποσύρθηκε αμέσως, γι’ αυτό κι εμείς διατηρούμε ακόμα πιο σοβαρές επιφυλάξεις για την Ελληνική εκδοχή του εγχειρήματος.

    5. Κάρτες με πλινθίο (τσιπ), που περιέχουν άκρως ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, περασμένες στα χέρια του οποιοδήποτε κακοπροαίρετου χάκερ, θα οδηγήσουν αναπόφευκτα σε σωρεία κοινωνικών, ηθικών και νομικών προβλημάτων. Γι’ αυτό και τις απορρίπτουμε.

    6. Δεν είμαστε κατά της πληροφορικής και της τεχνολογικής εξέλιξης. Είμαστε εναντίον της παράδοσης, μέσω των ανασφαλών και ευάλωτων καρτών, ολόκληρης της ζωής μας, σε χέρια ενδεχομένως διεφθαρμένων ή διεστραμμένων ανθρώπων. Γι’ αυτό και δεν τις δεχόμαστε.

    7. Δεν έχουν δοθεί όλες οι απαιτούμενες διαβεβαιώσεις για τον αποκλεισμό του δυσώνυμου αριθμού 666 από τις κάρτες, γι’ αυτό, για λόγους δηλαδή θρησκευτικής συνείδησης, τις απορρίπτουμε.

    8. Για τους παραπάνω λόγους, αλλά και για άλλους τόσους, που δεν είναι δυνατόν να εκτεθούν σε μια ηλεκτρονική διαβούλευση, σας παρακαλώ να μην προχωρήσετε στην ψήφιση του συγκεκριμένου άρθρου και να αποφασίσετε πάραυτα την απόσυρσή του, όπως ακριβώς έπραξαν και οι Άγγλοι.

  • 20 Μαρτίου 2015, 22:34 | Μαρία Αντύπα

    ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΛΟΓΟΥΣ:

    1. Κάθε είδους τσιπ στην ‘’κάρτα του πολίτη’’ –που λειτουργεί , δηλαδή, είτε εξ’ επαφής είτε εξ’ αποστάσεως- συνιστά έναν κινητό φάκελο ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων. Μάλιστα το εξ’ αποστάσεως ελεγχόμενο τσιπ μπορεί να λειτουργήσει και ως καταδότης. Γι’ αυτό και αρνούμαστε να το δεχθούμε ως μέσον καταγραφής και συλλογής προσωπικών πληροφοριών.

    2. Η ασφάλεια λειτουργίας αυτού του είδους της τεχνολογίας έχει αποδειχθεί, επιστημονικώς , ότι είναι ανεπαρκής, γι’ αυτό και δεν την αποδεχόμαστε.

    3. Το ευάλωτον της προτεινόμενης τεχνολογίας θέτει σε κίνδυνο την προσωπική μας ασφάλεια, ως πολιτών, αλλά και την Εθνική μας Ασφάλεια, γι’ αυτό και την απορρίπτουμε.

    4. Στην Γερμανία, το λογισμικό ανάγνωσης των καρτών αποδείχθηκε επισήμως ως ανασφαλές και αποσύρθηκε αμέσως, γι’ αυτό κι εμείς διατηρούμε ακόμα πιο σοβαρές επιφυλάξεις για την Ελληνική εκδοχή του εγχειρήματος.

    5. Κάρτες με πλινθίο (τσιπ), που περιέχουν άκρως ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, περασμένες στα χέρια του οποιοδήποτε κακοπροαίρετου χάκερ, θα οδηγήσουν αναπόφευκτα σε σωρεία κοινωνικών, ηθικών και νομικών προβλημάτων. Γι’ αυτό και τις απορρίπτουμε.

    6. Δεν είμαστε κατά της πληροφορικής και της τεχνολογικής εξέλιξης. Είμαστε εναντίον της παράδοσης, μέσω των ανασφαλών και ευάλωτων καρτών, ολόκληρης της ζωής μας, σε χέρια ενδεχομένως διεφθαρμένων ή διεστραμμένων ανθρώπων. Γι’ αυτό και δεν τις δεχόμαστε.

    7. Δεν έχουν δοθεί όλες οι απαιτούμενες διαβεβαιώσεις για τον αποκλεισμό του δυσώνυμου αριθμού 666 από τις κάρτες, γι’ αυτό, για λόγους δηλαδή θρησκευτικής συνείδησης, τις απορρίπτουμε.

    8. Για τους παραπάνω λόγους, αλλά και για άλλους τόσους, που δεν είναι δυνατόν να εκτεθούν σε μια ηλεκτρονική διαβούλευση, σας παρακαλώ να μην προχωρήσετε στην ψήφιση του συγκεκριμένου άρθρου και να αποφασίσετε πάραυτα την απόσυρσή του, όπως ακριβώς έπραξαν και οι Άγγλοι.

  • 20 Μαρτίου 2015, 22:21 | Απόστολος

    Για τους λόγους που προανέφερα αλλά και για άλλους λόγους που αναφέρονται σε άλλα σχόλια και με βρίσκουν σύμφωνο, ΕΙΜΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ στην έκδοση της κάρτας του πολίτη

  • 20 Μαρτίου 2015, 22:10 | Νονη

    Δεν θα δεχτουμε σε καμια περιπτωση την καρτα του πολιτη,την καρτα του αντιχριστου…ειμαστε Ορθοδοξοι Χριστιανοι κ δεν θα αφησουμε αυτους να παιξουν με τις ψυχες μας σε καμια περιπτωση….!ας το παρουν αποφαση!!!

  • 20 Μαρτίου 2015, 22:07 | Λάμπρος

    Μου άρεσαν οι τοποθετήσεις που επισημαίνουν τα αρνητικά της κάρτας με φωτισμένο τρόπο.
    Κατόπιν των κλασσικών επιχειρημάτων κατά της κάρτας, που έχουμε όλοι διαβάσει, κάτι το ξέχωρο μεταξύ αυτών είναι, η αναφορά στο single point of failure, δηλαδή αντίθετα στον υπερσυγκεντρωτισμό στοιχείων, ασφαλέστερο είναι η διασπορά αυτών.
    Όπως επίσης, είναι η πολιτική βούληση που λείπει ώστε να δουλεύει το Κράτος άρτια, όχι οι νόμοι, ή τα συστήματα έρευνας & καταστολής.
    Δε μου λέτε, δεν είναι που έχει τους καλύτερους νόμους η Ελλάδα;
    Εφαρμόζονται μήπως και με το σωστό τρόπο;
    Δηλαδή ξαφνικά ειδικά με την κάρτα κάτι θα αλλάξει;
    Και θα έρθουν οι Άγγελοι του Θεού να διαχειρίζονται τα προσωπικά μας στοιχεία, ώστε να μην υπάρξει περίπτωση καταπάτησης των στοιχειωδών ελευθεριών μας;

    Τι είναι αυτό που σκοτίζει το νου, όσων υποστηρίζουν την κάρτα;
    Μα θα είναι τόσο τραγικό και θα εγκλωβίσει και τους ίδιους τους επινοητές και εφαρμοστές της, εν καιρώ.
    Με αυτό βέβαια, δεν είναι απαραίτητο σώνει και καλά, πως πρέπει να αποδίδουμε κακή πρόθεση σε όλους τους υπόστηρικτές της κάρτας.

    Να υπολογίζουμε και το επόμενο βήμα που είναι το σφράγισμα και που ήδη εφαρμόζεται.
    Ή Αποκάλυψη είναι σαφής και όχι ασφαλώς τυχαία.
    Και το γνωστό νούμερο που σχετίζεται με το προσκύνημα του θηρίου, όπως αποκαλείται , έρχεται απλά να επισφραγίσει την όλη προσπάθεια που καταβάλεται για την εκμηδένιση του ανθρώπινου προσώπου.-

  • 20 Μαρτίου 2015, 22:40 | Απόστολος

    Για ποιο λόγο να πάρουμε μια κάρτα αφού σύμφωνα με όλα τα στοιχεία που έχουμε, με τη λήψη της ξεχνας την έννοια της ιδιωτικότητας ; επίσης από τη στιγμή που τόσοι άνθρωποι αντιδρούν και δεν την θέλουν, αυτό δεν αποτελεί στοιχείο προβληματισμού και ενδεχομένως αναθεώρησης;;

  • 20 Μαρτίου 2015, 22:16 | Νικόλαος

    Ορθόδοξη Ελλάδα και κάρτα του πολίτη δεν συνδυάζονται…χάνεται η ελευθερία του ατόμου…Ακυρώστε την….

  • 20 Μαρτίου 2015, 21:42 | Νίκος

    Όποιος έχει γνωρίση τον γέροντα Παίσιο θα αρνιθή να πάρει την κάρτα του πολίτη διότι περιορίζει την ελευθερία του και γίνεται ένας αριθμός.

  • 20 Μαρτίου 2015, 21:56 | ΑΝΤΟΝΙΟΣ

    ΠΟΠΟ ΚΑΤΙ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ
    ΟΣΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ – ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ !

    https://www.youtube.com/watch?v=5l31pnveWSA

  • 20 Μαρτίου 2015, 21:18 | Σοφία Τζιώρα

    Η παραβίαση των προσωπικών δεδομένων, η καταχώριση στοιχείων, ο έλεγχος που επιβάλλει και επιφέρει η κάρτα του πολίτη βάλλουν κατά της ατομικής ελευθερίας του ανθρώπου, έρχονται σε σύγκρουση με τις αρχές της Δημοκρατίας που γεννήθηκε στην Ελλάδα και της Ορθοδοξίας! Ελληνισμός και Ορθοδοξία στηρίζονται στην ελευθερία των επιλογών του ανθρώπου! Μόνο η βούλησή μας να γίνουμε υπεύθυνοι, καλύτεροι άνθρωποι, καλύτεροι πολίτες μπορεί να καθορίσει τις επιλογές μας!Και αυτή μπορεί να διαμορφωθεί πάλι μέσω του πολιτισμού και της θρησκείας μας!