Άρθρο 78 – Τροποποίηση του άρθρου 24 του ν. 2971/2001

Στο άρθρο 24 του Ν. 2971/2001 (Α 285) όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 34 του Ν. 3153/2003 (Α΄ 153) και ισχύει προστίθενται νέες παράγραφοι 8 και 9 ως ακολούθως:
8. «Για την εξυπηρέτηση του Δημοσίου Συμφέροντος, είναι δυνατή η χωρίς αντάλλαγμα διάθεση χώρων της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα σε Υπηρεσίες του Δημοσίου, για την εγκατάσταση αντλιοστασίων την υπόγεια όδευση καλωδίων ηλεκτροδότησης και τηλεπικοινωνίας και τη διέλευση σωληνώσεων ύδρευσης, ομβρίων υδάτων και αποχέτευσης. Τα σχετικά έργα, πραγματοποιούνται με απόφαση του αρμόδιου φορέα διοίκησης και εκμετάλλευσης λιμένα η οποία εγκρίνεται από τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κατόπιν σύμφωνης γνώμης του Γενικού Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων .
9. Για οποιαδήποτε περίπτωση δωρεάς από φυσικό ή νομικό πρόσωπο σε φορέα διοίκησης και εκμετάλλευσης λιμένα, εκδίδεται απόφαση αποδοχής από τον αρμόδιο φορέα, η οποία εγκρίνεται από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.»

  • 28 Φεβρουαρίου 2017, 12:38 | Πότης κοντομηνας

    Πολυ σημαντικό να περιληφθούν και αυτοί που εντωμεταξύ αφαίρεσαν τις κατασκευές ,γιατι σε αντίθετη περίπτωση μονο για αυτούς θα συνεχίζουν οι συνέπειες των βεβαιώσεων της κτηματικής,πρόστιμα κλπ.
    Όσο για τις συνθήκες ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ με πλαστικά παραπέρα,πόρτες ,και ελεγχόμενη θερμοκρασία στο χώρο ,αυτά θα πρεπει ξηλωθούν άμεσα.

  • 28 Φεβρουαρίου 2017, 12:43 | ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ-ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ

    Θα πρέπει να προβλεφθεί ότι η αποκατάσταση των παραχωρούμενων χώρων στη πρότερη τους κατάσταση βαρύνει το παραχωρησιούχο και όχι το Φορέα.

  • 24 Φεβρουαρίου 2017, 22:21 | Γιώργος Καρακατσάνης

    Επίσης, πρέπει να γίνει κάτι με την περιττή εμπλοκή του Υπουργείου Ναυτιλίας και του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού στο ζήτημα των παραχωρήσεων. Με το ισχύον σήμερα καθεστώς πρέπει να γνωμοδοτούν για κάθε περίπτερο, οικίσκο έκδοσης εισιτηρίων, ΑΤΜ κλπ που τοποθετείται σε κάποιο από τα 1000 λιμάνια της χώρας. Δυστυχώς, η όλη διαδικασία μπορεί να κρατήσει ακόμη και ένα χρόνο! Πρέπει επιτέλους να απαλλαγούμε από όλη αυτή την γραφειοκρατία.

  • 16 Φεβρουαρίου 2017, 22:50 | Γιώργος Καρακατσάνης

    Στην παράγραφο 9 θα πρέπει να τεθεί ένα σοβαρό χρηματικό όριο. Δηλαδή εάν κάποιος δωρίσει σε ένα Λιμενικό Ταμείο έναν εκτυπωτή αξίας 200 ευρώ θα πρέπει να ασχοληθεί ο Υπουργός Ναυτιλίας; Είναι δυνατόν να δημιουργείται τέτοιο νέο άχρηστο γραφειοκρατικό βάρος;