Άρθρο 62 – Τροποποιήσεις π.δ. 749/1977

1. Η περίπτωση στ της παραγράφου 1 του άρθρου 2, η παράγραφος 3 του άρθρου 5 και το άρθρο 7 του π.δ. 749/1977 «Περί τρόπου διενεργείας διαγωνισμού προς πρόσληψιν Πλοηγών» καταργούνται, αναριθμουμένων των επομένων άρθρων αναλόγως.
2.Το πρώτο εδάφιο της παραγράφου 1 του άρθρου 5 του π.δ. 749/1977 «Περί τρόπου διενεργείας διαγωνισμού προς πρόσληψιν Πλοηγών» αντικαθίσταται ως ακολούθως :
«1. Προς εξέταση ενώπιον της εξεταστικής Επιτροπής παραπέμπονται, μόνον οι κριθέντες υγειονομικώς κατάλληλοι υποψήφιοι».
3. Οι παράγραφοι 1 και 2 του άρθρου 11 του π.δ. 749/1977 «Περί τρόπου διενεργείας διαγωνισμού προς πρόσληψιν Πλοηγών» (ΦΕΚ 246 Α΄), αντικαθίστανται ως ακολούθως :
«1. Μετά το τέλος εξέτασης και βαθμολόγησης κάθε μαθήματος καταρτίζεται από την εξεταστική Επιτροπή πίνακας τελικής βαθμολογίας αυτού , εις διπλούν, υπογραφόμενος από τα μέλη της, τον ειδικό εξεταστή και υποβάλλεται στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, για θεώρηση και στη συνέχεια ανακοινώνεται στους υποψηφίους με τοιχοκόλληση.
Ο ως άνω πίνακας αναγράφει το ονοματεπώνυμο και το πατρώνυμο κάθε υποψηφίου, την επιτευχθείσα βαθμολογία, ολογράφως και αριθμητικώς, καθώς και την ένδειξη εάν «ΠΕΤΥΧΕ» ή «ΑΠΕΤΥΧΕ».
2. Μετά το τέλος της εξέτασης και βαθμολόγησης όλων των μαθημάτων συντάσσεται, εις διπλούν, συγκεντρωτικός πίνακας των αποτελεσμάτων των εξετάσεων με βάση τους πίνακες βαθμολογίας κάθε μαθήματος.
Στον ως άνω πίνακα και έναντι κάθε ονόματος αναγράφεται, η επιτευχθείσα κατά μάθημα βαθμολογία, καθώς και η γενική ένδειξη «ΠΕΤΥΧΕ» ή «ΑΠΕΤΥΧΕ». Για τους επιτυχόντες αναγράφεται στην τελευταία δεξιά στήλη το ολικό άθροισμα βαθμολογίας των μαθημάτων, ολογράφως και αριθμητικώς. Ο πίνακας αυτός υπογραφόμενος από τα μέλη της Επιτροπής, κυρώνεται με απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και ανακοινώνεται στους υποψηφίους με τοιχοκόλληση επί τουλάχιστον τρεις (03) ημέρες σε εμφανή θέση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής».
4. Η παράγραφος 2 του άρθρου 2 του Α.ν. 157 της 17/21-10-1967 «Περί τροποποιήσεως, συμπληρώσεως και αντικαταστάσεως διατάξεων τινών της περί Πλοηγικής Υπηρεσίας νομοθεσίας …..» (Α΄177), όπως αντικαταστάθηκε με την παρ. 2 της αρ. 1000.0/68553/2016 κοινής απόφασης των Υπουργών Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής (Β΄2531), καταργείται.