Άρθρο 28 – Συγκρότηση Συμβουλίων Μεταθέσεων – Προσφυγές

1. Με Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο εκδίδεται μετά από πρόταση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής καθορίζεται η συγκρότηση των Συμβουλίων Μεταθέσεων και Προσφυγών, τα οποία αποτελούνται από εν ενεργεία στελέχη ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, και η λειτουργία τους. Με το Προεδρικό Διάταγμα του προηγούμενου εδαφίου καθορίζεται ο μέγιστος χρόνος παραμονής στην ίδια περιοχή μετάθεσης, ο οποίος δε μπορεί να υπερβαίνει τα οκτώ (8) έτη, εξειδικεύονται τα Κριτήρια τοποθετήσεων και μεταθέσεων ανάλογα με τις συνθήκες λειτουργίας και τις ειδικότερες ανάγκες της υπηρεσίας και η δυνατότητα προσωρινής αναστολής τους, τα θέματα των αποσπάσεων – διαθέσεων, οι προϋποθέσεις εφαρμογής του άρθρου 25 του παρόντος νόμου, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια.
2. Η απόφαση της τοποθέτησης, μετάθεσης ή απόσπασης κοινοποιείται στους ενδιαφερόμενους αμελλητί. Αυτοί έχουν δικαίωμα άσκησης ενδικοφανούς προσφυγής κατά της απόφασης εντός προθεσμίας πέντε (5) ημερών από την κοινοποίηση της ενώπιον Συμβουλίου Προσφυγών, προς το διοικητικό όργανο που την εξέδωσε, το οποίο υποχρεούται να απαντήσει αιτιολογημένα εντός δεκαπέντε (15) ημερών από την ημερομηνία της υποβολής της.
Κατά τη διάρκεια της προθεσμίας και ενόσω εκκρεμεί η ασκηθείσα προσφυγή αναστέλλεται η εκτέλεση της απόφασης. Μετά την άπρακτη πάροδο της προθεσμίας υποβολής προσφυγής ή την απάντηση επί των προσφυγών που τυχόν υποβληθούν, οι πίνακες του προς τοποθέτηση, μετάθεση ή απόσπαση προσωπικού κυρώνονται από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.
3. Οι διατάξεις της προηγούμενης παραγράφου δεν τυγχάνουν εφαρμογής για τους ανώτατους Αξιωματικούς, λόγω της κρισιμότητας των καθηκόντων που αντιστοιχούν στο βαθμό τους.

  • 26 Φεβρουαρίου 2017, 17:55 | ΓΙΑΠΡΟΣ ΣΠΥΡΟΣ

    1. Θεωρώ ότι η ρύθμιση για την οκταετία διατυπώθηκε με αυτόν τον τρόπο εκ παραδρομής. Αμφιβάλλω αν ειναι η πραγματική βούληση του νομοθέτη να μετατίθεται ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΚΑΘΕ στέλεχος που συμπληρώνει 8ετία στην
    ίδια περιοχή και χωρίς το κριτήριο να υπάρχει ενδιαφερόμενος για τη συγκεκριμμένη θέση. Πιστεύω πως η επιθυμητή από τον νομοθέτη ρύθμιση είναι η εξής :
    Με το Προεδρικό Διάταγμα του προηγούμενου εδαφίου καθορίζεται ο ελάχιστος και μέγιστος χρόνος παραμονής στην ίδια περιοχή μετάθεσης, ο οποίος δε μπορεί να υπερβαίνει τα οκτώ (8) έτη εφόσον το στέλεχος καταλαμβάνει οργανική θέση για την οποία έχει υποβληθεί αίτημα μετάθεσης άλλου στελέχους

    2. 
Θεωρώ γραφειοκρατική αγκύλωση και άσκοπη σπατάλη χρόνου χωρίς ουσιαστική ούτε δικονομική αξία το να κυρώνονται πίνακες του συμβουλίου μεταθέσεων.
    Από τον συνδυασμό του άρθρου 24 παρ 1 και του άρθρου 28 παρ 2 προκύπτει ότι :
    α. οι πίνακες και των δυο συμβουλίων κυρώνονται με απόφαση Υπουργού
    β. οι πίνακες του πρωτοβάθμιου συμβουλίου επανακυρώνονται (διπλή άσκοπη εργασία) απο τον υπουργό μετα την άπρακτη παροδο προθεσμίας για προσφυγή
    γ. σε περίπτωση μεταβίβασης της αρμοδιότητας στον αρχηγό, ο αρχηγός θα επικυρώνει τον εαυτό του καθώς θα επικυρώνει πράξη συμβουλίου στο οποίο συμμετέχει

    
ΓΙΑΠΡΟΣ ΣΠΥΡΟΣ
    ΥΠΑΞ/ΚΟΣ ΛΣ

  • 24 Φεβρουαρίου 2017, 14:26 | ΘΑΝΑΣΗΣ Κ

    Έχει αντιληφθεί κανείς το κείμενο αυτού του άρθρου;;;;; «Με το Προεδρικό Διάταγμα του προηγούμενου εδαφίου καθορίζεται ο μέγιστος χρόνος παραμονής στην ίδια περιοχή μετάθεσης, ο οποίος δε μπορεί να υπερβαίνει τα οκτώ (8) έτη» Απλά ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!!! Δηλαδή ο θεωρητικά αμετάθετος Σαμιώτης που επιθυμεί να παραμείνει στο νησί του εφόσον κάποιος άλλος δεν επιθυμεί να πάει στη Σάμο πρέπει στην 8ετία να μετατεθεί…. Και δεν είναι 8ετία μέχρι να βγει το Π.Δ. που μπορεί να προβλέπει μέχρι 8 έτη. Πάρτε κι ένα βαθμό έτσι για δόλωμα. Πανηγυρίζουν και οι εκπροσωποί μας που είναι για τα «πανηγύρια».

  • 23 Φεβρουαρίου 2017, 17:38 | ΑΧΙΛΛΕΥΣ ΛΑΖΙΝΟΣ

    Για την διευκόλυνση των συνάδελφων οι πίνακες μορίων θα πρέπει να γίνουν ανά Υπηρεσία και με ξεχωριστά πεδία των κενών και κενούμενων θέσεων. Επίσης οι μεταθέσεις αναφορικά με όλα τα Λιμενικά Τμήματα να εκτελούνται από την Δ.Π.

  • 23 Φεβρουαρίου 2017, 13:13 | ΝΙΚΟΣ

    στο ΠΔ 24μηνο για μετατιθεμενους 2015

  • 19 Φεβρουαρίου 2017, 13:39 | ΤΡΥΦΩΝ ΚΟΡΟΝΤΖΗΣ

    Η ΚΥΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΩΝ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΠΙΝΑΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΗ ΝΑΙ Η ΟΧΙ???ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΔΕΝ ΟΡΙΖΕΤΑΙ. ΑΝ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ????ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΑΣΑΦΗΣ Η ΔΙΑΤΑΞΗ?????
    ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΑ ΓΙΑΤΙ ΘΕΜΑΤΑ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ ΝΑ ΡΥΘΜΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΝΟΜΟ???ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΕΥΕΛΙΞΙΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΔ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΤΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΤΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΛΕΥΟΝΤΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ. ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΞ΄ΟΣΩΝ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΠΔ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ????

  • 18 Φεβρουαρίου 2017, 19:38 | ΑΝΩΝΥΜΟΣ

    ΝΑ ΕΠΑΝΕΝΤΑΧΘΕΙ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΕΔΙΝΕ ΤΟ 24ΜΗΝΟ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΤΙΘΕΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ 2015 ΣΤΗΝ 6Η, 8Η, 9Η ΠΕΔΙΛΣ. ΤΟ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ Ο ΔΡΙΤΣΑΣ ΚΑΙ ΑΦΑΙΡΕΘΗΚΕ ΑΝΑΙΤΙΑ. ΗΤΑΝ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 32 ΣΤΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΜΑΪΟΥ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΗΘΗΚΕ ΩΣ 47 ΣΤΟ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΕΙΔΕ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΗΝΑ. ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΠΟΕΠΛΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΕΜΗΣΕ, ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΑΛΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΗΘΕΙ

  • 18 Φεβρουαρίου 2017, 10:48 | ΠΑΣΧΑΛΑΚΗΣ Χρήστος

    Διαφωνώ πλήρως με την ένταξη σε Νόμο διατάξεων που αφορούν τις μεταθέσεις μας.

    Καμία τροποποίηση δεν πρέπει να επέλθει στο ΠΔ μεταθέσεων από κανένα Νόμο.

    Ο κώδικας μεταθέσεων του προσωπικού ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, πρέπει να είναι ενιαίος, σ’ ένα αυτόνομο και ευέλικτο ΠΔ.

    Ναί στην τροποποίηση του ΠΔ 33/09, όχι όμως από Νόμο.

    Η μόνη διάταξη που πρέπει να μπει αναγκαστικά στο σχέδιο νόμου και αφορά μεταθέσεις, είναι η ανεξαρτητοποίηση των Λιμενικών Τμημάτων.