Άρθρο 37 Ρυθμίσεις για τους επιθεωρητές – ελεγκτές της Διεύθυνσης Οικονομικών Ελέγχων Επιθεώρησης και Συνεργατισμού του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

  1. Στους επιθεωρητές – ελεγκτές του κλάδου Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) Διοικητικού – Οικονομικού, ειδικότητας ΠΕ Διοικητικού – Οικονομικού και ΠΕ Οικονομικού, της Διεύθυνσης Οικονομικών Ελέγχων Επιθεώρησης και Συνεργατισμού του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καταβάλλεται ελεγκτική αποζημίωση ύψους τριακοσίων (300) ευρώ μηνιαίως.
  2. Το ύψος της μηνιαίας ελεγκτικής αποζημίωσης της παρ. 1 προσαυξάνεται σε ποσοστό είκοσι τοις εκατό (20%), αν οι κατηγορίες προσωπικού της παρ. 1 έχουν κατά τη διενέργεια των ελέγχων την ιδιότητα του ανακριτικού υπαλλήλου, σύμφωνα με το άρθρο 13 του ν. 4859/2021 (Α΄ 228).
  3. Η αποζημίωση του παρόντος συμψηφίζεται με οποιοδήποτε άλλο ελεγκτικό επίδομα, ελεγκτική αποζημίωση ή άλλη παροχή, σχετική με την άσκηση των ελεγκτικών τους αρμοδιοτήτων, εξαιρουμένου του επιδόματος θέσης ευθύνης.
  4. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, μπορεί να αναπροσαρμόζεται το ποσό της ελεγκτικής αποζημίωσης της παρ. 1 ως προς το ανώτατο μηνιαίο όριο αυτής, καθώς και η προσαύξηση της παρ. 2./

 

  • 18 Ιανουαρίου 2024, 14:16 | Π.Ο.Γ.ΕΔ.Υ.

    Το σύνολο Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων με τα email που έστειλαν στην
    Oμοσπονδία διαμαρτύρονται εντόνως για την ηθική και οικονομική απαξίωση που
    τους επιφυλάσσει το άρθρο 37 του εν λόγω νομοσχεδίου .
    Με το άρθρο 37 του ανωτέρω Σχεδίου Νόμου, θεσπίζεται μηνιαία ελεγκτική
    αποζημίωση στους Επιθεωρητές – Ελεγκτές της Διεύθυνσης Οικονομικών Ελέγχων
    Επιθεώρησης και Συνεργατισμού του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και
    Τροφίμων. Στην ανάλυση συνεπειών ρύθμισης αναφέρεται ότι η προτεινόμενη
    διάταξη αποσκοπεί να καταστούν οι εν λόγω υπάλληλοι δικαιούχοι του επιδόματος
    που λαμβάνουν υπάλληλοι άλλων Υπηρεσιών του Δημοσίου με παρεμφερές έργο και
    αναμένεται να συμβάλλει στην επίτευξη των επιχειρησιακών στόχων της ανωτέρω
    Υπηρεσίας και κατά συνέπεια του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,
    ιδίως στον τομέα καταπολέμησης της διαφθοράς. Δημιουργούνται απορίες όμως
    γιατί δεν υπάρχει καμία αναφορά στη Δ/νση Γεωτεχνικών Ελέγχων και
    Επιθεωρήσεων ή στη μονάδα Εσωτερικού ελέγχου που επίσης έχουν παρεμφερές
    έργο.
    Σε αυτό το σημείο πρέπει όμως να επισημανθεί ότι στο Υπ.Α.Α.Τ. δεν υπάρχουν
    υπάλληλοι του κλάδου Επιθεωρητών. Υπάρχουν υπάλληλοι διαφόρων κλάδων
    π.χ. ΠΕ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ ( που αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία ), ΠΕ
    ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ -ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ και ειδικοτήτων π.χ. Γεωπόνων,
    Κτηνιάτρων που διενεργούν ελέγχους – επιθεωρήσεις.
    Όσον αφορά τις 6 Γενικές Δ/νσεις Γεωτεχνικών του Υπ.Α.Α.Τ. και τις 13 Γενικές
    Δ/νσεις Γεωτεχνικών των Περιφερειών, σημειώνεται ότι αυτές έχουν μεγάλο
    ελεγκτικό έργο αφού είναι αρμόδιες Κεντρικές και Περιφεριακές Αρχές για την
    εφαρμογή του Καν. ΕΕ 625/2017 για τους ελέγχους και μάλιστα το πεδίο
    αρμοδιότητας των επεκτείνεται με το προαναφερθέν Νομοσχέδιο. Συνοπτικά
    αναφέρεται ότι οι Γεωτεχνικοί των ανωτέρω Γενικών Δ/νσεων διενεργούν και
    συντονίζουν ελέγχους προκειμένου να διασφαλιστεί η συμμόρφωση με την
    Ενωσιακή Εθνική Νομοθεσία. Οι έλεγχοι σχετίζονται με θέματα ασφάλειας των
    αγαθών διασφαλίζοντας σε τελικό στάδιο την Δημόσια Υγεία αλλά και θέματα θεμιτών πρακτικών στις εμπορικές συναλλαγές εμπορίας, προασπίζοντας τα
    συμφέροντα των παραγωγών και των καταναλωτών αλλά και συμβάλλοντας
    σημαντικά στην αντιμετώπιση σχετικών οικονομικών παραβάσεων και
    φαινομένων απάτης.
    Ως εκ τούτου, με την εκπλήρωση των Ελεγκτικών καθηκόντων των Γεωτεχνικών
    Υπάλληλων των ανωτέρω Γεν. Δ/νσεων επιτυγχάνεται σημαντική συνεισφορά στην
    επίτευξη των επιχειρησιακών στόχων του Υπουργείου μας στη στήριξη του
    Πρωτογενή Τομέα και τη διασφάλιση υγιούς επιχειρηματικότητας και ανάπτυξης.
    Και επομένως οι Γεωτεχνικοί που υπηρετούν στο Δημόσιο και έχουν ελεγκτικό ρόλο
    θα έπρεπε να είναι δικαιούχοι της ελεγκτικής αποζημίωσης, με την πρόβλεψη του
    άρθρου 37, αυτοί αποκλείονται κάτι που είναι τουλάχιστον άστοχο.
    Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω προτείνεται η συμπερίληψη στις διατάξεις του
    άρθρου 37, όλων των Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων των 19 Γενικών
    Γεωτεχνικών Δ/νσων που προαναφέρθηκαν γιατί είναι όχι μόνο επιβεβλημένη και
    δίκαιη αλλά δεν αμφισβητείται και από το ίδιο το Νομοσχέδιο.

  • 18 Ιανουαρίου 2024, 11:17 | «ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ Α.Ε.Σ. – Α.Ε.»

    Θεωρούμε ότι είναι ορθή η διάταξη για τη χορήγηση της ειδικής ελεγκτικής αποζημίωσης στους επιθεωρητές – ελεγκτές του ΥΠΠΑΤ και θα πρέπει να ψηφιστεί. Από πρόσφατο έλεγχο που είχαμε, διαπιστώσαμε, μέσα από την άριστη συνεργασία που είχαμε με τους επιθεωρητές – ελεγκτές στα πλαίσια της άσκησης των καθηκόντων τους, ότι καλούνται να φέρουν σε πέρας ένα δύσκολο και πολυδιάστατο έργο κάθε φορά, καθώς θα πρέπει να διαθέτουν ή να αποκτούν σε σύντομο χρόνο ειδικές γνώσεις, αλλά και να ασκούν τα καθήκοντά τους με ιδιαίτερη ευθύνη, συγκρότηση και ακεραιότητα, όπως και πράγματι το πράττουν. Ως εκ τούτου, η χορήγηση της ειδικής αυτής αποζημίωσης για την άσκηση των παραπάνω καθηκόντων τους, που εκφεύγουν των υπηρεσιακών καθηκόντων ενός δημοσίου υπαλλήλου του υπουργείου, σχεδόν πάντοτε μάλιστα εκτός των εργασιακών ωραρίων τους και εκτός έδρας της Υπηρεσίας τους, είναι απολύτως δικαιολογημένη και επιβεβλημένη.

  • 17 Ιανουαρίου 2024, 10:02 | ΟΒΕΖΙΚ ΑΝΔΡΕΑΣ

    Το έργο των ελεγκτών-επιθεωρητών της Διεύθυνσης οικονομικών ελεγκτών επιθεώρησης και συνεργατισμού του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι πολύ σοβαρό, δύσκολο και πολυδιάστατο. Πολλές φορές και κάτω από αντίξοες συνθήκες καλούνται να πάρουν σημαντικές αποφάσεις οι οποίες επιφέρουν ποινικές συνέπειες καθιστώντας το ρόλο τους ως ανακριτές και τα πορίσματά τους ως δικαστικές αποφάσεις. Επίσης με τον ρόλο τους φροντίζουν να τηρούνται και να εφαρμόζονται σωστά οι κοινοτικές διατάξεις αλλά και η Εθνική Στρατηγική από τους φορείς υλοποίησης προγραμμάτων και να λειτουργούν απρόσκοπτα κυρίως οι συνεταιρισμού και οι Ο.Π.
    Μετακινούνται συνεχώς λόγω της φύσης της δουλειάς τους απ΄άκρη σ΄όλη την Ελλάδα αντιμετωπίζοντας συχνά ιδίως το χειμώνα δύσκολα και επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, κινδυνεύοντας ακόμη και η σωματική τους ακεραιότητα.
    Επομένως η αποζημίωση ή το επίδομα αυτό όπως και αν το ονομάσουμε είναι δίκαιο, απαραίτητο και ίσως το λιγότερο που θα μπορούσε να τους δοθεί για να εξισορροπήσει λίγο την κόπωση και τους κινδύνους με τους οποίους έρχονται αντιμέτωποι αλλά και το σπουδαίο έργο που επιτελούν.

  • 17 Ιανουαρίου 2024, 08:51 | Σοφία

    Η καταβολή ειδικού επιδόματος στους Επιθεωρητές της Δ/νσης Οικονομικών Ελέγχων Επιθεώρησης & Συνεργατισμού του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων έχει νόμιμη βάση. Δικαιολογείται δε από το γεγονός ότι έχουν αυξημένες αρμοδιότητες, διενεργούν ελέγχους και επιβάλλουν διοικητικά πρόστιμα, επιπλέον έχουν υποκαταστήσει το Δικαστή στην έγκριση καταστατικών των αγροτικών συνεταιρισμών, έργο χρονοβόρο και απαιτητικό.

  • 15 Ιανουαρίου 2024, 15:58 | ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

    Μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους η διάταξη περί ελεγκτικού επιδόματος στο αρμόδιο τμήμα του υπουργείου. Ένα τμήμα άκρως απαιτητικό και δύσκολο λόγω των πολλαπλών αντικειμένων όπου δικαίως πρέπει να ανταμείβετε για την απασχόληση του.

  • 15 Ιανουαρίου 2024, 14:34 | ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

    Είναι πολύ θετική εξέλιξη για τη συγκεκριμένη κατηγορία συνεργατών του Υπουργείου δεδομένου πως τα αυξημένα καθήκοντα που τους έχουν ανατεθεί καθιστούν τη θέση αυτή «ιδιαίτερης ευθύνης» , ένα σοβαρό αίτημα βρήκε δικαίωση. Ευχή μας αυτή η αναπροσαρμογή να ισχύσει το συντομότερο και για άλλες κατηγορίες συνεργατών ειδικού σκοπού.

  • 15 Ιανουαρίου 2024, 14:09 | ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΑΓΚΙΟΖΙΔΗΣ

    Οι Επιθεωρητές της Δ/νσης Οικονομικών Ελέγχων Επιθεώρησης & Συνεργατισμού του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων ορθώς πρέπει να λάβουν το συγκεκριμένο επίδομα. Στο σύνολό της η Διεύθυνση είναι επιφορτισμένη με πλήθος απαιτητικού και δύσκολου έργου (εγκρίσεις καταστατικών Α.Σ., έλεγχοι κοινοτικών προγραμμάτω κ.α.) ενώ πραγματοποιούν συνεχείς μετακινήσεις στην Επικράτεια, συνεπώς η Πολιτεία θα πρέπει να λάβει μέριμνα για την οικονομική αποζημίωση των υπαλλήλων.

  • Οι επιθεωρητές – ελεγκτές της Διεύθυνσης Οικονομικών Ελέγχων Επιθεώρησης και Συνεργατισμού του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κατόπιν των αυξημένων αρμοδιοτήτων τους και του απαιτητικού και δύσκολου έργου, που έχουν κληθεί να φέρουν εις πέρας μετά και την ανάληψη έγκρισης καταστατικών των Αγροτικών Συνεταιρισμών που είναι εγγεγραμμένοι στο ΥπΑΑΤ, δικαίως θα πρέπει να λαμβάνουν το εν λόγω επίδομα, ως ανταμοιβή της επιπρόσθετης απασχόλησής τους.

  • 14 Ιανουαρίου 2024, 23:37 | ΙΩΑΝΝΑ

    Οι Επιθεωρητές της Δ/νσης Οικονομικών Ελέγχων Επιθεώρησης & Συνεργατισμού δικαίως πρέπει να λάβουν το συγκεκριμένο ελεγκτικό επίδομα , καθώς αποτελούν Ανακριτικά Όργανα , πράγμα το οποίο τους διαχωρίζει από τις λοιπές ελεγκτικές ομάδες του ΥΠΑΑΤ .
    Αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν εκ διαμέτρου αντίθετες αρμοδιότητες συγκριτικά με υπόλοιπες ομάδες ελέγχου και η υπογραφή τους είναι βαρύνουσας σημασίας .
    Ενίοτε τα πορίσματα των ελέγχων τους αποτελούν κατηγορητήρια ανακριτών .
    Καλούνται να μετακινούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα τόσο στην Ηπειρωτική , όσο και στη Νησιωτική Χώρα , με αποζημιώσεις μετακίνησης οι οποίες δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα .
    Ήρθε η στιγμή να αναγνωριστεί η ανιδιοτελής και αμερόληπτη συνεισφορά τους από το Ελληνικό Κράτος και να ανταμειφθούν για το μεγάλο έργο τους .

  • 14 Ιανουαρίου 2024, 08:06 | ΓΙΩΡΓΟΣ

    Ο σκοπός, ο ρόλος και η ευθύνη των στελεχών της εν λόγω Διεύθυνσης, καθιστούν επιβεβλημένη την καταβολή ενός αξιόλογου και αξιοπρεπούς επιπέδου ελεγκτικού επιδόματος στα λίγα, αυτή τη στιγμή, στελέχη της.
    Τα στελέχη αυτά επιτελούν ανακριτικό έργο, με συχνές εκτός έδρας μετακινήσεις οι οποίες απαιτούν επιπρόσθετο και εκτός ωραρίου χρόνο εργασίας για την επείγουσα διεκπεραίωση των πορισμάτων τους.
    Συχνά συνοδεύουν ελεγκτές από τα όργανα της Ε.Ε ή ελεγκτές φορολογικής αρχής και είναι προφανές ότι θα πρέπει να μην αισθάνονται ως «φτωχοί συγγενείς».
    Η συγκεκριμένη διάταξη του Άρθρου είναι στην σωστή κατεύθυνση.

  • 13 Ιανουαρίου 2024, 17:01 | ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    Ορθά δίνεται το ελεγκτικό επίδομα σε ελεγκτές του ΥΠΑΑΤ.
    Ωστόσο, για λόγους ίσης μεταχείρισης, θα έπρεπε να δοθεί και στους υπόλοιπους υπαλλήλους – ελεγκτές του ΥΠΑΑΤ (ΕΦΕΤ, ελεγκτές περιφερειών κ.α.)., οι οποίοι επίσης ασκούν έλεγχο, επιβάλλουν πρόστιμα, αποτελούν προανακριτικά όργανα και συνεργάζονται με τους εισαγγελείς και εν ολίγοις ασκούν παρόμοια ελεγκτική εργασία με τους επιθεωρητές – ελεγκτές της Διεύθυνσης Οικονομικών Ελέγχων Επιθεώρησης και Συνεργατισμού του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

  • 12 Ιανουαρίου 2024, 15:56 | ΜΑΡΙΑ ΠΑΝΤΕΡΗ

    Το επίδομα αυτό ήδη το παίρνουν οι αντίστοιχοι Επιθεωρητές-Ελεγκτές των άλλων Υπουργείων και λοιπών φορέων, λόγω της μεγάλης ευθύνης που ενέχει η φύση αυτών των ελέγχων. Η εν λόγω Δ/νση είναι αυτοτελής Υπηρεσία υποκείμενη απευθείας στον Υπουργό. Οι εντολές ελέγχου προς κάθε Επιθεωρητή-Ελεγκτή δίνονται απευθείας από τον Υπουργό ή το Γενικό Γραμματέα και πολύ συχνά μέσω Εισαγγελικής Παραγγελίας, αναλαμβάνουν ογκώδεις δικογραφίες, με πολύ σοβαρές υποθέσεις Οργανισμών και Ιδρυμάτων. Παλαιότερα οι Οικονομικές Επιθεωρήσεις του ΥΠΑΑΤ είχαν συσχετιστεί νομικά με τις αντίστοιχες του Υπουργείου Οικονομικών όπως ορίζεται στο ΠΔ 111/1996 σύμφωνα με το οποίο «Οι Οικονομικοί Επιθεωρητές τωv Οικοvομικώv Επιθεωρήσεωv κατά τηv άσκηση των καθηκόντων τους υπέχουv όλες τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα τωv Επιθεωρητών του Υπουργείου Οικοvομικώv». Όταν αυτές καταργήθηκαν (ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ Ε εδάφιο 3α του Ν.4254/2014) για να ενσωματωθούν σε άλλους φορείς, οι Οικονομικές Επιθεωρήσεις του ΥΠΑΑΤ έπρεπε να ενταχθούν σε νέο νομικό πλαίσιο. Μερική λύση του προβλήματος έδωσε το άρθρο 13 του Ν.4859/2021 το οποίο αναφέρει για τους υπαλλήλους της Δ/νσης Οικονομικών Ελέγχων, Επιθεώρησης & Συνεργατισμού, ότι ασκούν τα ελεγκτικά τους καθήκοντα «χωρίς να υπόκεινται στους περιορισμούς της εκάστοτε ισχύουσας νομοθεσίας περί φορολογικού, επιχειρηματικού, τραπεζικού και χρηματιστηριακού απορρήτου», έχουν «δικαιώματα, καθήκοντα και υποχρεώσεις ειδικού ανακριτικού υπαλλήλου» και θεωρούνται «ιεραρχικά ανώτεροι των υπαλλήλων που προΐστανται των υπηρεσιών και φορέων που επιθεωρούν». Δεν συμπεριλήφθηκε όμως διάταξη για το αντίστοιχο ελεγκτικό επίδομα και έτσι οι Επιθεωρητές-Ελεγκτές του ΥΠΑΑΤ προσπαθούν να διατηρήσουν ενεργό και αδιάβλητο το έργο που επιτελούν, χωρίς να αποζημιώνονται για την τεράστια ευθύνη που αναλαμβάνουν. Το παρόν νομοσχέδιο, καλείται να αποκαταστήσει την μεγάλη αυτή αδικία, η οποία είναι και η πηγή της συνεχώς αυξανόμενης υποστελέχωσης της παραπάνω Δ/νσης η οποία έχει την ευθύνη της διασφάλισης της νομιμότητας και της χρηστής οικονομικής διαχείρισης από τους Δημοσίους Υπολόγους και τα Νομικά Πρόσωπα που εποπτεύονται από το ΥΠΑΑΤ.

  • 11 Ιανουαρίου 2024, 14:25 | ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

    Η διάταξη αυτή είναι σωστή και θα έπρεπε να έχει και αναδρομικό χαρακτήρα κατά την άποψη μου. Επειδή γνωρίζω ανθρώπους που ασκούν το εν λόγω επάγγελμα έχω να καταθέσω ότι πρόκειται ξεκάθαρα για ανακριτικά όργανα του ΥΠ.Α.Α.Τ. που διενεργούν εξειδικευμένους οικονομικούς νομικούς και διοικητικούς ελέγχους, συνεργάζονται με εισαγγελείς, αποτελούν μάρτυρες σε περίπτωση δικάσιμου, διατυπώνουν επιστημονική ελεγκτική γνώμη ενώπιον των δικαστικών αρχών οι οποίες στηρίζονται πάντα στη γνώμη των συγκεκριμένων ελεγκτών. Δεν είναι μέλη Οικονομικής Υπηρεσίας, αλλά ανεξάρτητα ειδικά ανακριτικά όργανα. Παρόλα αυτά έως σήμερα αν και με την προσωπική τους εργασία πέραν του ωραρίου αποκάλυψαν σοβαρότατα ποινικά αδικήματα, αμοίβονται όπως όλες οι άλλες κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων. Επιτέλους η Πολιτεία μερίμνησε να δοθεί το ελεγκτικό επίδομα στη συγκεκριμένη κατηγορία στελεχών του Δημοσίου.

  • 11 Ιανουαρίου 2024, 13:10 | Λαμπριανος βασιλης

    Η επιθεωρητές είναι ειδική κατηγορία εκλεκτών .Ειναι ανακριτικοί υπάλληλοι και έχουν μοναδικότητα στο υπουργείο.Συνεργαζονται με εισαγγελείς και ανακριτές και φέρουν τεράστιες ευθύνες πρέπει υποχρεωτικά να μεριμνήσει η πολιτεία και να τους παρέχει το επίδομα αυτό.Ειναι έντιμοι και αδέκαστοι στη δουλειά τους

  • 11 Ιανουαρίου 2024, 09:38 | ΛΑΖΑΡΟΣ ΡΑΠΤΟΠΟΥΛΟΣ

    Πρόκειται για πολύ θετική διάταξη διότι αποκαθιστά οικονομικά τους εν λόγω ελεγκτές οι οποίοι προσφέρουν τα μέγιστα στην ομαλή υλοποίηση κοινοτικών προγραμμάτων τα οποία συνεισφέρουν τόσο στον πρωτογενή τομέα όσο και στην εθνική οικονομία γενικότερα. Είναι γνωστό το έργο το οποίο επιτελούν, η δυσκολία του καθώς και οι απαιτήσεις του σε μετακινήσεις και προσωπικό χρόνο τα οποία δεν πληρώνονται. Για το λόγο αυτό θεωρώ ότι το ελεγκτικό επίδομα το οποίο προτείνεται είναι το ελάχιστο που μπορεί να καταβάλει η πολιτεία προκειμένου οι συγκεκριμένοι ελεγκτές να επιτελούν το έργο τους απρόσκοπτα και ανιδιοτελώς.

  • 10 Ιανουαρίου 2024, 23:16 | ΦΩΤΕΙΝΙΑΣ ΝΙΚΟΣ

    Οι υπόλοιποι υπάλληλοι του ΥΠΑΑΤ και του Υπ. Εσωτερικών που ανήκουν στις Περιφέρειες και του ΕΦΕΤ και του ΕΛΟΓΑΚ και του ΟΠΕΚΕΠΕ κλπ και επιθεωρούν εγκαταστάσεις δεν θα πάρουν το ελεγκτικό επίδομα? Σε όλες τις επιθεωρήσεις όταν υπάρχει παράβαση μπαίνει πρόστιμο. Γιατί μόνο αυτοί που βγαίνουν με την Οικονομική υπηρεσία δικαιούνται το επίδομα? ΟΛΑ ΣΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ γιατί ρε παιδιά. (Μπορεί οι μισοί από αυτούς που αναφέρω να το παίρνουν είδη το επίδομα και να μην το γνωρίζουμε).

  • 10 Ιανουαρίου 2024, 11:23 | KONSTANS

    Πολύ καλή διάταξη για τους ελεγκτές. Προσωπικά πιστεύω οτι για λόγους ίσης μεταχείρισης πρέπει να υπάρξει μέριμνα να δοθεί αναδρομικά η εν λόγω ελεγκτική αποζημίωση και για προηγούμενα έτη, διότι άλλες κατηγορίες ελεγκτών (π.χ. ΑΑΔΕ, ΣΕΠΕ) λαμβάνουν τέτοια αποζημίωση.

  • 8 Ιανουαρίου 2024, 20:59 | KELEPST

    ΟΡΘΑ ΔΙΝΕΤΑΙ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΣΕ ΕΛΕΓΚΤΕΣ

  • 7 Ιανουαρίου 2024, 12:02 | Vasily Psarommatis

    Congratulations