Άρθρο 45 – Αποστρατευτικός Βαθμός Σημαιοφόρων ΛΣ-ΕΛΑΚΤ

Η παράγραφος 10 του άρθρου 37 του Προεδρικού Διατάγματος 81/2012 (Α’ 139) αντικαθίσταται ως εξής:
“10. Σημαιοφόροι ΛΣ-ΕΛΑΚΤ προερχόμενοι από τη Σχολή Δοκίμων Λιμενοφυλάκων, οι οποίοι έχουν υποβάλει αίτηση αποστρατείας, εφόσον από το σύνολο των ουσιαστικών τους προσόντων χαρακτηρίζονται ως “λίαν καλός “ ή ¨καλός” θεωρούνται ως “ευδοκίμως τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους”, προάγονται με προεδρικό διάταγμα στον επόμενο εν ενεργεία βαθμό, τιθέμενοι εκτός οργανικών θέσεων και αποστρατεύονται με τη συμπλήρωση ενός μηνός από την προαγωγή τους.”

  • 26 Φεβρουαρίου 2017, 06:57 | ΓΙΑΠΡΟΣ ΣΠΥΡΟΣ

    1. Η βαθμολογική εξέταση των Λ/Φ πρέπει να επανεξεταστεί για τους ακόλουθους λόγους :

    α. Με τα χρόνια υπηρεσίας που προβλέπεται ήδη να υπηρετήσουν οι Λ/Φ με βάση το ισχύον ηλικιακό όριο συνταξιοδότησης προκύπτουν άνω των 10 ετών στον ίδιο βαθμό.

    β. Συγκριτικά με το παλαιότερο σύστημα συνταξιοδότησης της 25ετίας, τα άνω των 10 ετών στον τελευταίο εν ενεργεία βαθμό είναι το ήμισυ της συνολικής υπηρεσίας.

    γ. Με το σύστημα εισαγωγής πανελληνίων εξετάσεων, το οποίο σημαίνει κατάταξη από τα 18 η συνολική υπηρεσία θα ξεπεράσει τα 40 έτη και θα αγγίξουμε την 20ετία στον τελευταίο εν ενεργεία βαθμό.

    2. Αναφορικά με απόψεις περί ταχύρυθμων αξιωματικών εκ Λ/Φ και ΔΥΛΣ που »περιφέρουν φακέλους» και εκτελούν »γραμματειακή υποστήριξη» :

    α. Η ανάθεση καθηκόντων δεν είναι επιλογή του κάθε στελέχους αλλά απόφαση του διοικούντος Α/Ξ

    β. Η προαγωγή των Λ/Φ στον βαθμό του εν ενεργεία σημαιοφόρου προυποθέτει κάποια προσόντα ΑΝΩΤΕΡΑ των υπολοίπων που θα παραμείνουν Ανθ/στές και τα συγκεκριμμένα προσόντα δεν δικαιολογούν ανάθεση καθηκόντων μόνο για »περιφορά φακέλων» και »γραμματειακή υποστήριξη»

    3. Κε υπουργε επειδή θα επιχειρηθεί με πλάγιους τρόπους να φθάσουν στο γραφείο σας εισηγήσεις με »επιλεγμένη» επιχειρηματολογία που θα παρουσιάζει τους Λ/Φ ως ικανούς μόνο για καθήκοντα παρόμοια με »περιφορά φακέλων» και »γραμματειακή υποστήριξη» μπορείτε πολύ εύκολα να αποκαλύψετε την πραγματική αλήθεια ως εξής:

    α. Αναζητείστε στα μητρώα Λ/Φ την πρώτη σειρά Λ/Φ μετά την κατάργηση των στρατεύσιμων ναυτολιμενοφυλάκων και ανασύρετε τους φακέλους των 5 πρώτων στην σειρά κατάταξης και των 5 πρώτων στη σειρά αποφοίτησης.

    β. Ακολούθως αναζητείστε στα μητρώα Λ/Φ την σειρά Λ/Φ του 2001 (θεωρείται από τις πιο αξιοκρατικές και αδιάβλητες κατατάξεις Λ/Φ όλων των εποχών) και ανασύρετε τους φακέλους των 5 πρώτων στην σειρά κατάταξης και των 5 πρώτων στη σειρά αποφοίτησης.

    γ. Η σύγκριση των προσόντων των δύο σειρών θα αποκαλύψει την πραγματική αλήθεια για την σύγχρονη πραγματικότητα των Λ/Φ

    4. Ως επίλογο υπενθυμίζω ότι με τις τελευταίες τροπολογίες στις διατάξεις των οργναικών συνθέσεων οι ικανοί μόνο για καθήκοντα παρόμοια με »περιφορά φακέλων» και »γραμματειακή υποστήριξη» τοποθετούνται ως Λιμεν/ρχες από τον βαθμό του Κελευστή εκ Λ/Φ

    ΓΙΑΠΡΟΣ ΣΠΥΡΟΣ
    ΥΠΑΞ/ΚΟΣ ΛΣ (ΕΚ Λ/Φ)

  • 25 Φεβρουαρίου 2017, 19:42 | ΛΙΑΛΙΟΣ

    ΝΑ ΕΠΑΝΕΞΑΤΑΣΤΕΙ ΤΟ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΟ ΤΩΝ ΛΙΜΕΝΟΦΥΛΑΚΩΝ ΣΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΑ ΜΕ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΟΠΛΙΤΩΝ. ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΛΙΜΕΝΟΦΥΛΑΚΩΝ. ΔΙΑΤΑΡΑΣΣΕΤΑΙ Η ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ.

  • 25 Φεβρουαρίου 2017, 11:50 | Ανώνυμος

    Σήμερα στο Λ.Σ. υπηρετούν Λ/Φ (+εξ) με τουλάχιστον απολυτήριο λυκείου και μία έως τρεις ξένες γλώσσες στην κατοχή τους !! Νομίζω ότι στα 40 χρόνια υπηρεσίας ο αποστρατευτικός βαθμός του Ανθυποπλοιάρχου Λ.Σ. είναι λίγος!!!
    Από τα 26 έως τα 40 έτη ο βαθμός του Σημαιοφόρου είναι άδικος (14 χρόνια στον ίδιο βαθμό!!) και προτείνω να επανεξεταστεί η βαθμολογική εξέλιξη των Λ/Φ.
    Επίσης να εξετασθεί η εξομοίωση των πτυχιούχων Λ/Φ με την εξέλιξη των πτυχιούχων Υ/Ξ εκ ΔΥΛΣ μια και προσόντα κατέχουν και τα ίδια καθήκοντα εκτελούν!!

  • 20 Φεβρουαρίου 2017, 13:56 | ΓΙΩΡΓΟΣ Β

    Ο ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΟΣ ΒΑΘΜΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΥΠΑΣΠΙΣΤΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΣΧΟΛΗΣ Λ/Φ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟΣ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΡΙΜΝΗΣΕΙ Η ΗΓΕΣΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΑ. ΟΙ ΠΡΟΑΓΩΓΕΣ ΤΩΝ Λ/Φ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΤΟΥΝ ΔΙΟΤΙ ΑΠΑΝΤΑΤΑΙ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΎΣ ΑΦΟΎ ΌΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΑΧΘΕΙ ΤΑΧΥΡΥΘΜΑ ΚΑΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ (ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ Ή Λ/Φ) ΝΑ ΠΕΡΙΦΕΡΟΥΝ ΦΑΚΕΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ.