Άρθρο 16: Ηλεκτρονική ταυτοποίηση-Κάρτα πολίτη

1.            Στο τέλος της παραγράφου 1 του άρθρου 32 του Ν. 3979/2011 (ΦΕΚ Α’ 138) προστίθενται εδάφια ως ακολούθως:

«Κατά την εγγραφή στην υπηρεσία ηλεκτρονικής διακυβέρνησης δύνανται να χρησιμοποιούνται διαπιστευτήρια που έχουν εκδοθεί για την επιβεβαίωση της ταυτότητας του χρήστη από άλλους φορείς του δημόσιου ή ιδιωτικού τομέα και είναι διασυνδεμένα με ένα ή περισσότερα αναγνωριστικά που σχετίζονται με βασικά μητρώα, όπως  ιδίως α) το μητρώο ταυτοτήτων, β) το μητρώο κοινωνικής ασφάλισης, γ) το φορολογικό μητρώο, και δ) το δημοτολόγιο. Οι φορείς που παρέχουν ηλεκτρονικές υπηρεσίες επιβεβαίωσης της ταυτότητας σε άλλους φορείς και συστήματα του δημόσιου τομέα λειτουργούν σύμφωνα με  τον Κανονισμό 910/2014 της 23ης Ιουλίου 2014 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου σχετικά με την ηλεκτρονική ταυτοποίηση και τις υπηρεσίες εμπιστοσύνης για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στην εσωτερική αγορά και την κατάργηση της Οδηγίας 1999/93/ΕΚ, όπως αυτός κάθε φορά ισχύει. Με κοινή απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, των κατά περίπτωση αρμόδιων Αναπληρωτών  Υπουργών Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και του κατά περίπτωση αρμoδίου Υπουργού καθορίζονται τα ειδικότερα τεχνικά και λεπτομερειακά ζητήματα που αναφέρονται στη διασύνδεση των διαπιστευτηρίων και των αναγνωριστικών με βασικά μητρώα των φορέων του δημόσιου τομέα.».

2.  α) Μια πιλοτική εφαρμογή της «κάρτας πολίτη» που θα περιλαμβάνει ένα ή περισσότερα αναγνωριστικά που σχετίζονται με τα βασικά μητρώα που περιγράφονται στην παράγραφο 1 του άρθρου 32 του Ν. 3979/2011, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, μπορεί να εφαρμοστεί και ως μέσο ταυτοποίησης των δικαιούχων και χορήγησης της επιδότησης σίτισης κατά τα προβλεπόμενα στην παρ. 3 του άρθρου 3 του νόμου *** «Ρυθμίσεις για τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης», ή για ανάλογες επιδοτήσεις, με έλεγχο των εισοδηματικών κριτηρίων βάσει των τηρουμένων ηλεκτρονικών αρχείων από το Υπουργείο Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Για την δημιουργία του αρχείου που θα χρησιμοποιηθεί για κάθε περίπτωση χορήγησης της επιδότησης, υπεύθυνος Επεξεργασίας είναι το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύσης. Για το σκοπό αυτό,  χρησιμοποιούνται οι βάσεις δεδομένων που τηρούνται από το TAXIS και το ΗΔΙΚΑ για την διακρίβωση του εισοδήματος και της οικογενειακής κατάστασης. Η διάρκεια τήρησης των στοιχείων ορίζεται διετής από την ημερομηνία συλλογής τους.

β) Μέτρα για την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων και κάθε άλλη λεπτομέρεια εφαρμογής της παραγράφου αυτής ρυθμίζονται με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, του αρμόδιου αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης  και Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

  • 21 Μαρτίου 2015, 20:22 | Ελένη

    Όταν ακούω για τη χώρα της Δημοκρατίας, τρελαίνομαι. Λέω καλύτερα να μας βάλουν και αριθμό στο χέρι, όπως στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.
    Φτάνει πια με τη τεχνολογία, όλα έχουν ένα όριο και νομίζω ότι κάποιοι το ξεπέρασαν. Κάποια στιγμή ας πούν όχι στο φακέλωμα. Έλεος!!

  • 21 Μαρτίου 2015, 20:38 | ιωαννης κοκλωνης

    οχι στην καρτα του πολιτη

  • 21 Μαρτίου 2015, 20:32 | Γιώργος Προκοπίου

    Καλά είμαστε σοβαροί; Ένα κράτος χρεωκοπημένο που δεν μπορεί να ταΐσει ή να δώσει δουλειά & φάρμακα στους πολίτες του, θα δώσει εκατομμύρια € για να εκδώσει κάρτα του πολίτη, POS και τα συνακόλουθα μηχανογραφικά συστήματα;
    Για πιο λόγο; Για να πιάσει φοροφυγάδες ή για να παρακολουθεί πλήρως ηλεκτρονικά τους πολίτες; Εδώ το πράγμα «μυρίζει» μίζες από ημέτερες εταιρείες και εργολάβους.
    Ας κοιτάξει η «αριστερή» κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να μαζέψει κανένα φόρο από αυτούς που έχουν να πληρώσουν και δεν πληρώνουν, και ας αφήσει τις αμφιβόλου σκοπιμότητας σπατάλες του δημοσίου χρήματος. Όπως πολύ πετυχημένα είπε κάποιος προηγούμενος, ΔΟΥΛΕΙΑ θέλει ο κόσμος και όχι κάρτες του πολίτη.

  • 21 Μαρτίου 2015, 20:45 | ΣΟΦΙΑ

    AΡΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΑΥΤΗΝ ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΩ ΑΛΛΑ ΑΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΟΥ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!

  • 21 Μαρτίου 2015, 20:34 | Χριστίνα

    1) Η υπερσυγκέντρωση σε βάση δεδομένων, στοιχείων ενός φυσικού προσώπου π.χ. στοιχεία ταυτότητας, αριθμός αμκα, ιατρικό ιστορικό, φορολογικά στοιχεία του πολίτη, δεδομένα συναλλαγών εφόσον θα χρησιμοποιείται και ως χρεωστική κάρτα κ.τ.λ συνιστούν παραβίαση της ελευθερίας του πολίτη, βασική αρχή της δημοκρατίας.
    2)Υπάρχει καταγεγραμμένη αντίδραση στην εν λόγω κάρτα σε επιστολή της Ιεράς κοινότητας του Αγίου Όρους, όπου συμβουλεύονται οι πιστοί να μην παραλάβουν την κάρτα. Ανάλογη παραίνεση υπάρχει και στην ιδιόχειρη επιστολή «Σημεία των καιρών» του Άγιου Παίσιου, καθώς και στο βιβλίο «Σκεύος Εκλογής» του ιερομονάχου Χριστοδούλου Αγιορείτου.

    Τίθεται επομένως θέμα ελευθερίας του πολίτη ως φυσικού προσώπου καθώς και θέμα ελευθερίας θρησκευτικής συνειδήσεως με βάση πάντα τα ιερά κείμενα. Ως γνωστόν το σύνταγμα της Ελλάδας αναγνωρίζει ως επίσημη θρησκεία του κράτους τον Ορθόδοξο Χριστιανισμό, άρα οποιοσδήποτε νόμος του κράτους παραβιάζει το σεβασμό της θρησκευτικής συνειδήσεως ενδεχομένως αντίκειται στο σύνταγμα.

  • 21 Μαρτίου 2015, 20:38 | Χρήστος Σ.

    Παρακαλώ βρείτε εναν άλλον τρόπο εξυπηρέτησης χωρίς να θίγεται η ελευθερία μας. Καταργήθηκε το θρήσκευμα απ τις ταυτότητες, μη καταργείτε και το εγώ μας. Ρυθμίστε τώρα τα μέτρα για την ασφάλεια δεδομένων πρίν τη ψήφιση.

  • 21 Μαρτίου 2015, 20:36 | Αντώνιος Κ. Παπούλιας

    Όντας Έλληνας, και μάλιστα Χριστιανός Ορθόδοξος, κατηγορηματικά αρνούμαι να παραλάβω την Κάρτα του Πολίτη.

  • 21 Μαρτίου 2015, 20:28 | Γερασιμος Αθανασιάδης

    Η Κάρτα πολίτη είναι η αρχή μιας σπουδαίας μεταρύθμισης. Σε συνδυασμό με άλλες τεχνικές βελτιώσεις της δημόσιας δοιήκησης (ενωπίηση Βάσεων δεδομένων δημόσιων ηπιρεσιών κ.α.) θα μπορούσε να αποτελέσει την αρχή του εξυγχρονισμού το κράτους. Τα περι προσωπικών δεδομένων ειναι απλά αστειώτητες αν όχι χονδροειδείς βλακείες.
    Θα πρέπει επιτέλους να αρχίσουμε να φανταζόμαστε τις δημόσειες υπηρεσίες μας χωρίς ταμεία (γκισέδες) αλλα αντί αυτών τηλεφωνικά κέντρα και ιστοσελίδες.

  • 21 Μαρτίου 2015, 19:19 | Μαρία

    Η κάρτα του πολίτη είναι ένα μέτρο ,που έχει απορριφθεί σε πολλά κράτη α) λόγω του ευάλλωτου των προσωπικών δεδομένων
    β) της μη εγγυημενης διασφάλισης του απορρήτου αυτών διαχρονικά
    αφού η τεχνολογία των hackers «καλπάζει» και
    γ)του σεβασμού του «Προσώπου» των πολιτών τους.
    Είναι λοιπόν αδιαννοείτο να θέλει να επιβληθεί στην Ορθόδοξη Ελλάδα.
    Η συνείδηση των πολιτών πρέπει να είναι σεβαστή από τα μέτρα που λαμβάνει η πολιτεία και να υπάρχουν εναλλακτικοι τρόποι, ώστε να μην παραβιαστεί η η σύδειση του ΛΑΟΥ.
    Έξαλλου σήμερα ημέρα κατά του ρατσισμού η πίστη και τα πιστεύω των Ορθοδόξων Ελλήνων επιβάλλεται με καθε τρόπο να μένουν σεβαστά από τα νομοθετήματα της πολιτείας.

  • 21 Μαρτίου 2015, 19:50 | ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΓΟΥΝΑΡΗ

    ΘΕΩΡΩ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΧΕΙΡΗ, ΕΛΛΕΙΠΗ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΑΧΡΗΣΤΗ

  • 21 Μαρτίου 2015, 19:48 | Βασίλης

    Σύνταγμα της Ελλάδας
    Άρθρο 5,παραγραφος 3. Η προσωπική ελευθερία είναι απαραβίαστη. Κανένας δεν καταδιώκεται ούτε συλλαμβάνεται ούτε φυλακίζεται ούτε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο περιορίζεται, παρά μόνο όταν και όπως ορίζει ο νόμος.
    Αρνούμαι να παραλάβω οτιδήπωτε,το οποίο σύμφωνα με το άνω άρθρο 5 παραγραφο 3 του συντάγματος θα ασκηθεί, δόλια και θα περιορίζει,θα καταδιώκει,θα συλλαμβάνει,θα φυλακίζει και με οποιονδήπωτε τρόπο και μορφή θα περιορίζει την προσωπική ελευθερία του ατόμου.
    Αντι αυτής της κάρτας το κράτος,μπορεί μόνο με το Α.Φ.Μ και με online διασύνδεση όλων των φορέων του κράτους,όπως επίσης και των τραπεζων,επιχειρήσεων και επαγγελματιών να γνωρίζει ακαριαία την οποιαδήπωτε συνναλλαγή.

  • 21 Μαρτίου 2015, 19:50 | ΚΑΤΩΝ

    Σε μία χώρα στης οποίας το Σύνταγμα, οι διαχρονικά αξιολογικές, ηθικές, πολιτισμικές, ιστορικές, κοινωνικές και άλλες σταθμίσεις των ανθρώπων που κατοικούν σε αυτή και που ονομάζονται ΕΛΛΗΝΕΣ διαφαίνονται στην προμετωπίδα του (η οποία έχει νομική αξία και δεν είναι στιχάκι κάποιου σουξέ, αφού αποτυπώνεται στο κατ’ εξοχήν νομικό κείμενο) :»Εις το όνομα της Αγίας και Ομοουσίου Τριάδος»,
    η πολιτεία βιάζεται για άλλη μία φορά να νομοθετήσει, πιθανώς εκ του πονηρού (υπό το όχι αδιάφορο βλέμμα των διεθνών τοκογλύφων;).
    Το πρώτο νομοθέτημα της πολιτείας θα έπρεπε να είναι η κατάργηση του νόμου περί ευθύνης Υπουργών προκειμένου ή το πάγωμά του ως διυποκειμενικά ευθέως αντιστρατευομένου το δημόσιο συμφέρον, για να επέλθει τάχιστα-αφού είναι παλλαϊκή απίτηση-το νομικώς και ηθικώς επιβαλλόμενο ξεπάστρεμα (σωφρονιστική κατά νόμον τακτοποίηση) του πολιτικού και εκδοτικού υποκόσμου της Ελλάδος, αιτία κάθε κακού σε μία χώρα με γη ποτισμένη από αίμα ηρώων και αγίων.
    Αστοιχείωτου υποκόσμου, υπαιτίου για την οικονομική καταστροφή της χώρας σε αντίθεση με την αποδεδειγμένα επιτυχή σπουδή του για παράνομο προσωπικό πλουτισμό, υπαιτίου
    για την καταστροφή της γλώσσας και της Παιδείας των Ελλήνων, για την πρακτικά ελεύθερη διάδοση των ναρκωτικών, για την εθνολογική αλλοίωση του πληθυσμού του εθνικού μας κράτους, για την υπογεννητικότητα, για την διάλυση της οικογενείας, τη γραφειοκρατία, την καταστροφή της παραγωγικής βάσης, την υποβάθμιση της εθνικής άμυνας, την ατιμωρησία και την σκόπιμα κακή νομοθέτηση. Και ταύτα πάντα, είτε κατ’ εντολήν (σκονάκια), είτε λόγω βλακείας.

  • 21 Μαρτίου 2015, 19:29 | Σταματης

    Αρνουμαι να παραλαβω τη καρτα του πολιτη με οποιοδηποτε κοστος

  • 21 Μαρτίου 2015, 19:02 | ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΕΛΙΤΗΣ

    Δεν δέχομαι την κάρτα του πολίτη ως απαραίτητο για την καταπολέμηση της φτώχειας ή οιπασδήποτε άλλης αιτιολογίας διότι καταστρατηγούνται τα συνταγματικά δικαιώματά μου και έρχεται σε σύγκρουση με τις ηθικές μου αρχές.

  • 21 Μαρτίου 2015, 19:06 | Πάνος

    Είναι απαράδεκτο να προωθούνται ανθελληνικά και αντορθόδοξα σχέδια υπό τη νόμιμη κάλυψη τους. Φαίνονται προς το παρόν αθώα, αλλά έχουν βάθος το οποίο θα αποδειχθεί στο μέλλον. Προωθείται η ΚτΠ που ακόμα και η Αγγλία την έχει αποσύρει. Η ταυτοποίησή μας γίνεται μια χαρά με την ταυτοτητούλα μας. Η αναδιοργάνωση του κρατικού μηχανισμού ΔΕΝ έχει σχέση με την ΚτΠ. Ας ασχολήθει λοιπόν η Κυβέρνηση με αυτό και με άλλα πιο ουσιώδη ζητήματα, ας κοιτάξει το δάσος και όχι το δέντρο. Η έννοια της ελευθερίας η οποία εκφράζει απόλυτα το λαό μας, δεν συνάδει με την ΚτΠ. Αρνούμαστε την παραλαβή της και ζητούμε την άμεση απόσυρση της διάταξης αυτής αλλά και κάθε άλλης με ανθελληνικό, αντορθόδοξο και αντελεύθερο περιεχόμενο.

  • 21 Μαρτίου 2015, 18:23 | Αναστάσιος Μαστρογιαννης

    ΚΑΝΕΤΕ ΛΑΘΟΣ . ΔΙΟΤΙ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΤΑ ΤΟΜΑΡΙΑ ΟΙ ΑΓΙΟΡΕΙΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ(και συνεπως ναι στην καρτα του πολίτη) …… ΚΑΘΩΣ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΑΥΤΑ , ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΣΙΩΠΗΣΕΙ ΚΑΙ ΥΠΟΘΑΛΨΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΜΕΝΗ ΑΠ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ………ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥς…ΕΝΩ, ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟΥς ΚΑΤΑΛΥΣΗς ΤΟΥ .ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟς ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΗς . ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΟΤΑΝ ΑΠ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΗς ΒΟΥΛΗς ΕΧΕΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ , ΤΟΤΕ ,ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 40 ΠΚΔ, ΥΠΟΧΡΕΟΥΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟ ΟΛΟΙ οι πολίτες, ενώπιον ανακριτικού υπαλλήλου , 1) ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΔΙΚΟΓΡΑΦΟ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 120 , 2) να ζητήσουμε ( γραπτώς και ενόρκως επίσης) τα όπλα και το εθνόσημο . 3) Να αποκαλύψουμε ενόρκως ότι ισχύει δικογραφία εσχάτης προδοσίας εις βάρος των πολιτικών 4)ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΜΕ όλους τους πολιτικούς για κακούργημα , δόλο και συνέργεια σε γενοκτονία, επίσης και τον κάθε υπεύθυνο για κακουργηματική παράληψη διώξεων δικογραφίας εσχάτης προδοσίας που ισχύει εις βάρος 173 βουλευτών -υπουργών , απ τις 24\11\2011 , 5)να πάρουμε (ο π ω σ δ ή π ο τ ε )επικυρωμένο αντίγραφο των όσων καταγγείλαμε- καταθέσαμε (το επικυρωμένο αντίγραφο , είναι δικαστική εντολή οπου η οποία , έκτοτε μας προστατεύει νομικά αλλα και ουσιαστικά . 6) να κοινοποιήσουμε παντού (σε όσους πολίτες συγκάλυψαν την προδοσία και καταπάτησαν το σύνταγμα και ιδίως να ενημερώνουμε επισήμως όλες τις κρατικές υπηρεσίες κοινοποιώντας τους το επικυρωμένο αντίγραφο …https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10200775518050203&set=a.1303244981119.2039806.1230303395&type=1&theater

  • 21 Μαρτίου 2015, 18:24 | Αγγελικη

    ΟΧΙ στην κάρτα του πολίτη η οποία ταυτοποιεί την προσωπικότητα του και τον μετατρέπει σε ένα αριθμό του συστήματος της ηλεκτρονικής διακυβερνήσης καταργώντας ουσιαστικά τις προσωπικές του ελευθερίες. ΟΧΙ στο προ-χάραγμα.

  • 21 Μαρτίου 2015, 18:59 | ΑΛΕΞΗΣ Κ.

    Nick Clegg MP has vowed to face court proceedings rather than register for an ID card if the government presses ahead with plans to make them compulsory:

    https://youtu.be/ERRSmREEV5Y

    ΕΤΣΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕ Ο Nick Clegg ΟΤΑΝ ΤΈΘΗΚΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΕΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ.

  • 21 Μαρτίου 2015, 18:03 | Αλεξανδρος Θ.

    Ξεκάθαρα ΟΧΙ στο ηλεκτρονικό φακέλωμα.Υπάρχουν και άλλες πιο εφικτές και ανθρώπινες λύσεις, χωρίς να μας κάνετε όλους να χάσουμε κάθε αξιοπρέπεια και ελευθερία.

  • 21 Μαρτίου 2015, 18:54 | ΓΙΩΡΓΟΣ Κ.

    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ – ΟΧΙ στο ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ

  • 21 Μαρτίου 2015, 18:36 | Μαργαρίτα

    ΟΧΙ στο ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ
    ΟΧΙ στην ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.
    ΟΧΙ στον ΑΡΙΘΜΟ του αντιχριστου.
    Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ειναι ΘΕΟΥ ΔΩΡΟ,ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΜΕ.Για λογους θρησκευτικης συνειδησης,ως Χριστιανοι Ορθοδοξοι
    λεμε ΟΧΙ στην ΚΑΡΤΑ του ΠΟΛΙΤΗ.

  • 21 Μαρτίου 2015, 17:47 | Ιωάννα Μαγκλιβέρα

    Εάν μετά από τέτοια κατακραυγή κι απόλυτη αντίθεση κι άρνηση του Ελληνικού λαού στην «κάρτα του πολίτη», εσείς μας αγνοήσετε κ πάτε να κάνετε το δικό σας…καταλαβαίνετε ελπίζω και ΤΙ θα δημιουργήσετε, αλλά και τι θα σημαίνει η κίνησή σας αυτή για εμάς. Φυσικά ή ότι είσαστε φασίστες ή ότι εκτελείτε Ειδική Αποστολή (μπορεί κ τα δύο!) Διαλέγετε κ παίρνετε! Πάντως, δεν θα περάσει έτσι, να είστε σίγουροι!

  • 21 Μαρτίου 2015, 17:11 | spiros

    Λέμε Όχι υποτίθεται.. στην κάρτα του Πολίτη αλλά tag και φωτογραφίες κάθε λίγο και λιγάκι σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης αυτά Δεν μας πειράζουν..

  • 21 Μαρτίου 2015, 17:29 | Λεωνιδας

    Ότι επιβάλλεται είναι αντιδημοκρατικό επομένως ΟΧΙ στην κάρτα του πολίτη.

  • 21 Μαρτίου 2015, 17:57 | Γρηγόριος

    Το μέτρο είναι θετικό η κάρτα του Πολίτη είναι Βήμα προς τα εμπρός για την ελληνική κοινωνία,απορώ γιατί τόσα αρνητικά μηνύματα,αυτή η κάρτα υπήρχε 19 χρόνια πριν ηδη στην Γερμανία, επιτέλους την υιοθετούμε και εδώ και τα αποτελέσματα για την πάταξη της γραφειοκρατίας και φοροδιαφυγής θα είναι άμεσα!

  • 21 Μαρτίου 2015, 17:44 | ΛΑΜΠΡΙΝΗ

    Ως Ελεύθεροι άνθρωποι ,ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΔΕΝ πρέπει να το δεχδούμε ο κόσμος να χαλάση, διότι δεν υπάρχει ύστερα μετάνοια, η με τον εξω απο εδω η με τον ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ!!! ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΚΑΤΕΡΓΑΡΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΡΒΟΥΝΙΑΡΗ.

  • 21 Μαρτίου 2015, 17:27 | despoina

    ΟΧΙ στην κάρτα του πολίτη

  • 21 Μαρτίου 2015, 17:48 | Γιάννης

    α)Η κάρτα του πολίτη, όπως έχει ξεδιπλωθεί η επιχειρηματολογία από τις αρμόδιες αρχές, έχει σαν σκοπό, όπως λένε, την καταπολεμηση της ανθρωπιστικής κρίσης. ΌΜΩΣ φαίνεται αδιανόητο να συζητίεται η προωθηση αυτού του σχεδίου νόμου, χωρίς να υπολογίζεται από τους ιθύνοντες 1)οι πρακτικοί κίνδυνοι χρησιμοποίησης αυτού του ηλεκτρονικου μέσου 2)οι ηθικες και πνευματικες αξίες που του τόπου αυτού που είναι η ΕΛΛΑΣ.
    α)Η ανθρωπιστική κρίση είναι ένας όρος που κρύβει εντέχνως, την πραγματικοτητα στο πεδίο που έχει να κάνει με την πραγματική οικονομία του κράτους, και αυτό δεν είναι τίποτε άλλο από την πολυετή διαμόρφωση του μέσου πολίτη, να περιμένει τα πάντα από το κράτος. Αυτή η νοοτροπία οδήγησε όλον τον επιχειρηματικό τομέα , που αυτός είναι η πραγματική πηγη εσόδων του κράτους,(εξαγωγές),να είναι πλέον ανύπαρκτος, και να ερχεται λοιπόν η σημερινή κατασταση όπως αφέθηκε να διαμορφωθει.Δηλαδή η κάρτα του πολίτη θα δώσει αξιοπρεπεια.. και όχι η αλλαγή νοοτροπίας απέναντι στην πραγματική οικονομία ;;
    1)Οι πρακτικοί κίνδυνοι της ηλεκτρονικής κάρτας είναι επίσης ολοφάνεροι αφού κάνενα ηλεκτρονικο σύστημα ποτέ δεν μπορεί να είναι ασφαλές, και αυτό φαίνεται από τις ηλεκτρονικές υποκλοπες που γίνονται στα μεγαλύτερα ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας του κόσμου. Πέραν αυτού,η κατάργηση κάθε έντυπου πιστωποιητικού θα φέρει την απόλυτη εξάρτηση όλων από ένα συστημα απειρως πιο απάνθρωπο και απρόσωπο από το απλά γραφειοκρατικό, αφού δεν θα υπάρχει πουθενα ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ, επιπλέον το πιό υπουλο είναι οτι σταματα με αυτόν τον τρόπο η μεγάλη αξία του ότι ΤΑ ΓΡΑΠΤΑ ΜΕΝΟΥΝ, και δεν θα υπάρχει καμία δυνατότητα απόδειξης κάποιου ηλεντρονικου λάθους που σίγουρα θα γίνει.
    2)και ερχόμαστε τέλος στο σημαντικότερο όλων στο ηθικό και πνευματικό μέρος της υπόθεσης. Ο τόπος αυτός είναι 98% ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ.Ο Ζωντανός Λόγος μας προειδοποεί ότι θα υπάρξει μία εποχή που όλοι οι άνθρωποι δεν θα μπορούν να πωλήσουν ή να αγοράσουν οτιδήποτε αν δεν έχουν το χάραγμα του αντιχρίστου στο δεξί χέρι ή το μέτωπο(Αποκ.Κ13)
    Το συγκεκριμένο εγχείρημα έχει το 50% των ιδιοτήτων, χωρίς την κάρτα δεν θα μπορεί να γίνει καμία συναλλαγη με κανέναν, αλλα δεν θα είναι πάνω στο σώμα μας. ΌΜΩΣ λόγω του ότι θα χαθεί ή κλαπεί από καποιους πολιτες η κάρτα , το αμεσως επομενο βήμα θα είναι να είναι πάνω μας!
    ΓΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΠΟΥ ΕΊΝΑΙ ΙΕΡΟΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΜΕΓΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ , ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ , ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ.

  • 21 Μαρτίου 2015, 17:49 | angela piplalis

    I am a Greek Orthodox Christian, born abroad but now living here. I refuse to accept this card and others like it because it is against my beliefs. It is an invasion and tresspassing of my God given liberties.

  • 21 Μαρτίου 2015, 16:16 | Κατερίνα

    Η ηλεκτρονική κάρτα του πολίτη παραβιάζει βασικές ατομικές ελευθερίες με το τσιπάκι rfid που διαθέτει. Επίσης, γίνεται αντικείμενο παραβίασης ατομικών δεδομένων απο hackers!! Δεν υπάρχει κανένας λόγος να βρεθούμε εκτεθειμένοι στις ορέξεις των όποιων ηλεκτρονικών εγκληματιών απο τη στιγμή που μπορούμε να διεκπεραιώνουμε τις συναλλαγές μας με άλλο τρόπο! Μια αριστερή προοδευτική κυβέρνηση δεν είναι δυνατόν να παραβιάσει τη λαϊκή βούληση και ελευθερία με αυτόν τον τρόπο!

  • 21 Μαρτίου 2015, 16:38 | Μαρια κσλυβα

    Δεν δεχομαι τ καρτα του πολιτη

  • 21 Μαρτίου 2015, 16:51 | Αλεξια..

    αρνουμαι να οαρω τ καρτα του πολιτη

  • 21 Μαρτίου 2015, 16:25 | Χριστινα

    οχι στη καρτα του πολιτη….

  • 21 Μαρτίου 2015, 16:09 | Ιωαννα

    αρνουμαι τ καρτα του πολιτη……

  • 21 Μαρτίου 2015, 16:47 | Αριστείδης Λ.

    Κοιτώντας τα σχόλια των συμπολιτών μου, αρχίζω να αμφιβάλλω αν βρισκόμαστε στο έτος 2015.. Με ποιον τρόπο μπορεί να συνδέεται η θρησκευτική πίστη με μια διοικητική μεταρρύθμιση που σκοπό έχει να μειώσει τη γραφειοκρατία, μου είναι αδύνατο να το συλλάβω.. Συνάδελφός μου με καταγωγή από την Εσθονία, μου έχει επισημάνει πολλάκις, το πόσο βολική για την καθημερινότητά τους και τις συναλλαγές με το κράτος, είναι η αντίστοιχη κάρτα που έχουν στην Εσθονία. Κανείς δεν νιώθει εκεί ότι καταργείται το δικαίωμα της ιδιωτικότητας και της ελευθερίας. Και για ποιο φακέλωμα μιλάμε όταν δεν υπάρχει κανείς Έλληνας πολίτης που δεν είναι καταχωρημένος σε κάποιο αρχείο!; Ζείτε όλοι άραγε σε κάποια περιοχή με κάποιο ιδιαίτερο καθεστώς ανωνυμίας; Όλοι ανεξαιρέτως δεν διαμαρτυρόμαστε για την αφόρητη ελληνική γραφειοκρατία που κρατάει την οικονομία της χώρας μας πίσω; Κρίμα που η ελληνική κοινωνία είναι τόσο συντηρητική και οπισθοδρομική. Μάλλον έτσι δικαιολογείται το πού βαδίζει τα τελευταία χρόνια η χώρα μας…

  • 21 Μαρτίου 2015, 16:05 | ANΔΡΕΑΣ

    Δεν πρόκειται να την παραλάβω!

  • 21 Μαρτίου 2015, 16:06 | ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

    Αρνουμαι να παραλαβω οποιαδηποτε καρτα περιεχει Rfid τσιπακι, που σημαινει οτι σας παραδιδω την ελευθερια μου. Η ελευθερια μου, κυριοι της νεας κυβερνησης ειναι αδιαπραγματευτη. Ειδικα οταν προκειται να κανει με ηλεκτρονικα και υπολογιστες που ξερουμε ολοι μας, ποσο ευαλωτα ειναι αυτα τα συστηματα σε οποιονδηποτε κακοβουλο οποιασδηποτε ηλικιας. Δεν υπαρχει καμμια περιπτωση να συναινεσω ή να παραλαβω τετοιου ειδους καρτα. ΞΕΧΑΣΤΕ το.

  • 21 Μαρτίου 2015, 16:37 | Κώστας

    Αρνούμαι να δεχτώ την κάρτα του πολίτη καθώς δεν είναι καθόλου ξεκάθαρη η χρησιμοποίηση των στοιχείων. Επιπλέον θεωρώ επιβεβλημένο να δοθεί η δυνατότητα από την πολιτεία της επιλογής άλλου τρόπου ελέγχου. Άλλωστε τους φοροφυγάδες τους ξέρετε. Δεν θα βοηθήσει καθόλου η κάρτα, αντίθετα θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα.

  • 21 Μαρτίου 2015, 16:45 | ΚΩΣΤΑΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

    Απορω με την βιασυνη του ΣΥΡΙΖΑ με την καρτα του πολιτη. Και απορω διοτι φαινεται οτι νομιζουν, οτι εχουν λυσει ολα τα καθημερινα προβληματα των πολιτων και ασχολουνται πως θα μας σκλαβωσουν.. ΑΡΝΟΥΜΑΙ να την παραλαβω λογω θρησκευτικης συνειδησης, λογω καμμιας ασφαλειας των δεδομενων μου, λογω στερησης της ελευθεριας μου ( ποιος σας δινει το διακιωμα να με παρακολουθειται κυριοι του ΣΦΥΡΙΖΑ ? Εδω να κανετε ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ να δουμε αν ο λαος θελει την σκλαβια του.
    Η γνωμη μου ειναι : λυστε τα καθημερινα μας προβληματα που ειναι παρα πολλα και μετα ασχοληθειτε και με τις καρτες του πολιτη που σας υπαγορευουν οι ΑΠ’ ΕΞΩ σαν ελειγον. Κουτοχορτο δεν τρωμε. Σας ψηφισαμε, αλλα μεχρι ενα σημειο. Την ελευθερια μου δεν την διαπραγματευομαι με ΤΙΠΟΤΑ.

  • 21 Μαρτίου 2015, 15:29 | Παρασκευάς

    ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΤΡΙΑΔΙΚΟ ΘΕΟ
    ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
    ΟΧΙ ΣΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ
    ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ
    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
    ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΩ

  • 21 Μαρτίου 2015, 15:31 | Αθανάσιος

    Είμαι παντελώς αντίθετος για τον σχεδιασμό και την χρήση αυτής της κάρτας και φυσικά αρνούμαι να την παραλάβω.Οι λόγοι είναι:
    -Δεν μας εξασφαλίζεται η απόλυτη ασφάλεια των προσωπικών μας δεδομένων. Δεν μπορεί κανείς να εγγυηθεί την οποιαδήποτε αλλοίωση αυτών των στοιχείων από τον οποιοδήποτε. Είναι πασίγνωστο ότι οι μάχες μεταξύ των κρατών δεν πραγματοποιούνται μόνο σε φυσικό επίπεδο αλλά και σε ηλεκτρονικό. Είναι πολύ πιο εύκολο να γίνει παραβίαση/αλλοίωση είτε εντός είτε εκτός συνόρων.
    -Τη θεωρώ απειλή για μελλοντικό πιθανό έλεγχο ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων καθώς και τη δυνατότητα παραβίασης και προσβολής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών.
    -Η κάρτα του πολίτη υποβαθμίζει την προσωπικότητα των πολιτών ταυτίζοντάς τους με έναν αριθμό.Όλο αυτό οδηγεί σταδιακά σε Παγκόσμια Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση (σκοτεινή σαφέστατα!!!).
    -Προσβάλλει και καταργεί την από Θεού δοθείσα ελευθερία του ανθρώπινου προσώπου και οδηγεί σταδιακά σε υποδούλωση των λαών.
    Εάν θέλετε,όπως ευαγγελίζεστε…, να πατάξετε τη φοροδιαφυγή, να απλουστεύσετε τις διαδικασίες της Δημόσιας Διοίκησης,να πατάξετε τη γραφειοκρατία και να αντιμετωπίσετε την ανθρωπιστική κρίση ΔΕΝ χρειάζεται άλλη μια κάρτα για αυτά.
    Μπορείτε απλά να επιβάλλετε όλες οι αγορές να γίνονται με την χρήση και την αναγραφή του αρθ.δελτίου αστυνομικής ταυτότητας.Συνδέστε όλες τις ταμειακές μηχανές της Χώρας με το TAXIS και τις εφορίες.Επιβάλλετε στους Ελεύθερους Επαγγελματίες την χρήση ειδικών ασύρματων μηχανημάτων ( όπως έχουν οι υπάλληλοι των εταιρειών courier) για την έκδοση αποδείξεων & τιμολογίων και όλα αυτά συνδεδεμένα με την εφορία χρησιμοποιώντας τον Α.Δ.Τ. ή Α.Φ.Μ. ή ακόμα και με τη χρεωστική κάρτα μισθοδοσίας που όλοι κατέχουν. Τόσο απλά!
    Τέλος θέλω να δηλώσω ευθέως ότι δεν συμφωνώ με τη χορήγηση και χρήση της Κάρτας του Πολίτη ( προαιρετικά ή υποχρεωτικά) καθώς και σε οποιοδήποτε ψηφιακό φακέλωμα που μου στερεί την Ελευθερία του Προσώπου μου που απλόχερα και χωρίς ανταλλάγματα μου έχει δοθεί από τον Θεό. Ως Ορθόδοξος Χριστιανός τόσο εγώ όσο και η τετραμελής οικογένεια μου δεν πρόκειται να τη παραλάβει.
    Ας το σκεφτείτε καλά!!!!
    Ευχαριστώ.

  • 21 Μαρτίου 2015, 15:03 | Στέλιος

    ΑΡΝΟΥΜΑΙ κατηγορηματικά!!! Είμαι Ορθόδοξος Έλληνας και δεν πρόκειται να βάλω την κάρτα του πολίτη. Δεν λένε τι πραγματικά θα γίνει και που θα καταλήξει….η κάρτα θα περιέχει το 666 αλλά δεν θα φαίνεται….αποτελεί ένα μεγάλο φακέλωμα της ανθρώπινης ελευθερίας…δείχνει αθώα αλλά δεν είναι

    ΟΛΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ…ΟΛΟΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ!!!

  • 21 Μαρτίου 2015, 15:49 | Φωτης

    ΑΡΝΟΥΜΑΙ να παραλαβω την καρτα του πολιτη για του κατωθι λογους.1ον. Ειμαι Χριστιανος Ορθοδοξος και η καρτα του πολιτη ειναι εναντια στα πιστευω της Ορθοδοξιας. 2ον. Δεν επιτρεπεται σε μια Δημοκρατικη χωρα να υπαρχει αυτος ο ελεγχος με προσχημα την «κριση» που υπαρχει. 3ον. Ειναι δικαιωμα του καθε πολιτη και εχει χρεος του να διατηρει την ελευθερια του συνταγματος. Η καρτα του πολιτη ειναι στα πλαισια της Δουλειας και της Σκλαβιας. 4ον. Σε μια Δημοκρατικη χωρα την τελευταια λεξη σε κρισιμα μετρα και νομους την εχει ο λαος και την εξασφαλιζει η πολιτεια ΓΙΑ τον λαο. Αυτο ειναι και Δημοκρατια απο Αρχαιοτατων χρονων. 5ον. Ειναι πλεον ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ συστημα και δεν χωραει σε καμια Δημοκρατικη χωρα. Ακουστε τον λαο γιατι αυτος σας δινει την δυναμη με τις ψηφους του. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ. Ηρθε λοιπον η ωρα να δειξετε τον δεοντα σεβασμο οπως σας διξανε και οι πολιτες τοσα χρονια με τους ψηφους τους. ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ.

    Ευχαριστω.

  • 21 Μαρτίου 2015, 15:14 | Παρασκευάς

    Δεν είναι χρηστική για τους μεγαλύτερους ανθρώπους και δεν είναι άμεσα ελέγξιμη όπως το χάρτινο χρήμα και τα κέρματα. Οδηγεί στην υποδούλωσή μας από κα΄ποιον άορατο χηριστή υπολογιστου.

  • 21 Μαρτίου 2015, 15:33 | Σωτήρης Ασημακόπουλος

    Θα μιλήσω με απλά λόγια. Κατά τη γνώμη μου η κάρτα του πολίτη μεταχειρίζεται τον άνθρωπο σαν αριθμό και προσβάλλει την ελευθερία του ανθρώπινου προσώπου. Εννοώ ότι, από τη στιγμή που ο άνθρωπος είναι ένα έμβιο ον, η κάρτα του πολίτη παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα. Επίσης, επειδή τα προσωπικά στοιχεία του όποιου κάτοχου της κάρτας θα αποθηκεύονται σε βάσεις δεδομένων του κράτους, υπάρχει ο κίνδυνος να τους γίνεται κατάχρηση από την εκάστοτε εξουσία ή τους διαχειριστές της βάσης. Ακόμη, είναι πολύ πιθανό να έχουν πρόσβαση τρίτοι, είτε ιδιώτες είτε όχι βάση συμβάσεων ή διακρατικών συμφωνιών με αποτέλεσμα τα προσωπικά στοιχεία να κατέχονται από εντελώς άσχετους. Και δεν ισχύει μόνο αυτό. Οποιοδήποτε άτομο με ικανότητες hacking θα μπορεί να πειράζει αυτά τα στοιχεία ή να τα χρησιμοποιεί για δικούς του σκοπούς, προκαλώντας έτσι τεράστια ζημιά. Εδώ θα θυμίσω το σκάνδαλο με τις υποκλοπές από το κινητό του τότε πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. Μετά από μισή και παραπάνω δεκαετία, δηλαδή στις μέρες μας, η τεχνολογία έχει εξελιχθεί πολύ. Οπότε θεωρώ αδιανόητο να σκέφτεται κάποιος ότι δεν μπορεί να γίνει το ίδιο και με την κάρτα του πολίτη. Δεν φταίει η απουσία της κάρτας του πολίτη για την κρίση. Τα καταφέρναμε καλύτερα, ή αν θέλετε λιγότερο χάλια, τότε που δεν γινόταν κατάχρηση της τεχνολογίας. Δηλαδή 1 αριθμός ταυτότητας, 1 αριθμός φορολογικού μητρώου, 1 αριθμός βιβλιαρίου υγείας κ.α. Έτσι μόνο εμείς οι άνθρωποι ξέρουμε τι μας γίνεται αλλιώς, αν τα βάλουμε όλα σε ένα τσουβάλι με την κάρτα του πολίτη θα λειτουργούμε τελείως μηχανικά συνεπώς, όπως το λέει και η λέξη, θα έχουμε υποβαθμιστεί σε όντα κατώτερα των ανθρώπων πράγμα που δεν θα φέρει καθόλου ευημερία. Πόσο μάλλον αν αποφασιστεί ότι πρέπει να την έχουμε κάτω από το δέρμα μας. Τότε θα μειωθεί και το προσδόκιμο ζωής λόγω των παραπάνω ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων που θα μας βομβαρδίζουν ανελέητα. Τελειώνοντας, να θυμίσω πως η κάρτα του πολίτη αποσύρθηκε από την Αγγλία ως αποτυχημένη. Μετά από αυτό και όλα όσα έχουν γραφτεί εδώ από τους συμπολίτες μου και εμένα, η κυβέρνησή μας δεν χρειάζεται τίποτα άλλο για να αποσύρει μια για πάντα την κάρτα του πολίτη.

  • 21 Μαρτίου 2015, 14:54 | Βασίλης

    Αρνούμαι να παραλάβω την κάρτα του πολίτη.
    ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΕΚΘΕΤΕΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΟΥ ΔΕΔΟΜΕΝΑ.
    NAI σε μια all in one ταυτότητα , χωρίς ηλεκτρονική διασύνδεση (chip),
    με χρίση καθαρά για την εξυπηρέτησή μας και όχι για φακέλωμα και οποιαδήποτε άλλη χρίση
    πχ. google live διαφημίσεις που σύμφωνα με τις επιλογές του καθένα από εμάς αποστέλλονται πληροφορίες στην google και έπιτα βομβαρδιζόμαστε με διαφημίσεις » προσωπικές αποκλειστικές »
    Αυτό συμβαίνει στις ΗΠΑ.
    Το παραπάνω είναι η » αθώα » χρίση ,τι γίνετε με όχι τόσο αθώες χρισείς όπως για έλεγχο των μαζών ?

  • 21 Μαρτίου 2015, 14:59 | Κ. Φ.

    ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ
    ΟΧΙ ΣΤΟ 666
    ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ
    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

  • 21 Μαρτίου 2015, 14:12 | Ζαφείρη Ελένη

    Θα αρνηθώ με όλες μου τις δυνάμεις, την παραλαβή της κάρτας .
    Με απογοήτευσε η παρούσα κυβέρνηση, η οποία φώναζε και φωνάζει υπέρ της δημοκρατίας. Τώρα με την κάρτα του πολίτη θέλει να δεσμεύσει ό,τι απέμεινε από την ελευθερία μας. Μην πετάξετε στα σκουπίδια τα σχόλια των διαφωνούντων.
    Είναι και αυτοί ΕΛΛΗΝΕΣ, που αγαπάνε και νοιάζονται για την Ελλάδα.

  • 21 Μαρτίου 2015, 14:03 | Ιωάννα

    Όχι στην κάρτα του πολίτη, διότι είναι αντιδημοκρατική και ανελεύθερη

  • Η Κάρτα του Πολίτη αποτελεί το προστάδιο, πριν από το χάραγμα της Αποκάλυψης που περιγράφεται στο Κεφάλαιο ΙΓ. Τόσο απλά.
    Η Λαοπρόβλητη αυτή Κυβέρνηση, δεν θα έπρεπε & δεν πρέπει να προσβάλει το θρησκευτικό φρόνημα του Ελληνικού Λαού,& την ελευθερία της θρησκευτικής συνείδησης ενός εκάστου, όταν αυτά τα σεβάστηκε στην ορκωμοσία της Κυβέρνησης, με λίαν εξαιρετικό & αξιέπαινο τρόπο.