Άρθρο 26 Δανεισμός προς το Συνεγγυητικό

1. Αν τα διαθέσιμα του ΣΚΕΥ του Συνεγγυητικού δεν επαρκούν για την ικανοποίηση υποχρεώσεών του σχετικών με την αποζημίωση επενδυτών, με απόφαση του Δ.Σ., το Συνεγγυητικό δύναται να δανεισθεί τα απαιτούμενα κεφάλαια από οποιαδήποτε πηγή, παρέχοντας περιουσιακά του στοιχεία ως εξασφάλιση. Σε κάθε περίπτωση δανεισμού, το Συνεγγυητικό καλεί τα συμμετέχοντα μέλη σε έκτακτες εισφορές συνολικού ύψους κατ’ ελάχιστον ίσου με το ύψος της ληφθείσας πίστωσης. Κάθε συμμετέχον μέλος ευθύνεται αλληλεγγύως με τα άλλα συμμετέχοντα μέλη και με το Συνεγγυητικό για την ικανοποίηση των υποχρεώσεων του Συνεγγυητικού προς τον δανειστή μέχρι του ποσού της έκτακτης εισφοράς του. Η ευθύνη μέλους προς τους δανειστές του Συνεγγυητικού, σύμφωνα με την παρούσα, αίρεται με την καταβολή προς το Συνεγγυητικό του συνολικού ποσού της έκτακτης αυτής εισφοράς.
2. Έκτακτες εισφορές προς το Συνεγγυητικό λόγω δανεισμού, διατίθενται κατά προτεραιότητα για την εξόφληση των δανειακών υπολοίπων του Συνεγγυητικού.
3. Έσοδα του Συνεγγυητικού από ρευστοποίηση απαιτήσεών του κατά μελών ή τρίτων διατίθενται κατά προτεραιότητα για την εξόφληση δανειακού υπολοίπου του Συνεγγυητικού.