Άρθρο 33 – Προσφυγές – Κύρωση Πινάκων

1.Η απόφαση του Συμβουλίου Επιτελικού Σχεδιασμού κοινοποιείται στους ενδιαφερόμενους εντός δέκα (10) ημερών από το τέλος των εργασιών του. Αυτοί έχουν δικαίωμα άσκησης ενδικοφανούς προσφυγής προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κατά της απόφασης εντός προθεσμίας πέντε (5) ημερών από την κοινοποίησή της, ο οποίος υποχρεούται να απαντήσει εντός είκοσι (20) ημερών από την ημερομηνία της υποβολής της. Η αρμοδιότητα του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την εξέταση και απάντηση της προσφυγής αυτής δύναται να μεταβιβαστεί, γενικά ή κατά κατηγορία στελεχών, με απόφαση του.
2.Μετά την άπρακτη πάροδο της προθεσμίας υποβολής της παραπάνω προσφυγής ή την απάντηση επί της προσφυγής που τυχόν υποβληθεί, οι πίνακες μετατασσομένων συντάσσονται εις διπλούν και κυρώνονται από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Η μετάταξη στο Σώμα των Αξιωματικών ή Υπαξιωματικών και ο καθορισμός ειδικότητας, οι Προαγωγές καθώς και η ένταξη των μετατασσομένων στη νέα επετηρίδα ενεργείται με προεδρικό διάταγμα, το οποίο εκδίδεται μετά από πρόταση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.
3.Οι μεταταγέντες εγγράφονται στην επετηρίδα της νέας ειδικότητας τους μετά τους υπηρετούντες ομοιοβάθμους τους και εξομοιώνονται πλήρως με τους τελευταίους ως προς τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματά τους, πλην αυτών της μετάταξης.

  • 22 Φεβρουαρίου 2017, 08:38 | ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΥΜΠΟΠΟΥΛΟΣ

    Το σχόλιο αφορά στα άρθρα από 29 έως και 33.

    Η αξιοποίηση προσοντούχων στελεχών του ΛΣ κάθε βαθμού μπορεί να γίνει χωρίς συρρίκνωση του αριθμού των Λιμενοφυλάκων ή των Υπαξιωματικών που αποτελούν τη στέρεα βάση του Σώματος, χωρίς ανατροπές στις επετηρίδες.

    Θεωρώ ότι οι διατάξεις αυτές αποτελούν έμμεση αποδοχή μη δυνατότητας εφαρμογής του άρθρου 58 στο άμεσο μέλλον και αυτό σε βάρος των Λιμενοφυλάκων και Υπαξιωματικών που δεν θα μετατάσσονται και ο αριθμός τους θα συρρικνώνεται και οι υποχρεώσεις τους θα κατανέμονται σε ολιγότερους.