Άρθρο 17 Ανακοίνωση της απόφασης του Συνεγγυητικού περί αποζημίωσης επενδυτών

1. Μετά τη λήψη απόφασης από την Επιτροπή Αποζημιώσεων σύμφωνα με το άρθρο 16 και την αποστολή της στο Συνεγγυητικό, το Δ.Σ. του Συνεγγυητικού:
α) εκδίδει πρακτικό, στο οποίο αναγράφονται οι δικαιούχοι αποζημίωσης αιτούντες επενδυτές-πελάτες του περιελθόντος σε αδυναμία συμμετέχοντος μέλους, με προσδιορισμό του χρηματικού ποσού που δικαιούται ο καθένας, και το οποίο κοινοποιεί στην κατά περίπτωση Αρμόδια Αρχή εντός προθεσμίας πέντε (5) εργάσιμων ημερών από την έκδοσή του και
β) ανακοινώνει σε κάθε αιτούντα χωριστά την απόφαση της Επιτροπής Αποζημιώσεων ως προς αυτόν το αργότερο εντός δεκαπέντε (15) ημερών από την έκδοση του πρακτικού της περ. α), με προσδιορισμό του συνολικού ποσού της αποζημίωσης που δικαιούται.
2. Η καταβολή της αποζημίωσης γίνεται εντός δύο (2) μηνών από τη λήψη της σχετικής απόφασης του Συνεγγυητικού, που προβλέπεται στην παρ. 1. Σε έκτακτες περιπτώσεις, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ύστερα από εισήγηση του Συνεγγυητικού, μπορεί να παρατείνει την προθεσμία καταβολής, για περίοδο που δεν θα υπερβαίνει συνολικά τους τρεις (3) μήνες.
3. Κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια της διαδικασίας καταβολής αποζημιώσεων προβλέπεται στον Κανονισμό Λειτουργίας της Επιτροπής Αποζημιώσεων.
4. Οι καταβαλλόμενες αποζημιώσεις σε επενδυτές – πελάτες απαλλάσσονται παντός φόρου, τέλους ή εισφοράς.