Άρθρο 39 – Δυνατότητα ανάκλησης στην ενέργεια μόνο για σοβαρές ασθένειες

Η παράγραφος 5 του άρθρου 98 του νόμου 3079/2002 “Κύρωση του Κώδικα Προσωπικού Λιμενικού Σώματος” (Α΄311), η οποία διατηρήθηκε σε ισχύ με το άρθρο 20 του π.δ. 37/2012 “Καταστάσεις προσωπικού Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής” (Α΄75), αντικαθίσταται ως ακολούθως:
“5. Κατ΄ εξαίρεση και μόνο για σοβαρές ασθένειες, μετά από γνωμάτευση της Ανώτατης Υγειονομικής Επιτροπής του Πολεμικού Ναυτικού, δύναται ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με απόφασή του, μετά από πρόταση του Αρχηγού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., να ανακαλεί στην ενέργεια, ως μονίμους από την εφεδρεία, απόστρατους Αξιωματικούς ανεξάρτητα από την εγγραφή τους στα στελέχη της εφεδρείας, προς αντιμετώπιση του προβλήματος υγείας τους. Η ανάκληση αυτή δεν δικαιολογεί διακοπή της σύνταξης ή λήψη μισθού ή άλλων αποδοχών. Η απόλυση των ανωτέρω Αξιωματικών διενεργείται με απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, μετά από πρόταση του Αρχηγού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ευθύς ως εκλείψουν οι λόγοι για τους οποίους αποφασίσθηκε η ανάκληση. Οι διατάξεις των προηγούμενων εδαφίων ισχύουν και εφαρμόζονται ανάλογα και για τους ευρισκόμενους σε αποστρατεία Λιμενοφύλακες, Υπαξιωματικούς και Ανθυπασπιστές Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.”

  • 23 Φεβρουαρίου 2017, 18:00 | Exantas

    Γιατί έχουμε την αίσθηση, ότι μόλις υλοποιηθεί η επαναφορά του «φωτογραφιζόμενου ημέτερου», θα καταργηθεί η συγκεκριμένη διάταξη?
    Με θαλασσινούς χαιρετισμούς,
    Exantas

  • 18 Φεβρουαρίου 2017, 18:54 | DED

    ??????????????????????????
    Θα ξεχάσουμε ότι ελληνικά μάθαμε και όποια λογική αναπτύξαμε μια ζωή.
    Ασυνταξίες και ασυναρτησίες.
    Τους ανακαλεί σε ενέργεια επειδή έχουν βαριές ασθένειες ? Ποιές θεωρεί ο νομοθέτης ως βαριές ασθένειες ? Ποιές ο αρχηγός και ο Υπουργός ?
    Κρατούν τη σύνταξή τους ? Και παίρνουν ή όχι αμοιβή για την εργασία τους ?
    Ρουσφέτια κε Υπουργέ ? Φωτογραφική διάταξη κε Υπουργέ ? Διάταξη που καταστρατηγεί κάθε έννοια δικαίου και συνταγματικότητας κε Υπουργέ. Τι στιγμή μάλιστα που σε χιλιάδες νέους επιστήμονες στους οποίους έχουμε επενδύσει αδυνατούμε να τους δώσουμε μια στοιχειώδη δουλειά και αναγκάζονται να παίρνουν το δρόμο της αλλοδαπής ?