Άρθρο 92 – Πλωτά ανυψωτικά συστήματα φύλαξης σκαφών

1. Με την επιφύλαξη των διατάξεων για τις περιοχές απόλυτης περιβαλλοντικής προστασίας επιτρέπεται έναντι οικονομικού ανταλλάγματος, κατόπιν αιτήσεως των ενδιαφερομένων και έγκρισης της αρμόδιας Λιμενικής Αρχής η τοποθέτηση πλωτών ανυψωτικών συστημάτων φύλαξης σκαφών.
2. Με απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής καθορίζονται οι όροι και τα τεχνικά χαρακτηριστικά που πρέπει να πληρούν τα πλωτά ανυψωτικά συστήματα φύλαξης σκαφών καθώς και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την τοποθέτησή τους.
3. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής καθορίζεται το ύψος του οικονομικού ανταλλάγματος για την τοποθέτηση και χρήση, ο τρόπος καθορισμού του, ο φορέας και η διαδικασία είσπραξής του καθώς και κάθε άλλο σχετικό θέμα.

  • 21 Φεβρουαρίου 2017, 14:11 | Π. ΦΩΤΙΑΔΗΣ

    Θα πρέπει να δίνεται η δυνατότητα για τοποθέτηση τόσο εντός όσο και εκτός ΘΖΛ! Επιτέλους να απελευθερωθεί η διαδικασία, σε όλη την Ευρώπη και την Αμερική επιτρέπεται η τοποθέτηση πλωτών ανυψωτικών συστημάτων φύλαξης σκαφών ακόμα και μπροστά από το σπίτι κάθε ιδιοκτήτη σκάφους κι εμείς εδώ στην Ελλάδα ακόμα διαπραγματευόμαστε τα αυτονόητα… Πολύ σωστή πρωτοβουλία, αν και μένουν ακόμα πολλά να διευκρινιστούν.

  • 20 Φεβρουαρίου 2017, 09:23 | ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ

    Είναι χρήσιμο να διευκρινιστεί εάν η τοποθέτηση πλωτών ανυψωτικών συστημάτων θα προβλέπεται μόνο εντός θαλάσσιας ζώνης λιμένα ή γενικά και σε λοιπές περιοχές

  • 19 Φεβρουαρίου 2017, 13:44 | Κ. Γκιόκας

    Αυτό το αρθρο 92 αν όχι άμεσα αλλά στο μέλλον μυρίζει φωτογραφία.Με προκήρυξη διαγωνισμού θα έπρεπε να αναφέρει και όχι αποφάσεις Υπουργών. Δεν αναφέρει επίσης φορέα, Μαρίνα, Δημος, Περιφέρεια, ποιός προκηρύσει διαγωνισμό, τι θα πει «οικονομικό αντάλλαγμα», ενοίκιο, άπαξ προσφορά, αντισταθμιστικά οφέλη, κάτω απο το τραπέζι? Πρέπει να γίνει πιο σαφές.