Άρθρο 9 Δικαιολογητικά έκδοσης άδειας κυκλοφορίας ΕΔΧ αυτοκινήτων και Μ.Δ.Χ.

1. Για την έκδοση της άδειας κυκλοφορίας ΕΔΧ αυτοκινήτου και μοτοσυκλέτας Δ.Χ. η εταιρία υποχρεούται να προσκοµίσει τα ακόλουθα δικαιολογητικά στην υπηρεσία Μεταφορών & Επικοινωνιών της οικείας Περιφέρειας:

α. Αίτηση, με τα εργοστασιακά στοιχεία συγκεκριμένου αυτοκινήτου ή μοτοσυκλέτας για τα οποίο ζητείται η άδεια κυκλοφορίας ως Δ.Χ.

β. Το παράβολο του άρθρου 8 περίπτωση β, δεύτερο εδάφιο, για κάθε επόμενο όχημα ή μοτοσικλέτα,

γ. Πιστοποιητικό φορολογικής ενηµερότητας,

δ. Πιστοποιητικό ασφαλιστικής ενημερότητας,

ε. Αντίγραφο ισχύουσας Α.Π.Υ με ΕΔΧ αυτοκίνητα ή Μ.Δ.Χ που έχει επικυρωθεί από την αρχή που το εξέδωσε.

στ. Αντίγραφα συμβολαίων ιδιοκτησίας ή θεωρημένων από την αρμόδια ΔΟΥ
συμβάσεων μίσθωσης χώρων επαρκών για την στάθμευση, του συνόλου των οχημάτων τους εφόσον επιβάλλεται.

ζ. Παράβολο υπέρ Δημοσίου, όπως προβλέπεται στην επόμενη παράγραφο για κάθε ΕΔΧ ή μοτοσυκλέτα Δ.Χ. αυτοκίνητο που τίθεται σε κυκλοφορία.

2. Το παράβολο της περίπτωσης ζ της προηγούμενης παραγράφου καθορίζεται ως εξής :

Α.- Για κάθε ΕΔΧ αυτοκίνητα 5.000 ευρώ.

Β.- Για κάθε Μ.Δ.Χ από 1000 ευρώ.

Τα παράβολα αυτά δύναται να αναπροσαρμόζονται µε κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων.

  • 13 Σεπτεμβρίου 2011, 13:47 | sakis

    κ. υπουργε εαν ιχα 10000 ευρο εωσ 50000 που λετε για το παραβολο θα υμουν ιδη επαγελματιασ η επιχιριματιασ σε καπιο κλαδο και εγω εκανα καπια ονειρα οτη μετην απελευθεροση θα ιχα καπιο οισοδιμα για την οικογενια μου καθοσ εχω 5 πεδια απο 2 εωσ 12 ετον και νεφροπαθη συζηγω υπο εμοκαθαρση μερα παρα μερα με τουσ γιατρουσ τα νοσοκομια κτλ το οισοδιμα μου δεν ξεπερναη με καπια επιδοματα τησ συζηγου μου καθωσ εδω και 5 χρονια ιμε ανεργωσ. τησ 5000χιλ ευρο το χρονο για πεστε μου κυριε υπουργε εγω θα μπορεσο να μπο στο επαγελμα τον ταξι που λογο και τησ κατασταση τησ συζηγου μου την εχω ιδιετερα αναγκη.. η οποσ λεγετε ινε γιαυτουσ που εχουν αλον ΘΕΟ διλαδη για τουσ ιδη εχοντεσ χρηματα ΕΓΩ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΕΧΟ ΔΙΚΕΟΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΝΑΙ Η ΟΧΙ….ΚΑΘΟΣ Η ιλικια μου ινε 32 και τησ συζηγου μου 30..ΑΝΑΜΕΝΟ ΓΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΑΝ ΦΙΣΙΚΑ ΣΑΣ ΙΝΕ ΕΥΚΟΛΟ……ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΟΝ ΠΡ/ΟΝ

  • 12 Σεπτεμβρίου 2011, 17:55 | ΑΛΕΧΙΟΥ ΚΩΣΤΑΣ

    ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΩ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΩ ΚΑΙ 5000 ΕΥΡΩ ΜΠΡΑΒΟ

  • 9 Σεπτεμβρίου 2011, 12:32 | Δρ Γεώγριος Γιαννιτσιώτης

    Τα (γ) και (δ) πρέπει να αναζητώνται υπηρεσιακά – διαδικτυακά (ας προχωρήσει λίγο η διαβόητη «ηλεκτρονική διακυβέρνηση»)!