Άρθρο 51 – Εκπροσώπησης Στελεχών ΛΣ-ΕΛΑΚΤ

Στο άρθρο 106 του Νόμου 3079/2002 (Α’) προστίθεται τέταρτη παράγραφος ως
εξής:

«4. Ένας (1) εκπρόσωπος του αντιπροσωπευτικότερου συνδικαλιστικού φορέα
του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, που κατέχει οργανική θέση
εσωτερικού και εκλέγεται από τη Γενική Συνέλευση του ανωτέρω φορέα
συμμετέχει υποχρεωτικά ως μέλος με δικαίωμα ψήφου στη σύνθεση των
Πειθαρχικών Συμβουλίων. Ο βαθμός του εκπροσώπου θα εξαρτάται από το
Συμβούλιο συμμετοχής του.
Ένας (1) εκπρόσωπος του αντιπροσωπευτικότερου συνδικαλιστικού φορέα του
Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, που κατέχει οργανική θέση
εσωτερικού και εκλέγεται από τη Γενική Συνέλευση του ανωτέρω φορέα
συμμετέχει υποχρεωτικά στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου Αρωγής
Λιμενικού Σώματος.»

  • 28 Φεβρουαρίου 2017, 13:47 | ΤΡΥΦΩΝ ΚΟΡΟΝΤΖΗΣ

    κ. Καψάκη, η διατύπωση της νομικής διάταξης είναι «….Ένας (1) εκπρόσωπος του αντιπροσωπευτικότερου συνδικαλιστικού φορέα του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, που κατέχει οργανική θέση
    εσωτερικού και εκλέγεται από τη Γενική Συνέλευση του ανωτέρω φορέα……» χωρίς να εξειδικεύει τίποτα άλλο περί πρωτοβάθμιων ή όχι ενώσεων.
    Οι προυποθέσεις που θέτει είναι συγκεκριμένες. Αν θέλετε δείτε το Καταστατικό της ΠΕΑΛΣ και ειδικά το άρθρο 15 και επόμενα.Πιστεύω ότι η ΠΕΑΛΣ τις προυποθέσεις τις καλύπτει εάν δεν είχε τον περιοριστικό όρο περί πολυπληθέστερων γιατί αυτόματα αναφέρεται σε συγκεκριμένο σωματείο. Αυτόματα κάποιοι συνάδελφοι είναι εκτός εκπροσώπησης. Αυτό θα πρέπει να προβληματίσει….το εκτός κάποιο σωματείο.Εγώ εκτιμώ ότι πρέπει να εκπροσωπούνται και τα δύο.
    Κ. Καψάκη εγώ έχω τοποθετηθεί δημόσια για αρκετά άρθρα. Δεν εκπροσωπώ την ΠΕΑΛΣ ούτε διεκδίκησα την ψήφο συναδέλφων. Οι υποψηφιοί της τον 12/2016 θα έπρεπε να τοποθετηθούν για να γνωρίζουμε όλοι τις απόψεις τους. Αυτό το είδατε πουθενά;;;;
    Χαιρετίσματα

  • 27 Φεβρουαρίου 2017, 16:09 | Μανώλης Καψάκης

    Η συμμετοχή εκπροσώπου της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ στο ΤΑΛΣ θεωρείται αναγκαία ώστε να εξασφαλίζεται με θετική ενέργεια η θωράκιση των συμφερόντων των μελών που απορρέουν από τη μετοχική τους σχέση με το ΤΑΛΣ. Η ΠΕΑΛΣ είναι πρωτοβάθμια οργάνωση. Με το ίδιο σκεπτικό θα έπρεπε να υπάρχουν και 18 εκπρόσωποι από τις αντίστοιχες πρωτοβάθμιες οργανώσεις της ΠΟΕΠΛΣ. Άκυρος ο κ.ΚΟΡΟΝΤΖΗΣ αν και γνώστης της νομικής. Να ψάχνει καλύτερα όταν μπαίνει σε ξένα χωράφια.

  • 27 Φεβρουαρίου 2017, 16:20 | Χρήστου Δημήτριος

    Η ΠΕΑΛΣ κακώς είναι και στα άλλα συμβούλια που την έχουν βάλει καθώς είναι πρωτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση. Επίσης δεν μπορεί να εκπροσωπεί Ανθ/στες, Υπαξιωματικούς και Λιμενοφύλακες που είναι και ο βασικός κορμός των μετόχων του ΤΑΛΣ.

  • 27 Φεβρουαρίου 2017, 16:03 | Χρήστου Δημήτριος

    Χίλια ΜΠΡΑΒΟ! Ιστορικά οι συνδικαλιστικές οργανώσεις μετέχουν σε κάθε συλλογική διαδικασία κατά την οποία λαμβάνονται αποφάσεις που έχουν άμεσο αντίκτυπο στο σύνολο των μελών που εκπροσωπούν.

  • 19 Φεβρουαρίου 2017, 19:36 | ΜΑΝΟΣ

    Ένα σχόλιο σε ότι αφορά στα «πειθαρχικά» Συμβούλια. Κατ΄ αρχάς λέγονται «ανακριτικά» και όχι πειθαρχικά» Δεύτερον, η διάταξη όπως είναι διατυπωμένη έρχεται σε ευθεία αντίθεση με το άρθρο 3 του ΠΔ 187/2004. Η ΠΟΕΠΛΣ δεν μπορεί να τροφοδοτήσει τη δεξαμενή των ανακριτικών συμβουλίων με Αξιωματικού από το βαθμό του Πλωτάρχη έως και του Υποναυάρχου προκειμένου να συμπληρωθούν οι συνθέσεις. Φυσικά η διάταξη αυτή δεν μπορεί να εφαρμοσθεί στην περίπτωση του ΣΑΓΕ. Επίσης με το να καταστούν αυτομάτως οι συνθέσεις από τριμελείς σε τετραμελείς, δημιουργεί πρόβλημα στη λήψη αποφάσεων κατά την ψηφοφορία. Απαιτείται μεταβατική διάταξη έως ότου τροποποιηθεί καταλλήλως το ΠΔ 187/2004 αλλιώς εφεξής τα ανακριτικά συμβούλια δεν θα μπορούν να συγκροτούνται. Το μόνο »καλό» είναι ότι θα λυθει το πρόβλημα του ποιος θα είναι κάθε φορά ο γραμματέας αφού ο εκάστοτε συνδικαλιστικός εκπρόσωπος μάλλον θα είναι το νεώτερο μέλος, επομένως θα αναλάβει και όλη τη γραφική δουλειά !

  • 19 Φεβρουαρίου 2017, 13:42 | ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΥΜΠΟΠΟΥΛΟΣ

    Με απόλυτο και ειλικρινή σεβασμό στη δράση και το έργο της συλλογικής εκπροσώπησης στελεχών ΛΣ ερωτάται:

    Πως ελέγχεται η αντιπροσωπευτικότητα? Με τον αριθμό των εγγεγραμμένων μελών?
    Και να ένα σωματείο έχει μεν τον μεγαλύτερο αριθμό μελών αλλά μικρότερο σε Αξιωματικούς σε σχέση με το δεύτερο, στα Συμβούλια Αξιωματικών θα μετέχει μέλος του πρώτου Σωματείου?

    Πώς θα λειτουργούν τα Συμβούλια ανωτάτων αν δεν υπάρχει στο Σωματείο μέλος με βαθμό ανάλογο ενώ ταυτόχρονα η συμμετοχή τέτοιου μέλους θα είναι υποχρεωτική εκ του νόμου όπως ρητά αναφέρεται? Δεν θα διώκεται πειθαρχικά ανώτατος που υπέπεσε σε πειθαρχικό αδίκημα ή θα λαμβάνει άφεση λόγω μη δυνατότητας συγκρότησης του οργάνου?

    Αληθινά, με δεδομένη τη δομή και φύση του ΛΣ θεωρείτε ότι λύνετε προβλήματα αντί να δημιουργείτε νέα και ίσως ανυπέρβλητα σε σχέση με την απονομή πειθαρχικής δικαιοσύνης?
    Αληθινά τα υφιστάμενα όργανα συλλογικής εκπροσώπησης του ΛΣ επιθυμούν αυτή τη διάταξη, θεωρούν ότι αυτή τους λείπει???

  • 18 Φεβρουαρίου 2017, 00:26 | ΤΡΥΦΩΝ ΚΟΡΟΝΤΖΗΣ

    Η ΠΕΑΛΣ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΑΝ ΞΕΡΩ ΚΑΛΑ 700 ΣΤΕΛΕΧΗ ΓΙΑΤΙ ΜΕΝΕΙ ΑΠ΄ΕΞΩ???ΠΟΙΑ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙΤΑΙ???ΕΝΟΧΛΕΙ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ???ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΠΕΑΛΣ ΚΑΤΗΛΘΑΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ 25 ΠΕΡΙΠΟΥ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΓΙΑ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΣ. ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΕΠΩΝΥΜΑ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ????