Σχέδιο Δράσης OGP OGP

Άρθρο 18:Γενικές Διατάξεις περί καταργήσεων – συγχωνεύσεων νομικών προσώπων και υπηρεσιών του παρόντος νόμου

1. Με την επιφύλαξη ειδικότερων ρυθμίσεων του παρόντος, από την έναρξη της ισχύος του νόμου αυτού:
α) Κατ΄ εφαρμογή των διατάξεων του τελευταίου εδαφίου της περίπτωσης 3 της υποπαραγράφου Ζ2 της παραγράφου Ζ του άρθρου πρώτου του ν. 4093/2012, στα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου που με τις διατάξεις του παρόντος νόμου καταργούνται οι συμβάσεις εργασίας των υπαλλήλων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου λύονται αυτοδικαίως συγχρόνως με την κατάργηση του νομικού προσώπου, χωρίς προς τούτο να απαιτείται διατύπωση, δήλωση, καταγγελία, ανακοίνωση ή άλλο, δικαιουμένων των υπαλλήλων αυτών τη νόμιμη κατά περίπτωση, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, αποζημίωση για την περίπτωση της καταγγελίας της σύμβασης.
β) Κατ΄ εφαρμογή των διατάξεων της υποπαραγράφου Ζ2 της παραγράφου Ζ του άρθρου πρώτου του ν. 4093/2012, όπως ισχύει, το μόνιμο προσωπικό καθώς και το προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου που με τις διατάξεις του παρόντος νόμου καταργούνται τίθεται σε διαθεσιμότητα, με εξαίρεση όσους εμπίπτουν στις εξαιρέσεις της παρ. 2 περίπτωση Δ` του άρθρου 90 του ν. 4172/2013, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, οι οποίοι μετατάσσονται ή μεταφέρονται αυτοδικαίως στο φορέα όπου μεταφέρονται οι αρμοδιότητες των καταργούμενων φορέων, σε κενές ή συνιστώμενες με την απόφαση μετάταξης ή μεταφοράς του αρμόδιου κατά περίπτωση οργάνου διοίκησης προσωποπαγείς θέσεις, κατηγορίας και κλάδου/ειδικότητας αντίστοιχου με τα τυπικά τους προσόντα. Σε περίπτωση μετάταξης ή μεταφοράς σε κενή θέση εκδίδεται σχετική διαπιστωτική πράξη του αρμόδιου οργάνου διοίκησης.
γ) Τα Υπουργεία ή οι φορείς στους οποίους περιέρχονται οι αρμοδιότητες των καταργούμενων με το νόμο αυτό φορέων, δύνανται, κατά παρέκκλιση των ισχυουσών διατάξεων, να συνάψουν τις απολύτως αναγκαίες, για την ολοκλήρωση της εκτέλεσης των εκκρεμών συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων, που είχαν αναλάβει οι ανωτέρω φορείς, συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου ή έργου.
δ) Λήγει αυτοδικαίως και αζημίως για το Ελληνικό Δημόσιο, η θητεία του Προέδρου, των μελών των οργάνων διοίκησης και του προσωπικού με θητεία των φορέων που καταργούνται.
ε) Παύουν, αυτοδικαίως:
αα) Οι αποσπάσεις του πάσης φύσεως προσωπικού άλλων υπηρεσιών και φορέων, το οποίο έχει αποσπαστεί και υπηρετεί στους καταργούμενους φορείς. Το ανωτέρω προσωπικό επανέρχεται στην υπηρεσία ή στο φορέα της οργανικής του θέσης. Για το σκοπό αυτόν, εκδίδεται σχετική διαπιστωτική πράξη του αρμοδίου για την απόσπαση οργάνου.
ββ) Οι αποσπάσεις του πάσης φύσεως προσωπικού των φορέων που καταργούνται, το οποίο έχει αποσπαστεί και υπηρετεί σε άλλες υπηρεσίες και φορείς. Το ανωτέρω προσωπικό υπάγεται στις αντίστοιχες, κατά περίπτωση, ρυθμίσεις για το προσωπικό των φορέων που καταργούνται, που προβλέπουν οι διατάξεις του παρόντος νόμου.
στ) Οι συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου, ανεξάρτητων υπηρεσιών και έργου μεταξύ οιουδήποτε προσώπου και οιουδήποτε εκ του και των φορέων που καταργούνται λύονται αυτοδικαίως συγχρόνως με την κατάργηση του νομικού προσώπου, που αποτελεί και σπουδαίο λόγο λύσης της σύμβασης, χωρίς προς τούτο να απαιτείται διατύπωση, δήλωση, καταγγελία, ανακοίνωση ή άλλο, ούτε να οφείλεται οιαδήποτε αποζημίωση.
ζ) Ειδικά και μόνο προς απόληψη της επιδότησης και λοιπών βοηθημάτων ανεργίας, κάθε συνδεθείς με νομικό πρόσωπο που καταργείται με τον παρόντα νόμο με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας, η οποία λύθηκε κατά τα προαναφερθέντα, οφείλει, εντός δέκα (10) εργάσιμων ημερών από τη δημοσίευση του παρόντος στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, να προσκομίσει στον Ο.Α.Ε.Δ. αντίγραφο του ΦΕΚ δημοσίευσης του παρόντος, το οποίο και θα υπέχει θέση καταγγελίας.
η) Η σύμβαση ή/και σχέση έμμισθης εντολής των δικηγόρων που έχουν προσληφθεί και υπηρετούν στα νομικά πρόσωπα που καταργούνται λύεται αυτοδικαίως.
Οι δικηγόροι αυτοί υποχρεούνται μέσα σε δύο μήνες από τη δημοσίευση του παρόντος νόμου να υποβάλουν στον Υπουργό που εποπτεύει τις υπηρεσίες και τους φορείς υποδοχής:
αα) Αναλυτική κατάσταση των εκκρεμών και των περατωμένων δικαστικών υποθέσεων που χειρίστηκαν. Στην πιο πάνω κατάσταση για τις εκκρεμείς υποθέσεις γίνεται λεπτομερής μνεία του διαδικαστικού σταδίου στο οποίο βρίσκεται η υπόθεση και η ημερομηνία της επόμενης διαδικαστικής πράξης.
ββ) Πλήρεις φακέλους των ανωτέρω εκκρεμών και περατωμένων υποθέσεων με ακριβή αντίγραφα των δικογράφων, εισηγητικών εκθέσεων, δικαστικών αποφάσεων και των σχετικών εγγράφων.
Αν τα πιο πάνω στοιχεία δεν παρασχεθούν εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας ή δεν είναι πλήρη, ο δικηγόρος ευθύνεται για οποιαδήποτε ζημία τυχόν προκύψει για το Δημόσιο από την καθυστέρηση.
2. Όπου στις διατάξεις του παρόντος προβλέπεται η σύνταξη έκθεσης απογραφής της κινητής και ακίνητης περιουσίας των φορέων που καταργούνται, η σχετική διαδικασία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εντός τριών μηνών από τη σύσταση της προβλεπόμενης στις επιμέρους διατάξεις του Κεφαλαίου Β΄ του παρόντος νόμου επιτροπής. Εντός της ίδιας προθεσμίας απόσπασμα της εγκεκριμένης από τους, κατά περίπτωση, αρμόδιους Υπουργούς έκθεσης απογραφής, το οποίο περιγράφει τα αποκτώμενα κατά κυριότητα ακίνητα, καθώς και τα λοιπά εμπράγματα δικαιώματα επί ακινήτων, με την περίληψη που προβλέπεται από τις διατάξεις του άρθρου 9 του β.δ. 533/1963 (Α` 147) καταχωρίζεται ατελώς στα οικεία βιβλία μεταγραφών του αρμόδιου υποθηκοφυλακείου ή στο οικείο κτηματολογικό φύλλο.
3. Με την επιφύλαξη ειδικότερων ρυθμίσεων του παρόντος, υφιστάμενες μισθώσεις ακινήτων των φορέων που καταργούνται λύονται το αργότερο τέσσερις μήνες από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου κατόπιν σχετικής καταγγελίας της μίσθωσης από τον οικείο Υπουργό. Με κοινή απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του κατά περίπτωση αρμόδιου Υπουργού μπορεί να παρατείνεται η μίσθωση έως έναν ακόμη μήνα και για μία μόνο φορά, με την προϋπόθεση ότι συντρέχει σοβαρός λόγος που μνημονεύεται στην απόφαση αυτή. Με όμοια απόφαση ρυθμίζεται και κάθε άλλη λεπτομέρεια σχετικά με τη λύση των μισθώσεων.
4. Όπου σε νόμο, διάταγμα ή υπουργική απόφαση γίνεται αναφορά στους φορείς που καταργούνται, νοείται, από την έναρξη της ισχύος του παρόντος, η υπηρεσία ή ο φορέας στον οποίο περιέρχονται οι αρμοδιότητες τους.
5. Τα λογότυπα και τα σήματα που κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος έχουν κατοχυρώσει νομικά πρόσωπα, στα οποία αναφέρονται οι διατάξεις του, χρησιμοποιούνται από τις υπηρεσίες και τους φορείς υποδοχής.

  • 17 Ιανουαρίου 2014, 08:06 | ΛΕΩΝΙΔΑΣ

    Τα παιδιά που διορίστηκαν μέσω ΑΣΕΠ στα Ν.Π.Ι.Δ. που κλείνουν θα βρεθούν στο δρόμο; Γιατί κύριε Υπουργέ; Για να πάρετε πάλι δικούς σας συμβασιούχους και να μειώσετε το κύρος του ΑΣΕΠ; ΕΛΕΟΣ ΚΥΡΙΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ! Δώστε την δυνατότητα στα παιδιά του ΑΣΕΠ να μετακινηθούν σε κάποια άλλη υπηρεσία του Δημοσίου.

  • 16 Ιανουαρίου 2014, 22:19 | XRHSTOS

    ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΤΕ ΤΟΥΣ ΑΣΕΠΙΤΕΣ.

  • 16 Ιανουαρίου 2014, 22:48 | ΣΩΤΗΡΗΣ Δ.

    ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΠΡΑΞΗ ΟΛΑ ΑΥΤΑ Ή ΘΑ ΣΑΣ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ???

  • 16 Ιανουαρίου 2014, 22:30 | ΖΩΗ ΓΚΙΚΑ

    ΑΠ ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΕ Ν.Π.Ι.Δ. ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΔΩΣΑΜΕ ΑΣΕΠ!!!
    ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!!!

  • 16 Ιανουαρίου 2014, 22:14 | ΦΩΤΕΙΝΗ ΤΣΙΓΚΑ

    ΚΥΡΙΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΑΤΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΤΑΝ ΣΥΖΗΤΑΓΑΤΕ ΓΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΘΕΛΕΤΕ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΛΕΤΕ ΟΤΙ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗ, ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ.

    ΤΟ ΑΣΕΠ ΠΟΥ ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΑΣ ΣΕ Ν.Π.Ι.Δ. ΔΕΝ ΤΟ ΣΕΒΕΣΤΕ;

    ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΕ ΔΙΔΑΚΤΟΡΕΣ ΑΠΟ Ν.Π.Ι.Δ. ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΝΑ ΚΡΑΤΑΤΕ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ (ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ) ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΩ ΜΠΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ;

    ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΑΣΕΠ ΜΕ ΠΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ!

  • 16 Ιανουαρίου 2014, 22:13 | ΝΙΚΟΣ Δ.

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΕΠ ΠΟΥ ΜΕ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΟ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΜΟΥ ΣΕ Ν.Π.Ι.Δ. ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ, ΕΤΣΙ ΓΙΑΤΙ Η ΤΡΟΙΚΑ ΤΟ ΘΕΛΕΙ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑΤΕ.

    ΕΛΠΙΖΩ ΚΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ Ο,ΤΙ ΠΕΡΝΑΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΤΩΡΑ, ΝΑ ΖΗΣΕΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΕΡΝΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ΑΔΙΚΑ.

  • 16 Ιανουαρίου 2014, 22:34 | ΠΕΤΡΟΣ ΓΙΑΝΝΙΑΣ

    ΘΥΣΙΑΣΑ ΣΠΟΥΔΕΣ, ΑΣΕΠ, ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΑ ΣΕ Ν.Π.Ι.Δ. ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΦΟΒΑΜΑΙ ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ ΑΝ ΘΑ ΕΧΩ ΔΟΥΛΕΙΑ Ή ΑΝ ΞΑΦΝΙΚΑ ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΛΕΙΣΕΤΕ ΚΙ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΠΕΤΑΧΤΩ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΔΙΚΑ.

  • 16 Ιανουαρίου 2014, 22:43 | ΠΑΥΛΟΣ 1984

    ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΜΟ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ ΕΝΩ ΕΧΟΥΜΕ ΠΤΥΧΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ ΣΕ Ν.Π.Ι.Δ.

    ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΤΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΑΣΕΠ ΣΕ Ν.Π.Ι.Δ.

  • 16 Ιανουαρίου 2014, 22:01 | ZAXARIADOY IOANNA

    ΓΙΑΤΙ ΕΝΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΜΕ ΠΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ, ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΟΣ Ν.Π.Ι.Δ. ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΕΝΩ ΣΕ Ν.Π.Δ.Δ. ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕΣΤΟΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ? ΚΑΙ ΟΙ Ι.Δ.Α.Χ. ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΣΕ Ν.Π.Ι.Δ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΚΑΘΕΣΤΟΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.

  • 16 Ιανουαρίου 2014, 22:08 | ΠΕΡΙΚΛΗΣ

    ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΣΕ Ν.Π.Ι.Δ. ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΕΙ = ΑΝΕΡΓΙΑ !!!

    ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΕΝΩ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΟΛΗ ΜΕΡΑ!!

    ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΓΥΡΙΖΑΜΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΑΝ ΤΟΝ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΜΑΣ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ ΣΕ Ν.Π.Ι.Δ.!

    ΤΗΡΗΣΑΜΕ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΑΣΕΠ, ΦΥΓΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΑΝΗΚΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ ΩΣ ΑΝΕΡΓΟΙ.

    ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΑΜΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.

    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΜΑΣ.

    ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΠΟΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΜΑΣ, ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.

    ΑΝ ΠΕΙΝΑΣΟΥΝ ΒΕΒΑΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΜΕ ΔΕΜΕΝΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΤΡΟΙΚΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΛΥΣΕΤΕ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ.

  • 16 Ιανουαρίου 2014, 22:27 | ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Γ.

    ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ ΣΕ Ν.Π.Ι.Δ. ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΕΙ.

    ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΝΙΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ ΠΟΥ ΝΙΩΘΩ ΟΤΑΝ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΕΔΩΣΑ ΑΣΕΠ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΤΩ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ.

    ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΚΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΠΟΥ ΕΠΟΠΤΕΥΕΙ ΤΟ Ν.Π.Ι.Δ. ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΕΙ.

    ΔΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΑΣ ΜΑΣ ΠΑΤΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΦΟΡΕΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΜΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΣΤΟ Ν.Π.Ι.Δ. ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΜΑΣ.

  • 16 Ιανουαρίου 2014, 22:03 | ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΕΦΗΣ

    ΣΠΟΥΔΑΣΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ (ΠΤΥΧΙΟ, MSC, PHD)
    ΔΟΥΛΕΨΑ 8 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ, 12 ΩΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ.
    ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ (ΜΟΡΙΑ) ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ.
    ΠΕΡΑΣΑ – ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΑ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 3,5 ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ Ν.Π.Ι.Δ.
    ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΧΤΗΚΑ ΤΟΝ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΜΟΥ.

    ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΟΥ ΛΕΤΕ ΤΙ:

    ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΟΣ ΤΟΥ Ν.Π.Ι.Δ. ΟΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ;
    ΕΦΤΑΙΞΑ ΚΑΠΟΥ;
    ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΑ ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ;
    ΔΕΝ ΣΠΟΥΔΑΣΑ ΑΡΚΕΤΑ;
    ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΑΡΚΕΤΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ;

    ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΞΙΟΛΟΓΕΙΣΤΕ ΜΕ (ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΗΔΗ ΕΧΩ ΑΞΙΛΟΓΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΕΠ) ΚΑΙ ΑΝ ΑΞΙΖΩ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΤΕ ΜΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΦΟΡΕΑ ΟΠΟΥ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΡΙΝΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΣ.

  • 16 Ιανουαρίου 2014, 21:51 | takis

    ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΑΠΟΛΥΘΩ ΕΓΩ ΠΟΥ ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΑ ΜΕ ΑΣΕΠ ΣΕ Ν.Π.Ι.Δ. ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΒΥΣΜΑΤΑ, ΟΙ ΤΕΜΠΕΛΧΑΝΑΔΕΣ, ΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ; ΔΙΑΘΕΤΩ ΠΤΥΧΙΟ & ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΗ ΓΝΩΣΗ ΞΕΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ Η/Υ. ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΩ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΟΥ , ΑΝ ΟΧΙ ΣΕ Ν.Π.Ι.Δ. ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΕΙ ΑΛΛΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΦΟΡΕΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ;

  • 16 Ιανουαρίου 2014, 21:07 | ΑΛΕΞΗΣ Φ.

    Π Ρ Ο Σ Τ Α Τ Ε Ψ Τ Ε Ο Λ Ο Υ Σ Ο Σ Ο Υ Σ Δ Ι Ο Ρ Ι Σ Τ Η Κ Α Ν Μ Ε Σ Ω Α Σ Ε Π Σ Ε Ν. Π. Ι. Δ.

    Δ Ι Ω Ξ Τ Ε Ο Σ Ο Υ Σ Μ Π Η Κ Α Ν Σ Ε Α Υ Τ Α Α Π Ο Τ Ο Π Α Ρ Α Θ Υ Ρ Ο.

    Α Π Ο Μ Α Κ Ρ Υ Ν Ε Τ Ε Π Ρ Ω Τ Α Τ Α Δ Ι Κ Α Σ Α Σ Π Α Ι Δ Ι Α , Τ Ο Υ Σ Σ Υ Μ Β Α Σ Ι Ο Υ Χ Ο Υ Σ!

  • 16 Ιανουαρίου 2014, 21:39 | ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

    ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΕ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ [Ν.Π.Ι.Δ.] ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΙ ΜΕ ΑΣΕΠ.

    Προς:
    Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Κάρολο Παπούλια,
    Πρωθυπουργό της Ελλάδας, κ. Αντώνη Σαμαρά,
    Το Ελληνικό Κοινοβούλιο.

    Τις τελευταίες μέρες με αφορμή την ψήφιση του «πολυνομοσχεδίου» ο ευρύτερος δημόσιος τομέας και τα ΝΠΙΔ του Δημοσίου στοχοποιούνται ως άντρο ρουσφετολογίας για να παρέχουν άλλοθι για τις όποιες απολύσεις. Αποσιωπάται επιμελώς ότι εδώ και χρόνια υπήρξαν πολλές προκηρύξεις μέσω ΑΣΕΠ που τροφοδότησαν τον ευρύτερο δημόσιο τομέα με νέους ανθρώπους, κατά κανόνα πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, οι οποίοι προσλήφθηκαν με την εγκυρότητα αυτής της ανεξάρτητης αρχής.

    «Θα διώξουμε όλους τους επίορκους, όλους αυτούς που μπήκαν από το παράθυρο και όχι με αξιοκρατικό τρόπο, τους κοπανατζήδες, θα κλείσουμε τους Οργανισμούς του ευρύτερου δημόσιου τομέα που δεν προσφέρουν έργο», «δεν θα κάνουμε ανθρωποθυσίες» διατείνεται ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κύριος Αντώνης Μανιτάκης. «Θέλουμε την αφρόκρεμα» διακηρύσσει ο κύριος Τόμσεν με τον κύριο Γ. Στουρνάρα δίπλα του να συναινεί.

    Επειδή κυριαρχεί η ηθελημένη άγνοια και η σκόπιμη παραπληροφόρηση δηλώνουμε πως έχουμε προσληφθεί στα ΝΠΙΔ στα οποία υπηρετούμε με αξιοκρατικές διαδικασίες μέσα από την επίβλεψη, έλεγχο και επικύρωση από το ΑΣΕΠ. Η ανεξάρτητη αυτή αρχή επικύρωσε τις προσλήψεις μας και, σε όσες περιπτώσεις έκρινε ότι οι νεοπροσληφθέντες δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις, διέταξε τις Υπηρεσίες τους να προβούν σε απολύσεις κι ενώ ήδη είχαν αναλάβει καθήκοντα, ασκώντας με αυτόν τον τρόπο ουσιαστικό ρόλο και διασφαλίζοντας τον αδιάβλητο και αξιοκρατικό χαρακτήρα της διαδικασίας.

    Οι περισσότεροι από εμάς που διοριστήκαμε με αυτές τις διαδικασίες μέσα από το ΑΣΕΠ έχουμε υψηλά επιστημονικά και ερευνητικά προσόντα και είμαστε εξειδικευμένοι στα ζητήματα που δραστηριοποιούνται οι Υπηρεσίες μας. Οι διαδικασίες της πρόσληψής μας μέσω ΑΣΕΠ είναι ή θεωρούνται υποδεέστερες από τις διαφημιζόμενες νέες «αντικειμενικές» προσλήψεις; Οι τίτλοι σπουδών μας, οι οποίοι έχουν ήδη αξιολογηθεί από το ΑΣΕΠ είναι λιγότερο έγκυροι; Η εργασιακή μας εμπειρία δεν μπορεί να συμβάλει στο παραμικρό στην αναβάθμιση του Δημοσίου; Η απόλυσή μας με μοναδικό κριτήριο την κατάργηση του ΝΠΙΔ στο οποίο υπηρετούμε σε ποιο βαθμό θα συμβάλει στην ποιοτική αναβάθμιση, η οποία κατά τα λεγόμενα αποτελεί πρωταρχικό στόχο της δημόσιας διοίκησης και άμεση προτεραιότητα της κυβέρνησης; Για ποιούς λοιπόν λόγους αποσιωπάται η ύπαρξή μας;

    Γιατί κυριάρχησε αυτή η ισοπεδωτική αντίληψη και δεν δίνεται σε όσους έχουν διοριστεί με ΑΣΕΠ σε ΝΠΙΔ, εφόσον οι οργανισμοί τους θεωρούνται περιττοί, η δυνατότητα μετακίνησης σε κάποιες από τις πολλές κενές θέσεις που υπάρχουν σε όλο το εύρος του δημοσίου; Πόσο μάλλον όταν το αντικείμενο των καταργούμενων φορέων ενσωματώνεται ή απορροφάται από άλλες δημόσεις υπηρεσίες με τραγικά μεγάλα οργανικά κενά;

    Και επιτέλους τί είναι το ΑΣΕΠ για την Ελληνική Πολιτεία: ένα αδιάβλητο, αξιοκρατικό και ευρέως αποδεκτό από την κοινωνία μέσο πρόσληψης για την επάνδρωση της δημόσιας διοίκησης ή κάτι που αλλάζει περιεχόμενο κατά περίσταση; Δεν ακυρώνουν τη θεσμικότητα του ΑΣΕΠ οι εξαγγελίες για «αντικειμενικές» νέες προσλήψεις από την ίδια ανεξάρτητη αρχή που επικύρωσε πριν κάποια χρόνια τις προσλήψεις αυτών που στοχοποιούνται σήμερα ως υποψήφιοι απολυμένοι;

    Η άγνοια και η αδιαφορία δεν είναι καλοί σύμβουλοι μιας χρηστής διοίκησης. Οδηγούν συχνά σε παράλογες και καταστροφικές αποφάσεις. Πολύ περισσότερο, όμως, η διαπόμπευση πως έχουμε προσληφθεί όλοι με ρουσφετολογικό τρόπο αποτελεί άμεση προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και καταρράκωση της κοινωνικής μας υπόληψης.

  • 16 Ιανουαρίου 2014, 21:36 | ΑΛΕΞΗΣ ΜΑΝΤΑΣ

    Σύμφωνοι να καταργηθούν φορείς-φαντάσματα αλλά όχι και φορείς με ουσιαστικό αντικείμενο και μάλιστα με εργαζομένους Ν.Π.Ι.Δ. οι οποίοι διορίστηκαν με αξιοκρατικές διαδικασίες μέσω ΑΣΕΠ! Οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να μετακινηθούν σε άλλες υπηρεσίες του δημοσίου! Οφείλετε λοιπόν να προστατέψετε τους επιτυχόντες ΑΣΕΠ σε Ν.Π.Ι.Δ. που κλείνουν ή θα συρρικνωθούν στο μέλλον!

  • 16 Ιανουαρίου 2014, 21:59 | Χρήστος

    Υπάλληλοι που έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ Α Ξ Ι Ο Κ Ρ Α Τ Ι Κ Α θα πρέπει να μετακινηθούν στους φορείς που αναλαμβάνουν τις αρμοδιότητες εάν αυτές μεταφέρονται γιατί διαφορετικά η αξιοκρατία χάνεται και τα όσα λέγονται περί διοικητικής μεταρρύθμισης και ποιοτικής αναβάθμισης του δημοσίου θα είναι υποκριτικά και ψεύτικα προκειμένουν μην απολυθούν άλλοι προσληφθέντες αναξιοκρατικά οι οποίοι πλην όμως έχουν ισχυρές πλάτες.

  • 16 Ιανουαρίου 2014, 21:01 | Σταύρος Γέμελος

    Στο παρόν νομοσχέδιο στο άρθρο 18, παράγραφος 1, εδάφιο γ, υπάρχει η διατύπωση: ΚΑΤΑ ΠΑΡΕΚΛΙΣΗ ΤΩΝ ΙΣΧΥΟΥΣΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ (απίστευτο, ακόμα και τώρα μετά από όλες τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης για διαφάνεια), οι φορείς που αναλαμβάνουν το έργο των Οργανισμών οι οποίοι θα κλείσουν και οι οποίοι ασχολούνται με συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα μπορούν να προσλάβουν υπαλλήλους με σύμβαση έργου ή ορισμένου χρόνου. Είναι προφανές ότι αυτό αποτελεί φωτογραφική διάταξη με την οποία γίνεται προσπάθεια να βολευτούν «τα δικά μας παιδιά». Θα απολυθούν υπάλληλοι με προσόντα (προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ, εργαζόμενοι κάτοχοι μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων, με τεχογνωσία στη υλοποίση προγραμμάτων κ.τ.λ). Επιτέλους ας σταματήσει η αδιαφάνεια η αναξιοκρατία και η λογική του να βολέψουμε «τα δικά μας παιδιά». Κύριε υπουργέ σας καλώ να να πράξετε τα δέοντα προς αποκατάσταση της διαφάνειας και της αξιοκρατίας.

  • 16 Ιανουαρίου 2014, 21:10 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ 1970

    καλα δεν ντρέπεστε καθόλου να απολύετε παιδιά που διορίστηκαν μέσω ΑΣΕΠ σε Ν.Π.Ι.Δ. που εσείς κλείνετε χωρίς αξιολόγηση και χωρίς τήρηση των αρχών της διαφάνειας και της αξιοκρατίας;ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ.-

  • 16 Ιανουαρίου 2014, 21:35 | Γρηγόρης

    ΑΣΕΠ + ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ = ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΕ Ν.Π.Ι.Δ. ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΚΛΕΙΝΕΤΕ ΕΝΩ
    ΒΥΣΜΑ + ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ = ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΣΩ ΠΡΟΣΩΡΙΝΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ!

  • 16 Ιανουαρίου 2014, 21:05 | Λόλα Κ.

    Τιμήστε τις αποφάσεις του ΑΣΕΠ και όλους τους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ οι οποίοι με μόνα όπλα τους τις αρχές της διαφάνειας και της αξιοκατίας διοίστηκαν σε Ν.Π.Ι.Δ. ΜΕ ΠΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ.

  • 16 Ιανουαρίου 2014, 20:34 | Ιωάννης Λ.

    Κανένας επιτυχών-διοριστέος μέσω ΑΣΕΠ δεν πρέπει να απολυθεί σε Ν.Π.Ι.Δ. που εσείς κλείνετε λόγω Τρόικας και επειδή δεν σας βγαίνουν τα νούμερα για τις απολύσεις που έχετε υπογράψει με την Τρόικα!

  • 16 Ιανουαρίου 2014, 20:25 | Αρίστος Πρέππας

    Διορίστηκα μέσω διαγωνισμού ΑΣΕΠ σε ν.π.ι.δ. με κοντά 2.000 μόρια που πήρα αξιοκατικά από πτυχίο ΑΕΙ Ελληνικού Πανεπιστημίου, μεταπτυχιακά, διδακτορικό, 2 ξένες γλώσσες και γνώση Η/Υ. Άφησα την δουλειά μου στον ιδιωτικό τομέα όπου είχα εργαστεί πολλά χρόνια και δέχτηκα τον διορισμό μου σε Ν.Π.Ι.Δ. Τώρα μου λέτε ότι σε περίπτωση που κλείσει το Ν.Π.Ι.Δ. όπου εργάζομαι μέσω ΑΣΕΠ, θα μείνω άνεργος ενώ εργάζονται ήδη στο δημόσιο βυσματούχοι συμβασιούχοι (στους δήμους) με ασφαλιστικά μέτρα ή προσωρινές διαταγές, άνθρωποι ανίκανοι για εργασία, άνθρωποι οι οποίοι δεν ξέρουν να γράψουν το όνομά τους, άνθρωποι που δεν πατάτε το πόδι τους στην υπηρεσία τους, άνθρωποι που δεν εργάζονται 8ωρο αλλά οι υπηρεσιακές τους κάρτες είναι «χτυπημένες» από τις 07:00 π.μ. όταν οι ίδιοι έρχονται για δουλειά σαν τουρίστες στις 10:00 π.μ. και φυσικά στις 15:00 αποχωρούν αφού πρώτα για 5 ώρες σέρφαραν στο ιντερνετ, κουτσομπόλευσαν, ήπιαν καφέ και βγήκαν έξω από το κτίριο της εργασίας τους για να πάρουν λίγο καθαρό αέρα και να κάνουν να ψώνια τους! Διώξτε πρώτα αυτούς και αφήστε στην εργασία τους τους διδάκτορες οι οποίοι διορίστηκαν μέσω ΑΣΕΠ σε Ν.Π.Ι.Δ.!

  • 16 Ιανουαρίου 2014, 18:57 | Μ.Ρ.

    H αναδιοργάνωση του κράτους αποδεικνύεται από το παρόν σχεδιο νόμου πρόχειρη και χωρίς σαφείς ποιοτικούς στόχους. Η έλλειψη οποιασδήποτε πρόβλεψης για όσους προσλήφθηκαν με αδιάβλητες διαδικασίες του ΑΣΕΠ, σε αντίθεση με τον στενό δημόσιο τομέα όπου ο ίδιος υπουργός προέβλεψε γενναία πριμοδότηση μορίων,αποδεικνύει ότι οι αποφάσεις παίρνονται κυριολεκτικά στο πόδι χωρίς όραμα και κεντρικό σχεδιασμό. Η απαξίωση του ΑΣΕΠ, παρά τις όποιες τηλεοπτικές κορώνες για αναβάθμισή του, αποδεικνύεται στην πράξη. Οι πειραματισμοί οδηγούν στην ανεργία ανθρώπους με προσόντα που προσλήφθηκαν μέσω ΑΣΕΠ, ενώ ταυτόχρονα αφήνουν στο απυρόβλητο στρατιές χιλιάδων ρουσφετολογικά προσληφθέντων που διαθέτουν ισχυρούς προστάτες.

  • 16 Ιανουαρίου 2014, 18:03 | Λιάνα Π.

    Ποιο άρθρο προβλέπει την ψυχολογική υποστήριξη όλων αυτών των ανθρώπων που θα βρεθούν στο δρόμο από τη μια μέρα στην άλλη? Μήπως τουλάχιστον πρέπει να υπάρχει άμεση και έμπρακτη ηθική στήριξη στους απολυμένους, εφόσον η υλική στήριξη είναι πενιχρή?Δωρεάν και εξατομικευμένη ψυχολογική υποστήριξη σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που οδηγούνται στην απόγνωση, γιατί οι αντιδράσεις τους προκαλούν αναταραχή σε ολόκληρη την κοινωνία.

  • 16 Ιανουαρίου 2014, 18:32 | μ.νικολουδη

    Σύμφωνα με στοιχεία της Ελστατ από το προσωπικό του δημοσίου μόνο το 3% διαθέτει μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών. Στην περίπτωση του ΕΙΕΑΔ το 30% διαθέτει μεταπτυχιακούς τίτλους όλων των βαθμίδων. Παρόλα αυτά με βάση τον παρόντα νόμο οι υπάλληλοι αυτοί ειναι περιττοί και δεν μπορούν να χρησιμεύσουν πουθενά στην περίφημη προσπάθεια διοικητικής μεταρρύθμισης. Στον καιάδα λοιπόν και ας έχουν διοριστεί με την εγκυρότητα του ΑΣΕΠ για να βασιλέψει για άλλη μια φορά το ρουσφέτι και η οικογενειοκρατία σε αυτή τη χώρα.

  • 16 Ιανουαρίου 2014, 17:18 | georgiades.g

    Η διάταξη του εδαφίου γ της παραγράφου 1 του άρθρου 18, αποτελεί προφανώς αντισυνταγματική ρύθμιση που υποκρύπτει προφανή δόλο. Αν όπως λέτε υπάρχουν υπηρεσίες απολύτως έτοιμες και κατάλληλες (άρα και στελεχωμένες) να αναλάβουν το έργο των καταργούμενων ΝΠΙΔ τότε γιατί ανοίγετε «παραθυράκι» στο νόμο για να διορίσετε ΚΑΤΑ ΠΑΡΕΚΚΛΙΣΗ ΤΩΝ ΙΣΧΥΟΥΣΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ υπαλλήλους με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου ή σύμβαση έργου για να υλοποιήσουν το έργο που ασκούν τώρα καταργούμενα ΝΠΙΔ. Και άλλοι συμβασιούχοι?? Και μάλιστα «κατά παρέκκλιση»? Δηλαδή εκτός ΑΣΕΠ? Θερμά συγχαρητήρια!! Απολύεται δηλαδή προσοντούχους υπαλλήλους που διορίστηκαν μέσω ΑΣΕΠ για να προσλάβετε απροσδιόριστο αριθμό συμβασιούχων από το παράθυρο?? Αυτό κύριε Μητσοτάκη είναι απαράδεκτη μικροπολιτική και λαϊκισμός του χειρίστου είδους… Προσπαθείτε ύπουλα να περάσετε μια παλαιοκομματική διάταξη η οποία εκτός από συνταγματική είναι και ηθικά απαράδεκτη και φυσικά σας εκθέτει ανεπανόρθωτα. Επίσης η διάταξη είναι σαφώς φωτογραφική αφού στην πραγματικότητα αφορά μόνο το ΕΙΕΑΔ που διαχειρίζεται συγχρηματοδοτούμενα έργα. Απολύστε λοιπόν όσους μπήκαν αξιοκρατικά μέσω ΑΣΕΠ και βολέψτε «κατά παρέκκλιση των ισχυουσών διατάξεων» τα δικά σας παιδιά… Ντροπή και αίσχος…

  • 16 Ιανουαρίου 2014, 16:14 | Argyri

    Η αναδιάρθρωση του Δημόσιου Τομέα λοιπόν ξεκινάει από την Ιδιωτικοποίηση των Δημόσιων Οργανισμών και της Δημόσιας Περιουσίας. Πόσο τυχαίο φαίνεται το γεγονός ότι απολύονται, χωρίς δεύτερη ευκαιρία, άνθρωποι αποκλειστικά από ΝΠΙΔ? Πόσο τυχαίο είναι άραγε ότι οι υπόλοιποι διαθέσιμοι (π.χ. διοριστέοι με το νόμο Παυλόπουλου- χωρίς ΑΣΕΠ & ΙΔΑΧ από ΝΠΔΔ) μετακινήθηκαν ή θα μετακινηθούν με συνοπτικές Διαδικασίες? Γιατί θέλετε να πιστέψουμε στο κράτος Δικαίου που παρουσιάζετε, ενώ καταργείτε έμεσα τη μόνη αξιοκρατική διαδικασία προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ? Προφανώς και «ΑΓΝΟΕΙΤΕ» παντελώς τη λαική ρήση ότι «το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι»! Θα ήταν σκόπιμο να απολύσετε όλους αυτούς που ΓΕΝΙΚΟΥΣ-ΕΙΔΙΚΟΥΣ Γραμματείς και Συμβούλους (χαραμοφάιδες) που φυτέψατε σε κάθε Δημόσια Υπηρεσία και που τους δώσατε το δικαίωμα να θεωρούν το εαυτό τους ΑΦΕΝΤΙΚΑ του ελληνικου λαού, εκτελώντας παντα τις διαταγές σας!Αυτό θα ήταν και ΚΑΘΑΡΣΗ και ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ του Δημόσιου Τομέα! Εσείς οι Υπουργοί που εμπλέκεστε στις μίζες εκατομμυρίων προφανώς και ενοχλήστε από την παρουσία των υπαλλήλων των ΝΠΙΔ γιατί σας χαλάνε τη δυνατότητα εκποίησης της Δημόσιας Περιούσίας.

    Και μία ακόμα παρατήρηση: Με αυτό το νμοσχέδιο, η αναδιάρθρωση του Δημόσιου Τομέα έρχεται ταυτόχρονα με την ενίσχυση των κομματικών φίλων του Ιδιωτικού Τομέα (βλέπε περίπτωση ΤΕΟ).

    Μη λησμονείτε όμως ότι «Η Ιστορία γράφεται με μελάνι ανεξήτηλο στο χρόνο!». Κάποτε θα αναγκαστείτε να λογοδοτήσετε τόσο σε όλους εμάς όσο και στα δικά σας παιδιά!

  • 16 Ιανουαρίου 2014, 15:34 | Γιάννης Μπεναρδής

    ΠΡΕΠΕΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΟΣ ΕΝΟΣ Ν.Π.Ι.Δ. ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΑΝ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟ ΦΟΡΕΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΚΙ ΑΔΙΚΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΞΕΡΑ ΝΑ ΚΑΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΧΛΩΡΑ! ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΠΛΗΘΟΣ ΠΤΥΧΙΩΝ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΕΡΓΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ ΟΠΩΣ ΕΠΡΕΠΕ. ΑΣ ΑΞΑΙΡΕΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΑΣΕΠ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΕ Ν.Π.Ι.Δ. ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΟΥΝ Ή ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.-

  • 16 Ιανουαρίου 2014, 14:49 | T.N.

    Ξέραμε μέχρι τώρα ότι ο ΑΣΕΠ αποτελεί εγγύηση αξιοκρατίας. Το κράτος διατείνεται ότι θα προχωρήσει σε αξιοκρατικές προσλήψεις. Αξιοκρατικές με ΑΣΕΠ δηλαδή. Με ποια λογική λοιπόν θα απολύσει υπαλλήλους που διορίστηκαν με ΑΣΕΠ; Απλά και μόνο επειδή τυγχάνει να εργάζονται σε νπιδ; Η αναδιάρθρωση του κράτους θα ξεκινήσει με επιτυχόντες ΑΣΕΠ;

  • 16 Ιανουαρίου 2014, 14:38 | Α.Δ.

    Δεν μπορώ σε καμία περίπτωση να διανοηθώ πως είναι δυνατόν να απολυθούν από ΝΠΙΔ που καταργούνται άτομα που διορίστηκαν με την εγγύηση του ΑΣΕΠ!! Ενώ εάν τα ίδια άτομα είχαν διορίστεί πάλι με την ίδια διαδικασία σε ΝΠΔΔ δεν θα διέτρεχαν τον ίδιο κίνδυνο!! Εξηγήστε μου σας παρακαλώ, υπάρχει ΑΣΕΠ δύο ταχυτήτων??!! Από τη μία γίνεται λόγος για αναδιοργάνωση και ποιοτική αναβάθμιση του δημοσίου κι από την άλλη απολύονται άνθρωποι με αυξημένα τυπικά,αλλά και ουσιαστικά προσόντα που διορίστηκαν μάλιστα και αξιοκρατικά!! Άραγε, αυτοί οι υπάλληλοι δεν μπορούν να προσφέρουν σε κάποιον άλλον φορέα;! Γιατί δεν τους δίνεται τις ίδιες ευκαιρίες με τους άλλους προσληφθέντες μέσω ΑΣΕΠ δημοσίους υπαλλήλους των ΝΠΔΔ?? Τους θεωρείτε τόσο πια άχρηστους και περιττούς?? Πώς να πιστέψει μετά κανείς στην αξιολόγηση και την αξιοκρατία??

  • 16 Ιανουαρίου 2014, 14:32 | k.karras

    Γιατί δεν δίνεται σε όσους έχουν διοριστεί με ΑΣΕΠ σε ΝΠΙΔ, εφόσον οι οργανισμοί τους θεωρούνται περιττοί, η δυνατότητα μετακίνησης σε κάποιες από τις πολλές κενές θέσεις που υπάρχουν σε όλο το εύρος του δημοσίου; Πόσο μάλλον όταν το αντικείμενο των καταργούμενων φορέων ενσωματώνεται σε άλλες δημόσεις υπηρεσίες με τραγικά μεγάλα οργανικά κενά;Η περίπτωση του ΕΙΕΑΔ με τους 65 πτυχιούχους είναι η πλέον χαρακτηριστική της αναξιοπιστίας του κράτους.
    Επιτέλους τί είναι το ΑΣΕΠ για την Ελληνική Πολιτεία: ένα αδιάβλητο, αξιοκρατικό και ευρέως αποδεκτό από την κοινωνία μέσο πρόσληψης για την επάνδρωση της δημόσιας διοίκησης ή κάτι που αλλάζει περιεχόμενο κατά περίσταση;

  • 16 Ιανουαρίου 2014, 14:10 | μ.λημνιώτη

    Οι διατάξεις της περίπτωσης 3 της υποπαραγράφου Ζ2 της παραγράφου Ζ του άρθρου πρώτου του ν. 4093/2012 προβλέπει ότι στα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου που καταργούνται οι συμβάσεις εργασίας των υπαλλήλων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου λύονται αυτοδικαίως συγχρόνως με την κατάργηση του νομικού προσώπου.Aντικατέστησαν τον προηγούμενο νόμο που ψηφίστηκε τρεις μήνες πριν από την ίδια κυβερνητική σύνθεση και που προέβλεπε ότι οι υπάλληλοι των ΝΠΙΔ έχουν δικαιώμα μετακίνησης ή συμμετοχής στο πρόγραμμα κινητικότητας για την κάλυψη αναγκών άλλων φορέων. Δηλαδή μας λέτε ότι αν κάποιος προσλήφθηκε με ΑΣΕΠ σε ΝΠΔΔ μετακινείται και κάποιος που διορίστηκε με ΑΣΕΠ σε ΝΠΙΔ ΑΠΟΛΥΕΤΑΙ. Αυτή είναι ισονομία και ισοπολιτεία σε αυτήν την χώρα; Ποιος σας δίνει το διακίωμα να εμπαίζετε τους θεσμούς και λέτε ότι τάχα κάνετε και διοικητική μεταρρύθμιση;

  • 16 Ιανουαρίου 2014, 14:41 | Αμέα

    Ερώτηση.όταν θα κλείσετε ένα οργανισμό ΝΠΙΔ και εργάζονται μαζί με το υπόλοιπο προσωπικό και άτομα με ειδικές ανάγκες(ΑΜΕΑ) 80% αναπηρία. θα απολυθεί όλο το προσωπικό? θα υπάρχει κάποια εξαιρέσει για τα ΑΜΕΑ ?.

    Προστατεύστε όσο μπορείτε τα ΑΜΕΑ . Γιατί μετά από μια τέτοια απόλυση κινδυνεύουν από κοινωνικό αποκλεισμό.

  • 16 Ιανουαρίου 2014, 14:04 | nick

    H περίφημη Διοικητική μεταρρύθμιση ξεκινάει με την απόλυση υπαλλήλων πανεπιστημιακής εκπαίδευσης που διορίστηκαν με ΑΣΕΠ;;;;;Που είναι οι εξαγγελίες για αξιολόγηση, οι κορώνες για επίορκους και όσους διορίστηκαν με πλαστά δικαιολογητικά;Αν το μεγάλο πρόβλημα του Ελληνικού Δημοσίου είναι το EIEAΔ και το εξειδικευμένο προσωπικό του που προσλήφθηκε με την εκγυρότητα του ΑΣΕΠ, τότε στην καλύτερη των περιπτώσεων μιλάμε για φαρσοκωμωδία.

  • 16 Ιανουαρίου 2014, 14:36 | d.roussioti

    Διορίστηκα με διαδικασίες ΑΣΕΠ ως απόφοιτος πανεπιστημίου,έχω μάστερ και διδακτορικό και τώρα θα απολυθώ επειδή εσείς κλείνετε τον φορέα;;;;;Αυτό μου λέτε;;;;ότι την ανικανότητα να γίνει σοβαρή αξιολόγηση των υπαλλήλων του στενού και δημόσιου τομέα, να βρεθούν οι διορισθέντες με πλαστά πτυχία και να εκδικαστούν οι υποθέσεις των επίορκων, θα την πληρωσουμε ΟΣΟΙ ΔΙΟΡΙΣΤΙΚΑΜΕ ΜΕ ΑΣΕΠ;Ο νομοθέτης οφείλει να ανακαλέσει αν υπάρχει έστω και μια ελάχιστη σοβαρότητα σε αυτόν τον τόπο.

  • 16 Ιανουαρίου 2014, 11:28 | Κώστας Κάρας

    Δεν είναι συνταγματικά ανεκτό να καθορίζονται οι όροι απομάκρυνσης υπαλλήλων χωρίς να ληφθούν υπόψη οι λειτουργικές και οργανωτικές ανάγκες της Διοίκησης, αλλά και τα προσόντα, οι ικανότητες και γενικά η υπηρεσιακή απόδοση των υπαλλήλων αυτών. Οι δημοσιονομικοί λόγοι για αναδιοργάνωση της διοίκησης και περικοπή δαπανών θα πρέπει να υποτάσσονται στην ανάγκη τήρησης των συνταγματικών αρχών.

  • 16 Ιανουαρίου 2014, 09:06 | Μάκης Βορίδης

    Παρακολουθώ ότι άνθρωποι με πτυχία, προσόντα, γνώσεις και διορισμό μέσω ΑΣΕΠ απολύονται όταν διορίστηκαν σε Ν.Π.Ι.Δ. το οποίο εσείς κλείνετε! Αυτό είναι κατάφορη αδικία! Οφείλετε να προστατέψετε τα άτομα αυτά και να τα τοποθετήσετε σε άλλες υπηρεσίες του στενού ή του ευρύτερου δημόσιου τομέα! Βλέπουμε ότι εδώ και 7-15 χρόνια κρατάτε συμβασιούχους στους δήμους που μπήκαν με ένα τηλέφωνο από το παράθυρο και από την άλλη απολύετε παιδιά που πέρασαν στο δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ γιατί εσείς αποφασίσατε να κλείσετε Ν.Π.Ι.Δ. Εφαρμόστε άμεσα ρύθμιση για την προστασία των επιτυχόντων ΑΣΕΠ σε Ν.Π.Ι.Δ. που κλείνετε ή θα κλείσετε στο μέλλον.-

  • 16 Ιανουαρίου 2014, 09:56 | l.G.

    Η εξυγίανση του Δημοσίου (εάν ήθελαν να την κάνουν) γίνεται με τα παρακάτω μέτρα: 1) Αξιοκρατική Πρόσληψη 2) Αξιοκρατική επιλογή Προϊσταμένων -Δ/ντών 3) Ανάθεση εργασίας στους υφιστάμενους. 4) Συνεχής ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ(όπως στον ιδ. τομέα, που κατά τα άλλα είναι άθλιος για τους εργαζόμενους) 5) Ποινή. Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΕΡΓΟ Κανείς δεν υποστηρίζει ότι το δημόσιο στο σύνολό του δουλεύει σωστά, όπως όμως και τίποτε άλλο μέσα στην Ελληνική κοινωνία. Καλό θα είναι όμως όταν κρίνουμε κάτι να έχουμε στο μυαλό μας δύο πράγματα: 1) Πρέπει να χτυπάμε το αίτιο και όχι το αποτέλεσμα, αν μιλάμε για εξυγίανση και όχι για εξαθλίωση. 2) Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι

  • 16 Ιανουαρίου 2014, 09:50 | Ζωή Λάσκαρη

    Μεταξύ άλλων, αυτό που με στενοχωρεί και που με ενοχλεί απερίγραπτα είναι η έκφραση άποψης από πολίτες χωρίς την παραμικρή έγκυρη πληροφόρηση για το τι πραγματικά συμβαίνει στον στενό αλλά και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Επικρατεί ένας κανιβαλισμός όπου πχ πολλοί άνεργοι επιθυμούν την κεφαλή εργαζομένων «επί πίνακι» χωρίς καν να αναλογίζονται τι αυτό θα σήμαινε για τα δικά τους συμφέροντα -με την αύξηση της ανεργίας- και για ολόκληρη την κοινωνία. Η διασφάλιση των ήδη εργαζομένων, μαζί με ένα μέτωπο όλων για να έχουν όλοι αναιξερέτως -και οι νυν άνεργοι φυσικά, που θα πρέπει να τους στηρίξουμε όλοι εμείς οι εργαζόμενοι- μία αξιοπρεπή και μόνιμη εργασία, είναι κάτι περισσότερο από επιβεβλημένο. Θα έπρεπε να είχε γίνει «χθες». Αλλιώς ας δεχτούμε ότι είμαστε μία κοινωνία «κανιβάλων». Αν αυτό δεν είναι «φιασισμός», τότε τι είναι; Με εκτίμηση.

  • 16 Ιανουαρίου 2014, 09:08 | Θέκλα Δήμου

    Η Ελληνική Πολιτεία πρέπει να ενισχύει το ΑΣΕΠ και όχι να το απαξιώνει. Οι υπάλληλοι που προσλαμβάνει με ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ στο κράτος πρέπει να αξιοποιούνται και όχι να πετιούνται στα σκουπίδια. Καθήκον του κράτους είναι να αξιοποιεί τα ικανά στελέχη του και όχι να τα απαξιώνει. Αν θέλει να λέγεται κράτος…

  • 16 Ιανουαρίου 2014, 09:41 | Απόστολος Κάντζας

    Οι διοριστέοι-επιτυχόντες ΑΣΕΠ σε Ν.Π.Ι.Δ. πρέπει να προστατευτούν και να μετατεθούν σε άλλη υπηρεσία του Δημοσίου! Ειδικά όσοι έχουν αυξημένα τυπικά προσόντα (διδακτορικό, ξένες γλώσσες, μεταπτυχικά κ.α.).

  • 16 Ιανουαρίου 2014, 09:12 | Ελένη Ρόβα

    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΣΦΑΙΡΑ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ. ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΠΡΟΣΟΝΤΑ, ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ ΝΑ ΔΙΩΧΝΟΝΤΑΙ ΔΗΘΕΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΟΥΝ ΝΕΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ!!!

  • 16 Ιανουαρίου 2014, 08:52 | Ν.Κ.

    http://www.gopetition.com/petitions/διαμαρτυρια-υπαλληλων-σε-νομικα-προσωπα-ιδιωτικου-δικαιου-νπιδ-που-εχουν-προσληφθει-με-ασεπ.html.

  • 16 Ιανουαρίου 2014, 08:03 | Μαρία Παππά

    Διαθέτω PhD, MSc, 3 ξένες γλώσσες και διορίστηκα σε Ν.Π.Ι.Δ. μέσω ΑΣΕΠ και τώρα θα απολυθώ επειδή εσείς αποφασίσατε με το έτσι θέλω να κλείσετε το Ν.Π.Ι.Δ.; ΕΛΕΟΣ!!Μεταθέστε μας σε άλλη υπηρεσία!

  • 16 Ιανουαρίου 2014, 08:02 | Ειρήνη Μερκούρη

    Εργαζόμενοι με αντικειμενικά προσόντα και ήθος στην άσκηση της υπηρεσίας τους πρέπει να διατηρήσουν τις θέσεις τους στις περιπτώσεις των Ν.Π.Ι.Δ. τα οποία κλείνουν, να υποστηριχθούν και να απορροφηθούν σε άλλη θέση στο δημόσιο.

  • 16 Ιανουαρίου 2014, 08:26 | Κώστας Περπερίδης

    Διαθέτω πτυχίο, 2 μεταπτυχιακά, διδακτορικό, 3 ξένες γλώσσες και πιστοποιημένη γνώση Η/Υ. Δουλεύω σε Ν.Π.Ι.Δ. στο οποίο πέρασα μέσω ΑΣΕΠ έπειτα από την συμμετοχή μου σε διαγωνισμό με σειρά προτεραιότητας. Σε περίπτωση που στο μέλλον το κλείσετε, εγώ θα απολυθώ; Για ποια αξιοκρατία και για ποια εφαρμογή νόμων μιλάτε όταν άνθρωποι με πτυχία και ΑΣΕΠ κινδυνεύουν να βρεθούν άνεργοι από μέρα σε μέρα. Τουλάχιστον δώστε την δυνατότητα στα άτομα αυτά να μετακινούνται στο Υπουργείο το οποίο εποπτεύει το Ν.Π.Ι.Δ. που κλείνει ή σε κάποιο άλλο φορέα του δημοσίου με συναφές αντικείμενο. Ευχαριστώ θερμά.

  • 16 Ιανουαρίου 2014, 08:59 | LORA T.

    ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΙΟΡΙΣΤΕΟΣ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ ΜΕ ΠΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΚΑΙ Η/Υ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΕΙ ΕΝΑ ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ! ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ ΣΕ Ν.Π.Ι.Δ. ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΠΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΑ ΟΠΟΥ ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΑΝ ΣΕ Ν.Π.Ι.Δ. ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ! ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΟΔΗΓΗΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ; ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΘΕΣΜΟ ΤΟΥ ΑΣΕΠ; ΔΗΛΑΔΗ ΟΠΟΙΟΣ ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΕ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ ΣΕ Ν.Π.Ι.Δ. ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΛΕΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ Α’ Ή ΓΙΑ ΤΟΝ Β’ ΛΟΓΩ ΑΠΟΛΥΕΤΑΙ ΕΝΩ ΟΙ ΒΥΣΜΑΤΟΥΧΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΕ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΜΕ ΤΙ ΑΛΛΟ!!!…ΕΛΕΟΣ!!!

  • 15 Ιανουαρίου 2014, 23:01 | ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

    ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΠΙΤΥΧΩΝ ΑΣΕΠ ΜΕ ΠΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΟΤΑΝ ΕΝΑ Ν.Π.Ι.Δ. ΚΛΕΙΝΕΙ! ΤΙ ΦΤΑΙΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ-ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΑΣΕΠ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΟΠΛΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΑΝ ΑΣΕΠ (ΕΙΤΕ ΜΕ ΓΡΑΠΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ, ΕΙΤΕ ΜΕ ΜΟΡΙΑ) ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΑΝ ΣΤΑ Ν.Π.Ι.Δ. ΜΕ ΤΟ ΣΠΑΘΙ ΤΟΥΣ. ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΑΥΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΠΟΠΤΕΥΕΙ ΤΟ Ν.Π.Ι.Δ. ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΕΙ Ή ΕΣΤΩ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΦΟΡΕΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΜΕ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ.

  • 15 Ιανουαρίου 2014, 23:19 | ΝΙΚΟΣ ΖΕΑΚΗΣ

    Στις μέρες μας ο ευρύτερος δημόσιος τομέας και τα ΝΠΙΔ του Δημοσίου στοχοποιούνται ως άντρο ρουσφετολογίας για να παρέχουν άλλοθι για τις όποιες απολύσεις. Αποσιωπάται επιμελώς ότι εδώ και χρόνια υπήρξαν πολλές προκηρύξεις μέσω ΑΣΕΠ που τροφοδότησαν τον ευρύτερο δημόσιο τομέα με νέους ανθρώπους, κατά κανόνα πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, οι οποίοι προσλήφθηκαν με την εγκυρότητα αυτής της ανεξάρτητης αρχής.

    «Θα διώξουμε όλους τους επίορκους, όλους αυτούς που μπήκαν από το παράθυρο και όχι με αξιοκρατικό τρόπο, τους κοπανατζήδες, θα κλείσουμε τους Οργανισμούς του ευρύτερου δημόσιου τομέα που δεν προσφέρουν έργο», «δεν θα κάνουμε ανθρωποθυσίες» διατείνεται ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης. «Θέλουμε την αφρόκρεμα» διακηρύσσει ο κύριος Τόμσεν με τον κύριο Γ. Στουρνάρα δίπλα του να συναινεί.

    Επειδή κυριαρχεί η ηθελημένη άγνοια και η σκόπιμη παραπληροφόρηση δηλώνουμε πως υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι έχον προσληφθεί στα ΝΠΙΔ στα οποία υπηρετούνε με αξιοκρατικές διαδικασίες μέσα από την επίβλεψη, έλεγχο και επικύρωση από το ΑΣΕΠ. Η ανεξάρτητη αυτή αρχή επικύρωσε τις προσλήψεις τους και, σε όσες περιπτώσεις έκρινε ότι οι νεοπροσληφθέντες δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις, διέταξε τις Υπηρεσίες τους να προβούν σε απολύσεις κι ενώ ήδη είχαν αναλάβει καθήκοντα, ασκώντας με αυτόν τον τρόπο ουσιαστικό ρόλο και διασφαλίζοντας τον αδιάβλητο και αξιοκρατικό χαρακτήρα της διαδικασίας.

    Οι περισσότεροι από αυτούς τους ανθρώπους που διοριστηκαν με αυτές τις διαδικασίες μέσα από το ΑΣΕΠ έχουνε υψηλά επιστημονικά και ερευνητικά προσόντα και είναι εξειδικευμένοι στα ζητήματα που δραστηριοποιούνται οι Υπηρεσίες τους. Οι διαδικασίες της πρόσληψής τους μέσω ΑΣΕΠ είναι ή θεωρούνται υποδεέστερες από τις διαφημιζόμενες νέες «αντικειμενικές» προσλήψεις; Οι τίτλοι σπουδών τους, οι οποίοι έχουν ήδη αξιολογηθεί από το ΑΣΕΠ είναι λιγότερο έγκυροι; Η εργασιακή τους εμπειρία δεν μπορεί να συμβάλει στο παραμικρό στην αναβάθμιση του Δημοσίου; Η απόλυσή τους με μοναδικό κριτήριο την κατάργηση του ΝΠΙΔ στο οποίο υπηρετούνε σε ποιο βαθμό θα συμβάλει στην ποιοτική αναβάθμιση, η οποία κατά τα λεγόμενα αποτελεί πρωταρχικό στόχο της δημόσιας διοίκησης και άμεση προτεραιότητα της κυβέρνησης; Για ποιούς λοιπόν λόγους αποσιωπάται η ύπαρξή τους;

    Γιατί κυριάρχησε αυτή η ισοπεδωτική αντίληψη και δεν δίνεται σε όσους έχουν διοριστεί με ΑΣΕΠ σε ΝΠΙΔ, εφόσον οι οργανισμοί τους θεωρούνται περιττοί, η δυνατότητα μετακίνησης σε κάποιες από τις πολλές κενές θέσεις που υπάρχουν σε όλο το εύρος του δημοσίου; Πόσο μάλλον όταν το αντικείμενο των καταργούμενων φορέων ενσωματώνεται ή απορροφάται από άλλες δημόσεις υπηρεσίες με τραγικά μεγάλα οργανικά κενά;

    Και επιτέλους τί είναι το ΑΣΕΠ για την Ελληνική Πολιτεία: ένα αδιάβλητο, αξιοκρατικό και ευρέως αποδεκτό από την κοινωνία μέσο πρόσληψης για την επάνδρωση της δημόσιας διοίκησης ή κάτι που αλλάζει περιεχόμενο κατά περίσταση; Δεν ακυρώνουν τη θεσμικότητα του ΑΣΕΠ οι εξαγγελίες για «αντικειμενικές» νέες προσλήψεις από την ίδια ανεξάρτητη αρχή που επικύρωσε πριν κάποια χρόνια τις προσλήψεις αυτών που στοχοποιούνται σήμερα ως υποψήφιοι απολυμένοι;

    Η άγνοια και η αδιαφορία δεν είναι καλοί σύμβουλοι μιας χρηστής διοίκησης. Οδηγούν συχνά σε παράλογες και καταστροφικές αποφάσεις. Πολύ περισσότερο, όμως, η διαπόμπευση πως έχουνε προσληφθεί όλοι με ρουσφετολογικό τρόπο αποτελεί άμεση προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και καταρράκωση της κοινωνικής τους υπόληψης.

    Εν κατακλείδι, σε όσους υπαλλήλους έχουν διοριστεί σε Ν.Π.Ι.Δ. μέσω ΑΣΕΠ και διαθέτουν πτυχίο, μεταπτυχιακό, διδακτορικό, ξένες γλώσσες, Η/Υ και γενικώς διαθέτουν πλήθος ουσιαστικών και τυπικών προσόντων, θα πρέπει -σε περίπτωση κλεισίματος του Ν.Π.Ι.Δ.- να δίνεται η δυνατότητα τα άτομα αυτά να μεταφέρονται ή στο Υπουργείο όπου υπαγόταν το εν λόγω Ν.Π.Ι.Δ. ή σε άλλο φορέα του δημοσίου με σχετικό αντικείμενο. Αλλιώς, για ποιό λόγο τα άτομα αυτά απέκτησαν τόσα πτυχία και μέσω ΑΣΕΠ διορίστηκαν σε Ν.Π.Ι.Δ.; Για να μείνουν άνεργα; Δηλαδή ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ = ΑΝΕΡΓΙΑ;