Άρθρο 16: Ηλεκτρονική ταυτοποίηση-Κάρτα πολίτη

1.            Στο τέλος της παραγράφου 1 του άρθρου 32 του Ν. 3979/2011 (ΦΕΚ Α’ 138) προστίθενται εδάφια ως ακολούθως:

«Κατά την εγγραφή στην υπηρεσία ηλεκτρονικής διακυβέρνησης δύνανται να χρησιμοποιούνται διαπιστευτήρια που έχουν εκδοθεί για την επιβεβαίωση της ταυτότητας του χρήστη από άλλους φορείς του δημόσιου ή ιδιωτικού τομέα και είναι διασυνδεμένα με ένα ή περισσότερα αναγνωριστικά που σχετίζονται με βασικά μητρώα, όπως  ιδίως α) το μητρώο ταυτοτήτων, β) το μητρώο κοινωνικής ασφάλισης, γ) το φορολογικό μητρώο, και δ) το δημοτολόγιο. Οι φορείς που παρέχουν ηλεκτρονικές υπηρεσίες επιβεβαίωσης της ταυτότητας σε άλλους φορείς και συστήματα του δημόσιου τομέα λειτουργούν σύμφωνα με  τον Κανονισμό 910/2014 της 23ης Ιουλίου 2014 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου σχετικά με την ηλεκτρονική ταυτοποίηση και τις υπηρεσίες εμπιστοσύνης για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στην εσωτερική αγορά και την κατάργηση της Οδηγίας 1999/93/ΕΚ, όπως αυτός κάθε φορά ισχύει. Με κοινή απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, των κατά περίπτωση αρμόδιων Αναπληρωτών  Υπουργών Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και του κατά περίπτωση αρμoδίου Υπουργού καθορίζονται τα ειδικότερα τεχνικά και λεπτομερειακά ζητήματα που αναφέρονται στη διασύνδεση των διαπιστευτηρίων και των αναγνωριστικών με βασικά μητρώα των φορέων του δημόσιου τομέα.».

2.  α) Μια πιλοτική εφαρμογή της «κάρτας πολίτη» που θα περιλαμβάνει ένα ή περισσότερα αναγνωριστικά που σχετίζονται με τα βασικά μητρώα που περιγράφονται στην παράγραφο 1 του άρθρου 32 του Ν. 3979/2011, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, μπορεί να εφαρμοστεί και ως μέσο ταυτοποίησης των δικαιούχων και χορήγησης της επιδότησης σίτισης κατά τα προβλεπόμενα στην παρ. 3 του άρθρου 3 του νόμου *** «Ρυθμίσεις για τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης», ή για ανάλογες επιδοτήσεις, με έλεγχο των εισοδηματικών κριτηρίων βάσει των τηρουμένων ηλεκτρονικών αρχείων από το Υπουργείο Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Για την δημιουργία του αρχείου που θα χρησιμοποιηθεί για κάθε περίπτωση χορήγησης της επιδότησης, υπεύθυνος Επεξεργασίας είναι το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύσης. Για το σκοπό αυτό,  χρησιμοποιούνται οι βάσεις δεδομένων που τηρούνται από το TAXIS και το ΗΔΙΚΑ για την διακρίβωση του εισοδήματος και της οικογενειακής κατάστασης. Η διάρκεια τήρησης των στοιχείων ορίζεται διετής από την ημερομηνία συλλογής τους.

β) Μέτρα για την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων και κάθε άλλη λεπτομέρεια εφαρμογής της παραγράφου αυτής ρυθμίζονται με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, του αρμόδιου αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης  και Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

  • 22 Μαρτίου 2015, 16:09 | Σπύρος Πρωτόπαπας

    Όπως είχε πεί και ο Άγιος Παίσιος, θα προσπαθήσουν να μας βάλλουν την θηλειά στο λαιμό με πρόσχημα την δεινή οικονομική κατάσταση, ώστε να αποδεχθούμε στο τέλος το τέλειο οικονομικό σύστημα, ήτοι το ηλεκτρονικό σφράγισμα-φακέλωμα. Και η κάρτα του πολίτη είναι ακριβώς ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Κανένας μας δεν πρέπει να την αποδεχτεί, ανεξάρτητα του τί πιστεύει. Και η Κυβέρνηση, που προέρχεται μάλιστα απ’τον αριστερό χώρο, οφείλει να μην προχωρήσει στην έκδοσή της, διότι υποτίθεται ότι και αυτή αγωνίζεται μεταξύ άλλων και για τις ανθρώπινες ελευθερίες και τα ατομικά δικαιώματα του πολίτη! Αλλιώς πρόκειται περί υποκρισίας και ουσιαστικά αναιρεί τις ιδεολογικές της διακηρύξεις!!

  • 22 Μαρτίου 2015, 15:43 | Κωνσταντία Γεωργακοπούλου

    Αρνούμαι να παραλάβω την κάρτα του πολίτη…

  • 22 Μαρτίου 2015, 15:44 | Φωτεινή

    Όχι στην κάρτα του πολίτη!
    Δεν είμαστε νούμερα, είμαστε άνθρωποι με ελευθερία θεόσδοτη.
    Αυτήν την ελευθερία έρχεται να καταλύσει η κάρτα του πολίτη, καταγράφοντας κάθε συναλλαγή του και κάθε κίνησή του και καταπατώντας το θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα της ιδιωτικής ζωής.
    Η Ορθόδοξη Χριστιανική μας συνείδηση προσβάλλεται βάναυσα από τη μεταχείρησή μας εκ μέρους του κράτους, σα να είμαστε μαρκαρισμένα ζώα υπό παρακολούθηση από τους «ειδικούς».
    Σας παρακαλώ να το ξανασκεφτείτε σοβαρά και λογικά και να αποσύρετε αυτή την απαράδεκτη κάρτα ή οτιδήποτε άλλο παραπλήσιο.

  • 22 Μαρτίου 2015, 15:17 | Δήμητρα Καπάτσου

    «ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ» που καταργεί την ελευθερία του προσώπου και δεσμεύει επικίνδυνα τα προσωπικά δεδομένα…

  • 22 Μαρτίου 2015, 15:26 | Δανιηλ Παπαδόπουλος

    Μας έχετε κανει ΝΟΥΜΕΡΑ.
    Ο κάθε πολίτης έχει απο δέκα διαφορετικα, αφμ, ταυτότητα, αρ.ΙΚΑ, taxis, κ.α.
    Εσείς που νοιαζεσται για τους αλλους άνθρωπος και την διαφορετικότητα τους και το έχετε πρωτη γραμμή, σας υπενθυμιζω οτι λογο της ελευθερίας των θρησκειών, ως Χριστιανοί Ορθόδοξη αρνουμασται κατηγορηματικά την αρχή του τσιπαρισματος σας. Αδέλφια η δυναμη της πίστης μας επιτασσει την άρνηση προς την κιμαδομηχανη και την αλληλεγγύη και αδελφοσύνη μετάξυ μας.

  • 22 Μαρτίου 2015, 15:50 | Σταυρούλα Π.

    Διαφωνώ για την κάρτα του πολίτη. Τα χρήματα που θα δοθούν για έναν άχρηστο ακόμα τρόπο ταυτοποίησης και φακελώματος του πολίτη θα μπορούσαν να δοθούν για την οργάνωση των δημόσιων υπηρεσιών είτε ακόμα καλύτερα για την ενίσχυση των οικονομικά ασθενέστερων ομάδων.

  • 22 Μαρτίου 2015, 15:08 | Olga

    ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, διότι παραβιάζει την προσωπική ελευθερία και οδηγεί σε ολοκληρωτικό ηλεκτρονικό φακέλωμα. Τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα δεν θα είναι καθόλου «προσωπικά», αλλά θα κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή να καταστούν αντικείμενο λαθροχειρίας και εκμετάλλευσης!

  • 22 Μαρτίου 2015, 15:11 | Δημήτριος Παπαδόπουλος

    Στο όνομα της πάταξης της φοροδιαφυγής και της γραφειοκρατίας επιχειρείται η κατάργηση του ανθρώπινου προσώπου και η αντικατάστασή του από έναν αριθμό! Θυσιάζεται το μεγαλύτερο δώρο που έχει ο άνθρωπος, η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, και καθίσταται ο καθένας από εμάς εν δυνάμει ύποπτος τέλεσης αξιόποινων πράξεων, αφού είναι δυνατή η παρακολούθηση όλων των εκφάνσεων της ζωής μας, και αυτής ακόμα της σκέψης μας! Παύει να ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας, αφού ο καθένας θα μπορούσε να στοχοποιηθεί με βάση προγενέστερες δηλώσεις του, απόψεις και επιθυμίες, χωρίς αυτές να έχουν μετουσιωθεί σε πράξεις. Ο καθένας θα είναι δυνατό να κριθεί στη βάση των κάθε λογής ιδεών και προτιμήσεών του και ακόμα, δεν θα είναι δυνατό να απαλλαγεί από «λάθη» του παρελθόντος για τα οποία μετάνιωσε, αφού όλα θα είναι καταγεγραμμένα και δεν θα επιδέχονται διαγραφή. Αντίθετα, θα είναι δυνατός ο εμπλουτισμός της ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων για κάθε άνθρωπο, χωρίς να έχει ο ίδιος έλεγχο του ποιος χειρίζεται το σύστημα και τι καταχωρείται περί το άτομό του. Όμως, με αυτόν τον τρόπο η κοινωνία μας θα μετατραπεί σε ένα σύνολο δούλων τους οποίους θα παρακολουθεί το παγκόσμιο σύστημα εξουσίας, ο «Μεγάλος Αδελφός», και θα τους έχει υποχείρια των δικών του ορέξεων. Επομένως τι αξία θα έχει η ανθρώπινη ζωή όταν θα έχει στερηθεί το θεόσδοτο δώρο της ελευθερίας; Θεωρώ ότι τα σύγχρονα κράτη και η Ελλάδα μέσα σ’αυτά μπορούν, εάν θέλουν, να βρουν άλλους τρόπους για να εκσυγχρονίσουν τη Δημόσια Διοίκηση. Το ερώτημα όμως είναι: ΘΕΛΟΥΝ; Ή μήπως έχουν παραδοθεί άνευ όρων στο παγκόσμιο σύστημα εξουσίας που ετοιμάζει την παγκόσμια κυβέρνηση και πορεύεται με γοργά βήματα όλο και πιο μακριά από τον μόνο εγγυητή της ελευθερίας του ανθρωπίνου προσώπου, τον ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ…..

  • 22 Μαρτίου 2015, 15:04 | ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

    Θεωρώ απαράδεκτη την κάρτα του πολίτη. Μας περιορίζει την ελευθερία.

  • 22 Μαρτίου 2015, 15:42 | ID-ont

    Ο κος Κατρούγκαλος Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και υπεύθυνος για την κυκλοφορία της Κάρτας του Πολίτη από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Θράκης το μάθημα των «Ατομικών και Κοινωνικών Δικαιωμάτων»(βλ.http://www.socadm.duth.gr/undergraduate/course/d6.shtml).

    Επίσης έχει δώσει δεκάδες συνεντεύξεις με ποικίλη θεματολογία. Ως Συνταγματολόγος και ειδικός επί του θέματος αναφέρεται συχνά σε ζητήματα ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων. Για παράδειγμα διαβάζουμε:
    1. Μνημόνια, ατομικά δικαιώματα και δημοκρατία: η έκλειψη του Συντάγματος
    2. «Κοινωνικά και Ατομικά Δικαιώματα στη Σκιά της Κρίσεως» (http://www.eviaportal.gr/content.asp?ID=35621)
    3. Η εξέγερση απέναντι στην αδικία συνιστά θεμελιώδες δικαίωμα (http://www.avgi.gr/article/1160735/giorgos-katrougkalos-i-exegersi-apenanti-stin-adikia-sunista-themeliodes-dikaioma) κλπ κλπ

    Έχει συγγράψει βιβλίο με τίτλο «ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ» (https://www.ianos.gr/ta-koinonika-dikaiomata.html). Στο βιογραφικό που συνοδεύει το συγκεκριμένο του βιβλίο διαβάζουμε ότι έχει «ιδιαίτερη ενασχόληση σε υποθέσεις ανθρώπινων δικαιωμάτων.» (https://www.ianos.gr/person/katrougkalos-giorgos-0026757.html/)

    Διαβάζουμε επίσης πως σήμερα, 10/03/2015, ανακοινώνοντας για ακόμη μια φορά την Κάρτα του Πολίτη, «δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για ζητήματα, που προκύπτουν όσον αφορά τα προσωπικά δεδομένα.» (http://www.news.gr/politikh/esoterikh-politikh/article-wide/211741/oles-oi-allages-poy-fernei-sto-dhmosio-to-nomoshed.html)

    Μετά από όλα αυτά που ενδεικτικά παρουσιάζουμε ανωτέρω θα θέλαμε να ρωτήσουμε προσωπικά τον ίδιο:

    «Εσάς έβαλαν να βγάλετε τον ΜΕΓΑΛΟ-ΧΑΦΙΕ της Κάρτας του Πολίτη; Και καλά σας το ζήτησαν, εσείς γιατί το δεχθήκατε; Πως είναι δυνατόν με αυτή την ευαισθητοποίηση και τις γνώσεις που έχετε πάνω στο θέμα ατομικά δικαιώματα, να βγαίνετε και προπαγανδίζετε ένα ΜΕΓΑΛΟ-ΧΑΦΙΕ; Δεν αντιδρά η επιστημονική σας συνείδηση; Αντέχει η αριστερή σας συνείδηση τον χαφιεδισμό; (http://id-ont.blogspot.gr/2015/03/blog-post_8.html)

    Εάν δεν γνωρίζετε τι σημαίνει Κάρτα του Πολίτη, διαθέστε μερικά λεπτά για να διαβάσετε το εξειδικευμένο έντυπο : «Κάρτα του Πολίτη – Εισιτήριο χωρίς επιστροφή» (βλ. http://id-ont.blogspot.gr/2011/04/blog-post_11.html). Επίσης δείτε μια ομιλία του κου Mikko Hypponen, ειδικού σε θέματα ασφαλείας Ηλεκτρονικών Υπολογιστών (βλ. http://id-ont.blogspot.gr/2012/03/blog-post_15.html) και μετά αναρωτηθείτε εάν Κάρτα του Πολίτη και Κατρούγκαλος Γιώργος είναι συμβατές έννοιες!!!

    Στην συνείδηση πάντως των αγανακτισμένων της πλατείας Συντάγματος ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ! (https://www.youtube.com/watch?v=t4KOc2Ktk5M)

    http://ID-ont.blogspot.com

  • 22 Μαρτίου 2015, 15:20 | Θανάσης

    Είμαι πολυτεκνος εκπαιδευτικος και είμαι κάθετα αντίθετος σε κάθε είδους φακελωμα και νόμους που είναι εναντίον της Ορθόδοξης πίστης και αρνούμαι να την παραλαβω.

  • 22 Μαρτίου 2015, 15:59 | AR

    OΧΙ στην ΚΑΡΤΑ του ΠΟΛΙΤΗ.

    Η φοροδιαφυγή είναι ένα πρόσχημα. Αν ήθελαν, στο ΥΠ.ΟΙΚ., ήξεραν και ξέρουν ποιοί είναι, που είναι, πως φοροδιαφεύγουν…

    Κατά τον Παίσιο:
    «Επέβαλαν (και θα επιβάλλουν) στη χώρα μας ένα πολύ μεγάλο εξωτερικό δημόσιο χρέος,τόσο μεγάλο που, όχι μόνον να μη μπορούμε να το ξεχρεώσουμε, αλλά ούτε τους τόκους αυτού του δανείου να μην προλαβαίνουμε» με αυτό καταφέρνουν με εύλογη δικαιολογία να επιβάλλουν στο λαό ένα οικονομικό πρόγραμμα εξόντωσης, έως εσχάτων. Θα επιβάλλουν συνεχώς νέα οικονομικά μέτρα, δυσβάστακτα, φόρους ασήκωτους και πάρα πολλά άλλα μέτρα, έτσι ώστε να κάνουν το λαό να αγανακτήσει. Και τι θα πετύχουν με αυτό; Ακούστε» Ο λαός καταπιεζόμενος από τα δυσβάστακτα οικονομικά μέτρα θα ζητάει κάποια στιγμή να ξανασάνει, αλλά αυτή τη στιγμή δεν πρόκειται να του τη χαρίσουν ποτέ, παρά μόνον έως ότου σκύψει το κεφάλι του εντελώς στο έδαφος, δηλώνοντας τέλεια υποταγή στο καινούργιο τους σύστημα. Θα λένε: Έχετε δίκιο που διαμαρτύρεσθε, όμως έχετε μεγάλο εξωτερικό χρέος και αυτοί που έχουν πολλά λεφτά φοροδιαφεύγουν» για να μη σας επιβάλλουμε άδικα μεγάλους φόρους κτλ. πρέπει να αποδεχθείτε το τέλειο σύστημα ηλεκτρονικού οικονομικού ελέγχου. Έτσι ώστε να βλέπουμε ποιοί είναι οι νομοταγείς πολίτες και ποιοί οι φοροφυγάδες. Ταυτόχρονα θα παρέχουν μέσω του ηλεκτρονικού οικονομικού συστήματος πολλές διευκολύνσεις.

    π.Παΐσιος, αγιορείτη ιερομονάχου Χριστοδούλου Αγγελόγλου από το βιβλίο του «Σκεύος εκλογής».-

  • 22 Μαρτίου 2015, 15:55 | Καραγεωργοπούλου Ελένη

    Αρνούμαι την έκδοση της κάρτας του πολίτη.
    Στη χώρα της ελευθερίας και της δημοκρατίας είναι απαράδεκτες τέτοιες ενέργειες.

  • 22 Μαρτίου 2015, 15:54 | ΑΣΗΜΙΝΑ ΤΣΙΝΤΣΙΝΗ

    ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΠΟΛΙΤΗ.
    ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΣΤΕΡΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.
    ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ.

  • 22 Μαρτίου 2015, 15:20 | Ερνεστίνη Μπέλλιου

    Όχι! Χίλιες φορές όχι στην έκδοση της κάρτας του πολίτη.

  • 22 Μαρτίου 2015, 15:47 | Κόντη Αναστασία

    Η αξιοπρέπειά μας ΔΕΝ μας επιτρέπει να την πάρουμε .
    Και απορώ πως ένα «αριστερό» κόμμα φέρνει ενα τέτοιο νομοσχέδιο !!!

  • 22 Μαρτίου 2015, 15:35 | Σωτηρία Κομμά

    Δεν συμφωνώ με την έκδοση της κάρτας του πολίτη, διότι καταργεί την ελευθερία της προσωπικότητάς μου. Δεν δέχομαι να παραλάβω κάτι που δεν με εκφράζει σαν ελεύθερο πολίτη και απόγονο ΗΡΩΩΝ ΚΑΙ ΜΑΡΤΥΡΩΝ. Ούτε μπορεί το αντικείμενο αυτό να λέγεται «κάρτα του πολίτη», γιατί ένα αντικείμενο χαρακτηρίζεται «του πολίτη» από τη στιγμή που τον εκφράζει ή που αντιπροσωπεύει τις πεποιθήσεις του.

  • 22 Μαρτίου 2015, 14:11 | ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΟΝΤΟΒΑ

    ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΠΟΛΙΤΗ.
    ΜΟΥ ΣΤΕΡΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
    ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ.

  • 22 Μαρτίου 2015, 14:20 | ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΟΥΡΕΪΛΙΔΗΣ

    Κύριοι διαχειριστές γειά σας.
    Εδώ και δυο μέρες δεν υπάρχει ενημέρωση, όσον αφορά στη τόσο σημαντική διαβούλευση για την κάρτα του πολίτου, σε αντίθεση με τη διαβούλευση του άρθρου για τη δημοτική αστυνομία που ενημερώνεται συνεχώς.
    Υπάρχει κάποιο τεχνικό πρόβλημα ή πρόβλημα άλλης φύσεως;δεδομένου ότι απουσιάζουν σχόλια από πρόσωπα που γνωρίζω ότι σας τα έχουν αποστείλει.
    Παρακαλώ για την επίλυση των όποιων τεχνικών ή άλλων προβλημάτων και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον κόπο σας!
    μετά τιμής
    Αντώνιος Ουρεϊλίδης

  • 22 Μαρτίου 2015, 14:06 | Ἀπατσίδου Ἀντωνία

    Ἀρνοῦμαι κατηγορηματικά.
    Ἀπαράδεκτη η κάτρα γιά ἕναν Ἕλληνα πολίτη.

  • 22 Μαρτίου 2015, 14:25 | Άννα

    ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΤΩ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ! ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΕΚΘΕΤΕΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΟΥ ΔΕΔΟΜΕΝΑ.

  • 22 Μαρτίου 2015, 14:17 | Μαρία Τσαχτσίου

    Αρνούμαι να δεχτώ την καρτά του πολίτη

  • 22 Μαρτίου 2015, 14:18 | Olga

    ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ διότι παραβιάζει την προσωπική ελευθερία και προωθεί το ολοκληρωτικό ηλεκτρονικό φακέλωμα.
    Τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα κινδυνεύουν να καταστούν αντικείμενο εκμετάλλευσης οποιουδήποτε επιτήδιου και να οδηγηθούμε σε μια κοινωνία απόλυτου ελέγχου, που καταργεί το ανθρώπινο πρόσωπο και την ελεύθερη επιλογή.

  • 22 Μαρτίου 2015, 14:49 | Βασιλάκη Τριανταφυλλιά

    Ἀρνοῦμαι τήν ἔκδοση κάρτας τοῦ πολίτη.
    Φτάνουν οι ἀνελευθερίες και οι εκβιασμοί στούς πολίτες τῆς πιό φιλελεύθερης
    καί δημοκρατικῆς χώρας.
    Δεν πρέπει να ξεχνᾶτε ὅτι εἴμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ.

  • 22 Μαρτίου 2015, 14:04 | maria

    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

  • 22 Μαρτίου 2015, 14:37 | ΑΠΟΣΤΟΛΙΑ

    ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΩ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΠΟΛΙΤΗ, ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΣΤΕΡΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. 
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΑΥΤΗ ΕΧΥΣΑΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΜΑΣ.
    ΖΗΤΩ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΕΒΑΣΤΗ Η ΓΝΩΜΗ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

  • 22 Μαρτίου 2015, 14:30 | Ξανθή Σ.

    Η κάρτα του πολίτη μου είναι ανεπιθύμητη. Παρακαλώ να σεβαστείτε την ελευθέρια μου.

  • 22 Μαρτίου 2015, 14:33 | Βάσω

    Η συγκέντρωση όλων των προσωπικών δεδομένων ενός ατόμου σε μία κάρτα είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνη. Τί θα γίνει σε περίπτωση υποκλοπής ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων αν το πλινθίο της εν λόγω κάρτας λειτουργεί εξ αποστάσεως; Τί θα γινει σε περίπτωση αλλοίωσης στοιχείων της; Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί λοιπόν.
    Επιπλέον, δεν είναι ορθό να αντιμετωπίζεται ο άνθρωπος ως ένας αριθμός του συστήματος διακυβέρνησης. Η προστασία και ο σεβασμός της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας σύμφωνα με το άρθρο 2 του Συντάγματος. Στο Σύνταγμα κατοχυρώνονται ακόμα, το δικαίωμα της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας, της συμμετοχής στην οικονομική, κοινωνική και πολιτική ζωή της χώρας (άρθρο 5 παρ.1 Σ) και το δικαίωμα στην προστασία των προσωπικών δεδομένων (άρθρο 9Α Σ.) Οι ατομικές ελευθερίες είναι απαραβίαστες.
    Η κάρτα αυτή έχει ως στόχο την πάταξη της γραφειοκρατίας και την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Κατά την ταπεινή μου γνώμη, η ανθρωπιστική κρίση θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί και με άλλο τρόπο. Π.χ. με την καταθεση των προβλεπόμενων επιδομάτων στον τραπεζικό λογαριασμό του απόρου. Τί ποιο ασφαλές από αυτό; Επιπρόσθετα, το άτομο που δικαιούται το επίδομα θα μπορεί να χρησιμοποιήσει το κατατεθέν ποσό όπως εκείνος κρίνει σκόπιμο.
    Επομένως, η προώθηση μίας τέτοιας Υπερ-κάρτας ενέχει κινδύνους που πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη. Δηλώνω την αντίθεσή μου σε μία τέτοιου είδους και έκτασης χρήση και επεξεργασία των προσωπικών μου δεδομένων. Εξάλλου, η ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας και το δικαίωμα προστασίας των προσωπικών δεδομένων ανήκουν στα αποθετικά δικαώματα.

  • 22 Μαρτίου 2015, 14:42 | Καλλιόπη Νικολαϊδου

    Η κάρτα του πολίτη ανοίγει το δρόμο για το τελικό στάδιο που είναι το τσιπάρισμα όλων των ανθρώπων. Αυτός είναι ο στόχος των Σιωνιστών για να στήσουν το παγκόσμιο κράτος του τελευταίου πλανητάρχη, δηλ. του Αντίχριστου.
    Συνεπώς αρνούμαι να την παραλάβω γιατί αφενός παραβιάζει την ελευθερία που μου έδωσε ο Θεός και αφετέρου αντίκειται στην Ορθόδοξη συνείδησή μου διότι το κλειδί ενεργοποίησής της είναι το 666.

  • 22 Μαρτίου 2015, 14:20 | Καλλιόπη Νικολαϊδου

    Η κάρτα του πολίτη ανοίγει το δρόμο για το τελικό στάδιο που είναι το τσιπάρισμα όλων των ανθρώπων. Αυτός είναι ο στόχος των Σιωνιστών για να στήσουν το παγκόσμιο κράτος του τελευταίου πλανητάρχη, δηλ. του Αντίχριστου.
    Συνεπώς αρνούμαι να την παραλάβω γιατί αφενός παραβιάζει την ελευθερία που μου έδωσε ο Θεός και αφετέρου αντίκειται στην Ορθόδοξη συνείδησή μου διότι το κλειδί ενεργοποίησής της είναι το 666

  • 22 Μαρτίου 2015, 14:00 | ΒΑΣΙΛΗΣ

    ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ. ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.

    ΔΕ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΝΑ ΜΕ ΦΑΚΕΛΩΝΟΥΝ.

    ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΩ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ

  • 22 Μαρτίου 2015, 14:30 | Κώστας Δημητρίου

    το συγκεκριμένο άρθρο πρέπει να αποσυρθεί !
    όσο καλός διαχειριστής και έντιμος να είναι το κράτος των προσωπικών δεδομένων, δεν εγγυάται σε τίποτε ότι τα προσωπικά δεδομένα θα γίνουν ή εμπόρευμα ή δώρο ή θα χρησιμοποιούνται όπως θέλει ο διαχειριστής (ή ακόμα και κάποιος που θα δουλεύει στον διαχειριστή)

    ήδη έχουμε δει και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό διαρροή προσωπικών δεδομένων και μάλιστα αυτά τα δεδομένα χρησιμοποιούνται για διάφορους σκοπούς (και δεν είναι μόνο οικονομικοί)

    για φανταστείτε αν συμβεί (υποθετικό σενάριο) κάποιος πολιτικός που ασκεί εξουσία (και βρίσκεται σε ένα δημόσιο αξίωμα) έχει μια ιδιαιτερότητα (λ.χ. σεξουαλική) και αναγκάζεται να επισκέπτεται συγκεκριμένους ιατρούς και να λαμβάνει συγκεκριμένα φάρμακα και να κάνει συγκεκριμένη θεραπεία και επειδή στην ηλεκτρονική κάρτα θα υπάρχει (έστω όχι η αναφορά στην ιδιαιτερότητα, αλλά κάτι ενδεικτικό, όπως λ.χ. η αναφορά στην συγκεκριμένη φαρμακευτική αγωγή που θα λαμβάνει), κάποιος (σκόπιμα ή μη) να το διαρρεύσει αυτό κάπου και αυτό το κάπου μπορεί να είναι το ευρύ κοινό ή κάποιος που πιθανόν να θέλει να εκβιάσει το άτομο αυτό με αυτή την πληροφορία … , τι έχει να συμβεί;

    η ύπαρξη των όσων κωδικών που έχουμε μας διευκολύνει στις εργασίες μας και δεν χρειάζονται άλλοι – άλλωστε στην ευρεία χρήση έχουμε τρεις κωδικούς: Α.Δ.Τ., ΑΦΜ και ΑΜΚΑ -> δεν χρειάζεται αυτοί να ενωθούν σε έναν για το …καλό μας…

    γιατί και αν ακόμα τώρα κάποια δέσμη πληροφοριών δεν αποθηκεύεται στην ηλεκτρονική κάρτα, κανείς δεν εγγυάται ότι αυτό δεν θα γίνει στο μέλλον (με μια νομοθετική τροπολογία της τελευταίας στιγμής κλ.)

  • 22 Μαρτίου 2015, 14:21 | Μαρία

    ΑΡΝΟΥΜΑΙ να παραλάβω την Κάρτα του Πολίτη!Η αποδοχή της θέτει σε άμεσο κίνδυνο την ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ και την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ μας!

  • 22 Μαρτίου 2015, 13:11 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    Αρνούμαι να παραλάβω την κάρτα του πολίτη . Ντροπή . Μας κοροιδεύουν ότι δήθεν θα γίνει καλύτερη η ζωή μας . Ότι θα είναι χρήσιμη για την υγεία μας , ότι θα πιάσουν τη φοροδιαφυγή , ότι έτσι θα δεν θα υπάρχει γραφειοκρατία , που οι εκάστοτε κυβερνήσεις δημιούργησαν . ΌΧΙ-ΌΧΙ-ΌΧΙ. Το είπαν οι πρόγονοί μας το λέμε και εμείς σήμερα .

  • 22 Μαρτίου 2015, 13:56 | ΓΙΑΝΝΑ

    Δεν δέχομαι την κάρτα του πολιτη γιατί α) περιορίζει την ελευθερία του ατόμου β)είναι μια προετοιμασία μιας τεράστιας φυλακής για τους λάους που θα ελέγχονται δια μέσου των αγαθών διαβίωσης για να μην μπορούν να αντιστέκονται ή να εκφράζουν απόψεις επικίνδυνες για την εκάστοτε εξουσία που θα συνδέεται άμεσα με την παγκόσμια διακυβέρνηση που προωθείτε .Χρειαζόμαστε ελευθερία και σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και όχι παγκόσμιες φυλακές,Οι λαοί ειναι ανθρωποι με διαφορετικές καταβολές (ΕΘΝΗ) ιστορικες, πολιτισμικές κ.α και όχι πληθυσμιακές άβουλες μάζες γ)για την<> χρειαζόμαστε πολιτικές υπέρ των λαών και όχι κάρτα .Η ανέχεια στην οποία εχει οδηγηθεί ένα μεγάλο κομμάτι του λαού έντεχνα θα είναι η δικαιολογία για όλα τα παραπάνω δ)η βοήθεια προς τους ανθρώπους που έχουν εξαθλιωθεί μπορεί να γίνει με άλλους τρόπους και όχι με τη ρατσιστική κάρτα που προωθείτε.Όπου θα βάλει σε χιλιάδες ανθρώπους την σφραγίδα του φτωχού και ιστορικά αυτό πηγάζει από μαυρες μέρες στην ιστορία του ανθρώπινου είδους που δεν έχει καμία σχέση με τη δημοκρατία.

  • 22 Μαρτίου 2015, 13:36 | ΒΑΣΙΛΙΚΗ

    Nα αποσυρθει αμεσα το νομοσχεδιο.Ειναι εναντια στα πιστευω και την ελευθερη σκεψη των Ελληνων.Στην Ελλαδα που γεννησε τη δημοκρατια ειναι αδυνατο να ταυτιστει ο πολιτης ως πνευματικη και υπαρξιακη οντοτητα με εναν αριθμο του συστηματος διακυβερνησης εστω και υπο την ασφυκτικη πιεση της ανθρωπιστικης κρισεως που μαστιζει την πατριδα μας.Ημιμετρα που δε λυνουν το προβλημα αντιθετως δημιουργουν περισσοτερα κατι αλλωστε που αποδεικνυεται περιτρανα απο την ιστορια της χρησης της(διαροη ευαισθητων προσωπικων δεδομενων) η την αρνηση χρησης της απο πληθος αλλων χωρων.

  • 22 Μαρτίου 2015, 13:14 | σωτηρης Μανός

    AΡΝΟΥΜΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΩ ΑΥΤΗ ΤΗ ΚΑΡΤΑ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ…ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ

  • 22 Μαρτίου 2015, 13:56 | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΤΕΙΝΑΚΗΣ

    ΔΙΑΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ.
    Υπάρχουν ήδη διάφορα μέσα ταυτοποίησης, η διασύνδεση των οποίων σε μια κάρτα και μια βάση δεδομένων, δεν προσφέρει τίποτε άλλο από την αποπροσωποποίηση των πολιτών με την αριθμοποίηση των προσώπων, εκθέτοντάς μας σε κινδύνους περιορισμού της ατομικής μας ελευθερίας και αμφίβολου προθέσεως διαχείριση των προσωπικών μας δεδομένων, προετοιμάζοντας τον εξανδραποδισμό μας. Πέρα από αυτά η έκδοση της κάρτας εμπεριέχει οικονομικό κόστος, το οποίο είτε άμεσα είτε έμμεσα θα μας επιβαρύνει, και σίγουρα δεν χρειάζεται να το υποστούμε.

  • 22 Μαρτίου 2015, 13:11 | Δημήτρης

    Αρνούμαι τέτοια κάρτα ή τέτοιου είδους έλεγχο, τόσο ως Χριστιανός Ορθόδοξος αλλά και ως νοήμων άνθρωπος. Δεν γίνεται το κράτος να μας αντιμετωπίζει όλους ως εν δυνάμει εγκληματίες και φοροφυγάδες και όχι μόνο γι’αυτό να ξέρει τα πάντα για μένα. Οι παππούδες μου χύσανε καντάρια αίμα για να είμαι εγώ ελεύθερος, ο ίδιος ο Θεός μου με θέλει ελεύθερο και δε με καταπιέζει κι αντί αυτού θα χασω οικειοθελώς την ελευθερία μου μέσα στο ίδιο μου το σπίτι; Το αισχρότερο όλων που δείχνει και την μεθόδευση του εν λόγω νομοσχεδίου, είναι ότι προφασίζεται την ανακούφιση των φτωχών και τους χρησιμοποιεί ως δούρειο ίππο. Τους φτωχούς που το ίδιο το κράτος δημιούργησε, ασχέτως κομμάτων και κυβερνήσεων. Δεν θα πάρω, ευχαριστώ.

  • 22 Μαρτίου 2015, 13:23 | ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

    Για την ΚτΠ έχω να σημειώσω τα εξής επιγραμματικά:

    1) Θα δώσει τη δυνατότητα μέσω της διασύνδεσης των ΒΔ να σχηματιστεί ένα πλήρες προφίλ του χρήστη με άμεση συνέπεια να μπορεί αυτός υποστεί ειδική μεταχείριση (βλαπτική για αυτόν)
    2) Θα δώσει τη δυνατότητα στην εκάστοτε κυβέρνηση (που δεν ξέρουμε αν θα είναι πάντοτε δημοκρατική) να εκβιάζει τους πολίτες σε παράλογες φορολογικές και άλλες εισφορές κρατώντας στα χέρια της μέσω της κάρτας όλα τα δικαιώματα του πολίτη.
    3) όσα μέτρα ασφαλέιας και αν παρθούν η διεθνής εμπειρία έχει αποδίξει ότι τα στοιχεία μας σε ελάχιστο χρονικό διάστημα θα βρίσκονται σε χέρια «μη αρμοδίων»
    4) Και το 3 να μη συμβεί (μιλάμε υποθετικά) επιτρέποντας όλα μας τα δικαιώματα να κρεμαστούν επάνω στη κάρτα αυτή παραχωρούμαι πλήρως την θεόσδοτη ελευθερία μας. Αυτή που με αίμα μας παρέδωσαν οι πρόγονοί μας πράγμα ασυμβίβαστο με την ανθρώπινη υπόσταση.
    5) Παραπλανητικά προβάλλεται η δήθεν εξυπηρέτηση που θα φέρει στη ζωή μας και αποκρύβονται οι… «πραγματικές δυνατότητες αλλά και σκοποί» της κάρτας που είναι:
    α) Εύκολη κατηγοριοποίηση των πολιτών με «ειδικές υποχρεώσεις» για κάποιους (συνήθη υποζύγια;;;) και ειδικά προνόμια για κάποιους άλλους (υμέτερους;;;)
    β) Εύκολη δημιουργία ειδικών οικονομικών ζωνών μέσω της κατηγοριοποίησης των καρτών ανά περιοχή ας πούμε.
    γ) Πλήρης και ολοκληρωτική κατάργηση των ελάχιστων ακόμα αρμοδιοτήτων που έχουν απομείνει στις τοπικές κυβερνήσεις μέσω της διασύνδεσης των ΗΥ των τοπικών κυβερνήσεων με τους κεντρικούς ΗΥ της EE (σιγά μη δε γίνει!). Ήδη απειλούμαστε ευθέως με μέσω της οικονομικής ασφυξίας του χρέους με μέτρα που προσβάλλουν ευθέως τη συντήρηση της ζωή μας πόσο θα απειλούμαστε όταν θα έχουν στα χέρια τους οι κεντρικές αρχές το κλειδί όλων των δικαιωμάτων μας.

    Σε όλα τα παραπάνω πρέπει να προστεθούν και οι κάθε είδους τυχοδιώκτες που θα απειλούν ανά πάσα ώρα και στιγμή ευθέως τη ζωή μας ποικιλοτρόπως.
    Η αρχή της αναλογικότητα δεν επιτρέπει να επιφέρουμε όλο αυτό κακό στο όνομα μιας ελάχιστης ίσως διευκόλυνσης που αποδεδειγμένα μπορούμε να την επιτύχουμε και με άλλους τρόπους.
    Για όλα τα παραπάνω δεν μπορούμε να παραλάβουμε τη κάρτα με οποιαδήποτε μορφή της.

  • 22 Μαρτίου 2015, 13:57 | Μαρίνα

    Νομίζω οτι υπάρχει συσχετισμος…Στο αουσβιτς καθε ανθρωπος ηταν ενας αριθμός κι όλη η γη καταδικασε ότι συνέβαινε εκει.Τώρα γιατι θελουν να κανουν καθε ανθρωπο μια καρτα και μετα-πιο πρακτικά-ένα τσιπ?γιατί να γινουμε σκλάβοι ενος υπερυπολογιστή που ανα πάσα στιγμή αλλοιωνει τα δεδομένα της και σε κάνει να φαινεσαι παντού εγκληματίας,τρομοκράτης ή οτιδήποτε άλλο?
    Εξάλλου για τους χριστιανους έχουν ΄΄δοθει οδηγιές» εδώ και 2.000 χρόνια.Οχι λοιπόν στην κάρτα κι ας πεθάνουμε εντέλει..αλλωστε είναι αναπόφευκτο.Στο timing θα κολλήσουμε?

  • 22 Μαρτίου 2015, 13:14 | Ασλανίδου Ανεσία

    Λέμε όχι στην κάρτα του πολίτη που μας εισάγει στο σύστημα εξουσίας του Αντιχρίστου με κωδικό πρόσβασης το 666, γιατί το επόμενο βήμα θα είναι το τσιπάρισμα στο δεξί χέρι ή στο μέτωπο.Είναι ζήτημα σωτηρίας της ψυχής των ορθοδόξων χριστιανών.
    «Και υποχρέωσε όλους, μικρούς και μεγάλους, πλούσιους και φτωχούς, ελεύθερους και δούλους, να έχουν ένα σημάδι χαραγμένο στο δεξί τους χέρι ή στο μέτωπο τους, ώστε να μη μπορεί κανείς να αγοράσει ή να πουλήσει παρά εκείνος που έχει το χαραγμένο σημάδι, δηλαδή το όνομα του θηρίου ή τον αριθμό του ονοματος του.Εδώ είναι αναγκαία η σοφία. Εκείνος που έχει νόηση ας λογαριάσει τον αριθμό του θηρίου, είναι αριθμός ανθρώπου και ο αριθμός του είναι χξς’ (666).»(Αποκάλυψη του Ιωάννη 13.16 το 96 μ.Χ. ).

  • 22 Μαρτίου 2015, 12:32 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    Με την κάρτα πίστεύω πως θίγονται τα θρησκευτικά μου πιστεύω και κινδυνεύουν τα προσωπικά μου δεδομένα, γι’ αυτό λέω ΟΧΙ στην κάρτα

  • 22 Μαρτίου 2015, 12:51 | Μιχάλης

    Ένας ακόμη τρόπος χειραγώγησης του ανθρώπου. Δε μας φτάνουν όλα τα υπόλοιπα που έχουμε, Μέσα Μαζικής Ενημέρωης-Καταστροφής…!!! Αντί να σκύψουμε το κεφάλι και να δουλέψουμε, προτιμούμε την εύκολη λύση. Με αυτόν τον τρόπο δε δίνουμε λύσεις, αλλά κλείνουμε τα μάτια στο πρόβλημα. Εκτός των άλλων δε μπορεί κανείς να εγγυηθεί την ασφάλεια του συγκεκριμένου μέτρου. Η ανάπτυξη της τεχνολογίας βασίζεται στη συνύπαρξη κανόνων ασφαλείας και ανθρώπων που ασχολούνται με την παράκαμψη αυτών των κανόνων ηλεκτρονικής ασφάλειας. Άρα; Θα βγάλει ο καθένας στη φόρα τη ζωή του; Μήπως τελικά είναι άλλος ο σκοπός; Προτείνω να προσέξουν οι ιθύνοντες πριν κάνουν κάτι το οποίο δεν θα έχει επιστροφή. Καλή φώτιση!

  • 22 Μαρτίου 2015, 12:10 | ΑΝΩΝΥΜΟΣ

    ΕΙΜΑΙ ΚΑΘΕΤΑ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑ ΠΟΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥΣ .ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ Η ΠΡΟΣΠΑΘΙΕΣ ΓΙΑ ΦΑΚΕΛΟΜΑ ΤΩΝ ΑΠΛΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΤΑΞΗΣ

  • 22 Μαρτίου 2015, 12:36 | ip

    Η παραπάνω Δημόσια Διαβούλευση, όπως και κάθε παρόμοια όλοι καταλαβαίνουμε ότι δεν λαμβάνεται υπ’ όψιν ώστε να εφαρμοσθεί ή όχι το μέτρο, αφού δεν έχει και καμία νομική δέσμευση.
    Γιατί γίνεται λοιπόν;
    Απλά είναι μία ακόμη ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ !!!
    Αλλά να ξέρετε ότι εκτός από τους πολίτες που γράφουν εδώ, υπάρχουν εκατομμύρια που δεν έχουν πρόσβαση.
    Η δύναμη πλέον για να μην εφαρμοσθεί το απαράδεκτο μέτρο, δεν εκρύβεται στο ποσοστό ! Δεν θα εφαρμοσθεί επειδή δεν μπορεί να επιβληθεί στον καθένα ξεχωριστά ΕΝΡΓΗΤΙΚΑ απλά και μόνο επειδή ένα ποσοστό τη δεχθεί. Δεν εφαρμόζεται δηλαδή με άλλα λόγια σε αυτήν την περίπτωση η επιβολή της «υπό συζήτηση» πλειοψηφίας !!!
    Πλέον η ΠΑΘΗΤΙΚΗ και ΑΤΟΜΙΚΗ αντίσταση του κάθε πολίτη ξεχωριστά και μεμονομένα, αποκτά ΔΥΝΑΜΗ !!! Απλά δεν την παίρνω την κάρτα !!! Και εγώ και ο διπλανός μου και δύο εκατομμύρια άνθρωποι !!! Έτσι δεν μπορεί να επιβληθεί με κανένα τρόπο. Εδώ θα φανεί η πραγματική αντίσταση των Ελλήνων !!! Το άτομο αποκτά δύναμη με την παθητική αντίσταση. Δεν περιμένει να έχει αρχηγό και συλλογικότητα αντίστασης.
    Μας δώσατε τη δύναμη στα χέρια μας με λίγα λόγια. Και ανακτήσαμε την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ μας να πράξουμε όπως νομίζουμε. Καιρός ήταν !!! Ευχαριστούμε !!! Να είστε καλά !!!

  • 22 Μαρτίου 2015, 12:55 | ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

    ΛΟΓΩ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

  • 22 Μαρτίου 2015, 12:09 | Eirini

    kyndineyoun ta prosopika mas edomena.

  • 22 Μαρτίου 2015, 12:48 | ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

    ΛΟΓΩ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

  • 22 Μαρτίου 2015, 12:11 | ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

    ΩΣ ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΦΡΑΖΩ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΟΥ ΣΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ «ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ»!