Άρθρο 76 – Συμμετοχή στην Ε.Σ.Α.Λ. εκπροσώπου της Π.Ε.Π.Ε.Ν

Η παράγραφος 1 του άρθρου δέκατου ένατου του ν. 2932/2001 (Α΄ 145), όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 44 του ν. 4150/2013 (Α΄ 102), αντικαθίσταται ως ακολούθως:
«Στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής συνιστάται Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (Ε.Σ.Α.Λ.).
Η Ε.Σ.Α.Λ. συγκροτείται με απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, στην οποία μετέχουν με τους αναπληρωτές τους: ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, ως Πρόεδρος, δύο (2) εκπρόσωποι του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, από ένας (1) εκπρόσωπος για το καθένα από τα Υπουργεία Εσωτερικών, Οικονομίας και Ανάπτυξης, Εθνικής Άμυνας, Οικονομικών, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Υποδομών και Μεταφορών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Τουρισμού καθώς και ο Πρόεδρος της Ρ.Α.Λ.. Στις συνεδριάσεις της Ε.Σ.Α.Λ. καλείται υποχρεωτικά, χωρίς δικαίωμα ψήφου, εκπρόσωπος της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος (ΕΛΙΜΕ), ένας εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού (Π.Ε.Π.Ε.Ν.), καθώς και εκπρόσωπος του οικείου δήμου ή της οικείας περιφέρειας εφόσον συζητούνται ζητήματα αρμοδιότητάς τους. Στις συνεδριάσεις της Επιτροπής δύνανται, επίσης, να καλούνται, χωρίς δικαίωμα ψήφου, καθηγητές Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων με ειδίκευση σε θέματα εκτέλεσης λιμενικών έργων, καθώς επίσης και προϊστάμενοι Διευθύνσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ή άλλων Υπουργείων, με αντικείμενο αρμοδιότητας συναφές προς τα εξεταζόμενα από την Ε.Σ.Α.Λ. θέματα.
Ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, ο οποίος προεδρεύει της Ε.Σ.Α.Λ., καταρτίζει την ημερήσια διάταξη, εισηγείται τα προς συζήτηση θέματα και επιμελείται της εκτελέσεως των αποφάσεων της Επιτροπής. Για τις αποφάσεις της Ε.Σ.Α.Λ. που επηρεάζουν την εθνική άμυνα και ασφάλεια της χώρας, απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του εκπροσώπου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.»

  • 28 Φεβρουαρίου 2017, 13:17 | IIANEΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΛΙΜΕΝΩΝ

    Προσθήκη του όρου «του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων στους Φορείς Διοίκησης και Εκμετάλλευσης Λιμένων (ΠΑ.Σ.Ε.Φ.ΕΛ) χωρίς δικαίωμα ψήφου», ώστε να συμμετέχει και εκπρόσωπος των εργαζομένων στους Φορείς Λιμένων(Λιμενικά Ταμεία) στην Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (Ε.Σ.Α.Λ.).

  • 24 Φεβρουαρίου 2017, 10:23 | ΣΕΡΓΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

    προτείνω να μετέχει ως εκπρόσωπος στην ΕΣΑΛ με δικαίωμα ψήφου ένας εκπρόσωπος από λιμενικά ταμεία διότι αυτά είναι γνώστες των προβλημάτων των λιμένων, γιατί την αποτελεσματικότερη λειτουργία της ΕΣΑΛ.
    προτείνω να οριστεί εκπρόσωπος στην ΕΣΑΛ το λιμενικό ταμείο με τα περισσότερα λιμάνια στη δικαιοδοσία του.

  • 22 Φεβρουαρίου 2017, 08:32 | ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΥΜΠΟΠΟΥΛΟΣ

    Με βάση τις αρμοδιότητες και το ρόλο του Λιμενικού Σώματος θα πρέπει στο όργανο να συμμετέχει εκπρόσωπός του που θα ορίζεται από τον Αρχηγό ΛΣ.

    Προτείνεται η διατύπωση: «…. δύο (2) εκπρόσωποι του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής εκ των οποίων ο ένας ανώτερος ή ανώτατος αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος»

  • 18 Φεβρουαρίου 2017, 10:52 | Κ. Γκιόκας

    Οι «ένας (1) εκπρόσωπος για το καθένα από τα Υπουργεία Εσωτερικών, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων» αυτοί κατα την γνώμη μου σαν πολίτη που χρησιμοποιεί τους λιμένες μπορούν να είναι χωρίς ψήφο. Ολοι οι υπόλοιποι που αναφέρονται, συμπεριλαμβανομένων ειδικευμένων καθηγητών, πλοιάρχων, εκπροσώπων δήμων, πρέπει να έχουν δικαίωμα γνώμης και ψήφου. Ετσι η ΕΣΑΛ θα πρόκρινε σχέδια λιμένων που να εξυπηρετούν με ασφάλεια και παραγωγικότητα.Θα έπρεπε δε,να προβλέπεται εκπρόσωπος απο τον ΣΙΤΕΣΑΠ για τους τουριστικούς λιμένες.