Άρθρο 13 Ραδιοερασιτεχνικές περιοχές

Η χώρα διαχωρίζεται σε εννέα (9) γεωγραφικές περιοχές ραδιοερασιτεχνικών διακριτικών κλήσεως οι οποίες φαίνονται στον ακόλουθο πίνακα:

ΠΙΝΑΚΑΣ  ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΩΝ  ΠΕΡΙΟΧΩΝ

α/αΠΡΟΘΕΜΑ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΩΝ ΚΛΗΣΕΩΣ 

ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΕΣ  ΠΕΡΙΟΧΕΣ

 

1.

SV1 ή SΥ1

ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
SV2 ή SΥ2ΚΕΝΤΡΙΚΗ και ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
SV3 ή SΥ3

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

SV4 ή SΥ4ΘΕΣΣΑΛΙΑ
SV5 ή SΥ5ΝΟΜΟΣ  ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
SV6 ή SΥ6ΗΠΕΙΡΟΣ
SV7 ή SΥ7ΘΡΑΚΗ και ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
SV8 ή SΥ8ΟΛΑ τα ΝΗΣΙΑ ανεξαρτήτως εάν ανήκουν διοικητικά σε Νομούς της ηπειρωτικής Ελλάδας συμπεριλαμβανομένων των νήσων Αργοσαρωνικού και της Εύβοιας εκτός από τα νησιά που ανήκουν στους νομούς της ΚΡΗΤΗΣ και της ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
SV9 ή SΥ9ΟΛΟΙ οι νομοί της ΚΡΗΤΗΣ (συμπεριλαμβανομένων και των νήσων που ανήκουν διοικητικά σ’ αυτούς)

 

 

 

  • 30 Μαΐου 2011, 18:50 | Ελληνας Ραδιοερασιτέχνης

    1. Οι ραδιοερασιτεχνικές «ραδιοχώρες» είναι ένας ανεπίσημος χαρακτηρισμός μιας συγκεκριμένης γεωγραφικής περιοχής για τις ανάγκες του, ίσως πιο διαδεδομένου, ραδιοερασιτεχνικού βραβείου (DXCC) της ARRL στις Η.Π.Α. Ο χαρακτηρισμός μιας γεωγραφικής περιοχής ως ξεχωριστή ραδιοχώρα γίνεται με κριτήρια διοικητικά και γεωγραφικής απομόνωσης. Στον κατάλογο αυτό των ξεχωριστών ραδιοχωρών του DXCC βασίζεται και πληθώρα άλλων ραδιοερασιτεχνικών βραβείων σχεδόν σε όλες τις χώρες του κόσμου.

    Ο χαρακτηρισμός μιας γεωγραφικής περιοχής σαν «ξεχωριστή ραδιοχώρα» ΔΕΝ είναι αντικείμενο αυτού του κανονισμού και ΔΕΝ θα υποχρέωνε με ΚΑΝΕΝΑ τρόπο τα συγεκριμένα προγράμματα βραβείων να κρίνουν ανάλογα την περιοχή του Αθωνα.

    Είναι τιμή μας και μεγάλη προβολή για την Ελλάδα η αποδοχή του Αθωνα σα ξεχωριστή ραδιοχώρα. Το πως βέβαια το διαχειριζόμαστε εμείς μεταξύ μας αυτό (και αυτό περιλαμβάνει και τους έχοντες «εξουσίες» στο Ορος) είναι άλλη ιστορία ΑΣΧΕΤΗ με τη διαβούλευση.

    2. ο Αθωνας είναι αναγνωρισμένο μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς και τέλος, απλά είναι. Είτε αρέσει αυτό σε κάποιους είτε όχι. Το αν του αποδοθεί ειδικό χαρακτηριστικό βάσει αυτού του νέου Κανονισμού είτε βάσει κάποιας μελλοντικής απόφασης της αρμόδιας υπηρεσίας είναι επίσης ΑΔΙΑΦΟΡΟ. Το θέμα είναι αν και κατά πόσο δεχόμαστε ότι ένα ειδικό διακριτικό προβάλλει το Ορος, την Ελλάδα, τον τόπο μας.

    3. πριν κάψετε τα μοντεμ σας αναβοσβύνοντάς τα για να αλλάξει η IP, αγαπητοί «συνάδελφοι» αναλογιστείτε ποιος σοβαρός ειδικός επιστήμονας στην αξιολόγηση της διαβούλευσης θα έπερνε σοβαρά 1500 ας πούμε «αρνητικούς» ψήφους με 5 σχόλια και όχι τα 100 ΘΕΤΙΚΑ σχόλια με λογικό αριθμό θετικών ψήφων..

    για μια ακόμα φορά με τέτοιες πρακτικές μας εκθέτετε…

  • Αγαπητοί Κοι & Κες Αρμόδιοι για την διαβούλευση
    Το ΑΓ.΄Ορος είναι μια διεθνής αναγνωρισμένη Ραδιοχώρα και μάλιστα αρκετά σπάνια ανήκει στην ίδια κατηγορία με τις P5(North Korea),KP1(Navassa)7O(YEMEN)HV(Vaticano)κτλ ολες τους ξεχωριστές.
    Προτείνουμε να συμπεριληφθεί το ΑΓ.ΟΡΟΣ στις Γεωγραφικές περιοχές της χώρας μας και να του δωθεί συγκεκριμένο Διακριτικό Κλήσεως ετσι ως ωστε να ξεχωρίζει και να γίνεται εύκολα αναγνωρίσιμο.
    Εκ του ΔΣ
    ΕΝΩΣΗ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

  • 30 Μαΐου 2011, 12:23 | Ιωάννης Λαγός SV2HOA

    Δυστυχώς δεν μπορώ να καταλάβω μερικούς συναδέλφους, βλέπε κα ΔΑΡΚΑΔΑΚΗ, τι εννοούν; Το υπουργείο σήμερα μεριμνά να προλάβει την ARRL, να διαγράψει το Άγιο Όρος, πριν το κάνει ο ξένος αυτός οργανισμός; Ήμαρτον ας αφήσουμε τα πάθη κατά μέρος, προς όφελος της χώρας μας. Αυτό που λέτε κα Νατάσα είναι φόβος προς αποφυγή όχι λόγος υιοθέτησης μιας πιθανής επερχόμενης απόφασης, της οποίας το σκεπτικό με παραξενεύει βεβαίως, διότι ξέρω πως υπάρχουν ραδιοχώρες που έχουν να ενεργοποιηθούν δεκαετίες και η ARRL δεν τις διαγράφει. Είμαι βέβαιος ότι εάν σε κάποιους συγκεκριμένους τους επιτρεπόταν να πηγαίνουν στο Άγιο Όρος όποτε αυτοί θέλουν και να εκπέμπουν από εκεί, το Άγιο Όρος θα είχε το δικό του διακριτικό από το Ελληνικό υπουργείο και δεν θα υπήρχαν αυτές οι περίεργες απόψεις, φυσικά το Άγιο Όρος θα ήταν 150 θέσεις ποιό πάνω στις θέσεις επιθυμητών επαφών. Για μένα θα ήταν λογικότερο να προτείνουμε στο υπουργείο να επιβάλει στην Ιερά επιστασία, την αποδοχή κάθε 3 η 4 χρόνια μιας ραδιοερασιτεχνικής διοργάνωσης διάρκειας 10 ημερών με διοργανωτή κάθε φορά ένα (ενναλασόμενο) σύλλογο, όχι όμως τον ίδιο, αλλά διαφορετικό. Δεν είμαι της φιλοσοφίας να τιμωρήσω το παιδί μου πριν το κάνει ο καθ’ ύλην αρμόδιος.
    73 Ιωάννης

  • 30 Μαΐου 2011, 01:01 | Απόλλωνας

    Προκαλεί εντύπωση που κάπιοι ισχυρίζονται ότι διεθνώς δεν υπάρχει θέμα με το άγιο όρος. Πως είναι εγχώριο θέμα λίγων «άπιστων» που αντιδρούν. Είναι γνωστό ότι ο μοναδικός ραδιοερασιτέχνης στο άγιο όρος απαγορεύει στους πάντες να κάνουν εκπομπή. Είναι γνωστό ότι υπάρχουν παράπονα διεθνώς για τον καθεστώς με το οποίο διακινεί τις κάρτες επιβεβαίωσης για τις επαφές που κάνει κατόπιν «συνεννόησης».
    Εδώ και χρόνια στέλνει στο εξωτερικό επιστολές να τον βοηθήσουν οι ραδιοερασιτέχνες να πάρει ξεχωριστό πρόθεμα, αυτό που ζητάει και τώρα.
    Είναι ενδιαφέρον να διαβάσετε τις διεθνείς αντιδράσεις από την πλειοψηφία των ραδιοερασιτεχνών διεθνώς τα τελευταία χρόνια. Για να εξάγετε συμπεράσματα κατά πόσο όλοι αυτοί που ήρθαν και μιλάνε για μοναδικότητες και θεία φώτιση έχουν ίχνος σοβαρότητας. Κανένας δεν γράφει για το αν έχει γίνει έστω μία αποστολή ραδιοερασιτεχνικού ενδιαφέροντος από τότε που πήρε άδεια ο μοναχός. Κανένας δεν γράφει αν έχει δοθεί άδεια σε άλλον ραδιοερασιτέχνη το ίδιο διάστημα. Κανένας δεν λέει ότι για τις κάρτες επιβεβαίωσης οι ραδιοερασιτέχνες από όλο τον κόσμο στέλνουν το «αντίτιμο» στον έναν και μοναδικό εκπρόσωπο της ραδιοχώρας.
    Άς βγει παρακαλώ ένας να μιλήσει για την ταμπακέρα. Όχι για την μοναδικότητα του άθωνα αυτή είναι δεδομένη αλλά άσχετη.

    Στην παρακάτω διεύθυνση μπορείτε να δείτε διάλογο ακριβώς για το ιδιο θέμα που εχει αρχίσει εδώ και χρόνια. Όχι τώρα που πέσανε τηλέφωνα να βγουν οι «ευλογημένοι» να βοηθήσουν.

    http://dx-hamspirit.com/2008/12/mount-athos-news/

  • 30 Μαΐου 2011, 00:38 | Ε.ΚΕΡΜΕΝΙΔΟΥ

    Για ακόμη μια φορά οι στοιχειωδώς νοήμονες και ευαισθητοποιημένοι πολίτες (χωρίς απαραίτητα να είναι βαθύτατοι γνώστες του ραδιοερασιτεχνισμού)κατανοούν απόλυτα την ύπαρξη σκοπιμοτήτων και ασαφών επιδιώξεων με την «ΕΞΑΦΆΝΙΣΗ» του Αγίου Όρους από τον χάρτη των ραδιοερασιτεχνικών περιοχών.
    Είναι πραγματικά άνευ λόγου η όλη αντιπαράθεση απόψεων για το αυτονόητο:το Άγιο Όρος εκπέμπει ΠΑΝΤΑ και με ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ για όσους θέλουν να ακούσουν (στην προκείμενη περίπτεση «δια ραδιοκύματος» Πατρός Απολλού).
    Όλα τα υπόλοιπα αφορούν ένα ακόμη άστοχο εγχείρημα, υπό τη μορφή νέου κανονισμού,παρενόχλησης της Αθωνικής Πολιτείας και της αμέριστης προσφοράς της προς όλους μας και με κάθε τρόπο.
    Λύση μπορεί να βρεθεί και εύκολα.

    Με εκτίμηση
    Ε.Κερμενίδου Κοινωνιολόγος Εκπαίδευσης

  • 29 Μαΐου 2011, 19:30 | Dr Martin R. Zammit 9H1IT (MALTA)

    Αξιότιμοι κύριοι,
    Eίμαι ένας φιλέλληνας από τη Μάλτα και θα ήθελα να μου επιτρέψετε να προσθέτω τη ταπεινή μου γνώμη σχετικά με το άρθρο 13: ραδιοερασιτεχνικές περιοχές. Σαν ραδιοερασιτέχνης, έχω μιλήσει με τις τέσσερεις γωνιές του κόσμου, αλλά η ραδιοφωνική επαφή που είχα με το Άγιον Όρος, εδώ και πολλά χρόνια, θα παραμείνει η ωραιότερη απ’όλες τις άλλες επαφές που έκανα. Η χαρά μου ανανεώθηκε μόλις έλαβα την κάρτα QSL με το ξεχωριστό διακριτικό του Άθωνος. Ο λόγος είναι πολύ απλός: ο Άθως αντιπροσωπεύει ένα κατ’εξοχήν ιδιαίτερο χώρο, όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά όλου του πλανήτη. Ενώ ένα ξεθωριασμένο ομοίωμα του Άθωνος πιθανόν βρίσκεται σε κάποια μέρη του Θιβέτ, μόνον στο Άγιο Όρος συμβιώνουν η αίγλη κι η δόξα, για τις οποίες οι Έλληνες πρέπει να είναι πολύ υπερήφανοι.

    Πρόσφατα ενημερώθηκα για τη πιθανότητα το Άγιον Όρος να χάσει το ξεχωριστό διακριτικό του, με αποτέλεσμα να εξομοιωθεί με άλλες περιοχές της βόρειας Ελλάδος. Θα ήθελα, με το χέρι στην καρδιά, να τονίσω ότι, κατά τη γνώμη μου, όλη αυτή η προσπάθεια είναι αδικαιολόγητη. Γιατί να εξομοιωθεί
    το ιδιαίτερο με το απλό;
    το γνήσιο με το τεχνητό;
    το ηλιόλουστο με το γκρίζο;
    η ομορφιά με την ασχήμια;
    η κορυφή με το πεδίο;

    Αναρωτιέμαι: τι θα κερδίσει η Ελλάδα από τέτοια μεταρρύθμιση; Φαίνεται ότι η Ελλάδα, από τη μία δέχεται τις επιθέσεις των διεθνών πιστωτών, κι από την άλλη δείχνει περίεργη συγκατάθεση να εγκαταλείψει τους θησαυρούς της. Ακόμη ελπίζω ότι η Ελλάδα, που έδωσε σ’όλο τον κόσμο την ομορφιά, τη σοφία, και τη λογική, θα ξέρει να εκτιμήσει το πλούτο της. Σας παρακαλώ θερμά να διατηρεί ο Άθως το ξεχωριστό ραδιοερασιτεχνικό διακριτικό του.
    Ευχαριστώ πολύ.
    Με τα σέβη μου.

    Dr Martin R. Zammit, 9H1IT
    Senior lecturer,
    Department of Oriental Studies,
    University of Malta,
    MALTA

  • 29 Μαΐου 2011, 17:09 | Νεκτάριος Λαβούτας

    Αξιότιμοι Κύριοι,
    Με μεγάλη έκπληξη διαπίστωσα ότι το αρμόδιο υπουργείο δεν έχει συμπεριλάβει με ξεχωριστό διακριτικό το Άγιον Όρος (Α.Ο) από τη λίστα των Ραδιοερασιτεχνικών περιοχών της πατρίδας μας. Δεν θα αναφερθώ στην Αγιότητα του Α.Ο και την πνευματική κληρονομιά που έχουμε την τιμή να διαθέτουμε σα χώρα, αλλά καθαρά ως Ραδιοερασιτεχνική πλευρά.
    Όλοι γνωρίζουμε ότι η συγκεκριμένη περιοχή αποτελεί αυτοδιοίκητο τμήμα του Ελληνικού κράτους ως «Αυτόνομη Μοναστική Πολιτεία», είναι αυτονόητο να έχει ξεχωριστό διακριτικό κλήσεως. Δεν θα πρωτοτυπήσουμε , γιατί αν ανατρέξουμε ακόμα και εντός του Ελλαδικού χώρου, θα δούμε περιοχές όπως η Κρήτη SV9 και τα Δωδεκάνησα SV5 αναφέρονται στις διεθνείς ραδιοερασιτεχνικές λίστες, σαν ξεχωριστές «Ραδιοχώρες». Ακόμα και σε παρόμοιες περιπτώσεις άλλων κρατών, ( όπως η περίπτωση του Α.Ο.), θα δούμε ότι έχουν δοθεί ξεχωριστό διακριτικά κλήσεως. Το HV0A Vatican, το 1A Sov Military Order of Malta και δεκάδες άλλων περιπτώσεων.
    Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το Α.Ο. είναι μία από τις ελάχιστες πρωτιές που μας τιμά σας Έλληνες και σαν Ραδιοερασιτέχνες, μια που κατέχει τις πρώτες θέσεις στο βαθμό δυσκολίας στην απόκτηση επαφής. Τι θα λέμε στους φίλους μας ανά τον κόσμο στο ερώτημα τους «Γιατί δεν συμπεριλάβατε ή διαγράψατε το Α.Ο. από την λίστα των ραδιοχωρών;» Χρόνια τώρα υπάρχει μια ασάφεια σχετικά με το διακριτικό κλήσεως για τη συγκεκριμένη περιοχή του Α.Ο. νομίζω ότι είναι καιρός να τακτοποιηθεί το θέμα αυτό τώρα, πριν μας σχολιάσουν δυσμενώς, οι γνωρίζοντες καλά τα θέμα του Ραδιοερασιτεχνισμού. Πρέπει όλοι μας να δούμε χωρίς μικρότητες και αντιπαραθέσεις το θέμα του Α.Ο. ως Εθνικό θέμα και όχι «… γιατί αυτός και όχι εγώ…» Ακόμα και οι Κύριοι και οι Κυρίες του υπουργείου που έχουν την ευθύνη της προεργασίας του εν λόγω Νομοσχεδίου, θα πρέπει να εχουν άμεση σχέση με τον ραδιοερασιτεχνισμό, γιατί τότε μόνο θα μπορέσουν να κάνουν σωστά και αμερόληπτα την δουλειά τους.
    Ευχαριστώ για την φιλοξενία.
    Με εκτίμηση
    Νεκτάριος Λαβούτας SV8UM – ΑΙΓΙΝΑ

  • 29 Μαΐου 2011, 15:47 | Παπαγρηγορίου Γεώργιος – SV9FBP

    Το Άγιο Όρος είναι διεθνώς αναγνωρισμένη ραδιοχώρα (http://www.arrl.org/files/file/Awards/DXCC/2011%20DXCC%20Current.pdf) και μάλιστα από τις πιο περιζήτητες (most wanted) παγκοσμίως.

    Θα πρέπει να έχει δικό του πρόθεμα ή ΕΔΚ όπως προτείνει ο SV2GWY Demetrius στις 23 Μαΐου 2011. Το ειδικό διακριτικό ή το πρόθεμα κάνουν εύκολα αναγνωρίσιμη την εκπομπή από το Άγιο Όρος. Η χρήση του /Α που γίνεται μέχρι σήμερα δημιουργεί σύγχυση, καθώς σύμφωνα με το Άρθρο 12 παρ. 2.1 το /Α δηλώνει εναλλακτική θέση του σταθμού στην ίδια γεωγραφική ερασιτεχνική περιοχή της κύριας θέσης.

  • 29 Μαΐου 2011, 14:39 | Κώστας Μοναχός

    Είναι Ηλίου φαεινότερο ότι πρέπει να γίνει ξεχωριστή ραδιοχώρα ο Μοναχός. Το Μονακό (3 Α) δηλαδή γιατί είναι; Μάλιστα αν προκύψει και δεύτερος μοναχός ραδιοερασιτεχνης να τον κάνετε και αυτόν ραδιοχώρα. Να έχουμε πολλές ραδιοχώρες και να πάει μπροστά ο ραδιοερασιτεχνισμός.
    Εξόσων γραφουν εδώ οι συναδελφοι δεν τους ενοχλει σαν ραδιοερασιτεχνες που ουσιαστικά απαγορεύεται ο ραδιοερασιτεχνισμός στο άγιο όρος. Το να γίνει το θέλημα του ομόδοξου μοναχού τους προβληματίζει.

  • 28 Μαΐου 2011, 21:04 | Ιωάννης Λαγός – SV2HOA

    Με λύπη μου διαπιστώνω πως ένα καθαρά ραδιοερασιτεχνικό θέμα, γίνεται βορά αλλότριων περιθωριακών ατόμων, οι οποίοι πιθανό να έχουν ειδικές ανάγκες αλλά όχι ραδιοερασιτεχνικές.
    ΚΆΘΕ ΕΛΛΗΝΑΣ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΌΤΑΝ ΒΛΈΠΕΙ ΌΤΙ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΧΉ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΠΙΟ ΠΕΡΙΖΗΤΗΤΕΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ, σαφώς και πρέπει να αισθάνεται περήφανος. Ας αποτινάξουμε τις πρωτιές στο κάπνισμα, στις ρεμούλες και ας αφήσουμε αυτήν του Αγίου Όρους. Ποσώς με ενδιαφέρει ως ραδιοερασιτέχνη η ιερά επιστασία το καθεστώς φορολόγησης (ως ραδιοερασιτέχνη επαναλαμβάνω), η, η με ειδικές ανάγκες ψυχοσύνθεση του κάθε άσχετου με τον ραδιοερασιτεχνισμό γιοσακοεφραιμ, αυτοί ας πάνε αλλού να επιλύσουν το πρόβλημά τους.
    73 Ιωάννης SV2HOA

  • 28 Μαΐου 2011, 17:00 | Άγιοι Σαράντα

    Έχουμε ακούσει χωρίς να έχουμε δει, ότι υπάρχει κανονισμός στο Άγιο Όρος περί ραδιοερασιτεχνισμού, βάση του οποίου επιτρέπεται η εκπομπή μόνο σε ρασοφόρους.
    Θα παρακαλούσαμε με το συζητούμενο νομοσχέδιο να καθορισθεί με μεγαλύτερη ακρίβεια το αποδεκτό dress code καθώς και το κατά πόσο μπορεί να αποτελέσει διακόνημα η διεξαγωγή επαφών στον ασύρματο.

  • Πολύ καλή η πρόταση του Γιάννη SV2HOA, για την ενσωμάτωση και της Ανατολικής Μακεδονίας στο SV2, δηλαδή το SV7 να είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ της ΘΡΑΚΗΣ και το SV2 ΑΠΟΚΛΕΙΤΙΚΟ της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.

  • 28 Μαΐου 2011, 13:37 | Ασήμαντος ραδιοεραιτέχνης

    Περί Αγ. Ορους

    Μου φαίνεται ότι ως Έλληνες μικρή σημασία αποδίδουμε στην γλώσσα μας. Δεν μπορώ να εξηγήσω αλλιώς πως είναι δυνατόν να μιλάμε κοινή γλώσσα αλλά να μην μπορούμε να συνεννοηθούμε. Η ιδιαιτερότητα και μοναδικότητα του Αγ. Όρους δεν εξαρτάται μόνο από κάποιο ξεχωριστό διακριτικό. Ούτε το αν το Όρος μείνει η φύγει από τις λίστες του DXCC είναι κάτι που μπορεί να ρυθμίσει οποιοδήποτε Ελληνικό Υπουργείο. Το Υπουργείο έχει δώσει διαφορετικό πρόθεμα σε 9 γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας. Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί στο πιο εχθρικά διακείμενο ραδιοερασιτεχνικό περιβάλλον αρμόζουν ιδιαίτερα προνόμια. Αντί ο μοναχός Απολλώ να επικαλείται ιδιαίτερη μεταχείριση στο όνομα του Αγ. Όρους ας «ξεκλειδώσει» την επτασφράγιστα προστατευμένη ραδιοερασιτεχνική λειτουργία μόνο από αυτόν και τότε το όρος αυτομάτως θα αναδειχτεί και θα λάβει την αίγλη που του αξίζει. Μην μπλέκουμε τον Ραδιοερασιτεχνισμό με θρησκευτικές υστερίες. Χριστιανοί είμαστε, βλάκες δεν θέλουμε να θεωρούμαστε για αυτό!

  • 28 Μαΐου 2011, 11:25 | Mikhail D. Weiel

    Dear Greek colleagues,

    with big interest I am following the discussion on this forum. Even though the restructuration of the Greek call sign system is an internal process of Your country, the removal of Mount Athos from the prefix list (article no. 13) touches me and probably the whole orthodox world – and here this matter already becomes international.

    First of all, I am a very passioned and active ham radio operator since 1983. Since then, I really never understood why Greek stations operating from Mount Athos had to use the suffix /A as indicator for their place of operation. The suffix /A is commonly used by hams who are not working from the location where the radio station is permanently registered, but from a second fixed location (e.g. a week-end house). I noticed that in Greece certain regions got their own prefix such as Dodecanes – SV5 or Crete – SV9 etc., but the biggest cultural asset which Greece has, namely the Holy territory of Mount Athos, the centre of the Orthodox world isn’t reflected in Your call sign structure at all! Since 5 years I am living in Russia which is mostly orthodox. Look at the map how big is Russia! It is by far bigger than Greece, but for all of the Russian orthodox believers it is clear that their spiritual centre is located in Mount Athos, in YOUR country. Wheras the catholic world is valuating and honouring it’s cultural and religious centre by an own state and an own prefix, Vatican – HV, why doesn’t Greece do the same? Why doesn’t Greece valuate and honour this unique world heritage which was given to Your hands to take administratively care of, by giving Mount Athos at least an own prefix? With Mount Athos Greece has really something to show to the world, and You can be proud of it! I think especially in the tough economic situation of today, You shouldn’t hide Your cultural assets just by removing them from the prefix list as if they were not existing, show to the world that Greece has unique treasures!

    Mount Athos as spiritual centre of the entire orthodox world has deserved it’s own regional prefix already a long time ago. Same as the catholic world can celebrate their religious centre with the prefix HV, we orthodox believers want the same! We want our own prefix for our spiritual centre, too! I herewith kindly ask the Greek administration to handle this issue not as an internal subject only and not to forget that the spiritual boundaries of Mount Athos are by far bigger than it’s geographic boundaries, reaching from Arctic Russia to Antarctic South Shetlands, where the southernmost orthodox church is located. Please don’t forget those who are non-Greek but who are tightly connected with Your country, especially with our religious centre Mount Athos. Assigning an own prefix to Mount Athos would be a great present to all of us!

    Best regards,

    Mikhail D. Weiel, RA/DL5EBE – Moscow, Russian Federation

  • 28 Μαΐου 2011, 08:35 | Δημ. & Ευγν. Τιγκαράκη

    To Aγιο Ορος γνωρίζουμε όλοι ότι έχει τη μοναδικότητά του. Το SY είναι επίσης το διακριτικό του. Διάφοροι αλχημιστές εμπνεύστηκαν το /Α όταν ο Γέροντας Απολλώ πήρε κακώς το πρόθεμα SV και όχι το SY, με αποτέλεσμα το SY να μπει στο χρονοντουλαπο. Ερχεστε εσείς οι αναθεωρητές να το ενταφιάσετε, αφού μέσα σε μία νύχτα τις 4 ραδιοχώρες της Ελλάδας τις κάνετε 3. Στην επόμενη αναθεώρηση ίσως διαγράψετε το SV5, το SV9 και όλους εμάς τους υπόλοιπους μιά και δεν θα μπορούμε να ακουστούμε ούτε έξω από την αυλή μας με βαση το προσχέδιό σας. Ευχόμαστε ψύχραιμη ΄σκέψη.
    Με τιμή,
    SV3AGQ – SV3ALA

  • 27 Μαΐου 2011, 20:34 | Κ. Κράλλης SV1XV

    Παρόλο που το θέμα του Αγίου Όρους είχε επισημανθεί και στην προηγούμενη δημόσια διαβούλευση, φαίνεται ότι υπάρχει ισχυρή πίεση ώστε να μην εκχωρηθεί χωριστό πρόθεμα. Δυστυχώς εγωϊστικές και διχαστικές συμπεριφορές της δεκαετίας του 1980 συνεχίζουν να ρίχνουν τη σκιά τους και εμποδίζουν μια νηφάλια προσέγγιση.

    Προσωπικά πιστεύω ότι, εφόσον στους τρέχοντες καταλόγους DXCC και CQ/WAE υφίσταται το Άγιο Όρος σαν χωριστή οντότητα (radio entity), καλόν είναι να δεσμευθεί για αυτό το πρόθεμα SY0 ή κάποιο άλλο ανενεργό (SW0, J40 κλπ).

  • 27 Μαΐου 2011, 15:58 | Άδωνις Μπουμπουκιάδης

    Έχουν δίκιο για την μοναδικότητα του Αγίου Όρους πράγμα που συνιστά αυτομάτως απαραίτητο, να του χορηγηθεί αποκλειστικό prefix. Άλλωστε και σημαία έχει δικιά του, τον δικέφαλο αετό σε κίτρινο φόντο, και ενδυμασία τοπική (ράσα) , ακόμα και ακτοπλοϊκές γραμμές. Έχει μάλιστα και δικό του ημερολόγιο γιατί οι άγιοι πατέρες δεν αποδέχονται εύκολα τους νεωτερισμούς. Τα ευρώ παραδόξως δεν δυσκολεύτηκαν να τα δεχτούν αν και τους είχα προτείνει να παραμείνουν στην πατροπαράδοτη δραχμή, ή ακόμα καλύτερα στα γρόσια! Ελπίζω να ικανοποιηθεί το αίτημα των γερόντων καθώς και των νεοτέρων αλλοδαπών που εισέρχονται στο Άγιο Όρος για να λάβουν αυτομάτως επίσης την ελληνική ιθαγένεια.
    Αυτό που με προβληματίζει πάντως και θέλω να εκφράσω δημόσια είναι τι είδους είναι πια αυτό το «μετόχι» που χτίζει ο συνάδελφος επί τόσα χρόνια; Μετόχι στο χωρίο μου λέγανε κάποιο φτωχό υποστατικό που εξυπηρετούσε πρόχειρες ανάγκες. Αυτό που χτίζει πόσων αστέρων είναι;

  • Ειμαι πολυ χαρουμενος για τις αρνητικες ψηφους. Τις θεωρω τιτλους τιμης και ειμαι περηφανος. Οστωσο απο οσους μου εριξαν τις ψηφους δεν ειδα καποιο σχολιο για το οτι δεν επιτρεπεται στους ραδιοερασιτεχνες να εκπεμψουν απο το τριτο ποδι της χαλκιδικης. Ειναι συναδελφική συμπεριφορά? , συνάδει με τον κωδικα δεοντολογίας των ραδιοερασιτεχνών? Περιμενω ενα σχολιο απο τους συναδελφους.

  • 27 Μαΐου 2011, 12:39 | Νατάσα Δαρκαδάκη SV1KP

    Στο σχόλιό μου ξέχασα να βάλω το διακριτικό μου. Κάνω την προσθήκη αυτή, γιατί, σε αντίθεση με διαφόρους που έχουν στείλει τα σχόλιά τους, χωρίς να έχουν καμία σχέση με το αντικείμενο, εγώ είμαι αδειούχος ραδιοερασιτέχνης.

  • 27 Μαΐου 2011, 12:48 | Νατάσα Δαρκαδάκη

    Αυτός ο πανικός για την τάχαμου διαγραφή του Αγίου Όρους από τις ραδιοχώρες επειδή δεν έχει ξεχωριστό διακριτικό είναι τελείως αδικαιολόγητος. Ο μόνος που έχει ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑ να διαγράφει ραδιοχώρες είναι η ARRL και όχι το ελληνικό κράτος, που καμία σχέση δεν έχει με διπλώματα και τους κανονισμούς τους.

    Αλλά δυστυχώς ο κίνδυνος για τη διαγραφή του Αγίου Όρους από τις λίστες του DXCC ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΡΚΤΟΣ από τη στιγμή που δεν επιτρέπεται σε κανέναν άλλο να εκπέμψει από εκεί και η ραδιοχώρα είναι ΑΝΕΝΕΡΓΗ! Ενώ οι μοναχοί θεωρητικά δεν έχουν χρόνο για QSO και άλλες κοσμικές ασχολίες, έχουν μπλοκάρει εδώ και 15 χρόνια κάθε προσπάθεια από ραδιοερασιτέχνες του εσωτερικού και του εξωτερικού, χωρίς να επιτρέπουν ούτε καν σ’ αυτούς που τους βοηθούν (οικονομικά, υλικά και με προσφορά εργασίας) να κάνουν κάποιες επαφές από τον μοναδικό σταθμό του Αγ. Όρους με το δικό του διακριτικό. Αυτή η εμμονή στην «αποκλειστικότητα» δίνει λαβή για κάθε είδους υποθέσεις, που δεν τιμούν την ιερότητα του χώρου ούτε τους Μοναχούς.

    Αν θέλει το ΥΥΜΔ πραγματικά να προβάλει το Άγιο Όρος και να του δώσει φωνή προς όλο τον κόσμο, θα πρέπει να επιτέλους να επιτρέψει σε Έλληνες και ξένους ραδιοερασιτέχνες να το ενεργοποιήσουν σε καλά οργανωμένες και μελετημένες DXpeditions, ώστε να το επαναφέρουν στις πρώτες σειρές ενδιαφέροντος για όλους τους ραδιοερασιτέχνες στον κόσμο, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΕΠΙΣΤΑΣΙΑ!

    Η Ιερά Επιστασία δεν έχει εδώ καμία δικαιοδοσία, αφού δεν πρόκειται για πνευματικό αλλά για διοικητικό θέμα. Όπως όλοι γνωρίζουμε, για τα διοικητικά θέματα αρμόδιο είναι το Ελληνικό Κράτος και ο Πολιτικός Διοικητής που ορίζεται από αυτό.

  • Αναρωτιέμαι αν εξηγείται η μάλλον δυσάρεστη γενική κατάσταση της χώρας μας με τη διαπίστωση ότι χρησιμοποιούμε ακατάλληλους συντελεστές για τη λήψη αποφάσεων σχεδόν για όλα τα ζητήματα που αφορούν στα κοινά.

    Όπως οι θρησκευτικές πεποιθήσεις του καθενός μας δεν (πρέπει να) έχουν απολύτως καμία θέση σε διοικητικά και πολιτικά θέματα, ούτε και η θρησκευτική ιδιαιτερότητα του Αγ. Όρους αποτελεί ισχυρό λόγο για να υπάρχει ειδικό ραδιοερασιτεχνικό πρόθεμα.

    Αν καταλαβαίνω καλά, ο πίνακας των Ραδιοερασιτεχνικών περιοχών της Ελλάδας συντάσσεται με βάση αμιγώς διοικητικά και όχι θρησκευτικά, πολιτιστικά, ιστορικά ή …συναισθηματικά κριτήρια.

    Αν όμως επιμένουμε να προτάξουμε ακόμη μια φορά τα δεύτερα, γιατί το Αγ. Όρος να μην γίνει όχι μια, αλλά είκοσι (20) ξεχωριστές ραδιοχώρες, αφού τόσες είναι οι (θρησκευτικά) αυτοδιοίκητες μονές στην περιοχή του Αγ. Όρους; Η ίδια λογική δεν ισχύει κι έτσι; Επιπλέον, θα προβάλλεται είκοσι φορές περισσότερο το Αγ. Όρος από τις ραδιοερασιτεχνικές συχνότητες (αρκεί βέβαια και η Ι. Επιστασία ν’ αλλάξει κάποτε «τροπάριο»)…

    Σε τέτοια περίπτωση, προτείνω επίσης ανεπιφύλακτα να αποκτήσει ξεχωριστό πρόθεμα για πολιτιστικούς και ιστορικούς λόγους και η περιοχή της Ακρόπολης, η αρχαία Ολυμπία, οι Δελφοί, οι Θερμοπύλες, η Σαλαμίνα, ο Μαραθώνας καθώς και κάθε άλλη περιοχή στη χώρα με σημαντική θρησκευτική, πολιτιστική, ιστορική ή συναισθηματική αξία, τοπική ή παγκόσμια…

  • 27 Μαΐου 2011, 11:01 | SV1CQN Κωνσταντίνος Καρακώστας

    Από ότι φαίνετε κάποιοι ηθελημένα έχουν μπερδέψει τα τηλεοπτικά παράθυρα και ίσως κάποια blog ,άρπαξαν την ευκαιρία που τους δίνετε από το βήμα της διαβούλευσης , γράφουν και λένε άλλος το κοντό του και άλλος μακρύ του. Όμως η υγιείς πλειοψηφία των φίλων και συναδέρφων βλέπουν το θέμα με υπευθυνότητα , σοβαρότητα , αναγνωρίζουν την Ιδιαιτερότητα, την ιστορία και την μοναδικότητα του Ιερού Τόπου.

    Ελπίζω και οι νομοθέτες να πράξουν ανάλογα.

  • 27 Μαΐου 2011, 09:38 | Σταύρος Πομάκης – SV2BIC

    Σύμφωνα με το άρθρο 105 του συντάγματος το Άγιο Όρος αποτελεί αυτοδιοίκητο τμήμα του Ελληνικού Κράτους. Από πνευματική άποψη το Άγιο Όρος διατελεί υπό την άμεση δικαιοδοσία του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Ενώ ως προς το διοικητικό μέρος τελεί υπό την εποπτεία του Κράτους. Όλοι όσοι μονάζουν σ’ αυτό αποκτούν την ελληνική ιθαγένεια μόλις προσληφθούν ως δόκιμοι ή μοναχοί, χωρίς άλλη διατύπωση.
    Η ιδιαιτερότητα του Ιερού Τόπου, η ιστορία του και η μοναδικότητα του χρήζει μιας ιδιαίτερης αξίας.
    Άρα λογικά θα πρέπει να έχει το δικό του διακριτικό.
    Δεν μπορώ να αντιληφθώ το μένος ορισμένων συναδέλφων στο να εναντιώνονται λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων.
    Διεθνώς το Άγιο Όρος είναι αναγνωρισμένο ως ραδιοχώρα.Ενστάσεις για αυτό υπάρχουν μόνο στην Ελλάδα από λίγους θέλω να πιστεύω. Είναι τιμή μας να έχουμε τον Άθωνα ως ξεχωριστή ραδιοχώρα.
    ‘Ελληνες ξυπνήστε !!!!!

  • 27 Μαΐου 2011, 01:30 | Βλαχόπουλος Γεώργιος – SV1RP

    Άλλο ένα παράδοξο με τα χαρακτηριστικά και τις περιοχές είναι ο αποκλεισμός του Αγίου Όρους από ξεχωριστό διακριτικό κλήσεως.
    Το Άγιον Όρος πρέπει να επιστρέψει στο χαρακτηριστικό κλήσεως που είχε (σαν μοναδικό prefix) SY.
    Έτσι θα γίνετα αμέσως αντιληπτό από τους ξένους ανταποκριτές , παγκοσμίως, και δεν θα προκαλείται σύγχυση όταν ακουλουθείται το χαρακτηριστικό με /Α (κάθετος Α) που διεθνώς σημαίνει alternative QTH (θέση).

  • Έχοντας την δυνατότητα να εκφράσω την γνώμη μου στο θέμα του Αγίου Όρους λέω πως θα είναι σωστό να δοθεί το διακριτικό SY0 . Άλλωστε σε κάθε ιδιαίτερη επέτειο ή ιδιαίτερη εκδήλωση κτλ δίνονται τα ιδιαίτερα διακριτικά. Στην περίπτωση του Αγίου Όρους έχουμε μόνιμα κάτι ιδιαίτερο και μοναδικό στην γη και θα πρέπει να υπάρχει μόνιμο και ιδιαίτερο διακριτικό.
    sv2aok

  • Δεν έχω ακούσει ποτέ ραδιοερασιτεχνική εκπομπή από το Άγιο Όρος πλην του συναδέλφου μοναχου τα τελευταία χρόνια. Επίσης ξέρω ότι όσες φορές ζήτησαν ραδιοερασιτέχνες να πάρουν άδεια τους το αρνήθηκαν. Το Άγιο Όρος σίγουρα είναι ένα σύμβολο για την Ορθοδοξία αλλά μέχρι εκεί. Εδώ το θέμα είναι από ραδιοερασιτεχνικής άποψης, και δυστυχώς οι ίδιοι στο Άγιο όρος έχουν αποδείξει ότι δεν θέλουν τέτοια δραστηριότητα. Δεν παίρνω θέση στο τι πρέπει να γίνει αλλά σίγουρα εδώ μπερδέψαμε κάποια πράγματα. Άλλο το θέμα της πίστης του καθενός και άλλο το θέμα του ραδιοερασιτεχνικού κανονισμού.

  • 26 Μαΐου 2011, 10:31 | SV1BJY

    ΕΠΙ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ:
    Μετά λύπης μου διαπιστώνω ότι σε ένα καθαρά τεχνοκρατικό ζήτημα γίνεται παρέλαση ατόμων ερχομένων να κάνουν ομολογία πίστεως!
    Ας μας ενημερώσει το υπουργείο αν είναι να συνεχιστεί αυτό το καρναβάλι με την κάθε ημεδαπή ή αλλοδαπή θεούσα να έρχεται να εκφράζει θέση σε αντικείμενο που δεν γνωρίζει. Στους όρους δίπλα διαβάζω ότι κείμενα που υποκινούν θρησκευτική μισαλλοδοξία δεν θα δημοσιεύονται. Έχει αλλάξει κάτι ή απλώς οσοι δηλώνουν Χριστιανοί έχουν άσυλο; Επίσης αν είναι στους σκοπούς της διαβούλευσης να αναπτύξουμε εδώ θρησκευτικά θέματα χριστιανικής πίστης και αγωγής, για να πάρουμε θέση και όσοι διαφωνούμε.

    Ευχαριστώ.

  • 26 Μαΐου 2011, 00:55 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΑΜΑΛΗΣ SV1JB

    μετά από περίπου 34 χρονιά που πήρα το πτυχίο ραδιοερασιτεχνou και το διακριτικό sv1jb,στην πρώτη εξεταστική περίοδο το 1977, διαπιστώνω για πρώτη φορά με απογοήτευση ,και πραγματικά θλίψη ,για την απίστευτη προχειρότητα και αγνοία που υπάρχει στο σχετικό νομοσχέδιο,που αφορά τους ραδιοερασιτέχνες ….

    και δεν θα αναφερθώ εδώ ,για το τερατώδες και χωρίς διεθνή προηγούμενο που αφορά κεραίες και μηχανήματα, αλλά για το επίσης τερατώδη ,να σβήσουν από τον ελληνικο ραδιοεραιτεχνικο χάρτη,το διακριτικό του Αγίου όρους ένα μοναδικό γοητευτικό, σπάνιο και μανιωδώς αναζητούμενο call sign από εκατομμύρια ραδιοερασιτέχνες από όλο τον κόσμο ….

    δεν είναι δυνατόν ,να ακούγονται στις ραδιοερασιτεχνικες συχνότητες call signs ,και μάλιστα με κρατική υποστήριξη για καθαρά πολιτικούς ,γεωγραφικούς και άλλους λόγους, από την πρώην δημοκρατία της Μακεδονίας ,και του τούρκικού ψευτοκρατους στην Κύπρο,και στην ελλαδα του 2011 το επίσημο υπουργείο επικοινωνιών,να μην καταλαβαίνουν να αγνοούν,ότι με το να παραλείπουν,το Αγιο Ορος στις ελληνικές ρ/σ περιοχές , ουσιαστικά υποβιβάζουν και περιόρισαν την Ελλαδα ,στο διεθνή ραδιοερασιτεχνικο στερέωμα , στερώντας παράλληλα ,μια μοναδική δυνατότητα για προβολή μιας άλλης Ελλάδας,με μοναδική γοητεία, ομορφιά ,και κυρίως μοναδικού τρόπου έκφρασης προβολής και εφαρμογής ,της λατρείας της χριστιανικής πιστής,που μένουν άναυδοι και γοητευμένοι, ακόμα και αυτοί που ανήκουν σε άλλες θρησκείες ,η και ακόμα είναι εντελώς άθεοι

  • 25 Μαΐου 2011, 23:34 | Ελένη

    Χριστός Ανέστη σε όλους,

    Τα επιχειρήματα υπέρ της αναγνώρισης του Αγίου Όρους σα ξεχωριστή ραδιοχώρα έχουν ήδη καλυφθεί απο τους προηγούμενους σχολιαστές. Αντιθέτως, δεν υπάρχει ούτε λογικό ούτε τεκμηριωμένο ούτε αδιάλλακτο επιχείρημα που αναφέρθηκε εναντίον.
    Σαν Ελληνίδα του εξωτερικού θέλω να ελπίζω οτι είναι ακόμα μια ατυχής παράληψη που θα διορθωθεί απο τις αρχές. Οι υπηρεσίες και η ευλογία που παρέχει στην διεθνή κοινότητα η ραδιωφωνική επαφή με το Άγιο Ορος είναι δύσκολο να αποκατασταθούν αν χαθούν. Ιδιαίτερα αυτές τις δύσκολες μέρες ας βοηθήσει Έλληνας Έλληνα αντί να σταματήσει την επικοινωνία.
    Η έλλειψη επικοινωνίας με μέρος που ανήκει και έχει αναδείξει πνευματικές μορφές που ήταν και είναι απόδειξη της κοινωνίας (και διαδοχής)του Αγίου Πνεύματος είναι μοναδικό και πολύτιμο προνόμιο, ας μην επιτρέψουμε να χαθεί.

  • 25 Μαΐου 2011, 21:28 | ΕΛΕΥΘ. ΧΑΤΖΗΤΑΚΗΣ/SV2UF

    Ημουν ενας απο τους 6 Ραδ/χνες που εξεπεμψαν απο το Αγιο Ορος
    με το διακριτικο SV2UF/SY TO 1987 και ειχαμε χιλιαδες
    επαφες απο ολη την ΥΔΡΟΓΕΙΟ
    Το ενδιαφερον ηταν πολυ μεγαλο και παραμενει τεραστιο για το
    Αγιο Ορος
    Οποτε βγαινει στον αερα ο ΓΕΡΟΝΤΑς ΑΠΟΛΛΩ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ
    ΑΠΟ ΑΕΡΟς,
    ΛΕΥΤΕΡΗΣ/SV2UF

  • 25 Μαΐου 2011, 19:57 | Ηλίας

    Στον πίνακα των ραδιερασιτεχνικών περιοχών δεν υπάρχει καθόλου το Άγιον Όρος.
    Θα ήθελα να μάθω γιατί απουσιάζει το Άγιο Όρος.
    Πιστεύω ότι επίτηδες έγινε και ότι δεν πρόκειται για τυχαίο λάθος.
    Θα παρακαλούσα τους ιθύνοντες να το σκεφτούν καλύτερα και να πράξουν το αυτονόητο.
    Πολύ θλίψη και οργή αρχίζει να μαζεύετε με τις «αστοχίες» των πολιτικών μας.

  • 25 Μαΐου 2011, 18:23 | ΕΛΕΥΘ. ΧΑΤΖΗΤΑΚΗΣ/SV2UF

    Το Αγιο Ορος ειναι ξεχωριστη ραδιοχωρα αναγνωρισμενη απο ολες
    τις ραδιοερασιτεχνικες υπηρεσιες του ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ,γιατι εμεις δεν την αναφερουμε σαν ραδιοχωρα?
    Το διακριτικο του Αγιου Ορους ηταν SY
    Θα πρεπει να το επαναξετασετε το θεμα και να αποκαταστησετε
    την μεγαλη αδικια

    ευχαριστω SV2UF

  • 25 Μαΐου 2011, 10:07 | ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ

    Υπάρχει απόφαση της Ιεράς Επιστασίας επίενός χόμπι που πραγματοποιούν ραδιοερασιτέχνες; Ενδιαφέρον. Καλό είναι να δημοσιευτεί στον τύπο να πληροφορηθεί ο κόσμος τι ακριβώς απασχολει τους μοναχούς. Συγχωρέστε την ανωνυμία μου αλλά η εποχή του Ελλάς -Ελλήνων_Χριστιανών φαίνεται δεν έχει περάσει. ΔΥΣΤΥΧΩΣ.

  • 25 Μαΐου 2011, 09:13 | Καραματσούκης Κωνσταντίνος SV2BRV

    Λυπάμαι και θλίβομε όταν προσπαθώ να αποδείξω το αυτονόητο και ιδιαίτερα (όπως και τώρα) όταν έχω την αίσθηση ότι η διατύπωση των διατάξεων και των άρθρων, έχουν γίνει από ανθρώπους ανεπαρκείς, για την εργασία που τους έχει ανατεθεί. Σαφώς και θα πρέπει να έχει το Άγιον Όρος δικό του διακριτικό ως ξεχωριστή Ραδιοχώρα. Μάλιστα η μοναδική Ραδιοχώρα (το Άγιον Όρος) σε ολόκληρο τον κόσμο έχοντας την ιδιαιτερότητα του Ιερού Τόπου, με ιστορία και μοναδικότητα, που πρέπει να αντιμετωπίζετε με αίσθημα ευθύνης και πατριωτισμού και όχι ισοπεδωτικά. Σας παρακαλώ θερμά, να επανεξετάσετε το θέμα και να διορθώσετε το λάθος.
    Με εκτίμηση,
    Κωνσταντίνος Καραματσούκης SV2BRV

  • 25 Μαΐου 2011, 08:53 | Βησσαρίων Μπακόλας

    Κύριε Υπουργέ,
    Και ταπεινότητά μου θεωρεί το θέμα εξαιρετικά σοβαρό για την Ραδιοχώρα του Αγίου Ορους. Ακόμη και αστροναύτες επικοινωνώντας με την συχνότητα αυτή έπαιρναν Ευλογία και Ελπίδα από το Άγιο Όρος.Και έδειξαν με ευγνωμοσύνη αργότερα αυτό με προσκύνημα στον Άθω. Παράκληση :Μη περιφρονείτε το παγκόσμιο ενδιαφέρον.
    Βησσαρίων Μπακόλας.ΠΑΛΛΗΝΗ 24/5/11

  • 25 Μαΐου 2011, 07:13 | ΤΑΠΕΙΝΗ ΦΙΛΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ

    Αξιότιμοι κύριοι,

    θα ήθελα προσεκτικότερα να εξετάσετε την περίπτωση του Αγίου Όρους.
    Οι παρατηρήσεις και τα σχόλια των ραδιοερασιτεχνητών θα έπρεπε να ληφθούν σοβαρά υπόψη απο όλους εσάς που παίρνετε αποφάσεις για αυτό το σημαντικό τομέα επικοινωνίας.
    Σε συνενοήση με τα μέλη της Ι. Επιστασίας θα μπορούσατε να δώσετε μια καλή λύση στο πρόβλημα που προέκυψε.
    Εύχομαι εν τέλει να βρείτε τη λύση ώστε να μη συμβάλλετε και εσείς στο «σφράγισμα» της φωνής του Αγίου Όρους, όπως τόσοι άλλοι καλοθελητές φίλοι μας το προσπαθούν, τόσο στο εσωτερικό της χώρας, όσο και στο εξωτερικό.
    Ευχαριστώ για την προσοχή σας.
    Με εκτίμηση

    Μια ταπεινή φίλη του Αγίου Όρους.

  • 25 Μαΐου 2011, 05:25 | Dr. Rick Dorsch – NE8Z/HC1MD

    To whom it may concern:

    I have been a licensed amateur radio operator in both the USA and in the Republic of Ecuador for over 40 years.

    I personally feel that amateur radio operators transmitting from
    Mount Athos should be assigned a special and unique prefix such
    as SY0 (SY-Zero).

    Amateur radio callsigns using the SY0 prefix would immediately be recognized Worldwide as a transmission that is originating from Mt. Athos.

    The use of an easily recognizable amateur radio prefix such as SY0 is very important to have especially during emergencies such as power outages and earthquakes. Emergency amateur radio calls are more likely to come from Mt. Athos versus other parts of Greece due to their lack of reliable power sources, cell phone service outages
    and internet shutdowns.

    Most important of all, amateur radio operators in Mt. Athos using the SY0 prefix would be recognized immediately as a transmission
    originating from the highly respected «Holy Mountain».

    Your assistance in issuing a special and unique prefix such as SY0
    to amateur radio operators transmitting from Mt. Athos would be greatly appreciated.

    Sincerely, Dr. Rick Dorsch NE8Z/HC1MD

  • 24 Μαΐου 2011, 23:44 | π.Νεκτάριος

    Κύριε Υπουργέ,
    Χαίρετε εν Κυρίω πάντοτε & Χριστός Ανέστη!
    Από τα προαναφερθέντα, ως συμπλήρωμα, θα ‘θελα έτσι απλά και ταπεινά να προσθέσω και να πω πως, καλό θα ήταν να το δείτε και λίγο πιο εμπορικά ίσως, αλλά ταυτόχρονα και πολιτιστικά και δη τουριστικά το όλο ζήτημα. Τί εννοώ,θα μπορεί να γίνει τόπος έλξης περισσοτέρων ακόμη ανθρώπων από όλο τον κόσμο χάρις στη μοναδικότητα του Αγίου Όρους. Όπως συμβαίνει στις μέρες μας, ιδιαιτέρως δε στα νησιά μας από αυτά που βλέπουμε και ακούμε από τα ΜΜΕ.
    Ευελπιστώντας, πως θα πράξετε το καλύτερο για τη χώρα μας, να σας ευχηθούμε, καλες και πολλές υπομονες στους αγώνες σας.
    Με εκτίμηση και σεβασμό,
    π.Νεκτάριος SW 7 NHP.

  • ΣΑΝ ΞΕΝΗ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ, ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΠΑΡΑΞΕΝΗ Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΣΤΟ ΝΕΟ ΚΑΝΩΝΙΣΜΟ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΗΤΕΧΝΕΣ, ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΠΡΟΘΕΜΑ. ΩΣ ΑΥΤΟΔΙΟΚΗΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΡΑΔΙΟΧΩΡΑ (ΟΠΩΣ ΤΟ MAN ISLE KAI TA CHANNEL ISLANDS ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ KAI ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ).

    Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΗΚΗ ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΟΡΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΤΙΜΑΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΤΟ ΝΑ ΣΒΗΣΤΕΙ ΑΠΟ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΑΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, ΣΟΛΟ ΤΟ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ,ΣΕΒΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΘΩΝΑ ΣΑΝ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΡΑΔΙΟΧΩΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟ.

    ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΔΙΩΡΘΩΘΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ.

    (ΣΥΧΩΡΕΣΤΕ ΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΦΤΩΧΑ ΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΑ , ΑΓΑΠΩ ΤΟΝ ΑΘΩΝΑ, ΔΙΟΤΙ Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΡΑΔΙΟΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ ΑΛΛΑΞΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ ΚΑΙ Η ΔΙΔAKTORIKH ΜΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΩΝΑ)

    Dr. Veronica della Dora, G/IK3ZAW
    University of Bristol

  • 24 Μαΐου 2011, 21:47 | SV1CQN Kωνσταντίνος Καρακώστας

    Συμφωνώ με το Αίτημα της Ιεράς Επιστασίας, του Γέροντα Απολλώ SV2ASP/A, και των συναδέρφων, να παραμείνει το Άγιο Όρος ως ξεχωριστή Ραδιοχώρα, να του δοθεί ξεχωριστό διακριτικό ,και την αναγραφή του στους πίνακες ραδιοερασιτεχνικών περιοχών.

  • 24 Μαΐου 2011, 07:34 | SV8CS Σπύρος Χειμαριός

    Άλλο ένα παράδοξο με τα χαρακτηριστικά και τις περιοχές είναι ο αποκλεισμός του Αγίου Όρους από ξεχωριστό διακριτικό κλήσεως.
    Το Άγιον Όρος πρέπει να επιστρέψει στο χαρακτηριστικό κλήσεως που είχε (σαν μοναδικό prefix) SY.
    Έτσι θα γίνετα αμέσως αντιληπτό από τους ξένους ανταποκριτές , παγκοσμίως, και δεν θα προκαλείται σύγχυση όταν ακουλουθείται το χαρακτηριστικό με /Α (κάθετος Α) που διεθνώς σημαίνει alternative QTH (θέση).

  • 24 Μαΐου 2011, 07:04 | Ιωάννης Λαγός – SV2HOA

    Το Άγιο Όρος είναι μια ξεχωριστή ραδιοχώρα για τον παγκόσμιο ραδιοερασιτεχνισμό, μάλιστα έχει και την ιδιότητα της σπάνιας, κάτι που την κάνει συζητήσιμη μεταξύ ραδιοερασιτεχνών. Αυτό είναι καλό για την χώρα μας, είναι μια πρωτιά καλοδεχούμενη, μα θα μου πεις εμείς δεν κυνηγάμε τέτοιες πρωτιές εμείς θέλουμε πρωτιές στο κάπνισμα στους λαθρομετανάστες κ.λ.π. όχι σε ευγενή θέματα. Λογικά για εμένα θα πρέπει να προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε και άλλες τέτοιες ραδιοχώρες που να βοηθήσουν αυτήν την κατακρεουργημένη χώρα. Για παράδειγμα να δοθεί ειδικό διακριτικό για όλα τα ξερονήσια, ιδιαίτερα δε για Ίμια Καστελόριζο κλπ, τότε η χώρα μας και ειδικά οι εν λόγω περιοχές θα είναι στο μυαλό πολλών χιλιάδων ραδιοερασιτεχνών σε όλο τον κόσμο.
    Επί τέλους ας βρεθεί κάποιος να κάνει κάτι καλό για αυτήν την χώρα.
    Υπουργέ το βιβλίο με τα ονόματα αυτών που κατέστρεψαν αυτήν την Ελλάδα, είναι γεμάτο, οπότε εάν θέλετε το όνομά σας να ξεχωρίζει από τον σωρό κάντε κάτι καλό και πετυχημένο πολιτικά για την χώρα μας.
    Επίσης η Μακεδονία μας χρειάζεται ένα διακριτικό όχι 2, για ποιόν λόγο εμείς να έχουμε σύνθετη ονομασία (ΚΕΝΤΡΙΚΗ και ΔΥΤΙΚΗ Μακεδονία) για παράδειγμα και να μην έχουμε ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ σκέτο, ΘΡΑΚΗ σκέτο ώστε οι χιλιάδες ραδιοερασιτέχνες να γνωρίζουν το MAKEDONIA και όχι τα υπόλοιπα και να αποκαλούν ως Μακεδονία τους Σλαβους.
    Ιωάννης Λαγός, ένας πολίτης Μακεδόνας Έλληνας, που ελπίζει ότι κάποιος υπεύθυνος διαβάζει αυτά που γράφονται εδώ.

  • «Με τα χεράκια μας, βγάζουμε τα ματάκια μας»

    Το καταλαβαίνω όταν ορισμένοι «περίεργοι» κύκλοι στο εξωτερικό να θέλουν να σβήσουν το Άγιο Όρος από Ραδιοχώρα, αλλά να κάνει το ίδιο και η κρατική μηχανή?

    Μπορεί το προηγούμενο καθεστώς να μην ήταν το τέλειο, ΑΛΛΑ με το να το σβήσεις, ΔΕΝ το διορθώνεις.

    ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ.

    ΕΠΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ:

    ΑΠΟΚΛΛΕΙΣΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ SY0A ή ακόμα καλύτερα το SV0A, ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ και σε απόλυτη αντιστοιχία με το ΕΔΚ του Βαττικανό «HV0A».

  • Πιστεύω ότι πρέπει η διαίρεση των περιοχών να ακολουθεί τη διοικητική διαίρεση των περιφερειών και όχι τη διαίρεση επί διοικητική διαίρεση επί Καποδίστρια.
    Αν όχι αυτό, δώστε τουλάχιστον ξεχωριστό διακριτικό στο Άγιο Όρος. Έτσι όλοι οι ραδιοερασιτέχνες ανά τον κόσμο, θα διευκολύνονται ώστε να καταλαβαίνουν αν μια εκπομπή είναι από το Άγιο Όρος ή όχι, κάτι που τώρα δεν είναι σαφές.

  • Χριστός Ανέστη

    Πληροφορηθηκα για τον νέο » Κανονισμό λειτουργίας ερασιτεχνικού σταθμού ασυρμάτου» και με λύπη είδα πως από τον πίνακα των ραδιοερασιτεχνικών οεριοχών δεν υπαρχει καθόλου το Άγιον Όρος.

    Δυστυχώς αυτό το διάστημα εργάζομαι στο Μετόχι, εκτός Αγίου Όορους, και δεν έχω μαζί μου τα σχετικά κείμενα και έγγραφα.

    Πρίν χρόνια, που έγινε ο υπάρχων κανονισμός, είχα στείλει στο Υπουργείο τα σχετικά κείμενα και τις Διεθνείς λίστες, όπου το Άγιον Όρος φέρεται σαν ξεχωριστή Ραδιοχώρα, καθώς και το αίτημα της Ιεράς Κοινότητος του Αγίου Όρους, αλλά δεν έγινε τίποτα.

    Το Υπουργείο άρχισε σιγά-σιγά, από ξεχωριστή Ραδιοχώρα το ενέταξε στην περιοχή «2» και στην συνέχεια το πέταξε εντελώς!

    Η ιδιαιτερότητα του Ιερού Τόπου, η ιστορία του και η μοναδικότητα του χρήζει μιας ιδιαίτερης αξίας.

    Είναι λυπηρό, διεθνώς να το αναγνωρίζουν και εμείς να μην του δίνομε την πρέπουσα αξία.

    Προτείνω, είναι και αίτημα της Ιεράς Κοινότητος του Αγίου Όρους, (έχω στο αρχείο μου στο Άγιο Όρος το σχετικό έγγραφο πρός τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου που τον παρακαλεί δι αυτό), να υπάρχει ξεχωριστή Ραδιοχώρα και να του δοθεί ξεχωριστό διακριτικό.

    Αυτό θα το εκτιμήσουν και πολλοί Ραδιοερασιτέχνες από όλο τον κόσμο, μιά και δι αυτούς μετράει ξεχωριστή Ραδιοχώρα.

    Περιμένοντας κάποια αλλαγή στο σχετικό θέμα είμαι στην διάθεσή σας για κάθε σχετική πληροφορία.

    Με Αναστάσιμες ευχές

    Γέρων Απολλώ Δοχειαρίτης SV2ASP/A

  • 23 Μαΐου 2011, 09:25 | ΑΝΩΝΥΜΟΣ

    ΑΡΘΡΟ 13 ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ

    Αξιότιμοι Κύριοι του ΥΜΕ Αξιότιμε Υπουργέ που σε ψηφίσαμε για να μας δίνεις λύσεις στα όποια προβλήματα αντιμετωπίζουμε και όχι για να μας προσθέτεις περισσότερα, δυσκολότερα και δισνόητα , αγαπητοί Ραδιοερασιτέχνες ,φίλες και φίλοι πού ασχολείστε ενεργά με τις προτάσεις σας και τις ανησυχίες σας με την Δημόσια Διαβούλευση για τον Κανονισμό Λειτουργίας Ερασιτεχνικών Σταθμών Ασυρμάτου Καλημέρα σας
    Διάβασα με ιδιαίτερη προσοχή ,σχολαστικά και αναλυτικά τον κανονισμό , τις προτάσεις και τα σχόλια της δημόσιας διαβούλευσης ,Έχω δώσει θετικές ψήφους σε κάθε άρθρο ξεχωριστά , και ελάχιστες αρνητικές όπου κατά την ταπεινή μου γνώμη χρειαζότανε .
    Δεν θα ασχοληθώ με τα τεχνικά θέματα , απ ότι είδα προτάσεις σωστές και τεκμηριωμένες έχουν κάνει αξιόλογοι άνθρωποι, τεχνικά και επιστημονικά καταρτισμένοι και τις στηρίζω με την θετική ψήφο μου.
    Θα σταθώ όμως στο άρθρο 13 του Κανονισμού στις Ραδιοερασιτεχνικές Περιοχές και την απουσία του Αγίου Ορους από αυτές.
    Είδα μόνο ένα σχόλιο ενός ραδιοερασιτέχνη επί του θέματος στη διαβούλευση και κάτι ελάχιστους ψήφους θετικές και αρνητικές. Οι υπόλοιποι 5.999 και βάλε …….. δεν έχουν άποψη ? δεν έχουν προτάσεις? ή θυμούνται το Αγιον Ορος και τους Αγιορείτες Πατέρες όταν τους έχουνε ανάγκη? .
    Δυστυχώς θυμόμαστε το Αγιον Ορος και τους Αγιορείτες Πατέρες όταν θέλουμε να κάνουμε εκεί τουρισμό , όταν θέλουμε να προσκυνήσουμε , όταν θέλουμε να κάνουμε από εκεί ραριοερασιτεχνικές εκπομπές , όταν ο καρκίνος και οι διάφορες ανίατες αρρώστιες μας χτυπήσουνε την πόρτα , όταν τα παιδιά σας πέσουμε στα ναρκωτικά και στα ψυχολογικά και άλλα προβλήματα ,τότε δυστυχώς τρέχουμε πανικόβλητοι και ζητάμε την βοήθεια και την προσευχή των Πατέρων του Αγίου Ορους. Μόνο εκείνοι γνωρίζουν πολύ καλά τα ανθρώπινα προβλήματα και τον ανθρώπινο πόνο, και όσοι τα έχουν υποστεί.
    Καλό είναι να το θυμηθούμε και τώρα το Αγιον Ορος που με μεθοδικότητα το αγνοούν και το αφανίζουν από τον ραδιοερασιτεχνικό χάρτη . Απ ότι γνωρίζω η επιθυμία και η θέση της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου όρους από παλιά είναι να παραμείνει ξεχωριστή ραδιοχώρα.
    Καλό είναι να πάρουμε όλοι θέση και να στηρίξουμε με την θετική μας ψήφο αυτή την επιθυμία.

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  • 23 Μαΐου 2011, 08:31 | Μιχάλης Κτενάς SV8GKE

    Διεθνώς το Άγιο Όρος είναι αναγνωρισμένο ως ραδιοχώρα.Ενστάσεις για αυτό υπάρχουν μόνο στην Ελλάδα από λίγους θέλω να πιστεύω.Είναι τιμή μας να έχουμε τον Άθωνα ως ξεχωριστή ραδιοχώρα.

    Αυτή την στιγμή ο μοναδικός εκπρόσωπος του Άθωνα είναι ο Γέροντας Απολλώ SV2ASP/A που παρά τα δύσκολα μοναχικά καθήκοντα ,αφαιρεί χρόνο από τον ελάχιστο που του μένει για την ξεκούραση του για να εκπροσωπήσει ραδιοερασιτεχνικά το Άγιο Όρος.
    Πότε δεν έχει αρνηθεί sked σε κανέναν,βρίσκει τον τρόπο πάντα να δώσει την χαρά του new one σε όποιον το ζητήσει.

    Εκτιμώ ότι θα πρέπει να δικαιωθεί το αίτημα της Ιεράς επιστασίας για χορήγηση prefix ή κάποιου ΕΔΚ ξεχωριστού που να ταυτοποιεί τον Άθωνα ως ραδιοχώρα,καθώς και η αναγραφή του στους σχετικούς πίνακες ραδιοερασιτεχνικών περιοχών.

    Θα είναι ένα καλό βήμα έτσι ώστε να μπορέσει η Ιερά επιστασία να επιτρέψει το δίκαιο κατ’εμέ αίτημα Ελλήνων ραδιοερασιτεχνών να διοργανώσουν expedition από τον Άθωνα.

    Ευχαριστώ.

  • Δεν έχει ληφθεί καμιά μέριμνα για το Άγιον Όρος το οποίο αποτελεί ξεχωριστή ραδιοχώρα με συνέπεια να συγχέεται με το επίθεμα /Α (εναλλακτική θέση σταθμού). Άς επιλυθεί επιτέλους το ζήτημα της ραδιοερασιτεχνικής ταυτότητας του Αγίου Όρους αποδίδοντάς του είτε διακριτικό είτε αποκλειστικό πρόθεμα.

    Με την εφαρμογή του νόμου μπορούν τα διακριτικά SW να τροποποιηθούν αυτομάτως σε SV και η εισαγωγική άδεια να εξακολουθήσει να είναι SW. Δεν είναι απαραίτητο να δεσμευτεί για το σκοπό αυτό το SY.

    Για τον ΣΥ.ΡΑ.Π.
    SV2DOF

  • 22 Μαΐου 2011, 18:20 | Σωτήρης Παπ

    Συμφωνώ με τον προλαλήσαντα σχετικώς με την κατ’εμέ ακαταννόητη απουσία διακριτικού του Αγίου Όρους!!!
    θεωρώ ότι η απουσία αυτή είναι άκρως απαράδεκτη καθότι η ύπαρξης του Αγ. Όρους ως ειδικής ραδιοχώρας ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΔΙΚΟΙΗΤΙΚΩΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΚΩΣ είναι ‘επικίνδυνη’ μελλοντικώς!
    Η απόδοση ειδικού έστω διακριτικού στο Αγ. Όρος ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ αποτελεί ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ έναντι κάθε «περίεργου διεκδικητή» της πρωτοκαθεδρίας επ’αυτού!!! Και αυτή η διεκδίκησης είναι ήδη υπαρκτή ώστε να ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ σε τέτοιες ασάφειες και αποχές αναφοράς του σε κάθε δημόσιο διεθνές έγγραφο νομολογίας που θα εκδίδεται!
    Οφείλεται να ορίσετε ένα διακριτικό ΕΙΔΙΚΑ για το Αγ. Όρος!
    Διοικητικώς ακόμα υπάγεται στην διακιοδόσια σας, ως μέρος της Ελληνικής επικράτειας στον υλικό κόσμο!!!

  • Από της ραδιοερασιτεχνικές περιοχές έχει παραληφθεί το Άγιο Όρος (ούτε του έχει χορηγηθεί ειδικό διακριτικό στο παράρτημα 1). Σύμφωνα με το άρθρο 105 του συντάγματος το Άγιο Όρος αποτελεί αυτοδιοίκητο τμήμα του Ελληνικού Κράτους. Από πνευματική άποψη το Άγιο Όρος διατελεί υπό την άμεση δικαιοδοσία του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Ενώ ως προς το διοικητικό μέρος τελεί υπό την εποπτεία του Κράτους. Όλοι όσοι μονάζουν σ’ αυτό αποκτούν την ελληνική ιθαγένεια μόλις προσληφθούν ως δόκιμοι ή μοναχοί, χωρίς άλλη διατύπωση.
    Όπως προκύπτει ο τρόπος που διοικείται το Άγιον Όρος είναι διαφορετικός από της άλλες γεωγραφικές περιοχές. Επίσης και κάποιοι νόμοι που ισχύουν εκεί είναι διαφορετικοί, όπως αυτός που αφορά την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας. Επιπλέον δε όπως είδαμε πνευματικά ανήκει στη δικαιοδοσία του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

    Ας δούμε όμως τι λένε και άλλοι για το Άγιον Όρος π.χ. η Wikipedia «Το Άγιο Όρος (επίσημα: Ιερά Κοινότης Αγίου Όρους ) είναι μια «Αυτόνομη Μοναστική Πολιτεία» εντός της Ελλάδας, (ίσως μοναδική στο κόσμο, με εξαίρεση την κοσμική Λάσα του Θιβέτ), στην χερσόνησο του Άθω της Χαλκιδικής στην Μακεδονία, που θεωρείται κέντρο του Ορθόδοξου μοναχισμού. Θεωρείται από τα σημαντικότερα τμήματα όχι μόνο της Βαλκανικής, αλλά της Ευρώπης και της Ανατολικής Εκκλησίας λόγω της μεγάλης εθνικής, ιστορικής, θρησκευτικής, γραμματειακής και πολιτισμικής αξίας αυτού ως ακόμη και κέντρου διατήρησης και συντήρησης πλούσιου υλικού, έτσι ώστε να χαρακτηρίζεται «καταφύγιο» και «μουσείο» μοναδικού θησαυρού ελληνικής τέχνης και γραμμάτων.»

    Όλοι αυτοί οι λόγοι καταδεικνύουν την ιδιαιτερότητα του. Όμως οι λόγοι που κάνουν μοναδικό το Άγιο Όρος δεν είναι τόσο πολιτικοί ή διοικητικοί. Ουσιαστικά είναι θρησκευτικοί και πνευματικοί. Οι λόγοι αυτοί είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι με την Ελληνική ιστορία και παράδοση. Η δε πολιτιστική του κληρονομιά είναι ανυπολόγιστη.
    Θα έλεγα ότι εάν βρισκόταν σε κάποια άλλη χώρα, οι ιθύνοντες θα είχαν φροντίσει την προβολή του κατά πολύ περισσότερο. Σήμερα που παρατηρείτε γενικά στον κόσμο μία ηθική και όχι μόνο κατάπτωση είναι ευκαιρία να ξαναθυμηθούμε τη θρησκεία μας. Είναι σίγουρο ότι θα μας βγει σε καλό.

    Προτείνω την χορήγηση νέου προθέματος διακριτικού κλήσεως ή ειδικού διακριτικού κλήσεως (σε συνεννόηση πάντα με την Ι. Επιστασία για τις λεπτομέρειες) στην περιοχή του Αγίου Όρους. Είναι κάτι το οποίο ζητούν πάμπολλοι ραδιοερασιτέχνες από όλες τις χώρες του κόσμου, γεγονός που είναι γνωστό και στο Υπουργείο.
    Με εκτίμηση.