1. Εφόσον πρόκειται για μονάδα υδρογόνου που πραγματοποιεί έγχυση στο Ε.Σ.Φ.Α., ή σε Σύστημα Υδρογόνου, ή σε Δίκτυο διανομής Φυσικού Αερίου, ή σε Δίκτυο Μεταφοράς ή Διανομής Υδρογόνου, μετά την αποδοχή της οριστικής προσφοράς σύνδεσης, ο ενδιαφερόμενος προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για τη χορήγηση της έγκρισης εγκατάστασης του άρθρου 34 και τη σύναψη της σύμβασης σύνδεσης με τον αρμόδιο Διαχειριστή.
2. Για τη σύναψη σύμβασης σύνδεσης με τον αρμόδιο Διαχειριστή, ο ενδιαφερόμενος υποβάλει σχετική αίτηση προσκομίζοντας:
α) Την ισχύουσα απόφαση περιβαλλοντικής αδειοδότησης,
β) την έγκριση εγκατάστασης της μονάδας υδρογόνου, και
γ) έντυπο αίτησης, το ακριβές περιεχόμενο της οποίας συντάσσει, επικαιροποιεί και δημοσιεύει στην επίσημη ιστοσελίδα του ο αρμόδιος Διαχειριστής.
3. Η σύμβαση σύνδεσης συνάπτεται εντός δύο (2) μηνών από την υποβολή σχετικής αίτησης, σύμφωνα με τον Κώδικα Διαχείρισης του Δικτύου Διανομής Φυσικού Αερίου της παρ. 8 του άρθρου 80 του ν. 4001/2011 (Α’ 179) ή τον Κώδικα Διαχείρισης του Ε.Σ.Φ.Α. του άρθρου 67 του ν. 4001/2011, εφόσον η σύνδεση της μονάδας παραγωγής υδρογόνου γίνεται με το Ε.Σ.Φ.Α. ή με Δίκτυο διανομής Φυσικού Αερίου, αντίστοιχα.
4. Η σύμβαση σύνδεσης παράγει όλα τα έννομα αποτελέσματά της, τίθεται σε ισχύ με την υπογραφή της και περιλαμβάνει τουλάχιστον:
α) Την περιγραφή του σημείου σύνδεσης (σημείου εισόδου) και των έργων επέκτασης του Διαχειριστή Συστήματος ή Δικτύου για τη σύνδεση της μονάδας υδρογόνου,
β) Την Εγκαταστημένη ισχύ, τη Μέγιστη Ισχύ Παραγωγής και τη Μέγιστη Ωριαία Παραγωγική Ικανότητα σε υδρογόνο (KWhth) της μονάδας παραγωγής υδρογόνου,
γ) τη μέγιστη και ελάχιστη πίεση εισόδου,
δ) τα στοιχεία του Κώδικα Διαχείρισης του Δικτύου Διανομής Φυσικού Αερίου της παρ. 8 του άρθρου 80 του ν. 4001/2011 ή του Κώδικα Διαχείρισης του Ε.Σ.Φ.Α. του άρθρου 67 του ν. 4001/2011, εφόσον η σύνδεση της μονάδας παραγωγής υδρογόνου γίνεται με το Ε.Σ.Φ.Α. ή με Δίκτυο διανομής Φυσικού Αερίου, αντίστοιχα,
ε) τυχόν όρους σχετικά με τη σύνδεση και λειτουργία της μονάδας παραγωγής υδρογόνου, όπως αυτοί αποτυπώνονται και στη σχετική οριστική προσφορά σύνδεσης,
στ) τα διαγράμματα σύνδεσης με το Σύστημα ή το Δίκτυο,
ζ) τις ρυθμίσεις προστασίας και ελέγχου στο σημείο σύνδεσης (σημείο εισόδου),
η) τον χρόνο υλοποίησης των αναγκαίων έργων σύνδεσης,
θ) το συμβατικό τίμημα που καταβάλλει ο παραγωγός στον αρμόδιο Διαχειριστή για την κατασκευή του τμήματος ή του συνόλου των έργων για τη σύνδεση της μονάδας, και
ι) τις απαιτούμενες εγγυήσεις.
5. Η σύμβαση σύνδεσης δύναται να τροποποιείται κατόπιν επαρκώς τεκμηριωμένου αιτήματος του Διαχειριστή προς τον ενδιαφερόμενο, ιδίως για τον χρόνο υλοποίησης των έργων αρμοδιότητάς του, ο οποίος δεν υπερβαίνει τον διπλάσιο από τον χρόνο που ορίζεται στην αρχική σύμβαση σύνδεσης. Η υποβολή αιτήματος τροποποίησης της σύμβασης σύνδεσης δεν συνιστά λόγο διακοπής των εργασιών κατασκευής του έργου, εφόσον αυτές δεν επηρεάζονται από την εν λόγω τροποποίηση. Η σύμβαση σύνδεσης τροποποιείται κατόπιν αιτήματος του ενδιαφερομένου, το οποίο υποβάλλεται προς τον αρμόδιο Διαχειριστή, αν:
α) Μεταβάλλονται οι όροι σύνδεσης της μονάδας υδρογόνου,
β) μεταβάλλονται η Εγκαταστημένη ισχύς, η Μέγιστη Ισχύς Παραγωγής ή η Μέγιστη Ωριαία Παραγωγική Ικανότητα σε υδρογόνο (KWhth) της μονάδας υδρογόνου, η οποία επηρεάζει τους όρους σύνδεσης,
γ) μεταβάλλονται τα τεχνικά χαρακτηριστικά του εξοπλισμού και κατ’ επέκταση οι τεχνικές ικανότητες της μονάδας παραγωγής υδρογόνου,
δ) τροποποιούνται τα έργα σύνδεσης, ή
ε) συντρέχουν οι περιπτώσεις κατά τις οποίες απαιτείται τροποποίηση της οριστικής προσφοράς σύνδεσης, σύμφωνα με την παρ. 11 του άρθρου 31.
6. Εφόσον πρόκειται για μονάδα υδρογόνου που δεν πραγματοποιεί έγχυση σε Δίκτυο διανομής ή στο Ε.Σ.Φ.Α. (Μη Συνδεδεμένη Μονάδα), ο παραγωγός υδρογόνου συνάπτει με τον αρμόδιο Διαχειριστή Σύμβαση Κατασκευής και Λειτουργίας της Μ.Ε.Μ., με αντικείμενο την κατασκευή και διαχείριση της εν λόγω Μονάδας, κατά τους Κώδικες των αρμόδιων Διαχειριστών.
7. Ο αρμόδιος Διαχειριστής ενημερώνει τον φορέα αδειοδότησης για την υπογραφή και τη θέση σε ισχύ των συμβάσεων σύνδεσης αρμοδιότητάς του. Αντίγραφα των εν λόγω συμβάσεων αποστέλλονται από τον αρμόδιο Διαχειριστή, εφόσον ζητηθούν, στον φορέα αδειοδότησης και τη Διεύθυνση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και Εναλλακτικών Καυσίμων της Γενικής Διεύθυνσης Ενέργειας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
1ο σχόλιο:
Σε συνέχεια του 2ου σχολίου μας στο άρθρο 25, επισημαίνουμε ότι στο παρόν άρθρο χρησιμοποιείται ο ορισμός «αρμόδιος Διαχειριστής» με μικρά (η λέξη αρμόδιος) ή χρησιμοποιείται μόνο η λέξη Διαχειριστής (χωρίς τη λέξη αρμόδιος) ή χρησμιοποιείται άλλος ορισμός («Διαχειριστή Συστήματος ή Δικτύου» στην παράγραφο 4β), ενώ είναι έννοια που ορίζεται («Αρμόδιος Διαχειριστής»), συνεπώς θα έπρεπε να είναι όλες οι λέξεις με κεφαλαίο προς αποφυγή παρερμηνείας.
2ο σχόλιο:
Στις παραγράφους 3 και 4δ γίνεται παραπομπή στο άρθρο 67 του ν. 4001/2011 για τον Κώδικα Διαχείρισης ΕΣΦΑ. Η σωστή παραπομπή είναι στο άρθρο 69 του ως άνω νόμου.
3ο σχόλιο:
Στην παράγραφο 4στ γίνεται αναφορά στο Σύστημα ή Δίκτυο. Να διευκρινιστεί ότι η αναφορά είναι για το ΕΣΦΑ ή δίκτυο διανομής φυσικού αερίου ή Σύστημα/Δίκτυο Υδρογόνου
4ο σχόλιο:
Σε συνέχεια του 3ου σχολίου μας στο άρθρο 25, επισημαίνουμε ότι στο παρόν άρθρο χρησιμοποιείται ο ορισμός «Μη Συνδεδεμένη Μονάδα». Να ελεγχθεί σύμφωνα με τυχόν αναδιατύπωση του ορισμού βάσει αυτών που περιγράψαμε στο σχετικό σχόλιο ώστε να αποφευχθεί η παρερμηνεία ότι η μονάδα αυτή μπορεί να συνδέεται σε κάποιο άλλο σύστημα (π.χ. ΑΣΦΑ) εκτός του ΕΣΦΑ/δικτύου διανομής.
Η παρακάτω πρόταση συνιστά γενική προγραμματική θέση και μπορεί να εξεταστεί σε άλλο άρθρο ή πλαίσιο εφαρμογής:
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού προτείνει τη θέσπιση ειδικής πρόβλεψης (με ΚΥΑ ή σε επόμενο αδειοδοτικό στάδιο) για πιλοτικά έργα κυψελών καυσίμου (Fuel Cells) έως 2 MW, ανά υποσταθμό και εφόσον χρηματοδοτούνται από ευρωπαϊκά ή εθνικά προγράμματα (π.χ. Horizon Europe, IPCEI, Innovation Fund), ώστε να εξασφαλίζουν προτεραιότητα σύνδεσης με το ηλεκτρικό δίκτυο διανομής. Για την εφαρμογή της εν λόγω προτεραιότητας για τα έργα αυτά προτείνεται να οριστεί συνολικό ανώτατο όριο ισχύος (π.χ. 50 MW σε εθνικό επίπεδο).