Άρθρο 35 – Σύστημα Αξιολόγησης

1. Τα ουσιαστικά προσόντα των στελεχών ΛΣ-ΕΛΑΚΤ αξιολογούνται με σύστημα αξιολόγησης, το οποίο διέπεται από τις αρχές της αμεροληψίας και της αξιοκρατίας, με βάση την επαγγελματική ικανότητα των στελεχών και την αποδοτικότητά τους.
2. Με προεδρικό διάταγμα, που εκδίδεται ύστερα από πρόταση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής μετά από γνώμη του Συμβουλίου Επιτελικού Σχεδιασμού, καθορίζονται τα ουσιαστικά προσόντα των στελεχών ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, η κλίμακα διαβάθμισης των κριτηρίων αξιολόγησης και των κριτηρίων προαγωγής, οι προϋποθέσεις αξιολόγησης, το αντικείμενο και τα κριτήρια αξιολόγησης, ο χρόνος, η συχνότητα, ο τύπος, η διαδικασία και τα όργανα αξιολόγησης, τα δικαιώματα και οι εγγυήσεις υπέρ των στελεχών ΛΣ-ΕΛΑΚΤ σε σχέση με αυτήν, οι διαδικασίες υποβολής και εξέτασης των διοικητικών προσφυγών και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια. Από την έναρξη ισχύος του ως άνω προεδρικού διατάγματος καταργείται κάθε άλλη ειδικά αναφερόμενη σε αυτό γενική ή ειδική διάταξη ουσιαστικού ή τυπικού νόμου που ρυθμίζει τα ίδια θέματα με διαφορετικό τρόπο.

  • 25 Φεβρουαρίου 2017, 14:08 | Νίκος Γ. Μοσχούτης

    Ακόμη μία διάταξη του Λ.Σ και γενικότερα του δημοσίου που περιέχει τις βαρύγδουπες, αλλά ανυπόστατες στο σύστημα σας, λέξεις, «αμεροληψία» και «αξιοκρατία». Οφείλετε να τις εφαρμώσετε για κάποιο χρονικό διάστημα, ώστε να πειστούμε πως κάτι αλλάζει στην νοοτροπία μας/σας και να τις επαναφέρετε. Δίοτι όταν διαρκώς προτιμώνται «οι αρεστοί αντί των αρίστων, οι δικοί αντί των ειδικών», τι να περιμένεις από τις τροποποιήσεις;;

  • 23 Φεβρουαρίου 2017, 12:48 | ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΥΜΠΟΠΟΥΛΟΣ

    Από τη διάταξη συγκρατούνται οι διατυπώσεις : «σύστημα αξιολόγησης, το οποίο διέπεται από τις αρχές της αμεροληψίας και της αξιοκρατίας».

    Κατανοεί κανείς ότι πλέον με τη διάταξη αυτή δημιουργείται ένα αμερόληπτο και αξιοκρατικό σύστημα και ασφαλώς δεν θα υπήρχε η ανάγκη για τη διάταξη αυτή αν το προηγούμενο είχε αυτά τα χαρακτηριστικά.

    Αναρωτιέμαι αν η φυσική ηγεσία του ΛΣ αισθάνεται υπερήφανη που αποδέχεται ότι στις θέσεις που υπηρετεί βρίσκεται στη βάση προηγουμένων αξιολογήσεων της που ήταν μεροληπτικές και αναξιοκρατικές.

    Και αισθάνομαι θλίψη …..

  • 22 Φεβρουαρίου 2017, 10:20 | ΜΑΝΟΣ

    Εδω διαπιστώνουμε την απροθυμία δημιουργίας ενός συστήματος πραγματικής αξιολόγησης για τα στελέχη του ΛΣ.
    Ολη η Ελλαδα αλλά και διεθνώς γνωρίζουν οτι η δημόσια διοίκηση είναι προβληματική και ανεπαρκής.
    Η μηδαμινή και ΄΄πλασματική΄΄ αξιολόγηση δημιουργεί σοβαρα προβλήματα στη λειτουργία των Υπηρεσίων.
    Στο ΛΣ είμαστε όλοι άριστοι και οι λίγοι που δεν είναι χαρακτηρίζονται πολύ καλοί. Οπότε τι να συζητήσουμε…
    Οι υπηρεσίες πρέπει να κρίνονται από τους πολίτες.
    Ολα τα χαμηλόβαθμα στελέχη να αξιολογούν τους συναδέλφους με τους οποίους έχουν συνεργασία καιη αξιολόγηση τους να φτάνει το 50% της αξιολόγησης και οι 2 πρώτοι στην ιεραρχία της Υπηρεσίας να μοιράζονται το υπόλοιπο 50% σε 30 και 20 αντίστοιχα.
    Τα αποτελέσματα της αξιολόγησς δεν θα γίνεται γνωστά στον ενδιαφερόμενο παρά μόνο σε περίπτωση που χαρακτηρίζεται ως άριστος στον μέσο όρο της βαθμολογίας του ή όταν χαρακτηρίζεται ως ανεπαρκής ( κάτι το οποίο θα αιτιολογούν οι αξιολογητές)
    Ο άριστος, ο πολύ καλός , ο καλός , ο επαρκής και ο ανεπαρκής θα πρεπει να λαμβάνουν και ανάλογες ηθικές λαι άλλες απολαβές ή κυρώσεις ανάλογα με τον χαρακτηρισμό τους.

  • 19 Φεβρουαρίου 2017, 09:10 | Γεώργιος Β.

    Πολύ γενικόλογο άρθρο. Τις λέξεις «αμεροληψία» και «αξιοκρατία» τις ερμηνεύει ο καθένας κατά το δοκούν. Απαιτούνται περισσότερο συγκεκριμένες διατάξεις.

  • 18 Φεβρουαρίου 2017, 00:27 | ΤΡΥΦΩΝ ΚΟΡΟΝΤΖΗΣ

    ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΧΕΙΡΑ. ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΜΕ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΝ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ. ΟΙ ΚΡΙΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΝΑΙΤΙΟΛΟΓΗΤΕΣ.Η ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΑΜΕΡΟΛΗΨΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΕΝΕΣ ΑΞΙΕΣ ΣΤΟ ΛΣ. ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΑΡΧΕΣ, ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙ???ΑΠΟ ΤΑ Α ΚΑΙ Β ΠΗΓΑΜΕ ΣΤΑ 10,9, 8 Κ.ΛΠ.ΠΟΙΑ Η ΔΙΑΦΟΡΑ????